HS: Kassulla asuminen kalliimpaa kuin OK-talossa

OK-Kurko

50

819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KT-elämäntapaintiaani

      "Kerrostalossa asuva Janne Härkönen ei kaipaa omakotitaloon. Omassa talossa olisi liikaa vaivaa"

      Sama täällä, pääasia ettei tarvitse tehdä itse mitään. Voin keskittyä rauhassa salkkujen tyhjentämiseem ja nortin kiskomiseen.

    • Ei tuossa ole mitään yllättävää. Vaikka ei itse haluaisi tehdä mitään, jo remonttien kohdalla oma kilpailutus tuo aina edullisemman ratkaisun kuin taloyhtiön kilpailutus. Esimerkiksi putkiremontti tulee 160 neliön okt:ssa halvemmaksi kuin 30 neliön yksiössä.

      Sitten on tietysti ne juoksevat työt, jotka kassulla lankeavat automaattisesti vastikkeeseen. Niitä yleisiä tiloja on kerrostaloissa paljon ja niiden ylläpito on ostotyövoimalla kallista. Nurmialueiden hoito, lumityöt, yleisten tilojen siivous jne. Jopa lampun vaihto sinne porraskäytävään laskutetaan viimeisen päälle kovaa.

      Miettikääpä muuten paljonko maksaa se yleisten tilojen lämmittäminen. Porraskäytävät jo yksistään vievät valtavasti tilaa, jonka ainoa hyöty tulee siitä, että sillit pääsevät päällekkäin purkkiinsa. Kaukolämpö huutaa hoosiannaa, kun isot porraskäytävän lasiseinät päästävät lämpöä avaruuteen.

      Rahat haihtuvat kassu-Keijon lompakosta kuin tuhka tuuleen. Vaimokin haihtuu varakkaan okt-asukin matkaan.

      • ok-paavi

        AUH! Huh! Tuon täytyi todella sattua! Entä sitten ilkivallan aiheuttamat kustannukset? Alakerran lasiovi vaihdetaan kerran viikossa vähintään joka toiseen rappuun, uusi aaltopellinpalanen grillauspaikan varastetun tilalle, kakkakepposten siivoaminen vintiltä, verkkokellarin revityt häkit korjattava ja murretut lukot vaihdettava. Siitä tulikin mieleen, että aina välillä pitää sarjoittaa koko kasarmin lukot koska epärehellinen venkula on saanut yleisavaimen haltuunsa. Jne jne.


      • isäntää.ei.kiinnosta

        OK-talossa putkiremontti tehdään vasta kun vahinko on jo tapahtunut. Kukaan ei tule tarkastamaan etukäteen. Varas käy, kun olet Thaimaassa jne.


      • isäntää.ei.kiinnosta kirjoitti:

        OK-talossa putkiremontti tehdään vasta kun vahinko on jo tapahtunut. Kukaan ei tule tarkastamaan etukäteen. Varas käy, kun olet Thaimaassa jne.

        Varkaatkin tietävät, että okt-asukilla on arvo-omaisuutta. Okt-asukilla tosin on myös hälytinjärjestelmä. Siinäkin muuten säästyy pitkä penni. Ifin kotivakuutuksesta hinta -25 prosenttia, kun on gsm-botilla varustettu murto- ja palohälytysjärjestelmä. Kovin montaa vuotta ei kestä, kun järjestelmä on maksanut itse itsensä.

        Kennostoissa vakuutusmaksut peritään viimeisen päälle, vaikka Kassu-Keijolla ei muuta varastettavaa ole kuin heteka, metaanin kyllästämä sohva ja pino vuokrakuitteja. Vuoteessa tupakoivat Rane ja Ritu kuitenkin nostavat riskitasoa ja välillä joku tulee kirveen kanssa sisään perimään huumevelkoja. Eikä pidä unoh5aa suihkuun sammunutta Rekaa, joka aiheuttaa koko taloon vesivahingon.

        Varakkaan porvarin on mukava lähteä reissuun, kun näpyttelee koodin hälläriin. Kylmän kalkkunan kourissa oleva Kassu-Keijo ei uskaltaudu murtokeikalle okt-porvarin kotiin edes okt-porvarin lomamatkan aikana. Rahat subuun on hankittava muualta.


    • köyhät.köyhäilee

      Olen aina tiennyt, että ok-taloihin mennään halpojen neliöhintojen ja halpojen asumiskustannusten perässä. Niin itsekin menisin, jos raha olisi tiukassa. Onneksi ei ole.

      • Harmitus

        Minusta kannattaa ostaa asunto osake jostain kerrostalosta.
        Sillä saa oikeuden hallita kyseistä osaketta.
        On huoletonta asumista vaikka tilaa onkin rajallisesti.
        Osakkeen tosin käytännössä omistaa taloyhtiö joka määrää kaikista asioista myös ko. osakkeen osalta.
        Jos naapurissa tehdään remppaa, joutuu myös muut osakkeen omistaja maksamaan osan kuluista.
        Sama muidenkin kulujen kanssa. Naapureiden aiheuttamat huolto- kunnossapito- ja korjauskulut joutuu maksamaan vaikka ei itse olikaan aiheuttanut niitä. Lämmityskulut eivät ole omassa hallussa. Kun naapuri pitää patterit täysillä ja ikkunat auki ei auta vaikka itse pyrkisi elämään säästäväisesti.
        Omakotitalossa on tietysti se hyvä puoli ettei naapurin remonttikuluihin tarvitse osallistua ; )

        Itse asun talossa jossa naapureina eri maalaisia. Illalla n. klo 20-22 alkaa heillä yöelämä joka jatkuu usein klo 3:een tai jopa joskus läpi yön. Tuskin kovin moni heistä käy päivätyössä toisin kuin itse.
        Joskus soitan musiikkia aika kovaa läpi yön eikä kukaan ole tullut valittamaan vaikka käytäväkin kaikuu. Eivät uskalla kun eivät tiedä kuka tulee oven avaamaan.

        Onneksi on varaa kuitenkin asua lähiössä ettei tarvitse muuttaaa johonkon omakotitaloon jossa ei oo kuin harmia.


    • ok-johtaja

      Mainio selvitys Hesarilta, kas kun ei ollut päivän timantiksi asetettu. Mutkat suoriksi kuuluu nykyajan motto.

      Onneksi olemme sen verran varoissamme, ettei tarvitse kitua kasarmien ahtaissa neliöissä naapureiden ördäystä ja metelöintiä kuunnellen. Kassullahan neliöitä on usein alle kolmannes siitä mitä ok-talollisilla, tai vielä paljon vähemmän. Ei ihme että neliölle tulee hintaa, vaikka asuminen onkin rutkasti halvempaa kuin ok-talossa.

    • KT-Elämäntapaintiaani

      Ei täällä mitään makseta. Kela maksaa vuokran tästä arvotalon arvoasunnosta. Ilmeisesti, ei tänne ainakaan mitään maksulappuja koskaan tule. Piirongin laatikko on kyllä täynnä jotain kuitteja edellisen asukin perintönä...

      Ja jos raibe potkaisee alaoven lasin sisään, kun se aina unohtaa avaimet salkunhakumatkalla, ei sitäkään tarvitse maksaa. Läski ja muut omistajat saa maksaa, ne on rikkaita porvareita. Ei meiltä tollaiseen rahaa jäisikään, kaikki menee salkkuihin ja eväisiin (XTRA-lenkkiä)...

      On se vaan tyhmää maksaa tollaisista, niin kuin taloista ja asunnoista, kun ilmaiseksikin pystyy asumaan....

      • KT-kotilo

        No minua ainakin risovat nämä tuhnut, jotka loisivat naapurissani muiden rahoilla. He ördäävät seinän takana ja parvekkeella silloin kun minun pitäisi nukkua ja makaavat hetekalla silloin kun olen töissä. Kotiin palatessani näen jo ulkoa, kuinka parvekkeen ovi on naapurissa pönkätty salkun avulla auki ja kitkerä nortin käry tulee vastaan jo rappukäytävässä. Siinä samassa rappukäytävässä, josta otetaan korvausilma tähän arvoasuntoon. Missä on oma rauha, tämän piti olla oma asunto, kattia kanssa sanon minä.


    • halvalla.hautaan

      Jos asuu savella ok-talossa eikä käy missään eikä harrasta talossa puuhailua kummempaa, niin halvaksihan se tulee. Kotona istuu ja katselee illat telkkaria, klo 22 valot pois ja nukkumaan.

      • kt-poskisolisti

        juuri näin! Vaikeaa on ymmärtää ok-asukkien tylsää elämäntapaa. Illalla nukkumaan, aamulla töihin, ei kiitos.

        Meillä täällä arvotalossa vasta aletaan availemaan ääntä 22 hujakoilla. Ennen sitä on tietysti tehty vaikka mitä, kuten käyty painimassa Tomppeliaukion kirkon edessä, alakerran palveluissa salkkuostoksilla tai huuhtomassa putkiremontin pölyt karaokebaarissa. Tänäänkin oli soittoruokala täynnä arvotalomme väkeä, Kelan maksupäivä kun sattui maanantaille tässä kuussa.

        Kohta kietaistaan kierteellä muutama mellani rohkaisuksi ja sitten kokoonnutaan parvekkeelle salkkujen kanssa kiskomaan norttia, ja siinä välissä käydään yhtiön grillauspaikalla paistamassa pari xtra-lenkkiä aaltopellin palasen äärellä. Pikkutunneille asti jaksetaan yleensä ulvoa ja talo sopivasti hiljenee samoihin aikoihin, kuin mihin ok-asukit savipeltojen taloissaan jo istuvat premiumäautoihinsa ajaakseen etätöihin, elleivät sitten jää kotikonttorille työskentelemään. Tylsää!


    • OK-Kurko

      OK-taloissa ei kulu etätyömatkoihinkaan rahaa niin kuin kassulla, jossa pitää ostaa joka kuukausi kallis kuukausilippu bussi/metro/spåramatkoja varten. Joka aamu raahaudutaan kosteasta ja tunkkaisesta kennostoasunnosta kosteaan ja tunkkaiseen kulkuväliseeseen jossa kaikki istuvat turpa rutussa tuijottaen kännykkää haaveillen että kello olisi jo neljä ja pääsisi paluuetätyömatkalle.

      OK-talossa heräillään samaan aikaan kun kennostokeijot istuvat julkisissaaan, napsautetaan kahvinkeitin päälle, käytetään rotukoiraa (Suomen Pystykoira) ulkona ja siirrytään avaraan ja viihtyisään työhuoneeseen, jossa ergonominen työpiste odottaa. Jos joskus joutuu ajamaan premiumautolla etätyöpaikalle, ei 10 minuutin matkaan mene montaa litraa löpöä, edullista on. Puhumattakaan säästöstä joka tapahtuu hermoille, jotka lepäävät omalla konttorilla.

      • Töölöön.mies

        Periferiassa asuvat ok-urpot joutuvat ostamaan kaksi autoa, toinen pikkuvaimolle jotta hänkin pääsee töihin. Autoilu se vasta kallista hupia on ja kun sen hinta lasketaan mukaan pakollisiin menoihin ei ok-hökkelissä asuminen enää olekaan niin halpaa.

        Toista se on Etu-Töölöössä, kävellen töihin tai sporalla. Tietääkö landepaukut mikä spora on?


      • ok-johtaja
        Töölöön.mies kirjoitti:

        Periferiassa asuvat ok-urpot joutuvat ostamaan kaksi autoa, toinen pikkuvaimolle jotta hänkin pääsee töihin. Autoilu se vasta kallista hupia on ja kun sen hinta lasketaan mukaan pakollisiin menoihin ei ok-hökkelissä asuminen enää olekaan niin halpaa.

        Toista se on Etu-Töölöössä, kävellen töihin tai sporalla. Tietääkö landepaukut mikä spora on?

        Aah haah, aah, maalta muuttanut heinähattu "Tsadin kuntina". Uuh!

        Onko se tämä

        http://viharatikka.tumblr.com/

        vai tämä

        http://viharatikka.info/

        Mutta ei niin kateuden täyttämää lapsellista kirjoitusta, ettei puoliksi totta. Ilman muuta meillä on kaksi premium-autoa. Toisella minä ajan etätöihin, toisella kaunis PPV ajaa etätöihin. Täällä ei tarvitse hikoilla yrjöltä haisevassa julkisessa kulkuvälineessä, joka kulkee väärään paikkaan ja on myöhässä, jos nyt suvaitsee tulla lainkaan.

        Tosin huomenna kotikonttorilla, tällä viikolla sai tämä päivä jäädä ainoaksi etätyöpäiväksi, kun piti käydä vetämässä yksi kokous. Mikäs siinä oli ajellessa, siistillä ja hyvällä autolla, omaa mielimusiikkia hifi-äänentoistolaitteista kuunnellen.

        Aijai jai, huhhuh, kylläpä kelpaa elellä!


      • Sporaaja
        Töölöön.mies kirjoitti:

        Periferiassa asuvat ok-urpot joutuvat ostamaan kaksi autoa, toinen pikkuvaimolle jotta hänkin pääsee töihin. Autoilu se vasta kallista hupia on ja kun sen hinta lasketaan mukaan pakollisiin menoihin ei ok-hökkelissä asuminen enää olekaan niin halpaa.

        Toista se on Etu-Töölöössä, kävellen töihin tai sporalla. Tietääkö landepaukut mikä spora on?

        En oo ihan varma mikä kone se on mut on mulla on ainakin pari sporaa.
        Toinen akkukone ja toinen toimii sähköllä.
        Niillä kun ajelee niin kyllä tulee hyvä ; ))
        Minnoon statisti (henkilö joka ihannoi stadilaisuutta), Ossoon muutaman stadissa käytetyn sanankin kuten... On, eli stadialainen vastaa kysymykseen usein sanalla on? Esim. huomenna paistaa aurinko, vastaus kuuluu usein että ON.
        Jossain vaiheessa nuoriso puhui markasta, myöhemmin eurosta sanalla huge?
        Stadilaisia ei asu enaa juurikaan pääkaupunkiseudulla, ehkä jokunen tuhat maksimissaan. Kaikki muut on muualta tulleita.
        Must on kliffaa kun jengi budjaa deekiksell jossain skutsiss ja snadit tyypit dallaa buleis blääkis...


      • Ajelija
        Töölöön.mies kirjoitti:

        Periferiassa asuvat ok-urpot joutuvat ostamaan kaksi autoa, toinen pikkuvaimolle jotta hänkin pääsee töihin. Autoilu se vasta kallista hupia on ja kun sen hinta lasketaan mukaan pakollisiin menoihin ei ok-hökkelissä asuminen enää olekaan niin halpaa.

        Toista se on Etu-Töölöössä, kävellen töihin tai sporalla. Tietääkö landepaukut mikä spora on?

        Meillä on 4 autoa.
        Viides tulossa kun on kivaa vaihdella eri päivinä autoja muun perheen jäsenten kesken.


    • hyvä.artikkeli

      Mielenkiintoinen, mutta ei täysin yllättävä juttu. Olisin itsekin ollut sitä mieltä, että asumisen hinta kassulla on kallimpaa, koska joutuu maksamaan isännöinnistä ja kaikesta muustakin sellaisesta, mitä kuluja ei ole omassa talossa, kuten vaikkapa tilinpidosta ja kirjanpidosta. Taloyhtiöissä on myös aina mukana niitä tuhlareita, jotka eivät tajua, että se tuhlaaminen tulee osittain aina myös itsensä maksettavaksi.

    • Töölöön.mies

      Persaukiset asukoot metsän tai pellon reunalla ok-hökkeleissään ja tehkööt kaiken itse. Minä en paskahommia tee, antaa ammattilaisten tehdä kaikki vittumaiset hommat.

      • pelle.oot

        Mistä kirjoitat. Ethän sä edes maksa itse. Joudut asumaan siellä, mihin riittävät sossusta saadut rahat. Oothan aika pelle.


      • Lähiöparatiisi

        Olen pahoillani että ihmisillä on niin paha olla.
        On kuitenkin mahdollista että oma elintaso jossain vaiheessa paranee jos ja kun aloittaa työnteon. Sitä ei kannata vältellä liian kauan ettei putoa lopullisesti markkinoilta.
        Jokunen vuosi sitten mulle eräs nuori mies vastasi kysyttäessä tulevaisuuden suunnitelmista:
        Jos saan kymppiluokalta päästötodistuksen, pyrin fattaan että pääsisin samaan tilanteeseen kuin vanhemmatkin ovat (työttömäksi) eli sais heti tuloja ja niillä sitten vois elellä ihmisen elämää ?
        Ja oli tosissaan siitä mitä sanoi eikä nähnyt siinä mitään vikaa !!!
        Asui tuolloin vähän huonomaineisessa lähiössä.
        Nyt muutama vuosi jälkeenpäin on vakituisessa työssä, asuu omakotitalossa ja on autoa, mönkkäriä, peliä ja vehjettä joihin fattan pätäköillä ei oikein pääse kiinni.
        Nyt kertoo kuinka naiivi ja sokea oli aikanaan. Ei enää ikinä lähiöön jossa spurgut ja muut loiset asuu, sitä samaistuu nopeasti ja muuttuu itsekin passiiviseksi.
        Teki nuori mies hienon nousun elämässään.


    • OK-Kurko

      Mutta totta puhuen OK-talossa menee 1/2 asumiskuluja siitä mitä samankokoisesta kennosta joutuu maksamaan, mutta kuitenkin ilman:
      - 10cm päässä nukkuvia naapureita
      - kesällä tuskallisen kuumaa ja talvella kylmää tunkkaista sisäilmaa, joka vaihtuu vain postiluukusta, jos luukussa hesari
      - jokailtaista jodlausta, ördäystä ja nortinsavua alakerran parvekkeelta
      - pulaa tilasta tavaroille ja harrastusvälineille
      - ongelmia missä tehdä kotona töitä
      - ruuhkaisia etätyömatkoja hikisissä julkisissa kulkuvälineissä
      - ongelmia premiumautojen säilytyksessä
      - rasittavaa politbyroota joka hallitsee kommuunia jossa "oma" asuntosi sijaitsee
      - kieltoja: parvekegrillaud, welan, suihku, lorotus, lastenleikki, jnejne

      Huhhuh, aikamoista, mutta kyllä OK-talossa kelpaa asustella, aijaijaijai.

      • kassupeijooni

        Ok-kurko muistaa aina mainita 7/365 parvekegrillauksen. Onko sen vanhan rintsikkasi hella käyttökiellossa ja ruoanvalmistus on siirretty pihalle pallogrilliin. Niitä työpaikkoja ok-talossa todella riittää kellarista vesikattoon ja pihallakin.


      • ok-huvudminister
        kassupeijooni kirjoitti:

        Ok-kurko muistaa aina mainita 7/365 parvekegrillauksen. Onko sen vanhan rintsikkasi hella käyttökiellossa ja ruoanvalmistus on siirretty pihalle pallogrilliin. Niitä työpaikkoja ok-talossa todella riittää kellarista vesikattoon ja pihallakin.

        Kassupeijooni näköjään tietää parvekegrillauskiellon, hyvä.

        Tässä on kuitenkin se virhe, että karkausvuonna on 366 parvekegrillauskieltopäivää. Tarkkuutta nyt siellä kassulla, omaan taloon ei pääse tuolla tavoin hutiloimalla!


      • OK-Kurko

        Kyllä kassulla pitää tietää ja osata puhelinluettelon paksuinen järjestyssääntö. Se jaetaan jokaiseen kopperoon ja pultataan kettingillä kiinni ovenpieleen, jotta jokainen tuhnu ja "omistaja" sen helposti löytää ja osaa omaksua. Sitä voi muuten käyttää kennon ilmanvaihdon parantamiseen, kun laittaa sen hesarin paikalle postiluukkua auki pitämään. Tällöin tosin luukusta saattaa puhaltaa sisään myös tuoksuja ja meteliä, jota aina rappukäytävissä riittää. Mutta ainakin tunkkainen ja kostea ilma hieman vaihtuu sitten.

        Melko kylmä aamu oli tänään kun ajoin premiumautolla 10 minuutin matkan etätöihin. OK-talossa oli mukavan lämmin, koska maalämpöpumpun ulkoanturi on huomannut että ulkona on jo pakkasta ja siten käskenyt maalämpöpumpun tietokonetta puskemaan lämmintä vettä (joka on ekologisesti tuotettu maapallon sisälle varautuneella aurinkoenergialla) talon lattialämmitysputkiin. Samoin ilmanvaihtokoneeseen on jo säädetty tuloilman lämmitys päälle, joten joka hetki raikasta ilmaa vaihtava ilmanvaihto on mukavan lämmintä. Myös 2000kg varaava takka, jota lämmitin omalta tontilta kaadetuista koivuista saadusta kuivilla haloilla toissapäivänä, oli vielä lämmin.

        Mites kassulla, pyyhittiinkö ikkunat kuiviksi ja laitettiin Clas Olsonilta ostetut lisälämmittimet päälle joka huoneessa? Kyllä se keskuslämmitys laitetaan päälle etukäteen ohjelmoidun aikataulun mukaan sitten joulukuussa, ja lämmin vesi saattaa tänä talvena ulottua jopa siihen kauimmaiseen kennoon.

        No niin, tänään etätöissä, eikun vastamelukuulokkeet päähän ja kahviautomaatista tuore kuppi sufeeta. Huomenna tietysti omalla konttorilla, aijaijaijai.


      • kassupeijooni
        OK-Kurko kirjoitti:

        Kyllä kassulla pitää tietää ja osata puhelinluettelon paksuinen järjestyssääntö. Se jaetaan jokaiseen kopperoon ja pultataan kettingillä kiinni ovenpieleen, jotta jokainen tuhnu ja "omistaja" sen helposti löytää ja osaa omaksua. Sitä voi muuten käyttää kennon ilmanvaihdon parantamiseen, kun laittaa sen hesarin paikalle postiluukkua auki pitämään. Tällöin tosin luukusta saattaa puhaltaa sisään myös tuoksuja ja meteliä, jota aina rappukäytävissä riittää. Mutta ainakin tunkkainen ja kostea ilma hieman vaihtuu sitten.

        Melko kylmä aamu oli tänään kun ajoin premiumautolla 10 minuutin matkan etätöihin. OK-talossa oli mukavan lämmin, koska maalämpöpumpun ulkoanturi on huomannut että ulkona on jo pakkasta ja siten käskenyt maalämpöpumpun tietokonetta puskemaan lämmintä vettä (joka on ekologisesti tuotettu maapallon sisälle varautuneella aurinkoenergialla) talon lattialämmitysputkiin. Samoin ilmanvaihtokoneeseen on jo säädetty tuloilman lämmitys päälle, joten joka hetki raikasta ilmaa vaihtava ilmanvaihto on mukavan lämmintä. Myös 2000kg varaava takka, jota lämmitin omalta tontilta kaadetuista koivuista saadusta kuivilla haloilla toissapäivänä, oli vielä lämmin.

        Mites kassulla, pyyhittiinkö ikkunat kuiviksi ja laitettiin Clas Olsonilta ostetut lisälämmittimet päälle joka huoneessa? Kyllä se keskuslämmitys laitetaan päälle etukäteen ohjelmoidun aikataulun mukaan sitten joulukuussa, ja lämmin vesi saattaa tänä talvena ulottua jopa siihen kauimmaiseen kennoon.

        No niin, tänään etätöissä, eikun vastamelukuulokkeet päähän ja kahviautomaatista tuore kuppi sufeeta. Huomenna tietysti omalla konttorilla, aijaijaijai.

        Ei siellä työttömien työpajalla ole niin kovaa meteliä, että mitään vastamelukuulokkeita tarvitset, jonkinlainen vastahajusuodatin vastaan olisi varmaan paikallaan.


    • Loordi-OK

      Asumismenot omassa velattomassa 171/220m2 OK-talossa omalla tontilla n. 218 eur/kk. Sisältää kiinteistöveron, sähkön, kaukolämmön, veden, polttopuut, ruohonleikkurin bensan, jätemaksun, kotivakuutuksen, palovaroittimien patterit, ilmanvaihtokoneen suodattimet, siivousaineet, pihan lannoitteet. Muuta ei nyt tule mieleen asumismenoja. Nettiä, puhelinliittymää ja maksu-tv:tä ei Loordi lue asumiskuluksi. Kun ei tarvitse maksaa vuokraa eikä vastiketta eikä lainan korkoja niin omassa talossa jossa on oman itsensä herra ei asuminen edes kaiken huipuksi maksa juuri mitään. Silti sairaalatason ilmanlaatu, leikkaussalitason ilmansuodatus iv-koneessa. Oma hygieeninen sauna. lannoitekuluissa ja vesilaskussa voi omassa talossa säästää helposti jopa satasia vuodessa kun käy välillä ainakin iltaisin virtsaamassa omalla pihalla istutusten juurella. Lisäksi jos suihkussa käy vain pikaisesti ja vain joka toinen aamu säästää siinäkin hyvin. Valaistus kokonaan LED-valoilla, samoin vähän sähköä kuluttuva uusi elektroniikka. Uunin käyttö minimiin, saunominen tehokkaasti ja ripeästi. Autotallin lämmitys minimiin, tarvittaessa Webasto käytössä jos käyttöauto on autokatoksessa ja avomersu tallissa. Jos pakastinta ei tarvitse niin pakastin pois käytöstä kokonaan. Varaava takka kovimmilla talvipakkasilla joka toinen päivä kuumaksi. Näillä keinoin säästää jo pitkän pennin.

      • OK-peräpukama

        Aivan, eikä tarvitse käydä taloyhtiön persenilesaunassa kun saunavuoro sattuu tiistaille kello 14.30-15.30. Saa saunoa silloin kun huvittaa. Oma tupa, oma lupa.


      • ei.riitä

        Paljonkohan on talon arvonalennus ja tulevat peruskorjauskulut /kk, osaatko arvioida?


      • kfjn

        Ketä varten sinä tämän asumisselostuksen/omakehun kirjoitit?
        Hyvää siinä oli tietty noi energian säästämisvinkit.

        Oma taloni valmistui 2001. Alkais kohta olla perusteellisemman remontin aika. Lapsiperheessä nuo sisätilat kun pakkaa kulumaan ja koirakin siinä avustaa. No enää ei ole kuin koira kotona.


      • vaakuna71

        Mielikuvitus Lordi on kertonut talonsa valmistuneen 2005 eli 13 vuotta vanha hyyskä eli remonttipesä ja homepommi, mitäs noita sukupuolisesti erilaisen lordin jutuista, eihän sitä taloakaan ole oikeasti:D:


      • Loordi-OK
        kfjn kirjoitti:

        Ketä varten sinä tämän asumisselostuksen/omakehun kirjoitit?
        Hyvää siinä oli tietty noi energian säästämisvinkit.

        Oma taloni valmistui 2001. Alkais kohta olla perusteellisemman remontin aika. Lapsiperheessä nuo sisätilat kun pakkaa kulumaan ja koirakin siinä avustaa. No enää ei ole kuin koira kotona.

        Ei ole koiraa eikä muutakaan eläintä eikä lapsetkaan ole kuluttaneet taloa. Loordin talo on melkein kuin uusi vielä. Hyvin tehty ja hyvin pidetty, lähes huoltovapaa lämmitys, huoltovapaat sähköt eikä v. 2005 valmistuneissa putkissakaan vikaa ole. Kattokin on kuin uusi. Ei ole remontin tarvetta pariin kymmeneen vuoteen jos ei muuten vain halua. Keittiökään ei ole kulunut eikä saunakaan. Ok-talot lestävät, Loordin kaveri osti v. 1984 valmistuneen alkuperäiskuntoisen talon eikä tehnyt sille mitään, ei katolle eikä putkille eikä pintaremonttiakaan, sen kuin muutti ja asuu. Ilmeisesti v. 2001 valmistunut kerrostalo alkaa olla remonttikierteen alussa sitten jo?


      • samaa_maata
        Loordi-OK kirjoitti:

        Ei ole koiraa eikä muutakaan eläintä eikä lapsetkaan ole kuluttaneet taloa. Loordin talo on melkein kuin uusi vielä. Hyvin tehty ja hyvin pidetty, lähes huoltovapaa lämmitys, huoltovapaat sähköt eikä v. 2005 valmistuneissa putkissakaan vikaa ole. Kattokin on kuin uusi. Ei ole remontin tarvetta pariin kymmeneen vuoteen jos ei muuten vain halua. Keittiökään ei ole kulunut eikä saunakaan. Ok-talot lestävät, Loordin kaveri osti v. 1984 valmistuneen alkuperäiskuntoisen talon eikä tehnyt sille mitään, ei katolle eikä putkille eikä pintaremonttiakaan, sen kuin muutti ja asuu. Ilmeisesti v. 2001 valmistunut kerrostalo alkaa olla remonttikierteen alussa sitten jo?

        Niin mitäs ne lapset kuluttaa homppelin kämpäää ei sillä olen hyvinkinkin suvaitsevainen itse, hyväksyn homot ja matut ja matuhomot se on tätä aikaa ja hetero suomalainen rupiaa olemaan vähemmistöä, sori siitä.... ja pridelippua kannetaan kunnialla ja asutaan omakotitalossa!


      • oi-aikojaja-tapoja
        Loordi-OK kirjoitti:

        Ei ole koiraa eikä muutakaan eläintä eikä lapsetkaan ole kuluttaneet taloa. Loordin talo on melkein kuin uusi vielä. Hyvin tehty ja hyvin pidetty, lähes huoltovapaa lämmitys, huoltovapaat sähköt eikä v. 2005 valmistuneissa putkissakaan vikaa ole. Kattokin on kuin uusi. Ei ole remontin tarvetta pariin kymmeneen vuoteen jos ei muuten vain halua. Keittiökään ei ole kulunut eikä saunakaan. Ok-talot lestävät, Loordin kaveri osti v. 1984 valmistuneen alkuperäiskuntoisen talon eikä tehnyt sille mitään, ei katolle eikä putkille eikä pintaremonttiakaan, sen kuin muutti ja asuu. Ilmeisesti v. 2001 valmistunut kerrostalo alkaa olla remonttikierteen alussa sitten jo?

        jaahans, no on meitä moneksi, katselin vanhoja kirjoituksia ja onhan niitä vanhojen päiviä ei vaan meikämannen makuun kun enemmän kauniimpi sukupuoli kiinnostaa.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13557953/sauna-lampiaa-perjantainaok-loordi


      • Saastuttajat
        vaakuna71 kirjoitti:

        Mielikuvitus Lordi on kertonut talonsa valmistuneen 2005 eli 13 vuotta vanha hyyskä eli remonttipesä ja homepommi, mitäs noita sukupuolisesti erilaisen lordin jutuista, eihän sitä taloakaan ole oikeasti:D:

        Lähes 90% pääkaupunkiseudun kerrostaloasunnoista on hometaloja.
        Suurin osa rakennettu niin että ovat olllet jo homeessa valmistuessaan. Koskee myös vanhoja taloja. Uusissa taloissa se on jo ominaisuus.
        Kivitalot ovat koko ajan kosteita kesät talvet. Kosteus ja huono ilmanvaihto yhdistettynä rakenteisiin aiheuttaa muutakin ongelmaa kun homeongelmia.
        Lisäksi torakkaongelma n. 60% taloista.
        Rottaongelma koko kaupungissa.
        Suomen saasteisin paikka on Helsinki.
        1000 maailman saastuneisinta paikkaa ovat kaupunkeja, seassa jokunen joki jotka ovat kaupunkinen saastuttamia.
        Helsingin ilmasaasteista 60& tulee tulisijojen hiukkaspäästöistä, loput liikenteestä, liikenteen aiheuttamista tiepölyistö, asbestista yms, ja muista tekijöistä.
        Asfaltti ja betonirakenteminen pilaa maaperän päästäen maahan mm. öljyö sekä raskasmetalleja.
        Samalla em. pinnat keräävät auringonvaloa kuumentaen kaupunkialueiden ilman siten että se vaikuttaa koko ekosysteemiin.
        Kupungeissa ei ole käytännössä mitään eli eivät ole omavarasia minkään tuotteen osalta.
        kaikki on riistetty kaupunkien ulkopuoleta, pääosin luonnosta.
        Kivihiili, ruoka ja sen raaka-aineet, vaatteet, rakennsmateriaalit ja tarvikkeet, liikennnevälineet kuten metrot, bussit, autot, polttoaineet, lista on loputon.
        Kaupunkiasuminen saastuttaa kaiken keskeltään sekä ympäriltään, vaikutuksien ulottuessa todella laajalle ympäri koko elinympäristön.
        Lisäksi kaupunkien tuottama pistemäinen, erittäin suuri kuormitus luonnolle saa aikaan sen ettei luonto kykene rasituksesta selviytymään, johtuen nimenomaan tuosta pistemäisestä rasituksesta.
        Siin vihreille vähän luonnonsuojelufaktaa.
        Jos et tajua, kysy vaikka Linkolalta ; ))


    • hyvinmeillämenee
    • OKT-OMG

      Ja taas voi laskea montaako vakioilmaisua tämä sama eri nimimerkeillä kirjoittava henkilö on tällä kertaa käyttänmyt. Kaanoni, mombasa, kassu, keijo, etätyö, varpusparvi, alakerran palvelut, tuhnu jne jne jne.

      Palsta on tämän tulvan seurauksena lähes lukukelvoton.

      Miksi? Miksi samat jutut samalta kirjoittajalta monen eri nimimerkin (OKT-sitä ja OKT-tätä ja OKT-loordi ja OKT-keisari ja OKT-suurmufti) muka kirjoittamina toistuvat palstan jokaisessa keskustelussa?

      • TommiTeodor

        Olen täysin samaa mieltä nimimerkin OKT-OMG kanssa. Palstan nimi on "Asuntojen hinnat" ja sen perusteella äkkinäinen ja palstaa jonkin aikaa seurannutkin voisi kuvitella palstalla keskusteltavan asuntojen hinnoista. Toisin kuitenkin on, sillä palstan nimeksi sopisi paljon paremmin "V--ttuile kerrostalossa asuville". Minusta olisi asiallista, että ylläpito puuttuisi arvon herrojen OKT-sitä sun tätä kirjoituksiin, ja jos niissä ei käsitetellä asuntojen hintoja, niin poistaisi ne tältä keskustelualueelta.


    • Käsitellä

      Kiitos kun otit ketjun haltuusi.

    • KT-elämäntapaintiaani

      Entäs me jotka tykätään keskustella OK-isäntien kanssa?! Ei täällä flyyssisohvalla ja hetekalla tuhnutellessa ja voimia kerätessä (aamun varpusparven ja palvelukäynnin jälkeen) on mukava vaihtaa ajatuksia talollisten kanssa. Täällä arvoalueen arvotalon arvoasunnossa ei puhuta eikä tervehditä naapureita, ovatkohan he jostain suuttuneita, joten on melko yksinäistä. Raibe ja Ritukin vielä nukkuu, eikä ole juttukaveria.

      On se kumma kun olette noin rajoittuneita ja ahdasmielisiä. Taidatte olla kateellisia meille arvoasunnoissa ja isoissa OK-taloissa asuville?

      • TommiTeodor

        KT-elämäntapaintiaani on sama vähä-älyinen kirjoittaja, joka yleensä esiintyy nimimerkeillä OKT-sitä sun tätä. Edellinen kommentti on malliesimerkki hänen typeristä kirjoituksistaan, joissa esiintyy jatkuvasti nimimerkin OKT-OMG hyvin esiin tuomat sanat. Minun on vaikea ymmärtää mitä iloa tämä pösilö näistä kirjoituksistaan saa, mutta ilmeisesti ne jonkinlaista tyydytystä hänelle tuottavat. Asuntojen hintojen ja niiden määräytymisen tuntemusta ne eivät kuitenkaa lisää.


      • sheriffimccloud
        TommiTeodor kirjoitti:

        KT-elämäntapaintiaani on sama vähä-älyinen kirjoittaja, joka yleensä esiintyy nimimerkeillä OKT-sitä sun tätä. Edellinen kommentti on malliesimerkki hänen typeristä kirjoituksistaan, joissa esiintyy jatkuvasti nimimerkin OKT-OMG hyvin esiin tuomat sanat. Minun on vaikea ymmärtää mitä iloa tämä pösilö näistä kirjoituksistaan saa, mutta ilmeisesti ne jonkinlaista tyydytystä hänelle tuottavat. Asuntojen hintojen ja niiden määräytymisen tuntemusta ne eivät kuitenkaa lisää.

        Samaa mieltä. Noissa multinikin kirjoituksissa ei ole päätä eikä häntää ja vielä vähemmän asuntojen hintoihin liittyvää keskustelua.


    • UUHHketopelto

      lainat maksettu NYT POIS ja velkaa 0e omakotitalossa!!! mites siellä vuokralurkit jakselee kassuilla? vuokranmaksu ei taida loppua kovinkaan äkkiä vai? onko pierekelty kuumia kuubalaisia kirpputorisohvilta huoneistoon kun vuokrankorotuslaput tipahti luukusta alas?
      ei mulla muuta!

      • sheriffimccloud

        "lainat maksettu NYT POIS ja velkaa 0e omakotitalossa!!! mites siellä vuokralurkit jakselee kassuilla? vuokranmaksu ei taida loppua kovinkaan äkkiä vai? onko pierekelty kuumia kuubalaisia kirpputorisohvilta huoneistoon kun vuokrankorotuslaput tipahti luukusta alas?
        ei mulla muuta!"

        Taas sama multinikki iski ties monennenko viestin eri nikillä avaamaansa ketjuun.


    • Tietysti OKT on edullisempi vaihtoehto, mikäli tilaa tarvitaan yli kahden huoneen verran.

      Ongelmaksi muodostuu, ettei oikeasti hyvien liikenneyhteyksien ääreltä ole helposti saatavilla hyvää omakotitaloa. Stadissa parhailla paikoilla on lähinnä sotienjälkeisiä puurotiskoja, ja niihinkin pääseminen on lähinnä tuurista kiinni. Ratkaisuna tietysti muuttaa jonnekin helvetin kuuseen (Espoo/Vantaa/....), mutta sittenpä ei pärjätäkään enää ilman paria autoa.

      Asuminen on edullista. Autot maksavat.

      • OK-Kurko

        Mitenniin, uudessa OK-talossa asutaan ja sijainti on 9.5km Temppeliaukion kirkolta. Julkiset kulkuvälineet menevät vierestä, mutta aika usein kuljetaan premiumautoilla...


      • OK-Kurko kirjoitti:

        Mitenniin, uudessa OK-talossa asutaan ja sijainti on 9.5km Temppeliaukion kirkolta. Julkiset kulkuvälineet menevät vierestä, mutta aika usein kuljetaan premiumautoilla...

        Hyvä on, jos ratikka ja yöbussit toimivat, mutta kuten sanoin, ihan helposti moisia ei ole saatavilla.

        Tai no, tuohon pääsee asumalla vaikka Suokissa. Siellä tosin ne kulkuyhteydet ovat ehkä surkeimmat ikinä, mutta muuten seutu on kiva. :)


    • hihihihihihhihi

      ei tulisi mieleenkään asua jossakin 50 neliön kopissa 12mm päässä(2xcyproc) naapurista.
      nyt naapuriin kuitenkin se 300m matkaa uuhhh ;=) ja oma 2 ha tontti ;=) jossa 210m2 uusi okt :=)

    • Iiidddddddd

      Onneton vertailu. Oma työ vs. teettäminen, oma tontti vs. vuokratontti. Remontit jätetty pääosin pois.

      Mutta kyllä tuosta silti sen verran selvää sai, että okt voi tulla yllättävän edulliseksi.
      Kassun pitäisi tulla halvemmaksi, mutta kun yhtiön seniilit kehittelevät ajankulukseen yhä uusia rahareikiä, milloin täytyy vaihtaa lukkoja, milloin tehdä varmuuden vuoksi - putkiremppaa 20v etuajassa..

    • OK-Kurko

      Huhuhuh, etätöissä taas! Joutui tulemaan premiumautolla 10 minuutin matkan toimistolle, koska on pari tapaamista.

      Aamulla kun kävin täällä toiletissa, oli joku kassupetteri taas jättänyt kakkakepposen pönttöön. Keijo oli oäästänyt varpusparven valloilleen posliinin reunoille, eikä ollut siivonnut jälkiään (kassulla ei tarvitse tehdä itse mitään nääs). Olipa ollut varmaankin tuskallinen metro/bussi/spåramatka kun piti pidätellä konttorille asti, huhhuh, on siinä kasarmikeijolla ollut kestämistä.

      Tälläistä se on aina täällä etätyöpaikalla. Lisäksi kova meteli ja häly kokoajan ympärillä kun extrovertit kommuuniasukkaat pälättävät ja huutelevat maisemakonttorissa (extrovertit hakeutuvat kommuuniasumiseen).

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      39
      2777
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      178
      1664
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1545
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      137
      1496
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1259
    6. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      324
      1047
    7. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      974
    8. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      85
      956
    9. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      910
    10. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      875
    Aihe