Onko täällä muita, jotka...

Hämmentävää

... ovat alkuun olleet homofobisia, mutta tajunneet myöhemmin olevansa kiinnostuneita samasta sukupuolesta? Tai tiedättekö vastaavia tapauksia?

4

336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • argdys

      Minä. Olin koko teini-ikäni homofobinen. Inhosin lesboja ja homoja, enkä voinut käsittää muita kuin heteroita. Lesbous ja homous oli minusta "väärää" ja paheksuin sitä avoimesti. En ihastunut keneenkään koskaan. Oletin kuitenkin olevani umpihetero.

      Päälle kaksikymppisenä ihastuin ensimmäistä kertaa kunnolla - ja se ihastus oli nainen. Kokemus oli nöyryyttävä ja hämmentävä, kunnes pikkuhiljaa aloin hyväksymään sen. Siitä se sitten lähti. Pala palalta löysin itseni ja oman seksuaalisuuteni monien mutkien kautta. Se ei ollut helppoa myöntää itselleen, että on lesbo. Vielä tänäänkin, lähes kolmekymppisenä, elän "kaapissa" useimmille. Vain lähipiiri tietää lesboudestani ja sitä, että minun "kämppikseni" oikeasti on puolisoni.

      Ihan hävettää ajatella niitä aikoja, kun olin homofobinen, nuori ja typerä. Monet elävät siinä luulossa, että olen vieläkin homofobikko hetero. Mietin usein, kuinka vaikeaa olisi selittää heille nykyinen tilanne. Sen takia olen jättänyt useimmille kertomatta. Luulen homofobisuuteni olleen jonkinlainen keino suojata itseäni teininä. Oli helpompaa esittää heteroa ja olla homofobinen, kuin löytää itsensä ja tajuta olevansa lesbo. Entinen hmofobisuuteni juurtaa myös perheen arvoihin: kasvoin perheessä, jossa lesboista ja homoista puhuttiin aina rumasti. Olin teininä epävarma ja halusin sopia joukkoon. Sisimmässäni olen aina tainnut tietää, etten ole hetero, mutta rakensin tuolla tavalla suojakilven ympärilleni. Onneksi nykyään suurin osa kilvestä on poissa. Tekemistä oman itseni kanssa riittää vieläkin, mutta suurimman osan itsestäni olen jo hyväksynyt.
      Iso kiitos siitä kuuluu omalle puolisolleni, joka raotti silmäni :-)

    • Höpsööntynyt

      Minä olen homofoobinen tällä hetkelläkin. Tai siis olen kai aina hyväksynyt muiden vinoviettisyyden ja hyväksynyt lesbot sekä homot lähipiiriini, mutta en ole voinut kuvitella itseltäni muuta kuin heteroseksuaalisuutta. Nyt olen ensimmäistä kertaa ihastunut naiseen eli omaa sukupuoltani edustavaan ihanaan ihmiseen. Tämä tuntuu rajulta ja sekavalta.

    • määvaa_n

      Minä.
      Kiitos erittäin homofobisen perheeni.

      Elin parisuhteessa miehen kanssa, mutta se loppui. Mietin kauan omia tuntemuksia ja ajatuksia kaikesta, kun tajusin ihastuneeni naiseen.
      Nyt seurustelen naisen kanssa ja olemme onnellisia yhdessä.

    • Mää en voi sanoa, että olisin koskaan ollu mitenkään homofobinen sen suuremmin kuin transfobinenkaan, mutta kai jokaisella ihmisellä on joitain asioita, joita ei aina 100% käsitä, mutta voi kuitenkin yrittää ymmärtää ja oppia. Itse pidän naisista ja minulle se on ihan tavallinen asia, en edes tunne kuuluvani vähemmistöön, vaan tunnen olevani vain ihminen muiden ihmisten joukossa eikä mulla ole tarvetta jokapäiväisessä elämässä korostaa kauheasti sitä asiaa, että naiset kiinnostaa, en koe olevani kovinkaan stereotypinen , vaikka lyhyt tukka on ja on muutama ruutupaitakin, mutta olen enemmän naisellinen tai tyttömäinen kuin poikamainen, vaikka 100% en tunne kuuluvani mihinkään kategoriaan.

      Jos on ennen kaapista tulemistaan ollut homofobinen se voi viitata siihen, että pelkää itsessään sitä että pitää oman sukupuolensa edustajista. Esimerkiksi joillain uskonnollisen lahkon/seuran tai kirkon piirissä olevalla ihmisellä tai tällaisen lahkon/kirkon perustajalla/papilla voi olla ärhäköitäkin homofobisia mielipiteitä, mutta salaa hän saattaa pitää oman sukupuolensa edustajista ja jopa tapailla jotain henkilöä muiden tietämättä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      195
      4564
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      255
      2582
    3. 133
      1687
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1381
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      202
      1273
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1126
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1104
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    9. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe