Langaton lataus metrin päästä

WirelessCharging

Onkohan mitenkään teoriassakaan mahdollista saada langaton lataus koskaan toimimaan esim metrin päähän? Esim älykellojen latausvirtahan on olemattoman pieni, niin että voidaako sitä koskaan siirtää ilmojen halki kelloon? Olisi tosi kätevää, kun voisi laturia pitää sängyn lähettyvillä ja aina yön aikana kello itsestään lataautuisi.

2

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Langattomat latausalustat voivat toimia, matkan päästä tapahtuva lataus ei. Olen ihmetellyt vuosikausia jatkunutta hypetystä tuosta asiasta, kun ilmiöiden takana oleva fysiikka ei ole muuttunut mihinkään. Hypetyksestä huolimatta toimivia tuotteita matkan päästä tapahtuvaan lataukseen ei näytä olevan tarjolla.

      Ongelmaksi muodostuu se, että lataukseen tarvittava nopeasti muuttuva magneettikenttä on varsin epähygieeninen asia. Sen voimakkuus ylittäisi latauksen toiminta-alueessa ne altistusrajat, jotka väestölle on sähkömagneettisten kenttien osalta asetettu. Kenttä olisi erityisen voimakas sekä lähetys- että vastaanottoantennin läheisyydessä. Lisäongelma on se, että laajalle alueelle leviävänä suurtaajuinen magneettikenttä on sähkömagneettinen häiriö, joiden tasoa on rajattu varsin tiukasti.

      Latausalustoissa magneettikenttä on muotoiltu siten, että se ei leviä kauas latauslaitteesta. Latausetäisyydet ovat luokkaa reilusti alle puolet latausalustan halkaisijasta. Pitkän matkan päästä lataavan laiteen pitäisi nimenomaan levittää kenttää kauas lähetysantennista. Resonanssiin perustuvalla latauksella voisi teoriassa olla mahdollisuuksia, mutta käytännössä kukaan ei ole onnistunut siitä tekemään tuotetta. Kovasti mainostetaan teknologiaa mutta kun etsii tuotteen nimellä niin ei löydykään mitään.

      Jos joku tietää kaupan olevia etälataustuotteita niin tuotteen nimeä näkyviin. Tarkoitan siis sellaisia, jotka toimivat luokkaa metrin etäisyydelle tai kauemmas. Asia kiinnostaisi kovasti.

    • Älykello saattaisi olla sellainen kohde, jonka tarvitsema pieni teho olisi etälatauksellakin toteutettavissa. En kyllä oikein ymmärrä mitä vastaavaa hyötyä olisi metrin päästä lataavalla järjestelmällä latausalustaan verrattuna. Kun kellon ottaa ranteestaan niin sen jättäminen yksi latausalustalle olisi luontevaa.

      Varsinaista merkitystä toimivalla etälatauksella olisi lääketieteellisiin apuvälineiden kohdalla. Kuulolaitteet ja kaikenlaiset kehon monitorointilaiteet ovat paristosyöppöjä. Kuulolaitteille on jo tarjolla (lähi)latausalustaan perustuvia ratkaisuita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      71
      2738
    2. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      146
      2734
    3. Minkä ikäinen

      Kaivattusi on?.
      Ikävä
      108
      2203
    4. Mitä haluaisit sanoa

      kaivatullesi juuri nyt?
      Ikävä
      111
      1886
    5. Minkä näköinen

      Kaivattunne on?
      Ikävä
      81
      1860
    6. Kepun kansanedustaja Aittakumpu loikkasi persuihin!

      Purran hallitus saa lisävahvistuksen! Oppositiota taatusti kismittää! https://www.is.fi/politiikka/art-2000010774118.
      Maailman menoa
      364
      1589
    7. 401
      1441
    8. Miten sulla meni niin tunteisiin yksi mies?

      Hyvässä ja pahassa? Tähän voit tilittää, jos aavistat kuka minä olen.
      Ikävä
      101
      1429
    9. IS Viikonloppu 19.-20.10.2024

      2 ½ -tasoiseksi merkitty Kovis Arto Kuivaselta. Kiva ristikko, jonka vaikeustaso en mielestäni 2+. Pääkuvasta johdetut s
      Sanaristikot
      79
      1225
    10. En halua puolustella valheitani

      jne jne... Olen ollut ihan sekaisin sinusta. Haluan vaan vastauksen haluatko minut vai et??? Vain yksi asia on totta ja
      Ikävä
      35
      1079
    Aihe