Vihkotallin teko & vihkotallifoorumi

HeppahulluTytt

Opas vihkotallimaailmaan
Tervetuloa vihkotallifoorumille:

Rekisteröityminen on pakollista. Sitten sinulle avautuu eri aiheosioita foorumissa, esimerkiksi markkinat, kilpailut, kasvatus ja yleinen jutustelu. Foorumilla on nyt hiljaista, uusia ihmisiä kaivataan , tervetuloa! Hyvä, ilmainen harrastus, jota voi tehdä töysin oman aktiivisuden rajoissa. Voit kirjoittaa kaiken vain tietokoneella ja etsiä kuvat netistä, tai voit kirjoittaa kaiken vihkoon ja piirtää itse kuvat. Iälläsi tai hevoskokemuksellasi ei ole väliä

http://vihkotallit.foorumi.eu/index.php

OPAS VIHKOTALLIMAAILMAAN

http://vihkotallit.foorumi.eu/viewtopic.php?f=16&t=6

>> YLEISTÄ

-- mikä on vihkotalli?
Kysymys, joka on varmasti monen ummikon mielessä törmätessään ensimmäistä kertaa aiheeseen. Vihkotalli on täyttä mielikuvituksen tuotetta vihon sivuille kirjailtuna. Vihkotalli toimii mielikuvituksessa kuin oikea talli, mutta ilman fyysistä rasitusta pitkistä päivistä oikealla tallilla lantaa lapatessa ja ratsastaessa monta hevosta päivittäin. Ainut mitä vihkotallin tekoon tarvitset on vihko, kynä ja roimasti mielikuvitusta. Omat talliunelmat voit toteuttaa vain muutamalla eurolla.

-- vihkotallin teko
Jokainen lähtee vihkotallinsa kanssa liikkeelle omasta lähtökohdastaan, toiset lähtevät rakentamaan tallia nimen, rodun tai tallin ns. painotuksen ympärille. Yksi asia on kumminkin kaikkien hyvä miettiä ensin, jaksanko pitää tätä tallia? Vaikka vihkotallit ovatkin rento harrastus ei se ole mukavaa jos nousee talleja vauhdilla pystyyn ja samantein samalla vauhdilla ne kaatuvat, kuka siitä edes hyötyy?

Vihkotalli lähtee omasta päästäsi, ei muiden päätöksestä, painostuksesta tai muusta ulkoisesta tekijästä. Vihkotallisi on sinun ja sinua varten, ei muiden ja muita varten. Toteutukseen on monta tapaa, alkuperäiset vihkotallit kumminkin löytää vihosta tai kansiosta. Word on nykypäivänä myös suosittu keino toteuttaa talli, mutta paras vaihtoehto on ihan oma kädenjälki ruutupaperilla. Tietotekniikka on myös hyvin arvaamaton toisinaan, joten kaikki vihkotalleihisi liittyvä voi kadota bittiavaruuteen alta sekunnissa.

Vihkotalli sisältää yleensä vähintään esittelyn ja hevoset, loppusisältö on täysin oman mielen mukaan rakennettavissa.

>> KILPAILEMINEN

-- kilpailulajit
Vihkotallit ovat hyvä vaihtoehto toteuttaa unelmia kouluratsastuksen Grand Prix -radoilla ja 160cm esteradoilla - ilman minkäänlaista ratsastustaitoa oikeassa elämässä. Voit kilpailla aivan niin paljon ja vaativissa luokissa kuin haluat. Voit elää hetken unelmaasi lahjakkaana kouluratsastajana tai vaikka pelottomana kenttäratsastajana. Vihkomaailmassa ei ole mitään rajoituksia kilpailulajien suhteen, muuten kuin osallistujien määrässä - toisille lajeille on enemmän kysyntää kuin toisille, on aivan eri asia järjestää esteratsastuskilpailut kuin poolokilpailut.

-- kilpailujen järjestäminen
Kuka tahansa saa järjestää kilpailuja, lajista kuin lajista. On kumminkin hyvä miettiä mihin oma taito riittää, eikä lähteä järjestämään kuvallisille hevosille tarkoitettuja näyttelyitä kylmiltään tietämättä mitään hevosen rakenteesta. Harjoitus tekee mestarin ja tähän voimmekin suositella match shown järjestämistä, mikä on leikkimielisempi näyttely. Kilpailut voidaan myös rajata tietylle ryhmälle, rodulle, seuralle tmv. Tulokset kilpailuista on hyvä hoitaa tarpeeksi ajoissa nähtäville.

-- kilpailuihin osallistuminen
Osallistua voi tietenkin kaikki, mutta tietenkin täytyy noudattaa järjestäjän asettamia rajoituksia, jotka voivat olla esimerkiksi ratsun rotuun ja ikään liittyviä. Yleisin osallistumismuoto kilpailuihin on Ratsastaja (mahd. seura) - Ratsu.

>> HEVOSKASVATUS

-- yleistä
Vihkohevosten kasvatuksella pääset toteuttamaan unelmiasi huippukasvattajana, ehkä. Tallia perustaessa on hyvä ottaa selvää kasvatusrodustaan, sen potentiaalista, perusluonteesta, rotumääritelmästä... Et pysty kasvattamaan uskottavasti rotua, josta tiedät hyvällä tuurilla vain nimen, sään ja sallitut värit. On myöskin tärkeää kartoittaa rodun suosio, sillä ei ole mitään järkeä kasvattaa harvinaista rotua jatkuvalla syötöllä ja huomata pian, että kaikki kasvatit ovat jääneet käsiin. Tietenkin jos haluat harrastaa täysin omaksi iloksi, eikä sinulla ole edes halua myydä kasvattejasi, on asia aivan eri."

0

<50

Vastaukset

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa menee naimisiin

   Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
   143
   5981
  2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

   Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
   Maailman menoa
   153
   1834
  3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

   ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
   31
   771
  4. Zoo aloittaa yt't

   Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
   Ähtäri
   26
   463