koira pureskelee tassujaan

vinkkiä

moi.onko kenelläkään ollut vastaavaa tilannetta?koira pureskelee tassujaan,kahdet allergiatestit otettu ja tuli niin erilaisia tuloksia,kertoi että nykytietämyksen mukaan nämä allergiatestit ei ole luotettavia,huomasin tämän kun vuoden välein otettiin testit,toinen meni englantiin ja toinen saksaan ja testitulokset ei täsmännyt juuri ollenkaan toisiaan.lääkäri määrännyt kortisonpillereitä,ne auttaa vähän.myös erilaisia shampoopesuja on määrännyt,ei auta.lääkäri kertoi että ei voida tietää mistä johtuu.onko kenelläkään ollut vastaavaa ongelmaa ja jos on niin oletteko saaneet tassujen pureskelun loppumaan ja millä keinoin?

21

730

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruokakinvaikuttaa

      Onko kilppariarvot otettu?
      Ja kannattas syötellä laadukasta vehnätöntä,maissitonta hypöallergisten koirien safkaa.Ei herkuissakaan koskaan saa viljoja , eikä muita lisä, haju,maku,väriaineita.
      Et tsekkaisin vaihtoon tuon ruokapuolen, ja sit katot auttaako mitään.2kk ainakin pitää katsoa,et vaikuttaako muutos, eikä vaihdella kokoajan.

    • Fhjkjhv

      Vehnättömään ruokavalioon kannattaa siirtyä. Tuo vehnäallergia on aika yleistä.. meillä koiran tassut olivat punaiset ja muutenkin levoton ennen kuin siirryttiin täysin vehnättömään..

      • vinkkiä

        ei ole kilpirauhasarvoja otettu.poika oli terveystarkastuksessa kesäkuussa ja jotain maksa ja munuaisarvoja katottiin ja ne oli kunnossa.ja erilaisia ruokavalioita olen kokeillut,tosin korkeintaan 2 viikkoa kerrallaan ja kun ei muutosta niin seuraavaan ruokavalioon taas 2 viikkoo jne...voiko olla niin että 2 viikkoa erityisruoalla ei vielä riitä?aikaisemmin poika söi päivittäin mm.koiran herkkutikkuja ja dentastiksejä ja nyt 10 päivään en ole niitä antanut vaan ainoastaan pure natural jotai hypoallergiasapuskaa ja herkkutikkujen ja dentapuikkojen sijaan maustamatonta naudan,possun tai kanan lihaa niinkuin iltaherkkuna.tosiaan toi kilpirauhasjuttu,lääkäri ei ole edes ehdottanut niitä,mihin ne vaikuttaa?


      • vinkkiä

        kiitos teille vastanneille.vehnätöntä ruokaa on myös kokeiltu,tosin vain se 2 viikkoo,hau hauta.olen kanssa lukenut että vehnä on yleinen allergian aiheuttaja koirilla niin miksi sitä vehnää sitten pistetään koirien ruokaan vaikka eihän koirat vehnästä juuri mitään hyödy


      • pysyvävaihto
        vinkkiä kirjoitti:

        ei ole kilpirauhasarvoja otettu.poika oli terveystarkastuksessa kesäkuussa ja jotain maksa ja munuaisarvoja katottiin ja ne oli kunnossa.ja erilaisia ruokavalioita olen kokeillut,tosin korkeintaan 2 viikkoa kerrallaan ja kun ei muutosta niin seuraavaan ruokavalioon taas 2 viikkoo jne...voiko olla niin että 2 viikkoa erityisruoalla ei vielä riitä?aikaisemmin poika söi päivittäin mm.koiran herkkutikkuja ja dentastiksejä ja nyt 10 päivään en ole niitä antanut vaan ainoastaan pure natural jotai hypoallergiasapuskaa ja herkkutikkujen ja dentapuikkojen sijaan maustamatonta naudan,possun tai kanan lihaa niinkuin iltaherkkuna.tosiaan toi kilpirauhasjuttu,lääkäri ei ole edes ehdottanut niitä,mihin ne vaikuttaa?

        Vaikutti meillä yleiskuntoon,ja tulehdusherkkyyteen.Meillä koiran karva oli välistä kovin rasvaisen oloinen seläsgtä,muuten kiiltämötön kuiva karva, iho tulehtui herkästi.Antibioottikuuria syöteltiin muutamien kk välein.Hotspottia, ja alavatsan märkivää tulehdusta joka levisi helposti, ja atoopiseksi iho mainittiin.Kilpparitesteissa hiukan vajaatoimintaa, johon edullinen lääkitys sama kuin ihmisillä.Lääkityksen jälkeen iho ongelmat katosi,tietysti ruuat yhä viljaton, ja kaikki herkutkin.Jos hammaskiviongelmaa, ei dentastikkejä,niissä vaikka mitä mömmöjä.Mielummin päivittäin rustoja kaluttavaksi, jos koira niitä osaa syödä.
        Kyllä se ruoka kannattais vaihtaa pysyvästi,edes takaisn sahaaminen tai pariksi viikoksi vaihtaminen ei auta mitään.
        Ja merkki valita tarkkaan eläintarvikeliikkeen ruuista, hypöallergisten koirien ruuat parhaimpia.Tuoteselosteet näet netistä, niin on helpompaa ruokamerkkiä valita.Itse laskeskelin,että on edukkaampaa syöttää kallista laadukasta ruokaa, kun rampata eläinlääkärillä antibioottikuureja hakemassa.


      • minelan

        Minun koirillani ei ole allergiaa esiintynyt, mutta syötän niille Canagan kuivamuonaa raakaa paisti jauhelihaa, kananmunankeltuaista ja piimää, Canagan on viljaton, paljon lihaa sisältävä kuivamuona, Suosittelen,


    • kerttul

      Meillä koipien kaluaminen lopoui kun eäinlääkäri neuvoi vaihtamaan Clinivet merkkiseen ruokaan. Hermot meinasi mennä ja menikin alituiseen lutkuttamiseen, lopuksi sinne varpaiden väliin tuli pieniä näppylöitä mikä lisäsi närsimistä.

    • tirlittann

      Furunkuloosi on varmaan pois suljettu jos eläinlääkärillä olette käyneet? Tassut kannattaa pitää puhtaina ja etenkin kuivina. Pyyhkeellä ja vaikka föönillä kuivaksi joka lenkin jälkeen. Clinivetiä suosittelen minäkin. On ollut apua iho ongelmiin.

    • Allergiat(yliherkkyydet) on täysin yksilöllistä. Ja AINOA varma tapa on saada ruoka-aineherkkyydet selville on eliminaatiodietti. Kun koira voi olla ihan samoin herkkä proteiineille, jotkut lihat, kala ym.ym. eli aika tuuri käy, jos vaan osuu pelkkä vehnä esim.kohdalle... Ja sitä tehdessähän ei sitten mitään herkkuja eds syötellä, paitsi jos samaa, kuin kokeiltavat aineet.

      Toinen syy voi olla kivut. Koira voi purkaa kipujaan juuri noin. Eli luusto pitäisi tsekata. Ja ne veriarvot on hyvä katsoa myös muitten sairauksien osalta (on ilmeisesti jotain jo katsottu).

      Ja sitten...Välttämättä ei ole mitään fyysistä. Vika voi olla korvien välissä, johtuen itse koirasta tai omistajasta. Tuo kaluaminen voi siis olla myös pelkkää sijaistoimintaa ja turhaumaa. Jos koira ei saa riittävästi toimintaa, fyysistä tai henkistä, se voi oireilla ihan noinkin. Tassujen nassutus saattaa antaa sille endorfiininosteen, joten sitäkautta turhautumasta saattaa muodostua tapa.

      Ja loiset on varmaan jo poissuljettu(ko?).

      Minkä rotuinen on? Ihan vaan siksi, että jos sitä kautta voisi miettiä myös.

      • vinkkiä

        jackrussel kyseessä.tämä ruokakokeilu on vaan niin turhauttavaa koska poika on aika nirso mitä ruokaa haluaisi syödä,esim kuivaruokaa ei ole ikinä suostunut syömään,ainoastaan märkäruokaa ja erilaisia lihoja.lohiöljyäkin olen koittanut sekoittaa ruoan joukkoon mutta ei se sitten sitä syö.terveystarkastuksessa tosiaan verikokeet otettiin ja arvot oli ok,en tosin tiedä kuinka monta eri arvoa mitattiin,ainakin jotain maksa ja munuaisarvoja.matolääkkeet annan kolmen kuukauden välein.jalkojen kuivaamisesta ei paljon tarvitse huolehtia koska jos sataa niin poika ei suostu lenkille lähtemään,tien varteen äkkiä hoitamaan tarpeet ja äkkiä sisälle peiton alle.saako tuota clinivet ruokaa ostettua suoraan esim evidensiasta vai onko se tilausruokaa?


      • En niin ihmeemmin tiedä rasselien vaivoista, mutta varmaan löytyy tietoa rodun jtosta, rotujärjestön sivuilta. Mutta hyvä olisi luusto(lihaset tutkia.
        Tuo ruualle yliherkkyys ei valitettavasti selviä, kuin mainitulla eliminaatiodietillä. Varsinkin jos on kyseessä moniallerginen tai yliherkkä ylipäätään jollekkin teollisessa muonassa olevalle. Kyllä nirsollekkin koiralle pystyy dietin tekemään. Nykyään on kuitenkin paljon lihavaihtoehtoja ym. Hyviä märkäruokavaihtoehtojakin löytyy, eivätkä nyt niin kalliiksi tule pienelle koiralle. Tosin silti pitäisi edetä ainesosa kerrallaan, että näkisi mikä mättää.
        Mutta miksi noin usein madotus? Onhan matolääkkeetkin omanlaisia myrkkyjä. Immuniteettiähän nekin voi heikentää, joka taas voi vaikuttaa monella tapaa.

        Normi rasseli on aika energinen ja fiksu. Eli kannattaa kuitenkin miettiä myös se mahdollisuus, saako koira riittävästi toimintaa, kaikintavoin. Kun turhautuma voi myös pistää niitä tassuja järsimään myös.

        Clinivettiä saa eläintarvikeliikkeistä/eläinlääkäreiltä, kenen valikoimiin kuuluu.
        Joillekkin sopii, joillekkin ei. Riippuu ihan syistä.


      • vinkkiä

        kiitti.matolääkitys siksi 3 kuukauden välein koska meillä on myös kissa joka ulkona käydessään tykkää saalistaa hiiriä ja ulkona käyvä kissa tarvitsee ainakin kolmen kuukauden välein madottaa koska hiiriä pyydystää ja koira ja kissa on sitten sisällä tekemisissä keskenään,leikkipainia yms.kyllä poika viihdykettä saa ja ulkoilua ja leluja riepottelee päivisin.poislukien ne sadepäivät kun häntä ei lenkille saa.yksi mikä eilen kuulin niin voisiko olla stressi?koska poika tykkää päivystää sohvan selkänojalla ulos katsellen ja kun hän näkee että ulkona liikkuu jäniksiä ja muiden kissoja lähellä hänen pihaa niin alkaa kymmenen minuutin vauhkoontuminen ja tyynyt saa kyytiä.ja tätä tapahtuu ainakin kymmenen kertaa päivässä ja öisin.tästä lähtien öisin pidetään verhot kiinni ettei hänen tarvitse öisin raivota jos jotain metsän eläimiä kulkee hänen aidatun pihan vieressä.koska piha on täynnä hänen leluja ja luita joita hän vissiin vahtii.johtuu varmasti siitä kun hän on aikaisemmin ikkunasta nähnyt monta kertaa kun varikset käy pihalta varastamassa hänen luitaan.mutta kun mennään pihalta kauemmas niin ei hän enää välitä muista kissoista tai variksista tai jäniksistä.ainoastaan jos ne hänen pihan viereen tulee niin johan alkaa mesoaminen.tästä kuulin että hän voi tosiaankin stressata näistä asioista ja olla ikäänkuin kokoajan valmiustilassa puolustamassa hänen pihalla olevia tavaroitaan


      • vinkkiä

        selvennyksenä vielä että terveydenhoitoalalla työskentelevä siskoni kertoi että stressi ainakin ihmisellä voi vaikuttaa ihon terveyteen,ehkä myös eläimilläkin...


      • minelan
        vinkkiä kirjoitti:

        jackrussel kyseessä.tämä ruokakokeilu on vaan niin turhauttavaa koska poika on aika nirso mitä ruokaa haluaisi syödä,esim kuivaruokaa ei ole ikinä suostunut syömään,ainoastaan märkäruokaa ja erilaisia lihoja.lohiöljyäkin olen koittanut sekoittaa ruoan joukkoon mutta ei se sitten sitä syö.terveystarkastuksessa tosiaan verikokeet otettiin ja arvot oli ok,en tosin tiedä kuinka monta eri arvoa mitattiin,ainakin jotain maksa ja munuaisarvoja.matolääkkeet annan kolmen kuukauden välein.jalkojen kuivaamisesta ei paljon tarvitse huolehtia koska jos sataa niin poika ei suostu lenkille lähtemään,tien varteen äkkiä hoitamaan tarpeet ja äkkiä sisälle peiton alle.saako tuota clinivet ruokaa ostettua suoraan esim evidensiasta vai onko se tilausruokaa?

        on jo liikaa madottaa aikuinen koira 3 n välein, ellei sillä ole todettu matoja. Matolääke on myrkkyä,


      • kipppoko

        ulkokissoille suositellaan madotusta 2-3 kk välein joten myös samassa asunnossa olevat koirat suositellaan madotettaviksi samaan aikaan koska mahdolliset madot mielellään siirtyy kissasta koiraan


    • raakaa

      Tassujen pureskelu voi olla ns. sijaistoiminto, jolla koira yrittää käsitellä kipuja. Eli koiralla voi olla esim. vatsa, pää, lonkka, jalka tai mikä vaan kipeä, ja tassujen pureskelulla se koittaa tavallaan saada "ajatukset pois" siitä kivusta. Kannattaa tutkituttaa koira kunnolla eläinlääkärissä.

      Omalla koiralla allergia helpotti kun siirryttiin raakaruokaan. Punainen liha, vehnä ja maitotuotteet ei hänelle ollenkaan sovi, mutta esim. kaurapuuro, kala tai kana tai kalkkuna sopi oikein hyvin. siihen lisäksi tilkka hyvälaatuista ruokaöljyä, vaikka oliivi, sekä kasvisraastetta ja koira on voinut erinomasesti. Kalaa usein kypsennän, mutta esim. Mustin&Mirrin raakapakastelohi menee sellaisenaan sulatettuna, ei tarvi kypsentää. Kalkkunapakastetta, jossa luuta rouheena ei saakaan kypsentää, sillä luuaines muuttuu teräväksi kypsentäessä. Myös kokonaiset luupalat, joita myös saa pakasteena kuuluu antaa koiralle kypsentämättömänä, jolloin ne sulaa koiran elimistössä toisin kuin kypsennetty luu, joka muuttuu kovaksi ja pureksittaessa menee teräviksi säleiksi, jotka voivat rikkoa koiran suolistoa.

      Toivottavasti teidän ongelma selviää oli sitten mikä tahansa syynä.

    • touholiini

      yritän sanoa kauniisti, mutta jos koira saa laaturuokaa, paljon liikuntaa ja rakkautta, se harvoin sairstuu-
      MINULLA ON OLLUT 60 vuotta koiria, jotka eivät ole koskaan sairastelleet. Nyt on chihu, 3 vuotta, terve päästään ja fysikaaltaan.
      Näiltä palstoilta olen saanut lukea kuinka vaikeaa elämä on chihun kanssa.En ymmärrä, koska minulla ei ole ollut pienintäkään ongelmaa koirieni kanssa.

    • enolerobottien

      Siitähän saa aivan erinomaiset rukkaset.Ja Lihat kannattaa marinoida chilimaustetussa mausteliemessä,,tulee hyvä.N:5kg koiraa saa paistella 2,5tuntia 150astetta.

    • saanauraaeihaittaa

      Onko ulkoloiset tutkittu. Kesällä punkkimyrkyt karkottaa kai yleensä muutkin ulkoloiset, täit. väiveet, kirput yms, yms, mutta varsinkin jos pitää taukoa talvisin tai muuten punkkimyrkyistä voi muita ulkoloisia pesiytyä koiraan niitä voi tlla melkein mistä vaan eikä niitä aina ole helppo huomata varsinkin jos on paksumpi turkki, Voihan kokeilla jotakin ulkoloishäätöä alkaako tepsimään siinä voi mennä joku viikko että tilanne oleellisesti paranee. Meillä eläinlääkäri epäili ruoka-aineallergiaa hotspottien syyksi mutta parin vuoden oirekierteiden ja hoitokokeilujen jälkeen olen sitä mieltä että tällä on väive kiusana eli punkkimyrkyillä häviää aina kuukausiksikin ja sitten kun niistä pitää taukoa talvella pahenee allergiat eli tulee korvien raapimista märkiviä ihotulehduksia raapimisen seurauksena yms. Olemme saaneet tilanteen nyt hallintaan kodin tehosiivouksilla, tavaroiden minimoimisilla , myrkytyksillä (Raid , spruzid(luonnon pyretriini)) , toistettava ainakin pari kolme kertaa viikon välein valmistajan ohjeiden mukaan , pesemallä koiraa ja pesemällä omat vaatteet ja petivaatteet ja koiran nutut yms kuumassa yli 60 C tai kuumäkäsittelemällä saunassa, tai pikkutavarat pakastamalla, Pitämällä koiralla ulkoloistorjuntaliuoksen ympäri vuoden, pesemällä ja harjaamalla turkkia. Ja käyttämällä koiran ihon hoitoon apuna monien eri rasvojen ja lääkeliuosten kokeilujen jälkeen tällä hetkellä toimivin on tälle haukulle on hamppuöljy ja neem-öljy , joista ei ainakaan vielä ole ilmenneet allergista oiretta. Lisäksi olemme ajelleet itsemme ja koiran karvat pois, jotta saamme kunnolla katsottua koiran ihon kunnon kauttaaltaan, eikä minkäänlaisia ötökän munia siirry omista hiuksistakaan koiraan. Koiraparka voi nyt paremmin kuin pitkään aikaan, katsomme jo toiveikkaasti kohti kesää ja eteenkinpäin, ehkä olen oppinuut jotakin koiran hoidosta, Tämä kun on ensimmäinen minulle ja toivottavasti saamme vielä monta yhteistä iloista vuotta.

    • 2-etyyliheksanoliakin

      ja voc eli sisäilma. Joo siis tuon väiverumban lisäksi meillä saattoi iho-oireita koiralle lisätä sisäilma -voc. Käytännössä siis lattian laminaatti oli aika vanhaa ja kun se poistettiin alla ollut muovinen askeläänieriste näytti ihan hyvältä kuin uudelta mutta haiskahti tosi pahalle (2-etyyliheksanoli) varsinkin siinä huoneessa jossa lämmitysputket kulkevat lattiassa poikki huoneen. Laminaatti purettiin siis alkutalvesta, jolloin lämmitysputkien vesi oli lämpimämpää kuin kesäaikaan. Askeläänieristeen alla meillä on alkuperäinen muovimatto, Laminaatin purun aikana ja sen jälkeen tuuletettiin huolella ja minun nenään ei enää juuri haissut. Koiran oireet paheni heti tämän jälkeen korvalehtiin tuli outoja patteja , hiukan paiseen tapaisia kuitenkin erilaisia ikäänkuin haavaumia, jotka parantu tosi hitaasti, tuollaset yleensä paranee pian vaikka betadinella ja vaikka minulla ei ole allergiaoireita niin laminaatin purun jälkeen minulle tuli myös kasvoihin ja korviin noita patteja , korvakäytävä suullekin tuli minulle kipeä paisenkaltainen patti.
      Tällä haukulla siis eniten kutisee pään alue silmät ja korvat mutta pahimmillaan muualtakin on kirputtanut tassuja takajalkoja mihin yltää jne. Just kun koira on lattialla paljon niin tuollasen vanhan laminaatin saumoista voi tulla noita vocceja ja jos ilmanvaihto ei ole kovin tehokas niin niitä jää enenmpi huoneilmaan eli moni asia vaikuttaa. 2-etyyliheksanolia poistuu elimistöistä ainakin 3 kk ajan kun altistus lakkaa eli sikäli hyvä että myrkytys alkaa korjaantua ja oireet vähetä
      että tällaista vielä.

    • pspsps

      Siis vielä tarkennukseksi tässä on vesikiertopatterien lämmitysputket kyseessä , joissa vesi on huomatttavasti kuumenpaa kuin jossain lattialämmitysputkissa ja näiden laminaattien saumat oli kuluneet rispaantuneet ja alla oleva muovimatto on 35v vanha eli pinta kulunut . Jonkinlainen lämpö-liima-muovi höyry juttu jokin reaktio älkää vaan alkako repimään laminaatteja pois jos on ruoka-allergia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1809
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1187
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      73
      1083
    4. 45
      1075
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      949
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      939
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      880
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      833
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      818
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      35
      779
    Aihe