Tehtävä 10 oikaisupyyntö

Kauppakorkeaan2017

Moniko odottaa oikaisua tehtävästä 10? Moniko on valmis jatkamaan hallinto-oikeuteen (käsittelymaksu 250e), jos oikaisupyyntöä ei hyväksytä?
Koeohjeissa ilmaistiin selvästi, että tulee valita lähinnä oikea vastaus.
Lähinnä oikeaksi vastaukseksi tulkitsee pääsykoekirjan perusteella vastausvaihtoehdon 1. väittämä on oikein.

Täällä on lähetetty lakimiesten avulla oikaisupyyntö ja odotetaan vastausta. Koulupaikka on 0 pisteestä kiinni, joten pelkkä tehtävän mitätöinti auttaisi.

51

2049

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuningasvali

      Minä tein, eihän siinä mitään menetä. Ellei sitten tosiaan vie hallinto-oikeuteen.

    • hstt

      Oikaisupyyntö piti lähettää 14.7 mennessä. Lähetin jo heti 30.6.....kuinkahan kauan kestää kun tuosta saa tiedon? Tietääkö joku? Käsittelevätkö heti vai miten tuo yleensä toimii?

      • Kauppikseenko

        En tiedä... Hakutoimistoista voisi kysellä. Itse en kehtaa, kun olen pommittanut heitä jo aivan tarpeeksi. :D


    • hstt

      Sama juttu...olen soittanut ja lähetellyt sähköposteja. Ilmeisen kypsiä ovat minuun ja, koska jo lihavoitua tekstiä....

    • 674737

      Minulle vastattiin että elokuun alussa käsitellään ja vastaukset lähetetään elokuun lopussa.

      • tsemppiäkaikille

        Elokuun aikana käsitellään.


    • tottavaihuhua

      Aalto Yliopisto on jo käsitellyt oikaisupyynnön tehtävästä 10 hyväksytysti.

      • Jaaaah

        Mistä tämän tiedon olet löytänyt?


    • 11111111

      Ette te tule millään kepulikonsteilla jonkun oikaisupyynnön perusteella pääsemään, paikat on jo täytetty. Ensi vuonna uusi yritys!
      T. Jo sisään päässyt

      • virheitäkokeentekijö

        Tehtävään oikein vastanneet eivät pääsisi kouluun, jos pisteet ovat 0,25P kiinni? Niin niin.. Itse pääsen Tampereelle mutta olen aivan varma, että viimeistään oikeudessa tuo tehtävä hyväksyttäisiin. Lukekaa koeohjeet ja pääsykoemateriaali.


      • virheitävastauksissa
        virheitäkokeentekijö kirjoitti:

        Tehtävään oikein vastanneet eivät pääsisi kouluun, jos pisteet ovat 0,25P kiinni? Niin niin.. Itse pääsen Tampereelle mutta olen aivan varma, että viimeistään oikeudessa tuo tehtävä hyväksyttäisiin. Lukekaa koeohjeet ja pääsykoemateriaali.

        Ei kun tehtävään väärin vastanneet ei tuu pääseen oikaisupyynnön avulla. Oisitte lukeneet enemmän niin oisitte jo koulussa. Kauppakorkealla ei ole tapana hyväksyä oikaisupyyntöjä.


      • Kauppis2017
        virheitävastauksissa kirjoitti:

        Ei kun tehtävään väärin vastanneet ei tuu pääseen oikaisupyynnön avulla. Oisitte lukeneet enemmän niin oisitte jo koulussa. Kauppakorkealla ei ole tapana hyväksyä oikaisupyyntöjä.

        Oletko rakas koskaan edes vilkaissut tän vuoden pääsykoetta :D Normaalisti kauppiksen oikaisupyyntöjä ei hyväksytä, koska monivalintavastauset ovat yksiselitteisiä ja kysymykset on huolella laadittuja.

        Tänä vuonna kysymykset olivat kuitenkin vasemalla kädellä laadittuja, näkihän sen jo kahdesta myöhemmin korjatusta kysymyksestä. Ei siis ihme, että joukosta löytyi niidenkin lisäksi vielä kolmaskin hutaistu kysymys.

        Lopeta se uliseminen asioista, joista sinä et tiedä mitään. Ja kyllä, itselläni on jo koulupaikka kauppiksesta, ja silti hoksasin tämän kämmin.


      • Liid

        Onko vieläkään päätöksiä?


    • odottelija2017

      Onko kenellekkään tullut vielä vastauksia oikaisuista?

    • 6677

      Ei ole

    • bunnie

      Miten tämä sitten käytännössä toimii jos pyyntö menee läpi sillä eivätkö paikat ole jo täytetty?

      • Kauppis2017

        Silloin oikaisupyynnöllä päässeet otetaan käsittääkseni ylimääräisinä.


    • Joensuu2017Uef

      Tiedekunnan vastaus ainakin Itä-Suomessa tuli. Anu Puusa oli perustellut tehtävän 10 ja oikaisupyyntö käytännössä hylättiin.

      • tähhäh

        Mitkä oli Itä-Suomen Yliopiston perustelut?


      • Joensuu2017Uef

        Oikaisupyynnön johdosta totean kysymyksen 10 osalta seuraavaa:
        Valintakokeen väittämä 10 kuuluu seuraavasti: ''Kontingenssiteorian mukaan orgaaninen organisaatiorakenne on paras rakennetyyppi nopeasti muuttuvissa toimintaympäristöissä.'' Väittämä on väärin. Valintakoekirjan Puusa, Reijonen, Juuti, Laukkanen: ''Akatemiasta markkinapaikalle. Johtaminen ja markkinointi aikansa kuvina'' kappaleessa 1.3 sivulta 10 alkaen käsitellään kontingenssi- ja tilanneteorioita.

        Heti kirjan kappaleen alussa määritellään, että ''Kontingenssi tarkoittaa ''ehdolla, että''. Tällä pohjustetaan tämän teoreettisen suuntauksen keskeisintä antia, sitä, että lukuisista aiemmista asemansa vakiinnuttaneista teoreettisista lähtökohdista poiketen kontingenssi- ja tlanneteorioiden myötä oivallettiin, ettei organisaation menestymiseen ole löydettävissä ''yhtä oikeaa vastausta''. Lähtökohtana pidettiin, että mikään yksittäinen organisointitapa tai -malli ei toimi yksiselitteisen hyvin tai menestyksekkäästi kaikissa olosuhteissa. Päinvastoin, suuntauksen kantava ajatus on , että organisaationmenestymiseen vaikuttavat seikat toimivat ''ehdolla että'' - niiden ollen siis muun muassa aika-, tilanne-, ympäristö- ja toimijasidonnaisia.

        Keskeisintä tämän oikaisupyynnön kannalta on kirjan sivuilla 10-11, kappaleen alussa todetut seikat: ''Kontingenssiteoriassa pyrittiin selittämään organisaation ja sen ympäristön välisiä vuorovaikutussuhteita. Kontingenssiteorian mukaan ei ole olemassa yhtä oikeaa organisaatiorakennetta, vaan organisaatiorakenteen tulee sopeutua ympäristön ominaisuuksiin.'' Näin ollen kirjassa yksiselitteisesti todetaan, että kontingenssiteroian mukaan mikään yksittäinen malli tai rakennetyyppi ei ole aina paras. Oikaisupyynnössä esitetyssä sitaatissa viitataan Burnsin ja Stalkerin tutkimuksiin. Sitaatti sinällään on paikkansa pitävä, mutta valintakoekysymys ei kuitenkaan koske heidän tutkimustulostaan, eikä sen paremmin kenenkään muunkaan yksittäisen tutkijan, esimerkiksi samassa luvussa käsiteltyjä Lawrencen ja Lorchin tai Minzbergin, tutkimustuloksia.

        Edellä esitetyn perusteella oikaisulle kysymyksen osalta ei ole riittäviä perusteita eikä oikaisupyyntö siten anna aihetta enempiin toimenpiteisiin.

        Anu Puusa
        Professori


      • Joensuu2017Uef

        Olisi kiva jos kaikki laittaisivat hyvän, yhden tehokkaan vastineen. Toivoisin, että se jaetaan täällä. Saisi aikaan jonkinlaisen ryhmäpaineen, tämähän ei ole lopullinen vaan käytännössä tiedekunnan vastaus. Lopullinen ratkaisu sitten siirtyy ''puolueettoman'' lautakunnan päätettäväksi.


      • Kapsjdoajdl

        Taitaa siis olla ettei muuallakaan mene läpi?


      • ensvuonna
        Kapsjdoajdl kirjoitti:

        Taitaa siis olla ettei muuallakaan mene läpi?

        Ei mene muuallakaan lävitse. Kaikki tiedekunnat kuitenkin konsultoivat kirjan tekijöitä eli tässä tapauksessa Puusaa.


    • Kouluun2017

      Onko muille tullut vastauksia?
      Suosittelen myös lyömään päitä yhteen, jos oikaisupyyntöjä ei hyväksytä oikaisulautakunnissa. On kuitenkin selvää, että tehtävä on epäselvä. Kyse on vain siitä kumpi vastausvaihtoehto on lähinnä oikea.

    • Katseetensikevääseen

      ^Anu Puusa on hyvin perustellut, miksi se ei ole epäselvä. Nyt tyypit nielkää tappio ja eteenpäin elämässä.

      • Tulkinta123

        Tehtävä on silti epäselvä. Puusahan itse on kirjoittanut että "Näin ollen kirjassa yksiselitteisesti todetaan, että kontingenssiteroian mukaan mikään yksittäinen malli tai rakennetyyppi ei ole aina paras " joten kumpaakaan vaihtoehtoa ei voi mielestäni pitää oikeana. Joten tehtävän hylkäys olisi mielestäni reilu ratkaisu.


      • Joensuu2017Uef

        Nimenomaan ajattelin vedota tuohon, että ''...RAKENNETYYPPI EI OLE AINA PARAS'', kymyksessähän ei käytetty käsitettä ''aina paras'' vaan ''paras''. Ja paras- käsite saa merkityksensä suomen sivistyssanakirjasta, ja tarkoittaa sopivinta vaihtoehtoa. Olisi ollut todellakin eri asia jos tehtävässä olisi käytetty ilmaisua ''aina paras''.


      • Kajsoajaaj

        Täällä ainakin yksi ehdokas viemään asia pidemmälle. Tehtävä oli yksinkertaisesti epäonnistunut. Ja ei, täällä ei olla katkeroituneita tai ei osata myöntää tappiota. Opiskelupaikka pöndeltä jo saatu mutta periaatteen vuoksi v*tuttaa ja haluan asiaan oikeudenmukaisen ratkaisun ja tehtävä pitäisi mitätöidä.


      • Dloifion

        Niin ja siis edelliseen vielä että toki siis ylempään hakutoiveeseen on myös toivoa (1. varasijalla), ei täysin periaatteen vuoksi...


      • Sldkfnfnfnnff

        Joo eteenpäin viedään asia. Vaikka Puusa perusteleekin tehtävää niin se ei poista sitä, että se on edelleen hyvin epäselvä ja tämänkaltaisia tehtäviä ei pääsykokeeseen pitäisi livahtaa.


    • Muidenvastauksia

      Onko muille, kun Itä-Suomen Yliopistoon hakeneille tullut vastaukset?

    • SebastianKarikko

      Itselle tuli Dekaanin vastaus Vaasan Yliopistosta, jossa Anu Puusan tekstiin viitaten oikaisupyyntö jätettiin huomioimatta. Olin ottanut oikaisupyynnössä kantaa kaikkiin asioihin mistä Anu Puusa puhui ja oikonut ne hyvin. Koska dekaani ei tekstissä maininnut omasta oikaisustani mitään tuntui, että siihen liitteineen ei oltu edes tutustuttu.

      Täytyi lähteä nopeasti töihin enkä ehtinyt tutustumaan papereihin huolella, mutta en löytänyt ohjeita kuinka tästä vastineesta valitetaan eteenpäin.
      Eteneekö oikaisupyyntö tästä vielä johonkin automaattisesti vai vaatiiko se itseltäni toimenpiteitä?

      • Kalaoskaiaa

        Täällä sama tilanne. Vaasasta tuli samalainen vastaus kuin muillekin eikä mielestäni tuossa Puusan perustelussa perusteltu kyllä yhteenkään asiaan joihin itse olin oikaisussa vedonnut...


    • lopettakaajo

      Miten jaksatte edelleen valittaa tuosta? Ensimmäisestä päivästä lähtien olin sitä mieltä, että väittämässä ei ole mitään epäselvää. Väittämä sanoo, että tämä rakenne olisi paras. No ei se ole kuten kirjassa hyvin selvästi todetaan ja kuten Puusa toteaa. Puusa myös kirjoittaa, että "ei ole aina paras", joka siis tarkoittaa sitä, että ei voida tehdä päätelmää, että se olisi paras. Jokainen jolla on aivot päässä tulisi ymmärtää, että tuollaisessa teoriassa ei voi olla yhtä oikeaa tai parasta tai tarkoituksenmukaisinta tai soveliainta rakennetta. Ymmärtäkää mitä luette, niin ehkä pääsette vielä sisään joskus.

      • Koulupaikassajomutta

        Orgaaniseen toimintaympäristöön voi olla parhaiten soveltuva rakenne. :)


      • Äksdeeelglfnf

        Kysymyshän ei ole siitä etteikö ymmärtäisi mitä teoria tosielämässä sanoo. Oppiminen tapahtuu kirjan pohjalta ja sen pohjalta on ymmärrettävissä, että myös toinen vastausvaihtoehto on oikea.


      • alallaaaa
        Äksdeeelglfnf kirjoitti:

        Kysymyshän ei ole siitä etteikö ymmärtäisi mitä teoria tosielämässä sanoo. Oppiminen tapahtuu kirjan pohjalta ja sen pohjalta on ymmärrettävissä, että myös toinen vastausvaihtoehto on oikea.

        Ei ole. Jos se "voi olla paras jonkin tutkijan mukaan" niin se ei ole millään tavalla sama asia kuin että se olisi yleisen teorian perusteella paras. Väittämä mittaa kontingenssiteorian yleisen periaatteen ymmärtämistä.


    • Acvn

      Onko tullut vastauksia??

      • Annajoolla

        Muilla jo opinnot alkaneet ja te vielä jaksatte täällä tätä jankata. Ette te pääse tänä vuonna! Hyväksykää se.


    • Dndkdkdkdnäääää

      Onko joku viemässä asiaa hallinto-oikeuteen?

      • oikeusmurha_tapahtunut

        mä saatan viedä asian hallinto-oikeuteen, koska mitä mulla on hävittävänä? Nyt jouduin menemään Turkuun vaikka jäin Aallosta niukin naukin kymppitehtävän takia. Ei keneltäkään enää evätä opiskelupaikkaa kuitenkaan joten mä vain saisin ylimääräisen opiskelupaikan Aallosta jos valitus menisi läpi.


      • Säälittävätlapsukaiset

        Mitä joutumista se Turkuun meno on? Oikein oikeusmurha, kun ette ymmärtäneet tehtävänantoa ettekä Puusan perusteluja. Olette lapsellisia, liian lapsellisia Turun yliopistoonkin.
        Ylimääräisten opiskelupaikkojen luominen maksaa, joten sellaista ei tulla tekemään.


      • Valivalivali

        Niukin naukin pihalle jääneet eivät kuulu Aaltoon, noin 200 henkeä meni sisälle heittämällä usean pisteen marginaalilla, joten olette kaukana siitä tasosta ettekä pärjäisi kuitenkaan.


      • LutiKutsuu
        Säälittävätlapsukaiset kirjoitti:

        Mitä joutumista se Turkuun meno on? Oikein oikeusmurha, kun ette ymmärtäneet tehtävänantoa ettekä Puusan perusteluja. Olette lapsellisia, liian lapsellisia Turun yliopistoonkin.
        Ylimääräisten opiskelupaikkojen luominen maksaa, joten sellaista ei tulla tekemään.

        *Mitä joutumista se Turkuun meno on?*

        Jos olisit asunut Turussa niin tajuaisit miksi kukaan tervejärkinen ei sinne halua, siltä kannalta siis ymmärrän nimimerkki oikeusmurha_tapahtunutta, mutta en kylläkään sitten muilta osin, kehoittaisin oikeusmurhaa nyt vain keskittymään opiskeluihin, muuten menee koko ensimmäinen vuosi (ainakin henkisesti) pilalle jos käräjille meinaa


      • Qqqömöeee
        Valivalivali kirjoitti:

        Niukin naukin pihalle jääneet eivät kuulu Aaltoon, noin 200 henkeä meni sisälle heittämällä usean pisteen marginaalilla, joten olette kaukana siitä tasosta ettekä pärjäisi kuitenkaan.

        Suolistosyöpä24 taas vauhdissan.


      • Valivalivali

        Kannattaisi olla realistinen ja ymmärtää omien kykyjensä rajat eikä hukata aikaansa hakkaamalla päätään seinään. Ihan samoja asioita opetetaan muissa kauppiksissa kuin Aallossakin.


      • oikeusmurha_tapahtunut

        Mä koen kyllä nämä negatiiviset kommentit jossain määrin epäoikeudenmukaisina. Olen Helsingissä syntynyt ja asunut koko ikäni, suurin osa tutuista ja lähisukulaisista asuu täällä ja minulla on ollut jo yläasteelta lähtien tavoitteena ollut nimenomaan Aallon kauppis. Viime vuonna jäin myös niukasti rannalle (nooh 1.5 pistettä nyt kuitenkin) osittain siksi että koe oli älyttömän helppo jolloin tietyt kiikun-kaakun tehtävät ratkaistiin sillä, että kellä on uskallusta vastata niihin ja kenellä käy n.s flaksi, osaamisen merkitys oli viime vuonna vähäisempää kuin normaalisti (moni muu oli samaa mieltä).

        Kyllä Suomi on sentään vielä oikeusvaltio, kokeiden laatijat ovat selkeästi ammattitaidottomia kun joka vuosi tulee jos jonkinlaista sähellystä. Minulla on tietyt tavoitteet elämässä ja jos koen että nämä tärkeimmät tavoitteet riistetään minulta epämääräisillä koevalintakysymyksillä niin kyllä silloin on syytä hakea oikeutta. Ei voi olla niin että luen aivan sairaasti kuukausikaupalla kaksi vuotta peräkkäin ja sitten valinta tyrehtyy kokeiden laatioiden epäpätevyyteen.

        Kaiken lisäksi rahoituksen lukeminen on Turussa vähän niin ja näin, pitää lukea aikamoista sillisalaattia rahiksen lisäksi verrattuna Aallon rahikseen. En tietty lähde hallinto-oikeuteen jos onnistumisen mahdollisuudet ovat todella huonot, se selviää nyt lähiaikoina keskusteltuani asiasta kahden oikeusoppineen kanssa (molemmat viimeistä vuotta oikkiksessa)


    • Mietivielä

      Rahikseen on niin kova karsinta Aallossa, että sinne pääsevät vain ne parhaat eli ne jotka iisisti vetivät 38-40/40p. Niin, ja tosiaan toisilta se onnistuu jo ensimmäisellä yrityksellä, sulla jo 2v lukemista ja edelleen fail... Sulla ei vaan rahkeet riitä Aallon rahikseen.
      Onhan se kurjaa, että moni muualla kuin Helsingissä syntynyt on älykkäämpi/lahjakkaampi/ahkerampi kuin syntyperäinen stadilainen ja vie Stadin koulupaikat nenän edestä...
      Sun kanssasi samoin pistein just ja just Aallosta karsiutuneita on about 100, joten jos sut vielä otettaisiin, niin pitäisi ottaa ne kaikki muutkin.
      "Viime vuoden koe oli tavallista vaikeampi" on turhaa lässytystä ja puolustelua, kun se koe oli yhtä vaikea kaikille muillekin ja aina on joku sitä mieltä, että juuri tämän vuoden koe oli erityisen vaikea.
      Ja Aaltoon haluat vain statuksen vuoksi? Jos ala kiinnostaa, niin sitä voi lukea muuallakin. Etkä selvästikään osaa yhtään soveltaa ja se varmasti näkyy kokeessa. Jos et osaa hävitä, niin et osaa voittaakaan.
      Onkohan se yliopisto ja rahoitusala ihan sua varten?

    • Nöyrästikatsepeiliin

      Oikeusmurha, ei syy pääsemättömyyteesi ole kokeen tekijoissä tai koekysymyksissä, vaan syy löytyy peilistä. Ei kukaan muu ole sinulta elämäsi tavoitteisiin pääsemistä riistänyt paitsi sinä itse.
      Väitätkö tosissasi, että korkeammat pisteet kokeissa saaneiden osaaminen oli vähäisempää kuin omasi...

    • Nedra

      Turusta Helsinkiin ei ole pitkä matka, niin jos vuoden käyt vaikka viikonloput Helsingissä. Sitten ensi vuonna haet uudestaan paremmilla pohjatiedoilla ja kenties pääset Aaltoon ja voit muuttaa takaisin Helsinkiin. Saat hyväksiluettua tai sisällytettyä Turun opinnot, niin lopulta on ihan sama, missä sen ekan vuoden olit. Ja voihan käydä niinkin, että kun löydät Turusta ystäviä, niin et koe enää edes tarpeelliseksi vaihtaa. Turku on kaikesta dissaamisesta huolimatta kaunis ja viihtyisä kaupunki, että kenties tykästyt siihen. Jos et, hae uudestaan.

      Mielestäni tuo kysymys voi olla karvan verran tulkinnanvarainen tai "kompakysymystyyppinen", mutta ymmärrän Puusan perustelun varsinkin, kun ajattelee kontingenssiteorian yleistä pointtia. En ole lukenut ko. valintakoekirjaa, joten en ota kantaa siihen, millaisen kuvan kirjasta saa. Sehän on ongelma laatijoille, jotka tietävät aiheista tietysti paljon enemmän kuin kirjassa on, laatia yksiselitteisiä kysymyksiä vain sen kirjan pohjalta. Omina pääsykoevuosina oli ainakin joissain väitteissä raivostuttavaa nippelitietoa asioista, jotka kirjoissa oli mainittu yhdessä sivulauseessa tai yhdessä diagrammissa. Kirjan tekijälle tai alan asiantuntijoille varmaan helppo ja päivän selvä asia, mutta kun itsellä on tiedon lähteenä vain se kirja, jossa koko juttu on mainittu ohimennen... Ulkoa opettelun kun ei pitäisi olla se pääsykokeiden saati yliopisto-opiskelun pointti.

    • oikeusmurha_tapahtunut

      Okei ..kello on jotain puoli kaksi yöllä, en saa unta tämän asian takia ja pistän nyt pelin poikki kokonaan: olen riidellyt viime päivät tästä asiasta kavereideni, porukoideni ja nyt vielä täällä suomi24ssa, mulle riitti - olkoon sitten näin, mä keskityn nyt opintoihini Turussa ja unohdan sen valituksen.

      Kiitti kuitenkin kaikille vastanneille, myös kriittisille kommenteille. Sen verran haluan kuitenkin sanoa puolustukseni kun täällä epäillään älynlahjojani/lahjakkuuttani/ahkeruuttani että en olekaan niitä kaikkein fiksuimpia, tiedän sen itsekin, mutta olen aina pärjännyt koulussa korvaamalla sen lujalla yrittämisellä, siksi en hyväksy sitä väitettä että en olisi tarpeeksi ahkera.

      Päinvastoin, siksi minua ärsyttääkin niin paljon jos jään niukasti rannalle, koska olen tehnyt valintani eteen niin paljon työtä, että koen sen jotenkin epäoikeudenmukaiseksi että en pääse sisään sinne minne haluan.

      Mutta tämä saa nyt olla minun puolestani kun menee jo yöunetkin, näillä mennään nyt Turussa...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1499
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      66
      1398
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      34
      1363
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe