Vanhoja piirrettyjä -muistatteko?

Alyxandria

Tuli tässä viestejä lueskellessa mieleen...muistaako kukaan sellaista ihanaa piirrettyä, missä oli kaksi karhunpentua? Tumma ja vaalea -olikohan niiden nimet Jaki ja Nuka (kirjoitusasu on varmaan ihan väärä -mutta noin ne muistaakseni lausuttiin)!
Paljoa en sarjasta itse muista, mutta ihana se oli - pikkutyttönä sitä oli tapana lauantai-aamuisin katsella! Se oli yksi suosikeistani!

Samaan aikaan pyöri tv:ssä myös TaoTao, joka on nyt palannut ohjelmistoon...aivan upeaa! Ehkäpä Jaki ja Nukakin saadaan joskus palaamaan (ja moni muukin ihana vanha piirretty!)

Lisäksi olisi mukavaa nähdä näitä Olipa kerran -sarjoja vielä tv:stä. Siis Olipa kerran elämä ja Olipa kerran ihminen. Niitä oli mukava seurata lapsena -ja parasta kaikesta, niistä myös oppi jotain! :)

Vielä yksi suosikki vanhoista lastenohjelmista...Maija Mehiläinen...nykyään taitaa monelle lapselle olla tutumpi sarjakuvana kuin animaatiosarjana, mutta tietäkää -sellainenkin sarja oli! :)

Muistaako kukaan muu näitä kyseisiä sarjoja enää ollenkaan? TaoTao varmaan on tuttu monelle, kun sitä uusintoina on vasta nähty...mutta entäs nämä muut? Ennen kaikkea muistaako kukaan muu Jakia ja Nukaa?!

23

8143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M.25

      Muistan kyllä. Tulipa nostalginen tunnelma.
      Tuohon aikaan, kun me oltiin vielä muksuja, televisiosta tuli vielä kunnon lastenohjelmia.
      Eipä nykyään enää tule.

      Varsinkin tuo mainitsemasi Jaki ja Nuka (noinhan ne tosiaan lausuttiin) oli todella hieno sarja. Varsinkin tunnusmusiikki on jäänyt päähän.
      Samoin TaoTaon musiikki aina silloin tällöin muistuu mieleen. Ja Pandamuorin (eikös sen TaoTaon äipän nimi ollut Pandamuori?) tarinoissa oli aina jokin opetus. Mahtavaa!

      Olipa Kerran- sarjoista ainakin Olipa kerran elämä on julkaistu dvd:nä. Tosin hinta on lähes 60€.

      Maija Mehiläistäkin tuli seurattua aktiivisesti penskana. Hieno sarja oli se.

      Sitten oli Peukaloisen retket, Smurffit, Alfred J. Kwak... Voi voi, paljon hienoja muistoja ajoilta, jolloin ei ollut huolta huomisesta.

      Viikonloppuisinhan tuli aamulla aina Pätkis. Hämärästi muistelen sen sisältäneen ainakin Disneyn piirrettyjä, jotka on olleet olennainen osa ainakin minun lapsuutta. Lukuisat kerrat käytiin iskän ja äipän kanssa lainaamassa lauantai-illalla paikallisesta videoliikkeestä Disneyn piirrettyjä ja sitten pikkusiskon kanssa niitä katseltiin. Ja sitten tietty aamulla uudemman kerran.

      Olisi kyllä hienoa, kun nykyajan lapsetkin saisivat kokea samanlaisia elämyksiä, kuin me aikoinamme saimme. Mielestäni nämä nykyiset lastenohjelmat edustavat jonkinlaisia ääripäitä.

      Siis esim. Teletapit (jos sellaista edes enää tulee) ja jokin Sinisen talon nalle. Nehän ovat aivan käsittämättömän lapsellisia. En usko, että olisin itse muksuna jaksanut olla kiinnostunut tuollaisesta lässytyksestä.

      Sitten toisaalta vaikka Pokemon tai Samurai Jack. Yllättänvänkin väkivaltaisia piirrettyjä.

      Eli kaksi ääripäätä, tuohon väliin sopisi hienosti nuo Jaki ja Nuka sekä TaoTao.
      No, näyttää Mtv3:lta sentään tulevan lauantaiaamuisin Akun tehdas, joka ilmeisesti on Disneyn piirretty.
      Toivossa on hyvä elää ja minä ainakin toivon, että joskus vielä näkisin noita vanhoja, hienoja piirrettyjä.

    • Ja olihan viellä My Little Pony ja Halinallet.
      Muistan ne itse ja olivat tosi ihania piirrettyjä.

    • sili

      Olipa kerran -tarinat oli loistavia, etenkin ne historiaan pohjautuvat. Mulla on vielä muistaakseni kasetti niitä jossain. Maija Mehiläisen toki muistan jotenkuten, mutta tota karhu showta en kyllä osaa yhdistää.

      En ole varma tuliko tämä aamuisin mutta siinä aina käveli alussa sillan päälle sellanen vanha karhu, joka hassulla äänellä kerto tarinan aiheen. Siinä oli joka kerta erillainen satu, siinä oli hyviä ääninäyttelijöitä ja se oli hyvin piirretty. Oisko ollu vielä suomalainen, tais olla Tarinatuokio nimeltään. Muistuuko mieleen?

    • silli

      Olipa kerran -tarinat oli loistavia, etenkin ne historiaan pohjautuvat. Mulla on vielä muistaakseni kasetti niitä jossain. Maija Mehiläisen toki muistan jotenkuten, mutta tota karhu showta en kyllä osaa yhdistää.

      En ole varma tuliko tämä aamuisin mutta siinä aina käveli alussa sillan päälle sellanen vanha karhu, joka hassulla äänellä kerto tarinan aiheen. Siinä oli joka kerta erillainen satu, siinä oli hyviä ääninäyttelijöitä ja se oli hyvin piirretty. Oisko ollu vielä suomalainen, tais olla Tarinatuokio nimeltään. Muistuuko mieleen?

      --------------------------------------------------

      Miksi tämä Suomi24 tökkii aina näin pahasti kuten nytten?!

    • Cilkkis

      Alfred J. Kwak (sais tulla uusintana!!)
      Vili Vilperi
      Nikke Nakkerton (menikö oikein??!!)
      Prätkähiiret

    • Unkkis

      Kaikki nuo mainitsemasi sarjat on tehty japanissa Eurooppalaisten TV-yhtiöiden rahoituksella, ja siksi niissä on oma tietynlainen tunnelmansa.

      Tässä nähtiin taas se missä maassa tehdään maailman parhaat animaatiot, vaikka länsimaissa keuhkotaan vain siitä että anime (= japanilainen animaatio) on MUKA vain jotain piirrettyä pornoa ja väkivaltaa. Tai sitten vastaavasti lasten "Bokemonia".

      • silli

        Musta anime on ihan sekopäistä touhua, ei minulla ole mitään sitä vastaan. Se on vain jotenkin omituisesti tehty ja se itse idea siinä ne kaikki valot ja hahmot.


    • toki

      Jaki ja Nuka oli ihania. Jaki oli muistaakseni se ruskea ja Nuka harmaa. Muistan, että mulla oli pienenä semmonen ruskea nalle, ja sitten voitin koulun arpajaisista (varmaan pikkujoulut tms) samanlaisen harmaan. Yllättäen niistä tuli Jaki ja Nuka :)

    • S.P.

      Minulla on vieläkin videolla Jaki-sarjan kaikki osat ensimmäistä lukuun ottamatta ja muutama jakso Taotao-sarjasta. En ikinä unohda näitä piirrettyjä! Olen usein toivonut, että Jaki palaisi ohjelmistoon. Kyllä nykylapsetkin varmaan pitäisivät siitä! :)

    • natusan

      Lisäksi vielä Tohtori Sykerö oli aivan ehdoton... Ja torstai-illan pätkikset! Eip tule enää... Snif!

    • tihk

      Ne Olipa kerran -sarjat oli aivan ihania! Kumpa ne uusittaisiin katsoisin varmasti!

    • teenybopper

      sarja, joka kertoi oravasta? näkyi ykköseltä tai kakkoselta?? se oli ihana... muistan aina sen kohdan missä näytettiin kissa, joka oli sen oravan kasvattiemo..

      • Tosi hyvä

        Eihän Sinisen Talon Nalle ole mikään "tosi lapsellinen"? Siinä on joka kerta eri aihe, jota käsitellään. Esim. pottakoulu, pelot, käytöstavat, ystävyys. Sitä seuraa kaikki 1-6 vuotiaat ihan täpöillä.


      • sdggfjjklh

        Mäkin oon jo kauan miettiny tuota orava-ohjelmaa! Se oli mun lemppari.
        Kukahan muistais nimen ja milloin se näkyi?
        Ja sit oli vielä yks ohjelma missä oli joku Bertta-kone joka valmisti aina jotain eri juttuja...
        Vähän saman tyylinen kuin Posti Pate.


      • Anonyymi
        sdggfjjklh kirjoitti:

        Mäkin oon jo kauan miettiny tuota orava-ohjelmaa! Se oli mun lemppari.
        Kukahan muistais nimen ja milloin se näkyi?
        Ja sit oli vielä yks ohjelma missä oli joku Bertta-kone joka valmisti aina jotain eri juttuja...
        Vähän saman tyylinen kuin Posti Pate.

        Ollaan etsitty joka paikasta mikä oli tuo ohjelma missä Bertta valmisti kaikkea, muistaako kukaan mikä ohjelman nimi oli???


    • rose

      muistan lapsuudesta tuon jakin ja nukan sekä maija mehiläisen,peukaloisen retket,smurffit,pätkitset,olipa kerran ihminen ja se toinen olipa kerran elämä.sky chanelilta tuli joskus muinoin incpetro catchet mikäli oikein muistan ?.harmi kun noita moniakaan ei enään nykyään näytetä telkkarissa .lapsena aivan lumotui esim smurffeihin .

    • hohoo

      Muistaako kukaan snorkkeleita? :o)

      • Kurko

        En muista kuinka tuo nyt kirjoitetaan oikein, mutta muistaako kukaan tuota p0iirrettyä. Taitaa olla paremmin tunnettu "Maailman ympäri 80 päivässä" -nimellä, vaikkakin siitä on ilmestynyt, myös muita tuotantokausia.


    • deesarf

      sääli kun nykyään kaikki "kunnon piirretyt" on korvattu ties millä pokemonlällätyksillä.. hyhhyh

    • apua19898
    • Ei haukuta Pokemonia se edelleen hyvä piiretty. Ainaki lauantai aamut lähtee paremmin rullaamaan, kun on saanu nkattoo ja nauhottaa uus jakso. Juuri nyt ei oo muita mulle mielusia piirettyjä. En oo aikoihin vilikassu mitä kakkoselta tulee.

    • oi niitä aikoja...

      Tuo orava ohjelma jossa kissa oli oravanpojan emona oli nimeltään Pörri orava. Siitä löytyy pätkiä youtubesta, myös suomeksi :)

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      173
      2970
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      429
      2355
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      46
      2274
    4. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      132
      1596
    5. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      233
      1370
    6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      131
      1365
    7. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      31
      1325
    8. Hallitus käy seuraavaksi palkansaajien sunnuntailisien kimppuun

      Vuoro-ja sunnuntaityötä tekeville työntekijöille, muun muassa hoitajille, poliiseille, kaupan työntekijöille jne. on luv
      Maailman menoa
      256
      1318
    9. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      12
      1290
    10. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1233
    Aihe