Juutalaisten ja kritittyjen perhekuntakasteet

Aapo59

Juutalaiset kastoivat käännynnäisä perhekunnittain , ja apostolit jatkoivat
samalla tavalla.


Ennen kristillistä kastetta ja myös ennen Johanneksen kastetta, juutalaiset
etsivät innokkaina pakanoita, jotka olisivat kiinnostuneita liittymään juutalaiseen uskoon. Juutalaiset katsoivat koko Israelin saaneen Punaisen meren ylityksessä kertakaikkisen kasteen Moosekseen, (ei upotuskastetta, vaan kaste meren roiskeista ja pilvestä) joten juutalaisia ei kuitenkaan kastettu , mutta silti he liiton merkiksi edelleen ympärileikkasivat 8-vuorokauden ikäiset poikalapsensa,

Mutta pakanakansoista juuutalaisuuteen kääntyvät ”käännynnäiset ”
kastettiin ja miespuoliset ympärileikattiin ja käännynnäiset sitoutuivat noudattamaan Mooseksen lakia kokonaisuudessaan.

Lisäksi oli vielä synagoogaseurakuntien ulkojäseniä, kastamattomia pakanoita, joista UT.ssä käytetään nimitystä ”jumalaapelkääväinen”. Nämä noudattivat vain osia Mooseksen laista.

Matteus mainitsee Jeesuksen sanoneen:
23:15 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!

Apostolien teoissa on monta kohtaa jumalaapelkääväisistä
2:10 Frygiassa ja Pamfyliassa, Egyptissä ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilla, ja täällä oleskelevat roomalaiset, juutalaiset ja käännynnäiset

8:2 Ja muutamat jumalaapelkääväiset miehet hautasivat Stefanuksen ja pitivät hänelle suuret valittajaiset.

10:2 Hän oli hurskas ja Jumalaa pelkääväinen, niinkuin koko hänen perhekuntansakin, ja antoi paljon almuja kansalle ja rukoili alati Jumalaa.

10:22 He sanoivat: "Sadanpäämies Kornelius, hurskas ja Jumalaa pelkääväinen mies

13:43 Kun synagoogasta hajaannuttiin, seurasivat monet juutalaiset ja jumalaapelkääväiset käännynnäiset Paavalia ja Barnabasta

16:14 Ja eräs Lyydia niminen purppuranmyyjä Tyatiran kaupungista, jumalaapelkääväinen nainen, oli kuulemassa; ja Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vaarin siitä, mitä Paavali puhui.

17:4 Ja muutamat heistä tulivat uskoon ja liittyivät Paavaliin ja Silaaseen, niin myös suuri joukko jumalaapelkääväisiä kreikkalaisia

17:17 Niin hän keskusteli synagoogassa juutalaisten ja jumalaapelkääväisten kanssa ja torilla joka päivä niiden kanssa, joita hän siellä tapasi

18:7 Ja hän lähti sieltä ja meni erään Titius Justus nimisen jumalaapelkääväisen miehen tykö, jonka talo oli aivan synagoogan vieressä

Proselyyttikasteella kastettiin aikuisten lisäksi myös heidän perheensä, myös aivan pienetkin.
*******************
Tehdessään kristillistä lähetystyötä Paavali meni aina ensin synagogiin, koska sieltä saattoi löytää jumalaapelkääväisiä, joita useita myös kastettiin.

Kun kristillinen seurakunta syntyi, kenellekään apostoleista tai muillekaan
kristillisen kasteen toimittajille ei ole koskaan tarvinnut antaa erillistä ohjetta saako pienet lapset kastaa tai tuleeko heidät jättää kastamatta, koska hetimiten helluntain jälkeen kastettiin perhekunnittain. Yleensä jos perheen isä kastettiin kristityksi, se johti siihen, että myös puoliso ja kaikenikäiset lapset kastettiin.

Raamattu ei siis tunne erillistä lapsikastetta, vaan lapset on kastettu vanhempainsa kasteiden yhteydessä.

400:n vuoden todistusaineisto on tältä osin kiistaton. Lapsikaste on alkuseurakunnan ajoilta ja siten apostolista alkuperää ja meni yli 1000 vuotta ennenkuin lapsikasteen hylkäämistä ja ”uskovien kastetta” vaativa Pierre de Bruisin
johtama ryhmittymä esiintyy 1100-luvun Ranskassa.

Sama todistusaineisto tuo ilmi, että kristillisen kasteen muotoina on aina
käytetty upotusta, vihmintaa, pirskotusta tai valelukastetta.

Kaikki väkisinvääntäminen on turhaa ja kristillistä lapsikastetta ei tule mitätöidä kastattamalla itseään upottamalla, mikäli on jo saanut lapsena kasteen.

135

786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedäntänveljet

      Erittäin hyvä aloitus! Kun olen perehtynyt alkuseurakunnan kasteopetukseen, niin lapsikasteen osalta sen voisi tiivistää niin, että pienten lasten kastaminen on ollut yleisessä käytössä alusta saakka, joskaan se ei ole ollut kaikkialla itsestään selvä käytäntö. Kastetta on monesa tapauksessa viivytetty, joten silloinkaan uudestikastajien mainostamasta "kun ihminen on tullut uskoo hänen pitää mennä kasteelle" -opista ei ole tietoakaan. Yhtään ainoaa lapsena kastetun uudestikastamista ei löydy ensimmäisen 1000 vuoden aikana missään teksteissä. Kirkkoisät jotka viivyttivät kastetta, eivät pitäneet lapsikasteta vääränä tai antikristillisenä kuten uudestikastajat virheellisesti tekevät.

      Kasteen merkitys pelastavana, synnit anteeksi antavana, uudestisynnyttävänä ja Pyhän Hengen lahjoittavana Jumalan armokanavana on ollut hyvin selkeä alkukristittyjen teksteissä ja mikä kaikista täkeintä, sama linja on myös Raamatussa, joka on opin ainoa määrittäjä. Tästä alkukirkon nykyisyyteen (vanhojen kirkkojen osalta) jatkuneesta apostolisesta opista ei kannata edes kiistellä. Uudestikatajien oma uudestikaste alkoi tosiaan joskus 1100-luvulla.

      Saas nähdä miten uudestikastajien hermo kestää nämä kaksi viestiä. Saatta tulla erittänkin ilkeaa tekstiä kun pappa ja uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa pääsevät vauhtiin kun heidän pilivilinnansa on romutettu.

    • Voimaylhäältä

      Tässä on selkeä teksti siitä miten kaste asiassa on lähdetty pieleen. Kuten huomamme on jatkettu vanhanliiton perinteitä, vaikka kaste olisi pitänyt muuttua uudenliiton mukaiseksi. Johanneksen kasteen tullessa juutalaiset väittelivät puhdistautumisesta eli tästä proselyyttikasteesta. Kiistelivät siitä oliko se lain mukainen. Uudenliiton puolella apostolit ja vanhimman kiistelivät ympärileikkauksen tarpeellisuudesta pakanoille uskoessaan Jeesukseen. Apostolit olivat yllättävän ulkona asioista perinteitä jatkavien juutalaisten paineessa. Paavali oli ainut jolla oli käsitys asioista. Vieläkin juutalaiset odottavat messiasta ja leikkaavat poika lapsensa. Pietari ja kumppanit sekoili kasteen kanssa niin, että nykyään kasteessa toimitaan aloituksen kuvaamalla tavalla. Kaste ei tapahdu uudessa liitossa veteen vaan pyhään Henkeen. Niinkuin johannes sanoo:"minä kastan vedellä, mutta minun jälkeen tulee toinen joka kastaa vedellä". Paavali kieltäytyi kastamasta ketään ja sanoo kasteesta:"Minua ei ole lähetetty kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan". Ihmisen tehtävä on julistaa evankeliumia ja Jumalan tehtävä on kastaa. Tämä on työn jako. Paavali kuvaa mitä kaikkea tapahtuu kasteessa, mutta se ei tapahdu vesikasteessa, vaan silloin kun Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä, kun ihminen tulee uskoon kuultuaan evankeliumia. Uskoontullessa synnymme uudesti, saamme synnit anteeksi, saamme Pyhän Hengen joka on luvattu "Pyhän Hengen lahja", tulemme Jumalan lapsiksi ja puemme yllemme Kristuksen. Tämä kaikki on Pyhän Hengen kaste, jossa kaiken ytimenä on Pyhä Henki, mihinkä meidät tavallaan upotetaan- kastetaan, koska me olemme hengessä ja henki on meissä. Tämän tapahtuman saa aikaan meissä syntyvä usko evankeliumin julistuksen ja Jumalan kutsun vastaanottamisessa. Luonnollinen kuollut vesi kasteessa kuuluu vanhaanliittoon ja elävävesi uuteen liittoon. Jeesus haluaa antaa elävää vettä - Pyhän hengen, jotta emme enää janoaisi, jotta meistä voisi tulla evankeliumin viejiä joista virtaa elävä vesi - Pyhä Henki, joka voisi saada syntymään uskon kuulijoissa.

      • Poweriaylhäältä

        Ei ole erikseen henki- ja vesikastetta, vaan Jeesus yhdisti ne yhdeksi kasteeksi ("Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan)

        Raamatun mukaan on vain yksi kaste ("Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste! )

        Vesikasteen kieltäminen onkin aivan uusi uudestikastajien harha. Kaste vedellä kuuluu uuteen liittoon.


      • Aapo59

        Kaste Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen on kaste myös Pyhään Henkeen eli Raamattu ei tunne Pyhän Hengen kastetta erillään vesikasteesta muuten kuin kaksi erillistä tapausta: Samarian herätyksessä ja Korneliuksen kodissa .

        Henkikaste ei ole vesikasteesta erillinen kokemus, jota tulisi tavoitella.

        Paavali oli pieni, usein heikkouden vallassa ollut juutalainen käsityöläinen ja fariseus ja kun pakanlähetys alkoi, oli apostoleilla selvä työnjako: Paavali julisti ja työtoverit kastoivat.

        Oliko se diabolos eli erilleenheittäjä yksi saatanan nimistä. Kuka haluaa opettaa uudenlaista kastetta, jossa vesi- ja henkikaste erotetaan?

        Kun Paavali tapasi Efesossa n. 12 apolloslaista, jotka oli kastettu vain parannuksen kasteella, Paavali kysyi: "Saitteko Pyhän Hengen silloin kun tulitte uskoon"....ja "Millä kasteella te sitten olette kastetut?" Paavali selvästi yhdisti kritillisen vesikasteen Pyhän Hengen saamisen eli henkikasteen kanssa.

        Juttusi ei toimi, oletko saatanan vai Jumalan voimassa liikkeeellä.

        Jeesuksen Kristuksen nimessä kysyn sinulta henki, joka sait voimaaylhäältä-nimimerkin kirjoittamaan Suomi24-kastepalstalle kastekirjoituksen 23.3.2017 22:30
        jossa anotaan mm. näin: " Kaste ei tapahdu uudessa liitossa veteen vaan pyhään Henkeen. Niinkuin johannes sanoo:"minä kastan vedellä, mutta minun jälkeen tulee toinen joka kastaa vedellä" Tunnustatko Jeesuksen Kristukseksi, neitsyt Marian kohtuun Pyhästä Hengestä siinneeksi ja neitseestä syntyneeksi, lihaantulleeksi Jumalan Pojaksi?


      • Voimaylhäältä

        Efeson tapahtuma osoittaa monia epäselvyyksiä mitä siihen aikaan oli. Paavali kysyy oikein: "saitteko Pyhän Hengen, kun tulitte uskoon ?". Koska uskoon tullessa saadaan Pyhä Henki sillä se on merkki uskoontulosta. Seuraava kysymys oli:"millä kasteella olette kastettu ? Paavali kysyi tämän seuraavaksi, koska hän huomasi että nämä miehet eivät olleet uskossa, sillä heitä ei ollut kastettu Pyhällä Hengellä eli eivät olleet saaneet Pyhää Henkeä. Heidät oli kastettu vedellä - Johanneksen kasteella. Tämän jälkeen Paavali viittasi Johanneksen julistukseen "Minä kastan vedellä, minun jälkeen tulee joka kastaa Pyhällä Hengellä" sanoen, että "Johannes kastoi parannuksen kasteella kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva ..." Tässä on vanhan- ja uudenliiton tavat. Johannes toteutti Jumalan antamaa tehtävää tasoittaen tietä Messiaalle. Johannes puhui parannuksen teosta joka myöhemmin tapahtuisi uskoontulossa Hengen vaikutuksesta. Johanneksen luona tehtiin parannusta puhdistautumis rituaalien (vesikaste) mukaan, koska oltiin vanhassa liitossa. Uudessaliitossa tämä parannuksen teko tapahtuu Jeesuksen kohtaamisessa . Missä saamme kertakaikkiaan syntimme anteeksi niiden tunnustamisen jälkeen ja saamme Pyhän Hengen - meidät kastetaan Pyhässä Hengessä. Paavali puhuu uskomisesta samassa yhteydessä kun Johannes puhuu Pyhän Hengen kasteesta. Se on hyvin loogista, koska usko aiheuttaa Pyhän Hengen kasteen. (Tässä ei ole kyse missään muodossa "henkikasteesta". Henkikaste on jonkun idiootin keksimä satu termi. )

        Tunnustan Jeesuksen Kristukseksi, neitsyt Marian kohtuun Pyhästä Hengestä siinneeksi ja neitseestä syntyneeksi, lihaantulleeksi Jumalan Pojaksi. Uudessaliitossa mekin voimme syntyä uudesti ylhäältä Pyhästä Hengestä, mikä on suuremmoinen mahdollisuus. Jeesus tuli ensin niin lähelle ihmistä syntyen ihmiseksi. Sen jälkeen Hän avasi tien uskossa, jotta ihminen voi syntyä lähelle Jumalaa.


      • Aapo59
        Voimaylhäältä kirjoitti:

        Efeson tapahtuma osoittaa monia epäselvyyksiä mitä siihen aikaan oli. Paavali kysyy oikein: "saitteko Pyhän Hengen, kun tulitte uskoon ?". Koska uskoon tullessa saadaan Pyhä Henki sillä se on merkki uskoontulosta. Seuraava kysymys oli:"millä kasteella olette kastettu ? Paavali kysyi tämän seuraavaksi, koska hän huomasi että nämä miehet eivät olleet uskossa, sillä heitä ei ollut kastettu Pyhällä Hengellä eli eivät olleet saaneet Pyhää Henkeä. Heidät oli kastettu vedellä - Johanneksen kasteella. Tämän jälkeen Paavali viittasi Johanneksen julistukseen "Minä kastan vedellä, minun jälkeen tulee joka kastaa Pyhällä Hengellä" sanoen, että "Johannes kastoi parannuksen kasteella kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva ..." Tässä on vanhan- ja uudenliiton tavat. Johannes toteutti Jumalan antamaa tehtävää tasoittaen tietä Messiaalle. Johannes puhui parannuksen teosta joka myöhemmin tapahtuisi uskoontulossa Hengen vaikutuksesta. Johanneksen luona tehtiin parannusta puhdistautumis rituaalien (vesikaste) mukaan, koska oltiin vanhassa liitossa. Uudessaliitossa tämä parannuksen teko tapahtuu Jeesuksen kohtaamisessa . Missä saamme kertakaikkiaan syntimme anteeksi niiden tunnustamisen jälkeen ja saamme Pyhän Hengen - meidät kastetaan Pyhässä Hengessä. Paavali puhuu uskomisesta samassa yhteydessä kun Johannes puhuu Pyhän Hengen kasteesta. Se on hyvin loogista, koska usko aiheuttaa Pyhän Hengen kasteen. (Tässä ei ole kyse missään muodossa "henkikasteesta". Henkikaste on jonkun idiootin keksimä satu termi. )

        Tunnustan Jeesuksen Kristukseksi, neitsyt Marian kohtuun Pyhästä Hengestä siinneeksi ja neitseestä syntyneeksi, lihaantulleeksi Jumalan Pojaksi. Uudessaliitossa mekin voimme syntyä uudesti ylhäältä Pyhästä Hengestä, mikä on suuremmoinen mahdollisuus. Jeesus tuli ensin niin lähelle ihmistä syntyen ihmiseksi. Sen jälkeen Hän avasi tien uskossa, jotta ihminen voi syntyä lähelle Jumalaa.

        Miksi jätit pois jatkon apolloslaisten ja Paavalin tapauksesta ja kirjoitit vain näin:

        "Tämän jälkeen Paavali viittasi Johanneksen julistukseen "Minä kastan vedellä, minun jälkeen tulee joka kastaa Pyhällä Hengellä" sanoen, että "Johannes kastoi parannuksen kasteella kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva ...""

        Tilanne ja Luukkaan teksti jatkuvat kuitenkin tällä tavalla... se on, Jeesukseen."
        19:5 Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.
        19:6 Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat.

        Huomaatko, että Paavali ikäänkuin yhdisti uskoontulemisen ja Pyhän Hengen saamisen vesikasteeseen Jeesuksen nimeen eli krsitilliseen kasteseen ja niin nuo n. 12 apolloslaista kastettiin Jeesuksen nimeen ja Paavali siunasi heidät laittamalla kätensä heidän päälleen ja Pyhä Henki tuli heidän ylleen ja he puihuivat kielillä ja ennustivat.
        Vesikaste, kätten päällepaneminen ja Pyhän Hengen saaminen ovat näinollen yhdessä. Vesikaste ja Hengen tuleminen olivat erillään ainoastaan Samarian herätyksessä ja Korneliuksen perheen kasteen yhteydessä-

        *******************

        "usko aiheuttaa Pyhän Hengen kasteen" Ei se noin päin ole, vaan Pyhä Henki vaikuttaa Jumalan Sanan kuulemisen kautta uskon. Tällä uskolla voidaan ottaa
        vastaan kasteen sisältö eli syntienanteeksiantamus, vanhurskautus Jumalan edessä ja uusi elämä Jeesuksessa.

        Pyhän Hengen kaste " Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella" oli siis se tapahtuma, kun Jerusalemissa oli n. 120 Jeesuksen opetuslasta rukoilemassa helluntaina ja tuli humaus taivaasta, näkyi ikäänkuin tulisia kieliä ja opetuslapset alkoivat puhua niiden käännynnäisten kieltä, mitkä olivat eri puolilta juhlille tulleiden juutalaisten käännynnäisten äidinkieli. Helluntain tapahtuma toistui
        ainoastaan Korneliuksen kodissa eli tilanteessa, jolloin pakanalähetys alkoi.
        Sen aloitti Pietari ja sitä jatkoi Paavali ja toiset opetuslapset. Missään tilanteessa
        myöhemmin ei viitattu HHnegellä kastamiseen, mutta helluntaina jo kristilliseen kasteeseen annettiin lupaus Pyhän Hengen lahjan saamisesta, eli kastetulle annetaan lahjaksi Pyhä Henki.

        Helluntaina Pietari julisti Hengessä lakia: "Te tapoitte kristuksen." Siitä tuli kuulijoille pisto sydämeen ja se sai aikaan synnintunnon ja kyselyn, mitä pitää tehdä, että voimme pelastua ja Pietari julisti: Tehkää parannus ja ottakaa kaste syntiennen anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

        Jumalan Henki vaikutti lain kuulemisen kautta synnintunnon ja kasteen kautta
        evankeliumin sisällön :Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen eli Pyhä Henki synnytti uudesti, kastetut vanhurskautettiin Jeesuksen veren tähden. Vanhurkaaksi tuleminen, eli se, että saa synnit Jumalan armosta anteeksi Jeesuksen veressä, on uudestistyntyminen ja sen vaikuttaa Pyhä Henki.

        Korneliuksen kodin tapausten jälkeen Hengellä kastamista ei mainita erikseen, mutta kehotetaan täyttymään Hengellä ja Hengen täyttämien uskovien tekemisistä puhutaan useissa Apt;n kohdissa ja UT:n kirjeissä.

        Kokonaisuutena Pyhän Hengen saaminen, Pyhän Hengen tuleminen jonkun päälle, Pyhästä Hengestä syntyminen, uudestisyntyminen vedestä ja Hengestä, uudeksi luomukseksi tuleminen hengellisesti, Jeesuksen veressä syntinsä anteeksisaaminen ,uskon kautta Jeesukseen pelastuminen,tosiseurakunnan jäseneksi tuleminen ovat sama asia ja ne liittyvät kasteeseen ja kasteen jälkeen
        annettavaan opetukseen, jonka puute voi saada aikaan sen, että ihminen kuolee hengellisesti.

        Missään Raamattu ei kehota vesikasteen jälkeen tavoittelemaan mitään korkeamman tason hengellistä kastetta tai kastamaan hengellä, kuten sanoitkin, että henkikaste on jonkun keksimä termi.


        Syntyi kristillinen Jerusalemin seurakunta, jossa alettiin kastaa ihmisiä , ilman kenenkään muuta vaatimusta, perhekunnittain. Pian seurakunta kasvoi ja kohta n. 3000:n joukko oli jo n. 5000 ja kasvoi koko ajan.

        Pyhä Henki kylläkin antaa profetioita mm. siitä kenelle seurakunnan jäsenelle tulee ja mitä armolahjoja ja tehtäviä. Hengellisiä lahjoja voi tavoitella ja nekin
        tulevat, kuten Paavali Timoteuskirjeessään opettaa, kättenpäällepanemisen kautta ja seurakunnan yhteiseksi rakemtamiseksi.

        Siunauksi! nimi. Aaapo59


      • Voimaylhäältä
        Aapo59 kirjoitti:

        Miksi jätit pois jatkon apolloslaisten ja Paavalin tapauksesta ja kirjoitit vain näin:

        "Tämän jälkeen Paavali viittasi Johanneksen julistukseen "Minä kastan vedellä, minun jälkeen tulee joka kastaa Pyhällä Hengellä" sanoen, että "Johannes kastoi parannuksen kasteella kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva ...""

        Tilanne ja Luukkaan teksti jatkuvat kuitenkin tällä tavalla... se on, Jeesukseen."
        19:5 Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.
        19:6 Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat.

        Huomaatko, että Paavali ikäänkuin yhdisti uskoontulemisen ja Pyhän Hengen saamisen vesikasteeseen Jeesuksen nimeen eli krsitilliseen kasteseen ja niin nuo n. 12 apolloslaista kastettiin Jeesuksen nimeen ja Paavali siunasi heidät laittamalla kätensä heidän päälleen ja Pyhä Henki tuli heidän ylleen ja he puihuivat kielillä ja ennustivat.
        Vesikaste, kätten päällepaneminen ja Pyhän Hengen saaminen ovat näinollen yhdessä. Vesikaste ja Hengen tuleminen olivat erillään ainoastaan Samarian herätyksessä ja Korneliuksen perheen kasteen yhteydessä-

        *******************

        "usko aiheuttaa Pyhän Hengen kasteen" Ei se noin päin ole, vaan Pyhä Henki vaikuttaa Jumalan Sanan kuulemisen kautta uskon. Tällä uskolla voidaan ottaa
        vastaan kasteen sisältö eli syntienanteeksiantamus, vanhurskautus Jumalan edessä ja uusi elämä Jeesuksessa.

        Pyhän Hengen kaste " Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella" oli siis se tapahtuma, kun Jerusalemissa oli n. 120 Jeesuksen opetuslasta rukoilemassa helluntaina ja tuli humaus taivaasta, näkyi ikäänkuin tulisia kieliä ja opetuslapset alkoivat puhua niiden käännynnäisten kieltä, mitkä olivat eri puolilta juhlille tulleiden juutalaisten käännynnäisten äidinkieli. Helluntain tapahtuma toistui
        ainoastaan Korneliuksen kodissa eli tilanteessa, jolloin pakanalähetys alkoi.
        Sen aloitti Pietari ja sitä jatkoi Paavali ja toiset opetuslapset. Missään tilanteessa
        myöhemmin ei viitattu HHnegellä kastamiseen, mutta helluntaina jo kristilliseen kasteeseen annettiin lupaus Pyhän Hengen lahjan saamisesta, eli kastetulle annetaan lahjaksi Pyhä Henki.

        Helluntaina Pietari julisti Hengessä lakia: "Te tapoitte kristuksen." Siitä tuli kuulijoille pisto sydämeen ja se sai aikaan synnintunnon ja kyselyn, mitä pitää tehdä, että voimme pelastua ja Pietari julisti: Tehkää parannus ja ottakaa kaste syntiennen anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

        Jumalan Henki vaikutti lain kuulemisen kautta synnintunnon ja kasteen kautta
        evankeliumin sisällön :Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen eli Pyhä Henki synnytti uudesti, kastetut vanhurskautettiin Jeesuksen veren tähden. Vanhurkaaksi tuleminen, eli se, että saa synnit Jumalan armosta anteeksi Jeesuksen veressä, on uudestistyntyminen ja sen vaikuttaa Pyhä Henki.

        Korneliuksen kodin tapausten jälkeen Hengellä kastamista ei mainita erikseen, mutta kehotetaan täyttymään Hengellä ja Hengen täyttämien uskovien tekemisistä puhutaan useissa Apt;n kohdissa ja UT:n kirjeissä.

        Kokonaisuutena Pyhän Hengen saaminen, Pyhän Hengen tuleminen jonkun päälle, Pyhästä Hengestä syntyminen, uudestisyntyminen vedestä ja Hengestä, uudeksi luomukseksi tuleminen hengellisesti, Jeesuksen veressä syntinsä anteeksisaaminen ,uskon kautta Jeesukseen pelastuminen,tosiseurakunnan jäseneksi tuleminen ovat sama asia ja ne liittyvät kasteeseen ja kasteen jälkeen
        annettavaan opetukseen, jonka puute voi saada aikaan sen, että ihminen kuolee hengellisesti.

        Missään Raamattu ei kehota vesikasteen jälkeen tavoittelemaan mitään korkeamman tason hengellistä kastetta tai kastamaan hengellä, kuten sanoitkin, että henkikaste on jonkun keksimä termi.


        Syntyi kristillinen Jerusalemin seurakunta, jossa alettiin kastaa ihmisiä , ilman kenenkään muuta vaatimusta, perhekunnittain. Pian seurakunta kasvoi ja kohta n. 3000:n joukko oli jo n. 5000 ja kasvoi koko ajan.

        Pyhä Henki kylläkin antaa profetioita mm. siitä kenelle seurakunnan jäsenelle tulee ja mitä armolahjoja ja tehtäviä. Hengellisiä lahjoja voi tavoitella ja nekin
        tulevat, kuten Paavali Timoteuskirjeessään opettaa, kättenpäällepanemisen kautta ja seurakunnan yhteiseksi rakemtamiseksi.

        Siunauksi! nimi. Aaapo59

        Jätin lopun pois vain että että asia ei paisuisi sen enempää. Mutta kun halusit jatkaa niin. Seuraavassa tullaankin heti käännös ongelmaan. Kaste kohdissa suomalainen käännös on tehty lähtökohtaisesti muotilla että kaste tapahtuu vedellä. Alkuperäis tekstissä ei näin ole. Suomalaisessa käännöksessä on sana "ottivat" mitä ei ole alkuperäisessä tekstissä. Se on suuri virhe ja harhaan johtava lisäys.
        Seuraava käännös olisi paljon uskollisempi alku tekstille: 19:5 kuullessaan tämän tulivat upotettua Jeesuksen kristuksen nimeen.

        19:4 -- Miehet kuulevat evankeliumia Paavalilta.
        19:5 -- Miehet tulevat uskoon. (Saivat Pyhän Hengen kasteen. Heidät upotettiin Jeesukseen)
        19:6 -- Miehet täyttyvät Pyhällä Hengellä.

        Pyhä Henki vaikuttaa Jumalan Sanan kuulemisen kautta uskon. Juuri näin. Nyt kun usko on syntynyt niin - siinä silmän räpäyksessä- saamme Pyhän Hengen eli tulemme kastetuksi Pyhällä Hengellä. Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä. Tämä on se kaste joka antaa syntienanteeksiantamuksen, vanhurskautus Jumalan edessä ja uuden elämä Jeesuksessa jne. Nämä ei liity veteen vaikka käännöksellä ja selityksellä niin halutaan ymmärtää. Vedellä tarkoitetaan Pyhää Henkeä joka saattaa hämätä joskus, kuten naista sykarin kaivolla.

        Humaus yläkerrassa on Pyhän Hengen kaste. Pyhän Hengen kaste tarkoittaa yksinkertaisesti Pyhän Hengen saamista. Se oli se lupaus mikä toteutui. He saivat sen koska uskoivat että Jeesus oli Messias eli uskoivat Jeesukseen. Näin käy jokaiselle joka uskoo nykyäänkin. Se ei ole yleensä välttämättä humaus. Se voi olla rauha, ilo jne. "Pyhän Hengen lahja" on juuri se että saamme Pyhän Hengen ja nimenomaan lahjaksi kun uskomme. Sitä ei pidä sekoittaa Pyhän Hengen lahjoihin, joita Henki meissä vaikuttaa, kun se on tullut meihin.

        Lutterilaiset ovat hyvin selvillä kasteen "sisällöstä", mutta he liittävät sen väärään yhteyteen. Se ei liity kasteeseen luonnolliseen veteen vaan elävään veteen eli Pyhään Henkeen. Karkea jako kasteessa on että vanhassaliitossa se tehtiin vedellä ja uudessa se tehdään Pyhässä Hengessä. Vanhassaliitossa ihmiset uhrasi ja kastoi/puhdistautui. Uudessaliitossa Jeesus on uhrattu Isän taholta ja kaste/ puhdistuminen tapahtuu Pyhän Hengen vaikutuksesta.

        Tässä on hiuksenhieno ero mikä on saatu tarkoituksellisella Raamatun kääntämisellä tulkinnalla.

        """Kokonaisuutena Pyhän Hengen saaminen, Pyhän Hengen tuleminen jonkun päälle, Pyhästä Hengestä syntyminen, uudestisyntyminen vedestä ja Hengestä, uudeksi luomukseksi tuleminen hengellisesti, Jeesuksen veressä syntinsä anteeksisaaminen ,uskon kautta Jeesukseen pelastuminen,tosiseurakunnan jäseneksi tuleminen ovat sama asia ja ne liittyvät kasteeseen ja kasteen jälkeen
        annettavaan opetukseen, jonka puute voi saada aikaan sen, että ihminen kuolee hengellisesti."""

        Kaikki toi on totta kun otetaan pois sana "vedestä" ja kasteella ymmärretään että se on "Pyhän Hengen kaste".

        "vedestä ja hengestä" on sitten oma juttu, mikä tässä tapauksessa on selitetty mutkalle palvelemaan tiettyä oppia.

        Näitä meidän tulee tavoitella kasteen jälkeen. Meidän tulee antaa tilaa Hengelle, kun sen olemme saaneet uskoessamme ja kasvaa Hengessä niin että Hengen hedelmät voisivat näkyä Jumalan kunniaksi meissä. Sekä Hengen lahjat olisi rakennukseksi meille. Ehkä tämä ei ole tavottelua "korkeamman tason hengellisestä kasteesta".


      • Voimaylhäältä
        Aapo59 kirjoitti:

        Miksi jätit pois jatkon apolloslaisten ja Paavalin tapauksesta ja kirjoitit vain näin:

        "Tämän jälkeen Paavali viittasi Johanneksen julistukseen "Minä kastan vedellä, minun jälkeen tulee joka kastaa Pyhällä Hengellä" sanoen, että "Johannes kastoi parannuksen kasteella kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva ...""

        Tilanne ja Luukkaan teksti jatkuvat kuitenkin tällä tavalla... se on, Jeesukseen."
        19:5 Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.
        19:6 Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat.

        Huomaatko, että Paavali ikäänkuin yhdisti uskoontulemisen ja Pyhän Hengen saamisen vesikasteeseen Jeesuksen nimeen eli krsitilliseen kasteseen ja niin nuo n. 12 apolloslaista kastettiin Jeesuksen nimeen ja Paavali siunasi heidät laittamalla kätensä heidän päälleen ja Pyhä Henki tuli heidän ylleen ja he puihuivat kielillä ja ennustivat.
        Vesikaste, kätten päällepaneminen ja Pyhän Hengen saaminen ovat näinollen yhdessä. Vesikaste ja Hengen tuleminen olivat erillään ainoastaan Samarian herätyksessä ja Korneliuksen perheen kasteen yhteydessä-

        *******************

        "usko aiheuttaa Pyhän Hengen kasteen" Ei se noin päin ole, vaan Pyhä Henki vaikuttaa Jumalan Sanan kuulemisen kautta uskon. Tällä uskolla voidaan ottaa
        vastaan kasteen sisältö eli syntienanteeksiantamus, vanhurskautus Jumalan edessä ja uusi elämä Jeesuksessa.

        Pyhän Hengen kaste " Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella" oli siis se tapahtuma, kun Jerusalemissa oli n. 120 Jeesuksen opetuslasta rukoilemassa helluntaina ja tuli humaus taivaasta, näkyi ikäänkuin tulisia kieliä ja opetuslapset alkoivat puhua niiden käännynnäisten kieltä, mitkä olivat eri puolilta juhlille tulleiden juutalaisten käännynnäisten äidinkieli. Helluntain tapahtuma toistui
        ainoastaan Korneliuksen kodissa eli tilanteessa, jolloin pakanalähetys alkoi.
        Sen aloitti Pietari ja sitä jatkoi Paavali ja toiset opetuslapset. Missään tilanteessa
        myöhemmin ei viitattu HHnegellä kastamiseen, mutta helluntaina jo kristilliseen kasteeseen annettiin lupaus Pyhän Hengen lahjan saamisesta, eli kastetulle annetaan lahjaksi Pyhä Henki.

        Helluntaina Pietari julisti Hengessä lakia: "Te tapoitte kristuksen." Siitä tuli kuulijoille pisto sydämeen ja se sai aikaan synnintunnon ja kyselyn, mitä pitää tehdä, että voimme pelastua ja Pietari julisti: Tehkää parannus ja ottakaa kaste syntiennen anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

        Jumalan Henki vaikutti lain kuulemisen kautta synnintunnon ja kasteen kautta
        evankeliumin sisällön :Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen eli Pyhä Henki synnytti uudesti, kastetut vanhurskautettiin Jeesuksen veren tähden. Vanhurkaaksi tuleminen, eli se, että saa synnit Jumalan armosta anteeksi Jeesuksen veressä, on uudestistyntyminen ja sen vaikuttaa Pyhä Henki.

        Korneliuksen kodin tapausten jälkeen Hengellä kastamista ei mainita erikseen, mutta kehotetaan täyttymään Hengellä ja Hengen täyttämien uskovien tekemisistä puhutaan useissa Apt;n kohdissa ja UT:n kirjeissä.

        Kokonaisuutena Pyhän Hengen saaminen, Pyhän Hengen tuleminen jonkun päälle, Pyhästä Hengestä syntyminen, uudestisyntyminen vedestä ja Hengestä, uudeksi luomukseksi tuleminen hengellisesti, Jeesuksen veressä syntinsä anteeksisaaminen ,uskon kautta Jeesukseen pelastuminen,tosiseurakunnan jäseneksi tuleminen ovat sama asia ja ne liittyvät kasteeseen ja kasteen jälkeen
        annettavaan opetukseen, jonka puute voi saada aikaan sen, että ihminen kuolee hengellisesti.

        Missään Raamattu ei kehota vesikasteen jälkeen tavoittelemaan mitään korkeamman tason hengellistä kastetta tai kastamaan hengellä, kuten sanoitkin, että henkikaste on jonkun keksimä termi.


        Syntyi kristillinen Jerusalemin seurakunta, jossa alettiin kastaa ihmisiä , ilman kenenkään muuta vaatimusta, perhekunnittain. Pian seurakunta kasvoi ja kohta n. 3000:n joukko oli jo n. 5000 ja kasvoi koko ajan.

        Pyhä Henki kylläkin antaa profetioita mm. siitä kenelle seurakunnan jäsenelle tulee ja mitä armolahjoja ja tehtäviä. Hengellisiä lahjoja voi tavoitella ja nekin
        tulevat, kuten Paavali Timoteuskirjeessään opettaa, kättenpäällepanemisen kautta ja seurakunnan yhteiseksi rakemtamiseksi.

        Siunauksi! nimi. Aaapo59

        Lutterilainen kaste käsityksen kritiikki osuu veteen ja uskoon. Yleensä kaikki kritiikki osuu lähes aina oikeaan paikkaan, vaikka kritiikissä ei yleensä anneta ratkaisua ongelman ratkaisuun. Tässäkin tapauksessa kastevettä pilkataan "taikavedeksi". Ulkopuolinen näkee, että kastevesi ei ole sitä mitä lutter antaa ymmärtää sen olevan. Luterilaiset sanovatkin kastetta "mysteeriksi"- sakramentiksi. Siinä he ovat oikeassa, tällaisena se on todella mysteeri. Se on siksi mysteeri, koska Raamatusta ei saa tässä muodossa olevalle kasteelle tukea. Kyllä sille tietysti on selityksi, mutta ne on monimutkaisia ja väkisin tiettyyn muotoon väännettyjä. On helppo määritellä kaste sakramentiksi ja alkaa toimimaan siitä lähtökohdasta ilman kritiikkiä.

        Kritiikki "taikavesi" on osuva koska se pilkkaa luonnollista vettä jota käytetään kasteessa ja samalla viittaa elävään veteen - Pyhään Henkeen. Se, että pappi vismoo vettä pienen lapsen päälle synnyttäisi lapsessa uskon, saisi synnit anteeksi, saisi pyhän hengen jne. ja kaiken tämän toimituksen lopulta tekisi Jeesus papin ohi. Tämä toimitus herättää kysymyksiä jos sitä arvioi Raamatun pohjalta. Toinen kritiikki on uskon syntyminen. Syntyykö se näin. Onko yleensä mahdollista vastasyntyneen mitenkään "osallistua" tähän toimitukseen. Kyllä, kyllä voi, sanomme sitä mysteeriksi. Uskomme lutteriin.

        Raamattu selkeästi sanoo uskon syntyvän kuullun ymmärtämisestä. Joku kuulee ja alkaa ymmärtämään olevansa syntinen Jumalan edessä. Voiko tätä sovittaa vesikasteeseen vastasyntyneelle? Pelkästään tämä usko asia tekee luonnollisesta vedestä taikavettä, jos uskoo, että usko syntyy vesitoimituksen vaikutuksesta. Kun "taikavesi" ymmärretään Pyhänä Henkenä, niin kastetta ei tarvitse selitellä ja mystisoida, vaan sen voi lukea suoraan Raamatusta.

        Pyhä Henki kulkee vapaana ja missä tahtoo. Se ei ole sidottu oikean koulutuksen saaneen papin liikkeisiin, eikä sunnuntain kastehetkiin. Ihminen kohtaa Jumalansa ja tulee uskoon kaikkialla muualla kuin vauvakasteessa. Vesi ei meitä puhdista vaan Pyhä Henki.

        Luterilainen kaste voi olla eksyttävä, jos ihminen tyytyy vesikasteen pelastavaan voimaan. Siitä huolimatta ihminen voi tulla uskoon, mikä on suurta armoa. Vapaiden suuntien kasteessa ei varsinaisia vaaroja ole. Se on korkeintaan turhuutta. Ei ole mitenkään tarpeellista esittää näytelmää siitä että on tullut uskoon ja sanoa sitä kasteeksi. Pelastus ei ole se tärkein asia ihmisen kannalta. Pelko pelastumisesta ei ole mikään motiivi hakea pelastusta kasteesta tai selittää että olet kastettu ei mitään hätää. Tärkein asia on Herransa Jumalansa henkilökohtainen kohtaaminen. Sen kautta tulee kaikki hyvä, pelastuminenkin. Kuka janoaa voi saada elävää vettä, ken on nälkä voi saada elämän leipää. Kuka yrittää välttää helvettiin joutumista, ei saa mitään.


      • harhat.pois.heti
        Poweriaylhäältä kirjoitti:

        Ei ole erikseen henki- ja vesikastetta, vaan Jeesus yhdisti ne yhdeksi kasteeksi ("Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan)

        Raamatun mukaan on vain yksi kaste ("Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste! )

        Vesikasteen kieltäminen onkin aivan uusi uudestikastajien harha. Kaste vedellä kuuluu uuteen liittoon.

        " Ei ole erikseen henki- ja vesikastetta, vaan Jeesus yhdisti ne yhdeksi kasteeksi ("Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan)

        Raamatun mukaan on vain yksi kaste ("Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste! )

        Vesikasteen kieltäminen onkin aivan uusi uudestikastajien harha. Kaste vedellä kuuluu uuteen liittoon. "

        - kaste Jeesusken nimeen kuuluu uuden liiton uskoville.

        Kaste tulee suorittaa / vastaanottaa uskoontulon jälkeen, ei ennen, se on selvä opetus Raamatussa. Apostolien teot (kin) sen ilmaisee aivan selvästi..

        Kastamalla uskosta osattomia vauvoja / jumalattomia ihmisiä, heitä juoksutetaan hel.vettiin.

        Uudestikastetta eikä lapsikastetta ole Raamatussa, tiedä se.

        Siellä on vai ja ainoastaan uskovana kasettuja ihmisiä.

        Tehkää parannus harhaopetuksestanne. !!!!!!


      • Voimaylhäältä
        harhat.pois.heti kirjoitti:

        " Ei ole erikseen henki- ja vesikastetta, vaan Jeesus yhdisti ne yhdeksi kasteeksi ("Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan)

        Raamatun mukaan on vain yksi kaste ("Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste! )

        Vesikasteen kieltäminen onkin aivan uusi uudestikastajien harha. Kaste vedellä kuuluu uuteen liittoon. "

        - kaste Jeesusken nimeen kuuluu uuden liiton uskoville.

        Kaste tulee suorittaa / vastaanottaa uskoontulon jälkeen, ei ennen, se on selvä opetus Raamatussa. Apostolien teot (kin) sen ilmaisee aivan selvästi..

        Kastamalla uskosta osattomia vauvoja / jumalattomia ihmisiä, heitä juoksutetaan hel.vettiin.

        Uudestikastetta eikä lapsikastetta ole Raamatussa, tiedä se.

        Siellä on vai ja ainoastaan uskovana kasettuja ihmisiä.

        Tehkää parannus harhaopetuksestanne. !!!!!!

        Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste!
        Jeesus on Herra, usko Jeesukseen, Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä.

        "sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä."

        Jeesus on kastanut meidät yhdeksi ruumiiksi Pyhällä Hengellä. Meidät on upotettu (kastettu) Pyhän Hengen kautta yhdeksi Kristus ruumiiksi.

        "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet."

        "Vain muutama ihminen, kaikkiaan kahdeksan, pelastui arkissa veden kautta. Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus"

        Nämä kahdeksan on esimerkki pelastumisesta. Meidät pelastaa upotus (kaste) Kristukseen, häneen pääseminen. Nämä kahdeksan oli arkin sisällä ja arkki kuvaa Jeesusta. Vesi kuvaa Pyhää Henkeä, jonka kautta olemme yhtä Kristuksessa. Se, että pelastumme ei johdu siitä lopetimme syntisen elämämme, vaan siitä, että saimme hyvän omantunnon kun tulimme uskoon ja saimme synnit anteeksi. Tämän pelastuksen ja hyvän omantunnon mahdollisuus on Jeesuksen syntien sovitus ja ylösnouseminen.


    • Aapo59

      Jooel:
      2:16 Kootkaa kansa, pitäkää pyhä seurakuntakokous, kerätkää vanhukset, kootkaa lapset ja rintoja imeväiset

      Seurakuntaan kuuluu kaikenikäiset, myös vastasyntyneet. Kyllä apostolit, jotka itse olivat Moosekseen kastetut ja tarkkoja perinteistä olisivat tarvinneet Jeesukselta ja myöhemmin seurakunnan vanhemmilta selvän kiellon, jos pieniä lapsia ei olisi saanut kastaa varsinkin silloin kun pakanalähetys alkoi. Tulihan siellä yksi "huti", Simon- noita, jos vaikka vain uskovia olisi saanut kastaa, mutta hänellekään ei annettu ohjetta "kastattaa" itseänsä.

      Jos lapsia ja varsinkaan pakanoiden lapsia ei olisi saanut kastaa, olisivat Jerusalemin seurakunnan vanhempainkokouksen osallistujat varmasti antaneet ohjeet, mutta eihän sellaisesta ollut puhetta, vaan Pyhän Hengen johdatuksessa pakanoille annettiin ohjeeksi seuraavaa:

      15:28 Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät:
      15:29 että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!"

      Tämä päätös kerrottiin Antiokian seurakunnalle ja saman ohjeen Luukas tallensi kaikille kristityille.

      Jeesus piti pientä lasta sylissään ja sanoi, ettei vaan kukaan viettelisi yhtäkään noista pienistä, jotka uskovat häneen ja aikuisille hän sanoi, etteivät nämä pääse sisälle Jumalan valtakuntaan, elleivät käänny ja tule lasten kaltaisiksi.

      Jumalan valtakunta on helluntaista lukien ollut kastettujen yhteisö, kristillinen seurakunta, jonka jäseneksi liitettiin helluntaista alkaen ja vieläkin, kasteen kautta.
      Pyhä seurakunta on imeväisistä vanhuksiin, kaikki. Miksi pieniä lapsia jätettäisi seurakunnan ulkopuolelle, koska hehän juuri uskovat vilpittömästi.

      Lapsikasteen hylkääjät solvaavat
      lapsikastetta ja monet houkutellaan uudelleen kasteelle ja samalla hylätään armo.
      Tämä on vakava asia!

      • oikeaaoppia

        Onkohan noilla vauvakastekiivailijoilla jo konstit loppuneet, kun pitää hakea tukea pakolliselle vauvakasteelle Vanhan testamentin juutalaiskäytännöistä, Jooel 2:16 juutalaisseurakunnan kokouksesta?
        Tottakai juutalaiseen kansaan kuuluivat kaikki maassa asuvat, mutta mitä tekemistä tuolla on pakollisen vauvakasteen kanssa. Tuossahan puhutaan seurakunnankokouksesta eikä kastetilaisuudesta.
        Onko noilla trolleilla ymmärryskyky hävinnyt?

        Mutta nyt tuo Jumalan Sanan väärentäjä yrittää mitätöidä jo Jeesuksen lupausta Pyhän Hengen kasteestakin:
        "Henkikaste ei ole vesikasteesta erillinen kokemus, jota tulisi tavoitella"??

        Miksihän Jeesus sanoi:
        Ap 1:16
        ": 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä."

        Ap 1:4 "Jeesus sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. 5 Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää."

        Tämähän tapahtui Helluntaina eikä siihen tarvittu vettä.
        Tuossa on se luopaus, mistä Ap 2
        " te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Pyhän Hengen kastekin annetaan vain niille, jotka Jumala kutsuu, eikä niille, joiden otsalle pappi heittää pari tippaa vettä.
        Ymmärrän kyllä kun tuo epäjumalanpalvoja sanoo: "Mitään erillistä Pyhän Hengen kastetta ei ole olemassa",'
        sillä eihän Jumala voi kastaa tuollaista Jumalan Sanan pilkkaajaa Pyhällä Hengellä. Hän on täynnä omaa itseään ja on jo kieltämässä Jumalan armonkin toisinajattelijoilta. Itserakas fariseus!!!
        Hänen olisi syytä tehdä parannus tuosta ylpeästä ja itserakkaasta hengestä ja antaa kastaa ITSENSÄ, kuten Raamattu kehoittaa.

        Tuossa Ef 19.-luvussakin vesikaste erotetaan Pyhän Hengen kasteesta, mutta tuo pelle yrittää siinäkin tehdä tyhjäksi Jumalan lupaukset Pyhästä Hengestä.
        Saatanahan yrittää aina mitätöidä Jumalan työtä.


      • Aapo59
        oikeaaoppia kirjoitti:

        Onkohan noilla vauvakastekiivailijoilla jo konstit loppuneet, kun pitää hakea tukea pakolliselle vauvakasteelle Vanhan testamentin juutalaiskäytännöistä, Jooel 2:16 juutalaisseurakunnan kokouksesta?
        Tottakai juutalaiseen kansaan kuuluivat kaikki maassa asuvat, mutta mitä tekemistä tuolla on pakollisen vauvakasteen kanssa. Tuossahan puhutaan seurakunnankokouksesta eikä kastetilaisuudesta.
        Onko noilla trolleilla ymmärryskyky hävinnyt?

        Mutta nyt tuo Jumalan Sanan väärentäjä yrittää mitätöidä jo Jeesuksen lupausta Pyhän Hengen kasteestakin:
        "Henkikaste ei ole vesikasteesta erillinen kokemus, jota tulisi tavoitella"??

        Miksihän Jeesus sanoi:
        Ap 1:16
        ": 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä."

        Ap 1:4 "Jeesus sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. 5 Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää."

        Tämähän tapahtui Helluntaina eikä siihen tarvittu vettä.
        Tuossa on se luopaus, mistä Ap 2
        " te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Pyhän Hengen kastekin annetaan vain niille, jotka Jumala kutsuu, eikä niille, joiden otsalle pappi heittää pari tippaa vettä.
        Ymmärrän kyllä kun tuo epäjumalanpalvoja sanoo: "Mitään erillistä Pyhän Hengen kastetta ei ole olemassa",'
        sillä eihän Jumala voi kastaa tuollaista Jumalan Sanan pilkkaajaa Pyhällä Hengellä. Hän on täynnä omaa itseään ja on jo kieltämässä Jumalan armonkin toisinajattelijoilta. Itserakas fariseus!!!
        Hänen olisi syytä tehdä parannus tuosta ylpeästä ja itserakkaasta hengestä ja antaa kastaa ITSENSÄ, kuten Raamattu kehoittaa.

        Tuossa Ef 19.-luvussakin vesikaste erotetaan Pyhän Hengen kasteesta, mutta tuo pelle yrittää siinäkin tehdä tyhjäksi Jumalan lupaukset Pyhästä Hengestä.
        Saatanahan yrittää aina mitätöidä Jumalan työtä.

        Jeesuksen Kristuksen nimessä kysyn sinulta henki, joka sait "oikeaaoppia"-nimimerkillä kirjoittavan henkilön , 24.3.2017 8:38, kirjoittamaan Suomi-24 keskustelun kaste-pasltalla mm. näin:
        "Onko noilla trolleilla ymmärryskyky hävinnyt? ....Mutta nyt tuo Jumalan Sanan väärentäjä yrittää mitätöidä jo Jeesuksen lupausta Pyhän Hengen kasteestakin:
        .....Ymmärrän kyllä kun tuo epäjumalanpalvoja sanoo... eihän Jumala voi kastaa tuollaista Jumalan Sanan pilkkaajaa Pyhällä Hengellä. Hän on täynnä omaa itseään ja on jo kieltämässä Jumalan armonkin toisinajattelijoilta. Itserakas fariseus!!!...Hänen olisi syytä tehdä parannus tuosta ylpeästä ja itserakkaasta hengestä ja antaa kastaa ITSENSÄ, kuten Raamattu kehoittaa... mutta tuo pelle yrittää siinäkin tehdä tyhjäksi Jumalan lupaukset Pyhästä Hengestä.
        Saatanahan yrittää aina mitätöidä Jumalan työtä. " Tunnustatko Jeesuksen Kristukseksi, neitsyt Marian kohtuun Pyhästä Hengestä siinneeksi ja neitseestä syntyneeksi, lihaantulleeksi Jumalan Pojaksi?


      • Aivai
        oikeaaoppia kirjoitti:

        Onkohan noilla vauvakastekiivailijoilla jo konstit loppuneet, kun pitää hakea tukea pakolliselle vauvakasteelle Vanhan testamentin juutalaiskäytännöistä, Jooel 2:16 juutalaisseurakunnan kokouksesta?
        Tottakai juutalaiseen kansaan kuuluivat kaikki maassa asuvat, mutta mitä tekemistä tuolla on pakollisen vauvakasteen kanssa. Tuossahan puhutaan seurakunnankokouksesta eikä kastetilaisuudesta.
        Onko noilla trolleilla ymmärryskyky hävinnyt?

        Mutta nyt tuo Jumalan Sanan väärentäjä yrittää mitätöidä jo Jeesuksen lupausta Pyhän Hengen kasteestakin:
        "Henkikaste ei ole vesikasteesta erillinen kokemus, jota tulisi tavoitella"??

        Miksihän Jeesus sanoi:
        Ap 1:16
        ": 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä."

        Ap 1:4 "Jeesus sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. 5 Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää."

        Tämähän tapahtui Helluntaina eikä siihen tarvittu vettä.
        Tuossa on se luopaus, mistä Ap 2
        " te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Pyhän Hengen kastekin annetaan vain niille, jotka Jumala kutsuu, eikä niille, joiden otsalle pappi heittää pari tippaa vettä.
        Ymmärrän kyllä kun tuo epäjumalanpalvoja sanoo: "Mitään erillistä Pyhän Hengen kastetta ei ole olemassa",'
        sillä eihän Jumala voi kastaa tuollaista Jumalan Sanan pilkkaajaa Pyhällä Hengellä. Hän on täynnä omaa itseään ja on jo kieltämässä Jumalan armonkin toisinajattelijoilta. Itserakas fariseus!!!
        Hänen olisi syytä tehdä parannus tuosta ylpeästä ja itserakkaasta hengestä ja antaa kastaa ITSENSÄ, kuten Raamattu kehoittaa.

        Tuossa Ef 19.-luvussakin vesikaste erotetaan Pyhän Hengen kasteesta, mutta tuo pelle yrittää siinäkin tehdä tyhjäksi Jumalan lupaukset Pyhästä Hengestä.
        Saatanahan yrittää aina mitätöidä Jumalan työtä.

        Ai että Ef 19-luvussakin, harmi, ettei Paavali kirjoittanut efesolaiskirjeeseen kuin 6 lukua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • Aapo59
        oikeaaoppia kirjoitti:

        Onkohan noilla vauvakastekiivailijoilla jo konstit loppuneet, kun pitää hakea tukea pakolliselle vauvakasteelle Vanhan testamentin juutalaiskäytännöistä, Jooel 2:16 juutalaisseurakunnan kokouksesta?
        Tottakai juutalaiseen kansaan kuuluivat kaikki maassa asuvat, mutta mitä tekemistä tuolla on pakollisen vauvakasteen kanssa. Tuossahan puhutaan seurakunnankokouksesta eikä kastetilaisuudesta.
        Onko noilla trolleilla ymmärryskyky hävinnyt?

        Mutta nyt tuo Jumalan Sanan väärentäjä yrittää mitätöidä jo Jeesuksen lupausta Pyhän Hengen kasteestakin:
        "Henkikaste ei ole vesikasteesta erillinen kokemus, jota tulisi tavoitella"??

        Miksihän Jeesus sanoi:
        Ap 1:16
        ": 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä."

        Ap 1:4 "Jeesus sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. 5 Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää."

        Tämähän tapahtui Helluntaina eikä siihen tarvittu vettä.
        Tuossa on se luopaus, mistä Ap 2
        " te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Pyhän Hengen kastekin annetaan vain niille, jotka Jumala kutsuu, eikä niille, joiden otsalle pappi heittää pari tippaa vettä.
        Ymmärrän kyllä kun tuo epäjumalanpalvoja sanoo: "Mitään erillistä Pyhän Hengen kastetta ei ole olemassa",'
        sillä eihän Jumala voi kastaa tuollaista Jumalan Sanan pilkkaajaa Pyhällä Hengellä. Hän on täynnä omaa itseään ja on jo kieltämässä Jumalan armonkin toisinajattelijoilta. Itserakas fariseus!!!
        Hänen olisi syytä tehdä parannus tuosta ylpeästä ja itserakkaasta hengestä ja antaa kastaa ITSENSÄ, kuten Raamattu kehoittaa.

        Tuossa Ef 19.-luvussakin vesikaste erotetaan Pyhän Hengen kasteesta, mutta tuo pelle yrittää siinäkin tehdä tyhjäksi Jumalan lupaukset Pyhästä Hengestä.
        Saatanahan yrittää aina mitätöidä Jumalan työtä.

        "Mutta nyt tuo Jumalan Sanan väärentäjä yrittää mitätöidä jo Jeesuksen lupausta Pyhän Hengen kasteestakin:
        "Henkikaste ei ole vesikasteesta erillinen kokemus, jota tulisi tavoitella"??"

        Ei sitä ole tarkoitus mitätöidä, sehän tapahtui helluntaina, mutta eihän niille, n. 120:lle Jeesukseen uskovalle, jotka helluntaina kastettiin Pyhällä Hengellä ja tulella, enää kuulunut Pietarin saarnassa mainittu lupaus:

        2:38 ... "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. "

        Se oli jo annettu hatkeä aikaisemmin yläsalissa rukoilemassa olleille. Pietari saarnanssa mainittu lupaus sen sijaan koski niitä juutalaisia nyt Jerusalemissa asuvia , kaikista maan päällä olevista kansoista sinne tulleita jumalaapelkääväisiä,
        otka olivat helluntaijuhlassa mukana.

        Pietari julisti lakia:" te tapoitte Kristuksen " ja he saivat piston sydämeen ja kyselivät mitä pitää tehdä ja saivat saivat vastauksen , joka kehotti kasteelle syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhän Hengen lahjan saamiseksi"

        Pietari ei jatkanut puhettaa, kieltämällä kastamasta lapsia eikä kieltänyt näiltä myöskään Pyhän hengen lahjaa. vaan lisäsi :

        "2:39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Missään ei Aps:ssa helluntain jälkeen puhuta Henkikasteesta (Korneliuksen kodin tapahtumaa lukuunottamatta ), eikä tavoittelemaan Henkikastetta, mutta kehotetaan täyttymään Hengellä ja lLuukas kertoo monesta, jotka olivat täynnä Jumalan Henkeä ( 4:31 , 6:3 , 6:5 , 7:55 , 9: 17, 11:24 , 13,:9 , 13: 52 , )

        Korneliuksen kodissakaan ei kukaan tavoitellut Henkikastetta, vaan Jumalan Henki tuli Korneliuksen kodissa koolla olleiden päälle Pietarin puheen aikana.

        Paavali yhdisti apolloslaisille puhuessaan Pyhän Hengen saamisen kritillisen kasteen yhteyteen " Saitteko Pyhän hengen silloin kun tulitte uskoon...millä kasteella te sitten olette kastetut?" (Apt 19: 2-3 )

        Jokainen, joka on Jeesuken Kristuksen nimeen kastettu ja jossa Jumalan Henki
        asuu ja vaikuttaa, on kastettu yhdessä Hengessä ykdeksi ruumiiksi kuten Paavali korinttolaisille kirjoitti (1 Kr )12:13 sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

        Missään Raamatussa ei kehoteta tavoittelemaan Henkikastetta, vaan täyttymään Hengellä ja tavoittelemaan Hengen lahjoja ja Paavali piti seurakuntien puolesta esirukousta, että seurakuntalaiset kasvaisivat Kristuksen tuntemisessa, niin että luopuisivat ilmiselvistä liha teoista ja että Jeesus vaikuttaisi heidän elämässään Hengen hedelmiä.

        Vapaiden suuntien henkikasteoppi onkin eksytystä, jossa riivajille ja sielullisille toiminnoille annetaan valta. Ja monet karismaattiset liikehdinnät ovat laidasta laitaan väärän vesi- ja henkikasteopin hapattamia ja vain harva edes tutkii Raamattua saatika koettelee henkiä.


      • Aapo59
        oikeaaoppia kirjoitti:

        Onkohan noilla vauvakastekiivailijoilla jo konstit loppuneet, kun pitää hakea tukea pakolliselle vauvakasteelle Vanhan testamentin juutalaiskäytännöistä, Jooel 2:16 juutalaisseurakunnan kokouksesta?
        Tottakai juutalaiseen kansaan kuuluivat kaikki maassa asuvat, mutta mitä tekemistä tuolla on pakollisen vauvakasteen kanssa. Tuossahan puhutaan seurakunnankokouksesta eikä kastetilaisuudesta.
        Onko noilla trolleilla ymmärryskyky hävinnyt?

        Mutta nyt tuo Jumalan Sanan väärentäjä yrittää mitätöidä jo Jeesuksen lupausta Pyhän Hengen kasteestakin:
        "Henkikaste ei ole vesikasteesta erillinen kokemus, jota tulisi tavoitella"??

        Miksihän Jeesus sanoi:
        Ap 1:16
        ": 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä."

        Ap 1:4 "Jeesus sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. 5 Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää."

        Tämähän tapahtui Helluntaina eikä siihen tarvittu vettä.
        Tuossa on se luopaus, mistä Ap 2
        " te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Pyhän Hengen kastekin annetaan vain niille, jotka Jumala kutsuu, eikä niille, joiden otsalle pappi heittää pari tippaa vettä.
        Ymmärrän kyllä kun tuo epäjumalanpalvoja sanoo: "Mitään erillistä Pyhän Hengen kastetta ei ole olemassa",'
        sillä eihän Jumala voi kastaa tuollaista Jumalan Sanan pilkkaajaa Pyhällä Hengellä. Hän on täynnä omaa itseään ja on jo kieltämässä Jumalan armonkin toisinajattelijoilta. Itserakas fariseus!!!
        Hänen olisi syytä tehdä parannus tuosta ylpeästä ja itserakkaasta hengestä ja antaa kastaa ITSENSÄ, kuten Raamattu kehoittaa.

        Tuossa Ef 19.-luvussakin vesikaste erotetaan Pyhän Hengen kasteesta, mutta tuo pelle yrittää siinäkin tehdä tyhjäksi Jumalan lupaukset Pyhästä Hengestä.
        Saatanahan yrittää aina mitätöidä Jumalan työtä.

        Taisi "oikeaaoppia" -nimimerkki paljastaa ja tuomita itsensä "väärääoppia"-nimimerkiksi:

        Tuossa Ef 19.-luvussakin vesikaste erotetaan Pyhän Hengen kasteesta, mutta tuo pelle yrittää siinäkin tehdä tyhjäksi Jumalan lupaukset Pyhästä Hengestä.
        Saatanahan yrittää aina mitätöidä Jumalan työtä.

        Saatana syöttää valhetta, jonka mukaan olemattomassa Ef:19--luvussakin vesikaste erotetaan Pyhän Hengen kasteesta....mutta....tunnustaakin itse vahingossa, että tuo pelle yrittää siinäkin tehdä tyhjäksi Jumalan lupaukset Pyhästä Hengestä.
        Saatanahan yrittää aina mitätöidä Jumalan työtä.

        Ei onnistu, Jeesuksen veri varjelee Totuuden lapset pimeyden harhoilta ja eksytysten yrityksiltä.


    • bgnnnhgg

      Tämä ketju on pelkkää luterilaista propagandaa. Raamatun mukaan ei koskaan kastettu ketään, joka ei ollut selvästi uskossa.

      Nykyajan luterilaiset joka tapauksessa kastavat kaikki ateistilapsetkin, jos vain pääsevät tunkeutumaan sellaiseen kotiin.

      • gergreg

        Pelkkää uudestikastajien propagandaa koko viesti. Luterilaisten viestit ovat selvää Raamatun ja historiallisten aktojen julkituomista.

        Jotain tuon uudestikatajan propagandasta kertoo se, että hän kirjoittaa näin "Raamatun mukaan ei koskaan kastettu ketään, joka ei ollut selvästi uskossa." ilman että Raamatussa mitään tuollaista on.


      • Aapo59

        Ajatteletko että sittenkin voi palvella kahta herraa, vaikka Jumalan Sana sanoo, ettei voi palvoa Jumalaa ja mammonaa, vaan aina vihaa niistä toista ja rakastaa toista.

        Simon - noita kastettiin , vaikka hän ei ollut pelastunut eli. Se usko , joka hänellä oli ei ollut Jumalan Hengen vaikuttamaan ja periaatteessa kukaan samarialaisista ei ollut vielä kastehetkelläkään uudestisyntyneitä. Kun Jeesus otti syliinsä pienokaisen hän varoitti , ettei kukaan viettelisi yhtään " näistä pienimmistä, jotka uskovat minuun".

        Imeväisetkin kuuluvat seurakuntaan:

        Jooel:
        2:16 Kootkaa kansa, pitäkää pyhä seurakuntakokous, kerätkää vanhukset, kootkaa lapset ja rintoja imeväiset.

        Jeesus otti lapset esikuviksi ja aikuisille esimerkiksi ja sanoi, ettei kukaan voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan ellei käänny ja tule
        lasten kaltaisiksi ja ota sitä vastaan kuin lapsi

        Uudessa liitossa Jumalan kansa on Jeesuksen ruumis, hänen seurakuntansa johon liitetään kasteessa ja sinetöidään Hengessä. Ei lapsia, joilla on esimerkillinen usko, tule jättää sen ulkopuolelle vaan kastaa.


      • perhekuntakaste
        gergreg kirjoitti:

        Pelkkää uudestikastajien propagandaa koko viesti. Luterilaisten viestit ovat selvää Raamatun ja historiallisten aktojen julkituomista.

        Jotain tuon uudestikatajan propagandasta kertoo se, että hän kirjoittaa näin "Raamatun mukaan ei koskaan kastettu ketään, joka ei ollut selvästi uskossa." ilman että Raamatussa mitään tuollaista on.

        Lyydian perhekunnan jäsenten uskosta ei sanota mitään ennen heidän kastettaan.


    • teejojotainjärkevääedesk

      Ja höpö höpö.

    • bgnnhhg

      Täälläkin luterilaista kastetta puolustaa ateistit, jotka eivät ymmärrä uskosta yhtään mitään.

      • hjyjy

        Ateistithan eivät puolusta raamatullista kastetta, vaan hyökkäävät sen kimppuun kuten uudestikastajat tekevät. Luterilaiset kritisityt täällä puolustavat raamaatullista oppia.


      • bnttgf

        Lutderilaiset eivät koskaan todista asioita Raamatulla vaan käyttävät omia mielikuvitusteorioita todistamisen perusteena. Ja he itse uskovat omat valheensa.


      • jetjto
        hjyjy kirjoitti:

        Ateistithan eivät puolusta raamatullista kastetta, vaan hyökkäävät sen kimppuun kuten uudestikastajat tekevät. Luterilaiset kritisityt täällä puolustavat raamaatullista oppia.

        Ateisteilla ja uudestikastajilla on paljon yhteistä. Uudestikastajat sijoittuvat luterilaiuuden ja ateismin välille. Ne hylkäävät kristillisen perussanoman synnin valtaamasta ihmisestä ja pelastuksesta yksin Jeesuksen kautta. Samoin ne kieltävät Jeesuksen toiminnan kasteessa ja kieltävät sen olevan Jeesuksen teko, vaikka Raamattu sanoo niin. He siis kieltävät Jeesuksen teo ja korvaavat sen ihmisen teoilla. Tuntuu että uudestikastajat eivät tiedä uskosta yhtään mitään eivätkä he pidä Raamattua sellaisessa asemassa kuin vaikka luterilaiset. Uudestikatajien mukaanhan Raamatussa on väärennöksiä ja osa siitä on katolisen kirkon väärentämä ja osan mielestä Raamatussa ei ole etes kaikkea tarpeellista. Mikä mahtava luotto Jumalan Sanaan noilla uudestikastajilla! :DDD


      • hjyjy
        jetjto kirjoitti:

        Ateisteilla ja uudestikastajilla on paljon yhteistä. Uudestikastajat sijoittuvat luterilaiuuden ja ateismin välille. Ne hylkäävät kristillisen perussanoman synnin valtaamasta ihmisestä ja pelastuksesta yksin Jeesuksen kautta. Samoin ne kieltävät Jeesuksen toiminnan kasteessa ja kieltävät sen olevan Jeesuksen teko, vaikka Raamattu sanoo niin. He siis kieltävät Jeesuksen teo ja korvaavat sen ihmisen teoilla. Tuntuu että uudestikastajat eivät tiedä uskosta yhtään mitään eivätkä he pidä Raamattua sellaisessa asemassa kuin vaikka luterilaiset. Uudestikatajien mukaanhan Raamatussa on väärennöksiä ja osa siitä on katolisen kirkon väärentämä ja osan mielestä Raamatussa ei ole etes kaikkea tarpeellista. Mikä mahtava luotto Jumalan Sanaan noilla uudestikastajilla! :DDD

        Ja hienoa että luterilaiset perustelevat oppinsa Raamatulla. Uudestikastaja-parat joutuvat pulaan kun pitäisi uudestikastetta Raamatulla perustella Niiden oppi on vain ihmisen jörjen ja tunteilun lopputulosta, joka ei perustu Jumalan Sanaan.


      • kapeaajataikauskoistaon

        Sakastinväki on taas keksinyt ihan siriuslaisia nikkejä!

        ei kohta enää tunnista kuka on se vauvasta asti pelastunut ja kuka tuli sitten kasteen armoon myöhemmin tuhulaajana!

        mutta juttunsa eivät muutu. eivät lakkaa puhumasta uudestikastajista ja kuvittelevat koko mailman olevan lutterin pauloissa!
        menkää hiukan matkustelemaan niin näette jotain muutakin kuin mitä kirkon ikkunasta näkyy.
        ja jos vielä uskaltaisitte ottaa selvää miten muualla uskovaiset ajattelee, se olisi jo iso askel , mutta ikävä kyllä kastemekko ei anna tilaa kummoisille askelille, kiristää heti joka puolelta.


      • voipappaasua
        kapeaajataikauskoistaon kirjoitti:

        Sakastinväki on taas keksinyt ihan siriuslaisia nikkejä!

        ei kohta enää tunnista kuka on se vauvasta asti pelastunut ja kuka tuli sitten kasteen armoon myöhemmin tuhulaajana!

        mutta juttunsa eivät muutu. eivät lakkaa puhumasta uudestikastajista ja kuvittelevat koko mailman olevan lutterin pauloissa!
        menkää hiukan matkustelemaan niin näette jotain muutakin kuin mitä kirkon ikkunasta näkyy.
        ja jos vielä uskaltaisitte ottaa selvää miten muualla uskovaiset ajattelee, se olisi jo iso askel , mutta ikävä kyllä kastemekko ei anna tilaa kummoisille askelille, kiristää heti joka puolelta.

        Papankin olisi hyvä avartaa vähän tuota tietämystään kun ei edes tietä mitä kristikunta uskoo. Kuvittelee ressu koko maailman olevan baltasaaren pauloissa mutta paljon oikeita uskoviakin on. Se, mitä kristikunta uskoo, on tiivistetty Nikean, Atahanasiuksen ja Apostoliseen uskontunnustukseen. Ei sitä tarvitse matkustelemalla selvittää.


      • luopumusta
        voipappaasua kirjoitti:

        Papankin olisi hyvä avartaa vähän tuota tietämystään kun ei edes tietä mitä kristikunta uskoo. Kuvittelee ressu koko maailman olevan baltasaaren pauloissa mutta paljon oikeita uskoviakin on. Se, mitä kristikunta uskoo, on tiivistetty Nikean, Atahanasiuksen ja Apostoliseen uskontunnustukseen. Ei sitä tarvitse matkustelemalla selvittää.

        Kuvitteleeko hrwh eli "voipapparaasua" että kun "kristikunta" uskoo jotain taika-oppia, niin se olisi Jumalan Sanaa???
        Pitäisikö meidänkin ruveta kumartelemaan paavia?

        Raamattukin ennustaa suuresta luopumuksesta, mitä aikaa me nyt elämme, joten parempi tutkia, mitä Jumalan Sana sanoo, eikä perehtyä luopiokirkkojen toilauksiin.


      • sitäriittää
        luopumusta kirjoitti:

        Kuvitteleeko hrwh eli "voipapparaasua" että kun "kristikunta" uskoo jotain taika-oppia, niin se olisi Jumalan Sanaa???
        Pitäisikö meidänkin ruveta kumartelemaan paavia?

        Raamattukin ennustaa suuresta luopumuksesta, mitä aikaa me nyt elämme, joten parempi tutkia, mitä Jumalan Sana sanoo, eikä perehtyä luopiokirkkojen toilauksiin.

        Kristikunnalla tarkoitetaan eri liikkeissä olevia kristittyjä. Ei se ole sama asia kuin katolinen kirkko.

        Raamattu on opin ohje. Se tosiaan ennustaa luopumuksen, mutta se ei ennusta sitä - kuten uudestikastajat väittävät - että alussa tulee luopumus ja oikea seurakunta ja sitten jossakin vaiheessa joku uudestikastaja tulee palauttamaan oikean opin ja sitä ennen oikea seurakunta katoaa maan päältä, vaan se ennustaa, että lopun aikoina tulee harhaoppeja, joite uudestikastekin on. Siksi meidän on palattava alkuun, eli Raamattuun.


      • hoksaatteko
        sitäriittää kirjoitti:

        Kristikunnalla tarkoitetaan eri liikkeissä olevia kristittyjä. Ei se ole sama asia kuin katolinen kirkko.

        Raamattu on opin ohje. Se tosiaan ennustaa luopumuksen, mutta se ei ennusta sitä - kuten uudestikastajat väittävät - että alussa tulee luopumus ja oikea seurakunta ja sitten jossakin vaiheessa joku uudestikastaja tulee palauttamaan oikean opin ja sitä ennen oikea seurakunta katoaa maan päältä, vaan se ennustaa, että lopun aikoina tulee harhaoppeja, joite uudestikastekin on. Siksi meidän on palattava alkuun, eli Raamattuun.

        Hoksaatteko!!?? Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa luulee uskontunnustusten sisältävän paaaviutta? Eikö hn tunne niitä ollenkaan??? Ei uskontunnustukset sisällä mitään harhaoppja, vaan ne tiivistävät raamatullisen uskon. Ne puhuvat Jeesuksesta Jumalana, kolminaisuudesta, ja myös Nikean tunnustus mainitsee "yhden kasteen syntien anteeksiantamiseksi". Mikään näistä ei ole katolisen kirkon taikaoppia. Kaikki löytyy Raamatusta. Siksi nuo tunnustukset hyviä mittareita onkin sille onko joku pulju kristillinen vai ei.


      • ykskakskolmejne
        hoksaatteko kirjoitti:

        Hoksaatteko!!?? Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa luulee uskontunnustusten sisältävän paaaviutta? Eikö hn tunne niitä ollenkaan??? Ei uskontunnustukset sisällä mitään harhaoppja, vaan ne tiivistävät raamatullisen uskon. Ne puhuvat Jeesuksesta Jumalana, kolminaisuudesta, ja myös Nikean tunnustus mainitsee "yhden kasteen syntien anteeksiantamiseksi". Mikään näistä ei ole katolisen kirkon taikaoppia. Kaikki löytyy Raamatusta. Siksi nuo tunnustukset hyviä mittareita onkin sille onko joku pulju kristillinen vai ei.

        Lutterinne sai sen yhden kasteensa paavilta, kuten hän itse sanoo!

        Raamatusta EI löydy mitään muuta kastetta kuin uskoontulleen kasteen, ja nimenomaan oikeassa järjestyksessä.

        sakastinporukalle sekään ei ole vielä selvinnyt kumpi on ensin, herätys vaiko aamupesu.


      • vedenpalvojille
        sitäriittää kirjoitti:

        Kristikunnalla tarkoitetaan eri liikkeissä olevia kristittyjä. Ei se ole sama asia kuin katolinen kirkko.

        Raamattu on opin ohje. Se tosiaan ennustaa luopumuksen, mutta se ei ennusta sitä - kuten uudestikastajat väittävät - että alussa tulee luopumus ja oikea seurakunta ja sitten jossakin vaiheessa joku uudestikastaja tulee palauttamaan oikean opin ja sitä ennen oikea seurakunta katoaa maan päältä, vaan se ennustaa, että lopun aikoina tulee harhaoppeja, joite uudestikastekin on. Siksi meidän on palattava alkuun, eli Raamattuun.

        Jeesushan ennusti, että kohta hänen lähtönsä jälkeen Jumala sallii voimakkaan eksytyksen, joka valtaa koko kristikunnan.
        Katolisen kirkon keksimä pakollinen vauvakaste on juuri tämä Jeesuksen ennustama harha, jolla ihmisiä petetään luottamaan kirkon, vanhempien ja kummien tekoihin. Kirkko on monopolisoinut itselleen pelastuksen.

        Mikään toinen harha ei ole levinnyt niin laajalle kuin tuo usko veden taikavoimaan!

        Eri kristillisissä seurakunnissa on uskovia, jolle on selvinnyt, että vain uskomalla Herraan Jeesukseen ihminen voi pelastua, (siihen ei välttämättä tarvita kastetta), mutta kun nämä vedenpalvojat koettavat estää heiltäkin pelastus.
        Pitäisi muka olla niin, että kun pappi on ripotellut vauvana vettä otsalle eikä ihminen itse ole tehnyt mitään, niin pelastus on varma.

        Ramatun sanoma on kuitenkin selvä kaikkina aikoina: Ap 17
        "30. Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. "

        Tämähän ei sovi vedenpalvojille, vaan he oikaisevat suoraan kasteeseen. Syy on siinä, että vauvahan ei voi tehdä parannusta.


      • märisijälle
        vedenpalvojille kirjoitti:

        Jeesushan ennusti, että kohta hänen lähtönsä jälkeen Jumala sallii voimakkaan eksytyksen, joka valtaa koko kristikunnan.
        Katolisen kirkon keksimä pakollinen vauvakaste on juuri tämä Jeesuksen ennustama harha, jolla ihmisiä petetään luottamaan kirkon, vanhempien ja kummien tekoihin. Kirkko on monopolisoinut itselleen pelastuksen.

        Mikään toinen harha ei ole levinnyt niin laajalle kuin tuo usko veden taikavoimaan!

        Eri kristillisissä seurakunnissa on uskovia, jolle on selvinnyt, että vain uskomalla Herraan Jeesukseen ihminen voi pelastua, (siihen ei välttämättä tarvita kastetta), mutta kun nämä vedenpalvojat koettavat estää heiltäkin pelastus.
        Pitäisi muka olla niin, että kun pappi on ripotellut vauvana vettä otsalle eikä ihminen itse ole tehnyt mitään, niin pelastus on varma.

        Ramatun sanoma on kuitenkin selvä kaikkina aikoina: Ap 17
        "30. Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. "

        Tämähän ei sovi vedenpalvojille, vaan he oikaisevat suoraan kasteeseen. Syy on siinä, että vauvahan ei voi tehdä parannusta.

        Jeesus ennusti eksytyksen ja se on uudestikaste! Sillä yritetään pettää uudestikastajia ja kerran kastettuja kristittyjä. Siinä luotetaan omaan ratkaisuun ja sivuutetaan Jeesuksen työ kokonaan.

        Usko veden taikavoimaan ei ole levinnyt mihinkään muualle kuin uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin pään sisälle. Hän on ainoa vedenpalvoja. Uskon ja kasteen kautta ihminen pelastuu. Raamatun mukaan kaste on portti Jumalan valktauntaan, joten se tarvitaan.

        Kaikkien ihmisten on tehtävä parannus. Se yhdistettynä kasteessa lahjoitettuun Jumalan lapseuteen takaa pelastuksen. Sitä ei takaa mikään muu. Eikö ole julmaa että jos parannus tarvitaan ja vauva ei voi tehdä parannusta, niin hän on siis kadoteuttu!! Näin uudestikastajien mukaan. Kistittyjen mukaan taas Jumala voi lahojoittaa uskon kelle vaan ja kaikilla on sama pelastustie ja sama syntinen luonto, johon Kristus on ainoa ratkaisu.

        Olet säälitävä ja irstas vedenpalvoja! Lopeta tuollainen!


      • sekottajille
        märisijälle kirjoitti:

        Jeesus ennusti eksytyksen ja se on uudestikaste! Sillä yritetään pettää uudestikastajia ja kerran kastettuja kristittyjä. Siinä luotetaan omaan ratkaisuun ja sivuutetaan Jeesuksen työ kokonaan.

        Usko veden taikavoimaan ei ole levinnyt mihinkään muualle kuin uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin pään sisälle. Hän on ainoa vedenpalvoja. Uskon ja kasteen kautta ihminen pelastuu. Raamatun mukaan kaste on portti Jumalan valktauntaan, joten se tarvitaan.

        Kaikkien ihmisten on tehtävä parannus. Se yhdistettynä kasteessa lahjoitettuun Jumalan lapseuteen takaa pelastuksen. Sitä ei takaa mikään muu. Eikö ole julmaa että jos parannus tarvitaan ja vauva ei voi tehdä parannusta, niin hän on siis kadoteuttu!! Näin uudestikastajien mukaan. Kistittyjen mukaan taas Jumala voi lahojoittaa uskon kelle vaan ja kaikilla on sama pelastustie ja sama syntinen luonto, johon Kristus on ainoa ratkaisu.

        Olet säälitävä ja irstas vedenpalvoja! Lopeta tuollainen!

        Etkö sinä puuäijä osaa tajuta että vauva ja lapsi on kelvollinen sellasisena kuin on, häneltä ei vaadi kukaan mitään ennekuin oma vastuullisuus herää ja astuu voimaan.

        kun sinun viisvuotias särkee naapurin suuren ikkunan, niin laitat tietenkin linnaan elinkautiseen naskalisi, eikö niin !

        JOS haluatte olla niin kauhean Raamatullisia, niin lopettakaa tuolaliset lapseliset rituaalit joista ei Raamattu tiedö mitään.
        Paavi sitäkin enemmän jesuiittoineen!

        Ja pöllö kun olet niin toki uskot että Apostolit ja Jeesuskin olivat lutterilaisia, ja saarnasivat vauvojen uskomisista, voi yksinkertaisuuden määrää!


      • voipappaasua
        sekottajille kirjoitti:

        Etkö sinä puuäijä osaa tajuta että vauva ja lapsi on kelvollinen sellasisena kuin on, häneltä ei vaadi kukaan mitään ennekuin oma vastuullisuus herää ja astuu voimaan.

        kun sinun viisvuotias särkee naapurin suuren ikkunan, niin laitat tietenkin linnaan elinkautiseen naskalisi, eikö niin !

        JOS haluatte olla niin kauhean Raamatullisia, niin lopettakaa tuolaliset lapseliset rituaalit joista ei Raamattu tiedö mitään.
        Paavi sitäkin enemmän jesuiittoineen!

        Ja pöllö kun olet niin toki uskot että Apostolit ja Jeesuskin olivat lutterilaisia, ja saarnasivat vauvojen uskomisista, voi yksinkertaisuuden määrää!

        Kukaan ihminen ei ole kelvollinen omana itsenään vaan kelvollisuus tulee Kristuksen kautta. Tämä koskee kaikkia.

        Jos 5-vuotias rikkoo ikkunan niin eikö sekin kerto että hän on syntinen? Ja syntinen ei peri Jumalan valtakuntaa.

        Haluamme olla raamatullista ja jatkamme Jeesuksen asettaman kasteen käyttämistä hänen käskynsä mukaan.

        Pöllö olet itse pappa jos luulet että Jeesus ja apostolit olivat uudestikastajia. E itarvi mitään eri saarnoja vauvojen uskomisista ja 34-vuotiainden uskomista, sillä saarna ei keskity uskoon, vaan Kristukseen, joka uskon lahjoittaa.


      • jryjr
        voipappaasua kirjoitti:

        Kukaan ihminen ei ole kelvollinen omana itsenään vaan kelvollisuus tulee Kristuksen kautta. Tämä koskee kaikkia.

        Jos 5-vuotias rikkoo ikkunan niin eikö sekin kerto että hän on syntinen? Ja syntinen ei peri Jumalan valtakuntaa.

        Haluamme olla raamatullista ja jatkamme Jeesuksen asettaman kasteen käyttämistä hänen käskynsä mukaan.

        Pöllö olet itse pappa jos luulet että Jeesus ja apostolit olivat uudestikastajia. E itarvi mitään eri saarnoja vauvojen uskomisista ja 34-vuotiainden uskomista, sillä saarna ei keskity uskoon, vaan Kristukseen, joka uskon lahjoittaa.

        Olen samaa mieltä että uudestikastajien pitäisi lopettaa nuo lapselliset rituaalit eli uudestikastamiset, koska Raaattu ei sellaisista mitään puhu.

        JA nyt tuo pappa vasta myrkyn lykkäs: " että vauva ja lapsi on kelvollinen sellasisena kuin on"

        Suomessa alle 18 vuotias on lapsi, eli papan vuodatuksen nojalla 17 vuotias varastava, juopotteleva ja tappeleva lapsi ei ole vastuussa mistään vaan on sellaisenaan kelpaava Jumalalle??? Tuohan on aivan sairasta opetusta ja väärään rauhaan tuudittavaa kun ei olla vastuussa mistään.

        Milloinkahan tuo "oma vastuullisuus herää ja astuu voimaan"? Miksi Raamattu ei puhu tuollaisesta opita mitään? Siksi että se on papan omaa keksinötä ja uudestikastajien itsekehiteltyä väärennettyä oppia!!!


      • vaavitonvapaat
        voipappaasua kirjoitti:

        Kukaan ihminen ei ole kelvollinen omana itsenään vaan kelvollisuus tulee Kristuksen kautta. Tämä koskee kaikkia.

        Jos 5-vuotias rikkoo ikkunan niin eikö sekin kerto että hän on syntinen? Ja syntinen ei peri Jumalan valtakuntaa.

        Haluamme olla raamatullista ja jatkamme Jeesuksen asettaman kasteen käyttämistä hänen käskynsä mukaan.

        Pöllö olet itse pappa jos luulet että Jeesus ja apostolit olivat uudestikastajia. E itarvi mitään eri saarnoja vauvojen uskomisista ja 34-vuotiainden uskomista, sillä saarna ei keskity uskoon, vaan Kristukseen, joka uskon lahjoittaa.

        No enskiksikin viisvuotaan ikkunarikkominen EI kerro yhtään mitään mistään syntisyydestä, vaan lapsen kehittymättömyydestä käsitellä vaikka sitä palloa jonka heitti ikkunaan.

        Kun lapsi opettelee ajamaan pyörällä ja on íllal a polvet verillä kaatumisista niin ei siinä ole synnistä kyse haloo!

        vauva on tabula rasa siihen asti kunnes tajuaa tekemisten vastuun, kaikki muu on hullutusta ja pöljää ajattelua
        Kukaan EI peri kenenkään syntejä, eikä ihmiseksi syntyminen ole synti eikä rikos Jumalan edessä, vanhemmat saattavat olla vaikka mitä roistoja mutta lasta EI rangaista niistä.


      • vauvatainakinvapaat
        jryjr kirjoitti:

        Olen samaa mieltä että uudestikastajien pitäisi lopettaa nuo lapselliset rituaalit eli uudestikastamiset, koska Raaattu ei sellaisista mitään puhu.

        JA nyt tuo pappa vasta myrkyn lykkäs: " että vauva ja lapsi on kelvollinen sellasisena kuin on"

        Suomessa alle 18 vuotias on lapsi, eli papan vuodatuksen nojalla 17 vuotias varastava, juopotteleva ja tappeleva lapsi ei ole vastuussa mistään vaan on sellaisenaan kelpaava Jumalalle??? Tuohan on aivan sairasta opetusta ja väärään rauhaan tuudittavaa kun ei olla vastuussa mistään.

        Milloinkahan tuo "oma vastuullisuus herää ja astuu voimaan"? Miksi Raamattu ei puhu tuollaisesta opita mitään? Siksi että se on papan omaa keksinötä ja uudestikastajien itsekehiteltyä väärennettyä oppia!!!

        Raamattu ei aukene ihan kaikille.

        tarvitaan ensin omakohtainen uudestisyntymä ja siihen liittyvä PHengen osallisuus, jolloin silmä avautuu järjen kanssa näkemään mitä Raamatussa on ja mitä ei ole.

        vastuulisuuden ikää ei voi kukaan tietää koska se on kovasti henkilökohtainen asia.

        joku voi olla kovasti vastuullinen kuusvuotiaana, jollain se tulee vielä myöhemmin, sitä ei voi määritellä, se riippuu lian monesta muuttujasta, sen tietää Jumala yksin milloin on yskilö tullut siihen ikään että joutuu pahaan paikkaan ilman parannusta.

        Ainakaan kirkon rippilapsilta ei näköjääm voi odottaa vastuullisuutta missään Hengen asiassa vaikk a ovat jo lupautuneet Jeesuksen seuraajiksi sen mukaan mitä ylläoleva nikki oli asiasta huomannut!

        Mitä lie Herramme siitä mieltä se on kumma juttu!


      • jpcyk
        vauvatainakinvapaat kirjoitti:

        Raamattu ei aukene ihan kaikille.

        tarvitaan ensin omakohtainen uudestisyntymä ja siihen liittyvä PHengen osallisuus, jolloin silmä avautuu järjen kanssa näkemään mitä Raamatussa on ja mitä ei ole.

        vastuulisuuden ikää ei voi kukaan tietää koska se on kovasti henkilökohtainen asia.

        joku voi olla kovasti vastuullinen kuusvuotiaana, jollain se tulee vielä myöhemmin, sitä ei voi määritellä, se riippuu lian monesta muuttujasta, sen tietää Jumala yksin milloin on yskilö tullut siihen ikään että joutuu pahaan paikkaan ilman parannusta.

        Ainakaan kirkon rippilapsilta ei näköjääm voi odottaa vastuullisuutta missään Hengen asiassa vaikk a ovat jo lupautuneet Jeesuksen seuraajiksi sen mukaan mitä ylläoleva nikki oli asiasta huomannut!

        Mitä lie Herramme siitä mieltä se on kumma juttu!

        "No enskiksikin viisvuotaan ikkunarikkominen EI kerro yhtään mitään mistään syntisyydestä, vaan lapsen kehittymättömyydestä käsitellä vaikka sitä palloa jonka heitti ikkunaan."

        Riippuu siitä heittikö sen tahallaan vai vahingossa... ;)

        "vauva on tabula rasa "

        Anteeksi, pappa, en tiedä mikä on tabula rasa.

        Ihminen ei peri syntejä vaan hän perii syntyisen luonnon

        "tarvitaan ensin omakohtainen uudestisyntymä ja siihen liittyvä PHengen osallisuus, jolloin silmä avautuu järjen kanssa näkemään mitä Raamatussa on ja mitä ei ole."

        Siksi pappa ei Raamattua ymmärräkään. Raamattu ei ole sekava ja hämärä kirja vaan selkeä kirja joka useimmiten tarkoittaa sitä mitä sanoo. Pyhä Henki Raamattua avaa ja uskovalla kastetulla on Pyhä Henki.

        "vastuulisuuden ikää ei voi kukaan tietää koska se on kovasti henkilökohtainen asia."

        Taitaa olla niin hankilökohtainen ettei Raamattukaan sitä mainitse ollenkaan :DD

        "Ainakaan kirkon rippilapsilta ei näköjääm voi odottaa vastuullisuutta"

        Ahaa, eli jos heiltä ei voi odottaa vastuullisuutta, niin silloinhan he ovat Jeesuksen omia sellaisenaan uudestikastajien opin mukaan. Törkeä harha tuollainen ja vie ihmisiä väärään rauhaan.

        Raamatun mukaan kaikki ovat osallisia Aadamin lankeemuksesta ja näin ollen syntisiä. Se tuppaa olemaan kova pala uudestikastajille sitä hyväksyä.


      • tiedäntänveljet
        jpcyk kirjoitti:

        "No enskiksikin viisvuotaan ikkunarikkominen EI kerro yhtään mitään mistään syntisyydestä, vaan lapsen kehittymättömyydestä käsitellä vaikka sitä palloa jonka heitti ikkunaan."

        Riippuu siitä heittikö sen tahallaan vai vahingossa... ;)

        "vauva on tabula rasa "

        Anteeksi, pappa, en tiedä mikä on tabula rasa.

        Ihminen ei peri syntejä vaan hän perii syntyisen luonnon

        "tarvitaan ensin omakohtainen uudestisyntymä ja siihen liittyvä PHengen osallisuus, jolloin silmä avautuu järjen kanssa näkemään mitä Raamatussa on ja mitä ei ole."

        Siksi pappa ei Raamattua ymmärräkään. Raamattu ei ole sekava ja hämärä kirja vaan selkeä kirja joka useimmiten tarkoittaa sitä mitä sanoo. Pyhä Henki Raamattua avaa ja uskovalla kastetulla on Pyhä Henki.

        "vastuulisuuden ikää ei voi kukaan tietää koska se on kovasti henkilökohtainen asia."

        Taitaa olla niin hankilökohtainen ettei Raamattukaan sitä mainitse ollenkaan :DD

        "Ainakaan kirkon rippilapsilta ei näköjääm voi odottaa vastuullisuutta"

        Ahaa, eli jos heiltä ei voi odottaa vastuullisuutta, niin silloinhan he ovat Jeesuksen omia sellaisenaan uudestikastajien opin mukaan. Törkeä harha tuollainen ja vie ihmisiä väärään rauhaan.

        Raamatun mukaan kaikki ovat osallisia Aadamin lankeemuksesta ja näin ollen syntisiä. Se tuppaa olemaan kova pala uudestikastajille sitä hyväksyä.

        Näin juuri. Kun Raamattu opettaa että kaste pelastaa tai että uudestisyntyminen on välttämätön tai että ilman uskoa ei voi Jumalalle kelvata, niin ne koskevat ihan kaiken ikäisiä ihmisiä. Muuten olisi tarvittu eri ilmloitus niille, joille on erilainen polku määrätty. Sellaista ei missään päin Raamattua ole, joten nuo edellä mainitsemani kohdat ja monet muut koskevat kaikkia. Kun ylienn ilmotus jostakin on ennettu, niin jos se ei jotakin koske, niin tarvittaisiin tarkempi ilmotus.


      • piste.iin.pääl
        hjyjy kirjoitti:

        Ateistithan eivät puolusta raamatullista kastetta, vaan hyökkäävät sen kimppuun kuten uudestikastajat tekevät. Luterilaiset kritisityt täällä puolustavat raamaatullista oppia.

        " Ateistithan eivät puolusta raamatullista kastetta, vaan hyökkäävät sen kimppuun kuten uudestikastajat tekevät. Luterilaiset kritisityt täällä puolustavat raamaatullista oppia "

        - luterilaiset ei ole Urho Muroman jälkeen olleet raamatullsia.
        - lapsikasteoppi ei ole raamatullinen
        - raamatullinen kasteoppi:
        1 Saarnataan evankeliumia.
        2 evankeliumin Jeesuksesta uskoneet/ tunnustaneet kastetaan /ottavat kasteen Jeesuksen nimeen.
        3 liittyvät kirjallisesti ns seurakuntaan, tai ovat liittymättä. Taivaan kirjassa nimi uskovalla on, sitä ei ratkaise edes vesikaste.

        Uudestikaste ei ole, jos ottaa uskovana kasteen Jeesuksen nimeen, koska " kastetta" ei ole des suoritettu vauvana, vaan nimi annettu ja siunattu.

        Lopettakaa jo harhanne saarnaamminen, se evlutin kasteharha juoksuttaa sieluja hel.vettiin.
        Lapsikasteharhaan turvaavat elää vaan, useimmat, kuin jumalattomat konsanaan, ei heillä ole sielustaan mitään huolta, eivät tee parannusta synneistään, koska papit saarnaavat heidä lapsikasteineen synnin uneen.

        Hirveä oppi : ns. vauva / lapsikaste. Herätlkää jo.
        Toisen ihmisen tekemä vesivalelu on mitätön pesutilanne. Siinäö ei tulla uskoon, ei saada Pyhää Henkeä, eikä tulla Jumalan lapseksi.

        Jumalan lapseksi tullaan uskomalla Jeesukseen, tunnustamalla syntinsä, eli tekemällä totinen parannus synneistään ja seuraamalla Jeesusta opissa ja elämässä. ELI MIELENMUUTOS

        Jumalan lapseksi siis uudestisynnytään Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta, ei siis kasteen kautta.

        Kaste on seurausta uskoontulosta, kun Sana kehottaa uskovaa ottamaan kasteen Jeesuksen nimeen, se on kuuliaisuutta Sanalle. Merkki henkivalloille ja kaikille ihmisille, ketä rakastaa, ketä seuraa ja kenen oma on.

        PISTE.


      • Aapo59
        ykskakskolmejne kirjoitti:

        Lutterinne sai sen yhden kasteensa paavilta, kuten hän itse sanoo!

        Raamatusta EI löydy mitään muuta kastetta kuin uskoontulleen kasteen, ja nimenomaan oikeassa järjestyksessä.

        sakastinporukalle sekään ei ole vielä selvinnyt kumpi on ensin, herätys vaiko aamupesu.

        Mihinkäs uskoon Simon noita tuli, kun ei Jumalan Henkeä ollut vielä Samariassa vaikuttamassa syntien anteeksisaamista kenessäkään kastetussa. Samarialaiset uskoivat Filippuksen tekojen tähden, mutta eihän se ole mitään pelastavaa uskoa ja silti Simon kastettiin, häntä kehotettiin tekemään parannus, mutta ei käsketty uudestaan kasteelle.

        Kumpi on parempi: Simon, noita, joka kastettiin vaikka oli täynnä vääryyttä vai pienilapsi, joka uskoo ja ottaa taivaan valtakunnan vastaan vilpittömästi ja kastetaan Isän ja pojan ja Pyhän Hengen nimeen?


      • Aapo59
        piste.iin.pääl kirjoitti:

        " Ateistithan eivät puolusta raamatullista kastetta, vaan hyökkäävät sen kimppuun kuten uudestikastajat tekevät. Luterilaiset kritisityt täällä puolustavat raamaatullista oppia "

        - luterilaiset ei ole Urho Muroman jälkeen olleet raamatullsia.
        - lapsikasteoppi ei ole raamatullinen
        - raamatullinen kasteoppi:
        1 Saarnataan evankeliumia.
        2 evankeliumin Jeesuksesta uskoneet/ tunnustaneet kastetaan /ottavat kasteen Jeesuksen nimeen.
        3 liittyvät kirjallisesti ns seurakuntaan, tai ovat liittymättä. Taivaan kirjassa nimi uskovalla on, sitä ei ratkaise edes vesikaste.

        Uudestikaste ei ole, jos ottaa uskovana kasteen Jeesuksen nimeen, koska " kastetta" ei ole des suoritettu vauvana, vaan nimi annettu ja siunattu.

        Lopettakaa jo harhanne saarnaamminen, se evlutin kasteharha juoksuttaa sieluja hel.vettiin.
        Lapsikasteharhaan turvaavat elää vaan, useimmat, kuin jumalattomat konsanaan, ei heillä ole sielustaan mitään huolta, eivät tee parannusta synneistään, koska papit saarnaavat heidä lapsikasteineen synnin uneen.

        Hirveä oppi : ns. vauva / lapsikaste. Herätlkää jo.
        Toisen ihmisen tekemä vesivalelu on mitätön pesutilanne. Siinäö ei tulla uskoon, ei saada Pyhää Henkeä, eikä tulla Jumalan lapseksi.

        Jumalan lapseksi tullaan uskomalla Jeesukseen, tunnustamalla syntinsä, eli tekemällä totinen parannus synneistään ja seuraamalla Jeesusta opissa ja elämässä. ELI MIELENMUUTOS

        Jumalan lapseksi siis uudestisynnytään Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta, ei siis kasteen kautta.

        Kaste on seurausta uskoontulosta, kun Sana kehottaa uskovaa ottamaan kasteen Jeesuksen nimeen, se on kuuliaisuutta Sanalle. Merkki henkivalloille ja kaikille ihmisille, ketä rakastaa, ketä seuraa ja kenen oma on.

        PISTE.

        Väitteesi "Taivaan kirjassa nimi uskovalla on, sitä ei ratkaise edes vesikaste."

        Ei mene läpi Jumalan edessä. Nimenomaan kasteessa sanotaan ihmisen nimi, joka kastetaan Jumalan nimeen. Silloin kastetun nimi tulee Karitsan elämänkirjaan. Jos ihminen elää uskossa Jeesukseen elämänsä loppuun asti, jumala näkee ihmisessä Jeesukseen iankaikkiseen elämään asti ja siellähän se elämä vasta alkaakin.

        Siitä miten kastettua jatkossa opetetaan, riippuu miten hän kilvoittelee ja voi, voi,
        ettei vaan nimi lähtisi lopullisesti pois Jumalan kirjasta.

        Jos olet lapsena kastettu isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, olet Jumalan kastama, pappi oli vain välikäsi, mutta olet alkanutkin uudestikastajien opetuksen seurauksena halveksimaan lapsikastettasi ja mennyt tuunusteolle, omavanhurskaalle teolla, kastattamaan itsesi upotuskasteella, se kadottaa sinut, koska samalla nimesi otettiin pois Karitsan elämän kirjasta. Jos nyt tai myöhemmin tunnet katumusta tuosta, armon hylkäämisestä, voit pyytää sitä anteeksi ja se annetaan sinulle Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen tähden, Jeesuksen veren tähden anteeksi ja saat palata Jumalan sinulle antamaan kasteeseen.

        Älä jätä käyttämättä tilaisuutta, tänään on vielä pelastuksen päivä!

        Tiedän yhden 30-vuotiaan, joka on palannut ja on hyvin onnellinen, vapaa ja kiitollinen. Jumala antaa Jeesuksen tähden tuhlaajapojalle ja -tytölle anteeksi!


      • kaapolle
        Aapo59 kirjoitti:

        Väitteesi "Taivaan kirjassa nimi uskovalla on, sitä ei ratkaise edes vesikaste."

        Ei mene läpi Jumalan edessä. Nimenomaan kasteessa sanotaan ihmisen nimi, joka kastetaan Jumalan nimeen. Silloin kastetun nimi tulee Karitsan elämänkirjaan. Jos ihminen elää uskossa Jeesukseen elämänsä loppuun asti, jumala näkee ihmisessä Jeesukseen iankaikkiseen elämään asti ja siellähän se elämä vasta alkaakin.

        Siitä miten kastettua jatkossa opetetaan, riippuu miten hän kilvoittelee ja voi, voi,
        ettei vaan nimi lähtisi lopullisesti pois Jumalan kirjasta.

        Jos olet lapsena kastettu isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, olet Jumalan kastama, pappi oli vain välikäsi, mutta olet alkanutkin uudestikastajien opetuksen seurauksena halveksimaan lapsikastettasi ja mennyt tuunusteolle, omavanhurskaalle teolla, kastattamaan itsesi upotuskasteella, se kadottaa sinut, koska samalla nimesi otettiin pois Karitsan elämän kirjasta. Jos nyt tai myöhemmin tunnet katumusta tuosta, armon hylkäämisestä, voit pyytää sitä anteeksi ja se annetaan sinulle Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen tähden, Jeesuksen veren tähden anteeksi ja saat palata Jumalan sinulle antamaan kasteeseen.

        Älä jätä käyttämättä tilaisuutta, tänään on vielä pelastuksen päivä!

        Tiedän yhden 30-vuotiaan, joka on palannut ja on hyvin onnellinen, vapaa ja kiitollinen. Jumala antaa Jeesuksen tähden tuhlaajapojalle ja -tytölle anteeksi!

        On tuo vedenpalvonta mennyt jo pitkälle, kun eräs trolli yrittää tehdä raamatullisen uskovien kasteenkin synniksi!!!
        Mikähän vouhottaja tämä nimim aapo on, kun puhuu puuta heinää ja tekee jo Paavalistakin luopion. Uskovien kaste on hänestä luopumista:
        " kastattamaan itsesi upotuskasteella, se kadottaa sinut, koska samalla nimesi otettiin pois Karitsan elämän kirjasta"

        Olikohan Paavalikin luopio, kun "antoi kastaa itsensä"???
        Kehoittiko Pietari synnin tekoon, kun sanoi kuulijoille:" Antakaa kastaa ITSENNE..." eikä vauvojanne???
        Tuo pelle ei tunne edes Raamatun alkeita, silläJOKAISEN IHMISEN NIMI ON KIRJOITETTU KARITSAN ELÄMÄN KIRJAAN heti syntymisestä asti: : Ilm 13
        "jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta."

        Vasta sitten, kun ihmisen alkaa tekemään syntiä, hänen nimensä pyyhitäänpois elämän kirjasta; 2. Moos 32
        "Sen, joka on tehnyt syntiä minua vastaan, minä pyyhin pois kirjastani.” (2. Mooseksen kirja 32:33.

        Tuo jo todistaa valheeksi väitteen siitä', että syntyvä vauva olisi syntinen!!!


      • alpoVäärentäjälle
        Aapo59 kirjoitti:

        Mihinkäs uskoon Simon noita tuli, kun ei Jumalan Henkeä ollut vielä Samariassa vaikuttamassa syntien anteeksisaamista kenessäkään kastetussa. Samarialaiset uskoivat Filippuksen tekojen tähden, mutta eihän se ole mitään pelastavaa uskoa ja silti Simon kastettiin, häntä kehotettiin tekemään parannus, mutta ei käsketty uudestaan kasteelle.

        Kumpi on parempi: Simon, noita, joka kastettiin vaikka oli täynnä vääryyttä vai pienilapsi, joka uskoo ja ottaa taivaan valtakunnan vastaan vilpittömästi ja kastetaan Isän ja pojan ja Pyhän Hengen nimeen?

        Tuo pelle nimeltään aapo, ei näköjään tunne edes Raamatun alkeita:
        "Mihinkäs uskoon Simon noita tuli, kun ei Jumalan Henkeä ollut vielä Samariassa"???

        Siimon tuli uskoon JEESUKSEEN, koska Filippus saarnasi KRISTUSTA!!! Ap 8:5 ja Siimon uskoi ," Ja Siimonkin uskoi" Ap 8:13

        Aina kun Kristusta saarnataan, siellä on Pyhä Henki: 1. Kor 12:3
        " ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä"

        Se, että Noita Siimon tuli ahneeksi ja luopui uskostaan, ei tee tyhjäksi sitä, etteikö hän aluksi uskonut Jeesukseen.

        Lopeta aapo jo tuo Jumalan Sanan vääristely.Jodut kerran tilille JUmalan edessä tuollaisesta valehtelusta ja väärentämisestä.


      • jrsjh
        alpoVäärentäjälle kirjoitti:

        Tuo pelle nimeltään aapo, ei näköjään tunne edes Raamatun alkeita:
        "Mihinkäs uskoon Simon noita tuli, kun ei Jumalan Henkeä ollut vielä Samariassa"???

        Siimon tuli uskoon JEESUKSEEN, koska Filippus saarnasi KRISTUSTA!!! Ap 8:5 ja Siimon uskoi ," Ja Siimonkin uskoi" Ap 8:13

        Aina kun Kristusta saarnataan, siellä on Pyhä Henki: 1. Kor 12:3
        " ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä"

        Se, että Noita Siimon tuli ahneeksi ja luopui uskostaan, ei tee tyhjäksi sitä, etteikö hän aluksi uskonut Jeesukseen.

        Lopeta aapo jo tuo Jumalan Sanan vääristely.Jodut kerran tilille JUmalan edessä tuollaisesta valehtelusta ja väärentämisestä.

        Veli-Aapo on oikeassa. Uudestikaste on synti, koska ensimmäisessä kasteessa Jumala ottaa ihmisen omakseen. Muut kasteet ovat syntiä. Kaste, olipa minkä ikäisenä tahansa on oikea ja uudestikaste aina väärä. Paavali ei opettanut mitään uudestikastetta. Tuon irstaan vedenpalojapellen sairaat menot on menneet liian pitkälle kun pitää vielä Paavalia syyttää siitä ettei hän uudestikastetta opettanut.

        Kaikki jotka syntiä tekevät pyyhitään pois elämän kirjasta ja Raamatun mukaan KAIKKI ovat syntiä tehneet. Siis vain Jeesuksen kautta voidaan pelastua.


      • Voimaylhäältä
        Aapo59 kirjoitti:

        Mihinkäs uskoon Simon noita tuli, kun ei Jumalan Henkeä ollut vielä Samariassa vaikuttamassa syntien anteeksisaamista kenessäkään kastetussa. Samarialaiset uskoivat Filippuksen tekojen tähden, mutta eihän se ole mitään pelastavaa uskoa ja silti Simon kastettiin, häntä kehotettiin tekemään parannus, mutta ei käsketty uudestaan kasteelle.

        Kumpi on parempi: Simon, noita, joka kastettiin vaikka oli täynnä vääryyttä vai pienilapsi, joka uskoo ja ottaa taivaan valtakunnan vastaan vilpittömästi ja kastetaan Isän ja pojan ja Pyhän Hengen nimeen?

        Simon Noita pätkähti helluntailaisten uskoon. Luulen että hän teki sen nostamalla käden ylös ja tuli "uskoon". Noita sai myös vesikasteen, sillä Filippus oli ilmeisesti tyhmin opetuslapsi, koska ei ollut sisäistänyt kaikkia Jeesuksen opetuksia kunnolla. Tätä kaikkea korjaamaan kutsuttiin Pietari ja Johannes Jerusalemista, koska Filippuksen toiminta oli mennyt umpikujaan, eikä hän tiennyt mitä piti tehdä. Pietari ja Johannes saattoivat monen orastavan uskon loppuun, jonka Filippus oli saanut julistuksellaan heräämään. Samalla jyvät erottuivat akanoista, kuten simonin kohdalla. Pietari sanoi hänelle, että: "hänen pitäisi tehdä parannus ja tulla oikeasti uskoon". Simon oli tyypillinen helppojen voittojen metsästäjä, joka inhimillisellä tasolla yritti edetä "uskon portaita" omaksi eduksi, ilman Jumalan todellisuutta.


      • pellepeloton25
        alpoVäärentäjälle kirjoitti:

        Tuo pelle nimeltään aapo, ei näköjään tunne edes Raamatun alkeita:
        "Mihinkäs uskoon Simon noita tuli, kun ei Jumalan Henkeä ollut vielä Samariassa"???

        Siimon tuli uskoon JEESUKSEEN, koska Filippus saarnasi KRISTUSTA!!! Ap 8:5 ja Siimon uskoi ," Ja Siimonkin uskoi" Ap 8:13

        Aina kun Kristusta saarnataan, siellä on Pyhä Henki: 1. Kor 12:3
        " ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä"

        Se, että Noita Siimon tuli ahneeksi ja luopui uskostaan, ei tee tyhjäksi sitä, etteikö hän aluksi uskonut Jeesukseen.

        Lopeta aapo jo tuo Jumalan Sanan vääristely.Jodut kerran tilille JUmalan edessä tuollaisesta valehtelusta ja väärentämisestä.

        Simonin usko ei ollut Pyhän Hengen vaikuttamaa uudestisynnyttävää uskoa, koska Pyhä Henki ei asunut vielä yhdessäkään samarialaisessa. Huomaapas, ettei Simon noitaa käsketty uudelleen kasteelle, vaikka ei ollutkaan vielä uudestisyntynyt.

        Jolla ei ole Kristuksen Henkeä se ei ole hänen omansa. Simonista ei Raamatun kertoman mukaan tullut Jeesuksen omaa lainkaan.


      • oikaisu
        alpoVäärentäjälle kirjoitti:

        Tuo pelle nimeltään aapo, ei näköjään tunne edes Raamatun alkeita:
        "Mihinkäs uskoon Simon noita tuli, kun ei Jumalan Henkeä ollut vielä Samariassa"???

        Siimon tuli uskoon JEESUKSEEN, koska Filippus saarnasi KRISTUSTA!!! Ap 8:5 ja Siimon uskoi ," Ja Siimonkin uskoi" Ap 8:13

        Aina kun Kristusta saarnataan, siellä on Pyhä Henki: 1. Kor 12:3
        " ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä"

        Se, että Noita Siimon tuli ahneeksi ja luopui uskostaan, ei tee tyhjäksi sitä, etteikö hän aluksi uskonut Jeesukseen.

        Lopeta aapo jo tuo Jumalan Sanan vääristely.Jodut kerran tilille JUmalan edessä tuollaisesta valehtelusta ja väärentämisestä.

        Ei jokainen, joka sanoo Herra Herra, pääse Jumalan valtakuntaan, vaan se joka tekee taivallisen Isäni tahdon.

        Sinäkin sanot Jeesus on Herra, vaikka sinulla ei ole Henkeä ja vääristät Jumalan Sanaa


      • näinonnäreettaas
        kaapolle kirjoitti:

        On tuo vedenpalvonta mennyt jo pitkälle, kun eräs trolli yrittää tehdä raamatullisen uskovien kasteenkin synniksi!!!
        Mikähän vouhottaja tämä nimim aapo on, kun puhuu puuta heinää ja tekee jo Paavalistakin luopion. Uskovien kaste on hänestä luopumista:
        " kastattamaan itsesi upotuskasteella, se kadottaa sinut, koska samalla nimesi otettiin pois Karitsan elämän kirjasta"

        Olikohan Paavalikin luopio, kun "antoi kastaa itsensä"???
        Kehoittiko Pietari synnin tekoon, kun sanoi kuulijoille:" Antakaa kastaa ITSENNE..." eikä vauvojanne???
        Tuo pelle ei tunne edes Raamatun alkeita, silläJOKAISEN IHMISEN NIMI ON KIRJOITETTU KARITSAN ELÄMÄN KIRJAAN heti syntymisestä asti: : Ilm 13
        "jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta."

        Vasta sitten, kun ihmisen alkaa tekemään syntiä, hänen nimensä pyyhitäänpois elämän kirjasta; 2. Moos 32
        "Sen, joka on tehnyt syntiä minua vastaan, minä pyyhin pois kirjastani.” (2. Mooseksen kirja 32:33.

        Tuo jo todistaa valheeksi väitteen siitä', että syntyvä vauva olisi syntinen!!!

        Jumala tiesi jo ennen aikojen alkua, kenen nimi on Karitsan elämän kirjassa, ei siellä totisesti ole kaikkia lainkaan. Nyt menit hakoteille nokkeluudessasi ja täysin varmaa on ettei Paavalia kastettu kahteen kertaan kristillisellä kasteella ja jos sinä olet lapsena kastettu ja hylkäsit tuon kasteen, joka oli Jumalan teko ja menit kastattamaan itsesi upotuskasteella, se oli lihan teko, joka vei nimesi pois Karitsan elämänkirjasta.


      • Aapo59
        kaapolle kirjoitti:

        On tuo vedenpalvonta mennyt jo pitkälle, kun eräs trolli yrittää tehdä raamatullisen uskovien kasteenkin synniksi!!!
        Mikähän vouhottaja tämä nimim aapo on, kun puhuu puuta heinää ja tekee jo Paavalistakin luopion. Uskovien kaste on hänestä luopumista:
        " kastattamaan itsesi upotuskasteella, se kadottaa sinut, koska samalla nimesi otettiin pois Karitsan elämän kirjasta"

        Olikohan Paavalikin luopio, kun "antoi kastaa itsensä"???
        Kehoittiko Pietari synnin tekoon, kun sanoi kuulijoille:" Antakaa kastaa ITSENNE..." eikä vauvojanne???
        Tuo pelle ei tunne edes Raamatun alkeita, silläJOKAISEN IHMISEN NIMI ON KIRJOITETTU KARITSAN ELÄMÄN KIRJAAN heti syntymisestä asti: : Ilm 13
        "jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta."

        Vasta sitten, kun ihmisen alkaa tekemään syntiä, hänen nimensä pyyhitäänpois elämän kirjasta; 2. Moos 32
        "Sen, joka on tehnyt syntiä minua vastaan, minä pyyhin pois kirjastani.” (2. Mooseksen kirja 32:33.

        Tuo jo todistaa valheeksi väitteen siitä', että syntyvä vauva olisi syntinen!!!

        Nimen omaan juurikin niin, synnintekijän nimen Jumala pyyhkii pois kirjastaan, mutta milloinkas se nimi sinne laitetaan???

        Nimi lapselle annetaan kasteessa ja lapsi liitetään eli kastetaan isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja mitäs Jeesus käski opettaa ja miksi?

        Pitämään käskyt, että 1) synti virkoaisi eli ottaisi käskysanasta aiheen
        2) tulisi käskysanan kautta ylenmäärin synnilliseksi
        3) tulisi synnintunto ja katumus
        4) parannus ja anteeksiantamus

        Miksi?

        Että nimi säilyisi elämän kirjassa!
        Kun lapsi tai aikuinen kastetaan, siinä on mainittava kastetun nimi ja silloin Jumala
        näkee kastetussa aina Jeesuksen.

        Jos hylkäsit lapsena saamasi kasteen, ja menit omavalintaisesti upotuskasteelle, samalla nimesi pyyhittiin pois Jumalan kirjasta. Tee parannus, kadu tekoasi, koska
        se on synti Jumalan edessä, jos hylkäsit lapsena saamasi kasteen ja annoit eksyttää itsesi


      • pistejiinpäällä
        piste.iin.pääl kirjoitti:

        " Ateistithan eivät puolusta raamatullista kastetta, vaan hyökkäävät sen kimppuun kuten uudestikastajat tekevät. Luterilaiset kritisityt täällä puolustavat raamaatullista oppia "

        - luterilaiset ei ole Urho Muroman jälkeen olleet raamatullsia.
        - lapsikasteoppi ei ole raamatullinen
        - raamatullinen kasteoppi:
        1 Saarnataan evankeliumia.
        2 evankeliumin Jeesuksesta uskoneet/ tunnustaneet kastetaan /ottavat kasteen Jeesuksen nimeen.
        3 liittyvät kirjallisesti ns seurakuntaan, tai ovat liittymättä. Taivaan kirjassa nimi uskovalla on, sitä ei ratkaise edes vesikaste.

        Uudestikaste ei ole, jos ottaa uskovana kasteen Jeesuksen nimeen, koska " kastetta" ei ole des suoritettu vauvana, vaan nimi annettu ja siunattu.

        Lopettakaa jo harhanne saarnaamminen, se evlutin kasteharha juoksuttaa sieluja hel.vettiin.
        Lapsikasteharhaan turvaavat elää vaan, useimmat, kuin jumalattomat konsanaan, ei heillä ole sielustaan mitään huolta, eivät tee parannusta synneistään, koska papit saarnaavat heidä lapsikasteineen synnin uneen.

        Hirveä oppi : ns. vauva / lapsikaste. Herätlkää jo.
        Toisen ihmisen tekemä vesivalelu on mitätön pesutilanne. Siinäö ei tulla uskoon, ei saada Pyhää Henkeä, eikä tulla Jumalan lapseksi.

        Jumalan lapseksi tullaan uskomalla Jeesukseen, tunnustamalla syntinsä, eli tekemällä totinen parannus synneistään ja seuraamalla Jeesusta opissa ja elämässä. ELI MIELENMUUTOS

        Jumalan lapseksi siis uudestisynnytään Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta, ei siis kasteen kautta.

        Kaste on seurausta uskoontulosta, kun Sana kehottaa uskovaa ottamaan kasteen Jeesuksen nimeen, se on kuuliaisuutta Sanalle. Merkki henkivalloille ja kaikille ihmisille, ketä rakastaa, ketä seuraa ja kenen oma on.

        PISTE.

        Siis taas on heitettävä pelastusrengas laiturille omin avuin hukkumasta pelastuneelle merkiksi ja tunnustukseksi, että on pelastunut ja taas on ostettava junalippu Tampereelle junalla tuntua todistukseksi, että nyt on päästy perille. Niinhän se menee jos uskon kautta Jeesuksen vereen on saanut synnit anteeksi, mikä on Pyhän Hengen lahja ja kasteen sisältö ja se pitää tunnustaa ja todistaa menmällä uudestaan kasteelle. Jeesus ei missään sanonut, että sitten kun olette syntyneet vedestä ja Hengestä ja saaneet uskoa synnit veressäni anteeksi, mars mars kasteelle. Hullunkurisin väite, mitä kristinuskon nimissä voidaan opettaa on
        että Jumalan teko pitää uusia todistukseksi ja kuuliaisuudeksi ja samalla hylätä se.


      • whatonearth
        kaapolle kirjoitti:

        On tuo vedenpalvonta mennyt jo pitkälle, kun eräs trolli yrittää tehdä raamatullisen uskovien kasteenkin synniksi!!!
        Mikähän vouhottaja tämä nimim aapo on, kun puhuu puuta heinää ja tekee jo Paavalistakin luopion. Uskovien kaste on hänestä luopumista:
        " kastattamaan itsesi upotuskasteella, se kadottaa sinut, koska samalla nimesi otettiin pois Karitsan elämän kirjasta"

        Olikohan Paavalikin luopio, kun "antoi kastaa itsensä"???
        Kehoittiko Pietari synnin tekoon, kun sanoi kuulijoille:" Antakaa kastaa ITSENNE..." eikä vauvojanne???
        Tuo pelle ei tunne edes Raamatun alkeita, silläJOKAISEN IHMISEN NIMI ON KIRJOITETTU KARITSAN ELÄMÄN KIRJAAN heti syntymisestä asti: : Ilm 13
        "jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta."

        Vasta sitten, kun ihmisen alkaa tekemään syntiä, hänen nimensä pyyhitäänpois elämän kirjasta; 2. Moos 32
        "Sen, joka on tehnyt syntiä minua vastaan, minä pyyhin pois kirjastani.” (2. Mooseksen kirja 32:33.

        Tuo jo todistaa valheeksi väitteen siitä', että syntyvä vauva olisi syntinen!!!

        Mikä sinujn nimesi oli kun synnyit?


      • Aapo59
        alpoVäärentäjälle kirjoitti:

        Tuo pelle nimeltään aapo, ei näköjään tunne edes Raamatun alkeita:
        "Mihinkäs uskoon Simon noita tuli, kun ei Jumalan Henkeä ollut vielä Samariassa"???

        Siimon tuli uskoon JEESUKSEEN, koska Filippus saarnasi KRISTUSTA!!! Ap 8:5 ja Siimon uskoi ," Ja Siimonkin uskoi" Ap 8:13

        Aina kun Kristusta saarnataan, siellä on Pyhä Henki: 1. Kor 12:3
        " ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä"

        Se, että Noita Siimon tuli ahneeksi ja luopui uskostaan, ei tee tyhjäksi sitä, etteikö hän aluksi uskonut Jeesukseen.

        Lopeta aapo jo tuo Jumalan Sanan vääristely.Jodut kerran tilille JUmalan edessä tuollaisesta valehtelusta ja väärentämisestä.

        Ilmankos moni eksyy, kun uskoo, että aina kun Kristusta saarnataan. siellä on Pyhä Henki.

        Jeesushan varoitti eksymästä. koska lopun aikana tulee monta, jotka sanovat olevansa Kristus, mutta Jeesus kielsi juoksemastaja menemästä perässä

        Et ymmärrä mitä oli usko, joka tuli Filippuksen saarnasta. Sekin on uskoa kun Jumala vetää ja kutsuu syntisiä pelastukseen, mutta se ei vielä ollut pelastuksesta osallisuutta, koska Pyhä Henki ei ollut vielä tullut kenenkään sydäntä uudistamaan.

        Älä erehdy omaa oppiasi vastaan ja jos erehdyt, huomaa, että oppisi on mahdoton.

        Se perustuu väärälle opetukselle, kun Markus kirjoittaa: Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu,,,sanatr eivät suinkaan ole Jumalan ilmoitus, siitä keitä saa kastaa ja missä järjestyksessä, vaan kuka uskoo loppuun asti, se pelastuu, koska juuri Simon -noidan tapaisia aikuiskastettuja on tänäänkin. Markushan jatkaa: ...Mutta joka ei usko se tuomitaan kadotukseen.

        Jos olisit johdonmukainen opissasi, silloin sinun tulisi väittää, että kaikki imeväisikäiset ja muutkin pienet lapset ovat laidasta laitaan kadotettuja, koska oppisi mukaan he eivät usko.

        Jeesuksen todistuksen mukaan he uskovat, Jeesuksen puhe sai aikaan, että Pyhä Henki vaikutti uskon aivan pienessäkin sylilapsessa (mikros) Joka viettelee yhdenkään näistä pienistä, jotka uskovat minuun....


      • Aapo59
        Voimaylhäältä kirjoitti:

        Simon Noita pätkähti helluntailaisten uskoon. Luulen että hän teki sen nostamalla käden ylös ja tuli "uskoon". Noita sai myös vesikasteen, sillä Filippus oli ilmeisesti tyhmin opetuslapsi, koska ei ollut sisäistänyt kaikkia Jeesuksen opetuksia kunnolla. Tätä kaikkea korjaamaan kutsuttiin Pietari ja Johannes Jerusalemista, koska Filippuksen toiminta oli mennyt umpikujaan, eikä hän tiennyt mitä piti tehdä. Pietari ja Johannes saattoivat monen orastavan uskon loppuun, jonka Filippus oli saanut julistuksellaan heräämään. Samalla jyvät erottuivat akanoista, kuten simonin kohdalla. Pietari sanoi hänelle, että: "hänen pitäisi tehdä parannus ja tulla oikeasti uskoon". Simon oli tyypillinen helppojen voittojen metsästäjä, joka inhimillisellä tasolla yritti edetä "uskon portaita" omaksi eduksi, ilman Jumalan todellisuutta.

        Turhaan lätiset ja solvaat Filippusta. Hän toimi Jumalan johdatuksessa. Samarialaiset olivat halveksittuja juutalaisten mielestä ja Jumala halusikin, että juuri Pietari ja Johannes menisivät siunaamaan ja siksi Jumala antoi Hengen viipyä. Se oli varmaankin ainutkertainen tapahtuma, joka mahdollisesti ei koskaan toistu.


      • joopajookin
        piste.iin.pääl kirjoitti:

        " Ateistithan eivät puolusta raamatullista kastetta, vaan hyökkäävät sen kimppuun kuten uudestikastajat tekevät. Luterilaiset kritisityt täällä puolustavat raamaatullista oppia "

        - luterilaiset ei ole Urho Muroman jälkeen olleet raamatullsia.
        - lapsikasteoppi ei ole raamatullinen
        - raamatullinen kasteoppi:
        1 Saarnataan evankeliumia.
        2 evankeliumin Jeesuksesta uskoneet/ tunnustaneet kastetaan /ottavat kasteen Jeesuksen nimeen.
        3 liittyvät kirjallisesti ns seurakuntaan, tai ovat liittymättä. Taivaan kirjassa nimi uskovalla on, sitä ei ratkaise edes vesikaste.

        Uudestikaste ei ole, jos ottaa uskovana kasteen Jeesuksen nimeen, koska " kastetta" ei ole des suoritettu vauvana, vaan nimi annettu ja siunattu.

        Lopettakaa jo harhanne saarnaamminen, se evlutin kasteharha juoksuttaa sieluja hel.vettiin.
        Lapsikasteharhaan turvaavat elää vaan, useimmat, kuin jumalattomat konsanaan, ei heillä ole sielustaan mitään huolta, eivät tee parannusta synneistään, koska papit saarnaavat heidä lapsikasteineen synnin uneen.

        Hirveä oppi : ns. vauva / lapsikaste. Herätlkää jo.
        Toisen ihmisen tekemä vesivalelu on mitätön pesutilanne. Siinäö ei tulla uskoon, ei saada Pyhää Henkeä, eikä tulla Jumalan lapseksi.

        Jumalan lapseksi tullaan uskomalla Jeesukseen, tunnustamalla syntinsä, eli tekemällä totinen parannus synneistään ja seuraamalla Jeesusta opissa ja elämässä. ELI MIELENMUUTOS

        Jumalan lapseksi siis uudestisynnytään Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta, ei siis kasteen kautta.

        Kaste on seurausta uskoontulosta, kun Sana kehottaa uskovaa ottamaan kasteen Jeesuksen nimeen, se on kuuliaisuutta Sanalle. Merkki henkivalloille ja kaikille ihmisille, ketä rakastaa, ketä seuraa ja kenen oma on.

        PISTE.

        Uskon tuon, että uudestikastajien ensin usko, sitten kaste on merkki henkivalloille, joita he rakastavat


      • Aapo59
        piste.iin.pääl kirjoitti:

        " Ateistithan eivät puolusta raamatullista kastetta, vaan hyökkäävät sen kimppuun kuten uudestikastajat tekevät. Luterilaiset kritisityt täällä puolustavat raamaatullista oppia "

        - luterilaiset ei ole Urho Muroman jälkeen olleet raamatullsia.
        - lapsikasteoppi ei ole raamatullinen
        - raamatullinen kasteoppi:
        1 Saarnataan evankeliumia.
        2 evankeliumin Jeesuksesta uskoneet/ tunnustaneet kastetaan /ottavat kasteen Jeesuksen nimeen.
        3 liittyvät kirjallisesti ns seurakuntaan, tai ovat liittymättä. Taivaan kirjassa nimi uskovalla on, sitä ei ratkaise edes vesikaste.

        Uudestikaste ei ole, jos ottaa uskovana kasteen Jeesuksen nimeen, koska " kastetta" ei ole des suoritettu vauvana, vaan nimi annettu ja siunattu.

        Lopettakaa jo harhanne saarnaamminen, se evlutin kasteharha juoksuttaa sieluja hel.vettiin.
        Lapsikasteharhaan turvaavat elää vaan, useimmat, kuin jumalattomat konsanaan, ei heillä ole sielustaan mitään huolta, eivät tee parannusta synneistään, koska papit saarnaavat heidä lapsikasteineen synnin uneen.

        Hirveä oppi : ns. vauva / lapsikaste. Herätlkää jo.
        Toisen ihmisen tekemä vesivalelu on mitätön pesutilanne. Siinäö ei tulla uskoon, ei saada Pyhää Henkeä, eikä tulla Jumalan lapseksi.

        Jumalan lapseksi tullaan uskomalla Jeesukseen, tunnustamalla syntinsä, eli tekemällä totinen parannus synneistään ja seuraamalla Jeesusta opissa ja elämässä. ELI MIELENMUUTOS

        Jumalan lapseksi siis uudestisynnytään Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta, ei siis kasteen kautta.

        Kaste on seurausta uskoontulosta, kun Sana kehottaa uskovaa ottamaan kasteen Jeesuksen nimeen, se on kuuliaisuutta Sanalle. Merkki henkivalloille ja kaikille ihmisille, ketä rakastaa, ketä seuraa ja kenen oma on.

        PISTE.

        Missäs vaiheessa se upotuskastettu uskova saa synnit anteeksi Jeesuksen veressä ja syntyy Hengestä?


    • toimiikoees

      ei toimi

    • jesuiitatrahastaa

      Sen näkee kun tekee kierroksen lauantai-iltana kaupungilla.

      eli ei toimi. vaavin kastamisella ei ole yhtään mitään virkaa. se on nollatouhua ja jäänne keskiajan katolisesta rahankeruusta,.
      Raamatussa ei ole sanaakaan opetusta vauvojen temppupelastuksista.

      jokainen valitsee ajallaan ketä seuraa ja palvelee, siihen ei sivullisilla ole mitään valtaa.

      • voipappaasua

        Mites kun aikuisena kastettu ihminen istuu vankilassa lapsiin sekaantumisesta, niin pitääkö tehdä se johpopäätös, että kastamisella ei ollut yhtän mitään virkaa? Jsoa helluntilainen tekee syntiä, niin onko niin ettei hän oikeasti uskonutkaan? Pitöökö Jumalan teoja arvioida ihmisen tekoja kautta?

        Raamatussa on selvä sana pelastavasta kasteesta. Ei sitä erikseen tarvi vauvoille tai vanhuksille määrätä.

        Oli lasten kastaminen oikein tai väärin, niin fakta on että se ei ole keskiaikaista tuhua, vaan sitä on tehty alkueurakunnasta saakka.


      • täsmennänveljet
        voipappaasua kirjoitti:

        Mites kun aikuisena kastettu ihminen istuu vankilassa lapsiin sekaantumisesta, niin pitääkö tehdä se johpopäätös, että kastamisella ei ollut yhtän mitään virkaa? Jsoa helluntilainen tekee syntiä, niin onko niin ettei hän oikeasti uskonutkaan? Pitöökö Jumalan teoja arvioida ihmisen tekoja kautta?

        Raamatussa on selvä sana pelastavasta kasteesta. Ei sitä erikseen tarvi vauvoille tai vanhuksille määrätä.

        Oli lasten kastaminen oikein tai väärin, niin fakta on että se ei ole keskiaikaista tuhua, vaan sitä on tehty alkueurakunnasta saakka.

        Ja taas toisinpäin: kun näkee vauvana kastetun kristityn elävän Jeesuksen tahdon mukaista elämää elävässä uskossa, niin tuon papan logiikan mukaan kasteella oli virkaa ja se oli oikea kaste.

        Jos jokin ihmisen ominauus, käytös tai muu on mitta oikealle kasteelle tai oikealle uskolle, niin eipä ole yhtään oikeaa kastetta kukaan saanut eikä kukaan oikein uskonut.


      • Aapo59

        Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla. Se, että lauantai-iltana kierroksella huomaa valtavasti Jumalan tahdon vastaista toimintaa, ei tee kaduilla, puistoissa, porttikäytävillä, siltojen alla tai missä tahansa, juoppoudessa, haureudessa ym. synneissä eläviä niin vanhoja kuin nuoriakaan ihmisiä yhtään sen syntisemmiksi, kuin niitä hallelujaakiitosjeesus-huudahduksia vapaiden suuntien ja äärikarismaattisten liikeiden kokouksissa käsiään nostelevia sielullisia uskovaisia tai hurmahenkisten saarnaajien käsien kosketuksesta kaatuvia ja lattialla sätkytteleviä, eksytettyjä ihmisiä tai lapsikasteen hylkääviä, väärään, omavalintaiseen kasteeseen turvautuvia henkilöitä.

        Tilanne ei kuitenkaan johdu siitä, että ev.lut.kirkon kastekäytäntö, kastaa sylilapsia olisi väärä, vaan siitä, että kristinopin opetus on laiminlyöty. Missä lakia ei ole. siellä kansa käy kurottomaksi. Kuka poisti aamuhartaudet kouluista? Kuka kielsi tunnustuksellisen uskonnonopetuksen kouluissa? Kuka salli spn- avioliitot maassamme? Suome päättäjät ja kirkkokin myötäilee!

        Jumalan armo on silti ihmeellistä sikäli, että noille kaikille syntisille kuuluu vielä ehkä, Jumala tietää kenelle, parannuksen armo. Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa. Hänet. joka ei synnistä tiennyt, Jeesuksen Kristuksen, Jumala teki synniksi meidän kaikkien puolesta.

        Synnit ovat Jumalan edessä aivan yhtä lailla tuomittavia ja joka rikkoo yhden kohdan Jumalan käskyistä, on rikkonut koko lain mutta missä synti on tullut suureksi, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi.

        Eipä voi muuta kuin uskoen rukoilla, että Jumala vielä antaa todellisen herätyksen ja
        kun Raamattua tutkii, huomaa kyllä, että vaikeat ajat ovat edessäpäin ja eksytykset käyvät lopun ajalla väkeviksi. Jeesus armahda tätä kansaa!


      • PISTEETTÄKÖ
        Aapo59 kirjoitti:

        Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla. Se, että lauantai-iltana kierroksella huomaa valtavasti Jumalan tahdon vastaista toimintaa, ei tee kaduilla, puistoissa, porttikäytävillä, siltojen alla tai missä tahansa, juoppoudessa, haureudessa ym. synneissä eläviä niin vanhoja kuin nuoriakaan ihmisiä yhtään sen syntisemmiksi, kuin niitä hallelujaakiitosjeesus-huudahduksia vapaiden suuntien ja äärikarismaattisten liikeiden kokouksissa käsiään nostelevia sielullisia uskovaisia tai hurmahenkisten saarnaajien käsien kosketuksesta kaatuvia ja lattialla sätkytteleviä, eksytettyjä ihmisiä tai lapsikasteen hylkääviä, väärään, omavalintaiseen kasteeseen turvautuvia henkilöitä.

        Tilanne ei kuitenkaan johdu siitä, että ev.lut.kirkon kastekäytäntö, kastaa sylilapsia olisi väärä, vaan siitä, että kristinopin opetus on laiminlyöty. Missä lakia ei ole. siellä kansa käy kurottomaksi. Kuka poisti aamuhartaudet kouluista? Kuka kielsi tunnustuksellisen uskonnonopetuksen kouluissa? Kuka salli spn- avioliitot maassamme? Suome päättäjät ja kirkkokin myötäilee!

        Jumalan armo on silti ihmeellistä sikäli, että noille kaikille syntisille kuuluu vielä ehkä, Jumala tietää kenelle, parannuksen armo. Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa. Hänet. joka ei synnistä tiennyt, Jeesuksen Kristuksen, Jumala teki synniksi meidän kaikkien puolesta.

        Synnit ovat Jumalan edessä aivan yhtä lailla tuomittavia ja joka rikkoo yhden kohdan Jumalan käskyistä, on rikkonut koko lain mutta missä synti on tullut suureksi, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi.

        Eipä voi muuta kuin uskoen rukoilla, että Jumala vielä antaa todellisen herätyksen ja
        kun Raamattua tutkii, huomaa kyllä, että vaikeat ajat ovat edessäpäin ja eksytykset käyvät lopun ajalla väkeviksi. Jeesus armahda tätä kansaa!

        Lapsikaste tuleekin hyljätä, koska se ei ole Raamatusta.

        PISTE.


      • Aapo59
        PISTEETTÄKÖ kirjoitti:

        Lapsikaste tuleekin hyljätä, koska se ei ole Raamatusta.

        PISTE.

        Miksi hylätä? Mitä se haittaa, että olen kastettu viisiviiikkoisena ja 25- vuotiaana sain uskoa Jeesukseen ja sain syntini anteeksi eli sen, mitä jo kasteessa oli annettu Jumalan puolelta?


      • Aapo59
        Aapo59 kirjoitti:

        Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla. Se, että lauantai-iltana kierroksella huomaa valtavasti Jumalan tahdon vastaista toimintaa, ei tee kaduilla, puistoissa, porttikäytävillä, siltojen alla tai missä tahansa, juoppoudessa, haureudessa ym. synneissä eläviä niin vanhoja kuin nuoriakaan ihmisiä yhtään sen syntisemmiksi, kuin niitä hallelujaakiitosjeesus-huudahduksia vapaiden suuntien ja äärikarismaattisten liikeiden kokouksissa käsiään nostelevia sielullisia uskovaisia tai hurmahenkisten saarnaajien käsien kosketuksesta kaatuvia ja lattialla sätkytteleviä, eksytettyjä ihmisiä tai lapsikasteen hylkääviä, väärään, omavalintaiseen kasteeseen turvautuvia henkilöitä.

        Tilanne ei kuitenkaan johdu siitä, että ev.lut.kirkon kastekäytäntö, kastaa sylilapsia olisi väärä, vaan siitä, että kristinopin opetus on laiminlyöty. Missä lakia ei ole. siellä kansa käy kurottomaksi. Kuka poisti aamuhartaudet kouluista? Kuka kielsi tunnustuksellisen uskonnonopetuksen kouluissa? Kuka salli spn- avioliitot maassamme? Suome päättäjät ja kirkkokin myötäilee!

        Jumalan armo on silti ihmeellistä sikäli, että noille kaikille syntisille kuuluu vielä ehkä, Jumala tietää kenelle, parannuksen armo. Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa. Hänet. joka ei synnistä tiennyt, Jeesuksen Kristuksen, Jumala teki synniksi meidän kaikkien puolesta.

        Synnit ovat Jumalan edessä aivan yhtä lailla tuomittavia ja joka rikkoo yhden kohdan Jumalan käskyistä, on rikkonut koko lain mutta missä synti on tullut suureksi, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi.

        Eipä voi muuta kuin uskoen rukoilla, että Jumala vielä antaa todellisen herätyksen ja
        kun Raamattua tutkii, huomaa kyllä, että vaikeat ajat ovat edessäpäin ja eksytykset käyvät lopun ajalla väkeviksi. Jeesus armahda tätä kansaa!

        Jos kirjoitukseen (Aapo59 29.3.2017 21:49) joku haluaa vastata, että lapsikaste pitää hylätä, silloin se todistaa demonista sokeutta, jonka vuoksi vstauksen kirjoittaja ei lukenut lainkaan: Asiaintila ei johdu, siitä, että lapsikastekäytäntö olisi väärä, vaan kristinoppi on laiminlyöty.

        Jeesus käski tehdä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla!


      • kerrojoskustotuus
        Aapo59 kirjoitti:

        Miksi hylätä? Mitä se haittaa, että olen kastettu viisiviiikkoisena ja 25- vuotiaana sain uskoa Jeesukseen ja sain syntini anteeksi eli sen, mitä jo kasteessa oli annettu Jumalan puolelta?

        Mitä se vauvana saatu kasteesi sinua auttoi tai hyödytti siinä 25 vuoden aikana, kerro ?

        mutta älä satuile enää lisää!


      • saisiviisastuakkin
        Aapo59 kirjoitti:

        Jos kirjoitukseen (Aapo59 29.3.2017 21:49) joku haluaa vastata, että lapsikaste pitää hylätä, silloin se todistaa demonista sokeutta, jonka vuoksi vstauksen kirjoittaja ei lukenut lainkaan: Asiaintila ei johdu, siitä, että lapsikastekäytäntö olisi väärä, vaan kristinoppi on laiminlyöty.

        Jeesus käski tehdä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla!

        Etkö sinä tauno tajua että ei syntymättömiä voi opettaa muuten kuin farisealaisille tavoille, aivan kuin koiraa, anna tassu ja antaahan se kun saa siitä jonkin palkkion!

        Ei opiskelemalla kukaan uudestisynny, tarvitaan synninhätä ja pisto sydämeen, parannus ja jeesuksen tykö meneminen, ja siihen asiaan ei taas vauvojen kasteilla ole hilikunkaan virkaa.
        ja sellainen voi syntyä ainoastaan evankelimin kuulemisen kautta eri muodoissa!

        vauvoille ei pistoja tule eikä mitään muutakaan.

        eli olette te hassuja ei voi muuta sanoa eikä ajatella.

        kukaan jolal on vähänkin järkeä mutta ei yhtään taikauskoa, ei lähde mukaan tuohon veivaamiseen.

        ja eikö se jo kansakoulujärki sano että jos KUKAAN Apostoleista EI totellut sitä kastamiskäskyänne vauvamuodossa koskaan, eikä puhu sellaisesta sanaakaan, niin halooooO eikö mikään kello kilise!?


      • Aapo59
        saisiviisastuakkin kirjoitti:

        Etkö sinä tauno tajua että ei syntymättömiä voi opettaa muuten kuin farisealaisille tavoille, aivan kuin koiraa, anna tassu ja antaahan se kun saa siitä jonkin palkkion!

        Ei opiskelemalla kukaan uudestisynny, tarvitaan synninhätä ja pisto sydämeen, parannus ja jeesuksen tykö meneminen, ja siihen asiaan ei taas vauvojen kasteilla ole hilikunkaan virkaa.
        ja sellainen voi syntyä ainoastaan evankelimin kuulemisen kautta eri muodoissa!

        vauvoille ei pistoja tule eikä mitään muutakaan.

        eli olette te hassuja ei voi muuta sanoa eikä ajatella.

        kukaan jolal on vähänkin järkeä mutta ei yhtään taikauskoa, ei lähde mukaan tuohon veivaamiseen.

        ja eikö se jo kansakoulujärki sano että jos KUKAAN Apostoleista EI totellut sitä kastamiskäskyänne vauvamuodossa koskaan, eikä puhu sellaisesta sanaakaan, niin halooooO eikö mikään kello kilise!?

        Kerro miksi sylilapset, jopa vastasyntyneet kastettiin, kun perhekunnat kastettiin?

        Miksi 1100:n vuoden ajan niin tehtiin? Turhaanko?

        Kun 300-luvun lopulla Välimeren ympäristössä oli liki 70 kristillistä seurakuntaa ja kaikissa kastettiin niin aikuisia kuin lapsiakin, miksei kukaan kieltänyt tai puuttunut asiaan? miksi vsta 1100-luvulla petrobrusialaiset alkoivat vaatia, ettei lapsia tule kastaa? Miksi?

        Missä ovat nyt ne kastetut lapset, jotka uskoivat ja uskossa myös kuolivat?

        Ovatko he kadotetut sen tähden, että he eivät tulleet upotuskasteelle sen jälkeen kun alkoivat elää Jeesukseen uskoen?


      • Aapo59
        kerrojoskustotuus kirjoitti:

        Mitä se vauvana saatu kasteesi sinua auttoi tai hyödytti siinä 25 vuoden aikana, kerro ?

        mutta älä satuile enää lisää!

        Jeesus oli minussa kasteesta asti, koska rukoilin Isää Jumalaa joka ilta. Kasteessa saatu vanhurkaus seurasi joka päivä. Yksi tunnettu lääkäri piti minua sylissään kun olin 4-viikkoinen ja puisteli päätään lausuen: "Ei tule ihmistä". Äitini oli sanonut:
        Antakaa kotiin kuolemaan!

        No viikon päästä minut kastettiin ja heti paranin. Kyllä Jeesus otti jo silloin omakseen.

        Koska kotona minua ei opetettu kristilliseen elämään, menin pikkuhiljaa maailmaan,
        mutta minulla oli uskovaiset isoäidit. jotka rukoilivat puolestani ja niin kerran tulin
        hetkeen, jossa tunnustin syntini ja sain ne myös uskoa Jeesuksen veren tähden anteeksi. Sain elää todeksi sen minkä Jumala jo kasteessa antoi. Minulle kävi kuin tuhlaajapojalle, joka palasi isän kotiin. Jumalöan puolelta kaste on aina ollut sama, koska sen sisältö on Jeesus.

        Onko sinut kastettu pienenä. mutta et arvosta sitä, vaan olet mennyt upotuskasteelle myöhemmin? Mitä se sinua on auttanut ja hyödyttänyt? Kerro, mutta älä satuile yhtään!


      • Aapo59
        saisiviisastuakkin kirjoitti:

        Etkö sinä tauno tajua että ei syntymättömiä voi opettaa muuten kuin farisealaisille tavoille, aivan kuin koiraa, anna tassu ja antaahan se kun saa siitä jonkin palkkion!

        Ei opiskelemalla kukaan uudestisynny, tarvitaan synninhätä ja pisto sydämeen, parannus ja jeesuksen tykö meneminen, ja siihen asiaan ei taas vauvojen kasteilla ole hilikunkaan virkaa.
        ja sellainen voi syntyä ainoastaan evankelimin kuulemisen kautta eri muodoissa!

        vauvoille ei pistoja tule eikä mitään muutakaan.

        eli olette te hassuja ei voi muuta sanoa eikä ajatella.

        kukaan jolal on vähänkin järkeä mutta ei yhtään taikauskoa, ei lähde mukaan tuohon veivaamiseen.

        ja eikö se jo kansakoulujärki sano että jos KUKAAN Apostoleista EI totellut sitä kastamiskäskyänne vauvamuodossa koskaan, eikä puhu sellaisesta sanaakaan, niin halooooO eikö mikään kello kilise!?

        Sylilapsilla ei ole tekosyntejä, mutta perisynti ja sen tähden heidät on kastettava. Kaste ei auta ilman uskoa, mutta Jumalan Sanan kuulemisesta Pyhä Henki vaikuttaa myös uskon ja uuden elämän. Jos kastettu lapsi kuolee vaikka puolen vuoden iässä, hän kuolee Jeesuksessa. Kun kasteessa lapsen nimi sanotaan liitettynä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, silloin se nimi tulee Karitsan elämän kirjaan, ei ihmistekona, vaan Pyhän Hengen merkitsemänä.

        Kun ihminen varttuu, hän joko pysyy uskossa tai lähtee maailmaan, eli kuolee hengellisesti, mutta kasteen sisältö ei koskaan kuole, vaan on aina odottamassa, jos joku tekee parannuksen. Nyt kirkon tila on vakava, koska kristillinen opetus on laiminlyöty ja siksi perustetaan koko ajan uusia luterilaisia jumalanpalvelusyhteisöjä, koska piispar arkkipiispaa myöten miltei kaikki ovat luopioita. Jos oikeata kristinoppia ei anneta, ei tule katumusta, parannusta ja Pyhä Henki ei saa tehdä eläväksi.

        Pienenä lapsena luterilaisessa kasteessa kastettu, jolle Jumala on antanut uskon ja pessyt puhtaaksi synnistä, on pelastettu ja hengellisesti Jumalan helmassa ja taivaan mittapuiden mukaan lähenpänä Kristusta kuin aikuinen, joka vihaa laspsikastetta ja on eksynyt uudestikastajien riivajien oppeihin, henkikasteoppeihin, pakkokielilläpuhumisiin, läpikiittämisiin ym. ym. ja lienet yksi heistä.


      • Aapo59
        saisiviisastuakkin kirjoitti:

        Etkö sinä tauno tajua että ei syntymättömiä voi opettaa muuten kuin farisealaisille tavoille, aivan kuin koiraa, anna tassu ja antaahan se kun saa siitä jonkin palkkion!

        Ei opiskelemalla kukaan uudestisynny, tarvitaan synninhätä ja pisto sydämeen, parannus ja jeesuksen tykö meneminen, ja siihen asiaan ei taas vauvojen kasteilla ole hilikunkaan virkaa.
        ja sellainen voi syntyä ainoastaan evankelimin kuulemisen kautta eri muodoissa!

        vauvoille ei pistoja tule eikä mitään muutakaan.

        eli olette te hassuja ei voi muuta sanoa eikä ajatella.

        kukaan jolal on vähänkin järkeä mutta ei yhtään taikauskoa, ei lähde mukaan tuohon veivaamiseen.

        ja eikö se jo kansakoulujärki sano että jos KUKAAN Apostoleista EI totellut sitä kastamiskäskyänne vauvamuodossa koskaan, eikä puhu sellaisesta sanaakaan, niin halooooO eikö mikään kello kilise!?

        Kansakoulujärki sanoo yhdessä Pyhän Hengen kanssa, ettei missään raamatussa apostolit kieltäneet lastenkastamista, kun perhekuntia kastettiin. Kaduilta tuskin napattiin yksinäisiä lapsia kasteelle. Lapsikaste oli niin yleinen, että Karthagon kirkolliskokous päätti kastaa vastasyntyneet viimeistään 2-päivän iässä.

        Miksei apostoli Johannes kieltänyt aikalaisiaan ja opetuslapsiaan lapsikasteesta, jos se olisi ollut väärä kaste?


      • Voimaylhäältä
        Aapo59 kirjoitti:

        Jeesus oli minussa kasteesta asti, koska rukoilin Isää Jumalaa joka ilta. Kasteessa saatu vanhurkaus seurasi joka päivä. Yksi tunnettu lääkäri piti minua sylissään kun olin 4-viikkoinen ja puisteli päätään lausuen: "Ei tule ihmistä". Äitini oli sanonut:
        Antakaa kotiin kuolemaan!

        No viikon päästä minut kastettiin ja heti paranin. Kyllä Jeesus otti jo silloin omakseen.

        Koska kotona minua ei opetettu kristilliseen elämään, menin pikkuhiljaa maailmaan,
        mutta minulla oli uskovaiset isoäidit. jotka rukoilivat puolestani ja niin kerran tulin
        hetkeen, jossa tunnustin syntini ja sain ne myös uskoa Jeesuksen veren tähden anteeksi. Sain elää todeksi sen minkä Jumala jo kasteessa antoi. Minulle kävi kuin tuhlaajapojalle, joka palasi isän kotiin. Jumalöan puolelta kaste on aina ollut sama, koska sen sisältö on Jeesus.

        Onko sinut kastettu pienenä. mutta et arvosta sitä, vaan olet mennyt upotuskasteelle myöhemmin? Mitä se sinua on auttanut ja hyödyttänyt? Kerro, mutta älä satuile yhtään!

        Vesikasteessa ei saa mitään mikä liittyy uskoontuloon. Kaikki mikä liittyy uskoontuloon tapahtui ristillä. Ihminen tulee uskoon ja saa synnit anteeksi ilman vesikastetta, vain sen takia mitä on tapahtunut ristillä. Siihen ei tarvita mitään ihmisen rituaaleja, kuten vesikastetta. Ennen synnyttiin Jumalan kansaan Israeliin. Tänään uudestisynnytään Jumalan kansaan, Jumalan lapseksi. Nykyään juutalaisetkin joutuu syntyä luonnollisesti ja sen jälkeen uudesti. Tätä ei juutalainen juntti Nikodeemus ymmärtänyt ja eikä monet muutkaan sen jälkeen. Joten juutalaiset puhdistautuu ja ympäri leikkaa jne. nykypäivänä ja kuvittelee olevansa "pelastettuja". Samanlaista tekee lutteriin uskovat ja luulevat "pelastuvansa".


      • Voimaylhäältä
        Aapo59 kirjoitti:

        Kerro miksi sylilapset, jopa vastasyntyneet kastettiin, kun perhekunnat kastettiin?

        Miksi 1100:n vuoden ajan niin tehtiin? Turhaanko?

        Kun 300-luvun lopulla Välimeren ympäristössä oli liki 70 kristillistä seurakuntaa ja kaikissa kastettiin niin aikuisia kuin lapsiakin, miksei kukaan kieltänyt tai puuttunut asiaan? miksi vsta 1100-luvulla petrobrusialaiset alkoivat vaatia, ettei lapsia tule kastaa? Miksi?

        Missä ovat nyt ne kastetut lapset, jotka uskoivat ja uskossa myös kuolivat?

        Ovatko he kadotetut sen tähden, että he eivät tulleet upotuskasteelle sen jälkeen kun alkoivat elää Jeesukseen uskoen?

        Ihmisiä on kastettu 2000 vuotta turhaan vedellä. Paavalikin antoi ymmärtää että vedellä kastaminen ei ole Kristuksen tahto. Paavali jopa kiittää Jumalaa, siitä että ei ole kerinnyt kastamaan monia. Aika selkeää tekstiä, missä ei ole tulkinnan varaa. Tämän lisäksi Paavali kertoo ihmisen todellisen työkuvan Jumalan työkaverina. Evankeliumin julistaminen. Tehtävän jako on selkeä ihminen julistaa ja Jumala kastaa.

        Paavali antaa esimerkin puunhoidosta. Paavali sanoo istuttavan ja Apolloksen kastelevan. Tässä on tavallaan perusta puun kasvulle. Mitään ei tapahdu ellei Jumala anna elämää - kasvua. Samoin on evankeliumin julistamisessa ja opetuksessa. Ihmisen julistus ja opetus on turhaa, jos Jumala ei saa mahdollisuutta uudestisynnyttää kastamalla Pyhällä Hengellä. Niinkuin puun tulee saada kasvu, niin ihmisen tulee saada usko.


      • Aapo59
        Voimaylhäältä kirjoitti:

        Ihmisiä on kastettu 2000 vuotta turhaan vedellä. Paavalikin antoi ymmärtää että vedellä kastaminen ei ole Kristuksen tahto. Paavali jopa kiittää Jumalaa, siitä että ei ole kerinnyt kastamaan monia. Aika selkeää tekstiä, missä ei ole tulkinnan varaa. Tämän lisäksi Paavali kertoo ihmisen todellisen työkuvan Jumalan työkaverina. Evankeliumin julistaminen. Tehtävän jako on selkeä ihminen julistaa ja Jumala kastaa.

        Paavali antaa esimerkin puunhoidosta. Paavali sanoo istuttavan ja Apolloksen kastelevan. Tässä on tavallaan perusta puun kasvulle. Mitään ei tapahdu ellei Jumala anna elämää - kasvua. Samoin on evankeliumin julistamisessa ja opetuksessa. Ihmisen julistus ja opetus on turhaa, jos Jumala ei saa mahdollisuutta uudestisynnyttää kastamalla Pyhällä Hengellä. Niinkuin puun tulee saada kasvu, niin ihmisen tulee saada usko.

        Ei suinkaan turhaa, koska kaste pelastaa sen joka uskoo, koska Jeesus on itse Pyhän Hengen kautta kasteessa.

        Pieni läntä Paavali ei ollut fyysisestikään hyvä kastamaan ja tunsi olevansa kutsuttu julistamaan, koska työtoverit saattoivat kastaa sanan kuulijoita.

        Pyhän Hengen kaste ei ole mikään "voimaaylhäältä"-tempaus, joka olisi irti vesikasteesta, koska Samarian ja Korneliuksen tapauksien kautta Jumala antoi vauhtia lähetystyölle Samarian sekakansan ja pakanoiden alueille.

        Pyhän Hengen kaste= Pyhän Hengen saaminen= Pyhän Hengen tuleminen ihmisen päälle ja ihmiseen= uudestistyntyminen= uskoontuleminen= vanhurskauttaminen=
        syntien poispeseminen Jeesuksen veressä uskon ja kasteen kautta

        Lapsena saatu kaste on Pyhän hengen kaste, mutta ellei laspsi saa kasvaa uskossa, usko heikkenee ja ihminen kuolee hengellisesti

        Pyhällä Hengellä täyttyminen= jatkuva prosessi, jossa vanha ihminen heikkenee ja
        Jumalan Henki saa ihmisen hallintaansa ja siihen Raamattu kehottaa= Ef. 5:18 Älkää juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä (jatkuva verbimuoto, preesens : pleeruusthe)

        Myös hetkellisiä täyttymisiä= Apt. 13:52 ...tulivat täytetyiksi ilolla ja Pyhällä Hengellä (imperfekti, epleeruusthe)


        Jos olet sama nimimerkki, joka alkupuolella kethua kirjoittelit, paljastit nyt kyllä itsesi sittenkin kovin kovin kauaksi totuudesta eksyneeksi lampaaksi. Otahan pakkia Herran Jeesuksen nimeen. Karista pois sielullinen harhaharso yltäsi!


      • Aapo59
        Voimaylhäältä kirjoitti:

        Vesikasteessa ei saa mitään mikä liittyy uskoontuloon. Kaikki mikä liittyy uskoontuloon tapahtui ristillä. Ihminen tulee uskoon ja saa synnit anteeksi ilman vesikastetta, vain sen takia mitä on tapahtunut ristillä. Siihen ei tarvita mitään ihmisen rituaaleja, kuten vesikastetta. Ennen synnyttiin Jumalan kansaan Israeliin. Tänään uudestisynnytään Jumalan kansaan, Jumalan lapseksi. Nykyään juutalaisetkin joutuu syntyä luonnollisesti ja sen jälkeen uudesti. Tätä ei juutalainen juntti Nikodeemus ymmärtänyt ja eikä monet muutkaan sen jälkeen. Joten juutalaiset puhdistautuu ja ympäri leikkaa jne. nykypäivänä ja kuvittelee olevansa "pelastettuja". Samanlaista tekee lutteriin uskovat ja luulevat "pelastuvansa".

        Ajattelitko, että Paavali erehtyi nimittäessään kastetta uudestistytymisen pesoksi?


      • Aapo59
        saisiviisastuakkin kirjoitti:

        Etkö sinä tauno tajua että ei syntymättömiä voi opettaa muuten kuin farisealaisille tavoille, aivan kuin koiraa, anna tassu ja antaahan se kun saa siitä jonkin palkkion!

        Ei opiskelemalla kukaan uudestisynny, tarvitaan synninhätä ja pisto sydämeen, parannus ja jeesuksen tykö meneminen, ja siihen asiaan ei taas vauvojen kasteilla ole hilikunkaan virkaa.
        ja sellainen voi syntyä ainoastaan evankelimin kuulemisen kautta eri muodoissa!

        vauvoille ei pistoja tule eikä mitään muutakaan.

        eli olette te hassuja ei voi muuta sanoa eikä ajatella.

        kukaan jolal on vähänkin järkeä mutta ei yhtään taikauskoa, ei lähde mukaan tuohon veivaamiseen.

        ja eikö se jo kansakoulujärki sano että jos KUKAAN Apostoleista EI totellut sitä kastamiskäskyänne vauvamuodossa koskaan, eikä puhu sellaisesta sanaakaan, niin halooooO eikö mikään kello kilise!?

        Jeesus asettaa pienen lapsen sinullekin esimerkiksi, pienokainen uskoo Jeesukseen Matt.18:n mukaan, koska kuulee Jeesuksen puheen= Jumalan puhetta.

        Kun lapsella luetaan kasteen yhteydessä Raamattua, Pyhä Henki vaikuttaa uskon, jolla lapsi ottaa Jeesuksen vastaan.

        Usko ei ole itsestäänselvä, automaatti, joka kestää jokaisella hautaan asti. Olethan lukenut, että ihmissydän voi olla neljänlaista peltomaata.

        Kävikö, että sinuakin kastettaessa linnut tulivat ja nokkivat siemenen tien ohesta, eli perkele vei jo jopa sielusi? Mahtoiko tulla valheapostoli kauniiden sielullisten hurmahenkisten henkikasteoppien ja kielilläpuhumisten kautta eksyttämään vai riivaajatko saivat otteen ja vetivät sinut kaidalta tieltä pois itsevalittuun kastemutakuoppaan valheiden kanssa. Ihmisteko on lain teko, lain kautta on kirottu, eikä lain kautta voi pelastua. Pelastus on armosta, uskosta ja yksin Jeesuksen tähden.

        Tai oletko kuin kallio, jossa Sanan kylvö ei saakaan juurtua, Tai oletko täynnä ohdakkeita, jotka helluntailaiset istuttivat tai jättivät huolimattomuudesssaan nyhtämättä ja pitikö niin kiitosjeesusaamenhallelujaa hokea, että sielu alkoi kukkia ja tukahdutti Pyhän Hengen kasvun kokonaan.

        Miten se onkaan uskos vlaita, jolla taivaan valtakunta otetaan vastaan? Ymmärrä, että pienen lapsen, sylilapsen usko, on miljoonakertaa kirkkaampi ja otollisempi kuin sinun, jos halveksit Jumalan tekoa, lapsena saatua kastetta.


      • missäperusjärki
        Aapo59 kirjoitti:

        Ajattelitko, että Paavali erehtyi nimittäessään kastetta uudestistytymisen pesoksi?

        Ei Paavali erehtynyt, sinä et vain ymmärrä asiaa!

        3. Olimmehan mekin ennen ymmärtämättömiä, tottelemattomia, eksyksissä, moninaisten himojen ja hekumain orjia, elimme pahuudessa ja kateudessa, olimme inhottavia ja vihasimme toisiamme.
        4. Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi,
        5. pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta,

        Noin siinä Paavali saarnaa vauvoille ymmärryksesi mukaan?!?


      • voiherrasväkitätäkansaa
        Aapo59 kirjoitti:

        Jeesus asettaa pienen lapsen sinullekin esimerkiksi, pienokainen uskoo Jeesukseen Matt.18:n mukaan, koska kuulee Jeesuksen puheen= Jumalan puhetta.

        Kun lapsella luetaan kasteen yhteydessä Raamattua, Pyhä Henki vaikuttaa uskon, jolla lapsi ottaa Jeesuksen vastaan.

        Usko ei ole itsestäänselvä, automaatti, joka kestää jokaisella hautaan asti. Olethan lukenut, että ihmissydän voi olla neljänlaista peltomaata.

        Kävikö, että sinuakin kastettaessa linnut tulivat ja nokkivat siemenen tien ohesta, eli perkele vei jo jopa sielusi? Mahtoiko tulla valheapostoli kauniiden sielullisten hurmahenkisten henkikasteoppien ja kielilläpuhumisten kautta eksyttämään vai riivaajatko saivat otteen ja vetivät sinut kaidalta tieltä pois itsevalittuun kastemutakuoppaan valheiden kanssa. Ihmisteko on lain teko, lain kautta on kirottu, eikä lain kautta voi pelastua. Pelastus on armosta, uskosta ja yksin Jeesuksen tähden.

        Tai oletko kuin kallio, jossa Sanan kylvö ei saakaan juurtua, Tai oletko täynnä ohdakkeita, jotka helluntailaiset istuttivat tai jättivät huolimattomuudesssaan nyhtämättä ja pitikö niin kiitosjeesusaamenhallelujaa hokea, että sielu alkoi kukkia ja tukahdutti Pyhän Hengen kasvun kokonaan.

        Miten se onkaan uskos vlaita, jolla taivaan valtakunta otetaan vastaan? Ymmärrä, että pienen lapsen, sylilapsen usko, on miljoonakertaa kirkkaampi ja otollisempi kuin sinun, jos halveksit Jumalan tekoa, lapsena saatua kastetta.

        >Ei tahdo jaksaa uskoa että siinä on aikuinen ihminen kirjoittamassa!

        on sellaista ropaskaa tulos.

        ...sylilapsen usko.... kuule sinulal on ihan töäysi vapaus uskoa kaikkea tuota umpiluuhölmöä mitä tuossa sanot, mutat älä tarjoa sitä sakastin ulkopuolella, tajusitko!!??

        hävettää edes vinostiu lukea toisella silmällä moista humpuukia!!


      • voituotapappaa
        voiherrasväkitätäkansaa kirjoitti:

        >Ei tahdo jaksaa uskoa että siinä on aikuinen ihminen kirjoittamassa!

        on sellaista ropaskaa tulos.

        ...sylilapsen usko.... kuule sinulal on ihan töäysi vapaus uskoa kaikkea tuota umpiluuhölmöä mitä tuossa sanot, mutat älä tarjoa sitä sakastin ulkopuolella, tajusitko!!??

        hävettää edes vinostiu lukea toisella silmällä moista humpuukia!!

        Hävettää tuo pappa joka ei mitenkään osaa perustella Raamatulla oppejaan. Lopeta kääkkä tuo typerä marmattaminen ja sakasteista höpöttäminen. Sylilapsi uskoo jos Jumala Sanan kautta uskon herättää. Näin simppeliä se on.

        Tuo sama kääkkä tekee itsestään koko ajan pellen kun kieltää Jumalan Sanan voiman. Jumala on kykenemätön eikä pysty herättämään lapsessa uskoa... herraisä että hävettää tuollanen humpuuki. Ja Jeesus vielä asetti pienen lapsen esikuvaksi aikuiselle!


      • järkion
        missäperusjärki kirjoitti:

        Ei Paavali erehtynyt, sinä et vain ymmärrä asiaa!

        3. Olimmehan mekin ennen ymmärtämättömiä, tottelemattomia, eksyksissä, moninaisten himojen ja hekumain orjia, elimme pahuudessa ja kateudessa, olimme inhottavia ja vihasimme toisiamme.
        4. Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi,
        5. pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta,

        Noin siinä Paavali saarnaa vauvoille ymmärryksesi mukaan?!?

        Oliko Paavalilla edes lapsia? Kyllä ne Jerusaleminkin kastettujen perheen isien ja äitien sylilapsetkin kastettiin. Jo juutalaisten proselyyttikaste oli perhekuntakaste ja
        alkuseurakunta jatkoi perhekuntien kasteita, mutta et löydä kohtaa Raamatusta, jossa Jeesus estäisi tai kieltäis lapsien kastamisen.

        Ymmärrätkö, että Jeesuksen sylissä ollut sylilapsi uskoi Jeesukseen? Olisitko kastanut uskovan ihmisen, vaikkapa kolmen kuukauden ikäisen?


      • pienokainenuskoo
        voiherrasväkitätäkansaa kirjoitti:

        >Ei tahdo jaksaa uskoa että siinä on aikuinen ihminen kirjoittamassa!

        on sellaista ropaskaa tulos.

        ...sylilapsen usko.... kuule sinulal on ihan töäysi vapaus uskoa kaikkea tuota umpiluuhölmöä mitä tuossa sanot, mutat älä tarjoa sitä sakastin ulkopuolella, tajusitko!!??

        hävettää edes vinostiu lukea toisella silmällä moista humpuukia!!

        Halveksitko sinä Jeesuksen omaa puhetta? Valehteleeko Matteus, kun kirjoittaa Jeesuksen sanoneen:

        "18:2 Niin hän kutsui tykönsä lapsen, asetti sen heidän keskellensä
        18:3 ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan.

        18:6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun,

        katso Novumista ja opi, että siinä "pienistä" sana on kreikaksi "mikros" ja se tarkoittaa pienokainen, vauva

        Etkö käsitä, että Jeesuksen puhe vaikutti sylilapselle uskon häneen? On se vaan ihmeellinen Pyhän Hengen työ!


      • mitäselität
        pienokainenuskoo kirjoitti:

        Halveksitko sinä Jeesuksen omaa puhetta? Valehteleeko Matteus, kun kirjoittaa Jeesuksen sanoneen:

        "18:2 Niin hän kutsui tykönsä lapsen, asetti sen heidän keskellensä
        18:3 ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan.

        18:6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun,

        katso Novumista ja opi, että siinä "pienistä" sana on kreikaksi "mikros" ja se tarkoittaa pienokainen, vauva

        Etkö käsitä, että Jeesuksen puhe vaikutti sylilapselle uskon häneen? On se vaan ihmeellinen Pyhän Hengen työ!

        Olet todella lapsellinen tapaus!

        sano nyt vielä että Jeesus kastoikin nuo "mikrokset"!


      • voipappaasua
        mitäselität kirjoitti:

        Olet todella lapsellinen tapaus!

        sano nyt vielä että Jeesus kastoikin nuo "mikrokset"!

        Lopeta pappa tuo muiden haukkuminen ja perustele Raamatulla jos eri mieltä olet. Ei tuollainen marmatus mihinkään johda!

        Raamatussa usko on aina Jumalan työ


      • Voimaylhäältä
        Aapo59 kirjoitti:

        Ajattelitko, että Paavali erehtyi nimittäessään kastetta uudestistytymisen pesoksi?

        Paavali sanoo juuri sen mitä se on. Pyhän Hengen kaste on juuri "uudestisyntymisen pesu". Kun uudestisynnymme uskon vaikutuksesta, meidät pestää puhtaaksi uudestisyntymisessä. Tämä pesu tapahtuu Pyhällä Hengellä.

        "jonka Hengen hän runsaasti vuodatti meihin meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta".
        Tässä vuodatuksessa on kyseessä Pyhän Hengen kaste, jonka toimittaa Jeesus eikä lut pappi vetensä kautta vaan Jumala vuodattaa Henkensä Jeesuksen kautta. Tämä tapahtuu siinä hetkessä kun uskomme.


      • jtyjt
        Voimaylhäältä kirjoitti:

        Paavali sanoo juuri sen mitä se on. Pyhän Hengen kaste on juuri "uudestisyntymisen pesu". Kun uudestisynnymme uskon vaikutuksesta, meidät pestää puhtaaksi uudestisyntymisessä. Tämä pesu tapahtuu Pyhällä Hengellä.

        "jonka Hengen hän runsaasti vuodatti meihin meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta".
        Tässä vuodatuksessa on kyseessä Pyhän Hengen kaste, jonka toimittaa Jeesus eikä lut pappi vetensä kautta vaan Jumala vuodattaa Henkensä Jeesuksen kautta. Tämä tapahtuu siinä hetkessä kun uskomme.

        Meidät pestään puhtaaksi uudestisyntymisen pesossa, joka tapahtuu vedestä ja Hegestä Sanan kautta. Pyhän Hengen kastetta ja vesikastetta ei tarvitse erottaa koska Jeesus yhdisti ne, ja Raamattu puhuu yhdestä kasteesta.


      • eriasioita
        jtyjt kirjoitti:

        Meidät pestään puhtaaksi uudestisyntymisen pesossa, joka tapahtuu vedestä ja Hegestä Sanan kautta. Pyhän Hengen kastetta ja vesikastetta ei tarvitse erottaa koska Jeesus yhdisti ne, ja Raamattu puhuu yhdestä kasteesta.

        Jeesushan nimenomaa EROITTI vesikasteen ja Pyhän Hengen kasteen: Ap 1
        "Ollessaan heidän kanssaan aterialla Jeesus sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. 5 Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää."

        Raamattu puhuu useasta kasteesta:, henkikasteesta,Pyhän Hengen kasteesta, vesikasteesta, uskovien kasteesta, kuolleitten puolesta kastamisesta, Johanneksen kasteesta,
        MUTTA EI KERTAAAKAAN VAUVAKASTEESTA!!!


      • kysrk
        eriasioita kirjoitti:

        Jeesushan nimenomaa EROITTI vesikasteen ja Pyhän Hengen kasteen: Ap 1
        "Ollessaan heidän kanssaan aterialla Jeesus sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. 5 Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää."

        Raamattu puhuu useasta kasteesta:, henkikasteesta,Pyhän Hengen kasteesta, vesikasteesta, uskovien kasteesta, kuolleitten puolesta kastamisesta, Johanneksen kasteesta,
        MUTTA EI KERTAAAKAAN VAUVAKASTEESTA!!!

        Ei Jeesus erottanut Pyhän Hengen kastetta ja vesikasttat, vaan yhdisti ne, Joh 3:5 Tuo kohta taas erottaa Johannksen kasteen ja kristillisen kasteen, jotka ovat eri asioita.

        Raamattu puhuu useasta kasteesta, mutta uudessa liitossa on voimassa vain yksi kaste. Mistään vauvakasteesta ei tarvi puhua erikseen kun vauvakastetta ei ole erikseen, kuten ei ole vanhuskastetta tai aikuiskastettakaan, vaan kaikille on yksi ja sama kaste. Uudessa liitossa on yksi kaste, joten uudestikaste on turha


      • Voimaylhäältä
        jtyjt kirjoitti:

        Meidät pestään puhtaaksi uudestisyntymisen pesossa, joka tapahtuu vedestä ja Hegestä Sanan kautta. Pyhän Hengen kastetta ja vesikastetta ei tarvitse erottaa koska Jeesus yhdisti ne, ja Raamattu puhuu yhdestä kasteesta.

        Missään ei sanota että uudestisyntymisen peso on vesi ja Henki. Tässä on jostain syystä sekoitettu kaksi eri asiaa. Uudestisyntymisen peso on uudestisyntymistä uskoontullessa. Kohta "vesi ja Henki" taas liittyy keskusteluun kahdesta syntymästä, eikä ainoastaan uudestisyntymästä.

        "Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. Älä kummeksu sitä, että sanon sinulle: 'Teidän täytyy syntyä uudesti."

        jtyjt kummeksuu selvästi kyseistä asiaa. Tietysti kun on pieni maailma, niin ei voi ymmärtää, että luonnollisen syntymän lisäksi pitää syntyä ylhäältä "toisen kerran" eikä mennä äidin masuun takaisin ja syntyä. Tämä tietysti saattoi olla outoa juutalaisille, jotka siihen asti olivat syntyneet ekalla kerralla suoraan Jumalan kansan jäseneksi. Mutta voi voi, nyt se ei enää mee niin. Kaikkien täytyy syntyä uudesti.

        Mitään ei ole "erotettu" tai "liitetty". On vain tapahtunut vanhan- ja uudenliiton välinen muutos. Vanhassaliitossa kaikki toiminnot tehtiin ihmisen käsin ja ne kuvasivat jotakin taivaallista. Alussa Jumala loi ihmisen kuvakseen, jonka jälkeen uhripalvelukset, ympärileikkaukset, pesot jne. olivat kuvia taivaallisesta. Uudessaliitossa nämä "kuvat" lunastetaan käytännössä.

        Ihminen Jumalan kuva - Olemme osa Jumalaa Kristusta
        Vesikaste - Pyhän Hengen kaste
        Ihminen suorittaa kasteen - Jeesus suorittaa kasteen
        Laki - Oma halu toimia Jumalan tahdon mukaan puhtaalla omallatunnolla
        Eläin uhrit - kaiken kattava uhri, Jumala
        Ympärileikkaus - sydämmen ympärileikkaus, saamme Pyhän Hengen
        Maallinen pyhäkkö - me olemme pyhäkkö
        Jumala oli ilmestysmajassa - Jumala on meissä
        jne.

        Yksi Herra - Jeesus
        Yksi usko - usko Jeesukseen
        Yksi kaste - Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä

        Kaiken keskiössä on Jeesus.


      • Aapo59
        Voimaylhäältä kirjoitti:

        Missään ei sanota että uudestisyntymisen peso on vesi ja Henki. Tässä on jostain syystä sekoitettu kaksi eri asiaa. Uudestisyntymisen peso on uudestisyntymistä uskoontullessa. Kohta "vesi ja Henki" taas liittyy keskusteluun kahdesta syntymästä, eikä ainoastaan uudestisyntymästä.

        "Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. Älä kummeksu sitä, että sanon sinulle: 'Teidän täytyy syntyä uudesti."

        jtyjt kummeksuu selvästi kyseistä asiaa. Tietysti kun on pieni maailma, niin ei voi ymmärtää, että luonnollisen syntymän lisäksi pitää syntyä ylhäältä "toisen kerran" eikä mennä äidin masuun takaisin ja syntyä. Tämä tietysti saattoi olla outoa juutalaisille, jotka siihen asti olivat syntyneet ekalla kerralla suoraan Jumalan kansan jäseneksi. Mutta voi voi, nyt se ei enää mee niin. Kaikkien täytyy syntyä uudesti.

        Mitään ei ole "erotettu" tai "liitetty". On vain tapahtunut vanhan- ja uudenliiton välinen muutos. Vanhassaliitossa kaikki toiminnot tehtiin ihmisen käsin ja ne kuvasivat jotakin taivaallista. Alussa Jumala loi ihmisen kuvakseen, jonka jälkeen uhripalvelukset, ympärileikkaukset, pesot jne. olivat kuvia taivaallisesta. Uudessaliitossa nämä "kuvat" lunastetaan käytännössä.

        Ihminen Jumalan kuva - Olemme osa Jumalaa Kristusta
        Vesikaste - Pyhän Hengen kaste
        Ihminen suorittaa kasteen - Jeesus suorittaa kasteen
        Laki - Oma halu toimia Jumalan tahdon mukaan puhtaalla omallatunnolla
        Eläin uhrit - kaiken kattava uhri, Jumala
        Ympärileikkaus - sydämmen ympärileikkaus, saamme Pyhän Hengen
        Maallinen pyhäkkö - me olemme pyhäkkö
        Jumala oli ilmestysmajassa - Jumala on meissä
        jne.

        Yksi Herra - Jeesus
        Yksi usko - usko Jeesukseen
        Yksi kaste - Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä

        Kaiken keskiössä on Jeesus.

        Jeesus kertoi uudestisyntymisen tapahtuvan "vedestä ja Hengestä ", mutta Markuksella ne elementit ovat vain toisinpäin : ..uskoo ja kastetaan.."

        Paavali kirjoittaa Jeesuksen mainitseman järjestyksen, mutta käyttää sanoja.

        uudestistyntymisen peso ja Pyhän Hengen uudistus

        Sama asia se on: Vedessä on Sana, joka on Jeesus ja jonka usko ottaa vastaan ja tämän uskon saa Pyhä Henki aikaan ja lopputulos on uudestisyntyminen eli vanhurkautuminen uskon kautta Jeesuksen vereen ja Kristus on myös puhityksemme, jonka myös Pyhä henki vaikuttaa----- näin on! Amen

        Pelastuksestahan Paavali juuri kirjoittaakin:

        Tiituksen kirje:
        3:5 pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta,

        ja vanhurkauttamisesta kasteen ja pyhittymisestä Hengen kautta:

        1.Korinttolaiskirje:
        6:11 Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä.


        Peso on vesikaste...Hengen saaminen= henkikaste


      • Aapo59
        eriasioita kirjoitti:

        Jeesushan nimenomaa EROITTI vesikasteen ja Pyhän Hengen kasteen: Ap 1
        "Ollessaan heidän kanssaan aterialla Jeesus sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. 5 Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää."

        Raamattu puhuu useasta kasteesta:, henkikasteesta,Pyhän Hengen kasteesta, vesikasteesta, uskovien kasteesta, kuolleitten puolesta kastamisesta, Johanneksen kasteesta,
        MUTTA EI KERTAAAKAAN VAUVAKASTEESTA!!!

        Vauvat ovat kaikkein otollisimpia uskoontulemiseksi, jopa esimerkillisiä aikuisille, joiden tulisi nöyrtyä pienten lasten kaltaisiksi... Jeesus nimenomaan opetti, että sylilapsikin voi uskoa Jeesukseen ja ottaa Jumalan valtakunnan vastaan ja kasteessahan nimenomaan lapselle annetaan Jeesus Kristusja hänet luetaan seurakunnan, eli Kristuksen ruumiin jäseneksi. Pienenä lapsena saatu kaste on Jumalan teko, jota ei tule hyljeksiä, väheksyä, halveksia, pilkata, kumota, ei mitätöidä eikä uusia.


      • Aapo59
        mitäselität kirjoitti:

        Olet todella lapsellinen tapaus!

        sano nyt vielä että Jeesus kastoikin nuo "mikrokset"!

        Ei Jeesus, vaan apotolit perhekuntakasteiden yhteydessä. Irtolaislapsia ei kastettu, vaan uskovien vanhempien perhekuntien kaikenikäiset.


      • Voimaylhäältä
        Aapo59 kirjoitti:

        Jeesus kertoi uudestisyntymisen tapahtuvan "vedestä ja Hengestä ", mutta Markuksella ne elementit ovat vain toisinpäin : ..uskoo ja kastetaan.."

        Paavali kirjoittaa Jeesuksen mainitseman järjestyksen, mutta käyttää sanoja.

        uudestistyntymisen peso ja Pyhän Hengen uudistus

        Sama asia se on: Vedessä on Sana, joka on Jeesus ja jonka usko ottaa vastaan ja tämän uskon saa Pyhä Henki aikaan ja lopputulos on uudestisyntyminen eli vanhurkautuminen uskon kautta Jeesuksen vereen ja Kristus on myös puhityksemme, jonka myös Pyhä henki vaikuttaa----- näin on! Amen

        Pelastuksestahan Paavali juuri kirjoittaakin:

        Tiituksen kirje:
        3:5 pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta,

        ja vanhurkauttamisesta kasteen ja pyhittymisestä Hengen kautta:

        1.Korinttolaiskirje:
        6:11 Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä.


        Peso on vesikaste...Hengen saaminen= henkikaste

        Puhe ei edellenkään ole uudestisyntymisestä vaan kahdesta syntymisestä. "Vedestä ja hengestä" on vastaus kysymykseen miten voi syntyä kahdesti? EIKÄ miten uudestisynnytään?

        Vastaus kysymykseen miten uudestisyntyminen voi tapahtua on: ""Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!"
        Tämän vastauksen jälkeen Jeesus alkaa puhumaan pitkänpätkän uskosta. Joten usko on uudestisyntymisen edellytys.

        "Uskoo ja kastetaan" Jeesus käski ihmisiä julistamaan evankeliumia. Tämä on ihmisen tehtävä. Sitten ikään kuin pienen tauon jälkeen Jeesus sanoo, että "joka uskoo ja on kastettu pelastuu. Tämä osa työstää kuuluu Jumalalle. Uskon synnyttäminen ja kaste. Jeesus ei sanonut että:"julistakaa, uskottakaa ja kastakaa". Vain julistaminen oli osoitettu suoraan ihmiselle.

        "Uskoo ja kastetaan" alkutekstissä on vaikeasti käännettävä suomeksi niin että se kertoisi asia sisällön selkeästi. Taivutukset ja aikamääreet ei taitu suomeksi. Lauseen idea on, että: "kuka uskoo ja on kasteessa, pelastuu". Eli joka on tullut uskon kautta Kristukseen sisään, pelastuu. Jeesus olisi voinut sanoa myös: "joka uskoo ja on minussa, pelastuu". Ehkä jossain mielessä viittaakiin siihen matt 28:19. Myös joh 14 Jeesus yrittä kertoa kuinka olla "minussa", mutta asia menee täysin harakoille kun keskustelu kumppania on aina fiksu filippus. Se on tietysti turhauttavaa sanoa yhtään mitään kun ei kuitenkaan kukaan ymmärrä. Ehkä Jeesus käytti sanaa "upottaa", joka liittyy Henkeen, koska Henki oli oleva työväline jonka välityksellä Jeesus "upottaa" meidät itseensä - kastaa Pyhällä Hengellä.

        "Uskoo ja kastaa" pätkässä kaste ei liity veteen pätkääkään, vaan kyseessä on Pyhän Hengen kaste, mikä on uskon välitön seuraus eli saamme Pyhän Hengen kun uskomme ja paljon muuta.


    • KirkastieRaamatussa

      Lehmä oppii nopeammin lentämään kuin luterilainen pääsee vauvakastetaikuudesta eroon!

      suomaisten ns "Usko" on 99% taikauskoa ja loput jotain humaania hyminää, siinä se on ja pysyy.

      • aapottelua

        Aapokoin todistaa, että kirkon oppi on väärä, kun hänkin tuli uskoon vasta 25-vuotiaana,
        "olen kastettu viisiviiikkoisena ja 25- vuotiaana sain uskoa Jeesukseen ja sain syntini anteeksi"

        Kirkkohan opettaa, että vauva saa uskon heti,kun pappi on ripauttanut hiukan vettä vauvan otsalle ja lausunut joitakin loitsuja.

        Melkoinen veijari tuo aapo:
        "Kansakoulujärki sanoo yhdessä Pyhän Hengen kanssa, ettei missään raamatussa apostolit kieltäneet lastenkastamista"????

        Tuossahan ei ole järven hiventäkään Pyhästä Hengestä puhumattakaan.Yhtä lailla voidaan sanoa, että "kansakoulujärki ja PH sanovat , että lapsia ei saa tervata"!!!

        Toinen moka:
        "Miksei apostoli Johannes kieltänyt aikalaisiaan ja opetuslapsiaan lapsikasteesta, jos se olisi ollut väärä kaste?"

        Mikseihän Johannes kieltänyt kastamasta Pilatusta tai ryöväriä????


      • Aapo59
        aapottelua kirjoitti:

        Aapokoin todistaa, että kirkon oppi on väärä, kun hänkin tuli uskoon vasta 25-vuotiaana,
        "olen kastettu viisiviiikkoisena ja 25- vuotiaana sain uskoa Jeesukseen ja sain syntini anteeksi"

        Kirkkohan opettaa, että vauva saa uskon heti,kun pappi on ripauttanut hiukan vettä vauvan otsalle ja lausunut joitakin loitsuja.

        Melkoinen veijari tuo aapo:
        "Kansakoulujärki sanoo yhdessä Pyhän Hengen kanssa, ettei missään raamatussa apostolit kieltäneet lastenkastamista"????

        Tuossahan ei ole järven hiventäkään Pyhästä Hengestä puhumattakaan.Yhtä lailla voidaan sanoa, että "kansakoulujärki ja PH sanovat , että lapsia ei saa tervata"!!!

        Toinen moka:
        "Miksei apostoli Johannes kieltänyt aikalaisiaan ja opetuslapsiaan lapsikasteesta, jos se olisi ollut väärä kaste?"

        Mikseihän Johannes kieltänyt kastamasta Pilatusta tai ryöväriä????

        Kun lapsi kastetaan, hän saa uskon Pyhän Hengen vaikutuksesta, kun Raamattua luetaan. Siinä puhuu Jeesus, Jumalan Sana. Jeesuksen puhe sai sylilapsetkin uskomaan häneen Matt.18 :n mukaan (mikros= vauva, pienokainen). Samalla uskolla, lapsi ottaa vastaan Jumalan valtakunnan, mikä sekin sisältyy Jeesuksen opetukseen, niinikään Matt18:ssa

        . Tällainen usko on Jeesuksen mukaan esimerkillistä aikuisille ja Jeesushan sanoi (edelleen Matt18:n mukaan) ellette käännyt ja tule lasten kaltaisiksi, ette voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

        Kumpi on jeesukselle rakkaampi Totuudessa ja Hengessä: pieni lapsi,. joka uskoo, Jumalan Hengen vaikutuksesta kasteessa saamaansa Taivaan valtakunnan vataanottamiseen vai ilkeämielinen helluntailainen aikuinen, joka vänkää ja tinkaa ja kastattaa itsensä omavalintaisella hurmahenkisellä kasteella, joka on vain irvikuva siitä aidosta uskosta, jonka Jeesus asetti ensimmäiseksi ja esimerkiksi Jumalan lapseudesta ja ilkkuu laspikastetta, vähättelee sitä ja nimittelee luterialista kastetta sovaavasti? Kumpi?

        Kaste- ja lähetyskäskyn toinen puoli on "opettaminen" ja valitettavasti se on Suomen ev.lut.kirkossa mennyt alamäkeen ja harhateille. Ihmiset ovat maallistuneet. heillä on se nimi, että ovat kristittyjä, mutta ovatkin kuolleet.

        Heille pitää Jumalan ankaran vitsan kautta vielä tulla herätys. Kun talvisota alkoi, Sörkän " jätkienkin" kerrotaan olleen polvillaan. Jumala on varannut Putinille tärkeän tehtävän ja kun kuritus tulee, se vie polvilleen ja silloin tehdään parannusta. Totista sellaista! Jeesus armahda meitä. Anna tuhlaajapoikien ja -tyttöjen herätä synnin unesta. Anna kuolleitten virota ja palata Isän kotiin. Jeesuksen nimessä. Amen!!!


      • MMMikkonen
        aapottelua kirjoitti:

        Aapokoin todistaa, että kirkon oppi on väärä, kun hänkin tuli uskoon vasta 25-vuotiaana,
        "olen kastettu viisiviiikkoisena ja 25- vuotiaana sain uskoa Jeesukseen ja sain syntini anteeksi"

        Kirkkohan opettaa, että vauva saa uskon heti,kun pappi on ripauttanut hiukan vettä vauvan otsalle ja lausunut joitakin loitsuja.

        Melkoinen veijari tuo aapo:
        "Kansakoulujärki sanoo yhdessä Pyhän Hengen kanssa, ettei missään raamatussa apostolit kieltäneet lastenkastamista"????

        Tuossahan ei ole järven hiventäkään Pyhästä Hengestä puhumattakaan.Yhtä lailla voidaan sanoa, että "kansakoulujärki ja PH sanovat , että lapsia ei saa tervata"!!!

        Toinen moka:
        "Miksei apostoli Johannes kieltänyt aikalaisiaan ja opetuslapsiaan lapsikasteesta, jos se olisi ollut väärä kaste?"

        Mikseihän Johannes kieltänyt kastamasta Pilatusta tai ryöväriä????

        Pilatus varmaankinuskoi roomalaisiin epäjumaliin ja ryöväri kuoli ennenkuin Jeesus asetti kristillisen kasteen.


      • eikuunnellutyhtään
        Aapo59 kirjoitti:

        Kun lapsi kastetaan, hän saa uskon Pyhän Hengen vaikutuksesta, kun Raamattua luetaan. Siinä puhuu Jeesus, Jumalan Sana. Jeesuksen puhe sai sylilapsetkin uskomaan häneen Matt.18 :n mukaan (mikros= vauva, pienokainen). Samalla uskolla, lapsi ottaa vastaan Jumalan valtakunnan, mikä sekin sisältyy Jeesuksen opetukseen, niinikään Matt18:ssa

        . Tällainen usko on Jeesuksen mukaan esimerkillistä aikuisille ja Jeesushan sanoi (edelleen Matt18:n mukaan) ellette käännyt ja tule lasten kaltaisiksi, ette voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

        Kumpi on jeesukselle rakkaampi Totuudessa ja Hengessä: pieni lapsi,. joka uskoo, Jumalan Hengen vaikutuksesta kasteessa saamaansa Taivaan valtakunnan vataanottamiseen vai ilkeämielinen helluntailainen aikuinen, joka vänkää ja tinkaa ja kastattaa itsensä omavalintaisella hurmahenkisellä kasteella, joka on vain irvikuva siitä aidosta uskosta, jonka Jeesus asetti ensimmäiseksi ja esimerkiksi Jumalan lapseudesta ja ilkkuu laspikastetta, vähättelee sitä ja nimittelee luterialista kastetta sovaavasti? Kumpi?

        Kaste- ja lähetyskäskyn toinen puoli on "opettaminen" ja valitettavasti se on Suomen ev.lut.kirkossa mennyt alamäkeen ja harhateille. Ihmiset ovat maallistuneet. heillä on se nimi, että ovat kristittyjä, mutta ovatkin kuolleet.

        Heille pitää Jumalan ankaran vitsan kautta vielä tulla herätys. Kun talvisota alkoi, Sörkän " jätkienkin" kerrotaan olleen polvillaan. Jumala on varannut Putinille tärkeän tehtävän ja kun kuritus tulee, se vie polvilleen ja silloin tehdään parannusta. Totista sellaista! Jeesus armahda meitä. Anna tuhlaajapoikien ja -tyttöjen herätä synnin unesta. Anna kuolleitten virota ja palata Isän kotiin. Jeesuksen nimessä. Amen!!!

        Kokeilin tänään puhua viisviikkoiselle evankeliumia, mutta kesken kaiken päästi sinapit alleen, eli heikoski jäi saarnan tulos!

        maitopullo kiinnosti jonkin verran, saarna ei yhtään.

        mitäs nyt tehdään, onko miekkalähettiläillä neuvon sanaa?


      • voipappaasua
        eikuunnellutyhtään kirjoitti:

        Kokeilin tänään puhua viisviikkoiselle evankeliumia, mutta kesken kaiken päästi sinapit alleen, eli heikoski jäi saarnan tulos!

        maitopullo kiinnosti jonkin verran, saarna ei yhtään.

        mitäs nyt tehdään, onko miekkalähettiläillä neuvon sanaa?

        Voi pappa kun Jumalan Sana on niin voimallinen että voi herättää uskon vauvassakin, jota kiinnostaa lähinnä maitopullo.


      • MMMikkonen
        eikuunnellutyhtään kirjoitti:

        Kokeilin tänään puhua viisviikkoiselle evankeliumia, mutta kesken kaiken päästi sinapit alleen, eli heikoski jäi saarnan tulos!

        maitopullo kiinnosti jonkin verran, saarna ei yhtään.

        mitäs nyt tehdään, onko miekkalähettiläillä neuvon sanaa?

        Onko lapsi kastettu, mihin seurakuntaa? Oletko koulutettu saarnaaja? Paavali opetti, että pitäisi olla kreikkalaiselle kreikkalainen, barbaarille barbaari ja tässä sinun tapauksessasi varmaan paskahousulle paskahousu!


        Onko sinulla muuten itselläsi edes uskoa lihaantulleeseen Jumalan Poikaan, jonka veressä on syntienanteeksisaaminen luvattu?
        Jos sinulla itselläsi on usko Kristukseen Jeesukseen, silloin olet Hengellä kastettu ja voit siunata lapsen ja pyytää itsellesi viisautta, ettet anna vielä noin pienelle sinappia omaksi lainkaan, ei ainakaan väkevvä ja tulista Turun sinappia. Etkö tiedä, että siinä on etikkaa, joka ei ole myöskään hyväksi pienen lapsen hengitykselle.
        Hyvä että meni alleen, ettei mennyt suuhun, onhan se sinappi pahanmakuista tuon ikäiselle.
        Minulla on kyllä miekkojakin, tai vanhimmalla pojalla, useita, pistä osoite ja tulen käymään, jos ei muuten tokene.

        Minä en yleensä käytä miekkaa sinappituubeihin...no meitä on moneksi ja metsä vastaa kuten sinne huudetaan.


      • kaikenlaistasitäonkin
        voipappaasua kirjoitti:

        Voi pappa kun Jumalan Sana on niin voimallinen että voi herättää uskon vauvassakin, jota kiinnostaa lähinnä maitopullo.

        On se voimallinen, mutta teissä se ei vielä ole päässyt saamaan mitään Raamatullista muotoa!

        Eiköä kirkollanne todella ole lähettejä joila olisi jotain annettavaa foorumille huh!!

        laittakaa neiti piispa välillä töihin.


    • piippiipiip

      On siinä meillä "kastesaarnaajat"!

      ELisalla on kyllä paremmat ja uskottavammat.

    • oppi.kuppi.nurin

      Tässä perhekunnista
      Perhekunnat VT

      Mitä Raamattu opettaa, Vanhassa Testamentissa opettaa perhekunnista. Näyttää siltä, että perhekuntaan kuuluviksi laskettiin useimmiten vain 20-30 vuotiaat miehet. Emme kyllä voi sotkea Vanhan Testamentin opetuksia ja tapoja Uuden Liiton aikaiseen seurakuntaan, mutta mielenkiintoista on kuitenkin tutkia niitäkin asioita. Näyttää ainakin näiden raamatun paikkojen perusteelta enemmän ymmärrettävältä raamatun Uudessa Testamentissa oleva opetus, jossa puhutaan kastetuista perhekunnista. Eihän silloin kastettu uskomattomia, vaan raamatun opetuksen mukaan ymmärtävässä iässä olevia ihmisiä, jotka kykenivät kuulemaan julistettua evankeliumia ja sen myös uskomaan. 4. Mooseksen kirja 1:2 "Laskekaa koko Israelin kansan väkiluku suvuittain ja perhekunnittain, nimien lukumäärän mukaan, kaikki miehenpuolet, pääluvun mukaan. 1:3 Pitäkää katselmus, sinä ja Aaron, kaikista Israelin sotakelpoisista miehistä, kaksikymmenvuotisista ja sitä vanhemmista, osastoittain. 4. Mooseksen kirja 1:18 ja kokosivat kaiken kansan toisen kuukauden ensimmäisenä päivänä, ja kansa pantiin luetteloihin suvuittain ja perhekunnittain, nimien lukumäärän mukaan, kaksikymmenvuotiset ja sitä vanhemmat, pääluvun mukaan, 4. Mooseksen kirja 1:20 Ruubenin, Israelin esikoisen, jälkeläisiä oli polveutumisensa mukaan, suvuittain ja perhekunnittain, nimien lukumäärän, pääluvun mukaan, kaikkiaan miehenpuolia, kaksikymmenvuotisia ja sitä vanhempia, kaikkia sotakelpoisia, 4. Mooseksen kirja 4:1 Ja Herra puhui Moosekselle ja Aaronille sanoen: 4:2 "Laske Leevin jälkeläisten joukosta Kehatin jälkeläisten lukumäärä suvuittain ja perhekunnittain, 4:3 kolmikymmenvuotiset ja sitä vanhemmat aina viisikymmenvuotisiin saakka, kaikki, joiden on palveltava toimittamalla askareita ilmestysmajassa. 4:4 Kehatin poikien palvelustehtävänä ilmestysmajassa olkoon tämä: huolenpito korkeasti-pyhistä. 4:5 Ja leirin liikkeelle lähtiessä menkööt Aaron ja hänen poikansa ja päästäkööt alas esiripun sekä peittäkööt sillä lain arkin; 4. Mooseksen kirja 4:22 "Laske myöskin Geersonin jälkeläisten lukumäärä perhekunnittain ja suvuittain; 4:23 pidä kolmikymmenvuotisten katselmus ja sitä vanhempien, viisikymmenvuotisiin asti, kaikkien, joiden on palveltava toimittamalla palvelusta ilmestysmajassa. 4. Mooseksen kirja 4:29 Pidä Merarin jälkeläisten katselmus suvuittain ja perhekunnittain; 4:30 pidä kolmikymmenvuotisten katselmus ja sitä vanhempien, viisikymmenvuotisiin asti, kaikkien, joiden on palveltava toimittamalla palvelusta ilmestysmajassa. 4. Mooseksen kirja 4:34 Ja Mooses ja Aaron sekä kansan päämiehet pitivät Kehatin jälkeläisten katselmuksen suvuittain ja perhekunnittain, 4:35 kolmikymmenvuotisten ja sitä vanhempien, aina viisikymmenvuotisiin asti, kaikkien, joiden oli palveltava toimittamalla palvelusta ilmestysmajassa. 4. Mooseksen kirja 4:38 Ja Geersonin jälkeläisiä, joiden katselmus pidettiin suvuittain ja perhekunnittain, 4:39 kolmikymmenvuotisia ja sitä vanhempia viisikymmenvuotisiin asti, kaikkia, joiden oli palveltava toimittamalla palvelusta ilmestysmajassa, 4. Mooseksen kirja 4:42 Ja merarilaisten suvuista oli niitä, joiden katselmus pidettiin suvuittain ja perhekunnittain, 4:43 kolmikymmenvuotisia ja sitä vanhempia viisikymmenvuotisiin asti, kaikkia, joiden oli palveltava toimittamalla palvelusta ilmestysmajassa, 4. Mooseksen kirja 4:46 Kaikkia katselmuksessa olleita leeviläisiä, joiden katselmuksen Mooses ja Aaron ja Israelin päämiehet pitivät suvuittain ja perhekunnittain, 4:47 kolmikymmenvuotisia ja sitä vanhempia, viisikymmenvuotisiin asti, kaikkia, joiden oli palveltava toimittamalla palvelusta ja kantamistyötä ilmestysmajassa, 4. Mooseksen kirja 26:1 Tämän vitsauksen jälkeen Herra puhui Moosekselle ja Eleasarille, pappi Aaronin pojalle, sanoen: 26:2 "Laskekaa koko israelilaisten seurakunnan väkiluku, kaksikymmenvuotiset ja sitä vanhemmat, perhekunnittain, kaikki Israelin sotakelpoiset miehet". 1. Aikakirja 23:24 Nämä olivat Leevin pojat, heidän perhekuntiensa mukaan, perhekunta-päämiehet, niin monta kuin heitä oli ollut katselmuksessa, nimien lukumäärän mukaan, pääluvun mukaan, ne, jotka toimittivat palvelustehtäviä Herran temppelissä, kaksikymmenvuotiaat ja sitä vanhemmat. 2. Aikakirja 25:5 Sitten Amasja kokosi Juudan miehet ja asetti heidät perhekunnittain, tuhannen-ja sadanpäämiesten mukaan, koko Juudan ja Benjaminin. Ja hän piti katselmuksen heistä, kaksikymmenvuotiaista ja sitä vanhemmista, ja huomasi heitä olevan kolmesataa tuhatta sotakelpoista, keihästä ja kilpeä käyttävää valiomiestä. 2. Aikakirja 31:17 Papit merkittiin sukuluetteloihin perhekunnittain ja leeviläisistä kaksikymmenvuotiaat ja sitä vanhemmat, palvelustehtäviensä mukaan, osastoittain,

      - lapset ei kuuluneet perhekuntaluetteloon, vaikka perheissä lapsia olikin.
      opettelehan perhekunnista raamatullinen ajattelu, niin lapikasteoppisi keikahtaa nurin.

      • Aapo59

        Kootkaa seurakunta; Jooel 2:16
        Kootkaa kansa, pitäkää pyhä seurakuntakokous, kerätkää vanhukset, kootkaa lapset ja rintoja imeväiset; lähteköön ylkä huoneestansa ja morsian kammiostansa..


        Kun ympärileikkaus 8-päiväisenä oli liiton merkki, se on hyvä viite myös lapsikasteeseen. Vanhan liiton aikaiseen pyhään seurakuntaan kuului myös rintalapset.

        Vaikka eivät olsikaan luettu perhekuntaan, silti 8-päiväisetkin ympärileikatut kuuluivat seurakunataan.

        Kasteen kautta olemme osalliset Kristuksen ympärileikkaukseen.

        Mihin lapsikasteoppi nyt keikahti??????????????


      • Aapo59

        "..ymmärtävässä iässä olevia ihmisiä, jotka kykenivät kuulemaan julistettua evankeliumia ja sen myös uskomaan...."

        Miten selität, että sylilapsi, joka oli Jeesuksen sylissä, uskoi Jeesukseen
        (mikros=vauva, pienokainen, sylilapsi, pieni vähäinen)

        Matteuksen evankeliumi:
        18:6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun,


      • eimerkkaaei
        Aapo59 kirjoitti:

        "..ymmärtävässä iässä olevia ihmisiä, jotka kykenivät kuulemaan julistettua evankeliumia ja sen myös uskomaan...."

        Miten selität, että sylilapsi, joka oli Jeesuksen sylissä, uskoi Jeesukseen
        (mikros=vauva, pienokainen, sylilapsi, pieni vähäinen)

        Matteuksen evankeliumi:
        18:6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun,

        voi sinua raukkaa kun käytät elämäsi kaiken vääristelyyn tuollaisen pikku kioskin takia joka ei ole koskaan muuta sanut aikaan kuin uskovien vainoamista!

        koita jo käsittää että vauva ei tajua mitään mistään uskomisista eikä mistään muustakaan, paitsi ehkä sinun vauvasi joka osaa heti syntymässä jo tutkia kirjotuksia ja verrata sataa harhaoppia Raamattuun ja tehdä päätelmiä niistä.
        ynnä huutaa avuksi Herran nimeä omien syntiensä tähden, eikö niin!

        Se ettei osaa pascantaa muualle kuin housuihinsa ei siinä merkkaa mitään eihän.


      • korjataampataas
        Aapo59 kirjoitti:

        Kootkaa seurakunta; Jooel 2:16
        Kootkaa kansa, pitäkää pyhä seurakuntakokous, kerätkää vanhukset, kootkaa lapset ja rintoja imeväiset; lähteköön ylkä huoneestansa ja morsian kammiostansa..


        Kun ympärileikkaus 8-päiväisenä oli liiton merkki, se on hyvä viite myös lapsikasteeseen. Vanhan liiton aikaiseen pyhään seurakuntaan kuului myös rintalapset.

        Vaikka eivät olsikaan luettu perhekuntaan, silti 8-päiväisetkin ympärileikatut kuuluivat seurakunataan.

        Kasteen kautta olemme osalliset Kristuksen ympärileikkaukseen.

        Mihin lapsikasteoppi nyt keikahti??????????????

        Eikö aapo vieläkään tajua sitä, että ympärileikkaus ei ollut merkki pelastumisesta, vaan siitä, että poikavauva liitettiin juutalaiseen valittuun kansaan. Pelastukseen ja syntien anteeksisaamiseen tarvittiin eläinuhreja ja lain noudattamista.

        Luuleeko aapo, että tyttövauvat eivät kuuluneetkaan seurakuntaan?

        Miten tuo Jooel 2:16 liittyy vauvakasteeseen??? HERÄÄ JO HARHASTASI.
        Lähtevätköhän tuo ylkä ja morsian uskovien kasteelle?


      • Aapo59
        korjataampataas kirjoitti:

        Eikö aapo vieläkään tajua sitä, että ympärileikkaus ei ollut merkki pelastumisesta, vaan siitä, että poikavauva liitettiin juutalaiseen valittuun kansaan. Pelastukseen ja syntien anteeksisaamiseen tarvittiin eläinuhreja ja lain noudattamista.

        Luuleeko aapo, että tyttövauvat eivät kuuluneetkaan seurakuntaan?

        Miten tuo Jooel 2:16 liittyy vauvakasteeseen??? HERÄÄ JO HARHASTASI.
        Lähtevätköhän tuo ylkä ja morsian uskovien kasteelle?

        Joel ilmoittaa selvästi, että imeväisetkin ovat pyhän seurakunnan jäseniä.

        UT:hen liittyen Kristuksen ruumis on Pyhän Hengen temppeli, joka koostuu elävistä kivistä.

        Imeväisetkin kuuluivat seurakuntaa jo VT:ssä. Kun poikalapset, Jeesus myös ympärileikattiin 8-päiväisenä ja kaste on Kristuksen ympärileikkaus Hengessä, ei siltäkään osin ole mitään syytä kastaa pienokaisia.

        Kasteessa kristitty liitetään myös seurakunnan jäseneksi, kuten Raamattu ilmoittaa.
        Miksi pikkulapset jäisivät seurakunnan ulkopuolelle?

        Jeesuksen Kristuksen ruumiinjäseniä ei ole hänen ulkopuolellaan


      • Aapo59
        eimerkkaaei kirjoitti:

        voi sinua raukkaa kun käytät elämäsi kaiken vääristelyyn tuollaisen pikku kioskin takia joka ei ole koskaan muuta sanut aikaan kuin uskovien vainoamista!

        koita jo käsittää että vauva ei tajua mitään mistään uskomisista eikä mistään muustakaan, paitsi ehkä sinun vauvasi joka osaa heti syntymässä jo tutkia kirjotuksia ja verrata sataa harhaoppia Raamattuun ja tehdä päätelmiä niistä.
        ynnä huutaa avuksi Herran nimeä omien syntiensä tähden, eikö niin!

        Se ettei osaa pascantaa muualle kuin housuihinsa ei siinä merkkaa mitään eihän.

        Jeesus on eri mieltä kanssasi varoittaessaan eksyttämästä yhtään " näistä pienistä, jotka uskovat minuun, "

        Miksi he ovat esimerkillisiä aikuisille?

        Juuri siksi, että he eivät ajattele ihmisjärjellä liian kärkkäästi, kuten sinä, vaan Jumalan Henki saa vaikuttaa Jeesuksen kuultavien sanojen kautta esimerkillisen uskon.

        Tämä onkin suuri valintamyymälä armon tarjouksineen, älä itse jää pikkukioskiisi

        Jokainen lapsikastettu tulee kerran toivottavasti ikään, jolloin hän tutkii Raamattua ja vastustaa harhaoppeja ja huutaa jopa synnin hädässä Jeesusta armahtamaan itseään.

        Jos sinulle tai kelle tahansa annettaisiin omaksensa ikuisiksi ajoiksi jotakin valtavan suurta aivan pienenä, vaikka kultainen kaupunki. Sen ovi olisi sinulle auki joka päivä ja vielä viimeisellä elmäsi hetkellä, koska se olisi sinun. Mutta jos sinä vähät välittäisit saamastasi lahjasta ja matkustaisit kauaksi, jonne myös kuolisit, sinulle ei olisi lahjastasi mitään hyötyä.

        Samoin on kaste. Siinä jo pienelle lapselle Jumalan Henki antaa uskon, kun Jumalan Sanaa luetaan, usko ottaa vastaan vanhurskauden eli Jeesuksen veriansion, jota sanotaan myös uudestisyntymiseksi ja Henkikasteeksi ja Jeesus itse jää aina trjoamaan vanhurkauden armoa, päiviesi loppuun asti.

        Asiaintila ei kuitenkaan ole noin yksinkertainen, koska kastetulle pitää opettaa Jumalan käskyt, jotta 1. synti heräisi (missä ei lakia ole, siellä ei lueta syntiäkään, en olisi tiennyt mitään himoitsemisesta, mutta kun k'äskysana tuli, herätti se kaikkinaisia himoja)

        2. synti tulisi ylenmäärin synnilliseksi käskysanan kautta

        3. Tulisi synnintunto, katumus ja parannus

        4. Saisi syntinsä anteeksi, eli kastessa lahjoitetusta syntien anteeksiantamuksesta , joka koko ajan odotti, pääsee nyt osalliseksi ja iloitsemaan ja kiittämään

        Jeesus myös opettaa, että tuo usko, voi kuolla: Linnut nokkivat kylvetyn siemen.

        Tai se joutuu kalliolle, jossa se paahtuu ( hetken ilo, sitten usko lopahtaa, kun tulee vaino Sanan tähden maailma vie)

        Tai se joutuu orjantappuroihin, jossa se tukehtuu (viettelykset ja huolet tukahduttavan uskon )

        Ja parasta on se. että Jumala antaa kasvun, että sydämemme onkin hyvää maata
        ja nautimme kasteen suomista valtavista aarteista ja tuotamme jopa satakertaisen sadon.

        Pietari varmaan ymmärsi tämän mainitessaan;

        1:16 Sillä kirjoitettu on: "Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä."
        1:17 Ja jos te Isänänne huudatte avuksi häntä, joka henkilöön katsomatta tuomitsee kunkin hänen tekojensa mukaan, niin vaeltakaa pelossa tämä muukalaisuutenne aika,
        1:18 tietäen, ettette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla, lunastetut turhasta, isiltä peritystä vaelluksestanne,
        1:19 vaan Kristuksen kalliilla verellä, niinkuin virheettömän ja tahrattoman karitsan,
        1:20 hänen, joka tosin oli edeltätiedetty jo ennen maailman perustamista, mutta vasta viimeisinä aikoina on ilmoitettu teitä varten,
        1:21 jotka hänen kauttansa uskotte Jumalaan, joka herätti hänet kuolleista ja antoi hänelle kirkkauden, niin että teidän uskonne on myös toivo Jumalaan.
        1:22 Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä,
        1:23 te, jotka olette


        u u d e s t i s y n t y n e e t, ette katoavasta, vaan k a t o a m a t t o m a s t a
        s i e m e n e s t ä, Jumalan elävän ja pysyvän s a n a n kautta.


        1:24 Sillä: "kaikki liha on kuin ruoho, ja kaikki sen kauneus kuin ruohon kukkanen; ruoho kuivuu, ja kukkanen varisee,
        1:25 mutta Herran sana pysyy iankaikkisesti." Ja tämä on se sana, joka on teille ilosanomana julistettu.


      • Aapo59
        korjataampataas kirjoitti:

        Eikö aapo vieläkään tajua sitä, että ympärileikkaus ei ollut merkki pelastumisesta, vaan siitä, että poikavauva liitettiin juutalaiseen valittuun kansaan. Pelastukseen ja syntien anteeksisaamiseen tarvittiin eläinuhreja ja lain noudattamista.

        Luuleeko aapo, että tyttövauvat eivät kuuluneetkaan seurakuntaan?

        Miten tuo Jooel 2:16 liittyy vauvakasteeseen??? HERÄÄ JO HARHASTASI.
        Lähtevätköhän tuo ylkä ja morsian uskovien kasteelle?

        Ympärileikaus oli ulkoinen liiton merkki ja siksi VT:n aikana julistettiin :
        5.Mooseksen kirja:
        10:16 Ympärileikatkaa sentähden sydämenne


        Jeremia:
        4:4 Ympärileikatkaa itsenne Herralle ja poistakaa sydämenne esinahka

        Uudessa liitossa kaste on Kristuksen ympärileikkaus, jossa vanha ihminen riisutaan ja oikea juutalainen on se jonka sydän on ympärileikattu Hengessä

        (Joh)!Vedestä ja Hengestä. (Mak) Joka uskoo ja kastetaan. (Tiit) Uudestistyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta. (1 Kr) vastaanottaneet peson ja vanhurkautetut Hengessä.


      • taaskorjataan
        Aapo59 kirjoitti:

        Jeesus on eri mieltä kanssasi varoittaessaan eksyttämästä yhtään " näistä pienistä, jotka uskovat minuun, "

        Miksi he ovat esimerkillisiä aikuisille?

        Juuri siksi, että he eivät ajattele ihmisjärjellä liian kärkkäästi, kuten sinä, vaan Jumalan Henki saa vaikuttaa Jeesuksen kuultavien sanojen kautta esimerkillisen uskon.

        Tämä onkin suuri valintamyymälä armon tarjouksineen, älä itse jää pikkukioskiisi

        Jokainen lapsikastettu tulee kerran toivottavasti ikään, jolloin hän tutkii Raamattua ja vastustaa harhaoppeja ja huutaa jopa synnin hädässä Jeesusta armahtamaan itseään.

        Jos sinulle tai kelle tahansa annettaisiin omaksensa ikuisiksi ajoiksi jotakin valtavan suurta aivan pienenä, vaikka kultainen kaupunki. Sen ovi olisi sinulle auki joka päivä ja vielä viimeisellä elmäsi hetkellä, koska se olisi sinun. Mutta jos sinä vähät välittäisit saamastasi lahjasta ja matkustaisit kauaksi, jonne myös kuolisit, sinulle ei olisi lahjastasi mitään hyötyä.

        Samoin on kaste. Siinä jo pienelle lapselle Jumalan Henki antaa uskon, kun Jumalan Sanaa luetaan, usko ottaa vastaan vanhurskauden eli Jeesuksen veriansion, jota sanotaan myös uudestisyntymiseksi ja Henkikasteeksi ja Jeesus itse jää aina trjoamaan vanhurkauden armoa, päiviesi loppuun asti.

        Asiaintila ei kuitenkaan ole noin yksinkertainen, koska kastetulle pitää opettaa Jumalan käskyt, jotta 1. synti heräisi (missä ei lakia ole, siellä ei lueta syntiäkään, en olisi tiennyt mitään himoitsemisesta, mutta kun k'äskysana tuli, herätti se kaikkinaisia himoja)

        2. synti tulisi ylenmäärin synnilliseksi käskysanan kautta

        3. Tulisi synnintunto, katumus ja parannus

        4. Saisi syntinsä anteeksi, eli kastessa lahjoitetusta syntien anteeksiantamuksesta , joka koko ajan odotti, pääsee nyt osalliseksi ja iloitsemaan ja kiittämään

        Jeesus myös opettaa, että tuo usko, voi kuolla: Linnut nokkivat kylvetyn siemen.

        Tai se joutuu kalliolle, jossa se paahtuu ( hetken ilo, sitten usko lopahtaa, kun tulee vaino Sanan tähden maailma vie)

        Tai se joutuu orjantappuroihin, jossa se tukehtuu (viettelykset ja huolet tukahduttavan uskon )

        Ja parasta on se. että Jumala antaa kasvun, että sydämemme onkin hyvää maata
        ja nautimme kasteen suomista valtavista aarteista ja tuotamme jopa satakertaisen sadon.

        Pietari varmaan ymmärsi tämän mainitessaan;

        1:16 Sillä kirjoitettu on: "Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä."
        1:17 Ja jos te Isänänne huudatte avuksi häntä, joka henkilöön katsomatta tuomitsee kunkin hänen tekojensa mukaan, niin vaeltakaa pelossa tämä muukalaisuutenne aika,
        1:18 tietäen, ettette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla, lunastetut turhasta, isiltä peritystä vaelluksestanne,
        1:19 vaan Kristuksen kalliilla verellä, niinkuin virheettömän ja tahrattoman karitsan,
        1:20 hänen, joka tosin oli edeltätiedetty jo ennen maailman perustamista, mutta vasta viimeisinä aikoina on ilmoitettu teitä varten,
        1:21 jotka hänen kauttansa uskotte Jumalaan, joka herätti hänet kuolleista ja antoi hänelle kirkkauden, niin että teidän uskonne on myös toivo Jumalaan.
        1:22 Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä,
        1:23 te, jotka olette


        u u d e s t i s y n t y n e e t, ette katoavasta, vaan k a t o a m a t t o m a s t a
        s i e m e n e s t ä, Jumalan elävän ja pysyvän s a n a n kautta.


        1:24 Sillä: "kaikki liha on kuin ruoho, ja kaikki sen kauneus kuin ruohon kukkanen; ruoho kuivuu, ja kukkanen varisee,
        1:25 mutta Herran sana pysyy iankaikkisesti." Ja tämä on se sana, joka on teille ilosanomana julistettu.

        Aapo sekoilee jälleen:
        "Joel ilmoittaa selvästi, että imeväisetkin ovat pyhän seurakunnan jäseniä."
        EIPÄ ILMOITA, vaan tuossa Jooel 2:16 kehoitetaan kutsumaan seurakunta koolle!! Siinä ei puhuta mitään vauvakasteesta.
        Juutalainen seurakunta ei ollut pyhä, vaan täysin maallistunut ja langennut.
        Siinä varmaan ylkä ja morsian lähtivät uskovien kasteelle!!!

        Ympärileikkaus ei kuvaa kastetta, vaan uudestisyntymistä Jumalan Hengestä: Room 2
        " oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta. "
        Kol 2
        ". 11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. "

        Kastehan on käsillä tehty!!!Miksihän nuo vedenpalvojat tunkevat sitä kastetta joka paikkaan?

        Aapo siteeraa Jumalan Sanaa, mutta ei tajua hönkäsen pöläystä siitä, mitä se tarkoittaa:
        "1:23 te, jotka olette
        u u d e s t i s y n t y n e e t, ette katoavasta, vaan k a t o a m a t t o m a s t a
        s i e m e n e s t ä, Jumalan elävän ja pysyvän s a n a n kautta"

        Vesi on katoavaa siementä, eikä uudestisynnytä ketään, vaikka nuo vedenpalvojat niin olettavatkin. Usko Jumalan Sanaan ja Jeesukseen Kristukseen ainoastaan uudesti synnyttää ihmisen.
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, samoin kuin sinun perhekuntasi"!!
        Perhekuntakin pelastuu vain uskon kautta, eikä veden avulla!!!


      • korjataampaoikein
        taaskorjataan kirjoitti:

        Aapo sekoilee jälleen:
        "Joel ilmoittaa selvästi, että imeväisetkin ovat pyhän seurakunnan jäseniä."
        EIPÄ ILMOITA, vaan tuossa Jooel 2:16 kehoitetaan kutsumaan seurakunta koolle!! Siinä ei puhuta mitään vauvakasteesta.
        Juutalainen seurakunta ei ollut pyhä, vaan täysin maallistunut ja langennut.
        Siinä varmaan ylkä ja morsian lähtivät uskovien kasteelle!!!

        Ympärileikkaus ei kuvaa kastetta, vaan uudestisyntymistä Jumalan Hengestä: Room 2
        " oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta. "
        Kol 2
        ". 11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. "

        Kastehan on käsillä tehty!!!Miksihän nuo vedenpalvojat tunkevat sitä kastetta joka paikkaan?

        Aapo siteeraa Jumalan Sanaa, mutta ei tajua hönkäsen pöläystä siitä, mitä se tarkoittaa:
        "1:23 te, jotka olette
        u u d e s t i s y n t y n e e t, ette katoavasta, vaan k a t o a m a t t o m a s t a
        s i e m e n e s t ä, Jumalan elävän ja pysyvän s a n a n kautta"

        Vesi on katoavaa siementä, eikä uudestisynnytä ketään, vaikka nuo vedenpalvojat niin olettavatkin. Usko Jumalan Sanaan ja Jeesukseen Kristukseen ainoastaan uudesti synnyttää ihmisen.
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, samoin kuin sinun perhekuntasi"!!
        Perhekuntakin pelastuu vain uskon kautta, eikä veden avulla!!!

        Vesi ei ketään uudestisynnytä, vaan kaste Jumalan Sanan kautta

        "Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista"

        Sydämen ympärileikkaus on nimenomaan kaste.


      • onkokaikkiinkkaritkanoot
        korjataampaoikein kirjoitti:

        Vesi ei ketään uudestisynnytä, vaan kaste Jumalan Sanan kautta

        "Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista"

        Sydämen ympärileikkaus on nimenomaan kaste.

        Niin ja siinä Paavali puhuu synnytyslaitoksella vauvoille eikö vain!?


      • papalle
        onkokaikkiinkkaritkanoot kirjoitti:

        Niin ja siinä Paavali puhuu synnytyslaitoksella vauvoille eikö vain!?

        Paavali puhui uskoville kastetuille kristityille


      • taaskorjataan
        korjataampaoikein kirjoitti:

        Vesi ei ketään uudestisynnytä, vaan kaste Jumalan Sanan kautta

        "Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista"

        Sydämen ympärileikkaus on nimenomaan kaste.

        Taas meni pieleen.
        Tuossa Kol 2
        ". 11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. "
        kerrotaan ENSIN UUDESTISYNTYMISESTÄ eli sydämen ympärileikkauksesta ja sen jälkeen kasteesta. "Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon,"
        Eli taas toteutui sama raamatullinen järjestys:
        Ensin usko, sitten vasta kaste!!!

        Miksihän tuo vedenpalvoja ei ymmärrä näin selvää asiaa?


      • korjataampaoikein
        taaskorjataan kirjoitti:

        Taas meni pieleen.
        Tuossa Kol 2
        ". 11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. "
        kerrotaan ENSIN UUDESTISYNTYMISESTÄ eli sydämen ympärileikkauksesta ja sen jälkeen kasteesta. "Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon,"
        Eli taas toteutui sama raamatullinen järjestys:
        Ensin usko, sitten vasta kaste!!!

        Miksihän tuo vedenpalvoja ei ymmärrä näin selvää asiaa?

        Eipäs, vaan tuossa samaistetaan kaste sydämen ympärileikkaukseen. Ei Paavali tuossa yhtäkkiä vaihda aihetta, vaan puhuu koko ajan kasteesta.

        Mitään raamatullista tai epäraamatullista järjesystä ei ole olemassakaan. Uskova kastetu pelastuu. Mikseihän tuo vedenpalvoja osaa lukea?


      • taaskorjataan
        korjataampaoikein kirjoitti:

        Eipäs, vaan tuossa samaistetaan kaste sydämen ympärileikkaukseen. Ei Paavali tuossa yhtäkkiä vaihda aihetta, vaan puhuu koko ajan kasteesta.

        Mitään raamatullista tai epäraamatullista järjesystä ei ole olemassakaan. Uskova kastetu pelastuu. Mikseihän tuo vedenpalvoja osaa lukea?

        Et siis vieläkään tajunnut!!!
        Paavali puhuu Kol 2. luvussa uskoville opetukseksi ja rohkaisuksi. Kolossan uskovat olivat ottaneet Kristuksen omakseen vapaaehtoiseti, eikä tuossa puhuta mitään väkisinkastamisesta. Kastettakin kuvataan "hautaamiseksi" eikä silloin ripoteta hieman multaa otsalle,vaan koko ruumis pannaan maan sisään:
        6. Niinkuin te siis olette omaksenne ottaneet Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä,
        7. juurtuneina häneen ja hänessä rakentuen ja uskossa vahvistuen, niinkuin teille on opetettu; ja olkoon teidän kiitoksenne ylitsevuotavainen. "

        Mikseihän tuo vedenpalvoja ymmärrä näin selvää asiaa?


      • korjataampaoikein
        taaskorjataan kirjoitti:

        Et siis vieläkään tajunnut!!!
        Paavali puhuu Kol 2. luvussa uskoville opetukseksi ja rohkaisuksi. Kolossan uskovat olivat ottaneet Kristuksen omakseen vapaaehtoiseti, eikä tuossa puhuta mitään väkisinkastamisesta. Kastettakin kuvataan "hautaamiseksi" eikä silloin ripoteta hieman multaa otsalle,vaan koko ruumis pannaan maan sisään:
        6. Niinkuin te siis olette omaksenne ottaneet Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä,
        7. juurtuneina häneen ja hänessä rakentuen ja uskossa vahvistuen, niinkuin teille on opetettu; ja olkoon teidän kiitoksenne ylitsevuotavainen. "

        Mikseihän tuo vedenpalvoja ymmärrä näin selvää asiaa?

        Et siis vieläkään tajunnut!

        Paavali ei vaihtele aihetta miten sattuu, vaan hän yhdistää kasteen sydämen ympärileikkaukseen. Sillä ei ole väliä, onko joku kastettu vauvana vai aikuisena, eikä Raamattu ota mitään kantaa väkisin tai vapaaehtoisesti kastamiseen. Kastettu mikä kastettu. Paavali puhuu jastetuille kristityille

        Kaste ei kuvaa hautaamista, vaan se on hautaamista. Se ei kuvaa veden määrää vaan kasteen merkitystä. Se ei ole hautaamista jos ihminen upoetetaan sekuniksi veden alle. Hautaaminen on sitä, mitä kasteessa tapahtuu. Ja tämä tapahtuu Jumalan Sanan voimasta.

        Mikseihän tuo vedenplvoja usko Raamatun Sanaa?


      • vedenplvojalle
        korjataampaoikein kirjoitti:

        Et siis vieläkään tajunnut!

        Paavali ei vaihtele aihetta miten sattuu, vaan hän yhdistää kasteen sydämen ympärileikkaukseen. Sillä ei ole väliä, onko joku kastettu vauvana vai aikuisena, eikä Raamattu ota mitään kantaa väkisin tai vapaaehtoisesti kastamiseen. Kastettu mikä kastettu. Paavali puhuu jastetuille kristityille

        Kaste ei kuvaa hautaamista, vaan se on hautaamista. Se ei kuvaa veden määrää vaan kasteen merkitystä. Se ei ole hautaamista jos ihminen upoetetaan sekuniksi veden alle. Hautaaminen on sitä, mitä kasteessa tapahtuu. Ja tämä tapahtuu Jumalan Sanan voimasta.

        Mikseihän tuo vedenplvoja usko Raamatun Sanaa?

        Taas meni pieleen, hwrh
        Paavali kertoo edellä, miten kolossalaiset olivat tulleet uskoon:
        "6. Niinkuin te siis olette omaksenne ottaneet Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä, "
        Tuskin tuossa puhuttiin vauvoille.
        Siinä toteutui se, mitä on kirjoitettu Joh 1:8
        " Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, "
        Kasteesta ei ole mitään mainintaa!!!

        Tuo Kristuksen omaksi ottaminen kuvaa sydämen ympärileikkausta Hengessä, joten sillä ei ole mitään tekemistä kasteen kanssa!!

        Oh hoh:
        "Kaste ei kuvaa hautaamista, vaan se on hautaamista"???
        Vai että tippa vettä otsalle olisi hautaamista??? Eiköhän viranomaiset puuttuisi tuollaiseen hautausseremoniaan.

        Taasko "korjataampaoikein" hermostui, kun noita kirjoitusvirheitä tuli noin tiheään?


      • Aapo59
        korjataampaoikein kirjoitti:

        Et siis vieläkään tajunnut!

        Paavali ei vaihtele aihetta miten sattuu, vaan hän yhdistää kasteen sydämen ympärileikkaukseen. Sillä ei ole väliä, onko joku kastettu vauvana vai aikuisena, eikä Raamattu ota mitään kantaa väkisin tai vapaaehtoisesti kastamiseen. Kastettu mikä kastettu. Paavali puhuu jastetuille kristityille

        Kaste ei kuvaa hautaamista, vaan se on hautaamista. Se ei kuvaa veden määrää vaan kasteen merkitystä. Se ei ole hautaamista jos ihminen upoetetaan sekuniksi veden alle. Hautaaminen on sitä, mitä kasteessa tapahtuu. Ja tämä tapahtuu Jumalan Sanan voimasta.

        Mikseihän tuo vedenplvoja usko Raamatun Sanaa?

        Aivan !

        Eihän meidän länsimainen hautaamisperiaate muutenkaan sopisi itämaiseen luolahautaamiseen, Meillä vainaja peitetään, siis upotetaan multaan ja sinne se jää ylösnousemukseen asti, mutta Jeesus laitettiin tavan mukaan käärinliinoihin ja Joosef Arimatilaisen hautaan. Kristillisessä kasteessa kastetulle annetaan kaikki mitä Jeesus on ja mitä hän teki puolestamme Jumalan silmissä. Sitähän eivät koskaan uudestijastajat tule kokemaankaan, että Jeesuksen Pyhästä hengestä sikiäminen ja neitseestä syntyminen on uskon kautta Jumalan edessä myös kastetun omaisuutta,
        koska he eivät tarvitse Jeesusta, sillä he väittävät olleensa puhtaita ja pyhiä jo äitinsä kohdussa ja kohdusta.

        Kasteen kautta olemme ristiinnaulitus ja kuolleet ja puutarhahautaan Jeesuksen kanssa asetut, hautahyllylle, mutta se ei ole kasteen ulkoinen muoto, upottamisvälttämättömyys, vaan sisältö.

        Mielestäni Lutherin ajatuskaan, että vanha ihminen hukutetaan, ei ole kovin raamatullinen (voinee viitata vedenpaisumukseen) , koska Paavalikaan ei sano, että olen Kristuksen kanssa hukkunut tai hukutettu, vaan ristiinnaulittu, kuollut, haudattu ja ylösnoussut ( ja myös taivaisiin asetettu)

        Hyvä kysymys: Kun olemme kastetut Jeesukseen, mikä sisältää hautaamisen Jeesuksen kanssa ja ylösnousemisen, OLEMMEKO KASTEEN KAUTTA HERRAMME KANSSA KÄÄRINLIINOISSA VAI HERRAN KANSSA TUONELASSA SAARNAAMASSA??

        Mitä tuosta irtoaisi! Jeesus, anna vastauksesi Totuudessa ja Hengessä!

        (näen jo yhden ilkkujan, mutta hän onkin jo tuominnut itsensä)


      • Aapo59
        taaskorjataan kirjoitti:

        Taas meni pieleen.
        Tuossa Kol 2
        ". 11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. "
        kerrotaan ENSIN UUDESTISYNTYMISESTÄ eli sydämen ympärileikkauksesta ja sen jälkeen kasteesta. "Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon,"
        Eli taas toteutui sama raamatullinen järjestys:
        Ensin usko, sitten vasta kaste!!!

        Miksihän tuo vedenpalvoja ei ymmärrä näin selvää asiaa?

        Tiituskirjeessä on toisinpäin: Uudestisyntymisen peson ja Pyhän hengen uudistuksen kautta.....Ensin kaste ja välittömästi Henki=usko


      • Aapo59
        taaskorjataan kirjoitti:

        Taas meni pieleen.
        Tuossa Kol 2
        ". 11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. "
        kerrotaan ENSIN UUDESTISYNTYMISESTÄ eli sydämen ympärileikkauksesta ja sen jälkeen kasteesta. "Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon,"
        Eli taas toteutui sama raamatullinen järjestys:
        Ensin usko, sitten vasta kaste!!!

        Miksihän tuo vedenpalvoja ei ymmärrä näin selvää asiaa?

        2:11 ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella:
        2:12 ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.
        2:13 Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset

        Siinähän kasteessa annettiin synnit anteeksi ja se on uskoontuleminen= vanhurskauttaminen


      • Aapo59
        taaskorjataan kirjoitti:

        Aapo sekoilee jälleen:
        "Joel ilmoittaa selvästi, että imeväisetkin ovat pyhän seurakunnan jäseniä."
        EIPÄ ILMOITA, vaan tuossa Jooel 2:16 kehoitetaan kutsumaan seurakunta koolle!! Siinä ei puhuta mitään vauvakasteesta.
        Juutalainen seurakunta ei ollut pyhä, vaan täysin maallistunut ja langennut.
        Siinä varmaan ylkä ja morsian lähtivät uskovien kasteelle!!!

        Ympärileikkaus ei kuvaa kastetta, vaan uudestisyntymistä Jumalan Hengestä: Room 2
        " oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta. "
        Kol 2
        ". 11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. "

        Kastehan on käsillä tehty!!!Miksihän nuo vedenpalvojat tunkevat sitä kastetta joka paikkaan?

        Aapo siteeraa Jumalan Sanaa, mutta ei tajua hönkäsen pöläystä siitä, mitä se tarkoittaa:
        "1:23 te, jotka olette
        u u d e s t i s y n t y n e e t, ette katoavasta, vaan k a t o a m a t t o m a s t a
        s i e m e n e s t ä, Jumalan elävän ja pysyvän s a n a n kautta"

        Vesi on katoavaa siementä, eikä uudestisynnytä ketään, vaikka nuo vedenpalvojat niin olettavatkin. Usko Jumalan Sanaan ja Jeesukseen Kristukseen ainoastaan uudesti synnyttää ihmisen.
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, samoin kuin sinun perhekuntasi"!!
        Perhekuntakin pelastuu vain uskon kautta, eikä veden avulla!!!

        Ja katoamaton siemen on Jumalan Sana, joka on vedessä ja veden kautta ja Hengessä ympärileikattu ei ole käsin ympärileikattu, vaan uskon kautta Herralle otettu. Jooel kirkastaa, että imeväisetkin kuuluvat seurakuntaan ja niinhän heitä kastettiinkin alkukirkon ajoista lukien.


      • Aapo59
        vedenplvojalle kirjoitti:

        Taas meni pieleen, hwrh
        Paavali kertoo edellä, miten kolossalaiset olivat tulleet uskoon:
        "6. Niinkuin te siis olette omaksenne ottaneet Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä, "
        Tuskin tuossa puhuttiin vauvoille.
        Siinä toteutui se, mitä on kirjoitettu Joh 1:8
        " Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, "
        Kasteesta ei ole mitään mainintaa!!!

        Tuo Kristuksen omaksi ottaminen kuvaa sydämen ympärileikkausta Hengessä, joten sillä ei ole mitään tekemistä kasteen kanssa!!

        Oh hoh:
        "Kaste ei kuvaa hautaamista, vaan se on hautaamista"???
        Vai että tippa vettä otsalle olisi hautaamista??? Eiköhän viranomaiset puuttuisi tuollaiseen hautausseremoniaan.

        Taasko "korjataampaoikein" hermostui, kun noita kirjoitusvirheitä tuli noin tiheään?

        Kolossan seurakunta kesti pitkään, ennenkuin maallistui ja kun nämä uskovat kastetut jatkoivat seurakuntatyötä, Kolossassa ja koko Välimeren alueilla n.70:ssä eri kristillisessä seurakunnassa valeltiin vedellä perheiden pienimpiä Isän ja pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Rooman seurakunnan pääsiäisjuhlilla tiedetään kastetun aina ensin pienokaiset ja vanhemmat perheiden jäsenet, sitten miehet ja lopuksi naiset.

        Kaste ei kysele ikää eikä uskoa, mutta pienokaiset uskovat autuaasti ja vanhemoien on tehtävä parannus, jotta saavat kasteessa veripesu= vanhurskauden= synnit anteeksi


    • bit_by_bit

      Mohelointia taitaa olla persekaste sionisti piireissä. Lähtee se vähäkin järki esinahan mukana.

    • mikävaivaaaikamiestä

      Kuule aapo JOS sinulla on jotain annettavaa evankeliumin saralla, niin men esiihen työhön ja lopeta tuo vauvakasteesta vaahtoaminen!

      Eikö siellä elinpiirissäsi ole enää yhtään ainutta jumalatonta johon voit tetsta kastevesiäsi, viisatu hyv' mies ja tule järkiisi jo!

      • voipappaasua

        Eihän Aapo ole mistään vauvakasteesta puhunut, vaan kasteesta. Jos papalla on jostakin asiasta eri näkemys niin perustele Raamatulla älähä hauku muita. Onko noin vaikeaa?


      • saisijovirota
        voipappaasua kirjoitti:

        Eihän Aapo ole mistään vauvakasteesta puhunut, vaan kasteesta. Jos papalla on jostakin asiasta eri näkemys niin perustele Raamatulla älähä hauku muita. Onko noin vaikeaa?

        Heti kunhan ensin loppuu papatus, onko se vaikeaa lakata siitä onko?

        aapo ei puhukkaan muusta kuin vauvan kasteesta koska hänellä eui muuta pelastusta ole kuin kastemekko ja vesikuppi!

        ..kuinka pöllö pitää olal että alkaa puhua kastevedestä ruusunpunaisena ja hajuisena ja jonka Jumalakin siten kokee..hahahahah!!! ei hyvän tähen tätä joukoanne.


      • voipappaasua
        saisijovirota kirjoitti:

        Heti kunhan ensin loppuu papatus, onko se vaikeaa lakata siitä onko?

        aapo ei puhukkaan muusta kuin vauvan kasteesta koska hänellä eui muuta pelastusta ole kuin kastemekko ja vesikuppi!

        ..kuinka pöllö pitää olal että alkaa puhua kastevedestä ruusunpunaisena ja hajuisena ja jonka Jumalakin siten kokee..hahahahah!!! ei hyvän tähen tätä joukoanne.

        Aapo puhuu kasteesta, ei vauvakasteesta. Vauvoille ei ole omaa kastetta, vaan heille on sama kaste kuin muillekin. Ainoa pelastustie kristitylle on Jeesus, joka kasteessa saadaan ja uskolla vastaanotetaan. Kastevesi on siinä mielesssä ruusunpunaista kun siinä kuollaan yhdessä Jeesuksen kanssa (Room6:4)


      • Aapo59
        saisijovirota kirjoitti:

        Heti kunhan ensin loppuu papatus, onko se vaikeaa lakata siitä onko?

        aapo ei puhukkaan muusta kuin vauvan kasteesta koska hänellä eui muuta pelastusta ole kuin kastemekko ja vesikuppi!

        ..kuinka pöllö pitää olal että alkaa puhua kastevedestä ruusunpunaisena ja hajuisena ja jonka Jumalakin siten kokee..hahahahah!!! ei hyvän tähen tätä joukoanne.

        Jeesuksen veri punaa kasteveden ja narduksen tuoksu Jeesuksen ruumiista on mukana, mutta ei sinulle, ennenkuin sen tärkeimmän teet, eli parannuksen


    • klapikonettaesiin

      Eiköhän tämä ole tässä asia ei muutu miksikään ei löydy kirkosta Raamatun seuraajia, siellä seurataan lutteria ja Raamattua sikäli kun se ei kaada kirkkoa oppeineen.

      papattakaa ihan rauhassa mailmassa on vielä jotain järkevääkin tekemistä jopa evankeliumin saralla.

      sinne on suunnattava pois tapulin varjosta niin pian kuin kerkiää.

      • voipappaasua

        Ei asia muutu miksikään! Tuo pappa ei muusta osaa puhua kuin Lutherista ja sakasteista. Raamattu ja armo Jeesuksessa on hänelle täysin vierasta.

        Papaamme rauhasta sairasta pappaa joka ei kykene minkäänlaiseen asialliseen keskusteluun.


      • kysynpävaan

        Taisit olla liian pitkään veden pinnan alla


    • saximalla_seksiä

      Eikös sielä saksita vaan esinahkoja ja imeskellä pippeliä. Jättäisivät vauvat rauhaan, helvetin pedofiilit.

      "Ympärileikkauksessa otetaan vauvan pippeli suuhun, vauva kuoli kuin sai herpeksen"
      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012030515286060_ul.shtml

      • kysynpävaan

        "Sydämen kyllyydestä suu puhuu"

        Sanopas itsellesi, oliko kirjoituksesi pyhä vai ala-arvoinen kirjoitus. Oletko salaa sydämessäsi pedofiili?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      181
      31422
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      247
      20156
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      415
      10425
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6515
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      26
      4528
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      190
      3947
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      64
      3931
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1577
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      94
      1439
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1369
    Aihe