Pitääkö pizzan olla kova vai lurppa?

pizzaväittely

Kaveri väittää että oikea italialainen pitsa on "pehmeä". Kun pizzasiivun nostaa reunasta, niin se taipuisi. Mielestäni pizzan pitää olla rapea, eli pohjan kova. Mukamas liian kylmässä uunissa paistaessa pizzasta tulee kova. Ei pizzapohjan tietenkään tule palaa korpuksi, mutta kyllähän sen rapea pitää olla. Mikä sitten on oikea? Jos sellaista edes on.

15

845

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitsamiäs

      Oikeaa ei ole vaan makuasioita on ja kaikilla oma mieltymys, pikkuinen rapsakkuus mutta silti taipuisa on omissa tekelissä se onnistunut, eli reunat sisältä pehmeät mutta ei kypsyneet, ulkopinnaltaan hieman rapsakat ja pohja ei liian lerppu mutta ei käkkileipäkään.

      • Pitsamiäs

        Piti siis kirjoittaa että reunat sisältä kypsyneet mutta ei taikinamaiset ja ulkopuolelta pikkuisen rapsakat.


      • parempimolempi

        Jos on tottunut syömään pizzan slaisseina sormin, niin kova pohja on parempi. Muuten käy syöminen niskojen päälle. Lautaselta on taas helpompi hinkata pehmeä lätty pienemmiksi suupaloiksi.


    • Leipuritytöt

      Ei pitsan mutta mulkun pitää olla kova.
      Onko vielä vähän oppimista

    • Alotta.Fagina

      Rapea ja tosi littana on romana pitsa, jota saaa erityisesti Rooman kieppeilla. Toinen tyylisuunta on Napolitaana, joka on paksumpi ja pehmea.

      • öljynmäärä

        Ja taas tuli väitetyksi jotain mikä ei pidä paikkaansa - juuri Roomassa myydään peltipitsaa eli paistinpellillinen täynnä kuohkeaa, paksua pohjaa, joka tietysti on pohjastaan rapsakkaa ja tästä slaissataan biitit lautaselle.

        Noo - makunsa kullakin, mutta kotikokeilta unohtuu aina laittaa riittävästi hyvää oliiviöljyä taikinaansa, mikä taas on rapsakan pohjan "salaisuus" oli tavoitteena sitten ohut tai paksumpi pohja eli jos ohje sanoo jotain öljyn määrästä niin tuplaa se ja voit heittää "pitsa-kivillä"tseffejä daijuun.

        Olen itseasiassa tehnyt pohjastaan rapeaa mutta muuten pehmeän paksua pitsaa ihan vain leivinpaperin päällä tavallisella uunipellillä joko pellillisen tai epämääräisen soikion muotoisena ja aina onnistuu.


      • Alotta.Fagina

        Vaitteni pitaa paikkaansa. Romana pitsassa on todella ohut ja rapea pohja. Napolitana on paksumpi ja siihen laitetaan tosiaan oliivioljya, jotta se puhuu pehmeana. Ameriikkalainen pannupitsa on sitten kolmas juttu. Roomassa varmaan myydaan myos niita, kuten myydaan hampurilaisiakin.


    • hyihelevata

      Ei vaan paksu ja pehmeä, mutta silti rapsakka eikä mitään jenkkityylistä rasvaa tihkuvaa juustoista lerpsua kuten niin usein näkee elokuvissa tai tv-sarjoissa syötävän.

    • Khjikkk

      Meitä pisza, ensin kova ja site lerppu.

    • inssikokki

      Kova kertoo lypsästä pohjasta ja täytteiden sopivasta kosteudesta. Lerppu, pehmeä, viestii, että raa'aksi on jäänyt tai täytteiden kosteus on muuten pehmentänyt pohjan.

      • Pitsamammeli

        Kova kertoo lähes pilalle poltetusta pohjasta kuten useissa pitseroissa näkeekin kun on mustaksi palanut osittain, pehmyt sisältä mutta rapsakka reunainen ulkopuolelta kertoo oikeasta kypsyydestä.


    • Italialainenpizza

      Tästä voisin kirioitta nyt kirja kun olen italiasta sekä olen itse opiskeltu eri pizzojen tyyleja ja kehittynyt oma pizzapohja .Sun kaveri jos on italialainen ei osaa yksi asia.Pizza italiassa on monet eri tyyppi.Jos puhut napolilaisesta pizza eli verace joka on suojattu tuotte kyllä se kuulu olla pehmeä, ja ominaisuus on että voit syödä taittetuna eli pizza la portafoglio, ( lompakko pizza koska voi sivu taitella ja syödän näin.Mutta jos menet mualle kuin Napolissa pizza yleensä on tosi ohut ja rapsakka,johtu moneista eri syyistä,uuninlämpö on alaisempa joten pizza paista pidempi ja tule rapeampa sekä pohja on ohut ( 180g -200g pallo) sen sian napoli pizza on 250g ja reunat on paksu,eikä missä nimessa kaulinoidan sen, mutta mualla joku satta käyttä kaulin vaikka se ei ole oikein pizzamestari hyvää tapa,ohut pizza pyöritellan niin että reunatkin jää ohuempan.Napoli pizza o painavampa koska enemmän taikin ja paista 450 astessa uunissa,minutissa joten säily pehmeyttä siksi vesi ei ehdi haihtua ja kun vesipisara jää kiinni gluteiniverkossa sen tekee kuohkeampa.Suurin osa pizzerioissa Italiassa löytyy yleinen rapea pizza ja ne joka eivat ole napolilaiset tai Campanialaiset eivät tykkä sen ja uskovat aino oikea se on vaan napolilainen siksi on kaiken pizzan äiti :) varmasti sun kaveri on napolista tai verace pizza fani :D

    • italialainenpizza

      koriaus pizza al portafoglio

    • Medmedökybar

      Ilosano etta meida pizza aina kova, naise ei tartte maksa jos yksi. Pizza mehmed parkano, tule tanne.

    • PunaNiskaPunottaa

      Toki mina tulen, otan miehen ja vuohen mukaan. Elata miedat niin mina teen sinule pizza tai mita vai.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2536
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1411
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      67
      1402
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1121
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe