Hirviporukasta johtaja vaatii GPS tunnukset, salas

Koiramies17

Onko laillista hirviporukan johtajalta vaatia koiran omistajaa antamaan koko hirviporukalle GPS tunnuksen ja salasanan? Ymmärrän sen, että haluavat seurata tilannetta, mutta vhf:n kautta kulkee tieto yhtä hyvin. En antanut, en saanut laittaa koiraa metsään. Eikö tämä ole jo yksityisasia, jaella nyt tunnuksia yleisesti? Mitä sanotte? Kokouksessa ei asiaa ole käsitelty, mustaa valkoisella ei siis ole.

32

3442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4455456

      Sanoahan sitä voi vaikka ja mitä. En ole juristi, kerran toki sellaisen nähnyt, mutta ei tuo minusta ainakaan ihan hyväksyttävältä menettelyltä kuulosta.

    • johtajallekepsikaulaan

      VHF tosiaan riittää ja on parempi, ettei koko porukka räpellä kännyjensä parissa kun pitäisi seurata ympäristöäkin. Ei passimiehet tee tarkalla koiran paikalla yhtään mitään. Meillä kävi viime syksynä, että koiramiespäällikkö ja pari muuta seuraili näyttöjään, muille ei kerrottu tapahtumista kuin harvoin, jos muistivat. Tänä syksynä haenkin tarvitsemani lihat kaupasta, saavat katsella kännyköitään ihan omassa rauhassaan.
      Koko hirvenmetsästys on täällä mennyt paikannuslaitteilla kikkailuksi, aikuisilta miehiltä.

    • tumpi

      Metsästysseuran johtaja tykkää kuunnella metsäradiota metsässä.
      Kaksi metsästää,Koiramies ja koiranautonkuljettaja,muut kuuntelee "Jahti"
      radio puhelimien kautta. Passimiehet ryhmitetään ympärille radion kuuntelua
      varten/hyvää tässä oli se että "Vhf" poistui radiolupa maksu. Seuraavaksi poistuu
      yhteisluvat/saavat koiramiehet palkata ympärilleen pitkäaikais työttömiä.

    • metsästäjä-erästäjä

      Jos oikein muistan niin koiramies on velvollinen antamaan paikkatietonsa vain metsästyksenjohtajalle.ei tarvitse koko porukalle.menettely vaatia kaikille jaettavaksi on lain vastainen.

      • TuttuTurvamies

        Vai lain vastainen. Eikö tuo jakamattomuus ole sitten järjen vastainen? Jos mahdollista jakaa koirien ja ihmisten paikat, niin eikö se ole melkoinen turvallisuuden parantaminen? Mitä se koiramies häviää siinä, että passimies tietää koiran sijainnin?


      • metsästäjä-erästäjä

        kysymys kuului onko laillista?vastasin kysymykseen samanlaisen tapauksen tiimoilta ja vastaus oli lakimiehiltä ei tarvitse muille kuin metsästyksen johtajalle.vain hän on velvollinen saamaan em tiedot.muuhun en ota kantaa.


    • oho3

      Miksi ylensä hakeudut seura metsästykseen?? Metsästä yksin niin ei tarvitse antaa salasanan kenelekään,

    • Sivusta_seuraileva

      Täytyyhän sen tietää ne tunnukset jotta voi seurata koska koira tulee kantamalle ja mielellään tielle jotta voi ampua vahingossa hirvenä... Eikös tästä ollut jo esimerkkitapaus?

    • satellitti-erkki

      Jos sinulla olisi koira ja gps tietäisit, että tutkapannan salasana on 4-numeroinen luku, joka on helposti vaihdettavissa. Voit siis antaa jahdin ajaksi jonkun numeron ja muuttaa sen heti kun koira on takaisin autossa.

    • KaariKohillaan

      Samaa mieltä satelliitti-erkin kanssa. Meillä on jaossa koirien ja miesten tunnukset ja kaikki näkyy puhelimessa. Tämä on iso turvallisuusasia. Samoin passiketjun siirto VHF:n komennoilla on helpompaa kun kaikki halutessaan näkevät tilanteen. Kun passiketjua siirretään myös ampumasektorit muuttuvat. Turvalliset suunnat näkee ruutua vilkaisemalla.
      Voisiko aloittaja avata vähän miksei hän haluaisi antaa niitä tunnuksia ja laittaa koiraa näkyville? Ovatko aloittajan seurassa ihmiset ruudulla piilossa vai näkyvillä? Kokeeko aloittaja oman tai koiransa perustuslain turvaaman yksityisyyden loukatuksi jos näyttää oman tai koiransa paikan?

    • vahingossavoikuulla

      Joskus UHF PMR-puhelimesta voi kuulla metsästäjien juttuja jos autollakin ajelee sellaisilla paikoilla, keskustelevat keskenään jotain, mitään sinänsä jos vahingossa kuulee, suunnitelmia tulee radiopuhelimeen.

      Ei ole harrasteena toisia kuunnella, mutta joskus vahingossa voi kuulla varsinkin jos on radiopuhelin päällä ja autolla ajelee sellaisissa paikoissa.

      Nyt kun alkaa tulemaan hieman lunta varmaan ihan hyvätkin hirvestyskelit kohta puoliin.

      Hirvenlihapalleroita viherpippurilla käristettynä pannulla on aivan hyväkin ruoka.

    • munkoiraparas

      Aivan oikein että koiraa ei päästetä metsään jos ei tunnuksia tule. Moni koiranomistaja kuvittelee että passimiehet ympärillä ovat olemassa vain hänen seisontahaukkuun ampumansa hirven vetämiseen ja nylkemiseen. Kyllä se on seuruemetsästystä joka perustuu luottamukseen. Jos koiramies ei luota seurakavereihin niin painukoot vit***n

      • Maksaite

        Koiramies maksaa lisenssin ja jakaa tunnukset muulle porukalle ilmaiseksi? Tasapuolista?


      • onkoseniinkallista
        Maksaite kirjoitti:

        Koiramies maksaa lisenssin ja jakaa tunnukset muulle porukalle ilmaiseksi? Tasapuolista?

        Jos se niin kallista on niin miksi sellaisia lisenssejä maksaa. On niitä vanhan liiton piippareitakin vielä hyllyllä joten antenneineen haet koiraa sitten. Yleensä koiramiehet ei edes siihen veehooähvään puhele missä otus laukkoo niin ei se mukavaa ole kolmea tuntia hytistä passissakaan mistään mitään tietämättä samalla kun yks ajelee pajerolla pitkin mettäteitä paikannuksia ottaen.


      • 3w4tg3etg
        Maksaite kirjoitti:

        Koiramies maksaa lisenssin ja jakaa tunnukset muulle porukalle ilmaiseksi? Tasapuolista?

        Maksaako koiramies vähemmän, jos muut eivät voi seurata koiraa?


      • Anonyymi
        Maksaite kirjoitti:

        Koiramies maksaa lisenssin ja jakaa tunnukset muulle porukalle ilmaiseksi? Tasapuolista?

        Saman verran se trackerin lisenssi maksaa niille passimiehillekkin.Passimiehet jakaa tunnukset ihan saman lailla ilmaiseksi.Sen ymmärtäisin vielä jos perseen jaossa pikkusen summan pyytäisivätkin.


      • Maksaite kirjoitti:

        Koiramies maksaa lisenssin ja jakaa tunnukset muulle porukalle ilmaiseksi? Tasapuolista?

        Koiramieshän myös ruokkii koiran koko vuoden. Maksaa myös kiinteistäveron alueesta jolla on koira-aitaus. Pitäisikö nyt muka maksaa lisenssimaksua ja mahdollisesti SIM-korttiakin? Entäs se koiramiehen auto? Pitäisikö senkin kistannuksia jakaa?
        Meidän porukassa jos joudumme kutsumaan ulkopuolisen koiran apuun maksetaan koiramiehelle tarvittaessa kilometreistä ja aina päivälupa.


    • käläkäläkäläpailot

      Nooh, eipä se hirvi kehtaa pariasataa meetriä lähemmäs vhäffiin pajattavia meetsästäjiä. Suattoopa se kuulla korvakuulokkeenkin puheet ja rutinat, muttei kuule, jos meetsästäjällä on puheraadion kuuntelupuoli ympätty kuuleviin kuulosuojaimiin. Niillä passaa kuunnella, kunhan ei ala kailottaa ja sillä tee ittestään rukkaspassihenkilöä.
      Paikannuspelit siinäkin hyviä pvat, kun niillä voipi viestiä tärkeimmät tekstiviestein, siinä kailotus jää silloin poies.

      • sooloilijatmykkäilkööt

        Olen kuules senverran monta hirveä ja peuraa ampunu ähvän kuulokkeet korvilla että tuollainen on paskanjauhantaa että hirvi mitään olematonta ääntä kuulokkeista kuulisi. Ihminen myös koiramies haisee kyllä eläinten nokkaan niin paskalle kuin olla ja voi että haju se on ennemmin kun korvakuulokkeen olematon ääni mikä hirvet karkottaa. Olen puhunu puhelimeenkin monasti kun on hirvi yllättäny passiin. Joten turha tuollakaan on sitä mykkänä oloa puolustella. Mitä ylipäätään kukaan sitten tekisi vhf.llä jahdissa jos se karkoittajana toimii ja silti on niin suosittu? Meidän seurassa ainakin puhutaan kaikki aina teerien ylilennoistakin roisiin huumoriin kaikille puhelimeen ja silti luvat ammutaan tasaisesti jokamiehen toimesta pitkin kautta.


    • vitunaama

      Unissasi olet ampunut hirvet ja peurat runkkupahvi. Tuollaiset minä tiedän sösö sösö söööö ukkoja laitetaan hiekkakintaalla turpaan perkeleen pätkä !

    • innokasintonen

      Ei ajometsästystä.!Hirvikoira pysäyttää, koiramies antaa karkon koettaessaan saada ampumatilaisuutta ja määrittää samaten millaisia eläimiä haukussa on.Haukulle on helppo mennä mutta saaliin tunnistus ja esteetön ampumatilaisuus pienillä alueila harvinaista herkkua joten karkko tulee josta koiramies antaa tietoa suunnasta mutta yleensä paukkuahne/etupassin ottanut (passilinjalta etumaastoon siirtynyt)ammattimies ampuupi vauhtiin eikä edes siirtyvään haukkuun koska ei voi odottaa tilaisuutta määrätyssä paikassa . sammalla voipi pilata koiran ja sehän on koirapyynnistä kaukana.koiranpaikannustieto ns. henkilöile lisää tuskaa!

      • Anonyymi

        Kannattaisiko sinun innokasintonen siirtyä ihan privaattiib jahtiin sen koirasi kanssa. Eipä tule kukaan pilaamaan sitä koiraasi.


    • jänkäkoira

      Ostakoon miehet omat lisensit operaattorilta nii säästyy pannassa akku nii täällä meillä joilla gps tutka käytössä...itellä astro käytössä ja hyvin pärjännyt sillä

    • 34ehrte43w4e

      Selittäisitkö tarkemmin, mitä vahinkoa sinulle tai koirallesi koituu siitä, että muutkin metsästäjät voivat metsästyksen aikana seurata koirasi liikkeitä?

      Metsästyslain 30§ mukaan "Metsästykseen osallistuva henkilö on velvollinen noudattamaan metsästyksen johtajan antamia määräyksiä. Metsästyksen johtaja saa kieltää metsästykseen osallistumisen henkilöltä, joka ei noudata annettuja määräyksiä."

      Minusta ei ole ollenkaan kohtuutonta edellyttää, että kaikilla samaan jahtiin osallistuvilla on samanlainen mahdollisuus seurata alueella toimivan koiran liikkumista. Ellei koiran omistaja semmoista suvaitse, niin hänellähän on semmoisessa tapauksessa vapaa valta mennä koirineen semmoisille alueille, jossa ei ole koiran liikkeistä kiinnostuneita muita metsästäjiä.

    • Trackeri

      Kukin toki tyylillään, itse olin ensimmäistä kertaa hirviporukassa ja kaikilla oli trackerit kännyköissään. Itselläni ei ollut, kun ei kukaan sanonut että se olisi hyvä olla, enkä sitä sitten kesken kautta malttanut ostaa. Seuraavalla kaudella kyllä on, hyvähän se on nähdä missä muut passimiehet on ja missä koirat viipottavat.

      • Anonyymi

        Voihan sel ladata viikon kokeiluversiona ilmaiseksi. Itsellä oli kaksikin eri koiratutkaa kokeilussa. 0€


    • Anonyymi

      Eikö sen paikkatiedon voi jakaa anatamatta mitään omia salasanojaan?

      Onhan se hyvä että porukka näkee toisensa kartalla. Luonnollisesti ne muut myös jakaa paikkatietonsa, jotta koiramies tietää missä passitukset on.

    • Anonyymi

      Hommaa tehdään kuitenkin yhdessä niin ei yksi voi alkaa silloin hallinnoimaan omia toimiaan saati pitää niitä pimennossa. Mitä hyödyt siitä että koirasi olinpaikkaa ei tiedä muut kuin sinä?
      Itse taas en ota mitään koiratutka lisenssejä kännykälleni koska a. meillä on niin julmettu määrä koiria joilla lisäksi eri tutkat merkkeineen ja b. se hirvi tulee sieltä jos on tullakseen oli minulla seurantajärjestelmää tai ei. ja c. ovat turhan kalliita vain viikonloppukäyttöön.
      Luonnossa on muutakin seurattavaa kuin katsella kännykältä viivaa missä koira painelee. Katselkoot ohjaajat mutta tietoa ei saa pimittää jos porukalla jahdataan. Radiopuhelin on myös vallan hyvä väline jos sitä osataan käyttää. Usein nuo tuntuu olevan vain rekvisiittaa ja mitään ei kenellekään tiedoteta. Joko kateuksissaan tai miksi lie.

    • Anonyymi

      Ei laillista. Metsästystä ei saa tehdä liian helpoksi,eläimelle pitää antaa myös mahdollisuus.Metsästysseurat antavat liikaa siimaa josta maanomistajat joutuvat kärsimään.Päivittäkää vuokrasopimukset ajan tasalle.

    • Anonyymi

      Koiramies,,,,mitä jos jahtipäälikkö kieltää koiran omistijia antamasta salasanoja,jos antaa niin sitä koiraa ei päästetä metsään,,aika typerää ja onkohan siihen oikeutta jahtipääliköllä

    • Anonyymi

      Oikein toimittu, ellei tunnuksia anneta, ei koiraa metsään.

    • Anonyymi

      Ai siis aloittaja ei halua antaa muiden seutata koiran liikkeitä? Miksi? Todennäköisesti aloittaja pääsee koiran kans metsään vain seurueen kautta....mutta sitten hänen pitäisi hankaloittaa muitten metsästystä. Itsekän veikko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4319
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      238
      2123
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1570
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1391
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      253
      1100
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1067
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1035
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      136
      1033
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      53
      918
    Aihe