Entä kastamattomina kuolleet vauvat?

PohdiskelinVähän

Nostanpa erään keskustelun syövereihin hukkuneen mielenkiintoisen ajatusten vaihdon aloitukseksi.

Kun kyselin erään henkilön näkemystä kastamattomana kuolleen vauvan pelastuksesta, hän kirjoitti:
"Kastamaton lapsi on kuollut synteihinsä eli lihasta syntynyt liha, joka ei voi periä Jumalan valtakuntaa ja juuri siksi heitä on kastettu jo yhden päivän ikäisinä että heidät kasteen kautta yhdistettäisiin yhteen ja ainoan nimeen jossa syntinen voi pelastua; Jeesukseen kristukseen.

En jättäisi lapsiani kastamatta. Joka jättää, se ei ymmärrä Jumalan pyhyyttä.

Vastaapa sinä : kun maailmassa on varmasti aikojen kuluessa ollut monia eri ikäisiä uskossa kuolleita ja yleinen tapa on ollut kastaa lapsena. Ovatko mielestäsi kaikki n.2000: n vuoden aikana uskossa kuolleet, jotka ovat saaneet jo sylilapsena valelukasteen , kadotettuja, koska niinhän se olisi jos Mark. 16:ssa olevat ....joka uskoo ja kastetaan....tarkoittaisi järjestystä ja vain upotuskaste olisi ainoa oikea kaste ja kaikki muut vääriä."

Minä vastasin sinulle piiitkästi:

"Et antanut ehkä aivan selvää vastausta siihen kysymykseen, että pidätkö kastamattomina kuolleita vauvoja kadotettuina perisynnin takia. Vaikuttaa kyllä, että pidät kuitenkin?
Minä jätin lapseni kastamatta, koska ymmärrän Jumalan pyhyyden. Opetin sitä lapsillenikin ja he ovat sittemmin ottaneet/saaneet kasteen.

Minä vastaan sinun kysymykseesi.
Alkuperäisessä kasteessa oli efektiivistä siinä tapahtunut
a) erottautuminen maailmasta (antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta)
ja b) tunnustautuminen Jeesukseen.
Jeesus lupaa tunnustaa Isänsä edessä sen, joka tunnustaa hänet ihmisten edessä. Suun tunnustuskin pelastaa (Room.10:10).
Vesikaste ei siis ole pelastuksen välttämätön edellytys, vaikka se voikin välittää pelastusta ensimmäisenä tunnustautumisena (!) Jeesukseen. Siis oikeassa kontekstissa. Kasteen pelastusvaikutus on siis kontekstiriippuvainen.
Kasteen muotokin on toissijainen (valelu, pirskotus, upotus)

Lapsikasteessa ei ole mainittuja elementtejä (a ja b), ja se on sikäli turha. Vauva ei ole kadotettu kastamattomana kuollessaan, koska kukin saa tekojensa mukaan, eikä Aadamin tekojen mukaan. Poika ei kanna isän syntivelkaa. Missä lakia ei ole, siellä syntiä ei lueta.

On 200-400 -luvuilla syntynyt harha, että kastamaton vauva on perisynnin takia menossa kadotukseen. Varhaisimmat kirkkoisät nimittivät vauvoja viattomiksi.

Katoliseen kirkkoon kehittyi mekaaninen lakihenkinen kasteteologia, jolla kansa pidettiin kirkon papiston hallinnassa. Luther jatkoi sitä.
Pelastuksessa on kuitenkin kyse ihmisen Jumala-suhteesta. Siihen kuuluu keskeisenä osana Jeesuksen herruuden tunnustaminen, jonka voi suorittaa Jeesuksen asetuksen mukaan kasteessa tai myös suulla. Timoteuksestakin muuten kirjoitettiin, että hän hyvällä tunnustuksella tunnustautui iankaikkiseen elämään.
Vauvakaste ei saata ketään kadotuksen tilasta elämään.
Se on surullinen harha-askel kristikunnassa, jonka myöntäminen on monille valitettavan vaikeaa. Syitä voi kukin arvella.

Pelastukseen liittyen Raamatussa sanotaan muun muassa, että Herra armahtaa kenet armahtaa. Vaikka joku ei tajua kasteesta mitään ja kieltää raamatullisen uskovien kasteen, niin Herra ymmärtää kyllä heikkouttamme. Ja pitää muistaa, että kasteen ydinhän on erottautuminen ja tunnustautuminen. Jeesuksen kieltäjä ei pelastu, mutta samaa ei sanota kastamattomasta tai vain lapsena "kastetusta".
Lapsikastehan on kaste vain mekaanisen suorituksen puolesta. Mutta muuten se ei vastaa Raamatun kastetta."

Eli mikä on täällä yleinen mielipide täällä kastamattomina kuolleiden kohtalosta?
Pidättekö uskottavana Augustinukselta lähtöisin olevaa ajatusta, että kastamattomina kuolleet vauvat joutuvat kadotukseen. Hänhän opetti jopa, että jos porton vauva kuolee kastettuna, hän pelastuu, mutta jos uskovien vauva kuolee kastamattomana, hän joutuu kadotukseen.

Uskotteko? Uskotko sinä, jonka kanssa keskustelin?
Jos on noin, ja jos vesikaste on ainoa tie pelastukseen, niin silloin vauvat pitää kastaa.
Mutta vastaako se teidän näkemystänne rakkauden Jumalasta? Onko oikein kirjoittaa tuollaista Hänestä?
Vai ovatko vauvat vapaita syyllisyydestä ja sellaisinaan Jeesuksen yhteydessä ja hänen omiaan pelkastään hänen lunastustyönsä kautta?

184

1281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PohdiskelinVähän

      Jotenkin odotinkin, ettei tähän kukaan uskalla vastata.
      Mutta jospa kertoisitte kantanne kysymyksiini, Aapo, MMMikkonen, AlliMaarit ym?

      • MMMikkonen

        Olet tietääkseni kysynyt samaa asiaa jo monta kertaa aikaisemminkin mikä sinulta on vielä jäänyt epäselväksi .Raamattu todistaa , että kaikki ihmiset Jeesusta lukuunottamatta ovat kadotustuomion alaisia ja Raamattu ei laita ikärajaa . Jumalan pyys tuhosi useita kansoja ja Jeesus itse sanoi :-Mikä lihasta on syntynyt on liha ...teidän täytyy syntyä uudesti ylhäältä .....joka ei synny vedestä ja Hengestä ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa . Markus kirjoitti :-Joka uskoo ja kastetaan se pelastuu mutta joka ei usko se tuomitaan kadotukseen .

        Jeesus käski opetuslapseuttaa kaikki kansat kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä on käskenyt pitää . Tähän perustuen on kastettava kaikenikäisiä. Apostolit olivat juutalaisia, joille oli hyvin tuttu asia juutalaisten proselyyttikastekäytäntö eli kun pakanaperhe kääntyi juutalaiseksi, sen kaikenikäiset jäsenet kastettiin ja miespuoliset ympärileikattiin. Kun kristillinen kastaminen alkoi, apostolit olisivat tarvinneet selvän kiellon, jos kastettujen sylilapsia ei olisi saanut kastaa. Viimeistään Jerusalemin vanhempainkokous olisi sellaisen antanut, mutte ei antanut.

        Raamatun perusteella Jumalan pyhän vihan tähden sylilapsetkin tulee kastaa , koska hekin ovat syntisiä. Raamattu ei ilmoita, että lapset olisivat synnittömiä.

        Kastamatonta lapsi ei voi pelastua, kun hän kuolee. Hänellä ei ole Jeesuksen veren turvaa.

        Sano nyt itse ovatko ne tuhannet lapsena kastetut, Luther mukaan lukien, kadotetut, jotka ovat tehneet parannuksen ja uskoneet syntinsä anteeksi Jeesuksen nimessä ja sovintoverestä käymättä kuitenkaan uskovien kasteella!


    • Rikollista on kastaa alaikäinen huuhaajeesusmyytin tahdottomaksi kannattajaksi.

      Kun lapsi osaa itse tehdä täysi-ikäisenä päätöksiä, hukuttautukoon vaikka kokonaan poppamiehen tarjoamaan vihkivesimaljaan.

    • PohdiskelinVähän

      Eikö se olisi luterilaistenkin ihan hyvä sanoa julkisesti se, mitä kaikki kuitenkin ajattelevat: ei vauvoja tarvitse kastaa siksi, etteivät he kastamattomina kuollessaan joutuisi kadotukseen?
      Alkukirkkoon ujuttautuneet maagisen ajattelun harhat vain ovat johtaneet tällaiseen outoon lapsikastekäytäntöön.

    • näinonasianlaitama

      Ei ne voi sanoa sellaista koska silloin koko laitos joutuu ihmeelliseen valoon ja se on iian suuri kasvojen katoaminen!

      Kasvot kyllä katoavat heiltä muutenkin mutta se on helpompaa vierittää syy johonkinmuualle kuin tunnustaa omat hölmöt opit joilla kansaa on vedätetty satoja vuosia ja yhä vaan yritetään samaa.

      pieni iihmisen alku ei tarvitse kenenkään muminoita ollakseen täysin kelvollinen luojalleen juuri siinä tilassa missä syntyessään on.

      kumma toisaalta miksi paavi on akannut myymästä syntejä anteeksi, vaikka asiahan on ihan sama jos ne rahat otetaan veroina pitemmällä ajalla ja se korvataan rituaalilla nimeltään vauvan kaste.

    • PohdiskelinVähän

      "kumma toisaalta miksi paavi on akannut myymästä syntejä anteeksi, vaikka asiahan on ihan sama jos ne rahat otetaan veroina pitemmällä ajalla ja se korvataan rituaalilla nimeltään vauvan kaste."

      Olen miettinyt ihan samaa. Lapsikasteessa on tiettyä yhtäläisyyttä anekauppaan.

    • ghhhgggth

      Vauvakastajat asettuvat syyttäjän ja tuomarin asemaan, kun he tekevät vauvasta syntisen, joka on sitten muka pelastettava heidän rituaalinsa avulla. Jumala ei ole koskaan syyttänyt vauvoja synnistä, vaan päinvastoin hän haluaa antaa anteeksi ja jättää syyttämättä.
      Room 5:13 ..... mutta syntiä ei lueta, missä lakia ei ole;

      Haluaako joku syyttäjistä väittää, että vauvat ovat lain alaisia.

      Nuo vauvakastesyyttäjät eivät välitä ollenkaan siitä, jos vauvat aikuisena tekevät syntiä kuinka paljon tahansa. Vauvakastelijat ovat moraalittomia ja ristiriitaisia.

      • vihapuhetta

        Eikös nyt uudessa lakialoitteessa sanota, että vihapuhe on rikos?
        Vauvojen syyttäminen syntisiksi ja perkeleen omiksi on vihapuhetta ja tulee näin ollen oleman rikos vauvan ihmisyyttä ja tasa-arvoa kohtaan.


      • äläpuhuvihaa
        vihapuhetta kirjoitti:

        Eikös nyt uudessa lakialoitteessa sanota, että vihapuhe on rikos?
        Vauvojen syyttäminen syntisiksi ja perkeleen omiksi on vihapuhetta ja tulee näin ollen oleman rikos vauvan ihmisyyttä ja tasa-arvoa kohtaan.

        Ihmisen syyttäminen syntiseksi ei ole vihapuhetta, vaan Raamatun totuus. Sehän on rikos tasa-arvoa kohtaan, jos osa ihmisistä on syntisiä ja perkeleen vallassa ja osa ei :D


      • vihapuhetta
        äläpuhuvihaa kirjoitti:

        Ihmisen syyttäminen syntiseksi ei ole vihapuhetta, vaan Raamatun totuus. Sehän on rikos tasa-arvoa kohtaan, jos osa ihmisistä on syntisiä ja perkeleen vallassa ja osa ei :D

        Aikuisia voidaan syyttää syntisiksi, jos he tekevät syntiä, mutta vauvojen haukkuminen on vihapuhetta!!!
        Raamatun totuus on, että vauvat ovat autuaita ja Jumalan omia, joten "äläpuhuvihaa" puhuu omiaan. Mihinkähän tuollainen lasten haukkuminen perustuu?


      • äläpuhuvihaa
        vihapuhetta kirjoitti:

        Aikuisia voidaan syyttää syntisiksi, jos he tekevät syntiä, mutta vauvojen haukkuminen on vihapuhetta!!!
        Raamatun totuus on, että vauvat ovat autuaita ja Jumalan omia, joten "äläpuhuvihaa" puhuu omiaan. Mihinkähän tuollainen lasten haukkuminen perustuu?

        "Aikuisia voidaan syyttää syntisiksi, jos he tekevät syntiä,"

        Ahaa, eil aikuinen on syntinen, vain jos tekee syntiä. Eli aikuisen ei tarvitse tadä parannusta vaan hän pelastuu sellaisenaan jos ei ole tehnyt syntiä. Hmmm.... Raamatun totuus on toinen. Kaikki ovat synnin turmelemia ja autuus on yksin Kristuksessa, eikä kukaan synny tänne valmiiksi pelastuneena, vaan pelastus saadaan Kristuskessa kasteen ja uskon kautta.


      • gfffgvfvv
        äläpuhuvihaa kirjoitti:

        "Aikuisia voidaan syyttää syntisiksi, jos he tekevät syntiä,"

        Ahaa, eil aikuinen on syntinen, vain jos tekee syntiä. Eli aikuisen ei tarvitse tadä parannusta vaan hän pelastuu sellaisenaan jos ei ole tehnyt syntiä. Hmmm.... Raamatun totuus on toinen. Kaikki ovat synnin turmelemia ja autuus on yksin Kristuksessa, eikä kukaan synny tänne valmiiksi pelastuneena, vaan pelastus saadaan Kristuskessa kasteen ja uskon kautta.

        Papit ovat tehneet vauvoista syntisiä ja ovat ladelleet kovat tuomiot niiden päälle. Jumala ymmärtää, että vauvoja on turha syyllistää. Vanhemmatkin ovat enemmän vastuussa vauvojen tekemisistä kuin vauvat itse.


      • jokainenonsyntiätehnyt
        äläpuhuvihaa kirjoitti:

        "Aikuisia voidaan syyttää syntisiksi, jos he tekevät syntiä,"

        Ahaa, eil aikuinen on syntinen, vain jos tekee syntiä. Eli aikuisen ei tarvitse tadä parannusta vaan hän pelastuu sellaisenaan jos ei ole tehnyt syntiä. Hmmm.... Raamatun totuus on toinen. Kaikki ovat synnin turmelemia ja autuus on yksin Kristuksessa, eikä kukaan synny tänne valmiiksi pelastuneena, vaan pelastus saadaan Kristuskessa kasteen ja uskon kautta.

        Sellaista aikuista vaan ei ole olemassa, siinä on ero vauvaan nhden!

        aikuinen tekee syntiä ajatuksissaan ja on niistä vastuussa Jumalan edessä vaika olisi kuinka sisäsiisti muuten!
        aikuisen synti tulee esiin jo siinä että kun ensimmäisen kerran kuulee evankeliumin eikä kiinnostu siitä, silloin ollaan jo kapinassa Jumalan suunnitelmaan, eli pieleen menee .


    • vedenarmo

      Pitäisikö synnytysosastolle palkata pappi joka Raamatun ja kupin kanssa pelastaa pienokaisia ennen ensimmäistä rääkäsyä. Tietysti ennen synnytystä kannattaa kysytään synnyttäjältä haluaako hän pelastaa vai ei pienokaisensa helvetiltä.

      • KyllSeTottuusOnNäin

        Se kaste kannattaa tehdä jo ennen lapsen syntymää. Eli kastevettä letkulla odottavan äidin kohtuun. Sillä onhan se mahdollista sekin, että lapsi kuolee juuri ennen syntymää.


    • Ierika

      Kuollut on lähinnä biomassaa muutoin kuin omaisten muistoissa. Sitä kunnioittaen.
      Miksi sotkea siihen jotain rituaaleja ja uskomuksia. Game over.

    • Voimaylhäältä

      Tällaiseen lähestymiseen lutter ei kertonut miten pitää vastata. Silloin on parempi olla hiljaa. On surullista katsoa jonkun, joka on sokeasti sitoutunut jonkun lahkon oppiin. Kun ei ole ulkoa opeteltuja pika vastauksia asiaan ollaan sitten vähän niiku ulkona. Se kertoo tietysti enemmän koulutuksesta kuin oman ajattelun tai kokemuksen tuomasta viisaudesta. Jos ei ole uudestisyntynyt, niin ei sitä voi ymmärtää kovin hyvin pelkän teorian "opin" kautta.
      Jos opissa on, että vauva pitää kastaa, niin se on siinä ja piste. Tässä lapsikaste asiassa on enemmän harhaopin puolustamista, kuin totuuden etsimistä.

      Ilmeisesti tämä kasteen ajankohta perustuu, huoleen pienokaisien iankaikkisuudesta. Jos ei olisi tällaista pelkoa, niin millainen ja milloin "kaste" olisi?

      Näen lapsen pelastumisen ja turvan lapsenkaltaisuudessa, kuten Jeesuskin sanoi. Myös sillä on vaikutusta syntyykö lapsi uskovaan vai muuhun perheeseen. Kun lapsi on perheessä vanhempien alamainen eli toteuttaa vanhempien tahdon. Jos vanhemmat toteuttavat Jumalan tahdon, ovat lapset siunattuja päänsä mukaan.

      "Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas"

      Tämän tyyppistä ilmaisua on paljon Raamatussa. Se missä vaiheessa lapsi nousee kapinaan vanhempiaan ja Jumalaa vastaan riippuu taas jokaisesta yksilöstä. Siinä kohtaan tullaan alueelle missä ollaan lähdetty omille poluille. Se turva joka on ollut ikäänkuin heitetään pois. Tässä on tuhlaajapojan tarinaa. Lopullinen varmuus pelastuksesta on jokaisen henkilökohtainen uudestisyntyminen, sillä jossain vaiheessa vanhempien helmoissa tulet kuitenkin tekemään tietoisesti syntiä. Kasvaa uskovassa kodissa antaa paremman varmuuden ottaa vastaan Herran Jeesuksen.

      Syntyä Jumalaa vihaavaan perheeseen luo tilan jossa viattomuutesi katoaa hyvin nopeasti.

    • pitkäänuskossa

      Ei tuossa ole mitään järkeä. Se jokainen vähänkin järjellään ajatteleva voi ymmärtää, että joku papin suorittama rituaali voisi muka pelastaa ihmistaimen iankaikkisesta helvetistä. Entäpä sitten abortoidut ja keskosina syntyneet?

    • PohdiskelinVähän

      "Augsburgin tunnustus IX Kaste

      Kasteesta seurakuntamme opettavat, että se on välttämätön pelastukseen ja että Jumalan armo annetaan kasteen välityksellä. Lapset tulee kastaa, jotta heidät kasteen kautta annettaisiin Jumalan huomaan ja näin otettaisiin Jumalan armoon.

      Ne tuomitsevat kasteenuusijat, jotka hylkäävät lapsikasteen ja väittävät lasten pelastuvan ilman kastetta."

      Näin sanoo luterilaisten keskeisin tunnustuskirja, mutta eipä vain ole ketään ilmaantunut sitä puolustamaan. Pitääkö siitä päätellä, että täällä keskustelevat luterilaiset ajattelevat sittenkin omilla aivoillaan? Hyvä jos on niin.

      • hävettävää

        Niin, tai sitten he häpeävät julmaa oppiaan?
        Elämmehän sentään 2000-lukua. Keski-ajalla tuollaiset sadut upposivat paremmin taika-uskoiseen kansaan. Nyt sentään valta-osa vauvanakastetuista osaa erottaa sadut ja todellisuuden.


      • mietipävielä
        hävettävää kirjoitti:

        Niin, tai sitten he häpeävät julmaa oppiaan?
        Elämmehän sentään 2000-lukua. Keski-ajalla tuollaiset sadut upposivat paremmin taika-uskoiseen kansaan. Nyt sentään valta-osa vauvanakastetuista osaa erottaa sadut ja todellisuuden.

        " Nyt sentään valta-osa vauvanakastetuista osaa erottaa sadut ja todellisuuden. "

        Täällä uudestikastajat paasaavat, miten vauvana kasetuista suurin osa ei usko. Tuon sanomasi nojalla puhe synnit sovittaneesta Jeesuksesta ainoana peastuksen tienä on satua, jonka he osaavat erottaa todellisuudesta...


      • PohdiskelinVähän
        mietipävielä kirjoitti:

        " Nyt sentään valta-osa vauvanakastetuista osaa erottaa sadut ja todellisuuden. "

        Täällä uudestikastajat paasaavat, miten vauvana kasetuista suurin osa ei usko. Tuon sanomasi nojalla puhe synnit sovittaneesta Jeesuksesta ainoana peastuksen tienä on satua, jonka he osaavat erottaa todellisuudesta...

        Minun mielestäni lainaamasi kaveri ei sanonut, että puhe Jeesuksesta ainoana tienä olisi satua.

        Sellaiselle, joka on kuullut ja ymmärtänyt evankeliumin Jeesuksesta, on ainut tie se, että uskoo sen evankeliumin ja ottaa Jeesuksen Vapahtajakseen. Jos ei usko eikä ota vastaan Jeesusta, silloin hänestä ei tule Jumalan lasta.

        Vauvaa, jolla ei ole ymmärrystä ja joka ei osaa erottaa hyvää pahasta, ei vaadita tekemään valintaa, ottaako Jeesuksen vastaan. Hän kelpaa sellaisenaan. Jeesus lunastajana on tie hänellekin.

        Olitko sinä ensimmäinen, joka tuli sanomaan, että uskoo kastamattoman vauvan joutuvan kadotukseen? Pitääkö tuo tulkita niin? Kyllä vai ei? Älä vaan esitä vastakysymystä.
        Vai oletko sittenkin se kaveri, joka aina vastaa, ettei tiedä, miten kastamattomana kuolleiden vauvojen käy? Hän vaihtelee aina nimimerkkiään.


      • mietipävielä
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Minun mielestäni lainaamasi kaveri ei sanonut, että puhe Jeesuksesta ainoana tienä olisi satua.

        Sellaiselle, joka on kuullut ja ymmärtänyt evankeliumin Jeesuksesta, on ainut tie se, että uskoo sen evankeliumin ja ottaa Jeesuksen Vapahtajakseen. Jos ei usko eikä ota vastaan Jeesusta, silloin hänestä ei tule Jumalan lasta.

        Vauvaa, jolla ei ole ymmärrystä ja joka ei osaa erottaa hyvää pahasta, ei vaadita tekemään valintaa, ottaako Jeesuksen vastaan. Hän kelpaa sellaisenaan. Jeesus lunastajana on tie hänellekin.

        Olitko sinä ensimmäinen, joka tuli sanomaan, että uskoo kastamattoman vauvan joutuvan kadotukseen? Pitääkö tuo tulkita niin? Kyllä vai ei? Älä vaan esitä vastakysymystä.
        Vai oletko sittenkin se kaveri, joka aina vastaa, ettei tiedä, miten kastamattomana kuolleiden vauvojen käy? Hän vaihtelee aina nimimerkkiään.

        Jos hän sanoo että valtaosa vauvana kastetuista ei usko ja että "Nyt sentään valta-osa vauvanakastetuista osaa erottaa sadut ja todellisuuden." niin ainoa järkevä johtopäätös on se, että Jeesus on hänelle satua. Mitä se onkin, sillä hän uudestikastajien tavoin uskoo, että ihminen omana itseään on autuas ilman Jeesustakin. Naurettavaa harhaoppia, jonka Jeesus kumoaa Sanassaan sanomalla: "minä olen tie, totuus ja elämä"


      • hävettävää
        mietipävielä kirjoitti:

        Jos hän sanoo että valtaosa vauvana kastetuista ei usko ja että "Nyt sentään valta-osa vauvanakastetuista osaa erottaa sadut ja todellisuuden." niin ainoa järkevä johtopäätös on se, että Jeesus on hänelle satua. Mitä se onkin, sillä hän uudestikastajien tavoin uskoo, että ihminen omana itseään on autuas ilman Jeesustakin. Naurettavaa harhaoppia, jonka Jeesus kumoaa Sanassaan sanomalla: "minä olen tie, totuus ja elämä"

        Etkö todella tajua, mitä olen kirjoittanut, vaan taas TAHALLASI VÄÄRISTÄT TOISEN SANOMISIA!!
        Teillähän on tapana muuttaa toisen sanoja ja näin väärentää asiaa. En ole sanonut, että Jeesus olisi minulle satua!!
        Sanoin, että nykypäivän ihminen osaa erottaa sadun ja todellisuuden.
        Teidän vauvakaste-oppinnehan on satuja ja olettamuksia.


      • häpeä
        hävettävää kirjoitti:

        Etkö todella tajua, mitä olen kirjoittanut, vaan taas TAHALLASI VÄÄRISTÄT TOISEN SANOMISIA!!
        Teillähän on tapana muuttaa toisen sanoja ja näin väärentää asiaa. En ole sanonut, että Jeesus olisi minulle satua!!
        Sanoin, että nykypäivän ihminen osaa erottaa sadun ja todellisuuden.
        Teidän vauvakaste-oppinnehan on satuja ja olettamuksia.

        Olet sanonut etät "valtaosa vauvana kastetuista ei usko" ja että "Nyt sentään valta-osa vauvanakastetuista osaa erottaa sadut ja todellisuuden.", niin ainoa johtopäätös minkä noista voi tehdä on se, että Jeesus on sinulle satua. Etkä sanonut että "nykypäivän ihminen osaa erottaa sadun ja todellisuuden" vaan että "Nyt sentään valta-osa vauvanakastetuista osaa erottaa sadut ja todellisuuden." Muutit taas sanomisiasi jälkeenpäin. Onneksi täällä jokainen näkee mitä olet sanonut.

        Sinun uudestiaksteoppisi on satua ja olettamusta.


      • lopetavalehtelu
        häpeä kirjoitti:

        Olet sanonut etät "valtaosa vauvana kastetuista ei usko" ja että "Nyt sentään valta-osa vauvanakastetuista osaa erottaa sadut ja todellisuuden.", niin ainoa johtopäätös minkä noista voi tehdä on se, että Jeesus on sinulle satua. Etkä sanonut että "nykypäivän ihminen osaa erottaa sadun ja todellisuuden" vaan että "Nyt sentään valta-osa vauvanakastetuista osaa erottaa sadut ja todellisuuden." Muutit taas sanomisiasi jälkeenpäin. Onneksi täällä jokainen näkee mitä olet sanonut.

        Sinun uudestiaksteoppisi on satua ja olettamusta.

        Miksi jatkat valehtelemista ja laitat suuhuni sanoja, joita en ole sanonut.
        Eikö ylpeytesi anna periksi myöntää, että VÄÄRISTIT TAHALLASI MINUN KIRJOITUSTANI!!!

        Sanon vieläkin: Valta-osa vauvana kastetuista ei usko"!!! Sinun johtopäätösten tekosi on valetta.


      • johtopäätösonselvä
        lopetavalehtelu kirjoitti:

        Miksi jatkat valehtelemista ja laitat suuhuni sanoja, joita en ole sanonut.
        Eikö ylpeytesi anna periksi myöntää, että VÄÄRISTIT TAHALLASI MINUN KIRJOITUSTANI!!!

        Sanon vieläkin: Valta-osa vauvana kastetuista ei usko"!!! Sinun johtopäätösten tekosi on valetta.

        Jos sanot että " Valta-osa vauvana kastetuista ei usko" Ja "Nyt sentään valta-osa vauvanakastetuista osaa erottaa sadut ja todellisuuden." niin AINOA johtopäätös minkä voi tehdä on se, että usko Jeesukseen on satua mielestäsi.


      • älävalehtele
        johtopäätösonselvä kirjoitti:

        Jos sanot että " Valta-osa vauvana kastetuista ei usko" Ja "Nyt sentään valta-osa vauvanakastetuista osaa erottaa sadut ja todellisuuden." niin AINOA johtopäätös minkä voi tehdä on se, että usko Jeesukseen on satua mielestäsi.

        Onko oikeiden johtopäätösten tekemininen sinulle todella noin mahdotonta?
        Aivan yhtä oikea johtopäätös on, että valta-osa vauvanakastetuista on sitä mieltä, että usko Jeesukseen ON TODELLISUUTTA!!!
        Vaikka he eivät itse olekkaan uskossa!!!

        Tahallasiko yrität väärentää sanomisiani ja tehdä valheellisia johtopäätöksiä? Korostan tuossa vain sitä, että teidän oppinne on satua!!!Sillä ei ole mitään todellisuuspohjaa Raamatusta. Sen tietävä valta-osa vauvanakastetuista.


      • johtopäätösonselvä
        älävalehtele kirjoitti:

        Onko oikeiden johtopäätösten tekemininen sinulle todella noin mahdotonta?
        Aivan yhtä oikea johtopäätös on, että valta-osa vauvanakastetuista on sitä mieltä, että usko Jeesukseen ON TODELLISUUTTA!!!
        Vaikka he eivät itse olekkaan uskossa!!!

        Tahallasiko yrität väärentää sanomisiani ja tehdä valheellisia johtopäätöksiä? Korostan tuossa vain sitä, että teidän oppinne on satua!!!Sillä ei ole mitään todellisuuspohjaa Raamatusta. Sen tietävä valta-osa vauvanakastetuista.

        "Aivan yhtä oikea johtopäätös on, että valta-osa vauvanakastetuista on sitä mieltä, että usko Jeesukseen ON TODELLISUUTTA!!!"

        Sellaista johtopäätöstä ei voi tehdä, jos nämä eivät usko. Hehän eivät pidä silloin uskoa todellisuutena vaan satuna. Mitä se näköjään sinullekin. on. Sinun uudestikasteoppisi on satua alusta loppuun, sillä ei ole todellisuuspohjaa Raamatussa. Sen tietävät sekä uskovat kristityt että epäuskoiset :DD


    • mnnnb

      Pappien liperit ovat kuulema samaa perua kuin tuomarien liperit. Jo muinaisessa Rooman valtakunnassa tuomarit käyttivät lipereitä. Myös roomalaiset sotilaat käyttivät lipereitä, hieman isompia vain. Ilmeisesti papit ovat saaneet tuomarin virkansa Rooman valtakunnalta.

      Syyttäjän virkaa he eivät ole saaneet ainakaan Jumalalta. Saatanalta sellaisen viran voi saada.

      Miksi papit eivät vain voisi antaa vauvoille anteeksi heidän syntejään niinkuin Jumalakin antaa?-

      • PohdiskelinVähän

        "Miksi papit eivät vain voisi antaa vauvoille anteeksi heidän syntejään niinkuin Jumalakin antaa?"
        Mielenkiintoinen ajatus muuten!
        Jos jotkut ajattelevat. että vauvat ovat perisynnin takia kadotettuja, niin siltä pohjalta he voisivat soveltaa Johanneksen evankeliumin lähetyskäskyn sanoja "Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut" (Joh. 20:23).
        Eli kasteen sijaan voisi antaa synninpäästönkin. Ja hätäkasteen sijaan hätäsynninpäästön.

        Jos siis ajattelee, että vauva sellaista tarvitsisi. Mikä on oma kysymyksensä...

        Meni vähän leikiksi tässä odotellessa, että MMMikkonen, Aapo, AlliMaarit, Sepeliittus, arkkipiispa Mäkinen, paavi Fransiscus tai edes joku asiallinen keskustelija yrittäisi vakuuttaa minua, että kastamaton vauva joutuu kuollessaan kadotukseen Jumalan tuomion seurauksena.
        Eivät he kyllä taida kehdata sanoa Korkeimmasta mitään sen tapaista, mikä on ihan viisasta. Väärä todistus Hänestä ei ehkä ole pikku juttu.


      • työllistämiskeino
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        "Miksi papit eivät vain voisi antaa vauvoille anteeksi heidän syntejään niinkuin Jumalakin antaa?"
        Mielenkiintoinen ajatus muuten!
        Jos jotkut ajattelevat. että vauvat ovat perisynnin takia kadotettuja, niin siltä pohjalta he voisivat soveltaa Johanneksen evankeliumin lähetyskäskyn sanoja "Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut" (Joh. 20:23).
        Eli kasteen sijaan voisi antaa synninpäästönkin. Ja hätäkasteen sijaan hätäsynninpäästön.

        Jos siis ajattelee, että vauva sellaista tarvitsisi. Mikä on oma kysymyksensä...

        Meni vähän leikiksi tässä odotellessa, että MMMikkonen, Aapo, AlliMaarit, Sepeliittus, arkkipiispa Mäkinen, paavi Fransiscus tai edes joku asiallinen keskustelija yrittäisi vakuuttaa minua, että kastamaton vauva joutuu kuollessaan kadotukseen Jumalan tuomion seurauksena.
        Eivät he kyllä taida kehdata sanoa Korkeimmasta mitään sen tapaista, mikä on ihan viisasta. Väärä todistus Hänestä ei ehkä ole pikku juttu.

        Eihän vauvakasteessa itseasiassa ole kysymys syntien anteeksisaamisesta, vaan siitä, että vauvalle annetaan nimi ja että tuolla tempulla vauva liitetään kirkkoon sen veronmaksajaksi. Näin papit työllistävät itsensä.
        Ei pappeja kiinnosta vauvan synnit.


      • gewgf
        työllistämiskeino kirjoitti:

        Eihän vauvakasteessa itseasiassa ole kysymys syntien anteeksisaamisesta, vaan siitä, että vauvalle annetaan nimi ja että tuolla tempulla vauva liitetään kirkkoon sen veronmaksajaksi. Näin papit työllistävät itsensä.
        Ei pappeja kiinnosta vauvan synnit.

        Kyllä kastessa on kysymys syntien anteesksiannosta ja uudestisyntymisestä ja Pyhän Hengen lahjasta ja Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen liittämisetä.


      • eikateekskäy
        gewgf kirjoitti:

        Kyllä kastessa on kysymys syntien anteesksiannosta ja uudestisyntymisestä ja Pyhän Hengen lahjasta ja Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen liittämisetä.

        nii justiinsa, vauvalla onkin tooooosi paljon sitä syntiä kun ihan on ihmiseksi syntynyt muiden tahdosta, jopa takapenkillä niiden edellisten samaa latua pelatuneiden toimesta.

        on siinä vaaviparalla syntivelkaa.


      • korjataampa
        gewgf kirjoitti:

        Kyllä kastessa on kysymys syntien anteesksiannosta ja uudestisyntymisestä ja Pyhän Hengen lahjasta ja Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen liittämisetä.

        Kasteessa ei kukaan saa syntejään anteeksi, vaan vauva pakkoliitetään kirkkoon!
        Synnit saa anteeksi uskomalla Herraan Jeesukseen tai rukoilemalla, kuten Jeesus opettaa Isä meidän rukouksessa:
        Ap 10
        Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo Häneen, saa synnit anteeksi Hänen nimensä kautta."


      • korjaustässä
        korjataampa kirjoitti:

        Kasteessa ei kukaan saa syntejään anteeksi, vaan vauva pakkoliitetään kirkkoon!
        Synnit saa anteeksi uskomalla Herraan Jeesukseen tai rukoilemalla, kuten Jeesus opettaa Isä meidän rukouksessa:
        Ap 10
        Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo Häneen, saa synnit anteeksi Hänen nimensä kautta."

        Kaste on nimenomaan asetettu syntien anteeksiantamiseksi uskon kautta eli nimenomaan Jeesuken nimen kautta, Kastettu liitetään myös Kristuksen ruumiiseen eli seurakuntaan.


      • PohdiskelinVähän
        korjaustässä kirjoitti:

        Kaste on nimenomaan asetettu syntien anteeksiantamiseksi uskon kautta eli nimenomaan Jeesuken nimen kautta, Kastettu liitetään myös Kristuksen ruumiiseen eli seurakuntaan.

        Joo, mä tunnen teidän kahden kinastelijan ajattelun ja tiedän, että te ette pääse tuolla jankkaamisella mihinkään. Te voisitte ihan ystävällisyyttänne olla tyrkyttämättä ihan joka ketjuun omia jumittuneita ajatuksianne. Epäilen, että ette ole aloitusta edes lukeneet. Ette ainakaan ole ajatuksella sitä pohtineet.
        Täällä on joitain sentään jotka tuntuvat sen argumentteihin edes vähän perehtyneen ja olisi ihan kiva, jos ette sotkisi täällä ja venyttäisi tätä ketjua loputtomalla vänkäämisellä.
        Please!


      • Hyvääpohdiskelua
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Joo, mä tunnen teidän kahden kinastelijan ajattelun ja tiedän, että te ette pääse tuolla jankkaamisella mihinkään. Te voisitte ihan ystävällisyyttänne olla tyrkyttämättä ihan joka ketjuun omia jumittuneita ajatuksianne. Epäilen, että ette ole aloitusta edes lukeneet. Ette ainakaan ole ajatuksella sitä pohtineet.
        Täällä on joitain sentään jotka tuntuvat sen argumentteihin edes vähän perehtyneen ja olisi ihan kiva, jos ette sotkisi täällä ja venyttäisi tätä ketjua loputtomalla vänkäämisellä.
        Please!

        Samaa mieltä tämän veli-PohdiskelinVähän kanssa. Ihan turhaa inttää tuollaista joopas-eipäs inttämistä kun Raamatun Sana asiasta on selvä. Tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on henkilö, jonka pitää joka asiaan päästä lyttäämään Raamatun opetus.


      • miksieikelpaa
        Hyvääpohdiskelua kirjoitti:

        Samaa mieltä tämän veli-PohdiskelinVähän kanssa. Ihan turhaa inttää tuollaista joopas-eipäs inttämistä kun Raamatun Sana asiasta on selvä. Tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on henkilö, jonka pitää joka asiaan päästä lyttäämään Raamatun opetus.

        Tarkoitatko tätä opetusta:
        "Ap 10
        Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo Häneen, saa synnit anteeksi Hänen nimensä kautta."


      • kelpaahanse
        miksieikelpaa kirjoitti:

        Tarkoitatko tätä opetusta:
        "Ap 10
        Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo Häneen, saa synnit anteeksi Hänen nimensä kautta."

        Ei vaan tätä:
        Mark.16
        "Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva"


      • miksieikelpaa
        kelpaahanse kirjoitti:

        Ei vaan tätä:
        Mark.16
        "Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva"

        Eli et hyväksy tätä Raamatun kohtaa:

        "Ap 10
        Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo Häneen, saa synnit anteeksi Hänen nimensä kautta


      • kelpaahanse
        miksieikelpaa kirjoitti:

        Eli et hyväksy tätä Raamatun kohtaa:

        "Ap 10
        Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo Häneen, saa synnit anteeksi Hänen nimensä kautta

        Sehän sanoo saman asian kuin Mark.16. Ei Raamatun yksi kohta kumoa toista. Uskolla pelastustaa ja kastessa pelastus saadaan. Mikseihän tuo Mark. 16:16 ja 1. Piet. 3:21 kelpaa sinulle?


      • PohdiskelinVähän
        kelpaahanse kirjoitti:

        Sehän sanoo saman asian kuin Mark.16. Ei Raamatun yksi kohta kumoa toista. Uskolla pelastustaa ja kastessa pelastus saadaan. Mikseihän tuo Mark. 16:16 ja 1. Piet. 3:21 kelpaa sinulle?

        Kokonaisilmoitushan Raamatussa on selvä. Pelastus tulee uskon kautta. Mutta uskokaan ei pelasta sellaista, joka kieltää Jeesuksen. Esimerkiksi Jeesus (Matt.10:32), Paavali (mm. Room.10:10) ja Johannes (1. Joh. 4:15) selvästi liittävät Jeesuksen tunnustamisenkin pelastukseen. Ja tunnustamisen voi suorittaa kasteessa kuten Jeesus on asettanut.
        Siis usko ja suun tunnustus pelastavat, Room. 10:10.
        Ja myös usko ja tunnustaminen kasteessa pelastaa, Mark.16:16.

        Suun tunnustus ja Raamatusta löytyvä kaste, joka otettiin heti evankeliumin kuulemisen ja uskomisen jälkeen, ajavat saman asian. Oikea kaste vastaa tunnustusta.
        Herra tietysti aina armahtaa kenet armahtaa suvereeniudessaan.

        Mutta lapsikaste on ikävä myöhäisemmän alkukirkon erehdys.
        Sillä ei ole mitään tekemistä Raamatun eikä pelastuksen kautta. Vanhemmat alkoivat pyytää aluksi sairaille lapsilleen kastetta. Siitä tapa alkoi sitten levitä ja pian ruvettiin kastamaan vähän kaikki jo vauvoina. Tutkimus on osoittanut tämän. Kannattaa lukea Everett Fergusonin kasteen historia.

        Sitten piti selittää, että koska kaste on syntien anteeksisaamiseksi, niin mitä syntiä vauvoilla muka on. Origenes kyseli sellaista. No, sitten keksittiin perisynti, joka pitää saada anteeksi lapsikasteessa. Sellaista eivät varhaisimmat kirkkoisät tunteneet.

        Ja siitä tuli Augustinuksen oppi, että kastamattomina kuolleet vauvat joutuvat kadotukseen.
        Uskotteko te, jotka tässä rupesitte väittelemään, sen opin?

        Se oli tämän ketjun varsinainen teema.
        Ovatko kaikki kastamattomina kuolleet vauvat joutuneet kadotukseen?
        Jos ovat, niin sitten lapsikasteelle todella on hyvät perusteet.
        Minä en vain usko, että niin on, mutta uskotteko te?


      • åmåjo
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Kokonaisilmoitushan Raamatussa on selvä. Pelastus tulee uskon kautta. Mutta uskokaan ei pelasta sellaista, joka kieltää Jeesuksen. Esimerkiksi Jeesus (Matt.10:32), Paavali (mm. Room.10:10) ja Johannes (1. Joh. 4:15) selvästi liittävät Jeesuksen tunnustamisenkin pelastukseen. Ja tunnustamisen voi suorittaa kasteessa kuten Jeesus on asettanut.
        Siis usko ja suun tunnustus pelastavat, Room. 10:10.
        Ja myös usko ja tunnustaminen kasteessa pelastaa, Mark.16:16.

        Suun tunnustus ja Raamatusta löytyvä kaste, joka otettiin heti evankeliumin kuulemisen ja uskomisen jälkeen, ajavat saman asian. Oikea kaste vastaa tunnustusta.
        Herra tietysti aina armahtaa kenet armahtaa suvereeniudessaan.

        Mutta lapsikaste on ikävä myöhäisemmän alkukirkon erehdys.
        Sillä ei ole mitään tekemistä Raamatun eikä pelastuksen kautta. Vanhemmat alkoivat pyytää aluksi sairaille lapsilleen kastetta. Siitä tapa alkoi sitten levitä ja pian ruvettiin kastamaan vähän kaikki jo vauvoina. Tutkimus on osoittanut tämän. Kannattaa lukea Everett Fergusonin kasteen historia.

        Sitten piti selittää, että koska kaste on syntien anteeksisaamiseksi, niin mitä syntiä vauvoilla muka on. Origenes kyseli sellaista. No, sitten keksittiin perisynti, joka pitää saada anteeksi lapsikasteessa. Sellaista eivät varhaisimmat kirkkoisät tunteneet.

        Ja siitä tuli Augustinuksen oppi, että kastamattomina kuolleet vauvat joutuvat kadotukseen.
        Uskotteko te, jotka tässä rupesitte väittelemään, sen opin?

        Se oli tämän ketjun varsinainen teema.
        Ovatko kaikki kastamattomina kuolleet vauvat joutuneet kadotukseen?
        Jos ovat, niin sitten lapsikasteelle todella on hyvät perusteet.
        Minä en vain usko, että niin on, mutta uskotteko te?

        " Pelastus tulee uskon kautta"

        Eikös ne vauvat uudestikastajien mukaan pelastu ilman uskoa? Nytkö vauvoille on joku toinen tie? Montako tietä Jeesuksen luo on??


      • Yksi-usko
        åmåjo kirjoitti:

        " Pelastus tulee uskon kautta"

        Eikös ne vauvat uudestikastajien mukaan pelastu ilman uskoa? Nytkö vauvoille on joku toinen tie? Montako tietä Jeesuksen luo on??

        Totta kait pelastuvat, koska he eivät ole vielä tehneet syntiä. He eivät ymmärrä mitä synti on.


      • Sivumennenmuuten
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Joo, mä tunnen teidän kahden kinastelijan ajattelun ja tiedän, että te ette pääse tuolla jankkaamisella mihinkään. Te voisitte ihan ystävällisyyttänne olla tyrkyttämättä ihan joka ketjuun omia jumittuneita ajatuksianne. Epäilen, että ette ole aloitusta edes lukeneet. Ette ainakaan ole ajatuksella sitä pohtineet.
        Täällä on joitain sentään jotka tuntuvat sen argumentteihin edes vähän perehtyneen ja olisi ihan kiva, jos ette sotkisi täällä ja venyttäisi tätä ketjua loputtomalla vänkäämisellä.
        Please!

        Oletko sinä nimimerkki ' pohdiskelin vähän ' kirjoittanut. Luterilaisuudessa- palstalla nimimerkillä ' RaamatunTotuus'. tai jokin sentapainen ?


      • MMMikkonen
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        "Miksi papit eivät vain voisi antaa vauvoille anteeksi heidän syntejään niinkuin Jumalakin antaa?"
        Mielenkiintoinen ajatus muuten!
        Jos jotkut ajattelevat. että vauvat ovat perisynnin takia kadotettuja, niin siltä pohjalta he voisivat soveltaa Johanneksen evankeliumin lähetyskäskyn sanoja "Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut" (Joh. 20:23).
        Eli kasteen sijaan voisi antaa synninpäästönkin. Ja hätäkasteen sijaan hätäsynninpäästön.

        Jos siis ajattelee, että vauva sellaista tarvitsisi. Mikä on oma kysymyksensä...

        Meni vähän leikiksi tässä odotellessa, että MMMikkonen, Aapo, AlliMaarit, Sepeliittus, arkkipiispa Mäkinen, paavi Fransiscus tai edes joku asiallinen keskustelija yrittäisi vakuuttaa minua, että kastamaton vauva joutuu kuollessaan kadotukseen Jumalan tuomion seurauksena.
        Eivät he kyllä taida kehdata sanoa Korkeimmasta mitään sen tapaista, mikä on ihan viisasta. Väärä todistus Hänestä ei ehkä ole pikku juttu.

        Montako vastausta sinulle pitää antaa ja melkein päivittäin? AlliMaaritkin on kirjoittanut hyvin ytimekkäästi, että lapset tulee kastaa, koska muuten ovat kadotettuja ja Aapokin on vastannut yhtäpitävästi. Poistaakaan täällä joku kaikki kirjoitukset, joissa todistetaan Raamatulla että pelastukseen tarvitaan usko ja kaste... Kaste ja usko.... Järjestyksellä ei ole väliä... Sylilapsikin on syntinen ja jos hän kuolee kastamattomana, hän joutuu helvettiin.... Vai etkö sinä lue vastauksia?


      • PohdiskelinVähän
        Sivumennenmuuten kirjoitti:

        Oletko sinä nimimerkki ' pohdiskelin vähän ' kirjoittanut. Luterilaisuudessa- palstalla nimimerkillä ' RaamatunTotuus'. tai jokin sentapainen ?

        En ole kirjoittanut Luterilaisuudessa -palstalla


      • PohdiskelinVähän
        MMMikkonen kirjoitti:

        Montako vastausta sinulle pitää antaa ja melkein päivittäin? AlliMaaritkin on kirjoittanut hyvin ytimekkäästi, että lapset tulee kastaa, koska muuten ovat kadotettuja ja Aapokin on vastannut yhtäpitävästi. Poistaakaan täällä joku kaikki kirjoitukset, joissa todistetaan Raamatulla että pelastukseen tarvitaan usko ja kaste... Kaste ja usko.... Järjestyksellä ei ole väliä... Sylilapsikin on syntinen ja jos hän kuolee kastamattomana, hän joutuu helvettiin.... Vai etkö sinä lue vastauksia?

        Mikkonen: "Sylilapsikin on syntinen ja jos hän kuolee kastamattomana, hän joutuu helvettiin.... "

        Eikö sinusta yhtään tunnu siltä, että Jumala, jota nimitetään Raamatussa oikeudenmukaiseksi, olisi rajusti epäoikeudenmukainen niitä kasteen puutteen vuoksi kadotettuja vauvoja kohtaan? Heillähän ei ole ollut minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa siihen kasteeseen?

        Oletkohan sinä ihan tosissasi?

        Ymmärrän kyllä, että ainoan todellisen perusteen lapsikasteen tarpeellisuudelle toisi se, että vauvat olisivat kadotettuja ilman kastetta. Ja koska haluat kivenkovaan puolustaa imeväiskastetta, sinun on vähän kuin pakko vedota siihen perusteeseen, ettei sinun tarvitsisi perääntyä ja myöntää, että saatat olla väärässäkin. Toimintasi ei kyllä ole viisasta .
        Tuollainen kirjoittelu on joka tapauksessa niin paksua, että on vaikea uskoa sinun todella uskovan niin. Tai kenenkään järkevän ihmisen.

        Tai sitten sinä olet TODELLA sokea?
        Jospa vetäisit vähän happea ja vetäytyisit täältä edes joksikin aikaa miettimään ja rukoilemaan asioita?


      • Aapo59
        miksieikelpaa kirjoitti:

        Tarkoitatko tätä opetusta:
        "Ap 10
        Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo Häneen, saa synnit anteeksi Hänen nimensä kautta."

        Jeesuksen nimen kautta tietenkin tulee syntiselle ihmiselle syntien anteeksiantamus ja paljon muuta : kaikki mitä Jeesus on tehnyt ja mitä hän on Jumalan silmissä, koko Jeesus , hänem elämänsä, kuolemansa luetaan kastetulle, parannuksen tehneelle ja Jeesukseen uskovalle armosta, koska näin on jumala asiat järjestänyt ja päättänyt.


      • Yksi-usko
        MMMikkonen kirjoitti:

        Montako vastausta sinulle pitää antaa ja melkein päivittäin? AlliMaaritkin on kirjoittanut hyvin ytimekkäästi, että lapset tulee kastaa, koska muuten ovat kadotettuja ja Aapokin on vastannut yhtäpitävästi. Poistaakaan täällä joku kaikki kirjoitukset, joissa todistetaan Raamatulla että pelastukseen tarvitaan usko ja kaste... Kaste ja usko.... Järjestyksellä ei ole väliä... Sylilapsikin on syntinen ja jos hän kuolee kastamattomana, hän joutuu helvettiin.... Vai etkö sinä lue vastauksia?

        >>Poistaakaan täällä joku kaikki kirjoitukset, joissa todistetaan Raamatulla että pelastukseen tarvitaan usko ja kaste>>

        Miksi pitäisi poistaa? Etkö löydä Raamatusta puolustusta lapsikasteelle? Voin kertoa, että Raamattu ei tue lapsikastetta. Kastettavan täytyy Raamatun mukaan ymmärtää, mitä on synti.


      • MMMikkonen
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Poistaakaan täällä joku kaikki kirjoitukset, joissa todistetaan Raamatulla että pelastukseen tarvitaan usko ja kaste>>

        Miksi pitäisi poistaa? Etkö löydä Raamatusta puolustusta lapsikasteelle? Voin kertoa, että Raamattu ei tue lapsikastetta. Kastettavan täytyy Raamatun mukaan ymmärtää, mitä on synti.

        Myös vihollisuus Jumalaa vastaan on hoidettava pois. Liha on Henkeä vastaan taisteleva tekijä, joka ei koskaan alistu Jumalan tahtoon ja sen on kuoltava. Pieni lapsikin on liha lihasta, mutta Jeesus on kuolettanut oman ruumiinsa kuolemalla Jumalan vihollisuuden, väliseinän, Jeesuksen lihaesiripun kautta pääsemme kaikkeinpyhimpään. Lapsikin tarvitsee kasteen Jeesukseen ja pääsee turvaan, koska hänellä, vaikka ei olekaan vielä tekosyntejä, on tottelemattomuus luonnostaan. Liha ei voi oeriä Jumalan valtakuuntaa, Ei voi! Jumalan silmissä lapsikin on syntinen äitinsä kohtuun siitetyksi tulemisesta ja syntymästään asti. Kuin savimaja, joka koipersosen tavoin rusentuu ja joutuu kadotukseen ilman uskoa Jeesukseen.


      • MMMikkonen
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Mikkonen: "Sylilapsikin on syntinen ja jos hän kuolee kastamattomana, hän joutuu helvettiin.... "

        Eikö sinusta yhtään tunnu siltä, että Jumala, jota nimitetään Raamatussa oikeudenmukaiseksi, olisi rajusti epäoikeudenmukainen niitä kasteen puutteen vuoksi kadotettuja vauvoja kohtaan? Heillähän ei ole ollut minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa siihen kasteeseen?

        Oletkohan sinä ihan tosissasi?

        Ymmärrän kyllä, että ainoan todellisen perusteen lapsikasteen tarpeellisuudelle toisi se, että vauvat olisivat kadotettuja ilman kastetta. Ja koska haluat kivenkovaan puolustaa imeväiskastetta, sinun on vähän kuin pakko vedota siihen perusteeseen, ettei sinun tarvitsisi perääntyä ja myöntää, että saatat olla väärässäkin. Toimintasi ei kyllä ole viisasta .
        Tuollainen kirjoittelu on joka tapauksessa niin paksua, että on vaikea uskoa sinun todella uskovan niin. Tai kenenkään järkevän ihmisen.

        Tai sitten sinä olet TODELLA sokea?
        Jospa vetäisit vähän happea ja vetäytyisit täältä edes joksikin aikaa miettimään ja rukoilemaan asioita?

        Lapsi on liha lihasta, miehen tahdosta ja verestä syntynyt, syntinen olento. Liha ei voi periä taivasta, Se on vihollisuus Henkeä vastaan loppuun asti. Mutat on pelastus Jumalan armosta.
        Jeesus kuoletti ruumiinsa kuolemalla lihan, vihollisuuden, myös tottelemattomuuden luonnon, joka on kaikilla Adamissa syntyneillä. Yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille kuolemaksi ja kadotustuomioksi, mutta Jeesuksen tuottama sovitus tarjotaan Jumalan armosta Jeesuksessa, uskon kautta hänen vereensä. Myös pienokaiset tarvitsevat tulla liitetyksi Herraan Jeesukseen kasteen ja Hengen kautta.

        Jos Jumala säälisi syntistä lihaolentoa vain siksi, että hän sattuu olemaan sylilapsi, hän olisis toki säästäny heettiläisten, kanaanilaisten, amorilaisten, hivviläisten girgasilaisten perissiläisten,ja jebuslaisten pienet lapset.

        Pyhän Jumalan miekka ei säästänyt ketään

        Joos 6:21 Ja he vihkivät miekan terällä tuhon omaksi kaiken, mitä kaupungissa oli, miehet ja naiset, nuoret ja vanhat, vieläpä härät, lampaat ja aasit
        8:24 Kun Israel oli surmannut kaikki Ain asukkaat kedolla, erämaassa, jonne he olivat heitä ajaneet takaa, ja he kaikki viimeiseen mieheen olivat kaatuneet miekan terään, palasi koko Israel Aihin, ja siellä olevat tapettiin miekan terällä.
        10:28 Samana päivänä Joosua valloitti Makkedan ja surmasi miekan terällä sen asukkaat ja sen kuninkaan; hän vihki tuhon omiksi heidät ja jokaisen, joka siellä oli, päästämättä pakoon ainoatakaan. Ja hän teki Makkedan kuninkaalle, niinkuin oli tehnyt Jerikon kuninkaalle.
        10:30 Ja Herra antoi senkin ja sen kuninkaan Israelin käsiin. Ja Joosua surmasi miekan terällä sen asukkaat, jokaisen, joka siellä oli, päästämättä sieltä pakoon ainoatakaan; ja hän teki sen kuninkaalle saman, minkä oli tehnyt Jerikon kuninkaalle.
        10:32 Ja Herra antoi Laakiin Israelin käsiin, niin että hän valloitti sen toisena päivänä; ja hän surmasi miekan terällä sen asukkaat, jokaisen, joka siellä oli, samoin kuin oli tehnyt Libnalle.
        10:35 Ja he valloittivat sen samana päivänä ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat, ja hän vihki sinä päivänä tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, samoin kuin oli tehnyt Laakiille.
        10:37 Ja he valloittivat sen ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat ja sen kuninkaan, ja samoin kaikki sen alaiset kaupungit ja jokaisen, joka siellä oli, päästämättä pakoon ainoatakaan, samoin kuin hän oli tehnyt Eglonille. Hän vihki tuhon omaksi sen ja jokaisen, joka siellä oli.
        10:39 Ja hän sai valtaansa sen ja sen kuninkaan ja kaikki sen alaiset kaupungit, ja he surmasivat miekan terällä niiden asukkaat ja vihkivät tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, päästämättä pakoon ainoatakaan. Hän teki Debirille ja sen kuninkaalle saman, minkä oli tehnyt Hebronille ja minkä oli tehnyt Libnalle ja sen kuninkaalle.
        11:11 Ja he surmasivat miekan terällä ja vihkivät tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, niin ettei jäänyt jäljelle ainoatakaan henkeä;...
        11:12 Kaikki nämä kuninkaankaupungit ja niiden kuninkaat Joosua sai valtaansa, ja hän surmasi miekan terällä niiden asukkaat, vihkien heidät tuhon omiksi, niinkuin Herran palvelija Mooses oli käskenyt.
        11:14 Ja kaiken, mitä näistä kaupungeista ... mutta kaikki ihmiset he surmasivat miekan terällä ja tuhosivat heidät, jättämättä eloon ainoatakaan henkeä.
        19:47 .... Niin daanilaiset lähtivät ja taistelivat Lesemiä vastaan ja valloittivat sen ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat ...

        Tuomarien kirja:
        1:8 Ja Juudan miehet ryhtyivät taisteluun Jerusalemia vastaan ja valloittivat sen ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat ,,,
        1:25 Niin hän näytti heille, mistä päästiin kaupunkiin, ja he surmasivat miekan terällä kaupungin asukkaat,....
        18:27 Otettuaan siis sen, minkä Miika oli teettänyt, sekä hänen pappinsa, hyökkäsivät he Laiksen rauhassa ja huoletonna elävän kansan kimppuun ja surmasivat heidät miekan terällä ...
        20:37 Silloin väijyksissä ollut joukko riensi ja karkasi Gibeaan; väijyksissä ollut joukko meni ja surmasi kaikki kaupungin asukkaat miekan terällä.
        20:48 Mutta Israelin miehet palasivat takaisin benjaminilaisten luo ja surmasivat heidät miekan terällä, kaupungin sekä vahingoittumatta jääneet ihmiset että eläimet, kaiken, minkä tapasivat; myöskin pistivät he tuleen kaikki kaupungit..
        21:10 Niin kansa lähetti sinne kaksitoista tuhatta sotakuntoista miestä ja käski heitä sanoen: "Menkää ja surmatkaa miekan terällä Gileadin Jaabeksen asukkaat vaimoineen ja lapsineen.

        1.Sam
        15:8 Ja hän otti Agagin, Amalekin kuninkaan, elävänä vangiksi, mutta kaiken kansan hän vihki tuhon omaksi miekan terällä

        , Suomessakin on Jumala sallinut kasakoiden lyödä pikkulapsia heinäseipäsiin ja tuottaa raskaana oleville naisille keskenmeno ja surmata säälimättä keskonenkin. Jumala salli Ison vihan aikana kalmukkien jopa teurastaa , keittää ja syödä suomalaisia lapsia. (Kenraali Maydellin kirje maaherralle/ Tukholman arkisto).

        Jumala on pyhä! lopettakaa lölöttely siitä että lapset olisivat synnittömiä. Heidät on kasteessa liitettävä Jeesukseen.


      • MMMikkonen
        MMMikkonen kirjoitti:

        Lapsi on liha lihasta, miehen tahdosta ja verestä syntynyt, syntinen olento. Liha ei voi periä taivasta, Se on vihollisuus Henkeä vastaan loppuun asti. Mutat on pelastus Jumalan armosta.
        Jeesus kuoletti ruumiinsa kuolemalla lihan, vihollisuuden, myös tottelemattomuuden luonnon, joka on kaikilla Adamissa syntyneillä. Yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille kuolemaksi ja kadotustuomioksi, mutta Jeesuksen tuottama sovitus tarjotaan Jumalan armosta Jeesuksessa, uskon kautta hänen vereensä. Myös pienokaiset tarvitsevat tulla liitetyksi Herraan Jeesukseen kasteen ja Hengen kautta.

        Jos Jumala säälisi syntistä lihaolentoa vain siksi, että hän sattuu olemaan sylilapsi, hän olisis toki säästäny heettiläisten, kanaanilaisten, amorilaisten, hivviläisten girgasilaisten perissiläisten,ja jebuslaisten pienet lapset.

        Pyhän Jumalan miekka ei säästänyt ketään

        Joos 6:21 Ja he vihkivät miekan terällä tuhon omaksi kaiken, mitä kaupungissa oli, miehet ja naiset, nuoret ja vanhat, vieläpä härät, lampaat ja aasit
        8:24 Kun Israel oli surmannut kaikki Ain asukkaat kedolla, erämaassa, jonne he olivat heitä ajaneet takaa, ja he kaikki viimeiseen mieheen olivat kaatuneet miekan terään, palasi koko Israel Aihin, ja siellä olevat tapettiin miekan terällä.
        10:28 Samana päivänä Joosua valloitti Makkedan ja surmasi miekan terällä sen asukkaat ja sen kuninkaan; hän vihki tuhon omiksi heidät ja jokaisen, joka siellä oli, päästämättä pakoon ainoatakaan. Ja hän teki Makkedan kuninkaalle, niinkuin oli tehnyt Jerikon kuninkaalle.
        10:30 Ja Herra antoi senkin ja sen kuninkaan Israelin käsiin. Ja Joosua surmasi miekan terällä sen asukkaat, jokaisen, joka siellä oli, päästämättä sieltä pakoon ainoatakaan; ja hän teki sen kuninkaalle saman, minkä oli tehnyt Jerikon kuninkaalle.
        10:32 Ja Herra antoi Laakiin Israelin käsiin, niin että hän valloitti sen toisena päivänä; ja hän surmasi miekan terällä sen asukkaat, jokaisen, joka siellä oli, samoin kuin oli tehnyt Libnalle.
        10:35 Ja he valloittivat sen samana päivänä ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat, ja hän vihki sinä päivänä tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, samoin kuin oli tehnyt Laakiille.
        10:37 Ja he valloittivat sen ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat ja sen kuninkaan, ja samoin kaikki sen alaiset kaupungit ja jokaisen, joka siellä oli, päästämättä pakoon ainoatakaan, samoin kuin hän oli tehnyt Eglonille. Hän vihki tuhon omaksi sen ja jokaisen, joka siellä oli.
        10:39 Ja hän sai valtaansa sen ja sen kuninkaan ja kaikki sen alaiset kaupungit, ja he surmasivat miekan terällä niiden asukkaat ja vihkivät tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, päästämättä pakoon ainoatakaan. Hän teki Debirille ja sen kuninkaalle saman, minkä oli tehnyt Hebronille ja minkä oli tehnyt Libnalle ja sen kuninkaalle.
        11:11 Ja he surmasivat miekan terällä ja vihkivät tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, niin ettei jäänyt jäljelle ainoatakaan henkeä;...
        11:12 Kaikki nämä kuninkaankaupungit ja niiden kuninkaat Joosua sai valtaansa, ja hän surmasi miekan terällä niiden asukkaat, vihkien heidät tuhon omiksi, niinkuin Herran palvelija Mooses oli käskenyt.
        11:14 Ja kaiken, mitä näistä kaupungeista ... mutta kaikki ihmiset he surmasivat miekan terällä ja tuhosivat heidät, jättämättä eloon ainoatakaan henkeä.
        19:47 .... Niin daanilaiset lähtivät ja taistelivat Lesemiä vastaan ja valloittivat sen ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat ...

        Tuomarien kirja:
        1:8 Ja Juudan miehet ryhtyivät taisteluun Jerusalemia vastaan ja valloittivat sen ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat ,,,
        1:25 Niin hän näytti heille, mistä päästiin kaupunkiin, ja he surmasivat miekan terällä kaupungin asukkaat,....
        18:27 Otettuaan siis sen, minkä Miika oli teettänyt, sekä hänen pappinsa, hyökkäsivät he Laiksen rauhassa ja huoletonna elävän kansan kimppuun ja surmasivat heidät miekan terällä ...
        20:37 Silloin väijyksissä ollut joukko riensi ja karkasi Gibeaan; väijyksissä ollut joukko meni ja surmasi kaikki kaupungin asukkaat miekan terällä.
        20:48 Mutta Israelin miehet palasivat takaisin benjaminilaisten luo ja surmasivat heidät miekan terällä, kaupungin sekä vahingoittumatta jääneet ihmiset että eläimet, kaiken, minkä tapasivat; myöskin pistivät he tuleen kaikki kaupungit..
        21:10 Niin kansa lähetti sinne kaksitoista tuhatta sotakuntoista miestä ja käski heitä sanoen: "Menkää ja surmatkaa miekan terällä Gileadin Jaabeksen asukkaat vaimoineen ja lapsineen.

        1.Sam
        15:8 Ja hän otti Agagin, Amalekin kuninkaan, elävänä vangiksi, mutta kaiken kansan hän vihki tuhon omaksi miekan terällä

        , Suomessakin on Jumala sallinut kasakoiden lyödä pikkulapsia heinäseipäsiin ja tuottaa raskaana oleville naisille keskenmeno ja surmata säälimättä keskonenkin. Jumala salli Ison vihan aikana kalmukkien jopa teurastaa , keittää ja syödä suomalaisia lapsia. (Kenraali Maydellin kirje maaherralle/ Tukholman arkisto).

        Jumala on pyhä! lopettakaa lölöttely siitä että lapset olisivat synnittömiä. Heidät on kasteessa liitettävä Jeesukseen.

        Oli varmaan järkyttävä tilanne israelilaisilla, kun he pelästyivät kadotettujen kauhunääniä ja pakenivat pois kun Koorahin, Daatanin ja Abiramin väki suurine ja pienine laosine suistuivat elävältä tuonelaan. Aikuiset tekivät syntiä, kapinan Moosesta vastaan ja koko perheitä rangaistiin.

        Jumala on pyhä, kiivas ja kostava Jumala aina kolmanteen ja neljänteen polveen.

        Lopettakaa kaakattaminen, että lapset olsivat synnittömiä ja viattomia ja viekää kiireesti kasteelle. koska vain Jeesuksessa on pelastus. Kristuksessa Jeesuksessa, johon tulee kastaa.


      • Yksi-usko
        MMMikkonen kirjoitti:

        Lapsi on liha lihasta, miehen tahdosta ja verestä syntynyt, syntinen olento. Liha ei voi periä taivasta, Se on vihollisuus Henkeä vastaan loppuun asti. Mutat on pelastus Jumalan armosta.
        Jeesus kuoletti ruumiinsa kuolemalla lihan, vihollisuuden, myös tottelemattomuuden luonnon, joka on kaikilla Adamissa syntyneillä. Yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille kuolemaksi ja kadotustuomioksi, mutta Jeesuksen tuottama sovitus tarjotaan Jumalan armosta Jeesuksessa, uskon kautta hänen vereensä. Myös pienokaiset tarvitsevat tulla liitetyksi Herraan Jeesukseen kasteen ja Hengen kautta.

        Jos Jumala säälisi syntistä lihaolentoa vain siksi, että hän sattuu olemaan sylilapsi, hän olisis toki säästäny heettiläisten, kanaanilaisten, amorilaisten, hivviläisten girgasilaisten perissiläisten,ja jebuslaisten pienet lapset.

        Pyhän Jumalan miekka ei säästänyt ketään

        Joos 6:21 Ja he vihkivät miekan terällä tuhon omaksi kaiken, mitä kaupungissa oli, miehet ja naiset, nuoret ja vanhat, vieläpä härät, lampaat ja aasit
        8:24 Kun Israel oli surmannut kaikki Ain asukkaat kedolla, erämaassa, jonne he olivat heitä ajaneet takaa, ja he kaikki viimeiseen mieheen olivat kaatuneet miekan terään, palasi koko Israel Aihin, ja siellä olevat tapettiin miekan terällä.
        10:28 Samana päivänä Joosua valloitti Makkedan ja surmasi miekan terällä sen asukkaat ja sen kuninkaan; hän vihki tuhon omiksi heidät ja jokaisen, joka siellä oli, päästämättä pakoon ainoatakaan. Ja hän teki Makkedan kuninkaalle, niinkuin oli tehnyt Jerikon kuninkaalle.
        10:30 Ja Herra antoi senkin ja sen kuninkaan Israelin käsiin. Ja Joosua surmasi miekan terällä sen asukkaat, jokaisen, joka siellä oli, päästämättä sieltä pakoon ainoatakaan; ja hän teki sen kuninkaalle saman, minkä oli tehnyt Jerikon kuninkaalle.
        10:32 Ja Herra antoi Laakiin Israelin käsiin, niin että hän valloitti sen toisena päivänä; ja hän surmasi miekan terällä sen asukkaat, jokaisen, joka siellä oli, samoin kuin oli tehnyt Libnalle.
        10:35 Ja he valloittivat sen samana päivänä ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat, ja hän vihki sinä päivänä tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, samoin kuin oli tehnyt Laakiille.
        10:37 Ja he valloittivat sen ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat ja sen kuninkaan, ja samoin kaikki sen alaiset kaupungit ja jokaisen, joka siellä oli, päästämättä pakoon ainoatakaan, samoin kuin hän oli tehnyt Eglonille. Hän vihki tuhon omaksi sen ja jokaisen, joka siellä oli.
        10:39 Ja hän sai valtaansa sen ja sen kuninkaan ja kaikki sen alaiset kaupungit, ja he surmasivat miekan terällä niiden asukkaat ja vihkivät tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, päästämättä pakoon ainoatakaan. Hän teki Debirille ja sen kuninkaalle saman, minkä oli tehnyt Hebronille ja minkä oli tehnyt Libnalle ja sen kuninkaalle.
        11:11 Ja he surmasivat miekan terällä ja vihkivät tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, niin ettei jäänyt jäljelle ainoatakaan henkeä;...
        11:12 Kaikki nämä kuninkaankaupungit ja niiden kuninkaat Joosua sai valtaansa, ja hän surmasi miekan terällä niiden asukkaat, vihkien heidät tuhon omiksi, niinkuin Herran palvelija Mooses oli käskenyt.
        11:14 Ja kaiken, mitä näistä kaupungeista ... mutta kaikki ihmiset he surmasivat miekan terällä ja tuhosivat heidät, jättämättä eloon ainoatakaan henkeä.
        19:47 .... Niin daanilaiset lähtivät ja taistelivat Lesemiä vastaan ja valloittivat sen ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat ...

        Tuomarien kirja:
        1:8 Ja Juudan miehet ryhtyivät taisteluun Jerusalemia vastaan ja valloittivat sen ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat ,,,
        1:25 Niin hän näytti heille, mistä päästiin kaupunkiin, ja he surmasivat miekan terällä kaupungin asukkaat,....
        18:27 Otettuaan siis sen, minkä Miika oli teettänyt, sekä hänen pappinsa, hyökkäsivät he Laiksen rauhassa ja huoletonna elävän kansan kimppuun ja surmasivat heidät miekan terällä ...
        20:37 Silloin väijyksissä ollut joukko riensi ja karkasi Gibeaan; väijyksissä ollut joukko meni ja surmasi kaikki kaupungin asukkaat miekan terällä.
        20:48 Mutta Israelin miehet palasivat takaisin benjaminilaisten luo ja surmasivat heidät miekan terällä, kaupungin sekä vahingoittumatta jääneet ihmiset että eläimet, kaiken, minkä tapasivat; myöskin pistivät he tuleen kaikki kaupungit..
        21:10 Niin kansa lähetti sinne kaksitoista tuhatta sotakuntoista miestä ja käski heitä sanoen: "Menkää ja surmatkaa miekan terällä Gileadin Jaabeksen asukkaat vaimoineen ja lapsineen.

        1.Sam
        15:8 Ja hän otti Agagin, Amalekin kuninkaan, elävänä vangiksi, mutta kaiken kansan hän vihki tuhon omaksi miekan terällä

        , Suomessakin on Jumala sallinut kasakoiden lyödä pikkulapsia heinäseipäsiin ja tuottaa raskaana oleville naisille keskenmeno ja surmata säälimättä keskonenkin. Jumala salli Ison vihan aikana kalmukkien jopa teurastaa , keittää ja syödä suomalaisia lapsia. (Kenraali Maydellin kirje maaherralle/ Tukholman arkisto).

        Jumala on pyhä! lopettakaa lölöttely siitä että lapset olisivat synnittömiä. Heidät on kasteessa liitettävä Jeesukseen.

        Eihän noissa Raamatun kohdissa puhuttu mitään lapsikasteesta. Usko on muuten se, joka pelastaa, ei lapsikaste.


      • yksisarmo
        Yksi-usko kirjoitti:

        Eihän noissa Raamatun kohdissa puhuttu mitään lapsikasteesta. Usko on muuten se, joka pelastaa, ei lapsikaste.

        Miksi höpiset koko ajan jostakin lapsikasteesta? Kaste on sama lapsille. aikuisille, vanhuksille, vasenkätisille jne. On vain yksi kaste.


      • MMMikkonen
        Yksi-usko kirjoitti:

        Eihän noissa Raamatun kohdissa puhuttu mitään lapsikasteesta. Usko on muuten se, joka pelastaa, ei lapsikaste.

        Mutta noissa Raamatun kohdissa onkin mainittu, että kun Jumalan viha syttyy, eivät lapsetkaan säästy. Täällä palstalla on on monta kirjoitusta joissa sanotaan että lapset ovat synnittömiä ja siitä ei Raamattu puhu.


      • Altavastaajat
        PohdiskelinVähän kirjoitti:

        Mikkonen: "Sylilapsikin on syntinen ja jos hän kuolee kastamattomana, hän joutuu helvettiin.... "

        Eikö sinusta yhtään tunnu siltä, että Jumala, jota nimitetään Raamatussa oikeudenmukaiseksi, olisi rajusti epäoikeudenmukainen niitä kasteen puutteen vuoksi kadotettuja vauvoja kohtaan? Heillähän ei ole ollut minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa siihen kasteeseen?

        Oletkohan sinä ihan tosissasi?

        Ymmärrän kyllä, että ainoan todellisen perusteen lapsikasteen tarpeellisuudelle toisi se, että vauvat olisivat kadotettuja ilman kastetta. Ja koska haluat kivenkovaan puolustaa imeväiskastetta, sinun on vähän kuin pakko vedota siihen perusteeseen, ettei sinun tarvitsisi perääntyä ja myöntää, että saatat olla väärässäkin. Toimintasi ei kyllä ole viisasta .
        Tuollainen kirjoittelu on joka tapauksessa niin paksua, että on vaikea uskoa sinun todella uskovan niin. Tai kenenkään järkevän ihmisen.

        Tai sitten sinä olet TODELLA sokea?
        Jospa vetäisit vähän happea ja vetäytyisit täältä edes joksikin aikaa miettimään ja rukoilemaan asioita?

        Jos sinä olisit elänyt israelilaisena ja kuullut uutisen, että Joosua on tappanut miekalla sen ja sen ja sen ja sen kaupungin kaikki ihmiset, olisit varmaan vain haukotellut , mutta et olisi mennyt ruokkimaan tuhansia henkiijätettyjä lapsia., joiden faksit ja mutsit , isosiskot ja - veljet ja isovanhemmat oli tapettu miekan terällä........Vai jätettiinkö ketään henkiin?

        Montako pienokaista jäi vedenpaisumuksesta henkiin, entä Sodomasta, Gomorrasta, Admasta ja Seboimista?

        Rakkauden Jumalasta vaan halutaan paatostaa mutta Jumalan pyhyyden tunto on hukassa.


    • Pilkunn

      Se millä tapaa ja milloin vettä pirskotetaan ihmisen päälle ei vaikuta kyseisen ihmisen kohtaloon yhtään mitään. Ne on isompia ne asiat mitkä vaikuttaa.

    • Jumalaaeitarvitsevaavinl

      Aloitukseen viitaten olen edelleen sitä mieltä että poppamiehen vaavi menee taivaaseen ihan samoin kuin piispan pirpana jolle on tehty kaikki kahdolliset temput ja rituaalit.
      Eli millään rituaaleilla ei ole minkäänlaiosta merkitystä vauvan kohdalla joka kuolee pois ties mistä syystä muutaman viikon ja kuukauden ja vuodenkin ikäisenä.

    • Aapo59

      Perisynnin kieltät vetoavat usein tähän Raamatun kohtaan:

      "Poika ei kanna isän syntivelkaa. "

      Mutta eivät halua lukea hieman pitemmälle, koska Raamattu selittää : Milloin poika ei kanna isänsä syntivelkaa:

      18:19 Ja vielä te kysytte: 'Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?' Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava

      Ei pidä poimia vain katkelmaa, joka kääntää asian väärinpäin.

      Perisynti katkeaa, kun ihminen tulee vanhurskaaksi ja vanhurskauden saa uskon kautta ja uskon antaa Jumalan Henki evankeliumin kuulemisen kautta. Uskolla lapsi ottaa vastaan vanhurskauden ja siksi kasteen "peso" on uudestisyntymisen peso yhdessä Hengen uudistuksen kautta.,

      *******************************************
      Vanhassa liitossa ympärileikkaus (yleensä 8-päiväisenä) oli "uskonvanhurskauden sinetti" ja siitä huolimatta monelle ympärileikatuille julistettiin "ympärileikatkaa sydämenne esinahka"
      1.Mooseksen kirja:
      17:10 Ja tämä on minun liittoni sinun ja sinun jälkeläistesi kanssa; pitäkää se: ympärileikatkaa jokainen miehenpuoli keskuudessanne.
      17:11 Ympärileikatkaa esinahkanne liha, ja se olkoon liiton merkki meidän välillämme, minun ja teidän.

      5.Mooseksen kirja:
      10:16 Ympärileikatkaa sentähden sydämenne älkääkä olko enää niskureita.

      Jeremia:
      4:4 Ympärileikatkaa itsenne Herralle ja poistakaa sydämenne esinahka, te Juudan miehet ja Jerusalemin asukkaat, ettei minun vihani syttyisi kuin tuli ja palaisi, eikä olisi sammuttajaa,
      teidän tekojenne pahuuden tähden.

      Uudessa liitossa kaste vastaa ympärileikkausta sikäli, että Paavali kutsuu kastetta Kristuksen ympärileikkaukseksi ja uuden liiton oikea ympärileikkaus on kaste ja sen sisältämän vanhurskauden voi ottaa vastaan uskolla ja uskonvanhurkauden sinetti on vastaavasti Pyhän Hengen saaminen. Ei siis ihme, että lapsikastetta vihataan ja halveksitaan, koska se kuuluu
      myös lapsille. Ei se ole juutalainen, joka vain lihallisesti on juutalainen eikä oikea ympärileikkaus se mikä lihassa tehdään, vaan se on juutalainen, joka on sisäisesti juutalainen ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä.

      • oikeaympärileikkaus

        aapo syyllistyy itse siihen, mistä syyttää toisia. Tuo kohtahan jatkuu:
        " Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava".
        Mitä syntiä vauva on tehnyt??? Ei pidä tehdä vääriä johtopäätöksiä. Tuossa puhutaan hengellisestä kuolemasta eikä fyysisestä kuolemasta.

        Tuossahan puhutaan pojasta, joka on TEHNYT vanhurskauden! SIINÄ EI PUHUTA MITÄÄN VIATTOMASTA VAUVASTA, joka ei ole tehnyt hyvää eikä pahaa
        2. Kor 5
        10 . Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän RUUMIISSA OLLESSAAN on tehnyt, joko hyvää tai pahaa
        "11. Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on, niin me koetamme saada ihmisiä uskomaan"
        :Luterilaiset koettavat saada vauvat kastettavaksi, eikä uskoon.

        Meidät siis tuomitaan tekojemme mukaan eikä vanhempien tai aatamin ja eevan tekojen mukaan!!!

        Perisynti on kirkon keksintö, jolla se puolustaa vauvojen pakkokastetta. Raamattu ei sellaista tunne.Taipumus syntiin ei ole synti!!!

        Aabrahan oli uskonvanhurskas JO ENNEN YMPÄRILEIKKAAMISTAAN:
        Room 4:3 "? "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi".
        Room 4:11
        ". Ja hän sai ympärileikkauksen merkin sen uskonvanhurskauden sinetiksi, joka hänellä oli YMPÄRILEIKKAAMATONNA, , että hänestä tulisi kaikkien isä, jotka YMPÄRILEIKKAAMATTOMANA uskovat, niin että vanhurskaus heillekin luettaisiin;"

        On se merkillistä, että aapokin yrittää väärentää Jumalan sanaa, saadakseen tukea harha-opilleen. Etköhän aapo lopeta jo tuo Jumalan Sanan väärentäminen. Joudut siitä kerran vastuuseen Jumalan edessä.

        Ympärileikkausta vastaa Uudessa liitossa SYDÄMEN YMPÄRILEIKKAUS HENGESSÄ, eli Hengestä syntyminen eli uudestisyntyminen.eikä kaste, kuten aapo virheellisesti väittää.
        Room 2:29
        " ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta. "
        2. Kol 2
        "11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, "

        Kastehan on tehty ihmiskäsin, joten kaste ei vastaa ympärileikkausta!Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. Joten valitettavasti taas meni aapon selitykset päin honkia.


      • Voimaylhäältä

        Ympärileikkaus on merkki uskosta. Se ei vastaa mitenkään kastetta. Ympärileikkaus on myös merkki siitä että kuulut uskovien joukkoon. Vanhassaliitossa uskovien joukko oli Israel. Uudessaliitossa ympärileikkaus tapahtuu sydämmessä, jonka vaikuttaa usko. Ympärileikkaus on vanhassa- ja uudessaliitossa merkki uskosta. Usko ja ympärileikkaus on syy ja seuraus, johonka kasteella ei ole mitään vaikutusta.


      • hrwrre
        Voimaylhäältä kirjoitti:

        Ympärileikkaus on merkki uskosta. Se ei vastaa mitenkään kastetta. Ympärileikkaus on myös merkki siitä että kuulut uskovien joukkoon. Vanhassaliitossa uskovien joukko oli Israel. Uudessaliitossa ympärileikkaus tapahtuu sydämmessä, jonka vaikuttaa usko. Ympärileikkaus on vanhassa- ja uudessaliitossa merkki uskosta. Usko ja ympärileikkaus on syy ja seuraus, johonka kasteella ei ole mitään vaikutusta.

        Sydämen ympärileikkaus on kaste, eli syntyminen uudesti vedestä ja Hengestä. Se ei ole ihmiskäsin tehty, vaikka ihmisen käi kasteessa on myös mukana.


      • Voimaylhäältä
        hrwrre kirjoitti:

        Sydämen ympärileikkaus on kaste, eli syntyminen uudesti vedestä ja Hengestä. Se ei ole ihmiskäsin tehty, vaikka ihmisen käi kasteessa on myös mukana.

        Mistä löytyy Raamatusta?

        Lauseesi on täynnä virheitä.

        Niin, näytä kohta jossa kerrotaan, että sydämmen ympärileikkaus on kaste.


      • tiedänton
        Voimaylhäältä kirjoitti:

        Mistä löytyy Raamatusta?

        Lauseesi on täynnä virheitä.

        Niin, näytä kohta jossa kerrotaan, että sydämmen ympärileikkaus on kaste.

        Helppoa, Kol. 2:11-12. Ja Joh. 3:5 kertoo että vedestä ja Hengestä uudestisyntyminen tapahtuu. Ihan oikein veli kirjoittaa.


      • Aapo59
        oikeaympärileikkaus kirjoitti:

        aapo syyllistyy itse siihen, mistä syyttää toisia. Tuo kohtahan jatkuu:
        " Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava".
        Mitä syntiä vauva on tehnyt??? Ei pidä tehdä vääriä johtopäätöksiä. Tuossa puhutaan hengellisestä kuolemasta eikä fyysisestä kuolemasta.

        Tuossahan puhutaan pojasta, joka on TEHNYT vanhurskauden! SIINÄ EI PUHUTA MITÄÄN VIATTOMASTA VAUVASTA, joka ei ole tehnyt hyvää eikä pahaa
        2. Kor 5
        10 . Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän RUUMIISSA OLLESSAAN on tehnyt, joko hyvää tai pahaa
        "11. Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on, niin me koetamme saada ihmisiä uskomaan"
        :Luterilaiset koettavat saada vauvat kastettavaksi, eikä uskoon.

        Meidät siis tuomitaan tekojemme mukaan eikä vanhempien tai aatamin ja eevan tekojen mukaan!!!

        Perisynti on kirkon keksintö, jolla se puolustaa vauvojen pakkokastetta. Raamattu ei sellaista tunne.Taipumus syntiin ei ole synti!!!

        Aabrahan oli uskonvanhurskas JO ENNEN YMPÄRILEIKKAAMISTAAN:
        Room 4:3 "? "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi".
        Room 4:11
        ". Ja hän sai ympärileikkauksen merkin sen uskonvanhurskauden sinetiksi, joka hänellä oli YMPÄRILEIKKAAMATONNA, , että hänestä tulisi kaikkien isä, jotka YMPÄRILEIKKAAMATTOMANA uskovat, niin että vanhurskaus heillekin luettaisiin;"

        On se merkillistä, että aapokin yrittää väärentää Jumalan sanaa, saadakseen tukea harha-opilleen. Etköhän aapo lopeta jo tuo Jumalan Sanan väärentäminen. Joudut siitä kerran vastuuseen Jumalan edessä.

        Ympärileikkausta vastaa Uudessa liitossa SYDÄMEN YMPÄRILEIKKAUS HENGESSÄ, eli Hengestä syntyminen eli uudestisyntyminen.eikä kaste, kuten aapo virheellisesti väittää.
        Room 2:29
        " ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta. "
        2. Kol 2
        "11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, "

        Kastehan on tehty ihmiskäsin, joten kaste ei vastaa ympärileikkausta!Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. Joten valitettavasti taas meni aapon selitykset päin honkia.

        Ei mitään muuta ristiriitaa, mutta kaste on Kristuksen ympärileikkaus ja uudestisyntyminen peso. Kaste on sydämen ympärileikkaus Hengessä, lihan poisriisuminen.

        Kyllä minä kirjoituksessani itse ainakin ymmärsin, että se oli juuri Aabraham, joka ensimmäisenä ympärileikattiin ja oli hänelle uskonvanhurskauden sinetti. Ja vaikka juutalaispojat yleensä sen jälkeen ympärileikattiin, silti profeettojen tiedetään jullistaneen : ympärileikatkaa sydämenne esinahka.

        Meidät on kastettu Kristuksen ympärileikkauksella vesikasteessa ja Pyhä Henki on tässä liitossa uskonvanhurskauden sinetti, Jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.


      • Voimaylhäältä
        tiedänton kirjoitti:

        Helppoa, Kol. 2:11-12. Ja Joh. 3:5 kertoo että vedestä ja Hengestä uudestisyntyminen tapahtuu. Ihan oikein veli kirjoittaa.

        Ei ollutkaan kovin helppoa.
        Toisessa (joh) ei ollut ollenkaan ympärileikkaus ja kaste sanaa. Se siitä. Toisessa sanotaan, että ympäleikkauksella meidät on liitetty kristukseen (kol2:11) ja nyt Kritukseen liitettyinä meidät kasteessa haudataan ja herätetään Kristuksen kanssa (kol2:12).

        Kyllä näissä enemmänkin kerrotaan että kaste ja ympärileikkaus on eri asioita kuin sama asia.

        Voisitko kertoa mistä saisin lutterin kootut selitykset, joiden avulla voisin vääntää ympärileikkauksesta kasteen? Raamatun avulla se ei onnistu.


    • Yksi-usko

      Rakas ystävä.. Voin vakuuttaa sinulle, että kastamattomat vauvat pelastuvat. Se on selvää. Vauvat eivät ole tehneet syntiä. Eiväthän he edes ymmärrä, mitä synti on. Muistatko, mitä Jeesus sanoi lapsista? Hän sanoi, että lasten kaltaisten on taivasten valtakunta. Ja taivaassa ei ole syntiä.

      Matt. 19:14
      "mutta Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta.""

      Jeesus siunasi lapsia, ei näitäkään lapsia kastettu.

      • Yksi-usko

        Vielä yksi Raamatunpaikka todisteeksi:

        Joh. 9:41
        41 Jeesus vastasi: "Jos olisitte sokeita, teitä ei syytettäisi synnistä, mutta te väitätte näkevänne, ja sen tähden synti pysyy teissä."

        http://raamattu.fi/1992/Joh.9.html#o25

        Miten kukaan voi väittää, että vauva olisi syntinen? Hyi olkoon! Ihan älytöntä ja niin Raamatunvastaista kuin ikinä voi olla.


      • Yksiarmo
        Yksi-usko kirjoitti:

        Vielä yksi Raamatunpaikka todisteeksi:

        Joh. 9:41
        41 Jeesus vastasi: "Jos olisitte sokeita, teitä ei syytettäisi synnistä, mutta te väitätte näkevänne, ja sen tähden synti pysyy teissä."

        http://raamattu.fi/1992/Joh.9.html#o25

        Miten kukaan voi väittää, että vauva olisi syntinen? Hyi olkoon! Ihan älytöntä ja niin Raamatunvastaista kuin ikinä voi olla.

        Kaikki ovat syntisiä. Ei siinä tarvitse ketään ihmistä erotella. Synnin turmelemia ovat kaikki, vaikkei vauvat mitään tekosyntejä olekaan tehneet.


      • MMMikkonen

        Miksei kastettu? Koska kristillinen kaste alkoi helluntaista jolloin kristillinen seurakunta eli Kristuksen ruumis syntyi. Jos kristillinen kaste olisi ollut silloin jo voimassa kun Jeesus siunasi lapsia, toki heidät olisi silloin kastettu, koska Jeesuksen puhe on Jumalan Sana, jonka keelemisesta nuokin pienokaiset saivat uskon... " Jos joku viettelee yhdenkään näistä pienistä , jotka uskovat minuun..."
        Samassa Matt 18 :ssa Jeesus selvästi kertoo tulleensa pelastamaan sitä joka on kadonnut ja. Taivaallisen Isän tahto on ettei yksikään noista pienistä lapsista joutuisi kadotukseen ja ko. Luvun kadonnut lammas- vertaus tarkoittaa juuri pienen lapsen etsimistä ja Jeesus on tämä etsijä . Luukkaalla vastaava vertaus kohdistuu aikuisiin


      • Yksi-usko
        Yksiarmo kirjoitti:

        Kaikki ovat syntisiä. Ei siinä tarvitse ketään ihmistä erotella. Synnin turmelemia ovat kaikki, vaikkei vauvat mitään tekosyntejä olekaan tehneet.

        >>Kaikki ovat syntisiä. Ei siinä tarvitse ketään ihmistä erotella. Synnin turmelemia ovat kaikki, vaikkei vauvat mitään tekosyntejä olekaan tehneet. >>

        Todista tuo väitteesi Raamatulla, jos pystyt. Vastaus on, että et pysty, koska oppi on täysin Raamatun vastainen.


      • Yksi-usko
        MMMikkonen kirjoitti:

        Miksei kastettu? Koska kristillinen kaste alkoi helluntaista jolloin kristillinen seurakunta eli Kristuksen ruumis syntyi. Jos kristillinen kaste olisi ollut silloin jo voimassa kun Jeesus siunasi lapsia, toki heidät olisi silloin kastettu, koska Jeesuksen puhe on Jumalan Sana, jonka keelemisesta nuokin pienokaiset saivat uskon... " Jos joku viettelee yhdenkään näistä pienistä , jotka uskovat minuun..."
        Samassa Matt 18 :ssa Jeesus selvästi kertoo tulleensa pelastamaan sitä joka on kadonnut ja. Taivaallisen Isän tahto on ettei yksikään noista pienistä lapsista joutuisi kadotukseen ja ko. Luvun kadonnut lammas- vertaus tarkoittaa juuri pienen lapsen etsimistä ja Jeesus on tämä etsijä . Luukkaalla vastaava vertaus kohdistuu aikuisiin

        >>Samassa Matt 18 :ssa Jeesus selvästi kertoo tulleensa pelastamaan sitä joka on kadonnut ja. Taivaallisen Isän tahto on ettei yksikään noista pienistä lapsista joutuisi kadotukseen ja ko. Luvun kadonnut lammas- vertaus tarkoittaa juuri pienen lapsen etsimistä ja Jeesus on tämä etsijä . Luukkaalla vastaava vertaus kohdistuu aikuisiin >>

        Luku ei puolusta lapsikastetta vähääkään. Päin vastoin. Jeesus sanoi nimenomaan, että "ellette tule lasten kaltaiseksi, ette pääse taivasten valtakuntaan", jae 3.

        Matt. 18 luku
        "1 Kohta sen jälkeen opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja kysyivät: "Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?"
        2 Silloin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen 3 ja sanoi:
        "Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. 4 Se, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, on suurin taivasten valtakunnassa. 5 Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, se ottaa luokseen minut. 6 Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.

        7 "Voi tätä maailmaa ja sen viettelyksiä! Viettelysten täytyy kyllä tulla, mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta ne tulevat! 8 Jos kätesi tai jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan parempi, että käsipuolena tai jalkapuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat kädet ja jalat tallella heitetään ikuiseen tuleen. 9 Ja jos silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä menemään. Onhan parempi, että silmäpuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään helvetin tuleen.
        10 "Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen Isäni kasvoja. [ 11 Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan.]*

        12 "Mitä arvelette: jos jollakulla on sata lammasta ja yksi niistä eksyy, niin eikö hän jätä ne yhdeksänkymmentäyhdeksän vuorille ja lähde etsimään sitä eksynyttä? 13 Ja jos hän sen löytää -- totisesti: hän iloitsee siitä enemmän kuin niistä yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä, jotka eivät olleet eksyksissä. 14 Samoin ei teidän taivaallinen Isänne tahdo, että yksikään näistä vähäisistä joutuisi hukkaan.

        15 "Jos veljesi tekee syntiä, ota asia puheeksi kahden kesken. Jos hän kuulee sinua, olet voittanut hänet takaisin. 16 Mutta ellei hän kuule sinua, ota mukaasi yksi tai kaksi muuta, sillä 'jokainen asia on vahvistettava kahden tai kolmen todistajan sanalla'. 17 Ellei hän kuuntele heitäkään, ilmoita seurakunnalle. Ja jos hän ei tottele seurakuntaakaan, suhtaudu häneen kuin pakanaan tai publikaaniin. 18 Totisesti: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te vapautatte maan päällä, on myös taivaassa vapautettu.
        19 "Minä sanon teille: mitä tahansa asiaa kaksi teistä yhdessä sopien maan päällä rukoilee, sen he saavat minun Isältäni, joka on taivaissa. 20 Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään."

        21 Silloin Pietari tuli Jeesuksen luo ja sanoi: "Herra, jos veljeni yhä uudestaan tekee väärin minua kohtaan, niin kuinka monta kertaa minun on annettava hänelle anteeksi? Peräti seitsemän kertaako?"
        22 "Ei seitsemän, vaan seitsemänkymmentäseitsemän kertaa", vastasi Jeesus.
        23 "Taivasten valtakunta on kuin kuningas, joka vaati palvelijoiltaan tilitykset. 24 Kun hän alkoi tarkastaa niitä, hänen eteensä tuotiin palvelija, joka oli hänelle velkaa kymmenentuhatta talenttia*. 25 Miehellä ei ollut, millä maksaa, ja niin kuningas määräsi, että hänet, hänen vaimonsa ja lapsensa ja koko hänen omaisuutensa oli myytävä ja velka maksettava. 26 Silloin palvelija heittäytyi maahan hänen eteensä ja pyysi: 'Ole kärsivällinen! Minä maksan sinulle kyllä kaiken.' 27 Kuninkaan tuli sääli palvelijaansa, ja hän päästi miehen menemään ja antoi velan anteeksi.
        28 "Mutta kun palvelija meni ulos, hän tapasi toisen palvelijan, joka oli hänelle velkaa sata denaaria*. Hän kävi mieheen käsiksi, kuristi häntä kurkusta ja sanoi: 'Maksa, mitä olet velkaa!' 29 Mies heittäytyi maahan ja pyysi: 'Ole kärsivällinen! Kyllä minä maksan sinulle.' 30 Mutta toinen ei suostunut siihen. Hän meni ja toimitti työtoverinsa vankilaan, kunnes tämä maksaisi velkansa.
        31 "Muut palvelijat näkivät, mitä tapahtui, ja panivat sen pahakseen. He menivät kuninkaan luo ja kertoivat hänelle kaiken. 32 Silloin kuningas kutsutti palvelijan luokseen ja sanoi: 'Sinä kelvoton! Minä annoin sinulle anteeksi koko velan, kun sitä minulta pyysit. 33 Eikö sinunkin olisi pitänyt armahtaa työtoveriasi, niin kuin minä armahdin sinua?' 34 Vihoissaan kuningas pani palvelijansa ankaraan vankeuteen, kunnes tämä maksaisi koko velan.
        35 "Näin tekee minun taivaallinen Isänikin teille, jos te ette kaikesta sydämestä anna kukin veljellenne anteeksi."


      • Yksi-usko
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Samassa Matt 18 :ssa Jeesus selvästi kertoo tulleensa pelastamaan sitä joka on kadonnut ja. Taivaallisen Isän tahto on ettei yksikään noista pienistä lapsista joutuisi kadotukseen ja ko. Luvun kadonnut lammas- vertaus tarkoittaa juuri pienen lapsen etsimistä ja Jeesus on tämä etsijä . Luukkaalla vastaava vertaus kohdistuu aikuisiin >>

        Luku ei puolusta lapsikastetta vähääkään. Päin vastoin. Jeesus sanoi nimenomaan, että "ellette tule lasten kaltaiseksi, ette pääse taivasten valtakuntaan", jae 3.

        Matt. 18 luku
        "1 Kohta sen jälkeen opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja kysyivät: "Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?"
        2 Silloin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen 3 ja sanoi:
        "Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. 4 Se, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, on suurin taivasten valtakunnassa. 5 Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, se ottaa luokseen minut. 6 Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.

        7 "Voi tätä maailmaa ja sen viettelyksiä! Viettelysten täytyy kyllä tulla, mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta ne tulevat! 8 Jos kätesi tai jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan parempi, että käsipuolena tai jalkapuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat kädet ja jalat tallella heitetään ikuiseen tuleen. 9 Ja jos silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä menemään. Onhan parempi, että silmäpuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään helvetin tuleen.
        10 "Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen Isäni kasvoja. [ 11 Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan.]*

        12 "Mitä arvelette: jos jollakulla on sata lammasta ja yksi niistä eksyy, niin eikö hän jätä ne yhdeksänkymmentäyhdeksän vuorille ja lähde etsimään sitä eksynyttä? 13 Ja jos hän sen löytää -- totisesti: hän iloitsee siitä enemmän kuin niistä yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä, jotka eivät olleet eksyksissä. 14 Samoin ei teidän taivaallinen Isänne tahdo, että yksikään näistä vähäisistä joutuisi hukkaan.

        15 "Jos veljesi tekee syntiä, ota asia puheeksi kahden kesken. Jos hän kuulee sinua, olet voittanut hänet takaisin. 16 Mutta ellei hän kuule sinua, ota mukaasi yksi tai kaksi muuta, sillä 'jokainen asia on vahvistettava kahden tai kolmen todistajan sanalla'. 17 Ellei hän kuuntele heitäkään, ilmoita seurakunnalle. Ja jos hän ei tottele seurakuntaakaan, suhtaudu häneen kuin pakanaan tai publikaaniin. 18 Totisesti: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te vapautatte maan päällä, on myös taivaassa vapautettu.
        19 "Minä sanon teille: mitä tahansa asiaa kaksi teistä yhdessä sopien maan päällä rukoilee, sen he saavat minun Isältäni, joka on taivaissa. 20 Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään."

        21 Silloin Pietari tuli Jeesuksen luo ja sanoi: "Herra, jos veljeni yhä uudestaan tekee väärin minua kohtaan, niin kuinka monta kertaa minun on annettava hänelle anteeksi? Peräti seitsemän kertaako?"
        22 "Ei seitsemän, vaan seitsemänkymmentäseitsemän kertaa", vastasi Jeesus.
        23 "Taivasten valtakunta on kuin kuningas, joka vaati palvelijoiltaan tilitykset. 24 Kun hän alkoi tarkastaa niitä, hänen eteensä tuotiin palvelija, joka oli hänelle velkaa kymmenentuhatta talenttia*. 25 Miehellä ei ollut, millä maksaa, ja niin kuningas määräsi, että hänet, hänen vaimonsa ja lapsensa ja koko hänen omaisuutensa oli myytävä ja velka maksettava. 26 Silloin palvelija heittäytyi maahan hänen eteensä ja pyysi: 'Ole kärsivällinen! Minä maksan sinulle kyllä kaiken.' 27 Kuninkaan tuli sääli palvelijaansa, ja hän päästi miehen menemään ja antoi velan anteeksi.
        28 "Mutta kun palvelija meni ulos, hän tapasi toisen palvelijan, joka oli hänelle velkaa sata denaaria*. Hän kävi mieheen käsiksi, kuristi häntä kurkusta ja sanoi: 'Maksa, mitä olet velkaa!' 29 Mies heittäytyi maahan ja pyysi: 'Ole kärsivällinen! Kyllä minä maksan sinulle.' 30 Mutta toinen ei suostunut siihen. Hän meni ja toimitti työtoverinsa vankilaan, kunnes tämä maksaisi velkansa.
        31 "Muut palvelijat näkivät, mitä tapahtui, ja panivat sen pahakseen. He menivät kuninkaan luo ja kertoivat hänelle kaiken. 32 Silloin kuningas kutsutti palvelijan luokseen ja sanoi: 'Sinä kelvoton! Minä annoin sinulle anteeksi koko velan, kun sitä minulta pyysit. 33 Eikö sinunkin olisi pitänyt armahtaa työtoveriasi, niin kuin minä armahdin sinua?' 34 Vihoissaan kuningas pani palvelijansa ankaraan vankeuteen, kunnes tämä maksaisi koko velan.
        35 "Näin tekee minun taivaallinen Isänikin teille, jos te ette kaikesta sydämestä anna kukin veljellenne anteeksi."

        jatkoa edelliseen kommenttiini.

        >>Luvun kadonnut lammas- vertaus tarkoittaa juuri pienen lapsen etsimistä ja Jeesus on tämä etsijä>>

        Lue tarkemmin tuo luku. Kadonnut lammas vertaus viittasi siihen, että jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat Jeesukseen, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen (kts. jae 6). Kysymys on eksyneestä lampaasta (kts. jae 12) tai eksytetystä lampaasta (vrt. ed. jae). Onko vauva vielä eksynyt tai eksytetty. Kyse ei siis ole vauvoista vaan niin isoista lapsista, jotka ovat ymmärtäneet heille opetetun asian. Vauvojen kastaminen on Jumalan pilkkaa.

        Laitan vielä uudestaan nämä Raamatun kohdat:
        "4 Se, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, on suurin taivasten valtakunnassa. 5 Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, se ottaa luokseen minut. 6 Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.

        7 "Voi tätä maailmaa ja sen viettelyksiä! Viettelysten täytyy kyllä tulla, mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta ne tulevat! 8 Jos kätesi tai jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan parempi, että käsipuolena tai jalkapuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat kädet ja jalat tallella heitetään ikuiseen tuleen. 9 Ja jos silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä menemään. Onhan parempi, että silmäpuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään helvetin tuleen.
        10 "Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen Isäni kasvoja. [ 11 Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan.]*

        12 "Mitä arvelette: jos jollakulla on sata lammasta ja yksi niistä eksyy, niin eikö hän jätä ne yhdeksänkymmentäyhdeksän vuorille ja lähde etsimään sitä eksynyttä? 13 Ja jos hän sen löytää -- totisesti: hän iloitsee siitä enemmän kuin niistä yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä, jotka eivät olleet eksyksissä. 14 Samoin ei teidän taivaallinen Isänne tahdo, että yksikään näistä vähäisistä joutuisi hukkaan. ".


      • Yksi-usko
        MMMikkonen kirjoitti:

        Miksei kastettu? Koska kristillinen kaste alkoi helluntaista jolloin kristillinen seurakunta eli Kristuksen ruumis syntyi. Jos kristillinen kaste olisi ollut silloin jo voimassa kun Jeesus siunasi lapsia, toki heidät olisi silloin kastettu, koska Jeesuksen puhe on Jumalan Sana, jonka keelemisesta nuokin pienokaiset saivat uskon... " Jos joku viettelee yhdenkään näistä pienistä , jotka uskovat minuun..."
        Samassa Matt 18 :ssa Jeesus selvästi kertoo tulleensa pelastamaan sitä joka on kadonnut ja. Taivaallisen Isän tahto on ettei yksikään noista pienistä lapsista joutuisi kadotukseen ja ko. Luvun kadonnut lammas- vertaus tarkoittaa juuri pienen lapsen etsimistä ja Jeesus on tämä etsijä . Luukkaalla vastaava vertaus kohdistuu aikuisiin

        >>Miksei kastettu? Koska kristillinen kaste alkoi helluntaista jolloin kristillinen seurakunta eli Kristuksen ruumis syntyi. Jos kristillinen kaste olisi ollut silloin jo voimassa kun Jeesus siunasi lapsia, toki heidät olisi silloin kastettu, koska Jeesuksen puhe on Jumalan Sana, jonka keelemisesta nuokin pienokaiset saivat uskon... " Jos joku viettelee yhdenkään näistä pienistä , jotka uskovat minuun...">>

        Johannes Kastaja kastoi jo ennen ja Jeesus itse kastettiin vasta n. 30-vuotiaana. Jeesus on kuitenkin meidän esikuvamme. Alkuseurakunnassa ei kastettu lapsia. Raamatussa mainittujen perhekuntien lapset ymmärsivät opetuksen ja ottivat Jeesuksen henkilökohtaisena Vapahtajana vastaan. Vauvojen kastaminen on vauvojen kiusaamista ja Jumalan armon vähättelyä. Niin kuin Jumala ei muka voisi pelastaa synnitöntä vauvaa. Ihan hullua hommaa.

        Matt. 18:6
        "Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen. "

        Vauvoista tuossa ei puhuta mitään, vaan jae tarkoitta kyllä sitä, että lapsi, joka ymmärtää johdatetaan Raamatun vastaiseen uskoon. Sellaiselle ihmiselle ei "kunnian kukko" laula viimeisellä tuomiolla.


      • yksisarmo
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Miksei kastettu? Koska kristillinen kaste alkoi helluntaista jolloin kristillinen seurakunta eli Kristuksen ruumis syntyi. Jos kristillinen kaste olisi ollut silloin jo voimassa kun Jeesus siunasi lapsia, toki heidät olisi silloin kastettu, koska Jeesuksen puhe on Jumalan Sana, jonka keelemisesta nuokin pienokaiset saivat uskon... " Jos joku viettelee yhdenkään näistä pienistä , jotka uskovat minuun...">>

        Johannes Kastaja kastoi jo ennen ja Jeesus itse kastettiin vasta n. 30-vuotiaana. Jeesus on kuitenkin meidän esikuvamme. Alkuseurakunnassa ei kastettu lapsia. Raamatussa mainittujen perhekuntien lapset ymmärsivät opetuksen ja ottivat Jeesuksen henkilökohtaisena Vapahtajana vastaan. Vauvojen kastaminen on vauvojen kiusaamista ja Jumalan armon vähättelyä. Niin kuin Jumala ei muka voisi pelastaa synnitöntä vauvaa. Ihan hullua hommaa.

        Matt. 18:6
        "Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen. "

        Vauvoista tuossa ei puhuta mitään, vaan jae tarkoitta kyllä sitä, että lapsi, joka ymmärtää johdatetaan Raamatun vastaiseen uskoon. Sellaiselle ihmiselle ei "kunnian kukko" laula viimeisellä tuomiolla.

        "Todista tuo väitteesi Raamatulla, jos pystyt."

        Room. 5:15, Room. 3:23

        ". Raamatussa mainittujen perhekuntien lapset ymmärsivät opetuksen ja ottivat Jeesuksen henkilökohtaisena Vapahtajana vastaan"

        Miten perustelet tuon Raamatull? Missä tuollaisesta kerrotaan?

        "Vauvoista tuossa ei puhuta mitään, vaan jae tarkoitta kyllä sitä, että lapsi, joka ymmärtää johdatetaan Raamatun vastaiseen uskoon."

        Ymmärryksestä tuo kohta ei puhu, vaan kohdassa on alkutekstissä sana joka tarkoittaa jopa sikiötä.


      • ainalöytyypönkää
        yksisarmo kirjoitti:

        "Todista tuo väitteesi Raamatulla, jos pystyt."

        Room. 5:15, Room. 3:23

        ". Raamatussa mainittujen perhekuntien lapset ymmärsivät opetuksen ja ottivat Jeesuksen henkilökohtaisena Vapahtajana vastaan"

        Miten perustelet tuon Raamatull? Missä tuollaisesta kerrotaan?

        "Vauvoista tuossa ei puhuta mitään, vaan jae tarkoitta kyllä sitä, että lapsi, joka ymmärtää johdatetaan Raamatun vastaiseen uskoon."

        Ymmärryksestä tuo kohta ei puhu, vaan kohdassa on alkutekstissä sana joka tarkoittaa jopa sikiötä.

        Joo hyvin sikiö ottaakin vastaan evankeliumin, kaikkea tapahtuu luterilaisessa unelmauskossa, se on tottakai totta.

        ja tähän kohtaan sopiikin oikein hyvin se kuinka Jumala tekee mitä tahansa ihmeellstä, eikö sovikkin!


      • gwegwge
        ainalöytyypönkää kirjoitti:

        Joo hyvin sikiö ottaakin vastaan evankeliumin, kaikkea tapahtuu luterilaisessa unelmauskossa, se on tottakai totta.

        ja tähän kohtaan sopiikin oikein hyvin se kuinka Jumala tekee mitä tahansa ihmeellstä, eikö sovikkin!

        Kyllä, usko on Jumalan teko. Jopa vastusteleva aikuinen voi tulla uskoon. Jumalan Sanan kautta usko meihin syntyy jos on syntyäkseen. Kaikki eivät tule uskoon.


      • MMMikkonen
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Miksei kastettu? Koska kristillinen kaste alkoi helluntaista jolloin kristillinen seurakunta eli Kristuksen ruumis syntyi. Jos kristillinen kaste olisi ollut silloin jo voimassa kun Jeesus siunasi lapsia, toki heidät olisi silloin kastettu, koska Jeesuksen puhe on Jumalan Sana, jonka keelemisesta nuokin pienokaiset saivat uskon... " Jos joku viettelee yhdenkään näistä pienistä , jotka uskovat minuun...">>

        Johannes Kastaja kastoi jo ennen ja Jeesus itse kastettiin vasta n. 30-vuotiaana. Jeesus on kuitenkin meidän esikuvamme. Alkuseurakunnassa ei kastettu lapsia. Raamatussa mainittujen perhekuntien lapset ymmärsivät opetuksen ja ottivat Jeesuksen henkilökohtaisena Vapahtajana vastaan. Vauvojen kastaminen on vauvojen kiusaamista ja Jumalan armon vähättelyä. Niin kuin Jumala ei muka voisi pelastaa synnitöntä vauvaa. Ihan hullua hommaa.

        Matt. 18:6
        "Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen. "

        Vauvoista tuossa ei puhuta mitään, vaan jae tarkoitta kyllä sitä, että lapsi, joka ymmärtää johdatetaan Raamatun vastaiseen uskoon. Sellaiselle ihmiselle ei "kunnian kukko" laula viimeisellä tuomiolla.

        Ei Jeesus näyttänyt kenellekään esimerkkiä kasteelle mennessään. Hän meni Johanneksen kasteelle siksi , että se oli parannuksen kaste. Johannes kastoi parannuksen kasteella ne, jotka tunnustivat syntinsä. Jeesus oli synnitön, mutta hän olikin Jumalan Karitsa, joka otti pois maailman synnin, kuten Johannes sanoi.

        Monrstiko pitää tämäkin sanoa: JOHANNEKSEN KASTE EI OLLUT KRISTILLINEN KASTE ja siinä ei tultu osallisiksi Hengestä eikä syntien anteeksisaamisesta. Jeesus asetti kristillisen kasteen vasta ylösnousemuksensa jälkeen ja eri apostoleilla se on tallennettu eri tavoin ja Apt: ssa tulee siitä lisätietoa:

        Matt. Opetuslapsetus kastaen ja opettaen käskyt

        Mark. Evankeliumi, usko ja merkit

        Luukas. Parannus

        Joh. Synninpäästö tai pidätys.

        Apt. Kaste syntien anteeksi saamiseksi ja Pyhän Hengen lahjan saamiseksi

        Kirjeet: kaste uudestisynnyttää vedestä ja Hengestä , yhdistää Jeesuksen ristinkuolemaan, hautaamiseen ja ylösnousemiseen. Vapahtaa lihasta eli vihollisuudesta ( perisynti) Ef. 2

        Lisäksi ymmärrän kuten Aapo ja AlliMaaritkin että pienet lapset saavat kasteessa Jumalan armosta lihallisen alkunsa tilalle Pyhästä Hengestä sikiämisen ja neitseestä syntymisen, mikä tarkoittaa sitä, että kasteen kautta heidät kätketään Jumalan edessä Jeesukseen , hänen puhtaaseen ja pyhään alkuun.

        Vaikka heillä ei ole vielä tekosyntejä, silti he ovat langenneessa lihassa siitettyjä ja synnissä syntyneitä ja siten luonnostaan tottelemattomuuden tilassa, mikä on vihollisuutta Henkeä vastaan. Kaste on välttämätön heillekin, koska yhden ihmisen tottelemattomuus ja lankeemus on koitunut ksikille kadotukseksi.

        Uskon ettei kasteesta ole vieläkään ymmärretty kaikkea mutta Jumala avaa Henkensä kautta.


    • näinsemeneeainajaiäti

      lutterilaisten kanssa EI voi keskustella Raamatun kokonaisuudesta, se EI onnistu koskaan koska vain aniharvat heistä pääsevät irti lutterin huuhaaopeista, uskovinakin he ovat niissä kiinni kaksin käsin.

      kokemusta on aiheesta riittävän paljon. vauvakasteoppi on kuolettavaa myrkkyä pitkävaikutteisena se vetää kaiken vinoon koko elämän ajan, näin on käynyt monien Hengessä alottaneiden ja lutterissa lopettaneiden. nimiä ei ole tarpeen mainita niitä on niin paljon.

      • näinsetodellamenee

        Uudestikastajien kanssa EI voi keskustella Raamatun kokonaisuudesta, se EI onnistu koskaan koska vain aniharvat heistä pääsevät irti lahkojen huuhaaopeista, uskovinakin he ovat niissä kiinni kaksin käsin.

        kokemusta on aiheesta riittävän paljon. Uudestikasteoppi on kuolettavaa myrkkyä pitkävaikutteisena se vetää kaiken vinoon koko elämän ajan, näin on käynyt monien Hengessä alottaneiden ja lahkoissa kielillämolotuskurseissa psykoosiin joutuneiden ja siinä jopa uskonsa lopettaneiden nimiä ei ole tarpeen mainita niitä on niin paljon.

        Onneksi saan olla luterilainen kristitty, jolle on opetettu sekä synnintuntoa että armoa Kristuksessa. Ei tarvi noiden lahkojen synnittömyysoppeja ja ohi Jeesuksen meneviä pelastusteitä jankata.


      • gwegwge
        näinsetodellamenee kirjoitti:

        Uudestikastajien kanssa EI voi keskustella Raamatun kokonaisuudesta, se EI onnistu koskaan koska vain aniharvat heistä pääsevät irti lahkojen huuhaaopeista, uskovinakin he ovat niissä kiinni kaksin käsin.

        kokemusta on aiheesta riittävän paljon. Uudestikasteoppi on kuolettavaa myrkkyä pitkävaikutteisena se vetää kaiken vinoon koko elämän ajan, näin on käynyt monien Hengessä alottaneiden ja lahkoissa kielillämolotuskurseissa psykoosiin joutuneiden ja siinä jopa uskonsa lopettaneiden nimiä ei ole tarpeen mainita niitä on niin paljon.

        Onneksi saan olla luterilainen kristitty, jolle on opetettu sekä synnintuntoa että armoa Kristuksessa. Ei tarvi noiden lahkojen synnittömyysoppeja ja ohi Jeesuksen meneviä pelastusteitä jankata.

        Näistä uudestikastajalahkoista on paljon hälyttäviä esimerkkejä uskontojen uhrien tuki ry:ssä. Moni uskova on menettänyt sekä uskonsa että terveytensä noissa porukoissa. Eikä niistä voi erota niin helposti kuin vaikka evlut kirkosta, Ei ei, siellä uudestikastajat henkisen väkivallan avulla taivutetaan jäämään tai sitten pannaan välit poikki. Voi vain kuvitella tuon tappamista, teurastamista ja halkopinoja ihannoivat papan lahkon miten vaarallinen se on ja miten siellä vihataan lapsena kastettuja uskovia. Oikein pelottaa. Papan kanssa on turha keskustella Raamatusta kun se ei usko mitä siellä sanotaan.

        Luterilaisessa kirkossa onneksi on tervettä oppia. Siellä tunnustetaan ihmistä vaivaava synti ja korostetaan Jumalan armoa ja uskotaan niihin välineisiin joilla Kristus armoaan jakaa. On tevttä uskoa varmasti uudestikastajillakin mutta paljon on tuota sairaanloista yliuskonnollisuutta. Tuo näillä palstoilla mainittu ”kurssi” on pelottava esimerkki siitä.


      • todistantänveljet
        gwegwge kirjoitti:

        Näistä uudestikastajalahkoista on paljon hälyttäviä esimerkkejä uskontojen uhrien tuki ry:ssä. Moni uskova on menettänyt sekä uskonsa että terveytensä noissa porukoissa. Eikä niistä voi erota niin helposti kuin vaikka evlut kirkosta, Ei ei, siellä uudestikastajat henkisen väkivallan avulla taivutetaan jäämään tai sitten pannaan välit poikki. Voi vain kuvitella tuon tappamista, teurastamista ja halkopinoja ihannoivat papan lahkon miten vaarallinen se on ja miten siellä vihataan lapsena kastettuja uskovia. Oikein pelottaa. Papan kanssa on turha keskustella Raamatusta kun se ei usko mitä siellä sanotaan.

        Luterilaisessa kirkossa onneksi on tervettä oppia. Siellä tunnustetaan ihmistä vaivaava synti ja korostetaan Jumalan armoa ja uskotaan niihin välineisiin joilla Kristus armoaan jakaa. On tevttä uskoa varmasti uudestikastajillakin mutta paljon on tuota sairaanloista yliuskonnollisuutta. Tuo näillä palstoilla mainittu ”kurssi” on pelottava esimerkki siitä.

        Joo! Ei tuo pappakaan koskaan armosta, tai kasteesta saatavasta lahjasta puhu, kuten ei uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollikaan. Ne puhuu vain tappamisesta, väkivallasta, karkotuksista, taiasta, vauvoista sekä ihmisen ratkaisusta ja kuuliaisuudesta, ja siitä miten ihminen ei ole syntyessään syntinen. Luterilaiset taas täällä korostavat ihmisen syntisyyttä ja Jeesusta, jossa yksin on pelastus. Jeesus on kuollut puolestamme, ottanut kasteessa omakseen, lahjoittanut uskon ja vie taivaaseen yksin armosta. Tähän luterilaiset turvaavat. Meidän turvamme ei ole omassa uskossa tai ratkaisussa, vaan Kristuksessa, joka uskon ja sitä kautta pelastuksen antaa. Jokainen näkee ettei nuo katkerien uudestikastajien tappopuheet ole mitään Pyhän Hengen työtä, vaan Pyhän Hengen työtä on Kristuksen ja Hänen tekojensa korottaminen, mitä uudestikastajat eivät koskaan tee. He yrittävät Kristuksen teoissakin saada esille oman erinomaisuutensa, oman ratkaisunsa ja oman päätöksensä ja kuuliaisuutensa. Ehkä tästä käy jo ilmi, missä on ero kristittyjen ja uudestikastajien välillä.


      • Yksi-usko
        todistantänveljet kirjoitti:

        Joo! Ei tuo pappakaan koskaan armosta, tai kasteesta saatavasta lahjasta puhu, kuten ei uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollikaan. Ne puhuu vain tappamisesta, väkivallasta, karkotuksista, taiasta, vauvoista sekä ihmisen ratkaisusta ja kuuliaisuudesta, ja siitä miten ihminen ei ole syntyessään syntinen. Luterilaiset taas täällä korostavat ihmisen syntisyyttä ja Jeesusta, jossa yksin on pelastus. Jeesus on kuollut puolestamme, ottanut kasteessa omakseen, lahjoittanut uskon ja vie taivaaseen yksin armosta. Tähän luterilaiset turvaavat. Meidän turvamme ei ole omassa uskossa tai ratkaisussa, vaan Kristuksessa, joka uskon ja sitä kautta pelastuksen antaa. Jokainen näkee ettei nuo katkerien uudestikastajien tappopuheet ole mitään Pyhän Hengen työtä, vaan Pyhän Hengen työtä on Kristuksen ja Hänen tekojensa korottaminen, mitä uudestikastajat eivät koskaan tee. He yrittävät Kristuksen teoissakin saada esille oman erinomaisuutensa, oman ratkaisunsa ja oman päätöksensä ja kuuliaisuutensa. Ehkä tästä käy jo ilmi, missä on ero kristittyjen ja uudestikastajien välillä.

        >>Meidän turvamme ei ole omassa uskossa tai ratkaisussa, vaan Kristuksessa>>

        Teidän opin mukaan pelastuvat siis ateistitkin, jotka kieltävät Jeesuksen, kun heidät on lapsena kastettu. Ihan pelkästä armosta.


      • Yksi-usko
        todistantänveljet kirjoitti:

        Joo! Ei tuo pappakaan koskaan armosta, tai kasteesta saatavasta lahjasta puhu, kuten ei uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollikaan. Ne puhuu vain tappamisesta, väkivallasta, karkotuksista, taiasta, vauvoista sekä ihmisen ratkaisusta ja kuuliaisuudesta, ja siitä miten ihminen ei ole syntyessään syntinen. Luterilaiset taas täällä korostavat ihmisen syntisyyttä ja Jeesusta, jossa yksin on pelastus. Jeesus on kuollut puolestamme, ottanut kasteessa omakseen, lahjoittanut uskon ja vie taivaaseen yksin armosta. Tähän luterilaiset turvaavat. Meidän turvamme ei ole omassa uskossa tai ratkaisussa, vaan Kristuksessa, joka uskon ja sitä kautta pelastuksen antaa. Jokainen näkee ettei nuo katkerien uudestikastajien tappopuheet ole mitään Pyhän Hengen työtä, vaan Pyhän Hengen työtä on Kristuksen ja Hänen tekojensa korottaminen, mitä uudestikastajat eivät koskaan tee. He yrittävät Kristuksen teoissakin saada esille oman erinomaisuutensa, oman ratkaisunsa ja oman päätöksensä ja kuuliaisuutensa. Ehkä tästä käy jo ilmi, missä on ero kristittyjen ja uudestikastajien välillä.

        >>missä on ero kristittyjen ja uudestikastajien välillä.>>

        Siinä, että aikuiskasteen kannattajat opettavat ainoaa Raamatullista oppia, Jeesuksen erimerkin mukaan. He eivät ole uudelleenkastajia, koska lapsikaste ei merkitse mitään. Se on täyttä pelleilyä. Onko mielestäsi kristitty sellainen, joka elää Raamatun mukaan vaan sellainen, joka elää perinnäissääntöjen mukaan ja Raamatunvastaisesti?


      • Yksi-usko
        näinsetodellamenee kirjoitti:

        Uudestikastajien kanssa EI voi keskustella Raamatun kokonaisuudesta, se EI onnistu koskaan koska vain aniharvat heistä pääsevät irti lahkojen huuhaaopeista, uskovinakin he ovat niissä kiinni kaksin käsin.

        kokemusta on aiheesta riittävän paljon. Uudestikasteoppi on kuolettavaa myrkkyä pitkävaikutteisena se vetää kaiken vinoon koko elämän ajan, näin on käynyt monien Hengessä alottaneiden ja lahkoissa kielillämolotuskurseissa psykoosiin joutuneiden ja siinä jopa uskonsa lopettaneiden nimiä ei ole tarpeen mainita niitä on niin paljon.

        Onneksi saan olla luterilainen kristitty, jolle on opetettu sekä synnintuntoa että armoa Kristuksessa. Ei tarvi noiden lahkojen synnittömyysoppeja ja ohi Jeesuksen meneviä pelastusteitä jankata.

        >>Uudestikastajien kanssa EI voi keskustella Raamatun kokonaisuudesta, se EI onnistu koskaan koska vain aniharvat heistä pääsevät irti lahkojen huuhaaopeista, uskovinakin he ovat niissä kiinni kaksin käsin.>>

        Aikuiskasteen kannattajien kanssa voi aina keskustella ja nimenomaan Raamatun tekstit mukaan ottaen. Koska et pysty Raamatulla puolustamaan lapsikastetta, niin sen vuoksi joudut nimittelemään Raamatullisen eli aikuiskasteen omaksuvia.

        >>Luterilaisessa kirkossa onneksi on tervettä oppia. Siellä tunnustetaan ihmistä vaivaava synti ja korostetaan Jumalan armoa ja uskotaan niihin välineisiin joilla Kristus armoaan jakaa. On tevttä uskoa varmasti uudestikastajillakin mutta paljon on tuota sairaanloista yliuskonnollisuutta. Tuo näillä palstoilla mainittu ”kurssi” on pelottava esimerkki siitä. >>

        Tässä hyvä erimerkki uhoamisesta, mutta Raamatun paikkoja ei vain löydy. Eikä Jeesuksen antamaa esimerkkiä.

        >>kuten ei uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollikaan>>

        Lisää esimerkkejä vauvakasteen kannattajien kielenkäytöstä, kun eväät loppuvat Raamatusta.

        >> Ne puhuu vain tappamisesta, väkivallasta, karkotuksista, taiasta, vauvoista sekä ihmisen ratkaisusta ja kuuliaisuudesta, ja siitä miten ihminen ei ole syntyessään syntinen. >>

        Tässä turvaudutaan pelkkään panetteluun. Raamatusta kun ei ole nyt apua.

        >> Luterilaiset taas täällä korostavat ihmisen syntisyyttä ja Jeesusta, jossa yksin on pelastus. Jeesus on kuollut puolestamme, ottanut kasteessa omakseen, lahjoittanut uskon ja vie taivaaseen yksin armosta. Tähän luterilaiset turvaavat.>>

        Omakehu haisee, mutta ei edelleenkään Raamatun todistusta.

        >>Meidän turvamme ei ole omassa uskossa tai ratkaisussa>>

        Aika käsittämätöntä. Mitähän Raamattu tuohon sanoo?

        >>Jokainen näkee ettei nuo katkerien uudestikastajien tappopuheet ole mitään Pyhän Hengen työtä, vaan Pyhän Hengen työtä on Kristuksen ja Hänen tekojensa korottaminen, mitä uudestikastajat eivät koskaan tee. >>

        Mitähän nuo tappopuheet ovat? En ymmärrä tätä lainkaan. Pyhän Hengen työ on nimenomaan sitä, että uskotaan Jumalaan. Sitten mennään kasteelle.

        >>He yrittävät Kristuksen teoissakin saada esille oman erinomaisuutensa, oman ratkaisunsa ja oman päätöksensä ja kuuliaisuutensa. >>

        Väärin. Se on Jumalan teko, kun ihminen tulee uskoon.

        >>Ehkä tästä käy jo ilmi, missä on ero kristittyjen ja uudestikastajien välillä. >>

        Joo. Ero tuli selväksi. Aikuiskasteen kannattajat toimivat Raamatun opetuksen mukaan ja lapsikasteen puoltajat ovat olevinaan muita parempia.


      • Yksiarmo
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Uudestikastajien kanssa EI voi keskustella Raamatun kokonaisuudesta, se EI onnistu koskaan koska vain aniharvat heistä pääsevät irti lahkojen huuhaaopeista, uskovinakin he ovat niissä kiinni kaksin käsin.>>

        Aikuiskasteen kannattajien kanssa voi aina keskustella ja nimenomaan Raamatun tekstit mukaan ottaen. Koska et pysty Raamatulla puolustamaan lapsikastetta, niin sen vuoksi joudut nimittelemään Raamatullisen eli aikuiskasteen omaksuvia.

        >>Luterilaisessa kirkossa onneksi on tervettä oppia. Siellä tunnustetaan ihmistä vaivaava synti ja korostetaan Jumalan armoa ja uskotaan niihin välineisiin joilla Kristus armoaan jakaa. On tevttä uskoa varmasti uudestikastajillakin mutta paljon on tuota sairaanloista yliuskonnollisuutta. Tuo näillä palstoilla mainittu ”kurssi” on pelottava esimerkki siitä. >>

        Tässä hyvä erimerkki uhoamisesta, mutta Raamatun paikkoja ei vain löydy. Eikä Jeesuksen antamaa esimerkkiä.

        >>kuten ei uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollikaan>>

        Lisää esimerkkejä vauvakasteen kannattajien kielenkäytöstä, kun eväät loppuvat Raamatusta.

        >> Ne puhuu vain tappamisesta, väkivallasta, karkotuksista, taiasta, vauvoista sekä ihmisen ratkaisusta ja kuuliaisuudesta, ja siitä miten ihminen ei ole syntyessään syntinen. >>

        Tässä turvaudutaan pelkkään panetteluun. Raamatusta kun ei ole nyt apua.

        >> Luterilaiset taas täällä korostavat ihmisen syntisyyttä ja Jeesusta, jossa yksin on pelastus. Jeesus on kuollut puolestamme, ottanut kasteessa omakseen, lahjoittanut uskon ja vie taivaaseen yksin armosta. Tähän luterilaiset turvaavat.>>

        Omakehu haisee, mutta ei edelleenkään Raamatun todistusta.

        >>Meidän turvamme ei ole omassa uskossa tai ratkaisussa>>

        Aika käsittämätöntä. Mitähän Raamattu tuohon sanoo?

        >>Jokainen näkee ettei nuo katkerien uudestikastajien tappopuheet ole mitään Pyhän Hengen työtä, vaan Pyhän Hengen työtä on Kristuksen ja Hänen tekojensa korottaminen, mitä uudestikastajat eivät koskaan tee. >>

        Mitähän nuo tappopuheet ovat? En ymmärrä tätä lainkaan. Pyhän Hengen työ on nimenomaan sitä, että uskotaan Jumalaan. Sitten mennään kasteelle.

        >>He yrittävät Kristuksen teoissakin saada esille oman erinomaisuutensa, oman ratkaisunsa ja oman päätöksensä ja kuuliaisuutensa. >>

        Väärin. Se on Jumalan teko, kun ihminen tulee uskoon.

        >>Ehkä tästä käy jo ilmi, missä on ero kristittyjen ja uudestikastajien välillä. >>

        Joo. Ero tuli selväksi. Aikuiskasteen kannattajat toimivat Raamatun opetuksen mukaan ja lapsikasteen puoltajat ovat olevinaan muita parempia.

        "Teidän opin mukaan pelastuvat siis ateistitkin"

        Eivät pelastu, koska vain uskon kautta voi pelastua.

        ", koska lapsikaste ei merkitse mitään."

        Kumma kun tekin niitä lapsia kuitenkin kastatte. On se kumma jos Jumala toimii aikuisen kasteessa mutta ei lapsen kasteessa :D

        "Mitähän nuo tappopuheet ovat? En ymmärrä tätä lainkaan. "

        Täällä uudestikastajat puhuvat koko ajan tappamisesta ja siitä iten kristittyjä on tapettu. He oikein herkuttelevat halkopinoilla ja rovioilla. Jonkinlainen fantasia heille tuo tappaminen näköjään.

        "Väärin. Se on Jumalan teko, kun ihminen tulee uskoon."

        Se on sitä! Mutta täällä uudestikastajat pitävät uskoa ihmisenratkaisuna ja uudestisyntymistä ihmisen tekona ja pilkkaavat sitä kun luterilaiset täällä sanovat molempien olevan Jumalan tekoja.

        "Aikuiskasteen kannattajat toimivat Raamatun opetuksen mukaan ja lapsikasteen puoltajat ovat olevinaan muita parempia"

        Uudestikastajat toimivat vastoin Raamattua kastaessaan uudesti ja muuttaessaan kasteen merkityksen. Lapsikasteen puolustajat taas toimivat Raamatun opetuksen mukaan kieltäytyessään uudestikasteelle menemisestä. Uudestikastajat pitävät itseään muita parempina ,"oikein kastetuina". Taivaan portilla nähdään, olivatko he parempia kuin muut. Raamattu on kasteasiassa luterilaisten puolella.


      • ghlokq
        Yksiarmo kirjoitti:

        "Teidän opin mukaan pelastuvat siis ateistitkin"

        Eivät pelastu, koska vain uskon kautta voi pelastua.

        ", koska lapsikaste ei merkitse mitään."

        Kumma kun tekin niitä lapsia kuitenkin kastatte. On se kumma jos Jumala toimii aikuisen kasteessa mutta ei lapsen kasteessa :D

        "Mitähän nuo tappopuheet ovat? En ymmärrä tätä lainkaan. "

        Täällä uudestikastajat puhuvat koko ajan tappamisesta ja siitä iten kristittyjä on tapettu. He oikein herkuttelevat halkopinoilla ja rovioilla. Jonkinlainen fantasia heille tuo tappaminen näköjään.

        "Väärin. Se on Jumalan teko, kun ihminen tulee uskoon."

        Se on sitä! Mutta täällä uudestikastajat pitävät uskoa ihmisenratkaisuna ja uudestisyntymistä ihmisen tekona ja pilkkaavat sitä kun luterilaiset täällä sanovat molempien olevan Jumalan tekoja.

        "Aikuiskasteen kannattajat toimivat Raamatun opetuksen mukaan ja lapsikasteen puoltajat ovat olevinaan muita parempia"

        Uudestikastajat toimivat vastoin Raamattua kastaessaan uudesti ja muuttaessaan kasteen merkityksen. Lapsikasteen puolustajat taas toimivat Raamatun opetuksen mukaan kieltäytyessään uudestikasteelle menemisestä. Uudestikastajat pitävät itseään muita parempina ,"oikein kastetuina". Taivaan portilla nähdään, olivatko he parempia kuin muut. Raamattu on kasteasiassa luterilaisten puolella.

        Vauvakasteella ei ole mitään raamatullista merkitystä, ainoastaan pakanallinen ja antikristillinen merkitys sillä on. Vain mielikuvitususkonnoista löytyy vauvakaste. Uudestikastamista esiintyy ainoastaan luterilaisessa kirkossa kun siellä kastetaan vauvakasteella kahteen kertaan mutta sellaistahan voi tapahtua mielikuvitususkonnoissa. Ei ole mitään rajoja sille, mitä mielikuvitususkonnoissa tapahtuu tai mitä siellä opetetaan.


      • voihyvänenaika
        Yksiarmo kirjoitti:

        "Teidän opin mukaan pelastuvat siis ateistitkin"

        Eivät pelastu, koska vain uskon kautta voi pelastua.

        ", koska lapsikaste ei merkitse mitään."

        Kumma kun tekin niitä lapsia kuitenkin kastatte. On se kumma jos Jumala toimii aikuisen kasteessa mutta ei lapsen kasteessa :D

        "Mitähän nuo tappopuheet ovat? En ymmärrä tätä lainkaan. "

        Täällä uudestikastajat puhuvat koko ajan tappamisesta ja siitä iten kristittyjä on tapettu. He oikein herkuttelevat halkopinoilla ja rovioilla. Jonkinlainen fantasia heille tuo tappaminen näköjään.

        "Väärin. Se on Jumalan teko, kun ihminen tulee uskoon."

        Se on sitä! Mutta täällä uudestikastajat pitävät uskoa ihmisenratkaisuna ja uudestisyntymistä ihmisen tekona ja pilkkaavat sitä kun luterilaiset täällä sanovat molempien olevan Jumalan tekoja.

        "Aikuiskasteen kannattajat toimivat Raamatun opetuksen mukaan ja lapsikasteen puoltajat ovat olevinaan muita parempia"

        Uudestikastajat toimivat vastoin Raamattua kastaessaan uudesti ja muuttaessaan kasteen merkityksen. Lapsikasteen puolustajat taas toimivat Raamatun opetuksen mukaan kieltäytyessään uudestikasteelle menemisestä. Uudestikastajat pitävät itseään muita parempina ,"oikein kastetuina". Taivaan portilla nähdään, olivatko he parempia kuin muut. Raamattu on kasteasiassa luterilaisten puolella.

        vitsikkääksi kokeilit heittäytyä hehe.

        "taivaan portilla nähdään...heheheh..todellakin, siellä nähdään, ja siellä ei luetakkaan enää katkismusta, ei lyhyttä eikä pitkää, muista sekin hyvissä ajoin.

        koita nyt jo tajuta että kaikki nuo ovay kirkkoisienne hölmöyksiä ja paavin jesuiittojen temppuja rahakirstun ja sotamassan varmistamiseksi aikansa sotaisille hoopoille.


      • gewgg
        voihyvänenaika kirjoitti:

        vitsikkääksi kokeilit heittäytyä hehe.

        "taivaan portilla nähdään...heheheh..todellakin, siellä nähdään, ja siellä ei luetakkaan enää katkismusta, ei lyhyttä eikä pitkää, muista sekin hyvissä ajoin.

        koita nyt jo tajuta että kaikki nuo ovay kirkkoisienne hölmöyksiä ja paavin jesuiittojen temppuja rahakirstun ja sotamassan varmistamiseksi aikansa sotaisille hoopoille.

        Kaste ei ole kirkkoisien kekintö vaa Jeesuksen asettama armonväline. Taivaan portilla nähdään, kuka sitten on oikeassa kun siitä tuntuu erimielisyyttä olevan :)


      • Yksi-usko
        Yksiarmo kirjoitti:

        "Teidän opin mukaan pelastuvat siis ateistitkin"

        Eivät pelastu, koska vain uskon kautta voi pelastua.

        ", koska lapsikaste ei merkitse mitään."

        Kumma kun tekin niitä lapsia kuitenkin kastatte. On se kumma jos Jumala toimii aikuisen kasteessa mutta ei lapsen kasteessa :D

        "Mitähän nuo tappopuheet ovat? En ymmärrä tätä lainkaan. "

        Täällä uudestikastajat puhuvat koko ajan tappamisesta ja siitä iten kristittyjä on tapettu. He oikein herkuttelevat halkopinoilla ja rovioilla. Jonkinlainen fantasia heille tuo tappaminen näköjään.

        "Väärin. Se on Jumalan teko, kun ihminen tulee uskoon."

        Se on sitä! Mutta täällä uudestikastajat pitävät uskoa ihmisenratkaisuna ja uudestisyntymistä ihmisen tekona ja pilkkaavat sitä kun luterilaiset täällä sanovat molempien olevan Jumalan tekoja.

        "Aikuiskasteen kannattajat toimivat Raamatun opetuksen mukaan ja lapsikasteen puoltajat ovat olevinaan muita parempia"

        Uudestikastajat toimivat vastoin Raamattua kastaessaan uudesti ja muuttaessaan kasteen merkityksen. Lapsikasteen puolustajat taas toimivat Raamatun opetuksen mukaan kieltäytyessään uudestikasteelle menemisestä. Uudestikastajat pitävät itseään muita parempina ,"oikein kastetuina". Taivaan portilla nähdään, olivatko he parempia kuin muut. Raamattu on kasteasiassa luterilaisten puolella.

        >>Se on sitä! Mutta täällä uudestikastajat pitävät uskoa ihmisenratkaisuna ja uudestisyntymistä ihmisen tekona ja pilkkaavat sitä kun luterilaiset täällä sanovat molempien olevan Jumalan tekoja.>>

        Mitä ovat uudestikastajat? Se on halventava nimitys Raamatulliseen pitäytyvistä. Raamatussa ei ole vauvakastetta vaan ainoastaan uskovien kaste. Vauvat eivät tarvitse kastetta, koska eivät ole tehneet vielä syntiä. Jeesuskin siunasi lapsia. Ei heitä kukaan kastanut.

        >>Uudestikastajat toimivat vastoin Raamattua kastaessaan uudesti ja muuttaessaan kasteen merkityksen. Lapsikasteen puolustajat taas toimivat Raamatun opetuksen mukaan kieltäytyessään uudestikasteelle menemisestä. Uudestikastajat pitävät itseään muita parempina ,"oikein kastetuina". Taivaan portilla nähdään, olivatko he parempia kuin muut. Raamattu on kasteasiassa luterilaisten puolella. >>

        Jälleen tuo outo "uudelleenkastajat" -pilkkanmitys. Raamatussa on vain yksi kaste ja se on uskovien kaste. Muut kasteet ovat mitä ovat. Jokainenhan voi kastaa miten haluaa. Miten luulet Jeesuksen suhtautuvan vauvakasteeseen? Hän itse on sanonut, että taivasten valtakunta on lasten kaltainen. Mitä Jeesus sanoo, jos väität että taivasten valtakunta onkin syntisten lasten kaltainen, ja että vain kasteella vauvojen perisynnit pestään pois. Minua hävettäisi tuollainen ajatuskin, mutta luterilaisilla näyttää olevan "pokkaa" väittää vaikka mitä ja pilkata Jumalaa.


      • Yksi-usko
        gewgg kirjoitti:

        Kaste ei ole kirkkoisien kekintö vaa Jeesuksen asettama armonväline. Taivaan portilla nähdään, kuka sitten on oikeassa kun siitä tuntuu erimielisyyttä olevan :)

        >>Kaste ei ole kirkkoisien kekintö vaa Jeesuksen asettama armonväline. Taivaan portilla nähdään, kuka sitten on oikeassa kun siitä tuntuu erimielisyyttä olevan :) >>

        Raamatussa on vain yksi kaste ja se on uskovien kaste.


      • yksisarmo
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Se on sitä! Mutta täällä uudestikastajat pitävät uskoa ihmisenratkaisuna ja uudestisyntymistä ihmisen tekona ja pilkkaavat sitä kun luterilaiset täällä sanovat molempien olevan Jumalan tekoja.>>

        Mitä ovat uudestikastajat? Se on halventava nimitys Raamatulliseen pitäytyvistä. Raamatussa ei ole vauvakastetta vaan ainoastaan uskovien kaste. Vauvat eivät tarvitse kastetta, koska eivät ole tehneet vielä syntiä. Jeesuskin siunasi lapsia. Ei heitä kukaan kastanut.

        >>Uudestikastajat toimivat vastoin Raamattua kastaessaan uudesti ja muuttaessaan kasteen merkityksen. Lapsikasteen puolustajat taas toimivat Raamatun opetuksen mukaan kieltäytyessään uudestikasteelle menemisestä. Uudestikastajat pitävät itseään muita parempina ,"oikein kastetuina". Taivaan portilla nähdään, olivatko he parempia kuin muut. Raamattu on kasteasiassa luterilaisten puolella. >>

        Jälleen tuo outo "uudelleenkastajat" -pilkkanmitys. Raamatussa on vain yksi kaste ja se on uskovien kaste. Muut kasteet ovat mitä ovat. Jokainenhan voi kastaa miten haluaa. Miten luulet Jeesuksen suhtautuvan vauvakasteeseen? Hän itse on sanonut, että taivasten valtakunta on lasten kaltainen. Mitä Jeesus sanoo, jos väität että taivasten valtakunta onkin syntisten lasten kaltainen, ja että vain kasteella vauvojen perisynnit pestään pois. Minua hävettäisi tuollainen ajatuskin, mutta luterilaisilla näyttää olevan "pokkaa" väittää vaikka mitä ja pilkata Jumalaa.

        "Mitä ovat uudestikastajat?"

        Niitä jotka kastavat ihmisiä uudestaan.

        "Raamatussa ei ole vauvakastetta vaan ainoastaan uskovien kaste. "

        Raamattu ei tunne sen paremmin uskovien kastetta kuin vauvakastetta kuin aikuiskastettakaan. Se tuntee vain kasteen, ja se on kaikille sama.

        "ei heitä kukaan kastanut. "

        Kun Jeesus siunasi lapset, ei ollut olemassa kristillistä kastetta, millä kastaa. Sehän asetettiin Herran toimesta vasta myöhemmin.

        "Miten luulet Jeesuksen suhtautuvan vauvakasteeseen? "

        Ihan niin kuin muidenkin ikäisten kasteeseen. Miten luulet Jeesuksen suhtautuvan 46-vuotiaiden kasteeseen?

        "Hän itse on sanonut, että taivasten valtakunta on lasten kaltainen2

        Eipäs, vaan hän sanoi että lasten kaltaisten on taivasten valtakunta.

        " Mitä Jeesus sanoo, jos väität että taivasten valtakunta onkin syntisten lasten kaltainen, ja että vain kasteella vauvojen perisynnit pestään pois2

        Sotket asiat totaalisesti. Lapsen kaltaisuus tarkoitta viatonta uskoa. Lapsi uskoo helpommin kuin vastusteleva aikuinen. Lasten kaltaisuus ei tarkoita sitä, että lapsi olisi automaattisesti taivasten valtakunnassa. Sinne mennään vain kasteen ja uskon kautta. Koskee myös lapsia. Jeesushan sanoo että joka ei OTA VASTAAN tuota valtakuntaa NIIN KUIN LAPSI, ei sinne pääse. Ei Raamatussa missään anneta kellekään paikkaa tuossa valtakunnassa ilman uskoa. Kasteessa synnit pestään pois, niinhän Raamattu opettaa.
        Tunnut olevan sekä jumalapilkkaaja että ulalla Raamatusta.


      • Yksi-usko
        yksisarmo kirjoitti:

        "Mitä ovat uudestikastajat?"

        Niitä jotka kastavat ihmisiä uudestaan.

        "Raamatussa ei ole vauvakastetta vaan ainoastaan uskovien kaste. "

        Raamattu ei tunne sen paremmin uskovien kastetta kuin vauvakastetta kuin aikuiskastettakaan. Se tuntee vain kasteen, ja se on kaikille sama.

        "ei heitä kukaan kastanut. "

        Kun Jeesus siunasi lapset, ei ollut olemassa kristillistä kastetta, millä kastaa. Sehän asetettiin Herran toimesta vasta myöhemmin.

        "Miten luulet Jeesuksen suhtautuvan vauvakasteeseen? "

        Ihan niin kuin muidenkin ikäisten kasteeseen. Miten luulet Jeesuksen suhtautuvan 46-vuotiaiden kasteeseen?

        "Hän itse on sanonut, että taivasten valtakunta on lasten kaltainen2

        Eipäs, vaan hän sanoi että lasten kaltaisten on taivasten valtakunta.

        " Mitä Jeesus sanoo, jos väität että taivasten valtakunta onkin syntisten lasten kaltainen, ja että vain kasteella vauvojen perisynnit pestään pois2

        Sotket asiat totaalisesti. Lapsen kaltaisuus tarkoitta viatonta uskoa. Lapsi uskoo helpommin kuin vastusteleva aikuinen. Lasten kaltaisuus ei tarkoita sitä, että lapsi olisi automaattisesti taivasten valtakunnassa. Sinne mennään vain kasteen ja uskon kautta. Koskee myös lapsia. Jeesushan sanoo että joka ei OTA VASTAAN tuota valtakuntaa NIIN KUIN LAPSI, ei sinne pääse. Ei Raamatussa missään anneta kellekään paikkaa tuossa valtakunnassa ilman uskoa. Kasteessa synnit pestään pois, niinhän Raamattu opettaa.
        Tunnut olevan sekä jumalapilkkaaja että ulalla Raamatusta.

        >>Raamattu ei tunne sen paremmin uskovien kastetta kuin vauvakastetta kuin aikuiskastettakaan. Se tuntee vain kasteen, ja se on kaikille sama.>>

        Kyllä ja kastetta edeltää aina usko. Vauvan kohdalla tämä ei voi toteutua, koska vauva tai pieni lapsi eivät ymmärrä asiaa.

        >>Kun Jeesus siunasi lapset, ei ollut olemassa kristillistä kastetta, millä kastaa. Sehän asetettiin Herran toimesta vasta myöhemmin.>>

        Vasta Rooman kirkon toimesta. Alkuseurakunta noudatti apostolista uskovien kastetta.

        >>Ihan niin kuin muidenkin ikäisten kasteeseen. Miten luulet Jeesuksen suhtautuvan 46-vuotiaiden kasteeseen?>>

        46-vuotiaan kaste on aikuiskaste. Hän ymmärtää synnin ja pelastuksen. Vauva tai pieni lapsi ei sitä ymmärrä.

        >>"Hän itse on sanonut, että taivasten valtakunta on lasten kaltainen" Eipäs, vaan hän sanoi että lasten kaltaisten on taivasten valtakunta.>>

        Olet oikeassa. Kuitenkaan asia ei muutu. "Lasten kaltaisten on taivasten valtakunta" tarkoittaa sitä, että taivaassa ei ole syntiä. Lapset eivät ole tehneet vielä syntiä.

        >>" Mitä Jeesus sanoo, jos väität että taivasten valtakunta onkin syntisten lasten kaltainen, ja että vain kasteella vauvojen perisynnit pestään pois" Sotket asiat totaalisesti. Lapsen kaltaisuus tarkoitta viatonta uskoa. Lapsi uskoo helpommin kuin vastusteleva aikuinen. Lasten kaltaisuus ei tarkoita sitä, että lapsi olisi automaattisesti taivasten valtakunnassa. Sinne mennään vain kasteen ja uskon kautta. Koskee myös lapsia. Jeesushan sanoo että joka ei OTA VASTAAN tuota valtakuntaa NIIN KUIN LAPSI, ei sinne pääse. Ei Raamatussa missään anneta kellekään paikkaa tuossa valtakunnassa ilman uskoa. Kasteessa synnit pestään pois, niinhän Raamattu opettaa.
        Tunnut olevan sekä jumalapilkkaaja että ulalla Raamatusta. >>

        Itsekin sanot, että lasten kaltaisuus tarkoittaa viatonta uskoa. Miten lapsi voisi siis olla syntinen?

        Väität, että taivaaseen mennään kasteen ja uskon kautta. Tuo on väärin. Katso alla Jeesuksen omat sanat:

        Mark. 16:15-16
        " 15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. 16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. "

        Kuten huomaat. Taivaaseen voi mennä myös ilman kastetta. (joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen). Pelkällä uskolla. Vähättelet edelleenkin Pyhän Hengen työtä ihmisessä ja korvaat sen kasteella. Raamattu ei edelleenkään tue lapsikastetta vaan ainoastaan uskovien kasteen. Huomasitko tuossakin jakeessa järjestyksen. Ensin julistetaan evankeliumia ja se, joka uskoo, kastetaan.

        Sinä haukut minua jumalanpilkkaajaksi ja että olen ulalla Raamatusta. Mitenhän se on? Mieti vähän. Omat haukkumisesi taitavat osua kuitenkin omaan nilkkaasi.


      • yksisarmo
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Raamattu ei tunne sen paremmin uskovien kastetta kuin vauvakastetta kuin aikuiskastettakaan. Se tuntee vain kasteen, ja se on kaikille sama.>>

        Kyllä ja kastetta edeltää aina usko. Vauvan kohdalla tämä ei voi toteutua, koska vauva tai pieni lapsi eivät ymmärrä asiaa.

        >>Kun Jeesus siunasi lapset, ei ollut olemassa kristillistä kastetta, millä kastaa. Sehän asetettiin Herran toimesta vasta myöhemmin.>>

        Vasta Rooman kirkon toimesta. Alkuseurakunta noudatti apostolista uskovien kastetta.

        >>Ihan niin kuin muidenkin ikäisten kasteeseen. Miten luulet Jeesuksen suhtautuvan 46-vuotiaiden kasteeseen?>>

        46-vuotiaan kaste on aikuiskaste. Hän ymmärtää synnin ja pelastuksen. Vauva tai pieni lapsi ei sitä ymmärrä.

        >>"Hän itse on sanonut, että taivasten valtakunta on lasten kaltainen" Eipäs, vaan hän sanoi että lasten kaltaisten on taivasten valtakunta.>>

        Olet oikeassa. Kuitenkaan asia ei muutu. "Lasten kaltaisten on taivasten valtakunta" tarkoittaa sitä, että taivaassa ei ole syntiä. Lapset eivät ole tehneet vielä syntiä.

        >>" Mitä Jeesus sanoo, jos väität että taivasten valtakunta onkin syntisten lasten kaltainen, ja että vain kasteella vauvojen perisynnit pestään pois" Sotket asiat totaalisesti. Lapsen kaltaisuus tarkoitta viatonta uskoa. Lapsi uskoo helpommin kuin vastusteleva aikuinen. Lasten kaltaisuus ei tarkoita sitä, että lapsi olisi automaattisesti taivasten valtakunnassa. Sinne mennään vain kasteen ja uskon kautta. Koskee myös lapsia. Jeesushan sanoo että joka ei OTA VASTAAN tuota valtakuntaa NIIN KUIN LAPSI, ei sinne pääse. Ei Raamatussa missään anneta kellekään paikkaa tuossa valtakunnassa ilman uskoa. Kasteessa synnit pestään pois, niinhän Raamattu opettaa.
        Tunnut olevan sekä jumalapilkkaaja että ulalla Raamatusta. >>

        Itsekin sanot, että lasten kaltaisuus tarkoittaa viatonta uskoa. Miten lapsi voisi siis olla syntinen?

        Väität, että taivaaseen mennään kasteen ja uskon kautta. Tuo on väärin. Katso alla Jeesuksen omat sanat:

        Mark. 16:15-16
        " 15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. 16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. "

        Kuten huomaat. Taivaaseen voi mennä myös ilman kastetta. (joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen). Pelkällä uskolla. Vähättelet edelleenkin Pyhän Hengen työtä ihmisessä ja korvaat sen kasteella. Raamattu ei edelleenkään tue lapsikastetta vaan ainoastaan uskovien kasteen. Huomasitko tuossakin jakeessa järjestyksen. Ensin julistetaan evankeliumia ja se, joka uskoo, kastetaan.

        Sinä haukut minua jumalanpilkkaajaksi ja että olen ulalla Raamatusta. Mitenhän se on? Mieti vähän. Omat haukkumisesi taitavat osua kuitenkin omaan nilkkaasi.

        "Kyllä ja kastetta edeltää aina usko. "

        Tällaista opetus ei ole Raamatussa.

        "vauva tai pieni lapsi eivät ymmärrä asiaa."

        Ei ymmärrä, ei. Mutta uskoa pieni lapsi voi.

        "Vasta Rooman kirkon toimesta"

        Ei vaan Jeesus asetti kristillisen kasteen ennen ylösnousemustaan. Tätä kastetta on käytetty kristillisessä seurakunnasta tuosta saakka.

        "46-vuotiaan kaste on aikuiskaste. Hän ymmärtää synnin ja pelastuksen"

        Ei ole aikuiskaste vaan kaste. Hänen ymmärryksensä ei tee kastetta oikeaksi. Kysyin että miten Jeesus suhtautuu tuohon kasteeseen? Entä jos 46-vuotas on vajavainen eikä ymmärrä sitä?

        "Olet oikeassa."

        Yleensä olen.

        "lasten kaltaisten on taivasten valtakunta" tarkoittaa sitä, että taivaassa ei ole syntiä"

        Eipäs, vaan se tarkoittaa että lasten kaltaisten eli uskovien ja Herraan luottavien on taivasten valtakunta. On selvä asia, ettei siellä ole syntiä. Siksi syntinen ihminen ei sinne pääse ilman Jeesusta.

        "Itsekin sanot, että lasten kaltaisuus tarkoittaa viatonta uskoa. Miten lapsi voisi siis olla syntinen?2

        Onko viaton usko synnin vastakohta? Ihminen on syntinen olipa minkä ikäinen tahansa. Ja uskovat saavat synnit anteeksi. Lapsi voi olla syntinen, koska syntiinlankeemuksen seurauksena synti sitoi ihmiskunnan.

        "Kuten huomaat. Taivaaseen voi mennä myös ilman kastetta"

        Sitähän Jeesus ei sano! Hän sanoo että uskova kastettu pelastuu. Miksi ilman kastetta pitäisi taivaaseen mennä kun se on sitä varten asetettu että siinä päästään tähän valtakuntaa?

        ". Vähättelet edelleenkin Pyhän Hengen työtä ihmisessä ja korvaat sen kasteella."

        Kaste on Pyhän Hengen työtä. Sinä vähättelet Jeesuksen työtä kasteessa. Myös usko on Pyhän Hengen työtä. Ei meillä pelastuksen suhteen ole mitään omaa, vaan se on kokonaan Pyhän Hengen työ, lahja. Minä korostan VAIN Pyhän Hengen työtä, en omia töitäni. Ja Raamattu tuntee kaiken ikäisten kasteen.

        " Huomasitko tuossakin jakeessa järjestyksen"

        Ei maininnut kohta mitään järjestyksestä. Jos minä sanon että "minulla on sisko ja kaksi veljeä" inin sinä sanot siihen: huomasitko järjestyksen! ensin sisko ja sitten veljet! Eihän sanojen peräkkäisyys aikamuotoa tarkoita!

        "Sinä haukut minua jumalanpilkkaajaksi ja että olen ulalla Raamatusta"

        Jep! Sinäkin haukut minua jumalanpilkkaajaksi. ;(


    • voisuomiparkaa

      Kirkko karkotti tästä maasta aikoinaan Eriksonin perheen ja siihen liittyi muutama kymmenen ihmistä vain siksi kun eivät antaneet kastaa vauvaansa.

      Yritettiin ikkunan kauttakin väkisikin hakea napero tuohon kirkolliseen vesikäsittelyyn, eli sellaista oli se niinsanottu Raamatusa pysminen ja kirkon kuviittelema Pyhän hengen työ!

      Mikä on kirkon opissa muuttunut kun ette enää harrasta näin voimallsiat evankeliumia vaan tyydytte enempikin vain räksyttelemään netissä, tosin henki on sama kuin silloinkin.

      kuka ottaa vastuun niidenkin ihmisten elämästä jotka ajettiin merelle pikku paatissa kansan huudellessa rannalta mikä mitäkin ihan "artemilaiseen "tapaan!

      kuinkahan moni luterilainen on koskaan edes kuullut että tällaisiakin on tehty jumalan nimissä, tuskin montakaan löytyy.

    • muttataivaanportillasel

      Ei uskovaiset kasta ketään uudesti, kun se vauvan kastaminen EI ole minkään arvoinen eikä sellaista lasketa kasteeksi millään taivasmittarilla.

      Se on vast akaste kun ihminen uudestisyntyy ja sen jälkeen tahtoo kastattaa itsensä Jeesukseen Kristukseen ihan oman sydämensä halusta.

      Sellainen tunnustautuminen kun vie tänäänkin vielä hengen monelta uskovalta.

      marttyyrien ääni- lehdestä luin taannoin että jopa viissataa uskovaa menettää henkensä päivittäin vain Jeesuksen tunnustuksen tähden.

      Sellainen ei taida oikein kuulua vauvapelastuneiden ohjelmaan millään vuosisadalla.

      • taivaaseenuskovat

        Kylä uudestikastajat kastavat uudesti jopa omia jäseniään. Tiedossa on tapauksia, joissa kasteen saanut väittää ettei ollut vielä oikeasti uskossa tuolloin ja tahtoo uuden kasteen. Näin on sama ihminen saatettu kastaa kuusikin kertaa.

        Ihminen uudestisyntyy kasteessa, joten kasteen ehtona ei voi olla uudestisyntyminen, vaan uudestisynytminen tapahtuu kasteessa. Uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä kun Jeesus pesee puhtaaksi vedellä Sanan kautta.

        Niin, kristityt ovat maailman vainotuin kansanryhmä. Koko ajan kristittyjä tapetaan, vaikka eihän siitä suomalainen lehdistö niin kerro.


      • kaikkeasitäaikaihmiset
        taivaaseenuskovat kirjoitti:

        Kylä uudestikastajat kastavat uudesti jopa omia jäseniään. Tiedossa on tapauksia, joissa kasteen saanut väittää ettei ollut vielä oikeasti uskossa tuolloin ja tahtoo uuden kasteen. Näin on sama ihminen saatettu kastaa kuusikin kertaa.

        Ihminen uudestisyntyy kasteessa, joten kasteen ehtona ei voi olla uudestisyntyminen, vaan uudestisynytminen tapahtuu kasteessa. Uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä kun Jeesus pesee puhtaaksi vedellä Sanan kautta.

        Niin, kristityt ovat maailman vainotuin kansanryhmä. Koko ajan kristittyjä tapetaan, vaikka eihän siitä suomalainen lehdistö niin kerro.

        Kasteessa EI ole vielä kukaan koskaan syntynyt miksikään, eikä tule syntymäänkään-

        jo yksin sellainen kommentti osoittaa että mitään ymmärrystä ei ole Raamatullisesta uudestisyntymästä siellä mekko-osastolla.

        - muualla kuin lutterin mielikuvitusopeissa.

        kuudestikasteesta lukisin mieluusti kokonaisen lähdetiedon.


      • voipappaasua
        kaikkeasitäaikaihmiset kirjoitti:

        Kasteessa EI ole vielä kukaan koskaan syntynyt miksikään, eikä tule syntymäänkään-

        jo yksin sellainen kommentti osoittaa että mitään ymmärrystä ei ole Raamatullisesta uudestisyntymästä siellä mekko-osastolla.

        - muualla kuin lutterin mielikuvitusopeissa.

        kuudestikasteesta lukisin mieluusti kokonaisen lähdetiedon.

        Raamatun mukaan uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä kun Jeesus pese vedellä Sanan kautta. Näin siis Raamatun mukaan. Tämä siis Raamatusta, ei Lutherilta, joka jakoi saman ajatuksen uudestisyntymisestä kuin Raamattu ja alkuseurakuntakin. Papan oppi taas on mielikuvitusoppia viime vuosituhannelta


      • Yksi-usko

        >>Sellainen ei taida oikein kuulua vauvapelastuneiden ohjelmaan millään vuosisadalla. >>

        Ei niin. Koko vauvakaste on paholaisen juoni, sillä siinä ei tarvitse uskoa lainkaan. Sitä parempi mitä vähemmän uskoa on.


      • Yksi-usko
        taivaaseenuskovat kirjoitti:

        Kylä uudestikastajat kastavat uudesti jopa omia jäseniään. Tiedossa on tapauksia, joissa kasteen saanut väittää ettei ollut vielä oikeasti uskossa tuolloin ja tahtoo uuden kasteen. Näin on sama ihminen saatettu kastaa kuusikin kertaa.

        Ihminen uudestisyntyy kasteessa, joten kasteen ehtona ei voi olla uudestisyntyminen, vaan uudestisynytminen tapahtuu kasteessa. Uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä kun Jeesus pesee puhtaaksi vedellä Sanan kautta.

        Niin, kristityt ovat maailman vainotuin kansanryhmä. Koko ajan kristittyjä tapetaan, vaikka eihän siitä suomalainen lehdistö niin kerro.

        >>Kylä uudestikastajat kastavat uudesti jopa omia jäseniään. Tiedossa on tapauksia, joissa kasteen saanut väittää ettei ollut vielä oikeasti uskossa tuolloin ja tahtoo uuden kasteen. >>

        Saattaa olla, että joskus henkilö, joka on luopunut ja tullut uudelleen uskoon, haluaa uuden kasteen. Sellaista saattaa joskus tapahtua, että haluaa haudata kaikki synnit uudestaan ja aloittaa uuden elämän Jeesuksessa Kristuksessa.


      • yksisarmo
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Sellainen ei taida oikein kuulua vauvapelastuneiden ohjelmaan millään vuosisadalla. >>

        Ei niin. Koko vauvakaste on paholaisen juoni, sillä siinä ei tarvitse uskoa lainkaan. Sitä parempi mitä vähemmän uskoa on.

        Taas tuo uudestikastaja ja antaa täysin vääriä todistuksia. Noista joudut vielä jonakin päivänä tuomiolle. Luterilaisen opin mukaan pitää nimeen omaan uskoa että voi pelastua. Usko ja kaste kuuluvat yhteen. Kaste pelastaa kun ihminen uskoo. SINUN puljusi on se, joka opettaa että ilman uskoakin voi pelasta, esim. vauvat. Katohan vähän peillin!

        Uudestikaste on paholaisen keksintö saada ihminen pois armon alta tekojen tielle.


      • lutterieitiennyttätä
        voipappaasua kirjoitti:

        Raamatun mukaan uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä kun Jeesus pese vedellä Sanan kautta. Näin siis Raamatun mukaan. Tämä siis Raamatusta, ei Lutherilta, joka jakoi saman ajatuksen uudestisyntymisestä kuin Raamattu ja alkuseurakuntakin. Papan oppi taas on mielikuvitusoppia viime vuosituhannelta

        "vedestä ja hengestä" on vastaus kysymykseen: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?" Eli pitää todellakin syntyä kaksi kertaa, mutta ei todellakaan kömmitä takaisin äitin masuun, vaan synnytään kerran äitistä ja toisella kerralla Hengestä. Synnytään lihasta ja Hengestä.

        "vedestä ja hengestä" ei ole vastaus kysymykseen: Miten uudestisyntyminen tapahtuu? Tähän kysymykseen Jeesus vastaa Raamatussa :"Etkö sinä, Israelin opettaja, ymmärrä sitä? sen jälkeen , kun oli selittänyt seuraavaa:"Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."

        Saman vastauksen voisi sanoa lutterille: Etkö sinä, saksalaisten opettaja, ymmärrä sitä?


      • htgre
        lutterieitiennyttätä kirjoitti:

        "vedestä ja hengestä" on vastaus kysymykseen: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?" Eli pitää todellakin syntyä kaksi kertaa, mutta ei todellakaan kömmitä takaisin äitin masuun, vaan synnytään kerran äitistä ja toisella kerralla Hengestä. Synnytään lihasta ja Hengestä.

        "vedestä ja hengestä" ei ole vastaus kysymykseen: Miten uudestisyntyminen tapahtuu? Tähän kysymykseen Jeesus vastaa Raamatussa :"Etkö sinä, Israelin opettaja, ymmärrä sitä? sen jälkeen , kun oli selittänyt seuraavaa:"Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."

        Saman vastauksen voisi sanoa lutterille: Etkö sinä, saksalaisten opettaja, ymmärrä sitä?

        Alkukielessä "vedestä ja Hengestä" -sanoilla on yhteinen prepositio, mikä sulkee pois sen mahdolisuuden että ne olisivat erillisiä tapahtumia. Uudestisyntyminen tapahtuu kun Jeesus pesee vedelllä ja Sanalla ja Pyhä Henki uudestaa ihmisen. Tätä on vedestä ja Hengestä syntyminen. Alkukirkko ymmärsin vedestä ja Hengestä selvästi kastekohtana, eikä meidän ole sitä tarvis muuksi muuttaa.


      • MMMikkonen
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Kylä uudestikastajat kastavat uudesti jopa omia jäseniään. Tiedossa on tapauksia, joissa kasteen saanut väittää ettei ollut vielä oikeasti uskossa tuolloin ja tahtoo uuden kasteen. >>

        Saattaa olla, että joskus henkilö, joka on luopunut ja tullut uudelleen uskoon, haluaa uuden kasteen. Sellaista saattaa joskus tapahtua, että haluaa haudata kaikki synnit uudestaan ja aloittaa uuden elämän Jeesuksessa Kristuksessa.

        Haluaa haudata kaikki synnit uudestaan....ompas epäraamatullista. Vanha ihminen on kasteen kautta liitetty Jeesuksen kanssa ristinkuolemaan ja Jeesuksen veri pesee synnit pois: Paavalille sanottiin: Mitä aikailet, nouse ota kaste anna pestä pois syntisi huutaen avuksi Herran nimeä.

        Ei syntejä haudata Sitä paitsi kasteessa kuollaan Jeesuksen kanssa, ollaan Jeesuksen kanssa haudassa ja noustaan uusina luomuksina, synnit pois pestyinä ja vanhurskaina, Pyhän Hengen saaneina, uskovina kuolleista Jeesuksen kanssa, eli kaste synnyttää , koska Pyhä Henki kirkastaa Jeesuksen Kristuksen veden ja veren kautta,

        On epäraamatullista, että uudestisyntynyt haudattaisiin. Siinä menee demoniselle puolella.


      • MMMikkonen
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Sellainen ei taida oikein kuulua vauvapelastuneiden ohjelmaan millään vuosisadalla. >>

        Ei niin. Koko vauvakaste on paholaisen juoni, sillä siinä ei tarvitse uskoa lainkaan. Sitä parempi mitä vähemmän uskoa on.

        Kyllä se on Jumalan suunnitelma eikä perkeleen juoni, Jos et kasta lasta, hän jää lihaksi lihasta, joka ei voi periä taivasta ja joka on vihollisuustta Jumalaa kohtaan, luonnostaan tottelemattomuuden lapsi, jota ilmanvallan hallitsija, perkele hallitsee. Lapsen kastaminen on lapsen uudestisynnyttämistä Jumalan Hengellä ja vanhurskauttamista Sanan kautta, joka vaikuttaa uskon ja niin lapsi on armoliitossa ja vaikkei hänellä olekaan tekosyntejä, ne tulevat kyllä ajallaan, kun laki ne herättää ja antaa synnintunnon ja parannuksen armon, ellei kristinopin opetusta laiminlyödä.


      • MMMikkonen
        kaikkeasitäaikaihmiset kirjoitti:

        Kasteessa EI ole vielä kukaan koskaan syntynyt miksikään, eikä tule syntymäänkään-

        jo yksin sellainen kommentti osoittaa että mitään ymmärrystä ei ole Raamatullisesta uudestisyntymästä siellä mekko-osastolla.

        - muualla kuin lutterin mielikuvitusopeissa.

        kuudestikasteesta lukisin mieluusti kokonaisen lähdetiedon.

        Kyllä kasteen kautta nimenomaan; uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta, meidät on synnytetty ja sen edellyttämän uskonkin, joka on itse asiassa persoona, verille haavoitettu, Jeesus Kristus, on Pyhä Henki vaikuttanut ja sillä uskolla otamme vastaan Jumalan armon, pelastuksen.

        Tämä on se voitto, joka on maailman voittanut: Meidän uskomme!!!! Mikä? Kuka?

        Jeesus itse: " Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa tuevallisella mielellä. Minä olen voittanut maailman"

        Jos sinua ei ole kasteessa uudestisynnytetty tai jos olet hyljännyt oikeasn kasteen tai jos kasteessasi ei ole Jeesuksen veri ja Herra itse pesemässä synneistä, olet kadotettu, et ole armosta pelastettu vaan tekopyhä ja matkalla helvettiin.


      • MMMikkonen

        Perkeleen puhetta; "Se on vast akaste kun ihminen uudestisyntyy ja sen jälkeen tahtoo kastattaa itsensä Jeesukseen Kristukseen ihan oman sydämensä halusta."

        Aina kun erotat uudestisyntymisen vesikasteesta, olet saatanan asialla!!!


      • valitettavasti
        MMMikkonen kirjoitti:

        Perkeleen puhetta; "Se on vast akaste kun ihminen uudestisyntyy ja sen jälkeen tahtoo kastattaa itsensä Jeesukseen Kristukseen ihan oman sydämensä halusta."

        Aina kun erotat uudestisyntymisen vesikasteesta, olet saatanan asialla!!!

        mikkonen on perkeleen asialla: "Aina kun erotat uudestisyntymisen vesikasteesta, olet saatanan asialla!!!"

        Luterilaiset olettavat, että vesikasteessa tapahtuu uudestisyntyminen , vaikka Raamattu osoittaa selvästi, että ihminen uudestisyntyy elävän sanan kautta, uskomalla siihen.
        1. Piet 1
        ". jotka Jumalan voimasta USKON kautta varjellutte pelastukseen, joka on valmis ilmoitettavaksi viimeisenä aikana.
        ". te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta. "

        Mikkonen tunnustaa siis olevansa saatanan asialla ja matkalla helvettiin.


      • lutterieitiennyttätä
        htgre kirjoitti:

        Alkukielessä "vedestä ja Hengestä" -sanoilla on yhteinen prepositio, mikä sulkee pois sen mahdolisuuden että ne olisivat erillisiä tapahtumia. Uudestisyntyminen tapahtuu kun Jeesus pesee vedelllä ja Sanalla ja Pyhä Henki uudestaa ihmisen. Tätä on vedestä ja Hengestä syntyminen. Alkukirkko ymmärsin vedestä ja Hengestä selvästi kastekohtana, eikä meidän ole sitä tarvis muuksi muuttaa.

        Oioi. "Jeesus pesee vedellä". Aika paha.
        "Uudestisyntyminen tapahtuu kun Jeesus pesee vedelllä ja Sanalla ja Pyhä Henki uudestaa ihmisen."

        Jos on kysymys- vastaus teksti, niin ei sinne väliin ole piilotettu mystisiä selityksiä aivan muihin asioihin. Nyt tämä mystinen salaisuus on pursunut jo "vedeksi, sanaksi ja hengeksi". mitä seuraavaksi.

        Miten voidaan selittää kysymyksen "Miten joku voisi vanhana syntyä?, vastaus kastekohdaksi? Kaiketi kirkolla on siihen selitys, kun sellaiseen on päätynyt. Ilmeisesti tämä vastaus sopii paremmin kirkon oppia hiertävään kysymykseen, jonka Jeesus lausui vain väärään aikaan ja väärään kysymykseen.

        Tässä kirjoittelussa uudestisyntyminen onkin muuttunut kasteeksi. Sillä alkuperäinen kysymys oli "tapahtuuko uudestisyntyminen vedestä ja hengestä". Nyt alkaa olla aikamoinen epäloogisuuksien ja termien sekamelskan suuri soppa. Sitä se on kun keksii hyvän opin ja yrittää sitä sitten mahduttaa Raamattuun. Sensijaan voisi lukea Raamattua ja antaa Raamatun avautua ilman rajoittavia oppeja, Hengen myötävaikutuksella. Niin silloin voi jopa oivaltaa, että tekstissä tulee kysymyksen jälkeen vastaus. Tämä vastaus on vastaus edeltävään kysymykseen eikä vastaus täysin erillään oleviin asioihin.

        Vuosikymmeniä sitten oli hauska seuraleikki jossa oli kaksi kortti pakkaa. Toisessa oli kysymyksiä ja toisessa vastauksia. Toinen luki ensin kysymyksen ja sitten joku toinen otti vastauspakasta kortin ja luki vastauksen. Kaikilla oli hauskaa, niinkuin meillä nyt.


      • PohdiskelinVähän
        htgre kirjoitti:

        Alkukielessä "vedestä ja Hengestä" -sanoilla on yhteinen prepositio, mikä sulkee pois sen mahdolisuuden että ne olisivat erillisiä tapahtumia. Uudestisyntyminen tapahtuu kun Jeesus pesee vedelllä ja Sanalla ja Pyhä Henki uudestaa ihmisen. Tätä on vedestä ja Hengestä syntyminen. Alkukirkko ymmärsin vedestä ja Hengestä selvästi kastekohtana, eikä meidän ole sitä tarvis muuksi muuttaa.

        Uudestisyntyminen voi tapahtua samassa tilanteessa kuin kaste. Niin oli alkukirkossa, kun kaste oli kuulijan välitön vastaus evankeliumiin.
        Uudestisyntyminen ei ole kuitenkaan sidottu kasteeseen eikä lapsikaste uudestisynnytä.


    • rfddddfr

      Mielikuvitususkontoihin kuuluu se, että kasteessa muka ihminen uudestisyntyy. Tottakai mielikuvitususkonnossa voi tapahtua mitä vain. Raamattu ei kuitenkaan sano niin. Raamattu todistaa selvästi, että kasteelle kuuluu mennä vasta kun on ensin uudestisyntynyt. Mielikuvitususkovaiset eivät vain voi hyväksyä selvää Raamatun totuutta sillä totuus tuhoaisi heidän mielikuvitususkontonsa.

      • lllulu

        Mielikuvitususkontoon kuulu se, että erottaa uudestisyntymisen kasteesta. Raamattu tekee hyvin selväksi että kasteessa Jeesus synnyttää uudesti. Raamattu ei todellakaan sano, että kaste on uudestisyntyneille. Se sanoo, että uudestisyntyminen tapahtuu pesemällä vedellä ja Sanalla, eli kasteessa. Tämä on ollut kristikunnan näkemys alusta saakka. Näiden uusien uudestikastajalahkojen tulisi vain hyväksyä Raamatun ja kristillisen tradition totuus


      • oikeajärjestys
        lllulu kirjoitti:

        Mielikuvitususkontoon kuulu se, että erottaa uudestisyntymisen kasteesta. Raamattu tekee hyvin selväksi että kasteessa Jeesus synnyttää uudesti. Raamattu ei todellakaan sano, että kaste on uudestisyntyneille. Se sanoo, että uudestisyntyminen tapahtuu pesemällä vedellä ja Sanalla, eli kasteessa. Tämä on ollut kristikunnan näkemys alusta saakka. Näiden uusien uudestikastajalahkojen tulisi vain hyväksyä Raamatun ja kristillisen tradition totuus

        Uudestisyntymistä ja kastetta ei todella saisi eroittaa toisistaan. Kun ihminen uudestisyntyy Jumalan elävän Sanan kautta, hänet voidaan kastaa heti. Näinhän tehtiin alkuseurakunnassakin:
        Ap 2:41
        "Jotka NYT ottivat hänen sanansa vastaan, heidät kastettiin."
        Vauvoista ei tuossakaan ole mitään havaintoa.

        Valitettavasti vain kirkkolaitoksen kehittämä vauvakaste on sokaissut monen uskoontulleen silmät ja he odottavat "kaste-asian kirkastumista"!! Miten kirkas asia voi enää kirkkaammaksi tulla. Paavalillekin sanottiin, että kun hän on ensin huutanut avukseen Herran nimeä, niin sitten: "Anna kastaa itsesi"!!

        Luonnossakin vauva pestään heti syntymän jälkeen , mutta kun nämä vedenpalvojat koettavat synnyttää pesemällä!


      • ågwe
        oikeajärjestys kirjoitti:

        Uudestisyntymistä ja kastetta ei todella saisi eroittaa toisistaan. Kun ihminen uudestisyntyy Jumalan elävän Sanan kautta, hänet voidaan kastaa heti. Näinhän tehtiin alkuseurakunnassakin:
        Ap 2:41
        "Jotka NYT ottivat hänen sanansa vastaan, heidät kastettiin."
        Vauvoista ei tuossakaan ole mitään havaintoa.

        Valitettavasti vain kirkkolaitoksen kehittämä vauvakaste on sokaissut monen uskoontulleen silmät ja he odottavat "kaste-asian kirkastumista"!! Miten kirkas asia voi enää kirkkaammaksi tulla. Paavalillekin sanottiin, että kun hän on ensin huutanut avukseen Herran nimeä, niin sitten: "Anna kastaa itsesi"!!

        Luonnossakin vauva pestään heti syntymän jälkeen , mutta kun nämä vedenpalvojat koettavat synnyttää pesemällä!

        Ihminen uudestisyntyy vedestä ja Hengestä Sanan kautta kun Jeesus pesee vedellä Sanan kautta. Luonnossa vauva pestään syntymän jälkeen mutta Raamatussa ihminen uudestisyntyy PESEMÄLLÄ

        " Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät"


      • hoksaatteko
        ågwe kirjoitti:

        Ihminen uudestisyntyy vedestä ja Hengestä Sanan kautta kun Jeesus pesee vedellä Sanan kautta. Luonnossa vauva pestään syntymän jälkeen mutta Raamatussa ihminen uudestisyntyy PESEMÄLLÄ

        " Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät"

        Kieltämättä nuo vedenpalvojauudestikastajat ovat kadottaneet kirkkaan kasteopetuksen. Heidän pitää selitellä ja käännellä ja väännellä sitä että Raamattu sanoo kasteen pelastavan. Uudestisyntyminen tapahtuu Sanan kautta kasteessa, siis pesemällä, täysin päinvastoin kuin vedenpalvojauudestikastajat opettavat.


      • väärentäjälle
        ågwe kirjoitti:

        Ihminen uudestisyntyy vedestä ja Hengestä Sanan kautta kun Jeesus pesee vedellä Sanan kautta. Luonnossa vauva pestään syntymän jälkeen mutta Raamatussa ihminen uudestisyntyy PESEMÄLLÄ

        " Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät"

        Siinä taas malli-esimerkki siitä, miten Jumalan Sanaa raiskataan. "ågwe" kirjoittaa:
        "" Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät"

        Tuo trolli väärentää "seurakunta"- sanan me-sanaksi. Oikein kirjoitettuna tuo jae kuuluu seuraavasti:
        "Miehet, rakastakaa vaimoanne niin kuin Kristuskin rakasti SEURAKUNTAA ja antoi henkensä sen puolesta 26 pyhittääkseen sen. Hän pesi sen puhtaaksi vedellä ja sanalla 27 voidakseen asettaa sen eteensä kirkkaana, pyhänä ja moitteettomana, vailla tahraa, ryppyä tai virhettä"

        Tuossahan ei puhuta mitään pakollisesta vauvakasteesta, vaan siitä, kuinka Jumalan sana puhdistaa ja pyhittää SEURAKUNTAA!!!
        Seurakuntaa puhdistetaan jatkuvasti Jumalan Sanalla ja tuo puhdistaminen jatkuu loppuun saakka. Sitkeitä nuo Jumalan Sanan väärentäjät.


      • ågwe
        väärentäjälle kirjoitti:

        Siinä taas malli-esimerkki siitä, miten Jumalan Sanaa raiskataan. "ågwe" kirjoittaa:
        "" Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät"

        Tuo trolli väärentää "seurakunta"- sanan me-sanaksi. Oikein kirjoitettuna tuo jae kuuluu seuraavasti:
        "Miehet, rakastakaa vaimoanne niin kuin Kristuskin rakasti SEURAKUNTAA ja antoi henkensä sen puolesta 26 pyhittääkseen sen. Hän pesi sen puhtaaksi vedellä ja sanalla 27 voidakseen asettaa sen eteensä kirkkaana, pyhänä ja moitteettomana, vailla tahraa, ryppyä tai virhettä"

        Tuossahan ei puhuta mitään pakollisesta vauvakasteesta, vaan siitä, kuinka Jumalan sana puhdistaa ja pyhittää SEURAKUNTAA!!!
        Seurakuntaa puhdistetaan jatkuvasti Jumalan Sanalla ja tuo puhdistaminen jatkuu loppuun saakka. Sitkeitä nuo Jumalan Sanan väärentäjät.

        Koska kuulun seurakuntaan, niin me-sanan käyttö tuossa sallittakoon.

        Tuossa puhutaan siitä miten JEesus pesee vedellä Sanan kautta. Kohta siis viittaa aksteeseen, jonka avulla Kristus omakseen ottaa. Puhdistus tapahtuu kasteessa kerran. Ei tuossa ole mitään Jumalan Sanan väärentämistä. Sinä jätit kokonaan veden pois. Siis Jeesus ei pese vain Sanallaan vaan "vedellä ja Sanalla". Yhdessä nämä ovat kaste,


      • hoksaatteko
        ågwe kirjoitti:

        Koska kuulun seurakuntaan, niin me-sanan käyttö tuossa sallittakoon.

        Tuossa puhutaan siitä miten JEesus pesee vedellä Sanan kautta. Kohta siis viittaa aksteeseen, jonka avulla Kristus omakseen ottaa. Puhdistus tapahtuu kasteessa kerran. Ei tuossa ole mitään Jumalan Sanan väärentämistä. Sinä jätit kokonaan veden pois. Siis Jeesus ei pese vain Sanallaan vaan "vedellä ja Sanalla". Yhdessä nämä ovat kaste,

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa kelaa noita samoja harhojaan ja väärentää Jumalan Sanan. Välillä hän lisäilee omia sanojaan Raamattuun ja välillä hän jättää jotain pois, niin kuin tuon veden tuossa kohdin.


      • eipähoksaa
        ågwe kirjoitti:

        Koska kuulun seurakuntaan, niin me-sanan käyttö tuossa sallittakoon.

        Tuossa puhutaan siitä miten JEesus pesee vedellä Sanan kautta. Kohta siis viittaa aksteeseen, jonka avulla Kristus omakseen ottaa. Puhdistus tapahtuu kasteessa kerran. Ei tuossa ole mitään Jumalan Sanan väärentämistä. Sinä jätit kokonaan veden pois. Siis Jeesus ei pese vain Sanallaan vaan "vedellä ja Sanalla". Yhdessä nämä ovat kaste,

        Tarkoittaako ågwe, että tuossa puhutaan joukkokasteesta, kun Jeesus puhdistaa SEURAKUNTAANSA vedellä ja sanalla?? Tuossahan ei puhuta yksilöistä!

        Tuossahan puhutaan USKOVIEN JOUKOSTA, joita Jumala Sanallaan puhdistaa, eikä perkeleen vallassa olevista vauvoista tai vauvaseurakunnasta!!!
        Tuo "puhdistaminen" on jatkuvaa eli pitääkö seurakuntaa kastaa uudelleen ja uudelleen?

        Uskollinen papukaija hoksaatteko ei taas tunnu hoksaavan mitään.


      • ågwe
        eipähoksaa kirjoitti:

        Tarkoittaako ågwe, että tuossa puhutaan joukkokasteesta, kun Jeesus puhdistaa SEURAKUNTAANSA vedellä ja sanalla?? Tuossahan ei puhuta yksilöistä!

        Tuossahan puhutaan USKOVIEN JOUKOSTA, joita Jumala Sanallaan puhdistaa, eikä perkeleen vallassa olevista vauvoista tai vauvaseurakunnasta!!!
        Tuo "puhdistaminen" on jatkuvaa eli pitääkö seurakuntaa kastaa uudelleen ja uudelleen?

        Uskollinen papukaija hoksaatteko ei taas tunnu hoksaavan mitään.

        Seurakunta koostuu yksilöistä, joista tuossa puhutaan. Ja uskovien joukosta tuossa nimenomaan puhutaan ja vauvat kuuluvat siihen mukaan. Mitään "vauvaseurakuntaa" tuskin on missään päin maailmaa. Eikä kastettu kristitty ole enää perkeleen vallassa. Paavali kirjoitti kirjeensä kastetuille kristityille, jotka eivät enää ole perkeleen vallassa vaan Jeesuksen omia.

        Mistä sait päähäsi että puhdistaminen on jatkuvaa?
        Miksi jätit veden pois tuosta kohdasta? Itsekin siteerasit että Jeesus puhdistaa vedellä JA Sanalla. Siis molemmilla. Ei vain vedellä eikä vain Sanalla vaan molemmilla. Tämähän ei voi tarkoittaa muuta kuin kastetta.


      • eipätaaskaanhoksaa
        ågwe kirjoitti:

        Seurakunta koostuu yksilöistä, joista tuossa puhutaan. Ja uskovien joukosta tuossa nimenomaan puhutaan ja vauvat kuuluvat siihen mukaan. Mitään "vauvaseurakuntaa" tuskin on missään päin maailmaa. Eikä kastettu kristitty ole enää perkeleen vallassa. Paavali kirjoitti kirjeensä kastetuille kristityille, jotka eivät enää ole perkeleen vallassa vaan Jeesuksen omia.

        Mistä sait päähäsi että puhdistaminen on jatkuvaa?
        Miksi jätit veden pois tuosta kohdasta? Itsekin siteerasit että Jeesus puhdistaa vedellä JA Sanalla. Siis molemmilla. Ei vain vedellä eikä vain Sanalla vaan molemmilla. Tämähän ei voi tarkoittaa muuta kuin kastetta.

        ågwe väärentää taas Jumalan Sanaa. Seurakunta ei ole sama asia kuin yksityinen srk:n jäsen. Vauvoistahan tuossa ei puhuta mitään. ågwe eli hrwh kuvittelee taas, että aina kun puhutaan vedestä se tarkoittaisi kastetta. Hän on vesisokea.

        Kun Raamattu puhuu seurakunnasta, niin silloin tarkoitetaan kollektiivista joukkoa, josta seurakunta muodostuu. Nuo srk:n jäsenethän ovat jo tulleet uskoon ja antaneet kastaa ITSENSÄ, joten ei Jeesus puhdista heitä enää "kastevedellä" uudestaan, VAAN SANALLAAN:
        Siksi Hän sanoi: "Joka juo SITÄ VETTÄ, JOTA MINÄ HÄNELLE ANNAN..."

        Juovatko nuo vedenpalvojaressut sitä kastevettä?
        Srk: pyhittäminen ja puhdistaminen on JATKUVAA, ja siksi Raamattu kehoittaa:
        1. Piet 1
        "22. Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä,
        23. te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta. "


      • ågwe
        eipätaaskaanhoksaa kirjoitti:

        ågwe väärentää taas Jumalan Sanaa. Seurakunta ei ole sama asia kuin yksityinen srk:n jäsen. Vauvoistahan tuossa ei puhuta mitään. ågwe eli hrwh kuvittelee taas, että aina kun puhutaan vedestä se tarkoittaisi kastetta. Hän on vesisokea.

        Kun Raamattu puhuu seurakunnasta, niin silloin tarkoitetaan kollektiivista joukkoa, josta seurakunta muodostuu. Nuo srk:n jäsenethän ovat jo tulleet uskoon ja antaneet kastaa ITSENSÄ, joten ei Jeesus puhdista heitä enää "kastevedellä" uudestaan, VAAN SANALLAAN:
        Siksi Hän sanoi: "Joka juo SITÄ VETTÄ, JOTA MINÄ HÄNELLE ANNAN..."

        Juovatko nuo vedenpalvojaressut sitä kastevettä?
        Srk: pyhittäminen ja puhdistaminen on JATKUVAA, ja siksi Raamattu kehoittaa:
        1. Piet 1
        "22. Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä,
        23. te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta. "

        Seurakunta koostuu yksittäisistä jäsenistä. Onko noin vaikea asia ymmärtää? Kun puhutaan vedestä, niin sillä tarkotetaan vettä. Niin tuossakin. Onko tuokin vaikea asia ymmärtää? Ja kun Raamattu puhuu armosta, niin se tarkoittaa armoa. Aika selkeää, vai?

        Jeesus puhdisti nuo seurakunnan uskovat vedellä ja Sanalla. Ei siis vain Sanalla, vaan vedellä ja Sanalla. Tuota vettä ei olisi tuossa jos pelkkä Sana puhdistaisi.

        Tuo 1. Piet. puhuu siitä että SEURAKUNTALAISTEN pitää puhdistautua uudelleen. ("puhdistakaa sielunne"), eli parannuksen teosta. Se on jokapäiväistä. Mutta kohdassa Ef. 5:26 on kyse siitä että JEESUS puhdistaa kasteessa yhden kerran; vedellä Sanan kautta. Sinä taidat juoda sitä kastevettä kun juttusi ovat noin levottomia. Olet irstaudessasi säälittävä vedenpalvojapelle ja Jumalan Sanan väärentäjä! Kun Raamattu sanoo että Jeesus pesee vedellä Sanan kautta, niin usko se äläkä märise vastaan.


      • eipävieläkäänhoksaa
        ågwe kirjoitti:

        Seurakunta koostuu yksittäisistä jäsenistä. Onko noin vaikea asia ymmärtää? Kun puhutaan vedestä, niin sillä tarkotetaan vettä. Niin tuossakin. Onko tuokin vaikea asia ymmärtää? Ja kun Raamattu puhuu armosta, niin se tarkoittaa armoa. Aika selkeää, vai?

        Jeesus puhdisti nuo seurakunnan uskovat vedellä ja Sanalla. Ei siis vain Sanalla, vaan vedellä ja Sanalla. Tuota vettä ei olisi tuossa jos pelkkä Sana puhdistaisi.

        Tuo 1. Piet. puhuu siitä että SEURAKUNTALAISTEN pitää puhdistautua uudelleen. ("puhdistakaa sielunne"), eli parannuksen teosta. Se on jokapäiväistä. Mutta kohdassa Ef. 5:26 on kyse siitä että JEESUS puhdistaa kasteessa yhden kerran; vedellä Sanan kautta. Sinä taidat juoda sitä kastevettä kun juttusi ovat noin levottomia. Olet irstaudessasi säälittävä vedenpalvojapelle ja Jumalan Sanan väärentäjä! Kun Raamattu sanoo että Jeesus pesee vedellä Sanan kautta, niin usko se äläkä märise vastaan.

        Taasko hrwh:lta eli ågwe:lta paloivat päreet, kun alkoi tuo tuttu rienaaminen?
        Sitä se vesisokeus teettää. " Olet irstaudessasi säälittävä vedenpalvojapelle "!!!
        Siinä taas malliesimerkki taikaveden voimasta.

        Mutta tajuaa hän sentään, että "puhdistautuminen" on jokapäiväistä, ja sen saa aikaan seurakunnassa Jumalan Sana eli elävä vesi. Vai tarkoittaako hän sitä, että vauvat tekevät joka päivä parannusta?
        Mutta nuo vedestä syntyneet kuvittelevat, että "tippa vettä otsalle" riittää hautaan asti.

        "1. Piet 1
        "22. Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä,
        23. te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta. "
        Vedenpalvojat näkevät tuossakin vettä!!!

        Tarkoittaako "ågwe" sitä että Jeesus kastoi nuo jo uskossa olevat uudestaan???:" Jeesus puhdisti nuo seurakunnan uskovat vedellä ja Sanalla"


      • ågwe
        eipävieläkäänhoksaa kirjoitti:

        Taasko hrwh:lta eli ågwe:lta paloivat päreet, kun alkoi tuo tuttu rienaaminen?
        Sitä se vesisokeus teettää. " Olet irstaudessasi säälittävä vedenpalvojapelle "!!!
        Siinä taas malliesimerkki taikaveden voimasta.

        Mutta tajuaa hän sentään, että "puhdistautuminen" on jokapäiväistä, ja sen saa aikaan seurakunnassa Jumalan Sana eli elävä vesi. Vai tarkoittaako hän sitä, että vauvat tekevät joka päivä parannusta?
        Mutta nuo vedestä syntyneet kuvittelevat, että "tippa vettä otsalle" riittää hautaan asti.

        "1. Piet 1
        "22. Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä,
        23. te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta. "
        Vedenpalvojat näkevät tuossakin vettä!!!

        Tarkoittaako "ågwe" sitä että Jeesus kastoi nuo jo uskossa olevat uudestaan???:" Jeesus puhdisti nuo seurakunnan uskovat vedellä ja Sanalla"

        Malliesimerkki veden taikavoimasta on juuri tuo sinun vedenpalvontasi.

        Ihminen puhdistautuu joka päivä, muta Jeesus puhdisti meidät kerran. kasteessa. Onko liian vaikeaa ymmärtää? Muutat veden "eläväksi vedeksi" eli siis kopeloit Jumalan Sanaa. Jeesus pesee seurakuntansa vedellä Sanan kautta. Jos vesi tarkoittaisi tuossa sanaa, niin silloinhan kohta olisi selkokielellä "Sanalla ja Sanalla" tai "Sanalla sanan kautta" missä ei ole mitään järkeä Vesi on vesi ja sana on sana.

        Kyllä vauvakin voi tehdä parannusta. Tippa otsalle ei riitä mihinkään, mutta kaste riittää pelastukseen kun ihminen uskoo.

        " jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan."

        Näkeekö tuo vettä palvova uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa tuossa ollenkaan vettä??? Uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä Sanan kautta, siis kasteessa. Myös Room. 6:3 tämän vahvistaa. Ei 1. Piet. kumoa kohtaa Joh. 3:5 vaan täydentää sitä.


      • todistantänveljet
        ågwe kirjoitti:

        Malliesimerkki veden taikavoimasta on juuri tuo sinun vedenpalvontasi.

        Ihminen puhdistautuu joka päivä, muta Jeesus puhdisti meidät kerran. kasteessa. Onko liian vaikeaa ymmärtää? Muutat veden "eläväksi vedeksi" eli siis kopeloit Jumalan Sanaa. Jeesus pesee seurakuntansa vedellä Sanan kautta. Jos vesi tarkoittaisi tuossa sanaa, niin silloinhan kohta olisi selkokielellä "Sanalla ja Sanalla" tai "Sanalla sanan kautta" missä ei ole mitään järkeä Vesi on vesi ja sana on sana.

        Kyllä vauvakin voi tehdä parannusta. Tippa otsalle ei riitä mihinkään, mutta kaste riittää pelastukseen kun ihminen uskoo.

        " jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan."

        Näkeekö tuo vettä palvova uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa tuossa ollenkaan vettä??? Uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä Sanan kautta, siis kasteessa. Myös Room. 6:3 tämän vahvistaa. Ei 1. Piet. kumoa kohtaa Joh. 3:5 vaan täydentää sitä.

        Veli-ågwe puhuu ihan asiaa. Raamattu ilmoittaa hyvin selvästi että kaste on uudestisyntymisen peso, jossa Jeesus pesee vedellä ja Sanalla synnyttäen uudesti ja lahjoittaen Pyhän Hengen ja osallisuuden sovitukseen.

        Jos katsotaan jälleen kerran, mitä alkukristityt noista kohdista ajattelivat, niin paikassa Ef. 5:26 ei muutettu vettä miksikään, vaan se ymmärrettiin kastekohtana, sillä vesi ja Sana ovat nimenomaan kasteen elementit joiden kautta Pyhä Henki toimii. Turha keksiä noille kohdille uusia merkityksiä. Pitäydytään siinä alkuperäisessä. Sehän tosi tarkoittaisi että tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa joutuisi ottamaan taka-askelia ja muuttamaan käsityksiään, mutta se ei tule kysymykseenkään tuolle vedenpalvojalle. Raamatun opetus ja alkukristittyjen todistus asiasta on kuitenkin selvä ja yhtenevä, eikä siellä tunnettu veden muuttamista ”eläväksi vedeksi”


      • uusioppiko
        ågwe kirjoitti:

        Malliesimerkki veden taikavoimasta on juuri tuo sinun vedenpalvontasi.

        Ihminen puhdistautuu joka päivä, muta Jeesus puhdisti meidät kerran. kasteessa. Onko liian vaikeaa ymmärtää? Muutat veden "eläväksi vedeksi" eli siis kopeloit Jumalan Sanaa. Jeesus pesee seurakuntansa vedellä Sanan kautta. Jos vesi tarkoittaisi tuossa sanaa, niin silloinhan kohta olisi selkokielellä "Sanalla ja Sanalla" tai "Sanalla sanan kautta" missä ei ole mitään järkeä Vesi on vesi ja sana on sana.

        Kyllä vauvakin voi tehdä parannusta. Tippa otsalle ei riitä mihinkään, mutta kaste riittää pelastukseen kun ihminen uskoo.

        " jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan."

        Näkeekö tuo vettä palvova uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa tuossa ollenkaan vettä??? Uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä Sanan kautta, siis kasteessa. Myös Room. 6:3 tämän vahvistaa. Ei 1. Piet. kumoa kohtaa Joh. 3:5 vaan täydentää sitä.

        Ai "ågwe " on sitä mieltä, että Jumala kastaa seurakuntaansa uudestaan???
        Mikä tuo "muta Jeesus" on?

        Siitä ei tuo toinen pelle, ikuinen papukaija tykkää.

        Heh, heh "Kyllä vauvakin voi tehdä parannusta"!!!
        Siksikö ne itkevät niin usein?


      • ågwe
        uusioppiko kirjoitti:

        Ai "ågwe " on sitä mieltä, että Jumala kastaa seurakuntaansa uudestaan???
        Mikä tuo "muta Jeesus" on?

        Siitä ei tuo toinen pelle, ikuinen papukaija tykkää.

        Heh, heh "Kyllä vauvakin voi tehdä parannusta"!!!
        Siksikö ne itkevät niin usein?

        Ihan asiaa puhut veli-todistantänveljet! Ei muutella Jumalan Sanaa, vaan annetaan sen olla sellaisenaan ja luetaan sitä niin kuin se on kirjoitettu.

        Jumala ei kasta uudestaan vaan kerran. Ei Jumalan tarvitse omia tekojaan uusia, ihmisen näköjään pitää. Tuo ikuinen papukaija, vettä palvova uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa, on taas lyöty niin syvään kanveesiin, että hänen täytyy taas bongailla kirjoitusvirheitä johdattakseen keskustelun pois Jeesuksen pesemisestä vedellä ja Sanalla. Mutta Jeesus pesee vedellä ja Sanalla "niin että synnymme uudesti ja Pyhä Henki uudestaa meidät". Tämä tapahtuu kerran - kasteessa.


    • kirkasonkuuliaisentie

      Puuäijä kirkon ovessa on enempi jyvällä pelastuksen tiestä kuin nämä kastekiihkot.

      Kun Raamatullinen polku on niin kirkas selvä ja yksinkertainen kuin voisi saada puolesta metristä suoraa ratakiskoa, niin sitäkään kirkkoporukka ei tajuam eikä halua tajuta mitään!

      Raamatussa julistetaan evankeliumia ihmisille, ei siis eläimille, ihmiset kuulevat sen, osa heistä saa piston sydämeensäm, tekee parannuksen kääntyy pois entisestä vaelluksestaan ja alkaa uuden Jeesusta seuraten.

      Haluavat ottaa kasteen Jeesukseen, liittyvät seurakuntaan jossa on samoin uskooontulleita ja alkavat elää kristillsitä elämää!

      Kukaan ei ole vielä tullut uskovaksi muutoin kuin omakohtaisen tahdon kautta kun on kuultu evankeliumi.

      kuuleminen ei vielä aut a mitään, täytyy toimia kuulemansa mukaan, ja se edellyttää askelien ottamista pelastuksen suuntaan, nukkuminen ei auta eikä pelasta vaikka lutetrilaiset kuulemma tulevat uskoon nukkuessaan, ilman omaa valintaa kutsujan suuntaan, he ovat erikoisia tapauksia, niitä ei ole muualla mailmasssa kuin tässä pikkuminisuomessa, täällä on ikioma nukkumalla pelastuneiden joukko.

      tässä ei ole vielä mihinkään tarvittu minkäänlaisia vauvojen kastamisia, ei temppuja eikä rituaaleja ei kummeja eikä nunnia.

      • kääkkäonoikeassa

        Se on juuri niin kuin kääkkä todistaa! Kastekiivailijat eli uudestikastajat ovat täysin ulalla pelastuksesta. Heidän mukaansahan ihminen voi pelastua sellaisenaan ilman uskoa Jeesukseen. Ihminen ei välttämättä ole syntinen, ja voi siis pelastua ilman Jeesusta. Raamatun tie on aivan toinen: Kristus on pelastaja! Häneen liitymme kasteessa ja uskolla olemme hänen omiaan. Pappa voi rauhassa ottaa niitä omia "askeliaan pelastuksen suuntaan.", Me uskovat olemme jo päässeet Jeesuksessa pelastuksesta osalliseksi, uskon kautta Hänen täytettyyn työhönsä. Siinä ei enää uudestikastamisia tarvi.


      • oikeassapahyvinkin
        kääkkäonoikeassa kirjoitti:

        Se on juuri niin kuin kääkkä todistaa! Kastekiivailijat eli uudestikastajat ovat täysin ulalla pelastuksesta. Heidän mukaansahan ihminen voi pelastua sellaisenaan ilman uskoa Jeesukseen. Ihminen ei välttämättä ole syntinen, ja voi siis pelastua ilman Jeesusta. Raamatun tie on aivan toinen: Kristus on pelastaja! Häneen liitymme kasteessa ja uskolla olemme hänen omiaan. Pappa voi rauhassa ottaa niitä omia "askeliaan pelastuksen suuntaan.", Me uskovat olemme jo päässeet Jeesuksessa pelastuksesta osalliseksi, uskon kautta Hänen täytettyyn työhönsä. Siinä ei enää uudestikastamisia tarvi.

        Tosiaan tuo kastekiivailu on juuri sitä, että muiden kaste ei kelpaa vaan pitää aina mennä uudestaan kastettavaksi ukastajien lahkoon. Sellaisessa ei ole järkeä. Yksi kaste riittää.


      • voisurkeutta
        kääkkäonoikeassa kirjoitti:

        Se on juuri niin kuin kääkkä todistaa! Kastekiivailijat eli uudestikastajat ovat täysin ulalla pelastuksesta. Heidän mukaansahan ihminen voi pelastua sellaisenaan ilman uskoa Jeesukseen. Ihminen ei välttämättä ole syntinen, ja voi siis pelastua ilman Jeesusta. Raamatun tie on aivan toinen: Kristus on pelastaja! Häneen liitymme kasteessa ja uskolla olemme hänen omiaan. Pappa voi rauhassa ottaa niitä omia "askeliaan pelastuksen suuntaan.", Me uskovat olemme jo päässeet Jeesuksessa pelastuksesta osalliseksi, uskon kautta Hänen täytettyyn työhönsä. Siinä ei enää uudestikastamisia tarvi.

        Eli lankesitte omavanhurskauteen kun menitte ihan itse uskomaan ettekä luottaneet Jumalantekoonne!

        surkeaksi on oppinne päässyt kun pitää muka uskoa, vaikk a ihminenhän ei voi mitään tehdä pelastuksensa eteen huh huh enpäs olisi uskonut.

        ja papukaijatautinnekin näyttää etenevän, sekin vielä.


      • voipappaasua
        voisurkeutta kirjoitti:

        Eli lankesitte omavanhurskauteen kun menitte ihan itse uskomaan ettekä luottaneet Jumalantekoonne!

        surkeaksi on oppinne päässyt kun pitää muka uskoa, vaikk a ihminenhän ei voi mitään tehdä pelastuksensa eteen huh huh enpäs olisi uskonut.

        ja papukaijatautinnekin näyttää etenevän, sekin vielä.

        Uskominen on luottamista Jumalan tekoon, eli sillon ei uskota omiin tekoihin.

        Ihminen ei voi tehdä mitään pelastuakseen. Siksi Jeesus kuoli puolestamme ja uskomalla tämän pelastumme. Usko ei ole teko tai ansio.

        Kääkän kannattaa tutkituttaa päänsä kun kirjoittaa noin levottomia: "Jumalantekoonne!" Jos joku on meidän teko niin ei se sitten ole Jumalan teko!


      • saaviisastuakkin
        voipappaasua kirjoitti:

        Uskominen on luottamista Jumalan tekoon, eli sillon ei uskota omiin tekoihin.

        Ihminen ei voi tehdä mitään pelastuakseen. Siksi Jeesus kuoli puolestamme ja uskomalla tämän pelastumme. Usko ei ole teko tai ansio.

        Kääkän kannattaa tutkituttaa päänsä kun kirjoittaa noin levottomia: "Jumalantekoonne!" Jos joku on meidän teko niin ei se sitten ole Jumalan teko!

        Opi edes yksi kohta Raamatusta oikein, eli se kohta jossa puhutaan mm "se on Jumalan teko että...!"
        nyt et näytä siitä mitään tajuavan.


      • voipappaasua
        saaviisastuakkin kirjoitti:

        Opi edes yksi kohta Raamatusta oikein, eli se kohta jossa puhutaan mm "se on Jumalan teko että...!"
        nyt et näytä siitä mitään tajuavan.

        Voi pappa kun sitä täällä kaikki hokevat yhteen ääneen että usko on Jumalan teko. Vain sinä olet sitä vastaan.


      • papattajalle
        voipappaasua kirjoitti:

        Voi pappa kun sitä täällä kaikki hokevat yhteen ääneen että usko on Jumalan teko. Vain sinä olet sitä vastaan.

        Eikö tuo "voipapparaasua" tajua lainkaan, mitä hänelle vastataan?
        Kukaan ei ole kiistänyt sitä, etteikö usko ole Jumalan teko, ja "Usko tulee kuulemisesta", mutta kun nämä veden kanssa läträävät olettavat, että papin suorittama kastekin on Jumalan teko? Ja kummitkin tekevät Jumalan tekoja!!! Onkohan sekin Jumalan teko, kun suntio kaataa vettä kastemaljaan? Ja jos vesi on loppu, niin Jumala ei voikkaan tehdä tekosiaan?
        Tuskin Jumalalla on lipereitä.


      • vesipellelle
        papattajalle kirjoitti:

        Eikö tuo "voipapparaasua" tajua lainkaan, mitä hänelle vastataan?
        Kukaan ei ole kiistänyt sitä, etteikö usko ole Jumalan teko, ja "Usko tulee kuulemisesta", mutta kun nämä veden kanssa läträävät olettavat, että papin suorittama kastekin on Jumalan teko? Ja kummitkin tekevät Jumalan tekoja!!! Onkohan sekin Jumalan teko, kun suntio kaataa vettä kastemaljaan? Ja jos vesi on loppu, niin Jumala ei voikkaan tehdä tekosiaan?
        Tuskin Jumalalla on lipereitä.

        Pappa on kieltänyt että usko olisi Jumalan teko. Hän uskoo että usko on ihmisen oma ratkaisu. Lisäksi Raamatun mukaan kastekin on Jumalan teko

        " Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska JUMALA TEKIi kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus"

        Ihan samalla tavalla papin antama synninpäästö tulee suoraan Jumalalta, joka toimii ihmisen kautta. Kasteesa tapahtuva uudetsisyntyminen ja syntien anteeksianto ja Kristukseen liittäminen ovat Jumalan tekoja, ei niitä kukaan ihminen voi tehdä.

        Turha irvailla noilla suntiolla ja kastemaljoilla. Veden kaatamisesta maljaan Raamattu ei puhu Jumalan tekona, mutta kasteesta se puhuu.


      • hohhoijaateitä
        voipappaasua kirjoitti:

        Voi pappa kun sitä täällä kaikki hokevat yhteen ääneen että usko on Jumalan teko. Vain sinä olet sitä vastaan.

        Niin ja sisään j a uloshengitys myös!

        mitä sitten, vapauttaako se teidät jostain jos usko olisi se Jumalan teko!


      • Jumalanteko
        hohhoijaateitä kirjoitti:

        Niin ja sisään j a uloshengitys myös!

        mitä sitten, vapauttaako se teidät jostain jos usko olisi se Jumalan teko!

        Nuo veden taikavoimaan luottavat sekoitavat herttaisesti Jumalan teot ja ne teot, jotka Raamattu käskee meidän tehdä ja niistä johtuvat seuraukset, jotka Jumala siunaa.
        Siksi Raamattu puhuu kuuliaisuuden siunauksesta. Tämä pätee erikoisesti uskovien kasteeseen.
        Jumala ei tee sitä meidän puolestamme.

        Jumala vaikuttaa tahtomista ja tekemistä ja Hän siunaa ne teot, jotka ovat Hänen Sanansa mukaisia , mutta ne eivät silti ole Jumalan tekoja.
        Mutta sellaiset teot, jotka sotivat Jumalan Sanaa vastaan, kuten pakkokaste, ja muut pakkoon perustuvat seremoniat, jossa luvataan "jumalan nimissä" kaikenlaisia ihanuuksia, ovat Jumalankin silmissä petosta ja ihmisten harhaanjohtamista ja ovat vain kirkon tekoja.
        Room 4
        5. mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi;

        Usko on Jumalan teko ja usko Jumalaan vanhurskauttaa ihmisen. Siihen ei tarvita vanhempien tai kummien tekoja eikä vettä.


      • Jumalantekoja
        Jumalanteko kirjoitti:

        Nuo veden taikavoimaan luottavat sekoitavat herttaisesti Jumalan teot ja ne teot, jotka Raamattu käskee meidän tehdä ja niistä johtuvat seuraukset, jotka Jumala siunaa.
        Siksi Raamattu puhuu kuuliaisuuden siunauksesta. Tämä pätee erikoisesti uskovien kasteeseen.
        Jumala ei tee sitä meidän puolestamme.

        Jumala vaikuttaa tahtomista ja tekemistä ja Hän siunaa ne teot, jotka ovat Hänen Sanansa mukaisia , mutta ne eivät silti ole Jumalan tekoja.
        Mutta sellaiset teot, jotka sotivat Jumalan Sanaa vastaan, kuten pakkokaste, ja muut pakkoon perustuvat seremoniat, jossa luvataan "jumalan nimissä" kaikenlaisia ihanuuksia, ovat Jumalankin silmissä petosta ja ihmisten harhaanjohtamista ja ovat vain kirkon tekoja.
        Room 4
        5. mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi;

        Usko on Jumalan teko ja usko Jumalaan vanhurskauttaa ihmisen. Siihen ei tarvita vanhempien tai kummien tekoja eikä vettä.

        Usko on todella Jumalan teko. Sitä on myös uudestisyntyminen, Pyhän Hengen lahjoittaminen ja syntien anteeksiantaminen. Nämä kaikki Raamattu sitoo kasteeseen ja uskoon. Ihminen näkee kasteessa vain sen, kun joku valelee vedellä tai upottaa veteen toisen. Mutta kristitty tietää että Jumala jakaa lahjojaan siinä, vaikkemme sitä näe. Tiedämme sen Hänen Sanansa perusteella. Kaste Jumalan tekonaa perustuu siihen mitä emme näe, ei siihen mitä näemme. Kasteessa ei ole kyse pakosta, vaan armosta ja lahjasta. Jumala vaikuttaa tekemistä ja tahtomista, ja Hänen siunauksensa sitoo varmasti niitä jotka Herran polkuja valetavat.

        Uskoon ei tarvita ketään ihmisiä tai vettä, mutta pelastukseen tarvimme uskon ja kasteen, jossa konkreettisesti Jeesuksen omaksi pääsemme. Mitään kirkon tekoja ei ole erikseen vaan Jeesus toimii kirkkonsa eli seurakunta kautta, jonka tänne Helluntaina perusti. Jeesus toimii ihmisten kautta, sekä asettamissaan kasteessa ja ehtoollisessa.


      • taaskorjataan
        Jumalantekoja kirjoitti:

        Usko on todella Jumalan teko. Sitä on myös uudestisyntyminen, Pyhän Hengen lahjoittaminen ja syntien anteeksiantaminen. Nämä kaikki Raamattu sitoo kasteeseen ja uskoon. Ihminen näkee kasteessa vain sen, kun joku valelee vedellä tai upottaa veteen toisen. Mutta kristitty tietää että Jumala jakaa lahjojaan siinä, vaikkemme sitä näe. Tiedämme sen Hänen Sanansa perusteella. Kaste Jumalan tekonaa perustuu siihen mitä emme näe, ei siihen mitä näemme. Kasteessa ei ole kyse pakosta, vaan armosta ja lahjasta. Jumala vaikuttaa tekemistä ja tahtomista, ja Hänen siunauksensa sitoo varmasti niitä jotka Herran polkuja valetavat.

        Uskoon ei tarvita ketään ihmisiä tai vettä, mutta pelastukseen tarvimme uskon ja kasteen, jossa konkreettisesti Jeesuksen omaksi pääsemme. Mitään kirkon tekoja ei ole erikseen vaan Jeesus toimii kirkkonsa eli seurakunta kautta, jonka tänne Helluntaina perusti. Jeesus toimii ihmisten kautta, sekä asettamissaan kasteessa ja ehtoollisessa.

        hrwh opettaa taas väärin: ". Nämä kaikki Raamattu sitoo kasteeseen ja uskoon. "
        EI SIDO, vaan nuo vedenpalvojat kuvittelevat vain niin!! Vedenpalvojat näkevät vain veden, koska kirkko on monopolisoinut pelastuksen kasteeseen.

        1. Pyhän Hengen lupaus kuuluu kaikille, jotka Jumala kutsuu ja jotka anovat sitä Häneltä: Luuk 11:
        "13. Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!"
        Vauvahan ei osaa anoa mitään, joten se siitä!!!
        Ap 2
        "8. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Siis lupaus on niille, jotka ensin tekevät parannuksen ja sitten kaste. Vauvoja ei tuossakaan kehoitettu tuomaan kastettavaksi.

        Syntien anteeksisaamiseen Raamatussa on useita eri teitä; Ap 10
        ". 43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa hänen nimensä voimasta syntinsä anteeksi."

        Apt. 16:31 Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut...

        Mark. 16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."
        Pelkkä kaste ei siis tuo pelastusta, eikä kastamattomuus kadota, vaan sitä edeltävä usko, jota seuraa kaste!!!

        Room. 10:9-10 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

        Synninpäästössä katuvalle syntiselle: Joh 20
        "20:23 Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt"


      • korjataampaoikein
        taaskorjataan kirjoitti:

        hrwh opettaa taas väärin: ". Nämä kaikki Raamattu sitoo kasteeseen ja uskoon. "
        EI SIDO, vaan nuo vedenpalvojat kuvittelevat vain niin!! Vedenpalvojat näkevät vain veden, koska kirkko on monopolisoinut pelastuksen kasteeseen.

        1. Pyhän Hengen lupaus kuuluu kaikille, jotka Jumala kutsuu ja jotka anovat sitä Häneltä: Luuk 11:
        "13. Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!"
        Vauvahan ei osaa anoa mitään, joten se siitä!!!
        Ap 2
        "8. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Siis lupaus on niille, jotka ensin tekevät parannuksen ja sitten kaste. Vauvoja ei tuossakaan kehoitettu tuomaan kastettavaksi.

        Syntien anteeksisaamiseen Raamatussa on useita eri teitä; Ap 10
        ". 43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa hänen nimensä voimasta syntinsä anteeksi."

        Apt. 16:31 Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut...

        Mark. 16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."
        Pelkkä kaste ei siis tuo pelastusta, eikä kastamattomuus kadota, vaan sitä edeltävä usko, jota seuraa kaste!!!

        Room. 10:9-10 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

        Synninpäästössä katuvalle syntiselle: Joh 20
        "20:23 Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt"

        Raamattu sitoo pelastuksen kasteseen ja uskoon. Vedenpalvoja eli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa näkee vain veden, me näemme kasteen ja uskolla Kristuksen toimivan kasteessa. Kristuksen kirkko on monopolisoinut kasteen, sillä Kristus asetti sen kirkolleen, joka sitä käyttää. Sitä ei ole muilla uskonnoilla. Se on kaikilla kristillisillä seurakunnilla. Ei ole seurakuntaa ilman kastetta.

        Pyhän Hengen lupaus kuuluu kaikille ja kasteessa Jumala tekee liiton (1. Piet. 3:21) ja siinä hän siis kutsuu ihmistä.

        "Syntien anteeksisaamiseen Raamatussa on useita eri teitä"

        Tuollainen ei ole krisuntuskoa. Syntien anteeksiantamiseen je pelastukseen on yksi tie: Kristus. Uskolla hänet otetaan astaan ja kasteessa Hänen luokseen päästään. Näiden järjestyksellä ei ole väliä. Vauvoja ei erikseen tarvitse kehoittaa tuomaan kastettaviksi kun Jeesuksen kastekäsky sisältää heidätkin.

        Sinä olet oikeassa, ettei pelkkä kaste pelasta, vaan kaste pelatsaa uskon kautta. Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Joka ei usko se tuomitaan kadotukseen. Jokaiselle uskovalle voi sanoa Pietarin sanat: sinut pelastaa kaste. Yhtä hyvin voidaan sanoa Vapahtajamme sanat "uskosi on sinut pelastanut". Eivät nämä ole ristiriidassa, vaan ne puhuvat samasta asiasta: armosta.


      • korjataampaoikein
        taaskorjataan kirjoitti:

        hrwh opettaa taas väärin: ". Nämä kaikki Raamattu sitoo kasteeseen ja uskoon. "
        EI SIDO, vaan nuo vedenpalvojat kuvittelevat vain niin!! Vedenpalvojat näkevät vain veden, koska kirkko on monopolisoinut pelastuksen kasteeseen.

        1. Pyhän Hengen lupaus kuuluu kaikille, jotka Jumala kutsuu ja jotka anovat sitä Häneltä: Luuk 11:
        "13. Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!"
        Vauvahan ei osaa anoa mitään, joten se siitä!!!
        Ap 2
        "8. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

        Siis lupaus on niille, jotka ensin tekevät parannuksen ja sitten kaste. Vauvoja ei tuossakaan kehoitettu tuomaan kastettavaksi.

        Syntien anteeksisaamiseen Raamatussa on useita eri teitä; Ap 10
        ". 43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa hänen nimensä voimasta syntinsä anteeksi."

        Apt. 16:31 Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut...

        Mark. 16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."
        Pelkkä kaste ei siis tuo pelastusta, eikä kastamattomuus kadota, vaan sitä edeltävä usko, jota seuraa kaste!!!

        Room. 10:9-10 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

        Synninpäästössä katuvalle syntiselle: Joh 20
        "20:23 Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt"

        Raamattu sitoo pelastuksen kasteseen ja uskoon. Vedenpalvoja eli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa näkee vain veden, me näemme kasteen ja uskolla Kristuksen toimivan kasteessa. Kristuksen kirkko on monopolisoinut kasteen, sillä Kristus asetti sen kirkolleen, joka sitä käyttää. Sitä ei ole muilla uskonnoilla. Se on kaikilla kristillisillä seurakunnilla. Ei ole seurakuntaa ilman kastetta.

        Pyhän Hengen lupaus kuuluu kaikille ja kasteessa Jumala tekee liiton (1. Piet. 3:21) ja siinä hän siis kutsuu ihmistä.

        "Syntien anteeksisaamiseen Raamatussa on useita eri teitä"

        Tuollainen ei ole krisuntuskoa. Syntien anteeksiantamiseen je pelastukseen on yksi tie: Kristus. Uskolla hänet otetaan astaan ja kasteessa Hänen luokseen päästään. Näiden järjestyksellä ei ole väliä. Vauvoja ei erikseen tarvitse kehoittaa tuomaan kastettaviksi kun Jeesuksen kastekäsky sisältää heidätkin.

        Sinä olet oikeassa, ettei pelkkä kaste pelasta, vaan kaste pelatsaa uskon kautta. Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Joka ei usko se tuomitaan kadotukseen. Jokaiselle uskovalle voi sanoa Pietarin sanat: sinut pelastaa kaste. Yhtä hyvin voidaan sanoa Vapahtajamme sanat "uskosi on sinut pelastanut". Eivät nämä ole ristiriidassa, vaan ne puhuvat samasta asiasta: armosta.


      • samaamieltäveljet
        korjataampaoikein kirjoitti:

        Raamattu sitoo pelastuksen kasteseen ja uskoon. Vedenpalvoja eli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa näkee vain veden, me näemme kasteen ja uskolla Kristuksen toimivan kasteessa. Kristuksen kirkko on monopolisoinut kasteen, sillä Kristus asetti sen kirkolleen, joka sitä käyttää. Sitä ei ole muilla uskonnoilla. Se on kaikilla kristillisillä seurakunnilla. Ei ole seurakuntaa ilman kastetta.

        Pyhän Hengen lupaus kuuluu kaikille ja kasteessa Jumala tekee liiton (1. Piet. 3:21) ja siinä hän siis kutsuu ihmistä.

        "Syntien anteeksisaamiseen Raamatussa on useita eri teitä"

        Tuollainen ei ole krisuntuskoa. Syntien anteeksiantamiseen je pelastukseen on yksi tie: Kristus. Uskolla hänet otetaan astaan ja kasteessa Hänen luokseen päästään. Näiden järjestyksellä ei ole väliä. Vauvoja ei erikseen tarvitse kehoittaa tuomaan kastettaviksi kun Jeesuksen kastekäsky sisältää heidätkin.

        Sinä olet oikeassa, ettei pelkkä kaste pelasta, vaan kaste pelatsaa uskon kautta. Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Joka ei usko se tuomitaan kadotukseen. Jokaiselle uskovalle voi sanoa Pietarin sanat: sinut pelastaa kaste. Yhtä hyvin voidaan sanoa Vapahtajamme sanat "uskosi on sinut pelastanut". Eivät nämä ole ristiriidassa, vaan ne puhuvat samasta asiasta: armosta.

        Ihan asiaa kirjoitat! Jumalan Sanan mukaan pelastus tulee uskon ja kasteen kautta. Raamattu sanoo niin selvästi että ilman vedestä ja Hengestä syntymistä ei Jumalan valtakuntaan ole asiaa. Kasteen kautta sinne siis päästään. Ei Jumalan valtakuntaan päästä ilman uudestisyntymistä, eikä Kristusta, joka meidät ottaa luokseen kasteessa. Kastetta ja uskoa ei koskaan voi laitaa vastakkain. Niiden funktio ei ole "jompikumpi" vaan "molemmat". Usko ottaa vastaan sen, mitä kaste antaa. Minusta on hölmöä kun tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa –trollin pitää oikein korostaa ettei pelkkä kaste pelasta. Kun kristitty sanoo että kaste pelastaa, niin se tarkoittaa - AINA ja poikkeuksetta - sitä, että kaste pelastaa ihmisen joka uskoo. Kaste pelastaa uskon kautta. Ei kaste muuten pelasta. En tiedä luuleeko tuo inttäjä-eksyttäjä oikeasti että joku luulee kasteen pelastavan ilman uskoa. Jos luulee, niin ei ole lukenut yhtään mitä täällä kristityt kirjoittavat.

        Mutta kaikista järkyttävintä on se, että uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa luulee, että usko Jeesukseen kadottaa: "eikä kastamattomuus kadota, vaan sitä edeltävä usko, jota seuraa kaste" Tuon vedenpalvojan mukaan siis kastetta edeltävä usko kadottaa ihmisen ja hän vahvisti sen vielä kolmella huutomerkillä, eli tosissaan hän taitaa olla. Eikö sitten pitäisi kastaa ensin, jos kastetta edeltävä usko kadottaa? Täysin epäraamatullinen tuo koko hänen ajatuksensa, mikä ei tietenkään kyseisen henkilön kohdalla yllätä.


      • jhffghdh
        samaamieltäveljet kirjoitti:

        Ihan asiaa kirjoitat! Jumalan Sanan mukaan pelastus tulee uskon ja kasteen kautta. Raamattu sanoo niin selvästi että ilman vedestä ja Hengestä syntymistä ei Jumalan valtakuntaan ole asiaa. Kasteen kautta sinne siis päästään. Ei Jumalan valtakuntaan päästä ilman uudestisyntymistä, eikä Kristusta, joka meidät ottaa luokseen kasteessa. Kastetta ja uskoa ei koskaan voi laitaa vastakkain. Niiden funktio ei ole "jompikumpi" vaan "molemmat". Usko ottaa vastaan sen, mitä kaste antaa. Minusta on hölmöä kun tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa –trollin pitää oikein korostaa ettei pelkkä kaste pelasta. Kun kristitty sanoo että kaste pelastaa, niin se tarkoittaa - AINA ja poikkeuksetta - sitä, että kaste pelastaa ihmisen joka uskoo. Kaste pelastaa uskon kautta. Ei kaste muuten pelasta. En tiedä luuleeko tuo inttäjä-eksyttäjä oikeasti että joku luulee kasteen pelastavan ilman uskoa. Jos luulee, niin ei ole lukenut yhtään mitä täällä kristityt kirjoittavat.

        Mutta kaikista järkyttävintä on se, että uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa luulee, että usko Jeesukseen kadottaa: "eikä kastamattomuus kadota, vaan sitä edeltävä usko, jota seuraa kaste" Tuon vedenpalvojan mukaan siis kastetta edeltävä usko kadottaa ihmisen ja hän vahvisti sen vielä kolmella huutomerkillä, eli tosissaan hän taitaa olla. Eikö sitten pitäisi kastaa ensin, jos kastetta edeltävä usko kadottaa? Täysin epäraamatullinen tuo koko hänen ajatuksensa, mikä ei tietenkään kyseisen henkilön kohdalla yllätä.

        Huuh mitä potaskaaa Uudestisyntyminen lapsikasteessa. Juuh.


      • mitenpelastun
        samaamieltäveljet kirjoitti:

        Ihan asiaa kirjoitat! Jumalan Sanan mukaan pelastus tulee uskon ja kasteen kautta. Raamattu sanoo niin selvästi että ilman vedestä ja Hengestä syntymistä ei Jumalan valtakuntaan ole asiaa. Kasteen kautta sinne siis päästään. Ei Jumalan valtakuntaan päästä ilman uudestisyntymistä, eikä Kristusta, joka meidät ottaa luokseen kasteessa. Kastetta ja uskoa ei koskaan voi laitaa vastakkain. Niiden funktio ei ole "jompikumpi" vaan "molemmat". Usko ottaa vastaan sen, mitä kaste antaa. Minusta on hölmöä kun tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa –trollin pitää oikein korostaa ettei pelkkä kaste pelasta. Kun kristitty sanoo että kaste pelastaa, niin se tarkoittaa - AINA ja poikkeuksetta - sitä, että kaste pelastaa ihmisen joka uskoo. Kaste pelastaa uskon kautta. Ei kaste muuten pelasta. En tiedä luuleeko tuo inttäjä-eksyttäjä oikeasti että joku luulee kasteen pelastavan ilman uskoa. Jos luulee, niin ei ole lukenut yhtään mitä täällä kristityt kirjoittavat.

        Mutta kaikista järkyttävintä on se, että uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa luulee, että usko Jeesukseen kadottaa: "eikä kastamattomuus kadota, vaan sitä edeltävä usko, jota seuraa kaste" Tuon vedenpalvojan mukaan siis kastetta edeltävä usko kadottaa ihmisen ja hän vahvisti sen vielä kolmella huutomerkillä, eli tosissaan hän taitaa olla. Eikö sitten pitäisi kastaa ensin, jos kastetta edeltävä usko kadottaa? Täysin epäraamatullinen tuo koko hänen ajatuksensa, mikä ei tietenkään kyseisen henkilön kohdalla yllätä.

        Niin, menikö se sillai, että pelastus tulee, kun on: usko ja vettä mihin on sekoitettu sanaa ja henkeä. Nämä usko ja "vesi" heitetään ihmisen päälle ja ihminen pelastuu. Vesikäsittelyn ja uskon järjestys ei ole oleellista. Voi saada vesikäsittelyn lapsena ja kun löytää uskon vanhempana, pelastuu ja päin vastoin. Jotkut voivat saada jo lapsena uskon ja veden yhtäaikaakin.


      • tervekristinoppieläköön
        jhffghdh kirjoitti:

        Huuh mitä potaskaaa Uudestisyntyminen lapsikasteessa. Juuh.

        No sitä ei juuri paljoa pöljempää enää taida maan päältä löytyä että vauvaa pelastetaan vesidesillä ja parin kummin muminalla.
        ai niin meinnas unohtua että siihen vispataan sanaa sekaan kuulemma huh.

        ja tätä suomessa edelleen julistetaan vuonna 2017 tuon harhalaitoksen suojista hohoijaa.

        ja kansa ei tietenkään tajua mitään. Varsinkaan kun juoppokausi on alkamaisillaan, ja "kristitty" panimoteollisuus työntää markkinoille mieltäsekottavaa jopa keisari 1000 brändillä siis tuhannen purkin kauppakassia!

        on tämä varsinainen kristikunta.
        onneksi mailmassa on tervettäkin evankeliumi tarjolla vapaan kristillyyden voimin, ja jää tuo paavin etäpääte piskuinen lutterin laitos sen varjoon yhä enemmän.


      • vedenpalvojille
        korjataampaoikein kirjoitti:

        Raamattu sitoo pelastuksen kasteseen ja uskoon. Vedenpalvoja eli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa näkee vain veden, me näemme kasteen ja uskolla Kristuksen toimivan kasteessa. Kristuksen kirkko on monopolisoinut kasteen, sillä Kristus asetti sen kirkolleen, joka sitä käyttää. Sitä ei ole muilla uskonnoilla. Se on kaikilla kristillisillä seurakunnilla. Ei ole seurakuntaa ilman kastetta.

        Pyhän Hengen lupaus kuuluu kaikille ja kasteessa Jumala tekee liiton (1. Piet. 3:21) ja siinä hän siis kutsuu ihmistä.

        "Syntien anteeksisaamiseen Raamatussa on useita eri teitä"

        Tuollainen ei ole krisuntuskoa. Syntien anteeksiantamiseen je pelastukseen on yksi tie: Kristus. Uskolla hänet otetaan astaan ja kasteessa Hänen luokseen päästään. Näiden järjestyksellä ei ole väliä. Vauvoja ei erikseen tarvitse kehoittaa tuomaan kastettaviksi kun Jeesuksen kastekäsky sisältää heidätkin.

        Sinä olet oikeassa, ettei pelkkä kaste pelasta, vaan kaste pelatsaa uskon kautta. Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Joka ei usko se tuomitaan kadotukseen. Jokaiselle uskovalle voi sanoa Pietarin sanat: sinut pelastaa kaste. Yhtä hyvin voidaan sanoa Vapahtajamme sanat "uskosi on sinut pelastanut". Eivät nämä ole ristiriidassa, vaan ne puhuvat samasta asiasta: armosta.

        On järkyttävää lukea noiden vedenpalvojien inttämistä. He ovat täysin sokeita ja kuuroja ja ymmärtämättömiä eivätkä edes halua tutkia oman oppinsa virheitä. He ovat yksisilmäisiä veden taikavoimaan uskovia ja ovat tarrautuvat jäykkäkouristuksen tavoin tuohon kirkkolaitoksen keksimään pelastusautomaattiin. Kirkon vaikutusvaltahan loppuisi, jos se luopuisi tuosta kehittämästään taika-uskosta veden autuaaksitekevästä voimasta.
        Heille on vain kaste, kaste ja se on vastaus joka asiaan. He eivät ymmärrä, että "Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella.."
        Heillä puhuu vain vesi.

        Raamattu kuitenkin antaa selvästi ymmärtää, että pelastukseen on monia eri teitä. Tottakai kaikki on kiinni Kristuksen sovituskuolemasta, mutta ei pelkkä hokeminen, että "pelastukseen on vain yksitie, Kristus", tai "kaste on Jumalan työ", tee tyhjäksi sitä tosi-asiaa, että Raamatussakin Kristuksen luo päästiin eri tavalla.Ei Jumala pelasta ketään väkisin, kuten vauvakasteessa tapahtuu. Mutta kun nämä vedestä hurmaantuneet ovat täysin sokeita kaikelle muulle, kuin omalle harha-opilleen. He ovat epäjumalanpalvojia ja heidän uskonsa on "krisuntuskoa" eikä kristinuskoa.
        Tuossa hrwh on oikeassa:
        "Kristuksen kirkko on monopolisoinut kasteen" ja siihen on lisättävä, että "ja tehnyt siitä pelastusautomaatin, joka mekaanisesti pelastaa kastetun, vaikka tämä ei uskoisi tai ymmärtäisi mitään Jumalan sanasta, kuten on esim vauvojen kohdalla.
        Raamatusta löydämme useita eri teitä Jeesuksen luo:
        1. Suun tunnustus: Room 10: ". sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan
        2. Avuksihuutaminen "Room 10 3. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".
        3. Usko, jonka Jumala vaikuttaa sellaiselle, joka on kuullut evankeliumia Ap 16
        " "Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut",(Apt. 16:31).
        4. Kaste, joka seuraa uskoon tuloa: "Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Mark 16
        5. Synninpäästö Joh 20:23 Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt"
        6. Rukous: Isä meidän rukous: "Anna meille meidän syntimme anteksi..."

        Kuten näemme, missään kohtaa ei sanota, että jokin mekaaninen seremonia voisi automaattisesti pelastaa ihmisen, ei vauvaa eikä aikuista. kuten nuo sokeat vedenpalvojat väittävät.Heidän liukuhihnapelastuksensa on taika-uskoa. Eikä edes vauvojen kastamisesta ole Raamatussa yhtään esimerkkiä. Mutta heille onkin tärkeintä kiivailla oman taika-uskonsa puolesta eivätkä he edes halua tutkia, mitä Raamattu asiasta sanoo. Mutta näinhän se näkyy olevan, että tyhjät tynnörit kolisevat eniten."

        Mutta pientä edistystä on havaittavissa heidän sählingeissään, kun ne pitkät rienausliturgiat ovat jääneet vähemmälle. Yleensä tässä vaiheessa alkaa panettelu ja valehtelu.


      • vesipellelle
        vedenpalvojille kirjoitti:

        On järkyttävää lukea noiden vedenpalvojien inttämistä. He ovat täysin sokeita ja kuuroja ja ymmärtämättömiä eivätkä edes halua tutkia oman oppinsa virheitä. He ovat yksisilmäisiä veden taikavoimaan uskovia ja ovat tarrautuvat jäykkäkouristuksen tavoin tuohon kirkkolaitoksen keksimään pelastusautomaattiin. Kirkon vaikutusvaltahan loppuisi, jos se luopuisi tuosta kehittämästään taika-uskosta veden autuaaksitekevästä voimasta.
        Heille on vain kaste, kaste ja se on vastaus joka asiaan. He eivät ymmärrä, että "Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella.."
        Heillä puhuu vain vesi.

        Raamattu kuitenkin antaa selvästi ymmärtää, että pelastukseen on monia eri teitä. Tottakai kaikki on kiinni Kristuksen sovituskuolemasta, mutta ei pelkkä hokeminen, että "pelastukseen on vain yksitie, Kristus", tai "kaste on Jumalan työ", tee tyhjäksi sitä tosi-asiaa, että Raamatussakin Kristuksen luo päästiin eri tavalla.Ei Jumala pelasta ketään väkisin, kuten vauvakasteessa tapahtuu. Mutta kun nämä vedestä hurmaantuneet ovat täysin sokeita kaikelle muulle, kuin omalle harha-opilleen. He ovat epäjumalanpalvojia ja heidän uskonsa on "krisuntuskoa" eikä kristinuskoa.
        Tuossa hrwh on oikeassa:
        "Kristuksen kirkko on monopolisoinut kasteen" ja siihen on lisättävä, että "ja tehnyt siitä pelastusautomaatin, joka mekaanisesti pelastaa kastetun, vaikka tämä ei uskoisi tai ymmärtäisi mitään Jumalan sanasta, kuten on esim vauvojen kohdalla.
        Raamatusta löydämme useita eri teitä Jeesuksen luo:
        1. Suun tunnustus: Room 10: ". sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan
        2. Avuksihuutaminen "Room 10 3. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".
        3. Usko, jonka Jumala vaikuttaa sellaiselle, joka on kuullut evankeliumia Ap 16
        " "Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut",(Apt. 16:31).
        4. Kaste, joka seuraa uskoon tuloa: "Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Mark 16
        5. Synninpäästö Joh 20:23 Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt"
        6. Rukous: Isä meidän rukous: "Anna meille meidän syntimme anteksi..."

        Kuten näemme, missään kohtaa ei sanota, että jokin mekaaninen seremonia voisi automaattisesti pelastaa ihmisen, ei vauvaa eikä aikuista. kuten nuo sokeat vedenpalvojat väittävät.Heidän liukuhihnapelastuksensa on taika-uskoa. Eikä edes vauvojen kastamisesta ole Raamatussa yhtään esimerkkiä. Mutta heille onkin tärkeintä kiivailla oman taika-uskonsa puolesta eivätkä he edes halua tutkia, mitä Raamattu asiasta sanoo. Mutta näinhän se näkyy olevan, että tyhjät tynnörit kolisevat eniten."

        Mutta pientä edistystä on havaittavissa heidän sählingeissään, kun ne pitkät rienausliturgiat ovat jääneet vähemmälle. Yleensä tässä vaiheessa alkaa panettelu ja valehtelu.

        On järkyttävää katsoa tuon vettä palvova uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin inttämistä. Häneltä loppuivat taas argumentit, joten ainoa keino on taas kutsua kastetta kirkon keksinnöksi ja alkaa puhumaan vedenpalvonnasta, tuosta inttäjä-eksyttäjälle niin rakkaasta harrastuksesta. Jeesus asetti kasteen, eikä mikään kirkko ole sitä keksinyt. Koska Jeesuksessa on luvattu pelastus, niin siihen tarraudutaan kaikin voimin. Jeesus toimii kasteen kautta.

        "Raamattu kuitenkin antaa selvästi ymmärtää, että pelastukseen on monia eri teitä."

        Taas niin antikristillistä harhaa kun voi olla. Pelastukseen on YKSI tie: JEESUS! Vapahtaja sanoi "MINÄ OLEN TIE, totuus ja elämä" Jeesus on ainoa tie. Jeesus ei pelasta ketään väkisin, vaan pelastaa jokaisen joka hänen turvaa. Ja tekee sen kasteessa uskon kautta. Kristillisellä kirkolla on käytössään Jeesuksen asettama kaste, joka vie ihmisen Jeesuksen luo ja näin ollen pelastaa kun ihminen uskoo. Kastehan ei pelasta automaattisesti, vaan se pelastaa ne jotka uskoo. Usko kasteen pelastavuuteen on uskoa Jumalan Sanaan ja lupaukseen, eikä inttäjä-eksyttäjän taikaopeilla ole asian kanssa mitään tekemistä. Puheet liukuhihnasta ja väkisin pelastamisesta ovat siis tuulesta temmattuja.

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa yrittää etsiä eri teitä Jeesuksen luo, mutta Raamatussa tuo tie on hyvin yksiselitteinen. Kasteessa Jeesus ottaa omakseen ja uskolla Hänet otetaan vastaan. Uskoa sitten seuraa tunnustus ja rippi ja rukous jne. Mutta erikoista että uudestikastasja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa myöntää nyt että kaste pelastaa. Eikä edes sokeiden kastamisesta ole Raamatussa yhtään esimerkkiä! Mutta meille riittää Jeesuksen selvä käsky, joka sisältää niin vauvat kuin sokeatkin. Emme tarvitse esimerkkiä joka tilanteesta.

        Veli-samaamieltäveljet teki loistavan havainnon. On kai edes turha keskustella tuon vettä palvovan uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin knssa, kun mies on niin taikavesien pyörteessä että meni möläyttämään että usko ennen kastetta kadottaa. Kaukana kristillisestä uskosta on tuo vedenpalvoja. Vesi on Hänen Jumalansa, eikä hän näe kasteessa muuta kuin vettä. Hän ei näe Kristusta.


      • hoksaatteko
        vesipellelle kirjoitti:

        On järkyttävää katsoa tuon vettä palvova uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin inttämistä. Häneltä loppuivat taas argumentit, joten ainoa keino on taas kutsua kastetta kirkon keksinnöksi ja alkaa puhumaan vedenpalvonnasta, tuosta inttäjä-eksyttäjälle niin rakkaasta harrastuksesta. Jeesus asetti kasteen, eikä mikään kirkko ole sitä keksinyt. Koska Jeesuksessa on luvattu pelastus, niin siihen tarraudutaan kaikin voimin. Jeesus toimii kasteen kautta.

        "Raamattu kuitenkin antaa selvästi ymmärtää, että pelastukseen on monia eri teitä."

        Taas niin antikristillistä harhaa kun voi olla. Pelastukseen on YKSI tie: JEESUS! Vapahtaja sanoi "MINÄ OLEN TIE, totuus ja elämä" Jeesus on ainoa tie. Jeesus ei pelasta ketään väkisin, vaan pelastaa jokaisen joka hänen turvaa. Ja tekee sen kasteessa uskon kautta. Kristillisellä kirkolla on käytössään Jeesuksen asettama kaste, joka vie ihmisen Jeesuksen luo ja näin ollen pelastaa kun ihminen uskoo. Kastehan ei pelasta automaattisesti, vaan se pelastaa ne jotka uskoo. Usko kasteen pelastavuuteen on uskoa Jumalan Sanaan ja lupaukseen, eikä inttäjä-eksyttäjän taikaopeilla ole asian kanssa mitään tekemistä. Puheet liukuhihnasta ja väkisin pelastamisesta ovat siis tuulesta temmattuja.

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa yrittää etsiä eri teitä Jeesuksen luo, mutta Raamatussa tuo tie on hyvin yksiselitteinen. Kasteessa Jeesus ottaa omakseen ja uskolla Hänet otetaan vastaan. Uskoa sitten seuraa tunnustus ja rippi ja rukous jne. Mutta erikoista että uudestikastasja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa myöntää nyt että kaste pelastaa. Eikä edes sokeiden kastamisesta ole Raamatussa yhtään esimerkkiä! Mutta meille riittää Jeesuksen selvä käsky, joka sisältää niin vauvat kuin sokeatkin. Emme tarvitse esimerkkiä joka tilanteesta.

        Veli-samaamieltäveljet teki loistavan havainnon. On kai edes turha keskustella tuon vettä palvovan uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin knssa, kun mies on niin taikavesien pyörteessä että meni möläyttämään että usko ennen kastetta kadottaa. Kaukana kristillisestä uskosta on tuo vedenpalvoja. Vesi on Hänen Jumalansa, eikä hän näe kasteessa muuta kuin vettä. Hän ei näe Kristusta.

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trolli haukkuu muita vedenpalvojaksi vaikka hän on itse vedenpalvoja, minkä hän myös myönsi. Hän myönsi myös että usko ennen kastetta kadottaa. Ei voi muuta sanoa kuin että järkyttävää vedenpalvontaa ja Raamatun lyttäämistä.

        Koostan vielä tärkeän eron Jeesuksen ja uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -vesitrollin välillä:

        U-k-i-e nR: "Raamattu kuitenkin antaa selvästi ymmärtää, että pelastukseen on monia eri teitä"

        Raamatun Jeesus: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani"


      • tiivistänveljet
        hoksaatteko kirjoitti:

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trolli haukkuu muita vedenpalvojaksi vaikka hän on itse vedenpalvoja, minkä hän myös myönsi. Hän myönsi myös että usko ennen kastetta kadottaa. Ei voi muuta sanoa kuin että järkyttävää vedenpalvontaa ja Raamatun lyttäämistä.

        Koostan vielä tärkeän eron Jeesuksen ja uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -vesitrollin välillä:

        U-k-i-e nR: "Raamattu kuitenkin antaa selvästi ymmärtää, että pelastukseen on monia eri teitä"

        Raamatun Jeesus: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani"

        Asian voisi tiivistää niin, että se missä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa näkee vain vettä, siellä kristitty näkee uskon silmin Jeesuksen. Sana kuitenkin sanoo että Jeesus tulee luuksemme veden ja veren kautta, Jeesus pesee puhtaaksi vedellä ja Sanalla ja tuolla pesulla hän uudestisynnyttää, ja että vedestä ja Hengestä syntyminen vaaditaan Jumalan valtakuntaan pääsemiseen. Siksi juuri vesi pelastaa kasteena, jossa Jumala tekee kanssamme hyvän omantunnon liiton. Siksi juuri usko on kaiken perusta, sillä vain usko voi vastaanottaa tuon pelastuksen.


      • voisuomiparkaa
        tiivistänveljet kirjoitti:

        Asian voisi tiivistää niin, että se missä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa näkee vain vettä, siellä kristitty näkee uskon silmin Jeesuksen. Sana kuitenkin sanoo että Jeesus tulee luuksemme veden ja veren kautta, Jeesus pesee puhtaaksi vedellä ja Sanalla ja tuolla pesulla hän uudestisynnyttää, ja että vedestä ja Hengestä syntyminen vaaditaan Jumalan valtakuntaan pääsemiseen. Siksi juuri vesi pelastaa kasteena, jossa Jumala tekee kanssamme hyvän omantunnon liiton. Siksi juuri usko on kaiken perusta, sillä vain usko voi vastaanottaa tuon pelastuksen.

        Ja vauvat uskookin todella lujasti !

        ihan siinä vuoret liikahtelee kun tutin takaa uskotaan.

        aikuisemmille sitten onkin tarjolla 1000 purkin rippijuomaa, siinä ei paljoa uskoa tarvita.


      • haeeh
        voisuomiparkaa kirjoitti:

        Ja vauvat uskookin todella lujasti !

        ihan siinä vuoret liikahtelee kun tutin takaa uskotaan.

        aikuisemmille sitten onkin tarjolla 1000 purkin rippijuomaa, siinä ei paljoa uskoa tarvita.

        Niin, Jeesuksen mukaan lapset uskovat paremmin kuin aikuinen. Niillä ei ole sellaista vastustusta mitä esim, papalla on. Rippijuomilla se pappa varmaan pelastuukin. Olet varmaan samaa mieltä kuin tuo lahkoveljesi uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa että usko ennen kastetta kadottaa. On teillä jutut!

        Hienoja oivalluksia veli-hoskaattekolta ja veli-tiivistänveljeltä!


      • sekosuomalainenkristik
        haeeh kirjoitti:

        Niin, Jeesuksen mukaan lapset uskovat paremmin kuin aikuinen. Niillä ei ole sellaista vastustusta mitä esim, papalla on. Rippijuomilla se pappa varmaan pelastuukin. Olet varmaan samaa mieltä kuin tuo lahkoveljesi uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa että usko ennen kastetta kadottaa. On teillä jutut!

        Hienoja oivalluksia veli-hoskaattekolta ja veli-tiivistänveljeltä!

        Niin lapset saattavat hyvinkin uskoa hyvinkin, mutt a nyt olikin kyse vauvoista etkö hoskannut lainkaan!
        Ei olkukkopappanne käytä rippijuomia, mutta lutterin jäsenkunta käyttää, jopa valmistaa niitä ylettömästi.

        nyt näkyy juuri kun suomi valmistautuu juoppokesään, lanseeratun jopa tuhannen purkin kesämökkisatseja pienempään janoon!

        olkiukkopappanne ei tarvitse ollenkaan moisia kirkastusjuomia vaan uudestisyntyneenä pärjää ihan ilman.

        Uskon kautta tapahtuu ihan kaikki Raamatun opin mukaan jota on mukava seurata, autiomaasa on tosikelvollista uudestisyntyä, ei ongelmia lainkaan.

        olis hieno asia kun uudestisyntymän ihme saisi tulla sakastiinkin, loppuisi ainakin tuo jatkuva papukaijaamisenne ja kaiken vääristely joka on väärän todistuksen antanista ja suurta syntiä.


      • Jeesuseiasuämpärissä
        hoksaatteko kirjoitti:

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trolli haukkuu muita vedenpalvojaksi vaikka hän on itse vedenpalvoja, minkä hän myös myönsi. Hän myönsi myös että usko ennen kastetta kadottaa. Ei voi muuta sanoa kuin että järkyttävää vedenpalvontaa ja Raamatun lyttäämistä.

        Koostan vielä tärkeän eron Jeesuksen ja uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -vesitrollin välillä:

        U-k-i-e nR: "Raamattu kuitenkin antaa selvästi ymmärtää, että pelastukseen on monia eri teitä"

        Raamatun Jeesus: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani"

        Niin mutta Jeesuksen tykö on monta tietä ja monta tulotapaa!

        joku tulee mopoautolla joku kävellen joku ryömien ihan joku sairasvuoteella ja loput muuten.

        sitten seuraa se tärkein eli Jeesus-ovesta sisälle meno, joka on kokonaan unohtunut sieltä sakastinväeltä.
        siellä mennään vain vesiastiaan pää edellä ja jäädään sinne. Saanen kertoa ettei Jeesus siellä ole!


      • niinjahuopa
        Jeesuseiasuämpärissä kirjoitti:

        Niin mutta Jeesuksen tykö on monta tietä ja monta tulotapaa!

        joku tulee mopoautolla joku kävellen joku ryömien ihan joku sairasvuoteella ja loput muuten.

        sitten seuraa se tärkein eli Jeesus-ovesta sisälle meno, joka on kokonaan unohtunut sieltä sakastinväeltä.
        siellä mennään vain vesiastiaan pää edellä ja jäädään sinne. Saanen kertoa ettei Jeesus siellä ole!

        kokonaan unohtu se että varttikatonkin läpi voi tulla Jeesuksen tykö,.. huh meinaskin unohtua.


      • kääkkätaasriehuu
        niinjahuopa kirjoitti:

        kokonaan unohtu se että varttikatonkin läpi voi tulla Jeesuksen tykö,.. huh meinaskin unohtua.

        Vauvat ovat lapsia. Minun mieleeni ei tule samaistaa heitä eläimiin.

        Pappa tuntuu käyttävät nitä rippujuomia. Kääkkä on ihan selvä juoppo. Ei ihminen muuten puhu alkoholista koko aikaa.

        Onneksi saa uskoa ja olla Jeesuksen oma ilman noita papan ryyppyporukoita ja lahkonen molotuskursseja. Sakastin veljet pappa ja uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa tuntuvat moelmmat olevan kaukana Jeesuken omana olemisesta.

        Tuo kaljakesään valmistautuva kääkkä ei muuta tee kun antaa koko ajan vääriä todistuksia Jeesuksen omista.


      • perinnäissääntöjä
        kääkkätaasriehuu kirjoitti:

        Vauvat ovat lapsia. Minun mieleeni ei tule samaistaa heitä eläimiin.

        Pappa tuntuu käyttävät nitä rippujuomia. Kääkkä on ihan selvä juoppo. Ei ihminen muuten puhu alkoholista koko aikaa.

        Onneksi saa uskoa ja olla Jeesuksen oma ilman noita papan ryyppyporukoita ja lahkonen molotuskursseja. Sakastin veljet pappa ja uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa tuntuvat moelmmat olevan kaukana Jeesuken omana olemisesta.

        Tuo kaljakesään valmistautuva kääkkä ei muuta tee kun antaa koko ajan vääriä todistuksia Jeesuksen omista.

        Siinä taas tyhjät tynnörit kolisevat!
        On se järkyttävää, että nuo taikaveden voimaan luottavat eivät edes halua pohtia muita keinoja kuin kaste!! He ovat täysin sokeita.
        Kaste on heidän epäjumalansa ja sen ympärillä he pyörivät ja koettavat keksiä tuolle taikavedelle taianomaisia voimia. Jeesus varoitti tuollaisita ihmistekoisista (kirkon keksimistä) opeista:
        Matt 15
        ". Näin te olette perinnäissäännöllänne tehneet tyhjäksi Jumalan sanan"


      • Jumalanarmo
        perinnäissääntöjä kirjoitti:

        Siinä taas tyhjät tynnörit kolisevat!
        On se järkyttävää, että nuo taikaveden voimaan luottavat eivät edes halua pohtia muita keinoja kuin kaste!! He ovat täysin sokeita.
        Kaste on heidän epäjumalansa ja sen ympärillä he pyörivät ja koettavat keksiä tuolle taikavedelle taianomaisia voimia. Jeesus varoitti tuollaisita ihmistekoisista (kirkon keksimistä) opeista:
        Matt 15
        ". Näin te olette perinnäissäännöllänne tehneet tyhjäksi Jumalan sanan"

        Älä märise taas niitä taikavesiäsi! Sinä olet ainoa joka täällä luottaa veden taikavoimaan. Olet palstan ainoa vedenpalvoja ja taikavedet ovat jumalasi.

        Me pohdimme niitä välineitä joita Jumala on antanut. Kaste on yksi niistä ja juuri se, joka meidät häneen yhdistää. On hän muitakin välineitä antanut, mutta kasteen hän on antanut uudestisyntymistä varten. Ei ole kaste kirkon keksintö, vaan Jeesuksen keksintö. Hän kasteen asetti ja vannoi oikein että ellei synnytä vedestä ja Hengestä, niin ei päästä Jumalan valtakuntaan. Muta eihän nuo sanat tuota itseään täynnä olevaa vedenpalvojaa kiinnosta. Hän on täynnä perinnäissääntöjä kuten uudestikaste. Kerran kastetun ihmisen uudelleen kastaminen jos mikä on perinnäissääntö noissa lahkoissa.

        On se järkyttävää miten tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamautssa kumoaa Jumalan Sanan ja ottaa tilalle noita taikavesiään. Me Jeesuksen omat taas luotamme Vapahtajaamme ja Hänen tekoihinsa. Niissä on meillä välineitä tarpeeksi.


      • vahvoissasiteissäolette
        Jumalanarmo kirjoitti:

        Älä märise taas niitä taikavesiäsi! Sinä olet ainoa joka täällä luottaa veden taikavoimaan. Olet palstan ainoa vedenpalvoja ja taikavedet ovat jumalasi.

        Me pohdimme niitä välineitä joita Jumala on antanut. Kaste on yksi niistä ja juuri se, joka meidät häneen yhdistää. On hän muitakin välineitä antanut, mutta kasteen hän on antanut uudestisyntymistä varten. Ei ole kaste kirkon keksintö, vaan Jeesuksen keksintö. Hän kasteen asetti ja vannoi oikein että ellei synnytä vedestä ja Hengestä, niin ei päästä Jumalan valtakuntaan. Muta eihän nuo sanat tuota itseään täynnä olevaa vedenpalvojaa kiinnosta. Hän on täynnä perinnäissääntöjä kuten uudestikaste. Kerran kastetun ihmisen uudelleen kastaminen jos mikä on perinnäissääntö noissa lahkoissa.

        On se järkyttävää miten tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamautssa kumoaa Jumalan Sanan ja ottaa tilalle noita taikavesiään. Me Jeesuksen omat taas luotamme Vapahtajaamme ja Hänen tekoihinsa. Niissä on meillä välineitä tarpeeksi.

        Kun lukee juttujanne, on kovin kovin vaikeaa sisäistää teitä Jeesuksen omiksi.

        pikemminkin vaikuttaa että olette syyttäjän lapsia kellon ympäri.

        kaikki sieltäpäin vesitetään, vääristellään ja puhutaan suoranaista valetta ja panettelua.

        outo tapa olla Jeesuksen oma.


      • valoatunkeelisää
        kääkkätaasriehuu kirjoitti:

        Vauvat ovat lapsia. Minun mieleeni ei tule samaistaa heitä eläimiin.

        Pappa tuntuu käyttävät nitä rippujuomia. Kääkkä on ihan selvä juoppo. Ei ihminen muuten puhu alkoholista koko aikaa.

        Onneksi saa uskoa ja olla Jeesuksen oma ilman noita papan ryyppyporukoita ja lahkonen molotuskursseja. Sakastin veljet pappa ja uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa tuntuvat moelmmat olevan kaukana Jeesuken omana olemisesta.

        Tuo kaljakesään valmistautuva kääkkä ei muuta tee kun antaa koko ajan vääriä todistuksia Jeesuksen omista.

        Suomen arkikielessä kyllä erotetaan vauvat eli imeväiset ja lapset eri ikäkausiin.

        vauva on vauva noin vuoden ikäiseksi eikä sinä aikana kykene mitään toimittamaan ymmärrettävällä kielellä. itku ja ilmeet ovat ainuita kommunikaation välineitä.

        lapsista kun puhutaan he ovat koulussa jopa ja opiskelvat jo monia asioita.

        nyt tämäkin asia on tuli selväksi.

        kovin ikävää ettei sielä sakastin puolella ole tästä teitä opetettu ja ettekä siis voikkaan siitä olla tietoisia, mikä ilmeneekin ylläolevista kommenteistanne.

        lapset hyvinkin voivat jo hyvinkin olla hyviäkin uskovia!

        vauvat eivät tiedä aiheesta yhtään mitään, eivät usko mitään eivätkä tajua kasteista mitään, nyt tiedätte senkin siellä hämärässä.


      • voipappaasua
        valoatunkeelisää kirjoitti:

        Suomen arkikielessä kyllä erotetaan vauvat eli imeväiset ja lapset eri ikäkausiin.

        vauva on vauva noin vuoden ikäiseksi eikä sinä aikana kykene mitään toimittamaan ymmärrettävällä kielellä. itku ja ilmeet ovat ainuita kommunikaation välineitä.

        lapsista kun puhutaan he ovat koulussa jopa ja opiskelvat jo monia asioita.

        nyt tämäkin asia on tuli selväksi.

        kovin ikävää ettei sielä sakastin puolella ole tästä teitä opetettu ja ettekä siis voikkaan siitä olla tietoisia, mikä ilmeneekin ylläolevista kommenteistanne.

        lapset hyvinkin voivat jo hyvinkin olla hyviäkin uskovia!

        vauvat eivät tiedä aiheesta yhtään mitään, eivät usko mitään eivätkä tajua kasteista mitään, nyt tiedätte senkin siellä hämärässä.

        "Kun lukee juttujanne, on kovin kovin vaikeaa sisäistää teitä Jeesuksen omiksi."

        Pappa, minulle tulee ihan sama tunne kun luen sinun tekstejäsi. Juopottelua, tappamista, halkopinoja, Luttereita, paaveja, väkivaltaa, sakastisitä ja sakastitätä, mutta ei koskaan perusteluja Raamatulla. Tämä sopii hyvin pappaan: "kaikki sieltäpäin vesitetään, vääristellään ja puhutaan suoranaista valetta ja panettelua." Jeesuksen sanat vääristellään aika lahjakkaasta siellä teidän lahkossanne.

        "Suomen arkikielessä kyllä erotetaan vauvat eli imeväiset ja lapset eri ikäkausiin."

        Raamatussa näin ei aina tehdä. Esim 1. Moos. 25:22: "Mutta lapset potkivat toisiaan Rebekan kohdussa" Kouluikäisetkö ne siellä potki? Lapsihan on myös jälkeläisen synonyymi. Vauvat kuuluvat lapsiin. Ja lapsi voi olla hyväkin uskova, vaikkei ymmärrys olisikaan aikuisen tasolla. Ihmisen vajavainen ymmärrys ei ole Jumalan toiminnan este. Vanhassa liitossa ympärileikattiin lapsia, jotka eivät ymmärtäneet siitä tuon taivaallista.


      • valehteluonsyntiä
        voipappaasua kirjoitti:

        "Kun lukee juttujanne, on kovin kovin vaikeaa sisäistää teitä Jeesuksen omiksi."

        Pappa, minulle tulee ihan sama tunne kun luen sinun tekstejäsi. Juopottelua, tappamista, halkopinoja, Luttereita, paaveja, väkivaltaa, sakastisitä ja sakastitätä, mutta ei koskaan perusteluja Raamatulla. Tämä sopii hyvin pappaan: "kaikki sieltäpäin vesitetään, vääristellään ja puhutaan suoranaista valetta ja panettelua." Jeesuksen sanat vääristellään aika lahjakkaasta siellä teidän lahkossanne.

        "Suomen arkikielessä kyllä erotetaan vauvat eli imeväiset ja lapset eri ikäkausiin."

        Raamatussa näin ei aina tehdä. Esim 1. Moos. 25:22: "Mutta lapset potkivat toisiaan Rebekan kohdussa" Kouluikäisetkö ne siellä potki? Lapsihan on myös jälkeläisen synonyymi. Vauvat kuuluvat lapsiin. Ja lapsi voi olla hyväkin uskova, vaikkei ymmärrys olisikaan aikuisen tasolla. Ihmisen vajavainen ymmärrys ei ole Jumalan toiminnan este. Vanhassa liitossa ympärileikattiin lapsia, jotka eivät ymmärtäneet siitä tuon taivaallista.

        älä valehtele.

        se on syntiä tajuatko vai meneekö kaikki siihen kasteen armoon teillä häh ?


      • taaskorjataan
        Jumalanarmo kirjoitti:

        Älä märise taas niitä taikavesiäsi! Sinä olet ainoa joka täällä luottaa veden taikavoimaan. Olet palstan ainoa vedenpalvoja ja taikavedet ovat jumalasi.

        Me pohdimme niitä välineitä joita Jumala on antanut. Kaste on yksi niistä ja juuri se, joka meidät häneen yhdistää. On hän muitakin välineitä antanut, mutta kasteen hän on antanut uudestisyntymistä varten. Ei ole kaste kirkon keksintö, vaan Jeesuksen keksintö. Hän kasteen asetti ja vannoi oikein että ellei synnytä vedestä ja Hengestä, niin ei päästä Jumalan valtakuntaan. Muta eihän nuo sanat tuota itseään täynnä olevaa vedenpalvojaa kiinnosta. Hän on täynnä perinnäissääntöjä kuten uudestikaste. Kerran kastetun ihmisen uudelleen kastaminen jos mikä on perinnäissääntö noissa lahkoissa.

        On se järkyttävää miten tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamautssa kumoaa Jumalan Sanan ja ottaa tilalle noita taikavesiään. Me Jeesuksen omat taas luotamme Vapahtajaamme ja Hänen tekoihinsa. Niissä on meillä välineitä tarpeeksi.

        Jumalanarmo eli hrwh nuljauttaa taas asiat päälaelleen:
        "Sinä olet ainoa joka täällä luottaa veden taikavoimaan. Olet palstan ainoa vedenpalvoja ja taikavedet ovat jumalasi".
        Kukahan täällä päivästä toiseen kehuu veden taikavoimaa? Nuo pari -kolme trollia eivät muusta osaa puhuakkaan, kun kasteen ihmeitätekevästä voimasta.

        Juuri tuolla tavalla, valehtelemalla ja vääntämällä asiat päinvastaiseksi, tuo pelle yrittää tunkea vesi-oppiaan joka rakoon.
        Mutta on hän sentään jotain oppinut:" On hän (Jeesus) muitakin välineitä antanut"????

        Mutta kun esitän noita muita välineitä, niin nuo rakkikoirat käyvät kimppuun kuin vihainen sonni.
        Kaste on heidän epäjumalansa kuten vesi hinduilla, ja siitähän he eivät luovu.


      • korjataampaoikein
        taaskorjataan kirjoitti:

        Jumalanarmo eli hrwh nuljauttaa taas asiat päälaelleen:
        "Sinä olet ainoa joka täällä luottaa veden taikavoimaan. Olet palstan ainoa vedenpalvoja ja taikavedet ovat jumalasi".
        Kukahan täällä päivästä toiseen kehuu veden taikavoimaa? Nuo pari -kolme trollia eivät muusta osaa puhuakkaan, kun kasteen ihmeitätekevästä voimasta.

        Juuri tuolla tavalla, valehtelemalla ja vääntämällä asiat päinvastaiseksi, tuo pelle yrittää tunkea vesi-oppiaan joka rakoon.
        Mutta on hän sentään jotain oppinut:" On hän (Jeesus) muitakin välineitä antanut"????

        Mutta kun esitän noita muita välineitä, niin nuo rakkikoirat käyvät kimppuun kuin vihainen sonni.
        Kaste on heidän epäjumalansa kuten vesi hinduilla, ja siitähän he eivät luovu.

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa puljauttaa asiat päälaelleen. Hän on se, joka täällä aina vedenpalvomisesta puhuu. Hän on se, joka on ylipäänsä tuonut taikavedet näihin keskusteluihin. Kukaan kristitty ei palvo vettä niin kuin hän. Hän vieläpä myönsi olevansa vedenpalvoja pääsiäisena.

        "Kukahan täällä päivästä toiseen kehuu veden taikavoimaa? "

        Kuten tuli mainittua, sinä. kuten itsekin myönsit.

        " Nuo pari -kolme trollia eivät muusta osaa puhuakkaan, kun kasteen ihmeitätekevästä voimasta."

        Kaste kyllä tekee ihmeitä kun Jeesus itse toimii. Kun puhutaan kasteesta, puhutaan aina synnit sovittaneesta ja ylösnousseesta Kristuksesta ja Hänen teoistaan, kuten uudestisyntymienn jka syntien atneeksianto. Mutta ei tällä ole mitään tekemistä sinun vedenpalvontasi kanssa. Kun uudestikastajat puhuvat kasteesta, siinä keskitytään aina ihmisien tekoihin, ratkaisuihin, antautumiseen, tunnustamiseen, eli vain ihmsien aniosihin. Se on karkeaa harhaa, kun Raamattu on pullollaan kasteopetusta, jossa keskiössä on Kristus, ei ihminen.

        Olet psyykkisestä sairas trolli, joka tuolla säälittävällä ulinallasi pilaat koko palstan. Vesi tutuu olevan sinulle sama kuin hinduille. Meille kristityille vain Jumalan antamat välinet merkkaavat. Jos et osaa puhua muusta kuin taikavesistä niin vaihda palstaa!


      • samaamieltäveljet
        korjataampaoikein kirjoitti:

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa puljauttaa asiat päälaelleen. Hän on se, joka täällä aina vedenpalvomisesta puhuu. Hän on se, joka on ylipäänsä tuonut taikavedet näihin keskusteluihin. Kukaan kristitty ei palvo vettä niin kuin hän. Hän vieläpä myönsi olevansa vedenpalvoja pääsiäisena.

        "Kukahan täällä päivästä toiseen kehuu veden taikavoimaa? "

        Kuten tuli mainittua, sinä. kuten itsekin myönsit.

        " Nuo pari -kolme trollia eivät muusta osaa puhuakkaan, kun kasteen ihmeitätekevästä voimasta."

        Kaste kyllä tekee ihmeitä kun Jeesus itse toimii. Kun puhutaan kasteesta, puhutaan aina synnit sovittaneesta ja ylösnousseesta Kristuksesta ja Hänen teoistaan, kuten uudestisyntymienn jka syntien atneeksianto. Mutta ei tällä ole mitään tekemistä sinun vedenpalvontasi kanssa. Kun uudestikastajat puhuvat kasteesta, siinä keskitytään aina ihmisien tekoihin, ratkaisuihin, antautumiseen, tunnustamiseen, eli vain ihmsien aniosihin. Se on karkeaa harhaa, kun Raamattu on pullollaan kasteopetusta, jossa keskiössä on Kristus, ei ihminen.

        Olet psyykkisestä sairas trolli, joka tuolla säälittävällä ulinallasi pilaat koko palstan. Vesi tutuu olevan sinulle sama kuin hinduille. Meille kristityille vain Jumalan antamat välinet merkkaavat. Jos et osaa puhua muusta kuin taikavesistä niin vaihda palstaa!

        Täysin samaa mieltä! Ja se kasteen voima, josta uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa puhuu, on Jeesus Kristus. Hän ei ole epäjumala, vaan Jumala ja kasteen sisältö. Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa erottaa Kristuksen kasteesta, mistä seuraa aina ongelmia.

        Toivoisi että hän pystyisi keskustelemaan täällä ilman vedenpalvontaansa.


      • Simeliusviisain
        samaamieltäveljet kirjoitti:

        Täysin samaa mieltä! Ja se kasteen voima, josta uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa puhuu, on Jeesus Kristus. Hän ei ole epäjumala, vaan Jumala ja kasteen sisältö. Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa erottaa Kristuksen kasteesta, mistä seuraa aina ongelmia.

        Toivoisi että hän pystyisi keskustelemaan täällä ilman vedenpalvontaansa.

        <<< Olet psyykkisestä sairas trolli, joka tuolla säälittävällä ulinallasi pilaat koko palstan

        Jo vuosia tätä palstaa epäsäännöllisen säännöllisesti lukeneena voin sanoa, että osuit tuossa naulan kantaan. Ja sanon tämän lähimmäisen rakkaudesta kyseistä henkilöä kohtaan, jotta hän voisi jo vihdoin oppia jotakin ja muuttaa käytöstään. Omia mielipiteitä ei tarvitse muuttaa, jos ei siihen tarvetta näe, mutta käytöstä sitäkin enemmän.


      • tekopyhyyttä
        Simeliusviisain kirjoitti:

        <<< Olet psyykkisestä sairas trolli, joka tuolla säälittävällä ulinallasi pilaat koko palstan

        Jo vuosia tätä palstaa epäsäännöllisen säännöllisesti lukeneena voin sanoa, että osuit tuossa naulan kantaan. Ja sanon tämän lähimmäisen rakkaudesta kyseistä henkilöä kohtaan, jotta hän voisi jo vihdoin oppia jotakin ja muuttaa käytöstään. Omia mielipiteitä ei tarvitse muuttaa, jos ei siihen tarvetta näe, mutta käytöstä sitäkin enemmän.

        Siinä taas oikein malli-esimerkki vedenpalvojan tekopyhyydestä . Simeliustyhmin haukkuu ensin toista psyykkisesti sairaaksi ja sitten käääntää takkinsa ja yrittää kätkeytyä "lähimmäisen rakkauden" kaavun taakse!!!
        Kas kun ei taas luvannut rukoilla toisen puolesta?
        Nuo toiset pellet eivät sentään käyttäydy noin typerästi. He räksyttävät koko ajan, eivätkä yritäkkään peittää vihaansa.
        Juuri noin fariseukset tekevät, ensin turpiin ja sitten omahyväistä mielistelyä.

        Eikö se taikavesi muuta edes noiden trollien käyttäytymistä?


      • ktyk
        tekopyhyyttä kirjoitti:

        Siinä taas oikein malli-esimerkki vedenpalvojan tekopyhyydestä . Simeliustyhmin haukkuu ensin toista psyykkisesti sairaaksi ja sitten käääntää takkinsa ja yrittää kätkeytyä "lähimmäisen rakkauden" kaavun taakse!!!
        Kas kun ei taas luvannut rukoilla toisen puolesta?
        Nuo toiset pellet eivät sentään käyttäydy noin typerästi. He räksyttävät koko ajan, eivätkä yritäkkään peittää vihaansa.
        Juuri noin fariseukset tekevät, ensin turpiin ja sitten omahyväistä mielistelyä.

        Eikö se taikavesi muuta edes noiden trollien käyttäytymistä?

        Älä märise sairas trolli! Veli-Simelius ja muutkin veljet ova yhtä mieltä että olet sairas vedenpalvoja. Onneksi menit vielä myöntämään sen. Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on erittäin sairas vedenpalvoja. Ei se taikavesi vain tunnu tuon trollin käytöstä muuttavan mihinkään, sillä vuosikymmen saatossa lukematon määrä eri kristittyjä on huomauttanut tuota pelleä tämän huonosta käytöksestä. Taikavedet eivät näköjään tuota pelleä auta!


    • selvätapaus

      Painepesurilla herätys!

      siinä voisi olla kirkollisiin kesäjuhliin toimiva ja tosiasioihin perustuva slougani!

      mitä suuremmat synnit vauvalla sitä enempi painetta, siinäpä kerrankin lookisuus esillä.
      ongelmana on vain se mistä saadaan vauvalle jokin synti edes pieni.

    • dcccddddd

      Juud 1:1 Juudas, Jeesuksen Kristuksen palvelija ja Jaakobin veli, kutsutuille, jotka ovat Isässä Jumalassa rakastetut ja Jeesukselle Kristukselle varjellut.
      1:2 Lisääntyköön teille laupeus ja rauha ja rakkaus.
      1:3 Rakkaani! Kun minulla on ollut harras halu kirjoittaa teille yhteisestä pelastuksestamme, tuli minulle pakko kirjoittaa ja kehoittaa teitä kilvoittelemaan sen uskon puolesta, joka kerta kaikkiaan on pyhille annettu.

      Usko on siis pyhille annettu ja pyhät ovat uskon vastaanottaneet. Kaikki ihmiset eivät ota vastaan uskoa.

    • mormonimamma

      Mormonin kirjasta lainattua: "Pienet lapset eivät voi tehdä parannusta; sen vuoksi on kauheaa jumalattomuutta kieltää heiltä Jumalan puhtaat armoteot, sillä he ovat kaikki eläviä hänessä hänen armonsa tähden. Ja se, joka sanoo pienten lasten tarvitsevan kastetta, kieltää Kristuksen armoteot eikä pidä minkään arvoisena hänen sovitustaan ja hänen lunastuksensa voimaa."

    • Hallelujaaaaaa

      Mites ne vauvat jotka on kuolleet, tai niinku pantu syntymän jälkeen heti pakkaseen kastelemattomina. Nehän on aika "tuoreita" tapauksia. Voisko joku kiihko-kristity hölmöntailainen kastella niitäkin. Olishan se aika kauheeta jos ne sulais kastelematta.

    • pelastuskaste

      Kyllä teidän kuuluu ostaa omat raamatut kirjakaupasta ja alkaa oikeesti lukea sitä ihan itsekin .Siellä on vastaukset kaikkeen . Syntiinlankeemuksesta Jeesukseen ja siitä eteenpäin .
      Kun eläinuhrit ei enää mitenkään pelasta vaan muistuttavat synnistä on Jumala Luojamme antanut POIKANSA ,joka oli synnitön syntisten edestä sovittamaan syntejämme jo 2017 vuotta sitten ; niin ne jotka tämän lahjan uskovat ja ottavat vastaan pelastuvat taivaan kotiin .
      Yksikään joka kieltää tai häpeää Jeesusta maan päällä ei pelastu .
      Jumalan tahto on POJASSA eli pelastaa mutta kun eivät tahdo itse tulla pelastetuiksi niin
      kieltävät oman pelastajansa . Ns.tuomitsevat itse itsensä kadotukseen .
      mm. ilmestyskirjan luku 20 . raamatun loppuosassa . JEESUS KANTOI RISTIÄ HÄPEÄSTÄ
      VÄLITTÄMÄTTÄ ETTÄ VOI MEIDÄT SOVITTAA . ÄLÄ SIIS HÄPEÄ JEESUSTA .
      Vanhat eläinuhrisiinait vanheni ja vanhat pappeudet kun Jeesus tuli maan päälle
      niin tuli uusipappeus ja uusi liitto !!! Tähän uuteen liittoon tullaan Jeesuksen kautta .
      Jos jätät itsesi ja lapsesi ulos et voi syyttää Jeesusta etkä ihmisiä etkä niitä eläinuhreja
      jotka ei sitten pelastanutkaan . Koska ihminen syntyy syntisenä syntisestä ihmisestä on pelastuskin sama niin vauvoille kuin vaareillekin . Jeesus käski kastaa joten sekin on yksin
      Luojan määräys etkä voi syyttää pappejakaan siitä että tottelevat käskyä kastaa !
      Sitä joko uskoo sydämessään Jeesukseen Jumalan POIKANA tai sitten ei .
      Kuoleman jälkeen on kuitenkin sielulle iankaikkisuus
      joko Jeesuksen kanssa tai jonkun muun kanssa . amen. Ettemme istu siellä missä pilkkaajat istuu .

      • kirkastiejasuora

        Miksi kukaan ei Raamatussa kasta ainuttakaan vauvaa, mitäs luulet, miten jaksat selittää sen itsellesi ja opillesi?
        sitävastoin kaikki kasteet annetaan ensin uskoontulleille sama minkä ikäisille, eikö olekkin ihmeen selvää onko?¨

        jos ei ole miten selität sen itsellesi ettei ole kerro?


    • q.v

      Lasten joukkotuho, jonka hyvä, rakastava, kaikkivaltias Jumala on sallinut on pahin massamurha koskaan.

      William Demsksi on kreationisti ja matemaatikko, jonka mukaan 1900-luvulla syntyi pelkästään 10 miljardia ihmistä.
      https://en.wikipedia.org/wiki/William_A._Dembski

      Carl Haub on väestötieteilijä, jonka mukaan maailmaan on kaiken kaikkiaan syntynyt 100 miljardia ihmistä. http://www.prb.org/Publications/Articles/2002/HowManyPeopleHaveEverLivedonEarth.aspx

      Kuinka moni ihmisistä, jotka ovat syntyneet, kuolivat lapsena?

      Selvennetään nyt, että olet lapsi siihen saakka kunnes sinulle syntyy kristittyjen rakastama "vapaa tahto" - mikä se sitten lieneekään?
      Mutta lapsia ovat siis ne, jotka ovat kuolleet ennen varhaisteini-ikää.

      Lapsikuolleisuutta on tutkittu mm. brittien toimesta Intiassa 1900-luvulla ja tutkimukset osoittavat, että noin 50% väestöstä on kuollut lapsena.

      Puhutaan 50 miljardista ihmisestä, jotka ovat kuolleet lapsena.
      Ajattele, 50 miljardia lasta, valtava luku.

      Sitten on lisäksi keskenmenot, joita on noin 1/3 raskauksista.
      Tämä tarkoittaa vähintään 100 miljardia keskenmenoa, ehkä 300 miljardia keskenmenoa, kaiken kaikkiaan.

      Jumala ei välitä paskaakaan ihmiskunnasta, jos uskot Jumalaan.

      Yksi Jumala loi maailman paikaksi ihmisille, joka on surmanloukku täynnä tauteja.
      Taudit ovat vastuussa lähes kaikista kuolemista, tämäkö kaikki on Jumalan suunnitelmaa???
      Tsunamit ja Holokaustit ovat kauheita tapahtumia mutta historiallisesti ne ovat mitättömiä pikkutekijöitä ihmisten kuolemissa.

      Jos uskot Jumalaan niin rukoile, että helvettiin rakennetaan lisäkerroksia. Siellä on täyttä. Täynnä pieniä viattomia lapsia ikuisessa kidutuksessa palavissa järvissä.

    • pitäkäänytkevättiiminki

      On teillä kummallisia oppeja ja päätelmiä.

      ensin sanotaan että vastasyntynyt pitää pelastaa vesitipalla karvajalan kainalosta jeesuksen kainaloon.

      sitten sanotte että lapsi uskoo paremmin kuin aikuinen, ja vetoatte siihen kun Jeesus puhuu lapsien uskomista, eikä ketään niitä lapsia oltu kastettu milloinkaan mihinkään?

      ja siihen teillä on sitten uusi seliseli että uusi liitto oli vasta tulossa!

      se ei kuitenkaan ole este Jeesuksen puheille kuinka hyvin lapset uskovat vai mitä?

      minusta teitin pitää vähän neuvotella siellä sakastissa että mitä puhutaan milloinkin kenellekkin ettei ihan sekametelisopaksi mene jutut, eikö niin.

    • th7åq

      Markuksen evankeliumi:
      10:15 Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."

      Luukkaan evankeliumi:
      18:17 Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."

      Ja kaiken kukkuraksi kun näitä jakeita katsotaan niin Jeesus ei missään väitä, että lapset uskoisivat. Jeesus vain sanoo aikuisille, että heidän on otettava Jumalan valtakunta vastaan niinkuin lapsi. Toisin sanoen Jeesus korostaa sitä, että lapset osaavat ottaa vastaan lahjoja oikein. Aikuisten pitää oppia ottamaan vastaan lahjoja niinkuin lapsi ottaa. Sitä Jeesus tässä korostaa eikä väitä, että lapset uskoisivat.

      • Aapo59

        Mutta lue Jeesuksen opetus lapsista myös Matteuksen evankeliumin luvusta 18 ja huomaa seuraavat asiat:

        Jeesus varoitti viettelemästä yhtäkään "näistä pienistä jotka uskovat minuun."

        Jeesus sanoi samassa yhteydessä tulleensa etsimään sitä, mikä on kadonnut ja kertoi vertauksen kadonneesta lampaasta ja lisäsi että taivaan Isän tahto on, ettei yksikään näistä pienistä joutuisi kadotukseen.

        Jeesuksen puheen kuulleissa pienissäkin lapsissa, Pyhä Henki vaikutti uskon häneen.

        Jokainen lapsikastekin on uskovan kaste, koska kasteen yhteydessä luetaan Jumalan Sanaa. Kaste on kertakaikkinen ja synnyttää uskon eli Jeesus itse kylvetään siemenenä ihmissydämeen. Lapsikin tarvitsee kasteen, koska muuten hän jää Jumalaa vastustavaan tottelemattomuuden luontoonsa: lihaksi lihasta. Lapselle tulee kuitenkin opettaa käskyt, että synti virkoaisi ja tulisi synnintunto ja parannus. Kastetta ei tarvitse uusia, vaan se on avoin Jeesuksen veren ja vanhurskauden lähde, jolle voi aina palata.


      • taskorjataan
        Aapo59 kirjoitti:

        Mutta lue Jeesuksen opetus lapsista myös Matteuksen evankeliumin luvusta 18 ja huomaa seuraavat asiat:

        Jeesus varoitti viettelemästä yhtäkään "näistä pienistä jotka uskovat minuun."

        Jeesus sanoi samassa yhteydessä tulleensa etsimään sitä, mikä on kadonnut ja kertoi vertauksen kadonneesta lampaasta ja lisäsi että taivaan Isän tahto on, ettei yksikään näistä pienistä joutuisi kadotukseen.

        Jeesuksen puheen kuulleissa pienissäkin lapsissa, Pyhä Henki vaikutti uskon häneen.

        Jokainen lapsikastekin on uskovan kaste, koska kasteen yhteydessä luetaan Jumalan Sanaa. Kaste on kertakaikkinen ja synnyttää uskon eli Jeesus itse kylvetään siemenenä ihmissydämeen. Lapsikin tarvitsee kasteen, koska muuten hän jää Jumalaa vastustavaan tottelemattomuuden luontoonsa: lihaksi lihasta. Lapselle tulee kuitenkin opettaa käskyt, että synti virkoaisi ja tulisi synnintunto ja parannus. Kastetta ei tarvitse uusia, vaan se on avoin Jeesuksen veren ja vanhurskauden lähde, jolle voi aina palata.

        aapon kannattaisi myös ajatella, mitä kirjoittelee, eikä kopioida tuota taikauskoista oppiaan veden taikavoimasta ja kuvitella, että kaikki kohdat puhuvat vauvakasteesta. Miten tämä Jeesuksen opetus kelpaa nyt esimerkiksi, vaikka Jeesuksen ristinkuolemaa ei ollut vielä tapahtunut???
        Jeesuksen kasteenhan te tyrmäätte sillä verukkeella? Eli Jumalan Sanaa sovellatte aina oman tarpeenne mukaan sopimaan omaan harha-oppiinne.

        Jeesushan puhuu tuossa KASTAMATTOMISTA VAUVOISTA!!!!
        Hän puhuu "näistä pienistä" eli niistä lapsista, jotka olivat kuuntelemassa Hänen opetustaan, EIKÄ KAIKISTA MAAILMAN LAPSISTA!!!
        Usko tulee kuulemisesta, mutta ei kaikille kuulijoillekaan synny uskoa, ellei kuulija ota sanaa vastaan. Eiväthän fariseuksetkaan uskoneet vaikka itse Jeesus opetti heitä:
        "Kaikille jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi voiman tulla Jumalan lapseksi, niille, JOTKA USKOVAT HÄNEN NIMEENSÄ." Joh 1:12
        Ei sanaakaan mistään pakollisesta kasteesta!!!
        Kaste ei synnytä mitään uskoa!!!Taas yritätte väittää, että "kastetta ei vielä silloin ollut asetettu"!!! Mutta kun tuo kertomus ei puhu mitään kasteen tarpeesta tai kasteesta. Olisihan Jeesus muutoin sanonut, että myöhemmin Hän asettaa kasteen, joka korvaa uskon!!!ja Sanan kuulemisen.

        Aapo yrittää vääntää tuonkin kohdan väärin koskemaan vauvoja:
        Matt 18 "Mitä arvelette: jos jollakulla on sata lammasta ja yksi niistä eksyy, niin eikö hän jätä ne yhdeksänkymmentäyhdeksän vuorille ja lähde etsimään sitä eksynyttä?"

        Tuossahan tuo lammas ON EKSYNYT, eli hän on ensin ollut paimenen seurassa. Ne 99 ovat vielä paimen luona eli eivät ole eksyksissä. Miksi aapo ottaa vain tuon yhden eksyneen lampaan oppinsa tueksi. Eikö 99 Jeesuksen luona olevaa lammasta olisi vahvempi todiste sille, että lapset ovat Hänen omiaan? Eli lapset ovat autuaita ja Jumalan omia!!!!
        Ei hän ollut alunperin eksyksissä, kuten aapo epätoivoisesti yrittää väärentää.
        Miten aapo saa tuostakin vahvistuksen sille harhalleen, että kaikki lapset olisivat eksyksissä ja syntisiä??? Eikä tuo "löydetty" lammas palanut mihinkään "kasteen armoon" vaan hän oli Jeesuksen oma vaikka oli eksyksissä.Jeesus haki OMANSA POIS!
        Juuri tuolla tavalla selittämällä väärin ja väärentämällä Jeesuksen vertauksia aapo ja muut vedenpalvojat keksivät tukea harha-opilleen. Mutta eihän sokea halua nähdä.


    • frmqg

      Mielikuvitususkonnoissa voi tapahtua ihmeellisiä asioita. Minä olen jo lakannut ihmettelemästä sitä. Siellä ollaan hyvin huolestuneita vauvojen synneistä mutta kun vauvat kasvavat muutaman vuoden, he saavat elää vapaasta syvällä syntielämässä, eikä kukaan ole huolestunut.

      Mielikuvitususkonnoissa Pyhä Henki saadaan tekemään ovelia ja salaisia operaatioita vauvoille mutta muuten Pyhän Hengen toimintaa ei sallita, ei varsinkaan kielilläpuhumista.

      Mielikuvitususkonnoissa Raamattu on kirjoitettu vastasyntyneille vauvoille ja kokouksiin osallistuu vain vastasyntyneitä vauvoja.

    • Näkiä

      Kaikki vauvat kuoltuaan miten tahansa pääsevät taivaaseen. Vanhemmat tekevät aporttia, muuten tapetaan ja tapaturmaisesti kuolevat siirtyvät Jumalan helmaan. Mutta kun lapsi alkaa ymmärtää asioita mikä on syntiä hän haluaa antaa elämänsä Jeesukselle, mennä kasteelle. Ei mitään pään uittamista vaan kokonaan upottamalla kastaen. Kuvauksena on se kun meidät upotetaan veteen kasteenhautaan meidän vanha elämä jää sinne. Samanlailla kun Jeesus kuoli ja haudattiin ja nousi ylös. Tämä on kuvainollinen osa kasteesta. Jeesus sanoi tulkaa lastenkaltaiseksi, sillä sellainen on oleva Taivastenkaltainen. Jotta meillä on samallainen usko Jeesukseen, parantumiseen,ihmeisiin, uskomiseen. En tiedä kuinka monella täällä on sellainen usko Jeesukseen ja Raamatunsanaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      456
      3346
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      438
      3158
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      131
      2876
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2222
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2070
    6. 182
      1420
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1357
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      81
      1210
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1050
    Aihe