Lonkkavikaa

pystiffinomistaja

Heippa!
Osaako kukaan sanoa pystyykö koiran lonkkavialle tekemään tässä vaiheessa enää mitään: mulla on kohta 9kk pyreneittenmastiffi, jolla oikeanpuoleinen lonkka ei ole edes luokiteltavissa, sillä lonkka ei ole lonkkamaljassa ja lonkkamalja ei ole kehittynyt oikean muotoiseksi. Eläinlääkäri kuvat nähdessään sanoi ettei ole muuta kuin yksi vaihtoehto, eli lopettaminen.. Niin isoille koirille ei kuulemma tässä vaiheessa lähdetä tekemään yhtään mitään ja kun koira on vielä kasvuvaiheessa, eli painoa tulisi vielä n. 20-30kg. Olen kyllä soittamassa muille eläinlääkäreille asiasta, mutta haluaisin tietää, että onko jonkun teidän koiralla ollut sama ongelma?

9

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukkamaaaria

      Ainoat vaihtoehdot taitavat olla joko leikkaus tai lopetus. Ilmeisesti jotain näkyvää vaivaa on jo, koska lonkat on noin nuorena kuvattu. Koska kuvat on otettu, voit pyytää ne itsellesi ja keskustella niistä jonkun ortopedin kanssa. Onko pentusi vanhemmilla hyvät lonkat? Onko pentusi saanut laadukasta ravintoa?

    • pystiffinomistaja

      Vanhemmilla on molemmilla hyvät lonkat ja siksi tulikin vähän yllätyksenä tämä.
      Merkkiä en ruuasta muista just nyt, mutta laadukasta ja kasvattaja sitä myös suositteli ja on saanut oikean määrän ruokaa, ei liikaa.

    • Pikkukoirille tehdään paljonkin onnistuneita leikkauksia. Isoille tehdään melko vähän ja harkiten ja hyvin harvat eläinlääkärit lähtee siihen, erikoistuneetkaan. Jossain tapauksissa leikkaukset tehdään nimenomaan heti nuorempana, hankalampaa on, jos esim. pääsee vielä muodostumaan rikkoa ym.
      Kuulostaa kyllä aika pahalta. Mutta toki voi kysyä leikkauksiin erikostuneen mielipidettä.
      Kallista varmasti on ja kaikki vakuutusyhtiöt ei korvaa (toiset ehdoin). Kannattaa myös tarkoin harkita kuinka varma tulos, miten kauan kestää paraneminen ym. Eli mikä koiraa ajatellen ON paras ratkaisu.

      Pystiffeillä on geneettisesti reippaasti lonkkavikaa. Joten en itse katso ihan yllätykseksi, että noinkin huonosti voi käydä. Pelkästään vanhemmat kun ei suinkaan aina ratkaise, kun on tyypillistä rodussa luustoviat. Taustojen merkitys on yhtä tärkeä, muut sukupolvet linjassa, vanhempien sisarusten tulokset , mahdollisten edellisten jälkeläisten tulokset ym.
      Mitä enemmän luustovikaa on ylipäätään rodussa, sen suurempi riski on saada myös se sairas.
      Tuontyypin roduissa olisikin tärkeä, että pyrittäisiin kaikki kuvaamaan, ei pelkästään jalostuskoirat.

    • korvaus.saatava

      Oletko ollut kasvattajaan yhteydessä? Meinaako korvata osan kauppahinnasta?

      • Jos kasvattaja on kertonut selvästi rodun riskeistä luuston suhteen, ja mitä riskit tarkoittaa, niin korvauksen saaminen ei ole mikään itsestäänselvyys. Varsinkin kun on vielä käytetty terveitä vanhempia. Ostaja ottaa tietoisen riskin saada luustosairas koira, jos on siis tietoinen rodun tilanteesta.
        Eri asia on, jos on ostettu johonkin tiettyyn tarkoitukseen esim. jalostuskoiraksi, miksi siitä ei ole.
        Eri juttu, jos mitään ei ole kerrottu ja painotettu.


      • korvaus.saatava
        molossi kirjoitti:

        Jos kasvattaja on kertonut selvästi rodun riskeistä luuston suhteen, ja mitä riskit tarkoittaa, niin korvauksen saaminen ei ole mikään itsestäänselvyys. Varsinkin kun on vielä käytetty terveitä vanhempia. Ostaja ottaa tietoisen riskin saada luustosairas koira, jos on siis tietoinen rodun tilanteesta.
        Eri asia on, jos on ostettu johonkin tiettyyn tarkoitukseen esim. jalostuskoiraksi, miksi siitä ei ole.
        Eri juttu, jos mitään ei ole kerrottu ja painotettu.

        Sanoinkos jossain, että se on itsestäänselvyys? KYSYIN, meinaako kasvattaja osan ostohinnasta korvata.

        Sitä paitsi, kyllä minulle on kasvattajakurssilla opetettu, että jos koirassa on ollut ostohetkellä vikaa, niin kasvattajalla on riitatilanteessa minimaalinen voittomahdollisuus. Kun noin nuorella koiralla on lonkkavika noin pahana, niin on satavarmaa, että se on ollut piilevänä jo myyntihetkellä. Eikä koiraa mihinkään jalostukseenkaan olisi ollut korvausta ajatellen pakko ostaa - sehän on ihan jo lemmikiksikin täysin epäkelpo.


    • pystiffinomistaja

      Kasvattajalle kerroin asiasta, mutta en ole vielä korvauksista puhunut. Selvitän nyt ensin pystyykö koiralle tekemään mitään leikkausta vai joutuuko lopettamaan.

    • näinseon6

      Kyllä molossi on tässä nyt väärässä. Vaikka kasvattaja olisi kertonut rodussa mahdollisesti esiintyvistä vioista ja sairauksista, niin korvausvelvollisuus viallisesta myyntikohteesta ei silti poistu. Jokaisen koiran on kyettävä toimittamaan vähintään lemmikin virkaa ja jollei kykene, niin koira on oletettua huonommassa kunnossa, jolloin myyjä on vastuussa. Eihän korvausvelvollisuudessa olisi muuten mitään järkeä; kasvattajat luettelisivat kaikki mahdolliset viat ja sairaudet myyntihetkellä ja kohauttelisivat vain olkiaan, jos jokin osui kohdalle.

      Ainoastaan siinä tapauksessa korvausvastuu poistuu, jos koirassa on tiedettävästi ollut jotain vikaa (värivirhe, purentavika jne.) ja tämä on merkattu myyntisopimukseen. Faktatietoa.

    • harminpaikkakyllä

      Sinuna selvittäisin asian lekurin kanssa, ja sitten ehkä kysyisin kennelliitosta,että mitä he ehdottaa,siis jos koira on lopetettava.Niin voivat ehdottaa korvausta kasvattajalta,uutta pentua jne,tietävät miten kannattaa toimia,kysy siis sieltäkin,jos et muuten tiedä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      64
      1907
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1277
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1214
    4. Kieli pitkällä täällä odotan :D

      Pus pus :D
      Ikävä
      45
      1115
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      982
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      979
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      910
    8. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      858
    9. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      853
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      851
    Aihe