Kevyt helppo, hyvä kamera???

Valokuv

Mikä voisi olla paljon kuvanneelle järjestelmäkameran omistavalle (painava, iso, hidas säätää) kevyt, helppokäyttöinen, wifi yhteyden omaavalle, tavallaan puhelimen ja järkkärin välimuoto, jota helppo pitää mukana( melkein) päivittäin nk puhelinta. Ehkä myös video mahdollisuudella.
On jotain vanhoja kameroita mutta tiedostojen tallentaminen uudistuu niin kovaa vauhtia, että ovat vanhentuneita ei tekniikaltaan mutta muistikorttien ym osalta.
En halua moninmutkaisia säätöjä ( oma silmä riittää) mutta itse optiikan pitää olla hyvä, perusasioissa ei voi tinkiä. Saan kännykän kamerallakin ihan hyvä kuvia, mutta epäilen ettei niistä saa hyviä suurennoksia kuitenkaan, en tajua miten Souza sen tekee, en ole ihan perehtynyt. Järkkärini on Nikon, mutta ei se mikään autuaaksi tekevä asia ole. Wifi on aika must. Haluaisin myös hyvää lähikuvaa ja otan kuvia madoista ja perhosista ym makrokuvausta. Mutta olen aina olen ollut sitä mieltä ettei se huipputekniikka vaan näkemys ratkaisee. Jos joku konkari osaisi helppiä. Ja jos vielä olisi video mahdollisuus, niin elämä olisi täydellistä.

12

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisäpalikka

      IPuhelimen kaveriksi olisi tarjolla tuumaisella 20 Mpix kennolla oleva lisäpalikka DXO ONE, jossa polttoväli 11.9mm (vastaa täyden kennon 32mm), aukko f/1.8 - f/11. Tuon tapaisella saattaisi saada kohtuullisiakin kuvia. Kiinteä polttoväli tietysti on pieni rajoite. Mahtaako vastaavia olla enemmänkin, ja Android yhteensopivina?

      https://www.digitarvike.fi/dxo_one

      • Vha

        Oletko käyttänyt DXO a ? Mitkä on kokemukset, jos olet. Lueskelin siitä mutta jäi muutama kk sitten hankkimatta, kun arvioit oli ristiriitaisia. Ja kun samalla summalla saisi jo pienen kameran. Sen helppous kiinnostaa ja aina on kiinnostava kokeilla jotain uutta. Ja tuleeko oikeasti käytettyä, kun se pitää aina erikseen kiinnittää puhelimeen.


      • Vha kirjoitti:

        Oletko käyttänyt DXO a ? Mitkä on kokemukset, jos olet. Lueskelin siitä mutta jäi muutama kk sitten hankkimatta, kun arvioit oli ristiriitaisia. Ja kun samalla summalla saisi jo pienen kameran. Sen helppous kiinnostaa ja aina on kiinnostava kokeilla jotain uutta. Ja tuleeko oikeasti käytettyä, kun se pitää aina erikseen kiinnittää puhelimeen.

        Minä en oikein pidä tuollaisia paikkaratkaisuja mielekkäänä. Joku G9X painaa 100 gramma enemmän ja on heti käyttövalmis ilman mitään liittämisiä. Lisäksi tuo kun ei tuo muuta kuin paremman kuvanlaadun. Veikkaan, että useimmiten jää laite taskuun ja kuvan nappaa suoraan puhelimella. Sonyhan toi noita joku vuosi sitten markkinoille, eikä oikein myynyt. Tuo on myös sidottu iPhoneen, jos haluaa vaihtaa merkkiä tai jos Apple vaihtaa puhelimessa jotain oleellista, niin se on sitten siinä.


    • Tuuman kennolla oleva olisi oiva, esim Canonin G7 X Mark II tai G9 X Mark II. Edellinen isompi ja paremmalla zoomilla (vastaavuus 24-100 aukolla 1,8-2,8 vs. 28-84 aukolla 2,0-4,9), tai Sonyn RX100-sarjasa joku. Ykkösveriosta puuttuu WiFi.

      http://camerasize.com/compact/#661,697,ha,t

      Kummassakin on WiFi ja NFC, G9 mk ii:ssa myös bluetooth. Kuvia voi ottaa myös kännykän näytöltä.

      • Tuuman kenno on siis 16 mm ja vastaa kroppikerrointa 2,7. Eroa Nikonin järjestelmään on siis kennokoossa vajaa kaksi aukkoa. Normaalipokkareissa on 1/2,3 tuuman eli 7,7 mm kenno, joka siis on yli pari aukkoa huonompi. Lisäksi valovoima on 1-2 aukkoa huonompi.

        Tuossa DxO Onessa on myös tuuman kenno.


    • Canonisti_______minäkin

      Itselläni on tuollaisessa käytössä tällä hetkellä Fujin X70, mutta siinä ei ole makrokuvausmahdollisuutta. Objektiivin kinovastaavuus on 28 mm. Tämän hetken markkinoiden ykköspokkari on Fujin X100F, missä on 35 mm kinovastaava objektiivi, eli se on hyvin yleikäyttöinen. Molempien edellämainituujen kenno on APS-C, joka on riittävä kompromissi. Tuumainen on mielestäni liian pieni.

      Itse asiassa en tiedä yhtään pokkaria, jossa olisi makrokuvausmahdolllisuus. Entä lähilinssi puhelimeen? Olisiko se riittävä "makrokuviisi"?

      Toinen vaihtoehto on vaihtaa koko järjestelmä pienempään ja kevyempään. Käytännössä siis Nikonin vaihto joko Fujiin, Olympukseen tai Panasoniciin. Sonyn jättäisin pois objektiiviongelmien vuoksi.

      Esimerkiksi Fujin X-E2s f/2.8 27 mm pannari f/2.4 60 mm macro on sekä pieni että kevyt yhdistelmä.

    • Taunotoivo

      Fuji X-T2 onko kellään siitä kokemusta. Taitaa olla painava. Tais olla joku vuoden kamera.

    • Canonisti______minäkin

      Tässä vierekkäin kolme Fujin runkoa:

      https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=fujifilm_xe2s&products=fujifilm_xpro2&products=fujifilm_xt2

      Omaa kokemusta ei ole tuosta X T2:sta, muta uudesta sensorista X Pro2:ssa kylläkin. Se pelittää oikein hyvin. T-sarjasta puuttuu optinen etsin, josta itse pidän, mutta toisaalta X-T2:ssa on 4K video. X Pro2:n tarkennus on hyvä ja käsittääkseni X T2:ssa on vielä vähän parempi.

      Jos käyt kokeilemassa Fujin runkoja jossain, niin tarkasta, että sisällä on uusin versio softasta. Fuji kehittää vanhempiakin runkoja koko ajan parantamalla firmiksiä.

      Koko ero esittämääni X-E2s:ään on kuitenkin melkoinen. Jos hakee pienikokoista kameraa niin pienikokoisin Fuji on E-sarja, kun etsimettömät räpsyt jättää pois

    • Fuji X100t tai f. Kuvan laatu hyvä. Kyllä tuolla perhosiakin kuvailee. Kenno siksi iso, että osasuurennuksia voi tehdä. Canonin G sarjalaiset myös hyviä. Uusimmista ei kokemusta. Toista järjestelmäkameraa ei kannata ostaa. Jos Nikoniin on makro ym. laseja käyttää sitten niitä jos jotain vaativampaa kuvattavaa. Leica X (Typ 113) myös kelpo kamera.

      • Canonisti______minäkin

        http://camerasize.com/compact/#705,652.596,679.422,682.484,ha,t

        Tuolla sivustolla voi kätevästi vertailla yhdistelmien kokoja. Toivottavasti linkki ei katkea, kuten edellä. Jos tuo katkeaa, niin sen saa toimimaan kopioimalla linkin selaimeen.

        Fujin X100F ei ole huono valinta! Siinä on paljon pienessä koossa. Laitoin viereen Fujilta X-E2s:n ja X-T2:n sekä Canonin 5D mark IV:n. Kun vaihtelee objektiiveja, niin näkee miltä kokonaisuus näyttää verrattuna tuohon Fujin X100F:ään. X100F:n lähikuvauksesta saa jotain käsitystä

        Canonin G-sarjan jättäisin pois laskuista omien kokemusten valossa. Pieni kenno yhdistettynä hitaaseen käynnistymiseen. Lisäksi etsin on joko huono tai se puuttuu kokonaan. Olen samaa mieltä, että lähinnä tuo Leica voisi olla vaihtoehto. Jos haluaa hyviä video-ominaisuuksia, niin ehkä Panan LX100, vaikka siinä onkin MFT kennosta vain osa käytössä.


    • Itsellä tuo Fuji X100F on harkinnassa. Hinta melko kova ja tiedostojen koko myös iso. Kiinteä obj. vaatii opettelua. Piirto suuremmilla aukoilla pehmoinen ainakin edellisissä malleissa. Ehkä turhaa marinaa. Katselin äsken pari kissakuvaa f2 ja ff2.2 iso 400 X100s mallilla kuvattuna ja kyllä niissä viikset melko terävät olivat. Nettikoossa tuskin eroa vaikka Nikonia olisin käyttänyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1955
    2. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      34
      1883
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      78
      1593
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1442
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      311
      1389
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      121
      1212
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1149
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1079
    9. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      43
      1021
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      255
      951
    Aihe