uskonnoista luopuminen mittavaa

laitetaan_töpinäksi

Eroakirkosta.fi -palvelua on 19.10.2017 käyttänyt jo 600 000 suomalaista eli noin 11% kansasta. Valtionkirkkojen ulkopuolella elää yli 1,5 miljoonaa suomalaista eli 28 % väestöstä.
Eroakirkosta.fi -palvelua käyttänyt yli 10 % suomalaisista
Uskontokunnan jäsenyydestä irtautuminen on merkittävä kannanotto maallistumisen puolesta. Eroakirkosta.fi -palvelu on jo vuodesta 2003 näytellyt avainroolia tasa-arvoisemman ja yhdenvertaisemman yhteiskunnan kehittymisessä.

Tänä vuonna erotilasto yltänee 50 000 eroajan kieppeille.

50

461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laitetaan_töpinäksi
    • kotiuskovainen

      Kirkko on ollut kauttaaikain kansanryöstäjä. Tutustukaa kirkon historiaan, sitä vois verrata Natsisaksan hirmutekoihin. Eihän usko ja uskovaiset tarvitse kirkkoa, minäkin tunnen raamatunsanoman, en käy kirkossa enkä kuuntelemassa evankelistoja jotka purkavat omaa pahaaoloaan ja rötöksilleen hakevat siunausta. Lukekaa Raamattua ja uskokaa mitä siella sanotaan, vaikka istuisit kirkossa aamusta iltaan, et sinä ole senparempi kristitty siellä viimmeisellä tuomiolla. Ei se määrä vaan laatu.

    • 30-06

      Olen kirkon jäsen ja maksan siitä,että minua ei haudata kuin koiran raatoa eikä heitetä kaatopaikalle.Pieni maksu ihmisyydestä on kirkollisvero joka suurimmalla osalla on kirkosta eroamisen syy.

      • ulkopuolinenolo

        Mulle on ihan sama, vaikka haudataankin kuin koiranraato. Minut on jo aikoja sitten syrjäytetty tästä yhteiskunnasta, joten ei haittaa, vaikka potkaisevat lopulta maantienojaan.


    • stenb

      Hautausmaat ovat nykyään valtion omistuksessa. Kunnossapito on ulkoistettu luterilaisille seurakunnille ja josta hyvästä ne saavat palkkaa ja kulukorvauksia.
      Kirkko ei voi jättää enää ketään hautausmaan ulkopuolelle kuten aikoinaan uskonnottomille teki.
      Asianomainen voi haudatuttaa itsensä melkein minne vain. Laki ei estä. Tuhkauurnan ilman hautamerkintää voi pudottaa maahan , ilmaan tai veteen.
      Hautaaminen on nykyään aika vapaamuotoinen. Haudatun nimikylttikään ei ole pakollinen.
      Valtion hautausmaat ovat kaikkien käytettävissä ja kustannamme ne veroja maksamalla.

    • kitusenpamaus

      Minäkin olen aina ihmetellyt, miksi minä olen köyhänä maksanut ikäni kirkollisveroa, saamatta mitään vastinetta. Sinne on uponnut muutaman mersun ja huvilan hinta kuin hiekanjyvä tuuleen.

    • Minäpä maksan kirkollisveroa niin pääsen taivaaseen.

      • apostoli7

        Ei kirkollisveroa maksamalla pääse taivaaseen... Lumperi ei ole tainnut koskaan lukea Raamattua. Sieltä löytyy tietoa, miten pääsee taivaaseen, ja joutuu helvettiin.


      • apostoli7 kirjoitti:

        Ei kirkollisveroa maksamalla pääse taivaaseen... Lumperi ei ole tainnut koskaan lukea Raamattua. Sieltä löytyy tietoa, miten pääsee taivaaseen, ja joutuu helvettiin.

        Pääseepäs. Sepähän nähhään sitten kuka siellä on kun aika koittaa.


      • apostoli7

        Niin Lumperi, sittenpähän näet..


      • apostoli7 kirjoitti:

        Niin Lumperi, sittenpähän näet..

        😃😃😃


    • polemix

      Minä en maksa kirkollisveroa enkä takuulla joudu helvettiin. Luterilaiset papit vahvistavat teesin uskovien haudoilla: "Maasta sinä olet tullut ja maaksi sinä jälleen olet tuleva."
      Teesi on materialistisen filosofian materiakäsitettä heijastava lausunto. Universaalinen materia synnyttää elollisen eikä mikään elollinen ole ikuinen. Olio syntyy ja kuolee olipa kyse elollisesta tai elottomasta materiasta. Ainesosaset jatkavat luonnon loputtomassa kiertokulussa ollen uusien olioiden raaka-ainetta.
      Siis en tarvitse haudallani pappien siunausta. Jäämistöni liikkuu ja kulkee luonnonlakien mukaisesti eteenpäin. Henkiset ominaisuudet, tajunta, ovat tietyn materiaolion ominaisuuksia ja ne katoavat ihmisen kuollessa.
      Mielipidetutkimukset kertovat että vähemmistö uskonjärjestöjen jäsenistä uskoo aineettoman sieluolion olemassaoloon ja ovat oikeassa.

      • Ei sinne helvettiin ruumiit jouvukkaan vaan ne saastaiset ateistiset sielut.


    • altra

      Reilu kristittyjen vähemmistö uskoo sieluolioiden ja taivaan olemassaoloon vaikka maksavat jäsenmaksua. Ne kristinusko olettaa olevan materiattomassa tyhjiössä ja jonne materiattomat pelkkää henkeä olevat sieluoliot vilahtaisivat aineettoman olemattoman isännän luokse..
      Mitään tutkimustietoa seikoista ei ole eikä voi ollakaan. Olematonta on aika vaikea todistaa olemattomaksi.
      Juutalaisusko (raamatun VT) olettaa sielun menevän manalaan ja jonne kaikki joutuvat.
      Kristinusko (raamattu UT) olettaa minimäärän sieluista menevän taivaaseen ja suuren enemmistön helvettiin. Islamissa on sama teologia.

      Nämä lausunnot kirjoihin ovat lausuneet meitä huomattavasti alkeellisemmalla tietotasolla olevat ihmiset toista tuhatta vuotta sitten. Juutalaisuskon manala on kehitelty yli 2000 vuotta sitten.
      Raamatussa on kaksi ehdotusta kuolemanjälkeiseen sielunvaellukseen. Kumpi on oikea?
      Vaiko materian loputon kiertokulku ilman sieluolioita olisi todellinen.

      ps. Tajunta, henkiset ominaisuudet, syntyvät ihmisen ja ympäristön välisestä vuorovaikutuksesta.
      Lähde: Materialistinen filosofia

    • Kirkkoherranvirasto

      Tällä kitusenpamauksella täytyy olla aivan karmeat tulos, jos on jo muutaman mersun ja mökin hinnan maksanut kirkollisveroa. Kirkollisverohan on keskimäärin 1.43%.

    • tulkaapoissieltä

      kirkolla/seurakunnalla tms. ei ole mitääntekemistä pääseekö taivaaseen.
      ja kun on eronnut kirkosta ei aina tarkoita että olis maallistunut eihän kirkoonkuuluvat ole kaikki uskossa kirkko on maallinen instituutio jonka juuret on roomassa paavin luona.

      sentähden on monet lähteneet kirkonkirjoista pois ja oikean USKON PELASTUKSEN PARANNUKSEN SAARNAA EI KUULU KIRKOSTAJULISTETAVAN
      synti ja tunnustaminen ja anteeksisaaminen.

      eli pelastettu Jeesuksen Kristuksen Ristikuolemankautta.

      • Se on helepompi ainaki päästä taivaaseen kun kuuluu kirkkoon. Kyllä se Pietari kahtoo portilla onko kirkon verot maksettu.


      • urma
        LumperinA kirjoitti:

        Se on helepompi ainaki päästä taivaaseen kun kuuluu kirkkoon. Kyllä se Pietari kahtoo portilla onko kirkon verot maksettu.

        Totta.
        Pyhä Pietari katsoo sieluoliota taivaan portilla silmiin. Jos vasen peukalo notkahtaa, helvetin ilot ja riemut odottavat. Oikean peukalon heilautus sysää sielun piinaan ikuisesti pelkästään virsiä laulamaan.
        Lähde: Raamattu, Ilmestyskirja.

        Ilmestyskirjan rivouden takia sitä ei suositella lasten luettavaksi.


      • uskoeitarviikirkonkuliss

        Kirkkoon/seurakuntaan kuuluminen on pelkkä kulissi, ei se taivaaseen pääsyä ratkaise.Teot ne ratkaisee.


      • urma
        uskoeitarviikirkonkuliss kirjoitti:

        Kirkkoon/seurakuntaan kuuluminen on pelkkä kulissi, ei se taivaaseen pääsyä ratkaise.Teot ne ratkaisee.

        Olen samaa mieltä. Ihminen punnitaan tekojen perusteella ei uskomusten.
        Absoluuttista totuutta ei muutenkaan kukaan voi saavuttaa. Tiedostus on aivojen ulkoisen maailman tiedostamista sekä aivojen itsensäkin. Se mitä löytyy on objektiivista todellisuutta. Materia ajattelee itseään = tiedostusprosessi.
        Lähde: Materialistinen filosofia.


      • urma kirjoitti:

        Olen samaa mieltä. Ihminen punnitaan tekojen perusteella ei uskomusten.
        Absoluuttista totuutta ei muutenkaan kukaan voi saavuttaa. Tiedostus on aivojen ulkoisen maailman tiedostamista sekä aivojen itsensäkin. Se mitä löytyy on objektiivista todellisuutta. Materia ajattelee itseään = tiedostusprosessi.
        Lähde: Materialistinen filosofia.

        No..pääsettekö te taivaaseen tekojenne perusteella sitten?


    • urma

      Omasta puolestani tiedän taivaspaikan menneen siksi, koska sellaista ei ole olemassa.
      Olematon ei voi muuttua olevaksi eikä oleva olemattomaksi. Materiaa ei voi luoda eikä hävittää - luonnontieteiden näkemys.
      Kristillinen teologia: Olematon, ei-materiaalinen henki, loisi olevan ja yhdelle eläinlajille homo sapiensille päähän aineettoman sielun ja joka palaisi ihmisen kuoltua ns. tosiolevaan materiattomaan taivaaseen. Mitään tutkimustulosta väitteestä ei ole eikä voi ollakaan. On vain antiikin aikojen matalan tietoisuuden tason ihmisten kuvitelmakirjoituksia hyvästä elämästä jossain taivas nimisessä paikassa kuoleman jälkeen. Taivasparatiisioppi on ikäänkuin kovien olosuhteiden ihmisten hurskas toive kokea edes joskus jotain hyvää.

      Luonnontieteet ja materialismin filosofia olettavat todellisuuden monistiseksi. Aika-avaruudessa on vain ikuisesti liikkuvaa materiaa. Materia esiintyy erillisinä oliona (kappaleina tms.) ja niitä syntyy ja kuolee lakkaamatta. Toiset nopeasti toiset hitaammin. Aika kuvaa peräkkäisiä ilmiöitä materian liikkeessä. "Ikuisuus" esiintyy ajallisten olioiden lakkamattomana virtana.
      Materiaalista todellisuutta voidaan ja täytyy tutkia. Siitä on ihmiskunnalle taloudellista hyötyä mutta myös samalla se synnyttää yhä korkeampaa sivistystä.
      Ateistin ei pidä olla uskoville vihamielinen vaikka uskonnot ovat syyllistyneetkin hirmuisiin tekoihin. Usko on ihmisten omantunnon asia eikä se ketään välttämättä huonoksi tee.
      Maailma, maailmankaikkeus on kuitenkin paljon rikkaampi ja mielenkiintoisempi kuin uskontojen selitykset siitä. Kaikkialla läsnä oleva materia ei ole kenellekään vihamielinen. Se toimii sisäisten syysuhteidensa johdosta eikä vihamielellä tuo esim. hirmumysrkyjä tai muita onnettomuuksia.
      Lähde: Esko Valtaojan tuotanto
      Kari Enqwist: Ensimmäinen sekunti
      Materialistinen filosofia

      ps. Karin ensimmäinen sekunti ei kuvaa materian syntymisen ensimmäistä sekuntia vaan universumin alkupaukun tapahtumia.

    • jeesustelija

      Mihinkä ennen jeesusta syntyneet joutuvat viimmeisellä tuomiolla. Tutustukaa historiaan ennen Jeesuksen syntymää, ja mitä silloin on tapahtunut, mitä tänäpäivänäkään ei pystytä selittämään

    • Kyllä ihminen ei tiiä mittään ennen Jeesuksen syntymäajasta. Arvailuja ne on..ei mittän toellisuutta.

    • tietoa_on

      Universumin historian alkupaukku on sijoitettu aikaan 13.8 mrd vuotta sitten. Satojen miljoonien vuosien heitto arviossa ei muuta totuutta.
      Näin kauas ajassa taaksepäin kauan ennen raamutullista luomista universumin historiaa tunnetaan. Uskomatonta mutta totta.
      Auringon muodostuminen "atomimiiluksi" on laskettu tapahtuneen pitkällisen kehityksen tuloksena n. 5 mrd vuotta sitten.
      Tietoa on.

      • lumperimuori

        Lopettakkoa lässytys. Ei oo olemassa mittää ukkoa, joka peättää asioesta. Satu on satua. Kaikki on sattumaa ja kaikki loppuu simsalabim, kun aika koittaa.


      • lumperimuori kirjoitti:

        Lopettakkoa lässytys. Ei oo olemassa mittää ukkoa, joka peättää asioesta. Satu on satua. Kaikki on sattumaa ja kaikki loppuu simsalabim, kun aika koittaa.

        Meitähän on 2 ukkoa. 10 planeetassa 1 ja minä kotona ja se on aika alakaa sinunki siihen uskominen. Saapi loppua sinultai tuo aenaenen kahvenryystäminen kun on uskon assiet nuin hämärän peitossa. Sären sen kahvepannun.


      • lumperinmuori

        Elä ukkoni suutu! Minä se meillä meäreän kaapin paekan! Keitän silti kahvit ja potut.


    • laitetaan_töpinäksi

      Ihmisinä uskova ja ateisti eivät eroa toisistaan. Molemmat joutuvat elämään syntymän ja kuoleman välisen ajan vallitsevien ehtojen mukaisesti. Oleminen luo reaalisen elämän ehdot, tajunnan, opiskelun, työn, ihmissuhteet.
      Yhtä toivoisin sekä ateisteilta että uskovilta. Olkaa tässä sotaisessa maailmassa aktiivisia toimijoita sotavapaan maailman puolesta. Kristityillä on erittäin hyvä laki: Älä tapa. Siihen voi nojautua. Uskonjärjestöt voisivat kaikki peräkanaa rakentaa sodanvastaisia liikkeitä tai osallistua niiden toimintaan. Mikäli kristityt, islamilaiset, juutalaisuskoiset ja muut asettuisisivat totaalisesti sotaa vastaan, niitä ei voisi tulla. Miksi meidän tavallisten ihmisten, jotka olemme kaikkien kansojen keskuudessa samanlaisia tulisi tappaa toisiamme. Jos tavalliset ihmiset kieltäytyvät joukolla tappamisesta, sotahurtat jäisivät nallina kalliolle.
      Rakastetaan toisiamme olipa ihmisten ihonväri minkä värinen tahansa.

      Louhimiehen tulkinta elokuvassaan "Tuntematon sotilas" tuotiin mainiosti esiin sodan raadollisuus ja kurjuus. Ensin mennään liput heiluen mutta lopussa eloonjääneet sotilaat kohtaavat omaisensa tyhjin silmin eikä tunteita sanotuksi saa.
      Kristittyjen ja muslimien kirkkojen selkeä asettuminen sotia vastaan olisi tuhannen Nobelin palkinnon arvoinen teko. Puheet ja opit saisivat lihaa luiden ympärille.

    • eikaikkeaymmärrä

      Ihminen kun ajattelee kuinka hienosi toimivaksi olennoksi Jumala Loi Aadamin ja Eevan hänen kylkiluustaan
      olivat ilmansyntiä.
      käärme houkutteli Eevan joka lankesi syyntiin siitä lähtien on ihminen synninorja kuolemaan saakka.
      Jeesus Kristus sovitti Ristinkuolemalla Ylösnousemalla kuolleesta kaikki meidän syntimme joka uskoo Jumalan Ainoaan Poikaan Jeesukseen Kristukseen .
      myönttä olevan syntinen että omin teoin ei pääse taivaaseen Jeesuksen sovituverenkautta saa uskoa kaikki synnit anteeksi.

    • jo_eronnut

      Erotaan kuitenkin uskonnoista. Uskonnolliset maailmankuvat ovat kaikissa uskonnoissa samankaltaiset, mielikuvituksen tuotetta. Niissä kaikkivaltiaan paheet laitetaan käärmeiden ja muiden seikkojen syiksi mutta hyvät tapahtumat tulisivat ylhäältä, mikäli kuhunkin uskontoon uskoisi.

      Suomi100. Sotapapit viime sodissa ja ällöttävät maailmankatsomukset.
      - Suur-Suomi on suomalaisille taivaassa määrätty elintila.
      Yksikään uskonjärjestö ei ole teesistä irtautunut.
      -Suur-Suomi olisi tullut ymmärtää Jumalan lahjana suomalaiselle kansalleen.
      Tämän siteeksi papisto laati teorian, että suomalaiset ovat suoraan Israelin 10 heimon jälkeläisiä ja Jeesus olisi luomishetkellä luvannut Suuren Suomen sopivana hetkenä toteutuvaksi. Se hetki alkoi kesäkuussa 1941 suomalais-saksalaisten armeijoiden hyökkäyksenä Neuvostoliittoon.

      Jatkosodassa luterilainen papisto toteutti em. tavallaRytin hallituksen sotapropagandaa eli legaalisti uskonnon avulla liiton fasismin Saksan kanssa.
      Pastori Jussi Kuoppala Akateemisen Karjalaseuran (fasistinen järjestö 1922-44) lehdessä alkusyksystä 1941, että on tapahtunut taivaallinen ihme. Jumalan väkevä käsi kuljettaa Suomen kansaa.
      Suomi fasismin liittolaisena olisi saanut hyväksymisen taivaasta. Kristittyjen Jumala olisi asettunut Saksan fasismin tueksi.

      Pastori Martti Halmesmaa toisti samaa ja että Suomen heimolle koittaa uusi aika. Jeesuksen avulla sota voitetaan, NL tuhotaan.
      Halmesmaa: "Se (armeija) on taistellut sisukkaasti liittolaisemme Saksan urheitten joukkojen rinnalla....kaikkialla Suomessa ovat kaikkien suomalaisten ja erittäinkin karjalaisten sydämet olleet tulvillaan kiitollisuutta kaikkivaltiasta Jumalaa kohtaan. Yön raskaus on väistymässsä. Suur-Suomen aamu jo sarastaa."

      Sama sotapapisto jatkoi pappeina, piispoina ja arkkipiispoina hävityn sodan jälkeen.
      Lähde: Jouni Tilli, Suomen Pyhä Sota (2014)

      Houretta aikanaankin. Eikö totta? Viheliäistä propagandaa. Totta siinä on se, että Rytin hallitus liittoutui Saksan fasismin kanssa ja johti maamme tuhoisaan sotaan.

    • erosin_juuri

      Laitoin menemään netin kautta eroilmoituksen. Ensi vuosi ollaan vapaa kirkon jäsenyydestä.

    • jetsullleen

      Koko elämä on vain yksi paskainen viiva synnytyslaitoksen ja krematorion välissä.

    • elämäpelissäkuinkäy

      Vähintään mitä Suomalainen tulis tehdä 100v Itsenäisenämaana.
      Kiittää Jumaalaa jokaisesta Rauhanpävästä jota Hän Armosta on meille suonut.
      Rukoillen Kiittää että tulevinapäivinä Jeesus Kristus suojele varjele sodalta ja sekasortolta.
      että Hänen Armonkäsi suojele tätä RAKASTA ISÄNMAATAMME aina.

      vaikka tämämaa on Hänelle selkänsä kääntänyt ja tullut uppiiskainenkansa pois poikennut
      kaidaltatieltä.
      mitä ihminenkylvää sitä hän niittää.

    • hu_ma_nisti

      Jeesus ja Mannerheimin miekantuppipäiväkäsky jatkosodan alussa.
      Rovasti Aarne Kaitila iloitsi 29.6.1941 Mannerheimin päiväkäskystä Saksan mahtavien asevoimien rinnalla saavutettavasta Itä-Karjalasta Suur-Suomeen ja jossa Jeesus oli esiintynyt päiväkäskyn antajana.

      - Miehet, veljet: päiväkäskyä on toteltava! Silloin saadaan Kristuksen seurassa kokea suuria.....Nyt saattaa Herran kutsu tulla sinullekin siellä velvollisuutesi vartiopaikalla. Sodan pauhaavan jättiläiskovaäänisen välityksellä huutaa Herra sinut hereille ja sanoo: Seuraa minua....Kaikki asekuntoiset miehet ovat jälleen lähteneet kotiemme, uskontomme ja isänmaan vapauden puolesta....Sillä tiellä kulki kerran ja kulkee vielä kalliisti lunastamiansa kuolemaan asti rakastanut Herra.
      Lähde. Jouni Tilli: Suomen pyhä sota (2014).

      Kristillinen Jumala asettui liittoon saksalaisen fasismin kanssa, tuki kaikkia natsien hirmuisia rikoksia ihmisyyttä vastaan ja joista osa oli jo jo suomalaistenkin tiedossa.
      Missä rauha ja rakkaus? Missä suuri raamatullinenkin hyve "Älä tapa". Älä ainakaan fasismin puolesta ja liitossa sen kansssa. Älä tapa ainakaan Vienan metsien ja mineraalien valloituksen takia.
      Sotapropaganda ja rovasti Kaitila rinnasti Mannerheimin Kristukseen. Molemmat olivat ylipäälliköitä.
      On muistettava ettei yksikään suomalainen uskonjärjestö ole suorittanut tappiollisen sodan jälkeen itsekritiikkiä. Yksikään uskonjärjestö ei ole sanoutunut irti liittymisestä fasismin maailmanvalloituksen tukijaksi.

      Raamatun viimeinen kirja, Ilmestyskirja liputtaa avoimesti uskonnollisen rotuopin puolesta. Vain Jeesuksen ristinkuolemaan uskovat palkittaisiin ja ihmiskunnassa koskaan eläneiden suuri enemmistö laitettaisiin kuolemansa jälkeen helvetilliseen kuritukseen.
      Kuka enää nykyaikana haluaa tällaista sosiologiaa tukea. Kristinusko lupaa jopa kuolleillekin helvetilliset kivut ja säryt - missä rauhan sanoma ja rakkauden uskonto?

      Kun eroat uskonjärjestöistä ja niiden ideologiasta, erota lapsesikin mukana. He osaavat itse aikuisina päättää mitä aatteita kannattaa.

    • tropex

      Näin Yhdysvalloissa luetaan raamattua:
      "Presidentti Donald Trumpin hengellinen neuvonantaja, Texasin megakirkon pastori Robert Jeffress puolestaan on antanut lausunnon, jossa hän toteaa Trumpilla olevan moraalinen velvollisuus syrjäyttää Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un vaikka sotatoimin. Perusteluna Jeffress käyttää Roomalaiskirjettä, joka hänen mukaansa antaa hallitukselle oikeuden myös salamurhata ja teloittaa pahoja johtajia. Pastori huomauttaa, että Roomalaiskirjeen kehotus ”Älkää maksako kenellekään pahaa pahalla” viittaa kristittyihin, mutta ei hallitukseen.
      Vastavalkea.fi: Jumalan rauhaa - tai sotaa.

      Jos noudatetaan "Älkää maksako kenellekään pahaa pahalla” tai "Älä tapa" niin suurin osa sodista lakkaisi kristittyjen toimesta. Islaminuskon koraanissa on samanlaisia määritelmiä ja he tulisivat mukaan.
      Puhe ei riitä, se tiedetään. Täytyy myös toimia konkreettisesti rauhanliikkeissä.
      Jos tarina jää puhetasolle, sitä voi vatkata maailman tappiin ja olla mukahurskas.

      Nykyaikainen vihapuhe valtioiden välisisssä suhteissa on vaarallista.

    • laitetaan_töpinäksi

      Suomen sisällissota.
      Valkoinen terrori.
      Kristillinen kirkko ja sen järjestöt.

      Punaisten siviilienkin, naisten ja lapsien joukkomurhaamisesta lut. kirkko ja siihen osallistuneet valkoiset vaikenivat. Missä oli kristillinen rauhan ja rakkauden uskonto kun teloitetut kirkkoon kuuluneet jäsenet eivät kelvanneet edes hautausmaille haudattavaksi.

      - Joukkomurhista....Siitä eivät puhdistukseen osallistuneet valkoiset yleensä puhuneet sanaakaan kevään 1918 jälkeen. Vielä vähemmän he puhuivat siitä, että puhdistautuminen oli tapahtunut valkoisen armeijan johdolla, harkitusti ja järjestelmällisesti. Sen takana oli ollut valkoisen armeijan esikuntatehtävissä toimineen Martti Pihkalan ja eräiden muiden luoma organisaatio.
      Oula Silvennoinen, Marko Tikka, Aapo Roselius: Suomalaiset fasistit (2016), s.94 läheiset sivut.

      Eräitä muita on teollisuusjohtaja Petteri Forsström alias Kalkki-Petteri. Martti Pihkalan nimi vilisee lakkautetuissa fasistijärjestöissä ja tuli kuuluisaksi teollisuuspamppujen järjestämän lakkorikkurikaartin johtajana.
      Kalkki-Petteri esiintyy myös myöhemmin Lapuan Liikkeessä ja muissa natsijärjestöissä. Hän oli osallisena Saksan SS-järjestön johtamassa kapinaliikkeessä 1944 syksyllä ja joka tunnetaan asevarkausliikkeenä.

      Kristilliset järjestöt siunasivat punaisten tappamisen. Ne ottivat osaa tietynlaiseen tappamiseen mutta saattoivat tuomita toisenlaisen tappamisen.
      Luterilainen kirkko asettui faktisesti valkoisten tappamisen puolesta eikä ole koskaan tehnyt itsekritiikkiä.
      Hokea raamatusta rauhanomaisia jakeita on ulkokultaista farisealaisuutta kun samaan aikaan osallistutaan sodan kirojen hyväksymiseen.
      Jäljelle jää tosiseikka: Uskonjärjestöt joko lähtevät reaalisen sodan- ja asevarustelun vastaiseen työhön tai höpisevät periaatteita vailla lihaa sen ympärillä.

      Kysymys onkin: Voivatko uskonnolliset järjestöt muuttua sodanvastaisiksi liikkeiksi vai ei? Toive on että voisivat.

    • lekti

      Kun eroat kirkosta tai muista uskonjärjestöistä, erota samalla lapsetkin. Lasten aivopesu on väärin.

    • rauha_parempi_ois

      Esimerkki uskovien hyvästä työstä
      https://vastavalkea.fi/2017/10/12/jumalan-rauhaa-tai-sotaa/

      Vuonna 2015 Gazan sodan aikana palestiinalaiset ja israelilaiset, islamilaiset ja juutalaisuskoiset, naiset marssivat koko sodan ajan yhteistuumin rauhan puolesta.
      Tässä on esimerkkiä uskoville kuin myös uskonnottomille tehdä hyvää pelkän puhumisen sijasta.
      Maailmassa käydään tai sillä uhataan joka päivä. Sota synnyttää valtaisat tuhot syyttömien siviilien vahingoksi. Tuhottujen Libyan, Syyrian ja Irakin jälleenrakennus vaatii miljoonien kansalaisten vuosikausien työn. Tuhoavissa joukko-osastoissa on kaikkien uskontokuntien pappeja siunaamassa omien joukkojen tuhotyötä.
      Suomessa kaavaillaan kymmenien miljardien aseostoja ja samaan aikaan leikataan toimeentulosta.
      Jos suuret kansanjoukot sanovat että STOP niin silloin yleismaailmallinen aseistariisunta mahdollistuu. Kristinusko sanotaan olevan rauhan ja rakkauden uskonto. Puheet tulisi realisoida käytännössä. Pappien tulisi saarnata sota-rauhateemasta seikkojen oikeilla nimillä ja asettua rauhan puolelle.

    • uskon_puolesta

      Kristinusko on rauhan uskonto. Jeesus Pietarille: Pietari pane miekkasi tuppeen, joka miekkaan tarttuu se miekaan hukkuu.
      Sotapapit näköjään runtelivat Jeesuksen sanoman pilalle.

    • valhala

      Jos kaikki uskkonnot pystyttäisiin yhdistämään, tai ne hylättäisiin, niin maailmanrauha palaisi entisiin uomiinsa, niin kuin oli aikojen alussa. Kun puhutaan Kristinuskosta, ja palataan parisataa vuotta taaksepäin, niin se oli kansaa kohtaan yksinvaltijas. Jos epäilette, tustukaa uskonnon historian, se on karmeampaa kuin toinen maailmansota. Raamattu on koottu kaikenlaisista taruista, ja kertomuksista, ja vuosienvarrella kertomuksett muuttuu. Puhutaan Jumalasta jaJeesuksesta, mutta kukaan ei puhu niistä avaruusolioista, jotka tulivat tulivaunuilla taivaalta.
      Eiköhn avaruusoliot vieneet Jeesuksenkin, jokuhan hänet vei. Jos on parempaa tietoa niin vastaanotetaan

    • laitetaan_töpinäksi

      Jeesuksen lausuma vastaan UT:n Johanneksen Ilmestys alias Ilmestyskirja ja VT:n hirmuinen sotainto ovat vastakkaisia.
      UT:n vuorisaarna, jossa vaaditaan kunnioittamaan esivaltaa vaikka se kutsuisi väestön sotaan tappamaan vihollisia ja joutumaan itse tapetuksi on vastakkain humanismia.

      Jeesuksen lausuma on hyvä ja edustaa rahvaan etuja. Mitä järkeä on lähteä tappamaan toisen maan työtätekeviä. Yleinen humanisuuden periaate tukee rauhanaatetta.

      VT:n lausumat, joiden mukaan luvatun maan kansalaisten tulee hävittää viholliset tykkänään ynnä hevoset, lehmät ja kaikki karja sekä tuhota rakennukset ja jotka olisivat Herralle otollinen uhri ovat mielettömiä. Korkeintaan nuoret tytöt saisi ottaa orjiksi (mm. Joosuan kirja).
      UT:n Ilmestyskirja hyväksyy Jeesuksen johdolla sodan ihmiskuntaa vastaan, jossa maailma poltetaan poroksi ja vain harva vedettäisiin hedelmätarhaan taivaaseen hyville päiville on järjetön ideologia.

      Kristinuskon tulisi ottaa raamatusta inhimillinen puoli esiin ja unohtaa toisinajattelijat ja heidän teilaamisensa. Kaikki rauhan puolesta toimivat sodanvastaiset kansalaiset tulisi nostaa kunniaan. Sotaurhojen muistelo hautausmailla on katastrofaalinen paradoksi ihmisen turhasta kärsimyksestä. Siviilirakennustyö vie ihmiskuntaa eteenpäin.
      Siis. Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu. Jos ei fyysisesti niin henkisesti.

    • avi_berg

      Suuret sanat tai kirjoitukset eivät suuta halkaise.
      Puheiden ja tekojen tulee olla yhtä. Jos ollaan sotaa vastaan silloin ei voida tukea sotatoimia.
      En kiistä etteikö miekan tuppeen laittaminen olisi oikea tunnus ja joka ainakin on rahvaan etujen mukainen.

    • eronnut_jo

      Kun eroat lapsinesi uskonnosta, aseta lapsesi uskonnonopetuksen sijasta elämänkatsomustiedon tunnille.
      Lapsi oppii aikuisena helposti kristinuskon ja islaminuskon teologian: Kun jaksat rukoilla ahkerasti, pääset kuoltuasi aineettomaan taivaaseen, jossa kuitenkin olisi materiaaliset vihreät niityt ammollaan safkaa.

    • puks

      Niin sanotusta kansankirkosta näyttää tänä vuonna häipyvän viitisenkymmentä tuhatta jäsentä. Entä muista uskonjärjestöistä.
      Luonnontieteellinen tietämys näyttä sittenkin voittavan taikauskon.

    • unskila

      Yllättävä juttu. Yksi presidenttiehdokas vannoo raamatullisesti 6000 vanhan universumin piikkiin!

    • uusi_suomi
    • uusi_suomi

      Siis. Voi tulla 50 000 eroa.

    • no_jooo

      Mooses oli kiva. Hän kaihtoi kirkkojärjestelmää. Riitti kun veti lampaan kurkun auki ja asetti nuotioon käristymään. Pari loitsua ja sitten syömään paistettua lammasta.

    • Liianvähävettäseoli

      Papit humalassa ajelee pitkin kylän raitteja pukkien kanssa baareissa tappiin asti ei kestä muuten
      valehtelijoiden klubin jäsenyys jos ei umpi känniss' soutele järven jäillä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1407
    2. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1131
    3. 37
      812
    4. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      796
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      157
      765
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      752
    7. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      48
      722
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      695
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      679
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      632
    Aihe