Upea uutuusnäyttö, pieni hinta kuvankäsittelyyn?

Jonkulaine

Mit%C3%A4 mielt%C3%A4 seuraavasta n%C3%A4yt%C3%B6st%C3%A4%3F%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3EUusi on ja en l%C3%B6yt%C3%A4nyt mit%C3%A4%C3%A4n testej%C3%A4 tai kuluttajakokemuksiakaan viel%C3%A4.%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3EL%C3%B6ytyy ainakin verkkokauppa comista ja multitronic.fi myyjilt%C3%A4.%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3ELenovo ThinkVision P27u 4k n%C3%A4ytt%C3%B6 tuotenro%3A 61B0GAT1EU. V%C3%A4itet%C3%A4%C3%A4n pystyv%C3%A4n toistamaan%3A 145%2C7%25sRGB%2C 99%2C5%ADobeRGB%2C 97%2C9%DCI-P3%2C 99%2C5%25BT.709 ja paljon muita k%C3%A4sitt%C3%A4%C3%A4kseni eritt%C3%A4in hyvi%C3%A4 ominaisuuksia. Hinta vastaavien ja paljon huonompienkin ominaisuuksien n%C3%A4ytt%C3%B6ihin n%C3%A4hden huikeasti halvempi%3B hinta n. 650-750e ... Pist%C3%A4%C3%A4k%C3%B6 kiinalainen markkinoita uusiksi%3F

9

820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äkkipäätä ajatellen, jos toistaa mistä hyvänsä 147% tai yleesä yli 100% niin joutuu pistämään omiaan joukkoon! Kaikki kun toistaa se tekee tasan 100%!

    • Jonkulaine

      En ole alan aassijantuntija.

      En nyt muista mikä oli näytötesti tai vastaava jossa sanottiin, että sRGB kalibrointi oli eräässä näytössä vedetty yli 100% ja näytön värit olivat siitä syystä "karkkimaiset", liekö ollut huuhaata koko testi?

      Käsittääkseni väriavaruuksiin liittyen valokuvien muokkaukseen ja esittämiseen sRGB on riittävä lähinnä nettikäyttöön. Suurimmalla osalla kuvailijoitahan näytöt todellisuudessa ei kykene edes sRGB 100%, eli toistavat jo lähtökohtaisesti hyvin vajaavaisesti.

      AdobeRGB olisi oltava, jos haluaa vaikkapa tulostuslaatua viimeisen päälle. sRGB ei toista kuin muutaman kymmenen prosenttia AdobeRGB:stä jolloin käytettäessä sitä kuvat jäävät paljon "hengettömämmäksi".

      Liekö Lenovo ilmaissut asian vähän hölmösti kun ilmoittaa sRGB:lle 147%... mutta miten se on jos AdobeRGB on 99,5% ja sRGB on pienempi avaruus maksimissaankin vain muutama kymmenen prosenttia Adobesta, niin eikö se voi sitten olla yli 100% eli vaikkapa 147%.

      En halua hifistellä kun en todellakaan ole asiantuntija. Jotain vähäistä aiheeseen liittyen luulen tietäväni ja olisi ollut kiva kuulla jonkun oikeasti tietävämmän kommentit tuosta näytöstä löytyvien tietojen osalta. Näyttääkö paperilla hyvältä, jopa yllättävän hyvältä hintaansa nähden?

      • prosenttitumputtajalle

        Et halua hifistellä, mutta rupeat vänkäämään Adobe RGB:stä silti?

        Mitä *** tun hyötyä siitä adobeRGB:Stä on harrastajalle, kun kaikki
        - digikamerat tätä suoltaa, JPG yleensä aina/pakosti sRGB ja vain "raakakuvia" ottamalla, ehkä, saa muuta aikaiseksi
        - normaalit näytöt on tehty sRGB:n spekseillä - tämä väriavaruushan on aika pitkälti sama kuin kuvaputkitelkkarien toistama sävyala ...eikä edelleenkään kaikki näytöt pysty toistamaan edes 100 % sRGB:stä!
        - useimmat kotikäyttöön tehdyt tulostimet eivät minkään muun päälle ymmärrä - ja ongelmat todellisen, paperille aikaan saatavan värialan laajuudessa vielä suuremmat kuin näytöissä

        Ihan täyttä paskapuhetta on väitteesi siitä, että sRGB olisi laajuudeltaan vain muutaman kymmenen % AdobeRGB:stä. Täyttä paskaa. AdobeRGB on vähän laajempi mutta se ei todellakaan ole mikään onni ja autuus. Onhan sitä olemassa sellaisiakin värimalleja, jotka kattavat kaikki mahdolliset värit ja näihin sisältyy myös "virtuaalisia" värejä, joilla ei ole reaalimaailman vastinetta. Mutta enempi on aina parempi?

        Laajuus ei hyödytä, jos ei edes kuvan tallennusvaline pysty koko väriavaruutta hyödyntämään. Tai rajat tulevat vastaan tulostinlaitteessa.

        Ammattikäytössä Adobe on yleisesti käytössä, joten ei ongelmia, kun kaikki työkalut on rakennettu tältä pohjalta. Harrastevehkeet pääosin sRGB only. Jos minkään muun väriavaruuden kanssa haluaa askarrella, niin sitten pitäisi koko ketjun tätä tukea. Eli kuvankäsittelyohjelma, näytönohjain, näyttö, tulostinajurit...

        Ihan persiilleen menee, jos erehtyy AdobeRGB tms. laajemman väriavaruuden kuvan pukkaamaan normi sRGB tulostimelle.


    • Jonkulaine

      Eipä täältä saa vastaukseksi muuta kuin syljen pärskyntää ja raivoa.

      Voi anteeksi nimetön nimimerkki!

      Mennäänpä nyt sitten sivuun aiheesta ja asiastani niin että lepikko pölisee!

      Olen pahoillani puolestasi kun sinulla on noin paha olla ja kun pahoitin vielä noin kovasti lisää mieltäsi. Muistathan hengittää välillä?

      En ottanut huomioon että joku saattaa alkaa hyperventiloimaan muutamasta kysymyksestä.

      Liekö tämä toinen kotisi tämä suomi24 laidasta laitaan. En häiritse sinua enää tämän jälkeen näköjään ärsyttäviksi tulkitsemillasi kysymyksilläni, jotka sinä näköjään ihan vaan itse tulkitset saman tien oikoseksi omaan egoosi.

      Älä vielä tukehdu, lue vielä vähän lisää.

      Olen harrastajakuvaaja ja jatkan siis edelleen kuvausharrastustani raakakuvaten kohtuullisilla harrastusluokan välineilläni ja jopa väriavaruudella AdobeRGB. En ole kuvannut muuta kuin raakakuvia siitä lähtien kun aikanaan hankin ensimmäisen digijärkkärin jo tovin ja toisen sitten. Kuvaan raakaa jatkossakin ja myös ilmasta käsin ja samoin kännykälläkin ja käsitellen kuvat ihan meille harrastajillekin yleisellä perusohjelmalla lightroomilla käyttötarpeilleni sopiviksi ja kieltämättä ihan vaatimattomilla harrastajataidoillani. Jatkossa kun kuvat näkyvät AdobeRGB laajuisina eikä tarvitse arvailla ja huonontaa lopputulosta sen vuoksi niin ketju alkaa olla kunnossa tulostukseenkin saakka! Ihan vaan sinullekin tiedoksi että jos ei itsellä ole kunnon tulostinta niin uskotko että on ihan mahdollista tulostaa/tulostuttaa sellaisella ihmehemmolla jolla sellainen on. On kuule olemassa ihan sellaisia firmojakin jotka tulostavat hyvällä tulostimella. Nyt tiedät sinäkin ja voit kertoa sille kaverillesikin eikä tarvi edes kiittää!

      Ihan vaan yhtään elvistelemättä kysyin tuosta näytöstä kun en siitä vielä mistään esim. testitietoja löytänyt ja näytti olevan luvattuihin ominaisuuksiin nähden ihan oikeasti edullinen. Tutkiskelenpa tuota näyttöä sitten ihan ite.

      Pidä sinä vaan ne omat tunkkisi, ota kaikilta heti luulot pois ja muista pitää kovaa jöötö täällä suomi24;ssa. Ja hyperventilointiin tunnetusti auttaa kun puhaltelet välillä pusseihin.

      Hyvää tulevaa Joulua sinullekin!

    • kasvaan

      Jonkulaine on aika veijari! On se. Erään henkilön vastaus oli ehkä aggerssiivinen mutta olihan tuossa asiaakin. Itsekin otan kuvani sillä adobe- väriavaruudella. Sitten kun katselen niitä Asus- näytölläni (100% sRGB/ Adobe 97%) niin melkein samalta kuin srgb tuo näyttää. Kuvia tulostan paperille Canon 100s- tulostimella suoraan Lightroom -ohjelmistosta. Oleellisinta paperikuvissa on kumminkin paperin laatu ja sen koko kuin käytetty väriavaruus. Myös kannattaa erikoisimmille papereille ladata paperinvalmistajan väriprofiiliohjelmisto. Myös kuvien kirkkautta kannattaa säätää vähän yläkanttiin. Adobena lähtee RAW- kuvat Lightroomista suoraan printteriin, mutta asiaan sen kummemmin perehtymättä, luulen että lopullinen tuloste on kumminkin srgb. Lopultakin yhdentekevää. Kuvat tulostuvat juuri sellaisina kuin näytöltä olen tiiraillut. Loppu hyvin kaikki hyvin.

      • Jonkulaine

        Kiitos kommentista kasvaan!

        Ei olisi pitänyt mutta tupsahti kääminpinta vähän kärähtämään noista nimettömän p. puhekommenteista ja hölmöyttäni päästelin melkein samaa luokkaa takaisin.

        Kerrot hyviä pointteja, kiitos niistä. Omalla kohdallani vanha LG ips hd näyttöni vajaine srgb toistoineen on ollut pitkään jo heikoin lenkki, olen pyrkinyt laittamaan vähitellen itse kuvauskaluston käyttööni riittäväksi ja nyt tarvin myös videolle kunnon 4K näytön. Ajattelin että jos nuo adoben väriavaruudet ja muutkin ominaisuudet saan samantien kuntoon näytössä ja vielä edulliseen hintaan niin avot ...oman kalibroimisen osalta miten lienee laajat säätömahdollisuudet, näkeepähän? Siitäpä alunperin tein tiedusteluakin täällä...

        No tulin ja näin...opin. En kiusaa enää toiste itseäni, enkä aiheuta pahaa mieltä täällä kenellekään.

        Poistun häiritsemästä tutkiskelemaan omaa kuvamaailmaani ja värien avaruutta näytöllä, paperilla ja pakkasyönä revontulitaivaalla.

        Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta kuvausvuotta.


      • kasvaan

        Meitä on moneen junaan. Keskustelun tynkä on aina paikallaan. Joo, oma Asus on tehtaalla kalibroitu, josta oli oikein käyrät ja käppyrät mukana paperilla. Tietysti uudelleenkalibrointi voi tulla joskus eteen. Kalibrointilaitteita myydään myös. Kalliimpia ja halvempia. Laadusta en mene sanomaan.


    • kuuuukkeli

      Jostain luin, että Adobe RGB:n ala olisi 35% suurempi kuin sRGB. 147% sRGB näyttäisi siis Adobe RGB:n ulkopuolisiakin värejä? Sinänsähän Adobe RGB ei kai tuo jpeg-kuvaan lisää värejä, vaan ne 16,7 miljoonaa väriä vain valitaan laajemmasta paletista.

    • Tuolla juttua.. https://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_RGB_color_space
      Värit hankala asia. Paljon hankalia termejä joita ei ymmärrä. Suosittelen näyttöä,
      josta tehty testi ja mitattu väriprofiili jonka voi ladata. Usein parempi kuin mitä
      halvalla kalibrointilaitteella saa tehtyä. Kalibrointi voi kestää kauan ja optimaalinen
      vain tietyssä valistuksessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      37
      2056
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1965
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      78
      1593
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1442
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      311
      1389
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      121
      1212
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1169
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1099
    9. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      43
      1031
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      265
      980
    Aihe