Nyt se on lopullista: juusto tulee päällisten alle

Nakkihamsteri

18

1305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alle_päälle

      Vain typerä laittaa sen pelkästään alle, alle ja päälle se kuuluu jos ihan oikeita pitsoja vertaillaan.

      • päälle.tietenkin

        Ei sinne pizzapohjan alle mitään juustoa laiteta! Sehän tarttuisi kiinni uuniin ja käryäisi kuin hyeena.


      • Alle_päälle
        päälle.tietenkin kirjoitti:

        Ei sinne pizzapohjan alle mitään juustoa laiteta! Sehän tarttuisi kiinni uuniin ja käryäisi kuin hyeena.

        Ei sellaista ole kukaan väittänytkään.


    • Päällekuuluu

      Jos et muuten juustosta tykkää niin jätä se kokonaan pois, ei se sieltä alta miutenkaan näy ja maku jos ei ole juustossa tärkeä.

    • pizzaaa

      Päälliset tulevat nimensä mukaisesti päällimmäisiksi.

      Pizzaanhan kuuluu alhaalta ylöspäin lukiessa pohja, tomaattikastike ja juusto. Jotkut ripottelevat päälle vielä jotain muuta, niitä päällisiä.

      On varmaan ollut jonkun kotikokin päähänpisto käyttää myös juustoa päällisenä. Ehkä hän on unohtanut laittaa juustoa itse peruspizzaan.

      Joka tapauksessa juuston osuus pizzassa on pieni. Tärkeintä on hyvä pohja ja maukas tomaattikastike. Tomaattikastiketta pitää olla tarpeeksi. Aika moni tuhoaa pizzansa pihistämällä tomaattikastikkeessa ja laittamalla pizzaan mielipuolisen paljon juustoa.

      • Juustolan

        Niin, jätä ensi kerralla juusto pois kokonaan, mitä sillä on sinulle merkitystä kun se ei saa maistua siinä.


      • best-pizzas-in-town
        Juustolan kirjoitti:

        Niin, jätä ensi kerralla juusto pois kokonaan, mitä sillä on sinulle merkitystä kun se ei saa maistua siinä.

        Ei juustoa voi jättää pois pizzasta, koska se on yksi sen raaka-aine. Suomalaisten kotikokkien perussynti on laittaa päällisiä ja juustoa liikaa, ja lisäksi lämmittää koko hökötystä liian kylmässä uunissa. Eipä sellaista voi pizzaksi sanoa edes pimeässä.


      • Pizzamies
        best-pizzas-in-town kirjoitti:

        Ei juustoa voi jättää pois pizzasta, koska se on yksi sen raaka-aine. Suomalaisten kotikokkien perussynti on laittaa päällisiä ja juustoa liikaa, ja lisäksi lämmittää koko hökötystä liian kylmässä uunissa. Eipä sellaista voi pizzaksi sanoa edes pimeässä.

        Jos et tykkää ja pitää olla vähän sekä piilossa niin se on sama jättää pois.
        me oikeat pitsan ystävät laittaa juusota alle sekä päälle.
        Aito kunnon pitsa sisältää reilusti juustoa, paksut reunat, paksuhko pohja, runsaasti päällisiä.
        itse teen esim. Ketsuppi pohjaan, juustoa ohuesti pohjaan, kinkkusuikale pussi, 1 aurajuusto, 1 ananas purnukka, jalmareita reilusti, päälle reilusti juustoa lopuksi ja vielä pizzamaustetta.
        tuolla uunipellilisellä pärjää viikonlopun ajan.


      • ProPizza
        Pizzamies kirjoitti:

        Jos et tykkää ja pitää olla vähän sekä piilossa niin se on sama jättää pois.
        me oikeat pitsan ystävät laittaa juusota alle sekä päälle.
        Aito kunnon pitsa sisältää reilusti juustoa, paksut reunat, paksuhko pohja, runsaasti päällisiä.
        itse teen esim. Ketsuppi pohjaan, juustoa ohuesti pohjaan, kinkkusuikale pussi, 1 aurajuusto, 1 ananas purnukka, jalmareita reilusti, päälle reilusti juustoa lopuksi ja vielä pizzamaustetta.
        tuolla uunipellilisellä pärjää viikonlopun ajan.

        "kinkkusuikale pussi"

        Olen aika varma että käytät kinkkuvalmistetta, joka ei ole oikeastaan kinkkua nähnytkään. Muutenkin tuo hökötyksesi vaikuttaa pitsalta eikä pizzalta. Paistat sitä todennäköisesti hartaudella ainakin kolme varttia?

        Sellainen vinkki vielä palstan amatööreille, että tehkää se pizzataikina hyvissä ajoin, vähintään 24 tuntia ennen pizzan tekoa. Pizza ei maistu muutoin pizzalle.


      • Pizzamies
        ProPizza kirjoitti:

        "kinkkusuikale pussi"

        Olen aika varma että käytät kinkkuvalmistetta, joka ei ole oikeastaan kinkkua nähnytkään. Muutenkin tuo hökötyksesi vaikuttaa pitsalta eikä pizzalta. Paistat sitä todennäköisesti hartaudella ainakin kolme varttia?

        Sellainen vinkki vielä palstan amatööreille, että tehkää se pizzataikina hyvissä ajoin, vähintään 24 tuntia ennen pizzan tekoa. Pizza ei maistu muutoin pizzalle.

        Kyllä se kinkkusuikale on kinkku suikaletta eli kinkkua.
        olen aika varma että et ole ikinä pizzaa tehnytkään.

        pitsa ja pizza on sama asia, piirakka on myös eri asia mutta eihän sitä kaikki voi perusasioita tietää.

        Tuossa esim. aivan loistava ohje, tosin olen hieman muokannut sitä paremmaksi.
        https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/99867/PANNUPIZZA AMERICAN/


      • PizzaOnRock
        Pizzamies kirjoitti:

        Kyllä se kinkkusuikale on kinkku suikaletta eli kinkkua.
        olen aika varma että et ole ikinä pizzaa tehnytkään.

        pitsa ja pizza on sama asia, piirakka on myös eri asia mutta eihän sitä kaikki voi perusasioita tietää.

        Tuossa esim. aivan loistava ohje, tosin olen hieman muokannut sitä paremmaksi.
        https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/99867/PANNUPIZZA AMERICAN/

        Viimeksi paistelin pizzoja tänään pallogrillillä. Onnistuu hyvin silläkin.

        Pizza on tosiaan pizza. Pitsat ja piirakat ovat jotain uunissa haudutettavia hökötyksiä.


      • Pizzamies
        PizzaOnRock kirjoitti:

        Viimeksi paistelin pizzoja tänään pallogrillillä. Onnistuu hyvin silläkin.

        Pizza on tosiaan pizza. Pitsat ja piirakat ovat jotain uunissa haudutettavia hökötyksiä.

        Pitsa on pizza ja piirakassa on erilainen pohja, maista joskus kinkkupiirakkaa niin tiedät, on muuten parempaa.
        Grillissä et saa pizzaa tehtyä, polttaa sen saat helposti pohjasta ja pinnalla täytteet raakana.


      • GrillPizza
        Pizzamies kirjoitti:

        Pitsa on pizza ja piirakassa on erilainen pohja, maista joskus kinkkupiirakkaa niin tiedät, on muuten parempaa.
        Grillissä et saa pizzaa tehtyä, polttaa sen saat helposti pohjasta ja pinnalla täytteet raakana.

        Olen paistanut jo vuosia pizzoja pallogrillissä. Kansi pitää tietenkin laittaa kiinni, jolloin grillistä tulee uuni. Hyvin onnistuivat tänäänkin.


      • Pizzamies
        GrillPizza kirjoitti:

        Olen paistanut jo vuosia pizzoja pallogrillissä. Kansi pitää tietenkin laittaa kiinni, jolloin grillistä tulee uuni. Hyvin onnistuivat tänäänkin.

        Pitää kokeilla, toki varmaan hauduttamalla kuten et tykkää uunissa tehdä, jos on kovat lämmöt grillissä niin savu nousee ennemmin kuin päälliset kypsyy ja juusto sulaa.


      • PalloG.Pizza
        Pizzamies kirjoitti:

        Pitää kokeilla, toki varmaan hauduttamalla kuten et tykkää uunissa tehdä, jos on kovat lämmöt grillissä niin savu nousee ennemmin kuin päälliset kypsyy ja juusto sulaa.

        Esilämmityksessä menee jonkun aikaa, mutta itse pizzat paistuvat nopeasti. Pizzoista tulee oikein hyviä.


      • suosittelenkokeilemaan

        Pizzakivi ja 15min lämmitys grillissä noin 300°C.
        Pizza sisään ja kansi kiinni, noin 3-4 min ja valmista tuli, todella hyvää.
        Ja toki pizza kasataan aina pohja-tomaattikastike-juusto-päälliset ja yrtit (organo ja balisika) vasta uusin jälkeen.


    • Hathmed

      Me pitsa paras. Hyva tayte hyva kastike takaa nautinto! Naine ilmaiseksi naisepaiva!

    • Anonyymi

      Suomalaiset piirakkojen leipojat ovat saaneet päähänsä ripotella aina juustoraastetta kaikkien paistosten päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2701
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1321
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1155
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1018
    5. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      990
    6. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      18
      986
    7. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    8. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      889
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      885
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe