Hulevesilasku tuli

Kykykaupunki

Dödiii

Jatevesimaksu -8% kk = -22.70 vuodessa
Toi uusi rahastusmaksu = 40e

Alunperin väitettiin, että laskemalla jätevesimaksua hulevesimaksua vastaavasti kiinteistöjen kustannukset eivät nousisi.

No shit Sherlock!

34

709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei, nyt vettä kannattaakin ryhtyä keräämään ja hyödyntämään, kun siitä joutuu kuitenkin maksamaan vaikka vesi virtaisi vain tontin lävitse kaupungin ojaan.

    • MitenhänKäy

      Mites tuo hulevesimaksu määräytyy? Korottuuko vesimaksuni vai jopa laskevat kun asun omakotitalossa ja vettä menee 400-500 mottia vuodesta riippuen?

      • 12VDC

        Onko sinulla hana auki koko ajan? Ei tuommoista määrää muuten saa kulumaan. Meillä menee kahden henkilön taloudessa vajaa 100 mottia, eikä pihistellä veden kanssa yhtään. Lähin hulevesiviemäri on 300 metrin päässä, mutta lasku kai tulee tännekin.


      • EiKaikillaVettäKulukaan

        Käymme päivittäin suihkussa.


      • 12VDC
        EiKaikillaVettäKulukaan kirjoitti:

        Käymme päivittäin suihkussa.

        Kuinka ollakaan, niin mekin. Ja kulutuksemme on tilastollisesti aika keskiarvolukemissa, 140 l/henkilö/vrk. No ehkä pikkusen alle, mutta kuitenkin.


      • MekinkäydäänJustjoo

        Haisuliin osui ja upposi.


      • 12hajua

        Kaveri on meidän kerrostalon haisukääpä.


    • 12VDC

      Säälittäviä rääpäleitä, eikö noi parempaan pysty?

      • jaHaisee

        Osui ja upposi.


    • Nöyrä-Kansa

      Gallupien mukaan ihmiset on valmiit maksamaan lisää veroja.

      • Nöyrä-Kansa

        Uutisissa oli juuri tänään...17.11-2018 kun Ranskassa nousi iso kapina polttoaineverojen ja mittarihintojen nousemista vastaan...tavalliset, järjestäytymättömät autoilijat ja -kulkijat toimivat yksissä tuumin verokarhua vastaan!

        Noin se pitää, mutta ei tietenkään meillä Suomessa siihen pystytä! Ollaan niin nössö kansa!


    • MitenhänKäy

      Älkää nyt innostuko, vettä menee se 400-500 mottia vuodessa ihan normi käytössä.
      Kaksi vessaa, säädetty iso ja pieni huuhtelu maximille niin pysyy raikas haju, sauna joka päivä, lisäksi keskimäärin yksi ylimääräinen suihku päivässä jokaisella kun urheillaan kovasti. Neljä henkeä eli keskimäärin tulee ainakin kahdeksan suihkua päivässä. Tiskausta käsin ja vähän pihan kasteluakin niin meneehän tuota vettä, en silti pidä tuota mitenkään kovana kulutuksena.
      Mutta tuo vedenkulutuksen määrä ei nyt ollut se pointti vaan se että maksanko tästä eteenpäin enempi vai vähempi kun tuo hulevesimaksu tuli?
      En itse jaksa perehtyä asiaan vaikka se periaatteellisella tasolla kiinnostaakin.

    • KaikenlaistaNäköjään

      Jaa maksat kk vedestä 200-250 euroa? No höntti olet,vaikka taidat olla trolli.

      • MitenkähänKäy

        Joo pahoittelut, meillä kuluu vettä tuon verran mutta ei raaskisi liikuntaakaan lopettaa. En tiedä laskuista kun vaimo ne aina hoitaa mutta tuon kulutuksen minä aina kirjaan hs veden lappuun ja lähetän. Ei ole kuutiohintoja tullut katsottua mutta ei vaimo ainakaan ole mistään erikoisen isoista laskuista mitään kommentoinut.
        Näyttäisi siltä että täältä ei tuota vastausta saa mutta eipä sen väliä, luultavasti puhutaan jostain kympeistä suuntaan tai toiseen.


      • KuinkahanKäy

        Laskinpa kuitenkin. Vesi maksaa nyt 3.71 hulemaksu on kiinteä 40€. Ja tuon huleen takia veden hinta pieneni 8%> tarkoittaa että 500€ on se vuosimaksuraja jonka yläpuolella säästää. Eli minun 500 motin hinnasta kun ottaa 8% pois niin se on 148,8 josta tuo 40 hule pois niin minähän hyödyn noin satkun. Kiitos kaikille tämähän on hyvä juttu tämä hulevesi homma.


    • arvatkaa

      Ei ole tähän asti mennyt hulevedet viemäriin, mutta kun sain laskun niin arvatkaa meneekö nyt.

      • Kgjckucugtufkjyt

        Ei täälläkään. Eikä mene tästä eteenpäinkään kun ei ole viemäriä lähimaillakaan ja silti lasku tuli. Tämähän on aivan huijausta, maksat vaikka et saa mitään vastineeksi.


    • Demaritrolli

      Tuli kirje, hulevesilasku 40€. Aamun lehdessä luvattiin että hulevesilasku korvataan vesilaskun pienenemisellä. Tuli toinen lasku, vesi, liittymis, jätevesi ja jäteveden liittymismaksut nousevat pari prosenttia. Joku ei täsmää?

    • Wettä

      Tänä vuonna hulevesi maksu 40€ , jos tulevina vuosina sataa paljon, maksua täytyy korottaa muutamilla kympeillä.

    • kiitosvesilaitos

      Ensi kesänä alkaa hulevesi putkien siirto viemäriin kerran siitä joutuu maksaankin. Noin metrin kaivamisella on homma hoidettu.

    • Eräs.Artturi.vaan

      Olen jo kahdeksan vuotta kerännyt sadeveden talteen, joilla olen sitten huuhdellut Wc pönttöön tulleet jätökset. Talvella haen veden vieressä virtaavasta ojasta. Vuoden vedenkulutus ok. talossa onkin n. 40-45 kuutiota. Siis jos haluatte jätevesistä säästää, tehkää näin!

    • KaikkihanTälläTienaa

      En ymmärrä, miksi hulevesimksua arvostellaan, kyllähönäse sataa kunnnallisella sektorilla työskentetelevien taskuihin. Luulisi useimmissa perheissä jo olevan edes joku, joka työskentelee julkisella sektorilla?

      • Kcihgihlvilhuvlkvug

        Ja ihan ilmaiseksiko niitä hulevesijärjestelmiä sitten rakennetaan ja vanhoja korjaillaan ja huolletaan?


      • Biltfhf

        Kuule anna olla ei nää ymmärrä. Kaupungin tulisi maksaa vesilaskut.


    • PelkkääKusetusta

      Viimekesänä satoi aikapaljon,talvi oli kylmä...miten paljon sitä vettä mukamas valui viemäriin ja missähän se viemäri on?

      Katon vedet ohjattu kivikaivoon,tontille tulee vesi ja ehkä valuu alakadulle/niin kadulta tulee vesi. Nurmikko imee vedet,aurinko/tuuli kuivattaa. Eiköhän laskuttajan pitäisi todistaa sen määrän,mistä lasku kertyy?
      Äkkiä rahastaa vesihuolto ja veden käyttöoikeus...Nestle hieroo käsiään ja lupaa miljardeja,ai niin, nehän vaatii että vesivarat kaikkien omaisuutta jne.

      • vbhupie3

        Viimekesä oli lämmin ja satoi todella vähän. Älä kuseta. Ota ihmeessä vesivarasi arvokkaaseen käyttöön äläkä tuollai haaskaa.


    • PelkkääKusetusta

      Missäs asut, jos viime kesänä satoi teillä aika paljon? Suomessa kesä oli jotain sataan vuoteen kuivin, myös Hämeessä. Meilläkin katon vedet imeytetään maahan, asfalttia ei ihan lähellä ole, lähin hulevesikaivo luokkaa 400m linnuntietä, 40€ tuli laskua.

    • SeSamaVesiKierrätetään

      Se oli sarkasmia,satoi paljon...pointtihan on se että rahastetaan, mutta mistä? Viemärit olleet vuosikymmeniä ja sadevesi sinne kadulta valunut. Yhtäkkiä keksitää että se on asukkailta vaikka kaduilta vesi tulee useimmiten. Mihinkään viemäriin meidän tontilta vesi mene!

      • Minäminäminäminäminä

        Minä minä meidän meidän. En minäkään sairasta ikinä, haluan maksaa vähemmän veroja kun en tarvi terveydenhuoltoa. Enkä lainaa kirjojakaan, tehdään kirjastosta squash talli kun minä minä minä tarvin sellaista.


      • VerotKVGmistämaksan
        Minäminäminäminäminä kirjoitti:

        Minä minä meidän meidän. En minäkään sairasta ikinä, haluan maksaa vähemmän veroja kun en tarvi terveydenhuoltoa. Enkä lainaa kirjojakaan, tehdään kirjastosta squash talli kun minä minä minä tarvin sellaista.

        Jos minua tarkoitat,maksan verot mielellään mutta en turhasta=tämähän ei ole vero vaan typerä rahastus. Lainauskerrasta olen sitä mieltä että aikuisilta 1 euro/kerta, ei kaada ketään ja saadaan lisää kirjoja yms palveluita.
        Toi nestle haluaa ottaa maksutta käyttöön suomen pohjaveden, tietty maksavat pikkaisen ja sitten maksaisimme vedestä monikertaisesti! Tieto löytyy kvg


      • älytöntäpuhetta

        Maksan mielelläni mitä kulutan mutta kiva olisi jos kaupunki maksaisi.


    • hup2811

      Täällä on irti joku puolijauhonen joka väittää että kaupunki laskuttaa olemattomasta. Kaupunki ei laskuta vedestä ja jos joku vaatii maksua olemattomasta se on lain vastaista. Puolijauhonen tee rikosilmoitus!!!!!

      • OlematonHuleMaksu

        Luovien kohti uusia vesiä

        Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy eli HS-Vesi on Hämeenlinnan, Hattulan ja Akaan omistama vuonna 2001 perustettu, asiakkaitaan ympärivuorokautisesti palveleva vesihuoltoyhtiö. Yhtiö huolehtii toiminta-alueellaan hyvänlaatuisen veden hankinnasta ja jakelusta sekä jätevesien tehokkaasta poisjohtamisesta ja puhdistamisesta.

        Eikö kaupunki laskuta vedestä? Taidat olla sosiaaliasukus, eli et maksa mitään vaan trollaat. Tässähän puhutaan hulevedestä eli poistu tästä osiosta kun et mitään maksa.


    • Sarialaki

      Kaupunki laskuttaa siitä että saa ilmaista puhdasta vettä. Kaupunki ei vaan osaa käyttää sitä. Kunhan tarvii lisää rahaa halliyhtiön käyttökuluihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      320
      3283
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      203
      2667
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      141
      2473
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      1985
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      15
      1972
    6. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1632
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      19
      1481
    8. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1406
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      121
      1248
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      246
      1201
    Aihe