Kaveri väittää että oikea italialainen pitsa on "pehmeä". Kun pizzasiivun nostaa reunasta, niin se taipuisi. Mielestäni pizzan pitää olla rapea, eli pohjan kova. Mukamas liian kylmässä uunissa paistaessa pizzasta tulee kova. Ei pizzapohjan tietenkään tule palaa korpuksi, mutta kyllähän sen rapea pitää olla. Mikä sitten on oikea? Jos sellaista edes on.
Pitääkö pizzan olla kova vai lurppa?
15
937
Vastaukset
- Pitsamiäs
Oikeaa ei ole vaan makuasioita on ja kaikilla oma mieltymys, pikkuinen rapsakkuus mutta silti taipuisa on omissa tekelissä se onnistunut, eli reunat sisältä pehmeät mutta ei kypsyneet, ulkopinnaltaan hieman rapsakat ja pohja ei liian lerppu mutta ei käkkileipäkään.
- Pitsamiäs
Piti siis kirjoittaa että reunat sisältä kypsyneet mutta ei taikinamaiset ja ulkopuolelta pikkuisen rapsakat.
- parempimolempi
Jos on tottunut syömään pizzan slaisseina sormin, niin kova pohja on parempi. Muuten käy syöminen niskojen päälle. Lautaselta on taas helpompi hinkata pehmeä lätty pienemmiksi suupaloiksi.
- Leipuritytöt
Ei pitsan mutta mulkun pitää olla kova.
Onko vielä vähän oppimista - Alotta.Fagina
Rapea ja tosi littana on romana pitsa, jota saaa erityisesti Rooman kieppeilla. Toinen tyylisuunta on Napolitaana, joka on paksumpi ja pehmea.
- öljynmäärä
Ja taas tuli väitetyksi jotain mikä ei pidä paikkaansa - juuri Roomassa myydään peltipitsaa eli paistinpellillinen täynnä kuohkeaa, paksua pohjaa, joka tietysti on pohjastaan rapsakkaa ja tästä slaissataan biitit lautaselle.
Noo - makunsa kullakin, mutta kotikokeilta unohtuu aina laittaa riittävästi hyvää oliiviöljyä taikinaansa, mikä taas on rapsakan pohjan "salaisuus" oli tavoitteena sitten ohut tai paksumpi pohja eli jos ohje sanoo jotain öljyn määrästä niin tuplaa se ja voit heittää "pitsa-kivillä"tseffejä daijuun.
Olen itseasiassa tehnyt pohjastaan rapeaa mutta muuten pehmeän paksua pitsaa ihan vain leivinpaperin päällä tavallisella uunipellillä joko pellillisen tai epämääräisen soikion muotoisena ja aina onnistuu. - Alotta.Fagina
Vaitteni pitaa paikkaansa. Romana pitsassa on todella ohut ja rapea pohja. Napolitana on paksumpi ja siihen laitetaan tosiaan oliivioljya, jotta se puhuu pehmeana. Ameriikkalainen pannupitsa on sitten kolmas juttu. Roomassa varmaan myydaan myos niita, kuten myydaan hampurilaisiakin.
- hyihelevata
Ei vaan paksu ja pehmeä, mutta silti rapsakka eikä mitään jenkkityylistä rasvaa tihkuvaa juustoista lerpsua kuten niin usein näkee elokuvissa tai tv-sarjoissa syötävän.
- Khjikkk
Meitä pisza, ensin kova ja site lerppu.
- inssikokki
Kova kertoo lypsästä pohjasta ja täytteiden sopivasta kosteudesta. Lerppu, pehmeä, viestii, että raa'aksi on jäänyt tai täytteiden kosteus on muuten pehmentänyt pohjan.
- Pitsamammeli
Kova kertoo lähes pilalle poltetusta pohjasta kuten useissa pitseroissa näkeekin kun on mustaksi palanut osittain, pehmyt sisältä mutta rapsakka reunainen ulkopuolelta kertoo oikeasta kypsyydestä.
- Italialainenpizza
Tästä voisin kirioitta nyt kirja kun olen italiasta sekä olen itse opiskeltu eri pizzojen tyyleja ja kehittynyt oma pizzapohja .Sun kaveri jos on italialainen ei osaa yksi asia.Pizza italiassa on monet eri tyyppi.Jos puhut napolilaisesta pizza eli verace joka on suojattu tuotte kyllä se kuulu olla pehmeä, ja ominaisuus on että voit syödä taittetuna eli pizza la portafoglio, ( lompakko pizza koska voi sivu taitella ja syödän näin.Mutta jos menet mualle kuin Napolissa pizza yleensä on tosi ohut ja rapsakka,johtu moneista eri syyistä,uuninlämpö on alaisempa joten pizza paista pidempi ja tule rapeampa sekä pohja on ohut ( 180g -200g pallo) sen sian napoli pizza on 250g ja reunat on paksu,eikä missä nimessa kaulinoidan sen, mutta mualla joku satta käyttä kaulin vaikka se ei ole oikein pizzamestari hyvää tapa,ohut pizza pyöritellan niin että reunatkin jää ohuempan.Napoli pizza o painavampa koska enemmän taikin ja paista 450 astessa uunissa,minutissa joten säily pehmeyttä siksi vesi ei ehdi haihtua ja kun vesipisara jää kiinni gluteiniverkossa sen tekee kuohkeampa.Suurin osa pizzerioissa Italiassa löytyy yleinen rapea pizza ja ne joka eivat ole napolilaiset tai Campanialaiset eivät tykkä sen ja uskovat aino oikea se on vaan napolilainen siksi on kaiken pizzan äiti :) varmasti sun kaveri on napolista tai verace pizza fani :D
- italialainenpizza
koriaus pizza al portafoglio
- Medmedökybar
Ilosano etta meida pizza aina kova, naise ei tartte maksa jos yksi. Pizza mehmed parkano, tule tanne.
- PunaNiskaPunottaa
Toki mina tulen, otan miehen ja vuohen mukaan. Elata miedat niin mina teen sinule pizza tai mita vai.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12701Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581331Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071000Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä18996Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42899
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297885- 72875