Mitä kaipaat eniten entisessä suhteessasi?

mennytminä

En löytänyt sitä ketjua, mutta olen miettinyt sitä paljon ja yrittänyt laittaa sen sanoiksi, kun en silloin osannut.

Kaipaan sitä hassua jännityksen tunnetta, jonka liitän toivon elämää kohtaan. Esim. kun mentiin johonkin mieheni vanhempien perhejuhlaan. En välttämättä innostunut aina, mutta se lämpö jolla meidät otettiin vastaan. Se elämänkokemus ja lämpö joka heistä huokui. Se jännitys ei ollut seksuaalista jännitystä uutta ihmistä kohtaan. Siinä oli vivahteita toivosta, rauhasta ja turvallisuudesta, nöyryyttäkin verrattuna röyhkeään odotukseen vieraan ihosta.

Ja se luottamus siihen, että elämä kantaa. Nyt voin tehdä mitä halua, kenen kanssa haluan. En ole enää varma, että elämällä on merkitystä. Voin rakastaa, mutta en pysty rakastamaan kun siitä puuttuu osa, joka on vastuussa muista. Tuntuu tyhmältä, kun en löydä oikeaa vastausta tehdäkseni itseäni jälleen onnelliseksi tai edes toiveikkaaksi elämää kohtaan.

42

712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uodyu

      Todella helppo vastata:
      En mitään.

      • 2424678

        Tyhjänkö ja täysin olemattoman olet elänyt?


      • uodyu
        2424678 kirjoitti:

        Tyhjänkö ja täysin olemattoman olet elänyt?

        Olemattoman? Miksi niin ajattelet? Vuosia vain meni kärsiessä exän mielenterveys- raha ym.ongelmista. Ero oli ihana helpotus.


      • oistkosibä

        Siksi oletat, että kaikilla sama hurmos jos vieraraan kanssa pääsee panemaan?


    • jätinhänet

      Minäkään en kaipaa mitään entisestä suhteestani. Mennyt on mennyttä. Minä väsyin siihen ihmiseen täysin. Nyt olen onnellinen ja vapaa kun ei tarvitse enää sitä kiviriippaa perässä vetää.

      • miksinäinx

        Et ole mennyt rakkaudesta naimisiin. Miksi päädyit avioon?


      • jätinhänet
        miksinäinx kirjoitti:

        Et ole mennyt rakkaudesta naimisiin. Miksi päädyit avioon?

        Avioon? Naimisiin?
        Puhuin suhteesta, en avioliitosta. Seurustelimme vuoden, asuimme yhdessä 2 vuotta. Yhteen muutin rakkaudesta, mutta rakkaudesta ei ollut mitään jäljellä enää erovaiheessa.

        Erohetkellä nainen itki miten hän rakastaa minua.
        Miksiköhän se rakkaus ei näkynyt hänen käytöksessään viimeisen vuoden aikana?

        Jos nainen käy kuukaudesta toiseen kaupasta ruokaa minun rahoillani vain itselleen, mutta ei kertaakaan hoksaa itse, että se töistä tuleva mieskin, minä, voisin syödä jotain lämmintä sapuskaa, niin kertooko tämä rakkaudesta?
        Jos nainen sanoo aina kun yritän koskea, että ei nyt päätä särkee, kertooko se rakkaudesta?
        Jos minä pesen itse omat ja naisen pyykit, jos minä siivoan asunnon vaikka toinen on kotona, eikä toinen pistä tikkua ristiin auttaakseen tai tehdäkseen päivän aikana itse mitään, niin rakkauttako tuollainen on?

        Kuten sanoin, minä väsyin siihen kiviriippaan täysin. Minun tunteeni kuolivat viimeisen vuoden aikana kokonaan ja olin vain helpottunut siinä vaiheessa kun muutin pois. Nainen oli suurin virhe elämässäni ja ero hänestä oli elämäni paras teko tähän mennessä.


      • 465465

        Viisas päätös. Itsellä tätä skeidaa takan jo kohta puoli vuosikymmentä, mutta en osaa lasta jättää. En tiedä olenko luuseri vai fiksu vastuunkantaja...


    • OpinPaljon

      En mitään. Tein hirvittävän virheen. Olin yksinäinen, enkä uskonut tuntemuksiani.

    • bvbvbvbvb

      Tietty on erittäin kurjaa että joku tulee ja rikkoo lapsiperheen. Tuntuu pahalta että lapset joutuvat ulkopuolisen takia menettämään isän eikä koskaan enää näe häntä. Hylkääminen alle kouluikäisille lapsille tuntuu kaikissa, varsinkinm iehessä joka lähti vieraan naikkosen perään ajattelematta mitä tekee.

    • funtsikaatätä

      Olin exän kanssa yhdessä 27v. Tuona aikana hän muuttui itsensä vastakohdaksi. Sellaista miestä en rakastanut, enkä sellaiseen ollut rakastunut. Ero oli vaikea, mutta pakollinen koska halusin selvitä järjissäni, ja suojella myös lapsia (onneksi olivat aika isoja jo kaikki) isältään. Eroa he pyysivät ja anelivat.

      Liiton loppuvuosina kaipasin miestä, johon rakastuin. Mutta sitä miestä ei enää ollut. Ero oli ainoastaan helpotus.

      • nopkyllästyy

        Satu jota ei ollut. Elämä, jota ei ollut elämässä. Mitään ei ollut.


      • Anonyymi

        Näin täälläkin. Paitsi vaihda miehen tilalle nainen.


    • mennytonmennyttä

      Piti kauan miettiä, kaipaanko mitään entisestä liitostani. En kaipaa.

      Ehkä sun ero ei ollut tarkkaan harkittu, jos kaipaat entistä elämääsi. Hyvistä suhteista ei yleensä erota joten mikä meni kohdallasi väärin?

    • järkisanoooikein

      Emme kaipaa mitään, jos mies on valmis hylkäämään oman perheensä ja lapset ja vaihtamaan sutturoihin, niin eihän semmoista miestä/isää kukaan kaipaa. Onni on päästä eroon moisesta luuserista. Vaikka ensin on vaikeeta, mutta järki sanoo että mitä tehdä miehellä, joka vaihtaa omat lapset ja perheen täysin umpikieroon sutturaan? Ei kukaan tee semmoisella miehellä mitään.

      • Oletkotaaskännissä

        Sulta Lissu meni järki eron jälkeen ja kaipaat exääsi jatkuvasti vuosista toisiin.


    • yksinvaikaksinko

      Olisi kiva kuulla näitä ajatuksia sellaisilta eronneilta, joilla oli kaikki "hyvin" erotessa eli ei ryyppäämistä, pettämisiä jne. Vaan tunne siitä että ei rakasta ja on kasvettu erilleen. Kaduttaako jälkeen päin?

      • ochsåvidare

        yksinvaikaksinko
        Aika mielenkiintoinen kysymys. Sillä jos tai kun tuntee, ettei rakasta, ei ole mitään yhteistä, on kasvettu erilleen, niin mikä siinä olisi "hyvin"? Ei mikään...


      • näikäykaikille

        Ei voi omalta osalta katua mitään eikä lastenkaan osalta. Perheenrikkoja suttura kun tuli väliin, niin ei siinä lapset ja vaimo mitään voi vaikka kuinka pyytää isää jäämään ja itkee. Kun sutturat on päättäneet viedä perheestä miehen ja lapsilta isän niin kyllä siinä lapset jää toiseksi.
        Siitä me kaikki ollaan ihan samaa mieltä.


    • ochsåvidare

      Mennyttä on mennyttä. Nyt on nyt. Ihan sairasta ruveta haikailemaan ja kaipaamaan entistä suhdetta.

    • Enkaipaa

      Mitä kaipaan? Omakotitaloa, puutarhaani, taloudellisesti vakaata elämää..
      Ei ollut ryyppäämistä, pettämistä tai fyysistä väkivaltaa, mutta kaikki ei ollut todellakaan hyvin, näiden sijaan oli alistamistä, halveksuntaa, nimittelyä, kontrollointia ja kaikkien muiden ihmistem alentamista ja huonoa kohtelua. Kova hinta kulissilla.

    • gingerinas

      En kaipaa mitään. Yritin kunnes ei ollut enää pienintäkään syytä miksi jatkaa.

    • joeronnutmyös

      Tuo on kyllä kumma, miten paljon on parisuhteessa toisen mitätöintiä, onko malli saatu omasta kodista vai onko se sairasta mustasukkaisuutta.
      Punainen tupa ja perunamaa olisi ihana paikka jos ei siellä olisi toisen halveksuntaa ja väkivaltaa.

    • ldchg

      Onneksi en kaipaa mitään pitkästä ex-liitostani. Periaatteena ihan, että jos jokin päättyy niin sitten päättyy. Siinä on piste. Ex-ex-suhteesta jäi ystävyys, joten siitäkään tarvitse kaivata mitään. Ja eikö tuollainen kaipaus ole vähän niin kuin jumiin jäämistä? Eletään tässä hetkessä.

    • Narsistiex

      En kaipaa mitään ja olen onnellinen jos ex jättää rauhaan, olen jopa valmis maksamaan siitä.

    • Jokunimimerkki2

      Toivottavasti yllä olevat kirjoittajat eivät enää koskaan pariudu kenenkään kanssa, jos suhteesta ei mitään jäänyt käteen.

      Jos ei edes muistoja ajalta jolloin kaikki on vielä ollut hyvin, pistää ihmettelemään miksi ylipäätään olitte ihmisen kanssa jolta ette koskaan ole saaneet mitään.

      • yikyts

        Muistot, se mitä suhteesta "jää käteen" ovat asia erikseen.

        Niistä hyvistä muistoista on aikaa.... kovin kauan. Siitä huolimatta ne ovat muistoja, en kaipaa tai haikaile niiden perusteella. Ihanaa tietysti, että sellaisia on.


      • tahrojapaperilla_

        Tietysti hyviäkin muistoja jää! Ne ovat pääomaa muistojen arkistossa. Mutten silti kaipaa menneisyyttä.


    • yikyts

      En mitään kaipaile.

      "mieheni vanhempien perhejuhlaan. En välttämättä innostunut aina, mutta se lämpö jolla meidät otettiin vastaan. "

      Tuota vaan jäin miettimään. Sillä entiseen suhteeseen kuuluu mielestäni pelkkä kahden ihmisen välinen suhde, suhde siihen entiseen kumppaniin. Siihen ei kuulu exän vanhemmat tai muut sukulaiset, tai talo, mökki, purjevene jne. Suhteet exän sukulaisiin/ystäviin kuuluu muihin ihmissuhteisiin. Talo, mökit sun muut kuuluu omaisuuteen (yhteiseen tai kummankin omaan), mutta ei parisuhteeseen.

      Kohdallani on ollut eron jälkeen aivan samanlaista tavata exän vanhempia ja sisaruksia perheineen kuin ennen eroakin. Vastaanotto on myös ollut lämmin ennen eroa kuin sen jälkeen. Tämä johtunee siitä, että olen henkilökohtaisesti vuosikaudet pitänyt yhteyksiä exän vanhempiin/sisaruksiin. Myös he ovat tottuneet kääntymään enemmän minun kuin poikansa/veljensä puoleen asiassa kuin asiassa. Exää kun ei yhteydenpito ja sukujuhlat innosta.

    • tahrojapaperilla_

      En oikein päässyt kirjoituksestasi jyvälle. Mitäköhän mahdat tarkoittaa mm. tällä
      "En välttämättä innostunut aina, mutta se lämpö jolla meidät otettiin vastaan. Se elämänkokemus ja lämpö joka heistä huokui. Se jännitys ei ollut seksuaalista jännitystä uutta ihmistä kohtaan"
      Entisen kumppanisi vanhemmat ottivat lämmöllä ja elämänkokemuksella vastaan, näinkö? Sitten tuleekin jännitys, joka ei ole seksuaalista uutta ihmistä kohtaan? Siis vanhempien jännitys ei ollut seksuaalista? Minusta tuo kuulostaa vähintäänkin sekavalta, ellei pervolta...

      Entinen suhteeni oli monta vuotta huono, olen päässyt siitä yli. Mutta miksi pitäisi kaivata jotakin? Toki meilläkin oli hyvät aikamme, pitkäänkin. Ne on konvertoitu mielestä aikapäiviä sitten muistojen arkistoon. välillä niitä voi tarpeen tullen selata ja miettiä "oi niitä aikoja". En kaipaa menneisyyteen takaisin.

    • toinenparisuhdeok

      Kysyt mitä jäin kaipaamaan parisuhteesta, enpä oikeastaan yhtään mitään. Me menimme hyvin nuorena yhteen, en silloin edes tiennyt millainen hyvä parisuhde on tai voisi olla. Ihastuin ja kuvittelin rakastavani, mutta se tunne haihtui aika kolmessa vuodessa, mutta minkäs teet kun on pieni lapsi ja toinen tulossa. Erottiin sitten aika nopeasti toisen syntymän jälkeen. Meidän välillä ei ollut enää minkäänlaista kemiaa, oltiin kuin kaksi kämppäkaverusta.

      Ex-anopin kanssa olen lähes viikottain tekemisissä yhä. Hän soittelee usein, olen ollut tukena syöpäleikkauksissa, auttanut häntä kotonaan sairaalasta tulon jälkeen, voin lämpimästi sanoa, että ex-anoppi on erittäin hyvä ystäväni.
      Kyläillään myös exän veljen perheen kanssa puolin ja toisin. En ole koskaan ollut pelkkä exän jatke eikä yhtäkään ystävyyssuhdetta katkennut eron myötä.

      Ex-miestä olen nähnyt viimeksi reilut vuosi sitten ja hän oli kuin kuka tahansa vieras ihminen. Ei minkäänlaista läikähdystä käynyt rinnassa. Ihmettelin itsekin miten sitä voi täysin unohtaa mikä siinä toisessa oli niin hienoa silloin 16 vuotiaana.

      • kasvettiinerilleen

        "Ex-miestä olen nähnyt viimeksi reilut vuosi sitten ja hän oli kuin kuka tahansa vieras ihminen."

        Ei kovin läkähdyksiä täälläkään, ollut vuosikausiin. Jo liiton viime vuosina ajattelin "kuka tuo mies oikein on?" "miksi menin hänen kanssaan naimisiin?". Ei nimittäin ollut lähellekään se mies, jonka kanssa elin ensimmäiset yli 15 vuotta. Mietin, että jos näkisin mieheni kadulla, tulisi ensimmäistä kertaa vastaan, miten reagoisin. En nyt kadun puolta olisi vaihtanut, mutta luultavasti en olisi miestä huomannut. Tai sitten olisin ajatellut "mikäköhän tuollakin miehellä on ongelmana". Ihmiset muuttuu, ja usein aivan eri suuntaan.


    • Näinminäajattelen

      Kannattaa elää myös sitä omaa elämää on sitten parisuhteessa tai ei. Ero tulee kumppanista, ei niistä entisistä appivanhemmista, siskoista, veljistä ja heidän perheistään. Jos on hyvät välit heihin ja ystävystynyt, ei heitä tarvitse jättää eron myötä.

    • narsistinuhri

      Kun yrittää vain selviytyä lapsien takia päivästä toiseen ja toinen rääkkää sairastumiseen asti, voin sanoa että ne hyvät hetket on unohtunut ja niitä ei enään valkoisiksi voi muuttaa.

    • nyteiomalla

      Mä edelleen yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen välillä muistelen exän kanssa ollutta todella sähköistä fiilistä. Itse silloin lähdin hyvästä suhteesta, kun kävi selväksi että mies halusi palavasti lapsia ja itse en. Nykyään törmäillään harvoin, mutta edelleen kipinöi kun nähdään. Ollaan tahoillaanme naimisissa, minä ainakin onnellisesti. Silti täytyy myöntää, että sopivissa olosuhteissa kukapa tietää..

    • tasapaino_

      En mitään. Ex-liiton aikana, sen loppupuolella tietysti kaipasin vain tasapainoa. Sen eron jälkeen sain. Miesystäväkin on nykyisin. Usein mietin miten suuri merkitys tasapainoisella parisuhteella (ja muillakin ihmissuhteilla) on ihmiselle.

    • kuivuneetkyyneleet

      Lauantai-iltoja kun saunan jälkeen katsottiin napakymppiä ym. ja juotiin saunakahvit, korvapuustit olin leiponut iltapäivällä.
      Sunnuntaiaamuja kun kahvia juotiin lintujen laulaessa kesäaamuna, ja aamun lehteä luettiin.
      Surullista, kun se päättyi, mutta ketään ei voi omistaa, onnea jatkossakin.

    • kuivuneetkyyneleet

      tietysti siinä olisi pitänyt olla muutakin, mutta turhaa tämä jälkiviisastelu : )

    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen aloitus eroa pohtivalle. Pelottaa juurikin tuo, että jus päätös on väärä ja alkaakin eron jälkeen näkemään ja kaipaamaan edellistä suhdetta. Kuitenkin koko aikuisikä oltu yhdessä.

      En vaan rakasta enää enkä tunnusta ihmistä samaksi johon aikanaan ihastuin. Äskenkin oli pakko lähteä nukkumaan kun niin ärsytti toisen jorinat.

    • Anonyymi

      Ex-vaimoni on vähän kauniimpi ja paljon hoikempi kuin nykyinen vaimoni, mutta nykyisellä on jonkin verran parempi luonne. Exälläni on terveellisemmät elämäntavat ja minäkin olin hoikempi silloin kun olin hänen kanssaan aviossa. Nykyisen vaimoni kanssa yhdessä syödään ja lihotaan. Niin että eiköhän tästä selviä, mitä jäin kaipaamaan, mutta minkäs teet, kun emme sopineet yhteen.

    • Anonyymi

      Vähän erikoisempaa seksiä. Peppuseksiä ja ryhmäseksikokeiluita, seksiasuja, yhdessä katsottuja pornofilmejä ja nussimista niiden jälkeen

    • Anonyymi

      En kaivannut enkä kaipaa yhtään mitään.
      Tunsin valtavaa helpotusta. Se kauhea ahdistus joka laskeutui päälle jo silloin kun tulin töistä ja parkkipaikalta näin kotitalon; taas täytyy tuonne mennä.
      Ero oli elämäni pelastus ja paras päätökseni. Olen elänyt sen jälkeen yksin, jo monta vuotta.
      -nainen-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe