Viina ei maistu, ei ole koskaan maistunut

Absolut_Vodka

Onko normaalia?
Ystävät on kaikonneet, kun pitävät omituisena eivätkä halua juhliinsa tekopyhää absolutisti ilon pilaajaa.
En kyllä jaksa katsoakaan kännisiä. Että sikäli tasoissa ollaan.

71

885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En.juo.ittekkään

      Hop hop Alkoon heti, ostat täyden lasti ja palaat maan pinnalle meidän normaalien ihmisten veroiseksi. Onhan tyystin huolestuttavaa jos suomalainen aikuinen ei juo viinaa.

      • Ei raittius, vaan holhoaminen ärsyttää. Taksitoimissa huomasin, että raittiimpi terrorisoi juopunutta ystäväänsä usein. Ei juomattomuus ollut seuran karkoitin.


    • PaljonOnNähty

      Juu, kovasti huolestuttaa puolituttuja ja satunnaisia tuttavuuksia juomattomuuteni.
      Monen mielessä kysymys, olenko entinen alkoholisti joka on nykyinen kuiva alkoholisti.
      Olen minä joskus jonkun verran maistellut, vaan eipä tuo minulle mitään nautintoa tuonut, mutta pahan olon ja päänsäryn toi.
      Joskus juhlissa otan kohteliaisuudesta ja kunnioituksesta juhlien sankaria kohtaan lasillisen kuohuviiniä tai hyvä päivällisen päälle kahvin kanssa tujauksen likööriä.
      Selvinpäin humaltuneita ihmisiä katsellessa olen saanut todeta, ettei yksikään ole fiksummaksi muuttunut kännipäissään, eikä edes mukavammaksi. Viina riisuu monet naamiot ja paljastaa sen raadollisen minän, eikä se ole useinkaan kovin miellyttävä.
      Monta itsensä tärviölle juonutta olen nähnyt, ei voi muuta kuin sääliä miten fiksutkin ihmiset antavat viinan viedä.
      Joo, ja en ole uskovainen enkä tyrkytä raittiutta muille, jokainen sorvatkoon oman kohtalonsa.

      • salanikki

        "Selvinpäin humaltuneita ihmisiä katsellessa olen saanut todeta, ettei yksikään ole fiksummaksi muuttunut kännipäissään, eikä edes mukavammaksi. Viina riisuu monet naamiot ja paljastaa sen raadollisen minän, eikä se ole useinkaan kovin miellyttävä."

        Onhan tuo nähty näilläkin palstoilla melkein joka iltainen kännikirjoittelija. Näyttääkö fiksulta?
        - - - -.
        Minua ei ainakaan ole koskaan pois suljettu raittiuden takia. Ystäviä on aivan riittävästi.


    • Suomalaiseen kansanperinteeseen kuuluu pitää raivoraittiita vähän epäilyttävinä, eikä tosiaankaan aina ilman syytä. Alkoholistin tai hihhulin leima on toisinaan aivan oikeutettu.

      Itselle kyllä maistuu, vaikka en juuri juokaan. Voihan illanistujaisissa ottaa sen yhden seuraksi ja lipittää sitä koko illan, joskin känniläisten seura itse selvinpäin on tosiaan aika puuduttavaa.

      Joskus joutuu myös esittämään juoneensa, ettei joutuisi (taas) kuskiksi...

    • Meillä on sukurasituksena että viina ei tahdo maistua. Kaksi veljeäni ovat absolutisteja. Minä ja yksi veljeni voidaan vähän ottaakin, sitten saadaan karmea kohmelo jos paria lasillista enempää tulee juotua. Siksi en kovin usein ota riskiä.
      Ei kukaan ole ihmetellyt vaikka en aina otakaan vaikka muut ottaisivat, olen silloin ollut yleensä kuskina. Rasittavaa istua kapakassa vissylasi nenän alla ja odotella koska malttavat lähteä pois, ei yleensä ennen valomerkkiä.
      Viime aikoina olenkin kieltäytynyt moisesta.
      Viimeksi kuskina ollessani seurasin paria ikäistäni rouvaa. Olivat lievää voimakkaammin päihtyneitä. Toinen pääsi juuri ja juuri pöydästä ylös ja pysyi jaloillaan, toinen tuiskahti nenälleen. Portsarin avulla tytöt saatiin taksiin. Silloin ajattelin että ei ikinä noin ihmisten ilmoilla ainakaan, mieluummin ei missään.

    • Absolut_Vodka

      Kiitos kohtalotovereille kommenteista :)

      Tuo onkin jännä juttu, että hinku-uskovaiseksi oletetaan, jos ei innokkaasti nauti alkoholia.
      Itse en ole absolutisti, mutta sellaiseksi yrittävät vääntää. Haluavat mustavalkoisen maailman, joko tai. Olen maistanut mutta ei se päähän nouseminen ole mitään euforiaa aiheuttanut ja lopettanut olen aina ennen humaltumista.
      Ei minulta kukaan ole kieltänyt alkoholia. Pikkulapsena isä antoi Herba-pullon korkista maistiasen. Isä ei ollut koskaan humalassa. Ehkäpä olen perinut häneltä sellaisen fysiikan, ettei alkoholi anna onnentunteita. Ruoan kanssa olen nauttinut laatuviiniä joskus. Olutta ei koskaan ruoan kanssa, se nyt ei kertakaikkiaan sovi vaan pilaa koko aterian. Suhtautuminen, kun en halua kännätä enkä jaksa humalaisia - varsinkaan jos lapsia on mukana - ärsyttää minua niin paljon, etten nykyään tippaakaan ota mitään alkoholipitoista.

    • Iloisesti.hörppien

      Otan tavallisesti, joskus vähemmän joskus enemmän. Minua ei ole koskaan painostettu eikä kieroon katsottu, jos en ota. Luulen kyllä että näissä ei-ottajissa on jotain muuta mikä muita juhlijoita ärsyttää. Se ei tarvitse olla kuin "halveksuva" tahaton vilkaisu, tai sitten tuot itse juomattomuuttasi jotenkin esille. Itsellä ainakin on niin fiksuja juhlakavereita, etteivät örvellä, näyttävät lähes selviltä loppuun asti, eikä todellakaan kukaan kurki mitä minulla on lasissa. Mutta niin minustakin on kapakassa tylsä olla ottamatta, sinne kun alkoholin käyttö kuuluu. Ruokapaikat ja muuta juhlatapahtumat ovat erikseen. Pystyn koko illan keskustelemaan selvin päin, jos selvän pään valitsen, yleensä toki syystä, pitää aikaisin aamulla ajaa, jokin kovempi liikuntasessio tms.
      Minua ei myöskään kiinnosta tippaakaan, ottaako joku vai ei, ihan sama, en edes huomaa.
      Tietenkin olisi hienointa kun ei tarvitsisi mitään päätä turruttavaa, alkoholia, ylensyöntiä, lääkkeiden napsimista, tupakointia tai muuta riippuvuutta. Ihan hienoa teiltä, jotka ette tarvitse.

      • Absolut_Vodka

        "Iloisesti.hörppien"

        Sinäkin Brutukseni työnnät syyn ainoastaan minun niskaani "Luulen kyllä että näissä ei-ottajissa on jotain muuta mikä muita juhlijoita ärsyttää. Se ei tarvitse olla kuin "halveksuva" tahaton vilkaisu, tai sitten tuot itse juomattomuuttasi jotenkin esille. "

        Kyllä itse arvelen vahvasti, että humalassa olijat itsekin ajattelevat, että olisi parempi olla selvin päin. Syyllisyys. Sitten kun joku siinä selvin päin on silmien edessä, niin sen haluavat lytätä.
        Tyytymättömästi katson aivan tahallani, jos joku kännisstä rikkoo jotain tai on vaaraksi lapsille.


      • Iloisesti.hörppien

        No joo kyllä kai vähän syytänkin. Otin nyt kantaa, kun tuo aina silloin tällöin tulee esille. Jotkut naiset tekevät ison numeron kuinka heitä kyylättiin kun he eivät ottaneet juhlissa. Kun olivat raskaana, mutta eivät halunneet sitä vielä kertoa. Ihan vilpittömästi ihmettelen. Kun itse otan, keskityn oman lasiini ja lörpöttelyyn toisten kassa. En kerta kaikkiaan jouda katsoa, onko jonkun lasissa viinaa vai jotain muuta. Enkä mitenkään voi olla ainutlaatuinen. Uskon että kyylääjät ovat harvemmassa kuin ne jotka eivät kyylää. Ehkä tässä on vähän sitäkin että melkein absolutisti exäni halveksi alkoholin käyttäjiä. Hän huomasi juhlissa kaikki mokat (myös minun, sellaisetkin joita en edes mokaksi mieltänyt) ja niitä juhlien jälkeen luetteli. Lisäksi hän kertoi iltaisin, kuinka joku oli näyttänyt töissä krapulaiselta. Miksei vaan ollut itseensä tyytyväinen ja sillä hyvä, siltä osin hän todella oli täydellinen.


      • O-Orvokki

        Viiniä tai olutta voi helposti juoda useitakin lasillisia päihtymättä, jos käyttää juomiseen aikaa. Olen juonut joskus pitkän illan aikana melkein pullollisen viiniä, ja todennut alkometriin puhaltamisen jälkeen, ettei viisari ole värähtänytkää, eli veressäni ei ole ollut yhtään alkoholia.

        Osaan pitää hauskaa selvin päinkin, eikä tapanani ole katsella toisia pahalla silmällä. Elämä ja viini maistuvat usein hyvältä - vaikkei päihtyisikään. ;)


      • Puhupukille

        Älä päästele tuollaista potaskaa "Orkokki", joku voi uskoa ja tekee perässä.


      • O-Orvokki

        Totta on, että lasillinen mietoa viiniä voi haihtua kai noin parissa tunnissa, jos alkoholin sietokyky on kookkaalla ihmisellä kohtuullisen hyvä.

        Omaa sietokykyä voi testata alkometrillä. Viinaksilla ei kannata ryhtyä leikkimään suuremmilla erillä. Kun nautiskelee rauhallisesti, päihtymisen varmaan tunnistaa itsekin. Alkoholi palaa eri ihmisillä erilaista vauhtia, ja joku humaltuu nopeasti paljonkin pienemmästä erästä kuin joku, jolla on jostain syystä parempi sietokyky.

        Olet oikeassa, ei olisi pitänyt kertoa kokemuksesta, joka yllätti itseni kerran kotimatkalla alkometriin puhallettua. - Toivottavasti kukaan ei innostu kokeilemaan suuremman erän juomista, ei varsinkaan lyhyemmässä ajassa. Viinillä ei kannata ryhtyä leikkimään, ja vahvemmilla viinaksilla vielä vähemmän.


      • O-Orvokki kirjoitti:

        Totta on, että lasillinen mietoa viiniä voi haihtua kai noin parissa tunnissa, jos alkoholin sietokyky on kookkaalla ihmisellä kohtuullisen hyvä.

        Omaa sietokykyä voi testata alkometrillä. Viinaksilla ei kannata ryhtyä leikkimään suuremmilla erillä. Kun nautiskelee rauhallisesti, päihtymisen varmaan tunnistaa itsekin. Alkoholi palaa eri ihmisillä erilaista vauhtia, ja joku humaltuu nopeasti paljonkin pienemmästä erästä kuin joku, jolla on jostain syystä parempi sietokyky.

        Olet oikeassa, ei olisi pitänyt kertoa kokemuksesta, joka yllätti itseni kerran kotimatkalla alkometriin puhallettua. - Toivottavasti kukaan ei innostu kokeilemaan suuremman erän juomista, ei varsinkaan lyhyemmässä ajassa. Viinillä ei kannata ryhtyä leikkimään, ja vahvemmilla viinaksilla vielä vähemmän.

        Eiköhän meidän ikäiset ole jo omat kokeilunsa ehtineet tekemään tähän ikään mennessä.
        Aika myöhäistä alkaa varoittelemaan meitä enää viinaksien vaaroilla.


      • Ihan.on.lady.tööt
        Puhupukille kirjoitti:

        Älä päästele tuollaista potaskaa "Orkokki", joku voi uskoa ja tekee perässä.

        Orvokki puhuukin kännipäissään ja uskoo olevansa selvä.


    • Joku sanoo että absolutistillakin on ongelmia alkon kanssa.

      • Absolut_Vodka

        "siilenämää"

        Ongelmia alkon kanssako absolutistilla? Kerrohan lisää! Perustele!
        Mitä ongelmia minulla muka alkoholin kanssa nykyään, kun olen ollut pitkään jo absolutisti.
        Suvaitsemattomat juopottelijat ainut häiriö.

        Niin, entisellä alkoholistilla, joka on ruvennut absolutistiksi, on ollut ongelmia alkoholin kanssa.


      • Absolut_Vodka kirjoitti:

        "siilenämää"

        Ongelmia alkon kanssako absolutistilla? Kerrohan lisää! Perustele!
        Mitä ongelmia minulla muka alkoholin kanssa nykyään, kun olen ollut pitkään jo absolutisti.
        Suvaitsemattomat juopottelijat ainut häiriö.

        Niin, entisellä alkoholistilla, joka on ruvennut absolutistiksi, on ollut ongelmia alkoholin kanssa.

        Miksi pitää olla absolutisti. Eikö voi vaan olla juomatta tekemättä siitä absolutismia :)?
        Tosin entiset alkoholistit usein joutuvat olemaan absolutisteja sillä jos pahalle antaa pikkusormen, se vie koko käden.


      • salanikki

        Mitäs ongelmia sellaisella on joka ei ole koskaan alkoholista välittänyt? Itse ainakin olen ollut sitä mieltä että on parempaakin suuhun laitettavaa kuin tupakka ja alkoholi.

        Jos kertakaikkiaan ei tunne tarvetta juopotella, niin mikäs vika siinä on? Ei meitä kaikkia onneksi ole samalla muotilla tehty, olkaamme sitten sellaisia kuin olemme ja antakaamme toisten olla kunkin omanlaisensa.

        Ei siihen mitään uskontoa tarvitse sotkea, eikä ketään leimata syntiseksi raittiuden takia.


      • salanikki kirjoitti:

        Mitäs ongelmia sellaisella on joka ei ole koskaan alkoholista välittänyt? Itse ainakin olen ollut sitä mieltä että on parempaakin suuhun laitettavaa kuin tupakka ja alkoholi.

        Jos kertakaikkiaan ei tunne tarvetta juopotella, niin mikäs vika siinä on? Ei meitä kaikkia onneksi ole samalla muotilla tehty, olkaamme sitten sellaisia kuin olemme ja antakaamme toisten olla kunkin omanlaisensa.

        Ei siihen mitään uskontoa tarvitse sotkea, eikä ketään leimata syntiseksi raittiuden takia.

        Et ymmärtänyt. Ei siinä olekaan vikaa jos e välitä alkoholista eikä juo. Mut se on ongelman merkki jos joutuu julistamaan olevansa nimenomaan ABSOLUTISTI.


      • salanikki
        siilenämää kirjoitti:

        Miksi pitää olla absolutisti. Eikö voi vaan olla juomatta tekemättä siitä absolutismia :)?
        Tosin entiset alkoholistit usein joutuvat olemaan absolutisteja sillä jos pahalle antaa pikkusormen, se vie koko käden.

        Tiedän muutaman sellaisen absolustin joka on lopettanut alkoholin käytön ja yksikin juotu kaljapullo saattaa johtaa viikkojen putkeen, eli raitistuminen on hukkaan heitetty.

        Ymmärrän silloin juomattomuuden ja nostan hattua jos jaksaa olla ilman.


      • salanikki kirjoitti:

        Tiedän muutaman sellaisen absolustin joka on lopettanut alkoholin käytön ja yksikin juotu kaljapullo saattaa johtaa viikkojen putkeen, eli raitistuminen on hukkaan heitetty.

        Ymmärrän silloin juomattomuuden ja nostan hattua jos jaksaa olla ilman.

        No sitähän minäkin juuri tarkoitin :).


      • salanikki
        siilenämää kirjoitti:

        Et ymmärtänyt. Ei siinä olekaan vikaa jos e välitä alkoholista eikä juo. Mut se on ongelman merkki jos joutuu julistamaan olevansa nimenomaan ABSOLUTISTI.

        Mitäs eroa sitten on juomattomuudella ja absolustilla? Kumpikaan ei välitä alkoholista.


      • siilenämää kirjoitti:

        Et ymmärtänyt. Ei siinä olekaan vikaa jos e välitä alkoholista eikä juo. Mut se on ongelman merkki jos joutuu julistamaan olevansa nimenomaan ABSOLUTISTI.

        Joillakin se voi olla ongelman merkki, että sanoo olevansa absolutisti.
        Ei kaikilla.
        Minulla on kaksi siskoa, jotka eivät ole koskaan maistaneetkaan alkoholia. Ovat siis absolutisteja, mutta ei se ole siksi, että heille tulisi ongelmia siitä, jos maistaisvat. Eivät vain välitä alkoholista. Eivät käyttäneet vanhempanikaan kumpainenkaan.


      • salanikki kirjoitti:

        Mitäs eroa sitten on juomattomuudella ja absolustilla? Kumpikaan ei välitä alkoholista.

        Absolutistin täytyy olla jostain syystä absolutisti ja korostaa sitä juomattomuuttaan sen takia että voi repsahtaa, ainakin useimmissa tapauksissa. Juomaton voi olla rennosti juomaton eikä sitä tarvitse erikseen korostaa. Voi halutessaan ottaa tai olla ottamatakin.


      • Tellukka kirjoitti:

        Joillakin se voi olla ongelman merkki, että sanoo olevansa absolutisti.
        Ei kaikilla.
        Minulla on kaksi siskoa, jotka eivät ole koskaan maistaneetkaan alkoholia. Ovat siis absolutisteja, mutta ei se ole siksi, että heille tulisi ongelmia siitä, jos maistaisvat. Eivät vain välitä alkoholista. Eivät käyttäneet vanhempanikaan kumpainenkaan.

        Ottivatko ehtoollista vai riittikö pelkkä leipä?


      • siilenämää kirjoitti:

        Ottivatko ehtoollista vai riittikö pelkkä leipä?

        Vanhempaniko?
        Eivät tainneet kovin usein ehtoolisella käydä. Eivät kuuluneet kirkkoonkaan.
        Jos kävivät, niin luultavasti sellaisen uskonnollisen yhteisön ehtoollisella, jossa tarjottiin vain alkoholitonta viiniä. Oletko koskaan kuullut alkoholittomasta viinistä?


      • Tellukka kirjoitti:

        Vanhempaniko?
        Eivät tainneet kovin usein ehtoolisella käydä. Eivät kuuluneet kirkkoonkaan.
        Jos kävivät, niin luultavasti sellaisen uskonnollisen yhteisön ehtoollisella, jossa tarjottiin vain alkoholitonta viiniä. Oletko koskaan kuullut alkoholittomasta viinistä?

        Olen kuullut mutta itse jos viiniä ostan, se on alkoholillista.


      • Tellukka
        siilenämää kirjoitti:

        Olen kuullut mutta itse jos viiniä ostan, se on alkoholillista.

        Pitäisikö meidän nyt alkaa olla huolissaan sinusta?


      • Tellukka kirjoitti:

        Pitäisikö meidän nyt alkaa olla huolissaan sinusta?

        No juomisen suhteen ei ainakaan :D.


    • juotaiolejuomatta

      Ei kannatakaan juoda viinaa, punaviini silloin tällöin on terveellistä, mutta jos ei maistu ei sitäkään ole kenenkään pakko juoda.

    • ei_kiinnosta_viina

      On yllättävän runsaasti ihmisiä kun eivät juo alkoholia tai juovat vain satunnaisesti. En itsekään ole mitään juonut pariin kolmeen vuoteen. On niin paljon jännää tekemistä. Juominen haittaisi harrastusjuttujani. En sinänsä mikään äkkiväärä viinakuttuurin vihaaja ole. Kukin tehkööt tyylillänsä.

    • Minulle kyllä maistuisi makunsa puolesta.
      Siinä vain tulee ongelmaa, kun en tykkää olla juovuksissa ja se pirulainen kun niin helposti on aina noussut minulle päähän.

    • jotenkinnäin

      Ne viinan kanssa lotraavat tyypit jotka eivät kestä joukossa selvinpäin olevia kärsivät todennäköisesti jonkinasteisesta itsetunto-ongelmasta. Tiedostavat oman ongelmansa ja sen myötä oman selkärangattomuutensa.

      • ehkä.niin

        Ehkä häpeävät juomistaan ja syyttävät sitten raitista omasta ongelmastaan.


      • ehkä.niin kirjoitti:

        Ehkä häpeävät juomistaan ja syyttävät sitten raitista omasta ongelmastaan.

        Noinhan se on.
        Sellainen, jolla on terve suhtautuminen omaan alkoholinkäyttöönsä, ei häiriinny siitä, jos seurassa on raittiita.


    • En ole kokenut asiaa ongelmaksi missään ympäristössä.

      Työkuvioissa saatoin ihan omaa laiskuuttani ja mukavuudenhalusta mennä iltatilaisuuksiin omalla autolla, koska muuten olisin joutunut menemään työpaikalle julkisilla tai taksilla, jos olisin jättänyt autoni sinne tai kotipihaan. Olen työskennellyt vuosien varrella ainakin kahdessa työpaikassa, jonne olisi ollut kotoani hieman hankala matka julkisilla.

      En tehnyt asiasta numeroa, kun en käyttänyt alkoholia. Saatoin nostaa lasia ja skoolata, mutta jättää juomisen väliin. Jossain ympäristössä saatoin jättää lasin jonnekin sivupöydälle, tarjoilukärryihin tai vaikka ikkunalaudalle. Olen myös saattanut vahingoittaa joitain kukkia, kun olen ohimennen kumonnut vähän juomaa lasistani vaasiin tai ruukkuun.

      En osaa kuvitella, että kukaan tarkkailisi, onko toisella henkilöllä sama lasillinen pitempään vai tyhjentääkö hän ehkä viidettä tai kuudetta lasillistaan. Kahvikuppiin kumosin joskus lasista alkoholia, kun olin jo juonut kupista kahvia vähemmäksi. Tuskin kukaan kiinnitti huomiota, että hylkäämässäni kahvikupissa oli myös suurin osa konjakki- tai likööriannoksesta.

      Vaikken ollutkaan autolla liikkeellä, saatoin pyöritellä samanlaisia kuvioita työkuvioissa "isojen poikien" kanssa, jotka yrittivät "vieraanvaraisesti" tarjoilla hienoja, vahvoja juomia ja juottaa minua, asiakasta ja useimmiten ryhmän ainoaa naista, humalaan.

      Viime vuosisadalla alkoholinkäyttö saattoi olla melkoisen hurjaa touhua edustustilaisuuksissa, jotka saattoivat jatkua ravintolan sulkemisaikaan tai yritysten edustustiloissa pitempäänkin. Jotkut ravintolat saattoivat jatkaa "hyvien asiakkaittensa" palvelua vielä sulkemisajan jälkeenkin "yksityistilaisuutena".

      Tuli nähdyksi monenlaista ja olen kiitollinen, etten sattunut koskaan työkuvioissa ottamaan sitä yhtä ryyppyä liikaa.

      • älä.tapa.viinaa

        Onpas sinulla ollut paha tapa ja ongelma kun olet joutunut piilottelemaan sinulle tarkoitettua vielä juomatonta viinaa.
        Etkö olisi voinut vain laistaa koska olit autolla tai pyytää alkoholitonta? Limuillakin voi skoolata ja pitää juhlapuheenkin, jos tuntuu siltä.


      • älä.tapa.viinaa kirjoitti:

        Onpas sinulla ollut paha tapa ja ongelma kun olet joutunut piilottelemaan sinulle tarkoitettua vielä juomatonta viinaa.
        Etkö olisi voinut vain laistaa koska olit autolla tai pyytää alkoholitonta? Limuillakin voi skoolata ja pitää juhlapuheenkin, jos tuntuu siltä.

        Tuota minäkin ihmettelen, että eikö ollut rohkeutta vain sanoa, ettei ota koska on omalla autollaan liikkeellä. Miksi sitä piti häpeillen piilotella ja salata?


      • New-age

        No eihän loppasuut mitään huomaa! Jos ottaa kulauksen maljannostossa ja vippaa loput juomat viemäriin. Ja mitä se kenellekään kuuluu, mitä lasilliselle tekee. Onhan sellaisiakin, jotka juovat toisen lasista jämät. Ettei mene hyvä aine hukkaan. Ja ei ole kiinni koulutuksesta tai asemasta.
        Tuo on jo kiusaamista ja turhaa vänkäämistä ongelmasta, jos jättää juomisen.
        Voi miten moni on joutunut lopoasuun saattajaksi, että edes löytää kotikadulle, saatikka tunnistaa talonsa.
        En ole ikinä piitannut muiden mielipiteistä, jos en juo, ryypiskele, "juhli".
        Miten monet nolot töpeksimiset laitetaan humalan piikkiin. Tuhmyyttähän se on. Mitä se kenellekään kuuluu. Eihän sitä tarvitse perustella edes autolla.
        Ihmettelijät ihmetelkööt, miksi. Aikuisten oma asia.


      • New-age kirjoitti:

        No eihän loppasuut mitään huomaa! Jos ottaa kulauksen maljannostossa ja vippaa loput juomat viemäriin. Ja mitä se kenellekään kuuluu, mitä lasilliselle tekee. Onhan sellaisiakin, jotka juovat toisen lasista jämät. Ettei mene hyvä aine hukkaan. Ja ei ole kiinni koulutuksesta tai asemasta.
        Tuo on jo kiusaamista ja turhaa vänkäämistä ongelmasta, jos jättää juomisen.
        Voi miten moni on joutunut lopoasuun saattajaksi, että edes löytää kotikadulle, saatikka tunnistaa talonsa.
        En ole ikinä piitannut muiden mielipiteistä, jos en juo, ryypiskele, "juhli".
        Miten monet nolot töpeksimiset laitetaan humalan piikkiin. Tuhmyyttähän se on. Mitä se kenellekään kuuluu. Eihän sitä tarvitse perustella edes autolla.
        Ihmettelijät ihmetelkööt, miksi. Aikuisten oma asia.

        En minäkään ole välittänyt toisten mielipiteistä, vaan olen ihan rohkeasti pyytänyt alkoholittoman maljan.
        Aina on onnistunut, eikä ole tarvinnut häveten piilotella lasiaan, että toiset luulisivat minun juoneen sen.


      • New-age

        Et nyt oikein halua tahallasi ymmärtää kupletin juonta.
        Tee sinä, miten teet. Mutta toiset tekevät toisin ihan samanlaisella mielellä kuin sinä. Mikä sinä olet aina arvostelemaan tai tuomitsemaan muita. Käytöstä, kiitos.
        Mitä ihmettä se sulle kuuluu, jos ihmiset "unohtavat" juoda ja lasi jää jonnekin. Oi voi. Miten tylsää, kun joudut näykkimään muita joka käänteessä.
        Kaikki eivät pidä niistä holittomistakaan vaihtoehdoista, eivätkä halua olla epäkohteliaita. He eivät myös halua huomiota, hei minäminä en sitten huomiohuomio ota alkomahoolia. Huomasitteko. En ota. Huomasitteko.

        Luin toisesta iltiksestä kommentteja niiltä suomalaisilta, jotka ovat kopaisseet tämän maan pölyt jaloistaan. Mielenkiintoisia ovat ne kommentit, millaisina he näkevät meidät pyörittyään aikansa maailmalla: huonosti käyttäytyvinä, töksäyttelijöinä, siis epäkohteliaina. Tällaisen käytöksen voi katkaista kun päättää.

        Olet Tellu usein tarkkanäköinen. Mutta ikävä kyllä käytät liikaa minä-mittariasi ja sitten henkisellä kaulimellasi huidot sinne ja tänne.


      • New-age kirjoitti:

        Et nyt oikein halua tahallasi ymmärtää kupletin juonta.
        Tee sinä, miten teet. Mutta toiset tekevät toisin ihan samanlaisella mielellä kuin sinä. Mikä sinä olet aina arvostelemaan tai tuomitsemaan muita. Käytöstä, kiitos.
        Mitä ihmettä se sulle kuuluu, jos ihmiset "unohtavat" juoda ja lasi jää jonnekin. Oi voi. Miten tylsää, kun joudut näykkimään muita joka käänteessä.
        Kaikki eivät pidä niistä holittomistakaan vaihtoehdoista, eivätkä halua olla epäkohteliaita. He eivät myös halua huomiota, hei minäminä en sitten huomiohuomio ota alkomahoolia. Huomasitteko. En ota. Huomasitteko.

        Luin toisesta iltiksestä kommentteja niiltä suomalaisilta, jotka ovat kopaisseet tämän maan pölyt jaloistaan. Mielenkiintoisia ovat ne kommentit, millaisina he näkevät meidät pyörittyään aikansa maailmalla: huonosti käyttäytyvinä, töksäyttelijöinä, siis epäkohteliaina. Tällaisen käytöksen voi katkaista kun päättää.

        Olet Tellu usein tarkkanäköinen. Mutta ikävä kyllä käytät liikaa minä-mittariasi ja sitten henkisellä kaulimellasi huidot sinne ja tänne.

        Siis?
        Näitä kommenttejani pidit toisen tuomitsemisena? Miten ja millä perusteilla?

        """Tuota minäkin ihmettelen, että eikö ollut rohkeutta vain sanoa, ettei ota koska on omalla autollaan liikkeellä. Miksi sitä piti häpeillen piilotella ja salata?"""

        """En minäkään ole välittänyt toisten mielipiteistä, vaan olen ihan rohkeasti pyytänyt alkoholittoman maljan.
        Aina on onnistunut, eikä ole tarvinnut häveten piilotella lasiaan, että toiset luulisivat minun juoneen sen."""

        Ai jaa joo, eihän kommenttisi minua kai tarkoittanutkaan, koska nikkini on Tellukka eikä Tellu.


      • New-age kirjoitti:

        Et nyt oikein halua tahallasi ymmärtää kupletin juonta.
        Tee sinä, miten teet. Mutta toiset tekevät toisin ihan samanlaisella mielellä kuin sinä. Mikä sinä olet aina arvostelemaan tai tuomitsemaan muita. Käytöstä, kiitos.
        Mitä ihmettä se sulle kuuluu, jos ihmiset "unohtavat" juoda ja lasi jää jonnekin. Oi voi. Miten tylsää, kun joudut näykkimään muita joka käänteessä.
        Kaikki eivät pidä niistä holittomistakaan vaihtoehdoista, eivätkä halua olla epäkohteliaita. He eivät myös halua huomiota, hei minäminä en sitten huomiohuomio ota alkomahoolia. Huomasitteko. En ota. Huomasitteko.

        Luin toisesta iltiksestä kommentteja niiltä suomalaisilta, jotka ovat kopaisseet tämän maan pölyt jaloistaan. Mielenkiintoisia ovat ne kommentit, millaisina he näkevät meidät pyörittyään aikansa maailmalla: huonosti käyttäytyvinä, töksäyttelijöinä, siis epäkohteliaina. Tällaisen käytöksen voi katkaista kun päättää.

        Olet Tellu usein tarkkanäköinen. Mutta ikävä kyllä käytät liikaa minä-mittariasi ja sitten henkisellä kaulimellasi huidot sinne ja tänne.

        """"Kaikki eivät pidä niistä holittomistakaan vaihtoehdoista, eivätkä halua olla epäkohteliaita. He eivät myös halua huomiota, hei minäminä en sitten huomiohuomio ota alkomahoolia. Huomasitteko. En ota. Huomasitteko.""""

        Entäs, jos joku tarjoaa sikarin?
        Laitatko palamaan, kun et halua olla epäkohtelias ja halua huomiota; hei minäminä en sitten huomiohuomio polta Huomasitteko. En polta. Huomasitteko.

        Mikä siinä on erona?

        Kyllä minun mielestäni sen voi yhtä hyvin sanoa, ettei käytä alkoholia kuin senkin, ettei polta, olematta silti epäkohtelias.
        Raukkamaisen feegoa olla juovinaan ja polttavinaan vaikka ei sitä tee.


      • hehehehee
        New-age kirjoitti:

        Et nyt oikein halua tahallasi ymmärtää kupletin juonta.
        Tee sinä, miten teet. Mutta toiset tekevät toisin ihan samanlaisella mielellä kuin sinä. Mikä sinä olet aina arvostelemaan tai tuomitsemaan muita. Käytöstä, kiitos.
        Mitä ihmettä se sulle kuuluu, jos ihmiset "unohtavat" juoda ja lasi jää jonnekin. Oi voi. Miten tylsää, kun joudut näykkimään muita joka käänteessä.
        Kaikki eivät pidä niistä holittomistakaan vaihtoehdoista, eivätkä halua olla epäkohteliaita. He eivät myös halua huomiota, hei minäminä en sitten huomiohuomio ota alkomahoolia. Huomasitteko. En ota. Huomasitteko.

        Luin toisesta iltiksestä kommentteja niiltä suomalaisilta, jotka ovat kopaisseet tämän maan pölyt jaloistaan. Mielenkiintoisia ovat ne kommentit, millaisina he näkevät meidät pyörittyään aikansa maailmalla: huonosti käyttäytyvinä, töksäyttelijöinä, siis epäkohteliaina. Tällaisen käytöksen voi katkaista kun päättää.

        Olet Tellu usein tarkkanäköinen. Mutta ikävä kyllä käytät liikaa minä-mittariasi ja sitten henkisellä kaulimellasi huidot sinne ja tänne.

        @New-age
        "Luin toisesta iltiksestä kommentteja niiltä suomalaisilta, jotka ovat kopaisseet tämän maan pölyt jaloistaan. Mielenkiintoisia ovat ne kommentit, millaisina he näkevät meidät pyörittyään aikansa maailmalla"

        Nyt sanon ruman sanan ja toisenkin. Ylvästelet olevasi joku maailmannainen, vai :D
        Siis Suomi on maailmassa. Onko vaikeaa ymmärtää? Kun on Suomessa, niin on maailmalla.

        Suomalaiset eivät ole kaikki samanalaisia. Kannattaa tutustua pintaa syvemmälle.
        Eivät minkään maan asukkaat ole kaikki samanlaisia. Tutustuhan USAssa köyhimpään väestönosaan, niin saatat huomata, etteivät he joutavia höpise=smalltalkaa leveä tekohymy naamallaan.


      • Viime vuosisadalla, kun alkoholinkäyttö oli työelämän kuvioissa välillä todella runsasta, jotkut suhtautuivat negatiivisesti liiketuttaviin, jotka eivät ottaneet alkoholipitoisia juomia ollenkaan. Usein heitä ei jatkossa kutsuttu ollenkaan mukaan tai kutsuttiin hieman vastahakoisesti.

        Muistan vain yhden kollegan vuosien varrelta, joka ei ottanut "tippaakaan viinaa". Illanistujaiset olivat tärkeä osa suhdetoimintaa ja kohtuullinen tai joskus likimain olematon osallistuminen juomakuvioihin oli oma valintani. Luulen, että ellen olisi ottanut tippaakaan, minua olisi pidetty likimain ulkopuolisena tarkkailijana, mutta kun olin välillä lasi kädessä ja huulilla, olin yksi ryhmän osallistujista.

        PS. Osasin muuten valita hyvän sikarin ja sytytellä sen oikeaoppisesti "isojen poikien" tapaan. ;)


      • optimisti-orvokki kirjoitti:

        Viime vuosisadalla, kun alkoholinkäyttö oli työelämän kuvioissa välillä todella runsasta, jotkut suhtautuivat negatiivisesti liiketuttaviin, jotka eivät ottaneet alkoholipitoisia juomia ollenkaan. Usein heitä ei jatkossa kutsuttu ollenkaan mukaan tai kutsuttiin hieman vastahakoisesti.

        Muistan vain yhden kollegan vuosien varrelta, joka ei ottanut "tippaakaan viinaa". Illanistujaiset olivat tärkeä osa suhdetoimintaa ja kohtuullinen tai joskus likimain olematon osallistuminen juomakuvioihin oli oma valintani. Luulen, että ellen olisi ottanut tippaakaan, minua olisi pidetty likimain ulkopuolisena tarkkailijana, mutta kun olin välillä lasi kädessä ja huulilla, olin yksi ryhmän osallistujista.

        PS. Osasin muuten valita hyvän sikarin ja sytytellä sen oikeaoppisesti "isojen poikien" tapaan. ;)

        PPS. Moni asia riippuu siitä, osallistuuko kuvioihin yksityishenkilönä, vai edustaako työnantajayritystä. Vuosien varrella monet kuviot ovat jo nykyisin muuttuneet vähemmän virallisiksi ja mukavammiksikin.


      • optimisti-orvokki kirjoitti:

        Viime vuosisadalla, kun alkoholinkäyttö oli työelämän kuvioissa välillä todella runsasta, jotkut suhtautuivat negatiivisesti liiketuttaviin, jotka eivät ottaneet alkoholipitoisia juomia ollenkaan. Usein heitä ei jatkossa kutsuttu ollenkaan mukaan tai kutsuttiin hieman vastahakoisesti.

        Muistan vain yhden kollegan vuosien varrelta, joka ei ottanut "tippaakaan viinaa". Illanistujaiset olivat tärkeä osa suhdetoimintaa ja kohtuullinen tai joskus likimain olematon osallistuminen juomakuvioihin oli oma valintani. Luulen, että ellen olisi ottanut tippaakaan, minua olisi pidetty likimain ulkopuolisena tarkkailijana, mutta kun olin välillä lasi kädessä ja huulilla, olin yksi ryhmän osallistujista.

        PS. Osasin muuten valita hyvän sikarin ja sytytellä sen oikeaoppisesti "isojen poikien" tapaan. ;)

        Siis ihan läpi asti sellaista pelkoa, että mitä toiset olisivat sinusta mahdollisesti voineet ajatella, jos olisit sanonut ei. Pelkoa joutua jotenkin ulkopuoliseksi porukasta, jos olisit uskaltanut olla oman tiesi kulkija.


    • kiintiö.täynnä

      Kyllä sitä tuli nuorempana maisteltua yökerhoissa ampiaisesta valko-venäläiseen. Sittentuli aika kun oli hienoo juoda punaviiniä, sitten valkkaria, sitten pienpanimo-oluita. Skumppaa en lähtenyt Strinbergin terdelle juomaan.
      Nykyisin riittää erikoisolut silloin tällöin. Ei vaan huvita :)

    • Melkeinabsolutisti

      Eivät ystävät alkoholittomuuden takia sua ole missanneet vaan siksi, että olet ikävää seuraa. Sellainenhan ei tarvitse olla vaikka on selvin päin. Känniläisten katsominen saattaa pitemmän päälle olla rasittavaa, mutta toisaalta ihan hirrrveän opettavaista puuhaa. Heitä katsoessa ymmärtää, miksi ei kannata ördätä ja tajuaa, että hauskan pitämisen kanssa sillä aiheella ei ole mitään tekemistä.

    • lacucaracha

      Tuota, noin varovasti kysyttynä, oletko oikeasti yli kuusikymppinen ja nyt vasta herkeät kysymään, että mahdatko olla normaali nettipalstalta? Kysymyksesi juomisesta ei ole juttu vaan se, että yleenäs näissä ikälukemissa kysyt mokomaa asiaa. Noh, juttusi on vähän vanha, nykyisin kukaan ei erityisemmin kommentoi, jos jollekin ei väkevät maistu. Kukin huolehtii omista juomisistaan ja alkoholitonta on yleensä viksummissa bileissä tarjolla tai sellaista voi itse tuoda mukanaan tai juoda kahvia, teetä, limua jne.

      Varsinkin ikäihmisten kekkereissä monilla on sellaisia sairauksia ja niihin lääkkeitä, joihin alkomahooli ei sovi, joten naukkailematon ei ole kummajainen. Vaan jos asiasta tekee numeron, ylentää itsensä tai istuu myrtyneenä vahtimassa ja kommentoimassa muuta väkeä, turha kysellä suosituimmuuspisteitä.

      • Absolut_Vodka

        "lacucaracha"

        Rohkeasti vastaan, että olen melkein 7-kymppinen.
        Niin paljon tällä palstalla normaalina keskustellaan alkoholisteista , entisistä ja nykyisistä, että mielestäni saa myös tulla mukaan keskustelua meistä, joita ei alkoholi vie eikä humala houkuttele.
        Se on sukulaisporukka, joka karsaasti katsoo alkoholin nauttimattomuuttani. Siihen kuuluu perheitä, joissa on kaikenikäsiä. Nämä sukulaiset haluavat totuttaa lapsensa pienestä pitäen humalaisiin ja siihen, että alkoholin juominen on normaalia. Yhdenlainen kasvatusmetodi se on tuokin. Kun toisella sukuun kuuluvalla tuli avioero miehen alkoholin käytön takia, niin jopa äitini sanoi, että olisi tuo vaimokin ottanut viinaa kaverina miehelleen, niin ei olisi tullut eroa. Kaikilla ei ole kokemusta alkoholistista perheessä eikä siitä, jos molemmat vanhemmat yhdessä juo, että mitä se perheen lapsille tuo - voi tulla huostaanottoja ja omaisuus mennä.
        Eivät taida tykätä, kun en ole kauhean innostunut huolehtimaan ja suojelemaan lapsia, kun vanhempansa ovat humalassa ja lähtevät vielä kapakkakierrokselle ja jättäen lapset meidän selvempien huomaan. En ole sanonut olevani absolutisti, koska en ole. He nimittelevät minua absolutistiksi, kun en humalassa ole ollut koskaan. Uskovaiseksi luulivat ja että siksi en kännää, mutta oikaisin, etten kuulu kirkkoon.


      • lacucaracha

        OK, hienoa, että vastasit. Kerroin omista kokemuksistani eli en juurikaan alkoholia käytä. Aikaisemmin se haittasi menoa, se on myönnettävä, koska oli tuttavia, jotka joivat eivätkä suvainneet juomatonta. Aika oli silloin kovaa juomsita ihannoiva. Nyt on käynyt niin, että ne juoneet ovat joko kuolleet tai muutamat Alzheimerin hoivissa. Tapailen näitä muutamia edelleen eikä heillekään alkoholi maistu, kun eivät juuri nimeään muista eikä muutakaan. Nuorempien kanssa on juuri niin kuin kirjoitin. On kyllä niin, että seurustelu alkoholistin kanssa ei suju, oli ystävä, entinen tai miesystävä., jollei viina itselle oikein maistu. Muist aen tiedä, mutta viinavillen kanssa en viihdy.

        Vaan onhan niitäkin, jotka joskus (kuten minäkin) ja suhtkoht kohtuudella. Viina on todellakin viisasten juoma. Näissä kuudenkympin ikäisissä osa juo holtittomasti ja osa kohtuudella. Kun nyt valitat ystävyttömyyttä. heitä kyllä löytyy omasta ikäluokasta ja nuoremmista ja vanhemmista, enemmänkin asia on rohkeudesta ja yrittämisestä kiinni kuin alkoholin käyttämisestä. Kotoa pitää vaan mennä raitille liikkumaan ja ihmisten pariin.

        Niin, olin alkoholisten kanssa naimisissa. Kummallista, miten vastakohdat löytävät toisensa lähes aina. Eihän se sujunut. Ex-mieheni sanoi eron syyksi sen, että en osaa edes juoda eli minusta ei ollut ryyppykaveriksi. Ei ollut, kun jonkun piti tienata, jotta oli pötyä pöytään. Elämä kuljettaa karuista kokemuksista huolimatta.


    • Joskus maistuu joskus ei. Hyvin nuoresta lähtien olen ottanut mutta kohtuus. Poikani oli kerran ottanut liikaa, siitä hän sai nuhteita, tyttäreni tuskin ottaa ehkä viiniä en tiedä.

      Toivottavasti lapsenlapset pysyvät pois huumeista, kyllä uskon asian niin olevan, heitä on viisi.

      • Kumpi haluat olla????


      • Viina ei ole koskaan minulle maistunut, mutta humalatila on.


      • 1eero

        Et ole juonut hyvää viinaa, konjakki, wiski, likööri hyviä viiniäkin, ensin maistellen lopulta tuli humala niin silloinkun nuorempana ei enään tahtoi tulla putki jolloin juomat aina loppui kesken.
        Silloin ennen, oli pitkiäkin paussia jossain vaiheessa lipsahti, sitten meni lujaa kunnes elimistö alkoi huutaa apua oli pakko kärsiä krapulaa oijoi sitä krapulaa, nyttemmin aniharvoin aivan pienet huikat ihan huvin vuoksi ilmankin voin olla, ei enään ongelma.


    • yksreiskavaan

      Itse aloin juoda 14-15 vuotiaasta asti 30 vuotiaaksi. Tuli juotua kaikenlaista jopa lasolia joka ei kyllä pysynyt sisällä aina Mankkaan "kaatopaikan pontikaan".
      Juominen loppui kun kohtasin Vapahtajani Jeesuksen -70 luvun loppupuolella.
      Sen jälkeen ei ole viinaa juotu pisaraakaan. Ehtoolisviinikin on ollut alkoholitonta.
      Jälkeenpäin olen päätellyt viinankäyttöni huonon itsetunnon pönkittämiseksi ja arkuutena sekä "kaveriporukassa" mukana olemiseksi. Olen jo reilusti 60v. ja edelleen raitis. Mistä kiitos Jeesukselle.

    • Iloisesti.hörppien

      Just noin kuin yksilesken. Hilpeän hiparakan takia vain otan. Epäilen vahvasti kun joku sanoo että konjakki, wiski, viinit olisivat hyvänmakuisia. Se täytyy sanoa että jos piimä menisi päähän, olisin alkoholisti. Se on hyvää. Samoin vesi ja jotkut aidot hedelmämehut. Hyvä että niissä ole prosentteja. Kyllä viinan makuun pitää tottua ennen kuin sen voi irvistelemättä nielaista.

      • Aromeja-aisteille

        Sopivassa määrin nautittuna alkoholi on kuin lääke. Milloin lääkkeet ovat olleet hyviä? Poislukien lapsien makeaksi muutetut lääkelmät.


    • maistunut

      Minulle viina on aina maistunut. Olen tykännyt se maustakin, mutta on aina ollut niin paljon muuta tekemistä, ettei juopotteluun ole oikein aikaa jäänyt.
      Nyt vanhuuseläkeläisenä kun aikaa olisi, viina usein ei maistu. Se kyllä harmittaa.

    • Iloisesti.hörppien

      maistunut, härnäät ja öykkäröit niille jotka sitkuttelevat, ettei ottaisi liian usein ja liikaa. Kun turhaa aikaa eläkkeellä joillakin on. Vai mitä? Onko varaa? Että vielä harmittaakin maistumattomuus? Ystävällisesti kuitenkin,

    • Mikä_milloinkin

      Mielestäni voi olla käyttämättä alkoholia, kunhan ei tee siitä numeroa. Itse en juuri muista, että maailmassa alkoholia onkaan, paitsi nyt viime päivinä olen lukenut sanomalehdestä, että väkevämpien tulo maitokauppaan estettiin. Niin kauan kun suomalaiset eivät osaa käyttää alkoholia, se lienee hyvä asia, vaikka kaikkinainen kontrolli on noin periaatteessa pahasta.

      Joistakuista absolutisteista kyllä on elämäni aikana tullut mieleen, että he eivät ota, koska pelkäävät menettävänsä itsekontrollin. Jos näin, niin se on kyllä epäilyttävää.

      Toisaalta taas on kaikenlaisia aktiviteetteja, joissa voi irrotella ihan selvin päin. Ihmettelen, mikseivät ihmiset harrasta niitä enemmän.

      • oikeailo

        Ettäkö irroitella selvin päin, ei vaan ole mahdollista. Ilo ilman viinaa on teeskentelyä!


      • Kehity

        Ihan kuule kateellisten panettelua. Niitten jotka eivät ilosta tiedä yyyhtään mitään oli viinaa tai ei.


      • Vääräilo
        Kehity kirjoitti:

        Ihan kuule kateellisten panettelua. Niitten jotka eivät ilosta tiedä yyyhtään mitään oli viinaa tai ei.

        Et sitten sinäkään raitis leikkiä ymmärrä, tyypillistä raittiiden tosikkomaisuutta!


      • Punkutar

        Mutku en mää niiin raitis ole. Enkä edes tosikko vaikka tällä hetkosella naurun aiheet ovatkin ehkä vähemmässä kuin normisti.


      • Vääräilo
        Punkutar kirjoitti:

        Mutku en mää niiin raitis ole. Enkä edes tosikko vaikka tällä hetkosella naurun aiheet ovatkin ehkä vähemmässä kuin normisti.

        Tulipas se pienen härnäämisen jälkeen totuus sieltäkin...No mutta mikä noin muuten on juuri nyt noin pahasti?


      • Pääolivesiselvä

        Se ei kuulu julkiseen jakeluun. Tuossa illan hämärtyessä nauroin kyllä niiin jotta meinasin tukehtua. En tiedä oliko 14 asteisessa järvessä pulahtaminen syynä ...


    • maissiiii

      Varmaankin ihan normaalia...

      tosin aloituksessai on jännä ristiriita
      miksi ystäväpiirisi sinut hylkää,
      eikös ystävä ole ystävä, niin miksi ja vain alkoholistako tulee erottava tekijä.
      Eivät kutsu juhliinsa, olet sitten ennen mennyt, ja ykskaks ruvennut ilonpilaajaksi.
      mutta eihän siinä mitään jos kerranolet tasoissa ilman alkoholia käyttäviä ystäviäsi, Ei huolen häivää, älä murehdi moista


      Olen monesti ollut ystävieni juhlissa ilman alkoholia, ei se minua ole pahentanut, yhteisyyttä ollaan löydetty, ei ole kukaan ketään terrorisoinut,
      Useamman kerran häissäkin esim puolassa, ja niistä juhlista ei alkoholia puutu, mutta on siellä monenmoista muutakin juotavaa, ei siellä kukaan kännissä häärää, mutta iloisia ihmisiä vaikka kuinka. Niissä juhlissä syödään ja taas syödään ja juodaan siinä ohessa, juominen ja kännääminen ei ole mikään pyrkimys.

      juhlaan kuuluu yleensä ruoka ja juoma, jokainen valitsee sen mitä nauttii oman mielihalunsa mukaan. jos asiallisesti ilmaisee mitä tarjoilusta haluaa valita, ei tyrkytyksiin toki tarvitse suostua, mutta ei siitä ettei nauti sitä eikä tätä kannata kauheaa numeroa ja haloota tehdä.

      • Nykäsen linjoilla: "ehkä otan, ehkä en"..)) Yleensä en ota alkoholia, koska se ei tarjoa minulle minkäänlaista lisäarvoa olemiseeni.
        Totta, kyräilyä tapaa joskus, huomautellaankin, ainakin tutummassa seurassa, Tulkitsen sen kuitenkin niin, että kyräilijöillä oli valmiiksi jotakin hampaankolossa ja viinan rohkaisemana käyvät sitten veetuilemaan. Siinä mielessä harmittaa, mutta ei siksi, että joku tahtoo juoda.
        Siis seurustelumielessä. Perhejuhlissa, joissa on mukana lapsia, toivoisin kuitenkin isompaa pidättyvyyttä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1245
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1185
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe