Oma asunto on se unelma nuorillekin

omaomaoma

Nordea oli teettänyt tutkimuksen. Tutkimuksessa vahvistui se, mikä muutenkin tiedetään. Oma asunto on kaikenikäisten yleisin unelma. Kaikki ei omaan pääse eli ilman varoja ja tuloja oma asunto jää vain haaveiluksi niin kuin lottovoitto.

14

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kupparina

      Ei unelmana asunnon omistaminen asuntotuki kattaa reilut puolet vuokrasta. Saman verran menisi yhtiövastikkeeseenkin puhumattakaan remonteista. On vapaa muuttamaan 1 kk irtisanomisella.

      • Surkea_kohtalo

        Elämä on kyllä aika tiukkaa, jos saa asumistukea. Silloinhan tulotkin ovat välttämättä pienet eikä 40 vuotta köyhyydessä juuri houkuta. Ja silti joutuu muuttamaan 6 kk irtisanomisella, kun isäntä päättää niin.


      • Kupparina

        Mitä sitä suotta työn kanssa ressaamaan paremin pärjää tuilla.


      • vuosisadan_denialit
        Kupparina kirjoitti:

        Mitä sitä suotta työn kanssa ressaamaan paremin pärjää tuilla.

        "paremmin pärjää tuilla"

        ?

        AAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAAA!!!! :''D


      • Kupparina

        Monesta työstä maksettava palkka on matala jos on palkkatuloa menettää tukiedut. Mieluumin päivät vapaalla tuista nauttien kuin 8h päivässä toisen käskyn alla.


      • romromrom
        vuosisadan_denialit kirjoitti:

        "paremmin pärjää tuilla"

        ?

        AAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAAA!!!! :''D

        Olisikohan näitä palstan rommauttelijoita?


    • 347777999666

      Kyllä se niin on että esim. työttömänä jollain työttömyyskorvauksilla tai pienillä eläkkeillä(Liikutaaan siis jotain alle 1300€ tuloilla korkeintaan. Toki tämä raja riippuu myös siitä onko paljon sairauskuluja), jos ei muuta varallisuutta kuin se oma asunto eikä tuloja muita, on parempi olla vuokralla asumistuen kanssa. Jos esim. kaupungin asunnon saa, niin laittavat vielä isot rempat ja kaikki sisustus uusiksi eikä mitään stressiä, majoituksenkin vielä järkkäävät vaikka hotelliin rempan ajaksi. Ja kyllä niitä yksityisiäkin siistiin kuntoon rempattuja asuntoja on mihin saa samalla tavalla asumistuet. Yksityinen voi olla sikäli parempi, kun varsinkin kaupungin vuokrataloissa meno on usein hurjaa, ja häiriköintiä niissä esiintyy paljon enemmän, mikä onkin pelkkien vuokratalojen se huono puoli.
      Omassa asuen taasen on alituinen stressi niiden remppojen kanssa. Niitä pitäisi pienistä tuloistaan säästää. Ja mihin menee asumaankaan rempan ajaksi, kun sen itse joutuu kustantamaan. Ja yhtiökokouksissa ehdotellaan aina lisää törsäilyjä mihin rahaa pitää osakkailta saada, ylimääräisiä yhtiövastikkeita, ja kiinteistöverot on jatkuvassa nousussa y.m.s.. Jos sitten hoitovastike on jotain kolmanneksen vuokrasta niin asumistuki taasen on vastaavasti pienempi tai ei saa sitä ollenkaankaan, joten juoksevat asumiskulut tuloista samaa luokkaa kuin vuokralla.

      Jos meillä ei olisi nämä asunnot niin kovan verotuksen, piiloverotuksen ja kaikkinaisen kuppauksen kohteina niin silloin asia olisi toisin. Jossain pienessä yksiössä voisi asua reilusti alle satasen kokonaishoitokustannuksilla kaikkine vesi- jäte- sähkö y.m. laskuineen. Lisäksi asuntojen hinnat ja remppakulut olisivat nekin karkeasti vain puolet nykyisitä jos ei mitään veroja niistä perittäisi. Toki se vähän nostaisi ostohintoja jos, tai nähtävästi kun, asunnoille silloin enemmän kysyntää olisi sen myötä kun omistusasuminen tulisi kannattavaksi pienituloisillekin.

      • htrrhrthrthrth

        Sinänsä tuo on yksinkertaistettua... Jos tulee työttömäksi, voi aina myydä asunnon ja siirtyä takaisin vuokralle. Kukaan ei pakota pysymään omistusasunnossa, jos se tuntuu liian kalliilta. Omistusasunnosta voi aivan vapaasti muuttaa takaisin vuokralle ja vaikka taas takaisin omaan asuntoon, kukaan ei sitä estä.


    • gryndereittehöynätystä

      Arvaaaa vaaaa tehöönkö Suomessa pisnestä asumisella jossa osake asunnonarvo velka"omistus" omaisuutena on lähinnä keksittyä oletusarvoista kalliiksi hinnoteltua huuhaata josta hyötyvät vaan eräät jotka ei todellakaan itte asu velaksi missään ? Kokonaan eriasia on asua ihan omassa kotitalossa asuminen ku jossain kaupallisesti gryndatussa osakashuoneistossa jota ei oikeesti ees omista itte vaan pelkän hallintaoikeuden taloyhtiössä...oli home tai ei jopa upo uudessa serfikoidusti valvotussa asunnossa,, siis pitäkää läävänne.

      • 347777999666

        Just niin. Siinä ne tuli ihan kliseenomaisena ne n.s. kusetusjutut mitkä päällimmäisenä nykyään pyörivät. Ja se oma makrotalousteroriakin siihen tietty vielä liittyy ja varsinkin sopii.


    • Ok----Loordi

      Kyllä omakotitalojen vuokrat ovat niin kovat että se talo kannattaa omistaa itse, etenkin velaton talo. Eikä ole yhtiökokouksia tai vastikkeita murheena.

      Esim.

      http://www.vuokraovi.com/vuokra-asunto/espoo/tapiola/omakotitalo/619855?entryPoint=fromSearch&rentalIndex=1&searchIdentifier=-133765326

      3.200 eur/kk vuokra! Kuka ihme mieluummin vuokraa kuin ostaa omaksi? Vuodessa 38.400 euroa ja tuon tienatakseen Suomen verotuksella pitää tienata bruttona 51.840 eur vuodessa, eli 4.320 eur/kk bruttotuloista menee pelkkään vuokraan. Huh, huh. Järjen köyhyyttä vuokrata kun voi ostaa omaksi.

      Onhan niitä tietysti pk-seudun ulkopuolella halvemmallakin, esim. Hämeenlinnassa:

      http://www.vuokraovi.com/vuokra-asunto/hameenlinna/siiri/omakotitalo/617259?entryPoint=fromSearch&rentalIndex=9&searchIdentifier=-133765326

      Mutta kyllä tuo 1.800 eur/kk on sekin paljon vuokraan poltettavaa rahaa.

      • Juu mut sossu tai yhtiö voi maksaa vuokran puolesta oli kysees halpa tai kallis yösuhde tai työsuhe? Tunnen monta ökyy kellä' o kallis noin 10 000E/kk(ei yleenäs yleises esittelyssä) maksava työsuhevuokralla melkei verotettevana "luontaisetuna" kaupunkilla kalliis osottees yhtäaikaa ko oma huvila/kartano siellä jossain maalla ja monta kellä on " halpa" vuokra jonka kela maksaa yhes sossujen kaa..


      • Jos_puuttuu_miljoona

        > 3.200 eur/kk vuokra! Kuka ihme mieluummin vuokraa kuin ostaa omaksi? Vuodessa 38.400 euroa ja tuon tienatakseen Suomen verotuksella pitää tienata bruttona 51.840 eur vuodessa, eli 4.320 eur/kk bruttotuloista menee pelkkään vuokraan. Huh, huh. Järjen köyhyyttä vuokrata kun voi ostaa omaksi.


        Vilkaisin etuovesta Tapiolan tarjontaa. Siellä oli myynnissä vastaavanlainen talo, tosin uudempi ja paremmalla paikalla hintaan 1.490.000 euroa. Tämän Loordin kohteen ostamiseen riittänee, jos sattuu olemaan ylimääräinen miljoona taskussa. Sen tienatakseen Suomen verotuksella pitää tienata bruttona tuohon 51.840 euron tahtiin yli 25 vuotta.

        Ei ole omakotiasuminen enää köyhien hommaa. Ei vuokralla eikä omassa.


    • näinonmeilläsuomessa

      Aina kaikilla ei oo varaa asuu ees perikunnan tilalla eteskää perintövero erien jälkeen ees velaksikaan hyvällä kalliilla sijainilla vaikka omaisuuden oletettu arvo ois suuri suhtees veroon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1572
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1339
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1159
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      31
      1001
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      808
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      805
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      676
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      657
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe