Net suolivaivat?

Olisiko lisätyllä kuidulla osuus, repii, rastaa suolen pintaa, niin paska pääsee sen tulehduttamaan?
Sit kun tulee ötökät mukaan ruokavalioon niin heinäsirkan ym. jalat on tosi pahoja, monelta jouduttu leikkaamaan ne suolesta pois kun eivät muuten lähde.
Ilmianna
Jaa

48 Vastausta



ota HOTA se helpottaa!
Ilmianna
Jaa
Suomalaisten kuidun syönti on romahtanut ja samalla tulehdullisten suolistosairauksien määrä räjähtänyt eli tuskin on näin. Tulehduksellisten suolistosairauksien syytä ei edes tiedetä mutta jokin muutos on niitä lisännyt.

Sama koskee myös ärtyvän suolen oireyhtymää, joillekin tulee ongelmia liukenemattomasta kuidusta mutta sen saanti on pienentynyt eikä lisääntynyt.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Kaikille ei sovi viljatuotteet. tai ei oikeastaa kenellekään. Toiset pärjäävät lääkkeiden voimalla aina höppänä taloon asti, jolloin alkaa mennä muistua jne.
Onhan se kiva edusta tätä nykyistä sairasta menoa, johon ei kuulu terveellinen ruokavalio.
Ruokateollisuuden ruoka-aineilla ei ole mitään tekemistä terveellisen ruuan kanssa.
Nykyisin onkin, että kaikki terveellinen on pahasta. Ei muuten lääketeollisuus pärjää. Sitä vastoin monien lisäainein ja sokerin kyllästämät ruoat ovat varmaan terveellisiä. tällaisen kuvan saa.
Amerikan sydänyhdistyksen pääsihteeri sai sydärin 52 vuotiaana, kun uskoi virallisterveeliseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kun professori Färkkilä kertoi julkisuudessa linolihapon (Omega 6) lisäävän suolitulehduksia, niin Itä-Suomen yliopiston kasviöljymafia ärähti. Laitoshan on tunnetusti kasviöljyteollisuuden rasvaama ja puolestapuhuja. Nopeasti julkisuuteen ilmaantui saman laitoksen väsäämä kyhäelmä. Ikivahaa potilasmateriaalia oli manipuloitu uudestaan mistä sitten oli saatu synnytettyä ilosanoma, että linolihappo on ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Tutkimuksesta käy ilmi, ettei Itä-Suomen yliopistolla ole mitään käsitystä elimistön matala-asteisesta tulehduksesta. Laitos on käyttänyt väärää mittatikkua. Se on sama kuin mittaisi vedenkiehumispistettä suorakulmalla.
Perinteinen CRP ei kerro matala-asteisesta tulehduksesta mitään. Tulehdusta arvioidaan erityisherkällä hsCRP:lla (High-sensitivity CRP) sen lisäksi mitataan Interleukin – 6, Interleukin-1, TNF-alfa Omega – 3 index. Näin suomalaisia vedätetään päämedian myötävaikutuksella. Hesarin lemmikki ravitsemusterapeutti Laatikaisen kommentit aiheesta ovat surkuhupaisia. Liika linolihappo on aina haitallista
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mitä tähän olisi lisättävää, ei mitään.
Laatikainen on Beselin asialla. Hän työskentelee Mehiläisen terveystalossa ja jos hän puhuisi/ kirjoittaisi terveyden puolesta, niin potilaat voivat loppua. Ei se sellainen käy. Fogelholm on taasen Fazerin ja Coca Colan puolestapuhuja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
leikkaaliimaa kirjoitti:
Kun professori Färkkilä kertoi julkisuudessa linolihapon (Omega 6) lisäävän suolitulehduksia, niin Itä-Suomen yliopiston kasviöljymafia ärähti. Laitoshan on tunnetusti kasviöljyteollisuuden rasvaama ja puolestapuhuja. Nopeasti julkisuuteen ilmaantui saman laitoksen väsäämä kyhäelmä. Ikivahaa potilasmateriaalia oli manipuloitu uudestaan mistä sitten oli saatu synnytettyä ilosanoma, että linolihappo on ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Tutkimuksesta käy ilmi, ettei Itä-Suomen yliopistolla ole mitään käsitystä elimistön matala-asteisesta tulehduksesta. Laitos on käyttänyt väärää mittatikkua. Se on sama kuin mittaisi vedenkiehumispistettä suorakulmalla.
Perinteinen CRP ei kerro matala-asteisesta tulehduksesta mitään. Tulehdusta arvioidaan erityisherkällä hsCRP:lla (High-sensitivity CRP) sen lisäksi mitataan Interleukin – 6, Interleukin-1, TNF-alfa Omega – 3 index. Näin suomalaisia vedätetään päämedian myötävaikutuksella. Hesarin lemmikki ravitsemusterapeutti Laatikaisen kommentit aiheesta ovat surkuhupaisia. Liika linolihappo on aina haitallista
Tekstisi lienee Heikkilän blogista tms.. Sehän on poistettu julkisesta internetistä ja kertonee sen laadusta paljon.

Tuo oli vain hänen mielipiteensä. Suomalaisten linolihapon saanti ei ole erityisen runsasta koska täällä käytetyin kasviöljy on rypsiöljy ja siinä on linolihappoa 20%. Auringonkukkaöljyssä on linolihappoa 70%, maissiöljyssä 53% ja soijaöljyssä 52%.

Asiantuntijat pitävät CRP:tä varsin luotettavana matala-asteisen tulehduksen mittarina. Linolihapon haitoista ei myöskään ole näyttöä. Asiasta kiinnostunut voi tutustua artikkeliin 'Effect of Dietary Linoleic Acid on Markers of Inflammation in Healthy Persons: A Systematic Review of Randomized Controlled Trials'.

Suomenkielistä tekstiä löytyy vaikka Laatikaisen blogista artikkelista 'Matala-asteinen tulehdus ja sen osoittimet'.

Rypsiöljyn runsas 0mega-3 itse asiassa vähentää tulehdusta aiheuttavien eikonosandien rakakennusaineena olevan arakinodonihapon muodostusta koska ALA kilpailee LA:n kanssa samoista ketjunpidennysentsyymeistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Omega 3 ei kannata paljoa käyttää kun haitat on monenlaisia aivoverenvuoto ja veren hyytymättömyys ainakin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Liittyy kalaöljyihin. ALA:n saantisuositus on 2 g päivässä ja tuo tulee 20 g rypsiöljyä. Kalaöljynkin suotuisat vaikutukset ovat suuremmat kuin sen haitat. Erityisryhmillä tilanne voi olla toinen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Korjaus edelliseen rypsiöljyn omega 3 ei hevin saa liikaa kun imeytyy huonosti, mutta kalaöljykapseleista kylläkin voi saada liikaa.
http://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/201711302200570776_we.shtml
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Omega 3:n ja 6:n ihanne suhde suhde olisi yksi yhteen. Suomessa hyväksytään yksi viiteentoista. Tällainen määrä omega kuutosta aiheuttaa sisäistä tulehdusta, joka näkyykin nykyisen kansan terveytenä. Ette näytä käsittävän, että sairaudet ja ylipaino tulevat edelleen lisääntymään, koska kansalla on vähän tietoutta, näköjään.
Ruotsi on karppauksen johtava maa maailmassa, ja siellä onkin diabeteksen ja ylipainoisten määrien kasvu taittunut samoin
Nämä ovat totuuksia, jotka satuttaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Rypsiöljyssä om omega-3:sen ja omega-6:sen suhde 1:2. Voissa suhde on 1:7, laardissa 1:6 ja oliiviöljyssä 1:19. olet siis varmaan vaihtanut kaikki rasvat rypsiöljyyn koska sen omega-rasvojen suhde on paras käytetyistä ravintorasvoista?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kyllä tiedän noi omegoiden suhteet, mutta asia ei ole noin yksinkertainen kuin ravintoterauputit
antaa ymmärtää. (Maatalouspolitiikkaa).
Ihminen ei pysty käyttämään kasviöljyjen omega 3 hyväkseen kovinkaan tehokkaasti. Eli onko kasviöljyn omega-3 (ALA) yhtä tehokasta biologisesti kuin kalaöljyt omega-3:t (EPA ja DHA)? Vastaus: Ei ole.
Sisi toiseksi rypsipeltoja myrkytetään hyvin tehokkaasti. Jäämiä on löydetty ihmisistä, että ei kiitos.

En toki moiti ihmisiä, jotka rypsi tuotteista tykkää.
Muuten, olin juuri matkoilla ja hotellin aamiaisella, joku nuori mies otti aamiaiseksi jogurttia ja sekoitti siihen runsaasti oliiviöljyä. Kokeilin, ei hassumpi maku.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
8 VASTAUSTA:
Ihminen kyllä käyttää ALA:n eli tuon kasviöljyjen omega-3:sen 100% hyödykseen. Se vähentää merkittävästi omega-6:sen muuntumista arakidonihapoksi ja parantaa kolesteroliarvoja. Siitä muuttuu vielä 5-10% pitkäketjuisiksi omega-3:siksi joita on kalaöljyssä. Suositellulla vähimmäissaannilla elio 2 g tuo on sitten noin 100-200 mg eli ihan merkittävästi.

Rypsin tuholaistorjuntaan on käytetty lähinnä neonikotinoideja. Ne eivät kerry ihmiseen ja hajoavat nopeasti. Sen sijaan oliiviöljyssä ei ole juurikaan omega-3:sta ja sen omega-suhde on 1:19 kun se on rypsiöljyssä 1:2. Rypsiöljyä saa myös luomuna jos pelkää kasvinsuojeluaineita ja kylmäpuristettu rypsiöljy on aika hyvääkin.

Käytän itsekin oliiviöljyä mutta sen voimakas maku ei sovi kaikkiin ruokiin ja sen paisto-ominaisuudet ovat huonot.

Camelina-öljy olisi rasvahappokoostumukseltaan vielä parempi kuin rypsiöljy. Se ei sitten sovellu lainkaan paistamiseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
Ihminen kyllä käyttää ALA:n eli tuon kasviöljyjen omega-3:sen 100% hyödykseen. Se vähentää merkittävästi omega-6:sen muuntumista arakidonihapoksi ja parantaa kolesteroliarvoja. Siitä muuttuu vielä 5-10% pitkäketjuisiksi omega-3:siksi joita on kalaöljyssä. Suositellulla vähimmäissaannilla elio 2 g tuo on sitten noin 100-200 mg eli ihan merkittävästi.

Rypsin tuholaistorjuntaan on käytetty lähinnä neonikotinoideja. Ne eivät kerry ihmiseen ja hajoavat nopeasti. Sen sijaan oliiviöljyssä ei ole juurikaan omega-3:sta ja sen omega-suhde on 1:19 kun se on rypsiöljyssä 1:2. Rypsiöljyä saa myös luomuna jos pelkää kasvinsuojeluaineita ja kylmäpuristettu rypsiöljy on aika hyvääkin.

Käytän itsekin oliiviöljyä mutta sen voimakas maku ei sovi kaikkiin ruokiin ja sen paisto-ominaisuudet ovat huonot.

Camelina-öljy olisi rasvahappokoostumukseltaan vielä parempi kuin rypsiöljy. Se ei sitten sovellu lainkaan paistamiseen.
On sanottu notta noi on välttämättömiä rasvahappoja koska elimistö ei sitä itse valmista. Vai onko notta ei ihmis polo tarvitse eli tarpeeton? Tai kyllä sianrasvasta löytyy ja lienee oikeassa suhteessa.

Rasvoista noin muuten vaan. Kasvien siemenöljyt on taifhan isä tai evoluutio kehittänyt siihen itämis tarkoitukseen. Ja mitä tulee elukkarasvoihin niin ne sopii erittäin hyvin myös meille ihmisille.

Teflonilla lämmitetään ja valuraudalla paistetaan ja valurauta pannuun ei käytetä mitään kasvirasvaa sen eltaantumisen takia.

Ja mitä tulee myrkkyihin eli kiisteltyyn niin siinä menee muutama vuosi sen katoaminen luonnosta. Jotenka kirjoititte täyttä lööperiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
Ihminen kyllä käyttää ALA:n eli tuon kasviöljyjen omega-3:sen 100% hyödykseen. Se vähentää merkittävästi omega-6:sen muuntumista arakidonihapoksi ja parantaa kolesteroliarvoja. Siitä muuttuu vielä 5-10% pitkäketjuisiksi omega-3:siksi joita on kalaöljyssä. Suositellulla vähimmäissaannilla elio 2 g tuo on sitten noin 100-200 mg eli ihan merkittävästi.

Rypsin tuholaistorjuntaan on käytetty lähinnä neonikotinoideja. Ne eivät kerry ihmiseen ja hajoavat nopeasti. Sen sijaan oliiviöljyssä ei ole juurikaan omega-3:sta ja sen omega-suhde on 1:19 kun se on rypsiöljyssä 1:2. Rypsiöljyä saa myös luomuna jos pelkää kasvinsuojeluaineita ja kylmäpuristettu rypsiöljy on aika hyvääkin.

Käytän itsekin oliiviöljyä mutta sen voimakas maku ei sovi kaikkiin ruokiin ja sen paisto-ominaisuudet ovat huonot.

Camelina-öljy olisi rasvahappokoostumukseltaan vielä parempi kuin rypsiöljy. Se ei sitten sovellu lainkaan paistamiseen.
Missäs sitä glyfosaattia käytetään? Entäs mistä saa omega ysiä.
Rypsiöljyä ei käytetä juuri muualla kuin Suomessa ja silti meillä sairaus tilastot hyvin korkeat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
VHH-lainen kirjoitti:
Missäs sitä glyfosaattia käytetään? Entäs mistä saa omega ysiä.
Rypsiöljyä ei käytetä juuri muualla kuin Suomessa ja silti meillä sairaus tilastot hyvin korkeat.
Kanada on maailman suurin rypsiölyn tuottaja. Kiina on hyvänä kakkosena. Kun Kanadassa tuotetaan noin 4 miljoonaa tonnia rypsiöljyä vuodessa ja kanadalaisia on 35 miljoonaa niin per henkilö tuotanto on sitten 100 l. Suurin osa tuosta menee vientiin. Euroopassa tuotanto oli 10 000 miljoonaa tonnia eli noin 14 litraa per ihminen.

Kyllä sitä rypsiöljyä käytetaan varsin paljon muuallakin. Suomalaiset ovat sairaustilastoissa aika pitkälti keskikastia jos verrataan länsimaihin. Vuonna 1970 Suomi oli eräs sairaimmista länsimaista ja sen jälkeen eliniänodote on kasvanut 20 vuodella.

Glyfosaatti ei ole rypsin viljelyssä mitenkään välttämätön. Jäämät kotimaisissa elintarvikkeissa ovat hyvin pieniä.

Luonnon kannalta taas naudanlihan syönti on kaikkein tuhoisinta. Lihaan jää vain 5% rehun energiasta. Myös kasvinsuojeluaineita käytetään luonnollisesti paljon enemmän lihantuotannossa juurikin tuon huonon hyötysuhteen vuoksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kanadassa sitä kutsutaan Canola oil:ksi. Samaa pskaa.
Kanadassa sekä USA:ssa on alettu vaihtamaan mielipidettä rasvojen suhteen, mutta ei Suomessa, joten nähtäväksi jää mitä tulevaisuus tuo tulessa. Mielestäni maailma ravinnon suhteen menee hullummaksi. Tapetaan lehmät ja aletaan syömään sirkkoja ja ties mitä. Ihmiskunta tulee tuhoamaan itsensä on varmaa. Riidellään epäolennaisista asioista, kun koko ruokateollisuus on mätää. Ihmisille syötetään P:tä elikä sokeria, lisäaineita ja muita kemikaaleja sisältäviä juttuja, joita ruoaksi kutsutaan. Suurin osa kansasta ei välitä, eivätkä ymmärrä ja kyllä lääkärit sitten auttaa kun alkaa vatsaa kivistämään.. Säälittävää. Ravintoterapeutit muutamia lukuunottamatta vielä pitää nyky ruokia terveellisinä

Edelleen. jokainen saa tehdä oman valintansa. Terveys on vaikea asia, jota kaikki ei käsitä. Se pitää itse omaksua. Nuorena, kun ei mikään paikka kolota, niin mahtaillaan, mutta?
Silloin kun minä vaihdoin ruolavalioni väähähiilihydraattiseen ja runsasrasvaiseen, niin olimme juuri ostaneet 4 litran canola pönikän. Koska emme tarvinneet sitä enään vaan annoimme sen eräälle tuttava rouvalle, joka pitää terveydestään huolta. Terveenä hän onkin pysynyt viimeksi tavatessamme hänellä oli ollut vasta 5 lievää sydänkohtausta. Tästä on ehkä kymmenen vuotta.

Niin piti vielä sanoa, että lioliini happo aiheuttaa autraalialaisten tutkkimuksien mukaa melanoomaa. ja tie mitä muuta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
joutavat kirjoitti:
Kanadassa sitä kutsutaan Canola oil:ksi. Samaa pskaa.
Kanadassa sekä USA:ssa on alettu vaihtamaan mielipidettä rasvojen suhteen, mutta ei Suomessa, joten nähtäväksi jää mitä tulevaisuus tuo tulessa. Mielestäni maailma ravinnon suhteen menee hullummaksi. Tapetaan lehmät ja aletaan syömään sirkkoja ja ties mitä. Ihmiskunta tulee tuhoamaan itsensä on varmaa. Riidellään epäolennaisista asioista, kun koko ruokateollisuus on mätää. Ihmisille syötetään P:tä elikä sokeria, lisäaineita ja muita kemikaaleja sisältäviä juttuja, joita ruoaksi kutsutaan. Suurin osa kansasta ei välitä, eivätkä ymmärrä ja kyllä lääkärit sitten auttaa kun alkaa vatsaa kivistämään.. Säälittävää. Ravintoterapeutit muutamia lukuunottamatta vielä pitää nyky ruokia terveellisinä

Edelleen. jokainen saa tehdä oman valintansa. Terveys on vaikea asia, jota kaikki ei käsitä. Se pitää itse omaksua. Nuorena, kun ei mikään paikka kolota, niin mahtaillaan, mutta?
Silloin kun minä vaihdoin ruolavalioni väähähiilihydraattiseen ja runsasrasvaiseen, niin olimme juuri ostaneet 4 litran canola pönikän. Koska emme tarvinneet sitä enään vaan annoimme sen eräälle tuttava rouvalle, joka pitää terveydestään huolta. Terveenä hän onkin pysynyt viimeksi tavatessamme hänellä oli ollut vasta 5 lievää sydänkohtausta. Tästä on ehkä kymmenen vuotta.

Niin piti vielä sanoa, että lioliini happo aiheuttaa autraalialaisten tutkkimuksien mukaa melanoomaa. ja tie mitä muuta.
Maailman johtavat ravitsemustutkijat suosittelevat edelleenkin rypsiöljyä eikä suosituksissa ole tapahtunut mitään muutosta.

Sen lehmän hyötysuhde lihan tuotannossa on noin 5%. Tuo tarkottaa sitten sitä että lehmälle pitää syöttää 20 enemmän ruokaa kuin mitä siitä saadaan ulos. Lisäksi lehmä tuottaa paljon metaania joten niistä luovuttaneen jo lähituleivaisuudessa. Maitorasva huonontaa edelleen kolesteroliarvoja eniten kaikista rasvoista.

Kun suomessa syötiin maitorasvaa 30 kg vuodessa eikä laisinkaan kasviöljyjä niin ikävakioitu sydäntautikuolleisuus oli viisinkertaista nykyiseen verrattuna.

Melanoomaa aiheuttaa lähinnä auringonpolttana eikä rypsiöljyssä edes ole paljoa linolihappoa. On eri asia mitä niistä näytteistä löytyy eli kyse saattaa olla siitä, että ihon palaminen tms. lisää linolihappopitoisuutta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
Maailman johtavat ravitsemustutkijat suosittelevat edelleenkin rypsiöljyä eikä suosituksissa ole tapahtunut mitään muutosta.

Sen lehmän hyötysuhde lihan tuotannossa on noin 5%. Tuo tarkottaa sitten sitä että lehmälle pitää syöttää 20 enemmän ruokaa kuin mitä siitä saadaan ulos. Lisäksi lehmä tuottaa paljon metaania joten niistä luovuttaneen jo lähituleivaisuudessa. Maitorasva huonontaa edelleen kolesteroliarvoja eniten kaikista rasvoista.

Kun suomessa syötiin maitorasvaa 30 kg vuodessa eikä laisinkaan kasviöljyjä niin ikävakioitu sydäntautikuolleisuus oli viisinkertaista nykyiseen verrattuna.

Melanoomaa aiheuttaa lähinnä auringonpolttana eikä rypsiöljyssä edes ole paljoa linolihappoa. On eri asia mitä niistä näytteistä löytyy eli kyse saattaa olla siitä, että ihon palaminen tms. lisää linolihappopitoisuutta.
"Maailman johtavat ravitsemustutkijat suosittelevat edelleenkin rypsiöljyä eikä suosituksissa ole tapahtunut mitään muutosta."

Onko he oikeita tutkijoita niin se on toinen juttu. Eli vetoa tuohon!

"Sen lehmän hyötysuhde lihan tuotannossa on noin 5%"

Ookko nä lukenut valemediasta jota edustaa vihreä lanka? Minkälaisia rehuyksikköjä heitillä on käytössä? Ai niin nautakarjalle ei käytetä rehuyksikköjä enään.

"Kun suomessa syötiin maitorasvaa 30 kg vuodessa eikä laisinkaan kasviöljyjä niin ikävakioitu sydäntautikuolleisuus oli viisinkertaista nykyiseen verrattuna."

Muistatko ajan niin silloin ku ihmispolon toimeentulo oli ylivoimaista rääkkiä? Onko työn ja toimeentulon helepottumisella mitään tekemistä asian kanssa?

"Melanoomaa aiheuttaa lähinnä auringonpolttana eikä rypsiöljyssä edes ole paljoa linolihappoa. On eri asia mitä niistä näytteistä löytyy eli kyse saattaa olla siitä, että ihon palaminen tms. lisää linolihappopitoisuutta."

Ihmisen ihorasva on pitkäketjuista tyydyttynyttä rasvaa ja on järjen vastaista mennä sitä sorkkimaan kemikaaleilla. Taisit mainita jossakin notta käytät jotain.. käyttihän hienosto naiset lyijyvalkoista naamaansa tuhoisin seurauksin.

"Tekstisi lienee Heikkilän blogista tms.. Sehän on poistettu julkisesta internetistä ja kertonee sen laadusta paljon."

Taas vastoin parempaa tietoa vai onko tietoinen vale? Voit vierailla noilla sivuilla viisastumassa.

http://www.anttiheikkila.com/blogi/

https://www.facebook.com/eimedikalisaatiolle/?hc_ref=ARQh9ux8ojMMOBHQJO9koH8JLUmRagL4WYrsOJnLLwLvqQQkUPbi57ZMxL6cxR0dBEo&fref=nf

Hänellä on viitteitä myös missä tutkittu, mutta sulla ei linkin linkkiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
eimuuta kirjoitti:
"Maailman johtavat ravitsemustutkijat suosittelevat edelleenkin rypsiöljyä eikä suosituksissa ole tapahtunut mitään muutosta."

Onko he oikeita tutkijoita niin se on toinen juttu. Eli vetoa tuohon!

"Sen lehmän hyötysuhde lihan tuotannossa on noin 5%"

Ookko nä lukenut valemediasta jota edustaa vihreä lanka? Minkälaisia rehuyksikköjä heitillä on käytössä? Ai niin nautakarjalle ei käytetä rehuyksikköjä enään.

"Kun suomessa syötiin maitorasvaa 30 kg vuodessa eikä laisinkaan kasviöljyjä niin ikävakioitu sydäntautikuolleisuus oli viisinkertaista nykyiseen verrattuna."

Muistatko ajan niin silloin ku ihmispolon toimeentulo oli ylivoimaista rääkkiä? Onko työn ja toimeentulon helepottumisella mitään tekemistä asian kanssa?

"Melanoomaa aiheuttaa lähinnä auringonpolttana eikä rypsiöljyssä edes ole paljoa linolihappoa. On eri asia mitä niistä näytteistä löytyy eli kyse saattaa olla siitä, että ihon palaminen tms. lisää linolihappopitoisuutta."

Ihmisen ihorasva on pitkäketjuista tyydyttynyttä rasvaa ja on järjen vastaista mennä sitä sorkkimaan kemikaaleilla. Taisit mainita jossakin notta käytät jotain.. käyttihän hienosto naiset lyijyvalkoista naamaansa tuhoisin seurauksin.

"Tekstisi lienee Heikkilän blogista tms.. Sehän on poistettu julkisesta internetistä ja kertonee sen laadusta paljon."

Taas vastoin parempaa tietoa vai onko tietoinen vale? Voit vierailla noilla sivuilla viisastumassa.

http://www.anttiheikkila.com/blogi/

https://www.facebook.com/eimedikalisaatiolle/?hc_ref=ARQh9ux8ojMMOBHQJO9koH8JLUmRagL4WYrsOJnLLwLvqQQkUPbi57ZMxL6cxR0dBEo&fref=nf

Hänellä on viitteitä myös missä tutkittu, mutta sulla ei linkin linkkiä.
Pistetäämpä tietoa ensiksi naudan hyötysuhteesta:
https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/mtt/mtt/esittely/toimipaikat/ruukki/Tietopankki/Emolehmatuotanto/Rehunhytysuhde.pdf

Tuottaja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus eli lienee ollut Suomen paras asiantuntijaorganisaatio asiassa. Nykyään osa LUKEA. Sieltä 'Rehunenergiasta 6 %
lihaksen muodostamiseen'.

Elämä oli muuallakin samanlaista rääkkiä. Esimerkiksi Kreikkassa, Espanjassa ja Italiassa. Siellä ei paljoa voita käytetty ja oliiviöljyäkin meni kohtuudella. Ikävakioitu sydäntautikuolleisuus oli neljäsosa suomalaisesta. Nyt ikävakioitu miesten sydäntautikuolleisuus on Kreikassa 422 ja Suomessa 489 eli olemme miltei saavuttaneet Kreikan. Meillä on nykyään sydäntautikuolleisuus suunilleen Eurooppalaista keskitasoa.

Titaanidioksidi on tehokas UV-suoja eikä sillä ole todettu haittavaikutuksia. Sitä on jopa elintarvikkeissa, sen e-koodi on 171. Ulkoisesti käytettynä rasvan laadulla ei ole merkitystä. Aurinkovoiteissa mineraaliöljyt voivat olla jopa parempia kuin luonnonrasvat. Ohuita öljyjä ei niissä edes voi käyttää.

Ilmeisesti osa Heikkilän blogista on piilotettu kun ei tule googlaamalla vastaan. Tuolla ei ole juurikaan mitään merkitystä koska siellä on niin paljon virheitä. Uusimmassa blogikirjoituksessaan Heikkilä väittää jälleen kerran että maitoon lisätään D2-vitamiinia vaikka valion sivuilla selviää, että meillä käytetään D3:sta. Vastaavia virheitähän Heikkilällä on satamäärin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kalassa kyllä ympäristömyrkyjä runsaasti, mut mikä on hhväksi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Maailman johtavat ravitsemustutkijat suosittelevat edelleenkin rypsiöljyä eikä suosituksissa ole tapahtunut mitään muutosta.
----------------------------------------------------
Ai niin ne tuhannet tutkimukset. Yhtään sellaista tutkimusta ei ole olemassa, jossa todetaan eläinperäisen rasvan olevan terveyshaitta. Laatikaisella saatttaa olla, koska hän edustaa Becelliä. Kirjoitinkin, että muualla maailmaa asiat on menossa toiseen suuntaan.. Suomessa toistaiseksi kasvatetaan sairas tilastoja, jota jotkut tietämättömät pönkittävät
.
Se mitä tarkoitin lehmien hävityksellä ei ole kovinkaan yksinkertainen juttu, kuten usein ajatellaan. Luontoon on aina kuulunut eläimiä ja jos ne hävitetään, niin luonto kärsii siitä. Otetaan yksi esimerkki. Pohjois Amerikassa oli 1900 luvun alussa 7 miljoonaa puhvelia, jotka on lähes tapettu. Nykyisin siellä on arviolta 2 miljoonaa nautaa, jotka vaaditaan tapettavaksi (ruohon purijat) Jotkin tutkimukset ovat todenneet autiomaiden lisääntyneen juuri lannoitteiden puutteesta.
Teho karjatalous on eri asia, jossa lanta lietteet kelluvat navetan takana ja pelloille ajetaan keinolannoitteita.; jota nykyään puoletaan vain vastustamisen tai ymmärtämättömyyden vuoksi.
Kehottaisin lukemaa kirjan Pihvin Puolesta. Kirjoittaja on vannoutunut kasvisten syöjä, mutta elämän tilanteen vuoksi avioitui maanviljeliän kanssa, niin hänen asenne muuttui karjaan nähden. Silti hän on edelleen kasvissyöjä

Sulllekkin hieman tietö mitkä ruoka-aineet ovat terveellisi, koska et ottanut kantaa ruokateollisuuden "ihanista" tuotteista. Eli ilmeisesti tykkäät syödä epäterveellisesti.
https://www.marksdailyapple.com/top-6-anti-inflammatory-foods/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
joutavat kirjoitti:
Maailman johtavat ravitsemustutkijat suosittelevat edelleenkin rypsiöljyä eikä suosituksissa ole tapahtunut mitään muutosta.
----------------------------------------------------
Ai niin ne tuhannet tutkimukset. Yhtään sellaista tutkimusta ei ole olemassa, jossa todetaan eläinperäisen rasvan olevan terveyshaitta. Laatikaisella saatttaa olla, koska hän edustaa Becelliä. Kirjoitinkin, että muualla maailmaa asiat on menossa toiseen suuntaan.. Suomessa toistaiseksi kasvatetaan sairas tilastoja, jota jotkut tietämättömät pönkittävät
.
Se mitä tarkoitin lehmien hävityksellä ei ole kovinkaan yksinkertainen juttu, kuten usein ajatellaan. Luontoon on aina kuulunut eläimiä ja jos ne hävitetään, niin luonto kärsii siitä. Otetaan yksi esimerkki. Pohjois Amerikassa oli 1900 luvun alussa 7 miljoonaa puhvelia, jotka on lähes tapettu. Nykyisin siellä on arviolta 2 miljoonaa nautaa, jotka vaaditaan tapettavaksi (ruohon purijat) Jotkin tutkimukset ovat todenneet autiomaiden lisääntyneen juuri lannoitteiden puutteesta.
Teho karjatalous on eri asia, jossa lanta lietteet kelluvat navetan takana ja pelloille ajetaan keinolannoitteita.; jota nykyään puoletaan vain vastustamisen tai ymmärtämättömyyden vuoksi.
Kehottaisin lukemaa kirjan Pihvin Puolesta. Kirjoittaja on vannoutunut kasvisten syöjä, mutta elämän tilanteen vuoksi avioitui maanviljeliän kanssa, niin hänen asenne muuttui karjaan nähden. Silti hän on edelleen kasvissyöjä

Sulllekkin hieman tietö mitkä ruoka-aineet ovat terveellisi, koska et ottanut kantaa ruokateollisuuden "ihanista" tuotteista. Eli ilmeisesti tykkäät syödä epäterveellisesti.
https://www.marksdailyapple.com/top-6-anti-inflammatory-foods/
Muualla maailmassa asiat eivät ole menossa mitenkään eri suuntaan. Nautaeläimien huono hyötysuhde ja metaanin tuotanto ovat huomion alaisena kaikkialla. Ei luonnossa ole lainkaan lehmiä. Laiduntamiseen voidaan käyttää tehokkaampiakin eläimiä ja jos halutaan ruokkia maailman väestö niin laiduntaminen loppuu kyllä aika pian.

Lehmiä on nyt paljon enemmän kuin koskaan ennen. Esimerkiksi Suomessa on noin 150 000 hirveä ja niille riittää siis luonnossa ravintoa. Vastaavasti lehmiä on noin 900 000.

Yhdysvalloissa on vastaavasti 98 miljoonaa nautaa eikä 2 miljoonaa. Luonnos kestokykyyn verrattuna siin reilusti yli 10 kertaa enemmän. Eniten autiomaata lisää ylilaiduntaminen. Lanta ei ole mitenkään tehokas lannoite. Ennen ei ollut ylilaidunnusta koska pedot pitivät kannan kurissa.

Mark Sisson on blogisti ja kirjailija. Markkinoi omaa versiotaan palro-dieetistä. Koulutukseltaan biologi (olisikohan kanditaatti, ei missän tapauksessa ole väitellyt).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
joutavat kirjoitti:
Maailman johtavat ravitsemustutkijat suosittelevat edelleenkin rypsiöljyä eikä suosituksissa ole tapahtunut mitään muutosta.
----------------------------------------------------
Ai niin ne tuhannet tutkimukset. Yhtään sellaista tutkimusta ei ole olemassa, jossa todetaan eläinperäisen rasvan olevan terveyshaitta. Laatikaisella saatttaa olla, koska hän edustaa Becelliä. Kirjoitinkin, että muualla maailmaa asiat on menossa toiseen suuntaan.. Suomessa toistaiseksi kasvatetaan sairas tilastoja, jota jotkut tietämättömät pönkittävät
.
Se mitä tarkoitin lehmien hävityksellä ei ole kovinkaan yksinkertainen juttu, kuten usein ajatellaan. Luontoon on aina kuulunut eläimiä ja jos ne hävitetään, niin luonto kärsii siitä. Otetaan yksi esimerkki. Pohjois Amerikassa oli 1900 luvun alussa 7 miljoonaa puhvelia, jotka on lähes tapettu. Nykyisin siellä on arviolta 2 miljoonaa nautaa, jotka vaaditaan tapettavaksi (ruohon purijat) Jotkin tutkimukset ovat todenneet autiomaiden lisääntyneen juuri lannoitteiden puutteesta.
Teho karjatalous on eri asia, jossa lanta lietteet kelluvat navetan takana ja pelloille ajetaan keinolannoitteita.; jota nykyään puoletaan vain vastustamisen tai ymmärtämättömyyden vuoksi.
Kehottaisin lukemaa kirjan Pihvin Puolesta. Kirjoittaja on vannoutunut kasvisten syöjä, mutta elämän tilanteen vuoksi avioitui maanviljeliän kanssa, niin hänen asenne muuttui karjaan nähden. Silti hän on edelleen kasvissyöjä

Sulllekkin hieman tietö mitkä ruoka-aineet ovat terveellisi, koska et ottanut kantaa ruokateollisuuden "ihanista" tuotteista. Eli ilmeisesti tykkäät syödä epäterveellisesti.
https://www.marksdailyapple.com/top-6-anti-inflammatory-foods/
No laitetaampa linkki Harvardin artikkeliin jossa todetaan aika yksiselitteisesti että muuallakaan ei olla menossa suosittelemaan kovia rasvoja:
https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2016/06/30/we-repeat-butter-is-not-back/

Artikkelin sanomana suunnilleen se, että voi ja huonot hiilihydraatit ovat sydäntautien kannalta suunilleen samalla tasolla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
No laitetaampa linkki Harvardin artikkeliin jossa todetaan aika yksiselitteisesti että muuallakaan ei olla menossa suosittelemaan kovia rasvoja:
https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2016/06/30/we-repeat-butter-is-not-back/

Artikkelin sanomana suunnilleen se, että voi ja huonot hiilihydraatit ovat sydäntautien kannalta suunilleen samalla tasolla.
Okiko tämä sitä porukkaa joka hukkasi siemenöljyjen turmiollisen vaikutuksen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
eimuuta kirjoitti:
Okiko tämä sitä porukkaa joka hukkasi siemenöljyjen turmiollisen vaikutuksen?
Täältä voi käydä katsomassa heidän ansioluetteloitaan:
https://www.hsph.harvard.edu/walter-willett/
Willetillä sitten yli 1700 julkaistua tieteellistä artikkelia
https://www.hsph.harvard.edu/frank-hu/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Jätä kuidut vähemmälle, juo huuhtelevia alkottomia juomia ja helli vatsaasi kauravellillä. Ei revi eikä raasta suolia enää
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Viljatuotteiden lektiinit kulkeutuvat sulamattomina suoliston läpi rikkoen herkkä suolinukkaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Lektiinien merkitystä on liioiteltu suuresti. Lektiineitä vastaan auttaa liotus ja kypsentäminen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Lektiinejä on muuten paljon myös maidossa, tomaatissa ja paprikassa. Lektiinit ovat proteiineja joten ne tuhoutuvat pitkälti kypsennyksessä mutta noita käytetään pitkälti myös kypsentämättöminä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Eiköhän ne ötökät jauheta jauhoksi. Tuskin siellä raajoja on jäämässä suoleen kiinni. Jos syö paljon kuitua, pitää myös juoda paljon vettä. Muutoin tulle tukos. :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
8 VASTAUSTA:
Osa ötoköista syödään kokonmaisena. Ovat kuulemma ihan ok. Sianrasvakarppaajille siirtyminen ötökkiin on hyvin epämiellyttävää koska niissä ei ole juurikaan tyydyttynyttä rasvaa.

Kivikaudella ihminen söi paljon ötököitä (sika ja lehmä ovat varsin tuoreita tulokkaita, lehmä jostain 7 000 vuoden takaa) joten tämä on paluuta ihmiskunnan juurille.

Uskoisin myös sienten kasvatuksen lisääntyvän samaten kuin erilaisten kasvijalosteiden koska muuten ruoka ei riitä ihmisille tulevaisuudessa. Länsimaissa syödään tällä hetkellä noin 100 kg lihaa per ihminen ja vuosi ja jos tuo on puoliksi nautaa (6% hyötysuhteella tuo vastaa 5.5 tn vehnää) ja puoliksi sikaa (15% hyötysuhteella 2.2 tn vehnää). Sianrasvakarppaajat kuluttavat luonnollisesti enemmän lihaa ja erityisesti eläinrasvaa (laardaajan päivittäinen rasva-annos on noin 200 g kun suomalaiset syövät keskimäärin noin 100 g rasvaa päivässä ja laardaajat eivät käytä kasviöljyjä joten eläinrasvaa menee noin 150 enemmän päivässä). Tuo 150 g eläinrasvaa on vuodessa 55 kg ja jos sen tuotannon hyötysuhde olisi 15% niin se vastaisi 11 tn vehnää. Yhteensä siis tuollaiset 19 tn vehnää vuodessa. Vastaavasti kasvissyöjälle riittäisi kilo vehnää päivässä eli ero on aika huikea eli 1:52.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
Osa ötoköista syödään kokonmaisena. Ovat kuulemma ihan ok. Sianrasvakarppaajille siirtyminen ötökkiin on hyvin epämiellyttävää koska niissä ei ole juurikaan tyydyttynyttä rasvaa.

Kivikaudella ihminen söi paljon ötököitä (sika ja lehmä ovat varsin tuoreita tulokkaita, lehmä jostain 7 000 vuoden takaa) joten tämä on paluuta ihmiskunnan juurille.

Uskoisin myös sienten kasvatuksen lisääntyvän samaten kuin erilaisten kasvijalosteiden koska muuten ruoka ei riitä ihmisille tulevaisuudessa. Länsimaissa syödään tällä hetkellä noin 100 kg lihaa per ihminen ja vuosi ja jos tuo on puoliksi nautaa (6% hyötysuhteella tuo vastaa 5.5 tn vehnää) ja puoliksi sikaa (15% hyötysuhteella 2.2 tn vehnää). Sianrasvakarppaajat kuluttavat luonnollisesti enemmän lihaa ja erityisesti eläinrasvaa (laardaajan päivittäinen rasva-annos on noin 200 g kun suomalaiset syövät keskimäärin noin 100 g rasvaa päivässä ja laardaajat eivät käytä kasviöljyjä joten eläinrasvaa menee noin 150 enemmän päivässä). Tuo 150 g eläinrasvaa on vuodessa 55 kg ja jos sen tuotannon hyötysuhde olisi 15% niin se vastaisi 11 tn vehnää. Yhteensä siis tuollaiset 19 tn vehnää vuodessa. Vastaavasti kasvissyöjälle riittäisi kilo vehnää päivässä eli ero on aika huikea eli 1:52.
Sika tarvitsee 2,5-3 ry kasvaaksen kilon. Yksi ry vastaa kiloa ohraa. Jotenkin noin muistaakseni.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
muistannäin kirjoitti:
Sika tarvitsee 2,5-3 ry kasvaaksen kilon. Yksi ry vastaa kiloa ohraa. Jotenkin noin muistaakseni.
No tuossa MTT:n artikkelissa oli mainittu 15% hyötysuhde. Viljassa on enemmän energiaa (sianliha keskimäärin 195 kcal/100 g, täysjyväohrajauho 355 kcal/100g). 3 ry olisi siis 10650 kcal ja sianlihassa (1 kg) siis 1950 kcal. Tuosta tulisi hyötysuhteeksi 18% eli aika lailla sama kuin MTT:n antama 15%. Eläinkohtaiset erotkin ovat isoja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
Osa ötoköista syödään kokonmaisena. Ovat kuulemma ihan ok. Sianrasvakarppaajille siirtyminen ötökkiin on hyvin epämiellyttävää koska niissä ei ole juurikaan tyydyttynyttä rasvaa.

Kivikaudella ihminen söi paljon ötököitä (sika ja lehmä ovat varsin tuoreita tulokkaita, lehmä jostain 7 000 vuoden takaa) joten tämä on paluuta ihmiskunnan juurille.

Uskoisin myös sienten kasvatuksen lisääntyvän samaten kuin erilaisten kasvijalosteiden koska muuten ruoka ei riitä ihmisille tulevaisuudessa. Länsimaissa syödään tällä hetkellä noin 100 kg lihaa per ihminen ja vuosi ja jos tuo on puoliksi nautaa (6% hyötysuhteella tuo vastaa 5.5 tn vehnää) ja puoliksi sikaa (15% hyötysuhteella 2.2 tn vehnää). Sianrasvakarppaajat kuluttavat luonnollisesti enemmän lihaa ja erityisesti eläinrasvaa (laardaajan päivittäinen rasva-annos on noin 200 g kun suomalaiset syövät keskimäärin noin 100 g rasvaa päivässä ja laardaajat eivät käytä kasviöljyjä joten eläinrasvaa menee noin 150 enemmän päivässä). Tuo 150 g eläinrasvaa on vuodessa 55 kg ja jos sen tuotannon hyötysuhde olisi 15% niin se vastaisi 11 tn vehnää. Yhteensä siis tuollaiset 19 tn vehnää vuodessa. Vastaavasti kasvissyöjälle riittäisi kilo vehnää päivässä eli ero on aika huikea eli 1:52.
Juu rasvaa pitää saada, ei sitä millään heinäsirkoilla eletä.
Proteiinia niissä on varmasti riittävästi.
Viljatuotteet sisältää pääasiassa tärkkelystä, puhdas tärkkelys, hajoaa nopeasti mahalaukussa rypälesokeriksi ja imeytyy vereen jolloin verensokeri nousee. Sokeri nostaa insuliini tuotantoa, joka taas sitoo rasvaa. eli johta liikalihavuuteen. Tiedätkö kuinka paljon verensokeria kehossasi kiertävässä veressä juuri nyt kaikkiaan on? Noin viisi grammaa.
Yksi ruisleipä viipale sisältää 4-6 teelusikallista puhdasta sokeria. Eikä sekään ole paha, jos päälle laitetaan runsaasti voita. Nykyinen ruoka, jota kaupasta ostetaan on pääasiassa sokerin, kemikaalein ja erilaisten lisäainein kyllästämiä. Vaikka kuinka selitellään, niin ei voi olla mitenkään terveellistä
Olkoot sitte ötököitä tai muuta herkkua, niin yritän pysyä ruokateollisuuden tuotteista erossa mahdollisimman paljon terveyden säilyttämisen vuoksi.
Rasva on poikaa. Margariinit kauhistus
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
VHH-lainen kirjoitti:
Juu rasvaa pitää saada, ei sitä millään heinäsirkoilla eletä.
Proteiinia niissä on varmasti riittävästi.
Viljatuotteet sisältää pääasiassa tärkkelystä, puhdas tärkkelys, hajoaa nopeasti mahalaukussa rypälesokeriksi ja imeytyy vereen jolloin verensokeri nousee. Sokeri nostaa insuliini tuotantoa, joka taas sitoo rasvaa. eli johta liikalihavuuteen. Tiedätkö kuinka paljon verensokeria kehossasi kiertävässä veressä juuri nyt kaikkiaan on? Noin viisi grammaa.
Yksi ruisleipä viipale sisältää 4-6 teelusikallista puhdasta sokeria. Eikä sekään ole paha, jos päälle laitetaan runsaasti voita. Nykyinen ruoka, jota kaupasta ostetaan on pääasiassa sokerin, kemikaalein ja erilaisten lisäainein kyllästämiä. Vaikka kuinka selitellään, niin ei voi olla mitenkään terveellistä
Olkoot sitte ötököitä tai muuta herkkua, niin yritän pysyä ruokateollisuuden tuotteista erossa mahdollisimman paljon terveyden säilyttämisen vuoksi.
Rasva on poikaa. Margariinit kauhistus
Höpöhöpö. Täysjyvävilja nostaa hitaasti verensokeria ja esimerkiksi naudanliha nostaa insuliinia enemmän kuin pasta. Täysjyväviljassa ei ole juurikaan sokeria eikä kukaan kehota ihmisiä syömään sokeria.

Kivikauden ihminen ei juurikaan rasvaa käyttänyt ja jos oli rasvaa niin se oli kasvirasvaa. Eläinrasvaa on syöty suurissa määrin vasta reilu sata vuotta ja Suomessa vasta vuoden 52 jälkeen kun säännöstely purkautui. Ennen elettiin viljalla ja perunalla.

Ihminen kuluttaa päivässä noin 150 g glukoosia. Hermokudos, sydän ja verisolut eivät pysty käyttämään rasvaa energianlähteenään ja pelkästään aivojen osuus energiankulutuksesta on 20%. Glukoosista noin 30% voidaan kyllä korvata ketoaineilla.

Ruisleipäviipale painaa 10-50 g. Finelin mukaan siinä on 43% hiilihydraattia eli korkeintaan siis 22 g hiilihydraattia. Sokeria on 1.4% eli siis korkeintaan 0.7 g.

Tutkimusten mukaan täysjyvävilja on terveellista ja pöytäsokeri epäterveellistä. Hiilihydraatin lähteellä on siis merkitystä.

Voissa ei ole A-vitamiinin lisäksi merkittävästi hivenaineita. Täysin pöytäsokeriin verrattavissa oleva tuote siis.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
No mitä muuta täysjyvävilja sisältää kuin 22 g / 100g hiilihydraatteja.? Mitä on loput?
Aivot ei tarvi glukoosia. Aivot ja maksa valmistavat itse tarvitsemansa glukoosin. Aivot koostuu pääasiassa rasvasta ja kolesterolista. Teikäläiset syöttää ihmisille mielellään rasvatonta ruokaa ja lääkkeillä halutaan laskea kolesterolia. Ei ole ihme, että on paljon mielenterveysongelmia ja lisää tulee. Mutta toki jotkut hyötyy tästä. Mulla ei ole lääketehtaiden osakkeita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
No tuossa MTT:n artikkelissa oli mainittu 15% hyötysuhde. Viljassa on enemmän energiaa (sianliha keskimäärin 195 kcal/100 g, täysjyväohrajauho 355 kcal/100g). 3 ry olisi siis 10650 kcal ja sianlihassa (1 kg) siis 1950 kcal. Tuosta tulisi hyötysuhteeksi 18% eli aika lailla sama kuin MTT:n antama 15%. Eläinkohtaiset erotkin ovat isoja.
Kas ku et linkkiä pistänyt etkä opiskellut yhtään? Onko sun höpölähdr sama ku se missä kerrotaan puuvillalampaasta? Puuvillalammas on semmonnen joka kasvaa maasta ja syö ympäriltään heinää tuottaen samalla puuvillaa. Se on vegaanillekkin sopivaa syötävää meinaan se lampahan liha.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
VHH-lainen kirjoitti:
No mitä muuta täysjyvävilja sisältää kuin 22 g / 100g hiilihydraatteja.? Mitä on loput?
Aivot ei tarvi glukoosia. Aivot ja maksa valmistavat itse tarvitsemansa glukoosin. Aivot koostuu pääasiassa rasvasta ja kolesterolista. Teikäläiset syöttää ihmisille mielellään rasvatonta ruokaa ja lääkkeillä halutaan laskea kolesterolia. Ei ole ihme, että on paljon mielenterveysongelmia ja lisää tulee. Mutta toki jotkut hyötyy tästä. Mulla ei ole lääketehtaiden osakkeita.
Aivot eivät valmista glukoosia mutta ne kyllä valmistavat itse kolesterolinsa joten sitä ei tarvita ravinnosta.

Ihminen ei tarvitse ravinnostaan laisinkaan hiilihydraattia. Sitä kuitenkin tarvitaan paljon (triathlonissa menee tuollainen kilo päivässä) eli minimissään syvässä ketoosissa noin 100 g päivässä ja normaalisti jos ei liiku niin 150 g päivässä. Tarvittava glukoosi tehdään pääasiassa proteiinista noin 50% hyötysuhteella jollei sitä saada ravinnosta. Muita lähtöaineita on glyseroli ja erilaiset aineenvaihdunnan sivutuotteet. Tämän vuoksi eräs äärikarppauksen huono puoli on lihaskato.

Aivot kykenevät käyttämään ravinnokseen vain glukoosia ja ketoaineita. Ketoaineilla voidaan korvata noin 30% glukoosista. Asia on helppo tarkistaa vaikkapa ihmisen fysiologian oppikirjasta.

Suurin osa maailman ihmisistä pärjää oikein hyvin vähärasvaisella ruokavaliolla. Rasvaa ja lihaa kulutetaan paljon pääasiassa länsimaissa.

Viljasta on noin 70% tärkkelystä, 15% kuitua ja 15% proteiinia. Kuitu parantaa kolesteroliarvoja, toimii suolistobakteerien ravintona ja hidastaa ravinnon imeytymistä. Eniten täysjyväviljaa syövät ovatkin terveempiä kuin keskivertoväestö.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Aivot eivät valmista glukoosia mutta ne kyllä valmistavat itse kolesterolinsa joten sitä ei tarvita ravinnosta.

Tarkista tietosi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Jos tarkistaisit itse tietosi. Tässä vaikka hyvä lähtökohta:
https://biology.stackexchange.com/questions/31238/when-glucose-production-is-low-the-brain-begins-using-ketoacids-as-energy-ho

Eli lyhyesti veriaivoeste estää pitkäketjuisten rasvahappojen (esimerkiksi eläinrasvassa paljon olevan palmitiinihapon) (ja myös kolesterolin) siirtymisen aivoihin. Tämän glukoosin puuttuessa aivot siirtyvät käyttämään ketoneita (eivätkä siis valmista itse glukoosia).

Glukoosia ei voida tehdä rasvahapoista ja siksi elimistöllä on kaksi menetelmää glukoosin korvaamiseksi. Rasvahapoista tehdään ketoneita ja glukoosia valmistetaan lähinnä maksassa ja lähinnä proteiineista. Proteiinia kuluu sitten valtavasti glukoosin tuotantoon koska hyötysuhde on heikko.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sovitaan sitten näin riidan välttämiseksi.Kyllä minulla on varaa antaa periksi.
Se mitä minä kirjoitin, löytyy ravintotieteilijä Sinikka Piipon kirjasta Mielen Ruokaa. ja Tri Amenin kirjasta Woman Brains ja. ehkä muualtakin, mutta en nyt muista.
Maailma muuttuu ja uusia tutkimuksia tulee. Jotkut polkee paikallaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
VHH-lainen kirjoitti:
Sovitaan sitten näin riidan välttämiseksi.Kyllä minulla on varaa antaa periksi.
Se mitä minä kirjoitin, löytyy ravintotieteilijä Sinikka Piipon kirjasta Mielen Ruokaa. ja Tri Amenin kirjasta Woman Brains ja. ehkä muualtakin, mutta en nyt muista.
Maailma muuttuu ja uusia tutkimuksia tulee. Jotkut polkee paikallaan.
Sinikka Piippo on kasvitieteilijä mutta tuskinpa hänkään väittäisi aivojen valmistavan oman glukoosinsa. Aivoilla on muistaakseni mahdollisuus tuottaa muutama gramma glukoosia hätätilassa mutta tuo ei ole merkittävää kun aivojen glukoosin tarve on normaalisti yli 100 g päivässä. Ihmisen fysiologia tunnetaan tässä suhteessa oikein hyvin, erityisesti veriaivoesteen merkitys.

Veriaivoesteestä menee läpi aminohappoja, lyhytketjuisia rasvahappoja (joita ei ole eläimen eikä ihmisen tuottamassa rasvassa, ehkä suolistobakteerien tuottamat menevät läpi), glukoosia ja ketoaineita. Aivot sitten muuntavat glukoosia rasvaksi ja sitä edelleen kolesteroliksi itsensä rakentamiseksi. Energianlähteenä toimii sitten normaalisti glukoosi ja jos glukoosia ei ole saatavilla niin osa siitä korvataan ketoaineilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
Sinikka Piippo on kasvitieteilijä mutta tuskinpa hänkään väittäisi aivojen valmistavan oman glukoosinsa. Aivoilla on muistaakseni mahdollisuus tuottaa muutama gramma glukoosia hätätilassa mutta tuo ei ole merkittävää kun aivojen glukoosin tarve on normaalisti yli 100 g päivässä. Ihmisen fysiologia tunnetaan tässä suhteessa oikein hyvin, erityisesti veriaivoesteen merkitys.

Veriaivoesteestä menee läpi aminohappoja, lyhytketjuisia rasvahappoja (joita ei ole eläimen eikä ihmisen tuottamassa rasvassa, ehkä suolistobakteerien tuottamat menevät läpi), glukoosia ja ketoaineita. Aivot sitten muuntavat glukoosia rasvaksi ja sitä edelleen kolesteroliksi itsensä rakentamiseksi. Energianlähteenä toimii sitten normaalisti glukoosi ja jos glukoosia ei ole saatavilla niin osa siitä korvataan ketoaineilla.
Siis halveeraat Sinikka Piipon tietoja, entäs Tri Amen:n väitteet. Kait olet lukenut hänenkin kirjoja, koska väität olevan tiedoissasi paremmalla pohjalla kuin kumpikaan heistä. Kuten sanottu pidä tietosi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
VHH-lainen kirjoitti:
Siis halveeraat Sinikka Piipon tietoja, entäs Tri Amen:n väitteet. Kait olet lukenut hänenkin kirjoja, koska väität olevan tiedoissasi paremmalla pohjalla kuin kumpikaan heistä. Kuten sanottu pidä tietosi.
Piippo on kasvitieteilijä ja Amenia pitävät puoskarina muut psykiatrit. Amen tutkii potilaansa ottamalla tomografiakuvan aivoista ja hoitamalla niiden avulla psykiatrisia vaivoja kuten masennusta. Menetelmä ei perustu tieteeseen mutta hän on tehnyt sillä miljoonia.

Tällä Washington Postin artikkeli Amenista:
https://www.washingtonpost.com/lifestyle/magazine/daniel-amen-is-the-most-popular-psychiatrist-in-america-to-most-researchers-and-scientists-thats-a-very-bad-thing/2012/08/07/467ed52c-c540-11e1-8c16-5080b717c13e_story.html?utm_term=.4a35b557218b

Ylipäätänsä näiden heikkilöiden tausta kannattaa selvittää ennen kun uskoo mitä he saarnaavat.

Sitä en tiedä väittääkö kumpikaan että aivot tuottavat itse glukoosinsa mutta näin ei ole.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Syön kyllä itse mieluummin kvinoaa kun täysjyväviljoja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kvinoa on ilman muuta parempi vaihtoehto kuin täysjyväviljat. Siinä on paljon hivenaineita ja proteiinia verrattuna viljoihin. Itse käytän sekä kvinoaa ja täysjyväviljoja. Käyttö on toki yksipuolisempaa kuin viljoilla, leipää siitä ei tehdä.

Itse syön sitä tällä hetkellä lähinnä salaatissa. Menee ihan hyvin hiilihydraattilisukkeenakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kivikauden ihminen söi eläinrasvoja melko varmasti, jos metsästi villisikoja tai nykyisen kesysian esi-isiä. Kyllä possuissa oli rasvaa, sehän on selvä
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Net suolivaivat?

Olisiko lisätyllä kuidulla osuus, repii, rastaa suolen pintaa, niin paska pääsee sen tulehduttamaan?
Sit kun tulee ötökät mukaan ruokavalioon niin heinäsirkan ym. jalat on tosi pahoja, monelta jouduttu leikkaamaan ne suolesta pois kun eivät muuten lähde.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta