Palstalla on käyty välillä hanakkaakin kiistelyä siitä kuuluuko pizzassa juusto laittaa päällisten alle vai päälle. Nyt pörssiyhtiötä edustava asiantuntija on antanut lopullisen sanansa; juusto tulee päällisten alle.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/201806012200984988_rh.shtml
– Juusto laitetaan aina täytteiden alle.
Nyt se on lopullista: juusto tulee päällisten alle
18
1383
Vastaukset
- Alle_päälle
Vain typerä laittaa sen pelkästään alle, alle ja päälle se kuuluu jos ihan oikeita pitsoja vertaillaan.
- päälle.tietenkin
Ei sinne pizzapohjan alle mitään juustoa laiteta! Sehän tarttuisi kiinni uuniin ja käryäisi kuin hyeena.
- Alle_päälle
päälle.tietenkin kirjoitti:
Ei sinne pizzapohjan alle mitään juustoa laiteta! Sehän tarttuisi kiinni uuniin ja käryäisi kuin hyeena.
Ei sellaista ole kukaan väittänytkään.
- Päällekuuluu
Jos et muuten juustosta tykkää niin jätä se kokonaan pois, ei se sieltä alta miutenkaan näy ja maku jos ei ole juustossa tärkeä.
- pizzaaa
Päälliset tulevat nimensä mukaisesti päällimmäisiksi.
Pizzaanhan kuuluu alhaalta ylöspäin lukiessa pohja, tomaattikastike ja juusto. Jotkut ripottelevat päälle vielä jotain muuta, niitä päällisiä.
On varmaan ollut jonkun kotikokin päähänpisto käyttää myös juustoa päällisenä. Ehkä hän on unohtanut laittaa juustoa itse peruspizzaan.
Joka tapauksessa juuston osuus pizzassa on pieni. Tärkeintä on hyvä pohja ja maukas tomaattikastike. Tomaattikastiketta pitää olla tarpeeksi. Aika moni tuhoaa pizzansa pihistämällä tomaattikastikkeessa ja laittamalla pizzaan mielipuolisen paljon juustoa.- Juustolan
Niin, jätä ensi kerralla juusto pois kokonaan, mitä sillä on sinulle merkitystä kun se ei saa maistua siinä.
- best-pizzas-in-town
Juustolan kirjoitti:
Niin, jätä ensi kerralla juusto pois kokonaan, mitä sillä on sinulle merkitystä kun se ei saa maistua siinä.
Ei juustoa voi jättää pois pizzasta, koska se on yksi sen raaka-aine. Suomalaisten kotikokkien perussynti on laittaa päällisiä ja juustoa liikaa, ja lisäksi lämmittää koko hökötystä liian kylmässä uunissa. Eipä sellaista voi pizzaksi sanoa edes pimeässä.
- Pizzamies
best-pizzas-in-town kirjoitti:
Ei juustoa voi jättää pois pizzasta, koska se on yksi sen raaka-aine. Suomalaisten kotikokkien perussynti on laittaa päällisiä ja juustoa liikaa, ja lisäksi lämmittää koko hökötystä liian kylmässä uunissa. Eipä sellaista voi pizzaksi sanoa edes pimeässä.
Jos et tykkää ja pitää olla vähän sekä piilossa niin se on sama jättää pois.
me oikeat pitsan ystävät laittaa juusota alle sekä päälle.
Aito kunnon pitsa sisältää reilusti juustoa, paksut reunat, paksuhko pohja, runsaasti päällisiä.
itse teen esim. Ketsuppi pohjaan, juustoa ohuesti pohjaan, kinkkusuikale pussi, 1 aurajuusto, 1 ananas purnukka, jalmareita reilusti, päälle reilusti juustoa lopuksi ja vielä pizzamaustetta.
tuolla uunipellilisellä pärjää viikonlopun ajan. - ProPizza
Pizzamies kirjoitti:
Jos et tykkää ja pitää olla vähän sekä piilossa niin se on sama jättää pois.
me oikeat pitsan ystävät laittaa juusota alle sekä päälle.
Aito kunnon pitsa sisältää reilusti juustoa, paksut reunat, paksuhko pohja, runsaasti päällisiä.
itse teen esim. Ketsuppi pohjaan, juustoa ohuesti pohjaan, kinkkusuikale pussi, 1 aurajuusto, 1 ananas purnukka, jalmareita reilusti, päälle reilusti juustoa lopuksi ja vielä pizzamaustetta.
tuolla uunipellilisellä pärjää viikonlopun ajan."kinkkusuikale pussi"
Olen aika varma että käytät kinkkuvalmistetta, joka ei ole oikeastaan kinkkua nähnytkään. Muutenkin tuo hökötyksesi vaikuttaa pitsalta eikä pizzalta. Paistat sitä todennäköisesti hartaudella ainakin kolme varttia?
Sellainen vinkki vielä palstan amatööreille, että tehkää se pizzataikina hyvissä ajoin, vähintään 24 tuntia ennen pizzan tekoa. Pizza ei maistu muutoin pizzalle. - Pizzamies
ProPizza kirjoitti:
"kinkkusuikale pussi"
Olen aika varma että käytät kinkkuvalmistetta, joka ei ole oikeastaan kinkkua nähnytkään. Muutenkin tuo hökötyksesi vaikuttaa pitsalta eikä pizzalta. Paistat sitä todennäköisesti hartaudella ainakin kolme varttia?
Sellainen vinkki vielä palstan amatööreille, että tehkää se pizzataikina hyvissä ajoin, vähintään 24 tuntia ennen pizzan tekoa. Pizza ei maistu muutoin pizzalle.Kyllä se kinkkusuikale on kinkku suikaletta eli kinkkua.
olen aika varma että et ole ikinä pizzaa tehnytkään.
pitsa ja pizza on sama asia, piirakka on myös eri asia mutta eihän sitä kaikki voi perusasioita tietää.
Tuossa esim. aivan loistava ohje, tosin olen hieman muokannut sitä paremmaksi.
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/99867/PANNUPIZZA AMERICAN/ - PizzaOnRock
Pizzamies kirjoitti:
Kyllä se kinkkusuikale on kinkku suikaletta eli kinkkua.
olen aika varma että et ole ikinä pizzaa tehnytkään.
pitsa ja pizza on sama asia, piirakka on myös eri asia mutta eihän sitä kaikki voi perusasioita tietää.
Tuossa esim. aivan loistava ohje, tosin olen hieman muokannut sitä paremmaksi.
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/99867/PANNUPIZZA AMERICAN/Viimeksi paistelin pizzoja tänään pallogrillillä. Onnistuu hyvin silläkin.
Pizza on tosiaan pizza. Pitsat ja piirakat ovat jotain uunissa haudutettavia hökötyksiä. - Pizzamies
PizzaOnRock kirjoitti:
Viimeksi paistelin pizzoja tänään pallogrillillä. Onnistuu hyvin silläkin.
Pizza on tosiaan pizza. Pitsat ja piirakat ovat jotain uunissa haudutettavia hökötyksiä.Pitsa on pizza ja piirakassa on erilainen pohja, maista joskus kinkkupiirakkaa niin tiedät, on muuten parempaa.
Grillissä et saa pizzaa tehtyä, polttaa sen saat helposti pohjasta ja pinnalla täytteet raakana. - GrillPizza
Pizzamies kirjoitti:
Pitsa on pizza ja piirakassa on erilainen pohja, maista joskus kinkkupiirakkaa niin tiedät, on muuten parempaa.
Grillissä et saa pizzaa tehtyä, polttaa sen saat helposti pohjasta ja pinnalla täytteet raakana.Olen paistanut jo vuosia pizzoja pallogrillissä. Kansi pitää tietenkin laittaa kiinni, jolloin grillistä tulee uuni. Hyvin onnistuivat tänäänkin.
- Pizzamies
GrillPizza kirjoitti:
Olen paistanut jo vuosia pizzoja pallogrillissä. Kansi pitää tietenkin laittaa kiinni, jolloin grillistä tulee uuni. Hyvin onnistuivat tänäänkin.
Pitää kokeilla, toki varmaan hauduttamalla kuten et tykkää uunissa tehdä, jos on kovat lämmöt grillissä niin savu nousee ennemmin kuin päälliset kypsyy ja juusto sulaa.
- PalloG.Pizza
Pizzamies kirjoitti:
Pitää kokeilla, toki varmaan hauduttamalla kuten et tykkää uunissa tehdä, jos on kovat lämmöt grillissä niin savu nousee ennemmin kuin päälliset kypsyy ja juusto sulaa.
Esilämmityksessä menee jonkun aikaa, mutta itse pizzat paistuvat nopeasti. Pizzoista tulee oikein hyviä.
- suosittelenkokeilemaan
Pizzakivi ja 15min lämmitys grillissä noin 300°C.
Pizza sisään ja kansi kiinni, noin 3-4 min ja valmista tuli, todella hyvää.
Ja toki pizza kasataan aina pohja-tomaattikastike-juusto-päälliset ja yrtit (organo ja balisika) vasta uusin jälkeen.
- Hathmed
Me pitsa paras. Hyva tayte hyva kastike takaa nautinto! Naine ilmaiseksi naisepaiva!
- Anonyymi
Suomalaiset piirakkojen leipojat ovat saaneet päähänsä ripotella aina juustoraastetta kaikkien paistosten päälle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 263038
- 681487
Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!
Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa761073Miten suomalaiset miehet
On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää140998- 45921
- 61882
Eräs läheinen sanoi
Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.45858Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä
– On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe171842- 42826
Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)
Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis135746