Koirat tappelevat keskenään, APUA!!

tappelevatkoirat

Meillä siis kaksi parson russelin terrieriä, poikaa. Toinen on 8 vuotias ja toinen täyttää pian 2. Nuorempi on koko ikänsä ollut meillä ja hankittiin tuo vanhempi sitten kun nuorempi oli ihan pentu eli ovat käytännössä koko nuoremman elämän ajan olleet yhdessä ja kavereita. Nyt kuitenkin kun nuorempi on varttunut aikuiseksi niin pyrkii ilmeisesti nostamaan asemaansa laumassa. On ollut jo monta tappelua lyhyen ajan sisällä. Ja ihan jopa ilman sen suurempaa syytä. Esimerkiksi jo namien haju tai toisen koiran silittäminen on ajanut yhteenottoon. 
Nuorempi kävi juuri kastroitamassa jotta rauhottuisi. No, kuitenkin tossa just äsken oli taas ärhäkkä niin että pojat olivat eripuolilla porttia ja räyhäsivät - onneksi oli portti välissä niin eivät tällä kertaa päässeet toisiinsa kiinni. 
Ja kun näiden terrierien tappeluhan on sellaista että leuat pureutuu nahkaan ja menee lukkoon eli siinä on monta kertaa tullut pahoja haavojakin eli koirien ei voi vain "antaa rauhassa selvittää välejään tappelemalla".
Niin miten nyt saataisiin tuo nuorempi tajuamaan että hän on alempana ja vanhempi on johtaja? Ollaan yritetty ainakin antaa ruoka niin että vanhempi saa ensin ja sitten vasta nuorempi. Ollaan pidetty koiria eri kerroksissa ja ruokittu eri aikaan. Lenkille meno yhdessä onnistuu mutta sisätiloissa oleskelu tuottaa yhteenottoja. Mutta aika vaikeaa tulee olemaan jos täytyy tästä lähin aina pitää koirat erossa toisistaan, varsinkin kun ovat ennen tosi hyviä kavereita olleet.
Joten tarvitsemme apua tässä välien selvityksessä. Miten saadaan oikaistua vanhempi selvästi johtajaksi ja nuorempi alemmaksi? Ei huvittaisi lupua toisesta, mutta se alkaa pikku hiljaa vaikuttamaan ainoalta vaihtoehdolta jos ei löydy ratkaisua. :(

5

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En tiedä, miten yleensä russelit tulee toimeen saman sukupuolen kanssa, mutta jos ei ihan sosiaalisemmasta päästä rotu ole, niin ongelmia voi tulla jo siis siitä, että samat sukupuolet ei välttämättä mahdu samaan kimppaan.
      Nyt kun siis toinenkin on aikuistunut, niin ne asiat tulee vasta näkyviin. Eli ei kyse tarvi olla siitä, että toinen pyrkii mihinkään johtajaksi, voi myös ihan olla kyse sukupuol
      ijutuista pääasiassa. Ja jos kyse on noista jutuista, niin ei kastrointi välttämättä auta. Lähinnä se auttaa (jos auttaa), jos kyse on pohjimmiltaan hormoonijuttuja. se, että koirat on olleet ennen kavereita, niin eipä sillä ole kauheasti merkitystä. Nyt on tilanne eri, kun onkin kaksi aikuista urosta.
      Nää tappelujupakat on viimekädessä sellaisia, että ei niihin oikein kunnolla voi antaa neuvoja näkemättä. Kun paketissa on niin monta tekijää, ei pelkästään koirien, vaan myös omistajien osuus. Eli pitäis nähdä ja selvittää, mistä mahdollisesti johtuu.
      Saako koirat rittävästi liikuntaa ja aktiviteettejä? Jos ei, niin sekin voi purkautua sijaistoimintoina, kuten tappeluina.
      Itse en pahemmin mieti mitään johtajuusjuttuja koirien kesken. Ihminen vaan määrittää säännöt ja koirat toimii niiden mukaan.
      Toki voi antaa ruuan ensin vaikka vanhemmalle ym.mutta se sitten onko viimekädessä mitään hyötyä, niin tiedä sitten. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että oma asema on vahva ja vahvin, ja koirat tietää sen hyvin. Sillä voidaan pitkälti myös vaikuttaa koirien keskinäisiin juttuihin. Silloin on vaan eri asia, jos kyse on roduista, joilla on jo tyypillisesti tapana yrmiä omaa sukupuoltaan eli ovat jo lähtökohtaisesti vähemmän sosiaalisia.
      Pätevä ongelmakoirakouluttaja tai ylipäätään pätevä kokenut koiraihminen olisi yleensä paikallaan tulla tsekkailemaan tilannetta.

    • lenkitätoimintaa

      lenkkiä nuo on vailla.emmehä me ihmiset toisaaltaan kaikki keskenämme pärjää.mut elukat lie toinen juttu.vie 10km lenkille uuvuta ne.niin mieki teen ku on pinna kireellä ja koiralle se ei oo ees pitkä lenkki.joku viisaampi sua neuvoo.mun ol ehdotus.lenkki.

    • purevatlujasti

      russelit on hanakoita puremaan.tuttavan narttua tuli yllättaen puremaan vieras uros,ilman syytä.takaapäin hyökkäsi.et rotu itsessään on agre,sukupuoli ei vaikuta.ei varmaan tuu toimeen saman sukupuolen kanssa pidemmänpäälle,kun ei erinkään.
      kannattaa pitää erillään,luopua.
      ja pitää aina niin,ettei kenenkään koiraan käy kiinni,irroittaminen oli kestänyt tutun koirasta ikuisuuden.
      joten älä pidä irti missään, ei muualla kun aidatulla alueella.russelisi vapaus,voi merkitä vieraan koiran raatelua.russeli ei ole sosiaalinen ja turvallinen leikkikaveri muille koirille.

    • tappelevatkoirat

      Joo, lenkitetään koiria kolmesti päivässä pitkillä lenkeillä ja saavat juoksennella aidatulla takapihalla. Eläinlääkärimme neuvoi että kannattaa juuri ottaa koirien ongelmatapauksien asiantuntijaan yhteyttä jollei tilanne rauhoitu nuoremman toivuttua leikkauksesta. Pitäisi nyt ilmeisesti työstää sitä että tulee selväksi että ihmiset ovat koirien johtajia. Ja yritetään tarjota vielä enemmän liikuntaa ja aktiviteetteja. Kaikki keinot siis käyttöön. Parilla tutulla on jack russeleita (myös poikia) joiden kanssa meidän koirat on suurimmaksi osaksi tulleet juttuun, eli toivo noiden kahden kaveruudesta elää yhä! :D Katsotaan miten sujuu...

    • unohdajohtajuushömppä

      "Esimerkiksi jo namien haju tai toisen koiran silittäminen on ajanut yhteenottoon." Onko tappeluilla aina jokin selkeä ärsyke, joka laukaisee tappelut? Esimerkiksi resurssi, kuten noissa esimerkeissäsi? Jos näin, tutustu resurssiaggressiivisuuteen. Resurssiriidat muuttuvat ajan myötä, kun hyökkäyksen kohteeksi joutunut koira pelkoehdollistuu. Sitten ne tappelut oikeasti alkavat ilman syytä, toimi ennen kuin näin tapahtuu. Ongelmakoirakouluttaja, jolla kokemusta aggressiivisista koirista on myös paikallaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      317
      7150
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2184
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1611
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1429
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1143
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1127
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      330
      1015
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      863
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      845
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe