Nyt se on lopullista: juusto tulee päällisten alle

Nakkihamsteri

18

1068

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alle_päälle

      Vain typerä laittaa sen pelkästään alle, alle ja päälle se kuuluu jos ihan oikeita pitsoja vertaillaan.

      • päälle.tietenkin

        Ei sinne pizzapohjan alle mitään juustoa laiteta! Sehän tarttuisi kiinni uuniin ja käryäisi kuin hyeena.


      • Alle_päälle
        päälle.tietenkin kirjoitti:

        Ei sinne pizzapohjan alle mitään juustoa laiteta! Sehän tarttuisi kiinni uuniin ja käryäisi kuin hyeena.

        Ei sellaista ole kukaan väittänytkään.


    • Päällekuuluu

      Jos et muuten juustosta tykkää niin jätä se kokonaan pois, ei se sieltä alta miutenkaan näy ja maku jos ei ole juustossa tärkeä.

    • pizzaaa

      Päälliset tulevat nimensä mukaisesti päällimmäisiksi.

      Pizzaanhan kuuluu alhaalta ylöspäin lukiessa pohja, tomaattikastike ja juusto. Jotkut ripottelevat päälle vielä jotain muuta, niitä päällisiä.

      On varmaan ollut jonkun kotikokin päähänpisto käyttää myös juustoa päällisenä. Ehkä hän on unohtanut laittaa juustoa itse peruspizzaan.

      Joka tapauksessa juuston osuus pizzassa on pieni. Tärkeintä on hyvä pohja ja maukas tomaattikastike. Tomaattikastiketta pitää olla tarpeeksi. Aika moni tuhoaa pizzansa pihistämällä tomaattikastikkeessa ja laittamalla pizzaan mielipuolisen paljon juustoa.

      • Juustolan

        Niin, jätä ensi kerralla juusto pois kokonaan, mitä sillä on sinulle merkitystä kun se ei saa maistua siinä.


      • best-pizzas-in-town
        Juustolan kirjoitti:

        Niin, jätä ensi kerralla juusto pois kokonaan, mitä sillä on sinulle merkitystä kun se ei saa maistua siinä.

        Ei juustoa voi jättää pois pizzasta, koska se on yksi sen raaka-aine. Suomalaisten kotikokkien perussynti on laittaa päällisiä ja juustoa liikaa, ja lisäksi lämmittää koko hökötystä liian kylmässä uunissa. Eipä sellaista voi pizzaksi sanoa edes pimeässä.


      • Pizzamies
        best-pizzas-in-town kirjoitti:

        Ei juustoa voi jättää pois pizzasta, koska se on yksi sen raaka-aine. Suomalaisten kotikokkien perussynti on laittaa päällisiä ja juustoa liikaa, ja lisäksi lämmittää koko hökötystä liian kylmässä uunissa. Eipä sellaista voi pizzaksi sanoa edes pimeässä.

        Jos et tykkää ja pitää olla vähän sekä piilossa niin se on sama jättää pois.
        me oikeat pitsan ystävät laittaa juusota alle sekä päälle.
        Aito kunnon pitsa sisältää reilusti juustoa, paksut reunat, paksuhko pohja, runsaasti päällisiä.
        itse teen esim. Ketsuppi pohjaan, juustoa ohuesti pohjaan, kinkkusuikale pussi, 1 aurajuusto, 1 ananas purnukka, jalmareita reilusti, päälle reilusti juustoa lopuksi ja vielä pizzamaustetta.
        tuolla uunipellilisellä pärjää viikonlopun ajan.


      • ProPizza
        Pizzamies kirjoitti:

        Jos et tykkää ja pitää olla vähän sekä piilossa niin se on sama jättää pois.
        me oikeat pitsan ystävät laittaa juusota alle sekä päälle.
        Aito kunnon pitsa sisältää reilusti juustoa, paksut reunat, paksuhko pohja, runsaasti päällisiä.
        itse teen esim. Ketsuppi pohjaan, juustoa ohuesti pohjaan, kinkkusuikale pussi, 1 aurajuusto, 1 ananas purnukka, jalmareita reilusti, päälle reilusti juustoa lopuksi ja vielä pizzamaustetta.
        tuolla uunipellilisellä pärjää viikonlopun ajan.

        "kinkkusuikale pussi"

        Olen aika varma että käytät kinkkuvalmistetta, joka ei ole oikeastaan kinkkua nähnytkään. Muutenkin tuo hökötyksesi vaikuttaa pitsalta eikä pizzalta. Paistat sitä todennäköisesti hartaudella ainakin kolme varttia?

        Sellainen vinkki vielä palstan amatööreille, että tehkää se pizzataikina hyvissä ajoin, vähintään 24 tuntia ennen pizzan tekoa. Pizza ei maistu muutoin pizzalle.


      • Pizzamies
        ProPizza kirjoitti:

        "kinkkusuikale pussi"

        Olen aika varma että käytät kinkkuvalmistetta, joka ei ole oikeastaan kinkkua nähnytkään. Muutenkin tuo hökötyksesi vaikuttaa pitsalta eikä pizzalta. Paistat sitä todennäköisesti hartaudella ainakin kolme varttia?

        Sellainen vinkki vielä palstan amatööreille, että tehkää se pizzataikina hyvissä ajoin, vähintään 24 tuntia ennen pizzan tekoa. Pizza ei maistu muutoin pizzalle.

        Kyllä se kinkkusuikale on kinkku suikaletta eli kinkkua.
        olen aika varma että et ole ikinä pizzaa tehnytkään.

        pitsa ja pizza on sama asia, piirakka on myös eri asia mutta eihän sitä kaikki voi perusasioita tietää.

        Tuossa esim. aivan loistava ohje, tosin olen hieman muokannut sitä paremmaksi.
        https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/99867/PANNUPIZZA AMERICAN/


      • PizzaOnRock
        Pizzamies kirjoitti:

        Kyllä se kinkkusuikale on kinkku suikaletta eli kinkkua.
        olen aika varma että et ole ikinä pizzaa tehnytkään.

        pitsa ja pizza on sama asia, piirakka on myös eri asia mutta eihän sitä kaikki voi perusasioita tietää.

        Tuossa esim. aivan loistava ohje, tosin olen hieman muokannut sitä paremmaksi.
        https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/99867/PANNUPIZZA AMERICAN/

        Viimeksi paistelin pizzoja tänään pallogrillillä. Onnistuu hyvin silläkin.

        Pizza on tosiaan pizza. Pitsat ja piirakat ovat jotain uunissa haudutettavia hökötyksiä.


      • Pizzamies
        PizzaOnRock kirjoitti:

        Viimeksi paistelin pizzoja tänään pallogrillillä. Onnistuu hyvin silläkin.

        Pizza on tosiaan pizza. Pitsat ja piirakat ovat jotain uunissa haudutettavia hökötyksiä.

        Pitsa on pizza ja piirakassa on erilainen pohja, maista joskus kinkkupiirakkaa niin tiedät, on muuten parempaa.
        Grillissä et saa pizzaa tehtyä, polttaa sen saat helposti pohjasta ja pinnalla täytteet raakana.


      • GrillPizza
        Pizzamies kirjoitti:

        Pitsa on pizza ja piirakassa on erilainen pohja, maista joskus kinkkupiirakkaa niin tiedät, on muuten parempaa.
        Grillissä et saa pizzaa tehtyä, polttaa sen saat helposti pohjasta ja pinnalla täytteet raakana.

        Olen paistanut jo vuosia pizzoja pallogrillissä. Kansi pitää tietenkin laittaa kiinni, jolloin grillistä tulee uuni. Hyvin onnistuivat tänäänkin.


      • Pizzamies
        GrillPizza kirjoitti:

        Olen paistanut jo vuosia pizzoja pallogrillissä. Kansi pitää tietenkin laittaa kiinni, jolloin grillistä tulee uuni. Hyvin onnistuivat tänäänkin.

        Pitää kokeilla, toki varmaan hauduttamalla kuten et tykkää uunissa tehdä, jos on kovat lämmöt grillissä niin savu nousee ennemmin kuin päälliset kypsyy ja juusto sulaa.


      • PalloG.Pizza
        Pizzamies kirjoitti:

        Pitää kokeilla, toki varmaan hauduttamalla kuten et tykkää uunissa tehdä, jos on kovat lämmöt grillissä niin savu nousee ennemmin kuin päälliset kypsyy ja juusto sulaa.

        Esilämmityksessä menee jonkun aikaa, mutta itse pizzat paistuvat nopeasti. Pizzoista tulee oikein hyviä.


      • suosittelenkokeilemaan

        Pizzakivi ja 15min lämmitys grillissä noin 300°C.
        Pizza sisään ja kansi kiinni, noin 3-4 min ja valmista tuli, todella hyvää.
        Ja toki pizza kasataan aina pohja-tomaattikastike-juusto-päälliset ja yrtit (organo ja balisika) vasta uusin jälkeen.


    • Hathmed

      Me pitsa paras. Hyva tayte hyva kastike takaa nautinto! Naine ilmaiseksi naisepaiva!

    • Anonyymi

      Suomalaiset piirakkojen leipojat ovat saaneet päähänsä ripotella aina juustoraastetta kaikkien paistosten päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      336
      3794
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1458
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1308
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1292
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1264
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1221
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe