Voiko ei-Jehovan todistaja olla onnellinen

kyssäriä

Olen saanut Jehovan todistajilta sellaisen käsityksen, etteivät muut kuin he voi olla tässä ajassa onnellisia. Onko niin?
Ja jos on niin miten te Jehovan todistajat sen perustelette?

41

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väärätotuus

      Satua.
      Olen ollut onnellinen siitä lähtien kun jätin lahkon.

      • Entinenjt

        Samoin


      • tipitip

        Minä myös. Paljon onnellisempi.


    • TolppilanTanja

      Lahkon kaikkinaisiin tapoihin uppoutuminen, lahkon synkkiin syövereihin joutuminen pahentaa elämää pahimmiten. Normaalit, ulkopuoliset ihmissuhteet painostetaan lopettamaan, ajankäyttöä ohjataan (tulisi kaupitella enemmän vartiotorneja eikä "harrastaa" harrastuksia), tiedonsaantiakin yritetään rajoittaa. Muut kuin vartiotorniseuran Raamattuaiheiset kirjoitukset ovat kiellettyjä, onpa vartiotorni kirjoittanut, että Raamattukin johtaa pimeyteen (tulisi uskoa ja noudattaa vain vartiotornia).

      Lahkon jättämistä ei pidä pelätä, jättäneitä on enemmän kuin jäseniä, tämän näkee lahkon julkaisemista omista luvuista. enimmillään jäsenmäärä oli tuollaiset 20.000 (ennen nettiä), nyt vajaat 18.000. Siis kaikki kasteelle värvätyt viime vuosien aikana ovat äänestäneet jaloillaan, plus runs. 2.000 entisestä vartiotornikaupustelijastosta.

      Eronneilla on omat sivut Veljesseura.org, siellä on vertaistuki-foorumi, ja mahdollisuus keskustella mikä nyt sitten mieltä lahkossa askarruttaa tai peräti vaivaa.

      • d09

        Tarpeellista lukea: Sanalaskut 6-19; Room.1:25


    • Mika.L

      Kaikki jotka ottavat Jumalan sanan vastaan voivat olla onnellisia. Ja tulevassa maailmassa on paljon helpompi olla onnellinen.

      • manaat

        Kunpa ottaisittekin Jumalan sanan vastaan.

        Miten olisi esim.
        2 Joh.9. "Jokainen joka ei pysy Kristuksen opetuksessa vaan tuo siihen jotakin lisää, on vailla Jumalaa."

        Jatketaan kohta tästä lisää, mutta sitä ennen kysyn:
        Mitä Tuuloksenpoika on mieltä tästä raamatunkohdasta:
        Matt.26:27. " Siiten hän otti maljan,kiitti Jumalaa, antoi heille ja sanoi: "Juokaa tästä te KAIKKI". Joten kysynpä uudelleen: Otatteko Jeesuksen sanat tosissanne, vaiko vain ne kohdat jotka mielestänne on teille sopivia? Otatteko Jumalan sanat vastaan vai ei?
        Kuka määrittelee sen mitä Jumalan sanoja tai Jeesuksen sanoja totellaan ja mitä ei?
        Järjestökö, vaiko juoppo Rutherfordi? Ehkä mielenterveysongelmainen F.Franz?
        Hehän ovat olleet teidän suurimpia oppi-oraakkelejanne.

        Sitten jatketaan 2 Joh.9. "Jokaisella joka tässä opetuksessa pysyy on sekä Isä ja Poika."
        No, niin. Mihin johtopäätökseen voidaan jo muutamalla raamatunpaikalla tulla Jehovan todistajista?
        Heillä EI OLE Isää eikä Poikaa.

        Miten sitten Jehovan todistajiin pitäöisi suhtautua?
        Joh.10 ja 11 vastaa.
        10."Jos joku tulee teidän luoksenne( onneksi menevät nykyään ovemme ohi) eikä opeta tällä tavoin, älkää ottako heitä kotiinne älkääkä edes tervehtikö häntä. 11. Se joka lausuu hänet tervetulleeksi,osallistuu hänen pahoihin tekoihinsa."

        Sitten toinen asia.
        Tulevaan Jumalan valtakuntaan, jota todennäköisesti tarkoitit, jota myös paratiisiksi kutsutaan,EI MENNÄ ilman uudestisyntymistä.
        Sinne ei mennä keräilemällä tunteja ja suorittamalla järjestön määrämiä tekoja.
        Sinne mennään uskolla Jeesukseen ja suun tunnustuksella että Jeesus on Herra.

        Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole.
        Kaikki jotka eivät ole uudestisyntyneet eivät pelastu Harmagedonista. Mitään vaihtoehtoa B ei ole.

        Joten nyt on kiirus hylätä amerikkalainen huuhaa oppi, kultti jonka jäsenyys ei pelasta.

        Jehova on alkanut jo toimimaan tuon lahkon pyyhkäisemiseksi päiväjärjestyksestä. Se tulee katoamaan niinkuin savu eikä sitä enää muisteta.

        Ensinnä viedään sen kulta ja hopea.Rikkaudet. Sitten siltä viedään maine.(Pedofilien hyysääminen ja rituaali-itsemurhat)
        Koko amerikkalainen kulttilahko joutuu naurun alaiseksi, mutta samalla Jehovan todistajat ovat toiminnallaan häpäisseet nimen Jehova.
        Miltähän Jehovalta tuntuu?
        Kysyn vaan.


    • onkoloppulähelläjehovat

      Todistajiin jää yhä harvempi. Nyt eletään kultissa kummaa aikaa, koska uutta porukkaa ei saa enää mukaan, kiitos internetin. Mukana oleva nuoriso jättää kultin, koska hekin ovat lukeneet netistä liikkeen historiasta ja opinmuutoksista sekä nykytilanteesta. Vanhat todistajat eivät ole omaksuneet iPadien eikä videosaarnauksen perusteita. He ovat levittäneet vuosittain tuhansia sivuja Seuran julkaisemaa uutta kirjallisuutta aina viime vuosiin asti, mutta internetiin siirtymisen jälkeen Seura on alasajanut julkaisutoiminnan sekä lakkauttanut jo kirjapainonsa esim. Suomessa, Ruotsissa ja monissa muissa länsimaissa.

      Vuosikirjaakaan, eräänlaista Jehovan todistajain kakkosraamattua ei enää 90 vuoden keskeytymöttämän julkaisuperinteenkään velvoitttamana enää ilmesty vuonna 2018.

      iPadien tuoma netti on ollut nuorisolle suuri vapautus kultin salamyhkäisestä eristäyneisyydestä, vanhoille taas kirjallisuuden ja lehtien lopettaminen on ollut ensimmäinen todellinen "maailmanloppu" jehovissa.

      Nuoret ovat ehtineetkin jo jättää tai ovat jättämässä kultin ja vanhat ovat sekavassa epävarmuuden tilassa - yksi toisensa jälkeen nostaa kädet ylös iPadien ja jatkuvasti epävarmuuden tilassa johdetun julistustoiminnan johdosta.

      Se Seura, johon vielä vuoteen 1999 asti liityttiin on muuttunut videopäätteillä toimivaksi nettikioskinpitäjäksi. Koska kärry on halpa eikä tarvitse lämmitystä edes Suomessa, Seuran ameriikkalaisomistuksessa olevat salit on realisoitu yksi kerrallaan - noin kymmenkunta salia lienee tälläkin hetkellä myynnissä Suomessa. 8000 maailmanlaajuisesti.

      Päivän teksti viime lauantailta tiesikin jo kertoa, että "TEIDÄN VAPAUTUKSENNE ON LÄHELLÄ". Kun viimenen sali on saatu myytyä ja rahat ovat ameriikan herrojen tilillä eikä kärryihin enää uutta myytävää ameriikasta saada, rivijulistaja on hallintoelimen ilmoituksella vapaa kaikista velvoitteistaan.

      Julistusvuosi 2017 jäänee yhdeksi liikkeen historian synkimmistä. Venäjä, nuorten tubetiedotuskanavat, oikeusjutut sekä yleisen sivistystason nousu länsimaiselle tasolle on vienyt 1900-luvun ameriikkalaiskulteilta pois pohjan, lahjoittaja-kannattajat.

      Jehovan todistajat on siitäkin jännä organisaatio, ettei sen virallisiin seurakuntiin ole hyväksytty kuin viisi (5) miestä! Heidän tehtäväkseen on kaupparekisteriin merkitty kiinteistöjen hallinta - ei hengellistä toimintaa - Eli he myyvät sailt - tai oikeastaan muuttavat Vartiotorniseuran omaisuuden Suomessa rahaksi ja siirtävät sen jw.orgin kautta hallintoherrojen määräyksellä ameriikkaan.

      Koskahan ne laittaa kärryt myyntiin?

      • tulealas

        Ennustajaukot vauhdissa. Kuinka mahtaa käydä? Ilmeisesti he istuvat niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään, kun näyttää olevan niin yksityiskohtaista tietoa tarjolla. Vai?


      • jehovienloppuhäämöttää
        tulealas kirjoitti:

        Ennustajaukot vauhdissa. Kuinka mahtaa käydä? Ilmeisesti he istuvat niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään, kun näyttää olevan niin yksityiskohtaista tietoa tarjolla. Vai?

        Katoin johanneksenpojasta perusfaktat. On muuten nopeasti löydettävissä - hampurilaista purressa kaikki tiedot löytyivät. Ja lisäksi tämä, jos tarkkaa tietoa kaipaat;

        Miksi Yhdysvaltain haaratoimisto halusi ahneesti vuosikokouksen aikana kaikki lahjoitukset itselleen?

        http://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_w506.html

        On siellä sitten muutakin. Mutta näin safkiksen viihteeksi nämä tiedot löytyivät noin viidessä minuutissa. Ei tarvita kuin puhelin ja

        http://johanneksenpoika.fi


    • huomioijja

      Masennus ja mielenterveydelliset haasteet ovat yllättävän yleisiä todistajilla. Joka on toisaalta ihan luonnollista, kun jatkuvasti pitää näytellä onnellista vaikka ei sitä olisikaan. Kyllähän se pistää pidemmän päälle rassaamaan.

      • vwv

        Kas kun en ole itse huomannut, vaikka vuosikymmeniä on tullut seurattua. Olisi todella täysin epänormaalia näytellä koko elämänsä.
        Tietysti elämän huolet painavat joskus mielen jokaisella. Maailman tarjoama stressi ja sairaudet painavat mielen joskus, mutta onneksi on kokoukset ja ystävien seura, joka piristää kummasti. Rukousten kuulijan puoleen on aina vapaa pääsy. Hän antaa voimaa yli omien voimiemme.
        Ilmeisesti joukossamme on joitakin, jotka jaksavat näytellä jonkin aikaa, mutta jos asia ei ole sydämessä, ei se voi kantaa pitkään.


      • haluaisintietää
        vwv kirjoitti:

        Kas kun en ole itse huomannut, vaikka vuosikymmeniä on tullut seurattua. Olisi todella täysin epänormaalia näytellä koko elämänsä.
        Tietysti elämän huolet painavat joskus mielen jokaisella. Maailman tarjoama stressi ja sairaudet painavat mielen joskus, mutta onneksi on kokoukset ja ystävien seura, joka piristää kummasti. Rukousten kuulijan puoleen on aina vapaa pääsy. Hän antaa voimaa yli omien voimiemme.
        Ilmeisesti joukossamme on joitakin, jotka jaksavat näytellä jonkin aikaa, mutta jos asia ei ole sydämessä, ei se voi kantaa pitkään.

        Kun olet pitkän linjan todistaja, miten olet kokenut

        a) toiminnan painopisteen siirtymisen internetiin?

        b) salien vaihtumisen kärryiksi?

        Miltä viimeaikaiset muutokset ovat tuntuneet ja onko seura tarjonnut kriisiapua tai "YT-neuvotteluja" toiminnan supistuessa?

        Mikä on ollut sinulle parasta todistajana vuosien varrella?


    • oipoi

      Onnellinen on jumalaton ihminen. Ei paina taivaan tai hevetin murheet ja on luonnostaan vapaa synneistä sitä mistään päin kerjäämättä. Tiliä teet itsellesi, läheisillesi ja Suomen oikeuslaitokselle tarvittaessa. That's it.
      Säälittää uskovaiset laidasta laitaan, moni heittää elämänsä hukkaan niissä kinkeripiireissä.

    • palataan_asiaan

      Luen joskus helluntailaisten vastaavaa palstaa. Antipatiat tuota joukkoa kohtaan juurtavat lapsuuden kokemuksista, mutta täytyy silti vilkaista uteliaisuudesta, mikä meno siellä on nykyään. Ylöstempomista näyttää olevan tuloillaan jatkuvasti. Taisi olla jo silloin kun olin lapsi. Rajua puuhaa tuntuu olevan.
      Heille esitetään samoja kysymyksiä kuin täälläkin tehdään. Mahtaako joku ottaa mallia sieltä, ja suunnata tuo kysymys toisille?
      Ylöstemmatut sitten nauttivat nähdessään muut helvetin liekeissä. He ovat niin rakkautta sydämessään kantavaa porukkaa.
      Luinpa sieltä herra Turusenkin lausunnon tuon tempomisen keskeltä. Hän sanoi käyneensä ostamassa Alkosta kaksi viinipulloa. Tempaamista on ehkä helpompi odottaa silloin.

      • manaat

        Sentään vain viiniä, mutta itse orakkelipresidennti J.F. Rutherfordin pöydältä löytyi väkeviä juomia. Siellä oli Whiskyä, Giniä ja väkeviä liköörejä. Vähän saman tapaan kun Karl Kleinin.
        Mihinkähän se Rutte niitä tarvitsi?
        Tiesitkö muuten että Herran ehtoollisella tarjotaan viiniä ja koska KAIKKI opetuslapset sitä ottavat ja vaikka tarjottaisiin vain sormustimen verran menee sitä 100:n hengen kesken 2L.


      • palataan_asiaan
        manaat kirjoitti:

        Sentään vain viiniä, mutta itse orakkelipresidennti J.F. Rutherfordin pöydältä löytyi väkeviä juomia. Siellä oli Whiskyä, Giniä ja väkeviä liköörejä. Vähän saman tapaan kun Karl Kleinin.
        Mihinkähän se Rutte niitä tarvitsi?
        Tiesitkö muuten että Herran ehtoollisella tarjotaan viiniä ja koska KAIKKI opetuslapset sitä ottavat ja vaikka tarjottaisiin vain sormustimen verran menee sitä 100:n hengen kesken 2L.

        Ai mnaat kuuluu noihin ylöstemmattaviin. Kenenkään juomistavat eivät kuulu minulle. Ihmetyttää vain tällainen toisten syytteleminen, kun siitä tempaamisesta on puhuttu koko elämäni aikana ja puhelinpylväissä oli kehoituksia olemaan valmis. Eikä sekään kovin uskottavalta näytä kun ehtoolliselle tyrkätään kuka tahansa. Sen verran tajuan itsekin, että Jumala vaatii jotain ihmiseltä.
        Luetko koskaan helluntailaisten palstaa itse? Aika sekoporukkaa. Muiden mielenterveyden epäileminen tuntuu aika kornilta sen jälkeen.


      • manaat
        palataan_asiaan kirjoitti:

        Ai mnaat kuuluu noihin ylöstemmattaviin. Kenenkään juomistavat eivät kuulu minulle. Ihmetyttää vain tällainen toisten syytteleminen, kun siitä tempaamisesta on puhuttu koko elämäni aikana ja puhelinpylväissä oli kehoituksia olemaan valmis. Eikä sekään kovin uskottavalta näytä kun ehtoolliselle tyrkätään kuka tahansa. Sen verran tajuan itsekin, että Jumala vaatii jotain ihmiseltä.
        Luetko koskaan helluntailaisten palstaa itse? Aika sekoporukkaa. Muiden mielenterveyden epäileminen tuntuu aika kornilta sen jälkeen.

        Joskus luen helluntailaisten palstaa ja pyrin korjaamaan heidän vääriä käsityksiään.
        Esim. raamattu ei tue oppia äkillisestä tempaamisesta.
        Raamatunkohdat jotka on pomittu sitä tuettaessa on poimittu väärin asiayhteydestään.

        Mitään silmänräpäystempaamista niin ettei muut sitä tiedä tai huomaa ei tapahdu. Kristuksen äkillisessä tulemuksessa uskovat nostetaan Herraa vastaan, mutta siitä ovat kaikki tietoisia.

        Miten se käytännössä tapahtuu en tiedä, mutta en usko siihen että esim. uskova bussikuski mihinkään katoaisi tai matkustajakoneen uskova kapteeni.Ei myöskään uskova taksikuski tai uskova isä tai äiti jokaa ajaa juuri sillä hetkellä autoaan muun perheen kanssa jotka eivät ole uskovia.
        Helluntailaisissa on näihin uskovia, mutta ei kaikki.


      • palataan_asiaan
        manaat kirjoitti:

        Joskus luen helluntailaisten palstaa ja pyrin korjaamaan heidän vääriä käsityksiään.
        Esim. raamattu ei tue oppia äkillisestä tempaamisesta.
        Raamatunkohdat jotka on pomittu sitä tuettaessa on poimittu väärin asiayhteydestään.

        Mitään silmänräpäystempaamista niin ettei muut sitä tiedä tai huomaa ei tapahdu. Kristuksen äkillisessä tulemuksessa uskovat nostetaan Herraa vastaan, mutta siitä ovat kaikki tietoisia.

        Miten se käytännössä tapahtuu en tiedä, mutta en usko siihen että esim. uskova bussikuski mihinkään katoaisi tai matkustajakoneen uskova kapteeni.Ei myöskään uskova taksikuski tai uskova isä tai äiti jokaa ajaa juuri sillä hetkellä autoaan muun perheen kanssa jotka eivät ole uskovia.
        Helluntailaisissa on näihin uskovia, mutta ei kaikki.

        No onpa hyvä, ettei mennä ojaan, jos sattuisi ohjaajan tempaus samana aikana.
        Huomaa tekstistä kuitenkin taustasi. En tunnista taspainoista kristittyä niissä. Aika outoja ovat juttusi toisista ihmisistä. Anteeksi nyt vaan.
        Kaipaan järkevää keskustelua, en jatkuvaa mälläilyä. Huomaan, ettei se onnistu sinulta. Jos joku todistajista kirjoittaa jotain asiallista ja järkevää, aloitat välittömästi mielikuvitusta hipovien juttujen kirjoittelun. Älä ala-arvioi muidenkaan kuin heidän älyään. Jos jatkuvasti täytyy kirjoittaa ilkeitä juttuja, herää epäilys kirjoittajan vaikuttimista. Korjaamista on kyllä suunnattomasti enemmän oman uskontosi keskuudessa. Harvoin näkee mitään järkevää luettavaa siellä. Oleppa nyt joskus rehellinen ja kuuntele muitakin.
        Niin ja yksi huomio, en näe vastaavaa toimintaa todistajilta uskontosi palstoilla koskaan, mitä sinä harrastat.
        Toivottavasti en joudu taksiinkaan sellaisen kuskin kuljetettavaksi, jos hänet poistetaan kesken ajon. Kummallinen Jumala heillä.


      • Paipapum
        palataan_asiaan kirjoitti:

        Ai mnaat kuuluu noihin ylöstemmattaviin. Kenenkään juomistavat eivät kuulu minulle. Ihmetyttää vain tällainen toisten syytteleminen, kun siitä tempaamisesta on puhuttu koko elämäni aikana ja puhelinpylväissä oli kehoituksia olemaan valmis. Eikä sekään kovin uskottavalta näytä kun ehtoolliselle tyrkätään kuka tahansa. Sen verran tajuan itsekin, että Jumala vaatii jotain ihmiseltä.
        Luetko koskaan helluntailaisten palstaa itse? Aika sekoporukkaa. Muiden mielenterveyden epäileminen tuntuu aika kornilta sen jälkeen.

        " Kenenkään juomatavat eivät kuulu minulle ,..." -
        Tiinäpä te; .. Kun joku läheinen maistaa lusikallisen kaljaa , niin pelihousut repee ja kohta perhe pellolle , vasta näin tapauksen , viikon parin putki ja taas niin nöyrää , heheh heh , se oli vain sitä ,
        ja viinihän on vain ruokajuoma , .Pitkän linjan raitis reipas urheilijanuorukainen kertoo lehdissä raitistumisestaan , noin miljoonannen kerran ;"; panin korkin kiinni, ja nyt ei ole kuin parin päivän juomaputkia entisen kahden viikon sijasta , että silleen ,


    • Ollipavain

      huomioijja 18.10.2017 12:45:
      "Masennus ja mielenterveydelliset haasteet ovat yllättävän yleisiä todistajilla."

      vwv 18.10.2017 12:58
      "Kas kun en ole itse huomannut, vaikka vuosikymmeniä on tullut seurattua"

      -Niin siinä on sitten maailmanloppua odotettu, eikä elämä siis ole mennyt hukkaan. Kerro odottelun huippukohtia, milloin ne olivat ja miltä tuntui ?

      Toiseksi, kerropa, minkälaiset oppimuutokset ovat jääneet erityisesti mieleesi, vartiotorniuskontohan on erityisesti muuttuvien oppien paratiisi (paratiisi itsekin on lahkouutuus 1930 -luvulta)
      Ja kolmanneksi, tuntuuko sinusta siis että vartiotornin ilmoitus taivaaseen kirjoittautuneista mielenvikaisista tarkoittaa, että lahkon kaikki mielenvikaiset menevät taivaaseen, ja siis teille paratiisiin jää mielenterveydeltään hyväksyttävää seuraa ?

    • xxxuuno

      Neuvo palataan-asialle, muista kysyä taksikuskilta ensin hänen uskontoaan, ennekuin menet kyytiin.
      Mites bussimatkustajien käy, jos sattuu kuljettaja hävitä kesken matkan? Ajavatko he suoraan sinne palavaan paikkaan. Voihan se bussi tietysti syttyä tuleen itsestäänkin. Kaikkea se vihtahousu teetättää, tapasi mummoni sanoa.

    • manaat

      Otetaan tähän raamatunkohta tai kaksi.
      1 Tess.4:16,17.
      14."Itse Herra (Jeesus) laskeutuu taivaasta ylienkelin (Mikael) käskyhuudon kuuluessa, ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne, jotka ovat kuoleet Kristukseen uskovina. (Huom. ei vt järjestön). 17. Meidät jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan."

      Mitä sitten tapahtuu?
      "Näin saamme olla aina Herran kanssa."

      Tempaaminen ei ole salainen.

      Mitä muuta silloin tapahtuu?
      2.Tess.1:7-9. " Herra Jeesus väkevien enkeleittensä kanssa ilmestyy taivaasta 8. tulenlieskojen keskellä ja rankaisee niitä, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä suostu olemaan kuuliaisia Herramme Jeesuksen evankeliumille. 9. Heidän rangaistuksensa on ikuinen kadotus, ero Herrasta ja Hänen Voimansa kirkkaudesta."

      Ei mulla nyt muuta.

      • manaat

        Jaa. . . onpas sittenkin.
        Lisää aiheeseen liittyviä raamatunpaikkoja.

        1 Kor.15:51-52.
        51."Me emme kaikki kuole, mutta kaikki me MUUTUMME. 52. YHTÄKKIÄ, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan (joka varmasti kuuluu ja kaikki sen tietää) soidessa. Pasuuna soi ja kuolleet herätetään katoamattomina ja me muut muutumme."

        Laitetaanpa tuohon vielä yksi kohta joka joissakin, jopa Jehovan todsiatajissakin nostaa niskavillat pystyyn.Ärsyttää nääs.

        Room.11:15.
        "Jos juutalaisten hylkääminen on, avannut maailmalle pääsyn sovintoon, niin mitä tapahtuukaan, kun Jumala OTTAA HEIDÄT YHTEYTEENSÄ? Silloin KUOLLEET HERÄÄVÄT ELOON."

        Eli silloin kun Herra saapuu, tulee ylösnousemuksen yhteydessä tapahtumaan Jumalan sovinto juutalaisten kanssa. Ja nämä eivät ole mikään hengellinen Israel vaan ihan oikea lihallisten juutalaisten jäännös.

        Kunpa saisi nähdä sen ajan, mutta jos vanhuuttani ennen sitä kuolen ja uskollisena Jeesuksen evankeliumille, ehkä saan hyvän katselupaikan kun nämä asiat tapahtuu.


      • meikämasa

        Manaat. Sulla on jotain tuossa.... Olis mielenkiintosta vaihtaa ajatuksia. Roomalaiskirjeestä suhteessa jehovantodistajiin ja israelin kansaan. Jos ei vielä ole tullut selväksi kaikille, perusteet kiinnostavat mua. Muistan myös mitä sanotaan 1.ko 13:8 ja luvun loppuun.

        En tiedä kaikesta kaikkea. Sinäkään et tiedä. ei kukaan. Tiedämme osittaisesti.

        Uskominen on myös järkevää. Nämä taksilla ja bussilla ojaan ajamiset...Hehheh. Tuleeko kattoon reikä lentokoneeseen, kun temmataan "jeesusta vastaan" Miten käy ilmanpaineelle lentokoneen sisällä? Siinä meinaan heittää veivinsä. Menee lusikka nurkkaan. potkasee tyhjää jne... Entä ne muut matkustajat? välittääkö jumala heistä?

        Samantapaista viestiä kontekstissaan 1.joh 3:1-3 kuin tuo edellinen.

        Ensimmäinen ja toinen ylösnousemus. Samoin eka ja toka kuolema. Mitä nämä tarkoittaa? Danielille sanottiin, että sinä nouset osaasi päivien lopussa. Pyhä salaisuus....

        Tässä on valtavasti kaikkea, mutta mikä on loppujen lopuksi se olennainen asia?

        1. ko 13 luvun alku sen kertoo. Kaiken näköstä tietoa, profetoimista, näkyjä, mitä tahansa voi olla. Mutta ilman rakkautta niillä millään ei ole merkitystä. Näin näen jehovan todistajat. Ovat huippuja reettoreita eli oraattoreita. Puhujia siis. Mutta mutta... Kun mennään tähän rakkauden tuntomerkkiin, niin silloin herää semmosia kysymysmerkkejä, että oksat pois ja osa larvaa.

        Monet kiertelevät ja tosi tieto tulee runsaaksi.

        Jehovan todistajilla on se järjestölaulu, jota alkavat laulaa, kun eivät enää osaa muuta vastata. Ev lut. "tutkimattomia ovat herran tiet". Tapaamillani helluntalaisilla tämä jeesus jeesus jeesus jeesus....jatkuu loputtomiin, kun eivät enää osaakaan vastata. Menee yhtä lailla ohi kaikilla siihen nimenomaiseen asiaan vastaaminen, mutta vain eri tavalla. Silloin tullaan siihen tuntomerkkiin. Rakkauteen.

        Sen sijaan, että sanoisivat rehellisesti "en tiedä", alkavat pakottaa ja vängätä omia käsityksiään väkisin. Usein mukaan tulee uhkailu. Helvettiin joudut kun tuommoisia kyselet. Pelolla johtaminen. Käännyn pois. Näin tarpeeksi jiiteissä tätä.

        Ei väellä eikä voimalla vaan.... Mites se menikään?

        Oma vihkiytymistarinani voisi olla kiinnostava. Niin sinunkin.

        En nyt tarkoita kastetta. On ihan eri asia.

        Enkä sitä, että täällä pitäisi asia puida läpi.

        Katsotaan, mihin henki johdattaa....

        Ehkä tapaamme ja sitten on aikaa....


      • meikämasa

        Ja kuule kesken se jää mullakin. Ei lopulta tarvii edes yrittää kertoa kaikkea kaikesta. Ollaan ihmisiä ja kyvyiltä vajaita kuitenkin. Kyllä kuulija täydentää sen, mitä ittellä jää sanomatta. Usko pois.


      • manaat
        meikämasa kirjoitti:

        Manaat. Sulla on jotain tuossa.... Olis mielenkiintosta vaihtaa ajatuksia. Roomalaiskirjeestä suhteessa jehovantodistajiin ja israelin kansaan. Jos ei vielä ole tullut selväksi kaikille, perusteet kiinnostavat mua. Muistan myös mitä sanotaan 1.ko 13:8 ja luvun loppuun.

        En tiedä kaikesta kaikkea. Sinäkään et tiedä. ei kukaan. Tiedämme osittaisesti.

        Uskominen on myös järkevää. Nämä taksilla ja bussilla ojaan ajamiset...Hehheh. Tuleeko kattoon reikä lentokoneeseen, kun temmataan "jeesusta vastaan" Miten käy ilmanpaineelle lentokoneen sisällä? Siinä meinaan heittää veivinsä. Menee lusikka nurkkaan. potkasee tyhjää jne... Entä ne muut matkustajat? välittääkö jumala heistä?

        Samantapaista viestiä kontekstissaan 1.joh 3:1-3 kuin tuo edellinen.

        Ensimmäinen ja toinen ylösnousemus. Samoin eka ja toka kuolema. Mitä nämä tarkoittaa? Danielille sanottiin, että sinä nouset osaasi päivien lopussa. Pyhä salaisuus....

        Tässä on valtavasti kaikkea, mutta mikä on loppujen lopuksi se olennainen asia?

        1. ko 13 luvun alku sen kertoo. Kaiken näköstä tietoa, profetoimista, näkyjä, mitä tahansa voi olla. Mutta ilman rakkautta niillä millään ei ole merkitystä. Näin näen jehovan todistajat. Ovat huippuja reettoreita eli oraattoreita. Puhujia siis. Mutta mutta... Kun mennään tähän rakkauden tuntomerkkiin, niin silloin herää semmosia kysymysmerkkejä, että oksat pois ja osa larvaa.

        Monet kiertelevät ja tosi tieto tulee runsaaksi.

        Jehovan todistajilla on se järjestölaulu, jota alkavat laulaa, kun eivät enää osaa muuta vastata. Ev lut. "tutkimattomia ovat herran tiet". Tapaamillani helluntalaisilla tämä jeesus jeesus jeesus jeesus....jatkuu loputtomiin, kun eivät enää osaakaan vastata. Menee yhtä lailla ohi kaikilla siihen nimenomaiseen asiaan vastaaminen, mutta vain eri tavalla. Silloin tullaan siihen tuntomerkkiin. Rakkauteen.

        Sen sijaan, että sanoisivat rehellisesti "en tiedä", alkavat pakottaa ja vängätä omia käsityksiään väkisin. Usein mukaan tulee uhkailu. Helvettiin joudut kun tuommoisia kyselet. Pelolla johtaminen. Käännyn pois. Näin tarpeeksi jiiteissä tätä.

        Ei väellä eikä voimalla vaan.... Mites se menikään?

        Oma vihkiytymistarinani voisi olla kiinnostava. Niin sinunkin.

        En nyt tarkoita kastetta. On ihan eri asia.

        Enkä sitä, että täällä pitäisi asia puida läpi.

        Katsotaan, mihin henki johdattaa....

        Ehkä tapaamme ja sitten on aikaa....

        Kyllä näin.
        Jumala ON rakkaus. Ei pelkästään rakkaudellinen.

        Suurin käsky on laissa: "RAKASTA JUMALAA yli kaiken ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi. Siinä on koko laki."

        Ja olet oikeassa, etten minä tiedä kaikkea, eikä minun tarvitse tietääkään. Jeesus sanoi: "tapahtukoon sinulle uskosi mukaan."
        Minun uskoni on rajallinen. Jos se olisi täydellinen voisin sanoa tällä vuorelle (Lohjanharjulle) siirry tuonne.

        Evankeliumihan ei ole se että tiedetään kaikki tai niinkuin Jehovan todistajat sanovat: "meillä on totuus". Sehän on heillä ympäripyöreä fraasi minkä sisälle voi laittaa mitä milloinkin.

        Tärkein totuus on Jeesuksen sanoissa: "Minä olen tie totuus ja elämä".

        Muuten: sähköpostiosoitteeni on: [email protected]

        Siunausta sinulle pohdinnoissasi.


      • totuuslöytyy
        manaat kirjoitti:

        Kyllä näin.
        Jumala ON rakkaus. Ei pelkästään rakkaudellinen.

        Suurin käsky on laissa: "RAKASTA JUMALAA yli kaiken ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi. Siinä on koko laki."

        Ja olet oikeassa, etten minä tiedä kaikkea, eikä minun tarvitse tietääkään. Jeesus sanoi: "tapahtukoon sinulle uskosi mukaan."
        Minun uskoni on rajallinen. Jos se olisi täydellinen voisin sanoa tällä vuorelle (Lohjanharjulle) siirry tuonne.

        Evankeliumihan ei ole se että tiedetään kaikki tai niinkuin Jehovan todistajat sanovat: "meillä on totuus". Sehän on heillä ympäripyöreä fraasi minkä sisälle voi laittaa mitä milloinkin.

        Tärkein totuus on Jeesuksen sanoissa: "Minä olen tie totuus ja elämä".

        Muuten: sähköpostiosoitteeni on: [email protected]

        Siunausta sinulle pohdinnoissasi.

        Totuudesta. Uskontoon vakavasti suhtautuvat ajattelevat, että heidän uskontonsa miellyttää Jumalaa ja Jeesusta. Miksi he muutoin olisivat valinneet sen?
        Jeesus ei yhtynyt näkemykseen, jonka mukaan pelastukseen johtavia teitä, eli uskontoja, olisi useita. Hän sanoi: "Se portti on ahdas ja tie kapea, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät. Matt.7:14.
        Jehovan todistajat uskovat löytäneensä tuon tien, muutoin he etsisivät jotain toista uskontoa.
        Miksi emme silloin sanoisi, että olemme totuudessa. Emme kai me menisi puhumaan tosissamme ihmisille, jos emme uskoisi siihen itsekään.
        Pyhä Raamattu kertoo juuri totuuden hänen tahdostaan, joten totuuden tunteminen on mahdollista, muuten ei hän olisi antanut tuota kirjaa ohjeeksemme.
        Sen oikea ymmärtäminen on tärkeää, ja jos on joitain asioita ymmärrä, odottakaamme kärsivällisesti, se paljastuu varmasti aikanaan.


      • manaat
        totuuslöytyy kirjoitti:

        Totuudesta. Uskontoon vakavasti suhtautuvat ajattelevat, että heidän uskontonsa miellyttää Jumalaa ja Jeesusta. Miksi he muutoin olisivat valinneet sen?
        Jeesus ei yhtynyt näkemykseen, jonka mukaan pelastukseen johtavia teitä, eli uskontoja, olisi useita. Hän sanoi: "Se portti on ahdas ja tie kapea, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät. Matt.7:14.
        Jehovan todistajat uskovat löytäneensä tuon tien, muutoin he etsisivät jotain toista uskontoa.
        Miksi emme silloin sanoisi, että olemme totuudessa. Emme kai me menisi puhumaan tosissamme ihmisille, jos emme uskoisi siihen itsekään.
        Pyhä Raamattu kertoo juuri totuuden hänen tahdostaan, joten totuuden tunteminen on mahdollista, muuten ei hän olisi antanut tuota kirjaa ohjeeksemme.
        Sen oikea ymmärtäminen on tärkeää, ja jos on joitain asioita ymmärrä, odottakaamme kärsivällisesti, se paljastuu varmasti aikanaan.

        Nythän ei lainkaan ole kysymys uskonnoista vaan siitä että Raamattu sanoo että Jeesus on totuus.

        Pohjois-Koreassakin toitotetaan, että vain heillä on totuus. Siellähän "maan isän "palvominen on laitettu Jeesuksen tilalle. He puhuvat asiasta täysin varmistuneina että heidän uskonsa on totta.

        Jehovan todistajien käsitys totuudesta on vain heidän käsityksensä asiasta, mutta Raamatun valossa se osoittautuu petokseksi.
        Jehovan todistajat uskovat löytäneensä tuon tien mutta jo muutamalla raamatunkohdalla se voidaan osoittaa petokseksi. 2 Joh.9. Matt.26:27.

        "Juuri Jehovan todistajien kaltaisista Jeesus varoitti: "Älkää uskoko. Älkää eksykö."

        Onneksi Jehovan todistaja eksyneitä on, todellakin vähän. Mutta heidän harmikseen se ei vie elämään vaan ikuiseen erottautumiseen Jumalasta ja lopulta kadotukseen, jos eivät tee parannusta.
        Jehovan todistajissa on ovelasti ripaus oikeita asioita, mutta sitten useimmissa asioissa petosta.
        Juuri näin toimii paholainen.


    • manaat 18.10.2017 17:33

      <>17. Meidät jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan."><

      Siis ne, jotka noin kaksi vuosituhatta sitten olivat elossa, olivat aitiopaikalla todistamassa, ettei Jeesus palannut lupauksensa mukaisesti. Raamatun UT:ssa ei missään esitetä varasuunnitelmaa, jonka mukaan Jeesus toimisi kun eka yritys meni pieleen.

      Ilmestyskirjassa Jeesuksen paluuta esitetään pikaiseksi kirjan alussa, lopussa ja välissäkin. Kyseisten seurakuntien väki käsitti kyllä pian-saman aivan muuksi kuin kahdeksi vuosituhanneksi, nykyuskovaisille pian tuntuu helposti olevan vaikka pari vuosituhatta.

    • totuuslöytyy 18.10.2017 23:20

      <>Jehovan todistajat uskovat löytäneensä tuon tien, muutoin he etsisivät jotain toista uskontoa.><

      Jehovantodistajat ovat löytäneet Vartiotorniseuran tien, joka koostuu jatkuvista oppimuutoksista, mutta niiden ei anneta haitata.

      <>Miksi emme silloin sanoisi, että olemme totuudessa. Emme kai me menisi puhumaan tosissamme ihmisille, jos emme uskoisi siihen itsekään.><

      Toi uskominen ei ole ongelma, ongelma on se, että jehovantodistajat puhuvat vakavissaan ihmisille Vt-seuran valheellisia näkemyksiä. Näitä näkemyksiä jehovantodistajat eivät tarkastele kriittisesti sittenkään vaikka ongelmat tuotaisiin esille.

      <>Pyhä Raamattu kertoo juuri totuuden hänen tahdostaan, joten totuuden tunteminen on mahdollista, muuten ei hän olisi antanut tuota kirjaa ohjeeksemme.><

      Raamattu on Vt-liturgiassa sidesana, tärkeintä on Vt-seuran hallintoelimen kulloinenkin tahto. Hyvä esimerkki on valheellinen väite vuoden 1914 profeetallisuudesta. Tuolle vuosiluvulle on rakennettu koko Vt-seuran auktoriteetti, vaikka asialle ei ole minkäänlaista raamatullista tukea. Jos olet eri mieltä, niin voisitko ystävällisesti osoittaa aluksi Raamatulla esimerkiksi:

      -Että Jeesuksen maininnalla pakanain ajoista tarkoitettiin nimenomaan Nebukadnessarin hulluuden seitsemää aikaa.

      -Että nämä seitsemän aikaa tarkoittaisivat kirjaimellista seitsemää vuotta.

      -Että nämä vuodet eivät olisi tavallisia babylonialaisia kalenterivuosia, vaan ovat profeetallisia vuosia.

      -Että nämä 2520 päivää soveltuisivat johonkin muuhunkin kuin Nebukadnessarin hulluuteen, eli niillä olisi suurempi täyttymys.

      -Että tässä mahdollisessa suuremmassa täyttymyksessä laskettaisiin yksi vuosi päivää kohden.

      -Että näin laskettu 2520 vuoden jakso olisi alkanut Nebukadnessarin autioitettua Jerusalemin.

      Sen jälkeen voisimme jatkaa hieman syvemmälle aiheesta 1914 ja raamatullisuus.

      <>Sen oikea ymmärtäminen on tärkeää, ja jos on joitain asioita ymmärrä, odottakaamme kärsivällisesti, se paljastuu varmasti aikanaan. ><

      Hyvin monille oikea ymmärtäminen on asian tarkastelua laaja-alaisesti, ei ainoastaan yhdestä lähteestä ja vielä odottelemalla, että tuo lähde vaihtaa näkemystään.

    • manaat 19.10.2017 7:50

      <>Nythän ei lainkaan ole kysymys uskonnoista vaan siitä että Raamattu sanoo että Jeesus on totuus.><

      Koraaniin vetoaminen on tasan yhtä todistusvoimaista, oli vetoaja sitten shiia tai sunni. Aivan kuten toteat itsekin:

      <>Pohjois-Koreassakin toitotetaan, että vain heillä on totuus.><

      Kun mitä tahansa näkemystä perustellaan samalla lähteellä, josta näkemys on kotoisin, niin kyse on kehäpäättelystä.

      <>Jehovan todistajien käsitys totuudesta on vain heidän käsityksensä asiasta, mutta Raamatun valossa se osoittautuu petokseksi.><

      Tuossa ylempänä toin sinulle esille kuinka tulevaisuuskuvasi perusteeksi lainaat harhaanjohtavasti raamatunjaetta, joka kertoo ajanlaskumme alun näkemyksen Jeesuksen paluun ajankohdasta. Jeesuksen lupauksen mukaan paluunsa piti ajoittua aikaan, jolloin jotkin tuon paluulupauksen omin korvin kuulleet olivat vielä elossa.

      Jeesus ei kuitenkaan palannut lupauksensa mukaan, vaan petti seuraajansa. Itse en näe perustetta rakentaa ajallemme mitään odotetta tuollaisten ikivanhaan katteettomaan lupaukseen liittyvien raamatunjakeiden varaan. Kuten kirjoitit:

      <>Jehovan todistajissa on ovelasti ripaus oikeita asioita, mutta sitten useimmissa asioissa petosta.
      Juuri näin toimii paholainen. ><

      Juuri näin toimivat kaikki havaitsemani kilpailevat fundisuskonnot.

      • noniinköhän

        Ja sinullako vain on totuus hallussasi? Kamalaa, kun ei kaikki usko samoin!


      • noniinköhän kirjoitti:

        Ja sinullako vain on totuus hallussasi? Kamalaa, kun ei kaikki usko samoin!

        noniinköhän 19.10.2017 14:18

        <>Ja sinullako vain on totuus hallussasi?><

        En ole missään näin esittänyt, etkä sinäkään lähde oikomaan käsityksiäni, jotka olen aina valmis muuttamaan jos ne perusteluilla osoitetaan vääriksi. Lisäksi olen uskonnoton, joten en käyttäisi edes totuus-sanaa ajatuksistani, se sana on uskontojen foorumilla raiskattu käyttökelvottomaksi.

        Eli jos olet eri mieltä jostain esittämästäni, niin miksi et oikaise?

        <> Kamalaa, kun ei kaikki usko samoin! ><

        Kuten jo totesin minä en uskonnollisessa mielessä usko, joten jos tarkoitat samaa uskonnollista luuloa tai siis uskoa, niin kommenttisi meni ohi ja lujaa. Mielestäni uskonnollinen usko on kiihtyvää vauhtia tulossa tiensä päähän ja todellisuus saa jalansijaa.


      • Paipapum
        Hasta_luego kirjoitti:

        noniinköhän 19.10.2017 14:18

        <>Ja sinullako vain on totuus hallussasi?><

        En ole missään näin esittänyt, etkä sinäkään lähde oikomaan käsityksiäni, jotka olen aina valmis muuttamaan jos ne perusteluilla osoitetaan vääriksi. Lisäksi olen uskonnoton, joten en käyttäisi edes totuus-sanaa ajatuksistani, se sana on uskontojen foorumilla raiskattu käyttökelvottomaksi.

        Eli jos olet eri mieltä jostain esittämästäni, niin miksi et oikaise?

        <> Kamalaa, kun ei kaikki usko samoin! ><

        Kuten jo totesin minä en uskonnollisessa mielessä usko, joten jos tarkoitat samaa uskonnollista luuloa tai siis uskoa, niin kommenttisi meni ohi ja lujaa. Mielestäni uskonnollinen usko on kiihtyvää vauhtia tulossa tiensä päähän ja todellisuus saa jalansijaa.

        Tv; ssa pyörii ohjelma , jossa Ameriikan Amissityttö menee nnaimisiin Mennoniittapojan kanssa , ja kumpikin porukka paiskaa nuoret ulkoiseen pimeyteen mustina päkätteinä ,
        Tottakai niille käy huonosti , ne menee New Yorkiin , tytöstä tulee menestyvämaali , ja ostaa häihinsä morsiainpuvun , Kun aikaa kuluu , he tapaavat suuren osan ent kavereistaan lahkopiireistä , kun kaikki nuoret on karanneet lahkoistaan maailmaan remuun ja turmelukseen , Parikin opettelee häävalssin , joka on se amisseista turmeluksen kehto ,
        Tuntuu tutulta ; on kuin Suomalainen kansanlaulu , jota oopperatädit laulaa virallisissa juhlissa pressalle ; "
        " ; ..Kun minä kotoani lährin, niin kirvestä tarjottiin , ..ja kolmella kiväärillä kymmenen kertaa mun perähäni ammuttiin ," -
        Ja yleisö makaa lattioilla iltapuvuissa ja itkee ryystää , kun on niin kaunis laulu , -ja kotoolähtö


      • Paipapum
        Paipapum kirjoitti:

        Tv; ssa pyörii ohjelma , jossa Ameriikan Amissityttö menee nnaimisiin Mennoniittapojan kanssa , ja kumpikin porukka paiskaa nuoret ulkoiseen pimeyteen mustina päkätteinä ,
        Tottakai niille käy huonosti , ne menee New Yorkiin , tytöstä tulee menestyvämaali , ja ostaa häihinsä morsiainpuvun , Kun aikaa kuluu , he tapaavat suuren osan ent kavereistaan lahkopiireistä , kun kaikki nuoret on karanneet lahkoistaan maailmaan remuun ja turmelukseen , Parikin opettelee häävalssin , joka on se amisseista turmeluksen kehto ,
        Tuntuu tutulta ; on kuin Suomalainen kansanlaulu , jota oopperatädit laulaa virallisissa juhlissa pressalle ; "
        " ; ..Kun minä kotoani lährin, niin kirvestä tarjottiin , ..ja kolmella kiväärillä kymmenen kertaa mun perähäni ammuttiin ," -
        Ja yleisö makaa lattioilla iltapuvuissa ja itkee ryystää , kun on niin kaunis laulu , -ja kotoolähtö

        ... siis -Malli ,


    • Paipapum 21.10.2017 17:00

      <>Tv; ssa pyörii ohjelma , jossa Ameriikan Amissityttö menee nnaimisiin Mennoniittapojan kanssa , ja kumpikin porukka paiskaa nuoret ulkoiseen pimeyteen mustina päkätteinä...><

      Näin jokin aika sitten dokkarin mennoniitoista ja karttaminen ei ollut samantyyppistä kuin mitä Veikko Leinonen esittää, vaan samantyyppistä kuin mitä Vt-seura opettaa.

      • Paipapum

        Tuosta Herran tulemuksesta ja ylienkelin äänestä Tulenlieskojen keskellä on mielenkiintoinen Dokumentti se , että Bulgariassa on ikivanha Krypta , kokoushuone noin vuodelta -360 , j.aa sen seinässä on maalaus , jossa Jeshuan näköinen mies seisoo luodin muotoisen laitteen sisällä , jonka alaosasta syöksyy valtava tuli ja savupatsas. ulkona opetuslasten näköiset miehet peittävät kasvojaan häikäisevältä valolta , suojaavat korviaan ja pitelevät vaatteitaan , ilmavirralta ,
        Näinhä kävi Betaniassa , kirjoituksen mukaan , Yliääni , savu ja valo ovat nykyihmisen nähtävissä uutisissa aina kun joku lähettää raketin jonnekin , Jos on ihmisiä muksna , he ovat pukeutuneet alumiininvärisiin pukuihin , " valkoisiin , " niinkuin betaniassakin ,
        Kyse herää , miksi yl' luonnolliset enkelit viitti viedä Jeshuan Betaniaan saakka , kun Taivaaseennousu olisi suoriutunut sormia napsauttamalla ?
        maaseudulle menoon oli joku muu syy ,


      • Paipapum

        "; .. Vaan mitä Vt-seura opettaa , .." Tarkoitin just' sitä ,
        Karttaminen on yleistä kaikkien Ameriikan lahkouskontoryhmien kesken , ei se ole mikään Jt ; Opin yksinoikeusmenetelmä ,
        Mennoniitat ovat alunp, Venäjältä , muistaakseni , siirtolaisia , ihan kuin Suomesta jenkkeihin muuttaneet , hekin sijoitettiin ihan toisenlaisten , siis intiaaniheimon alueelle , ja nämä sanoivat , että tulokkaat ovat sammakoita , kun puhua kurnuttavat,
        nyt näiden yhteisiä jälkeläisiä nimitetään Fintiaaneiksi , ja hyvin on aviokauppa käynyt ,


      • Paipapum kirjoitti:

        "; .. Vaan mitä Vt-seura opettaa , .." Tarkoitin just' sitä ,
        Karttaminen on yleistä kaikkien Ameriikan lahkouskontoryhmien kesken , ei se ole mikään Jt ; Opin yksinoikeusmenetelmä ,
        Mennoniitat ovat alunp, Venäjältä , muistaakseni , siirtolaisia , ihan kuin Suomesta jenkkeihin muuttaneet , hekin sijoitettiin ihan toisenlaisten , siis intiaaniheimon alueelle , ja nämä sanoivat , että tulokkaat ovat sammakoita , kun puhua kurnuttavat,
        nyt näiden yhteisiä jälkeläisiä nimitetään Fintiaaneiksi , ja hyvin on aviokauppa käynyt ,

        Paipapum 22.10.2017 2:47

        <> Mennoniitat ovat alunp, Venäjältä , muistaakseni ><

        Mulle hollantilainen naapuri kertoi vuosia sitten, että liikkeen perustaja oli hollantilainen Menno Simmons. Virkistin muistia wikistä ja perustaja oli aiemmin ollut katolinen pappi.

        Kertoi paljon vanhasta menosta hollannissa, kuten siitä kuinka uskonnot jakoivat lapset leikkimään samanuskoisten kanssa.


      • Paipapum
        Hasta_luego kirjoitti:

        Paipapum 22.10.2017 2:47

        <> Mennoniitat ovat alunp, Venäjältä , muistaakseni ><

        Mulle hollantilainen naapuri kertoi vuosia sitten, että liikkeen perustaja oli hollantilainen Menno Simmons. Virkistin muistia wikistä ja perustaja oli aiemmin ollut katolinen pappi.

        Kertoi paljon vanhasta menosta hollannissa, kuten siitä kuinka uskonnot jakoivat lapset leikkimään samanuskoisten kanssa.

        Mennoniittojen esi-isät asuivat yhteen aikaan Ukrainassa , Mustanmeren rannalla , siittä Venäjä , Olivat ne etelä - Aeriikassakin , La Plata - joen varrellä ,


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe