Törhönen ahdistellut naisia!

xcgfhytfde

Nyt se on iltapäivälehtien sivuilla, että ohjaaja Lauri Törhönen on naisten ahdistelija. Hän tuli ensimmäisenä mieleen, jostain kumman syystä silloin, kun tästä alettiin puhua. On tehnyt huonoja elokuvia ja vaikuttaa epäluotettavalta ihmisenä.

37

1867

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Nainen638

   Törkeitä äijiä riittää ja ikävä kyllä auktoriteettiasemassa olevia muijiakin, jotka kiusaavat ja vaikuttavat ihmisten elämään kamalalla tavalla. Täytyy siis muistaa, että naiset eivät ole myöskään aina pulmusia vallankäytössään. Tsemppiä kaikille uhreille, nämä asiat ovat vaikeita juttuja. Itsellä on kokemusta sekä mies- että naisauktoriteetin harjoittamasta törkeästä tyylistä.

  • tosisurkee.tusaajatörhö

   olevinaan taiteellinenkin, tämä törkynen. täys sikapervo. . thats it.

  • Apinoitanoita

   Suomalainen elokuvatuki virtaa halpamaisille pikkutuhmille panofilmeille. Yrittäähän niitä joku nausraukkakin väsätä, kai se on sitä "rohkeaa". Kovin seksualisoitunut aikakausi ylipäätään.
   Muistakaa ihmiset juoda, paneskella, matkustaa, kuluttaa hampaat irvessä, sillä siitähän on kysymys kun tämä apinalaji hakee loppuaan. Jos näyttelijänaisten ahdistelu on niin mittavaa, miltä se näyttää, herää kysymys, ovatko naiset todella noin avuttomia vielä nykyisin. Olen itse nähnyt kai liikaa naisia jotka ovat kovia vallankäyttäjiä (toki toimivat ihan toisin kuin miehet...) Koko ihmiskunta on vinksahtanut, naiset sekä miehet.

  • hyvähyvähyvä

   Hyvä että nimiä ja naamoja tulee esiin silloin kun kyse on varmasti oikeasta syytöksestä. Mutta sitä ihmettelen miksi tämä asia pyörii koko ajan vain elokuvateollisuuden ympärillä. Näitä pervoja on kaikkialla.

   Lisäksi pitäisi alkaa keskustelemaan julkisesti perheen sisäisestä seksuaalisesta ahdistelusta joka on myös hjärkyttävän yleistä, tai oikeastaan sekin katostaan normaaliksi toiminnaksi, mutta silti asiasta ei puhuta yhtä innokkaasti kuin työelämässä ja koulussa tapahtuvasta ahdistelusta. Jo Kotivammaisuus- teosten kirjoittaja Paloheimo, (vanhaa sukupolvea edustava kuuluisa psykiatri) otti kirjoissaan esille perheen sisällä tapahtuvan seksuaalisen väkivallan sen muodon jolloin vielä ei voida puhua varsinaisesta insestistä. Paloheimo käytti nimitystä "pikku- insesti" puhuessaan siitä miten yleistä on esim. se että isä jatkuvasti vihjailee seksuaalisia asioita omille tyttärilleen tai vaikkapa tirkistelee. Olisi tärkeä saada myös nämä kaikista arkaluontoisimmat asiat samaan keskusteluun. Keskustelun pitää laajeta elokuvateollisuuden ulkopuolellekin.

  • RikostenUhriMinäkin

   Tällaisia häiriköitä on paljon, ei yksin aloituksessa mainittu henkilö. Mutta kun nimiä, todisteiden kanssa, aletaan tuoda esiin, sen ainakin tulisi säikäyttää muut pervot: heidänkin nimensä voivat tulla julkisuuteen. Tällainen julkitulemisen pelko saattaa hillitä näitä rikoksia.

   Seksuaalinen ahdistelu on ahdistava rikos sen uhrille. Hänen on vaikea osoittaa muille mitään varmaa, mutta hänellä on jatkuvasti paha olo sen tähden.

   Seksuaalinen ahdistelu on siis vakava rikos, mutta uhrin on vaikea siitä puhua, hän saattaa pelätä jopa itse tekevänsä jotain väärää kun "luulee" jotain, mitä hänen on vaikea todistaa! Etenkin nuoret uhrit, joilta puuttuu lainopillinen tietous, jotka kai pääasiassa joutuvatkin näiden rikollisten uhreiksi.

   Mutta erilaisten seksuaalirikosten uhreja voi olla vanhemmissakin ihmisissä! Jopa vanhuksissa. Jos vanhus on esim. koko ikänsä ollut esim. alunperin pedofilian tai insestin uhri, hän saattaa ajatella, että hänet itsensä tuomitaan, eli häntä ei uskota, kun ei ole aiemmin asiasta puhunut! Uhri ei aina tiedä mikä rikosnimike koskee juuri hänen tapaustaan.

   Olen itse kerran mennyt shokissa poliisin puheille ja koska esitin asiani sekavasti, poliisi nauroi minut pois tiskiltä. Koska tapahtunutta ei selvitetty, asialla oli karmeat seuraukset ja muistan sen lihavan kytän naaman edelleenkin. Yritin uudestaan ja uudestaan, eri tahoille, saaden lähinnä hullun maineen, tai ainakin siten minua kohdeltiin. Onneksi on vielä Viimeinen tuomio ja Helvetti.

   Mutta, aina kannattaa yrittää. Puolustaa itseään.

  • Malli1942

   Olipa eräässä kylässä kleptomaani nimeltä Auri Örhönen. Hän näpisteli toisten tavaroita vuosia, mutta kyläläiset eivät millään tavoin puuttuneet asiaan, koska kleptomaani oli varakas ja kyläläiset myös hyötyvät varakkuudesta. Mutta kun kleptomaani tuli vanhaksi eikä hänestä ollut kellekään mitään hyötyä, kylän ihmiset päättivät 30 vuotta näpistelyjen jälkeen ruveta syyttämään kleptomaania ja julkistivat syytöksen sanomalehdissä ja radiossa.

   Sen pituinen se.

   • haisthome

    Vai että näpistelyä?

    Seksuaalinen häirintä voi olla pitkään jatkuessan jopa traumaattisempaa kuin yksittäinen raiskauskokemus. Tunsin aikoinani naisen joka joutui suomalaisella pienellä paikkakunnalla kasvamaan huoran maineessa venäläisten sukujuuriensa vuoksi. Hän oli muuttanut entisestä Neuvostoliitosta Suomeen lapsena pienelle paikkakunnalle. Tämän suomalaisen kylän älyllisesti haasteellinen paskasakki piti päivänselvänä, että koska hän oli venäläinen hänen täytyi olla venäläinen huora. Tuohon aikaan kaikki venäläiset naiset olivat suomalaisten käsityksen mukaan prostituoituja.

    Koska lapset imevät asenteensa ja uskomuksensa aikuisilta, hän joutui heti ala- asteikäisenä koulukavereidensa seksuaalisen ahdistelun kohteeksi. Huorittelu ja seksuaalinen vihjailu oli päivittäistä. Liikuntatunneilla tytöt tirkistelivät hänen kehonsa muotoja suihkussa ja uimahallissa ja juoruilivat niistä sitten myöhemmin koulun pojille. Kun hän kasvoi ja alkoi saada naisellisia muotoja ahdisteluun yltyi koko kylän väki. Juorut liikkuivat kylillä mm. siitä että hän olisi muka myynyt itseään. Autot pysähtelivät kaduilla ja kyselivät hintaa. Aikuiset rumat limaiset äijät ilmeilivät ja elehtivät, heittivät viisimielisiä puujalkavitsejä ja olivat niin kuvottavia kuin kuvitella saattaa. Aikuisille naisille puolestaan hän oli hepsankeikka, kevytkenkäinen pikku narttu.

    Kun tyttö kasvaa naiseksi tällaisessa ympäristössä hän keksii sopeutumismekanismeja. Jotkut alkavat vastata ympäristön odotuksiin ja niin tämäkin nainen teki varhaisteini- iässä. Hän alkoi maalata kasvojaan ja flirttailla ja käyttäytyä odotusten mukaan. Lukuunottamatta seksin harrastamista hän teeskenteli olevansa juuri sellainen mitä hänestä juoruiltiin. Aikuisena vertaistukiryhmässä hän kertoi kuinka ällöttävää se oli. Hänen mielestään se oli tuohon aikaan tavallaan voimaannuttavaa koska hän koki ottavansa oman seksuaalisuutensa tällä tavalla omaan haltuunsa. Hänen seksuaalisuutensahan oli ollut koko kasvuiän ajan koko kylän väen omaisuutta.

    Aikuisena hän muutti isompaan kaupunkiin ja alkoi opiskella. Hän kertoi olevansa oikeasti hyvin koulutus ja ura- orientoitunut eikä ollut luontaisesti kovin seksuaalinen persoona. Hän kertoi oikeasti harrastaneensa ensimmäisen kerran seksiä vasta tavanomaista vanhempana ja se tuntui siltä kuin olisi todistanut kyläläisten väitteet kevytkenkäisyydestään tosiksi. Hän kertoi ettei ollut pystynyt koskaan seurustelemaan tai olemaan normaalilla tavalla kanssakäymisessä toisen sukupuolen kanssa. Tämän savolaisen syöpäisen kyläyhteisön paskasakki jäi koko loppuelämäksi hänen päähänsä kummittelemaan. Joka kerta kun yritti kehittää normaalia seurustelusuhdetta jonkun kanssa nämä kusiaivot alkoivat vittuilla hänen mielessään siitä kuinka hän on venäläinen huora.

    Jottei elämä olisi liian helppoa hänen piti sitten vielä kokea ravintola- illan jälkeen tapahtunut raiskauskin aikuisiässä. Tästä kokemuksesta hän sanoi pystyneensä toipumaan paremmin juuri siksi koska se oli yksittäinen teko hän pystyi sen jälkeen aloittamaan asian käsittelyn ja siitä toipumisen. Mutta koska tämä ahdistelu oli jatkuvaa ja pitkäkestoista ja siihen sisältyi kokonainen sosiaalinen asema, sellainen leima joka menee ihmisen koko persoonaan eikä sitä pääse pakoon ikinä missään, ei toipumisprosessi pääsyt edes alkamaan kuin vasta liian myöhään. Hän sanoi että tämä ahdistelukokemus oli tällä tavalla siis pahempi kuin tämä yksittäinen raiskaus. Siitä huolimattta että raiskauskin oli järkyttävä ja traumaattinen.

    Miksi minä kerron tämän? Koska kys. nainen teki itsemurhan 43- vuotiaana. Noista tapahtumista on jo aikaa sen verran että tunnistamisen vaara on olematon. Hän ei sanojensa mukaan koskaan avautunut näistä kokemuksistaan muille kuin sille ryhmälle jossa hänet tapasin. Nämä tarinat jäävät yleensä kertomatta. Se on väärin.

    Seksuaalista ahdistelua kokeneiden kokemukset jäävät yleensä kertomatta. Niitä ei oteta vakavasti koska häirintää ei ole koskaan pidetty traumatisoivana asiana. Siitä ahdistuvan katsotaan olevan herkkähipiäinen ja naurettava. Meillä on vakaumus että ihmisen jostakin syystä pitää vain kestää kaikki. Jos ei kestä, se on oma häpeä. Seksuaalisella ahdistelulla voi olla kuitenkin koko loppuelämään vaikutus. Se vaikuttaa koko minäkuvaan, persoonan kehittymiseen ja siitä voi jäädä loppuelämän kestävät painajaiset mieleen. Koko elämä voi mennä pilalle.

    Joten sä voit Malli1942 pitää sen turpasi kiinni ja vetää itsesi jojoon. Maailma ei sinua jää kaipaamaan.


   • OnneksiOnHelvetti
    haisthome kirjoitti:

    Vai että näpistelyä?

    Seksuaalinen häirintä voi olla pitkään jatkuessan jopa traumaattisempaa kuin yksittäinen raiskauskokemus. Tunsin aikoinani naisen joka joutui suomalaisella pienellä paikkakunnalla kasvamaan huoran maineessa venäläisten sukujuuriensa vuoksi. Hän oli muuttanut entisestä Neuvostoliitosta Suomeen lapsena pienelle paikkakunnalle. Tämän suomalaisen kylän älyllisesti haasteellinen paskasakki piti päivänselvänä, että koska hän oli venäläinen hänen täytyi olla venäläinen huora. Tuohon aikaan kaikki venäläiset naiset olivat suomalaisten käsityksen mukaan prostituoituja.

    Koska lapset imevät asenteensa ja uskomuksensa aikuisilta, hän joutui heti ala- asteikäisenä koulukavereidensa seksuaalisen ahdistelun kohteeksi. Huorittelu ja seksuaalinen vihjailu oli päivittäistä. Liikuntatunneilla tytöt tirkistelivät hänen kehonsa muotoja suihkussa ja uimahallissa ja juoruilivat niistä sitten myöhemmin koulun pojille. Kun hän kasvoi ja alkoi saada naisellisia muotoja ahdisteluun yltyi koko kylän väki. Juorut liikkuivat kylillä mm. siitä että hän olisi muka myynyt itseään. Autot pysähtelivät kaduilla ja kyselivät hintaa. Aikuiset rumat limaiset äijät ilmeilivät ja elehtivät, heittivät viisimielisiä puujalkavitsejä ja olivat niin kuvottavia kuin kuvitella saattaa. Aikuisille naisille puolestaan hän oli hepsankeikka, kevytkenkäinen pikku narttu.

    Kun tyttö kasvaa naiseksi tällaisessa ympäristössä hän keksii sopeutumismekanismeja. Jotkut alkavat vastata ympäristön odotuksiin ja niin tämäkin nainen teki varhaisteini- iässä. Hän alkoi maalata kasvojaan ja flirttailla ja käyttäytyä odotusten mukaan. Lukuunottamatta seksin harrastamista hän teeskenteli olevansa juuri sellainen mitä hänestä juoruiltiin. Aikuisena vertaistukiryhmässä hän kertoi kuinka ällöttävää se oli. Hänen mielestään se oli tuohon aikaan tavallaan voimaannuttavaa koska hän koki ottavansa oman seksuaalisuutensa tällä tavalla omaan haltuunsa. Hänen seksuaalisuutensahan oli ollut koko kasvuiän ajan koko kylän väen omaisuutta.

    Aikuisena hän muutti isompaan kaupunkiin ja alkoi opiskella. Hän kertoi olevansa oikeasti hyvin koulutus ja ura- orientoitunut eikä ollut luontaisesti kovin seksuaalinen persoona. Hän kertoi oikeasti harrastaneensa ensimmäisen kerran seksiä vasta tavanomaista vanhempana ja se tuntui siltä kuin olisi todistanut kyläläisten väitteet kevytkenkäisyydestään tosiksi. Hän kertoi ettei ollut pystynyt koskaan seurustelemaan tai olemaan normaalilla tavalla kanssakäymisessä toisen sukupuolen kanssa. Tämän savolaisen syöpäisen kyläyhteisön paskasakki jäi koko loppuelämäksi hänen päähänsä kummittelemaan. Joka kerta kun yritti kehittää normaalia seurustelusuhdetta jonkun kanssa nämä kusiaivot alkoivat vittuilla hänen mielessään siitä kuinka hän on venäläinen huora.

    Jottei elämä olisi liian helppoa hänen piti sitten vielä kokea ravintola- illan jälkeen tapahtunut raiskauskin aikuisiässä. Tästä kokemuksesta hän sanoi pystyneensä toipumaan paremmin juuri siksi koska se oli yksittäinen teko hän pystyi sen jälkeen aloittamaan asian käsittelyn ja siitä toipumisen. Mutta koska tämä ahdistelu oli jatkuvaa ja pitkäkestoista ja siihen sisältyi kokonainen sosiaalinen asema, sellainen leima joka menee ihmisen koko persoonaan eikä sitä pääse pakoon ikinä missään, ei toipumisprosessi pääsyt edes alkamaan kuin vasta liian myöhään. Hän sanoi että tämä ahdistelukokemus oli tällä tavalla siis pahempi kuin tämä yksittäinen raiskaus. Siitä huolimattta että raiskauskin oli järkyttävä ja traumaattinen.

    Miksi minä kerron tämän? Koska kys. nainen teki itsemurhan 43- vuotiaana. Noista tapahtumista on jo aikaa sen verran että tunnistamisen vaara on olematon. Hän ei sanojensa mukaan koskaan avautunut näistä kokemuksistaan muille kuin sille ryhmälle jossa hänet tapasin. Nämä tarinat jäävät yleensä kertomatta. Se on väärin.

    Seksuaalista ahdistelua kokeneiden kokemukset jäävät yleensä kertomatta. Niitä ei oteta vakavasti koska häirintää ei ole koskaan pidetty traumatisoivana asiana. Siitä ahdistuvan katsotaan olevan herkkähipiäinen ja naurettava. Meillä on vakaumus että ihmisen jostakin syystä pitää vain kestää kaikki. Jos ei kestä, se on oma häpeä. Seksuaalisella ahdistelulla voi olla kuitenkin koko loppuelämään vaikutus. Se vaikuttaa koko minäkuvaan, persoonan kehittymiseen ja siitä voi jäädä loppuelämän kestävät painajaiset mieleen. Koko elämä voi mennä pilalle.

    Joten sä voit Malli1942 pitää sen turpasi kiinni ja vetää itsesi jojoon. Maailma ei sinua jää kaipaamaan.

    Hyvin kirjoitettu.

    Suomessa tapahtuu hirveitä asioita ja tuon koko kylänväen voi samointein leimata vuosia jatkaneiksi joukkoraiskaajiksi, sillä uhrin henkisellä tasolla näin tapahtui.

    Mikä on tuon kylän nimi?

    Koska uhri kuoli, ei enää ole anteeksiantoakaan.


   • Malli1944
    haisthome kirjoitti:

    Vai että näpistelyä?

    Seksuaalinen häirintä voi olla pitkään jatkuessan jopa traumaattisempaa kuin yksittäinen raiskauskokemus. Tunsin aikoinani naisen joka joutui suomalaisella pienellä paikkakunnalla kasvamaan huoran maineessa venäläisten sukujuuriensa vuoksi. Hän oli muuttanut entisestä Neuvostoliitosta Suomeen lapsena pienelle paikkakunnalle. Tämän suomalaisen kylän älyllisesti haasteellinen paskasakki piti päivänselvänä, että koska hän oli venäläinen hänen täytyi olla venäläinen huora. Tuohon aikaan kaikki venäläiset naiset olivat suomalaisten käsityksen mukaan prostituoituja.

    Koska lapset imevät asenteensa ja uskomuksensa aikuisilta, hän joutui heti ala- asteikäisenä koulukavereidensa seksuaalisen ahdistelun kohteeksi. Huorittelu ja seksuaalinen vihjailu oli päivittäistä. Liikuntatunneilla tytöt tirkistelivät hänen kehonsa muotoja suihkussa ja uimahallissa ja juoruilivat niistä sitten myöhemmin koulun pojille. Kun hän kasvoi ja alkoi saada naisellisia muotoja ahdisteluun yltyi koko kylän väki. Juorut liikkuivat kylillä mm. siitä että hän olisi muka myynyt itseään. Autot pysähtelivät kaduilla ja kyselivät hintaa. Aikuiset rumat limaiset äijät ilmeilivät ja elehtivät, heittivät viisimielisiä puujalkavitsejä ja olivat niin kuvottavia kuin kuvitella saattaa. Aikuisille naisille puolestaan hän oli hepsankeikka, kevytkenkäinen pikku narttu.

    Kun tyttö kasvaa naiseksi tällaisessa ympäristössä hän keksii sopeutumismekanismeja. Jotkut alkavat vastata ympäristön odotuksiin ja niin tämäkin nainen teki varhaisteini- iässä. Hän alkoi maalata kasvojaan ja flirttailla ja käyttäytyä odotusten mukaan. Lukuunottamatta seksin harrastamista hän teeskenteli olevansa juuri sellainen mitä hänestä juoruiltiin. Aikuisena vertaistukiryhmässä hän kertoi kuinka ällöttävää se oli. Hänen mielestään se oli tuohon aikaan tavallaan voimaannuttavaa koska hän koki ottavansa oman seksuaalisuutensa tällä tavalla omaan haltuunsa. Hänen seksuaalisuutensahan oli ollut koko kasvuiän ajan koko kylän väen omaisuutta.

    Aikuisena hän muutti isompaan kaupunkiin ja alkoi opiskella. Hän kertoi olevansa oikeasti hyvin koulutus ja ura- orientoitunut eikä ollut luontaisesti kovin seksuaalinen persoona. Hän kertoi oikeasti harrastaneensa ensimmäisen kerran seksiä vasta tavanomaista vanhempana ja se tuntui siltä kuin olisi todistanut kyläläisten väitteet kevytkenkäisyydestään tosiksi. Hän kertoi ettei ollut pystynyt koskaan seurustelemaan tai olemaan normaalilla tavalla kanssakäymisessä toisen sukupuolen kanssa. Tämän savolaisen syöpäisen kyläyhteisön paskasakki jäi koko loppuelämäksi hänen päähänsä kummittelemaan. Joka kerta kun yritti kehittää normaalia seurustelusuhdetta jonkun kanssa nämä kusiaivot alkoivat vittuilla hänen mielessään siitä kuinka hän on venäläinen huora.

    Jottei elämä olisi liian helppoa hänen piti sitten vielä kokea ravintola- illan jälkeen tapahtunut raiskauskin aikuisiässä. Tästä kokemuksesta hän sanoi pystyneensä toipumaan paremmin juuri siksi koska se oli yksittäinen teko hän pystyi sen jälkeen aloittamaan asian käsittelyn ja siitä toipumisen. Mutta koska tämä ahdistelu oli jatkuvaa ja pitkäkestoista ja siihen sisältyi kokonainen sosiaalinen asema, sellainen leima joka menee ihmisen koko persoonaan eikä sitä pääse pakoon ikinä missään, ei toipumisprosessi pääsyt edes alkamaan kuin vasta liian myöhään. Hän sanoi että tämä ahdistelukokemus oli tällä tavalla siis pahempi kuin tämä yksittäinen raiskaus. Siitä huolimattta että raiskauskin oli järkyttävä ja traumaattinen.

    Miksi minä kerron tämän? Koska kys. nainen teki itsemurhan 43- vuotiaana. Noista tapahtumista on jo aikaa sen verran että tunnistamisen vaara on olematon. Hän ei sanojensa mukaan koskaan avautunut näistä kokemuksistaan muille kuin sille ryhmälle jossa hänet tapasin. Nämä tarinat jäävät yleensä kertomatta. Se on väärin.

    Seksuaalista ahdistelua kokeneiden kokemukset jäävät yleensä kertomatta. Niitä ei oteta vakavasti koska häirintää ei ole koskaan pidetty traumatisoivana asiana. Siitä ahdistuvan katsotaan olevan herkkähipiäinen ja naurettava. Meillä on vakaumus että ihmisen jostakin syystä pitää vain kestää kaikki. Jos ei kestä, se on oma häpeä. Seksuaalisella ahdistelulla voi olla kuitenkin koko loppuelämään vaikutus. Se vaikuttaa koko minäkuvaan, persoonan kehittymiseen ja siitä voi jäädä loppuelämän kestävät painajaiset mieleen. Koko elämä voi mennä pilalle.

    Joten sä voit Malli1942 pitää sen turpasi kiinni ja vetää itsesi jojoon. Maailma ei sinua jää kaipaamaan.

    Jos väärinteko jatkuu vuosikausia ja sen enempää oppilaat kuin muut opettajat ja rehtori eivät piittaa siitä rahtuakaan, on vika täysin yhteisössä. Kaikiin yhteisöihin tulee töihin myös kieroutuneita.

    Olen ollut monessa vaativassa työpaikassa ja näissä yhteisössä epäasiallinen käytös on merkinnyt johtavassa asemassa olevalle henkilölle välittömät potkut eikä sitä ole alettu pureksimaan sanomalehdissä ja radiossa. Elokuva-ala on suuressa määrin henkisesti mätä ja henkilöstö kieroon kasvanutta.

    Jos yhteisön reaktio on vasta 30 vuotta myöhemmin, on syytä yhteisön jäsenien katsoa peiliin. Onko tämä nyt normaalille järjen juoksulla liian monimutkaista? Eikä jonkun syrjäisen kylän yhteisö ole sama asia kuin valtakunnallisesti tärkeä julkishallinnon alainen ja julkisilla varoilla ylläpidetty laitos, jonka kuuluu olla veronmaksajille "läpinäkyvä".


   • Mali1944
    Malli1944 kirjoitti:

    Jos väärinteko jatkuu vuosikausia ja sen enempää oppilaat kuin muut opettajat ja rehtori eivät piittaa siitä rahtuakaan, on vika täysin yhteisössä. Kaikiin yhteisöihin tulee töihin myös kieroutuneita.

    Olen ollut monessa vaativassa työpaikassa ja näissä yhteisössä epäasiallinen käytös on merkinnyt johtavassa asemassa olevalle henkilölle välittömät potkut eikä sitä ole alettu pureksimaan sanomalehdissä ja radiossa. Elokuva-ala on suuressa määrin henkisesti mätä ja henkilöstö kieroon kasvanutta.

    Jos yhteisön reaktio on vasta 30 vuotta myöhemmin, on syytä yhteisön jäsenien katsoa peiliin. Onko tämä nyt normaalille järjen juoksulla liian monimutkaista? Eikä jonkun syrjäisen kylän yhteisö ole sama asia kuin valtakunnallisesti tärkeä julkishallinnon alainen ja julkisilla varoilla ylläpidetty laitos, jonka kuuluu olla veronmaksajille "läpinäkyvä".

    Piti kirjoittaa sanan selitys, kun nimimerkillä "haisthome" oli ymmärtämisvaikeuksia.


   • haisthome
    Malli1944 kirjoitti:

    Jos väärinteko jatkuu vuosikausia ja sen enempää oppilaat kuin muut opettajat ja rehtori eivät piittaa siitä rahtuakaan, on vika täysin yhteisössä. Kaikiin yhteisöihin tulee töihin myös kieroutuneita.

    Olen ollut monessa vaativassa työpaikassa ja näissä yhteisössä epäasiallinen käytös on merkinnyt johtavassa asemassa olevalle henkilölle välittömät potkut eikä sitä ole alettu pureksimaan sanomalehdissä ja radiossa. Elokuva-ala on suuressa määrin henkisesti mätä ja henkilöstö kieroon kasvanutta.

    Jos yhteisön reaktio on vasta 30 vuotta myöhemmin, on syytä yhteisön jäsenien katsoa peiliin. Onko tämä nyt normaalille järjen juoksulla liian monimutkaista? Eikä jonkun syrjäisen kylän yhteisö ole sama asia kuin valtakunnallisesti tärkeä julkishallinnon alainen ja julkisilla varoilla ylläpidetty laitos, jonka kuuluu olla veronmaksajille "läpinäkyvä".

    Onko joku väittänyt että tämä EI olisi nimenomaan yhteisön ongelma? Kenellä on luetun ymmärtäisvaikeuksia?

    Seksuaalinen väkivalta varsinkin silloin kun kyseessä on vähäisemmäksi katsottu ns. "vain- häirintä", on lähes poikkeuksetta juurikin yhteisöpatologinen ilmiö, eikä yksittäisen pervon muilta salaa harjoittamaa toimintaa.

    Vakavammatkin seksuaalisen väkivallan muodot (varsinkin kun puhutaan perheiden ja sukujen sisäisistä) ovat lähes aina jollakin tavalla yhteydessä paljon laajempaan yhteisökulttuuriseen asenneongelmaan. Hyvin harvoin nämä ongelmat ovat vain yksittäisten pervojen salaa suorittamia tekosia.


   • haisthome
    OnneksiOnHelvetti kirjoitti:

    Hyvin kirjoitettu.

    Suomessa tapahtuu hirveitä asioita ja tuon koko kylänväen voi samointein leimata vuosia jatkaneiksi joukkoraiskaajiksi, sillä uhrin henkisellä tasolla näin tapahtui.

    Mikä on tuon kylän nimi?

    Koska uhri kuoli, ei enää ole anteeksiantoakaan.

    En tietenkään voi kertoa kylän nimeä koska en halua leimata pienten kyläyhteisöjen viattomia jäseniä. Tapasin tämän naisen vertaistukiryhmässä aikoinaan. Siitä on jo niin kauan aikaa että uskon ettei minkäänlaista vaitiololupauksen riskeeraavaa tekijää enää ole olemassa jos hänen tarinansa pintapuolisesti kerron anonyymisti netissä. Osallistuin itse kys. ryhmään omien perheen sisäisten seksuaalisen häirinnän kokemusteni vuoksi ja tutustuimme siellä aikoinaan. Hän oli siis minulle itselleni vertainen. Se miksi katson okeutetuksi avautua anonymisti tästä tapauksesta on juuri se, että metoo- kampanja on avannut väylän tälle keskustelulle. Tunsin tämän naisen vuosia ja näin niin paljon kärsimystä. Kun hän kuoli, maailma oli hiljaa. Aivan kuin häntä ei olisikaan, eikä kukaan tiedä että tällaistakin on olemassa.

    Että hänkin oli olemassa. Ihminen voi kokea sanoinkuvaamattomia asioita ja kuolla siten ettei kukaan koskaan saa tietää että hän edes oli olemassa. Saati hänen kokemansa kärsimys.

    Koen että teen hänelle -ja hänen kaltaisilleen - palveluksen kertoessani anonyymisti hänen tarinansa. Hän ei itse ole ollut enää vuosiin täällä sitä itse kertomassa.

    Ei ole oikein että jotkut kärsivät tällaisesta koko elämänsä, kuolevat pois kenenkään tietämättä. Kenenkään ymmärtämättä millaista tuhotyötä seksuaalinen ahdistelu ja "viaton" häirintä ja sosiaalinen leimaaminen voi saada ihmisen elämässä aikaan.


   • Malli1944
    haisthome kirjoitti:

    Onko joku väittänyt että tämä EI olisi nimenomaan yhteisön ongelma? Kenellä on luetun ymmärtäisvaikeuksia?

    Seksuaalinen väkivalta varsinkin silloin kun kyseessä on vähäisemmäksi katsottu ns. "vain- häirintä", on lähes poikkeuksetta juurikin yhteisöpatologinen ilmiö, eikä yksittäisen pervon muilta salaa harjoittamaa toimintaa.

    Vakavammatkin seksuaalisen väkivallan muodot (varsinkin kun puhutaan perheiden ja sukujen sisäisistä) ovat lähes aina jollakin tavalla yhteydessä paljon laajempaan yhteisökulttuuriseen asenneongelmaan. Hyvin harvoin nämä ongelmat ovat vain yksittäisten pervojen salaa suorittamia tekosia.

    Nyt kuitenkin lehdissä ja YLEN uutisissa on esillä jatkuvasti Lauri Törhönen + lukuisten oppilaiden muistot häirinnästä. Häirintä jatkui vuosia. Kuitenkaan kukaan ei nostanut ajoissa kannetta Törhösestä, opettajakunta ei muka tiedä mitään, Rehtori ei muista mitään. Onhan akateeminen yhteisö aivan muuta kuin syrjäinen savolaiskylä. Verorahoilla ylläpidettävällä yhteisöllä on huomattavan suuri moraalinen vastuu, josta ei voi luikkia pois ja tehdä yhdestä syntipukkia. Kaikenkaikkiaan oppilaiden (+ niiden vanhempien), opettajien, rehtorien perustelut asian ottamisesta esille vasta kymmenien vuosien päästä ei vakuuta yhtään. Jotain mätää asiassa on laajemminkin, mikä ei koske pelkästään Lauri Törhösestä.

    Jos tunsit savolaiskylän tyttörukan, puolustitko häntä, jos huomasit asioiden menevän pieleen?


   • haisthome
    Malli1944 kirjoitti:

    Nyt kuitenkin lehdissä ja YLEN uutisissa on esillä jatkuvasti Lauri Törhönen + lukuisten oppilaiden muistot häirinnästä. Häirintä jatkui vuosia. Kuitenkaan kukaan ei nostanut ajoissa kannetta Törhösestä, opettajakunta ei muka tiedä mitään, Rehtori ei muista mitään. Onhan akateeminen yhteisö aivan muuta kuin syrjäinen savolaiskylä. Verorahoilla ylläpidettävällä yhteisöllä on huomattavan suuri moraalinen vastuu, josta ei voi luikkia pois ja tehdä yhdestä syntipukkia. Kaikenkaikkiaan oppilaiden (+ niiden vanhempien), opettajien, rehtorien perustelut asian ottamisesta esille vasta kymmenien vuosien päästä ei vakuuta yhtään. Jotain mätää asiassa on laajemminkin, mikä ei koske pelkästään Lauri Törhösestä.

    Jos tunsit savolaiskylän tyttörukan, puolustitko häntä, jos huomasit asioiden menevän pieleen?

    Edustat juuri sitä kehari- ihmislajia jonka vuoksi tämänkaltaista kärsimystä sen monenkirjavassa muodossa esiintyy.

    Seksuaalisen väkivallan kokemukset ovat yleensä niin traumaattisia että niitä varsinkin kasvuiässä koneneet usein pystyvät lähestymään edes ajatuksen tasolla vasta vuosien jälkeen. Se on jo ihan oman pään sisällä ylivoimaisen vaikea asia edes ajatella, saati sitten sanallisesti ilmaista. Etenkin silloin kun puhutaan teoista jotka on suoritettu Suomessa, Suomen kaltaisissa lottovoitto- "sivistysvaltioissa" jotka ovat ulkoistaneet kaikki tämänkaltaiset ongelmat sinne jonnekin toisaalle, kehitysmaihin.

    Minulla kesti liki neljäkymmentä vuotta ennenkuin pystyin tunnustamaan järjen tasolla edes itselleni että se minkä tiesin rationaalisesti olevan totta, ja se mitä en ollut koskaan unohtanut, oli oikeasti totta. Isäni oli seksuaalista häirintää harjoittava ja mielensä tasolla insestinen retardi. Isäni harrasti aivan estottomasti seksuaalisesti värittynyttä vihjailua ja häirintää meitä tyttäriään kohtaan koko minun kasvuympäristöni nähden ja sitä todistaessa koko lapsuuteni ja nuoruuteni ajan . Ei missään kehitysmaassa vaan ihan kotosuomessa.

    Seksuaalinen väkivalta on yleensä aina jollakin tavalla kytköksissä yhteisöön. Jos ei suoranaisesti tiettyyn nimelliseen yhteisöön, se on jollakin tavalla kuitenkin kytköksissä koko yhteiskuntaan. Yksittäiset tapaukset tulevat terveissä yhteisöissä aika helposti ilmi ja uhrin on huomattavasti helpompi toipua kun tilanne on se että tekijänä on vain joku ulkopuolinen yksittäinen pervo.

    Ihan eri asia se on silloin kun kyseessä on yhteisöpatologinen ilmiö. Eli ts. esim. tässä tapauksessa selvästi yhteiskunnallinen ongelma.


   • Malli1942
    haisthome kirjoitti:

    Edustat juuri sitä kehari- ihmislajia jonka vuoksi tämänkaltaista kärsimystä sen monenkirjavassa muodossa esiintyy.

    Seksuaalisen väkivallan kokemukset ovat yleensä niin traumaattisia että niitä varsinkin kasvuiässä koneneet usein pystyvät lähestymään edes ajatuksen tasolla vasta vuosien jälkeen. Se on jo ihan oman pään sisällä ylivoimaisen vaikea asia edes ajatella, saati sitten sanallisesti ilmaista. Etenkin silloin kun puhutaan teoista jotka on suoritettu Suomessa, Suomen kaltaisissa lottovoitto- "sivistysvaltioissa" jotka ovat ulkoistaneet kaikki tämänkaltaiset ongelmat sinne jonnekin toisaalle, kehitysmaihin.

    Minulla kesti liki neljäkymmentä vuotta ennenkuin pystyin tunnustamaan järjen tasolla edes itselleni että se minkä tiesin rationaalisesti olevan totta, ja se mitä en ollut koskaan unohtanut, oli oikeasti totta. Isäni oli seksuaalista häirintää harjoittava ja mielensä tasolla insestinen retardi. Isäni harrasti aivan estottomasti seksuaalisesti värittynyttä vihjailua ja häirintää meitä tyttäriään kohtaan koko minun kasvuympäristöni nähden ja sitä todistaessa koko lapsuuteni ja nuoruuteni ajan . Ei missään kehitysmaassa vaan ihan kotosuomessa.

    Seksuaalinen väkivalta on yleensä aina jollakin tavalla kytköksissä yhteisöön. Jos ei suoranaisesti tiettyyn nimelliseen yhteisöön, se on jollakin tavalla kuitenkin kytköksissä koko yhteiskuntaan. Yksittäiset tapaukset tulevat terveissä yhteisöissä aika helposti ilmi ja uhrin on huomattavasti helpompi toipua kun tilanne on se että tekijänä on vain joku ulkopuolinen yksittäinen pervo.

    Ihan eri asia se on silloin kun kyseessä on yhteisöpatologinen ilmiö. Eli ts. esim. tässä tapauksessa selvästi yhteiskunnallinen ongelma.

    Ilmeisesti olen kasvanut aivan erilaisessa yhteisössä, pojat ja tytöt olivat kavereita aivan pienestä pitäen. Näin vartuimme aivan opiskeluikään saakka, kunnes hajaannuimme eri puolille Suomea. Leikin viisivuotiaasta saakka päivittäin usean vuoden ajan naapurin tosi eläväisen tytön kanssa, mutta myös ryhmissä. Kasvatuksessa, kotona, koulussa ja partiossa teroitettiin aina korrektia suhtautumista tyttöihin. Onko vaisto sitten vienyt tutustumaan elänmän aikana aika normaaleihin naisiin? Jotenkin tuntuu kaikki tämä kohu todella etäiseltä. Olen tehnyt paljon haastavia töitä naisten kanssa ja aika hyvällä menestyksellä. Kun myöhemmin olen tavannut, ovat vain myönteisesti muistellen menneitä.

    Ei minusta ole ainakaan terapeutiksi!


   • PahuudenUhri
    haisthome kirjoitti:

    En tietenkään voi kertoa kylän nimeä koska en halua leimata pienten kyläyhteisöjen viattomia jäseniä. Tapasin tämän naisen vertaistukiryhmässä aikoinaan. Siitä on jo niin kauan aikaa että uskon ettei minkäänlaista vaitiololupauksen riskeeraavaa tekijää enää ole olemassa jos hänen tarinansa pintapuolisesti kerron anonyymisti netissä. Osallistuin itse kys. ryhmään omien perheen sisäisten seksuaalisen häirinnän kokemusteni vuoksi ja tutustuimme siellä aikoinaan. Hän oli siis minulle itselleni vertainen. Se miksi katson okeutetuksi avautua anonymisti tästä tapauksesta on juuri se, että metoo- kampanja on avannut väylän tälle keskustelulle. Tunsin tämän naisen vuosia ja näin niin paljon kärsimystä. Kun hän kuoli, maailma oli hiljaa. Aivan kuin häntä ei olisikaan, eikä kukaan tiedä että tällaistakin on olemassa.

    Että hänkin oli olemassa. Ihminen voi kokea sanoinkuvaamattomia asioita ja kuolla siten ettei kukaan koskaan saa tietää että hän edes oli olemassa. Saati hänen kokemansa kärsimys.

    Koen että teen hänelle -ja hänen kaltaisilleen - palveluksen kertoessani anonyymisti hänen tarinansa. Hän ei itse ole ollut enää vuosiin täällä sitä itse kertomassa.

    Ei ole oikein että jotkut kärsivät tällaisesta koko elämänsä, kuolevat pois kenenkään tietämättä. Kenenkään ymmärtämättä millaista tuhotyötä seksuaalinen ahdistelu ja "viaton" häirintä ja sosiaalinen leimaaminen voi saada ihmisen elämässä aikaan.

    Aivan oikein.

    On todella hirveää, että monet hiljaiset kärsijät elävät koko elämänsä "salaisuutensa" kanssa. Kuolevat hiljaa ja vievät rikoksen hautaan.

    Itse en ole koskaan tästä syystä käynyt vertaistukiryhmässä vaan ulkopuolisilta apua saamatta, itsekin lopulta vain hiljaa yrittänyt "kestää", sillä häirinnälle ei tullut loppua ennenkuin häiritsijäni itse kuoli. Olin jo aivan romahtanut.

    En ole enää nuori, mutta vasta nyt olen tässä kohdin vapaa. Lapsena ja nuorena yritin pyytää apua muilta, saamatta sitä. Mutta syytöksiä omasta pahuudestani ja "pahanpuhumisesta" kyllä.

    Jokunen vuosi sitten luin vanhoillislestadiolaisten palstaa, jossa puhuttiin näistä ongelmista ja sain sieltä voimaa alkaa itsekin tässä asiassa tulla "ulos kaapista". Kiitos teille!

    Omalla tavallani yritän nyt täällä netissä auttaa ja tukea heitä jotka pyytävät neuvoja. Haluan toimia toisin kuin miten minua kohtaan toimittiin kun olin lapsi, nuori ja aikuinen, jota ei autettu, neuvottu.

    Sillä monilla hyväksikäytön uhreilla on oma oikeustaju hämärtynyt, hän on hyväksikäyttäjän manipuloima. Tähän valheeseen ja pimeyteen on jonkun aikuisen tuotava valo: totuus uhrille hänen oikeuksistaan.


   • haisthome
    PahuudenUhri kirjoitti:

    Aivan oikein.

    On todella hirveää, että monet hiljaiset kärsijät elävät koko elämänsä "salaisuutensa" kanssa. Kuolevat hiljaa ja vievät rikoksen hautaan.

    Itse en ole koskaan tästä syystä käynyt vertaistukiryhmässä vaan ulkopuolisilta apua saamatta, itsekin lopulta vain hiljaa yrittänyt "kestää", sillä häirinnälle ei tullut loppua ennenkuin häiritsijäni itse kuoli. Olin jo aivan romahtanut.

    En ole enää nuori, mutta vasta nyt olen tässä kohdin vapaa. Lapsena ja nuorena yritin pyytää apua muilta, saamatta sitä. Mutta syytöksiä omasta pahuudestani ja "pahanpuhumisesta" kyllä.

    Jokunen vuosi sitten luin vanhoillislestadiolaisten palstaa, jossa puhuttiin näistä ongelmista ja sain sieltä voimaa alkaa itsekin tässä asiassa tulla "ulos kaapista". Kiitos teille!

    Omalla tavallani yritän nyt täällä netissä auttaa ja tukea heitä jotka pyytävät neuvoja. Haluan toimia toisin kuin miten minua kohtaan toimittiin kun olin lapsi, nuori ja aikuinen, jota ei autettu, neuvottu.

    Sillä monilla hyväksikäytön uhreilla on oma oikeustaju hämärtynyt, hän on hyväksikäyttäjän manipuloima. Tähän valheeseen ja pimeyteen on jonkun aikuisen tuotava valo: totuus uhrille hänen oikeuksistaan.

    Juuri noin se yleensä valitettavasti menee. Minulla on samanlaisia kokemuksia syyttävistä reaktioista jopa ihan ammattihenkilöiltä. Joskus yritin mainita asiata sosiaaliterapeutille ja hänkin kunnostautui vain syyttelemään minua vakavien syytösten esittämisestä. On todella ärsyttävää että tähän ongelmaan suhtaudutaan vähätellen varsinkin kun häiritsevä käytös on niin yleistä. Asenne on se että ongelma on häirinnän kohteella itsellään. Häirinnän kohdetta nuhdellaan ja torutaan kuin pientä lasta jolla on itsellään likainen mieli. Tai sitten jos jonkun häiritsevä käytös on tarpeeksi näkyvillä ettei sitä voi kiistää uhria torutaan huumorintajuttomuudesta ja herkkähipiäisyydestä. En yhtään ihmettele että kynnys valittaa asiasta on korkea koska asenteet ovat aina juuri tuota tasoa. Yleensä valittamisella on se vaikutus että häirintä vain yltyy entisestään.

    Itsekin olen jo keski- ikää lähestyvä. Tässä iässä asiaa katsoo aikuisen silmin. En voi mitenkään ymmärtää MIKSI joku vanhempi kokee tarvetta ahdistella omia lapsiaan ja vielä seksuaalissävytteisesti. Mistä sellainen tarve kumpuaa että vanhempi kuvittelee että on okei esim. puhua tuhmia omille lapsille? Ja miksi tuollaiseen lievempään seksuaalisen väkivallan muotoon suhtaudutaan kuin se olisi jotenkin harmitonta. Ei kukaan enää suhtaudu muunkaanlaiseen kiusaamiseen harmittomana asiana silloin kun se on vain verbaalista.


  • Ehtotan

   Ehdotan seuraavaa asiaa, järjestäkää pukki törhöselle ns ansa, ja antakaa naiset törhöselle sitä mitä törhönen haluaa ja lopuksi tervatkaa munat.

  • Minun.mielipiteeni

   IS:ssa Törhönen esittää "anteeksipyynnön" uhreilleen.

   On hänen uhriensa oma asia miten he siihen suhtautuvat.

   Itse pidän "anteeksipyyntöä" varsin heppoisena eleenä. Se ei välttämättä poista uhrien jo kokemaa tuskaa ja sen seurauksia.

   Nämä ovat asioita joita ei jälkeenpäin voi saada tekemättömiksi ja ilman julkituloa saattaisivat jatkua edelleen!

   • Mennääkspaneen

    Tämän kaverin anteeksi pyynnöillä ei ole mitään arvoa. Täysi narsisti sekopää, joka tuskin edes tajuaa hävetä.


  • Törhönen.on.syytön

   Joukossa tyhmyys tiivistyy täälläkin. = Lynkkausmieliala syytöntä Lauri Törhöstä kohtaan. Hävetkää!

  • Jormakollila

   Lauri on ihanan sensuelli mies jolla on aina pientä flirttiä meneillään ja lupaus huulillaan. Voimakas seksuaalinen aura liittyy usein suoraan nerouteen (Esim. Albert Einstein, Charliet Sheen ja Manson sekä Davidit Berg ja koresh). Siinä missä useimmat mimmit jonottavat antamaan nerolle törhöstään, voi pilke silmäkulmassa olla myös kirous. Feminismiin taipuva katkera nauta on koitunut monen seksikkään historian merkkihenkilön tuhoksi, viimeisimpänä Lauri.

  • Hammed

   Nämä julkisuutta haluavat huorat jotka nyt Laurin kustannuksella koettavat tulla kuuluisuuteen kun ei muut avut auttaneet
   , heidät voisi muslimimaiden lakien mukaan poltaa roviolla tai kivittää kuoliaiksi. Noin törkeä teko suomi-naiselta ei oikeuta elämään .

  • Vapaasopimusoikeus

   Näyttelijöiden täytyy näyttää seksuaalinen kykynsä, ei sitä tiedä ilman kokeilemista. Rahoittaja ei osta sikaa säkissä, riski on liian suuri.

  • uralinperhonen

   Taide ihmiset on usein kaikein herkimpiä ja valmiiksi haavoittuvia monet kärsii mielenterveys häiriöistä ,melkein luonnollista että ala vetää myös narsisteja kuten kaikki johtotehtävät . Taide elisissä ollaan mieluusti hyvin nuorten kanssa tekemisissä uskon jotta paljastukset on vasta tulossa mutta ovatko enää elinvoimaisia ja tuomittavia ,pedofiilit myös julkisuuteen homojen ahdistelu käsittelyyn kuka uskaltaa kertoa näistä?

  • malli1942

   Nyt on ihan selvää, että opettajakunta on hyvin tiennyt Lauri Törhösen epäasiallisesta käyttäytymisestä. Rehtorin tietämättömyys ei tunnu uskottavalta. Oppilaat ja heidän vanhempansa ovat olleet melko välinpitämättömiä. Miksi?

   Lauri Törhönen kuvataan mediassa suurena roistona. Näin elokuvan Raja 1918 joitakin vuosia sitten ja minusta elokuvan sanoma oli varsin humaaninen, kun osoitetettiin rajan vetäminen epäinhimillisenä toimenpiteenä.

   Korkeatasoisista yrityksistä ja valtion laitoksista johtavassa asemassa olevia on lentänyt ulos kuin leppäkeihäs paljon pienemmänkin rikkeen vuoksi. Näitä tapahtumia ei ole puitu lehdistössä eikä TV:ssä.

   Nyt sitten kymmeniä vuosia myöhemmin, kun Törhösestä ei ole hyötyä, asia tuodaan lehdistölle, radioon ja televisioon. Taidealan moraalia?

   Ja erityisen hyökkääviä ovat naiset, jotka ovat kasvaneet varsin omituisissa perheissa. Nämä naiset muistuttavat äkkiä uskoon tulleita, jotka näkevät kaikessa, aivan tavallisessakin elämässä, vain syntiä. Tällaiset naiset eivät sovi lainkaan yhteistyöhön, jossa vaaditaan äärimmäistä henkista ponnistelua, hyvää yhteishenkeä, toisten heikkouksien hyväksymistä ja täydellistä keskinäistä luottamusta, koska luulevat, että kaikki perheet ja kasvuympäristöt ovat kieroutuneita. Uskoon tullut pitää kaikkia muita, paitsi lahkoon kuuluvuvia, paheellisina ja kadotukseen tuomittuina.

   Kieroutuneissa perheissä kasvaneista tulee ikuisia "maailmanparantajia" ja sopiva työpaikka onkin samanhenkisten parissa.

   • läpäläpäläpä

    Aika epäjohdonmukaista ja pipipäistä horinaa Malli42:lta vai oliko se Malli44? etkö osaa päättää? Johonkin arkaan hermoon osuu tämä aihe selvästi.

    Tällaiset teot tulevat juuri nyt julki siksi koska vasta nyt seksuaalisesta häirinnästä on tullut asia josta on virallisesti lupa valittaa. Kovasti paljon tuntuu vieläkin olevan pakkomiellettä pistää uhrien turvat tukkoon keinolla millä hyvänsä. Joku oma motiivi täytyy sinullakin olla kun noin kauhea pakko edes jollakin tavalla syyllistää uhreja. On todella sairasta tuo pakonomainen tarve tehdä kaikista muista vastuullisia paitsi henkilöstä joka seksuaalista ahdistelua ihan itse oma- aloitteisesti on valinnut harrastaa kaikki ne vuodet.

    Joka pistää vastuun ja syyllisyyden sille jolle se kuuluu on mielestäsi siis kieroutuneesssa perheessä kasvanut mielenterveyshäiriöinen sekopää jonka juttuja ei tarvitse ottaa vakavasti? Omat juttusi sen sijaan ovat sitten sitä terveyttä tasapainoa ja oikeudenmukaisuutta täynnä. Voi jeesus kristus sentään.

    Liikuttava on lojaliteettisi pervoa kohtaan joka on ehtinyt aiheuttaa vuosien varrella uskomattoman määrän täysin turhaa kärsimystä viattoille sivullisille omilla perversioillaan. Olet vastenmielinen ihminen.


   • malii1942
    läpäläpäläpä kirjoitti:

    Aika epäjohdonmukaista ja pipipäistä horinaa Malli42:lta vai oliko se Malli44? etkö osaa päättää? Johonkin arkaan hermoon osuu tämä aihe selvästi.

    Tällaiset teot tulevat juuri nyt julki siksi koska vasta nyt seksuaalisesta häirinnästä on tullut asia josta on virallisesti lupa valittaa. Kovasti paljon tuntuu vieläkin olevan pakkomiellettä pistää uhrien turvat tukkoon keinolla millä hyvänsä. Joku oma motiivi täytyy sinullakin olla kun noin kauhea pakko edes jollakin tavalla syyllistää uhreja. On todella sairasta tuo pakonomainen tarve tehdä kaikista muista vastuullisia paitsi henkilöstä joka seksuaalista ahdistelua ihan itse oma- aloitteisesti on valinnut harrastaa kaikki ne vuodet.

    Joka pistää vastuun ja syyllisyyden sille jolle se kuuluu on mielestäsi siis kieroutuneesssa perheessä kasvanut mielenterveyshäiriöinen sekopää jonka juttuja ei tarvitse ottaa vakavasti? Omat juttusi sen sijaan ovat sitten sitä terveyttä tasapainoa ja oikeudenmukaisuutta täynnä. Voi jeesus kristus sentään.

    Liikuttava on lojaliteettisi pervoa kohtaan joka on ehtinyt aiheuttaa vuosien varrella uskomattoman määrän täysin turhaa kärsimystä viattoille sivullisille omilla perversioillaan. Olet vastenmielinen ihminen.

    Vastenmielinen on se, joka ulvoo yhdessä lauman ja koko valtamedian kanssa. Korkeakoulun laiminlyönnit kaadetaan yhden henkilön niskaan. Nyt on helppo ulista, kun Törhönen ei enää hyödytä ketään.

    Vähän samantapainen tilanne aikoinaan Saksassa sodan jälkeen. Ihmisten yleinen piittaamattomuus yritettiin panna muutaman johtajan syyksi.

    Ei mikään ole iskenyt minua arkaan kohtaan. On ollut vain ikävä todeta, että kierouteneista perheistä tulleet yrittävät työelämässä ja myös suvussa lietsoa loputtomasti kaikenlaista turhaa ristiriitaa täysin mitättömistä asioista.


   • jadajada
    malii1942 kirjoitti:

    Vastenmielinen on se, joka ulvoo yhdessä lauman ja koko valtamedian kanssa. Korkeakoulun laiminlyönnit kaadetaan yhden henkilön niskaan. Nyt on helppo ulista, kun Törhönen ei enää hyödytä ketään.

    Vähän samantapainen tilanne aikoinaan Saksassa sodan jälkeen. Ihmisten yleinen piittaamattomuus yritettiin panna muutaman johtajan syyksi.

    Ei mikään ole iskenyt minua arkaan kohtaan. On ollut vain ikävä todeta, että kierouteneista perheistä tulleet yrittävät työelämässä ja myös suvussa lietsoa loputtomasti kaikenlaista turhaa ristiriitaa täysin mitättömistä asioista.

    Aivan selvästi on osunut arkaan paikkaan. Kalikka on kalahtanut koiraan joka jaksaa älähtää täällä viesti toisensa jälkeen.

    Kukaan ei ole kyseenalaistanut myös koko yhteisön vastuuta näistä tilanteista. Tässäkin ketjussa on pitkä kommentti liittyen juuri yhteisöpatologiaan. Sinä vain yrität epätoivon vimmalla pistää kaiken vastuun ja syyn kaikille muille kuin herra törhöselle itselleen. Väännät väkisin hänestä jonkinlaista uhria kuinka häntä vainotaan vasta nyt kun hänestä ei enää hyödytä. Mitään väärää ei oo raukka tehnyt. Sinun mielestäsi sarja ahdistelu on mitätön asia?

    Mitä tarkoitat tuolla jatkuvalla lätinällä "kieroutuneista perheistä tulleista"? Yritätkö vihjailla että väärää mieltä olevat ovat "kieroutuneista perheistä" ja täten jotenkin henkisesti epätasapainoisia ja siksi heitä ei tarvitse ottaa vakavasti? Aika alhaista ja vanhanaikaista.


   • malli1942
    jadajada kirjoitti:

    Aivan selvästi on osunut arkaan paikkaan. Kalikka on kalahtanut koiraan joka jaksaa älähtää täällä viesti toisensa jälkeen.

    Kukaan ei ole kyseenalaistanut myös koko yhteisön vastuuta näistä tilanteista. Tässäkin ketjussa on pitkä kommentti liittyen juuri yhteisöpatologiaan. Sinä vain yrität epätoivon vimmalla pistää kaiken vastuun ja syyn kaikille muille kuin herra törhöselle itselleen. Väännät väkisin hänestä jonkinlaista uhria kuinka häntä vainotaan vasta nyt kun hänestä ei enää hyödytä. Mitään väärää ei oo raukka tehnyt. Sinun mielestäsi sarja ahdistelu on mitätön asia?

    Mitä tarkoitat tuolla jatkuvalla lätinällä "kieroutuneista perheistä tulleista"? Yritätkö vihjailla että väärää mieltä olevat ovat "kieroutuneista perheistä" ja täten jotenkin henkisesti epätasapainoisia ja siksi heitä ei tarvitse ottaa vakavasti? Aika alhaista ja vanhanaikaista.

    Yritä nyt jotenkin ajatella terveellä järjellä. Vuosikymmeniä sitten tapahtuneesta nostetaan yhteen henkilöön kohdistuva valtakunnallinen ajojahti korkeakoulun laiminlyöntien vuoksi. Keskustelin vielä tänään tästä selväjärkisen naisen kanssa, joka seuraa tarkkaan yhteiskunnan tapahtumia. Koko tälläinen yhteen henkilöön kohdistuva syntipukkiajattelu on hyvin vastenmielistä ja alkeellinen reaktio. Eihän tämä nyt mitään ainutlaatuista ole, mutta harvinaisen selvä ja pelkistynyt esimerkki. Sinänsä minua ei kiinnosta pätkän vertaa koko taidelaitos, kun kulttuuria tuotetaan muualla vaikka kuinka paljon.

    Totta kai henkisesti tasapainotttomat tulee ottaa vakavasti. Tuen rahallisesti aika paljon tällaista työtä. Mutta valitettavasti on niin, että kaltoin kohtelua kokenut alkaa kaataa vihaansa työelämässä ryhmäänsä ja tekee jostakin henkilöstä syntipukin, kun aletaan kohdata työssä vastoinkäymisiä. Usein isäviha kohdistuu esimieheen. Kaltoin kohdeltu elää sokeasti niin oman tunne-elämänsä mukaan, että hän pystyy itse asiassa lamauttamaan koko työtyhmän toiminnan. Jos vielä kaksi tällaista sattuu samaan osastoon, niin vaativa homma ennemmin tai myöhemmin kaatuu. Kahvitauolla luovan ideoinnin sijaan esitetään syytöksiä toisia kohtaan.

    Mutta monille aloille "maailman parantaja"sopii hyvin, joissa pitääkin olla maailmanparantajan roolissa koko ajan ja mustamaalata mahdollisia kilpailijoita.


   • dinosaurukselle
    malli1942 kirjoitti:

    Yritä nyt jotenkin ajatella terveellä järjellä. Vuosikymmeniä sitten tapahtuneesta nostetaan yhteen henkilöön kohdistuva valtakunnallinen ajojahti korkeakoulun laiminlyöntien vuoksi. Keskustelin vielä tänään tästä selväjärkisen naisen kanssa, joka seuraa tarkkaan yhteiskunnan tapahtumia. Koko tälläinen yhteen henkilöön kohdistuva syntipukkiajattelu on hyvin vastenmielistä ja alkeellinen reaktio. Eihän tämä nyt mitään ainutlaatuista ole, mutta harvinaisen selvä ja pelkistynyt esimerkki. Sinänsä minua ei kiinnosta pätkän vertaa koko taidelaitos, kun kulttuuria tuotetaan muualla vaikka kuinka paljon.

    Totta kai henkisesti tasapainotttomat tulee ottaa vakavasti. Tuen rahallisesti aika paljon tällaista työtä. Mutta valitettavasti on niin, että kaltoin kohtelua kokenut alkaa kaataa vihaansa työelämässä ryhmäänsä ja tekee jostakin henkilöstä syntipukin, kun aletaan kohdata työssä vastoinkäymisiä. Usein isäviha kohdistuu esimieheen. Kaltoin kohdeltu elää sokeasti niin oman tunne-elämänsä mukaan, että hän pystyy itse asiassa lamauttamaan koko työtyhmän toiminnan. Jos vielä kaksi tällaista sattuu samaan osastoon, niin vaativa homma ennemmin tai myöhemmin kaatuu. Kahvitauolla luovan ideoinnin sijaan esitetään syytöksiä toisia kohtaan.

    Mutta monille aloille "maailman parantaja"sopii hyvin, joissa pitääkin olla maailmanparantajan roolissa koko ajan ja mustamaalata mahdollisia kilpailijoita.

    Mistä vuosikymmeniä sitten tapahtuneesta? Törhönen on tunnustanut olevansa sarja- ahdistelija pyytämällä sitä jopa julkisesti anteeksi. Mistä päättelit että nyt puhutaan jostain yksittäisestä vuosikymmeniä sitten tapahtuneesta? Kysymys on kaikesta päätellen käyttäytymisestä joka on ollut koko ajan olemassa tähän päivään asti. Ja koko ajan laitat vastuun muualle kuin Törhöskälle itselleen. Oletko itse Törhönen?

    On hyvin vähän ihmisiä jotka ovat kasvaneet täydellisissä perheissä. Suurin osa ihmiskunnasta on kasvanut jollakin tavalla vinksahtaneessa perheessä. Se ei tarkoita että ihmisestä kasvaa automaattisesti jotenkin tasapainoton. Se että alat vihjailla sellaista tällaisen keskustelun yhteydessä on kivikautinen ja säälittävä tapa pyrkiä mitätöimään itse keskustelun aihetta koskevien kokemusasiantuntijoiden mielipiteet. Tämä on tyypillinen tapa tukkia seksuaalisen väkivallan tai minkä tahansa muun väärinkohtelun uhrien suut: ensin annetaan ymmärtää että heidän täytyy automaattisesti olla traumatisoituneita ja sen jälkeen käännetään heidän oletettu "traumatisoitumisensa" heitä itseään vastaan. Hyvin mielellään annetaan ymmärtää että häirintää kokeneilta on kadonnut järki päästä kokonaan eivätkä he enää ikinä pysty minkäänlaiseen asioiden objektiiviseen tarkasteluun koska purkavat silmittömästi jotain "sokeaa isävihaansa" viattomiin Törhöspoloisiin. Voi jessus sentään. Ajatuksenjuoksusi on täysin epäjohdonmukaista. Esimerkiksi minä en ole millään tavalla epätasapainoinen siitä huolimatta että olen kokenut kasvuiässäni seksuaalista ahdistelua. Enkä todellakaan ole ainoa tällaista kokenut joka on lopulta kasvanut aivan normaaliksi ihmiseksi.

    Jumalauta, äijä on pyytänyt julkisesti jopa anteeksi. Eli julkisesti tunnustanut syytökset todeksi. Ja sinä jaksat ulista hänen uhriuttaan.

    Suomalaisen rahvaan parissa kasvaneista 100% on jossakin määrin kokenut seksuaalista häirintää kasvuiässään. Meidän intimiteettirajoja tunnistamaton saunakulttuuri, mutkaton suhtautuminen alastomuuteen, ja tyypillisesti rivo ja räävitön kielenkäyttö sekä vuorovaikutuskulttuurimme doktriini että loukata saa kuinka paljon tahansa (vaikka sitten niitä seksuaalisuudenkin rajoja) koska häpeä on aina sen joka loukkaantuu, on mahdollistanut aina myöskin seksuaalisen häirinnän tapahtumisen. Se on niin tavallista ettei sitä edes tunnisteta vaikka sitä tapahtuisi nenän edessä. Toiset ovat kokeneet lievempää ja toiset vakavampaa ahdistelua. On uskomatonta että joku voi tällaisen asian kiistää. Oletko siis sitä mieltä että 100% suomalaisista rahvaan parissa kasvaneista on traumatisoituneita eikä heillä täten enää ole järkeä päässä koska he piehtaroivat jossakin sokeassa isävihassa päivästä toiseen tjsp? Kyllä on tyhmää kyökkipsykologista jargonia. *naamapalmu*

    Vielä uskomattomampaa on pakonomainen tarve tehdä aikuisesta miehestä, joka on vuosikausien ajan itse ajojahdannut naisia nyt itsestään ajojahdin uhri joka pitäisi päästää pälkähästä. Ja kehtaat vielä demonisoida hänen uhrinsa.

    Sinä kuulut ihmislajiin jonka piti ymmärtää kuolla sukupuuttoon jo keskiajan jälkeen. Mitä helvettiä sä täällä toisella vuosituhannella vielä hillut?


   • malli1942
    dinosaurukselle kirjoitti:

    Mistä vuosikymmeniä sitten tapahtuneesta? Törhönen on tunnustanut olevansa sarja- ahdistelija pyytämällä sitä jopa julkisesti anteeksi. Mistä päättelit että nyt puhutaan jostain yksittäisestä vuosikymmeniä sitten tapahtuneesta? Kysymys on kaikesta päätellen käyttäytymisestä joka on ollut koko ajan olemassa tähän päivään asti. Ja koko ajan laitat vastuun muualle kuin Törhöskälle itselleen. Oletko itse Törhönen?

    On hyvin vähän ihmisiä jotka ovat kasvaneet täydellisissä perheissä. Suurin osa ihmiskunnasta on kasvanut jollakin tavalla vinksahtaneessa perheessä. Se ei tarkoita että ihmisestä kasvaa automaattisesti jotenkin tasapainoton. Se että alat vihjailla sellaista tällaisen keskustelun yhteydessä on kivikautinen ja säälittävä tapa pyrkiä mitätöimään itse keskustelun aihetta koskevien kokemusasiantuntijoiden mielipiteet. Tämä on tyypillinen tapa tukkia seksuaalisen väkivallan tai minkä tahansa muun väärinkohtelun uhrien suut: ensin annetaan ymmärtää että heidän täytyy automaattisesti olla traumatisoituneita ja sen jälkeen käännetään heidän oletettu "traumatisoitumisensa" heitä itseään vastaan. Hyvin mielellään annetaan ymmärtää että häirintää kokeneilta on kadonnut järki päästä kokonaan eivätkä he enää ikinä pysty minkäänlaiseen asioiden objektiiviseen tarkasteluun koska purkavat silmittömästi jotain "sokeaa isävihaansa" viattomiin Törhöspoloisiin. Voi jessus sentään. Ajatuksenjuoksusi on täysin epäjohdonmukaista. Esimerkiksi minä en ole millään tavalla epätasapainoinen siitä huolimatta että olen kokenut kasvuiässäni seksuaalista ahdistelua. Enkä todellakaan ole ainoa tällaista kokenut joka on lopulta kasvanut aivan normaaliksi ihmiseksi.

    Jumalauta, äijä on pyytänyt julkisesti jopa anteeksi. Eli julkisesti tunnustanut syytökset todeksi. Ja sinä jaksat ulista hänen uhriuttaan.

    Suomalaisen rahvaan parissa kasvaneista 100% on jossakin määrin kokenut seksuaalista häirintää kasvuiässään. Meidän intimiteettirajoja tunnistamaton saunakulttuuri, mutkaton suhtautuminen alastomuuteen, ja tyypillisesti rivo ja räävitön kielenkäyttö sekä vuorovaikutuskulttuurimme doktriini että loukata saa kuinka paljon tahansa (vaikka sitten niitä seksuaalisuudenkin rajoja) koska häpeä on aina sen joka loukkaantuu, on mahdollistanut aina myöskin seksuaalisen häirinnän tapahtumisen. Se on niin tavallista ettei sitä edes tunnisteta vaikka sitä tapahtuisi nenän edessä. Toiset ovat kokeneet lievempää ja toiset vakavampaa ahdistelua. On uskomatonta että joku voi tällaisen asian kiistää. Oletko siis sitä mieltä että 100% suomalaisista rahvaan parissa kasvaneista on traumatisoituneita eikä heillä täten enää ole järkeä päässä koska he piehtaroivat jossakin sokeassa isävihassa päivästä toiseen tjsp? Kyllä on tyhmää kyökkipsykologista jargonia. *naamapalmu*

    Vielä uskomattomampaa on pakonomainen tarve tehdä aikuisesta miehestä, joka on vuosikausien ajan itse ajojahdannut naisia nyt itsestään ajojahdin uhri joka pitäisi päästää pälkähästä. Ja kehtaat vielä demonisoida hänen uhrinsa.

    Sinä kuulut ihmislajiin jonka piti ymmärtää kuolla sukupuuttoon jo keskiajan jälkeen. Mitä helvettiä sä täällä toisella vuosituhannella vielä hillut?

    Jos tässä arvon (verorahoin ylläpidetyssä) laitoksessa korkeassa asemassa ollut henkilö on saanut sanojesi mukaan käyttäytyä miten sattuu tähän päivään saakka muitten puuttumatta asiaan, niin sittenhän tällä keskustelulla ei ole enää mitään mieltä.


   • dinosaurukselle
    malli1942 kirjoitti:

    Jos tässä arvon (verorahoin ylläpidetyssä) laitoksessa korkeassa asemassa ollut henkilö on saanut sanojesi mukaan käyttäytyä miten sattuu tähän päivään saakka muitten puuttumatta asiaan, niin sittenhän tällä keskustelulla ei ole enää mitään mieltä.

    Miten niin? Yhä mysteerisemmäksi menee looginen päättelysi.


   • Malli1942
    dinosaurukselle kirjoitti:

    Miten niin? Yhä mysteerisemmäksi menee looginen päättelysi.

    Pitää selittää: Wikipedian mukaan Törhönen toimi vuosina 1995 - 2006 Taideteollisen Korkeakoulun elokuvataiteen professorina. Oppilaat eivät ole voineet valita opettajaansa ja vastuu opettajan epäasiallisesta käytöksestä on muilla opettajilla ja erityisesti laitoksen johdolla.

    Myöhemmin Törhönen on ohjannut useita elokuvia, mutta "Pervon" maineesta huolimatta näyttelijät ja tuottajat eivät ole boikotoineetTörhöstä. Miksi? Nyt sitten, kun Törhösestä ei ole mitään hyötyä, hän on joutunut koko kansan tuomiolle sanomalehdistössä ja YLEssä.

    Koska tässä ei nähdä ristiriitaa, on keskustelu ja jankuttaminen asiasta turhaa.

    Sen verran voin valottaa omaa tekemisiäni, että kymmnen viime vuoden aikana olen saanut koottua ryhmän, joka tekee maailman kärkipään tekniikkaa ja patentoi lupaavia keksintöjä maailmanlaajuisesti. Kysyntää näyttää kumuloituvan mukavasti. Mutta millä perusteilla ihmisiä on ryhmään valittu. 1. Valtamediasta poiketen omaperäinen ajattelu. 2. Henkilöristiriitojen sijaan sovitteleva ja auttava asenne. 3. Korrekti, mutta huumorintajuinen käyttäytyminen. 4. Korkea älyllinen taso.


   • dinosaurukselle
    Malli1942 kirjoitti:

    Pitää selittää: Wikipedian mukaan Törhönen toimi vuosina 1995 - 2006 Taideteollisen Korkeakoulun elokuvataiteen professorina. Oppilaat eivät ole voineet valita opettajaansa ja vastuu opettajan epäasiallisesta käytöksestä on muilla opettajilla ja erityisesti laitoksen johdolla.

    Myöhemmin Törhönen on ohjannut useita elokuvia, mutta "Pervon" maineesta huolimatta näyttelijät ja tuottajat eivät ole boikotoineetTörhöstä. Miksi? Nyt sitten, kun Törhösestä ei ole mitään hyötyä, hän on joutunut koko kansan tuomiolle sanomalehdistössä ja YLEssä.

    Koska tässä ei nähdä ristiriitaa, on keskustelu ja jankuttaminen asiasta turhaa.

    Sen verran voin valottaa omaa tekemisiäni, että kymmnen viime vuoden aikana olen saanut koottua ryhmän, joka tekee maailman kärkipään tekniikkaa ja patentoi lupaavia keksintöjä maailmanlaajuisesti. Kysyntää näyttää kumuloituvan mukavasti. Mutta millä perusteilla ihmisiä on ryhmään valittu. 1. Valtamediasta poiketen omaperäinen ajattelu. 2. Henkilöristiriitojen sijaan sovitteleva ja auttava asenne. 3. Korrekti, mutta huumorintajuinen käyttäytyminen. 4. Korkea älyllinen taso.

    "vastuu opettajan epäasiallisesta käytöksestä on muilla opettajilla ja erityisesti laitoksen johdolla."

    OnkoTörhösellä itsellään mielestäsi mitään vastuuta omasta toiminnastaan?


   • tyrannosaurusrex
    dinosaurukselle kirjoitti:

    "vastuu opettajan epäasiallisesta käytöksestä on muilla opettajilla ja erityisesti laitoksen johdolla."

    OnkoTörhösellä itsellään mielestäsi mitään vastuuta omasta toiminnastaan?

    Jaa tais olla liian vaikea kysymys kun ei osaa vastata.


  • arkadianmäeltä

   Miksi Törhönen ensiksi? Donnerin mukaan tilanne on paljon pahempi mm. eduskunnassa.
   Voiko olla niin, että on oltava hiljaa jos nainen on saanut asemansa puolueessa sietämällä puolueen eliitin törkeyksiä? Onko näillä naisilla (suvakeilla) liian paljon menetettävää vai …?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   290
   1932
  2. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   445
   1876
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   45
   1080
  4. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   1076
  5. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   64
   902
  6. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   59
   845
  7. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   67
   839
  8. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   717
  9. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   162
   705
  Aihe