Suomessa jopa 800.000 työtöntä/ilmaistyöntekijää !

Kikkailtu-Sukupolvi

Työtöntä ja ilmaistempputyöllistettyä tai tempputoimiin käskytettyä, siis tilastokikkailtua!!!

Persuja ja demareita lukuunottamatta kaikki puolueet puolustavat työvoiman tarveharkinnan poistoa Etan ja EU:n ulkopuoliselta työvoimalta mm. kokoomus, kepu, vihreät ja rkp (ja jopa vasemmistoliiton Anna Kontula?) kannattavat tätä valehdellen syyksi sen että saadaan maahan korkeasti koulutettua työvoimaa josta on kuulemma pulaa. Perussuomalaisten Halla-aho ja Sebastian Tynkkynen ottivat myös sen faktan esiin Porissa SuomiAreena 2018 tapahtumassa, että nykyäänkin ammattilaiset ja asiantuntijat joiden palkka on n. 3.000 e/kk tai korkeampi pääsevät Suomeen tarveharkinnan ohi, ja tämä tarveharkinnan poisto on tarkoitettu tästä syystä ainoastaan matalapalkkaisen ja halpatyövoiman reitikiksi Suomeen, jolla halpatyövoiman maahantuottamisella ulosliputetaan suomalainen tes-palkattu työ, kun suomalaisten työehtojen mukaista palkkaa ei haluta maksaa.

Ongelma Suomessa ei ole työvoiman puute tai liian korkeat työttömyyskorvaukset vaan palkan maksuhaluttomuus, koska työnantajat odottavat porvarihallituksen aukaisevan tulvaportit ulkomaiselle halpatyövoimalle ja koska palkanmaksua sosialisoidaan koko ajan yrityksiltä yhteiskunnalle ja veronmaksajille palkkakulujen tukemisen muodossa sekä alipalkkauksen kompensoinnilla sosiaalitukien avulla. Mitä muuta ovat esim. yritysten palkkatukeminen, sosiaaliturva alipalkkauksen jatkeena, ilmaiset työkokeilut ja työharjoittelut kuin palkkakulujen sosialisointia veronmaksajille?

Suomessa on noin 300.000 työtöntä työnhakijaa ja toiset noin 300.000 tilastokikkailtua tempputyöllistettyä-kurssitettavaa-koulutettavaa kaunistamassa tilastoja. Sillä 1 tunti työllistämistoimia viikossa poistaa työttömyystilastoista ja 6 tuntia töitä kuukaudessa tekee jo osa-aikatyöläisen. Aktiivimalli lisää ja on lisännytkin tätä tilastokikkailtujen määrää. Vapaita työpaikkoja on tarjolla 15.000 - 25.000, joista normaalit tes-palkatut työt ja varsinkin kokoaika-tes-työ viedään käsistä. Suuri osa vapaista työpaikoista on kuitenkin epätyypillisiä 0-tuntisopimustöitä, provisiopalkkaista puhelinmyyntityötä ym. jossa suurin osa ei tienaa edes ko. alojen minimipalkkatasoa.

Miksei porvarihallitus tilastokikkaile saman tien Suomen työttömyyttä 0%:iin pakottamalla kaikki työttömät 1 tunniksi viikossa joka viikko työllistämistoimiin? Työttömyyden kikkatilastoinnissa kaikki katsottaisiin pois työttömyystilastoista ja hip hurraa Suomessa ei olisi enää yhtään työtöntä!

Tässäpä kokpanssien tuottavuusloikkaidea!

Tällä hetkellä Suomen todellisuudessa noin 600.000 työttömästä puolet eli noin 300.000 on näin piilotettu työttömyystilastoista. Todellisuudessa meillä on Suomessa aika jättityöttömyys ja työntekijöitä löytyisi kotimaasta ihan tarpeeksi, jos vain tes-palkkaa haluttaisiin maksaa työn tekemisestä.


Ja itse asiassa Suomessa on uusimman Seura-lehden kertoman tiedon mukaan noin 300.000 tilastotyöttömän lisäksi jopa 500.000 tilastoista pois kikkailtua tempputyöllistettyä ilmaistyössä!!!

Hätkähdyttävä tulos: Yli 500 000 suomalaista tekee ilmaista työtä
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/yli-500000-suomalaista-tekee-ilmaista-tyota/
"Harjoittelu, kuntouttava työtoiminta, työkokeilu. Seuran selvitys on karu: talkootyöllä on monta nimeä."

Ja 300.000 työtöntä työnhakijaa tuon päälle, eli Suomessa on 500.000 300.000 = 800.000 todellista työtöntä, jotka tarvitsisivat pikimmiten normaalia TES-palkattua duunia. Todellinen tempputilannoinnista puhdistettu työttömyys on Suomessa siis jotain 20%.

Porin "KuplaAreenassa" ei haluttu ottaa edes työttömiä mukaan puhumaan työttömyydestä:
SuomiAreenan työllisyyskeskustelu sapetti mielenosoittajia: "Hyväpalkkaiset herrat ja rouvat keskustelevat työttömyydestä"
https://yle.fi/uutiset/3-10313534
"Aktiivimallia vastustavat mielenosoittajat olivat SuomiAreenassa sitä mieltä, etteivät työttömät pääse työllisyyskeskusteluissa ääneen.

14

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikellahintansa

      Suomessa on elinkeinorakennetta murrettu maahanmuuttopolitiikan kautta. Käytänössä kun maahanmuutto on ollut kiinni siitä että tietty määrä työtä on ollut oltava tehtynä jotta pysyväis luvan maahan saa on tuo vääjämättä vaikuttanut takavuosina palkkatasojen muodostumiseen varsinkin matalapalkka aloilla.

      Palkkatasoihin vaikuttaa yhtäläillä työvoiman saatavuus joka on ollut viimeiset 20 vuotta ylitsevuotvan runsasta ,johtuen työmarkkinatilanteesta jossa olemme k'ärsineet talouslamasta ja työpaikkojen riittämättömyydestä.

      Tässä tilanteessa jos murretaan työvoiman tuontiharkinta ,tarkoittaa se käytännössä sitä että maan elinkeinorakenne murretaan lopullisesti, joka johtaa matalapalkka alojen lisääntymiseen ,sekä tuon myötä sosiaalimenojen lisääntymiseen, sillä matalapalkka alojen tuloilla ei kykene enää nykyisin välttämättä elättämään itseään ,jonka seurauksen työönteko käy kannattamattomaksi . Tosin yleisesti on itsensä elättämisvelvollisuus ja ihmisillä pohjimmiltaan halu pärjätä ja pyrkiä eteen päin.
      Niinpä ihmiset monasti ottavat työtä jos vain saavat ,saadakseen jalan oven väliin työmarkkinoolle toivossa saada parempi elämä tuon myötä. Nykyisellään vain se jää olosuhteista johtuen haaveeksi .Viittaan tuola vallitsevaan työtilanteeseen.

      Kun elinkeino rakenne on jo rikottu osin on siitä seurannut se että työssäkäyvät joutuvat toisinaan tukeutumaan sosiaaliseen tukleen mm. asumistukea hakien.

      https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3592895-sel-arahti-palkalla-pitaa-tulla-toimeen

      http://www.kaleva.fi/juttutupa/kotimaa/tukien-takia-on-palkkoja-joilla-ei-tule-toimeen/3459791

      Kun yhteiskunta joutuu paikkaamaan palkkatasoja tietää se palkansaajille verojen menoa ja kun suuntaus kasvaa kasvaa myös palkansaajien verotus. Tuosta seuraa kurimus jonka lopputus on loppupeleissä vääjäämättä yhteiskunta rakenteen lopullinen mureneminen kun veron maksu kyky murretaan palkansaaajilta. Tällöin kurjuus ja köyhyys nousee huippuunsa sillä sosiaalijärjestelmän tuet ,kuten asumistuet lakkautetaan.

      Tuo ihanne tuoda työvoimaa markkkinoille rajattomasti ja nostaa tuotatolaitkesemme nousuun työvoiman saatavuuden kautta ,maksimoiden omistajien voitot ei ole siis vailla hintalappua jos tuolle tielle lähdetään.

    • tätsitpois

      siis eikös tämä problematiikka jossa tänään ollaan ole alun alkaen ay pellejen aloittaman systemaattisen työn tulosta.

      suomen duunarit on kaikki ylikoulutettuja heistä ei enää ole matalapalkka töihin.

      mielestäni kaikkein paras työvoimapoliittinen uudistus tapahtuu suomessa silloin kun ottaisimme pakolaisia maahamme saman määrän kuin saksa suhteutettuna tietenkin väkilukuun.

      miksi saksa on talous veturi euroopassa.
      no siksi että he pakolaistulvalla maahansa aiheuttavat kmaan koko työmarkkinalle sekaannuksen ja valtavan paineen myös poliittisille päättäjille.

      mitä enemmän ottaisimme pakolaisia suomeen sitä assiivisempi paine syntyy työmarkkinoille, yritykset saavat matalapalkkaistä työväkeä, yritysten tehokkuus kasvaa, verovarat lisääntyvät.

      kanta suomalaisten jatkuva turha kouluttaminen on kallista eikä johda heidän palkkaukseen.

      kannatan ehdottomasti että suomi voisi auttaa ja ottaa esim syyriasta vaikka 200 000 pakolaista maahamme.

      kjäh kjäh kjäh
      näin se vain on

      ja minä nautin

      • Islam on syöpä.


    • tätsitpois

      mitä enemmän käsiparit tekevät yrityksissä ilmaistyötä sitä parempaa tulosta saadaan ja siitä joudutaan maksamaan veroa valtiolle.

      koska suomessa yritysten kannattavuus on heikkoa ja yritykset ovat velkaantuneita kompensoi tilasto kikkailtut ilmaiset työharjoittelijat tilannetta.

      tämä on erittäin fiksusti tehty ratkaisu, jopa ay pellet ovat täysin sanattomia tämän edessä.

      itseasiassa kukaan puolue ei todellisuudessa halua ajaa näiden ihmisten asiaa, edes heidän ääntään ei arvosteta vaaleissa, ei tehdä työtäheidän eteensä.

      kjäh kjäh kjäh
      näin se vain on

      jaminä nautin

      • Perässätulijat

        8 maailman rikkainta omistaa varallisuutta jo enemmän kuin köyhempi puolisko ihmiskunnasta eli yli 3,8 miljardia ihmistä. Kokoomus ja keskustapuolue pyrkivät nyt Suomessa samaan että 8 rikkainta suomalaista omistaa enemmän kuin köyhempi puolisko suomalaisisista yli 2,7 miljoonaa suomalaista.


    • Kommunisti

      Yhdenkään yrityksen ei tarvitse tuottaa voittoa parille kapitalistille.

      Jos kaikki yritykset olisivat voittoa tavoittelemattomia, niin siivojakin voisi saada 3500€/kk palkkaa, jos firman pomolle ei tarvitsisi maksaa 5 miljoonan bonuuksia ja osinkoja.

      Miksi, jotta yksi kapitalisti voisi vuodessa tienata 50 miljoonaa, niin tuhannen siivojan pitäisi tehdä työtä 1200€/kk palkalla?

      Otetaan mieluummin rikkailta pois ja annetaan köyhille. Niin ei olisi enää köyhiä.

      • hsddhsdh

        Entisissä itäblokin maissa yritettiin pärjätä ilman kapitalisteja - paljonkos siellä siivoojat tienasivat?


      • Neuvostoliitossasyntynyt

        Ei ainakaan kukaan ole tehnyt työtä ilman palkkaa ja kaikille oli työtä. Eikä ollut tuloeroja. Lääkärin ja siivojan palkoissa oli vain muutaman kympin ero.

        Ja jos USA ja länsimaat eivät yrittäisi jatkuvasti sanktioilla rajoittaa kasvua, niin elintaso olisi ollut huomattavasti parempi kuin tässä mädässä kapitalismissa.


      • vittupaska

        Kuntouttava työtoiminta on ala arvoista halveksivaa toimintaa sosiaalityöntekijä vartijat ovelle vastassa . 9 euoa joutaa sosiaalityöntekijän persereikää . mitä työtön tekee 9 eurolla ihan vitun arvoista


    • tätsitpois

      pohjois-koreasta puhumattakaan, siellä ei tunneta lainkaan kapitalismia eikä kapitalisteja, mutta rahat menevät jonkun ung suvun taskuun.

      siivooja ei tienaa siellä edes tuota mainitsemaasi € 3500

      lopeta unelmissa eläminen, herää todellisuuteen toveri.

      kjäh kjäh kjäh
      näin se vain on

      ja minä nautin

      • Neuvostoliitossasyntynyt

        USA ja länsimaat pelkäävät että pohjois-korea tai kuba menestyy, siksi sanktioiden uhalla eivät anna ydenkään yrityksen tai maan käydä kauppaa niiden kanssa. Ja silti siellä on kaikea, ydinpommeista pilvenpirtäjiin. Kaikki tuotteet valmistat itse, vaatteista autoihin. Mitä suomessa valmistetaan? Muumimukitkin valmistetaan kiinassa.

        Jos Pohjois-Korea saisi vapaasti käydä kauppaa, niin kuin muut maat, niin elintaso siellä olisi tuhat kertaa parempi kuin vaikka USA:ssa tai suomessa.


      • pistä.toimeksi

        Oletko muuttamassa Pohjois-Koreaan? Miksi asuisit kapitalistisessa maassa kun voisit muuttaa kommunistiseen maahan? Muutenhan olisit vain tyhjän puhuja.


    • MaksammeVelkaaPois

      8 maailman rikkainta omistaa varallisuutta jo enemmän kuin köyhempi puolisko ihmiskunnasta eli yli 3,5 miljardia ihmistä. Kokoomus ja keskustapuolue pyrkivät nyt Suomessa samaan että 8 rikkainta suomalaista omistaa enemmän kuin köyhempi puolisko suomalaisisista yli 2,7 miljoonaa suomalaista.

    • simmottis

      He työllisyys aste se senkun nousee. 3:messa kunna jo 72 astetta .Hallitus tavoitteet alkaa täyttymään.Tämähän on jo ku paraimmassa perestroikassa . Jollei asiat ole sitä mitä pitäisi pannaan näyttämään että on. Samalla menee kaks kärpäst yht aikaa ku pannaan vaatimukset kohdalleen aktiivimallin kautta ja leikataan viimesijaista toimeentulotuista.

      Muistaa ensi vaaleissa pytää lisää näiltä hallitus puolueilta tätä samaa,niin eitartte tulvien polvien tuskailla työttömänä olemisen ja toimeentulovaikeuksien kanssa. On meinaan jokasella puuhastelupaikka ,mutta se on sitte erijuttu jäääkö tuosta ajankäytöstä muuta kuin luu käteen.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe