Ambulassikuskien ajotaito??

KaikkiKirjaimetKortissa

Niin,onko sitä?
Todella hyvä juttu äsken ylen tv-uutisissa.Heidän koulutukseensa ei liity mitään,SIIS ei mitään koulutusta siihen,miten hälytysajoneuvolla ajetaan hälytysajossa muun liikenteen seassa!!
Raskaita ajoneuvoja itse liikenteessä ajavana olen enemmän kuin huolissani,kuinka tässä vaarannetaan yleistä liikenneturvallisuutta,potilasturvallisuutta jne jne??
Muutaman kerran on minimanin parkkipaikalla tullut seurattua,kun ei meinaa "tyttö saada mambulanssia edes parkkiruutuun",miten hoituu sitten vaativa hälytysajo vilkkaassa liikenteessä?
Mää suuresti tätä asiaa mietiskelen?
Ns.siirtokuljetukset ymmärrän,eivät vaadi normaalia vaativampaa ajokokemusta mutta hälytysajo on eri asia!!
Ammattiliikenne on euroopassa nykyään erittäin säänneltyä ja luvanvaraista ja meiltä ammattikuljettajilta vaaditaan erilaisia ammattipätevyyksia ja lupia jotka on ylläpidettävä jatkuvasti että saamme ammattiamme hoitaa,tässä kyllä on jokin epäkohta että sydänkohtauksen tms sairastapauksen saanutta ihmistä saa kelkkoa niin paljon kuin uskaltaa muun liikenteen seassa ilman mitään koulutusta tai vaadittavaa lupaa.
Minä aikankin menen taksilla lasareettiin jos tarvii,saa happea tai ei!!

26

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wannabe-enska

      No kaippa ne töissä opettaa? Ja toisekseen ei siirrot oo yhtään helpompia. Kuvittele ajavas 150km/h muun liikenteen seassa vakavasti sairas paareilla ja hoitaja penkillä.

    • niinseeivoi

      Vihdoinkin tuohon puututaan! Ambulanssi kuskina ei voi olla kuka hyvänsä ajokortin omaava lähihoitaja tms... Joskus tuntuu kun ajetaan pillit soiden että onko vaan hienoa ajaa kovaa, vaikka ajotaito on kokematonta ja ensihoitokaan ei oikein vastaa vaatimuksia.

      • Kpedu

        Kyllä ensihoidon osaamisalaopintoihin kuuluu harjoitteluajoja ambulanssilla eri olosuhteissa. Ja ennen opintojen alkua on oltava ajokortti taskussa.


    • Tödriver

      Ajamaan ei opi muuten kuin ajamalla

    • ajotaitoinen

      Ambulanssin ajamiseen vaaditaan vähintään c-kortti.

      • Lähipelastaja

        Ei tartte! Perus B-kortti riittää.... sitte jos on "kuorma-autoja" niin sitten pitää olla C-kortti. Pelastuslaitoksilla ollut tapana vaatia ns.kuorma-auto kortti koska saattaa olla tilanne joosa joutuis ajamaan raskasta paloautoa...


    • Ajosuoritus

      Haluaisin haastaa mlnkä tahansa ambulanssi kuskin kaupunki ajossa ja myös maantienajossa kuin on oikein kunnon lumipyry.Olisi mielenkiintoista katsoa kuinka käy. Toki auton pitäisi lähteä / kiihtyä kunnolla ja huippunopeus olla vähintään 180 km / h.

      • hitaastihyväätulee

        Haasta mitä haastat ....
        Sanon jotta ei se vauhti vaan perille pääsy on täkeämpää, ettei käy niin kuin SUURE SUURELLE JA KALLIILLE PELASTUSHELIKOPTERI (sepe,aslak,finhems...) toiminnalla jotta ei päästä lentämään...SÄÄ / KELI ESTE. Yhteikunta tukee kymmeni miljoonia tuota epävarmaa toimintaa.


      • kongenitaalinen

        180km/h muun liikenteen seassa on täysin mahdoton toteuttaa. Ensihoitajan työhön kuuluu myös ambulanssin ajaminen, mutta he eivät suinkaan ole esittämiäsi ambulanssi kuskeja (yhdyssana). Ensihoitajan ensisijainen tehtävä on hoitaa potilaita ammattitaitoisesti. Hyvän ajamisen mittari ei suinkaan ole ajoneuvon nopeus vaan rauhallisuus, tilanteiden ennakointi, ajon tasaisuus (ei nopeita liikkeitä, jarrutukset ja kiihdytykset), edellä mainitut asiat mahdollistavat kuljetuksen aikaisen potilaan hoidon.


    • Taxmans

      Ainakin niillä ja vielä nykyajan tekniikalla osoitteet on hukassa.

    • tutkaa

      Erittäin hyvä aloitus. Minäkin olen jo pitempään seurannut Kokkolassa pyöriviä ambulansseja ja se on tosi, että pillit huutaa joka tilanteessa ja mennään kuin täi tervassa. Vois ne pillit ainakin sammuttaa, jos ei ole kiire mihinkään vai onko se vain "ylpeää" ajella pillit päällä. Tytöt kääntyessään risteyksessä pelkäävät , että auto kaatuu. Radalle harjoittelemaan ja paljon.

    • Mopoautoilijako

      Samaa olen minäkin ihmetellyt kun ambulanssien ratissa näkee usein näitä poninhäntätyttöjä. Voihan se hyvinkin olla että näillä tytöillä on hyväkin ajotaito, etenkin jos on kokemusta mopoautoista.

      • Kaljuna

        Se poninhäntä kyllä kertoo ihmisestä tosi paljon.


      • Kaarlelankatu

        30km/h kaupungissa ja pillit huutaa,poninhäntä heiluu.


    • Vanmänns

      Toista se oli ennen,kun Tapsa ajoi Chevy Vanilla.Oli ammattiajoa ja nopeaa toimintaa.

    • joggu

      Joo ja silloin huudatettiin pillejä kun tarvi. Nyt huudatetaan joka kerta. Eikö yölläkään riitä pelkät valot. Maalaisjärjen käyttö pitäis olla sallittua vai onkohan jotkut uudet ohjeet kuskeilla. Naurettavaa touhua.

    • KirjotellaAinaVoi

      Hälytyslaitteita käytetään tieliikennelaissa määritellyllä tavalla, siksi pitää valojen vilkkua ja pillien huutaa vuorokauden ajasta riippumatta. Sama laki myös määrittää, että hälytysajon on oltava turvallista ja muu liikenne huomioon ottavaa. Ei se vauhti kerro kenenkään ajotaidoista mitään.

      • potilaidenturvallisuus

        Ei ole yksistään Kokkolan seudun ongelma, nuo heikon ajotaidon omaavat nuoret ambulanssikuskit. Aivan sama ongelma on Seinäjoen seudulla. Ihmetellä täytyy, että miksi asiaan ei puututa valvovien viranomaisten taholta. Koulutukseen tulisi lisätä ajo-opetusta enemmän sekä ajokokeet eri liikenne olosuhteissa. Vaasan seudulla on vähän toisin, kun ambulanssit pelastuslaitoksen yhteydessä ja valvontakin on tiukempaa. Kuski pistetään siellä sivuun, jos oikein menee töppäämään.


    • MitenkähänOn

      Onko AMBULANSSIKUSKEJA vielä nykypäivänä? Minä olen kuullut, että olisi vain ensihoitajia eri tasoilla.

    • sitätätä

      Joooooo ns. Ensihoitajia AMK:lla
      Tuo kertoo jo paljon ...mikä mies / nainen .
      Kaikki on niin suurta ja ihmeellistä .

      • lähihoitajatpois

        Lähihoitajat eivät kuuluisi lainkaan ensihoitoon. Koulutus ei riitä ja koulutukseen pääsee ilman soveltuvuustestejä! Monet ovat sellaisia, jotka eivät ole edes läpäisseet kunnolla peruskoulua.


      • lähihoitajatpois kirjoitti:

        Lähihoitajat eivät kuuluisi lainkaan ensihoitoon. Koulutus ei riitä ja koulutukseen pääsee ilman soveltuvuustestejä! Monet ovat sellaisia, jotka eivät ole edes läpäisseet kunnolla peruskoulua.

        Mihin koulutus ei riitä? Oisko esittää jotain faktaa..? Yleensä yksikössä on LH SH.


    • Maunomato7667

      Kokkola on yksi harvoista paikoista jossa työnantaja järjestetää ajokoulutusta. Lisäksi autoihin on määritelty maksiminopeus niin maantielle kuin taajamaan. Vilkkujen ja pillien käytöstä on ihan tarkat ohjeet ja säädökset.

    • Mitä tarkoitetaan ajotaidolla? Ajoneuvon hallintaa..osaamista peruuttaa pieneen tilaan..kykyä ajaa nopeasti aiheuttamatta vaaratilanteita?? Hälytysajossa korostuu kyky ennakoida tilanteita ja kun kuljetus hälytysajossa niin korostuu entisestään. Suurella nopeudella ei voiteta ratkaisevasti yhtään mitään etenkään taajama-alueella.
      Tienpäällä näkee monen ammattiautoilijankin syyllistyvän yhteen vaarallisemmista ja itseä ainakin eniten ärsyttävästä tavasta..liian pienestä turvavälistä.
      Väittäisin että se ajotaito on asenteesta ja järjestä kiinni...ei fyysisestä taidosta.

    • piipaaa

      Hyvä Roope. Luit varmaan tuon teidän oppikirjasta. Kannattaa sinunkin vain vielä harjoitella. Hyvää työtä teette, mutta tuota ajamista ei hymyilemättä katsele ja sitä olen ihmetelly, että miten kaks riisitautista teiniä nostaa 167kg äijän paareille. Pyörittämälläkö??

      • Osastonrotta

        No on siellä vielä miehiäki töissä. Osalla jo toki vähempi tukkaa päässe, lieneekö se sitten kokemusta. Ja mitä Tapsaan tulee ja chevyyn niin Tapsa ei koskaan tykännyt ajaa chevyllä saati kovaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2636
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1431
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1146
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      9
      1063
    Aihe