Ison Kirjan opistolle viikonvaihteessa?

Jämsän_opisto

järjestää siellä suuren yleisötapahtuman.

24

569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerro-mitä

      siellä järjestetään?

      • 17854

        Siellä on vanhoillislestadiolaisten maakunnalliset seurat. Llinkkiä ei voi laittaa, ylläpito estää lähetystyötä.


    • Ai-jaa

      Tuleeko pääministri sinne saarnaamaan ettei saa valehdella, vaikka oman hallituksensa politiikka perustuu täysin valheisiin?

    • tutkittujuttu

      Kotimaa Turun Sanomat 16.10.2013 21:22 18

      Vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä on ollut tapauksia, joissa seksuaalinen hyväksikäyttäjä on jatkanut toimintaansa vuosia tai jopa vuosikymmeniä ennen kuin teot ovat paljastuneet. Tekoihin ovat syyllistyneet myös liikkeen johdossa olleet henkilöt.

      Asia selviää lastensuojelun tutkijan Johanna Hurtigin tutkimuksesta Taivaan taimet – Uskonnollinen yhteisöllisyys ja väkivalta (Vastapaino). Tutkimuksen aineisto koostuu muun muassa väkivallan uhrien ja heidän läheistensä kertomuksista.

      Joissakin tapauksissa hyväksikäytön uhreina ovat voineet olla esimerkiksi ensin omat siskot, myöhemmin tyttöystävän tai vaimon siskot ja sitten ehkä omat lapset ja jopa lastenlapset.

      Tutkimus tuotti tietoa 156:ta seksuaalisen väkivallan tekijästä. Uhrien määrä on moninkertainen, sillä enimmillään samalla tekijällä on kerrottu olleen toistakymmentä hyväksikäytön kohdetta. Teot ovat ajoittuneet useille vuosikymmenille ja tuoreimmat aivan lähivuosiin.

      Osa tapauksista on johtanut oikeusprosessiin.

      Valtaosa uhreista on tyttöjä, jotka ovat joutuneet lähipiiriinsä kuuluneiden miesten seksuaalisen väkivallan kohteiksi. Tekijöiden joukossa on yhteisössä näkyvässä asemassa olleita ihmisiä. Näihin lukeutuu lähemmäs 30 puhujaa, muutama liikkeen keskusjärjestön SRK:n johtokuntaan kuulunut ja joitakin rauhanyhdistysten puheenjohtajina toimineita.

      – Tekijät ovat perheellisiä, työssäkäyviä ihmisiä, joilla on erilaisia luottamustehtäviä. He ovat sosiaalisesti ihan hyvässä asemassa, itsekin lestadiolaistaustainen mutta liikkeestä irtautunut Hurtig sanoo.

      Ajatus anteeksiantamisesta, eheytymisestä ja ikään kuin puhtaalta pöydältä aloittamisesta on korostunut vanhoillislestadiolaisuudessa. Ongelmia on pyritty ratkaisemaan liikkeen sisällä muun muassa tällä tavalla.

      – Sitä ei ole niinkään ajateltu vaientamisena. On ajateltu, että sitten kun anteeksiantamuksen sanat Jeesuksen nimessä ja veressä on vaihdettu, sitä asiaa ei ole. Se on oikeasti poissa, ja uhri eheytyy sillä.

      Hyväksikäytön seuraukset ovat olleet tekijöille yhteisössä pääsääntöisesti vähäiset. Esimerkiksi merkittävässä asemassa olevien osalta on pyritty siihen, ettei asiasta tiedetä laajasti.

      – Ehkä pyrkimys on ollut siihen, ettei näiden asioiden esiintulo raunioittaisi heitä. Tekijöillä on paljon kiinnityksiä perheeseen ja yhteiskuntaan, ja niitä on pyritty pitämään voimassa.

      TS-STT

    • Sitten taas faktaa kehiin. Vanhoillislestadiolaisuudessa 34 tuomittua 50 vuodessa, valtaväestössä 18700 tuomittua 30 vuodessa.

      • vl-pedofiilisuojelua

      • Oksettavaa

        On oksettavaa havaita, miten "TÄHTIKANAVA-" puolustaa vanhoillislestadiolaista pedofiliaa. Kyseessä on yksi rikoksista pahimmista.


    • Outipekkarinen

      "Tähtikanava"sun luvut sai minut kiehumaan, oli sen verran naurettavat ettet tiedä asiasta mitään. Tuli mieleen kaikki nämä viattomat lapset jota itsekin olen ollut hoitamassa, tunnettut pedofiilia&insesti tapaukset pyörii tuhansissa! Joka on kauhea luku kun tiedetään kuinka kovasti liike on käytännöillään ja piilotteluullaan suojellut näitä petoja! ! !

      • Minta49

        Mistä "Outipekkarinen" on luvut saanut , eli faktat tänne? Kiehuminen tapahtuu sinussa ihan itessäsi. Sinun ja monen muun on hyvin vaikea ymmärtää edes koko asiaa, mielipiteet voi aina kirjoittaa lukuina jotka on ihan itse laskenut.
        Rehti kysymys tämä.

        Olethan varovainen jos olet ammatti-ihminen , eli hoivaat pieniä lapsia joiden viittaat olevan asian " uhreja". Suojelethan heitä kuitenkin. mielipiteilläsi. Tässä on hyvä ohittaa oma kiihtymys.

        Asia on paha joka tässä mainittiin, tässä nyt kuitenkin tapahtuma sta kyse jota maiostettiin.


      • Uhrien määrä on jonkin verran suurempi, mutta ei tuhansia. Valtaväestön luku 18700 30 vuodessa on saatu Oikeusministeriöstä.

        Toisaalta asia on tutkittu vain vanhoillislestadiolaisuudessa ja pikkuesikoisuudessa, se on esim. kirkon piirissä täysin tutkimaton asia.


    • Outipekkarinen

      Lestadiolaisten käytäntö =synnin anteeksipyyntö uhrilta ja siten synnin anteeksianto ja asiaa ei sen jälkeen muistella! Tällä sairaalla tavalla saatu piilotettua hyväksikäyttöä! Tällekkin käytännölle löytyy laskelmaa että kuinka paljon tapauksia on saatu piilotettua. Ja sen lisäksi todettuja tapauksia on tuhansia, sinun luvuissa taitaa näkyä vain tuomiot jotka on vaan promilleja tapausten määrästä!

      • Muuramelainen

        Ei pidä paikkaansa, että rikoksetkin pitäisi unohtaa. Kun on saanut synnit anteeksi, tällöin täytyy sovittaa rikokset myös maallisen oikeuden edessä. Jos ei sovita, niin ei ole silloin myöskään sovittanut asioita oikeasti, vaan käyttänyt vain rippiä synnin peitteenä.
        Näin pedofiliaan sortuneet ovat tehneet. He ovat vieläpä ripittäytyneet itse uhrin kanssa ja vaimentanut sitten tämän uhrin. Tällainen toiminta ei ole lainkaan sitä, mitä vanhoillislestadiolainen oppi opettaa. Aina on puhuttu siitä, että myös mahdolliset rikokset on tuotava päivänvaloon. Eli jos olet varastanut kaupasta ja kertonut vanhemmille varastaneesi. Sovitte asian vanhempiennne kanssa ja sitten kauppaan kertomaan, mitä on tehnyt. Näin meille opetettiin pyhäkoulussa ja kotona.


    • Marikoistinen

      Valheoppi, sairailla käytänöillä, vuonna 2017! En pysty ymmärtämään!

    • kaikkihantäntietää

      miksi lestadiolaisten pedofilia ym asoita on tutkittu virallisella tahollakin?
      ei nämä mitään tuuulesta juttuja ole
      poliittisistakin syistä nämä teot yritetään peitellä ja
      kääntää pois liikkeestä

    • Lauramäkelä

      Vaatikaa hyvät ihmiset viranomaisia, kirkkoa jne puuttumaan näihin vääryksiin ja lopettamaan lahkon käyttämät käytännöt millä näitä petoja suojellaan! TOIMIKAA!

    • Merjakokkonen

      Itkettää ajatus siitä että tämä saastainen lahko tulee ensi vuonna äänekosken liimattalaan! Oksettavaa sakkia! Haluammeko insesti/pedofiili porukkaa meidän pelloille?

    • Mirmuu

      Mitä tehdään? järjestetäänkö kampanja? Mielenosoitus? Ideoita?

    • Uulevi

      Toivon että tämä viestiketju poistettaisi kokonaan. Minä en näe mitään rakentavaa tässä keskustelussa. Mitään muuta ei ole kun pedofiili ja pedofiili. Tätä keskustelua on käyty monta vuotta ja jatkuvasti, ihan kyllästymiseen asti. Pedofiili on rikos ja tämän me kaikki nyt tiedetään. Antakaa nyt jo olla, kyllä rikokoksen tehneet saavat tuomionsa aikanaan, jos eivät ole vielä saaneet. Osa on jo tuomionsa kärsinyt.

      • oikeusjakohtuus

        Talousrikoksesta tuoion saanut on median ja viranomaisten silmissä elinkautistuoion saanut, vaikka tuomio olisi kärsitty. Miksi pedofiilille pitää antaa anteeksi?


    • kolahtiko

      Niinhän syylliset toivovat että asiasta vaiettaisiin.

    • Sirpakekki

      keskustelua ei saa lopettaa ennenkuin kaikki syylliset saadaan vastuuseen! Viattomat lapset suojaan! Ja lestadiolaisten pitää lopettaa käytännöt joilla pedofiilia/insesti yritetään piilottaa!

    • rautaajarokkii

      Nythän aletaan rakentamaan tuota moottoriurheilukeskusta Talvisaloon.
      Tässä ympäristössähän voisi järjestää myös ohjelmallisia tapahtumia..
      Tämähän ei varmasti häiritsisi ketään, paitsi yhtä Haapamäkeläistä.

    • arapienkinperinnekulttia
    • joidenkinunelmaako

      iso kirjakin saanut osansa "monikulttuuristaan"?
      voi kysyä että miksi jo suomesta poitunut tauti tekee paluun?
      liian kesy pakolaispolitiikka suomeen kun voi vain kävellä ja saa täys ylläpidon

      Tuberkuloosi tekee paluuta - lääkeresistentti kanta uhkaa viedä meidät takaisin 1900-luvun alkuun
      Keuhkotauti eli keuhkotuberkuloosi tappoi 1900-luvun alussa vuosittain jopa 10 000 suomalaista. Siis yhden joka tunti. Se voi pahimmillaan viedä meidät takaisin 1900-luvun alkuun, kirjoittaa futuristi Elina Hiltunen blogissaan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      326
      3575
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      222
      3068
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2583
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2092
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2085
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      11
      1877
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1722
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1705
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      277
      1396
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1332
    Aihe