TREFFIT - KUVIEN MODEROINTI / SÄÄNNÖT

uudet.säännöt.please

Kuvien käytöstä Suomi24:n palveluissa ja Treffit-palvelussa erityisesti on toki sääntöjä ja ohjeita, mutta niitä ei näy lainkaan noudatettavan. Ilmiannotkaan eivät sääntöjenvastaisia kuvia Treffien profiileista kadota..

Suomi24:n säännöt http://www.suomi24.fi/opastus/saannot
"Säännöt kuvien lisäämiseen
- Sinulla täytyy olla kuvan tekijänoikeudet tai tekijänoikeuden haltijan lupa käyttää kuvaa
- Kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä täytyy olla lupa kuvan julkaisemiseen
- Treffiprofiilin profiilikuvan on oltava kasvoista tunnistettava omakuva"

Treffit-palvelun Opastus https://treffit.suomi24.fi/site/help
"Kuvan lataaminen
Profiilikuvasi tulee olla kasvokuva sinusta. Muissa kuvissasi voit esiintyä vapaammin esimerkiksi harrastustesi parissa. Muista, että sinulla tulee olla tekijänoikeudet kuviin tai lupa käyttää profiiliisi lataamiasi kuvia."

Nykytilanne on kuitenkin sellainen että ilmiannoista huolimatta jatkuvasti rikotaan sekä Suomi24:n sääntöjä että Treffit-palvelun ohjetta. Eikö olisi paikallaan kirjoittaa uudet säännöt ja ohjeet jotka paremmin kuvaavat hallitsevaa tilannetta?

Seuraavassa oma esitykseni säännöksi/ohjeeksi kuvien käyttöön Treffit-palvelussa:
------------------------------------------
Profiilikuvassasi voit käyttää omaa mielikuvitustasi vapaasti. Profiilikuvassasi toivotaan löytyvän kasvosi, mutta voit halutessasi kasvosi kätkeä jotta tunnistaminen ei onnistu. Hyviä keinoja tähän ovat mm. suuret aurinkolasit, kamera tai kännykkä, jopa kotieläin. Voit myös kääntyä kuvassa niin että vain niska on näkyvissä. Jos et halua kasvojasi kuvaan lainkaan, voit käyttää esimerkiksi kuvia varpaistasi, silmästäsi, hyvä on myös etäkuva jossa katoat maisemaan. Kauniita ovat erilaiset rantakuvat.

Muissa kuvissasi saat harrastaa tai olla harrastamatta mitään, kuvassa ei sinua itsesäsi tarvitse löytyä. Kauniit maisemakuvat tai kuvat kotieläimistä ovat suosiossa.

Jos sinulla ei ole omia kuvia itsestäsi, voit tottakai käyttää hyväksesi internetistä löytyvää laajaa kuvamateriaalia. Suosittelemme käyttöön esim. pinterest-kuvapalvelua (https://fi.pinterest.com). Jos haluat jotain rohkeampaa, voi kuvia löytyä vaikka googlella käyttämällä hakusanoja kuten "sexy", "sixpack", "blond". Jos haluat itäeurooppalaiselta näyttävien kuvia, voi niitä löytyä vaikka vk.com-palvelusta. Emme koskaan tarkista kuvien lähdettä.
------------------------------------------

8

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • treffit.on.pilattu

      Pallo on ihan hukassa Treffit-palvelun osaltakin Suomi24:lla. Sain ylläpidosta seuraavanlaisen viestin ihmetellessäni nykytilannetta n. kuukausi sitten:

      "Mitä Treffien kuviin tulee, niin uusi sääntö on kirjattu Treffeissä Opastukseen kohtaan Kuvan lataaminen, mutta Suomi24:n Säännöt sivulla tosiaan on vielä väärä ohje. Sekin muutetaan kyllä aikanaan. Koska kuka tahansa pääsee katsomaan Treffit-profiileja, päätettiin ylläpidossa antaa käyttäjien toiveiden perusteella mahdollisuus profiilikuvaan myös sellaisille käyttäjille, jotka eivät halua paljastaa koko kasvojaan heti kättelyssä.

      Haluamme tietysti, että feikit ja oikeita käyttäjiä häiriköivät profiilit poistuvat. Tätä varten tarvitsemme käyttäjien apua. Suosittelen tekemään ilmiantoja käyttäjien profiileista löytyvän Ilmianna-lipun kautta, sillä vain siten voit varmistaa, että moderointi tosiaan saa ilmiantosi. Ilmiantopainike on nopein ja helpoin tapa saada sekä asiattomat profiilit että asiattomat kuvat moderoinnin tietoon, sillä painikkeen kautta tehdyt ilmiannot menevät automaattisesti jonoon, johon tulleista ilmiannoista jokainen luetaan ja käsitellään."

      • nyt.ei.oikein.jaksa

        Ilmiannot kun ei edes toimi kuten toisessa ketjussakin on kirjoitettu.

        Jos ujostuttaa, ei ole pakkko laittaa profiiliin mitään kuvaa. MOnet haluavat kuitenkin päästä keinolla millä hyvänsä kuvallisten listalle. Minä ainakin usein ruksaan vaihtoehdoksi "Kuvalliset profiilit". Kaikenmaailman aurinkolasit/silmä/varvas/kukkakuvat eivät muuta kuin saa enemmän kiukkuiseksi noita pilailuprofiileja kohtaan. Sellaisia en edes aukaise sillä mielin että olisin kiinnostunut!!

        Profiilikuva pitää olla tunnistettava kasvokuva. Muissakin kuvissa pitää näkyä ihminen, ei pelkkiä maisemakuvia tai koiralaumaa..


    • Kun.ilmianto.ei.toimi

      Ja kun olisi moderointi edes tasa-arvoista. Toisinaan poistetaan aiheellisesti ilmiannettu maisemakuva profiilikuvasta, mutta samanlainen kuva jätetään toiseen ilmiannettuun profiiliin...
      Mikähän voisi olla perusteltu syy moiseen? Ei ymmärrä.
      Ilmianto ei toimi on ainoa syy minkä ymmärrän moiseen!

    • Et-se-siitä

      Ettekö te jo usko, että millään sellaisella seikalla kuin "tasapuolinenja huolellinen" moderointi ei kuulu Suomi24n ominaisuuksiin. Täällä ei sellaista ole. Jos on, on se satunnaista ja mielivaltaista. Eikä täällä tarvitse piitata myöskään mistään säännöistä. Mainokset ja yhteystiedot ovat esimerkiksi säännöissä kiellettyjä, mutta tähän vousi hyvin heittää vaikka kymmenen vuotta vanhoja ketjuja, missä nuo yhä ovat.

    • 76t5uyg6t87yir65r5r65r76

      Toivoisi että tilanne selkiytyisi.
      Nykyinen "moderointi" pilannut koko Treffit-palvelun.

    • treffeille.pitäis.päästä

      Treffit on pelkkä vitsi.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe