Ruotsin talous kasvanut 20% enemmän, kuin suomen

ValtionSyy

Mistähän mahtaa johtua, että Ruotsin talous on 20% edellä suomen taloudesta.
Ruotsilla ei ole juuri ulkomaan velkaa ja ruotsalaisilla yksityisten varallisuus kasvaa.
Ruotsalaisilla on käytössä oma valuutta Kruunu ja Ruotsin valtio ei kuppaa kansalaisiaan perintöveroilla, kuten suomen valtio.
Miten suomen valtiolla menee näin huonosti, vaikka suomen valtio kaikin tavoin kuppaa kansalaiten varallisuutta jatkuvasti verotusta korottamalla, perintöveroilla ja lisää velkaa ottamalla.
Perintövero on täysin järjetön verotus, koska jo moneen kertaan verotetusta perinnöstä vedetään vielä kerran vero, eikä se ole ihan mikään pieni vero.
Nekin perintöverorahat perinnön saaja voisi käyttää kuluttamiseen, mutta valtio lappaa kaiken eurooppaan ja ottaa lisää velkaa.
Silloin, kun perinnöstä joutuu maksamaan tuntuvan suuren perintöveron, niin ei sitten viitsi perintöä enempää kuluttaa, koska valtiolle on perinnöstä joutunut merkittävän summan maksamaan veroa.
Sillä rahalla olisi ostanut mielummin vaikka uuden sähköauton, kuin antanut sitä valtiolle.
Valtio ei sille rahalle anna mitään vastiketta, ei edes minkäänlaista kiitosta, lisää veroja ja maksuja vaan määrää.
Eipä valtio muutenkaan kiitä millään tavoin veronmaksajia saamistaan veroista.

Kumpikohan työllistää ja tuo enemmän verotuloja valtiolle, että antaa 1000 euroa pienituloiselle kansalaiselle vai, että antaa 1000 euroa jonkun euroopan maan pelastus rahastoon.
Tavallinen kansalainen käyttää vaikkapa 1000 euroa käymällä syömässä paikallisissa ravintoloissa, jolloin hän työllistää ravintolan työntekijöitä, jotka valmistavat ruokaa.
Samalla hän työllistää ruoan tuottajia, jotka tuottavat raaka-aineet ravintolaan ruoan valmistusta varten.
Se työllistää kymmeniä ihmisiä, mutta kun valtio laittaa 1000 euroa jonkun euroopan maan pelastus operaatioon, niin siitä ei tule euroakaan verotuloja suomelle ja tämän 1000 euroa saa taas joku johtaja pankkitililleen siellä eu:ssa.

24

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • specter11

      Tässä puhutaan myös kulttuurieroista esim. sijoittamisen suhteen.

      Keskimäärin ruotsalaisilla on henkilöä kohden rahoitusvarallisuutta (osakkeet, rahastot, sijoitukset, käteinen) n. 100 000eur/henkilö.
      Suomen vastaava on n. 20 000eur.

      Käytännössä suomessa on tehty kaikki sen eteen, että suomalainen ihminen ei sijoittaisi, tai ostaisi mitään omaisuuseriä, muutakuin sen asunnon, josta on vain kuluja.

      Keskimäärin osakkeet ovat tuottaneet niin, että salkku kaksinkertaistaa arvonsa 7 vuoden välein, mutta tätähän ei vasemmistolaiset halua julkistaa, hyvä vain, jos osakkeista/sijoituksista puhutaan negatiiviseen sävyyn.

      Suomalaiset ei juuri osakkeita ostele, 100 ihmisestä vain 3 harjoittaa osakesäästämistä.

      Liikaa meuhkataan siitä, miten euro on vaikuttanut, ei suomalaiset osanneet hoitaa talouttaan edes vanhaan hyvään aikaan, jolloin oli täystyöllisyys. Ei silloinkaan osakkeita osteltu, eikä mitään muutakaan.

      70- ja 80-luvuilla suomalaiset säästivät vain n. 2% palkastaan! Ja nekin rahat menivät säästötilille, joka ei inflaation jälkeen tuottanut mitään.

      Ruotsalaisilla on varallisuutta n. 2x enemmän, kuin suomalaisilla, joka tarkoittaa, että jokaista suomalaista kohti kansallisvarallisuuden ero on n. 100 000eur. Huomioon ottaen, että keskimäärin suomalaisten varallisuus on n. 60 000eur nettona henkilöä kohden.

      Ongelma ei ole valuutassa, vaan kulttuurissa. Suomessa kun ostetaan vain se asunto ja ei mitään muuta, varallisuutta ei kerrykään, koska asunnosta on vain kuluja ja monesti se asunto on väärässä paikassa ja vain menettää arvoaan.

    • narot

      Yksinkertaisesti Ruotsi on 20% etelämpänä, siitä se johtuu.

    • Fynrgnfgn

      Ruotsissa on enemmän maahanmuuttajia. Siitä sen täytyy johtua. Rajat vain auki tännekin.

    • ppaapp

      Ruotsi ei liittynyt euroon vaan piti oman valuuttansa. Ruotsissa ei juosta EU-direktiivien perässä kuten täällä Muumilandiassa.
      Jos ruotsalaiset eivät olisi ottaneet vastaan näitä laittomia matuja, vaan tyytyneet oikeisiin maahanmuuttajiin, olisi sen talous vielä paljon paremmassa kunnossa.
      Niin, eihän siellä ole myöskään näitä suruja maanvaivana.

    • AatosAprikoija

      Varallisuuden keräämisen olennaisena esteenä meillä Suomessa on julkinen valta, joka "huolehtii" verotuksella, etteivät kansalaiset pääse vaurastumaan samalla tavalla kuin Ruotsissa. Jatkuvasti kuitenkin valtiojohtomme maalailee mielikuvia Ruotsin kiinnottamisesta ja Ruotsin rinnalle pääsemisestä. Ruotsissa ei ole perintöveroa, niin kuin sinä "ValtionSyy"-aloittaja tuossa edellä toteat. Lisäksi Ruotsissa ei ole myöskään lahjaveroa, ei kiinteistöveroa eikä varallisuusveroa. Ennen kuin poliitikkomme jatkavat Ruotsin tasolle pääsemisjuttujaan, niin poliitikot voisivat järjestää edes verotuksen samalle mallille vaurastumisen mahdollisuuksien edesauttamiseksi.

      • Per-kel

        On täällä kiinteistövero ja jälkiverot :(


    • RuotsiKyykkääKohta

      Talous luonnollisesti kasvaa, kun sinne pumpataan velkarahaa ostovoimaksi, tätä tekevät ruotsalaiset.
      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001923455.html

      Housuihin kuseminen kuulemma lämmittää pakkasella hetken, sen jälkeen tulee entistäkin pahempi vilu. Korot ja lainojen lyhennykset syövät velan hyödyt tulevaisuudessa, valtavien matulaumojen elättäminen tulee myös painamaan taloutta ja veronmaksajaa kyykkyyn, niiden velalla hoitaminen ei onnistu ikuisesti. Ainut lohtu ruotsalaisilla on, heillä ei ole syöpää nimeltä euro.

    • econoomika100

      Verotushan se on takana, pelataan 0 tulosta.

      Ruotsalaiset ovat hyviä oman sisäisen tehokkuuden hallinnassa, velaton maa ja kassa kunnossa.Hyviä yrityksiä jotka harjoittavat vientikauppaa sekä Ruotsalaiset sijoittavat myöskin ei Ruotsalaisiin yrityksiin. Vientikauppa rikastuttaa maata.

      Näin yksinkertaista se on.

      Täällä ei ole panostettu talouden koulutukseen, sekin näkyy. Verotus vie sitten ihmisiltä sijoittamisen mahdollisuuden. Kun ei tiedetä sijoittamisesta mitään eikä pystytä sijoittamaan kun tosiaan verotus vie sen mahdollisuuden pois.

      Yksittäisen ihmisen kohdalla säästäminen ja sijoittaminen tulisi aloittaa jo vauvana.

      Hyvä rahasto jonka kulut olisivat pienet olisi paras ratkaisu.Se koostuisi pääosin myös ulkomaisista yrityksistä. Indeksirahastoja,niihin globaalisti.

      On eurooppaa, usata,japania ja jne.

    • OlliL2

      Perimmältään ero johtuu älykkyydestä. Kun perheetön suomalainen duunariluokan ihminen saa tyypillisen 30-40t perinnön niin se laittaa sen kokonaan käyttötilille, ostaa uuden auton ja lähtee mualimaa kiertämään. Parin vuoden kuluttua hän on kuluttanut perinnön ja ryypännyt sisuskalunsa rapakuntoon.
      Samanlainen ruotsalaisduunari sijoittaa sen kaiken ja parin vuoden kuluttua hänellä on se perintö tuplattuna, terveys kunnossa ja hän voi ostaa jonkun oman yrityksen ja alkaa elää unelmaansa.
      Siis näin niinkuin kärjistäen.

      • AatosAprikoija

        Duunareitten tuttua taloudellista käyttäytymistä olen minäkin saanut seurata vuosikymmenten myötä. Monipuolisessa palkanansaitsijoitten väestössä on varsin runsaasti myös heitä, jotka ovat saaneet ja ottaneet pankkivelkaa, sillä rahoittaneet omistusasunnon hankinnan ja sitten vähän kerrassaan palkkatuloistaan lyhentäneet velkaansa ja makseneet sen lopulta kokonaan pois. Kyllä heitä elää tämän suomalaisen kansamme keskuudessa todellakin runsaslukuisena väestöryhmänä. Heidän saavutuksiaan on alettu jopa kadehtimaan ja sen seurauksena on jopa kaavailtu jonkinmoista "velattoman asunto-omistuksen rankaisuveroa", jolla omistusasumisesta olisi tarkoitus tehdä vähintään yhtä kallista kuin mitä vuokralla asuminen on nykyään kiskurivuokrien aikakaudella. Juuri tämän sortin verotuksellisissa operointikuvioissa taitaa piillä olennainen ero Suomen ja Ruotsin henkisessä ilmapiirissä. Ruotsissa vaurastumien ja vauraus on hyväksytympää ja arvostetumpaa kuin meillä nihilistisessä Suomessa, kateuden tyyssijassa.


      • specter11

        Itse en ainakaan lyhennä asuntolainaa nopeammin, kuin on tarpeen.

        Sijoitan osakkeisiin, joista saa paremman tuoton, kuin lainan lyhennyksistä. Myös ruotsissa tämä on suosittu tapa.

        Olen tienannut osakkeilla 6,5 vuoden aikana 100 000 euroa, enkä usko, että jos olisin tämän summan laittanut asuntoon, olisi se tienannut mitään.

        Suomalaisista ihmisistä n. 2% sijoittaa osakkeisiin.


      • Todellinen_tuotto
        specter11 kirjoitti:

        Itse en ainakaan lyhennä asuntolainaa nopeammin, kuin on tarpeen.

        Sijoitan osakkeisiin, joista saa paremman tuoton, kuin lainan lyhennyksistä. Myös ruotsissa tämä on suosittu tapa.

        Olen tienannut osakkeilla 6,5 vuoden aikana 100 000 euroa, enkä usko, että jos olisin tämän summan laittanut asuntoon, olisi se tienannut mitään.

        Suomalaisista ihmisistä n. 2% sijoittaa osakkeisiin.

        Kerroit tienanneesi 100 000€ osakkeilla.
        Onko nuo rahat tililläsi tai sijoitettuna jonnekin varmaan.
        Pörssipelissä voitto on oikeastaan vain ja ainoastaan se raha jonka pystyy realisoimaan sieltä.

        Esim. isäni tuloutti osakkeista aikoinaan sen verran että osti asunto-osakkeen, sen rahan isä on todistettavasti tienannut pörssissä.
        Myös joitakin muita tilityksiä hän on tehnyt.

        Kautta historian on ollut näitä pörssimiljonäärejä jotka pörssiromahduksen jälkeen ovat menettäneet kaiken.

        Muuten kannatan säästämistä ja sijoittamista.


      • Peri.velkaa

        Mistä svedu saa perintöä, kun ostavat asuntonsa perinteisesti "ikuisella" lainalla ja maksavat vain korkoja..., joten mitä jää perikunnalle?


    • OlliL2

      "Pörssipelissä voitto on oikeastaan vain ja ainoastaan se raha jonka pystyy realisoimaan sieltä.
      Pörssiosakkeista pystyy kyllä halutessaan myymään vaikka kaiken. Ellei nyt kaupankäynti satu olemaan juuri silloin keskeytetty, mutta se jatkuu kuitenki aina nooeasti.
      Ihmisten suhteessa rahaan on merkittävä sukupolvien välinen ero. Siten että tosi köyhän pula-ajan kokeneet mielellään pitää varoja ikäänkuin sukanvarressa. Varsinkin pidemmälle lukeneen nuoren polven suhde rahaan on taas rennompi, koska sen suhteen ei ole ollut kroonista pulaa. He eivät näe vaarallisena sitä että heidän rahansa ovat osakkeissa tai rahastoissa joidenkin muiden tekijöiden vaikutuksen alaisena.
      Myös suomalaisten ja ruotsalaisten keskinäisessä suhteessa rahaan on samantapainen kuilu ja tämä näkyy selvästi suhteessa asumiseen. Suomalainen haluaa maksaa asuntonsa velattomaksi vaikka elämisestä tinkien kun taas ruotsalainen ottaa 50 vuoden asuntovelan ja alkaa maksaa siitä vain korkoa. Hänellä ei ole tarkoitustakaan maksaa sitä asuntoa omakseen vaan asuu kuin vuokralla ja rahaa riittää mukavaan elämään tai sijoittamiseen.
      Miettikääpä kumpi on viisaas? Eikö meille olisi parempi jos elämisemme olisi laadukasta, ei me saada täältä mukaamme mitään, emme edes velatonta asuntoa. Joku tähän varmasti nyt toteaa että ruotsalaisen lapset eivät peri sitten asuntoa. Eivät perikään, he perivät vanhan talon sijasta riihikuivia kruunuja.

      • Todellinen_tuotto

        Niin no.
        Itse maksoin taloni pikavauhtia pois.
        Taloa näytin vakuutena jolla hain lainaa sijoitusasuntoja varten.
        Nyt vuokralaiset maksavat velkoja pois.
        Myös kiinteää omaisuutta kartuttamalma voi kasvattaa omaisuumassaa.


      • TäälläSamatValinnat
        Todellinen_tuotto kirjoitti:

        Niin no.
        Itse maksoin taloni pikavauhtia pois.
        Taloa näytin vakuutena jolla hain lainaa sijoitusasuntoja varten.
        Nyt vuokralaiset maksavat velkoja pois.
        Myös kiinteää omaisuutta kartuttamalma voi kasvattaa omaisuumassaa.

        Kyllä se niin on, asuntolaina kannattaa maksaa pikavauhtia pois, kyse on kuitenkin omasta kodista, minkä kanssa ei kannata pelata. Jos lyhennyksissä alkaa vetkuttelemaan, saattaa koti lähteä alta, jos olosuhteet muuttuu, korot nousee, asunnon vakuusarvot laskee, pössiromahdus, sairaus, tai työttömyys iskee, pahimmillaan kaikki yhtä aikaa, kuten laman aikana usein käy. Ainakin itselle oma talo on tärkeä paikka, että siinä haluaa asua lopun ikäänsä, sitä ei enää käytetä edes lainojen vakuutena, ensimmäisen sijoitusasunnon jälkeen.

        Kun ajoissa maksaa asuntonsa velattomaksi, on pallo jalasta pois ja helpompi elää, pääsee myös sijoittamaan täysipainoisesti nopeammin ylimääräistä rahaa.


      • Ollil2

        Asuntolainoihin on kyllä ostettavissa lisäturvaa kuvailemiesi katastrofien varalle. Voin minäkin lisätä yhden kuvitellun katastrofin joka kumoaa pikajuoksuvauhtia maksetun lainan järkevyyden. Sota ja ydinsellainen, sen seurauksena tapahtuvat alueiden saastumiset tai aluemenetykset. Tämä on toki epätodennäköinen mutta täysin mahdollinen skenaario.
        Toki jos on saanut rahaa ja tulotasoa on riittävästi voi maksaa asuntolainansa vaikka parissa vuodessa. Mutta jos asuntolainan lyhennykseen käyttää tuloistansa 1/3 osaa kuten moni tekee niin ei se ole enää viisasta. Se kun on pois jostain juuri sinä elämisen ruuhkavuodet aikana. Meillä itsellä lainaan kuluu tuloista alle 1/4 osaa mikä sekin on minusta liikaa mutta kun nämä suomi pankkien lainaehdot on mitä on.


    • Specter12

      Kuten todettua, keskimäärin suomalaisten rahoitusvarallisuus on n. 20 tonnia per nenä, eli ei juuri mitään.

      Hyvin harva suomalainen sijoittaa mihinkään, tai omistaa mitään muuta, kuin asuntonsa.

      Mutta hyvä, että täällä on fiksua porukkaa. Muuttotappioalueen talo olisikin melko huono diili.

    • EiMulleHetiKaikkiNyt

      Taas ihan kipee ketju.

      - "vetkutella lainaerien maksamisen kanssa" mitä ihmettä, aikuinenhan hoitaa asioita sovitulla tavoilla.
      - Velka on nykyisin halpaa rahaa, mutta tietenkin tulee valmistua suunnittelemalla mitä jos tilanne muuttuukin.
      - Maalliseen mammonaan ei saa rakastua jos aikoo kerätä varallisuutta, myöhemmin kun varallisuutta on kertynyt, voi hankkia asioita joita aikoo omistavansa lopun elämänsä.
      - Asioihin tulee suhtautua kylmästi järjellä, ei tunteella.
      -Kuinka moni tässä kirjottaneista oikeasti sijoittaa ? Jotenkin terminologia on niin pahasti hakusessa.

    • AatosAprikoija

      Jatkuvan Ruotsiin vertailemisen saattaisimme jättää vähemmällekin, vaikka tottahan tuo on tuo ruotsalaisten suurempi vauraus meihin verrattuna. Tärkeintä on joka tapauksessa oman tilanteemme kohentaminen. Jos kuvittelemme, että jonain aamuna voisimme herätä semmoisen päivän sarastukseen, jona päivänä Suomen julkinen valta olisi muokannut säädöspykälät vähintään yhtä kelvolliselle mallille kuin mitä Ruotsin pykälät ovat, niin sitten siinä asetelmassa vastuu siirtyisi meille eli kansalaisille itsellemme vaurastumisen toteutukseen saattamisessa. Peiliinhän siinä pitäisi ensimmäisenä katsoa. Mitä ovat meidän suomalaisten omat vahvuutemme ja sitten toisaalta missä seikoissa meidän kannattaisi yrittää parantaa tietojamme ja taitojamme, asenteitammekin? Emmekä me tietenkään ole keskenämme saman yhden sortin väkeä. Nuoremman polven porukalla on ehkä tosiaankin uskallusta ja ketteryyttä enemmän kuin meillä ikääntyneemmillä. Toisaalta meille eläkeläisille on kertynyt kokemusta ja uusien erehdysten karttamisen taitoakin. Aikaisemmin tehtyjä virheitä ei kannattaisi toistaa. Kohtalona on ikuinen opiskelu, josta faktasta ei liene epäselvyyttä. Me suomalaiset, tavallinen kansa kaikessa monisorttisuudessamme olemme se kivijalka, jonka karttuvan tietotaidollisen ja jäntevän asenteellisen laadukkuuden varaan voimme rakentaa kasvavaa vaurautta kansakuntana. Kun asiamme olisivat reilassa, niin eipä Ruotsiin vertailukaan enää tuntuisi niin tuiki tärkeältä.

      • Etumatkaapaljon

        Ruottalaiset jätti yhden maailmansodan väliin ja teki rahaa sen aikana. Sodan jälkeen teollisuus ampaisi kasvuun ihan toisella vauhdilla. Toisaalta osaavat oman halpatyövoiman ja ulkolaisten konsulttien käytön.


      • tottaTuoSotakinMutta
        Etumatkaapaljon kirjoitti:

        Ruottalaiset jätti yhden maailmansodan väliin ja teki rahaa sen aikana. Sodan jälkeen teollisuus ampaisi kasvuun ihan toisella vauhdilla. Toisaalta osaavat oman halpatyövoiman ja ulkolaisten konsulttien käytön.

        Suomalaisten köyhyys ja ruotsalaisten vauraus periytyy hyvin kaukaa. 500 vuotta ruotsalaiset verottivat ankarasti ja pitivät suomalaiset köyhinä, jotta rajanaapuri venäjä ei kiinnostuisi liikaa. Miehet vietiin ruotsin sotiin pitkin Eurooppaa, kerättyjä rikkauksia voi käydä katsomassa Tukholman vanhassa kaupungissa.
        Verotus oli ruotsinvallan aikaan Suomessa niin kovaa, että talonpoikaiset talot menivät paljolti kruunun haltuun, samalla kuningas lahjoitteli suuria alueita suosikeillensa, näillä alueilla asuvat joutuivat maattomiksi torppareiksi, elättämään ja vaurastuttamaan ruotsinkielisiä kartanoita.


    • ekonomii

      Vauraus on tullut 50 - 60 luvulla ja jatkunut tasaisesti. Ruotsissa on 15-20 perhettä joilla on 5-8 miljardia jokaisella omaisuutta tietenkin joilla on satoja miljardeja. Monet perinneet mutta ei kaikki on muutama 1947 syntynyt jotka ovat alkaneet köyhistä perheistä. Luen juuri kirjaa heistä tuli markkinoille 2017. (summat euroja).

      Monella on vääristynyt käsitys Ruotsista.

    • roletaari

      Kansantulo kuvaa kulutuksen tasoa. Termi pitäisi olla kansanmeno.
      Kun väkiluku kasvaa voimakkaasti tavalla tai toisella niin tietenkin myös kulutus kasvaa ja siten talous.
      Kukin valtio rahoittaa sen omalla tavallaan.
      Suomi ottaa uutta velkaa vain 3 miljardia euroa.
      Matujen aiheuttama kulutuspiikki näkyy talousluvuissa.
      Milloin on odotettavissa se tulopiikki?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle

      Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.
      7
      2518
    2. Pilasit mun

      Elämän. Sitäkö halusit?
      Ikävä
      121
      1791
    3. Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.

      Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.
      Kittilä
      124
      1488
    4. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      39
      1487
    5. Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin

      Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin
      Maailman menoa
      173
      1320
    6. Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...

      Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi
      Maailman menoa
      160
      1290
    7. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      148
      1265
    8. Lasse Peltonen on kunnanjohtaja

      18/21 ääntä 1 Stoor ja 2 Vauhkonen
      Sysmä
      52
      1198
    9. Syntymäpäivä

      Milloin on kaipaamasi henkilön syntymäpäivä!? Hänellä miehellä on tammikuussa.
      Ikävä
      59
      1138
    10. Olet tärkeä

      mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.
      Ikävä
      63
      1078
    Aihe