Nyt se on lopullista: juusto tulee päällisten alle

Nakkihamsteri

18

1394

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alle_päälle

      Vain typerä laittaa sen pelkästään alle, alle ja päälle se kuuluu jos ihan oikeita pitsoja vertaillaan.

      • päälle.tietenkin

        Ei sinne pizzapohjan alle mitään juustoa laiteta! Sehän tarttuisi kiinni uuniin ja käryäisi kuin hyeena.


      • Alle_päälle
        päälle.tietenkin kirjoitti:

        Ei sinne pizzapohjan alle mitään juustoa laiteta! Sehän tarttuisi kiinni uuniin ja käryäisi kuin hyeena.

        Ei sellaista ole kukaan väittänytkään.


    • Päällekuuluu

      Jos et muuten juustosta tykkää niin jätä se kokonaan pois, ei se sieltä alta miutenkaan näy ja maku jos ei ole juustossa tärkeä.

    • pizzaaa

      Päälliset tulevat nimensä mukaisesti päällimmäisiksi.

      Pizzaanhan kuuluu alhaalta ylöspäin lukiessa pohja, tomaattikastike ja juusto. Jotkut ripottelevat päälle vielä jotain muuta, niitä päällisiä.

      On varmaan ollut jonkun kotikokin päähänpisto käyttää myös juustoa päällisenä. Ehkä hän on unohtanut laittaa juustoa itse peruspizzaan.

      Joka tapauksessa juuston osuus pizzassa on pieni. Tärkeintä on hyvä pohja ja maukas tomaattikastike. Tomaattikastiketta pitää olla tarpeeksi. Aika moni tuhoaa pizzansa pihistämällä tomaattikastikkeessa ja laittamalla pizzaan mielipuolisen paljon juustoa.

      • Juustolan

        Niin, jätä ensi kerralla juusto pois kokonaan, mitä sillä on sinulle merkitystä kun se ei saa maistua siinä.


      • best-pizzas-in-town
        Juustolan kirjoitti:

        Niin, jätä ensi kerralla juusto pois kokonaan, mitä sillä on sinulle merkitystä kun se ei saa maistua siinä.

        Ei juustoa voi jättää pois pizzasta, koska se on yksi sen raaka-aine. Suomalaisten kotikokkien perussynti on laittaa päällisiä ja juustoa liikaa, ja lisäksi lämmittää koko hökötystä liian kylmässä uunissa. Eipä sellaista voi pizzaksi sanoa edes pimeässä.


      • Pizzamies
        best-pizzas-in-town kirjoitti:

        Ei juustoa voi jättää pois pizzasta, koska se on yksi sen raaka-aine. Suomalaisten kotikokkien perussynti on laittaa päällisiä ja juustoa liikaa, ja lisäksi lämmittää koko hökötystä liian kylmässä uunissa. Eipä sellaista voi pizzaksi sanoa edes pimeässä.

        Jos et tykkää ja pitää olla vähän sekä piilossa niin se on sama jättää pois.
        me oikeat pitsan ystävät laittaa juusota alle sekä päälle.
        Aito kunnon pitsa sisältää reilusti juustoa, paksut reunat, paksuhko pohja, runsaasti päällisiä.
        itse teen esim. Ketsuppi pohjaan, juustoa ohuesti pohjaan, kinkkusuikale pussi, 1 aurajuusto, 1 ananas purnukka, jalmareita reilusti, päälle reilusti juustoa lopuksi ja vielä pizzamaustetta.
        tuolla uunipellilisellä pärjää viikonlopun ajan.


      • ProPizza
        Pizzamies kirjoitti:

        Jos et tykkää ja pitää olla vähän sekä piilossa niin se on sama jättää pois.
        me oikeat pitsan ystävät laittaa juusota alle sekä päälle.
        Aito kunnon pitsa sisältää reilusti juustoa, paksut reunat, paksuhko pohja, runsaasti päällisiä.
        itse teen esim. Ketsuppi pohjaan, juustoa ohuesti pohjaan, kinkkusuikale pussi, 1 aurajuusto, 1 ananas purnukka, jalmareita reilusti, päälle reilusti juustoa lopuksi ja vielä pizzamaustetta.
        tuolla uunipellilisellä pärjää viikonlopun ajan.

        "kinkkusuikale pussi"

        Olen aika varma että käytät kinkkuvalmistetta, joka ei ole oikeastaan kinkkua nähnytkään. Muutenkin tuo hökötyksesi vaikuttaa pitsalta eikä pizzalta. Paistat sitä todennäköisesti hartaudella ainakin kolme varttia?

        Sellainen vinkki vielä palstan amatööreille, että tehkää se pizzataikina hyvissä ajoin, vähintään 24 tuntia ennen pizzan tekoa. Pizza ei maistu muutoin pizzalle.


      • Pizzamies
        ProPizza kirjoitti:

        "kinkkusuikale pussi"

        Olen aika varma että käytät kinkkuvalmistetta, joka ei ole oikeastaan kinkkua nähnytkään. Muutenkin tuo hökötyksesi vaikuttaa pitsalta eikä pizzalta. Paistat sitä todennäköisesti hartaudella ainakin kolme varttia?

        Sellainen vinkki vielä palstan amatööreille, että tehkää se pizzataikina hyvissä ajoin, vähintään 24 tuntia ennen pizzan tekoa. Pizza ei maistu muutoin pizzalle.

        Kyllä se kinkkusuikale on kinkku suikaletta eli kinkkua.
        olen aika varma että et ole ikinä pizzaa tehnytkään.

        pitsa ja pizza on sama asia, piirakka on myös eri asia mutta eihän sitä kaikki voi perusasioita tietää.

        Tuossa esim. aivan loistava ohje, tosin olen hieman muokannut sitä paremmaksi.
        https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/99867/PANNUPIZZA AMERICAN/


      • PizzaOnRock
        Pizzamies kirjoitti:

        Kyllä se kinkkusuikale on kinkku suikaletta eli kinkkua.
        olen aika varma että et ole ikinä pizzaa tehnytkään.

        pitsa ja pizza on sama asia, piirakka on myös eri asia mutta eihän sitä kaikki voi perusasioita tietää.

        Tuossa esim. aivan loistava ohje, tosin olen hieman muokannut sitä paremmaksi.
        https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/99867/PANNUPIZZA AMERICAN/

        Viimeksi paistelin pizzoja tänään pallogrillillä. Onnistuu hyvin silläkin.

        Pizza on tosiaan pizza. Pitsat ja piirakat ovat jotain uunissa haudutettavia hökötyksiä.


      • Pizzamies
        PizzaOnRock kirjoitti:

        Viimeksi paistelin pizzoja tänään pallogrillillä. Onnistuu hyvin silläkin.

        Pizza on tosiaan pizza. Pitsat ja piirakat ovat jotain uunissa haudutettavia hökötyksiä.

        Pitsa on pizza ja piirakassa on erilainen pohja, maista joskus kinkkupiirakkaa niin tiedät, on muuten parempaa.
        Grillissä et saa pizzaa tehtyä, polttaa sen saat helposti pohjasta ja pinnalla täytteet raakana.


      • GrillPizza
        Pizzamies kirjoitti:

        Pitsa on pizza ja piirakassa on erilainen pohja, maista joskus kinkkupiirakkaa niin tiedät, on muuten parempaa.
        Grillissä et saa pizzaa tehtyä, polttaa sen saat helposti pohjasta ja pinnalla täytteet raakana.

        Olen paistanut jo vuosia pizzoja pallogrillissä. Kansi pitää tietenkin laittaa kiinni, jolloin grillistä tulee uuni. Hyvin onnistuivat tänäänkin.


      • Pizzamies
        GrillPizza kirjoitti:

        Olen paistanut jo vuosia pizzoja pallogrillissä. Kansi pitää tietenkin laittaa kiinni, jolloin grillistä tulee uuni. Hyvin onnistuivat tänäänkin.

        Pitää kokeilla, toki varmaan hauduttamalla kuten et tykkää uunissa tehdä, jos on kovat lämmöt grillissä niin savu nousee ennemmin kuin päälliset kypsyy ja juusto sulaa.


      • PalloG.Pizza
        Pizzamies kirjoitti:

        Pitää kokeilla, toki varmaan hauduttamalla kuten et tykkää uunissa tehdä, jos on kovat lämmöt grillissä niin savu nousee ennemmin kuin päälliset kypsyy ja juusto sulaa.

        Esilämmityksessä menee jonkun aikaa, mutta itse pizzat paistuvat nopeasti. Pizzoista tulee oikein hyviä.


      • suosittelenkokeilemaan

        Pizzakivi ja 15min lämmitys grillissä noin 300°C.
        Pizza sisään ja kansi kiinni, noin 3-4 min ja valmista tuli, todella hyvää.
        Ja toki pizza kasataan aina pohja-tomaattikastike-juusto-päälliset ja yrtit (organo ja balisika) vasta uusin jälkeen.


    • Hathmed

      Me pitsa paras. Hyva tayte hyva kastike takaa nautinto! Naine ilmaiseksi naisepaiva!

    • Anonyymi

      Suomalaiset piirakkojen leipojat ovat saaneet päähänsä ripotella aina juustoraastetta kaikkien paistosten päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin kaivattusi

      Ja sinun juttusi kaatui?
      Ikävä
      178
      8033
    2. En löydä sinua

      En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k
      Ikävä
      26
      4368
    3. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      50
      3998
    4. Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän

      Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi
      Maailman menoa
      151
      3275
    5. Opettelen sun jokaisen virheen

      ja rakastan sua.
      Ikävä
      51
      3046
    6. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      50
      2720
    7. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      46
      2682
    8. Ne oli ne hymyt

      Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä
      Ikävä
      26
      2446
    9. Hajoaako persut kuten 2017?

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen
      Maailman menoa
      274
      2086
    10. Kamala uutinen: Henkilö kuoli Tokmannin pihaan Kankaanpäässä- Jäi trukin alle

      IL 9.5.2025 Ihminen kuoli Kankaanpään Tokmannin edustalla perjantaina aamupäivästä. Poliisin mukaan henkilö oli jäänyt
      Kankaanpää
      60
      2065
    Aihe