Kuinka päästä sairaalaan osastolle tarkkailuun?

jokojokojokojoko

Yli viikon jo ollut niin että joka yö on täynnä lisälyöntejä/taukoja. Alkavat heti kun menee maate. Lisäksi vielä rintakivut ja selkäkivut. Nukkumisesta ei tästä syystä oikein tule mitään. Lääkkeillä uni tulee jossain vaiheessa mutta herään unilääkkeestä huolimatta parin tunnin kuluttua kun on niin kuvottava olo ja sydän tuntuu pitävän taukoja. Melkein toivoo jo että noutaja tulisi kun ei tätä jaksa.

15

1243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hymy3

      Onko mitään tutkittu ? Oletko ollut EKG:ssä ? Sydänultrassa ?
      Miten olisi jos soittaisit ainakin terveyskeskukseen aamulla päästäksesi aluksi lääkäriinEKG:hen,
      jos et ole ollut vielä.
      Oletko stressaantunut ? Sekin voi alkaa aiheuttaa sydänvaivoja.
      Pidä huolta itsestäsi. Mene lääkärille !

    • Hakeudu kohtauksen tullessa ensiapuun - ambulanssinkin voit hyvin soittaa - ensihoitajat tarkistavat varmasti EKG:n. Jos menet sairaalaan vaikka taksilla, tutkivat (EKG) ja ottavat verikokeita. Jos niissä on jotain outoa, pääset varmasti tarkkailuun vaikka sitten samaksi loppuyöksi.
      Riippuu tietysti siitä, missäpäin asut - eli onko sairaalan ensiapu vai terveysaseman päivystys alkuvaihtoehto. EKG kannattaa ehdottomasti ottaa kohtauksen ollessa "päällä". Toki oireettomanakin otetusta EKG:stä selviää joitakin sydänongelmia (flimmeri esimerkkinä).
      Onnea matkaan!

    • jokojokojokojoko

      Eräänä aamuna kun heräsin 6:20 kamalaan oloon niin soitin ambulanssin luokseni. Tilanne alkoi kuitenkin tasaantua panikoimisesta johtuneen sykkeen nousun takia. Eivät sitten ensihoitajat nähneet mitään epätavallista EKG:ssä paitsi varhaisen repolarisaation, mikä ei kuulemma ollut muuttunut vuoden takaisesta. Jäin kotiin koska olo oli parantunut ja halusin nukkumaan. Kävin vielä eräänä toisena päivänä sairaalan päivystyksessä ottamassa toisen EKG:n mutta ei siihenkään osunut mitään-

      Olen todella stressaantunut tällä hetkellä ja tiedän että sillä voi olla osuutta asiaan, se vaan on vaikea muistaa sillä hetkellä kun kohtaus iskee.

    • hymy3

      Stressi aiheuttaa sydänoireita. Verenpaine nousee ja laskee ja syke tykyttää. Tykytystä tulee ja luulee melkein kuolevansa. Tutun kuuloista !
      Jos voisit saada Holter-laitteen, se kertoisi paljon sydämen toiminnasta.
      Sen voi saada terveyskeskuksesta lääkärin kautta, mutta jos on mennyt kertomaan, että on paljon stressiä, tuskin sitä saa, muutenkin on kiven alla, mitä sieltä saa.
      Stressin tiliin laitetaan yleensäkin niin monenlaista oiretta eikä tutkita mitään.

      Voisitko mitenkään vaikuttaa asioihin, jotka stressiä aiheuttavat sinulle ?
      Se olisi parasta "sydänlääkettä", oireet ainakin vähenisivät vähitellen.

      Harvalyöntisyys tuntuu minusta erikoisen pahalta. Tuntuu, että rinnassa "sakkaa" ja pumppu tekee lakon. Välillä muljahtelee ja vaikka mitä.
      Stressi tekee sitä, mutta voi se muustakin johtua.
      Holter-seuranta selvittäisi sitä. Tiedätkö Holterin ?

      • Jokojokojokojoko

        En oikein tiedä miten voisin stressiä vähentää. Syitä stressiin: rahat alkavat olemaan loppu, joten joudun pian lopettamaan terapiassa käynnin. Vanhemmat tuputtavat työnhakua vaikka en koe olevani henkisesti (enkä varsinkaan nyt fyysisesti) kunnossa siihen. Vanheneminen ja elämän näköalattomuus myös stressaa, olen vähän päälle 30.

        Olen ollut ainakin 3 kertaa holterissa aikaisemmin. Joka kerta näkynyt muistaakseni lisälyöntejä sekä aikaisin aamusta joitakin AV-katkoksia.

        Taas ravaan tässä kämppää edes takas 112 valmiina kännykässä.


    • hyviä.öitä.sulle

      Jos uskoisit siihen, että oireet johtuu stressistä, se ehkä helpottaisi jollain lailla.
      Kun hermostumme autonominen hermosto ottaa vallan ja alkaa lähettää signaaleja aivoista lisämunuaiseen, joka syöksee adrenaliinia (stressihormoonia) sydämeen aiheuttaen sydämen tykytystä ja muuta sydämen toimintahäiriötä.
      Kun rauhoitumme, se menee ohi !
      Sydän on todennäköisesti ihan terve, mutta stressi aiheuttaa toiminnallisia häiriöitä.
      Usko pois, ja yritä jotenkin saada mielesi rauhoitettua.
      Asioitten vatvominen ei auta. Anna tauko itsellesi !
      Et kuitenkaan voi yöllä järjestää mitään asioita.
      Ota unilääke ja yritä nukkua ! Yö on nukkumista varten, ei asioitten vatvomista varten.
      Älä pelkää ! Rauhoitu ! Mielenrauhaa !
      PS. Mikä on AV-katkos ?

    • hyviä.öitä.sulle

      Hei ! Miten voit nyt ? Miten pääsit yön yli ?

    • hymy3

      Aloittajalle: miten sinulla menee nyt ?
      Oletko saanut jotain apua ?

    • jokox4

      Hei, tässä aloittaja. Kiitos viesteistä.

      Jokainen yö on ollut hankala tuosta päivästä lähtien ja jo kuukauden ennen sitä. Nukkumaan mennessä tuntuu että lyöntejä jää väliin heti kun menee makuulle ja rauhoittuu. Viime yönä sain nukuttua kun otin vahvan rauhoittavan ennen nukkumaan menoa.

      3.10. EKG:ssä ei kai näkynyt mitään hälyttävää, mutta kun luin jälkikäteen diagnoosin niin siinä oli mainittu varhainen repolarisaatio, ST-tason nousu, korkeat T-aallot ja Sokolow-Lyon kriteerien täyttyminen. Nämä ilmeisesti sivuutettu sillä olen hoikka eikä muutosta johonkin edelliseen EKG:hen ole.

      AV-katkos muuten tarkoittaa sitä että sähköimpulssi ei kulje sydämessä eteisistä kammioihin. Eteinen kun supistuu niin kammio ei supistukaan heti sen jälkeen, paitsi vähän myöhemmin itsekseen 'varotoimenpiteenä'. Kyllä... Olen lukenut näistä vähän liikaakin.

      Edellisestä EKG:stä nyt kuukausi ja tekisi mieli taas käydä ottamassa ja kysyä noista maininnoista.

    • hymy3

      Hei ! Olet todella paljon lukenut sydänasioista, kannattaisko lääkikseen yrittää :)
      Leikki leikkinä, tulee aika paljon googlailtua tosiaan, kun lääkäreiltäkään ei saa kattavia vastauksia ja jää miettimään, missä on vikaa. Olet siis pärjännyt joutumatta tai pääsemättä sairaalaan ?
      Oletko tullut miettineeksi sellaista asiaa, että kaikki bentsot ym. rauhoittavat, unilääkkeetkin, vaikuttavat sydämen toimintaan, yleensä hidastavasti. Varmaan olet kaiken miettinyt !
      Totesin omalla kohdallani, että kun pystyin lopettamaan rauhoittavat, muutaman kuukauden jälkeen sydämen toiminta jonkun verran normalisoitui. Kuulun ryhmään "matalaverenpaineiset ja harvalyöntiset" muutenkin. Rauhoittavat ei siksi oikein sopineet. Toisaalta ne rauhoitti sykettä, koska ne rauhoitti keskushermostoa, mutta toisaalta varsinkin aamuöisin ja aamupäivisin oli aika pahoja ongelmia sydämen toiminnan kanssa. Yöksi otin Zopinoxia.
      Jos otat ennen nukkumaanmenoa vahvan rauhoittavan, se todennäköisesti hidastaa lyöntejä jonkun verran ?

    • Rytmi111

      Sinun pitää olla joku M.Vanhanen.Niin kyllä hoitoon pääsee heti,ja sitte nää julkimot kehuu suu vaahdossa miten hyvää hoitoa saavat.Tavallinen ihminen saa jonottaa montakuukautta,että pääseee kardeologin vastaanotolle.Jos elät siihen saakka...

    • Mr.Jänttinen

      Oman kokemukseni mukaan refluksitauti, vaikka ruokaa ei nouse suuhun, vaan jäänee ruokatorveen ala- keskivaiheille, voi ruokatorvea ärsyttäessään aiheuttaa juuri sitä, että sydän hakkaa maaten mennessä ja kun se hakkaa, on normaalia että tulee välillä taukoja ja muita, kun kyse ei ole normaalista rasituksesta. Samalla voi tuntua siltä kuin olisi painetta kaulalla, mutta hengittäminen sujuu silti normaalisti, eli vaikka kaulaa puristaakin, ei ole hengenahditusta.

      Jostain luin että ruokatorven lähellä kulkee jokin hermo, joka tämän aiheuttaisi, mutta kyseessä oli jonkin kirjoittajan oma kertomus, eikä minulla ole mitään tietoa siitä, onko sellaista hermoa edes olemassa. Oireita auttaa jos laittaa kirjoja sängyn päätypuolen jalkojen alle niin, että nukkuu pienessä alamäessä. Lisäksi voi kokeilla vatsahappolääkkeitä, joita kannattaa syödä vaikka kuukauden kuuri, että maha ja ruokatorvi ehtivät kunnolla rauhoittua. Oireet kyllä katoavat aika pian, mutta kuuria kannattaa jatkaa silti melko pitkän. Jos tupakoit, käytät nuuskaa tai nikotiinipurukumia, se kannattaa lopettaa tai ainakin vähentää niin paljon kuin voi. Samoin ennen nukkumaanmenoa ei pidä syödä mitään, että ruoka ehtii edetä suolistossa. Painon pudotus auttaa myös.

      Osastoseurantaa et tarvitse, mutta jos lääkäri katsoo sen tarpeelliseksi, sinulle voidaan tehdä Holter-seuranta, jossa saat kotiin laitteen joka rekisteröi sydämen toimintaa.

    • jgslkjgisa

      Itselläni on ollut ihan samanlaisia kokemuksia vuosien ajan. Eräs lääkäri kehotti minua kokeilemaan närästyslääkitystä. Siitä sainkin avun.
      Refluksitaudissa hapan neste ärsyttää ruokatorvea, mikä aiheuttaa myös vagushermon ärsytyksen kautta lisälyöntejä. Tämä selittää ison osan juuri makuuasennossa ja kumarrellessa tulevista rytmihäiriöistä.
      Närästyslääkkeistä osa osa on pitkävaikutteisia (esim. Somac) osa sellaisia jotka kannattaa ottaa lisälääkkeenä ennen nukkumaan menoa (esim. Gaviscon tepsii minulla hyvin.)

    • Anonyymi

      Perus refluksitaudin-ruokatorven tulehduksen oireita nämä rintakivut ja inhottavat muljahdukset(lisälyönnit).

    • Anonyymi

      Ihmeellinen ajatus, että osastolla tarkkailussa parantuu eli sinne pitäisi päästä? Terveydenhoidossa tiedostetaan kyllä ongelma, että ihmiset ihmeparanevat, kun saavat huomiota ja kuntelijan lääkäristä tai hoitajasta ja mielummin vellä sairaalaassa kuin vastaanotolla.
      Kannattaa hoitaa sukulais- ja ystävyyssuhteita, että saa tarvitsemansa huomion ja läheisyyden. Terveydenhoito ei ole sitä varten.
      Vaivasi hoituu ihan terveyskeskuksessa, kuten olet käynytkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe