Yökastelu yläasteella

Pyryrajava

Eli lähtötilanne se et alotin uudes koulus uudella paikkakunnal. mua on jännittäny ihan sikan ja oon nukkunu tosi tosi huonosti. ei sekää viä mitää mut oon kussu housuu melkei joka yö. Mul oli joskus tyylii kolmos luokal yökasteluu mut se loppu.
Kävin lääkäril, mut sano et voi johtuu ahdistuksest. Mitää lääket en saanu pissaamisee, vaa sano et jos ei mee paris kuukaudes ohi nii jatkotutkimuksii. siihe asti sano et vaipat ainoo vaihtoehto pysyy kuivan. äiti osti paketin jotai drynites housui.
Kertokaa onks teil ollu vastaavaa tai et joutuuks kukaa yläaste ikäne pitää vaippoi?

31

4262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohtaIotoveri

      Mä kastelin 14 vuotiaaksi asti aina kun jännitti esimerkiksi ennen joitain kokeita. Ei me olla ainoat jos se yhtään lohduttaa.

    • Stressi ja ahdistus voivat altistaa yökastelulle. Myös koulukiusaamine voi olla oireilun takana. Vaiva on toki kiusallinen mutta helpottaa normaalisti kun oireilun syy selviää ja stressi ja muut syyt helpottavat. Jos kastelua jatkuu pitempään kannattaa jutella siitä lääkärin tai terkkarin kanssa.

    • Oletko käynyt wc:ssä juuri ennen nukkumaan menoa? Yökastelu voi olla myös perinnöllistä. Kuinka itse jaksat tällä hetkellä, harrastatko mitään? Vaippojen käyttö on suotavaa, jos sänky kastuisi muuten joka yö.

    • pyryrajava

      Oon yrittäny käydä vessassa iltasin, ei vaikutusta.

      Kohtalotoveri - pissasiks siis öisi vai just sil jännitykse hetkel?

      Adetzi - iha hyvi jaksan, vähä masentaa toi jatkuva suihkus käynti ja aamusi jos o kussu alle. Oon käyttäny pari kertaa vaippaa, mut se tuntuu jotenki vastenmieliselt.

      • kohtaIotoveri

        Joo, kastelin siis öisin jos seuraava päivä stressasi. Mä pidin ihan suosiolla vaippaa kun mulle se toi jotenkin turvallisen olon, jotenkin sillä lailla ettei tarvinnut olla huolissaan lakanapyykistä ja vaippa oli helppo pudottaa kylppärin roskikseen niin ettei vanhempienkaan tarvinnut tietää miten usein mä kastelin. (Äiti piti kyllä varastoa silmällä ja osti uusia kun tarvittiin.)

        Toi paikkakunnan ja koulun vaihto on kyllä juuri sellainen stressitilanne ettei mua yhtään ihmetytä jos lirahtelee. Pidä vaan pää pystyssä ja muista ettet sä ole ainut joka kastelee.


      • pyryrajava

        Kiitos ☺️ oon nyt opetellu tuon vaipan käyttöä, perseeltähän se tuntuu mut ei se ny sillee oo nii hirveetä. Kuinka kauan se sul si kesti ja mis iäs meni ohi?


      • kohtaIotoveri

        Enkös mä jo aikaisemmin kirjoittanut että meni ohi 14 vuotiaana? Kun olin ollut kolme kuukautta kastelematta niin jätin vaipat pois enkä oo sen jälkeen tarvinnut (nyt oon 18).


    • Tsau,
      harmillista tuo ahdistus ja jännittyneisyys. Omakohtaista kokemusta yökastelusta minulla ei valitettavasti ole, mutta haluan luoda sinulle uskoa ja toivoa tulevaan. Kastelu loppuu ajan kanssa, olen varma siitä! On myös hienoa, että olet ottanut asian puheeksi lääkärin kanssa jo nyt.
      Muutamia vinkkejä sinulle seuraaviin viikkoihin: vältä juomista ja suuria ruokamääriä ilta-aikaan, käy vessassa ja suihkussa ennen nukkumaanmenoa, tee lempeitä mielikuvaharjoituksia iltaisin ja vältä vaikeiden asioiden pohtimista iltamyöhällä. Apua ja tukea löydät myös Mielenterveystalo.fi - sivustolta, Tukinet.net - sivustolta ja vaikkapa Sekaisin- chatista Mielenterveysseuran sivuilta.

      Tsemppiä koulutaipaleelle, kaikki muuttuu hyväsi vielä!

      • Sinä siis haluaisit omakohtaista kokemusta?


    • Vaippaa kannattaa käyttää, vaikka lapsen mieliseltä tuntuukin. Mukavampi herätä aamulla kuivasta sängystä, vaikka vaippa olisikin märkä. :)
      Kyllä se varmasti vielä joskus loppuu.

    • Vituttavaa

      Mulle sanottiin, että menee viimeistään armeijaan mennessä ohi. Oon kasilla

    • 16vBoy

      Itsellä on yökasyelu ollut vauvasta asti 15 vuotiaaksi. Yhtäkkiä loppui. Kyllä se loppuu, et ole ainoa

    • Edelleenöisin

      Yökastelu jatkuu edelleen. Nyt 20 vuotta olen. Vaippana Tenan imukykyisin teippivaippa.

    • jose14v

      Oon 14v, poika ja mulla kastui alushousut vielä kun olin 12v, Sen jälkeen se vaan loppui, Nyt on ollut bokserit kuivana joka aamu. Oli tosi noloo kun ei voinut mennä kavereitten luo yöksi viikonloppuisin. Mulla oli kyllä vaipat silloin aina yöllä, mutta en kehdannut kaverin nähden laittaa vaippaa. Kait ne ihmetteli kun en jäänyt yöksi. Nyt on joskus tullut päivällä ihan vähän boksereihin kun en oo huomannut mennä vessaan ja joskus pelissä tulee boksereihin kun jännittää.

    • santerihyy

      Olin 12 vuotiaaksi asti päivä sekä yökastelija. En vain tuntenut koska oli vessahätä. Nyt 15 ja satunnaista yökastelua yhä. Ollaa kaikki yksilöitä ja kaikki meistä on joskus kastellut sängyn.

    • tiedanmuten13vna

      No siis mulla oli yökastelu viimeks, kun olin 8-vuotias. Aina, kun heräsin, niin heitin vaatteet ihan helvetin nopee pyykkiin, ettei äiti huomaa. Mutta joo, en tiedä tosta vaippajutusta. Kyl se kuulostaa ihan helvetin nololta pistää vaipat kun on 13-vuotias, myönnän... ja varsinkin tosi noloa ja hävettävää olisi se jos olis sisäliikkaa ja pitäs vaihtaa vaatteet.... :/ Mut siis en ite tiedä kun en ole itte ollu tommosessa tilanteessa.

      • LariVa13

        No ei sitä vaippaa oo kyl tarvinu koulussa pitää.. Se ois kyl aika akward gringed. eiköhän se oo jokaisen oma asia mitä öisin siellä peiton alla pitää. Vaikee samaistua kun ei vastaavia kokemuksia, mutta en tuomitse.


    • Ikävä-haitta

      Minä olin myös lapsena yökastelija , mutta murrosiässä se loppui. Lääkärin neuvo oli, ettei saanut illalla enää klo 18 jälkeen nauttia mitään nesteitä. Se kyllä myös oli apuna.

    • tume01

      Onks joku huomannu et yökastelus ku käyttäny vaippaa nii sit niist o tullu fetissi?

      • Skeptinenkö

        Sori vaan mutta kirjoitustyylisi kuulostaa tekonuoren tyyliltä eli ei niin nuorelta joka koittaa kuulostaa nuorelta. Aloittajalla sama.

        Mä oon ollu yökastelija ja KOSKAAN ei lääkäri sanonu, että vaipat ois ainoo vaihtoehto. Se on vaa yks eikä ees mikää hyvä koska se ei opeta kuivaks. Iltajuomisen välttäminen ja esim sellanen hälytinpatja toimii heti vaivan alussaki. Alottajalla on ollu joko huono lääkäri tai sitte se on feikki joka tykkää puhuu nuorten kaa vaipoista.


      • traktorii

        Onko sinulle jäänyt traumoja lapsuudesta? Internet on mielenkiintoinen paikka, täällä näkee, kuulee ja kokee paljon asioita joihin tulisi suhtautua hyvin lähdekriittisesti. Samoin kuin tähän lankaan, jossa käsitellään teini-ikäisten kastelu vaivoja.

        Jos tuntuu ettei nämä oireet mene ohitse tai muuten vain hiertää niin minulla on aina aikaa puhua Jeesuksesta. Herra meidän on vastaus kaikkeen ja hänen kanssaan keskustellessa saamme sinutkin takaisin tähän yhteiskuntaan. Sinusta kasvaa vielä hyvä veronmaksaja.


    • 15-v.poika

      No mulla on yövaippa kun vieläkin tulee housuun kerran tai kaksi viikossa. Toisaalta potuttaa ja toisaalta siihen on jo tottunut. Wiki sanoo että jotkut kastelee aikuisinakin ja alkaa tuntua siltä että mä kuulun niihin.

      • Diaperboy

        Mäki käytän öisin vaippaa ku pissa tulee melkee joka yö viel. Ikää 15 ja poika


    • Vaipoisvielä

      Onks teil kik? Jos on nii sanokaa nimiä

      • Skeptinenkö

        Jos sanotte niin muistakaa että siellä toisessa päässä voi olla kuka vaan, esim aikuinen setä jolla on vaippafetissi. Yhteen aikaan esim somesteri oli näitä täynnä.


    • Lar1Po1ka

      Minäkin 1lk - 3lk kastelin mut nyt alkoi uudestaan kun ala-asteelta noilla luokilla mitä laitoin alkuun nii kastelin sen takia kun jännitti koulu ja nyt kastelen kun olen päässyt yläasteelle nii jännittää

    • Anonyymi

      Mulla on sama ongelma oon nyt 12 kohta mulla alko 6-luokka niin alko heti 2 päivää ennen kastelu taas kerran kesä lomalla kastui

    • Anonyymi

      Onko normaalia että 13 vuotias poika tahtoo käyttää vaippaa, että siihen ei ole mitään teceydellistä syytä? En myöskään tiedä uskaltaisiko kertoa vanhemmille että haluaa käyttää vaippoja. Mitä vaippoja te muuten käytätte ja mistä niitä saa painan reilu 50kg.

      • Anonyymi

        Prisma / cittari drynites L/XL 27-57kg. Tosi kivan tuntuset ja semi ohuet nii voi pitää ilma et kauhee moni huomaa


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1720
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1056
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1033
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe