RIKKAAT RIKASTUU

Beemies

Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Niin tapahtuu kapitalismissa kautta maailman. Tämän tendenssin todisti Karl Marx Pääoman teorioissaan jo aikoinaan. Käytännössä sen taas kerran meille todistaa Suomen tilastokeskus. Puhui Sipilän porvarihallitus sitten ihan mitä tahansa..
https://www.talouselama.fi/uutiset/varakkain-kymmenesosa-suomalaisista-omistaa-jo-47-prosenttia-kaikesta-varallisuudesta/350d588f-5891-3d30-bac4-20935a29351c

79

1065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hallaahon.äänestäjä44

      Osakkeet on paras pitkänajan sijoituskohde, nyt juuri kuitenkin kannattaa olla varuillaan, jos laskukautta povataan vuoteen 2020

      ON VÄÄRIN, että suomalaiset eivät omista ja yritykset maksavat osinkoja ulkomaalaisille, juuri äsken Nokia päätti maksaa noin 800 miljoonaa ulkomaalaisille ja 200 miljoonaa suomalaisille osinkona ensi keskiviikkona 13.6.

      SUOMALAISILLE MAKSETTU 200 MILJOONAA SYNNYTTÄÄ TULOEROJA SUOMEEN 800 MILJOONAA ULKOMAALAISILLE EI SYNNYTÄ Trump kiittää ja pistää kavereineen taskuunsa Melanian eläke- ja vaatetilille jotta on jotain päälle pantavaa

      TYÖVÄENLIIKKEEN ROISTOT ASIALLA

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250539-porssiyritys-ei-voi-olla-yleishyodyllinen-nyt-tuli-eduskunnasta-kova-huuto-ay

      Verottomilla tuloilla rehvastellyt ammattiliittoporukka yrittää netota SAK:n eliitti kärjessä

      Kupannut köyhiltä veronmaksajien maksamat asumistuet verottomina tuloina
      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kojamon-annin-hinta-vaikuttaa-kohtuuttomalta--mutta-ay--ja-elakeomistajia-ei-voi-syyttaa-taysin-ahneiksi/jK652Nw3

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250434-ay-vaelle-satoja-miljoonia-kojamosta-riku-aallon-palkkioksi-60-000-eu

      Voidakseen rosvota kaiken vielä poistettiin virsi 440

      "He armotonna veivät osuudet orpojen
      He söivät lesken leivät, on Herra nähnyt sen"

    • Partacus

      Rikkain 10 prosenttia suomalaisista omistaa kasvavissa määrin suurimman osan kaikesta kotitalouksien nettovarallisuudesta.
      Tilastokeskuksen tänään julkistamasta, kotitalouksien nettovarallisuutta käsittelevästä tilastosta selviää, että rikkaimman väestön osuus nettovarallisuuden kokonaismäärästä on kasvanut ainakin vuodesta 1994. Silloin varakkain kymmenesosa omisti 39,2 prosenttia kaikesta nettovarallisuudesta. 2016 osuus oli kasvanut 46,8 prosenttiin. Kokonaisosuus varallisuudesta on siis kasvanut selkeästi kaikista rikkaimmilla.

      Trendi on selvä vaikka maailman keskiarvosta ollaan jäljessä. Palkkatyöläisiltä leikataan palkkoja ja sosiaalietuja ja ne siirtyvät niille joilla ennestään on paljon.
      Sosiaalisen valtion perustoja murskataan Suomessa kovalla kädellä.

      • Jos on kateellinen niille joilla on älliä niin kannattaa lähteä joukkoon mukaan. Ei sinne suoralta kädeltä pääse kuin suurella lottovoitolla mutta hivuttamalla se on jokaiselle joka haluaa mahdollista. Se pitää päättää silloin kun on siirtymässä opiskelemaan. On aloja joiden tieto ja taitopääoma on helpompaa muuttaa talouden menestykseksi ja niihin kannattaa tähdätä.

        Palkkatyöläisten palkkoja ei leikata vaan pyritään saamaan ne ansaitulle tasolle mikä on vaurastumisen elinehto. Silloin se jolla on halua ja taitoa kykenee nousemaan minkä esteenä tänään on ay mafia työmarkkinoilla. En olisi kyennyt pärjäämään kuten pärjäsin jos siihen orjaporukkaan olisin samaistunut.

        Vaurastuminen on henkilökohtaista menestystä eikä siihen kuulu mafiosojen kumartelu! Jokainen kykenee vaurastumaan jos siihen riittää tahtoa ja omiin kykyihin luottamusta.


      • Taas yksi ay mafioso menetti sen viimeisensä. Vaikka se pantiin roskiin niin tiedän linkkauksesta hänen ylevät ajatuksensa ja toivotan samaa. Kummaa miten komuloisuus vie rahojen lisäksi järjenkin! Jonkun järjellisen sanominen/kirjoittaminen vaatinee sitä mainittua eli järkeä mutta kuka järkevä olisi komuloinen kun järkevänä pärjää paremmin!


      • sadistisimmat.ja

        eu.n suurimmat ¤nuolijat kokkareetkin vain kannustavat lisäämään eriarvoisuutta euroopassa, eli rikkaille lisää ja köyhiltä pois vähätkin. pelastus on finexit.


      • sadistisimmat.ja kirjoitti:

        eu.n suurimmat ¤nuolijat kokkareetkin vain kannustavat lisäämään eriarvoisuutta euroopassa, eli rikkaille lisää ja köyhiltä pois vähätkin. pelastus on finexit.

        EU on oikein käytettynä oiva työkalu hyvinvoinnin lisäämiseksi. Tuo sadistin kuvitelma köyhiltä ottamisesta on sitä komujargonia jota en koskaan ole ymmärtänyt, mitä rikkaat voivat saada köyhiltä ottamalla? Mitä köyhillä on mikä rikkailta puuttuu? No tietysti aikaa, mutta miten otat aikaa keneltäkään muutoin kuin kommunismin konstein eli tappamalla ne jotka eivät miellytä. Tapetuilta aika loppuu mutta miten ajattelit sen siirtää muille/itsellesi?

        Sopeuttamalla talous ja politiikka EU:n puitteisiin on parhaat mahdollisuudet päästä voitolle nykymaailmassa. On eri asia käydä kauppaa 5,5 miljoonan kesken kuin 300 - 400 miljoonan eurokansalaisen markkinoilla. Sinulta vaan ymmärrys on yhtä lyhyessä kuin eräällä trumputtajalla tuolla rapakon takana. Hänhän luulee voittavansa kauppasodassa mutta siinä jää pää vetäjän käteen. Jenkkien aloittama vapaakauppa on hyvästä mutta siihen pitää sopeutua koska se pyrkii tasaamaan ansioita maapallon laajuisesti. Pitää osata arvostaa ihmisinä myös niitä joiden töllin tulvat veivät eteläisessä Intiassa ja niitä jotka meille nälkäpalkalla tekevät T-paitoja jossain Etelä-Aasiassa.

        Mammutit ja hirmuliskot eivät sopeutuneet joten haluatko heidän joukkoonsa tulevaisuuden historiankirjoihin?


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Hörhö-Partacus esitää "Rikkain 10 prosenttia suomalaisista omistaa "

      PUHUT PROSENTTEJA KUTEN mummutautinenYLEENSÄ , kuitenkaan laskea et osaa mutta sitähän Nliiton tilastot olivat prosentteja (mummutautinen höpöttää keppihevosta, tässä prosentteja, saadakseen ahdistukselleen kommunismin kaatumisesta henkistä laastaria kuten mummo aamuhartaudesta)

      VAIN KOMMUNISTI SYÖ NEUVOTOLIITOSSA PROSENTTEJA
      Mitä sillä väliä on montako prosenttia AINA KANSASTA PUOLET ON KESKIARVON ALLE

      ja
      köyhyysrajalla joka sekin on suhteellinen SUOMALAINEN OLISI KOMMUNISTIPUTINIASSA KESKILUOKKAA JOPA YLÄPÄÄTÄ

      Muistutan että kommunisti ei osaa prosenttilaskua eikä diskontata eikä ... eli ei ymmärrä puhumiaan

      SUOMALAISTEN PITÄISI OMISTAA ENEMMÄN OSAKKEITA, ESIM. PARTACUS OMISTAA VALTION SOLIDIUMIN KAUTTA 2.4 miljardia euroa NALLEN SAMPO-YHTIÖSTÄ ELI 56 MILJOONAA OSAKETTA olisi parempI että YKSITYISHENKILÖT OMISTAISIVAT ENEMMÄN MUTTA OVAT SIIS ANTANEET ELIITILLE VALTAKIRJAN HOIDELLA PUOLESTAAN finanssilukutaito pitää saadaa kunniaan

      Pelottava uutinen Kauppalehti
      "Jethro Rostedtin kiinteistövälitysyhtiö Aninkainen Kiinteistövälitys Oy saa uuden toimitusjohtajan Rikumatti Levomäestä. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja ja omistaja Rostedt siirtyy Aninkaisen hallituksen puheenjohtajaksi"

      SEHÄN AIKOO SELVÄSTI EDUSKUNTAAN missä ei ollenkaan tällaista tarvittaisi, Stubbin ja Tarvajärven risteytys, molemmat olleet kokoomuksen hölöosaston kansanedustajia anno domini roomanvallan aikana tms.

      MIELENKIINTOINEN UUTINEN KAUPPALEHTI. Pörssi laskee ympäri EU:ta, koska Italian hallitus lupaa noudattaa ohjelmaansa, jolla sai valtaa, ENNENKUULUMATONTA, että hallitus noudattaa lupaamaansa, keskiviikkona "pörssit avasivat loivaan laskuun. Tiistaina ensimmäistä kertaa puhunut Italian uusi pääministeri Giuseppe Conte on hermostuttanut sijoittajia, kun hän parlamentissa pitämässään puheessa sanoi populistisen Viiden tähden liikkeen ja Pohjoisen liiton hallituksen seuraavan radikaalia hallitusohjelmaansa"

      Suomalaisiako sateessa? Tätäkö haluat? https://twitter.com/ir_rkp/status/1004059335348162560

      LEIKIN LOPPU PELLEILYLLE, sosiaalisiirtolaiset ulos Italiasta
      https://vk.com/video353410894_456239195 Italian uusi hallitus aikoo karkottaa ½ miljoonaa laitonta siirtolaista

    • Hallaahon.äänestäjä44

      KOKOOMUSJÄRJESTÖT JA -POLIITIKOT HAISTAVAT HYVÄN LÄHTEEN SIIRTÄÄ VERORAHAT TASKUIHINSA

      Halla-aho 6.6. Kokoomuslainen käsitys markkinataloudesta on se, että kupataan julkista rahaa yksityisten yritysten taskuun. Tulee hieno ja luottavainen olo, kun tietää, että jatkossa Luona "aikoo keskittyä sote-bisnekseen".

      https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/pakolaisbisnes-luona-teki-taas-miljoonatuloksen-siirtanyt-kahdessa-vuodessa-viiden-miljoonan-voitot-baronalle/ Luonan johtoon kuuluvat hallituksen puheenjohtaja Marja Hautakangas, hallituksen jäsenet Markus Oksa ja Pasi Natri sekä toimitusjohtaja Milja Saksi

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001017289.html Kokoomuksen kansanedustaja Sanna Lauslahti istuu turvapaikkabisnekseen ryminällä menneen Luona Oy:n hallituksessa. Sanna Lauslahden lisäksi Luonan hallituksessa ei istu muita aktiivipoliitikkoja. Luonan hallituksen toinen ”poliitikkojäsen” on entinen Sdp:n puoluesihteeri ja entinen kansanedustaja ja entinen euroedustaja Ulpu Iivari

      • Sorte

        Kokoomus on yhtä kuin vapaamuurarit. Tietävät olevansa voittamattomia oikeus ja poliisi suojanaan. Jutut kuten puuyhtiöiden voitto ohjataan muurarauijärjestön jäsenten käsii tiedät jotta käyt taistoon voittamattomia vastaan. Lakikin muutetaan voittamattomille sopivammaksi. Sama järjestö läpi koko EU komplikaatin. Usa on kaiken päänä siellä korkein hallinto siksi painostetaa sotilasliittoon. Uskon jotta maamme kaikkein korkein johto on kavaltamassa kansallis omisuuttamme järjestön johdolla.


    • Suomen.Ahnein.R.Aalto
      • Hallaahon.äänestäjä44

        PSjohtoon valittu on sellaiset että vaarassa on matubisnekset
        Jösse Järvenpää https://www.youtube.com/watch?v=iV9uiYc3UEg

        Verottomilla tuloilla rehvastellyt ammattiliittoporukka yrittää netota SAK:n eliitti kärjessä ryöstettyään varattomat ihmiset putipuhtaiksi kassoihinsa nostamalla vuokria. Eivät maksa tuloistaan edes veroa "yleishyödyllisinä"

        Kupannut köyhiltä veronmaksajien maksamat asumistuet verottomina tuloina

        TYÖVÄENLIIKKEEN ROISTOT ASIALLA
        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250539-porssiyritys-ei-voi-olla-yleishyodyllinen-nyt-tuli-eduskunnasta-kova-huuto-ay

        AMMATTILIITTOJOHTAJIEN RYÖSTÖYRITYS KOHDISTUU MYÖS SIJOITTAJIIN YLIHINNOITTELULLA
        Kojamon antihinta vaikuttaa kohtuuttomalta Osinkopolitiikka onkin ollut avokätistä. Ammattiliittojen lakkokassoihin on karttunut viime vuosina yhteensä toistasataa miljoonaa euroa osinkorahaa, kun Kojamo on nostanut vuokria kovaa tahtia vuokrakämpissään ja myynyt valtion eli veronmaksajien tukemaa asuntotuotantoa.
        https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/kojamon-antihinta-vaikuttaa-kohtuuttomalta-6728013


      • Hallaahon.äänestäjä44 kirjoitti:

        PSjohtoon valittu on sellaiset että vaarassa on matubisnekset
        Jösse Järvenpää https://www.youtube.com/watch?v=iV9uiYc3UEg

        Verottomilla tuloilla rehvastellyt ammattiliittoporukka yrittää netota SAK:n eliitti kärjessä ryöstettyään varattomat ihmiset putipuhtaiksi kassoihinsa nostamalla vuokria. Eivät maksa tuloistaan edes veroa "yleishyödyllisinä"

        Kupannut köyhiltä veronmaksajien maksamat asumistuet verottomina tuloina

        TYÖVÄENLIIKKEEN ROISTOT ASIALLA
        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250539-porssiyritys-ei-voi-olla-yleishyodyllinen-nyt-tuli-eduskunnasta-kova-huuto-ay

        AMMATTILIITTOJOHTAJIEN RYÖSTÖYRITYS KOHDISTUU MYÖS SIJOITTAJIIN YLIHINNOITTELULLA
        Kojamon antihinta vaikuttaa kohtuuttomalta Osinkopolitiikka onkin ollut avokätistä. Ammattiliittojen lakkokassoihin on karttunut viime vuosina yhteensä toistasataa miljoonaa euroa osinkorahaa, kun Kojamo on nostanut vuokria kovaa tahtia vuokrakämpissään ja myynyt valtion eli veronmaksajien tukemaa asuntotuotantoa.
        https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/kojamon-antihinta-vaikuttaa-kohtuuttomalta-6728013

        Jos oltaisiin rehellisiä eikä komuloishenkisiä niin ay mafia olisi verolla kaikilta osin koska harjoittaa muutakin liiketoimintaa kuin jäsenten asioiden hoitoa. Tavallinen parin vuokratun asunnon omistajahan maksaa 30% veroa muutamasta tonnista vuosituloa mutta mafiosot häikäilemättä nostavat kuntien verorahoilla maksettuja vuokratukia.

        Kommunistit tiedetään mitään eivät saa aikaan mutta muita ovat valmiita ryöstämään ja riistämään.

        Jos halutaan tasa-arvoa niin samasta asiasta jokainen maksaa saman veron! Tasa-arvostahan nuo komuloiset aina ovat marisemassa.


    • On meille kaikille eduksi jotta varakkaita löytyy sillä ilman heitä ei olisi juuri mitään. Koko yhteiskunta pyörii heidän varassaan ja me muut vain jeesaamme.

      Jos joku varakas ei olisi perustanut yritystä jossa työskentelet niin missä sen tekisit? Kunnan ja valtionkin työläiset ovat noiden varakkaiden perustamien yhtiöiden armoilla. Jos varakkuus loppuu ja yritykset kaatuvat tai komutyyliin kansallistetaan mikä käytännössä on sama asia niin entä sitten? Ei ainakaan komuista löydy sitä uutta ideaa yhteiskunnan pyörittämiseen sillä se on jo nähty NL tapauksessa.

    • Beemies

      Karl Marx oli aikanaan jo täysin oikeassa. Mitä kapitalismi on. Miten se toimii. Mihin se johtaa. Kaiken minkä varallisuuden luoja, palkkatyöläinen, on onnistunut itselleen saamaan on luokkataistelun tulosta. Taistelun, joka on alati läsnä ja vaatii työläisiltä ja heidän etujärjestöiltään jatkuvaa aktiivisuutta.. Kapitalismi ja sen edusmiehet ovat armottomia ja moraalittomia. Logiikka on pääoman logiikka.

      • Marksin Kalle ei näköjään mielestäsi ymmärtänyt mitään! Onhan nyt nähty etteivät nuo sinun palkkatyöläisesi saa muuta aikaan kuin kuluja jos joku fiksumpi työläinen ei heille järjestä tuottavaa työtä!

        Tulokset mistä yhteiskuntakin nauttii ovat vain ja ainoastaan yrittäjien ja sijoittajien tuloksia jossa palkansaajat ovat vain heidän apumiehinään.

        Jos tuo väittämäsi olisi totta niin työttömyyttä ei edes olisi vaan jokainen painaisi omia hommiaan niska limassa ansaiten sen pullansa kahvin kanssa ja vähän muutakin.

        Moraalin puute vaivaa eniten ay mafiaa joka ajaa yrityksiä konkurssiin ja omia jäseniään laitumelle tepastelemaan veronmaksajien riesana. Jos jotain halutaan korjata niin ay mafian uudelleen järjestelystä kannattaa aloittaa!


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Marksin Kalle ei näköjään mielestäsi ymmärtänyt mitään! Onhan nyt nähty etteivät nuo sinun palkkatyöläisesi saa muuta aikaan kuin kuluja jos joku fiksumpi työläinen ei heille järjestä tuottavaa työtä!

        Tulokset mistä yhteiskuntakin nauttii ovat vain ja ainoastaan yrittäjien ja sijoittajien tuloksia jossa palkansaajat ovat vain heidän apumiehinään.

        Jos tuo väittämäsi olisi totta niin työttömyyttä ei edes olisi vaan jokainen painaisi omia hommiaan niska limassa ansaiten sen pullansa kahvin kanssa ja vähän muutakin.

        Moraalin puute vaivaa eniten ay mafiaa joka ajaa yrityksiä konkurssiin ja omia jäseniään laitumelle tepastelemaan veronmaksajien riesana. Jos jotain halutaan korjata niin ay mafian uudelleen järjestelystä kannattaa aloittaa!

        Massatyöttömyys oli/on EK-mafian miljonäärien ahneuden tulosta. Jota nyt sitten itsekkin katuvat kun työvoimasta on jopa pulaa. Ja siksi EK-mafia haluaakin nyt tuottaa orjatyövoimaa ulkomailta.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Karl Marx oli aikanaan jo täysin oikeassa. Mitä kapitalismi on. Miten se toimii. Mihin se johtaa"

      Ai jaa. Eikö kannattaisi käyttää MARXIN OPETUSTEN PERUSTEELLA kapitalismia nyt hyväkseen ja perustaa Esko Seppäsen Jaakko Laakson (molempien perheiden tulot yli 100 000 vuosi vaikka ovat eläkkeellä) ja muiden vastaavien varakkaiden

      kanssa kapitalismin virheiden korjaamisjärjestö KVK
      joka rakentaisi köyhälle kansalle edullisia vuokratataloja ja hoitaisi ne tip top
      eikä päästäisi ammattiyhdistysmafiosoläskiperseitä ansaitsemaan verottamattomia tuloja riistämällä orpojen osuutta ja lesken leipiä eli yhteiskunnan veroista maksamaa asumistukea???

      https://www.suomenuutiset.fi/kankaanniemi-vaatii-ay-liikkeen-verovapaiden-vuokratulojen-suitsimista-ay-pomot-kasvattavat-tulojaan-vuokralainen-maksaa/ "He armotonna veivät osuudet orpojen He söivät lesken leivät, on Herra nähnyt sen"

      Vai onko parempi/kevyempi valittaa Sosialistisen KeppihevosPorukan SKP sivulla jota ei juuri kukaan lue? Eipäs marx kylläpäs marx eipäs juupas ...

      Halla-aho 7.6. "Vähän valikoivaa tämä paheksuminen. Kun Obaman nimittämä Bruce Oreck kommentoi jatkuvasti Suomen sisäpolitiikkaa ja haukkui perussuomalaisten äänestäjiä, se oli vain uudenlaista ja raikasta diplomatiaa" https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005709011.html Yhdysvaltojen lähettilään saapuminen Suomeen oli hyvä uutinen, mutta Yhdysvaltojen lähettilään saapuminen Saksaan ei ollut.

    • Partacus

      Hallaahon äänestäjä toimii aivan Hitlerin propagandaopin mukaisesti ja joku työeläkeläinen säestää. He syyttävät työläisiä kateellisiksi kun rikkaat rikastuvat ja että työläiset olisivat syyllisiä rikkauksien kasaantumisesta yhä harvemmille. Siinä mielessä ovat, koska eivät ole kyenneet pitämään puoliaan tulonjakotaistelussa.

      Aloitus toi esiin Suomessa vallitsevan samanlaisen trendin mikä on vallalla kautta kapitalistisen maailman. Pääomat kasaantuvat kuten Marx näki jo aikanaan taloustutkimuksissaan. Pääomien kasaantuminen johtaa myös niiden kasaantumiseen yksilöille, miljardööreille. Mikäli meno jatkuu, jostain kapitalistista tulee ensimmäinen biljonääri varallisuudessa.
      Raha tuo valtaa. Poliittinen demokratia kapenee yksityisomistajien varallisuuden kasvun mukana.

      Suomessa tuotettu virallinen tutkimus vahvistaa täälläkin toteutuvan Marxin löytämän pääomien kasaantumisen lain. Varallisuus kasaantuu ja tulerot kasvavat.
      Yllä esitetty kaksikko vetää tutkimuksesta herneet nenäänsä. Antavat ymmärtää, ettei noita seikkoja saisi tutkia tai ainakin tulisi pitää totuus salassa kansalta!! Kummallista tai sitten aivan normaalia äärioikeistolta.
      Molemmat vastaavat valtaisalla työväen suuntaan vihamielisellä agendalla.

      Suomessa on 200 000 yksinyrittäjää. Heistä kukaan ei tienaa yhtään enempää kuin ammattimies yksinyrittäjän alalla. Tutkimuksen mukaan heistä valtaosa tienaa alle palkkatyöläisen keskivuosiansion. He eivät ole eikä myöskään pienyritysten omistajat 10 prosentin joukossa maamme varakkaimmassa ryhmässä.

      Marx on oikeassa. Edellä olleet kaksi äärioikeistolaista ovat väärässä. Haukkuvat kaikkea muuta kuin pysyisivät asiassa.

      ps. Ammattiliittojen tehtävä ei ole toimia bisneksessä. Muutamien liittojohtajien palkat ovat kohtuuttomat. Näistä syntyy työläisaristokratia. Porvari ostaa toisaalla rahalla tiettyä työväenluokan osaa uskolliseksi itselleen.
      Tällainen riesa ja vaara on työväenliikkeessäkin huomioitava vaaratekijä.
      Kaksikko ei kuitenkaan huomannut suuromistajissa mitään vikaa. Vika olisikin työväenliikkeen muutamissa keskipalkkaa korkeammin nauttivissa.
      Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että työväenliikkeen palkallisille edustajille riittäisi maksimipalkkana korkeimman ammattiryhmän palkka tai korkeintaan se kaksinkertaisena.

      • Se vain on Partacusi niin, että vain kapitalismissa päästään hyvinvointia edes tavoittelemaan. Siksi siihen kannattaa satsata jokaisen joka on hyvinvoinnistaan kiinnostunut. Kateellinen ei kannata olla mutta kannattaa pyrkiä joukkoon mahdollisuuksien mukaan. Kun on sitkeä ja kyvykäs niin se onnistuu. Se ei onnistu jos aikoo jäädä pelkäksi hitsariksi telakalle mutta alkamalla hitsaamaan vaikka auroja tai mitä hyvänsä mikä on myytävissä niin mahdollisuudet kasvavat kunhan löytää hyvän myyntimiehen jos itse ei siihen ryhmään kuulu.

        Pääomat varmaan kasaantuvatkin mutta entä sitten? Vain pääomien avulla yhteiskunta pyörii, ilman ei olisi mitään kuten Neukkulakokeilusta olemme oppineet. Kun on miljardöörejä niin entä sitten? He eivät pysty edes pientä osaa käyttämään hyödykseen muutoin kuin jakamalla niitä varojaan muille ja mitä laajemmalle sen parempi. Siten syntyy työtä ja Partacusikin saa aamupuuronsa.

        Jos meistä ja teistä jokainen keräisi pääomaa niin siitä olisi jokaiselle hyötyä jo pienessäkin mittakaavassa. Kun pääomaa on vaikka vain muutaman kuukauden nettopalkka niin siinä säästää paljon kun kaikki saa käteisellä yleensä vielä tingittyyn hintaan eikä joudu maksamaan korkoja eikä tilinhoitomaksuja. Pääoma on siis hyödyllistä joten ala sinäkin kokoamaan!

        Jos olet yksinyrittäjistä tuota mieltä niin sehän selvittää suuret työttömyysluvut kirkkaasti. Työntekijöille maksetaan liikaa, heillekin pitää alkaa maksamaan tulosten mukaan ajan sijasta. Silloin olomme tasapäistyy. Tulos kun ei synny tyhjästä kuten ay mafian mafiosot kuvittelevat.

        Minä en hauku mutta osoitan sen mikä on väärin ja miten se pitää korjata, jos sitä pitää haukkumisena on täysi pölvästi, vai mitä Partacusi?

        Ei meillä ketään osteta, osa teistäkin vaan kuuluu fiksumpien joukkoon ja pärjää mafian orjia paremmin. Mitä vikaa olisikaan suuromistajissa? Suuromistajathan ovat vain suuren joukon työnantajia joko suoraan tai välillisesti. Ilman omistajia ei olisi oikeastaan muuta kuin komutyyliin kurjuutta. Isokaan palkka ei ole ongelma jos sen on oikeasti ansainnut. Sehän se onkin se suurin ongelma kun jossain kabinetissa päätetään palkoista ilman että tunnetaan yhdenkään työntekijän todellista tuottavuutta. Tuolla yksinyrittäjä osallasi todistit mafian vaativan ylisuuria palkkoja jotka sitten ovat syynä suurtyöttömyyteen ja moneen muuhun ongelmaan.


    • Pettua_pöytään

      Mitenkähän rikkaita nämä nykyiset köyhät ovat olleetkaan sata vuotta sitten, kun kapitalismi ei ollut vielä tehnyt heistä köyhiä?

      • sairaan_ahne_oikeisto

        Ahneuden absoluuttinen kasvaminen tuottaa yhä vaan enemmän köyhiä, jotka 100 vuotta sitten olisivat jo kuolleet nälkään.


      • sairaan_ahne_oikeisto kirjoitti:

        Ahneuden absoluuttinen kasvaminen tuottaa yhä vaan enemmän köyhiä, jotka 100 vuotta sitten olisivat jo kuolleet nälkään.

        Työllään vaurastuminen ei ole ahneutta vaan viisautta! Tässä työ on sitä omaa työtä!


    • emme-pelkää
      • Hallaahon.äänestäjä44

        Sosialistisen KeppihevosPorukan SKP ideologia on sortunut pand-sosialistiseen trotskilaiseen puheenjohtajaan ja tradeunionistien lauluihin

        ennen laulettiin toveri Viljasesta jonka ohrana murhasi

        Halla-aho 7.6. "Mies on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen kaksi vuotta sitten, ja häntä epäillään 11-vuotiaan tytön raiskauksesta tänä vuonna, mutta niin vain kulki vapaana" https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806072200998239_ul.shtml 14-vuotias Susanna raiskattiin ja murhattiin - katosi yli kaksi viikkoa sitten Saksassa


      • persuilu_on_mielisairaus
        Hallaahon.äänestäjä44 kirjoitti:

        Sosialistisen KeppihevosPorukan SKP ideologia on sortunut pand-sosialistiseen trotskilaiseen puheenjohtajaan ja tradeunionistien lauluihin

        ennen laulettiin toveri Viljasesta jonka ohrana murhasi

        Halla-aho 7.6. "Mies on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen kaksi vuotta sitten, ja häntä epäillään 11-vuotiaan tytön raiskauksesta tänä vuonna, mutta niin vain kulki vapaana" https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806072200998239_ul.shtml 14-vuotias Susanna raiskattiin ja murhattiin - katosi yli kaksi viikkoa sitten Saksassa

        Jotkut ne vaan jaksaa kiihottua raiskausuutisista ... melko sairasta touhua sekin


    • 3873758

      Ei kun köyhät rikastuvat myös. Alle dollarilla päivässä elävät ihmiset ovat kohta muisto vain, jos sodat tai kommunismi eivät paikallisesti kehitystä katkaise. Miten kommari selittää tämä kapitalismin riemuvoiton, kun pohjoiskorealaiset elävät samaan aikaan ihmisulosteesta saamiaan loisia täynnä?

      • Kommunistihan ei näe omaa tilaansa kuin aina niihin verraten jotka ovat häntä fiksumpia elämässä. Jos joku ostaa Mersun ja komu joutuu vanhaan Mosseen tyytymään on se suuri vääryys. Komuloinen ei ota huomioon sitä miten se Mersu on ansaittu ja mihin pitää ryhtyä jos aikoo saada Mersun itselleenkin.

        Vaurastuminen vaatii työn lisäksi älliä siitä mistä työstä se vaurastuminen alkaa mutta kun koko remmille on opetettu vain jotta kun pysyt karsinassasi ja teet vain pakolliset niin ay mafian sopimusten siunaus lankeaa päällesi.

        Tuo siunaus ei kuitenkaan pitkänkään päälle suo mitään todellista vaan jos oikeasti haluaa vaurastua ja vaihtaa vanhan Mossen uuteen Mersuun on oltava yksilö joka saa aikaan jotain mistä maksetaan enemmän kuin rutiinista.

        Komuloinen vertaa elintasoaan vain niihin joilla se fiksuudesta johtuen on häntä parempi tässä maailmassa olkoon se fiksumpi sitten missä hyvänsä maapallon päällä. Hän ei osaa arvostaa sitä, että maailman väestön suuri enemmistö tulee toimeen murto-osalla siitä mitä hän sossun tukinakin saa elämiseensä jos niihin joutuu tyytymään.

        Monet meillä kuvittelevat jotta maaten pitää saada samat edut joita varten toiset raatavat pitkää päivää ilman mitään työajan rajoja kuten yrittäjät ja yritysten johto yleisesti. Joskus tuntuu siltä, että ay orjat haukkuvat työnantajan perseennuolijoiksi niitä jotka todella ansaitsevat palkkansa. Onhan mafian soppareissa tarkat ajat niin työn suorittamiselle kuin kahvi- ja ruokatunneillekin ja ne ovat havaintoni mukaan monelle se työpäivän kohokohta vaikka niiden pitäisi olla työn rinnalla vain harmittavainen katko.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kommunistihan ei näe omaa tilaansa kuin aina niihin verraten jotka ovat häntä fiksumpia elämässä. Jos joku ostaa Mersun ja komu joutuu vanhaan Mosseen tyytymään on se suuri vääryys. Komuloinen ei ota huomioon sitä miten se Mersu on ansaittu ja mihin pitää ryhtyä jos aikoo saada Mersun itselleenkin.

        Vaurastuminen vaatii työn lisäksi älliä siitä mistä työstä se vaurastuminen alkaa mutta kun koko remmille on opetettu vain jotta kun pysyt karsinassasi ja teet vain pakolliset niin ay mafian sopimusten siunaus lankeaa päällesi.

        Tuo siunaus ei kuitenkaan pitkänkään päälle suo mitään todellista vaan jos oikeasti haluaa vaurastua ja vaihtaa vanhan Mossen uuteen Mersuun on oltava yksilö joka saa aikaan jotain mistä maksetaan enemmän kuin rutiinista.

        Komuloinen vertaa elintasoaan vain niihin joilla se fiksuudesta johtuen on häntä parempi tässä maailmassa olkoon se fiksumpi sitten missä hyvänsä maapallon päällä. Hän ei osaa arvostaa sitä, että maailman väestön suuri enemmistö tulee toimeen murto-osalla siitä mitä hän sossun tukinakin saa elämiseensä jos niihin joutuu tyytymään.

        Monet meillä kuvittelevat jotta maaten pitää saada samat edut joita varten toiset raatavat pitkää päivää ilman mitään työajan rajoja kuten yrittäjät ja yritysten johto yleisesti. Joskus tuntuu siltä, että ay orjat haukkuvat työnantajan perseennuolijoiksi niitä jotka todella ansaitsevat palkkansa. Onhan mafian soppareissa tarkat ajat niin työn suorittamiselle kuin kahvi- ja ruokatunneillekin ja ne ovat havaintoni mukaan monelle se työpäivän kohokohta vaikka niiden pitäisi olla työn rinnalla vain harmittavainen katko.

        Kuule tavallinen duunari ON helkatin iloinen JOS hänellä on TYÖPAIKKA josta saa palkkaa sen verran, että laskut, asumisen ja ruuan saa ostettua. Siinä sinulle kateutta.

        Tavallinen duuanri opiskelee, suorittaa ammattitukintoja ja kehittää ITSEÄÄN niin paljon kuin rahkeet ikinä myöten antavat! Aina.

        Tavallinen duunari ostaa uuden ASUNNON, auton ja kesämökin HETI kun talous sen sallii!

        Miten on tämän yber - osaajien laita sen vähäosiasten arvostuksen kanssa?Kysyn vaan, miten se arvostus ilmenee arjessa?

        Ay - liikkeen jäsenet ymmärtävät, että levätä ja tankata pitää, että se aattovauhti sorvin ääressä pysyy yllä! Ay - liikkeesä KUKAAN ei kuvittele tai halua maaten etuja kenellekkään.


      • 3873758
        köyhäkomukka kirjoitti:

        Kuule tavallinen duunari ON helkatin iloinen JOS hänellä on TYÖPAIKKA josta saa palkkaa sen verran, että laskut, asumisen ja ruuan saa ostettua. Siinä sinulle kateutta.

        Tavallinen duuanri opiskelee, suorittaa ammattitukintoja ja kehittää ITSEÄÄN niin paljon kuin rahkeet ikinä myöten antavat! Aina.

        Tavallinen duunari ostaa uuden ASUNNON, auton ja kesämökin HETI kun talous sen sallii!

        Miten on tämän yber - osaajien laita sen vähäosiasten arvostuksen kanssa?Kysyn vaan, miten se arvostus ilmenee arjessa?

        Ay - liikkeen jäsenet ymmärtävät, että levätä ja tankata pitää, että se aattovauhti sorvin ääressä pysyy yllä! Ay - liikkeesä KUKAAN ei kuvittele tai halua maaten etuja kenellekkään.

        Totta kai se on mukavaa viedä työpaikka ja nostella riskitöntä rahaa. Mutta tämä yhteiskunta tarvitsee kipeästi työpaikkoja vievien ihmisten sijaan niitä luovia ihmisiä. Sen vuoksi pitää olla kunnon kannusteet niille, jotka palkaavat muita tai luovat edes oman työpaikkansa.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Kuule tavallinen duunari ON helkatin iloinen JOS hänellä on TYÖPAIKKA josta saa palkkaa sen verran, että laskut, asumisen ja ruuan saa ostettua. Siinä sinulle kateutta.

        Tavallinen duuanri opiskelee, suorittaa ammattitukintoja ja kehittää ITSEÄÄN niin paljon kuin rahkeet ikinä myöten antavat! Aina.

        Tavallinen duunari ostaa uuden ASUNNON, auton ja kesämökin HETI kun talous sen sallii!

        Miten on tämän yber - osaajien laita sen vähäosiasten arvostuksen kanssa?Kysyn vaan, miten se arvostus ilmenee arjessa?

        Ay - liikkeen jäsenet ymmärtävät, että levätä ja tankata pitää, että se aattovauhti sorvin ääressä pysyy yllä! Ay - liikkeesä KUKAAN ei kuvittele tai halua maaten etuja kenellekkään.

        Osa kouluttautuu osa ei. Yrityksessänikin pari työntekijää suoritta AMK insinöörin paperit työn ohessa ja toinen jäi töihin toinen siirtyi varsin pian isompaan yhtiöön. Heillä kouluttautuminen onnistui koska oli motivaatiota ja työnantaja mahdollisti mahdolliset opiskelun vaatimat poissaolot.

        En tiedä mistä sinä noiden über osaajien ammattikunnan kuvittelet tulevan mutta sinun mielikuvituksessasi niitä näyttää vilisevän. Ûber on saksaa joten se kirjoitetaan ü kirjaimella!


      • köyhäkomukka
        3873758 kirjoitti:

        Totta kai se on mukavaa viedä työpaikka ja nostella riskitöntä rahaa. Mutta tämä yhteiskunta tarvitsee kipeästi työpaikkoja vievien ihmisten sijaan niitä luovia ihmisiä. Sen vuoksi pitää olla kunnon kannusteet niille, jotka palkaavat muita tai luovat edes oman työpaikkansa.

        Suksi riskines niin pitkälle kuin pippuri kasvaa! On melkoinen aivopieru kun saadaan työnantajan TARVITSEMASTA ja palkkaamasta duunarista duunipaikan viejä ja vieläpä "riskittömästi"! Veetu mitä skeidaa!
        Kyllä duunarilla sitä riskiä piisaa. Illalla menet nukkumaan yritys X:npalkkalistoilla ja heräät yritys Y:n duunarina ja voit joutua irtisanotuksi, lomautetuksi, osa - aikaistetuksi tai määräaikaistetuksi. Siinä mietit millä ELÄMINEN rahoitetaan? Siinä on riskiä ihan tarpeeksi varsinkin jos olet firman yrityslainan TAKAAJANA!! Riskiä löytyy!
        Kun työmarkkinat ovat pirstaloituneet, mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma niin siinä saa olla todella LUOVA, että arki sujuu jotenkin!


      • 3873758
        köyhäkomukka kirjoitti:

        Suksi riskines niin pitkälle kuin pippuri kasvaa! On melkoinen aivopieru kun saadaan työnantajan TARVITSEMASTA ja palkkaamasta duunarista duunipaikan viejä ja vieläpä "riskittömästi"! Veetu mitä skeidaa!
        Kyllä duunarilla sitä riskiä piisaa. Illalla menet nukkumaan yritys X:npalkkalistoilla ja heräät yritys Y:n duunarina ja voit joutua irtisanotuksi, lomautetuksi, osa - aikaistetuksi tai määräaikaistetuksi. Siinä mietit millä ELÄMINEN rahoitetaan? Siinä on riskiä ihan tarpeeksi varsinkin jos olet firman yrityslainan TAKAAJANA!! Riskiä löytyy!
        Kun työmarkkinat ovat pirstaloituneet, mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma niin siinä saa olla todella LUOVA, että arki sujuu jotenkin!

        Totta kai työntekijä voi menettää työpaikan, mutta eihän sitä olisi ilman työntekijäksi ryhtymistä ollut muutenkaan. Näin ollen mitään riskiä ei seuraa siitä, että ryhtyy työntekijäksi. Yrittäjällä on aivan toisin, kun lainaa tai säästöjä vaaditaan. Aika epätasa-arvoista... varsinkin kun yrittäjä on yhteiskunnalle paljon hyödyllisempi, sillä hän luo työtä, ei vie sitä.


      • köyhäkomukka
        3873758 kirjoitti:

        Totta kai työntekijä voi menettää työpaikan, mutta eihän sitä olisi ilman työntekijäksi ryhtymistä ollut muutenkaan. Näin ollen mitään riskiä ei seuraa siitä, että ryhtyy työntekijäksi. Yrittäjällä on aivan toisin, kun lainaa tai säästöjä vaaditaan. Aika epätasa-arvoista... varsinkin kun yrittäjä on yhteiskunnalle paljon hyödyllisempi, sillä hän luo työtä, ei vie sitä.

        Just! Yrittäjä voi mennä konkurssiin, duunari menettää työnsä ja toimeentulonsa, ihan sama RISKI!
        Yrittäjä, yritys voi kuule olla helvetin HAITALLINEN, ei vain yhteiskunnalle vaan koko ihmiskunalle ja monen sukupolven ajaksi! Muistellaan hiukan Pekka Perää ja Talvivaaraa ja entäs tämä kilpailutuksen kukkanen OLKILUOTO!!
        Vattu, että on pölijää, mutta ostaa täytyy kun halvalla saa. Pääoma voi menettää pääomansa, mutta DUUNARILLA säilyy osaamisensa se ei häviä mihinkään!
        Lainaa ja säästöjä vaaditaan! Säästöjä vaaditaan työttömiltä, eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja LAPSILTA, että yrittäjät saavat toimitilat, inffrakstuurinsa, logistiikkansa ja TOIMEENTULOTUKEA = YRITYSTUKI!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Osa kouluttautuu osa ei. Yrityksessänikin pari työntekijää suoritta AMK insinöörin paperit työn ohessa ja toinen jäi töihin toinen siirtyi varsin pian isompaan yhtiöön. Heillä kouluttautuminen onnistui koska oli motivaatiota ja työnantaja mahdollisti mahdolliset opiskelun vaatimat poissaolot.

        En tiedä mistä sinä noiden über osaajien ammattikunnan kuvittelet tulevan mutta sinun mielikuvituksessasi niitä näyttää vilisevän. Ûber on saksaa joten se kirjoitetaan ü kirjaimella!

        Niin mitenkä hyväosaiset arvostavat niitä ihmisiä joilla ei ole mitään, miten se näkyy toimisanne?
        Osa yrittäjistä on täysipäisiä osa ei, joka lähtöön löytyy!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Suksi riskines niin pitkälle kuin pippuri kasvaa! On melkoinen aivopieru kun saadaan työnantajan TARVITSEMASTA ja palkkaamasta duunarista duunipaikan viejä ja vieläpä "riskittömästi"! Veetu mitä skeidaa!
        Kyllä duunarilla sitä riskiä piisaa. Illalla menet nukkumaan yritys X:npalkkalistoilla ja heräät yritys Y:n duunarina ja voit joutua irtisanotuksi, lomautetuksi, osa - aikaistetuksi tai määräaikaistetuksi. Siinä mietit millä ELÄMINEN rahoitetaan? Siinä on riskiä ihan tarpeeksi varsinkin jos olet firman yrityslainan TAKAAJANA!! Riskiä löytyy!
        Kun työmarkkinat ovat pirstaloituneet, mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma niin siinä saa olla todella LUOVA, että arki sujuu jotenkin!

        N ykyisin sopimuksinhan jokainen palkattu työntekijä on riski työnantajalle. Jos yrityksessä on 1000 työläistä niin yhden riskin laukeaminen on pikku juttu, ehkä, mutta jos on kyseessä 5 - 10 henkeä työllistävä yritys niin yksikin joka ei ole oikealla paikalla on suuri riski muillekin työntekijöille.

        Jokaisen on oikeasti ansaittava palkkansa eli työn tuloksen on oltava niin suuri jotta sitä myytäessä kulut peittyvät ja jää riittävä kate yritykselle sekä mahdollisten ei niin tuottavien työntekijöiden varalle. Muut työntekijäthän joutuvat paikkaamaan saamattoman työntekijän tulosvajeen.

        Jos olet hyvä, osaava ja tuottava työntekijä niin yrittäjä jopa tinkii omista tuloistaan saadakseen sinut pidettyä. Se on faktaa jota komuloinen ei ymmärrä koska on ay mafian aivopesemä. Totuus on kuitenkin jotta vain harva on todella hyvä työläinen ja siihen pitää saada korjaus sopimusteitse. Palkan on alettava seuraamaan tulosta ei aikaa joka sen tekemiseen on käytetty. On siis sama teetkö jonkun työn tunnissa vai päivässä niin siitä aina maksetaan sama palkka.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Niin mitenkä hyväosaiset arvostavat niitä ihmisiä joilla ei ole mitään, miten se näkyy toimisanne?
        Osa yrittäjistä on täysipäisiä osa ei, joka lähtöön löytyy!

        Kaikki suomalaiset ovat hyväosaisia jos vertaa maailman keskiarvoon. Täällä taas se onko se osa parempi vai huonompi riippuu paljon henkilön omasta panostuksesta ja aktiivisuudesta joka alkaa jo koulu ja opiskelu aikana. Olen tässä tänä keväänä jutellut kolmen uuden ylioppilaan kanssa (sukulaisia) ja jokaisella heistä oli selvänä se unelma-ammatti johon he tähtäävät opiskelemaan jos vain pääsevät.

        Se pitäisi olla jo alemmillakin luokilla vaikka sitten ammatti-instituuttiin mentäessä. Siitäkin kun on tänään mahdollisuus ponnistaa eteenpäin aknakin AMK tasolle.

        Huono-osaisuus ei välttämättä ole nuoren vika vaan monesti vanhempien jotka ovat aina menneet siitä missä aita on matalin ja ovat paesueensa opettaneet sossun asiakkaaksi periaatteella, miksi mennä töihin kun muutoinkin elää!

        Täysipäinen on arvio johon ehkä meille kummallakaan ei ole pätevyyttä mennä sanomaan sitä eikä tätä. Mielestäni täysipäinen on varsin korkealle koulutettu ja omaa taloudenkin saralta kykyjä selvitä plussalle.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        N ykyisin sopimuksinhan jokainen palkattu työntekijä on riski työnantajalle. Jos yrityksessä on 1000 työläistä niin yhden riskin laukeaminen on pikku juttu, ehkä, mutta jos on kyseessä 5 - 10 henkeä työllistävä yritys niin yksikin joka ei ole oikealla paikalla on suuri riski muillekin työntekijöille.

        Jokaisen on oikeasti ansaittava palkkansa eli työn tuloksen on oltava niin suuri jotta sitä myytäessä kulut peittyvät ja jää riittävä kate yritykselle sekä mahdollisten ei niin tuottavien työntekijöiden varalle. Muut työntekijäthän joutuvat paikkaamaan saamattoman työntekijän tulosvajeen.

        Jos olet hyvä, osaava ja tuottava työntekijä niin yrittäjä jopa tinkii omista tuloistaan saadakseen sinut pidettyä. Se on faktaa jota komuloinen ei ymmärrä koska on ay mafian aivopesemä. Totuus on kuitenkin jotta vain harva on todella hyvä työläinen ja siihen pitää saada korjaus sopimusteitse. Palkan on alettava seuraamaan tulosta ei aikaa joka sen tekemiseen on käytetty. On siis sama teetkö jonkun työn tunnissa vai päivässä niin siitä aina maksetaan sama palkka.

        Työnantaja ja työntekijä voivat tänä päivänä SOPIA työnehdoista ihan mitä haluavat jos lait ja sopimukset täyttyvät.
        Työnantajan TEHTÄVÄ on järjestää työ niin, että se on tuottavaa työntekijöiden henkilökohtaisita eroista huolimatta ja REKRYTOIDA sellaista henkilökuntaa joka osaa ja haluaa tehdä ja oppia!
        Yrittäjä on DIKTAATTORI, joka yksin päättää mitä tehdään, kuka tekee ja missä tehdään! Jos tätä osaa yrittämisestä ei osata niin siinä ei auta herttaiset silmätkään, hatuiksi menee ja konkurssia pukkaa!
        Palkan on seurattava tulosta ei aikaa, unen näköä sanon minä! Yksikään yritys ei pärjää jos duunarit saa kupata päivän jonkun homman kimpussa jonka PITÄÄ valmistua päivässä! Vattu mitä uunoilua!
        Sellainen yrittäjä on entinen ennen kuin ehtii kissaa sanoa. Tämä on faktaa.
        Oli kysymys siitä miten te hyväosaiset arvostatte niitä joilla ei ole mitään? Kirjoitit tuolla aikaisemmin, että komuloiset eivät arvosta sitä, että maailmassa on ihmisiä joilla on paljon vähemmän kuin mitä suomalainen sosiaaliturva on vaan vertaavat osaansa parempi osaisiin yrittäjiin, omistajiin jne.
        Miksi duuarien pitää verrata toimeentuloaan johonkin 20€ - 30€/kk liksaan koska silloin täällä ei elä kukaan, ei duunari, ei yrittäjä, ei virkamiehet, ei opettajat. Pankit menee nurin, valtio ja kunnat jäävät tyhjän päälle.
        Ehkä niin pitää käydä ja tänne tulee ulkomaalaisia yrityksiä, yrittäjiä jotka tekevät asioita eivät vain valita.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Työnantaja ja työntekijä voivat tänä päivänä SOPIA työnehdoista ihan mitä haluavat jos lait ja sopimukset täyttyvät.
        Työnantajan TEHTÄVÄ on järjestää työ niin, että se on tuottavaa työntekijöiden henkilökohtaisita eroista huolimatta ja REKRYTOIDA sellaista henkilökuntaa joka osaa ja haluaa tehdä ja oppia!
        Yrittäjä on DIKTAATTORI, joka yksin päättää mitä tehdään, kuka tekee ja missä tehdään! Jos tätä osaa yrittämisestä ei osata niin siinä ei auta herttaiset silmätkään, hatuiksi menee ja konkurssia pukkaa!
        Palkan on seurattava tulosta ei aikaa, unen näköä sanon minä! Yksikään yritys ei pärjää jos duunarit saa kupata päivän jonkun homman kimpussa jonka PITÄÄ valmistua päivässä! Vattu mitä uunoilua!
        Sellainen yrittäjä on entinen ennen kuin ehtii kissaa sanoa. Tämä on faktaa.
        Oli kysymys siitä miten te hyväosaiset arvostatte niitä joilla ei ole mitään? Kirjoitit tuolla aikaisemmin, että komuloiset eivät arvosta sitä, että maailmassa on ihmisiä joilla on paljon vähemmän kuin mitä suomalainen sosiaaliturva on vaan vertaavat osaansa parempi osaisiin yrittäjiin, omistajiin jne.
        Miksi duuarien pitää verrata toimeentuloaan johonkin 20€ - 30€/kk liksaan koska silloin täällä ei elä kukaan, ei duunari, ei yrittäjä, ei virkamiehet, ei opettajat. Pankit menee nurin, valtio ja kunnat jäävät tyhjän päälle.
        Ehkä niin pitää käydä ja tänne tulee ulkomaalaisia yrityksiä, yrittäjiä jotka tekevät asioita eivät vain valita.

        Onkohan noin kk jotta yritys/yrittäjä saa vapaasti sopia työntekijän kanssa vain lakeja noudattaen? En usko sillä silloin ay mafian mahti olisi entistä mutta vieläkinhän ne uhkailevat ja kiristelevät kuitenkaan itse miettimättä mikä heissä on vialla. Mafiosot kun eivät tunnusta tekemiään virheitä vaan muiden on kannattava niiden kustannukset ja ne muut ovat yrittäjät ja työttömät sekä aikaansaavat työläiset.

        Kun rekrytoit uuden työntekijän vaikka koeajalla niin se ei kerro kuin osatotuuden jos koeaika on alle 10 vuotta. Kuka tahansa kestää työntekoa jos siitä saa palkinnon pari - kolme kuukautta mutta jos ei aina koeajan jälkeen halua vaihtaa työntekijää niin miten häneen pääsee käsiksi siten että saa kuvan hänestä kokonaisuutena jos hän sitä pyrkii piilottamaan?

        Tulos on parempi palkanmaksun määre kuin aika sillä se antaa mahdollisuuden hyviinkin ansioihin mutta ei lisää muiden työntekijöiden ansainta ongelmia koska jokainen saa ansionsa mukaan. Jos olet tuottoisa saat enemmän kuin se jolla homma kestää pidempään.

        On totta ettette arvosta sitä miten hyvin teillä on vaikka olette saamattomia koska elätte maassa jossa sossu maksaa enemmän kuin moni saa maailmassa työn tekemisestä. Silloin pitäisi kiittää kapitalismin autuuttavaa voimaa koska se on kyennyt asian noin järjestämään vaikka oma edustajanne ay mafia on koko ajan pistämässä kapuloita rattaisiin.

        En usko jotta sosiaaliturvan saajat ovat niin oleellisia pankkitallettajia tai muutoin heidän maksullisia palvelujaan käyttäviä, että heidän minkään sortin muutoksensa vaikuttaisi pankkien talouteen. Harvalla teistä en edes 10'000€ pankkitalletuksia saatikka isompia.

        Jos ulkolaiset yritykset toimivat suomalaisilla ehdoilla niin mikään ei muutu! Tietysti jos ne eivät maksa tänne verojaan vaan keplottelevat ne jonnekin paratiiseihin niin helpottaisihan se suomalaisiakin yrityksiä jos siitä ei niin melskattaisi.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Onkohan noin kk jotta yritys/yrittäjä saa vapaasti sopia työntekijän kanssa vain lakeja noudattaen? En usko sillä silloin ay mafian mahti olisi entistä mutta vieläkinhän ne uhkailevat ja kiristelevät kuitenkaan itse miettimättä mikä heissä on vialla. Mafiosot kun eivät tunnusta tekemiään virheitä vaan muiden on kannattava niiden kustannukset ja ne muut ovat yrittäjät ja työttömät sekä aikaansaavat työläiset.

        Kun rekrytoit uuden työntekijän vaikka koeajalla niin se ei kerro kuin osatotuuden jos koeaika on alle 10 vuotta. Kuka tahansa kestää työntekoa jos siitä saa palkinnon pari - kolme kuukautta mutta jos ei aina koeajan jälkeen halua vaihtaa työntekijää niin miten häneen pääsee käsiksi siten että saa kuvan hänestä kokonaisuutena jos hän sitä pyrkii piilottamaan?

        Tulos on parempi palkanmaksun määre kuin aika sillä se antaa mahdollisuuden hyviinkin ansioihin mutta ei lisää muiden työntekijöiden ansainta ongelmia koska jokainen saa ansionsa mukaan. Jos olet tuottoisa saat enemmän kuin se jolla homma kestää pidempään.

        On totta ettette arvosta sitä miten hyvin teillä on vaikka olette saamattomia koska elätte maassa jossa sossu maksaa enemmän kuin moni saa maailmassa työn tekemisestä. Silloin pitäisi kiittää kapitalismin autuuttavaa voimaa koska se on kyennyt asian noin järjestämään vaikka oma edustajanne ay mafia on koko ajan pistämässä kapuloita rattaisiin.

        En usko jotta sosiaaliturvan saajat ovat niin oleellisia pankkitallettajia tai muutoin heidän maksullisia palvelujaan käyttäviä, että heidän minkään sortin muutoksensa vaikuttaisi pankkien talouteen. Harvalla teistä en edes 10'000€ pankkitalletuksia saatikka isompia.

        Jos ulkolaiset yritykset toimivat suomalaisilla ehdoilla niin mikään ei muutu! Tietysti jos ne eivät maksa tänne verojaan vaan keplottelevat ne jonnekin paratiiseihin niin helpottaisihan se suomalaisiakin yrityksiä jos siitä ei niin melskattaisi.

        Tulos palkanmaksun määreenä ei toimi. Ei opetuksessa, siinä on AIKA missä asiat opetellaan ja tuloksia niitäkin pitää tulla.
        Hammaslääkäri ei voi porata kuin hidastetussa filmissä, siinäkin AIKA ja taito ratkaisee. Samoin junien, bussienkuljettajat heilläkin aika on hyvinkin tarkaan määrätty. Kuljetusala ylipäänsä ahtaus mukaanlukien, laivoilla on minuuttiaikataulut.
        Ja yrityksellä kuin yrityksellä KILAPAILUVALTTINA on AIKA TULOS, nysväreitä ei kaipaa kukaan!!
        Yrittäjä, yritys voi sopia ihan vapaasti jos lait ja sopimukset täyttyvät, siihen ei voipuuttua kukaan!
        Arvostatko sinä edes duunareita, ET PALANEEN PUUPENNIN VERTAA, saati muita osattomia muualla maailmassa!
        Voi vattu Extyökkäri!! Olet USEASTI todistellut minulle kuinka teitä RIKKAITA, hyväosaisia on niin vähän, että heidän maksamansa verot eivät muuta yhtään mitään, ovat kuin hyttysen tiiti Itämeressä kun taas meitä duunareita on 1000 000 , että maailma heiluu heidän mukanaan ja kuule igengör se on totta!
        Kun duunarit eivät enää PYSTY ottamaan lainaa, ei edes niitä nykyisen pankkimaailman tuottoisimpia pikavippejä niin kyllä siinä pankki tekee konkan ja komeasti! Kun duunareilla ei ole varaa ELÄMISEEN niin se on kuule teiltä RIKKAILTA pois, joka sentti. Asuntoja ei rakenneta,autoja ei myydä, kaupasta haetaan suolaa, joko "yleisavaimella" tai ostetaan.
        Yhteiskunta KUOLEE!!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Tulos palkanmaksun määreenä ei toimi. Ei opetuksessa, siinä on AIKA missä asiat opetellaan ja tuloksia niitäkin pitää tulla.
        Hammaslääkäri ei voi porata kuin hidastetussa filmissä, siinäkin AIKA ja taito ratkaisee. Samoin junien, bussienkuljettajat heilläkin aika on hyvinkin tarkaan määrätty. Kuljetusala ylipäänsä ahtaus mukaanlukien, laivoilla on minuuttiaikataulut.
        Ja yrityksellä kuin yrityksellä KILAPAILUVALTTINA on AIKA TULOS, nysväreitä ei kaipaa kukaan!!
        Yrittäjä, yritys voi sopia ihan vapaasti jos lait ja sopimukset täyttyvät, siihen ei voipuuttua kukaan!
        Arvostatko sinä edes duunareita, ET PALANEEN PUUPENNIN VERTAA, saati muita osattomia muualla maailmassa!
        Voi vattu Extyökkäri!! Olet USEASTI todistellut minulle kuinka teitä RIKKAITA, hyväosaisia on niin vähän, että heidän maksamansa verot eivät muuta yhtään mitään, ovat kuin hyttysen tiiti Itämeressä kun taas meitä duunareita on 1000 000 , että maailma heiluu heidän mukanaan ja kuule igengör se on totta!
        Kun duunarit eivät enää PYSTY ottamaan lainaa, ei edes niitä nykyisen pankkimaailman tuottoisimpia pikavippejä niin kyllä siinä pankki tekee konkan ja komeasti! Kun duunareilla ei ole varaa ELÄMISEEN niin se on kuule teiltä RIKKAILTA pois, joka sentti. Asuntoja ei rakenneta,autoja ei myydä, kaupasta haetaan suolaa, joko "yleisavaimella" tai ostetaan.
        Yhteiskunta KUOLEE!!

        Et ymmärrä koko ideaa joten ei kannata jatkaa. Kuulut joka tapauksessa kk komuminoriteettiin jolta ei kysytä mitään! Teitä kun ei ole missään päättäjän asemassa!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et ymmärrä koko ideaa joten ei kannata jatkaa. Kuulut joka tapauksessa kk komuminoriteettiin jolta ei kysytä mitään! Teitä kun ei ole missään päättäjän asemassa!

        Vai ei kysytä! Me keromme teille mitä teidän rauhaanne oikeasti kuuluu kun asiat niin vaatii!
        Ideasi on tämä vähemmän aikaan saava, hitaampi saa palkkaa vain siitä mitä on työpäivän aikaan saanut, mitä se sitten lineekin ja ahkerampi, nopeampi saa enemmän jos on aikaan saanut enemmän.
        Sinä et halua ymmärtää, käsittää, että suorituspalkkaus EI SOVI kaikille aloille, ei millään.
        Eikä se mikään autaaksi tekevä palkkausmuoto ole.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Vai ei kysytä! Me keromme teille mitä teidän rauhaanne oikeasti kuuluu kun asiat niin vaatii!
        Ideasi on tämä vähemmän aikaan saava, hitaampi saa palkkaa vain siitä mitä on työpäivän aikaan saanut, mitä se sitten lineekin ja ahkerampi, nopeampi saa enemmän jos on aikaan saanut enemmän.
        Sinä et halua ymmärtää, käsittää, että suorituspalkkaus EI SOVI kaikille aloille, ei millään.
        Eikä se mikään autaaksi tekevä palkkausmuoto ole.

        Ei ole merkitystä jos ette ole niissä elimissä joissa asioista päätetään. SKP tai muu komuloisten liittymä ei enää moneen vaalikauteen ole onnistunut saamaan edustajaa kuin pariin kolmeen kunnanvaltuustoon. Eduskuntaan eivät ensimmäistäkään eikä siinä ole muutosta näköpiirissä.

        Suurimmalle osalle sopii, on tietysti vahtimestareita ja joitain muita joiden kohdalla asiaa pitäisi miettiä mutta kunhan saadaan se edes tuotantoon niin siitä on hyvä alkaa!


      • 3873758
        köyhäkomukka kirjoitti:

        Just! Yrittäjä voi mennä konkurssiin, duunari menettää työnsä ja toimeentulonsa, ihan sama RISKI!
        Yrittäjä, yritys voi kuule olla helvetin HAITALLINEN, ei vain yhteiskunnalle vaan koko ihmiskunalle ja monen sukupolven ajaksi! Muistellaan hiukan Pekka Perää ja Talvivaaraa ja entäs tämä kilpailutuksen kukkanen OLKILUOTO!!
        Vattu, että on pölijää, mutta ostaa täytyy kun halvalla saa. Pääoma voi menettää pääomansa, mutta DUUNARILLA säilyy osaamisensa se ei häviä mihinkään!
        Lainaa ja säästöjä vaaditaan! Säästöjä vaaditaan työttömiltä, eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja LAPSILTA, että yrittäjät saavat toimitilat, inffrakstuurinsa, logistiikkansa ja TOIMEENTULOTUKEA = YRITYSTUKI!

        Yrittäjä menettää konkurssissa työnsä lisäksi myös kaiken, mitä yritykseen on sijoittanut! Jotta tilanne olisi yhdenvertainen, työntekijän pitäisi töihin tullessaan antaa työnantajalle esimerkiksi muutama kymppitonni, jotka sitten mahdollisessa konkurssissa menettää.


      • 3873758
        köyhäkomukka kirjoitti:

        Tulos palkanmaksun määreenä ei toimi. Ei opetuksessa, siinä on AIKA missä asiat opetellaan ja tuloksia niitäkin pitää tulla.
        Hammaslääkäri ei voi porata kuin hidastetussa filmissä, siinäkin AIKA ja taito ratkaisee. Samoin junien, bussienkuljettajat heilläkin aika on hyvinkin tarkaan määrätty. Kuljetusala ylipäänsä ahtaus mukaanlukien, laivoilla on minuuttiaikataulut.
        Ja yrityksellä kuin yrityksellä KILAPAILUVALTTINA on AIKA TULOS, nysväreitä ei kaipaa kukaan!!
        Yrittäjä, yritys voi sopia ihan vapaasti jos lait ja sopimukset täyttyvät, siihen ei voipuuttua kukaan!
        Arvostatko sinä edes duunareita, ET PALANEEN PUUPENNIN VERTAA, saati muita osattomia muualla maailmassa!
        Voi vattu Extyökkäri!! Olet USEASTI todistellut minulle kuinka teitä RIKKAITA, hyväosaisia on niin vähän, että heidän maksamansa verot eivät muuta yhtään mitään, ovat kuin hyttysen tiiti Itämeressä kun taas meitä duunareita on 1000 000 , että maailma heiluu heidän mukanaan ja kuule igengör se on totta!
        Kun duunarit eivät enää PYSTY ottamaan lainaa, ei edes niitä nykyisen pankkimaailman tuottoisimpia pikavippejä niin kyllä siinä pankki tekee konkan ja komeasti! Kun duunareilla ei ole varaa ELÄMISEEN niin se on kuule teiltä RIKKAILTA pois, joka sentti. Asuntoja ei rakenneta,autoja ei myydä, kaupasta haetaan suolaa, joko "yleisavaimella" tai ostetaan.
        Yhteiskunta KUOLEE!!

        Eipä tule mieleen ihan äkkiä sellaista työtä, jossa tuloksella ei olisi väliä. Kolareita ajava bussikuski, hampaat vahingossa halki poraava hammaslääkäri ja kontit vääriin laivoihin tökkivä ahtaaja tekevät aika huonoa tulosta.

        Asiakaspalaute on usein hyvä tapa arvioida tulosta, jos muita selviä kriteerejä onnistumiselle ei ole.


      • köyhäkomukka
        3873758 kirjoitti:

        Yrittäjä menettää konkurssissa työnsä lisäksi myös kaiken, mitä yritykseen on sijoittanut! Jotta tilanne olisi yhdenvertainen, työntekijän pitäisi töihin tullessaan antaa työnantajalle esimerkiksi muutama kymppitonni, jotka sitten mahdollisessa konkurssissa menettää.

        Mitäpä sekoilet? Kun työtekijä on työpaikkansa yrityslainojen takaajana ja yritys menee konkurssiin niin kyllä siinä lähtee takaajalta tuhkatkin pesästä!
        Niinhän yritykset saavat toimeentulotukea, esim, Talvivaara johon on uponnut milarjeja veronmaksajien rahaa ja lisää palaa!! Pörrö!
        Ei kuule minulekkaan tule mieleen yhtään sellaista työtä jossa tuloksella ei ole väliä. Oli kysymys suorituspalkasta, jota Extyökkäri markkinoi autaaksi tekevänä asiana, vaikka se ei sovi kaikille aloille.
        Koeta sinä tökkiä näppistäsi jotenkin järjellisellä tavalla.


      • 3873758
        köyhäkomukka kirjoitti:

        Mitäpä sekoilet? Kun työtekijä on työpaikkansa yrityslainojen takaajana ja yritys menee konkurssiin niin kyllä siinä lähtee takaajalta tuhkatkin pesästä!
        Niinhän yritykset saavat toimeentulotukea, esim, Talvivaara johon on uponnut milarjeja veronmaksajien rahaa ja lisää palaa!! Pörrö!
        Ei kuule minulekkaan tule mieleen yhtään sellaista työtä jossa tuloksella ei ole väliä. Oli kysymys suorituspalkasta, jota Extyökkäri markkinoi autaaksi tekevänä asiana, vaikka se ei sovi kaikille aloille.
        Koeta sinä tökkiä näppistäsi jotenkin järjellisellä tavalla.

        No nyt puhut asiaa! Työntekijät pitäisi ilman muuta takaamaan aina yrityksen lainat, jotta myös he kantaisivat vähän riskiä.


      • Töymeis
        köyhäkomukka kirjoitti:

        Vai ei kysytä! Me keromme teille mitä teidän rauhaanne oikeasti kuuluu kun asiat niin vaatii!
        Ideasi on tämä vähemmän aikaan saava, hitaampi saa palkkaa vain siitä mitä on työpäivän aikaan saanut, mitä se sitten lineekin ja ahkerampi, nopeampi saa enemmän jos on aikaan saanut enemmän.
        Sinä et halua ymmärtää, käsittää, että suorituspalkkaus EI SOVI kaikille aloille, ei millään.
        Eikä se mikään autaaksi tekevä palkkausmuoto ole.

        "Köyhäkomukan" suhteellisuuden taju on ilmiselvästi lähtenyt karkuteille. Miksi kukaan kysyisi yhtään mitään porukalta, joka nauttii alle 0.5 %:n kannatusta? Kyllä ay-liikkeen vasemmistoa edustavat SDP ja Vasemmistoliitto. SKP on ulkona kuvioista.


      • köyhäkomukka
        3873758 kirjoitti:

        No nyt puhut asiaa! Työntekijät pitäisi ilman muuta takaamaan aina yrityksen lainat, jotta myös he kantaisivat vähän riskiä.

        Mikä yrittäjä sellainen on jolle pitää rahoitus järjestää ilman minkäälaista sananvaltaa yrityksen, yrittäjän asioissa ja tekemisissä? Sellainen on parasiitti, ei mikään riskin kantaja.
        Aina kun hyväosaisten "suhteellisuuden taju"pettää niin kyllä siihen rajat löytyy on aina löytynyt silloin kun asiat niin vaatii. Laske sinä niitä %%.


      • 3873758
        köyhäkomukka kirjoitti:

        Mikä yrittäjä sellainen on jolle pitää rahoitus järjestää ilman minkäälaista sananvaltaa yrityksen, yrittäjän asioissa ja tekemisissä? Sellainen on parasiitti, ei mikään riskin kantaja.
        Aina kun hyväosaisten "suhteellisuuden taju"pettää niin kyllä siihen rajat löytyy on aina löytynyt silloin kun asiat niin vaatii. Laske sinä niitä %%.

        Tuollainen "yrittäjä" kuulostaa tavanomaiselta suomalaiselta, joka on sijoittanut säästönsä rahastoihin. Mutta en nyt tiedä, miksi kysyt asiaa.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Nykyisin sopimuksinhan jokainen palkattu työntekijä on riski työnantajalle"

      Näin epäilemättä on. Perussuomalaisissa Matti Putkonen räjähtäisi jos sanoisi näin, mutta näin on.

      On tietysti helppo hyökätä Sosialisitisen KeppihevosPorukan SKP tukijoita vastaan, sekoilevat Partacus-tyypit eivät päätä mistään eikä heillä ole poliittista tulevaisuutta aatteilleen

      EIHÄN NÄISTÄ YRITTÄJÄONGELMISTA KESKUTELLA YLESSÄ ILMAN ETTÄ MUKAAN OTETAAN ANTTIRINTEITÄ SOTKEMAAN

      Tyypiliisesti politiikasta ja jos mistä vaikka ydinvoimasta keskustelijoina toimivat näyttelijät. Tunkeeko KUKAAN TEISTÄ YHTÄÄN YDINFYYSIKKOA JOTA OLISI HAASTATELTU YLESSÄ YDINVOIMASTA TMS.

      Sen sijaan olen ihmetellyt miten KOKOOMUKSEN johtama Yle on edelleen YYA-kaudessa Partacuksen tyyliin ja sitellä "ymmärretään" kaiken karvaisia islamisoijia ja sosialisoijia anttirinteitä ja timoharakoita ja jos mitä aivan kuin tyhjää vain vaikka muu maailma etenee erit tavalla EDES YHTÄÄN KUNNOLLISTA TOISTUVAA PÖRSSIOHJELMAA EI OLE YLESSÄ MUTTA JOTAIN HELKKARIN JÄÄKIEKKOA JA POTKUPALLOA ON JOKA UUTISLÄHETYKSEN LOPUSSA

      PARHAILLAAN HYVÄ DOKUMENTTI SUOMEN BBC-KANAVILLA (valitsettavasti ei suomalaista tekstitystä, ruotsiksi voi olla)

      BBC -kanavilla Suomessa menee parhaillaan aivan erinomainen monioisainen Simon Reeve -dokumettin ryssäläisyydestä mies kulkee filmausluvilla jne pitkin kammottavaa Putin-kommunistipesää, poliisit ajavat takaa ja yrittävät estää kuvaukset vaikka siis on BBC-luvat koska he käyvät PUTINISTIEN TUHOMILLA YMPÄRISTÖRIKOSALUEILLA JA SELLAISISSA

      tänään esim. ollaan Tuvassa (TANNU TUVA) jossa puolet bussissa matkustavissa on täynnä vankilatatuointeja ja kylä muistuttaa pommitettua Syyriaa ja viinaa eli siis ikkunanpesunesteitä myydään pimeillä markkinoilla Putinia on eräs pahin paikka jossa kuollaan korvikealkoholeihin

      Lääkäarihoitoa ei ole vaan ihmiset käyvät poppamiehellä

      Partacus ja sen kaltaiset Keppihevos-porukkalaiset tukevat Venäjää mummotaudissaan, jossa he olettavat Putinin valtaavan Suomen ja panevan Taisto Sinisalo Toisen maan johtoon kulkemaan

      ja johtamaan Tannu Tuva Suomea

      Trump mokasi totaalisti G7 -kokouksen johon täytyy perehtyä tänään. Trump on parhaillaan lentokoneessa matkalla Singaporeen ja nukkuu lentokoneessa

      Pkorealaiset ovat valmistautuneet vuosia ellei kymmeniä tähän kokoukseen ja Trump ei yhtään joten keskiviikkona alkavat tweetit mistä on kyse ja mistä ei ole jne

    • lähdetään.tästä

      Aloittajalle kysymys. Kenen vika on sinun köyhyytesi, sinun itsesi vai kaikkien muiden?

      • Beemies

        Kapitalistinen järjestelmä tuottaa köyhyyden. Se suorastaan tarvitsee köyhyyttä. Jotta sillä on aina halpaa työvoimareserviä käytössä itseään varten. Sillä se pitää samalla myös työllisiä uhkakuvien avulla kurissa ja nuhteessa. Kapitalismilla ja sen edustajilla ei ole mitään tarvetta poistaa köyhyyttä. Sen verran ruokkivat, että köyhät ei aloita välitöntä vallankumousta. Mutta kuten olemme nähneet, niin Sipilän sinumusta porvarihallitus haluaa kaikin voimin testata, kuinka alhaiselle tasolle työttömien ja köyhien kanssa voidaan mennä..


      • Beemies kirjoitti:

        Kapitalistinen järjestelmä tuottaa köyhyyden. Se suorastaan tarvitsee köyhyyttä. Jotta sillä on aina halpaa työvoimareserviä käytössä itseään varten. Sillä se pitää samalla myös työllisiä uhkakuvien avulla kurissa ja nuhteessa. Kapitalismilla ja sen edustajilla ei ole mitään tarvetta poistaa köyhyyttä. Sen verran ruokkivat, että köyhät ei aloita välitöntä vallankumousta. Mutta kuten olemme nähneet, niin Sipilän sinumusta porvarihallitus haluaa kaikin voimin testata, kuinka alhaiselle tasolle työttömien ja köyhien kanssa voidaan mennä..

        Kapitalistinen järjestelmä on ainoa mitä on viime vuosisatojen aikana ollut joka on kyennyt luomaan hyvinvointia. Kommunistinen/sosialistinen järjestelmä ei ole siihen koskaan kyennyt eikä tule kykenemään.

        Aiokoinaan tarinan mukaan nälkäisille satoi mannaa taivaasta mutta ne ajat ovat olleet ja menneet. Tänään hyvinvointiin on vain yksi tie ja se on nimeltään työ!

        Jos haluat muuta kuin ihka tavallista hyvinvointia jota meillä jokainen elää kun maailman keskivertoa etsitään niin sinun on kyettävä johonkin johon kaikki eivät kykene jolloin sinulla on sen taidon hedelmiä myydessäsi mahdollisuus parempaan hyvinvointiin kuin keskiverrolla. Jos jäät tuleen makaamaan eli ay orjaksi niin olet sen keskiverron orja!

        Vain kapitalismi kykenee luomaan hyvinvointia kansalle, sosialismi ja kommunismi vain muutaman hengen johtoryhmälle.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kapitalistinen järjestelmä on ainoa mitä on viime vuosisatojen aikana ollut joka on kyennyt luomaan hyvinvointia. Kommunistinen/sosialistinen järjestelmä ei ole siihen koskaan kyennyt eikä tule kykenemään.

        Aiokoinaan tarinan mukaan nälkäisille satoi mannaa taivaasta mutta ne ajat ovat olleet ja menneet. Tänään hyvinvointiin on vain yksi tie ja se on nimeltään työ!

        Jos haluat muuta kuin ihka tavallista hyvinvointia jota meillä jokainen elää kun maailman keskivertoa etsitään niin sinun on kyettävä johonkin johon kaikki eivät kykene jolloin sinulla on sen taidon hedelmiä myydessäsi mahdollisuus parempaan hyvinvointiin kuin keskiverrolla. Jos jäät tuleen makaamaan eli ay orjaksi niin olet sen keskiverron orja!

        Vain kapitalismi kykenee luomaan hyvinvointia kansalle, sosialismi ja kommunismi vain muutaman hengen johtoryhmälle.

        Niin kuule kapitalismikin luo vain harvoille valituille keskivertoa parempaa hyvinvointia ja rikkautta. On niin samalainen ismi kuin kaikki muutkin!
        Duunarit tekevät työtä aattovauhtia ja se luo sitä hyvinvointia. Jos hyväosaiset, rikkaat rikastuisivat pelkästään OMALLA työllään ei duunareita edes olisi, mutta kun niitä PITÄÄ olla, että saadaan se rahakasa kasvamaan.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Niin kuule kapitalismikin luo vain harvoille valituille keskivertoa parempaa hyvinvointia ja rikkautta. On niin samalainen ismi kuin kaikki muutkin!
        Duunarit tekevät työtä aattovauhtia ja se luo sitä hyvinvointia. Jos hyväosaiset, rikkaat rikastuisivat pelkästään OMALLA työllään ei duunareita edes olisi, mutta kun niitä PITÄÄ olla, että saadaan se rahakasa kasvamaan.

        Se riippuu siitä miten työhön suhtautuu!

        Rikastuminen on aina työn takana, ilman et rikastu. Jos perit rikkauksia niin joku aiemmassa polvessa on tehnyt lujasti työtä.

        Mannaa ei sada kenellekään taivaasta vaan rikastuminen eli vaurastuminen on aina työn tulos. Kaikki työt eivät vaurastusta ja työ onkin vaurastumista varten osattava valita oikein.

        En ole rikas mieletäni vaikka olenkin hieman vaurastunut ihan oman työni tuloksilla.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Huhtasaari 10.6.: Medialla on paniikki päällä Euroopan uuden normaalin vuoksi, siksi lehdissä on nyt erityisen paljon maahanmuuttopropagandaa

      Pressan vaalit: Ex-keihäsmies SNiinistö sanoi että ei ole sellaista rajavartijajohtoa, joka pysäyttäisi turvapaikanhakijat rajalle. No nyt SNiinistö valitsi taas uuden, äärimmäisen suvakin joka on työskennellyt Frontexin salakuljetusjärjestössä

      FRONTEX-SALAKULJETTAJA VALITTU RAJAVARTIOSTON JOHTOON kokoomusvoimin
      Rajavartiostojohtaja hörhöilee älyvapaita https://www.oikeamedia.com/o1-70700 Laitisen logiikan mukaan tavallisten suomalaisten täytyy sietää peukaloa pyöritteleviä poliitikkoja, joiden toimien (toimettomuuden) seurauksena Suomi on vastaanottanut terrori-iskun, miestapon, jättimäisen ulkomaalaisten toteuttaman seksuaalirikollisuuden kasvun, varkauksia, ryöstöjä ja muita pienempiä rötöksiä

      Vanhan kertausta, Juha Boshevikin puuhia
      http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256360-harmaan-talouden-miljardit-yhakin-hukassa
      http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256569-juha-bolsevikki

    • Beemies

      Työväenluokan j@ köyhällistön suhteellinen hyvinvointi ei ole kapitalistien armeliaisuutta, eikä hyvyyttä, vaan työläisten järjestäytyneen toiminnan ja taistelun tulosta. Mitään ei ole tarjottu ilmaiseksi. Vähäinenkin katsaus Suomen ay-liikkeen historiaan sen meille kertoo. Ainut mitä pääomakapitalistit ja heidän puolestapujansa tarjoaa on työläisten saavutusten heikennykset. Katsaus kuluneen viikonlopun puoluekokouksiin kertoo paljon suomalaisen porvariston sosiaalisesta sydämestä, ja ”hyväntahtoisuudesta”.

      • 6w7gg6

        Ei tietenkään ole kyse kapitalistin hyvyydestä tai armeliaisuudesta. Järjestelmä vain toimii niin, että hyvää syntyy ilman tarvetta yksittäisen ihmisen hyvyyteen tai armeliaisuuteen.

        Myös ay-pomo on pelkkä rikas oman edun tavoittelija, mutta myös hänelle on paikka kapitalistisessa isänmaassamme. Ja sen paikan on antanut demokraattinen järjestelmä, kun se on sallinut ay-liikkeen.

        Tosin vähän liian pitkälle on menty parissa kohtaa, kun ay-pomo saa nyt yleissitovuuden takia sopia myös ay-liikettä vastustavan työläisen työehdoista ja nauttia valtion kassasta verovähennyksinä maksettuja varoja.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Rajat haltuun
      Huhtasaari 11.6. UUSI NORMAALI

      Halla-aho 11.6. Saksan sisäministeri esittää turvapaikkaturistien käännyttämistä jo rajalta. Suomi ei tietenkään sivistysvaltiona voi estää ketään halukasta tulemasta ja asettumasta taloksi

      Ruotsidemokraattien kannatus kasvaa ulkomaalaistaustaisten parissa, erityisesti naisten (naisia sortava muslimismi lisääntyy Ruotsissa) https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-s-politikreporter-valdigt-beskymmersamt-for-socialdemokraterna Stödet för SD ökar även bland väljare med utländsk bakgrund. Är det ett trendbrott?

      Ruotsidemokraattien SD kannatus nousee voimalla työtätekevien (LO = Ruotsin SAK) joukossa, sosdemit romahtaneet
      https://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-rasar-bland-lo-valjare Socialdemokraterna tappar stort bland LO-väljare, samtidigt som stödet för SD ökar

      Utländsk bakgrund Stödet för SD ökar även bland väljare med utländsk bakgrund. I november sympatiserade 10,6 procent med SD. I maj var den siffran 12,0. Ökningen är större bland kvinnor med utländsk bakgrund jämfört med män.

      https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-novus-sd-nast-storsta-parti-nara-ga-om-s Sverigedemokraterna fortsätter att öka och är idag näst största parti och får 21,9 procent. Samtidigt förlorar Socialdemokraterna stöd och får 23,8 procent

    • ASEMAVERKKOMESTARIT007

      Miksi Te MD ette halua keskustella työmarkkina-asiasta? Onko Teille MD tullut mieleenne se, että esimerkiksi Pernon Telakan metallimiehen keskituntiansiolla, siis noin A25-A30 euroa työtunti, jos siinä ovat mukana ns. työnantajan sivukulut, niin saa Omistaja töihin Kiinassa ja Intiassa 50-100 ammattihenkilöä, siis ammattihenkilöä?


      Mitä Te MD uskotte Omistajan ja myös Persuyrittäjän ajattelevan silloin, kun hän maksaa työnsankareilleen viikko- tai kuukausipalkan? Onko HÄN iloinen siitä syystä, että HÄN on pystynyt työllistämään ns. Hyviä Suomalaisia Työläisiä vai ajatteleekohan HÄN myös sitä asiaa, että kuinka paljon enemmän olisi nyt vuonna 2013 jäänyt viivan alle, jos HÄN olisi teettänyt omat yritystyönsä kaukomailla kuten Kiina, Intia, Etelä-Amerikka, Afrikka tai vastaavissa muissa sellaissa maissa, joissa omistaja ja työnantaja pystyy käskemään työläistensä palkka-, työ- ja vapaa-aikaehdot?


      Mitähän työnantaja nyt tällä hetkellä Suomessa ajattelee, kun SAK ja sen jäsenliitot eivät ole olleet esimerkiksi Pernon Telakka rp:n tapauksessa valmiita alentamaan omaa jäsentensä palkkatasoa edes sen vaaditun 50 miljoonan euron vertaa, jotta oltaisi saatu risteilyalustilaus Suomeen Pernon Telakka rP:lle? Onko suomalainen työnsankari todellakin sellainen, että HÄN ei ole valmis luopumaan saavutetuista eduistaan edes silloin, kun häntä todella arkimaailma-asiana uhkaa Katutyöväen Liitto ja ns. torinorkoilijan ura? Nyt toivoisin sitä asiaa myös Teiltä ns. AY-aktiivit, että otatte kiven kauniisti käteenne ja mietitte samalla sitä asiaa, että MIKSI pitää ja täytyy ainakin silloin joustaa palkkaeturintamalla, jos työnantajalla on vaihtoehtoja ja jos työnantaja ei saa viivan alle haluamaansa euro- tai taalamäärää. LAINAUS KKR
      Hallitse
      Tykkää · Vastaa · 2 v · Muokattu

      • On ihan sama mitä ay mafia tahtoo, komma sujuu jos on sujuakseen globaalien markkinoiden ehdoilla ja jos niihin ei pystytä sopeutumaan on Impivaaralaisuus kohtalomme eikä se suuresti houkuta, siis nukkuminen oljilla savusaunassa pitkän päälle.

        Hyvinvointi vaatii työtä jokaiselle sillä vapaamatkustajien hyvinvointiin ei tule liiemmin rahaa riittämään. Työn hinta, ei siis välttämättä tuntipalkka, siis työn tuloksen hinnan on oltava maailmalla markkinakelpoinen ja siksi on jokaisen ponnisteltava oman tuloksensa sovittamiseen tuohon päämäärään.


    • köyhäkomukka

      Niillä saavutetuilla "eduilla" Suomen yhteiskunta pyörii, ei kiinalaisten tai muiden käskytettävien maiden duunareiden VEROEUROILLA.
      Se on näiden ylivertiasten yrittäjien putkiaivoisuudesta johtuvaa, ei kyetä laskemaan tai näkemään mikä ON Suomen yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta KAIKKEIN järkevintä?
      Tukkipuuta keitellään surutta selluksi, vaikka sahateollisuus on hätää kärsimässä ja siellä uhkaa konkurssit ja työttömyys! Eikö ingengörien calculaattorit toimi elinkeinoelämän logaritmien kohdalla? Kaikki pitää saada, maksoi mitä maksoi!

    • Beemies

      Marx on tie,totuus ja elämä. Kuten hän on meitä opettanut. Ihmiskunnan historia on luokkataistelun historiaa. Merkittävin taistelua synnyttävä ristiriita, on ristiriita tuotantovälineiden yksityisomistuksen ja työn yhteiskunnallisen luonteen välillä. Pääoman itsekäs logiikka keskittää omistuksen yhteen kohtioo ja köyhyyttä toiseen kohtioon. Rahan epätasainen jakaantuminen rajoittaa kulutuskysynnän laajenemisen, vaikka kapitalismi niin toivoo. Kasvavalla köyhien määrällä ei ole varaa ostaa kapitalismin tuottamia tuotteita. Siitä syntyy kapitalismin lamakausia, joka johtaa myös pienempien yritysten konkursseihin ja kaatumisiin. Seurauksella, että suuremmat porskuttaa entistä suurempina. Pääomat ja valta keskittyvät entistä harvempien käsiin. Juopa ja etujen ristiidat lisääntyy ja syvenee sen myötä. Kuten olemme viime päivinä nähneet, että kauppasota kapitalististen valtioiden välillä myös kärjistyy kärjistymistään, vaikka niiden pitäisi olla yhtä suurta rahaa rakastavaa perhettä. Mihin kapitalismi onkaan siis matkalla..?

      • Taidat olla todella Beemies ainakin ajatuskykysi osalta.

        Kun kerran haukut kapitalismin vievän meitä yhä syvemmälle kurjuuteen niin oletko huomannut kurjuudellakin olevan monen sortin asteita?

        Meillä kurjuudelta tuntuva olisi sosialismissa hyvinvointia! vai onko sinulla esittää sosialistinen maa jossa olisi edes köyhän Suomen vertaista hyvinvointia? Minulla ei tule mieleen!

        Vapaa demokratia ja porvarillinen elämä kapitalismeineen on luonut hyvinvoinnin oka on maailman koko historiassa ennen käkemätöntä hyvinvointia. Meillä jopa "köyhät" ja vajaakykyiset elävät luxusta kun vertaan suurimpaan osaa maailman väestöstä ja sosialistiset maatkin kuten Pohjois-Korea riittävät esimerkiksi sinulle. Miten kävi Venezuelassa kun sitä lähdettiin siirtämään sosialismiin? Ruoka ja lääkkeet loppuivat, työt loppuivat ja piti lähteä naapurimaihin jos aikoi valttyä nälältä ja sairauksiinsa kuolemasta.

        Pääoma on jotain mistä ei hyödy jollei sitä tavalla tai toisella jaa muille ja sitä sanotaan työnantajana olemisena. Vain antamalla työtä muille voit hyödyntää pääomia, niitä ei voi edes syödä jakamatta niitä muille ellei sitten tyydy vain keräilytalouteen mitä en monenkaan pääoman omistajan kohdalla usko tapahtuven. Se Roopen kaltainen kylpeminen rahoissaankin lienee harvinaista.

        Jos et osaa oikeasti ajatella olet pösilö ja sinuna hieman miettisin kokonaisuutta ja unohtaisin komumaisen suuren kateuden. Pelkkää kateuttahan tuo kommunismi on!


      • Beemies

        Miksi maailmaa hallitseva, kaikkivoipa kapitalismi ja pääoma ei halua hyvinvointia kaikille? Miksi kapitalismi haluaa keskittää kaiken itselleen ja alistaa muut valtansa alle. Miksi kapitalismi ei halua oikeuksia, vapauksia ja demokratiaa kaikille yhtäläisesti ja tasa-arvoisesti, ketään syrjimättä. Miksi ihmisten suuri enemmistö pitää alistaa ja nöyryyttää. On siis sanomattakin selvää mihin se johtaa.
        Kaiken kateuden kuningas, Karl Marx, on sen meille kuvannut ja kertonut jo ajat sitten. Työläisten kannattaa siis olla kateellinen, liittyä yhteen ja puollustaa etujaan. Ennen, nyt ja tulevaisuudessa.


      • Beemies kirjoitti:

        Miksi maailmaa hallitseva, kaikkivoipa kapitalismi ja pääoma ei halua hyvinvointia kaikille? Miksi kapitalismi haluaa keskittää kaiken itselleen ja alistaa muut valtansa alle. Miksi kapitalismi ei halua oikeuksia, vapauksia ja demokratiaa kaikille yhtäläisesti ja tasa-arvoisesti, ketään syrjimättä. Miksi ihmisten suuri enemmistö pitää alistaa ja nöyryyttää. On siis sanomattakin selvää mihin se johtaa.
        Kaiken kateuden kuningas, Karl Marx, on sen meille kuvannut ja kertonut jo ajat sitten. Työläisten kannattaa siis olla kateellinen, liittyä yhteen ja puollustaa etujaan. Ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

        Olet poliittisesti sokea Beemies! Meillä jokainen joka haluaa vapautta ja hyvinvointia elämäänsä saa sen mutta sen eteen on tehtävä työtä. Mitään ei voi saada ilmaiseksi koska silloin joku muu sen maksaa, ilmaiset lounaat ovat yleensä ne kalleimmat.

        Ei täällä ketään alisteta joka ei sitä itse halua! Juuri ay mafian kaikkivoipaisuuteen uskominen on monet johtanut harhaan hyvinvoinnin rakentamisen tiellä. Itse en langennut ja olen kyennyt opiskelemalla (omaan laskuun pääosin isän alussa hieman auttaessa) saamaan työkokemuksen, työtä ja lopulta oman yrityksen sen rakennettuani vapaa-aikoinani muutaman vuoden kuluessa päivien mennessä ansiotyössä.

        Nyt saan kohtuu eläkettä ja lisäksi on jonkun verran pääomia omaan käyttöön sekä vapautta sen verran kuin ehdin käyttämään. Oli sitä työaikanakin kunhan järjesti asiansa.

        Kysymys on vain siitä mitä itse haluaa, mihin on valmis satsaamaan ja tietysti sitä nuppipuoltakin vaaditaan jonkun verran. Mutta jos on halua niin on mahdollisuuksiakin kunhan ei heittäydy ay mafian orjaksi. Pitää olla kykyä ja intoa sivuuttaa liika viihde ja keskittyä päämääränsä saavuttamiseen. Aloitus on syytä hoitaa mahdollisimman nuorena sillä vanhana ukkona se tuskin enää onnistuu.

        Muitahan meillä ei ole kuin työläisiä, osa tsuppareina osa pääjohtajina tai presidenttinä mutta työläisiä kaikki tyynni vain tehtävät vaihtelevat ja ansiot sen tehtävän vaatimusten ja tuottavuuden mukaan.


      • Öömies

        Panama, Panama, on ihana kapitalistien maa..


      • Öömies kirjoitti:

        Panama, Panama, on ihana kapitalistien maa..

        En nyt oikein tunne tuon Panamasi olosuhteita mutta jotenkin mielessä väikkyy jotta Keski-Amerikka on diktaturian kehto joten on sama onko kyseessä kapitalismi tai sosialismi niin kansa on hallinnon nuijan ja kovan maan välissä.


    • kapitalistiEUvostoliitto

      ruotsissa ruotsidemokraatit ja vasemmisto saavat murska voiton seuraavissa vaaleissa. poistavat eu:n ja suurkapitalistien määräysvallan järjestämällä kansanäänestyksen eu:sta.. britit huomasivat eu.n tuovan vain suuria ongelmia, ja tajusivat erota eu:sta.

    • Geemies

      Rikkaiden porvareiden ja poliittisen oikeiston ansiosta luokkataistelu Suomessa jatkuu.

      • 7383793

        Ei ole köyhien ja vasemmistolaistenkaan mieleen luokkataistelusta luopuminen... ei ainakaan ilman isoa rahatukkoa heidän käteensä.


      • 7383793 kirjoitti:

        Ei ole köyhien ja vasemmistolaistenkaan mieleen luokkataistelusta luopuminen... ei ainakaan ilman isoa rahatukkoa heidän käteensä.

        Työ tuo sitä rahaa, ilman sitä ei parane jaella koska se antaa väärän kuvan maailmasta.

        Ei ole enää satoihin vuosiin ollut porvareita arvon Geemies! Niitä löytyy vain komuhallusinaation tiimoilta kun jollain heidänkin pitänee saada olemassa olonsa edes itse hyväksyttyä. Silloin on osin viksua valita vastapuoli joka elää vain mielikuvissa koska siltä ei saa köniinsä.

        Me olemme kaikki työläisiä ja vain tehtävät vaihtelevat suurestikin. Onneksi osa meistä työläisistä on niitä fiksumpia joten maailma heidän avullaan menee eteenpäin.

        Oikeisto on se osa kansaa joka meidät leivässä pitää. Vasurit kun seisovat tumput suorina jos joku oikeiston kaveri ei sillä kertaa kykene hänelle työtä tarjoamaan. Siinäkin on ay mafialla sormet pelissä.


    • Beemies

      Kapitalismi synnytti omat haudankaivajansa. Työväenluokan, joka järjestäytyy ja organisoituu. Vaatii ja taistelee. Kansallisesti ja kansainvälisesti. Suomessa ja maailmalla. Tehtaissa ja laitoksissa. Turuilla ja toreilla. Kunnes ihmisyys, oikeus ja kohtuus toteutuvat. Niin määrällisesti, kuin laadullisesti. Myös Jurvassa ja Teuvalla.

      • Komuloisunelmaa Beemies, taitaa ajattelukykysi olla juuri tuota B-luokkaa kun noihin luokkiin noin haluat vedota.

        Jos nyt oikein ajattelet niin mitä se sinun työväkesi saa aikaan ilman sinun nimittelemääsi kapitalistia/kapitalismia? Ei mitään ja siitä nyt oli hyvänä esimerkkinä tuo lähes puolen miljoonan työttömän armeija. Eivät he ilman noita kapitaalin omistajia mihinkään kyenneet muuhun kuin laitumella juoksenteluun ja muiden verorahoilla elämiseen, meidän eläkeläistenkin.

        Jos sinun ideasi voisi ottaa täydestä niin hehän olisivat luoneet rinnakkaistalouden joka olisi tullut toimeen omin voimin ilman mitään verovarariistoa. He, tuo sinun työväenluokkasi kuitenkin järjestäytyivät vain kerjuujonoon johon ay mafian mafiosot heidät ovat orjinaan alistaneet.


      • Beemies

        Exä on varmaan pitkän uransa aikana nähnyt, että suomalaiset palkkatyöllä itsensä elättävät ovat järjestäytyneitä ay-liikkeeseen juoksupojasta tohtoriin. Järjestäytymisen aste yksi maailman korkeimmista. Jostain se tietysti kertoo.
        Sata vuotta sitten ei näin ollut. Jostain syystä, vaikka yhteiskuntamme on paljon kyseisenä aikana kehittynyt, niin on myös järjestäytymisen aste levinnyt kaikkiin palkansaajaryhmiin. Eli ristiriidat on, kehityksestä huolimatta, kärjistymään päin.
        Sipilän johtama porvarihallitus on omasta puolestaan pitänyt siitä hyvää huolta.
        Rikkaat on rikastuneet ja köyhät köyhtyneet.


    • Rikastuminen on Beemies hieman suihteellinen käsite, minä käyttäisin vaurastumista. Vaurastuminen on mahdollista jos osaa hoitaa taloutensa oikein eikä hölmöile. Menot pitää aina suhteuttaa tuloihin eikä velkaa saa ottaa kuin tuottaviin tarkoituksiin jolloin se tarkoitus ajan mittaan maksaa sen velan.

      Säästäminen kunniaan ja jos on saanut sopiovasti säästöjä niin pääsee halvemmalla koska tarpeellisen voi ostaa käteisellä eikä korkoja tai tilinhoitomaksuja tarvitse maksaa.

      Yleensä meidän ihmislasten pitää alkaa vähästä, muistan vieläkin sen päivän, joskaan en päivämäärää, kun tilin tullessa siellä tilillä oli ennestään edellisistä tileistä jääneenä 1000 mk, minusta se oli hienoa ja aloin keräämään lisää. Niillä keräämilläni sitten myöhemmin rahoitin suuren osan opiskelustani.

      Vaurastuminen ei vaadi mitään erityistä, vain kyvyn hoitaa talouttaan kannattavasti.

    • Beemies

      Kun syntyy köyhyyteen, niin lapsella ei ole kuin paljas perse, sanoi Jurvan mumma. Toista on syntyä rikkauteen ja vaurauteen, jossa kultalusikat ja pankkitilit tulevat perintökaaren mukana, ilman erityistä vaivaa.

    • Köyhämies
      • Myös moni muu asia periytyy kuten vanhempien ote maailmaan. Itse olen pari viikkoa ennen vuoden vaihdetta syntynyt joten olin aina se pieni ja surkea luokalla koska osa oli jo vuoden vanhempia. Siitä opin sen, että kiusaaja lopettaa kun sille antaa turpiin ja yleensä se onnistuu jos se kiusaaja on ylemmyyden tuntoinen jolloin se ei laita kaillea peliin. Kokeilin 2 kertaa ja voitin.

        Isältä taas perin sinnikkyyden joka ei salli periksi antamista vaan sitä mennään vaikka läpi harmaan kiven kuten joko sananlasku asiaa kuvaa. Isä oli yksinyrittäjä joka teki varsin pitkää päivää mutta elätti perheensä, hankki töllin, kunnosti ja laajensi sitä ja koulutti kaikki kakaransa siihen asti kunnes ne alkoivat itse tulla toimeen. Kunnalta tai yhteiskunnalta en tiedä koskaan apua haetun vaan se löytyi työstä jota ei saanut peljätä ja jota aina tehtiin sen kulloisinkin ehdoin.

        Kannattaa siis siirtää lapsilleen vaikka vaan asennetta muuhun kuin kerjäläisen elämään!


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe