Raamatun jumala on vaihtunut???

HHeino

Olen lukenut raamatun kaksi kertaa. Enkä lakkaa ihmettelemästä, kuinka kerta toisensa jälkeen radion aamuhartaudessa sekä kirkoissamme hartauden pitäjät julistavat Israelin jumalan ja tämän pojan rakkautta sekä armoa, lainaten raamatusta lauseen sieltä ja toisen täältä, sekä yhdistäen nämä lauseet heidän ajatusmaailmoihinsa sopiviksi. Olen tullut näitten fariseuksien ja kirjanoppineitten puheista sellaiseen johtopäätökseen, että heidän jumalansa on täytynyt vaihtua jossain vaiheessa heidän elämäänsä. Raamattu nimittäin kertoo heidän jumalansa rakkaudesta jotain aivan muuta, kuin he antavat ymmärtää. Raamatun jumala on nimittäin täynnä vihaa ja vertaansa vailla olevaa julmuutta, kuten nämä raamatun jakeet osoittavat…

2. Moos. 32:27 "Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Jokainen sitokoon miekkansa vyölleen. Käykää sitten edestakaisin leirin halki portista porttiin ja tappakaa jokainen, olkoon vaikka oma veli, ystävä tai sukulainen. 5. Moos. 20:16-17 " Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon, vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niin kuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt." 11:20 Jumala kovettaa Israelin vihollisten sydämet, jotta nämä taistelisivat israelilaisia vastaan ja näin Jumala voisi tuhota heidät täysin. Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."
1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit." Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niin kuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä. "Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..." Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."
2. Sam. 22:7-9 "Ahdistuksessani minä rukoilin Herraa, Jumalaani minä rukoilin; ja hän kuuli minun ääneni temppelistänsä, minun huutoni kohosi hänen korviinsa. Silloin maa huojui ja järisi, taivaan perustukset järkkyivät; ne horjuivat, sillä hänen vihansa syttyi. Savu suitsusi hänen sieraimistaan, kuluttava tuli hänen suustansa, palavat hiilet hehkuivat hänestä." 2. Moos. 32:27 "Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Jokainen sitokoon miekkansa vyölleen. Käykää sitten edestakaisin leirin halki portista porttiin ja tappakaa jokainen, olkoon vaikka oma veli, ystävä tai sukulainen." Hes. 9:5-7 "Ja niille toisille hän (Jumala) sanoi minun kuulteni: Kiertäkää kaupungin läpi hänen jäljessään ja surmatkaa. Älkää säälikö, älkää armahtako, tappakaa tyyten vanhukset, nuorukaiset, neitsyet, lapset ja vaimot." 4. Moos. 25:4 "Ja Herra sanoi Moosekselle: Ota kansan kaikki päämiehet ja lävistä heidät paaluihin Herralle, vasten aurinkoa, että Herran vihan hehku kääntyisi pois Israelista." 1. Sam. 6:19 "... ja kansa suri sitä, että Herra oli surmannut niin paljon kansaa."
Psa. 7:12-14 "Jumala on vanhurskas tuomari ja Jumala, joka vihastuu joka päivä. Jos kääntymystä ei tule, niin hän teroittaa miekkansa, jännittää jousensa ja tähtää sillä; hän valmistaa surma-aseet ja tekee nuolensa palaviksi." 5. Moos. 20:16-17 "Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon, vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niin kuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt."Tuom. 14:19" Silloin Herran Henki tuli häneen, ja hän meni Askeloniin, löi siellä kuoliaaksi kolmekymmentä miestä."4. Moos. 15:36 "Silloin koko seurakunta vei hänet leirin ulkopuolelle, ja he kivittivät hänet kuoliaaksi, niinkuin Herra oli Moosekselle käskyn antanut."
Hoos. 14:1 "... he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan." ”Hän mädättää siltä kansalta lihan, kun se vielä seisoo jaloillaan, sen silmät mätänevät kuopissansa, ja sen kieli mätänee sen suussa (Sakarja 14:12). Herra käy oikeutta kansojen kanssa, hän vaatii tilille kaikki ja antaa miekan surmata jumalattomat. Näin sanoo Herra Sebaot: Katso, onnettomuus kulkee kansasta kansaan, ja suuri myrsky nousee maan perimmäisistä ääristä. Ja Herran surmaamia on oleva sinä päivänä maan äärestä maan ääreen. Ei heille pidetä valittajaisia, ei heitä k

60

779

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hHeino

      ...Ei heille pidetä valittajaisia, ei heitä koota eikä haudata; he tulevat maan lannaksi. Parkukaa, te paimenet, ja huutakaa, vieriskelkää tuhassa, te lauman valtiaat; sillä aika on tullut teidän joutua teurastettaviksi. Te hajoatte pirstoiksi, te kaadutte niinkuin kallisarvoinen astia. Paimenet eivät pääse pakoon, laumojen johtajat eivät löydä turvapaikkaa. Kuulkaa: paimenet huutavat, laumojen johtajat valittavat! Herra hävittää heiltä niityt. Heidän turvalliset laitumensa tuhoutuvat herran hehkuvan vihan alla. Niin kuin leijona nousee tiheiköstään, niin on Herra lähtenyt liikkeelle. Tappavalla miekallaan, hehkuvalla vihallaan hän tekee heidän maansa autioksi! (Jeremia 25:31-38). Mutta epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema (Ilm. 21:8). Sillä katso, se päivä tulee, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa. Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat ja tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot. (Mal. 4:1-3). Ja minä näin pedon ja maan kuninkaat ja heidän sotajoukkonsa kokoontuneina sotiaksensa hevosen selässä istuvaa vastaan ja hänen sotajoukkoansa vastaan. Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa. Ja ne muut saivat surmansa hevosen selässä istuvan miekasta, joka lähti hänen suustaan; ja kaikki linnut tulivat ravituiksi heidän lihastansa (Ilmestys 19:11-16). Älkää itse kostako, rakkaani, vaan antakaa sijaa Jumalan vihalle, sillä kirjoitettu on: "Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Herra". Toisille kauhun paikka toisille lepo ja rauha (Room. 12:19)”.

    • Oikea tulkinta tuosta satukirjasta oli espanjalaisella inkvisitiolla ja noitien polttajilla.

      Ei mielestäni oikein, mutta tulkinta oli oikea.

      • Raamattu ole mikään satukira,sen sana tapahtuu täysin mitä siihen on kirjoitettu.


      • Tsemppivaihtuvuus

        Pahoin käy silloin kun maapallo menetetään kuumuudelle ja Jumalan etsiminen kuusta tai kauempaa johtaa liiankin helposti kuolemaan.

        Ei löydy yhtään Raamattua maapallon ulkopuolella kirjoitettuna. Ei löydy edes maapallolla esiintyviä sanoja, kirjaimia, numeroita...

        Kaikki maapallon Raamatut palavat kuumuudessa eikä enää tule aikaa, jolloin raamatut voisi uudelleen kirjoittaa.

        Milloin Jeesus muuten opiskeli suomen kielen?

        Onko maailmankaikkeus luotu suomen kielellä? Hebrean kielellä? Aramean kielellä?

        Ambulanssia ei mainita Raamatussa, joten se lienee turha?

        Ei mainita Suomeakaan Raamatussa.

        Muutama muukin aihe puuttuu Raamatusta kokonaan.

        Enemmän huolettaa kaikki se muu mikä tapahtuu vaikka sitä ei mainita Raamatussa lainkaan.

        Pitänee vain edelleen hävetä sitä, ettei aihetta mainita Raamatussa koskaan.

        Pitääkin aina valita paras vaihtoehtoisista.

        Siis Jumala, Jumala, Jumala, Jumala vai Jumala?


    • Eikiitosjeesus

      Raamatun Jumala on jokaisen henkilökohtaisen mielikuvituksen tuotetta.

      • henkilö kohtainen on myös pelastus,ei pelastu massa joukoina. Jokainen valitsee itselleen elämä tai kuolema.
        Se on niin yksin kertaista,Jeesus on siinä välimieheä,eli portti elämään kun muuta kautta ei pelastukseen pääse.


    • Jobinpostia

      Job.9:11 Katso, hän käy ohitseni, enkä minä häntä näe; hän liitää ohi, enkä minä häntä huomaa.

    • Jeesuksen-veren-voimaa

      Me emme ole vanhanliiton, vaan uudenliiton kansaa.
      Aabrahamin-Iisakin ja Jaakobin Jumala nauraa teille, sillä Hän tietää pilkallisten loppuhetken.

      Room. 16:20 Ja rauhan Jumala on pian musertava saatanan teidän jalkojenne alle.
      Herramme Jeesuksen armo olkoon teidän kanssanne.

      1Moos. 3:15 Ja minä panen vainon sinun
      ja vaimon välille
      ja sinun siemenesi
      ja hänen [Jeesuksen] siemenensä välille;
      se [Jeesus] on polkeva rikki sinun pääsi,
      ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän."

      1Kor. 16:23 Herran Jeesuksen armo olkoon teidän kanssanne.

      2Kor. 13:13 Herran Jeesuksen Kristuksen armo
      ja Jumalan rakkaus
      ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne.

      Fil. 4:23 Herran Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän henkenne kanssa.

      1Tess. 5:28 Meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kanssanne.

      2Tess. 3:18 Meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon kaikkien teidän kanssanne.

      Ilm. 22:21 Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa.
      Amen. (tätä on uusiliitto)

      • muistakaayinjayang

        "Jumala nauraa teille"

        Mihin jumala tarvitsee tunteita, kuten ihminen? Etkö tiedä, että tietoisuus on yin, ja teko on yang? Nämä vain Jumalassa voivat päteä. Mutta ihminen tarvitsee ajatuksen, joka on yin/yang yhdessä, koska ihmisen täytyy tietää mikä on oikein, mikä väärin.


    • TyhmäPaimenPoika

      Viha kuuluu rakkauteen. Te tunnutte kovasti välittävän ihmisistä. Tosin jos te todella välitätte ihmisistä niin ku te annatte ymmärtää ni miks te sitten kohtelette toisianne niin huonosti? Te mässäilette pornolla ja jopa tuette pornoteollisuutta. Jos te todella rakastaisitte ihmisiä niin te ette tekis mitään tollasta.

      No mutta ethän sä tän keskustelun aloittaja oikeesti ihmisistä välitä vaan sä haluut pelkästään syyttää Jumalaa. Sä et oo tainnu ikinä edes miettii sitä mahdollisuutta että ehkä sä et olis täällä tänään viisastelemassa ellei Jumala olis aikoinaan puuttunut tapahtumien kulkuun.

      Oliskohan sun Hheino vihdoinki aika pysähtyy ja kattoo vähän itteäs? Jos sä pidät ittees Jumalaa parempana niin osoita se! Mahtaakohan sun erinomasuus ja hyvyys kestää Jumalan edessä... Sen sijaan että te esim. sotisitte pornoteollisuutta vastaan ni te vaan päivät pitkät pyöritte täällä syyttelemässä Jumalaa. Te ja teidän syyttävät sormet taitaa olla kokonaan teidän oman saastaisuutenne peitossa.

      Jumalalla on täysi oikeus puuttua asioiden kulkuun.

      " Raamatun jumala on nimittäin täynnä vihaa ja vertaansa vailla olevaa julmuutta, kuten nämä raamatun jakeet osoittavat… "

      Mitä sä oot ite täynnä? Pyhää henkeäkö? Rakkauttako? Liassa ja saastassa kylpeminen ei oo mitään rakkautta.

      • >Jumalalla on täysi oikeus puuttua asioiden kulkuun.

        Jostain syystä Hän vain ei koskaan puutu.


      • TyhmäPaimenPoika
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Jumalalla on täysi oikeus puuttua asioiden kulkuun.

        Jostain syystä Hän vain ei koskaan puutu.

        " Jostain syystä Hän vain ei koskaan puutu. "

        Ja silti te " viisaat " ihmiset pyöritte täällä syyttelemässä häntä.


      • JamiL

        TyhmäPaimenPoika: Jos lasten, naisten ja lähimmäisten tappaminen on mielestäsi rakkautta, niin näkemyksesi kuvastaa varsin sairasta ja kieroutunutta tulkintaa. Rukoilen sinulle Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ymmärrystä raamatun oikeaan tulkintaan. Toisaalta noin juuri kaltaisesi, TyhmäPaimenPoika, uskovaisiksi itsensä luulevat ihmiset toimivat; kun heiltä loppuvat argumentit, jää jäljelle vain epätoivoinen lähimmäisten solvaaminen, kun ymmärryksenne ei riitä tulkitsemaan oikein pyhän raamatun sanomaa. Ymmärrän sinua TyhmäPaimenPoika, erittäin hyvin. Sinulla ja kaltaisillasi on varmasti vaikeaa teeskennellä päivästä päivään olevansa uskovainen. Kehoitankin sinua Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä lopettamaan lähimmäisiesi solvaamisen ja lukemaan raamattua oikein. Sieltä se Totuus sinullekin toivottavasti lopultakin valkenee, jos vielä rukoilet jumalalta ja Herraltamme Jeesukselta Kristukselta ymmärrystä tulkita raamatun pyhiä kirjoituksia oikein.


      • JamiL
        JamiL kirjoitti:

        TyhmäPaimenPoika: Jos lasten, naisten ja lähimmäisten tappaminen on mielestäsi rakkautta, niin näkemyksesi kuvastaa varsin sairasta ja kieroutunutta tulkintaa. Rukoilen sinulle Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ymmärrystä raamatun oikeaan tulkintaan. Toisaalta noin juuri kaltaisesi, TyhmäPaimenPoika, uskovaisiksi itsensä luulevat ihmiset toimivat; kun heiltä loppuvat argumentit, jää jäljelle vain epätoivoinen lähimmäisten solvaaminen, kun ymmärryksenne ei riitä tulkitsemaan oikein pyhän raamatun sanomaa. Ymmärrän sinua TyhmäPaimenPoika, erittäin hyvin. Sinulla ja kaltaisillasi on varmasti vaikeaa teeskennellä päivästä päivään olevansa uskovainen. Kehoitankin sinua Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä lopettamaan lähimmäisiesi solvaamisen ja lukemaan raamattua oikein. Sieltä se Totuus sinullekin toivottavasti lopultakin valkenee, jos vielä rukoilet jumalalta ja Herraltamme Jeesukselta Kristukselta ymmärrystä tulkita raamatun pyhiä kirjoituksia oikein.

        ...ja Herran siunausta sinullekin! TyhmäPaimenPoika. Näiden sävelmien myötä...

        https://www.youtube.com/watch?v=nlEtgcD56_Y

        https://www.youtube.com/watch?v=MViwSBZUViY


      • TyhmäPaimenPoika
        JamiL kirjoitti:

        TyhmäPaimenPoika: Jos lasten, naisten ja lähimmäisten tappaminen on mielestäsi rakkautta, niin näkemyksesi kuvastaa varsin sairasta ja kieroutunutta tulkintaa. Rukoilen sinulle Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ymmärrystä raamatun oikeaan tulkintaan. Toisaalta noin juuri kaltaisesi, TyhmäPaimenPoika, uskovaisiksi itsensä luulevat ihmiset toimivat; kun heiltä loppuvat argumentit, jää jäljelle vain epätoivoinen lähimmäisten solvaaminen, kun ymmärryksenne ei riitä tulkitsemaan oikein pyhän raamatun sanomaa. Ymmärrän sinua TyhmäPaimenPoika, erittäin hyvin. Sinulla ja kaltaisillasi on varmasti vaikeaa teeskennellä päivästä päivään olevansa uskovainen. Kehoitankin sinua Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä lopettamaan lähimmäisiesi solvaamisen ja lukemaan raamattua oikein. Sieltä se Totuus sinullekin toivottavasti lopultakin valkenee, jos vielä rukoilet jumalalta ja Herraltamme Jeesukselta Kristukselta ymmärrystä tulkita raamatun pyhiä kirjoituksia oikein.

        " Kehoitankin sinua Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä lopettamaan lähimmäisiesi solvaamisen ja lukemaan raamattua oikein. "

        Sä esität aika kovia väitteitä. Ketä mä oon solvannut? Voisit sä osoittaa mulle mun kirjotuksista sen kohdan jossa mä solvaan? Mä kerroin totuuden, te ette vaan kestä kuulla sitä. Totuuden kertominen ei oo mitään solvaamista, miksi mun pitäisi kaunistella totuutta? Pitäiskö mun mielistellä vääryydentekijöitä ja antaa hyväksyntä vääryydelle?

        " Jos lasten, naisten ja lähimmäisten tappaminen on mielestäsi rakkautta, niin näkemyksesi kuvastaa varsin sairasta ja kieroutunutta tulkintaa. "

        Jos jonkun kansan tuhoaminen estää tulevien sukupolvien tuhoutumisen ni siinä ei oo mun mielestä mitään väärää. Luulis sun ymmärtävän että Jumalan täytyy ennenkaikkea katsoa kokonaiskuvaa eikä vaan tarketua yksityiskohtiin. Joskus täytyy tehdä koviakin ratkaisuja vaikka se ei välttämättä tunnukaan niin mukavalta.

        Sä et taida edes olla Jumalan puolella. Mitä sä julistat niille ihmisille jotka esim. käyttää naisia niin ku ne olis jotain kertakäyttöastioita? Taputat sä niiden ihmisten selkiä ja sanot vaan että : " hyvä hyvä, jatkakaa samaan malliin " ?.

        " ja Herran siunausta sinullekin! "

        Oikeamielinen nuhtelu se vasta todellinen siunaus onkin mutta sä taidat olla sitä mieltä että sellanen on kiellettyä.


      • TyhmäPaimenPoika
        JamiL kirjoitti:

        ...ja Herran siunausta sinullekin! TyhmäPaimenPoika. Näiden sävelmien myötä...

        https://www.youtube.com/watch?v=nlEtgcD56_Y

        https://www.youtube.com/watch?v=MViwSBZUViY

        " Jos lasten, naisten ja lähimmäisten tappaminen on mielestäsi rakkautta, niin näkemyksesi kuvastaa varsin sairasta ja kieroutunutta tulkintaa. "

        Onko se rakkautta että jättää yhden Jumalattoman naisen joka ei tahdo tehdä parannusta niin tappamatta jos tietää että sen tappamatta jättäminen johtaa tulevaisuudessa miljoonan ihmisen kuolemaan? Toi on nyt vaan esimerkki siitä että millaisia päätöksiä Jumala on saattanut joutua tekemään.

        Sä taidat kuvitella että Jumalan rakkaus on vaan sitä että " kaikkialla lentelee enkelten höyheniä ja kaikki on niin ihanaa ". Jumala on armollinen mutta hän ei todellakaan hyväksy vääryyttä vaan vaatii ihmiseltä kääntymistä ja parannuksen tekemistä.

        " Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon? "

        Syytätkö sä Jumalan poikaakin solvaamisesta koska hän käytti tuollaista kieltä?


        Ei ne asiat muutu niin paremmaksi että te " kristityt " siellä seurakunnissa vaan lauleskelette ylistyslauluja jotka ei edes tuu teidän sydämestä. Te puhutte niin kovasti Jeesuksesta mutta teidän sydämet on totisesti kaukana Jumalasta.

        Ei teidän valhe - rakkaus tuu ikinä kelpaamaan Jumalalle. Sitähän säki oot ilmeisesti täällä julistamassa. Te taidatte olla sitä mieltä ettei mulla oo oikeutta puolustaa naisia teidän vääryydeltä, se kertoo paljon teidän " rakkaudesta ". Te kyykäärmeensikiöt! Mä luulen että kivet laulaa mulle ennemmin ku te käännytte ja teette parannuksen.

        Mä en kaipaa teidän " siunauksia " ( kirouksia ). Sen sijaan te voisitte vaikka tehdä parannuksen.


      • Jamil
        TyhmäPaimenPoika kirjoitti:

        " Kehoitankin sinua Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä lopettamaan lähimmäisiesi solvaamisen ja lukemaan raamattua oikein. "

        Sä esität aika kovia väitteitä. Ketä mä oon solvannut? Voisit sä osoittaa mulle mun kirjotuksista sen kohdan jossa mä solvaan? Mä kerroin totuuden, te ette vaan kestä kuulla sitä. Totuuden kertominen ei oo mitään solvaamista, miksi mun pitäisi kaunistella totuutta? Pitäiskö mun mielistellä vääryydentekijöitä ja antaa hyväksyntä vääryydelle?

        " Jos lasten, naisten ja lähimmäisten tappaminen on mielestäsi rakkautta, niin näkemyksesi kuvastaa varsin sairasta ja kieroutunutta tulkintaa. "

        Jos jonkun kansan tuhoaminen estää tulevien sukupolvien tuhoutumisen ni siinä ei oo mun mielestä mitään väärää. Luulis sun ymmärtävän että Jumalan täytyy ennenkaikkea katsoa kokonaiskuvaa eikä vaan tarketua yksityiskohtiin. Joskus täytyy tehdä koviakin ratkaisuja vaikka se ei välttämättä tunnukaan niin mukavalta.

        Sä et taida edes olla Jumalan puolella. Mitä sä julistat niille ihmisille jotka esim. käyttää naisia niin ku ne olis jotain kertakäyttöastioita? Taputat sä niiden ihmisten selkiä ja sanot vaan että : " hyvä hyvä, jatkakaa samaan malliin " ?.

        " ja Herran siunausta sinullekin! "

        Oikeamielinen nuhtelu se vasta todellinen siunaus onkin mutta sä taidat olla sitä mieltä että sellanen on kiellettyä.

        TyhmäPaimenPoika kommentoi (Lähimmäisesi solvaamista):

        Suora lainaus, TyhmäPaimenPoika, kommentistasi.:
        "No mutta ethän sä tän keskustelun aloittaja oikeesti ihmisistä välitä vaan sä haluut pelkästään syyttää Jumalaa. Sä et oo tainnu ikinä edes miettii sitä mahdollisuutta että ehkä sä et olis täällä tänään viisastelemassa ellei Jumala olis aikoinaan puuttunut tapahtumien kulkuun.
        Oliskohan sun Hheino vihdoinki aika pysähtyy ja kattoo vähän itteäs? Jos sä pidät ittees Jumalaa parempana niin osoita se! Mahtaakohan sun erinomasuus ja hyvyys kestää Jumalan edessä... Sen sijaan että te esim. sotisitte pornoteollisuutta vastaan ni te vaan päivät pitkät pyöritte täällä syyttelemässä Jumalaa. Te ja teidän syyttävät sormet taitaa olla kokonaan teidän oman saastaisuutenne peitossa." Tämä, jos mikä, on lähimmäistesi solvaamista!
        Lopeta lähimmäisesi solvaaminen heti Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä! Hallelujah! Amen!


      • voiko-olla-totta
        Jamil kirjoitti:

        TyhmäPaimenPoika kommentoi (Lähimmäisesi solvaamista):

        Suora lainaus, TyhmäPaimenPoika, kommentistasi.:
        "No mutta ethän sä tän keskustelun aloittaja oikeesti ihmisistä välitä vaan sä haluut pelkästään syyttää Jumalaa. Sä et oo tainnu ikinä edes miettii sitä mahdollisuutta että ehkä sä et olis täällä tänään viisastelemassa ellei Jumala olis aikoinaan puuttunut tapahtumien kulkuun.
        Oliskohan sun Hheino vihdoinki aika pysähtyy ja kattoo vähän itteäs? Jos sä pidät ittees Jumalaa parempana niin osoita se! Mahtaakohan sun erinomasuus ja hyvyys kestää Jumalan edessä... Sen sijaan että te esim. sotisitte pornoteollisuutta vastaan ni te vaan päivät pitkät pyöritte täällä syyttelemässä Jumalaa. Te ja teidän syyttävät sormet taitaa olla kokonaan teidän oman saastaisuutenne peitossa." Tämä, jos mikä, on lähimmäistesi solvaamista!
        Lopeta lähimmäisesi solvaaminen heti Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä! Hallelujah! Amen!

        Hyvä esimerkki siitä mitä käy, kun alkaa uskisten kanssa kinaamaan. Kyllä Jumala Jumalan syyttelijöitä ymmärtää. Mutta minä en enää ymmärrä joitain uskovia muiksi, kun narsisteiksi, jotka eivät näe mitään vikaa itsessään.
        He käyttävät raamatun sanaa toisen käskemiseen ja sormella osoittamiseen.


    • TyhmäPaimenPoika

      Siinä missä Jumalan poika kantoi ristinsä ja kuoli esim. niiden naisten puolesta jotka tänä päivänä myyvät omaa ruumistaan kaduilla ni te vaan käytätte noita kyseisiä naisia hyväksi ja silti te vielä kehtaatte kehuskella teidän omalla erinomasuudella ja syytellä Jumalaa. Te syytätte Jumalaa kaikesta siitä mihin te ootte ite syyllisiä! Teillä ei oo mitään tekemistä todellisen rakkauden kanssa, te ootte ite ihmisten vihaajia!

      • Sulla on selvästi ongelma oman seksuaalisuutesi kanssa. Ehkä et uskalla tunnustaa, mikä todella olet.


      • TyhmäPaimenPoika

        " Sulla on selvästi ongelma oman seksuaalisuutesi kanssa. Ehkä et uskalla tunnustaa, mikä todella olet. "

        Jos se on " seksuaalinen ongelma " etten mä teidän tavoin käytä nasia niin ku ne olis halpoja kertakayttöastioita niin olkoon. Te niitä todellisia pelkureita ootte! Sulla itelläs ei oo uskallasta astuu Jumalan eteen ja tunnustaa sitä että sä oot vääryydentekijä.

        Jatkahan kiusaaja vaan sitä omassa liassa ja saastassa pyörimistä ja jätä mun seksuaalisuudesta huolehtiminen jollekki sellaselle joka aidosti välittää ihmisistä.


      • TyhmäPaimenPoika
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Sulla on selvästi ongelma oman seksuaalisuutesi kanssa. Ehkä et uskalla tunnustaa, mikä todella olet.

        Kenen tyhmyyttä sä RepeRuutikallo yrität osoittaa todeksi? Sä et saa noilla sun järjettömillä kirjotuksilla mua näyttämään tyhmältä. Jatka ihmeessä sun oman tyhmyyden osoittamista.

        Se että joku puolustaa naisia tuntuu ottavan koville, eihän se tosin oo mikään ihme koska sähän vihaat ihmisiä.


    • 12____13

      Ateisteilla on kummallinen ristiriita, pahuutta ei pitäisi sallia, mutta pahuutta ei saisi myöskään lopettaa. Itse olen sitä mieltä, että on hyvä, ettei Jumala anna pahojen elää ikuisesti. Niin se on ollut Vanhassa ja Uudessa Testamentissa.

      • pahuuden_lopettamisesta

        Ongelma on se, että uskovaisten mielestä "pahuuden lopettaminen" yleensä tarkoittaa ei-uskovien tappamista tai kiduttamista.


      • TyhmäPaimenPoika
        pahuuden_lopettamisesta kirjoitti:

        Ongelma on se, että uskovaisten mielestä "pahuuden lopettaminen" yleensä tarkoittaa ei-uskovien tappamista tai kiduttamista.

        " tappamista tai kiduttamista. "

        Jumalattomat sitä kaikista kovinta rangaistusta on aina vaatimassa silloin kun joku jää kiinni jostain pahasta teosta. Omat pahat teot sen sijaan lakaistaan mattojen alle siinä toivossa ettei niitä kukaan löytäisi. Te ootte " hyviä ihmisiä " niin kauan kun te ette jää kiinni teidän pahuudesta.


      • syytön_kunnes
        TyhmäPaimenPoika kirjoitti:

        " tappamista tai kiduttamista. "

        Jumalattomat sitä kaikista kovinta rangaistusta on aina vaatimassa silloin kun joku jää kiinni jostain pahasta teosta. Omat pahat teot sen sijaan lakaistaan mattojen alle siinä toivossa ettei niitä kukaan löytäisi. Te ootte " hyviä ihmisiä " niin kauan kun te ette jää kiinni teidän pahuudesta.

        "Te ootte " hyviä ihmisiä " niin kauan kun te ette jää kiinni teidän pahuudesta."

        Näinhän se näkyy uskovaisillakin olevan.


      • TyhmäPaimenPoika
        syytön_kunnes kirjoitti:

        "Te ootte " hyviä ihmisiä " niin kauan kun te ette jää kiinni teidän pahuudesta."

        Näinhän se näkyy uskovaisillakin olevan.

        " Näinhän se näkyy uskovaisillakin olevan. "

        Niin varmaan onkin mutta sellanen ei kelpaa Jumalalle vaan ihmisen täytyy oikeesti tehdä parannus ja kääntyä pahoilta ja vääriltä teiltään.


      • 12____13
        pahuuden_lopettamisesta kirjoitti:

        Ongelma on se, että uskovaisten mielestä "pahuuden lopettaminen" yleensä tarkoittaa ei-uskovien tappamista tai kiduttamista.

        > Ongelma on se, että uskovaisten mielestä "pahuuden lopettaminen" yleensä tarkoittaa ei-uskovien tappamista tai kiduttamista.

        Raamatussa se tarkoittaa epävanhurskaiden kuolemaa ja tuhoutumista kokonaan.


      • pahuuden_lopettamisesta
        12____13 kirjoitti:

        > Ongelma on se, että uskovaisten mielestä "pahuuden lopettaminen" yleensä tarkoittaa ei-uskovien tappamista tai kiduttamista.

        Raamatussa se tarkoittaa epävanhurskaiden kuolemaa ja tuhoutumista kokonaan.

        Määrittele epävanhurskas.


      • 12____13
        pahuuden_lopettamisesta kirjoitti:

        Määrittele epävanhurskas.

        Raamattu määrittelee vanhurskasta mm. näin:

        "Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta."
        1 Joh. 3:7-10

        Vanhurskaus on oikeamielisyyttä, sitä, että henkilöllä on oikea ymmärrys hyvästä ja pahasta ja haluaa tehdä sen mikä on oikein ja hyvä, koska ymmärtää sen olevan hyvä.


      • pahuuden_lopettamisesta
        12____13 kirjoitti:

        Raamattu määrittelee vanhurskasta mm. näin:

        "Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta."
        1 Joh. 3:7-10

        Vanhurskaus on oikeamielisyyttä, sitä, että henkilöllä on oikea ymmärrys hyvästä ja pahasta ja haluaa tehdä sen mikä on oikein ja hyvä, koska ymmärtää sen olevan hyvä.

        Silloinhan vanhurskaus ei ole sidottu siihen, uskooko Jeesukseen vai ei?


      • 12____13
        pahuuden_lopettamisesta kirjoitti:

        Silloinhan vanhurskaus ei ole sidottu siihen, uskooko Jeesukseen vai ei?

        "Silloinhan vanhurskaus ei ole sidottu siihen, uskooko Jeesukseen vai ei? "

        Ei ole. Mutta kun kuulee Jeesuksen sanat, vanhurskas ottaa ne vastaan, koska ymmärtää niiden olevan hyvät.


      • pahuuden_lopettamisesta
        12____13 kirjoitti:

        "Silloinhan vanhurskaus ei ole sidottu siihen, uskooko Jeesukseen vai ei? "

        Ei ole. Mutta kun kuulee Jeesuksen sanat, vanhurskas ottaa ne vastaan, koska ymmärtää niiden olevan hyvät.

        Entä jos Raamatun ristiriitainen tarina Jeesuksesta ei vakuuta, vaikka näkisikin siinä samanlaisia hyviä ajatuksia kuin esim. buddhalaisuudessa?


      • 12____13
        pahuuden_lopettamisesta kirjoitti:

        Entä jos Raamatun ristiriitainen tarina Jeesuksesta ei vakuuta, vaikka näkisikin siinä samanlaisia hyviä ajatuksia kuin esim. buddhalaisuudessa?

        > Entä jos Raamatun ristiriitainen tarina Jeesuksesta ei vakuuta, vaikka näkisikin siinä samanlaisia hyviä ajatuksia kuin esim. buddhalaisuudessa?

        Kun ymmärtää oikein, ja pysyy totuudessa, Raamatussa ei ole yhtään ristiriitaa.

        Mutta mikä sinua ei vakuuta?


      • pahuuden_lopettamisesta
        12____13 kirjoitti:

        > Entä jos Raamatun ristiriitainen tarina Jeesuksesta ei vakuuta, vaikka näkisikin siinä samanlaisia hyviä ajatuksia kuin esim. buddhalaisuudessa?

        Kun ymmärtää oikein, ja pysyy totuudessa, Raamatussa ei ole yhtään ristiriitaa.

        Mutta mikä sinua ei vakuuta?

        "Mutta mikä sinua ei vakuuta?"

        Esimerkiksi Matteuksen ja Luukkaan evankeliumeissa on aivan erilaiset versiot Jeesuksen maanpäällisen elämän varhaisvaiheista.

        Juudaksen kuolemasta ja rahojen kohtalosta on kaksi eri versiota.

        Vedenpaisumus ei vakuuta. Erämaavaellus ei vakuuta. Salomon temppelin vihkiäisten eläinuhrien määrä ei ole uskottava. Daavidin väenlaskusta on kaksi eri versiota. Taivaankannen yläpuolisia vesiä ei ole löydetty. Naisen luominen miehen kylkiluusta tuottaisi kloonin.


      • 12____13
        pahuuden_lopettamisesta kirjoitti:

        "Mutta mikä sinua ei vakuuta?"

        Esimerkiksi Matteuksen ja Luukkaan evankeliumeissa on aivan erilaiset versiot Jeesuksen maanpäällisen elämän varhaisvaiheista.

        Juudaksen kuolemasta ja rahojen kohtalosta on kaksi eri versiota.

        Vedenpaisumus ei vakuuta. Erämaavaellus ei vakuuta. Salomon temppelin vihkiäisten eläinuhrien määrä ei ole uskottava. Daavidin väenlaskusta on kaksi eri versiota. Taivaankannen yläpuolisia vesiä ei ole löydetty. Naisen luominen miehen kylkiluusta tuottaisi kloonin.

        > Esimerkiksi Matteuksen ja Luukkaan evankeliumeissa on aivan erilaiset versiot Jeesuksen maanpäällisen elämän varhaisvaiheista.
        > Juudaksen kuolemasta ja rahojen kohtalosta on kaksi eri versiota.

        Olen erimieltä. Evankeliumit ovat pieni osa yhtä ja samaa kertomusta. Kyse on todistajan lausunnoista. Ja todistajathan näkevät aina asiat hiukan eri kulmista. Kyse ei kuitenkaan ole ristiriidoista. Neljä todistusta muodostavat yhden kokonaisuuden, ja ne kaikki täydentävät toisiaan, eivät kumoa.

        > Taivaankannen yläpuolisia vesiä ei ole löydetty.

        Jos sokeat ihmiset eivät löydä jotain, se ei todista oikeastaan mitään.

        > Naisen luominen miehen kylkiluusta tuottaisi kloonin.

        Riippuu siitä, miten luominen on toteutettu. Jos e käytä esim. Y kromosomia, vaan vaikka kaksi kertaa X kromosomia, lopputulos on eri.

        > Salomon temppelin vihkiäisten eläinuhrien määrä ei ole uskottava.

        Mielenkiintoista, tappaminen kun on kuitenkin ehkä helpointa ja sujuu yleensä ihmisiltä äärimmäisen tehokkaasti.


      • pahuuden_lopettamisesta
        12____13 kirjoitti:

        > Esimerkiksi Matteuksen ja Luukkaan evankeliumeissa on aivan erilaiset versiot Jeesuksen maanpäällisen elämän varhaisvaiheista.
        > Juudaksen kuolemasta ja rahojen kohtalosta on kaksi eri versiota.

        Olen erimieltä. Evankeliumit ovat pieni osa yhtä ja samaa kertomusta. Kyse on todistajan lausunnoista. Ja todistajathan näkevät aina asiat hiukan eri kulmista. Kyse ei kuitenkaan ole ristiriidoista. Neljä todistusta muodostavat yhden kokonaisuuden, ja ne kaikki täydentävät toisiaan, eivät kumoa.

        > Taivaankannen yläpuolisia vesiä ei ole löydetty.

        Jos sokeat ihmiset eivät löydä jotain, se ei todista oikeastaan mitään.

        > Naisen luominen miehen kylkiluusta tuottaisi kloonin.

        Riippuu siitä, miten luominen on toteutettu. Jos e käytä esim. Y kromosomia, vaan vaikka kaksi kertaa X kromosomia, lopputulos on eri.

        > Salomon temppelin vihkiäisten eläinuhrien määrä ei ole uskottava.

        Mielenkiintoista, tappaminen kun on kuitenkin ehkä helpointa ja sujuu yleensä ihmisiltä äärimmäisen tehokkaasti.

        Matteuksen versiossa käydään Egyptissä, Luukkaan versiossa mennään suoraan Jerusalemista Nasaretiin.

        Matt. 2:19 Kun Herodes oli kuollut, Herran enkeli ilmestyi Egyptissä Joosefille unessa
        20 ja sanoi: "Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsä mukaasi ja palaa Israelin maahan. Ne, jotka halusivat surmata lapsen, ovat kuolleet."
        21 Joosef heräsi, otti mukaansa lapsen ja hänen äitinsä ja palasi Israelin maahan.
        22 Mutta kun hän kuuli, että Juudean kuninkaaksi oli Herodeksen jälkeen tullut tämän poika Arkelaos, hän ei uskaltanut mennä sinne. Saatuaan sitten unessa ohjeen hän meni Galileaan
        23 ja asettui siellä kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret. Näin tapahtui, jotta kävisi toteen profeettojen ennustus: häntä kutsutaan Nasaretilaiseksi.

        Luuk. 2:39 Kun he olivat tehneet kaiken, mitä Herran laki vaati, he palasivat Galileaan kotikaupunkiinsa Nasaretiin.

        "Jos sokeat ihmiset eivät löydä jotain, se ei todista oikeastaan mitään."

        Jos jotain ei ole, vaikka Raamatun kertomuksen mukaan pitäisi olla, se todistaa Raamatun kertomusta vastaan.

        "Riippuu siitä, miten luominen on toteutettu. Jos e käytä esim. Y kromosomia, vaan vaikka kaksi kertaa X kromosomia, lopputulos on eri."

        Raamatun kirjoittajat eivät tienneet kromosomeista, siksi he kehittivät tarinan kylkiluusta ja uskoivat siihen ehkä itsekin.

        "Mielenkiintoista, tappaminen kun on kuitenkin ehkä helpointa ja sujuu yleensä ihmisiltä äärimmäisen tehokkaasti."

        22000 nautaa ja 120000 lammasta temppelin vihkiäisissä? Vihkimisjuhlan pituudeksi mainitaan seitsemän päivää, joten eläimiä pitää tappaa reilut 20000 vuorokaudessa. Jos teurastusta tehtiin 12 tuntia päivässä, piti tahdin olla noin 1700 eläintä tunnissa, eli 30 eläintä minuutissa. Taitaa olla tarinassa hieman Lapin lisää?


      • Jeesuksen-veren-voimalla
        pahuuden_lopettamisesta kirjoitti:

        Silloinhan vanhurskaus ei ole sidottu siihen, uskooko Jeesukseen vai ei?

        Apt 4:10->niin olkoon teille kaikille
        ja koko Israelin kansalle tiettävä,
        että Jeesuksen Kristuksen,
        Nasaretilaisen,
        nimen kautta,
        hänen,
        jonka te ristiinnaulitsitte, (jota te pilkkaatte ja jonka te hylkäsitte)
        mutta jonka Jumala kuolleista herätti,
        hänen nimensä kautta tämä seisoo terveenä teidän edessänne.

        Hän on 'se kivi,
        jonka te,
        rakentajat,
        hylkäsitte,
        mutta joka on kulmakiveksi tullut.'

        Eikä ole
        pelastusta
        yhdessäkään
        toisessa;
        sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu,
        jossa meidän pitäisi pelastuman."


      • 12____13
        pahuuden_lopettamisesta kirjoitti:

        Matteuksen versiossa käydään Egyptissä, Luukkaan versiossa mennään suoraan Jerusalemista Nasaretiin.

        Matt. 2:19 Kun Herodes oli kuollut, Herran enkeli ilmestyi Egyptissä Joosefille unessa
        20 ja sanoi: "Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsä mukaasi ja palaa Israelin maahan. Ne, jotka halusivat surmata lapsen, ovat kuolleet."
        21 Joosef heräsi, otti mukaansa lapsen ja hänen äitinsä ja palasi Israelin maahan.
        22 Mutta kun hän kuuli, että Juudean kuninkaaksi oli Herodeksen jälkeen tullut tämän poika Arkelaos, hän ei uskaltanut mennä sinne. Saatuaan sitten unessa ohjeen hän meni Galileaan
        23 ja asettui siellä kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret. Näin tapahtui, jotta kävisi toteen profeettojen ennustus: häntä kutsutaan Nasaretilaiseksi.

        Luuk. 2:39 Kun he olivat tehneet kaiken, mitä Herran laki vaati, he palasivat Galileaan kotikaupunkiinsa Nasaretiin.

        "Jos sokeat ihmiset eivät löydä jotain, se ei todista oikeastaan mitään."

        Jos jotain ei ole, vaikka Raamatun kertomuksen mukaan pitäisi olla, se todistaa Raamatun kertomusta vastaan.

        "Riippuu siitä, miten luominen on toteutettu. Jos e käytä esim. Y kromosomia, vaan vaikka kaksi kertaa X kromosomia, lopputulos on eri."

        Raamatun kirjoittajat eivät tienneet kromosomeista, siksi he kehittivät tarinan kylkiluusta ja uskoivat siihen ehkä itsekin.

        "Mielenkiintoista, tappaminen kun on kuitenkin ehkä helpointa ja sujuu yleensä ihmisiltä äärimmäisen tehokkaasti."

        22000 nautaa ja 120000 lammasta temppelin vihkiäisissä? Vihkimisjuhlan pituudeksi mainitaan seitsemän päivää, joten eläimiä pitää tappaa reilut 20000 vuorokaudessa. Jos teurastusta tehtiin 12 tuntia päivässä, piti tahdin olla noin 1700 eläintä tunnissa, eli 30 eläintä minuutissa. Taitaa olla tarinassa hieman Lapin lisää?

        > 22000 nautaa ja 120000 lammasta temppelin vihkiäisissä? Vihkimisjuhlan pituudeksi mainitaan seitsemän päivää, joten eläimiä pitää tappaa reilut 20000 vuorokaudessa. Jos teurastusta tehtiin 12 tuntia päivässä, piti tahdin olla noin 1700 eläintä tunnissa, eli 30 eläintä

        Jos on älykäs ihminen, pystyy teurastamaan vielä nopeamminkin, mutta ehkä en halua jakaa täällä teurastusoppeja, kun en halua kenenkään innostuvan toimimaan sen mukaan.

        > Matteuksen versiossa käydään Egyptissä, Luukkaan versiossa mennään suoraan Jerusalemista Nasaretiin.

        Luukas ei kuitenkaan sano "menivät suoraan", miksi lisäät omaa sepitystä, jotta saisit Raamatun näyttämään väärältä?


      • pahuuden_lopettamisesta
        12____13 kirjoitti:

        > 22000 nautaa ja 120000 lammasta temppelin vihkiäisissä? Vihkimisjuhlan pituudeksi mainitaan seitsemän päivää, joten eläimiä pitää tappaa reilut 20000 vuorokaudessa. Jos teurastusta tehtiin 12 tuntia päivässä, piti tahdin olla noin 1700 eläintä tunnissa, eli 30 eläintä

        Jos on älykäs ihminen, pystyy teurastamaan vielä nopeamminkin, mutta ehkä en halua jakaa täällä teurastusoppeja, kun en halua kenenkään innostuvan toimimaan sen mukaan.

        > Matteuksen versiossa käydään Egyptissä, Luukkaan versiossa mennään suoraan Jerusalemista Nasaretiin.

        Luukas ei kuitenkaan sano "menivät suoraan", miksi lisäät omaa sepitystä, jotta saisit Raamatun näyttämään väärältä?

        "Jos on älykäs ihminen, pystyy teurastamaan vielä nopeamminkin, mutta ehkä en halua jakaa täällä teurastusoppeja, kun en halua kenenkään innostuvan toimimaan sen mukaan."

        Melkoinen tehdas tuohon tarvittaisiin nykyaikanakin. Uhrieläinten ruhot piti myös käsitellä (yhteysuhri).

        "Luukas ei kuitenkaan sano "menivät suoraan", miksi lisäät omaa sepitystä, jotta saisit Raamatun näyttämään väärältä?"

        Itse asiassa sanoo, vaikkei noilla mainitsemillasi sanoilla. "Kun he olivat tehneet kaiken, mitä Herran laki vaati, he palasivat Galileaan kotikaupunkiinsa Nasaretiin". Tapahtumat sidotaan yhteen: lain vaatimusten täyttäminen ja Nasaretiin meneminen - Nasaretiin mentiin siis heti kun lain vaatimat asiat oli tehty. Ei siihen mahdu Egyptissä oleskelua väliin.

        Arkinen vertaus: "Kun olin vienyt roskat, menin kauppaan". Tuo ei olisi enää totuudenmukainen lause, jos tuossa välissä olisin viettänyt pari viikkoa mökillä. Saati pari vuotta.


      • 12____13
        pahuuden_lopettamisesta kirjoitti:

        "Jos on älykäs ihminen, pystyy teurastamaan vielä nopeamminkin, mutta ehkä en halua jakaa täällä teurastusoppeja, kun en halua kenenkään innostuvan toimimaan sen mukaan."

        Melkoinen tehdas tuohon tarvittaisiin nykyaikanakin. Uhrieläinten ruhot piti myös käsitellä (yhteysuhri).

        "Luukas ei kuitenkaan sano "menivät suoraan", miksi lisäät omaa sepitystä, jotta saisit Raamatun näyttämään väärältä?"

        Itse asiassa sanoo, vaikkei noilla mainitsemillasi sanoilla. "Kun he olivat tehneet kaiken, mitä Herran laki vaati, he palasivat Galileaan kotikaupunkiinsa Nasaretiin". Tapahtumat sidotaan yhteen: lain vaatimusten täyttäminen ja Nasaretiin meneminen - Nasaretiin mentiin siis heti kun lain vaatimat asiat oli tehty. Ei siihen mahdu Egyptissä oleskelua väliin.

        Arkinen vertaus: "Kun olin vienyt roskat, menin kauppaan". Tuo ei olisi enää totuudenmukainen lause, jos tuossa välissä olisin viettänyt pari viikkoa mökillä. Saati pari vuotta.

        > Itse asiassa sanoo, vaikkei noilla mainitsemillasi sanoilla. "Kun he olivat tehneet kaiken, mitä Herran laki vaati, he palasivat Galileaan kotikaupunkiinsa Nasaretiin". Tapahtumat sidotaan yhteen: lain vaatimusten täyttäminen ja Nasaretiin meneminen - Nasaretiin mentiin siis heti kun lain vaatimat asiat oli tehty. Ei siihen mahdu Egyptissä oleskelua väliin.

        kun ei sano, menivät suoraan, on mahdollista, että matka ei ollut suora.


      • pahuuden_lopettamisesta
        12____13 kirjoitti:

        > Itse asiassa sanoo, vaikkei noilla mainitsemillasi sanoilla. "Kun he olivat tehneet kaiken, mitä Herran laki vaati, he palasivat Galileaan kotikaupunkiinsa Nasaretiin". Tapahtumat sidotaan yhteen: lain vaatimusten täyttäminen ja Nasaretiin meneminen - Nasaretiin mentiin siis heti kun lain vaatimat asiat oli tehty. Ei siihen mahdu Egyptissä oleskelua väliin.

        kun ei sano, menivät suoraan, on mahdollista, että matka ei ollut suora.

        "Kun he olivat tehneet mitä laki vaatii, he palasivat Nasaretiin" ei jätä paljonkaan pelivaraa. Katso vertaukseni roskien viemisestä. "Kun isoisä oli myynyt kalat torilla, hän palasi kotiin" ei taida jätää tilaa muutaman päivän ryyppyreissulle tässä välissä, vai kuinka? Luukas olisi erittäin huono historiankirjoittaja, jos olisi noin vain jättänyt pois pitkän oleskelun Egyptissä ja kirjoittanut tekstin, joka antaa ymmärtää noinkin selvästi, että Nasaretiin mentiin heti Jerusalemista.

        Kaikki riippuu tietysti siitä, millaisia selityksiä on valmis hyväksymään. Jos riittävän pitkälle on valmis menemään, on oikeastaan ihan sama mitä Raamatussa lukee tai ei lue, sieltä aina löytää haluamansa.


      • 12____13
        pahuuden_lopettamisesta kirjoitti:

        Silloinhan vanhurskaus ei ole sidottu siihen, uskooko Jeesukseen vai ei?

        Vielä tuosta vanhurskauden määritelmästä, Raamatussa sanotaan siitä myös näin hienosti:

        "...joka tekee vanhurskauden ja puhuu sydämessänsä totuutta..."
        Ps. 15:2


      • pahuuden_lopettamisesta
        12____13 kirjoitti:

        Vielä tuosta vanhurskauden määritelmästä, Raamatussa sanotaan siitä myös näin hienosti:

        "...joka tekee vanhurskauden ja puhuu sydämessänsä totuutta..."
        Ps. 15:2

        "...joka tekee vanhurskauden"

        Jos vanhurskautta ei määritellä, emme tiedä myöskään, mitä vanhurskauden tekeminen tarkoittaa.

        "ja puhuu sydämessänsä totuutta..."

        Pyrin olemaan rehellinen ja puhumaan totta myös uskontoon liittyvissä asioissa, ja olen tullut siihen tulokseen, ettei uskovaisten markkinoima maailmankuva kestä kriittistä tarkastelua.


    • Voihanvitalis

      Ps.59:9 Mutta sinä, Herra, naurat heille, pidät kaikkia pakanoita pilkkanasi.

    • Jobinpostia

      Hes.25:7 Sentähden, katso minä ojennan käteni sinua vastaan ja annan sinut pakanain ryöstettäväksi ja hävitän sinut kansojen joukosta ja hukutan sinut maitten luvusta ja tuhoan sinut. Ja sinä tulet tietämään, että minä olen Herra.

      • ajattele-oikein

        Hes 25:1->vastaus jobinpostia löytyy tästä.

        Minulle tuli tämä Herran sana:

        "Ihmislapsi,
        käännä kasvosi ammonilaisia kohti
        ja ennusta heitä vastaan ja sano,
        Herran sana:
        Näin sanoo Herra,
        Herra:
        Koska sinä sanoit:
        'Kas niin!'
        minun pyhäköstäni,
        kun se häväistiin,
        ja Israelin maasta,
        kun se hävitettiin,
        ja Juudan heimosta,
        kun he menivät pakkosiirtolaisuuteen,

        sentähden,
        katso,
        minä annan sinut Idän miehille omaksi,
        ja he laittavat sinuun leiripaikkansa
        ja asettavat sinuun asuntonsa.
        He syövät sinun hedelmäsi
        ja juovat maitosi.

        Ja Rabban minä panen kamelien laitumeksi
        ja ammonilaisten maan lammaslaumojen leposijaksi.
        Ja te tulette tietämään,
        että minä olen Herra.

        Sillä näin sanoo Herra,
        Herra:
        Koska
        sinä
        käsiä
        taputit
        ja jalkaa poljit ja,
        sielu
        täynnä
        ylenkatsetta,
        pidit iloa Israelin maasta,

        sentähden,
        katso,
        minä ojennan käteni sinua vastaan
        ja annan sinut pakanain ryöstettäväksi
        ja hävitän sinut kansojen joukosta
        ja hukutan sinut maitten luvusta
        ja tuhoan sinut.
        Ja sinä [Joinposti] tulet tietämään,
        että minä olen Herra.

        Näin sanoo Herra,
        Herra:
        Koska Mooab (Jordania)
        ja Seir [ovatkohan nuo Eesaun jälkeläiset ? Petrassa] ovat sanoneet:
        'Katso, Juudan heimon käy samoin kuin kaikkien muitten kansain',

        sentähden,
        katso, minä teen avonaiseksi Mooabin vuoriselänteen,
        paljaaksi kaupungeista - kaupungeista sen rajasta toiseen
        - jotka ovat maan kaunistus:
        Beet-Jesimot,
        Baal-Meon
        ja Kirjataim.

        Idän miehille omaksi minä annan sen ynnä ammonilaiset,
        niin ettei ammonilaisia enää muisteta kansojen seassa,

        ja Mooabissa minä panen toimeen tuomiot.
        Ja he tulevat tietämään,
        että minä olen Herra.

        Näin sanoo Herra,
        Herra:
        Koska Edom [Eesau] menetteli kovin kostonhimoisesti Juudan heimoa kohtaan
        ja tuli suuresti syynalaiseksi,
        kostaessansa heille,

        sentähden,
        näin sanoo Herra,
        Herra:
        Minä ojennan käteni Edomia vastaan
        ja hävitän siitä ihmiset
        ja eläimet.
        Teemanista lähtien minä panen sen raunioiksi,
        ja Dedania myöten he kaatuvat miekkaan.

        Ja kostoni,
        joka Edomia kohtaa,
        minä annan kansani Israelin käteen,
        ja he tekevät Edomia kohtaan minun vihani
        ja kiivauteni mukaan.
        Ja Edom saa tuntea minun kostoni,
        sanoo Herra,
        Herra.

        Näin sanoo Herra,
        Herra:
        Koska filistealaiset [Gazzalaiset] menettelivät kostonhimoisesti ja,
        ylenkatse sielussaan,
        kostivat
        kovasti,
        ikivihassa tuottaaksensa tuhon,

        sentähden,
        näin sanoo Herra,
        Herra:
        Katso,
        minä ojennan käteni filistealaisia vastaan,
        hävitän kreetit,
        hukutan,
        mitä on jäljellä meren rannikolla,

        ja teen heille suuret kostoteot,
        rangaisten kiivaudessa.
        Ja he tulevat tietämään,
        että minä olen Herra,
        kun minä annan kostoni heitä kohdata."


      • Oliko_olemassa_vai_ei

        Kovin vähän on jäänyt jäljelle meille tähän aikakauteen. Olo on kuin Aasian tsunamien jäljiltä. Ei osaa edes luetella kokonaan kadonneita, kun ei ole niitäkään, jotka heidät muistaisivat.

        Surkeaa on ollut kun kokonaiset suvut katoavat noin vain.

        Onkohan tämä aika samanlaista, ettei kukaan muista lopulta edes nimiämme. Olimmeko siis oikeasti olemassakaan?


    • VoiHerraJessusPerkele

      >> Raamatun jumala on nimittäin täynnä vihaa ja vertaansa vailla olevaa julmuutta...... <<

      Tätähän juuri minä olen yrittänyt selittää lukuisissa viesteissä, mutta kun kirkkolaiset ja lahkolaiset haluavat mieluummin joulupukin Jumalaksi.

      Tässä aihepiiriin liittyvää:
      http://search.carrot2.org/stable/search?source=web&view=folders&skin=fancy-compact&query=voiherrajessusperkele&results=100&algorithm=lingo&EToolsDocumentSource.country=ALL&EToolsDocumentSource.language=ALL&EToolsDocumentSource.customerId=&EToolsDocumentSource.safeSearch=false

    • kerttkkl

      Ei ole aihtuneena!

      • Totuus_ei_katoa_vaiko

        Suomen kieli on väliaikainen kieli. Ennen suomen kieltä ei ollut suomen kieltä.

        Suomen kielen kadottua ei suomen kieltä enää oo. Joten asia pitäisi ilmaista siten, ettei se enää mitenkään riipu maapallolla kirjoitetuista ja puhutuista kielistä.

        Tsemppiä!


      • Valoisampaa

        Antimaterian Jumalan palvominen on vaarallista!!!


    • Jeesuksen-veren-kautta

      Hebr 10:25-> älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme,
      niinkuin muutamien on tapana,
      vaan kehoittakaamme toisiamme,
      sitä enemmän,
      kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.

      Sillä jos me
      tahallamme
      teemme
      syntiä,
      päästyämme
      totuuden
      tuntoon,
      niin ei ole
      enää
      uhria
      meidän
      syntiemme
      edestä,

      vaan hirmuinen tuomion odotus
      ja tulen kiivaus,
      joka on kuluttava vastustajat.

      Joka hylkää Mooseksen lain,
      sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:

      kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan,
      joka
      tallaa
      jalkoihinsa
      Jumalan
      Pojan

      ja pitää
      epäpyhänä
      liiton veren,
      jossa hänet on pyhitetty,
      ja
      pilkkaa
      armon Henkeä!

      Sillä me tunnemme hänet,
      joka on sanonut:
      "Minun on kosto,
      minä olen maksava";
      ja vielä:
      "Herra on tuomitseva kansansa."

      Hirmuista
      on langeta elävän Jumalan käsiin.

    • Omajumalakäsitykseni

      Vanhan testamentin jumala olikin epäjumala. Tuohon aikaan elettiin hyvin raadollista ja sotaisaa aikaa joten jumalakäsityskin oli samanlaista. Ei voitu kuvitellakaan mitään rakastavaa ja anteeksiantavaa jumalaa. Ihmiset olivat itsekin sellaisia väkivaltaisia. Siihen aikaan palvottiin paljon epäjumalia ja Vt:njumalakin kuului niihin. Uuden Testamentin Jumala onkin toisenlainen. Jeesus puhuu rakastavasta hyvästä Jumalasta. Saattaahan olla että Jumala esiintyy eri aikakausina erilaisessa muodossa ihmisten käsityskyvyn mukaan, mutta VT:n jumala viittaa kuitenkin hyvin ihmismäiseen kostavaan olentoon.

    • Jeshua

      Mites on, luetko niin että löydät jumalan vai ihmisen itselleen kehittämän jumalan. Jos raamatussa on kymmenen käskyä, niin ne olivat lain taulut, jotka Mooses toi alas vuorelta. Niitä jumalia kehotti noudattamaan. Muun minäkin jätän viisaammille.

    • voiko-olla-totta

      En ole löytänyt vielä todellista Jumalaa raamatusta. Joku Herra, eli mies siellä vähän väliä äksyilee. Toisten testamenttien mukaan se oli enkeli miikael. Ja se, millaiseksi uskovat ovat raamatun takia tulleet? He alkavat manata netissä toisesta paholaista pois Jeesuksen nimessä? Tuolla oli hyvä esimerkki siitä, kun tooran kannattaja sai sivuston kristityt vihastumaan. Salamat lentelivät kristittyjen suunnalta niin, että arvelin, että parasta pysyä noista pahimmista saarnaajista kauempana. Suoraan sanottuna pelkoa ja vihaa uskovien suunnalta niin, että jos se ei olisi ollut tuttua, olisin todella äimistynyt siitä älyttömästä riehumisesta. Alkoivat jo manata jeesuksen nimeen paholaistakin ulos palstalta.

    • Vattatontäynnäpuuroo
    • Eikiitosjeesus

      Raamatun jumala on juuri sellainen miksi haluat sen kuvitella. Hallelujah.

    • HHeino

      Niin kuin kirjoitinkin aloituksessani; Teille "muka-uskovaisille" raamatun jumala vaihtuikin jossain vaiheessa. Ihan niin kuin haluatte. Raamattua on kiva lukea värssy sieltä, toinen täältä, kuten minä teen. Yhdistelen raamatusta jakeita ympäri raamattua sopivaksi agendaani. Ja saarnaan näitä lauseita opetuslapsilleni. Ja kerään rahat myös pois heiltä. Jeesuksen nimeen!

    • Evankelium

      Jumala on sama Genesiksestä Ilmestyskirjaan asti. Kyllä Jumala toteuttaa tuomionsa kaikkina aikoina, mutta uusi testamentti on uusi liitto. Jeesushan sanoi: "Tämä on uusi liitto Minun veressäni" (Luuk.22:20). Vanhassa liitossa oli eläinuhrit, joiden "viaton" veri vuodatettiin. Mutta se ei ollut asian ydin, vaan pelkkä esikuva Jumalan Karitsasta, joka ristillä vuodatti viattoman verensä syntisen maailman puolesta.

      On selvää, että tässä uudessa liitossa on uudet jumalanpalvelussäännöt, vaikka Jumala on sama. Ne näkyvät mm. siinä, ettei tarvitse uhrata enää eläinuhreja, koska Jeesus yhden ainoan täydellisen uhrityönsä ansiosta, sai aikaan sovituksen. Samoin Israel oli Jumalan valitsema kansa, jonka kanssa hän teki (vanhan) liittonsa ja antoi Mooseksen lain. He toimivat silloin siinä missä muutkin kansat, eli kävivät sotia ja toteuttivat Jumalan tuomiota syntisille kansoille, kuten otit aloituksessa kohtia esille. Nykyään on tässä asiassa toisin, koska elämme uuden liiton aikaa.

      Jeesus sanoi: "Te olette kuullee sanotuksi (Mooseksen laissa): 'Silmä silmästä ja hammas hampaasta'. Mutta minä sanon teille: älkää tehkö pahalle vastarintaa" (Matt.5:38-39). Uudessa liitossa meille sanotaan, että tulee jättää tuomio Jumalalle. Hän itse tuomitsee kerran koko maailman, kuten Ilmestyskirjassakin sanotaan. Meidän tehtävämme on siunata vihollisiamme.

      Otan Raamatun lopusta vielä jonkun kohdan, joka sopii valitettavan hyvin aikaamme. Pedon merkki - tuo mikrosiru, jota ilman ei voi tulevaisuudessa ostaa tai myydä - on muotoutumassa parhaillaan lopullisen muotoonsa. Sen ottajista sanotaan Ilm. 14 luvussa:

      Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: "Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä,

      niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä.

      Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin.

      Huomaa tässäkin sana Jumalan Karitsa, joka on Jeesus. Hän siis viattomana Karitsana sovitti syntimme. Mutta jos hylkäämme hänet, käy näin, kuin luimme. Sitä ei tietenkään toivo kenellekään. Joten kannattaa tehdä parannus ja uskossa kääntyä Jeesuksen puoleen, koska hänellä on valta täällä armon ajassa antaa synnit anteeksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2536
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1411
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      67
      1402
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1121
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe