Työmarkkinatuki ja 300e suojaosa, paljonko verot?

tietämätööön

Eli tilanne tällä hetkellä seuraava:
Vuokra (sähkö/vesi sisältyy) 450€/kk
Asumistuki 328€/kk
Työmarkkinatuki 703€ x 0,8 = 562€/kk
Toimeentulotuki 48€/kk

Eli nyt on tilanne, että olisi mahdollisesti mahdollisuus päästä tekemään muutamia tunteja/viikko töitä. Jos nyt oletetaan, että saisin palkkaa bruttona ton 300€/kk niin paljonko minulle jäisi puhtaana käteen rahaa kuussa vuokran jälkeen vs. nykytilanne 487€.

Menettäisin ilmeisesti tuon toimeentulotuen 48€? Montako prosenttia veroja sun muita maksua pitää tuosta 300€ palkasta maksaa, eli paljonko siitä jää nettona käteen?

11

1100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jkll

      Vaikuttaisikohan se myös asumistukeen ?????

      • kannattaa.kyllä

        Asumistuessa kuten työttömyysturvassa on se 300 e suojaosa mikä ei siis vaikuta kumpaankaan tukeen. Saat siis saman työmarkkinatuen ja asumistuen kuin ennenkin mutta todellakin vain verot vähentävät sitä 300 e palkkaa. Kuinka paljon, sitä on kenenkään meistä vaikea sanoa kun siinä huomioidaan myös tuo työmarkkinatuki. Toki siinä on veroja jo liikaakin eli 20 %. Hyvässä lykyssä palkastasi ei mene veroja kuin 2%.

        Joka tapauksessa käteen jää paljon enemmän kuin ennen vaikka toimeentulotuki jäisikin pois.


    • hä_hä

      Ole nyt hiljaa jos noin paljon saat käteen.
      Monet joutuu kituuttaan jonnin veran yli 200e/kk pakollisten jälkeen, mutta ovat sentään saaneet tehdä kymmeniä vuosia töitä Suomen hyvinvoinnin eteen.

    • vesus

      Työmarkkinatuki on nykyään 697 e/kk, siihen tuli pieni leikkaus vuoden alussa. Menetät 48 euron toimeentulotuen, asumistukeen 300 euron tienesti ei vaikuta mitenkään, sillä siinä on sama 300 euron suojaosa kuin työmarkkinatuessakin. Se, kuinka paljon veroja joudut palkastasi maksamaan, riippuu monista eri asioista, esimerkiksi kotikunnastasi. Tilaa uusi verokortti verohallinnolta: (https://www.vero.fi/verokortti), niin oma prosenttisi selviää. Jos et halua uutta verokorttia, laskelman veroista voi tehdä myös veroprosenttilaskurilla:(http://prosentti.vero.fi/VPL2017/Sivut/Aloitus.aspx)
      Esimerkiksi Helsingissä asuva veronmaksaja, joka ei kuulu kirkkoon maksaa tuosta 300 euron lisätienestistä 10,14 % veroa (veroa menee 1247 euroa vuodessa euroa pelkästä työmarkkinatuesta ja 1612 euroa vuodessa jos työtuloja on työmarkkinatuen lisäksi 3600 euroa.) Palkan sivukulut 7,75 % huomioituna käteen jäisi tässä esimerkissä 246,33 euroa tuosta 300 euron palkasta.

      • Pitkäaikatyötön

        ...Ja kun vähennetään verojen lisäksi poistunut toimeentulotuki, jäisi käteen melkein 200 euroa 300 euron palkasta. Marginaaliveroprosenttina ilmaisten vero on vähintään 34 %, mutta silloin täytyy pystyä tienaamaan täydet 300 euroa.

        Ensimmäisten 48 euron kohdalla marginaalivero on aina 100 % tt-tuen vähenemisen vuoksi. Käytännössä kannattaa siis varmistaa, että työstä tulee kuukausittain bruttopalkkaa enemmän kuin 48 euroa työssäkäyntikulut, jotta hommassa on taloudellista järkeä myös lyhyellä tähtäimellä.


    • yuyiyuiyo

      Älä niinkään pohdi euroja. Suomi on tähän jamaan ajettu juuri ihmisten ahneuden takia: yritykset, poliitikot, virkamiehet ja yksityiset kansalaiset ajattelevat vain lyhytaikaista rahallista etuaan.

      Ajattele mieluummin sitä, että olemalla töissä olet monta kertaa paremmassa tilanteessa löytää parempaa työtä. Pitkäaikaistyöttömän on paljon vaikeampi nousta suosta. Ja pitkäaikaistyöttömyys on nyt Suomessa Rikos. Siitä rangaistaan yhdyskuntapalvelulla aina eläkeikääsi asti. Yhdyskuntapalvelua pidetään rankempana rangaistuksena kuin vankilaa; yhdellä yhdyskuntapalvelutunnilla voi korvata yhden vankilapäivän(kö se oli). Eli työttömyys on vakava rikos, tajuatko? Ja siitä voi vielä tulla mielisairaus, tai jotain muuta rangaistavaa. Eli tee mitä voit karttaaksesi joutumista puolen miljoonan työttömän joukkoon pitkäksi aikaa. Vaikka saisit hiukan enemmän tuilla. Yritä jättäytyä pois tuilta niin pian kuin mahdollista. Ajattele tulevaisuutta, ei vain seuraavan kuukauden almupennosten määrää.

    • Totta: asumistuki tarkistetaan jos tulot nousevat vähintään 400e/kk. (huom: ei tarkoiteta keskimääräistä tulojen nousua, vaan jos saat tässä kuussa 200 ja ensi kuussa 401 euroa niin pitää ilmoittaa ja seuraa uusi tuen tarpeen laskenta.)

      Joten, jos bruttopalkkasi olisi 300e/kk ja vero 10% niin käteen jäisi sinulla 270e/kk, josta 150 pitää jättää tt-tukilaskennassa huomioon ottamatta. Lisäksi palkasta pitää vähentää työmatkakulut.

      Jatkan vielä arvausveikkauksella:
      a) oletan, että asut virallisesti yksin
      b) oletan, että tuloinasi ovat työmarkkinatuki ja asumistuki

      Saat siis kuukaudessa nettona käteen noin 1000e josta maksat vuokran (riippuu kunnasta).

      Menet töihin, työmatka 20km, ei julkisia -> kulut 85e/kk.
      Palkasta 150e puhtaana käteen
      ***********************************************************
      Hyöty ???????????
      --koska riippuu asuinkunnasta ja työmatkasta :-/

      • riippuu.vähän

        No kannattaa miettiä jos työpaikka 20 kilsan päässä ja vaan pari tuntia viikossa kannattaako matkakulujen takia. Mutta jos työpaikka vaikka ihan pyörämatkan päässä niin ehdottomasti. Muuten sossu ei välttämättä jätä tuota 150 euroa huomioimatta. Riippuu sossuta itsellä kokemusta, että alle 100 euron palkastakin jätetty huomioimatta vain 20% eli 300 eurosta, josta nettopalkka 270 tarkoittaisi 27 euroa joten kyllä se toimeentulotuki jäisi saamatta.


    • 555555555

      Eikös työmarkkinatuki huomioida toimeentulotuessa 32,40 x 20 päivää vai onko sulla jo 21,5 kerroin käytössä?

    • Diibadaiba

      Etköhän saa saman veroprosentin molemmille, sekä työtulolle, sekä etuudelle kun haet uutta verokorttia. Etuuden veroprosentti on lähtökohtaisesti korkeampi, ja koska työtulot ovat tuon suojaosuuden verran /kk, niin ei taida sen kummemmin laskea, korkeintaan pari prosenttiyksikköä. Jos sitäkään. Laske verolaskurilla, löytyy verohallinnon sivuilta.

      • Diibadaiba

        ...ai niin. Tuo ttt:n 48 € lähtee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      147
      2962
    2. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      316
      2092
    3. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      91
      2061
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      125
      1997
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1779
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1455
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      101
      1230
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      27
      1198
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1110
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      102
      999
    Aihe