Suunta on oikea, ministeri Mykkänen!

"Ministeri Mykkänen suuntaisi EU-rahoitusta maatalouden sijaan osaamiseen ja turvallisuuteen", parkaisee objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK järjestölehti tänään nettisivuillaan. Ja odotetusti tietysti parkaiseekin.

On kuitenkin ilahduttavaa nähdä, että eduskunnassa alkaa löytyä yhä useampi ääni ihmettelmään, kuinka herra paratkoon on mahdollista, että holvaamme vastikkeettomasti vuosittain yhteisistä verovaroistamme liki neljä (4)miljardia euroa maataloussektorille.

Kun suomalaisten ruokapöytään tarvitaan kotimaista alkutuotantoa n. 1,5 mrd€ verran, voimme havaita, että megalomaaniset maataloustukiaiset aiheuttavat pelkästään roimaa (ja turhaa) ylituotantoa ja ovat siten raskaaksi taakaksi kansantaloudellemme.

Kepulaisten älämölön Mykkästä vastaan ymmärtää. Kepulaiset, jos ketkä tietävät, että tukiaisilla on enemmän sosiaalisen kuin minkään muun tuen luonne. Suomessa on n. 50.000 tilaa. Niistä 30.000 ovat merkityksettömiä tuotannoltaan, ja heidän palveluksiaan ja tuotoksiaan emme oikeasti tarvitse. Parhaat 20.000 tilaa kykenevät tuottamaan niin ruuan kuin olvinkin.

Suoltamalla näille 30.000 tarpeettomalle maatilalle raskaat tukiaiset, tuemme heidän loisimistaan
vähintään 20.000 € vuosittain. Jos maataloustuet poistettaisiin, nämä kompetenssivajeiset joutuisivatturvautumaan työmarkkinatukeen tai toimeentulotukeen, jolloin heistä aiheutuva rasite olisi alle 10.000 €. Tämä on se syy, miksi Keskusta haraa tukien vähentämistä vastaan.

Suunta on oikea, ministeri Mykkänen!

59

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parasvoittaa

      Jarmo Itälehto oli paras sekä sängellä että nurmella traktorikynnön suomenmestaruuskilpailuissa

      Kisaan osallistui yhteensä 19 kilpailijaa. Eniten kilpailijoita oli Uudeltamaalta.

    • aiijjjaaa

      Isojen ruokafirmojen otettava vientivastuuta. Kiinan-­vienti voi viiden vuoden päästä olla yhtä suurta kuin maitosektorin vienti Venäjälle oli ennen tuontipakotteita.
      Viennistä pitää saada lisätuloja.

      Budjetin odotetaan pienenevän, koska nettomaksaja Britannia lähtee EU:sta.

      ”Suomen täytyy kysyä, nouseeko nettomaksuosuus. Jos ei, niin mistä otetaan pois”, Mykkänen kysyy.
      Intoa maksujen nostoon tuskin löytyy. Siksi alue- ja maa­talouspolitiikan täytyy varautua uudistuksiin.

      ”Suomelle, myös maakunnille, on eduksi, jos Eurooppa kehittyy osaamiseen, tutkimukseen ja turvallisuuteen perustuvana alueena. Rahoituksen pääpainon on oltava näissä”, hän vastaa kysymykseen maatalousbudjetin kohtalosta.

    • TukiaistenMauseleumi

      Tukiaismaaalous on kuolleempi kuin Leninin muumio Punaisella torilla. Molemipia kuitenkin palvotaan. Leninin muumion huolto tulee kuitenkin paljon halvemmaksi kuin täkäläinen rökäletappiollinen tukiaismaatalous.

      • oikeadino

        Ja höpönhöpö!

        Itsekin syöt joka päivä!


      • vbnbvnvn
        oikeadino kirjoitti:

        Ja höpönhöpö!

        Itsekin syöt joka päivä!

        Osaaminen ja turvallisuus.Eli lisää moniosaajia ja sitten lisää kummasti tarvitaan turvallisuutta sen jälkeen.


    • PorskuttavaKepu

      dejavu`- ilmiö. En meinannu uskoa, että on ihan uusi juttu.

    • nälänhätäää

      Turvallisuudellahan tarkoitti nälkäisten kaupunkilaisten eristämistä, sillä leikkuri rahoitukseen =

    • isännänääni

      Niin varmaan Mykkänen suuntaisi EU-rahoitusta omiin kohteisiinsa, mutta kun se on nyt niin että EU on nyt herra talossa ja märää minne rahansa laittaa.

    • PummijJaPummi

      Maataloustukiaiset ovat loisimisrahaa valtavia tappioita ja saastetta tuottaville suurmaanomistajille. Sosiaalipummeja on eri skaalassa. Alkohlistit ja kerjäläiset ovat veronmaksajien kannalta vähän kustannuksia tuottavaa väkeä...

      • jamaailmapelastuu

        Kautta maailman, Jopa tunge peräreikääsi tukko,


    • Verot-minimiin

      Olet täysin oikeassa. Tuo suomen ja EUn maataloustuotannon kulujen kattamiseen maksama tuki pitää lopettaa ja siirtää tuotteiden hintaan. Kun tuotteen hinta nousee niin ruokaankin suhdaututaan arvokkaammin ja valtava ruokahävikki pienenee.

      Kun peltoja ei enää lannoiteta eikä kasviituholaisia tai rikkaruohoja torjuta saastuminen lopuu ja satomäärät laskevat ehkä kolmannekseen joka taas vuorostaan aiheuttaa sen että kehittyneissäkin maissa siirrytään lievästä ylituotannosta niukkuuteen. Ja kuten markkinataloudessa silloin tapahtuu, hinnat nousevat koska siirrytään ostajan markkinoista myyjän markkinoihin.

      ”THL: Alkoholi maksaa yhteiskunnalle vähintään kaksi miljardia euroa vuodessa.”
      http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/THL-Alkoholi-maksaa-yhteiskunnalle-vähintään-kaksi-miljardia-euroa-vuodessa/894783

      Nyt en aivan ymmärtänyt kirjoitustasi että alkoholi tuottaisi yhteiskunnalle vähän kuluja. Jos uutinen pitää paikkansa alkoholin aiheuttamat kulut ovat suuremmat kuin maataloustuki. Maataloustuki on 1,4 miljardia euroa vuodessa ja akhoholin kulut 2 miljardia euroa.

      Kyllä minusta akholin kulut pitöisi maksattaa niiden aiheuttajilla eikä yhteisunnan.
      Olisi myös hyvä jos pikkuhiljaa siirryttäisiin myös muussa valtion kononasn tai osittain kustantamassa toimissa malliin jossa jokainen maksaa omat palvelunsa.
      Esimerkki opetus ja terveydenhoitolaitokset pitää yksityistää, kansaneläke, lapsilisät ja kaikki yhteiskunnan kustantamat palveluiden kulut maksattaa niiden käyttäjillä.
      Mikä valtava säästö veroissa.

      • "Maataloustuki on 1,4 miljardia euroa vuodessa ja akhoholin kulut 2 miljardia euroa.", kirjoitti nimimerkki "Verot-minimiin" varmaan aidosti itse, vähäisellä ymmärryksellä varmasti täysin uskoen asioiden noin olevan.

        Ihan perimmäiseen totuuteen hän ei kuitenkaan yltänyt. Maataloustukiaiset kun laajasti ottaen ovat liki 4,0 mrd€ vuodessa. Alkoholin kustannukset kansantaloudelle ovat THl:n erään toisen selvityksen mmukaan 1,5 - 2,0 mrd€.

        Hieman kirjoittaja on muutenkin kaksinaamainen. Noihin alkoholin haittavaikutuksiin on nimittäin myös tukijussi itse välillisesti suuri syyllinen. Kovasti karvainen koura ojossa
        on hän nimittäin kuittaamassa tukiaiset myös niistä tuottamistaan ohratonneista, jotka käytetään alkoholin valmistamiseen.

        Tuet pois alkoholin raaka-aineilta ja 25 % raippamaksu viljaa alkoholin valmistukeen myyville!


      • outoyhtälö

        pientähän tuo on lähes 40 MILJARDIN sosiaalitukiin verrattuna, ja onhan Suomella piikki auki tukea ulkomaita lähes MILJARDILLA vuodessa, joka Jopalle ei näytä tuottavan mitään ongelmaa.


      • outoyhtälö kirjoitti:

        pientähän tuo on lähes 40 MILJARDIN sosiaalitukiin verrattuna, ja onhan Suomella piikki auki tukea ulkomaita lähes MILJARDILLA vuodessa, joka Jopalle ei näytä tuottavan mitään ongelmaa.

        Sosiaalituet ovat suuria, en sitä kiellä, mutta vertailua ei pidäkään tehdä vertaamalla
        niitä maataloustukeen. Se ei ole ole asian ydin.

        Asian ydin löytyy, kun verrataan y k s i t t ä i s t a s o l l a henkilön saamaa työmarkkinatukea
        henkilön saamaan maataloustukeen.

        Hoitamalla 30.000 vähiten tuottavan viljelijän toimeentulon maksamalla maataloustukea, vaikka näiden onnettomien tuotannolla ei ole merkitystä ruokahuollollemme, Keskusta -niminen puolue on saanut vuosien saatossa suhmuroitua heille (keinotekoista) tuloa n. 20.000€ vuodessa. Jos he olisivat työmarkkinatuella summa olisi alle 8.500€.

        Maataloustukea ei tarvittaisi lainkaan, jos nämä 30.000 vähäisintä tilaa olisivat poissa tuotannosta, jolloin valtion säästö olisi 4.000.000.000 € ja vastaavasti kulut lisääntyisivät 255 M€, kun näille tuotantonsa lakkauttaneille maksettaisiin työmarkkinatukea.

        Kun alkutuotantomarkkinoilta katoaisi tämä ryhmä, josta aina löytyy joku, joka on rahapulassaan valmis myymään vielä halvemmalla, tuottajahinnat kääntyisivät nousuun, ja tuottajat tulisivat toimen ilman tukia. Toki jo nytkin on niin, että näiden 20.000 maatilan tuottavuus on siinä kunnossa, että he eivät tosiasiallisesti tukea tarvitsisi.

        Maataloustuki lakkauttaen EU-lta tukena saatavat eurot voitaisiin suunnata ministeri Mykkäsen osoittamiin kohteisiin, joissa niillä olisi kansantalaoutta parantava vaikutus, toisin kuin nyt on laita.


      • luti_vain

        Kyllä se käy, mutta haluan myös lopettaa omista veroistani maksut/ rahan ohjaamisen, työttömyys tukiin, asumistukiin, yritystukiin, päivähoito/kouluihin, kehitysapuun, matuille ja lista jatkuu,,


    • Hyvätuloinen

      Hyvä. Itse olen hyväpalkkainen mies eteläsuomesta eikä tuloissani tuntuisi jos ruoan hinta vaikka kolminkertaistuisi koska minä myös maksan paljon veroja kun maatalostuki lopettaisiin se myös keventäisi verorasitustani.

      Julkinen sairaanhoito ja koulutus sekä asumistuet ja lapsilisät voisi yksityistää, periaatteella se maksaa joka käyttää.
      Minulla ei ole lapsia, olen melko nuori ja hyväkuntoinen joten en tarvitse mitään yhteiskunnan palveluja.
      Kun nykyisin maksan miltei puolet tuloistani veroja joilla kustannetaan palveluja joita en itse käytä. MIKSI?

      • Tyydy--

        Pienempään palkkaan niin ei men verookaan niin pal :)


    • mikkohärnä

      kansalliset maataloustuet ovat institualisoitua kerjäämistä

    • hyvätuloinen

      Totta. Kuten kirjoitin, tuotteelle tuotantokustannuksia vastaava hinta ja tuet pois.
      Ei ainakaan minun 8000€ kuukausipalkassani ruoan hinnan nousu tunnu missään koska veroni laskevat kun ei enää tarvitse maksaa maataloustukia.

      Siis, 1,4 miljardin tukien osuus siirretään suoraan ruuan hintaan ja vastaava tukien osuus pois veroista.

      Kumma kun mikään puolue ei ole ottanut maataloustukien poistoa vaaliteemakseen.

      Puolue saisi kannatusta kun julistaisi: "verotus kevenee 1.4 miljardilla eurolla jos pääsemme eduskuntaa"

      • fairplayindeed

        Kyllä se käy, mutta haluan myös lopettaa omista veroistani maksut, työttömyys tukiin, asumistukiin, yritystukiin, päivähoito/kouluihin, kehitysapuun, matuille ja lista jatkuu,,


    • Tukiaissairaus

      Maatalouden katastrofaalisiin tuotoksiin kuiluvat myös valheet siitä, että vastikkeettomat tukiaiet olisivat vain 1,4 tuhatta miljoonaa eli 1,4 miljardia € vuodessa. Valitettavasti tässä valheesa desimaalipiste on väärässä paikassa. Tukiaisten määrä Suomessa ylitti OECD:n mukaan nykyrahassa 6 miljardia euroa jo 1990-luvun alussa. Tämän jälkeen tukiaisten määrät ja muodot ovat huikeasti kasvaneet. Tukiaisten todellinen määrä on kuitenkin tarkoin varjeltu salaisuus, jonka avaamista estetään ja valvotaan erityisen tarkasti.

      Tukiaisin ei edelleenkään (eikä OECD:ssäkään) lasketa ympäristön saastumista ja myrkytystä eikä vapaata saastuttamisoikeutta. Suomessa maataloushallinnot ja mtk-kepulle räätälöity taloyhtiöluokkaa oleva kunnallishallinto ovat valtavia rahanreikiä. Valitetavasti tukiaistuhot ovat paljon lähempänä 14 miljardia kuin valheellista 1,4 miljardia euroa vuodessa.

      Maataloustukiaiset ovat Suomen talouden syöpäsaiaus, joka leviää vailla hoitoa.

      • oletsairas

        Ja höpönhöpön!


      • jasenhuomaa

        Jopalla se ei pää parane.


    • totuussattuujussia

      viljelijät elävät etelän almuilla

      • Tukiloiset

        Tukiaisrohmut ovat kirppuja koiran turkissa.


    • puolin-ja-toisin

      Totta. viljelijä saa tuotteittensa käyttäjiltä elantonsa.

      Tosin minulla on sellainen käsitys että ilman viljelijää ei etelässäkään elettäisi.

    • Jaska-Ponttinen

      "Tukiaisten todellinen määrä on kuitenkin tarkoin varjeltu salaisuus, jonka avaamista estetään ja valvotaan erityisen tarkasti." nimimerkki "Tukiaissairaus"

      Tuo on täysin totta. olen nimittäin totta. Olen päässyt käsiksi suojelupoliisi salaisiin tietoihin ja siellä on monta mapillista tietoa että ei edes 14 miljardia euroa ole totuus vaan 30 miljardia euroa.

      Kansanedustajat jotka äänestävät maataloustukien puolesta kuuluvat erääseen salaseuraan jonka salaisena sopimuksena on äänestää valtion tulo ja menoarvioesitykseen maataloustuet.

      Kansanedustajia on ohjailu CIAn Projekti MK-Ultra mielenohjailumenetelmällä.

      Projekti MK-Ultra eli MKultra tai MKULTRA oli Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:n salaisen ohjelman koodinimi. Ohjelman tarkoituksena oli tutkia erilaisia hypnoosi- ja aivopesutekniikoita.
      CIA:n asiakirjojen mukaan projektin tehtävänä oli saada tietoa kemiallisia, biologisia ja radiologisia menetelmistä, joilla voidaan ohjata ihmisten käytöstä."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Projekti_MK-Ultra

      • maalaisenmaailmankuva

        hauskaa?
        itse uskot kuitenkin haarp iin ja muihin hörhöihin salalittoteorioihin


      • Ryänänperan-Hiski
        maalaisenmaailmankuva kirjoitti:

        hauskaa?
        itse uskot kuitenkin haarp iin ja muihin hörhöihin salalittoteorioihin

        En tiedä ketä tarkoitat haarpilla. Ehkä naapurinkylän Haarpilan Veikkoa, joka oli kova sahuri ja naisten ja paloviinan perään.
        Veikkohan kertoi että kun sahattavassa tukissa oli naula, sen oli tukkiin laittanut kilpailevan sahurin, Kutvosen Tuovetin nuorempi poika. Että se salaliittoteorioista. Mene ja tiedä onko totta.


    • salaliitot-paljastuu

      Minä uskon täysin nimimerkki Jaska-Ponttisen ja Tukiaissairauksen esittämiin faktatietoihin. Jotain tuollaista on ollut odottavissa, eihän kansanedustajat muuten niin yksimielisesti olisi hyväksyneen valtion budjettia jossa määritellään myös maataloustuet.

      Kun tieto leviää maailmalle ja Watergatet ja muut jäävät kirkkaasi toiseksi.


      "Tukiaisten todellinen määrä on kuitenkin tarkoin varjeltu salaisuus, jonka avaamista estetään ja valvotaan erityisen tarkasti."

      Mikä tuo taho on, sen nimimerkki Tukiaissairaus kohta paljastaa ja myös kansanedustajiin käytetystä Projekti MK-Ultra mielenohjausmenetelmästä tietoa.

      • ihmepimittelyä

        KELAN Sosiaalituet julkisiksi nimineen, alkaa kansalle paljastua kuppaajat.


    • Viimeikin-näyttöä

      ”Maataloustukea ei tarvittaisi lainkaan, jos nämä 30.000 vähäisintä tilaa olisivat poissa tuotannosta, ...”jopa_vain”

      Ilmeisesti lopultakin joku maataloustukien vastustaja, ehkä itse nimimerkki jopa_vain näyttää ensi satokaudella miten suuri tila pystyy ilman maataloustukia saamaan voittoa tuotannosta ja jää vielä palkkaa viljelijälle.

      Tälläistähän täällä on ehdotettu että ylläoleva jopan väittämä saisi konkreesstistä näyttöä.

      • Ymmärrän hyvin, että kognitiivisen dissonanssin vallassa oleva ei voi
        todellakaan - millään ilveellä - käsittää, että maataloutta voidaan
        Suomessakin harjoittaa kannattavasti ilman tukiaisia.

        Suurmaanviljelijä Björn Wahlroos antoi jo aikaa sitten televisiossa
        lausunnon, jonka mukaan ilman tukiaisiakin toimeen tultaisiin. Tätä
        käsitystä on viime aikoina vahvistanut munafarmari (ja kohta sikafarmarikin)
        Mikko Välttilä Somerolta, joka lopetti nöyristelyn kieltäytymällä tukiaista ja porskuttaa
        siitä huolimatta jopa paremmin kuin silloin kun vielä otti tukiaisia.

        Ilman tukiaisia tapahtuvan maataloustuotannon tuottajahintoihin syntyy
        myös melkoista kasvua, kun vähäisimmät 30.000 tilaa lopettavat tuotantonsa,
        eivätkä ole sitten enää häiriköimässä hinnan kehitystä, kuten nyt ovat,
        kun aina heistä löytyy luusereita, jotka ovat rahapulassaan pakotettuja
        tuottajahintoja polkemaan. Täältä suunnasta kannattaisi Jari Lepänkin
        lähteä nykyistä maatalouden tuottajahintavääristymää oikaisemaan.
        Nykyiset alhaiset tuottajahinnat, kun johtuvat enimmäkseen ellei
        kokonaan näsitä 30.000 maatilasta, joille ei ole tsiasiallista
        tarvetta.


      • tuhnuilmassa

        Jopa on kävelevä aivopieru.


      • mitäihmeenhöpinää
        jopa_vain kirjoitti:

        Ymmärrän hyvin, että kognitiivisen dissonanssin vallassa oleva ei voi
        todellakaan - millään ilveellä - käsittää, että maataloutta voidaan
        Suomessakin harjoittaa kannattavasti ilman tukiaisia.

        Suurmaanviljelijä Björn Wahlroos antoi jo aikaa sitten televisiossa
        lausunnon, jonka mukaan ilman tukiaisiakin toimeen tultaisiin. Tätä
        käsitystä on viime aikoina vahvistanut munafarmari (ja kohta sikafarmarikin)
        Mikko Välttilä Somerolta, joka lopetti nöyristelyn kieltäytymällä tukiaista ja porskuttaa
        siitä huolimatta jopa paremmin kuin silloin kun vielä otti tukiaisia.

        Ilman tukiaisia tapahtuvan maataloustuotannon tuottajahintoihin syntyy
        myös melkoista kasvua, kun vähäisimmät 30.000 tilaa lopettavat tuotantonsa,
        eivätkä ole sitten enää häiriköimässä hinnan kehitystä, kuten nyt ovat,
        kun aina heistä löytyy luusereita, jotka ovat rahapulassaan pakotettuja
        tuottajahintoja polkemaan. Täältä suunnasta kannattaisi Jari Lepänkin
        lähteä nykyistä maatalouden tuottajahintavääristymää oikaisemaan.
        Nykyiset alhaiset tuottajahinnat, kun johtuvat enimmäkseen ellei
        kokonaan näsitä 30.000 maatilasta, joille ei ole tsiasiallista
        tarvetta.

        No eikö sitten olisi selkeitä vaan lopettaa tuet kaikilta tiloilta ja antaa markkinoiden valita kuka pärjää ja kuka ei? Mikä ihmeen päähänpinttymä se on että selektiivisesti kokojärjestyksessä tiloja lakkautettaisiin, sehän on ihan absurdi ajatus monessakin suhteessa. Taitaa olla pelkkää provoilua koko höpinä, uskoneeko itsekään noihin juttuihinsa?


      • siinähaastetta

        Lopeta Jopa tuet koko maailmasta.


    • massiivistasäästöä

      Jos 10000 suurinta tilaa lakkautettaisiin tarpeettomina, niin maataloustukien määrä pienenisi 90 prosentilla, vaivaiset 10 prosenttia enää tarvittaisiin. Tämähän se vasta säästöä olisi.

    • TUETPOIS

      1400 HEHTAARIN TILA IHAN LIIAN SUURII. TUETPOIS JA HETI. TILOJEN PITÄÄ OLLA PIENEMPIÄ JA KALUSTON MYÖS NIIN SAADAAN VERONMAKSAJIEN KANNALTA PARAS TULOS.

    • aijjjjaaa

      "Suurmaanviljelijä Björn Wahlroos antoi jo aikaa sitten televisiossa
      lausunnon, jonka mukaan ilman tukiaisiakin toimeen tultaisiin." jopa_vain

      "Myös kansallisia maataloustukia Wahlroos leikkaisi - ja oikein kunnolla.
      Wahlroos sanoo, että lähtisi mielellään Brysseliin viemään viestiä, että vuonna 2013 Suomi luopuu vaikeiden alueiden 141-maataloustuesta, tietenkin joitakin myönnytyksiä vastaan. Hän itse ei tiettävästi saa juuri tätä tukea, vaikka Wahlroos on yksi eniten maataloustukia viime vuosina saaneista suomalaisista yksityishenkilöistä. Vuonna 2009 hän sai tukea tilalleen 273 000 euroa, joka on ilmeisesti ollut EU:n maksamaa suoraa tilatukea.
      https://www.uusisuomi.fi/raha/109373-273-000-€v-maataloustukea-saava-wahlroos-panisi-leikkurin-kayntiin

      "Somerolainen kanalayrittäjä Mikko Välttilä kertoo blogissaan päättäneensä tänään luopua kaikista maataloustuista. Hän ei aio hakea tukia enää vuodesta 2017 alkaen.

      Jatkossa hän aikoo keskittyä saamaan tilaltaan tarpeeksi tuloja ilman tukiakin.

      Välttilän mukaan hänen tapauksessaan se on mahdollista, koska free range -kanalan tuotanto on erikoistunutta ja kaikki tuotanto markkinoidaan suoraan kuluttajille.

      Lisäksi hänen 18,5 hehtaarin tilansa pystyisi huippuvuonna tuottamaan leipäviljaa vain 130 tonnia, eli kolme rekkakuormaa.

      "Jos tämän kolmen rekkakuorman tuottamisen valvontaan yhteiskunta haluaa käyttää virkamiesten aikaa karkeasti arvioiden kuusi työpäivää, ei kyllä olla mitenkään kestävällä pohjalla. Suomessa tuotetaan kuitenkin miljoonia rekkakuormia viljaa vuodessa", hän kirjoittaa.

      Välttilä teki päätöksensä tänä aamuna sen jälkeen, kun Ely-keskuksen tarkastaja ilmoitti olevansa Välttilän peltojen keskellä tarkistamassa niiden kasvipeitteisyyttä."
      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/yrittajalta-raju-paatos-luopuu-kaikista-tuista/ZUuHdv8R

      .


      Siis: "Jatkossa hän aikoo keskittyä saamaan tilaltaan tarpeeksi tuloja ilman tukiakin.

      Välttilän mukaan hänen tapauksessaan se on mahdollista, koska free range -kanalan tuotanto on erikoistunutta ja kaikki tuotanto markkinoidaan suoraan kuluttajille."

      Yhteenvetona, Björn Wahlroosille tuet kyllä kelpaavat eikä hän edes saa kansallisia tukia koska viljelee pelkkää viljaa eteläsuomessa.
      "Wahlroos sanoo, että lähtisi mielellään Brysseliin viemään viestiä, että vuonna 2013 Suomi luopuu vaikeiden alueiden 141-maataloustuesta. Hän itse ei tiettävästi saa juuri tätä tukea.

      Jopa-vain kirjoittaa: "Suomessa on n. 50.000 tilaa. Niistä 30.000 ovat merkityksettömiä tuotannoltaan, ja heidän palveluksiaan ja tuotoksiaan emme oikeasti tarvitse. Parhaat 20.000 tilaa kykenevät tuottamaan niin ruuan kuin olvinkin."

      Nyt kuitenkin kelpaa esimerkiksi 18,5 hehtaarin tila Mikko Välttilän tila joka tuottaa kananmunia. Ottaisit jopa nyt esimerkin näistä "merkityksellisistä" tiloista.
      Siis sellaisesta vaikkapa 200ha kasvinviljelytilasta joka myy satonsa kauppoihin.
      Ei viljaa voi myydä kuten kanamunia yksityisille ovelta-olelle menetelmällä.

    • ihmelässy

      lapsellista lässytystä... mitä yrität sökeltää?

      ihan samalla tavalla kuin välttilä myy kokonaisuuden kannalta marginaalisia määriä munia myydään viljaakin suoramyyntinä jauhoina

      realiteetti on että vähemmän kuin 1/3 tukitiloista tuottaa huomattavasti enemmän kuin 2/3 maataloudessa tuotettavasta raaka-aineesta.
      se ei muutu sönkötyksillä.

      • tääohienoo

        Kymmenen duunaria tuottaa huomattavasti enemmän, kuin yksi duunari.


      • ihmehörhöilyä
        tääohienoo kirjoitti:

        Kymmenen duunaria tuottaa huomattavasti enemmän, kuin yksi duunari.

        ja sama länkytys jatkuu...


    • aijjjjaaa

      "lapsellista lässytystä... mitä yrität sökeltää?
      ihan samalla tavalla kuin välttilä myy kokonaisuuden kannalta marginaalisia määriä munia myydään viljaakin suoramyyntinä jauhoina."

      Siis: "Nyt kuitenkin jopalle kelpaa esimerkiksi 18,5 hehtaarin tila Mikko Välttilän tila joka tuottaa kananmunia. Ottaisit jopa nyt esimerkin näistä "merkityksellisistä" tiloista.
      Siis sellaisesta vaikkapa 200ha kasvinviljelytilasta joka myy satonsa kauppoihin.
      Ei viljaa voi myydä kuten kanamunia yksityisille ovelta-olelle menetelmällä."

      Jopahan on aiemmin kirjoittanut että vain suurtuotantotilat joita hän on kertonut olevat 1/3 kaikista tiloista, jatkaisivat tuotantoa ja muiden , esimerkiksi tuon 18.5ha tilan pitäisi lopettaa tuotantonsa.

      Mitä tarkoitit tuolla: "ihan samalla tavalla kuin välttilä myy kokonaisuuden kannalta marginaalisia määriä munia myydään viljaakin suoramyyntinä jauhoina."

      Eihän tuossa siitä ollut kyse vaan tilan kokonaistuotannosta, onko tila suurtuotantotila joka jopan mielesta saisi jatkaa tuotantoa tai kuuluuko tila tuohon 2/3 tilojen koknaismäärästä joiden tuotantomäärät verratuna suurtiloihin ovan vähäisiä.

      Välttilähän itsekin kirjoitti: "Välttilän mukaan hänen tapauksessaan se on mahdollista, koska free range -kanalan tuotanto on erikoistunutta ja kaikki tuotanto markkinoidaan suoraan kuluttajille.

      Lisäksi hänen 18,5 hehtaarin tilansa pystyisi huippuvuonna tuottamaan leipäviljaa vain 130 tonnia, eli kolme rekkakuormaa."

      "realiteetti on että vähemmän kuin 1/3 tukitiloista tuottaa huomattavasti enemmän kuin 2/3 maataloudessa tuotettavasta raaka-aineesta.
      se ei muutu sönkötyksillä." ihmelässy

      No kuka tässä on lässyttänyt kun juuri kirjoitin että Välttilän tila on pientuotantotila jonka pitäisi jopan mukaan lopettaa tuotantonsa vaikka hän taas ottikin sen esimerkiksi.

    • jaaaahaaas

      "Ilman tukiaisia tapahtuvan maataloustuotannon tuottajahintoihin syntyy
      myös melkoista kasvua, kun vähäisimmät 30.000 tilaa lopettavat tuotantonsa,
      eivätkä ole sitten enää häiriköimässä hinnan kehitystä, kuten nyt ovat,
      kun aina heistä löytyy luusereita, jotka ovat rahapulassaan pakotettuja
      tuottajahintoja polkemaan."

      "Maatilojen talouskriisi on valtakunnan puheenaihe, eikä syyttä.
      Kriisin aikana tilakoko ei kasva, ja tuotantoaan jo kehittäneet tilat ovat kannattavuuskriisissä.

      ”Niillä keiden pitäisi investoida, ei ole varaa. Ja ne, jotka ovat investoineet, saavat pahiten nenilleen markkinatilanteesta", Arovuori sanoo. Parhaiten selviytyvät vähävelkaiset tilat."

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/te-kassakriisi-kurittaa-maatilaa-lainat-kaksi-vuotta-maksamatta-1.142609

      Itsekin olen osa-aika viljelijä, suurin osa tuloistani tulee palkkatyöstä.
      Kummallahan on pakottava tarve myydä satonsa nopeasti, minun joka saan suurimman osan tuloistani, kuten kerroin muualta tai isomman tilan isännän joka on ostanut lisämaata tai investoinut kalustoon tai vaikkapa tuotantorakennukseen.

      Jopalla on kyllä niin ihmeellisia että ajattelen onko hän lainkaan pohtinut niiden loogisuutta.

      • eisuurtauhkaa

        Jopa kuuluukin vajaaseen promilleen, älynsä ja aatteensa vuoksi.


      • niinpätietenkinnn

        Lissöö rahhoo, lissöö rahhoo. Miul ei oo mittää velevotteit. Min pengar, jag haluta pengaar.


      • erittäinhienosti

        Jopa kuvasi Kelan


    • kapppasvaan

      Tuo on totta. Kun maatilojen koko on kasvanut, on se tapahtunut velkarahalla ja koska tilojen pitäisi edelleenkin kasvaa jota jopakin on vaatimassa, pitäisi tilojen investoida taas lisää ja harvallapa tilalla sitä rahaa on joten kaikki tapahtuu taas pankin velalla.

      kyllä isot tilat ovat tällä hetkellä velkaisempia joilla on myös kiireellisin tarve myydä tuotantonsa kun pankki haluaa velkojen lyhennyksiä ja korkosaataviaan.
      En silti sanoisi että nekään luusereita ovat, pitää vain saada rahaa ennen kuin vouti realisoi omaisuutta.

    • merkillistä

      Jopa on aiemmin kirjoittanut miten 10% tuottajista tuottaa 90% kaikesta tuotannosta.

      Ylempänä hän kirjoittaa: "...kun vähäisimmät 30.000 tilaa lopettavat tuotantonsa,
      eivätkä ole sitten enää häiriköimässä hinnan kehitystä, kuten nyt ovat,
      kun aina heistä löytyy luusereita, jotka ovat rahapulassaan pakotettuja
      tuottajahintoja polkemaan."

      "Määräävä markkina-asema tarkoittaa, että yritys tai yritysryhmä voi kilpailijoiden toimista välittämättä jotakuinkin itsenäisesti päättää hinnoistaan ja toimitusehdoistaan.
      Määräävän markkina-aseman saavuttaneella yrityksellä voi olla kilpailijoita, mutta näiden asema markkinoilla on heikko. Määräävän markkina-aseman voi saavuttaa jo 20 % markkinaosuudella..."
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Määräävä_markkina-asema

      Miten on mahdollista että vain 10% tuotto-osuudella voi polkea hintoja ja siis määritellä hintoja.

      Ovatko siis todellisia luusereita nuo jotka tuottavat 90% suomen maataloustuotannosta mutta eivät siis osaa hinnoitella tuotteitaan vaikka ovat todellisessa määräävässä markkina-asemassa.

      Äläkä jopa nyt vain vetoa kartellisopimuksiin koska et aiemminkaan ole hyväksynyt sitä syyksi miksi maataloustuottajat eivät määrittele keskenään hintojaan.

    • enostakinkkuu

      Evijärven, Kannuksen ja Kittilän tapaisia tuppukyliä ei yksinkertaisesti ole enää varaa elättää.

      • köyhäweronmaksajaeläk

        Eiookkaa, kun kaikki menee, eikä pisaakkaan, Helskiin asuntotukeen.


    • Suomiasuttuna

      Miten tuo liittyy nyt käytyyn keskusteluun jossa jopa väitti että 10% suomen maataloustuotannosta tuottavat voisivat määrätä maataloustuotteiden hinnat?

      Entä SDP kanta esittämääsi mielipiteeseen,
      ”Suomi jatkossa voisi myös olla sellainen maa, jossa joka puolella Suomea voitaisiin asua ja olisi julkista liikennettä?”

      https://sdp.fi/fi/reilumpi-vaihtoehto/




      ”Rinne sanoo, että puolueista SDP:lle ja keskustalle yhteistä on, että molemmat haluavat pitää koko Suomen asuttuna ja ihmisten elämän edellytykset turvattuna kaikilla.

      Hän sanoo, että yhteys viljelijöihin on historiallisesti vahva, koska työväenliike syntyi muun muassa pienviljelijöiden, torppareiden ja itsensä työllistävien yhteistoiminnassa.”

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/rinne-vakuuttaa-sdp-on-myös-viljelijöiden-puolue-1.136107

      • Tälläinenonjussi

        Torpparitila ovat monen nykytilan lähtökohta


      • Vaatimus siitä, että Suomen pitää kaikkia alueitaan pitää asuttuna on paitsi absurdi, myös
        vastoin kansankunnan yhteistä hyvää. Murto-osalla siitä neljästä (4) miljardista
        veroeurosta, jotka nyt holvataan sumeilematta syvästi kansakunnan taloutta syövyttäviin, vahingollisiin maataloustukiin koko maan asutuksen nimissä, voimme miehittää autiot alueet rajavartioston joukoilla ja siten suojata maatamme vihamielisen valtion interventiolta.

        Koko maan asutusvaatimus näyttää hyvin leikkaavan niin Keskustan kuin SDP:kin kannatusta.


      • onnetontunari
        jopa_vain kirjoitti:

        Vaatimus siitä, että Suomen pitää kaikkia alueitaan pitää asuttuna on paitsi absurdi, myös
        vastoin kansankunnan yhteistä hyvää. Murto-osalla siitä neljästä (4) miljardista
        veroeurosta, jotka nyt holvataan sumeilematta syvästi kansakunnan taloutta syövyttäviin, vahingollisiin maataloustukiin koko maan asutuksen nimissä, voimme miehittää autiot alueet rajavartioston joukoilla ja siten suojata maatamme vihamielisen valtion interventiolta.

        Koko maan asutusvaatimus näyttää hyvin leikkaavan niin Keskustan kuin SDP:kin kannatusta.

        Höpönhöpö!


      • jopaalkaaseotra

        Mitä jopa kertoi?


        voimme miehittää autiot alueet rajavartioston joukoilla ja siten suojata maatamme vihamielisen valtion interventiolta.


        Nyt pelkotiloja kuu-ukkeleistrahan.


      • voihyvätavaton-
        jopa_vain kirjoitti:

        Vaatimus siitä, että Suomen pitää kaikkia alueitaan pitää asuttuna on paitsi absurdi, myös
        vastoin kansankunnan yhteistä hyvää. Murto-osalla siitä neljästä (4) miljardista
        veroeurosta, jotka nyt holvataan sumeilematta syvästi kansakunnan taloutta syövyttäviin, vahingollisiin maataloustukiin koko maan asutuksen nimissä, voimme miehittää autiot alueet rajavartioston joukoilla ja siten suojata maatamme vihamielisen valtion interventiolta.

        Koko maan asutusvaatimus näyttää hyvin leikkaavan niin Keskustan kuin SDP:kin kannatusta.

        Osoittaa aikamoista tietämättömyyttä vetää yhtäläisyysmerkki maatalouselinkeinon ja alueellisen asutuksen välillä. Kaikissa Suomen maakunnissa maatalouuden osuus väestöstä tai taloudesta on marginaalinen. Ne on ihan eri väestöryhmiä ja elinkeinoja jotka dominoivat missä päin tätä maata tahansa. Eli jos aletaan esittämään vaatimuksia asutuksen siirtämisestä etelän taajamiin tai suuriin maakuntakeskuksiin, niin ne koskettavat lähinnä palkansaajia, eläkeläisiä ja yrittäjiä. Toki marginaaliryhmänä mukana myös maatalouden harjoittajat.


    • Tuotteelle kuluja vastaava hinta. Yksinkertaista.

    • kaikkki

      Maataloustuen saaja on jokainen, joka syö ruokaa, jopa ostoruualla ruokitut kissat ja koirat !!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      316
      7118
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2174
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1601
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1419
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1133
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1127
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      1009
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      853
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      49
      837
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe