Jättikorot, velkoja ilmaantu vuosien jälkeen

Msiii

2016 helmikuusta asti olen maksanut joka kuukausi ulosotolle 30% palkastani ja sen lisäksi myynyt asuntoni. Luulin, että tämä alkaisi olla tässä ja velkaa noin 1000€ jäljellä. Asuntokin tosiaan meni niin postini tulee poste restanteen ja illan suussa hain sieltä postini ja löytyi oikein mieltä ylentävä kirje ulosotolta. Uutta velkaa olisikin tulossa vielä 5000€ jostain yksittäisestä asiasta. En tiedä mistä, kun velkojana näkyy vain perintätoimiston nimi. Pääoma on ollut 2800€, mutta korkojen kera pompannut siihen viiteen tuhanteen. Kyseiseltä perintätoimistolta en muista koskaan saaneeni kirjeitä eikä nimikään ei sano mitään. Vertailun vuoksi yhden toisen velan pääoma ollut 5090€ ja korkojen kanssa 5550€. Ja toisen velan pääoma 4300€ ja korkojen kanssa 4750€. Nämä velat on siis maksettu.
Yritän kysyä, että voiko olla että perintätoimisto ei ota yhteyttä eikä vie asiaa ulosottoon vuosikausiin saadakseen mahdollisimman paljon korkoja?
Tiedän, että itse pitäisi olla tietenkin kaikista mahdollisista veloista hyvin tietoinen, mutta valitettavasti nyt on uitu syvissä vesissä.
Enkä ymmärrä miksi sen tiimoilta ei ole minuun oltu yhteydessä vuosiin. Jos tämä liittyy johinkin kulutusluottoon, niin muutaman sellaisen olen nostanut 2012-2014. Miten sen periminen voi kestää näin kauan ja sinä aikana summa tuplaantunut korkojen takia?

Lisäksi minua hämmentää kun en ole kertaakaan tämän puolentoista vuoden aikana saanut mitään erittelyä ulosotolta, jossa näkyisi maksamani summat ja se keille maksu on mennyt. Tässäkin reilu kuukausi sitten tuli kirje perintätoimistolta useamman tonnin velasta, tiesin että kyseinen velka on ollut jo kauan ulosotossa ja se maksettu rahoista, jotka on saatu asuntoni myynnistä. En saanut mitään vastausta, että miten perintätoimisto voi periä jotain joka on ollut jo kauan ulosotossa ja maksettu sitä kautta.

5

357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sinulla on ilmeisesti ollut enemmänkin maksettavaa ja useampi ulosottoasia päällekkäin. Palkastasi pidätetty summa jaetaan ensiksi isoimmille velkojille, jolloin joihinkin velkoihisi ei ehkä ole jäänyt jakovaraa ollenkaan. Ulosotto palauttaa tällaiset saatavat velkojille ja saat niistä varattomuusmerkinnän. Velkoja voi sitten oman harkintansa mukaan palauttaa asian uudestaan vireille, jos arvelee rahatilanteesi ja maksukykysi kohentuneen.
      Omia ulosottoasioitasi voit tarkastella täällä: https://asiointi.oikeus.fi/ Ovatko uo:n kirjeet menneet mahdollisesti Kansalaisen asiointitilillesi? Jos olet ottanut sen käyttöösi, ei paperitulosteita enää lähetetä.
      Jos olet jo maksanut jonkin velan ja sitä peritään sinulta uudestaan, kiistä perintä määrältään ja perusteeltaan. Sinulla pitää olla asiasta kuitit, koska jollet voi todistaa maksaneesi, voidaan vastapuolen oikeudenkäyntikulut periä sinulta./Suomen velallisen ry

    • ikuinen-velallinen

      Ei velka vanhene ikinä vaikka joku niin väittää. Varsinkin jos useita paikkoja joille jäänyt velkaa ja ulosottofirma ostaa ne kuten yleensä. Laittavat osan vain oikeuden kautta heti ja kun vanhenee tulee uusi lasku ulosottoon. Minulla näin. 32 paikkaa jonne jäin velkaa ja niistä on vasta 3 vanhentunut vaikka 12 vuotta menny. 3 vuoden välein muistutuslasku eikä niiden tarvitse todistaa että olet saanut sen niin velka ei vanhene ikinä. Itse kävin loppuun saakka erään laskun kanssa ja väitin ettei ole ikinä muistutusta tullut hävisin kaikki asteet.

      • 585868

        "niistä on vasta 3 vanhentunut vaikka 12 vuotta menny"

        Vanhentumisaika on 15 vuotta eräpäivästä ja joissakin tapauksisa 20v eli kyllä ne vaan vanhentuu joskus, ei tarvita edes oikeuden päätöstä


    • rahhaasevaa

      Jännä kun ulosottoon ei kulutusluottoa voi laittaa ilman käräjäoikeuden velkomustuomiota. Velkomustuomiota ei taasen voi antaa ilman, että haaste on saatu annettua sinulle tiedoksi. Eli varmasti jossain vaiheessa olet ollut tietoinen velasta. Se on voinut olla vuosia ulosotossa aktiivisena jo, mutta siihen ei ole kertynyt rahaa, koska vanhempiin velkoihin on ulosmitattu. Ehkä ulosotto on palauttanut velan velkojalle jossain vaiheessa ja se on nyt uudistettu takaisin ulosottoon, normaali käytäntö, etenkin veronpalautusten alla.

      Oletkin varmaan jo soittanut kyseiseen perintätoimistoon, joka on ulosoton hakijana ja tiedustellut asiaa sieltä?

    • apua_

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8236
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe