Itse en suosittele näitä opintoja (Henkilöstöjohtaminen Jyväskylän avoin yliopisto). Kurssien laatu vaihteli kovasti, Osaamisen kehittämisen (Sauren) kurssi oli hyvä, antoi itselle uutta näkökulmaa, ajateltavaa, mutta työhyvinvoinnin johtaminen (Leppämäki) oli kyllä itsestään selvyyksien pyörittelyä, ajan hukkaa. Kannattaa valita tarkoin, mistä maksaa ja mihin aikansa käyttää! Tai ottaa vain itselle tarpeelliset kurssit.
Onko suositella HR-osaajan tyyppisiä opintoja, hyödyllisiä, käytännönläheisiä?
Henkilöstöjohtaminen
2
415
Vastaukset
- Henkilöstöjohtaminen
Haaga-Heliassa oli joskus mun mielestä opintoja, jotka oli tuolla nimellä kuin HR-osaaja. Jotenkin sellainen muistikuva että oli juuri käytännönläheistä settiä tai sellaista hyödyllistä työkalupakkia. Se olisi varmaan hyvä, jos haluaa osaamista josta nyky työelämässä oikeasti hyötyä. Onkohan vielä? Jos on vielä niin, sitä kannattaa selvitellä. Tänä päivänä ammattikorkean opinnot taitaa vaan olla kysytympää työelämässä. Kyllä huttua oli nuo Jyväskylän yliopiston avoimen opinnot kun työhyvinvoinnin johtaminen ylipäätään nyt taitaa olla itsestään selviä latteuksia. Pölyttynyttä menoa jota pitäisi vähän ravistella. Olihan ne halpaa, mutta mikä hyöty. Ei oo kyllä työelämässä noteerattua mitenkään näitä Jyväskylän avoimessa yliopistossa suoritettuja kursseja. Pistää tosiaan miettimään, tulee punnita mihin omaa aikaa käyttää nykyisillä tosi kilpailuilla työmarkkinoilla. HR:n työpaikoista kova kilpailu tänä päivänä. Sanoisin että käytännönläheisempiä taitoja kannattaa opetella ei vaan ylätason hapatusta.
- KokenutTyöntek
Henkilöstöjohtamisen opintojen tukeaa voisi olla joku muu pääsubstanssi, koska mm. suuremmissa yrityksissä noihin tehtäviin nousevat opettajat, osastosihteerit, yms. Siinä pitää tuntea työlainsääsdäntö, rekrytointi, kehittämiskeskustelut, työaika-, lomalainsäädäntö, plus ne sosiaaliset ja kasvatukselliset taidot. Yleensä palkanlaskentaa tekee tradenomit ja ekonomit, mutta nyt on sellaisia palkkatoimistoja, joista ostetaan työ.
Yliopiston henkilöstöjohtaja ei mm. itse juurikaan käy työntekijöitä läpi tai osittain, antaa jotain luentoja yhteiskursseilla, sitten rekrytoini, eläkkeelle jäänti mm. sairaseläke vie aikaa ja on monivaiheinen. Hän on pitkälle joku allekirjoittaja työtodistuksiin suuremmissa firmoissa. Kinkkistä on soveltaa irtisanomis-, työhönotto, mm. tukityöntekijät, mamut, käytäntöjä ja arvioida heitä.
Luottamusmies on taas ammattiliittojen vähän vastaavaa osaamista tekevä työntekijä oman työn ohella. Pienemmissä yrityksissä on hyvä olla pääsubstanssi jostain muusta, tämä on sellaista "sivuosaamisen" tyylistä niissä firlmoissa, joilla ei ole varaa kuten ylipistolla, jossa voi olla jopa 350 työtekijää tai enemmän. Pieni tai keskisuuri firma, suuryrityksillä on henkilöstöosasto. Ay-järjetöillä jotain paikkoja, mutta kun yksi maisteri saa duunin, se istuu siellä eläkeikään asti. Ota soveltavampi ote, amk-koulutus tai lisäopintoja, mm. juristi voi olla henkilöstöpäällikko, jos juristin hommia ei ole tarpeeksi. Yhdellä pienellä tehtaalla, joka vei koneita ulkomaille ole tällainen juristi-henkilöstötyöntekijä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nyt tajusin mitä haet takaa
En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä433533- 362154
Naiselle mieheltä
Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?301819- 171579
- 231538
- 141488
- 241397
- 141257
Ihmetteletkö, mihin sinussa ihastuin?
Pikkuhiljaa huomasin, että olet ainutlaatuinen luonne, plussana tietysti ulkoiset avut. Toista ei taida löytyä koko maai781225Mitä yhteistä on sulla ja kaivatulla?
Onko teillä samantyyppinen olemus tai luonne? Vai muistuttaako vartalonne toisiaan? Tai kasvot? Entä pukeutuminen? Onko861174