Kuopus on ilmaa

Myllynkääntäjä

Olen perheeni kuopus. Ihmetten sitä, miksi olen ollut aina vain ilmaa suvulleni. Onneksi olen omillani. Otin aiemmin yhteyttä sisaruksiini mutta he eivät koskaan ottaneet yhteyttä minuun. Nyt ei sitten enää ole mitään yhteyksiä koska lopetin tuon yksipuolisen tavan. Mitään riitaa sinällään ei ole. Miten muut kuopukset, onko teillä samoja kokemuksia ?

12

1827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinjuurion

      Olen myös kuopus ja samoin kuin sinulla ovat isoveljet aina isoveljiä vaikka ikää on jo päälle 50. Olen nykyään laittanut yhteydenpidon jouluun. Käydään vanhempien haudalla ja se on sitten siinä koko suku. Näkemiin taas ensi jouluun. Nämä isot sitten yrittävät itselleen saada keiken mahdollisen mitä isän ja äidin suunnalta eteen tulee. Kuopus on aina jotenkin viimeinen vaihtoehto ja tähän ei ole muuta syytä kuin hillitön mustasukkaisuus. Isot veljet eivät ymmärrä, että elämässä myös kuopuksella on täyslaidallinen tunteita, joihin kuopuksilla on oikeus siinä kuin näillä vanhemmilla. Tyhmää sakkia nämä vanhat ja ehkäjoskusolleetjotain mukamas. Joten kuopukset joutuvat jatkuvasti eristyksiin.

    • Se_siitä

      Kuopus on viimeinen vaihtoehto, se on hyvin sanottu. Olen myös kuopus ja vanhempi siskoni ja veljeni eivät minusta välitä. Eipä juuri ole yhteyksiä, elän omaa elämääni.

    • passiivisaggressiivisuus

      Kokemukseni mukaan kuopukset ovat niitä joita yleensä hemmotellaan. Mutta tällaiset kuviot ovat usein tyhmien vanhempien luomia. Aikuisina sisarusten voisi kuitenkin olettaa itse ottavan ohjat käsiinsä omissa suhteissaan eikä antaa näiden lapsuudessa vanhempien luomien dynamiikkojen jatkua ikuisuuksiin. Toisaalta myös sisarukset ovat yksilöitä. Kaikki eivät vain voi tulla toimeen keskenään ihan vain persoonallisuuksiensa erojen vuoksi. Olen itse miettimässä juuri samaa. Ehkäpä ongelma vain on liian erilaiset persoonallisuudet? Sisarusten DNA:kin voi poiketa toisistaan yllättävän paljon. Ehkäpä sekin jo kertoo jotain.

      Outoa on jos sisarussuhteita ei käytännössä ole mutta kukaan ei kerro miksi. Väittäisin että ongelma on silloin niillä jotka kieltäytyvät ilmaisemasta itseään. Se on hyvin passiivisaggrssiivista väkivaltaa varsinkin jos itse olet yrittänyt luoda suhteita ja tilanne ahdistaa.

      • ihmettelentuollaista

        Sinulle voi olla outoa, ettei yhteydet kiinnosta, mutta ei kaikille. Minulle taas on outo ajatuksesi, että minun olisi pakko ilmaista ajatuksiani jollekin, jota en millään lailla halua elämääni siksi, että sattuu olemaan sisarukseni. Saati että se olisi jotain väkivaltaa. Ihan perusasia ihmissuhteissa on että ne perustuvat vapaaehtoisuuteen, eivät siihen että toisella on velvoite pitää yhteyttä tai kertoilla syitä sille, miksi ei yhteyksiä halua.

        Ehkä syynä voi olla perhe, jossa on löyhät perhesuhteet tai sitten liian tiiviit, josta halutaan eroon, sikäli epäterve perhe, mutta aikuiselämässään jokainen on yleensä tehnyt päätökset ketä elämäänsä tahtoo ja ketä ei ilman velvoitteita antaa selontekoa asiasta kenellekään.


    • olemmeerilaisia

      Syynä voi olla sellainenkin, että elämäntilanteet ja ajatusmaailma kovin erilaisia. En ole kovin sukurakas, pidän parempana pitää etäisyyttä sukulaisiin, joiden kanssa ei ole oikein mitään yhteistä. En kaipaa heidän kommenttejaan, ihmettelyjään ja vastaavia asioista, jotka eivät heille kuulu. Yhteydenpito on minimissä juuri siksi, ettei tulisi riitaa. Monesti sukulaisilla on tapana arvostella muita sukulaisia toisin kuin ystävät tekisivät.

      Kuopushan monesti kasvaa joukon jatkona, jos on sellainen hiljaisempi luonteeltaan. Tuo kertomani ei välttämättä koske tilannettasi, mutta kuitenkin kerroin ajatukseni, kun moni luulee, että sukulaisuus katkeaa vain suuriin riitoihin. Kuitenkin on varmaan muitakin, jotka eivät vain koe tarvetta mihinkään yhteydenpitoon hautajaisia lukuunottamatta. Ei tarkoita, että sinussa olisi mitään vikaa, jos joku ei halua yhteyttä pitää.

    • jätämenemättä

      Minusta tuollainen vain hautajaisissa käyminen on maaliman pahinta kaksoimoralismia. Mennään jättämään jäähyväiset ihmiselle josta ei ole oltu kiinnostuneita hänen eläessään. Ihan sika sairasta!

      • tyypillistäon

        Tyypillistä sukulaiskaunaa tuollaiset hautajaisvieraiden arvostelut.

        Vainaja ei siitä enää välitä kuka tulee, mutta jos itselle tärkeä vainaja, niin haluaa mennä sinne jättämään jäähyväiset, vaikkei haluaisi niitä muita hautajaisvieraita erityisemmin tavata. Saavat muistotilaisuudessa tai jälkeenpäin sitten ruotia muiden motiiveja :)


    • kuopustelija

      Hei! Kuulostaa melko tutulta. Olen 4 lapsisen perheen kuopus. Kaikki sisarukseni ovat tyttöjä ja minä olin ns. iltatähti. Vanhat vanhemmat siis ja sisaruksetkin paljon minua vanhempia. Serkut ovat jääneet minulle myöskin vieraiksi, koska ovat enemmän sisarteni ikäluokkaa. Isä kuoli kun ´olin 12 vuotta ja äiti jäi auton alle meiltä (olen aviossa ja 3 aikuisen lapsen äiti) lähtiessään. En ole koskaan tuntenut olevani oikein täysvaltainen perheeni jäsen, minulle ei kerrota kaikkia asioita jne. Olen tuntenut yksinäisyyttä. Mieheni on minua 9 vuotta vanhempi siis eräänlainen isän korvike. Viime keväänä hän sai `tappavan` diagnoosin eli sydämen vajaatoiminta ja sepelvaltimotauti entisten aivoinfarktin jälkeisten ongelmien ( epilepsia ja toispuolihalvaus) lisäksi. Olen myöskin viime vuodet ollut pitkäaikaistyötön ja ehkä siitä syystä monet ystävät ovat kaikonneet. Nyt olen 64-vuotias, mutta edelleen kärsin näistä samoista asioista eli ikä ei sittenkään tuo viisautta. Tsemppiä sinulle!

      • vaanjoku

        Samansuuntaisesti elämä alkoi täälläkin. Jouduin sitten likasangoksi äidille, jolla oli ongelmia nupissaan. Hän ei voinut hakea niihin apua tämän maalaiskunnan arvauskeskuksesta. Isosisko tiesi tilanteen, muttei kai halunnut äitiään työkavereiden luo. Eikä voinut mulle sanoa, että muuta pois oman mielenterveytesi vuoksi.

        Äiti oli yksinäinen ja itselleni ystävystyminen on vaikeaa. Mies on ja eletään tyhjän pesän vaihetta. Perheasioihini olen tyytyväinen, mutta naispuolisia läheisiä voisi olla enemmän.


    • KUOPUSminäkin

      Samantapaisia kokemuksia on. Minä olin aikoinaan suosittu lastenvahti kun olin tunnollinen luotettava ja ilmainen. Olin jopa järjestelemässä ja valvomassa lasten kaverikutsuja. Kun seuraavana päivänä tulivat aikuiset, siis omat serkkuni yms. minut lähetettiin pois kun en kuulunut siihen porukkaan.
      Minun lapsillani ei sitten ollutkaan yhtään tätiä auttamassa... Sairasta äitiä auttelin ja siinä oli omat ihmeelliset kuvionsa. Mutta omasta tahdostani olin hoitamassa ja eihän se kaikille sovi.
      Äiti kuoli ja omaisuutta ei juuri ollut, mutta perukirjan teko oli tuskaisa. Aiemmin perinnönjaossa oli jo sovittu että veli hoitaa suvun haudat ja siitä oli maksettu mökin yhteydessä (se jäi veljelle). Nyt tämä huomattavasti vanhempi veli alkoi luistaa ja pyysi perukirjaan merkintää, että hautojen hoito raukeaisi häneltä. Siis jo maksettu ja sovittu juttu, Ja jos minä eläisin nuorimpana kauimmin, niin se tulisi minun kontolleni, vaikka olenkin sen jo osaltani veljelle maksanut. En hyväksynyt tätä ja veli suuttui kun pikkusisko ei tottele sokeasti. Lopulta paperi vamlmistui.
      Vanhin sisko on todella sairas ja ollut sivussa kaikista hoito yms. kuvioista ja hänelle voin soitella.
      Samoin keskimmäinen veli on etäinen, mutta voin soitella. Kummatkaan eivät soittele minulle.
      Keskimmäinen siskoni on sanonut, että hän haluaa pitää elämässään vain ne ihmiset jotka tuovat hänelle iloa (ja hyötyä). Voin soitella hänelle mutta en uskalla puhua kauan eikä hänkään juuri soittele. Aikoinaan kävin aina hänen luonaan eri paikkakunnalla kun vierailin äitini luona, hän ei ole käynyt pariin vuoteen vaikka vierailee tyttärensä luona parin kilometrin päässä usein. Luokittelen itseni hänelle ikäväksi ihmiseksi.
      Vanhin veli on niin suivaantunut, että hän ei edes vastaa puheluihini. Emme siis ole tekemisissä. Kerran vastasi viime vuonna. Oli lentoasemalla ja kysyi vihaisena onko minulla jotakin asiaa. Mieheni oli juuri ollut isossa leikkauksessa mutta veljen vihaisuus ja töykeys sai minut vain takeltelemaan ettei ole. Jotenkin se viha sai tuntemaan, ettei meidän asiamme ole tähdellisä.
      Ehkä olen itse aiheuttanut tämän tilanteen, mutta olen surullinen kun olen menettänyt elämästäni neljä tärkeää ihmistä. Ehkä olen se ikävä henkilö...
      Lohdullista kuulla etten ole ainoa.
      Meillä ikäero vanhimpaan sisareen on 10 vuotta ja perheen tilanne on ollut tietysti kaikille erilainen. En koe että minua olisi lellitty missään vaiheessa ja vanhempien sairaudet varjostivat erityisesti minun nuoruuttani. Ongelmia perheessämme on ollut toki ennen syntymäänikin.

    • AufWiedersehen

      Minäkin kuopus ja kokemukset samanlaisia. Otin aiemmin yhteyttä sisaruksiini, he eivät milloinkaan minuun. Sama muuten muiden sukulaisten kohdalla. Joskus joku soittaa mutta kun vastaan niin alkaa selitys; ei mun sulle pitänyt soittaa vaan siskollesi!
      Olen ratkaissut asian; en vaivaa ketään ,saavat olla rauhassa. Joulukortit lähetän ja se saa riittää. Suunnitelmissani muuttaa pois Suomesta pysyvästi töiden perässä,en todellakaan ilmoita kenellekään
      Että silleen.

    • naattipäätlopettava

      Vanhempani aloittivat ja nyt sisarusten aikuiset lapset jatkavat jo 3.polvessa olettamusten suota, joka on tehnyt kommunikoinnin mahdottomaksi. Kaikki mitä sanon tai teen (tai olen sanomatta tai tekemättä) vahvistaa minusta luotua kuvaa. Ne ovat niin syvällä siinä etteivät tajua minun loukkaantuneen ...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe