Ydinvoimako torjumaan ilmastonmuutosta

Ydinvoimako torjumaan ilmastonmuutosta? Ei helkutissa!

Keräsin tähän yhteenvetona nipun artikkeleita ja julkaisuja, joissa kerrotaan Euroopan helleaaltokesästä 2003, joissain myös helleaaltokesästä 2006, joita voidaan pitää "paikallisina ja lyhyinä ilmastonmuutoksina", vaikka huomioitaisiinkin, että etenkin vuoden 2003 helleaalto tuli kaikille yllättäen, eli siihen ei oltu lainkaan valmistauduttu. Linkkien numeroinnilla on tarkoitus helpottaa keskustelussa käytettävien liitteiden kertomista. Lisäviitteet ovat tervetulleita.

1) http://www.hilavitkutin.com/2007/06/23/ilmastonlampeneminen-estaa-ydinvoiman-kayttoa/

2) https://www.unisdr.org/files/1145_ewheatwave.en.pdf

3) https://www.climate.gov/news-features/event-tracker/summer-heat-wave-arrives-europe

4) http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML MOTION P5-RC-2003-0377 0 DOC PDF V0//FI

5) https://www.nytimes.com/2007/05/20/health/20iht-nuke.1.5788480.html

6) https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/07/14/kesan-kuumimmat-paivat#media=48100

Huomatkaa myös, että lauhdevoimaloiden, ydinvoimalat mukaan lukien, tehot tulevat kaikkialla maailmassa putoamaan ilman ja veden lämmetessä ilmastonmuutoksen vuoksi. Siitä lisää myöhemmin.

Tutustu myös keskusteluun
"Ydinvoima hengenvaarallinen ilmastonmuutoksessa",
https://keskustelu.suomi24.fi/t/14184301/

19

4507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lähdeluettelon ensijainen tarkoitus on osoittaa eri julkaisuista tietoa aiheesta, josta täällä on useit keskusteluntynkiä ja väitteitä, ja myäs ehkä täydellistä tietämättömyyttä. Niitä en jaksa alkaa korjailemaan, eikä se nykyisessä keskusteluilmapiirissä olisi edes järkevää. Tiedoksi @Aller

    • Kommentit

      Pari tarpeellista kommenttia;

      NoinOn
      20.5.2018 13:44
      Ainoana todisteena tollolla ovat omat höpinät, jotka hän on kirjoittanut neljän vuoden päästä tuosta hellekesästä. Tuskinpa silloin on enää ollut uutisvirtaa asiasta. Eli silkkaa vihreää valhetta.

      VaihtoehtojaRiittää
      20.5.2018 13:56
      Aivan.
      Tämän palstan teema on : "Pitäisikö Suomeen rakentaa lisää ydinvoimaa? "
      Joten höpinä jostain helleaallosta, jollaista Suomessa ei voi esiintyä, on turhaa.

      • "Kommentit
        26.5.2018 16:36

        Pari tarpeellista kommenttia;

        NoinOn
        20.5.2018 13:44
        Ainoana todisteena tollolla ovat omat höpinät, jotka hän on kirjoittanut neljän vuoden päästä tuosta hellekesästä. Tuskinpa silloin on enää ollut uutisvirtaa asiasta. Eli silkkaa vihreää valhetta.

        VaihtoehtojaRiittää
        20.5.2018 13:56
        Aivan.
        Tämän palstan teema on : "Pitäisikö Suomeen rakentaa lisää ydinvoimaa? "
        Joten höpinä jostain helleaallosta, jollaista Suomessa ei voi esiintyä, on turhaa."

        Kiva että vaivaudut tuomaan esitettyjä mielipiteitä aiheesta "Euroopan helleaaltokesä 2003" - minä en sitä jaksanut tehdä. Noiden viestien kirjoittajat tuskin ovat lukeneet yhtäkään avausviestissä mainituista doumentista, tai sitten eivät ole ymmärtäneet niistä hölkäsen pölähtänyttä :D - todennäköisesti kuitenkaan eivät halua kertoa ymmärtäneensä karseita hellekesän 2003 tapahtumia, etenkin Ranskassa.

        Aiheella ei muuten todellakaan ole mitään tekemistä Suomen ydinvoiman kanssa - meillä i tapahtunut mitään sellaista kuin monessa paikkaa Euroopassa.. Tulevaisuudessa sekin on toisin.

        Nimierkillä NoinOn on jotain kaunaa minua vastaan, hän toi energiapalstoille tollottelunkin (tolloksi haukkumisen). Erittäin epäluotettava nimimerkki siis. Hän ei myöskään ole kyennyt vastaamaan esittämääni kysymykseen

        "stuxnet
        20.5.2018 14:02

        Mistä kaipaat todisteita? "
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15286924/heelleaalto-2003-ylikuumenemisia-ydinvoimaloissa#comment-93844956


        Kiitos vielä. Katselen itse noita dokumentteja mitä niissä sanotaan ydinvoiman osuudesta. Epäilen, että eniten peloissaan olevat torjuvat kaikki muut todisteet kuin "ydinvoima tappoi Ranskassa vuonna 2003 noim 15000 ihmistä, mikä ei tietenkään ole totta. Silti voidaan sanoa ydinvoiman olevan hengenvaarallinen ilmastonmuutoksessa,


      • Nimimerkin NoinOn maininta :

        "NoinOn
        20.5.2018 13:44
        Ainoana todisteena tollolla ovat omat höpinät"

        Ei kerro mitä mitä ne "omat höpinäni", eri lähteistä kuitenkin lainatut, ovat.
        Jo kertomani kysymys vailla vastausta "mitä todisteita kaipaa?" on näköjään kommnttini tuohon viestiin, joten voimme toistaiseksi unohtaa koko mutinan.


    • Dokentista 6):

      "Ennätyskauan jatkunut helle aiheutti myös ongelmia sähköntuotantoon, kuumuuden vuoksi lisääntynyt sähkönkulutus aiheutti useissa maissa sähkökatkoksia. Ranskassa hallitus kokoontui hätäistuntoon ydinvoimaloiden ylikuumentumisen vuoksi"

      Tuossa a on hyvä lähtökohta. Dokumentista 1) jatkoa:

      "Ranska joutui kuumana vuonna 2003 sulkemaan tai laskemaan tuotantotehoaan 17:ssä sen 58:sta ydinvoimalasta."

      1/3 Ranskan ydinvoimaloista oli pelistä tai kävi vajaateholla. Samaan aikaan sähkön kulutus kuitenkin kasvoi. Sähköverkon kaatuminen siis hyvin todennäköistä.

      Dokumentti 4):

      Euroopan parlamentin päätöslauselma hellekesän seurauksista

      Euroopan parlamentti , joka

      A. ottaa huomioon viimeaikaiset poikkeukselliset ilmasto-olosuhteet ja epätavallisen korkeat lämpötilat Euroopassa ja ennen kaikkea Etelä-Euroopassa,

      B. ottaa huomioon kuivuuden ja siitä seuranneet metsäpalot Etelä-Euroopassa, erityisesti Portugalissa mutta myös Espanjassa, Ranskassa ja Italiassa,

      C. ottaa huomioon menetetyt ihmishenget ja lukuisten maatilojen, asuinrakennusten sekä liikenne-, tiedonvälitys- ja energiainfrastruktuurin tuhoutumisen,"

      Energia-infrastruktuurin romahtaminen merkitsee sähkökatksia. Kovalla helteellä ne ovat kohtalokkaita, olipa ilmastointi jäähdytyslaitteet kuinka hyviä tahansa.

      Eikö tuossa ole jo aineistoa kertomaan, miten helleaaltouhrien suuri lukumärä Ranskassa sai alkunsa?

    • Luvutesiin

      stuxnet, "Samaan aikaan sähkön kulutus kuitenkin kasvoi."

      Voitko arvottoman mutinan sijasta kertoa lukuina ja lähdeviitteineen:

      - Ranskan sähköntuotanto ja kulutus hellejakson aikana
      - Ranskan sähkönvienti ja -tuonti hellejakson aikana

      • Minulle riittää oiken hyvin se tieto, että sähkön kulutus pyrki kasvamaan samaan aikaan kun sen tuotanto väheni - ja molemmat helleallon aiheuttamana!


      • Luvutesiin
        stuxnet kirjoitti:

        Minulle riittää oiken hyvin se tieto, että sähkön kulutus pyrki kasvamaan samaan aikaan kun sen tuotanto väheni - ja molemmat helleallon aiheuttamana!

        "Minulle riittää oiken hyvin se tieto,...."

        Minulle on ihan sama mitä sinä kertoilet ilman tuotanto- ja kulutuslukuja ja lähdetietoja. En siis usko sanaakaan ylläolevasta viestistäsi.


    • Uusi dokumentti 7): https://pdfs.semanticscholar.org/6641/ee6fee30727e533195edadb47c8c8a1441cc.pdf

      Sanokaa minulle, että tässä on käännösvirhe:

      Fonekäännös artikkelista
      https://pdfs.semanticscholar.org/6641/ee6fee30727e533195edadb47c8c8a1441cc.pdf

      "Lämpöaalto-episodi paljasti joukon ydinvoimatuotannon haavoittuvuuksia; niin paljon, että Ranskan turvallisuusviranomainen ASN (2004) katsoi, että ilmastollinen tilanne voisi toistua, ja suositteli lisäämään YDINVOIMALOIDEN ilmanvaihtoa, ilmastoinnin asentamista, sekä seuranta- ja varoitusjärjestelmiä."

      Suora kopio:

      "The heat wave episode revealed a series of vulnerabilities in nuclear power production; so much so that the French safety authority ASN (2004) considers that the climatic situation could be repeated and recommended augmenting nuclear plant ventilation, installing air conditioning, and the creation of monitoring and alert systems."

      • NoinhanSeOn

        Tuo teksti on vain yhdessä alaviitteessä. Ja siinä kerrotaan, että EdF joutui supistamaan tuotantoaan niin, että sähkön vienti väheni puoleen. Viranomainen ASN joutui antamaan joitakin helpotuksia esim. lämpötiloja koskevista rajoituksista, todennäköisesti esim. instrumentointia koskien. Mutta sähkökatkoista ei puhuta mitään, eikä kuolemia yhdistetä mitenkään ydinvoimalaitoksiin. Ihan niinkuin tällä palstalla on lukemattomia kertoja selitetty, mutta ei mene perille. Kukin tulee uskossaan autuaaksi.



      • Noinkohan

        No kerroppa, millä sivulla.


    • NoinhanSeOn

      Suomen ydinvoimalaitokset toimivat luotettavasti erilaisissa säätiloissa. Lämpimän meriveden takia on yhden ydinvoimayksikön tehoa jouduttu vain kerran alentamaan päivän ajaksi; silloin laudevesien lämpötila uhkasi ylittää luparajan. Voimalaitoksen merivesilauhduttimien tehokkuutta heikentäviä ilmiöitä ovat suppo (alijäähtynyt vesi) ja leväesiintymät; niihin on nykyään hyvin varauduttu. Salamoista ei ole aiheutunut merkittävää häiriötä ydinvoimalaitosten käytölle. Vuoden 2005 Suomenlahden tulvinnassa meriveden korkeus jäi noin metrin päähän Loviisan voimalaitosalueen tasosta.

      Ydinvoimalaitos toimii myös kuumassa erämaassa ja arktisella alueella. USAn Arizonassa on Palo Verden ydinvoimalaitos (3300 MW). Alueella on hellettä suuren osaa vuotta eikä vesistöjä ole lähellä. Laitos käyttää jäähdytystorneissaan lähikaupunkien puhdistettua jätevettä. Venäjällä toimii Tsuktsien niemimaalla arktisissa oloissa Bilibinon ydinvoimalaitos. Se tullaan lähiaikoina korvaamaan ns kelluvalla ydinvoimalaitoksella.

      Jotkut esittävät ydinvoiman haitaksi, että suuren ydinvoimalaitoksen irtaantuminen verkosta voi aiheutaa sähköverkon romahtamisen. Wikipedian artikkelissa http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_major_power_outages- on tarkasteltu maailmanlaajuisesti merkittäviä sähköverkon romahtamisia vuosikymmenien ajan. Vain yhdessä selostuksessa on osallisena ydinvoimalaitoksen irtautumista verkosta. Sähköverkkojen romahtamisten tyypillisiä syitä ovat sääilmiöt ja sähköverkon häiriöt.

      Ydinvoimaa käytetään useiden avaruusalausten tehonlähteenä, koska se kestää ääri-ilmiöitä: suuria lämpötilanvaihteluja, suuria painovoiman vaihteluja, auringonpaistetta ja pimeyttä, tyhjiötä, avaruussäteilyä jne. Esim. aurinkokennojen toiminta on paljon rajoitetumpaa. Pitkät avaruusmatkat eivät ole mahdollisia ilman ydinvoimaa.

    • Näkemisiin

      stuxnet, "olipa hyvä etten ehtinyt kuolla ennen tuonkin järjettömyyden näkemistä :"

      Oletko kuolemassa ? Mahdollinen kuolinsyy; vitutus ?

    • järki-alkaa-voittaa
    • Ydinvoimailija

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe