Koiralle sattuneen vahingon korvaus

uusitilanne

hei, kyselen täältä jos jollakulla toisella olisi kokemusta asiasta.
Meillä on seropi-pentu, jolle en ole ottanut vakuutusta. Kotivakuutukseni on laaja eli siinä on myös vastuuvakuutus (jos esim pentu aiheuttaa vahinkoja).

Tänään kävi sitten niin, että meidän omalla aidatulla pihalla tuli tuttava kouluikäisten lastensa kanssa katsomaan pentua. Nuo lapset riehaantuivat pennun intoilusta ja juoksivat meidän pihalla ympyrää ja tottakai pentu perässä. Samalla juttelimme me aikuiset keskenämme. Tilanne kesti vain hetken.
Kuitenkin tuossa tilanteessa kävi niin, että pentu (noin 10kg) vinkaisi kovasti ja tuli jalkoihini vinkuen ja ontuen. Puskan takana oli lapsen kertoman mukaan sattunut niin että lapsi ja pentu olivat olleet törmäyskurssilla (pentu kuulemma juoksi jalkoihin ja tämä lapsi siitä horjahti).
No, katselimme että toisessa polvessa on ruhje ja toisessa sisäreidessä ruhje. Pentu ontui hieman tätä polviruhje-jalkaa. Taittelin jalkaa nivelet koukkuihin ja painelin jalkaa lonkasta varpaisiin. Siitä pentu ei älähtänyt laisinkaan eli arkuutta ei tuntunut.

Nyt kuitenkin illalla edelleen varoo / ontuu hieman ja varmasti kipeä tuo ruhje onkin. Jäin vain miettimään että mikäli menemme eläinlääkärille tämän kanssa (ajattelin katsoa tilannetta ainakin huomiseen), kuka tuon kustannuksen on velvoitettu hoitamaan ja kenelle ne vakuutusnäkökulmasta kuuluvat?

Toki joillain voi olla että laitetaan koiran vakuutukseen, kuka maksaa omavastuut ym mitä vakuutus ei kata?
Toisaalta taas itselläni on vastuuvakuutus juuri siksi, että jos omat lapseni aiheuttaisi vastaavan tilanteen, vahingon jonkun toisen henkilö/eläin tai vaikka autolle, olisi vakuutukseni siinä kattamassa kuluja. Eikös kuitenkin tuo sattuma, vaikka vahinko olikin, ole tuon toisen perheen lapsen aiheuttama. Eihän se silloin voi kuulua minulle hoidettavaksi?

Erikoinen tilanne tai ehkä vain uusi minulle. Siksi kyselen, jos joku kokenut osaisi vastata :-)

kiitos jo etukäteen.

4

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omavastuu

      Oliko rakkisi hihnassa. Jos ei, katso peiliin ja maksa korvaukset.

    • Ensinnäkin tuossa on tilanne, mitä ei pitäisi olla...Pentua ei pitäisi koskaan päästää "silmistään lasten kanssa", vielä vähemmän vieraitten lasten kanssa. Toisekseen tuollaisia remuamislekkejä ei myöskään kannata antaa tehdä, koska kun lapset ja koira menee kierroksille, niin ei osata yhtään varoa.
      Nyt teillä on tilanne, että on vaan lapsen näkemys. Toisinsanottuna on tilanne, että tuskin voi mitään "syyllisyysjuttua" esittää, kun tilanteessa on kumpikin samassa tilanteessa. Kumpikinhan on ihan yhtä syyllinen. Eli lähtökohta lähinnä on se, mitä keskenään olette valmiit sopimaan vastuukysymyksessä.
      Ja se, korvaako lapsen vakuutus, riippuu millainen heillä on. Jos se korvaa, niin omavastuu siinä kumminkin on, ja sen maksaminen ainakin minusta olisi oikeus ja kohtuu jakaa kummallekkin. Koska kummatkin osapuolet on "syyllisiä".
      Jos olisi koiran "lääkärivakuutus", niin silloin olisi helppo, koska se korvaisi.

    • aloittanutkysyjä

      "rakki" ja me kaikki muutkin olimme minun kiinteistölläni, joka on aidattu eli siinä pätee minun omistajapäätös ja koiran ei tule olla kytkettynä.

      Tuo toinen perhe on myös koiraperhe, jossa vanhemmalla on pitkä kokemus koirista. Kyllä hänen olisi ensisijassa pitänyt komentaa oma lapsensa rauhalliseksi. Kyseessä jo kouluikäiset lapset. Omat samanikäiset lapseni eivät koskaan rieku vastaavanlaisesti koiran, kissan tai ihmisen kanssa. Tämä tapaus on ehkä jonkin sortin keskittymiskyvyn puute / kasvatuksen puute - ongelmallinen, jonka vuoksi todellakin näen asian niin, että kyllä tuon perheen vanhemman olisi pitänyt lapsensa laittaa kuriin tai viedä kotiinsa / pois tontilta.

      Koira selvisi näköjään vain pintaruhjeilla ja tilanne jo ohi.
      Mutta vastaisuuden varalle pidänkin puoleni ja jatkossa huudan toisten pennut paikoilleen istumaan tai ajan meiltä pois. Lisäksi kysyn portilla, että onhan teillä vakuutukset kunnossa, jos sattuu vahinko.

    • Toki jokaisen pitäisi omat muksunsa pitää järjestyksessä, mutta ainahan se ei niin mene... Mutta viimekädessä nyt pitäis katsoa ihan itse, että toimitaan järkevästi, jos tarvekin vaatii.
      Että kyllä tuossa nyt ihan kumpikin osapuoli oli syyllinen tapahtumaan, kun annetaan lasten ja koiran remuta keskenään, ja vielä vieraitten. Tuo yhdistelmä on erittäin riski-altis. Kyllä sen nyt pitäis tietää ihan maalaisjärjelläkin.
      Jokaisella on omat sääntönsä, ja kyllä niitä voi pyytää noudattamaan. Jos ei, niin sitten esim.tuollaisessa tapauksessa koirat erikseen, jos ei yhteistoiminta onnistu. Tai miten sitten haluaakin toimia, kunhan vaaratilanteet tulisi eliminoitua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1437
    2. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1141
    3. 37
      822
    4. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      816
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      157
      775
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      762
    7. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      48
      732
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      695
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      689
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      642
    Aihe