Velkajärjestelyn lisätilitys

Kattis

Hei.. voisiko joku auttaa. Mitä käy velkajärjestelyssä, jos ei ole kyennyt säästämään pienestä palkastaan kuin osan vuosittaista lisätilitystä varten? Mulla ollu nollaohjelma, nyt 7kk töitä takana. Oon yh ja ihan mitätön palkka. Alle 1200kk. Silti kertyikin tilitystä joku 3000e. Tonnin kykenen säästämään. Kaatuuko koko mun tulevaisuus ja velkajärjestely tuohon? Mä en pysty nukkuu enkä syödä. Oon vaan paniikissa. Koko velkajärjestely kestää 5 vuotta.

53

13393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IluPosterestante

      Moikka! Just tulin kaverin venettä testaamasta ja huomasin viestisi
      kun piti kavereille näyttää yhtä toista hilpeyttä aiheuttanutta ketjua.
      Mutta asiaan,
      Ihan ensiksi: älä stressaa, koskaan ei koko elämä ja tulevaisuus kaadu velkoihin. Aina löytyy ratkaisu näihinkin ongelmiin, se vaan voi eri tilanteissa olla erilainen.

      Itsellä ei omaa kokemusta ole tästä velkajärjestelystä mutta muilta olen kuullut kokemuksia.
      Enpä usko että tässä vaiheessa homma kosahtaisi tuohon kertomaasi tilanteeseen mutta kannattaa vedota siihen että sulla on vain pieni palkka ja olet yh. Rohkeasti vaan otat yhteyttä ja kerrot miten asiat on. Ei kannata heti edes kertoa että tonni olis jne vaan vedota yh ja pienpalkkaperusteisiin. Lupaat jatkossa maksella mitä vaativat ja jos tiukka paikka tulee niin voithan päästää koko homman taas uo:n puolelle jolloin ei voida sulta paljon mitään viedä kun on elätettävä tai ehkä useampikin.

      Mä olen toiminut niin että en jaksa uo:lle tehdä töitä vaan elän tukien avulla ja teen viraapelihommia ja kaikkea pikku bisnestä. Tämä on selkeämpää kuin tuo järjestely jossa on monia mutkia jotka ei houkuttele.

      Mutta jokaisen oma tilanne ratkaisee nää tarvittavat toimenpiteet ja aina löytyy tie ulos ja loppu on onnellinen.
      Tärkeintä on ettei stressaa liikaa vaan rauhassa vaihe kerrallaan eteenpäin.
      Ota luuri käteen heti kun mahdollista niin pääset eteenpäin ja kohta helpottaa jo kummasti!

      Tsemppiä, kyllä sä saat asiat kuntoon.
      Vaikka on tullut tänään juotua noin 15-17 olutta ja muuta päälle niin vielä sen verran järki opelaa että tiedän mitä sanon vaikka kirjoitusvirheitä voi olla (sorry niistä). Vesille en enää mene mutta ny rupesimme grillaamaan (taas). Nyt ilu kaataa lisää kaljaa koneeseen! Moikka!

    • Lisätilitykset tulee suorittaa seuraavan kalenterivuoden loppuun mennessä, eli maksuaikaa on. Niistä voi sopia maksusuunnitelman. Lisätuloista vähennetään kaikki tulonhankkimiskustannukset ensin, ota siis kuitit huolella talteen. Jos olet tarvinnut tuloja välttämättömiin menoihisi, ei näitäkään tarvitse lisätilittää, eli jos olet ollut työtön velkajärjestelyn alussa ja nostanut työttömyyskorvauksia, palkansaanti on tullut maksuvaralaskelmassa tämän etuuden tilalle. Tällöin välttämättömät elinkustannuksesi katetaan palkasta ensin ja loppuosasta lähtee velkojille puolet kahden tonnin rajan ylittävästä tulosta. Pyydä velkaneuvojaa tekemään tämä laskelma puolestasi./ Suomen velalliset ry

      • Kattis

        Ok.. mulle tehtiin laskelma hieman myöhässä. Tilitettävää tulee n.3000e velkaneuvojan laskelmien mukaan. Summa voi olla pienempi kun veroprosentti muuttui.Minä en ole kyennyt säästämään. Eli voinko heittää hyvästit vaan tulevaisuudelleni. Kaikki puhuu vähän eri asioita. Oon tosiaan 5v yh. Palkka kk alle 1200 ja siihen kelan tukia.


      • einiinsuurihätäoo

        No ei maksuohjelma siihen kaadu, sulle vaan jää pidemmäksi aikaa sitä lisäsuoritusta maksettavaksi. Velkojat voi periaatteessa vaatia maksuohjelman kumoamista velvollisuuksien laiminlyönnin vuoksi, mutta jos osan saat nyt maksettua, niin tuskinpa viitsivät lähteä prosessiin. Voi vaan olla niin, että joudut makselemaan sitten varsinaisen maksuohjelman päättymisen jälkeen niitä puuttuneita lisäsuorituksia. Jatkossa, tulevina vuosina, oo varovaisempi.


      • Kattis

        Eli jos ensi vuoden aikana edes osan saan maksettua, niin se ois sillä ok?


      • Anonyymi
        einiinsuurihätäoo kirjoitti:

        No ei maksuohjelma siihen kaadu, sulle vaan jää pidemmäksi aikaa sitä lisäsuoritusta maksettavaksi. Velkojat voi periaatteessa vaatia maksuohjelman kumoamista velvollisuuksien laiminlyönnin vuoksi, mutta jos osan saat nyt maksettua, niin tuskinpa viitsivät lähteä prosessiin. Voi vaan olla niin, että joudut makselemaan sitten varsinaisen maksuohjelman päättymisen jälkeen niitä puuttuneita lisäsuorituksia. Jatkossa, tulevina vuosina, oo varovaisempi.

        Hei.
        Miten pääsit velkajärjestelyyn? Oliko isot velat?
        Miten siellä lasketaan suojaosuus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei.
        Miten pääsit velkajärjestelyyn? Oliko isot velat?
        Miten siellä lasketaan suojaosuus?

        Suojaosuus 450 euroo kuussa mutta asumiskulut on otetaan erikseen huomioon 450 euroo yksinäiselle pitää jäädä ruokaan yms. Ulosotossa ei oteta asumiskuluja huomioon 1/3 tuloista lähtee sinne. Osa-eläke ja työttömyyskorvaus yhteensä 800 ekee 120 euroo meni ulosottoon lopuilla piti maksaa vuokra ja ruoka puhelin yms..ihan p... sta velat ei lyhentynyt yhtään ulosotto maksuihin meni suurin osa. Hain velkajärjestelyyn ja sain 5 vuotta eka vuosi 66 euroo kuussa sen jälkeen 100 ekee kuussa. Mikä parasta 5 vuoden jälkeen saan sanoo hyvästit veloille. Oman kämpän sain pitää


      • Anonyymi
        Kattis kirjoitti:

        Eli jos ensi vuoden aikana edes osan saan maksettua, niin se ois sillä ok?

        Ei ole. Lisäsuoritukset on maksettava maksuohjelman mukaisesti viimeistä latia myöten. Itselläni on päällä nyt velkajärjestelyn lisäsuoritushelvetti vielä 4 vuotta. Harmittaa tässä asiassa vain se, että miksen aikanaan perustanut yritystä, hankkinut miljoonavelkaa( markkoja) ja mennyt sitten konkurssiin. Olisin tod.näk. ollut ajat sitten selvillä vesillä toisin kuin nyt kun olen uo:ta ja velkajärj. lisäsuoritusta maksellut yht. 14 vuotta...mut ei voi mittää...


    • Lawetorder

      Googlasin vähän näin ja tuli tietoa joihin voi itse tutustua, eikä iskoa täällä kaikenlaisiin puolivillaisiin vittuiluihin taikka epämääräisiin selityksiin.

      velkajärjestely lisätilitys maksuvaikeus

      http://korkeinoikeus.fi/fi/index/ennakkopaatokset/precedent/1486034205870.html
      https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Maksut-laskut-perinta/perinta/velkajarjestely/maksuohjelma/

      En ole itse koskaan joutunut hakeutuun velkajärjestelyyn ja jos olisin velkaantunut, niin antaisin mennä vain ulosottoon, koska ne vanhenee siellä, velkajärjestelyssä ne ei vanhene ja lisäksi sillä varmistetaan vain ja ainoastaan velkojien saamiset.

      • Lawetorder

        Lisä tietoa kilpailu- ja kuluttajaviraston sivulta jonka osoite on jo ylemmässä:

        "Lisäsuoritusvelvollisuus

        Velalliselle syntyy lisäsuoritusvelvollisuus, mikäli hänen tulonsa tai varallisuutensa kasvavat maksuohjelman aikana.

        Tulojen kasvuun perustuva lisäsuoritusvelvollisuus syntyy, jos velallisen tulot kasvavat maksuohjelmaan merkittyihin tuloihin verrattuna kalenterivuoden aikana 1975 € (v. 2017). Velallisen on tällöin käytettävä velkojen suoritukseksi puolet 1975 € ylittävästä osasta.

        Mikäli velallisen tulot ovat lisääntyneet, velallisen on syytä vuosittain tarkistuttaa talous- ja velkaneuvojalla tulonsa ja menonsa mahdollisen lisäsuoritusvelvollisuuden täyttämistä varten.
        Velallisen on säästettävä lisääntyneet tulot ja tilitettävä ne velkojille vuosittain takautuvasti. Laskurilla voi arvioida kuukausittain säästettävän määrän.
        Maksuohjelman aikana velallisen on velkojan pyynnöstä esitettävä selvitys lisäsuoritusvelvollisuuden perusteena olevista seikoista. Maksuohjelman keston päätyttyä selvitys on esitettävä pyynnöstä, joka on tehty ennen kuin ohjelman keston päättymisestä on kulunut kolme kuukautta.
        Viime kädessä velkoja voi hakea lisäsuorituksen määrän vahvistamista tuomioistuimelta. Vahvistamishakemus on tehtävä maksuohjelman keston päättymisen jälkeen, kun peruste lisäsuoritukselle on tullut velkojan tietoon – kuitenkin viimeistään kahden vuoden kuluessa maksuohjelman keston päättymisestä.
        Lomake lisäsuoritusvelvollisuuden hoitamista varten (oikeus.fi)
        Laskuri lisäsuoritusvelvollisuuden määrän selvittämiseen (xlsx) (Laskuri on monimutkainen ja tarkoitettu lähinnä velkajärjestelyn ammattilaisten käyttöön.)
        Ohje laskurin käyttämiseen (pdf)



        Käräjäoikeus voi joissakin tapauksissa muuttaa maksuohjelmaa velallisen tai velkojan hakemuksesta. Ohjelmaa voidaan esimerkiksi muuttaa, jos

        velallisen maksukyky on pitkäaikaisesti heikentynyt niin, että häneltä ei voida kohtuudella edellyttää maksuohjelmassa määrätyn maksuvelvollisuuden täyttämistä. Mikäli velallisen maksukyky heikkenee, hänellä on mahdollisuus lykätä maksun suorittamista maksuohjelman keston aikana enintään kolmen tai viiden kuukauden maksuvelvollisuutta vastaavalla määrällä ilmoittamalla velkojalle lykkäyksestä. Maksujen siirtämisestä voi ilmoittaa velkojille vapaamuotoisesti tai lomakkeella.
        maksuohjelman aikana on ilmennyt seikkoja, joilla olisi ollut olennainen merkitys velkajärjestelyn kannalta, jos ne olisivat olleet tiedossa velkajärjestelystä päätettäessä.
        maksuohjelman vahvistamisen jälkeen ilmenee velkajärjestelyn piiriin kuuluva velka, joka ei ollut tiedossa vahvistamisen yhteydessä.
        maksuohjelman muuttamiseen on aihetta takaisinsaannin vuoksi".


      • Lawetorder
        Lawetorder kirjoitti:

        Lisä tietoa kilpailu- ja kuluttajaviraston sivulta jonka osoite on jo ylemmässä:

        "Lisäsuoritusvelvollisuus

        Velalliselle syntyy lisäsuoritusvelvollisuus, mikäli hänen tulonsa tai varallisuutensa kasvavat maksuohjelman aikana.

        Tulojen kasvuun perustuva lisäsuoritusvelvollisuus syntyy, jos velallisen tulot kasvavat maksuohjelmaan merkittyihin tuloihin verrattuna kalenterivuoden aikana 1975 € (v. 2017). Velallisen on tällöin käytettävä velkojen suoritukseksi puolet 1975 € ylittävästä osasta.

        Mikäli velallisen tulot ovat lisääntyneet, velallisen on syytä vuosittain tarkistuttaa talous- ja velkaneuvojalla tulonsa ja menonsa mahdollisen lisäsuoritusvelvollisuuden täyttämistä varten.
        Velallisen on säästettävä lisääntyneet tulot ja tilitettävä ne velkojille vuosittain takautuvasti. Laskurilla voi arvioida kuukausittain säästettävän määrän.
        Maksuohjelman aikana velallisen on velkojan pyynnöstä esitettävä selvitys lisäsuoritusvelvollisuuden perusteena olevista seikoista. Maksuohjelman keston päätyttyä selvitys on esitettävä pyynnöstä, joka on tehty ennen kuin ohjelman keston päättymisestä on kulunut kolme kuukautta.
        Viime kädessä velkoja voi hakea lisäsuorituksen määrän vahvistamista tuomioistuimelta. Vahvistamishakemus on tehtävä maksuohjelman keston päättymisen jälkeen, kun peruste lisäsuoritukselle on tullut velkojan tietoon – kuitenkin viimeistään kahden vuoden kuluessa maksuohjelman keston päättymisestä.
        Lomake lisäsuoritusvelvollisuuden hoitamista varten (oikeus.fi)
        Laskuri lisäsuoritusvelvollisuuden määrän selvittämiseen (xlsx) (Laskuri on monimutkainen ja tarkoitettu lähinnä velkajärjestelyn ammattilaisten käyttöön.)
        Ohje laskurin käyttämiseen (pdf)



        Käräjäoikeus voi joissakin tapauksissa muuttaa maksuohjelmaa velallisen tai velkojan hakemuksesta. Ohjelmaa voidaan esimerkiksi muuttaa, jos

        velallisen maksukyky on pitkäaikaisesti heikentynyt niin, että häneltä ei voida kohtuudella edellyttää maksuohjelmassa määrätyn maksuvelvollisuuden täyttämistä. Mikäli velallisen maksukyky heikkenee, hänellä on mahdollisuus lykätä maksun suorittamista maksuohjelman keston aikana enintään kolmen tai viiden kuukauden maksuvelvollisuutta vastaavalla määrällä ilmoittamalla velkojalle lykkäyksestä. Maksujen siirtämisestä voi ilmoittaa velkojille vapaamuotoisesti tai lomakkeella.
        maksuohjelman aikana on ilmennyt seikkoja, joilla olisi ollut olennainen merkitys velkajärjestelyn kannalta, jos ne olisivat olleet tiedossa velkajärjestelystä päätettäessä.
        maksuohjelman vahvistamisen jälkeen ilmenee velkajärjestelyn piiriin kuuluva velka, joka ei ollut tiedossa vahvistamisen yhteydessä.
        maksuohjelman muuttamiseen on aihetta takaisinsaannin vuoksi".

        Eli jos sinun tulosi on kasvaneet ENEMMÄN KUIN TUO 1975€/kalenterivuosi, niin ylittävältä osalta joudut maksamaan VAIN JA AINOASTAAN PUOLET, eli tulot lisääntyneet kalenterivuodessa 4000€ - 1975 = 2025 : 2 = 1012,5, niin tuon sinä joutuisit maksamaan lisää.

        Onkohan tuo sinun velkaneuvojasi nyt ymmärtänyt jotain väärin, koska tuollainen summa maksaa lisätilitystä verrattuna sinun kuukausiansioon, tuntuu kyllä liialliselta, että ylittyisi 7795€/kalenterivuosi ja jolloinka saataisin tuo 3000€ lisätilitys.

        Tietenkin riippuu paljonko sinulle on arvioitu tulot velkajärjestelyssä?


      • Lawetorder
        Lawetorder kirjoitti:

        Eli jos sinun tulosi on kasvaneet ENEMMÄN KUIN TUO 1975€/kalenterivuosi, niin ylittävältä osalta joudut maksamaan VAIN JA AINOASTAAN PUOLET, eli tulot lisääntyneet kalenterivuodessa 4000€ - 1975 = 2025 : 2 = 1012,5, niin tuon sinä joutuisit maksamaan lisää.

        Onkohan tuo sinun velkaneuvojasi nyt ymmärtänyt jotain väärin, koska tuollainen summa maksaa lisätilitystä verrattuna sinun kuukausiansioon, tuntuu kyllä liialliselta, että ylittyisi 7795€/kalenterivuosi ja jolloinka saataisin tuo 3000€ lisätilitys.

        Tietenkin riippuu paljonko sinulle on arvioitu tulot velkajärjestelyssä?

        Ahaa, se olikin nollasopimus, no mutta kuitenkin tuolta kilpailu- ja kuluttajaviraston sivulta löytyy tieto mihin kuitenkin pitää jäädä rahaa kuukaudessa palkasta eli näin: "Maksuvara ja rahaksi muutettava omaisuus

        Velallisen on käytettävä velkojen maksamiseen koko maksuvaransa. Maksuvara on se osa tuloista, joka jää jäljelle, kun tuloista vähennetään velallisen kohtuulliset menot, joita ovat

        asumiskustannukset
        velkajärjestelynormien mukaiset elinkustannukset
        mahdolliset elatusapumaksut
        muut erikseen huomioitavat menot kuten tavanomaista suuremmat terveydenhoitomenot ja paikallisliikenteen maksun ylittävät työmatkakulut ja päivähoitomaksut.
        Maksuvaran laskentaperiaatteet"

        Käy ihmeessä tutustuun tuonne sivustoon.


      • Velkaantunut

        Aika oudolta kuulostaa toi sinun velkajärjestely systeemi. Itse sain 3 vuodeksi maksuluettelon, eräpäivät ja summat mitä maksoin, velkaa myös 5000e. Itselläni oli silloin v2015 3 alaikäistä huolettavaa, välillä oli yksi vuosi vähempi maksamista koska yksi lapsi täytti 18v. Huomenna viimeinen maksuerä velasta, ainut ongelma on että yhteen velalliseen en ole saanut yhteyttä koko aikana joten aion ottaa huomenna yhteyttä kuluttajaviranomaiseen. Kun sain maksuluettelon ja velkojien yhteystiedot soitin heille ja he lähettivät postitse tai sain suullisesti puhelimessa tiliyhteydet minne maksan, poikkeuksena vaan tää yks firma johon yhteyttä en ole saanut,,,liekö olemassakaan enään! Sinun kannattaisi nyt ottaa yhteyttä siihen henkilöön joka sinulle on tehnyt tämän maksusuunnitelman, viet mukanasi kaikki laskut, vuokratiedot ja jne. unohtamatta tilitapahtumia, kannattaa tulosta vuoden alusta lähtien olevat tilitapahtumat ja kertoa hänelle että maksukykysi on huonontunut joten hän voi laatia uuden. Hyvää jatkoa sinulle :)


      • Kattis

        Mulla on ollu nollaohjelma vj aloitettaessa. Eli olin maksukyvytön. Nyt pääsin joulukuussa palkkatuettuun työhön, alustavien laskelmien mukaan ei olisi tuloraja pitänyt ylittyä. Laskin sen väärin, ja mulla 1400e ylimenevästä lähtee puolet. Työ loppuu joulukuussa jo. Velkajärjestelijä laski että max. 3000e tuleekin. Mikä oli shokki enkä osannut varautua. Rahatilannekin tippuu joulukuussa.


      • Lawetorder
        Kattis kirjoitti:

        Mulla on ollu nollaohjelma vj aloitettaessa. Eli olin maksukyvytön. Nyt pääsin joulukuussa palkkatuettuun työhön, alustavien laskelmien mukaan ei olisi tuloraja pitänyt ylittyä. Laskin sen väärin, ja mulla 1400e ylimenevästä lähtee puolet. Työ loppuu joulukuussa jo. Velkajärjestelijä laski että max. 3000e tuleekin. Mikä oli shokki enkä osannut varautua. Rahatilannekin tippuu joulukuussa.

        Ei, vaan se on lakisääteinen tuo eli jos tulosi menee tuon yli, niin sen ylittävästä menee puolet, eli 2000 enemmän ja sinulla jo eurokin ylittää.

        Eli jos tulosi on kalenterivuoden aikana , niin tuosta summasta vähennetään se , jos taas tulosi on kalenteri vuosi ja siitä pois tuo eli, niin maksat velkaasi tuosta sen ja näin se on laissa.

        Tässä lainkohta: "35 a § (30.12.2002/1273)
        Lisäsuoritusvelvollisuus

        Velalliselle vahvistetaan maksuohjelmassa velvollisuus maksaa lisäsuorituksina velkojilleen maksuohjelman aikana saamistaan tuloista ja varoista tässä pykälässä säädetty määrä. Jäljempänä 3 momentissa tarkoitettua lisäsuoritusvelvollisuutta ei kuitenkaan vahvisteta velalliselle, jonka tulojen ei voida olettaa kasvavan maksuohjelman aikana 3 momentissa tarkoitettua määrää enempää. (19.12.2014/1123)

        Jos velallinen saa maksukykyään parantavan perinnön, lahjan tai muun kertaluonteisen suorituksen, jonka määrä yksin tai yhdessä muiden suoritusten kanssa ylittää 1 000 euroa, velallisen on maksettava velkojille 1 000 euron ylittävä osa tällaisten suoritusten yhteenlasketusta määrästä.

        Jos velallisen tulot vähennettyinä lisääntyneillä työmatkakustannuksilla ja muilla tulojen hankkimisesta velalliselle aiheutuneilla välittömillä lisämenoilla kasvavat maksuohjelmaan merkittyihin tuloihin verrattuna kalenterivuoden aikana vähintään 2 000 euroa, velallisen on käytettävä velkojensa suoritukseksi puolet 2 000 euroa ylittävästä osasta. Näin laskettua määrää ei kuitenkaan tarvitse käyttää velkojen suoritukseksi siltä osin kuin velallinen on tarvinnut sitä muihin välttämättömiin menoihinsa. (19.12.2014/1123)

        Velallisen tuloilla tarkoitetaan 3 momentissa nettotuloa, joka lasketaan vähentämällä velallisen tuloista ennakonpidätyksen tai ennakonkannon mukainen vero ja siihen liittyvät työntekijän lakisääteiset maksut. Tuloihin perustuvat veronpalautus ja verovelka otetaan huomioon tulojen lisäyksenä tai vähennyksenä siltä vuodelta, jona ne on maksettu tai olisi pitänyt maksaa.

        Kertaluonteiseen suoritukseen perustuva maksuvelvollisuus on täytettävä kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun velallinen sai varat haltuunsa. Muilta osin lisäsuoritusvelvollisuus on täytettävä seuraavan kalenterivuoden aikana. Maksuohjelman päättymisvuodelta lisäsuoritukset on kuitenkin maksettava samaan aikaan kuin viimeisen kokonaisen kalenterivuoden lisäsuoritukset tai ohjelman päättymistä seuraavien kuuden kuukauden aikana riippuen siitä, kumman määräajan perusteella lisäsuoritukset tulevat myöhemmin maksettaviksi. Maksuajankohdasta voidaan määrätä toisin, jos se on tarkoituksenmukaista lisäsuoritusten vähäisyyden tai muun erityisen syyn vuoksi. (19.12.2014/1123)

        Tuomioistuin voi hakemuksesta vahvistaa ja määrätä maksettavaksi velkojalle maksettavan lisäsuorituksen määrän. Hakemuksesta ja vaatimuksen esittämisestä säädetään 61 a §:ssä.

        Edellä 3 momentissa tarkoitettua rahamäärää tarkistetaan siten kuin kansaneläkeindeksistä annetussa laissa säädetään. Tarkistetut rahamäärät pyöristetään ylöspäin lähimpään euroon ja julkaistaan vuosittain marraskuun aikana säädöskokoelmassa oikeusministeriön asetuksella. (8.12.2006/1088)"

        Tuo loppujen lopuksi on aika vaikeasti selitetty, mutta ymmärrän kuitenkin sen, että jos nollasopimus on, niin tällöin kaikki tulot ylittää sen nollan, eli nolla sopimusta ei kannata ikinä tehdä, ja tosiasiassa näköjään ei kannata hakeutua ollenkaan, mitä äkkiä katsoin sitä, niin vaikeaselkoinen, että ainoastaan varmistaa velkojien saamiset, ei auta velallista yhtään, kuin sitten vasta kun se päättyy ja jollei ole saanut suorituksia hoidettua, niin siltikään velkajärjestely ei pääty, vaan sitä voidaan jatkaa.

        Koko laki löytyy täältä: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930057#L5P35a

        Pahoittelen aikaisempaa, hieman väärän laista kommentointiani.

        En ole tuohon lakiin tutustunut aikaisemmin.


      • Kattis

        No, on mulla ainakin siis ensi vuosi aikaa maksaa. Että jos olisivat tyytyväisiä jos edes jotain.


      • teme001

        ei ne "vanhene" ulosotossa...siellä porsaanreikiä.!!!!!!!!!!
        velkajärjestelyn aikana EI kannata tehä töitä pienellä palkalla..
        kituu sen 5V ja nautii tukia..


      • Anonyymi

        No nyt tuli väärää tietoa velat vanhenee ulosotossa 15 vuotta kuluu tänä aikana velkaa pitää maksaa. Ulosotto vie palkasta eläkkeestä tietyn osan. Korot ulosotto maksut vie ison osan joten velka ei juurikaan lyhene. Velkajärjestelyssä maksat osan veloistasi jos on pienituloinen summa on kuukaudessa pieni velkajärjestely kestää 3 - 5vuotta. Vielä lisänä jos ulosotossa oleva saa perinnön se viedään velkoihin. Velkajärjestelyssä oleva ei ole enää ulosoton asiakas 3-5 vuotta ja on veloista vapaa


      • Anonyymi

        Höpö höpö 15 vuotta kestää ulosotossa jos velkojat uusii ne kun velka on 15 vuotta vanha sitte se poistuu. Pitka ja kivinen on se tie


    • VelkaVipuTalous

      Velkajärjestely on maailman huvittavin järjestely.pelkät 20 euron palkankorotukset tarkoittaa helposti tuhansien lisätilityksiä vaikka elinkustannukset nousee jatkuvasti.Itse lopetin velkajärjestelyn kun olin maksanut 2.5 vuotta sen 600 eur kuukaudessa.Tuli perintöä jolla jouduin korjaamaan homeasuntoa ja tästä hyvästä sain lisätilitystä melkein 12000 eur.Asetin itselleni kaikkien näiden verenimijöiden jälkeen tavoitteeksi olla maksamatta yhtään euroa pankeille tai perintätoimistoille.Nyt on mennyt jo puoli vuotta loistavasti.Velkäjärjestely on orjalaki,en suosittele!

      • SinäLaiskaKakka

        Niin, eikö ole kummallista, että sillä perinnöllä olisi pitänyt lyhentää niitä velkoja, nyt kun sinulla olisi ollut kerrankin vähän enemmän maksuvaraa. Sen sijaan päätit hassata sen asunnon lisäksi ties mihin ja sitten itket, kun tuli lisätilitettävää. Saisivat lopettaa koko velkajärjestelyn, ei näytä tuottavan kuin harmia näköjään teille maksajille (tai nollaohjelmaisetkin joskus niin voivottelevat osaansa, vaikka ei tartte pennin jeniä suorittaa minnekään) ja velkojille se vasta typerä systeemi onkin. Hirveä vaiva ja lippulappujen selvittely jonkun varattoman toopen takia, joka ei viitsi maksaa edes niitä 3,45€ suorituksiaan kerran kahdessa kuukaudessa. Pois vaan koko järjestely ja velat täysimääräisinä maksuun keinolla millä hyvänsä.


      • Anonyymi

        Höpö höpö siitä on laki olemassa lisasuoritus tarkoittaa jos olet esim. työtön kun pääsee järjestelyyn velkajärjestely kestää 3-5 vuotta jos tänä aikana tulot nousee ja menetkin töihin. 2000 euroa vuodessa saa tienata ylimenevästä osasta maksat puolet eli näin tulot vuodessa esim. 20.000 siita 2000 euroo pois jää 18.000 tämä puoliksi 9000 tuhatta velkojille 9000 itselleen tietysti tulonhankkimiskulut verot sosiaaliturvamaksut pois. Velkajärjestelija hoitavat laskevat nämä kun maksat ja hoidat asiasi ei ongelmia synny. Nämä eivät ole mielivaltaisia vaan lakiin perustuvia. Tämän määrää velkajarjestelylaki


      • Anonyymi

        Ei pidä paikkaansa jos tulot muuttuvat olennaisesti i saat kuukaudessa enemmän kuin velkajarjestelyn alkaessa. Ensin vähennetään 2000 euroo vuodessa saa ensin päältä pois esim. Tienaat 4000 euroo siitä pois 2000 euroo sekä tulonhankkimisesta aiheutuneet kulut 4000 pois 2000 jää 2000 se puoliksi maksaa 1000 euroo velkojille. Tämän laskelman tekee velkajärjestelija kun verotus kunakin vuonna valmistuu. Kannattaa lukea laki velkajärjestelystä lisasuoritus velvollisuus.


    • Anonyymi

      Miten velkajärjestely nykyään lisätilityksien osalta? onko jokin tietty kk millon ne niitä alkaa kyselemään? pelko persiissä, tulot kasvanu alkup laskelmasta yli 10t vuodessa ja yhtään en ole laittanu sukanvarteen.. taitaa järjestely kaatua tänä vuonna sir tähän.

      • Anonyymi

        Lisätilitykset kannattaa lasketuttaa vuosittain velkaneuvojalla. Velkojilla on oikeus 2 vuoden ajan velkajärjestelyn päättymisestä vaatia lisäsuorituksia velalliselta.Joten sinuna ottaisin yhteyttä nopeasti velkaneuvojaan.


      • Anonyymi

        Jos velkajärjestely on voimassa, niin ne lisätilitykset menee ulosottoon, jos et maksa!

        Joka kalenterivuosi olet itse velvollinen ilmoittamaan, onko tuloja enemmän kuin velkajärjestelyssä on kalenterivuodeksi laskettu!

        Jos olet tienannut enemmän, niin vuonna 2020 ylimenevästä osasta vähennetään ensin 1.995€ lopusta tilität velkojille puolet. Sopimuksessa määrätyn prosenttiosuuden kullekin!

        Lukekaa se velkajärjestelysopimus. Siinä on laskettu kuukausitulo ja sillä tulolla maksut. Jos tulot kasvaa, ylimenevä osa tilitetään joka vuosi, tuolla kaavalla!

        Eli jos sopimuksessa kk-tulo on vaikka 1.300 niin saat tienata 12x1300 eli 15.600 per vuosi! Jos tienaat enemmän, vaikka 1.700 siis 12 x 1700 eli, 20.400 niin tilitys lasketaan näin.

        20.400 - 15.600 = 4.800. Sitten 4.800 - 1.995 = 2.805. Siitä puolet, eli 1.402,50 maksat velkojille.

        Tämä yhdeltä vuodelta. Jos et ole maksanut vuosittain mitään, niin sitten kaikki maksetaan kun järjestely päättyy!


      • Anonyymi

        Jos velkajärjestely on voimassa, niin ne lisätilitykset menee ulosottoon, jos et maksa!

        Joka kalenterivuosi olet itse velvollinen ilmoittamaan, onko tuloja enemmän kuin velkajärjestelyssä on kalenterivuodeksi laskettu!

        Jos olet tienannut enemmän, niin vuonna 2020 ylimenevästä osasta vähennetään ensin 1.995€ lopusta tilität velkojille puolet. Sopimuksessa määrätyn prosenttiosuuden kullekin!

        Lukekaa se velkajärjestelysopimus. Siinä on laskettu kuukausitulo ja sillä tulolla maksut. Jos tulot kasvaa, ylimenevä osa tilitetään joka vuosi, tuolla kaavalla!

        Eli jos sopimuksessa kk-tulo on vaikka 1.300 niin saat tienata 12x1300 eli 15.600 per vuosi! Jos tienaat enemmän, vaikka 1.700 siis 12 x 1700 eli, 20.400 niin tilitys lasketaan näin.

        20.400 - 15.600 = 4.800. Sitten 4.800 - 1.995 = 2.805. Siitä puolet, eli 1.402,50 maksat velkojille.

        Tämä yhdeltä vuodelta. Jos et ole maksanut vuosittain mitään, niin sitten kaikki maksetaan kun järjestely päättyy!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisätilitykset kannattaa lasketuttaa vuosittain velkaneuvojalla. Velkojilla on oikeus 2 vuoden ajan velkajärjestelyn päättymisestä vaatia lisäsuorituksia velalliselta.Joten sinuna ottaisin yhteyttä nopeasti velkaneuvojaan.

        Hei,
        Osaatko sanoa tarkemmin tuosta kun mainitset kommentissasi, että velkojilla on oikeus 2 vuoden ajan velkajärjestelyn päättymisestä vaatia lisäsuorituksia, niin tarkoittaako se sitä, että jos velkajärjestelyn päättymisen jälkeen saisin vaikkapa töitä esim puolen vuoden tai vuoden kuluttua, niin joudun silloin edelleen maksuvelvolliseksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei,
        Osaatko sanoa tarkemmin tuosta kun mainitset kommentissasi, että velkojilla on oikeus 2 vuoden ajan velkajärjestelyn päättymisestä vaatia lisäsuorituksia, niin tarkoittaako se sitä, että jos velkajärjestelyn päättymisen jälkeen saisin vaikkapa töitä esim puolen vuoden tai vuoden kuluttua, niin joudun silloin edelleen maksuvelvolliseksi?

        Tarkoitan juuri sitä että jos olet järjestelyn aikana tienannut enemmän kuin mitä alkuperäinen päätös oli maksuvarasta niin velkojat voivat 2 v. järj.päättymisestä vaatia sinulta lisätilityksiä.Ei tietenkään enää siitä ajasta joka on velkajärjestelyn jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos velkajärjestely on voimassa, niin ne lisätilitykset menee ulosottoon, jos et maksa!

        Joka kalenterivuosi olet itse velvollinen ilmoittamaan, onko tuloja enemmän kuin velkajärjestelyssä on kalenterivuodeksi laskettu!

        Jos olet tienannut enemmän, niin vuonna 2020 ylimenevästä osasta vähennetään ensin 1.995€ lopusta tilität velkojille puolet. Sopimuksessa määrätyn prosenttiosuuden kullekin!

        Lukekaa se velkajärjestelysopimus. Siinä on laskettu kuukausitulo ja sillä tulolla maksut. Jos tulot kasvaa, ylimenevä osa tilitetään joka vuosi, tuolla kaavalla!

        Eli jos sopimuksessa kk-tulo on vaikka 1.300 niin saat tienata 12x1300 eli 15.600 per vuosi! Jos tienaat enemmän, vaikka 1.700 siis 12 x 1700 eli, 20.400 niin tilitys lasketaan näin.

        20.400 - 15.600 = 4.800. Sitten 4.800 - 1.995 = 2.805. Siitä puolet, eli 1.402,50 maksat velkojille.

        Tämä yhdeltä vuodelta. Jos et ole maksanut vuosittain mitään, niin sitten kaikki maksetaan kun järjestely päättyy!

        Ei sitä ihan näin yksinkertaisesti lasketa. Lisäsuorituksen voi laskea vasta, kun järjestelyssä oleva on saanut verotuspäätöksen edelliseltä vuodelta. Siitä lasketaan lisääntyneet tulot mutta niistä vähennetään myös verot, jotka todnäk ovat nousseet tulojen myötä. Lisäksi tietysti tulonhankkimismenot, jos niitä on.

        Sitä en tiedä, miten esim. lisääntyneet elinkustannukset huomioidaan vai huomioidaanko ollenkaan? Oma käsitykseni on, että riippuu velkojasta, miten huomioivat esim. erilaisia isompia hankintoja (jotka pakollisia). Voi olla joutuu ostamaan vaikka uuden vesivaraajan (asunnon säästävässä vj:ssä) ja kyllä se on hyväksyttävä lisäsuoritusvelvollisuutta vähentäväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei,
        Osaatko sanoa tarkemmin tuosta kun mainitset kommentissasi, että velkojilla on oikeus 2 vuoden ajan velkajärjestelyn päättymisestä vaatia lisäsuorituksia, niin tarkoittaako se sitä, että jos velkajärjestelyn päättymisen jälkeen saisin vaikkapa töitä esim puolen vuoden tai vuoden kuluttua, niin joudun silloin edelleen maksuvelvolliseksi?

        Hei, luin vasta nyt kysymyksesi.Joudut maksamaan jos joku velkojista sitä vaatii.Heillä on kuitenkin tuo 2 v. aikaa vaatia sinulta lisäsuorituksia jos niin on käynyt että tulosi ovat kasvaneet tuon ajan puitteissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei, luin vasta nyt kysymyksesi.Joudut maksamaan jos joku velkojista sitä vaatii.Heillä on kuitenkin tuo 2 v. aikaa vaatia sinulta lisäsuorituksia jos niin on käynyt että tulosi ovat kasvaneet tuon ajan puitteissa.

        Täytyy vielä tarkentaa että tarkoitan tuloja jotka on saatu velkajärjestelyn aikana.Ei enää sen jälkeen.


    • Anonyymi

      Eli ymmäsrinkö tämän oikein... jos tulee mikä vain olosuhteiden muutos sovittuun järjestelyyn, velallinen joutuu pulaan ja saa lisämaksut uuteen käsittelyyn? Miten on mahdollista edellyttää stabiilia elämäntilannetta edes ollenkaan näinä aikoina milloin työt voi loppua milloin vain. Tai tulee ero, uusi lapsi (mahdollisesti sairautta, vammaisuutta) yms. Ei sellaista ihmistä olekaan, joka näkee kuin kristallipallosta seuraavat vuodet/vuosikymmenet ja lupaa ja vannoo olevansa vielä hengissäkin.
      Onpas kummallinen virkamiehen ajatusmalli.

      • Anonyymi

        Kyllä, ymmärsit aivan oikein!

        Olen juuri itse tilanteessa jossa teen lisätyksiä velkojille, joten tilanne on tuore ja velkaneuvonnassa laskettu. Koska järjestelyni loppuu 31.3.2021, niin minulla on aikaa maksaa lisätilitykset tämän vuoden loppuun.

        Sain palkkatuloja enemmän vain vuonna 2020, joten lisätilitys tulee vain yhdeltä vuodelta.

        Lisäsuoritukset ovat ulosottokelpoisia ja velkojat kyllä hakevat omansa, joten suosittelen maksamaan. Jos taloudellinen tilanne on oleellisesti huonontunut, voi hakea käräjäoikeudesta lievennystä, mutta en ole varma myönnetäänkö sitä takautuvasti, jos on vaan jättänyt aiemmilta vuosilta maksamatta!


      • Anonyymi

        Lapsia ei vaan "tule" niitä tehdään ja ehkäisy on olemassa ja suositeltavaa, ellet pysty aiempiakaan elättämään... Ja sitä paitsi velkoja voi hakea vahvistusta käräjäoikeudesta lisäsuorituksille vasta maksuohjelman päättymisen jälkeen. Vahvistetut lisäsuoritukset voidaan sitten laittaa ulosottoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapsia ei vaan "tule" niitä tehdään ja ehkäisy on olemassa ja suositeltavaa, ellet pysty aiempiakaan elättämään... Ja sitä paitsi velkoja voi hakea vahvistusta käräjäoikeudesta lisäsuorituksille vasta maksuohjelman päättymisen jälkeen. Vahvistetut lisäsuoritukset voidaan sitten laittaa ulosottoon.

        Kyllä lapsia saadaan ihan noin vain :)
        Mutta miten käy jos kuolema tulee? Katkeaako koko järjestely ja maksettu häviää taivaan tuuliin? Kuka vastaa kuoleman jälkeen velkajärjestelystä, jos huoltajaa ei enää ole? Lapset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, ymmärsit aivan oikein!

        Olen juuri itse tilanteessa jossa teen lisätyksiä velkojille, joten tilanne on tuore ja velkaneuvonnassa laskettu. Koska järjestelyni loppuu 31.3.2021, niin minulla on aikaa maksaa lisätilitykset tämän vuoden loppuun.

        Sain palkkatuloja enemmän vain vuonna 2020, joten lisätilitys tulee vain yhdeltä vuodelta.

        Lisäsuoritukset ovat ulosottokelpoisia ja velkojat kyllä hakevat omansa, joten suosittelen maksamaan. Jos taloudellinen tilanne on oleellisesti huonontunut, voi hakea käräjäoikeudesta lievennystä, mutta en ole varma myönnetäänkö sitä takautuvasti, jos on vaan jättänyt aiemmilta vuosilta maksamatta!

        Hei, pääsin velkajärjestelyyn 6.5 kolmen vuoden maksuajalla. N.100€/kk lyhennys.
        Olen liiton päivärahalla, jo 62v. iältäni. Nyt koronan takia pitkään työttömänä , tuskin enää muutenkaan olis töitä...
        Sitä halusin kysyä että voiko vuoden aikana hankkia tuon 2000€ niin ettei mene sitä lisävelvoite maksua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei, pääsin velkajärjestelyyn 6.5 kolmen vuoden maksuajalla. N.100€/kk lyhennys.
        Olen liiton päivärahalla, jo 62v. iältäni. Nyt koronan takia pitkään työttömänä , tuskin enää muutenkaan olis töitä...
        Sitä halusin kysyä että voiko vuoden aikana hankkia tuon 2000€ niin ettei mene sitä lisävelvoite maksua?

        Kyllä voit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, ymmärsit aivan oikein!

        Olen juuri itse tilanteessa jossa teen lisätyksiä velkojille, joten tilanne on tuore ja velkaneuvonnassa laskettu. Koska järjestelyni loppuu 31.3.2021, niin minulla on aikaa maksaa lisätilitykset tämän vuoden loppuun.

        Sain palkkatuloja enemmän vain vuonna 2020, joten lisätilitys tulee vain yhdeltä vuodelta.

        Lisäsuoritukset ovat ulosottokelpoisia ja velkojat kyllä hakevat omansa, joten suosittelen maksamaan. Jos taloudellinen tilanne on oleellisesti huonontunut, voi hakea käräjäoikeudesta lievennystä, mutta en ole varma myönnetäänkö sitä takautuvasti, jos on vaan jättänyt aiemmilta vuosilta maksamatta!

        Velka vanhenee tietyssä ajassa, mutta vanheneeko se velkajärjestelyssäkin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä voit

        Entäs kun asunnon myynnistä jäi vajaa 7tuhatta mulle , olen siis päässyt velkajärjestelyyn ja maksusuunnitelma valmis. Saanko pitää tuosta summasta tonnin ja tilitän loput velkojille ( 3kk sisällä)....


    • Anonyymi

      Onko kellään tietoa seuraavasta:
      Olen velkajärjestelyssä. VJ.n kesto 3vuotta ja nolla ohjelma. Hain vakuutus korvausta kivusta ja särystä. Sain korvausta 400€ "tilapäisestä haitasta"
      Kivusta ja särystä ei pidä tilittää senttiäkään velkojille, mutta miksi vakuutusyhtiö vaihtoi nimikkeen tilapäiseksi haitaksi ja kertoi kirjeessään ilmoittavansa summan tulorekisteriin. Sieltähän velkojat näkevät sen kyllä helposti "ylimääräisenä" tulona. Eli onko tilapäinen haitta sama asia kuin kivusta ja särystä? Jos ei niin kiitos vitusti vakuutusyhtiö, sinne menee koko korvaussumma joka sisältää myös lääkärikulut..

      • Anonyymi

        Enpä usko että tuosta summasta joutuisit maksamaan velkojille yhtään mitään. Pyydä velkaneuvojalta ohjetta miten vastaat heille jos niin ikävästi käy että vaativat jotain.


    • Anonyymi

      Soita velkajärjestelijalle joka neuvoo. Näin tää yleensä menee lisasuorirusvelvollisuus jos tulot nousevat velkajärjestelyn päätöksen jälkeen. Vuodessa saa tienata 2000 euroo mistä ei tarvitse maksaa velkojille. Kaikesta ylimenevästä puolet tuloista vähentää saa tulo hankkimiseen menneet kustannukset. Tämä on luettavissa velkajärjestely laissa

    • Anonyymi

      Olen saamassa 1500 euron perinnön vuoden 2022 alussa. Paljonko joudun summasta suorittamaan velkojille ?

    • Anonyymi

      Olen ollut velkajärjestelyssä nolla ohjelmalla 4 vuotta (vuosi jäljellä). Olenko ymmärtänyt oikein, että jos hyppäisin nyt työ elämään jossa tienaan -2000e/kk (asumis/elin kustannukset -700e/kk) niin minulle tulee laskuna tuo 1300€ joka kuukaudelta maksettavaksi ensivuodelle?

    • Anonyymi

      Velkajärjestelyä on 3, 5 vuotta jäljellä. Olen saanut vedätetty ns asumisjärjestelyillä vuokrakustannuksen itelleni. Feikki vuokrasopimus meni läpi. Nyt sain sakkoja ja korvausvaatimuksia rikoksesta, jota en oo edes tehny. Onneksi juristi oli ilmanen. Mä en korvauksia maksa. Kun mä oon jo velkjajärjestelyssä. Ei niitä ulosotossakaan multa voi saada. maksakoon valtio. Ei velkojat saa tietoja uusista veloista. Eikä hae keskeytystä.

    • Anonyymi

      Kiinnostaa aihe myös. Onko kenelläkään kokemusta isojen lisätilitysvaatimusten sopimisesta velkojien kanssa? Ts antavatko järkeviä maksuohjelmia vielä näihin, oletteko saaneet ehkä pankista lainaa lisätilityksiä varten vai vetääkö vain suosiolla itsensä kiikkuun jos 15000 lisätilitysvaatimus kolahtaa postiluukusta vuoden jälkeen siitä kun on saanu velkajärjestelyn hoidettua....
      Nimim. 2 lapsen yh

      • Anonyymi

        Tämä lisätilitysvelvollisuus onkin aika mielenkiintoinen juttu. Löysin tällaisen tiedon, että jos on ns. nollaohjelmalla , negatiivisen maksuvaran voi vähentää lisääntyneistä tuloista. Eli lisäsuoritussumma vähenisi. Mahtaako päteä myös silloin, jos on saanut kertaluontoisen korvauksen, kuten perinnön?


      • Anonyymi

        Hei,
        kommentistasi on jo aikaa kulunut, mutta jos täällä vielä käyt, niin kerrotko, miten tuo tilanne lopulta meni?


    • Anonyymi

      Kokeilen nostaa aihetta, kiinnostaisi kuulla kokemuksia. Miten velkojien kanssa on saanut sovittua maksusta, jos lisäsuorituksia on velkajärjestelyn jälkeen laskettu suuri summa, itseni kohdalla 10000€…?

    • Anonyymi

      Laitoksissa tärkeintä onkin vain velka palvelun loppuessa. Toimii kuin nukkuneen rukous.

    • Anonyymi

      tutkiiko joku velkajärjestelyn aikana tilejä? jos joku laittaisi vaikka 3000€ tilille niin huomaako ne sen vai pitääkö itse rehellisesti ilmoittaa tämä asia velkojille?

      • Anonyymi

        Sama mietityttää, että tarkastaako velkojat lisäsuoritusten summia itse ja jos ei niin kannattaako jättää maksamatta?Maksaa sitten vasta jos kyselee?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8504
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2303
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe