TV ohjelma - Tasemummot

markku.lievonen

Joku Tohmajärveläinen halusi käsitellä aloittamassaan keskustelussa juuri tämän ohjelman antia. Mikä lie ollut syynä poistoon? Vaikka kirjoitus oli asenteellinen, niin silti sen sisällöstä keskustelu olisi ollut aiheellinen.

Muuten tuo ohjelma on katselemisen arvoinen. Erikoisesti mm kunnanjohtaja Olli Riikosen toteamus. "Vanhusten hoitoon on satsattu varoja yhä enemmän, mutta silti hoito saa osakseen paljon kielteistä arvostelua." ( muistini varainen tulkintani)
Tuo näkemys on todellisuutta ja yhteiskuntamme / ihminen joutuu joutumalla päättämään suurista asioista.
Lääkehoidon kautta saavutettu ihmisen hoivaa tarvitsevan eliniän piteneminen, joka juuri vaikuttaa kustannuksiin.
Niin, onko yhteisunta valmis antamaan mielekkään hoivan juuri tähän ryhmään kuuluvalle ihmiselle?
Hoivan, jossa ihmisen hoitotasoon yhdistetään myös mielen hoitaminen. Fyysisen kehon hoitaminen on lähes kaikkialla mallikkalla tasolla ja monasti painotetaan / esitellään juuri tätä hyvän tasoista hoitotasoa kuten ohjelmassa tuli esille Attendon hoitotasoa arvioitaessa.

Niin, juuri mielen alueen huomioiminen hoidossa edellyttää juuri pieniä ryhmiä. Läsnäolevaa aikaa hoitajalta.Samoin kuin muistisairautta sairastava ihminen, joka tuli hyvin esille ohjelmassa.

58

1243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tohtorisykerö12345

      Oli niin Tohmajärven yrittäjiä ylistävä ja kunnan palveluja tarjoavan yrityksen latistamista esittävä ohjelma. Lisäksi tässä eräs keskustalainen teki omaa vaalikampanjaa tietämättä hoiva-alasta yhtään mitään..ja senhän palveluja tarjoavan yrityksen edustaja torppasikin toteamalla, ettei ne asiat pidä paikkaansa jota tämä keskustalainen ohjelmassa väitti. Mitään uuttahan tuo ohjelma ei tuonut tullessaan, kun sen ettei paikallispoliitikot ole ajantasalla kommentoimistaan asioista ja näin ollen tekivät itsestään naurettavia oman edun ja päämäärän tavoittelijoita, joka ei jäänyt epäselväksi kun vaalitkin on tulossa.

      Itelläni on kokemusta nykyisen palveluntarjoajan tuottamista vanhusten palvelutalosta ja hyvin siellä minun läheiseni hoidettiin.
      Jokainen järkevä läheinen osallistuu voimavarojensa ja ajankäyttönsä mukaan yleensä läheisen vanhuksen huolenpitoon palvelutalossa ja muutenkin, joten ne asiat jotka eivät hoitajien työhön kuulu (esim. pyörätuolilla ajelu lähialueella, retket, kauppareissut, siivous) ne hoitaa joku läheinen, hyvä ystävä tai yksityinen yrittäjä. Eri asia sitten laitoshoidossa olevat, joitten ulkoilutus on lähinnä sitä, että vanhus istuu pyörätuolissa laitoksen terassilla. Eihän siellä ole hoitajilla mahdollisuutta lähteä pidemmille retkille, joten näistä ulkoilutusasioista on varmaan turha omaisten urputtaa.
      Vanhuksia varmasti kuunnellaan, ennenkuin heidät sijoitetaan sopivimpaan paikkaan kuntoon ja toimintakykyyn katsoen. Lääkäri yhdessä ammattilaisten kanssa on se viimeinen taho, joka näistä sijoitusasioista päättää enkä omakohtaisen kokemuksen kautta voi valittaa, etteikö kunnan tarjoamat samat vanhuspalvelut toimi siellä vähintään yhtä hyvin kuin yksityisen yrittäjän tarjoamat samat palvelut. Tulee jopa halvemmaksi ja minun läheinen vanhus sai elää omassa palvelutalon asunnossa, omassa rauhassaan eikä muualle olisi halunnutkaan. Enkä ymmärrä paikallisten yrittäjien urputusta siitä, ettei heille vanhuksia/asiakkaita riitä tarpeeksi hoitoon. Miksi ihmeessä he sitten rakennuttivat suuren hoivakodin, kun eihän heillä ole tähänkään saakka ollut sen enempää asiakkaita?? En usko, että kukaan on niitä heille luvannut ja on yrittäjän omalla vastuulla mitä sijoituksia tekee ja onko ne kannattavia. Kertoo vaan rahanahneudesta sekä siitä, ettei liikemaailma eikä varmaan koulutuskaan ole yrittäjällä ajantasalla.

      • markku.lievonen

        >>Oli niin Tohmajärven yrittäjiä ylistävä ja kunnan palveluja tarjoavan yrityksen latistamista esittävä ohjelma. <<

        Niin, koko ohjelman annin / motiivin voi nähdä monella tapaa. Ohjelman keskipisteenä itse näin naapurissa olleen Pikkupihan toiminnan lopettamisen,- joka todellisesti oli erittäin laadukas tasoltaan ja ymmärtääkseni tätä menetystä korostettiin ohjeö,assa . Itse vielä vertasin hoitotasoa Attendon tasoon. Sitä jäin kaipailemaan miten vähän tuotiin esille näiden hoitopaikkojen erilaisuutta.

        Katsoppa ohjelma tästä näkökulmasta. Ihmisen viihtyvyyden / mieliala huomioiden. Jopa muistisairaan ihmisen sairaus hidastuu tässä Pikkupihan elinympäristössä. Miksikö? Siksi, koska vanhukset viettivät yhteistä aikaa hoitajineen ja siten olivat läheisesti yhdessä. Jopa "ahdas" sosiaalinen tila oli positiivisuutta ja lisäsi /voimisti yhteilöllisyyttä. Muistisairas ihminenkin hyötyi tästä. Todellisesti muistisairautta sairastava ihmisen tulisi olla mahdollisimman paljon tekemisessä / vuorovaikutuksesssa toisen ihmisen kanssa. Läsnäolevan ajan kautta kontaksi toiseen ihmiseen / Kanava, joka ohenee ohenemistaan sairauden edetessä on ainut tie mielentasapainon säilyttämisessä.

        Niin, valitettava todellisuus on. Vaikka Attendolla on valtava määrä tietoa ihmisen kehityksestä ja sairauksien hoidosta ja ERIKOISESTI IHMISEN ELINYMPÄRISTÖN vaikutuksesta sairastumiseen ja sen hidastaiseen / etenemiseen, niin suurin ihmetykseni aihe on. Miksi HE eivät hyödynnä tätä YRITYSTOIMINNASSAAN. Siis mielen vaikutusta ja koko aluetta. Miksi elinat,- täysin maallikot huomioivat tämän alueen? Asiahan tulisi ola juuri päin vastoin, miten terveysalan/ ihmisen kehitystiedon ulkopuolella olevat hoitopaikat luulisi olevan takapajuisempia.

        No, KAIKKI me tiedämme tähän vastauksen. Ihmisen vanhuuden ja sen aliarvoistaminen. Jos Attendo suunnittelisi kaiken vanhusten hoidon sen tiedon tasolla, joka heillä on, niin voi vai kuvitella mikä taso maassamme olisikaan vanhusten hoidossa. Voisi maailmalle kertoa mallintajana hoidon vaikutuksesta jne... ja vertailla tasoa muihin maihin.

        Mutta, erittäin kannattamatonta yritystoimintaa,- koska HENKILÖKUNTAA tulisi olla X-määrän verran enemmän. Miksikö? Siksi, koska tieto,- joka heilläkin on, niin vaatii juuri LÄSNÄOLEVAAN AIKAA henkilökunnalta hoidettaville vanhuksille päämäärän saavuttamiseksi.
        Niin, puhtaat lakanat / vuodevaatteet eivätät totisesti riitä laadukkaassa vanhusten hoidossa.


      • markku.lievonen

        >>> Miksi ihmeessä he sitten rakennuttivat suuren hoivakodin, kun eihän heillä ole tähänkään saakka ollut sen enempää asiakkaita??<<<

        Oikaiskoot, jos olen väärässsä. Koko yrityksen suunnittelu ja toteuttaminen lie lähtenyt jo monia vuosia sitten. Luonnollisesti heilläkin kuin myös minulla oli mielikuva, miten vanhukset / omaiset kunnassamme saa päättää hauaako palvelun ottaa Attendolta tai yksityisiltä. Näin ei todellisuus ole eli Attendon yritystoimintaan liittyy maksimoitu toiminta,- ei asiakkaiden tahtotila päättää asiasta. Palveluiden järjestäjänä heille tuli luonnollisesti tähän tilaisuus. Onhan heillä myös sopimus vastuu tästä tilasta.

        Jos Elina Martiskin ei valehtele,- niin tästähän heilläkin oli kysymys. Attendon ulkopuolella olevat yritykset eivät mahdollistu toteuttamaa suunitelmiaan. JOS - Attendo haluaisi rakentaa ihmisen elinympäristöä,- niin he olisivat ryhtyneet yhteistyöhön ja näin laajentaen ja vahvistaen palveluita erimuotoisuutena. Ihmiset saiasivat siis vapaasti valita palvelut oman tahtotilansa mukaisesti.

        Kaikkein järkyttävintä tässä juuri on tuon tilanteen syntyminen aikain saatossa todellisuudeksi,- ei fiktiiviseksi kuvitelmaksi. Jokin suuuuuuri yritys / toiminta mahdollistaa näin tappamaan kaiken kilpailun kautta tulleen alan yrittämisen kunnassa / kunnissa ja tämän jälkeen koko terveyden hoito- taso on heidän armoillaan. Ilmentääkö tämä tervettä kilpailua ja sen kautta ihmisen elinympäristön kehittämistä? Ei kaiketi.


      • Proffaomallamaallaan

        No miksi he tekevät tälläiset laitoksen jos asiakkaita ei ole tiedossa? hirmuinen riski ..enkä tarkoita että he huonoa työtä tekevät. Olen vaan kuullut kun yrittäjän mies tuolla kaupan kassalla valittaa, ettei attendo anna heille asiakkaita vaikka lupasivat. Siis meneekö joku uskomaan tuollaista, että asiakkaita riittää näin pienessä pitäjässä kaikille. Elinahan tekee myös hyvää työtä omassa firmassaan...ja hyvä niin, että jatkaa taas toimintaa. Kysynkin viisaammilta...paljonko maksaa yksityisellä puolella vanhukselle olla siellä hoidossa ja paljonko kunnan tarjoamalla puolella samantyyppisessä laitoshoidossa. Korostan vielä sitä, ettei kunnallisella puolella ole sen huonompaa hoitoa, kuin yksityisten yrittäjien tarjoamassa laitoksessa. Muistisairas oli myös minun läheiseni, joka pärjäsi palvelutalossa melkein viimeisiin päiviin saakka...eikä hoitajien empatiakyvyssä eikä kaulauluissa jäänytkunnallinen palveluntarjoaja varmasti toiseksi yksityiseen palveluntarjoajaan. Me omaiset tarjottiin sitten ne konjakit ja katsottiin että kaikki toimii. Varmasti joskus vähän liikaakin, sillä tietäen ettei minun läheinen ollut ainut jota hoitajat kiireessään tai motivaation puutteessa hoitivat. Tervemeno vaan jokaisen katsomaan mitä se työ on, kun teet sitä työksesi...kyllä siinäkin ammatissa tarvitsee positiivista palautetta onnistuneesta työstä eikä jonninjoutavaa valittamista, ettei tämä nyt vaan jää epäselväksi...meitä kaikkia tarvitaan läheisten vanhusten hoidossa ja hoitajat ovat vaan mielissään, kun autetaan heitä arkisissa asioissa...vaikka vaipanvaihdossa...onnistuu se vaikkei ole hoitaja koulutukseltaan. Enenmpi kysyy asennetta..haluatko auttaa läheistäsi. Tsemppiä vaan vanhuksille ja heidän omaisille sekä hoitajille sekä muille alalla toimijoille.


      • markku.lievonen
        Proffaomallamaallaan kirjoitti:

        No miksi he tekevät tälläiset laitoksen jos asiakkaita ei ole tiedossa? hirmuinen riski ..enkä tarkoita että he huonoa työtä tekevät. Olen vaan kuullut kun yrittäjän mies tuolla kaupan kassalla valittaa, ettei attendo anna heille asiakkaita vaikka lupasivat. Siis meneekö joku uskomaan tuollaista, että asiakkaita riittää näin pienessä pitäjässä kaikille. Elinahan tekee myös hyvää työtä omassa firmassaan...ja hyvä niin, että jatkaa taas toimintaa. Kysynkin viisaammilta...paljonko maksaa yksityisellä puolella vanhukselle olla siellä hoidossa ja paljonko kunnan tarjoamalla puolella samantyyppisessä laitoshoidossa. Korostan vielä sitä, ettei kunnallisella puolella ole sen huonompaa hoitoa, kuin yksityisten yrittäjien tarjoamassa laitoksessa. Muistisairas oli myös minun läheiseni, joka pärjäsi palvelutalossa melkein viimeisiin päiviin saakka...eikä hoitajien empatiakyvyssä eikä kaulauluissa jäänytkunnallinen palveluntarjoaja varmasti toiseksi yksityiseen palveluntarjoajaan. Me omaiset tarjottiin sitten ne konjakit ja katsottiin että kaikki toimii. Varmasti joskus vähän liikaakin, sillä tietäen ettei minun läheinen ollut ainut jota hoitajat kiireessään tai motivaation puutteessa hoitivat. Tervemeno vaan jokaisen katsomaan mitä se työ on, kun teet sitä työksesi...kyllä siinäkin ammatissa tarvitsee positiivista palautetta onnistuneesta työstä eikä jonninjoutavaa valittamista, ettei tämä nyt vaan jää epäselväksi...meitä kaikkia tarvitaan läheisten vanhusten hoidossa ja hoitajat ovat vaan mielissään, kun autetaan heitä arkisissa asioissa...vaikka vaipanvaihdossa...onnistuu se vaikkei ole hoitaja koulutukseltaan. Enenmpi kysyy asennetta..haluatko auttaa läheistäsi. Tsemppiä vaan vanhuksille ja heidän omaisille sekä hoitajille sekä muille alalla toimijoille.

        >>No miksi he tekevät tälläiset laitoksen jos asiakkaita ei ole tiedossa? <<

        Kuten jo aiemmin totesin, niin luulivat yleisesti, että vahusten hoitopaikan vallitsee asiakas - lähiomaiset,- ei Attendo.
        Itse en usko alkuunkaan, että olisivat rakentaeet,- jos tiedossa olisi ollut tämä tilanne.

        >>Korostan vielä sitä, ettei kunnallisella puolella ole sen huonompaa hoitoa, kuin yksityisten yrittäjien tarjoamassa laitoksessa. Muistisairas oli myös minun läheiseni, joka pärjäsi palvelutalossa melkein viimeisiin päiviin saakka...<<

        En väitä ja edes epäile, etteikö Attendon hoivissa muistisairas ihminen pärjää ja menehdy viimein puhtaiden lakanoiden välissä ja hyvien veriarvojen saattelemana. Tästä ei ole kysymys. Kysymys on siitä, miten ja missä olosuhteissa pystytään mahdollisimman kauan pitämään yhteyttä esim. muistisairautta / dematiaa sairastavaan ihmiseen kunnes vanhus erkaantuu omaan maailmaansa. Tai miten ympäristö vaikuttaa myös vanhuksenkin mielentasapaioon ja virkeyteen.
        Tähän asiaan voi vaikuttaa ympäristö. Mahdollistuen vaikuttamaan muistisaurautta sairastavan ihmisen mielentasapainoon . Jokainen ymmärtänee, miten henkilökunnan määrällä / läsnäolevalla ajalla- sen määrällä minuutteina vrk on merkityksensä. Pitääkö Attendo palkkalistoillaan reilusti ylimitoitettua henkilökuntaa? ,- tämä asia huomiden?

        Niin, tulkoon nyt ihmeessä tässäkin huomioiduksi,- ettei ongelmat liity henkilökunnan / hoitajien ammattitaitoon,- VAAN MÄÄRÄÄN.

        >>Enenmpi kysyy asennetta..haluatko auttaa läheistäsi. <<

        Niin, jos oikein tarkkoja ollaan ja palaudutaan lähtöasemaan ihmisen asemasta eli mikä on paras tianne lapsen ja vanhuksen kehityksessä ja mielentasapainon ja virkeyden ylläpitämisessä. Löydät vastauksen Raamatusta JUMALAN ilmoittamana tai jos olet etäällä ja haluat edelleen pysyä etäällä Raamatun ilmoituksista, niin etsi tämän alueen tutkimukset tieteessä , jotka ovat toisiinsa nähden yhdentyvät.

        Niin, JUMALA tahtoo, että vanhemmat hoivaat lapsensa aikuisuuteen ja aikuisuuteen kasvaeet lapsensa hoivaavat vanhuksensa "taivas matkalle". Ihminen on JUMALAN aivoittama kapistus ja ihmisen alitajuntaan on piirretty mallli esim. vanhuksen tarpeesta,- JOS ne mahdollistuvat toteutumaan. Siis vaistomainen valmius on valmiina. Paras hoitopaikka / elinympäristö vanhukselle onn monisukupolvinen ympäristö. mm pienet lapset. Mitä etäämmälle tästä pisteestä vahuksen elinympäristö lottonee, niin sitä haasteellisemmaksi elämä /mielentasapaino muuttuu.

        Seuraappa uudelleen tuo ohjelma ja havainnoi tästä näkökulmasta tämä todellisuus,- Pikkkupihan touhuilusta. Sisäinen malli oli ohjaajana.Raamattu puhuu Pyhän Hengen ohjauksesta.

        Mutta,- tämä sisäisen mallin toteutuminen estyy,- jos kokonaisuuteen liittyy ihmisen itsekkyys ja RAHA. Pyhän Hengen ohjaus estetään.

        En tiedä oletko kartalla vielä mukana, mutta ajatteleppa tätä todellisuutta. Attendon sisällä todella on erittäin paljon kanavia ja tietoa ihmisen positiivisesta kehityksestä ja sairauden aktivooitumisista ja sairauksien hoidosta. Kuin myös demetian hoidosta jne....... ympäristön.... vaikutuksesta. Valtavat polut tieteen haaroihin ja tutkimuksiin. Kaikkkien paras taho toteuttamaan yleensä ihmisen ympäristön kehittämisen ajatellen elinympäristön vaikutusta ihmisen olemukseen.

        Niin, todistettavasti. Miksi Pikkupihan toiminnan suunnittelu oli lähempnä JUMALAN aivoittamaa / tai tutkimuksia vahuksen hoitamista kuin ääääääääääärettömän tiedollisuuden päällä lepäävän Atendon. Heidän tiedollisuus asioista alitajunta mukaan lukien ei aktivoidu,- koska RAHA on esteenä tälle. Pyhä Henki ei toimi ja piste.

        Juuri tuohon tekijään liittyen moni ihminen stessaantuu voimakkaasti juuri tällä alalla. Alitajunta joutuu voimakkaaseen työskentelyyn ristiriitaisuuksien keskellä. Niin, JOS ihminen ei kovoita itseään.

        Muutama vuosikymmen vielä eteen päin, niin ihmisen elämä / arvostus vanhuudessa poistuu lähes tyystin juuri kovuuteen kasvaen. Ihminen ei kertakaikkiaan kestä muuttumattomana. Kohdata todellisuus omana itsenään, jolloin ahdistyisi vanhusten asemasta.

        Ihmiselle tulee käymään kuin sodan keskellä olleille miehille. Sopeutivat sodan kauhuhin kovettaen sisimpänsä ja siten ympäristö / kuolema ei reagoittanut heitä. Niin,- tietoisella tasolla, mutta taas alitajunnan tasolla ristiriitaisuus sairastutti heidät lopullisesti.

        Niin, ihminen sopetuu aina ympäristöönsä, mutta maksaa siitä aina hintansa . Lääkärit tiedostavat juuri psykosomaattisten sairauksien alkulähteen.


      • Geriatria
        markku.lievonen kirjoitti:

        >>Oli niin Tohmajärven yrittäjiä ylistävä ja kunnan palveluja tarjoavan yrityksen latistamista esittävä ohjelma. <<

        Niin, koko ohjelman annin / motiivin voi nähdä monella tapaa. Ohjelman keskipisteenä itse näin naapurissa olleen Pikkupihan toiminnan lopettamisen,- joka todellisesti oli erittäin laadukas tasoltaan ja ymmärtääkseni tätä menetystä korostettiin ohjeö,assa . Itse vielä vertasin hoitotasoa Attendon tasoon. Sitä jäin kaipailemaan miten vähän tuotiin esille näiden hoitopaikkojen erilaisuutta.

        Katsoppa ohjelma tästä näkökulmasta. Ihmisen viihtyvyyden / mieliala huomioiden. Jopa muistisairaan ihmisen sairaus hidastuu tässä Pikkupihan elinympäristössä. Miksikö? Siksi, koska vanhukset viettivät yhteistä aikaa hoitajineen ja siten olivat läheisesti yhdessä. Jopa "ahdas" sosiaalinen tila oli positiivisuutta ja lisäsi /voimisti yhteilöllisyyttä. Muistisairas ihminenkin hyötyi tästä. Todellisesti muistisairautta sairastava ihmisen tulisi olla mahdollisimman paljon tekemisessä / vuorovaikutuksesssa toisen ihmisen kanssa. Läsnäolevan ajan kautta kontaksi toiseen ihmiseen / Kanava, joka ohenee ohenemistaan sairauden edetessä on ainut tie mielentasapainon säilyttämisessä.

        Niin, valitettava todellisuus on. Vaikka Attendolla on valtava määrä tietoa ihmisen kehityksestä ja sairauksien hoidosta ja ERIKOISESTI IHMISEN ELINYMPÄRISTÖN vaikutuksesta sairastumiseen ja sen hidastaiseen / etenemiseen, niin suurin ihmetykseni aihe on. Miksi HE eivät hyödynnä tätä YRITYSTOIMINNASSAAN. Siis mielen vaikutusta ja koko aluetta. Miksi elinat,- täysin maallikot huomioivat tämän alueen? Asiahan tulisi ola juuri päin vastoin, miten terveysalan/ ihmisen kehitystiedon ulkopuolella olevat hoitopaikat luulisi olevan takapajuisempia.

        No, KAIKKI me tiedämme tähän vastauksen. Ihmisen vanhuuden ja sen aliarvoistaminen. Jos Attendo suunnittelisi kaiken vanhusten hoidon sen tiedon tasolla, joka heillä on, niin voi vai kuvitella mikä taso maassamme olisikaan vanhusten hoidossa. Voisi maailmalle kertoa mallintajana hoidon vaikutuksesta jne... ja vertailla tasoa muihin maihin.

        Mutta, erittäin kannattamatonta yritystoimintaa,- koska HENKILÖKUNTAA tulisi olla X-määrän verran enemmän. Miksikö? Siksi, koska tieto,- joka heilläkin on, niin vaatii juuri LÄSNÄOLEVAAN AIKAA henkilökunnalta hoidettaville vanhuksille päämäärän saavuttamiseksi.
        Niin, puhtaat lakanat / vuodevaatteet eivätät totisesti riitä laadukkaassa vanhusten hoidossa.

        Markku...esim. Erkkilässä, joka on attendon saa aivan samanlaista yhteisöllistä hoitoa, joten tässä ohjelmassa korostettiin ihan liikaa, että yksityisellä pikkupihalla saisi parempaa hoitoa aikaan...ei vaan nämä muistisairaudet etenee tietyn kaavan mukaan ja ymmärtääkseni ohjelmassa esiintynyt naisvanhus oli lääkärin määräyksestä siirretty vuodeosastolle...ei sen vuoksi, että pikkupiha lopetti...joten aivan naurettavaa väittää näin ammattilaisen silmin katsottuna, että naisvanhus olisi pysynyt paremmassa kunnossa jossain muualla tai hänen muistisairautensa oli parantunut pikkupihassa. Hänen sairaus eteni niinkuin vanhuksen sairaudet yleensä ja hän joutui sairaalahoitoon, koska pikkupihassa häntä ei voitu hoitaa. Josko nyt loppuu se pikkupihan turha jalustalle nostaminen.
        Tietääkseni Elinalla ei ole sairaanhoitajan koulutusta, vaan hän tekee työtä yrittäjän lähtökohdista. Nythän hän jo aloittanut uudelleen pikkupihan toiminnan ja koska attendo on häneen luottanut ja antanut hänen yritykseen sopivia asiakkaita, niin en mene epäilemään etteikö hän ja työntekijät työtään osaa tehdä, muttei sen paremmin kuin mitkään muutkaan samaa työtä tekevät. Hoitajia on monenlaisia ja ohjelmassa esiintynyt halaava työntekijä oli aivan mainio tapaus...en tiedä sitten kun kamera sammui, onko hän aina tuollainen. Siellä Elinan työntekijänä pyöri eräskin, joka oli ennen attendolla, joten samoja hoitajia täällä pyörii paikasta paikkaan ja hyvähän se vaan on jos kyllästyy yhteen niin on töitä tarjolla muualla. Kyllä niitä työhönsä kyllästyneitä löytyy joka terveyskeskuksesta joka yrityksestä ja työnantajan luulisi haluavan tehdä tarvittaessa vaikka työtehtävien siirtoja, ettei työntekijä kyllästyneenä työhönsä tee vaan ne välttämättömimmät ja hälläväliä asenteella työpäivät läpi.
        Hyvä on omaisten muistaa aina välillä kiittää ja viedä vaikka kakkua hoitajien konttoriin päivään piristämään, sillä arvokasta työtä he tekevät oli sitten mikä yritys nimeltään.


      • Joulupukkituleekohta
        markku.lievonen kirjoitti:

        >>No miksi he tekevät tälläiset laitoksen jos asiakkaita ei ole tiedossa? <<

        Kuten jo aiemmin totesin, niin luulivat yleisesti, että vahusten hoitopaikan vallitsee asiakas - lähiomaiset,- ei Attendo.
        Itse en usko alkuunkaan, että olisivat rakentaeet,- jos tiedossa olisi ollut tämä tilanne.

        >>Korostan vielä sitä, ettei kunnallisella puolella ole sen huonompaa hoitoa, kuin yksityisten yrittäjien tarjoamassa laitoksessa. Muistisairas oli myös minun läheiseni, joka pärjäsi palvelutalossa melkein viimeisiin päiviin saakka...<<

        En väitä ja edes epäile, etteikö Attendon hoivissa muistisairas ihminen pärjää ja menehdy viimein puhtaiden lakanoiden välissä ja hyvien veriarvojen saattelemana. Tästä ei ole kysymys. Kysymys on siitä, miten ja missä olosuhteissa pystytään mahdollisimman kauan pitämään yhteyttä esim. muistisairautta / dematiaa sairastavaan ihmiseen kunnes vanhus erkaantuu omaan maailmaansa. Tai miten ympäristö vaikuttaa myös vanhuksenkin mielentasapaioon ja virkeyteen.
        Tähän asiaan voi vaikuttaa ympäristö. Mahdollistuen vaikuttamaan muistisaurautta sairastavan ihmisen mielentasapainoon . Jokainen ymmärtänee, miten henkilökunnan määrällä / läsnäolevalla ajalla- sen määrällä minuutteina vrk on merkityksensä. Pitääkö Attendo palkkalistoillaan reilusti ylimitoitettua henkilökuntaa? ,- tämä asia huomiden?

        Niin, tulkoon nyt ihmeessä tässäkin huomioiduksi,- ettei ongelmat liity henkilökunnan / hoitajien ammattitaitoon,- VAAN MÄÄRÄÄN.

        >>Enenmpi kysyy asennetta..haluatko auttaa läheistäsi. <<

        Niin, jos oikein tarkkoja ollaan ja palaudutaan lähtöasemaan ihmisen asemasta eli mikä on paras tianne lapsen ja vanhuksen kehityksessä ja mielentasapainon ja virkeyden ylläpitämisessä. Löydät vastauksen Raamatusta JUMALAN ilmoittamana tai jos olet etäällä ja haluat edelleen pysyä etäällä Raamatun ilmoituksista, niin etsi tämän alueen tutkimukset tieteessä , jotka ovat toisiinsa nähden yhdentyvät.

        Niin, JUMALA tahtoo, että vanhemmat hoivaat lapsensa aikuisuuteen ja aikuisuuteen kasvaeet lapsensa hoivaavat vanhuksensa "taivas matkalle". Ihminen on JUMALAN aivoittama kapistus ja ihmisen alitajuntaan on piirretty mallli esim. vanhuksen tarpeesta,- JOS ne mahdollistuvat toteutumaan. Siis vaistomainen valmius on valmiina. Paras hoitopaikka / elinympäristö vanhukselle onn monisukupolvinen ympäristö. mm pienet lapset. Mitä etäämmälle tästä pisteestä vahuksen elinympäristö lottonee, niin sitä haasteellisemmaksi elämä /mielentasapaino muuttuu.

        Seuraappa uudelleen tuo ohjelma ja havainnoi tästä näkökulmasta tämä todellisuus,- Pikkkupihan touhuilusta. Sisäinen malli oli ohjaajana.Raamattu puhuu Pyhän Hengen ohjauksesta.

        Mutta,- tämä sisäisen mallin toteutuminen estyy,- jos kokonaisuuteen liittyy ihmisen itsekkyys ja RAHA. Pyhän Hengen ohjaus estetään.

        En tiedä oletko kartalla vielä mukana, mutta ajatteleppa tätä todellisuutta. Attendon sisällä todella on erittäin paljon kanavia ja tietoa ihmisen positiivisesta kehityksestä ja sairauden aktivooitumisista ja sairauksien hoidosta. Kuin myös demetian hoidosta jne....... ympäristön.... vaikutuksesta. Valtavat polut tieteen haaroihin ja tutkimuksiin. Kaikkkien paras taho toteuttamaan yleensä ihmisen ympäristön kehittämisen ajatellen elinympäristön vaikutusta ihmisen olemukseen.

        Niin, todistettavasti. Miksi Pikkupihan toiminnan suunnittelu oli lähempnä JUMALAN aivoittamaa / tai tutkimuksia vahuksen hoitamista kuin ääääääääääärettömän tiedollisuuden päällä lepäävän Atendon. Heidän tiedollisuus asioista alitajunta mukaan lukien ei aktivoidu,- koska RAHA on esteenä tälle. Pyhä Henki ei toimi ja piste.

        Juuri tuohon tekijään liittyen moni ihminen stessaantuu voimakkaasti juuri tällä alalla. Alitajunta joutuu voimakkaaseen työskentelyyn ristiriitaisuuksien keskellä. Niin, JOS ihminen ei kovoita itseään.

        Muutama vuosikymmen vielä eteen päin, niin ihmisen elämä / arvostus vanhuudessa poistuu lähes tyystin juuri kovuuteen kasvaen. Ihminen ei kertakaikkiaan kestä muuttumattomana. Kohdata todellisuus omana itsenään, jolloin ahdistyisi vanhusten asemasta.

        Ihmiselle tulee käymään kuin sodan keskellä olleille miehille. Sopeutivat sodan kauhuhin kovettaen sisimpänsä ja siten ympäristö / kuolema ei reagoittanut heitä. Niin,- tietoisella tasolla, mutta taas alitajunnan tasolla ristiriitaisuus sairastutti heidät lopullisesti.

        Niin, ihminen sopetuu aina ympäristöönsä, mutta maksaa siitä aina hintansa . Lääkärit tiedostavat juuri psykosomaattisten sairauksien alkulähteen.

        Ai nyt ymmärrän pointtisi...katselet asioita itse uskovaisena. No jospa annetaan näitten höpöhöpö uskonasioitten olla poissa hoitotyöstä sekä päästään terveitten elämästä ja jokainen saa ihan itse uskoa vaikka joulupukkiin, niin uskon asioilla ei ole mitään tekemistä lääketieteen kanssa. Uskovainen hoitaja tai uskonnolla hoitaminen sopii joillekkin, muttei se ole yleisesti eikä tule olemaan mikään lähtökohta tai parannus kenenkään hoitamisessa. Toivon, ettet sotke omaa helluntalaista kantaasi enempää keskusteluun...teet itsestäsi aivan hullun noilla höpinöillä. Minulla on eräs helluntalainen naapurina ja voin sanoa, että on aivan sairaan utelias joka tekee uskonnon varjolla sekopäisiä asioista...mm. tutkii toisten roskia...joten antaa uskovaisten vaan toimia tuolla kirkolla ja pitäkää vaan nokkanne omissa asioissa. Saahan sieltä jotkut samanhenkiset lohtua, muttei niillä höpöhöpöjutuilla tarvitse pilata tai häiriköidä muita tuputtamalla niitä jeesusjuttuja. Meidänkin helluntainaapurille joutui tuttu lääkäri käydä sanomassa, että lopettaa hänen vanhempien luona tai pihalla jeesusjutuilla höyryämisen. Kaikkea hyvää vaan ja pysyhän nahkoissasi.


      • Tietoteknikkaa
        markku.lievonen kirjoitti:

        >>No miksi he tekevät tälläiset laitoksen jos asiakkaita ei ole tiedossa? <<

        Kuten jo aiemmin totesin, niin luulivat yleisesti, että vahusten hoitopaikan vallitsee asiakas - lähiomaiset,- ei Attendo.
        Itse en usko alkuunkaan, että olisivat rakentaeet,- jos tiedossa olisi ollut tämä tilanne.

        >>Korostan vielä sitä, ettei kunnallisella puolella ole sen huonompaa hoitoa, kuin yksityisten yrittäjien tarjoamassa laitoksessa. Muistisairas oli myös minun läheiseni, joka pärjäsi palvelutalossa melkein viimeisiin päiviin saakka...<<

        En väitä ja edes epäile, etteikö Attendon hoivissa muistisairas ihminen pärjää ja menehdy viimein puhtaiden lakanoiden välissä ja hyvien veriarvojen saattelemana. Tästä ei ole kysymys. Kysymys on siitä, miten ja missä olosuhteissa pystytään mahdollisimman kauan pitämään yhteyttä esim. muistisairautta / dematiaa sairastavaan ihmiseen kunnes vanhus erkaantuu omaan maailmaansa. Tai miten ympäristö vaikuttaa myös vanhuksenkin mielentasapaioon ja virkeyteen.
        Tähän asiaan voi vaikuttaa ympäristö. Mahdollistuen vaikuttamaan muistisaurautta sairastavan ihmisen mielentasapainoon . Jokainen ymmärtänee, miten henkilökunnan määrällä / läsnäolevalla ajalla- sen määrällä minuutteina vrk on merkityksensä. Pitääkö Attendo palkkalistoillaan reilusti ylimitoitettua henkilökuntaa? ,- tämä asia huomiden?

        Niin, tulkoon nyt ihmeessä tässäkin huomioiduksi,- ettei ongelmat liity henkilökunnan / hoitajien ammattitaitoon,- VAAN MÄÄRÄÄN.

        >>Enenmpi kysyy asennetta..haluatko auttaa läheistäsi. <<

        Niin, jos oikein tarkkoja ollaan ja palaudutaan lähtöasemaan ihmisen asemasta eli mikä on paras tianne lapsen ja vanhuksen kehityksessä ja mielentasapainon ja virkeyden ylläpitämisessä. Löydät vastauksen Raamatusta JUMALAN ilmoittamana tai jos olet etäällä ja haluat edelleen pysyä etäällä Raamatun ilmoituksista, niin etsi tämän alueen tutkimukset tieteessä , jotka ovat toisiinsa nähden yhdentyvät.

        Niin, JUMALA tahtoo, että vanhemmat hoivaat lapsensa aikuisuuteen ja aikuisuuteen kasvaeet lapsensa hoivaavat vanhuksensa "taivas matkalle". Ihminen on JUMALAN aivoittama kapistus ja ihmisen alitajuntaan on piirretty mallli esim. vanhuksen tarpeesta,- JOS ne mahdollistuvat toteutumaan. Siis vaistomainen valmius on valmiina. Paras hoitopaikka / elinympäristö vanhukselle onn monisukupolvinen ympäristö. mm pienet lapset. Mitä etäämmälle tästä pisteestä vahuksen elinympäristö lottonee, niin sitä haasteellisemmaksi elämä /mielentasapaino muuttuu.

        Seuraappa uudelleen tuo ohjelma ja havainnoi tästä näkökulmasta tämä todellisuus,- Pikkkupihan touhuilusta. Sisäinen malli oli ohjaajana.Raamattu puhuu Pyhän Hengen ohjauksesta.

        Mutta,- tämä sisäisen mallin toteutuminen estyy,- jos kokonaisuuteen liittyy ihmisen itsekkyys ja RAHA. Pyhän Hengen ohjaus estetään.

        En tiedä oletko kartalla vielä mukana, mutta ajatteleppa tätä todellisuutta. Attendon sisällä todella on erittäin paljon kanavia ja tietoa ihmisen positiivisesta kehityksestä ja sairauden aktivooitumisista ja sairauksien hoidosta. Kuin myös demetian hoidosta jne....... ympäristön.... vaikutuksesta. Valtavat polut tieteen haaroihin ja tutkimuksiin. Kaikkkien paras taho toteuttamaan yleensä ihmisen ympäristön kehittämisen ajatellen elinympäristön vaikutusta ihmisen olemukseen.

        Niin, todistettavasti. Miksi Pikkupihan toiminnan suunnittelu oli lähempnä JUMALAN aivoittamaa / tai tutkimuksia vahuksen hoitamista kuin ääääääääääärettömän tiedollisuuden päällä lepäävän Atendon. Heidän tiedollisuus asioista alitajunta mukaan lukien ei aktivoidu,- koska RAHA on esteenä tälle. Pyhä Henki ei toimi ja piste.

        Juuri tuohon tekijään liittyen moni ihminen stessaantuu voimakkaasti juuri tällä alalla. Alitajunta joutuu voimakkaaseen työskentelyyn ristiriitaisuuksien keskellä. Niin, JOS ihminen ei kovoita itseään.

        Muutama vuosikymmen vielä eteen päin, niin ihmisen elämä / arvostus vanhuudessa poistuu lähes tyystin juuri kovuuteen kasvaen. Ihminen ei kertakaikkiaan kestä muuttumattomana. Kohdata todellisuus omana itsenään, jolloin ahdistyisi vanhusten asemasta.

        Ihmiselle tulee käymään kuin sodan keskellä olleille miehille. Sopeutivat sodan kauhuhin kovettaen sisimpänsä ja siten ympäristö / kuolema ei reagoittanut heitä. Niin,- tietoisella tasolla, mutta taas alitajunnan tasolla ristiriitaisuus sairastutti heidät lopullisesti.

        Niin, ihminen sopetuu aina ympäristöönsä, mutta maksaa siitä aina hintansa . Lääkärit tiedostavat juuri psykosomaattisten sairauksien alkulähteen.

        Nyt taidat hiukan liioitella ja laittaa reippaasti ns. lapin lisää. Ihminen pysyy ihmisenä aina tiettyine perustarpeineen. Ajat vaan muuttuvat ja me muutumme niiden mukana.


      • markku.lievonen
        Geriatria kirjoitti:

        Markku...esim. Erkkilässä, joka on attendon saa aivan samanlaista yhteisöllistä hoitoa, joten tässä ohjelmassa korostettiin ihan liikaa, että yksityisellä pikkupihalla saisi parempaa hoitoa aikaan...ei vaan nämä muistisairaudet etenee tietyn kaavan mukaan ja ymmärtääkseni ohjelmassa esiintynyt naisvanhus oli lääkärin määräyksestä siirretty vuodeosastolle...ei sen vuoksi, että pikkupiha lopetti...joten aivan naurettavaa väittää näin ammattilaisen silmin katsottuna, että naisvanhus olisi pysynyt paremmassa kunnossa jossain muualla tai hänen muistisairautensa oli parantunut pikkupihassa. Hänen sairaus eteni niinkuin vanhuksen sairaudet yleensä ja hän joutui sairaalahoitoon, koska pikkupihassa häntä ei voitu hoitaa. Josko nyt loppuu se pikkupihan turha jalustalle nostaminen.
        Tietääkseni Elinalla ei ole sairaanhoitajan koulutusta, vaan hän tekee työtä yrittäjän lähtökohdista. Nythän hän jo aloittanut uudelleen pikkupihan toiminnan ja koska attendo on häneen luottanut ja antanut hänen yritykseen sopivia asiakkaita, niin en mene epäilemään etteikö hän ja työntekijät työtään osaa tehdä, muttei sen paremmin kuin mitkään muutkaan samaa työtä tekevät. Hoitajia on monenlaisia ja ohjelmassa esiintynyt halaava työntekijä oli aivan mainio tapaus...en tiedä sitten kun kamera sammui, onko hän aina tuollainen. Siellä Elinan työntekijänä pyöri eräskin, joka oli ennen attendolla, joten samoja hoitajia täällä pyörii paikasta paikkaan ja hyvähän se vaan on jos kyllästyy yhteen niin on töitä tarjolla muualla. Kyllä niitä työhönsä kyllästyneitä löytyy joka terveyskeskuksesta joka yrityksestä ja työnantajan luulisi haluavan tehdä tarvittaessa vaikka työtehtävien siirtoja, ettei työntekijä kyllästyneenä työhönsä tee vaan ne välttämättömimmät ja hälläväliä asenteella työpäivät läpi.
        Hyvä on omaisten muistaa aina välillä kiittää ja viedä vaikka kakkua hoitajien konttoriin päivään piristämään, sillä arvokasta työtä he tekevät oli sitten mikä yritys nimeltään.

        >>.joten aivan naurettavaa väittää näin ammattilaisen silmin katsottuna, että naisvanhus olisi pysynyt paremmassa kunnossa jossain muualla tai hänen muistisairautensa oli parantunut pikkupihassa. <<

        Ei kaiketi kukaan ole väittänyt, miten muistisairaus olisi parantunut Pikkupihassa. Taas muistisairaan ihmisen mielentilaan on mahdollista vaikuttaa ympäristötekijöillä. Mitä tiedän tältä aluelta ja testasin asioita oman äitini kohdalla, joka sairasti hitaasti etenevää dementiaa.

        Sairautta on helpompi ymmärtää vertauskuvan kautta kuin kastelisi kasvimaata eri suuruisella putkistolla kosteustasapainon ylläpitämiseksi.

        Normaali ihminen / kasvimaa saa hyvin ja helposti kosteuden 100mm putken kautta. Virtaus voi olla vain hetkellinen silloin tällöin. (Kuvaa siis ihmiskontaktin merkitystä mielen tasapainon kunnossa pysymisessä,- havainnoiden ympäristöä ja ihmissuhteita. Todellisuuteen perustuvat mielikuvat).

        Demetiaa sairastavan ihmisen / kasvimaata kastellaan vain 10mm putkistolla (aistit eivät aktivoi todellisuutta ja tune ympäristöä) ja siten tarvitavan veden virtaus tulee olla pitkäkestoista, jotta kasvimaa saa tarvittavan kosteuden. (Pysyy rauhallisena). Siis ihmisen mieli pysyy rauhallisena ja ei koe epävarmuutta tms. Siis vaatii runsaasti toiselta ihmiseltä läsnäolevaa aikaa.
        Äitini kohdalla,- hänen siirtyessä meille asumaan, niin mielenlaatu oli rauhaisa,- vaikka ei tiedostanut todellisesti missä asui. Huoneesta toiseen köpötellessä siirtyi Rääkkylästä Puolangan kuntaan ja hyvä oli olla . Oli syntynyt siellä jne.... Ymmrrän,- vaikka dementia potilas sotkee kaikkia asiat, niin uskon, että hän voi ymmärtää sittenkin missä on turvalllista. Vain sanojen sisöltö vääristyy muistin tuhoutumisen johdosta.

        Äitini kokiessa halvaantumisen kaltaisen tilan ja liikunta kyky hävisi lopullisesti, niin muutto hoivaosastolle oli järkytys. Jo puhuminen asiasta sai raivon valtaan,- puhumattaaa muutto. Ei hahmottanut mitä todellisesti tapahtui. Toinen ympäristö oli liikaa ajatellen hahmottamista ja sopeutumista uuteen ympäristöön. Uskon, miten juuri uusi ympäristö,- jota ei mahdollistu tuntemaan aktivoi demetia potilaaseen liittyvän agression. On täysin epävarmuuden tilassa 24/7 aikana. No, lääkevalmisteilla toki rauhattomuuus / agressiot on mahdollista poistaa.

        Huomaappa ihmisen käyttäytymiseen ja mielikuvien rakentumiseen muutoinkinn tuo tila. Epävarmuuden vaikutu. Jos ihminen on vähän / ei lainkaan tekemisissä esim. naapureiden kanssa, niin monen ihmisen mieli aktivoituu luulemiselle ja erikoisesti kielteisyyteen,- jopa vihan tunteen tasolle. No, aivan sama tilanne dematia potilaassa. EI yhteyttä ympäristöön. Perusihmisen käyttäytymistä.


      • markku.lievonen
        Geriatria kirjoitti:

        Markku...esim. Erkkilässä, joka on attendon saa aivan samanlaista yhteisöllistä hoitoa, joten tässä ohjelmassa korostettiin ihan liikaa, että yksityisellä pikkupihalla saisi parempaa hoitoa aikaan...ei vaan nämä muistisairaudet etenee tietyn kaavan mukaan ja ymmärtääkseni ohjelmassa esiintynyt naisvanhus oli lääkärin määräyksestä siirretty vuodeosastolle...ei sen vuoksi, että pikkupiha lopetti...joten aivan naurettavaa väittää näin ammattilaisen silmin katsottuna, että naisvanhus olisi pysynyt paremmassa kunnossa jossain muualla tai hänen muistisairautensa oli parantunut pikkupihassa. Hänen sairaus eteni niinkuin vanhuksen sairaudet yleensä ja hän joutui sairaalahoitoon, koska pikkupihassa häntä ei voitu hoitaa. Josko nyt loppuu se pikkupihan turha jalustalle nostaminen.
        Tietääkseni Elinalla ei ole sairaanhoitajan koulutusta, vaan hän tekee työtä yrittäjän lähtökohdista. Nythän hän jo aloittanut uudelleen pikkupihan toiminnan ja koska attendo on häneen luottanut ja antanut hänen yritykseen sopivia asiakkaita, niin en mene epäilemään etteikö hän ja työntekijät työtään osaa tehdä, muttei sen paremmin kuin mitkään muutkaan samaa työtä tekevät. Hoitajia on monenlaisia ja ohjelmassa esiintynyt halaava työntekijä oli aivan mainio tapaus...en tiedä sitten kun kamera sammui, onko hän aina tuollainen. Siellä Elinan työntekijänä pyöri eräskin, joka oli ennen attendolla, joten samoja hoitajia täällä pyörii paikasta paikkaan ja hyvähän se vaan on jos kyllästyy yhteen niin on töitä tarjolla muualla. Kyllä niitä työhönsä kyllästyneitä löytyy joka terveyskeskuksesta joka yrityksestä ja työnantajan luulisi haluavan tehdä tarvittaessa vaikka työtehtävien siirtoja, ettei työntekijä kyllästyneenä työhönsä tee vaan ne välttämättömimmät ja hälläväliä asenteella työpäivät läpi.
        Hyvä on omaisten muistaa aina välillä kiittää ja viedä vaikka kakkua hoitajien konttoriin päivään piristämään, sillä arvokasta työtä he tekevät oli sitten mikä yritys nimeltään.

        >>Hänen sairaus eteni niinkuin vanhuksen sairaudet yleensä ja hän joutui sairaalahoitoon, koska pikkupihassa häntä ei voitu hoitaa. Josko nyt loppuu se pikkupihan turha jalustalle nostaminen. <<

        Jos TV ohjelmaan on uskomista, niin muistisaurautta potenut ihminen muutti pois Pikkupihasta muiden mukana hoitopaikan loppumisen takia. Hänhän oli muuten hyvinvoivan oloinen / mielenlaatu. Itse jäin vain miettimään. Mikä lääkitystaso oli yleensä vanhuksilla ohjelmaa tehtäessä?

        Itse en hyväksy alkuunkaan väitettäsi , että nostaisin Pikkupihan jalustalle tms. Helposti reagoiva kun olen, tämän/kin alueen näkeminen innoittaa. Siis hyvän näkeminen. Mutta,- tasapuolisuuden ja oikeudenmukaisuuden nimessä ohelmaan olisi pitänyt näyttää myös Attedon palveluita / tasoa. Kieltäytyikö Attendo tästä tarjouksesta?

        Mutta, tulkoon nyt tässäkin esille, miten Attedo ulkoiluttaa vanhuksia kuin myös Pikkupiha aikoinaan. Määrää en tiedä, mutta toisaalta ihmettelen edelleen, miten kesällä ainakin JOKA "sunnuntailenkillä" käydessäni vastaan tuli Attendon hoitopaikan vanhuksia. Sattumaa tai kuuluu päivän ohjelmaan yleisesti. Pyörätuolissa avustajan saattelemana. Aina näkemisen arvoinen asia.

        Se on totta, miten TV ohjelma helposti vääristää todellisuuden. Riippuen täysin katsojan havainto / ymmärrys tasosta. Jopa asenteista.


      • markku.lievonen
        Joulupukkituleekohta kirjoitti:

        Ai nyt ymmärrän pointtisi...katselet asioita itse uskovaisena. No jospa annetaan näitten höpöhöpö uskonasioitten olla poissa hoitotyöstä sekä päästään terveitten elämästä ja jokainen saa ihan itse uskoa vaikka joulupukkiin, niin uskon asioilla ei ole mitään tekemistä lääketieteen kanssa. Uskovainen hoitaja tai uskonnolla hoitaminen sopii joillekkin, muttei se ole yleisesti eikä tule olemaan mikään lähtökohta tai parannus kenenkään hoitamisessa. Toivon, ettet sotke omaa helluntalaista kantaasi enempää keskusteluun...teet itsestäsi aivan hullun noilla höpinöillä. Minulla on eräs helluntalainen naapurina ja voin sanoa, että on aivan sairaan utelias joka tekee uskonnon varjolla sekopäisiä asioista...mm. tutkii toisten roskia...joten antaa uskovaisten vaan toimia tuolla kirkolla ja pitäkää vaan nokkanne omissa asioissa. Saahan sieltä jotkut samanhenkiset lohtua, muttei niillä höpöhöpöjutuilla tarvitse pilata tai häiriköidä muita tuputtamalla niitä jeesusjuttuja. Meidänkin helluntainaapurille joutui tuttu lääkäri käydä sanomassa, että lopettaa hänen vanhempien luona tai pihalla jeesusjutuilla höyryämisen. Kaikkea hyvää vaan ja pysyhän nahkoissasi.

        >>>Toivon, ettet sotke omaa helluntalaista kantaasi enempää keskusteluun...<<<

        Etten mustamaalaisi ajattelutavallani helluntalaisiakaan,,niin kerron sinulle,- etten kuulu yhteekään uskonnolliseen puolueeseen. Ajattelutapani ymmärrystasoineen toivoisin saavani pitää kuin myös käyttöoikeuden.


      • markku.lievonen
        Geriatria kirjoitti:

        Markku...esim. Erkkilässä, joka on attendon saa aivan samanlaista yhteisöllistä hoitoa, joten tässä ohjelmassa korostettiin ihan liikaa, että yksityisellä pikkupihalla saisi parempaa hoitoa aikaan...ei vaan nämä muistisairaudet etenee tietyn kaavan mukaan ja ymmärtääkseni ohjelmassa esiintynyt naisvanhus oli lääkärin määräyksestä siirretty vuodeosastolle...ei sen vuoksi, että pikkupiha lopetti...joten aivan naurettavaa väittää näin ammattilaisen silmin katsottuna, että naisvanhus olisi pysynyt paremmassa kunnossa jossain muualla tai hänen muistisairautensa oli parantunut pikkupihassa. Hänen sairaus eteni niinkuin vanhuksen sairaudet yleensä ja hän joutui sairaalahoitoon, koska pikkupihassa häntä ei voitu hoitaa. Josko nyt loppuu se pikkupihan turha jalustalle nostaminen.
        Tietääkseni Elinalla ei ole sairaanhoitajan koulutusta, vaan hän tekee työtä yrittäjän lähtökohdista. Nythän hän jo aloittanut uudelleen pikkupihan toiminnan ja koska attendo on häneen luottanut ja antanut hänen yritykseen sopivia asiakkaita, niin en mene epäilemään etteikö hän ja työntekijät työtään osaa tehdä, muttei sen paremmin kuin mitkään muutkaan samaa työtä tekevät. Hoitajia on monenlaisia ja ohjelmassa esiintynyt halaava työntekijä oli aivan mainio tapaus...en tiedä sitten kun kamera sammui, onko hän aina tuollainen. Siellä Elinan työntekijänä pyöri eräskin, joka oli ennen attendolla, joten samoja hoitajia täällä pyörii paikasta paikkaan ja hyvähän se vaan on jos kyllästyy yhteen niin on töitä tarjolla muualla. Kyllä niitä työhönsä kyllästyneitä löytyy joka terveyskeskuksesta joka yrityksestä ja työnantajan luulisi haluavan tehdä tarvittaessa vaikka työtehtävien siirtoja, ettei työntekijä kyllästyneenä työhönsä tee vaan ne välttämättömimmät ja hälläväliä asenteella työpäivät läpi.
        Hyvä on omaisten muistaa aina välillä kiittää ja viedä vaikka kakkua hoitajien konttoriin päivään piristämään, sillä arvokasta työtä he tekevät oli sitten mikä yritys nimeltään.

        >>Hänen sairaus eteni niinkuin vanhuksen sairaudet yleensä ja hän joutui sairaalahoitoon, koska pikkupihassa häntä ei voitu hoitaa. <<

        Katsoppa tuo ohjelma vielä uudelleen ja havainnoi hänen vointiaan. Kokonaisuus huomioiden hänen tilansahan on hyvä,- vaikka muisti pätkii pahasti. Siis vaaleahiuksinen,- silmälasipäinen nainen.

        Niin, muistatko asian sitenkin väärin. Sairauden eteneminen on luonnollista. Itseäni jäi kiinnostamaan. Miten hänen tilaansa vaikutti juuri tämä muutos? Johtiko se todella sairaalahoitoon / tilan romahtamiseen kuten äidellenikin kävi? Demetikolle ympäristön muutos on erittäin vaikuttava asia. Muutos ja sopeutuminen / alitajuisesti asioiden järjestely edellyttää juuri muistin käyttöä.


      • Salakas

        Juuri niin. Lehmänlypsäjät pysykööt navetassa.


    • Kirjanpitäjäinen

      Kyllä saatiin nauraa keskustalaisen paikallispoliitikon ns. "asiantuntemukselle" vanhusten hoidosta ja hänen väitteille, että Attendo olisi irtisanonut henkilöstöä. Näin on kyllä saattanut tapahtua, mutta olisiko pitänyt paikallispoliitikon selvittää ensin myös se, että minkä vuoksi irtisanottu...esim. onko hoitaja itse tehnyt jotain sopimatonta. Täällähän on ollut jo pitkään valitettava tosiasia, ettei aina vaitiolovelvollisuutta osata pitää ja esim. yksi hoitaja vapaa-ajallaan on kysellyt vanhan läheisensä menettäneeltä "paljonko saat perintöä?" Tämä typeriä kyselijä ei tietääkseni ole tällä hetkellä ainakaan palvelutalossa enää töissä. Myöskin siihen haluaisin muitten omaisten kiinnittävän huomiota, häviääkö jonkun hoitajan toimesta läheisesi omaisuutta. Minun läheisen kuoltua oli palvelutalon asunnosta käyty varastamassa juuri muutamaa päivää ennen hänelle toimitetut vartalovoiteet, jotka oli menehtyneen vanhuksen itse ostamia. Samoin jos käytätte läheisen apuna yksityistä siivouspalvelua, niin muistakaahan tarkistaa hyvin onko työpäivät ja työtunnit laitettu laskuun oikein. Valitettavasti läheistäni oli kusetettu ainakin kerran laittamalla työpäiväksi lauantai ja laskutettu useita tunteja, vaikkei oltu käyty. Kyseinen yrittäjä ei myöskään hyvittänyt liikalaskutusta vaan puhelussa halusi vaan tarkistaa asian itse ensin. Eipä kuulunut sen jälkeen mitään eikä vanha ihminen näistä asioista halua tehdä numeroa, ettei mene välit huonoksi. Kusettajia on monenlaisia ja vetoan sukulaisia olemaan tarkkana ja läheisen tukena, sillä monesti jää jotain vanhukselta huomaamatta.

    • Omainen

      Minun läheiselle oli tohmajärvellä lähihoitaja suositellut palvelutalossa mielialalääkettä, jota itsekkin kertoi syövänsä. Näin saadaan vanhuksesta ns. hiljaisia kavereita, jotka ei valita mistään. Toki naisilla pahat vaihdevuodet helpottuu näillä lääkkeillä, mutta että vanhukset dumpataan pillereillä hiljaisiksi, eikä mistään saa sanoa poikkisanaa...heti pillereitä vaan lisää ja sama kehitysvammaisten parissa. Toki joukossa on myös hoitajia, jotka eivät ole kypsyneet työhönsä...ja ammatinvalintakysymyshän tämäkin on ja valitettavaa, jos ei lukupää muuhun riitä eikä viihdy lähihoitajan työssä...kaitpa se työnantaja sitten yrittää virkistää näitä naamat norsunvituilla kulkevia tiukkapipoja. Työhönsä kypsyneet...antakaa tilaa nuoremmille. Onneksi suurinosa tekee työnsä hyvin...siitä kiitos heille.

    • korkkominttu

      Suurin syy on hoitajapula joka hoitopaikassa, helposti korjattava ongelma, jos voitoista vähänkin tingitään hoidettavien olojen parantamiseksi. Ei siellä tarvita korkeasti koulutettuja, vaan ihan tavallisia tallaajia, joilla kädet ja jalat ja järki toimii. Näyttäkääpä joku hoitolaitos miten teillä pannaan asiat kuntoon hoitajien suhteen, olisi ehkä hyvää mainostakin. Ja nämä hullun korkeat vuokrat myös kuriin, ai niin, mutta saattehan te asumistuen, sanotaan heti.

    • markku.lievonen

      Niin, raha on tekijä, johon kaikki liittyy. Kansalaisten olisi hyvä tietää verojen maksajana. Paljonko maksaa kuukaudessa / vuoden vanhuksen hoito?
      Attendossa , Aatoksessa ja paljonkó se maksoi Pikkupihassa?

      • sipale

        Aivan...tuon minäkin haluaisin tietää...joku exel tiedosto siitä kaikkien tietoon, niin rauhoittaa tätä yrittäjien sekä kunnallisen palvelun kuilua...ja sitä ihannoimista, että yksityisellä tehdään samat asiat muka paremmin kuin kunnallisella.


      • markku.lievonen
        sipale kirjoitti:

        Aivan...tuon minäkin haluaisin tietää...joku exel tiedosto siitä kaikkien tietoon, niin rauhoittaa tätä yrittäjien sekä kunnallisen palvelun kuilua...ja sitä ihannoimista, että yksityisellä tehdään samat asiat muka paremmin kuin kunnallisella.

        Itse ymmärrän, miten vain ja ainoastaan asiantutijat mahdollstuvat luomaan kaikkein toimivamman ja siten edullisimman palveluverkoston. Tässä tapauksessa asian tuntijoita ovat lääkärit ja alalla toimivat ihmiset.

        Mutta, kuten näemme ja tiedämme, niin maassamme yleensä terveyden palveluita järjestää verovaroin toimiva kunallinen palvelu muoto. Tämän palvelumuodon kalleutta ei tutkita,- vaan sinne pumpataan vain yhä enemmän ja enemmän euroja.
        Juuri tuohon rahan pumppaamiseen on herätty ja on keksitty tämä ihmeiden ihme SOTE kehitys. Tämän uskotaan säästävän ja päättävän rahan pumppauksen terveyhden hoitoon. No, KUKAAN taas ei mahdollistu kertomaan ja näytämään tekijää mistä tulee tämä yhteiskunnallinen säästö. Edes tämän asian ympärillä hyörivät päättäjät eivät tunne mitä arjen tasolla todellisesti tapahtuu ja muutos vaikuttaa. Kyse on terveyden hoidon taantumisesta. Yksittäisen ihmisen sairauden hoitoon liittyvien asioiden kallistumisesta.


    • EikäSittenMuuta

      YLElle suuret kiitokset. Attendo on nyt saanut kasvot.

      • Mehenki

        Eikä sitten muuta, kun on saanut tohmiksen ahneet yrittäjät ja tietämättömät poliitikot myös kasvot...kolikko on monta puolta...ei vaan ne kaksi. Muista että vaalit on tulossa ja kaikki puhuu omaa pussiinsa. Myös me.


    • kallista

      kaikki maksaa ja vanhusten hoito tulee kyllä hintoihinsa noissa paikoissa mutta tien teko se vasta kalliiksi tulee jos jää vielä tyhjän pantiksi

      • Armeijankäynyt

        voin lohduttaa...kunnallisessa hoidassa oman läheisen vanhuksen hoito ei tullut kalliiksi ja hän itse jopa tahtoi olla siellä....ei missään nimessä halunnut yksityisten yrittäjien rahastettavaksi. yrittäjät ne vasta ovat ahneita ja ainakin täällä tohmiksella moni on kapeakatseinen, koulujakäymätön ITSEOPPINUT omasta mielestä joka alan taitaja. Liike-elämä on liike-elämää ja vanhuksilla eikä sairailla toivottavasti eteenkäänpäin tehdä bisnestä...niinkuin nykymallilla tehdään. Jos vaan mentäis siihen vanhaankouluun...että kunta ja valtio tarjoaa nämä palvelut...niin loppuu se kädenvääntö. Tulee vielä halvemmaksi kuin tämä yrittäjien ihannointi sekä niitten pillin mukaan hyppiminen sekä heidän rahoittaminen valtion rahoilla. Ahneella on paskanen loppu!


      • markku.lievonen
        Armeijankäynyt kirjoitti:

        voin lohduttaa...kunnallisessa hoidassa oman läheisen vanhuksen hoito ei tullut kalliiksi ja hän itse jopa tahtoi olla siellä....ei missään nimessä halunnut yksityisten yrittäjien rahastettavaksi. yrittäjät ne vasta ovat ahneita ja ainakin täällä tohmiksella moni on kapeakatseinen, koulujakäymätön ITSEOPPINUT omasta mielestä joka alan taitaja. Liike-elämä on liike-elämää ja vanhuksilla eikä sairailla toivottavasti eteenkäänpäin tehdä bisnestä...niinkuin nykymallilla tehdään. Jos vaan mentäis siihen vanhaankouluun...että kunta ja valtio tarjoaa nämä palvelut...niin loppuu se kädenvääntö. Tulee vielä halvemmaksi kuin tämä yrittäjien ihannointi sekä niitten pillin mukaan hyppiminen sekä heidän rahoittaminen valtion rahoilla. Ahneella on paskanen loppu!

        Joskus aikoinaan oli kunnallinen terveydenhoito, mutta ei enää meilläkään tänä päivänä.

        Mistä repäistä kunnan palkkalistoille lääkärit. Raha on tekijä joka ohjaa lääkäreitäkin kenen palkkalistoille haluaa.Sikäli surulllista, miten verovaroin kouluttautunut lääkäri siityy etäämmälle kansan parista / ylempään kustannustasoon. No, parempi tilanne verrattuna pois maasta muuttamiselle. On ainakin kalliimmin käytettävissä.


    • mikälievoittoprosentti

      Kunta on ymmärtääkseni maksaja. Sitten on Siun Sote ja Attendo. Molemmilla kuluu rahaa oman hallintonsa pyörittämiseen ja Attendo ottaa tietysti liikevoiton . En käy arvailemaan, mutta pohdin mielessäni, kuinka paljon rahaa palaa ennenkuin toiminta kohtaa asiakkaan. Oli sitten kyse hammaslääkäristä tai vanhustenhoidosta.

      • Enyritä

        Ai mitä rahaa palaa!! Asiakashan siitä hoidosta maksaa ei kunta. En tiedä tarkemmin kunnan attendon sopimuksista, mutta oletan ettei siellä ihan älyttömiä sopimuksia ole ammattilaiset tehneet kenenkään puolesta. Tottakai attendo, koska on liikelaitos yrittää tehdä voittoa...niinhän sen kuuluukin mennä. Työntekijöitä on sitten monenkirjavia, joitten kuuluisi edustaa työnantajaansa...jotkut osaa jotkut ei. Näin se menee joka työpaikassa.


    • mikälievoittoprosentti

      Kunta maksaa merkittävimmän osan laitoshoidon ja tehostetun palveluasumisen kustannuksista. Tehostettu palveluasuminen maksaa asuomessa noin neljä -viisi tonnia/henkil/vuorokausi. Laitosasuminen on merkittävästi kalliimpaa. Laitoksessa asuvalta saadaan laskuttaa tuloista enintään 85 prosenttia. Neljän tonnin kuukausihinnalla tulojen pitää olla 4700 kuukaudessa, jotta voi sanoa ”asiakas maksaa”. Jatkuvassa laitoshoidossa hinta on merkittävösti suurempi, moninkertainenkin. Silloin puhutaan kymppitonnin eläkkeestä ”itsemaksavan osaltal. Eli veronmaksaja se maksaa tämänkin. Siksi joku voi olla kiinnostunut päätyvätkö voitot veroparatiiseihin vai pyörittävätkö paikallista elämää.

    • markku.lievonen

      Niin, Attendo sai TV ohjelmasta melkoisen ryöpytyksen osakseen. Ikäänkuin asia olisi mustavalkoinen.
      Jos lomakkeissa palveluiden tuottaja olisi ollut Tohmajärven kunta, niin ainakaan palveluiden tasoon tuskin olisi puututtu. Eihän ohjelmassa sitä tuotu esille, mikä se todellisesti on. Ei valitettavasti kuvattu.
      Kokonaisuutena näen / maamme koko tilanteen, miten vahusten virikkeellisyys on täysin laiminlyöty alue vanhusten hoidossa. Niin, kuka meistä on valmis nostamaan verotusta, vanhusten virikkeellisyyden nostamisen aikaan saamiseksi? Kukaan muu kuin sinä / minä ei tätä aluetta kustanna.
      Vanhuksiin ei todellisesti kohdisteta edes ihmisoikeuksia, jos mielikuva piirretään teoista,- ei sanoista. Moni vanhus elää kodissaan ja riskialttius huomiooiden, niin 3.....5 ikäisen lapsen tasolla. Jos vanhempi heittäisi 3....5 vuotiaan lapsen YKSIN olosuhteisiin, jotka vahuksilla, jotka ovat kotihoidon piirissä, niin tältä vanhemmalta lapsi otettasiin heti huostaan. Siis lapsen asemaa pidetänn eritasoisena kuin vanhuksen.

      Tai ajatellen rikolllisuutta maassamme. Rikoksen tehneelle ihmiselle kohdennetaan ihmisoikeudet ja siten oikeusavustaja tarkoin varjellen ja vaalien tätä aluetta. Miksi kukaan päättäjä ei kysy,- kumpaan laariin haluat verovaroja käytettävän ja miksi? Vanhuksien ihmisyyden /oikeuden puolustamiseen vaiko rikollisen.
      Aatteleppa, jos vankilaolosuhteissa on pientäkin tekijää, joka polkee ihmisoikeuksia, niin mikä valitus ja äläkkä tästä syntyy. Täysin käsittämätön tilanne.

      Niin, eikö rehellisyyden nimessä tulisi ihminen /yhteiskunnan jo tunnustaa todellisuus / arvoaailma,- ettei vanhusten virikkeellisyyden / mielialan nostamiseen ole rahaa käytettävissä ja piste.Satsata siihen. Kyse on todella valinnasta. Odotetaan, että se joku muu, tulisi kustantaa tämäkin alueen toteuttaminen.

    • Tiedän , miten rauta on taottava silloin kun se on kuumana ja siten tämänkin asian käsittely hiipunee jo loppuaan ja ihminen palaa arjen rutiineihinsa / tapoihinsa.

      Mutta, jos edelleen pohdimme aluetta, niin erittäin pieni askel ihmisen muutoksessa on ottaa käsittelyyn eutanasia / armokuolema. Sitä en pidä edes ihmeenä, jos muutama vuosikymmen eteen päin maassamme tehdään halvaantuneille / liikuntakyvyttömille armokuolema. JOS asioiden - todelllisuuden edessä ei herätä.
      Ihminen ajattelee ja jäsentelee loogisesti asioita ja yhdistelee niitä Vain totettaminen vie oman aikansa kasvuineen. Jos ajattelutavassa ei muutosta tapahdu, niin armokuoleman jäsentäminen vanhuuden tilan käsittelyssä on todellisuutta.

      Nimittäin jo nyt olen saanut kuulla yhä enemmän tästä eutanasiasta liittyen tähän TV ohjelmaan. Moni ihminen näkeekin entistä synkempänä vanhuutensa. Siis elämän vaiheen, jossa on jo hoivan tarpeessa,- jopa liikunta rajoitteinen. Siis ihmiset anakin käsittelevät asiaa syvässä mielessään.

      Niin, eikö asioita voisi yhdistellä kun aikaa vielä on ja ihan lakisääteisellä tasolla. Siis ohjata työttömyydestä kärsiviä ihmisiä tälle vanhusten hoitoalueelle,- avustajiksi.... EI..... hoitajiksi. Hoitajaksi tarvitaan jo koulutusta,- mutta avustaja voi oppia sivummalla avustamiseen liittyvän alueen.

      Esim. itse näen erittäin tärkeänä vanhuksien mielen tasapainon säilyttämisessä liikunnan ja erikoisesti liikkumisen kautta tuodun vaihtelun arjen ruuteeneihin. Mitä iäkkäämmäksi ihminen tulee, niin sitä tärkeämmäksi muodostuu lihasten käyttö päivitäisellä tasolla. liikunta.

      Kun lakisääteiseksi on tehty tämä työttömyyskorvaukseen liitetty 18/h työssä olo määrä 3kk aikana, niin eikö näitä alueita voisi yhdistää,- VANHUSTEN PARISSA VIIHTYVIIN työttömiin ihmisiin. Taas ihminen,- joka ei viihdy / tule toimeen vanhusten kanssa on tietenkin pysyttävä kaukana.

      Toki tuokin vaatinee pienen kouluttamisen. Esim. vanhuksen pyörätuolilla ulkoiluttaminen turvallisesti. Siihenkin liittyy omat riskinsä, jonka kesällä näin Marjattakodin liittymässä.

      Niin, jos todella olisi tahtotilaa ja siten asioiden suunnittelua, niin työttömyyden hyödyntäminen vanhuksien hoidossa toisi erittäin suurenn muutoksen vanhuksien hoitotasoon / mielialaan. Kuin myös työttömien arkeen ja erikoisesti IHMISEN passivoituminen estettäisiin.

    • Älyhoi

      Aatos yrittää aivopestä kuntaa ohjaamaan asiakkaat luokseen. Tyhmää rakentaa ja samalla valittaa, että ei oo asiakkaita. Maksaa kuukausi aatoksessa n. 6000 euroa niin vanhukset tuskin haluavat viimeisiä säästöjään siihen käyttää. Sekös näitä harmittaa. Laskekaa hinta kunnalliselle tasolle, niin asiakkaita varmaan riittää..

    • markku.lievonen

      Niin, kuten jo aiemmin totesin. Miksi TV ohjelmaan ei tuotu Attendon hoitotasoa esille. On täysin kohtuullista odottaa, miten Attendo tekisi oman videon vastikkeeksi miten Marjattakodissa / Erkkilässä hoidetaan vanhuksia. Mistä rutiinneista vuorokausi koostuu, jotta ulkopuolisetkin saisivat piirrettyä oikeanlaisen mielikuvan hoidosta. Videon,- koska ei kaiketi sivulliset voi ja saa ryntäillä uteliaisuuttaan hoitopaikoille?

      Nyt koko hoitotaso on arvailujen ja, jopa luulojen varassa,- ei todellisuuden.

    • markku.lievonen

      Kun kaikki on rahasta kiinni, niin joku viisas voisi laskea. Kuinka monta repullista /äärä euroja tulisi kunnassamme olla vanhsten hoidossa, jos hoitotaso nostettaisiin tasolle, joka oli Pikkupihassa? Vai oliko Pikkupihan hoitotaso edullisempaa kuin Attedolla keskimääräisesti?

      Haluaisin nopstaa kustannukset esille,- ettei ihmine rakenna tuulentupia eli elä epätodellisuudessa ajatuksiensa kanssa. Monasti totuus on tekevä ihmisen vapaaksi myös luuloistaan.

    • joopajoomitenvqin

      Olisikohan tähänkin palattava Esperi-casen takia? Tosin Tohmajärvellähän kerrottiin, ettei sossusta ole enää harmia tai huolta ollenkaan. Siun Sotehan se valvonnan hoitaa, vai hoitaako kukaan?
      Bisnes on aina bisnestä, niin Tohmajärvellä kuin Kristiinankaupungissakin.

      • markku.lievonen

        Kyse on puhtaasti ihmisen arvomaailman muuttumisesta ja sen vaikutuksesta elinympäristön muuttumiseen. Mitä ihminen arvostaa, niin sitä hän vaalii. Ihmisen vanhuus eliniästä on kuin rikkoontunut aikansa palvellut kone, jolla ei ole enää käyttöä ja siten arvoa. Ei edes museoarvoa, joka liittyy monasti koneisiin.

        No, eikös tämä kaikki kulminoidu ihmisen vapauden vaalimiseen, joka ohjaa juuri ajatusmaailman vastuuttomuuteen.


      • markku.lievonen

        Eletään ristiriitaisuuksien maailmassa. Hallitus puhuu säästöistä ja siihen liittyen on perustettu sotet ja muut verkostot. Todellisesti säästämäinen näkyy kylläkin ja heijastuu juuri työtä tekivissä henkilöiden määrässä, joka on reilusti alimitoitettu.
        Säästöt on suhteellinen käsite kun havainnoi johtajien palkitsemisia.

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005980053.html

        Samoin hoidon valvonta ja tutkintakin ontuu. Esim. Valtimolla viime kesänä saattunut vanhuksen menehtyminen saunomisen yhteydessä, ei vieläkään ole saatu tutkintaa loppusuoralle. Ei liene poliisin tutkinnan kärkipäässä?


    • viiimeinenlaulu

      Mutta tähän juttuun liittyen joku kertoi keskustelevansa palvelujen tuottajien kanssa kerran kuukaudessa. Laskun maksqmisesta siinä lie ollut kyse. Bisnesmeiesten oamvalvonta, rahastus, jyrää.

    • markku.lievonen

      Niin, kaikkien on hyvä muistaa ja huomoida. Yritysten henkilökunta aina esimiehiin asti on täysin syytön tapahtumien kulkuun. Syyllinen on järjestelmässä / ylimmässä johdossa ja maamme lainsäädännöissä.
      Tilaisuus tekee varkaan.

    • Hillotolppa

      Eipä siinä mummojen hyvinvointi ole ensimmäiseä mielessä kun vaan miljoonat omalle tilille virtaa

    • saakoedeskysyä

      Ylen selvitys: Hoivajätti Attendolla ongelmia ympäri Suomea – hoivakodeissa aliravittuja, ulkoilua harvoin ja likaisissa vaipoissa nukkumaan

    • markku.lievonen

      Ajatellen viime aikojen ilmi tulleita asioita ja mitä vielä ei ole tiedostettu vanhusten hoidossa, niin alue kaipaa radikaalin mutoksen tilanteen ja hoidon halitsemiseksi.

      Ajatellen ihmisen perustilaa, mitä se todellisesti on ja tähän yhdistäen yritystoiminnan / palkitsemisen, niin välttämätöntä joka hoitopaikassa olisi olla henkilökuntaan kuuluva ihminen, jolla olisi valta / toiminta-alue valvoa ja tiedostaa hoitoon liittyvät epäkohdat. Tarvittaessa raportoida niistä ulkopuolelle. Valvoa sopimuksen totuttamista. Näin toteuttaen asioita ei mahdollistuttaisi salaamaan, hoitopaikan sisälle kuten nyt on mahdollista. Henkilö siis valvoisi vanhuksien etuuisuutta.

      Kuten näemme, niin totaalinen valvomattomuus mahdolllistaa asioiden salaamisen ja ihmisen olemusesta tiedämme miten; Tilaisuus tekee varkaan. Yritystoimintaan luonnollisesti kuuluu voitollinen tulos sen toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi. Mutta, nyt on käynyt välitettavasti niin, miten yritystoiminnan painopiste on voiton maksimoiminen työn laadun huonolla kustannuksella. Aivan kuin yritys myisi asiakkaalle sutta ja sekundaa viis sopimuksista välittämättä.

      Niin, valitettava todellisuus on,- ettei pörssiyhtiömäisyys sovi vanhusten - terveyden hoitoon .- sen valtavan ristiriitaisuuden tähden. Pörssiyhtiön päämäärä on AINA maksimoida voitto osakkeenomistajille, johon on valjastettu koko toiminta. Kivet ja kannot käännetään voiton maksimoimiseen. Mahdollisimman pienellä sijoituksella suuri voitto.
      Taas tämä ajattelu ei istu alkuunkaan terveyden hoidossa ja erikooisesti hoiva-aloilla.

      Niin, aika mielenkiintoinen tapa ottaa ja kantaa tapatumista vastuu. Käytännössä siirtyä parempiin / haasteellisempiin tehtäviin.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0c5a2b08-d7e8-4571-8b40-c3066cf27065

      Saisipa tavan kansalainenkin tuon tavan ottaa ja kantaa asioistaan vastuu.

    • nytonriemunraikkahinaika
      • laatarvioija

        Tuo käytännössä tarkoittaa sitä, että kunnalla ei ole mitään seurantaa tai valvontaa ostamiensa palvelujen laadusta.


      • markku.lievonen
        laatarvioija kirjoitti:

        Tuo käytännössä tarkoittaa sitä, että kunnalla ei ole mitään seurantaa tai valvontaa ostamiensa palvelujen laadusta.

        Juurikin niin käytännön tasolla. Kun aikoinaan terveyspalveluiden tuottaminen siirrettin yrityspohjalle ja erikoisesti vielä pörssiyrityksien, niin toiminnan valvonta luonnolisesti olisi pitänyt laittaa näkyväksi / julkiseksi. On aivan naurettavaa ajatella, huomioiden ihmisen perusolemus / ajattelutapa ,miten ihmisen käyttäytyminen erikoisesti pörssiyhtion toiminnassa olisi motiivina ihmisen terveyden vaaliminen.

        Puolueeton laadun tarkkailijan tulisi olla talon sisällä, joka havainnoi asiat ja mahdollistuisi heti puuttumaan epäkohtiin. Jokainen asioista kiinnostuut näkee miten paljon salassa on tehty ja tullaan edelleen tekemään, jos asiaan ei tule muutosta.

        Niin, sekin tulee muistaa ajatellen Attendon/kin saamaa kielteistä julkisuutta maassamme, niin hoidon tason yleistäminen on väärin. Taso, joka on ollut muuaalla ei taskoita että se olisi Tohmajärvelläkin. Mutta, se taas on todellisuutta, miten joka ikisessä Attendon toimipisteissä on sama ajattelu ja toimint tapa. Toiminta suunniteltu ja suunnitellaan mahdollisimman vähin menoin. Siis kaikki toimintaan liittyvät esimiehet omaavat tämän ajattelutavan , joka mahdollistaa juuri hyvän osakeannin ja muhkeat johtajien palkkiot. Todelllisesti esimiehen tasolla on korkein stressitaso.

        Mutta, se on todellisuus, miten taas alan ammattilaiset pystyvät parhaiten luomaan toimivamman terveyspalvelut ja hoidon. Heillä on kaikkein paras tieto / taito hallussaan. Ongelmana vain on, ettei rahavirtoja ohjata tasaisesti ja erikoisesti kohdenneta sinne missä vaikutettaisiin hoidon laatuun merkittävimmin.


    • markku.lievonen

      Ajatellen kokonaisuutta, niin maassamme vanhustenhoidossa muhii melkoinen ongelma. Ongelma, joka ei korjaannu edes rahalla. Todelllisuudessa lisäämällä varoja vanhstenhoitoon, niin suurinosa lisäyksestä menee juuri osakkeen omistajille ja johdolle.

      Ongelma kuin alkoholisti perheessä. Ensiksi varmistetaan alkoholin saatavuus ja jos ylimräistä jää, niin loput perheelle, jos mitä jää.

      Kuten aiemmin jo sivuutin, niin paras keino olisi heti lakisääteisesti saada yritysten henkilökuntaan...... vanhusten - edun - valvoja. He kilö, joka valvoisi ettei laiminlyötejä tapahdu. Aivan kuin teolllisuudessa /yrityksissä nykyisin on jo luottamus / työsuojelu henkilöt valtuuksineen.
      Henkilöt, joilla on irtisanomissuoja ja aikoinaan tulleet yritysmaailmaan mukaan juuri yritystoiminnan laiminlyönnin seurausena.

      • Pääeitapaahäntää

        No tuosta ajatuksenjuoksusta ei saa selvää. Ei ainakaan pikaiseksi avuksi tilanteeseen tuosta ole, jos on koskaan.
        Voisi ajatella konkreettisin totoeutuskelpoisin ideoin ja jättää haihattelut politiikoille ja uskonmiehille.


    • eisaakysyä

      Monikohan valtuutetuistakaan tietää, kuka hoita Tohmajärven sotepalvelut? Ja kuhan tietää, että hänen pitäisi niitä valvoa?

      • Ressunonamed

        Moni tietää. Mutta kaikki valvonta on Siun Sotelle.


      • vedenkäyttöjillealennus

        Sopimuksen on tehnyt Tohmajärven kunta ja sillä on valvontavastuu. Siihen ei riitä vitsien vääntäminen. Kunnanhallituksen istuntokokoonpano vastaa hommasta. Siis valvottavia on Siun Sote Ja Attendo, tai nikä lie firma nyt vastuussa. Maksaja vastaa, aina.


      • allekirjoitusratkaisee
        vedenkäyttöjillealennus kirjoitti:

        Sopimuksen on tehnyt Tohmajärven kunta ja sillä on valvontavastuu. Siihen ei riitä vitsien vääntäminen. Kunnanhallituksen istuntokokoonpano vastaa hommasta. Siis valvottavia on Siun Sote Ja Attendo, tai nikä lie firma nyt vastuussa. Maksaja vastaa, aina.

        Harvinaisen oikeaan osuva kommentti tällä palstalla.


    • taseukko

      Arveluttaa tuo sopimus ja valvonta, kun katsoo alennukien myöntämistä veden suurkäyttäjille. Valituksen jälkeen huomattiin, että oli tehty muotovirhekin. Näyttää siltä, että sitä ei ole korjattu. Vettäriittää halvalla joillekin, vaan ei vanhusten pesemiseen, näinkö on?

      • markku.lievonen

        No, miten ihmeessä ulkopuolinen voisikaan valvoa päivän tapahtumia vanhusten hoidossa? Täyttä toiveajattelua, joka juuri on kostautunut.

        Tietysti se kiinnostaisi mikä meillä on todellilnen arjen / päivän taso eli miten herkästi puututaan tilanteesseen, jos jotain yllättävää tapahtuu vanhusten hoidossa. Tai miten kiireistä on hoitajien päivät ja mikä stressitaso? Vai onko kaikki helposti hallinnassa?


    • näinseon

      tuo kommenti hämärtää asiaa. Vastuu ulkoistamissopimuksen palveluista ja sen puutteista on Tohmajärven kunnalla. Tarkoittaa valttustoa, hallitusta ja keskushallinnon virkamiehiä. Vastusta vaoautuvat päätökseen erimielisyytensä jättäneet.

    • markku.lievonen

      Marjattakodista on näköjään tehty valituksia. Mistä asiasta ja miten vakavia puutteita lie ollut? Valitukset lienee tehnyt omaiset.(???)

    • markku.lievonen

      Eiköhän todellisuus tästä valvonasta ole se miten ainut valvoja on vanhuten omaiset, jos jotain sattuu aistimaan vanhuksen luona käynnillään eli huteralla pohjalla on koko todellinen valvonta.

      Niin, tai miten ihmiset ymmärtää koko valvonta käsitteen. Tuleeko se olla fyysistä,- vaiko vain sopimuksiin luottamista.

    • KillThePoor
      • anonyymi_BA0

        Onneksi tämä ei ole mahdollista Tohmajärvellä. Hoidon tilaahan seurataan Karjalaisen tekstiviestipalstaa lukemalla.


      • KillThePoor
        anonyymi_BA0 kirjoitti:

        Onneksi tämä ei ole mahdollista Tohmajärvellä. Hoidon tilaahan seurataan Karjalaisen tekstiviestipalstaa lukemalla.

        Ja kaiken maailman helluntalaisten kulloistenkin tunteiden mukaan. 😂

        Kepulaisetkaan ei hirveästi puolustele näin vaalien alla.


      • markku.lievonen

        Kaikki on mahdollista kaikkialla, mutta Tohmajärvellä /Rääkkylässä on pieni etuus. Attendo aloitti näyttävästi Rääkkylässä terveyspalveluiden tuottamisen ja todella satsasi osaamistaan ja onnistuivat erittäin hyvin. Olihan heillä nyös näytön paikka.
        Attendon laajeneminen tuli meillekkin ja edelleen panostivat osaamistaan ja suunnitelmallisuuttaan, jos vertaa siihen mitä nyt on muualla tapahtunut.

        Näköjään Attendossa kuin myös yleensä yritystoiminnassa, niin paikallinen suunnittelu ja johtaminen on merkittävä tekiä. No, alan henkilöiden osaamisen taidosta kuvannee tilanne, jos toiminta joudutaan jo heti alussa keskyttämään. Attendon yritysjohto ei enää edes satsaa kunnolla osaaviin johtohenkilöihin puhumattakaan hoitohenkilökuntaan.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe