Helbus/EBS/avoin yliopisto/tradenomi

miten_eteenpäin

Kauppakorkean ovet eivät auenneet, mitä seuraavaksi kun tavoitteena kauppatieteiden yliopistotasoinen koulutus? Ulkomaille en pysty lähtemään, siksi vertailen vain suomalaisia vaihtoehtoja.

Vertailua:
Helbus eli Helsinki school of business
Kandiopinnot: kesto 2v sisältäen 6 lukukautta (syksy-, kevät- ja kesälukukausi)
->nopea valmistuminen hyvä puoli
Hinta:kallis, miten kustantaa tämä?
Opiskelu tapahtuu saman ryhmän mukana ->ryhmähenki
Arvostaako työnantajat tätä?

EBS
Kandiopinnot: kesto 3,5v
Hinta: melko kallis, miten kustantaa tämä? Töissä ilmeisesti ehtii kuitenkin käydä ohella
Tässäkin hyvä ryhmähenki mahdollinen

Avoin yliopisto:
Esimerkiksi aallon avoin yliopisto näyttää järjestävän melko kattavasti kursseja. Avoimen väylä taitaa olla melko suosittu, tai sitten voisin hakea toki uudelleen paremmalla pohjalla.

AMK tradenomi
opinnot 3,5v mutta ilmeisesti voi tiiviimminkin suorittaa
hyvin suoritetuilla papereilla voi hakea suoraan maisterivaiheeseen
hyvänä puolena saatu tutkinto jolla voi tehdä töitä maisterivaiheen ohella

Muita ehdotuksia, kommentteja?

10

592

  Vastaukset

  • Kandi ei ole valmis, joten se nopeus voidaan unohtaa, sekä jos haluat suomalaisen tutkinnon, etkä mitään huuhaa brittitutkintoa, niin joudut hakemaan esim. Aaltoon. Ebs.llä maisterin saat kun lyöt lisää hilloa pöytään ja käyt sen virossa. Tässä vaiheessa sanoisin, että avoimeen yliopistoon ja ens vuonna hakuja uudestaan kauppikseen sekä tradenomiksi.

  • Joo tee se tradenomi eka. Ite pääsin amk inssillä kauppakorkeaan maisteria suorittamaan.

  • Mielestäni noista kaikki paitsi HELBUS kuulostavat hyviltä vaihtoehdoilta. HELBUS on paljon kalliimpi ja ylipäätään epämääräisempi vaihtoehto kuin EBS, ei näitä oikein voi rinnastaa.

   Itse olen valmistunut EBS:sta, jonka voi kustantaa opintolainalla. Opintoihin saa siis ulkomaan opintolainaa. Monet meiltä jatkoivat Hankeniin tekemään maisteria. En tiedä joutuivatko täydentämään tutkintoa avoimen opinnoilla ennen varsinaiseen maisterivaiheeseen siirtymistä mutta ainakin heti EBS:sta valmistumisen jälkeen pääsivät sisään. Mielestäni maisterin erillishaussa kandeilla on alempi keskiarvoraja kuin tradenomeilla. EBS:sta valmistuneet ainakin pitäisi rinnastaa kandeihin mutta en tiedä käsittääkö kandit tässä tapauksessa vain suomalaisissa yliopistoissa kandinsa suorittaneita.

   Vielähän ei ensi vuoden kauppiksen yhteisvalinnan hauista tiedä. Mutta eikö ennakkotietona ollut, että valintakoemateriaali voi muuttua aika radikaalistikin liiittyen muutamiiin lukion historian kursseihin. (?) Itse hakisin mieluummin vaikka avoimen opinnoillla. Mutta jos tiedät, että pystyt esim. tradenomin opinnot suorittamaan yli n. 4,0 keskiarvolla niin kaipa se hyvä vaihtoehto myös.

   • HELBUSin toimitusjohtajana näen, että sekä EBS että HELBUS eivät niinkään ole kilpailijoita, vaan molemmat ovat luomassa Suomen markkinoille uutta vaihtoehtoa suorittaa yliopistotutkinto. Tunnemme myös EBS:n ja muut suomalaiset vaihtoehdot hyvin, sillä HELBUSin perustaja Veikko Jääskeläinen on toiminut Helsingin kauppakorkeakoulun (nykysisin Aalto) rehtorina sekä myös EBS:n hallituksessa.

    Tässä kuitenkin pari näkökohtaa HELBUSin ja EBS:n eroihin. HELBUSissa lukukausimaksu on itseasiassa edullisempi kuin EBSssä, jos sen jakaa opetuspäivien määrällä. EBS:n Helsingin pisteessä on opetusta noin 50 päivää vuodessa, kun HELBUSissa opetusta on 180 päivää vuodessa.

    HELBUS panostaa vahvasti kansainvälisyyteen ja opettajamme tulevat kahdestatoista eri maasta. HELBUSista valmistuvat saavat englantilaisen yliopiston University of Northamptonin kandidaatin tai maisterin tutkinnon.


  • Yksi mahdollinen väylä on LUT Kati täydennyskoulutus ohjelma jos on jo suoritettuna tradenomin, restonomin (AMK) tai kauppatieteiden kandidaatin tutkinto. https://developmentcentre.lut.fi/koulutukset.asp?kid=5264

   75 opintopisteelle tulee kyllä hintaa, mutta tästä saa opinto-oikeuden LUT:n Tietojohtamisen ja johtajuuden maisteriohjelmaan (KTM) hakemalla. Tähän ohjelmaan oli 2017 keväällä 407 hakijaa / 30 paikkaa jaossa, joten rahalla pääsee kiinni hyvään suomalaiseen KTM tutkintoon.

   https://developmentcentre.lut.fi/alasivu.asp?kid=5264&alasivu=1121

  • EBS Tallinnassa? Lukukausimaksut alemmat ja eläminen merkittävästi halvempaa kuin meillä Suomessa. Opetus englanniksi, vaativia proffia Viron lisäksi mm. Englannista, ja kaikilla lähiajan kokemusta yritysmaailmasta esim. hallituspositioista. Ja Virossahan on taloudellinen toimeliaisuus (+digitaalisuus) ihan eri luokkaa kuin Suomessa. Alempi korkeakoulututkinto kolmessa vuodessa, jonka jälkeen ainakin hyvillä papereilla helppo hakea minne vain maisterintutkintoa lukemaan. Suomesta Viroon ulkoistetut palvelukeskukset hakevat jatkuvasti työvoimaa EBSistä.

   • Eli iltaduuni opintojen ohessa ja kesäduunit helppo nakki - toki palkkatasokin virolainen, mutta niin kulutkin.


  • Kannattaa hakea yliopistoon tai suorittaa online-kurssina kandi, ilman että tutustuu opiskelutovereihin missään muualla kuin valtion yliopistoissa, koska maksullisissa on jonkin verran tyhmiä, joiden kanssa ryhmätyöt ovat vaikeita ja opiskelu yleisesti on enemmän rautalangan avaamista kaikessa. Fiksumpien kanssa opiskelu on paljon helpompaa. Edellämainittu kierre jatkuu työelämässä jos väärät rekrytoinnit menevät ahneuden, eli kasvun edelle.

  • Mainio kysymys ja vastaan tässä HELBUSin puolesta.

   HELBUSissa suoritettu englantilainen University of Northamptonin kandidaatin tutkinto maksaa 28 230 € ja se suoritetaan kahdessa kalenterivuodessa. Tuona aikana HELBUSin opiskelija saavat noin 20 000 € opintotukea ja opintolainaa. Lopussa kahdeksassatuhannessa usein joku läheinen auttaa.

   Maksullinen yliopistotutkinto on erinomainen sijoitus, sillä Suomessa tehtyjen tutkimusten mukaan kauppakorkeakoulussa opiskellut tienaa uransa aikana noin 500 000 euroa verrattuna siihen, että ei olisi suorittanut tutkintoa. Eli vajaan 30.000 euron sijoitus yli viisitoistakertaistuu.

   Ulkomaiset tutkinnot ovat työnantajille jo aivan rutiinia, koska tänäkin päivänä yli 8000 suomalaista suorittaa ulkomaista tutkintoa. HELBUSista valmistuneet ovat työllistyneet mm. kaikkiin keskeisiin suomalaisiin pankkeihin ja vakuutusyhtiöihin sekä kymmeniin muihin yrityksiin. Lisätietoja löytyy täältä: https://www.helbus.fi/helbusin-jalkeen/toihin-opintojen-jalkeen/

   HELBUSissa opiskelleet ovat päässeet mm. Helsingin yliopiston, Turun yliopiston, Oulun yliopiston ja Lappeenrannan yliopiston maisteriohjelmiin.

  • Itse jättäisin noista vaihtoehdoista kaikki valitsematta kun voit valita maailman top-listoilta kauppiksen joka on parempi kun yksikään meillä härmälässä, ja sisään pääsee helpommalla. Teet kandista vaikka viimeisen vuoden työharjottelussa Suomessa jos kova tarve sinne päästä, tai ulkomailla jossain kovassa firmassa koulun kautta. Niillä kandin papereilla haet vaikka Aaltoon. Ite vedin yhen kierroksen Suomeen ja ei napannut, lähdin ulkomaille todella hyvään top-30 yliopistoon heittämällä sisään Suomalaisella yo-todistuksella. Kaupanpäälle vielä kikattelen noille Helbusin laskuille kun tää on vielä halvempi ja sitten puhutaan vasta sijotusten moninkeraistumisesta kun täällä verkostoituminenkin toimii vähän eri levelillä. Tosin kaipuu on Suomeenkin kova, joten sanon vaan että jos ulkomaille kiinnostaa lähteä niin kova veto tulevaisuutesi kannalta jos kansainvälinen business maailma kiinnostaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   194
   8427
  2. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   291
   7189
  3. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   128
   5399
  4. Putous-Martina

   Eikö kukaan huomannut viime lauantaina sketsiä Putoksessa jossa Malla Malmivaaran esittämän Martinan olisi pitänyt antaa selkään Shirley Karviselle. H
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   584