Suuri yhteinen valhe

333X

Eurooppalainen "suuri yhteinen valhe" nousee vuosisataisen humanismin pohjalta ja sai nykyiset määritelmällisesti vääristyneet "ihmisoikeuskäsityksensä", kun natsi-Saksassa paljastuneen joukkotuhonnan aiheuttama trauma jäi käsittelemättä. Emme edelleenkään ymmärrä, että yhteiskuntien kriisiytyminen, taantuminen ja totalitarismin synty voi tapahtua minkä tahansa oppien tai arvojen nimissä -- myös ja erityisesti sellaisten yleisesti hyveellisiksi koettujen käsitesementtien kuin "suvaitsevuus" ja "monikulttuurisuus" nimissä.

Vanha veteraanijournalisti, aikanaan itsekin taistolainen, Jyrki Richt, siirtyi hiljattain eläkkeelle. Hän oli ikään kuin viimeisenä työnään -- jonkinlaisena testamenttina -- valmistanut YLE:n Perjantai-ohjelmaan dokumentin joka esitteli Euroopassa nyt nousevaa uutta akateemista kansallismielisyyttä, "identitaariliikettä", eurooppalaista identiteettiä varsinkin vastakohtana islamin tunkeutumiselle korostavaa opiskelija- ym. nuorisoliikettä. Se oli itse asiassa varsin laadukas dokumentti, ja rikkoi rohkeasti YLE:n ohjelmapolitiikalle ominaista tunnustuksellista, "suvaitsevuuteen" ja "monikulttuurisuuteen" kuin moraaliarvoina suhtautuvaa linjaa.

Identitaariliike vaikuttaa nimenomaan saksankielisellä kielialueella, ottaa etäisyyttä äärioikeistoon ja keskittyy esittämään kulttuuripainotteisia ja älyllisiä argumentteja. Keskiössä on huntingtonilaisittain määritelty sivilisaatioiden sietämätön yhteentörmäys -- juuri se tosiasia, jota itse olen ilmaissut lauseilla: "Kulttuurit ovat kovia kognitiivisia tosiasioita -- eikä siitä, että kaikilla on 'ihmisarvo', mitenkään seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat keskenään."

Tuollaisten liikkeiden syntyminen tietysti antaa edes hieman toivoa siitä, että myös akateeminen nuoriso on heräämässä uudelleen pitkän mutta vääristyneeksi ja todellisuudentajuttomaksi muuttuneen 60-lukulaisen "punavihreyden" sakean ja samean unen jälkeen.

Jyrki Richtille on annettava vilpittömät onnittelut rohkeudesta irtisanoa viime metreillä itsensä YLE:n propagandistisesta "suvaitsevuutta ja monikultturismia" ikään kuin moraaliarvoina tyrkyttävästä ohjelmapoliittisesta linjasta. Kaiken vuosien varrella harrastetun, huonoon todellisuudentajuun ja suoranaiseen propagandaan perustuvan journalismin kuittaaminen tuolla eläkkeellelähtödokumentilla oli sentään miehen työ.

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248022-euroopan-aiti-vahat-valittaa-omista-lapsistaan-merkelin-suhde-terrorismiin#comment-3729640

https://areena.yle.fi/1-4163527

7

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bobgeldof

      Tuohan on katsottava. Monesti näin käy,ei voi "totuuksia" laukoa,ennenkuin on joko jäämässä eläkkeelle tai muuten lopettamassa. Tunnettu Ruotsalaispoliisi avautui myös maahantulijoista,seurauksena omaan elämään suuria hankaluuksia.

      • LusikatEiTaivu

        Suomalainen poliisi Mikko PaaXtero pystyi avautumaan tulevaisuuden kurjuudesta vasta eläköityään. Samassa jumitilanteessa on nykyinen pomo.


    • En tiedä, oletko lukenut Heikki Aittokosken kirjan Kuoleman tanssi, askeleita nationalismin Euroopassa, mutta jos et, se kannattaa ehdottomasti lukea. Aittokoski on Hesarin ulkomaan toimittaja ja otti vuoden virkavapaan, kävi 15 maassa ja seurasi nationalimin nykytilaa.

    • ainahanvoilainata

      Hei kyllä minäkin osaan copypastee !!! Sinulla ja Veikko Huuskolla on ilmeisesti yhtä vähän omia ajatuksia.

    • vainihmisiämekin

      ....ja miten toimivat ihmiset - ainakin Keski-Suomenkin alueella jylläsi joku poppoo, kiertelivåt vanhusten asuntoja ja tyhjentelivät varoistaan asianomaisia. Muka turvallisuusteeman ohella ainakin Jkln:poliisin rikostarkastajaksi esitteli itsensä siviilipukuinen herra, joka asenteli turvaketjua vanhuksien oveen -ei ollut tosin samannäköinen rikostarkastaja kuin julkisuudessakin kasvoillaan esiintynyt mieshenkilö
      - hintaa ketjulle kertyi ja maksu suoritettiin pankkikortilla mukanaan olleella maksupäätteellä
      - myöhemmin ilmeni että enempikin varoja katosi tililtä. Vanhalla autolla liikkeellä - auton ratissa oli mies, joka sitten myöhemmin löytyi sillalta alas heitettynä hukkuneena menehtyneenä.

      Voihan toki ihmisarvoa olla mutta ihmisoikeuksissa vajausta - vammaisihmiset saa kaltoinkohtelua osakseen - psyykepotilaat samoin - sen hyvin huomaa paitsi ihan siviilielossa
      -myös keskustelupalstalla - jotenki alati jatkuvaa on jonkin syrjivä asenne - vammaiset ja hullut
      - heti pois palstalta.....

      -

      • Kuten tiedämme ideologiat ovat kulttuurisodonnaisia ja vallan välineitä, mutta myös arvopohjia yhteiskunnan toimivuuden kannalta.
        Euroopan historia on sotaisa, johon kansainvaellukset toivat kulttuurivaikutteita.
        Merkittävä vuosisata oli 1700-luku, jolloin kehittyi tieteiden erityminen ja kirkon rooli hallinnossa väheni. Teollistuminen nosti työläisten aseman, koulutus naisten ja lasten ym
        Tilanne jossa nyt Euroopassa olemme ideologioiden osalta on eskaloitunut lyhyen ajan sisällä, Unionin alueella painitaan aivan uudenlaisessa tilanteessa kuin esim 20v sitten. Uhkakuvat tulevat esim cyberhyökkäyksinä joilla voidaan lamautta koko yhteiskunta ym ym
        Siksi HS kolumni oli hyvin erikoinen näkökulma etc--sananvapaus on myös turvaa


    • Katsoin koko dokumentin ja ilmeisesti minulta puuttui jonkinlaista pyhää perussuomalaista kirkastavaa ja tarkentavaa filtteriä, koska se dokumentti "hipster-natseista" oli hyvin neutraali sävyltään eikä tuominnut mitenkään humanismin pohjalle perustuvia yleiseurooppalaisia ja yleensäkin länsimaisia arvoja, vaan toi julkisuuteen tällaisen äärioikeistolaisen nuorisoliikkeen Euroopassa, juuret vahvasti kansallissosialismissa, joka sopii paremmin tämän hetken poliittiseen tilanteeseen ja agendaan paremmin kuin vihattu ja marginoitu kansallissosialismi. Kuten Richt sanoo, on hyvä tuntea ja tietää miten nämä äärimmäisjärjestöt ajattelevat ja sitten voi joko miettiä eteenpäin ja tuomita jos haluaa.
      Dokumentti ei sinänänsä anna aihetta poliittiseen paatokseen "suuresta yhteisestä eurooppalaisesta valheesta". Sanoja mahtuu maailmaan, mutta kaikkia ei tarvi ottaa raamatukseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe