HS: asukkaita valmistellaan 18 asteen max lämpötiloihin

ok-mufti

Voisiko asunnon lämpötila olla alle 18 astetta?

https://www.hs.fi/koti/art-2000005904257.html

Kohta voi. Ilmastontorjunta vaatii, että kassulla lämmitetään maksimissaan 18 asteeseen. Kannattaa alkaa jo varautua, jos teillä vielä lämmitetään 20 asteeseen tai jopa yli. Se ilo nimittäin loppuu lyhyeen.

47

866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OK-Kurko

      Huhhhuh, kylläpä kassupetteriä taas mätkitään turpaan oikein kunnolla.

      OK-talossa säädetään itse oma asumislämpötila. Maalämpöpumpussa on näyttö, jonka hipaisunäppäimillä säädetään asunnon lämpötilaa. Lisäksi ilmanvaihtokoneessa on sisään tulevan ilman lämpåötilan säätömahdollisuus.

      Kassulla tämä ei tietenkään onnistu koska:
      - ei ole maalämpöpumppua. Lämpötila päätetään politbyroon kokouksessa ja säädetään lämpötilaruuvista joka on lukkojen takana yhtiön kellarissa. Avain huoneeseen on vain politbyroon johtajalla.
      - ei ole ilmanvaihtoa. Korvausilma tulee postiluukusta, jos siinä on hesari, mutta mukana tulee rappukäytävän tuoksut (oksennus, mausteet, kakkakepponen).
      - ei kukaan tee itse mitään

      Aijaijai, kyllä kelpaa kun saa päättää itse omista asioistaan.

      • läski_ei_lämmitä

        Nyt kasslerläski unohti mainita, että talossaan on 25 astetta.

        HS artikkelissakin mainittiin, että sopiva lämpötila riippuu lihasmassan määrästä. Mitä vähemmän lihamassaa, siis kyseessä hentoinen nainen tai kasslerr -sohvaperuna, sitä korkeampi lämpötila tarvitaan. Sehän on kanssa tutkittua faktaa, että kaupunkien asukkaat ovat tikimmässä kunnossa, koska syövät terveellisemmin ja harrastusmahdollisuuksiakin on muitakin kuin viinan/kaljan kittaaminen.


    • kiitoseulle

      Taas pannaan tavallinen kansa kärsimään ja vieläpä koko talveksi.Ensin puhutaan ettei tarvitse juuri tehdä mitään ja että lentoliikenne on aikaansa edellä joten veroja ei tarvitse korottaa noille.

      On tää herveä maa.

      Kyllä kerrostaloissakin on saatava 25 astetta jos haluaa.Niin ne kaikki ok talotkin milteinpä ovat.

    • kt-kikkare

      Pahalta näyttää meidän kerrostaloasukkien kannalta. Siinä ei osakas voi kuin pukea villasukkaa ja talvitakkia päälle, kun yhtiö päättää laittaa kuumavesihanat kiinni. Samaan aikaan tietysti naapurissa puetaan päälle sisäinen villapaita koskenjorman ja mellanin muodossa ja jodlataan mombasaa tahattomassa kaanonissa. Huh huh, mikä minuun meni luullessani ostavani oman asunnon jossa saan päättää itse asioistani?

      • ArveluttavaaToimintaa

        Espoolaisessa kerrostalossa aloitettiin energiansäästökokeilu viime talvena. Mainostettuihin 11%:n säästöihin päästiin osin vilpillisin keinoin.
        Eri asuntojen lämpötilat ovat olleet kovin erilaiset. Haarukka on monta astetta. Lisäksi on asennettu joko viallisia mittareita tai niitä on käsitelty niin, että ne näyttävät todellista korkeampia lämpötiloja.
        Mittareita on asennettu myös liian kauas ulkoseinästä ja liian korkealle - lämpöhän nousee ylöspäin.
        Valitukset on pimitetty. 17 asteen lämpötiloja, jopa 16.


      • ok-pastori
        ArveluttavaaToimintaa kirjoitti:

        Espoolaisessa kerrostalossa aloitettiin energiansäästökokeilu viime talvena. Mainostettuihin 11%:n säästöihin päästiin osin vilpillisin keinoin.
        Eri asuntojen lämpötilat ovat olleet kovin erilaiset. Haarukka on monta astetta. Lisäksi on asennettu joko viallisia mittareita tai niitä on käsitelty niin, että ne näyttävät todellista korkeampia lämpötiloja.
        Mittareita on asennettu myös liian kauas ulkoseinästä ja liian korkealle - lämpöhän nousee ylöspäin.
        Valitukset on pimitetty. 17 asteen lämpötiloja, jopa 16.

        Aika jännä, että kaikkien on pakko suostua tällaiseen. Sellaista demokratia tietysti on. On syytä varautua siihen, että kassulla pudotetaan lämpötila ensin 18 asteeseen ja mikäli kukaan ei kuole, lämpötilaa alennetaan edelleen esimerkiksi 15 asteeseen. Alkaa löytyä kaiken maailman "tutkimuksia", joiden mukaan juuri 15 astetta on ihmisille terveellisin lämpötila.

        Viheliäinen asumismuoto tuo kerrostalo.


      • PolitbyrooPäättää

        Kyse on myös bisneksestä. Systeemit menevät kaupaksi, kun voidaan esitellä hyviä säästötuloksia tyyliin "investointi maksaa itsensä takaisin vuodessa".
        Tulisiko isännöitsijöille ja hallituksen puheenjohtajalle konsulttipalkkioita?
        Tärkeää miltä ulospäin näyttää.


      • Hälläväliäkö

        Asuinrakennusten energian säästö on järkevä tavoite, mutta toteutus vaatii huolellisuutta ja oikeat asenteet.


      • Jopa16-17

        "Pakko suostua".... "Sellaista demokratia tietysti on".
        Luin jostain (kiinteistöposti, tms), että ko. espoolaisen asumisoikeustalon asukkaille ei kerrottu etukäteen, että heitä tullaan pitämään energiansäästön koekaneina. Useimmat ei kai tiedä vieläkään.


    • Kkkkddkkdkdkd

      Tietämäni okt-asukit kyllä poikkeuksetta palelevat. Tai ainakin minä palelen heillä käydessäni, kun olen tottunut kassun lämpöön.

      Kivahan se on, että saa itse säätää. Se vaan johtaa näemmä lähes aina kylmiin taloihin. Kerrostaloissa taas joskus kohdannut liiankin kuumia. Pitäisi melkein ottaa paita pois, muttei vieraisilla kehtaa. Joskus omaa kasarmikämppää joutunut jäähdyttämään ikkunoita auki pitämällä. Toisaalta tuli joskus uunilla lämmitettyäkin.

      Sinänsä onkin väärin väittää, etteikö kassua voisi itse säätää. Onnistuuhan se uunilla, saunalla ja ikkunoilla näin talvisaikaan. Kesällä jäähdyttäminen onkin sitten vähän vaikeampaa.

    • Outs! Kyllä nyt taas Kassu-peijoonin lätty lätisee!

      Itse tulin kotiin ja lämpötila oli 23 astetta, mutta tuikkasin tulisijaan tunnelmalliset prasut ja asetuin pelkissä kalsareissa lukemaan kennostoelämän uusimpia käänteitä.

      • Kkkfffffffff

        Itse elelen kennostossa kalsarisillani vuodet ympäriinsä, eikä tarvitse edes tulia tehdä, kun on nykyaikainen lämmitys.


    • grtfikol

      Kesällä onkin sitten helppoa...ei tarvitse lämmittää, vaan viilentää. Ilmasto pelastuu. Kesällä sisällä olisi 18-astetta oikein mukava.

    • voivit

      Heh!!! hesalaiset kuluttaa hiiltä liikaa ja siksi asuntojen lämpötiloja on ihan pakko laskea siihen 18 asteeseen. Betonilla ja öljysoralla olette luonnon pilanneet-peittäneet. Hyi teitä viherpiipettäjiä luonnon pilaajia ilmaston lämpenemiseen syyllisiä. Marssikaa jo itseänne vastaan

    • näinnykyään

      Lapsena, kun asuin vielä kotona, lämpötila talvella oli alle 18. Silloin piti olla aina ulkovaatteet päällä sisälläkin. Takki päällä, pipo päässä ja kengät jalassa. Muuten ei olisi tarjennut. Olin tottunut siihen, mutta nyt kun ajattelee, niin aika karulta tuntuu.

    • ok-paavi

      Kyllähän tässä kasarmipenteleet ottavat lukua, sen verran pahasti nyt mätkitään edestä ja sivulta. Huh huh, kommuunissa noin vain päätetään että "kokeillaan nyt tämä talvi näitä 18 asteen lämpötiloja".

      Todella mukavaa, TODELLA mukavaa, HUH HUH! AUH!

      Sellaista se on, kun ei omista muuta kuin hallintaoikeuden taloyhtiön asuntoon.

    • Hei, tiesittehän, että bioetanolilämmittäjillä saa sisätilan lämpötilaa kohotettua missä vain. On melko edullista ja puhdasta lämpöä: https://tinyurl.com/ybz8af4p

      Myös 200 watin äänetön ilman puhallinta oleva lämmitysvastus nostaa huoneen lämpötilaa noin asteella.

      Toisin sanoen melko pienillä kustannuksilla huoneen saa mukavan lämpöiseksi jatkossakin.

      • kt-peikko

        Juu sehän onkin ihan mahtavaa, että pitää kantaa arvoalueen arvotalon arvoasuntoon ulkoisia lämmittimiä, etteivät varpaat palellu.


      • kadwie

        vielä jos kerrot että millä keinoin ylitetään termostaatin maksimiarvo talvella


      • fsrfr4rkl4

        Lieneekö arvoasunnot ja kartanot jatkossa olekin niitä, jotka eivät ole kasarmipeeveleitten lämpövoimaloista riippuvaisia. Yksi sopiva kyber-isku niin on kasarmilla putkista lämpö loppu.


    • 18C.on.liian.kylmä

      Rivitaloasunnossani on lämpömittarin mukaan 21 astetta lämmintä mutta ilmanvaihtokone on jatkuvasti vähintään ykkösnopeudella joten ilma on koko ajan jonkinlaisessa liikkeessä. Liikkuva ilmahan jäähdyttää joten ei ihme että välillä hieman tuntuu viileältä, on aikalailla siinä rajalla että tätä kylmemmäksi ei tarvitse mennä.
      Toisaalta liian kuumakaan ei ole hyvä, vanhemmat kun asui vielä omakotitalossa ja lämmittivät uunia niin lämpöä oli sisällä varmaan yli 25 astetta. Kyllä siinä meinasi kuuma tulla.
      Ihan alkuun oli lämmönjakokeskuksessa säädöt päin percettä niin asunnossa oli juurikin se 18 astetta lämmintä ensimmäisten pakkasten aikaan, se oli kyllä liian kylmä. Onneksi säätivät säädöt pian kohdilleen.

      • eroaverkostabe

        Tokmanissa näytti olevan 200 vatin lämmitysvastusta kympillä tarjolla - sillä saa 20 neliön huoneeseen asteen lisää lämpöä sillävälin kun laittavat lämpöyhtiössä putket punaiseksi.

        0.4 kilovatilla eli parilla vastuksella pari astetta lisää.

        Lämmitysvastus ei ilmanvirtausta lisää vaan lämmittää ja lämmittää seisovaa ilmaa, joka toki nousee kohti kattoa - paras sijoituspaikka matalalla huoneessa.


    • Ratkaisu.Löytynyt

      Meillä asia on ratkaistu ostamalla Kitupiikin Valinnasta jokaiseen huoneeseen kaksi omaa lämmitintä hintaan 10 eur/kpl. 230 voltin tehoinen laite puhkuu lämmintä ilmaa. Pitää vain pitää 40 cm rakoa lähimpiin tavaroihin etteivät syty palamaan.

      • srfrkasarmfenpre

        Tuo on hyvä strategia, koska eihän ole järkevää käyttää sähköä yhtään enempää kuin sitä itse pystyy tarpeen tullen kotioloissa tuottamaan. Sähkö ei ole luonnonvakio, joka vaan tulee jostakin kuin sade edes kasarmeille.

        Siellä jossain käy isot pannut kuumina yötä päivää - niin kauan kuin käy.


      • sdjkfjklskjfdsl
        srfrkasarmfenpre kirjoitti:

        Tuo on hyvä strategia, koska eihän ole järkevää käyttää sähköä yhtään enempää kuin sitä itse pystyy tarpeen tullen kotioloissa tuottamaan. Sähkö ei ole luonnonvakio, joka vaan tulee jostakin kuin sade edes kasarmeille.

        Siellä jossain käy isot pannut kuumina yötä päivää - niin kauan kuin käy.

        Sähköntuotosta tuli mieleen että olisikohan lämmitys ilmaista jos saisi johonkin akkuun varattua aurinkokennoilla ja vaikka polkemalla kuntopyörällä laturia ja akulla sitten käyttäisi lämmitintä vaikka yöllä kun aurinko ei lämmitä asuntoa.
        Muistan peruskoulussa 80-luvulla nähneeni fysiikan tunnilla laitteen joka tuotti sähköä pelkän käden lämmöstä, pyöritti jotain pientä sähkömoottoria sen voimalla. Mikähän laite tämä olikaan, ehkä semmoisellakin voisi tuottaa sähköä akkuun?


      • eroaverkostabe

        Peltier-elementti tuottaa sähköä kuuman ja kylmän rajapinnassa - mitä kylmempää on elementin toisella puolella ja lämpimämpää toisella, sitä enemmän sähkövirtaa. On erittäin kiinnostava tapa tuottaa sähköä.

        Kuntopyörällä joutuu polkemaan aika tavalla, sähköpyörien moottorit ovat luokkaa 0.25 kW, eivätkä ne taida pelkästään riittää pyörää kuljettamaan - en tosin tiedä kun en ole sähköfillareihin perehtynyt paremmin.

        Mutta siis generaattorina sama toisin päin - polkemalla samaa vauhtia millä moottori vie eteenpäin saisi sen neljänneskilovatin sähköä.


      • Omakassu
        eroaverkostabe kirjoitti:

        Peltier-elementti tuottaa sähköä kuuman ja kylmän rajapinnassa - mitä kylmempää on elementin toisella puolella ja lämpimämpää toisella, sitä enemmän sähkövirtaa. On erittäin kiinnostava tapa tuottaa sähköä.

        Kuntopyörällä joutuu polkemaan aika tavalla, sähköpyörien moottorit ovat luokkaa 0.25 kW, eivätkä ne taida pelkästään riittää pyörää kuljettamaan - en tosin tiedä kun en ole sähköfillareihin perehtynyt paremmin.

        Mutta siis generaattorina sama toisin päin - polkemalla samaa vauhtia millä moottori vie eteenpäin saisi sen neljänneskilovatin sähköä.

        Ihmisen tehontuotto ei montaa sataa wattia ole. Huippu-urheilija voi hetkellisesti kilowattiin yltää, mutta tunnin treenissä jo 400w äärimmäistä.

        Että ei sitä lämpöä hirveästi saa tuotettua varastoon, mutta kyllähän polkiessa vapautuu lämpöä kehosta suoraan ilmaan ja jos polkee kellarissa, niin lömpöähän se on sekin. Ja kun itsensä lämmittää, niin kestää taas paremmin siinä 18 asteessa seuraavan puoli tuntia.


    • eiääniävihreille

      Mitenkähän Merihaan vuokrayhtiön lämmityskokeilu liittyy asuntojen hintoihin? Jaa kaikkea ne viherpiipittäjät keksivät, kehtaavat kyllä seistä lentokoneessa ja haluavat ihmisten palelevan.

      • ok-filosofi

        No totta kai siten, että vaikuttaahan se asuntojen haluttavuuteen ja sitä kautta hintoihin, kun kassulla ruvetaan yleisemminkin palelelmaan.

        Nythän on jo niin, että kesällä kasarmilla saa hikoilla 40 asteen kuumuudessa eikä jäähdytystä ole mahdollista laittaa.

        Seuraavaksi sitten kitsastellaan lämmityksestä.

        Voi vain kuvitella, että ok-talot tulevat tällaisten temppujen jälkeen aina vain haluttavimmiksi, huh huh, ei paljon huvittaisi kärvistellä kasarmilla kun meno on siellä mitä on.


    • Omakas

      Tuli käytyä asuntonäytöllä omakotitalossa. Huhhuh, edes näyttöä varten niillä ei ollut varaa lämmittää kellaria ja siellä sijaitsevaa kylpyhuonetta! Voi vain kuvitella kuinka spartalaista sinne 12 asteeseen on mennä aamusuihkuun!
      Ja kuitenkin siinäkin talossa maksavat lämmityksestä yli 200e kuukaudessa. Maksaisi varmaan 300e, jos lämmittäisivät koko taloa, mutta siihen ei siis ole enää varat riittäneet. Niin ja tuon 200-300e laskun päälle polttopuiden hinta ja vaiva, nuohouskustannukset jne..
      Huhhuh! Tässä kassulla kun maksaa sen 250e kaikesta yhteensä, niin tuntuu se julmalta, että vanhat ihmiset savella kärsivät kylmästä :(

    • ok-senaattori

      Sijoitusasuntoa kävin katsomassa kasarmilla. Kun on tuota ylimääräistä jäänyt taskun pohjalle pyörimään.

      Mutta ei perhana, siellähän se asukki kuivatti pyykkiä ovien päällä, kun vessassa ei ollut tilaa edes kuivausrummulle ja alakerran kuivaushuoneesta kuulemma varastetaan kaikki kalsareista lähtien.

      Kosteus yhdistettynä kylmiin pattereihin, huhhuh, miten kukaan voi asua sellaisessa. Tuntuu käsittämätöntä, että eläinsuojelulaki kieltää nisäkkäiden pitämisen mokomissa läävissä, mutta ihmisten on pakko näissäkin asua. Tälläkin vastike reilusti yli 500 mokomasta kopperosta, kun on sitä ja tätä remonttia tehty ja isoimmat rempat vielä edessä.

      Kyseissä yhtiössä on päätetty säästää energiaa. Kuulemma hallituksen puheenjohtajan asunnossa on lämmintä, mutta muilla sitten vähän kylmempi, 16 - 18 asteesta puhutaan talvisin. Karmeaa ajatella että siinäkin talossa asuu eläkeläisiä, joiden reumatismi vain pahenee arktisissa olosuhteissa.

      Näkyihän siinä alakerrassa olevan joku karaokebaari, siellä varmaan sitten voi käydä lämmittelemässä ja jodlaamassa Mombasaa tahattomassa kaanonissa ja sitten salkkujen kanssa ördäämään kämpille tutussa remmissä.

      • kjfklsdfkldkjdklds

        Entäs se kerrostalokassun pitkätukkahippi joka kärähti pyykkituvalta naapurin tytön pikkarit munansa ympärille kiedottuna, mitään muita vaatteita sillä ei ollutkaan...


    • kivihiilen.polttajat

      Kannattaisi ensin testata stadin vihreillä, nehän kulkevat sateenkaariryysyissä kesät talvet ja tuskin riisuvat niitä edes yöksi.

    • eroaverkostabe

      > edes näyttöä varten niillä ei ollut varaa lämmittää kellaria

      Tässä on yleinen mutta virheellinen lämmönjako - kellariin kannattaa ladata paukkuja, koska sieltä lämpö ei karkaa muualle kuin ylempään kerrokseen.

      Aivan mahtavaa kun kellarin ovesta virtaakin lämmintä aulan lattiatasoa lämmittämään.

      • Omakassu

        Niin olen itsekin ajatellut, mutta olenkin vain kassuelvis.
        Karkaako sieltä sitten kuitenkin seinien läpi lämpöä merkittävästi?
        Kuitenkaan tietämissäni kellarillisissa omakotitaloissa ei kellaria pidetä lämpimänä.

        Luulisi kellarin lämmittämisen kannattavan myös kosteusvaurioiden ehkäisijänä?

        Meillä kaasulla muuten on iso kuivaushuone ja saisihan rummunkin ostaa. Edellisellä kassulla oli yhtiön rumpu sekä kuivaushuone. Mutta kuivatan pyykit silti olohuoneessa, jotta saan ilmankosteuden edes vähän nousemaan. Meillä kassulla kun ei tarvitse kosteutta sillä tavalla pelätä.


    • eroaverkostabe

      > Kuitenkaan tietämissäni kellarillisissa omakotitaloissa ei kellaria pidetä lämpimänä.

      On ensimmäinen talvi kun laitoimme kellarin kunnolla lämpöiseksi - ja voi sitä eroa, jonka huomaa sekä kellarissa että seuraavassa kerroksessa.

      Vain 0.6 kW lämmitysvastusta on yli 40 neliön kellarissa jatkuvana (3 x 0.2 kW). Hetkellisesti voin laittaa kilovatin taikka jopa kahden lisälämmittimen tunniksi, ja sitten alkaa lämmintä virrata kellarin rapuista ylös.

      Eipä sukat pyöri silloin jaloissa aulahallissa.

      • eroaverkostabe

        Kyseessä oli kaukolämmöstä luopuminen ja suoraan sähkölämpöön siirtyminen, plus etanolilisälämmittäjät pakkaspiikkejä varten.

        Tässä istun ja ihmettelen kun on lämpöistä ja mukavaa sisällä ja ulkona 6 pakkasta. Lasku selvästi kaukoa pienempi, joskin tiivistin ikkunanrakoja hieman ja myös pienensin lämmitettävää pinta-alaa hieman (kellari tosin otti sen takaisin).

        Sähkön loppuminen ei suuresti huoleta, on UPS-laitetta ja sitten täysin sähköstä riippumattomia nestemäisellä alkoholilla toimivia lisälämmittäjiä.

        Mahtava projekti, joka pelotti aluksi mutta nyt jo hymyilyttää.


      • Omakas
        eroaverkostabe kirjoitti:

        Kyseessä oli kaukolämmöstä luopuminen ja suoraan sähkölämpöön siirtyminen, plus etanolilisälämmittäjät pakkaspiikkejä varten.

        Tässä istun ja ihmettelen kun on lämpöistä ja mukavaa sisällä ja ulkona 6 pakkasta. Lasku selvästi kaukoa pienempi, joskin tiivistin ikkunanrakoja hieman ja myös pienensin lämmitettävää pinta-alaa hieman (kellari tosin otti sen takaisin).

        Sähkön loppuminen ei suuresti huoleta, on UPS-laitetta ja sitten täysin sähköstä riippumattomia nestemäisellä alkoholilla toimivia lisälämmittäjiä.

        Mahtava projekti, joka pelotti aluksi mutta nyt jo hymyilyttää.

        Siis käytännössä pelkkä sähkö halvempi kuin kaukolämpö?
        Vai onko sinulla siis joku oma aurinkovoimala tai vastaava? Pumppuja varmaan ainakin?

        Mitä järkeä kaukolämmössä ylipäätään on, jos suora verkkosähkö halvempaa?


      • eroaverkostabe

        En pysty vielä sanomaan onko kokonaisuutena halvempi - molemmat siirtää sama firma, niin todennäköisesti on laskettu suunnilleen samaksi hinnat.

        Mutta eroja voi syntyä esim. sähkölämmityksen paremmasta huonekohtaisesta ohjattavuudesta - vastusten termostaatit todella toimii ja naksuu kaikenaikaa päälle ja pois.

        Pitemmän ajan projektina on vähentää kiinteistön riippuvuutta ostosähköstä ja -lämmöstä eli on tavoitteellinen harrastus.


      • eroaverkostabe

        > Vai onko sinulla siis joku oma aurinkovoimala tai vastaava? Pumppuja varmaan ainakin?

        Aurinkovoimaloita, generaattoreita, inverttereitä, UPS-laitteita, etanolilämmittäjiä ja -pannuja ym. ym.


      • eroaverkostabe

        > Mitä järkeä kaukolämmössä ylipäätään on, jos suora verkkosähkö halvempaa?

        Lämmintä vettä on aina käytössä kun taas sähköllä ym. systeemeillä lämmitellään vedet tarpeen mukaan. Tämä voi olla jollekin iso asia.

        En ole vielä boilereiden asiantuntija, ensimmäinen sähkövesiboileri on vasta tilattu.


      • eroaverkostabe

        Jos teitä kiinnostaa tämä projekti, niin on vielä niin, että kulutuksen maksimi on aina kiinteistössä korkeintaan 3 kW. Miten tämä on mahdollista, jos lämmitys ottaa melkein tuon ja boileri on 3 kW myöskin?

        Boileria käytetään akuilta, joita ladataan hitaasti verkkosähköllä kaikenaikaa mutta voidaan ottaa tilapäisesti jopa 3 kilowattia noin tunnin ajan - kulutuksen huippu on akkujen kautta tasoitettu olemattomiin, minkä ansiosta riittää 6 kilowatin generaattori, jos pitää tehdä sähköt itse (3 kW kulutukseen ja 3 kW akkujen lataukseen eli generaattorilla ladataan akkuja aina maksimaalisella vauhdilla).

        Jos lämmitys veisi 3 kW ja boileri 3 kW molemmat yhtäaikaa verkkosähköä, generaattorin olisi oltava tuplasti isompi 12 kW kun tehdään sähköt itse eli jouduttaisiin yliresursoimaan hetkellistä huippukulutusta varten.


      • turbodieselgeneraattori

        Jos sähkö ja lämpö alkaa maksaa liikaa niin tehdään Sisun vanhoista moottoreista dieselgeneraattoreita. Olisi se mukava herätä joka aamu kun taloyhtiön kellarissa jyrähtäisi iso Sisun Cummins turbodiesel käyntiin ja kylmänä tietysti kävisi ensin vain parilla pytyllä, rikkaat aromit leviäisi kellarista joka asuntoon ja maailma pelastuisi :D
        https://youtu.be/n1_1zxcB-mI?t=36


      • eroaverkostabe

        Diesel-generaattorit kuuluvat viime vuosituhannelle. Niiden hyötysuhde on hyvä mutta päästöjen hallinta erittäin vaativa ja jatkuvaa työtä vaativa tehtävä.

        150 hevosvoiman eli noin 50 sähkökilovatin turboahdettu bioetanoligeneraattori kuullostaa juuri samalta kuin saksalainen premium-auto 2000 kierroksella minuutissa.

        Päästöt on pakokaasuissa pienemmät kuin bensiinillä käyvässä henkilöautossa.


      • Rollssi.Sisu
        eroaverkostabe kirjoitti:

        Diesel-generaattorit kuuluvat viime vuosituhannelle. Niiden hyötysuhde on hyvä mutta päästöjen hallinta erittäin vaativa ja jatkuvaa työtä vaativa tehtävä.

        150 hevosvoiman eli noin 50 sähkökilovatin turboahdettu bioetanoligeneraattori kuullostaa juuri samalta kuin saksalainen premium-auto 2000 kierroksella minuutissa.

        Päästöt on pakokaasuissa pienemmät kuin bensiinillä käyvässä henkilöautossa.

        Entäs tällainen ekomoottori, Sisun Rolls-Royce moottori kylmäkäynnistys :D
        https://www.youtube.com/watch?v=8fZArgej5Zs


    • ok-pääinsinööri

      Mitenkäs pakokaasut ohjataan kasarmilla ulos kopperosta, jos lämmitys tapahtuu näillä vermeillä?

      • skfdksdjskdljksl

        Pakoputki katolle. Voihan siihen rakennella vaikka urearuiskutukset, hiukkassuodattimet ja muut paskat ekohippien vaientamiseksi. Halvemmaksi tosin tulisi vaan lyödä niitä paskiaisia turpaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      39
      2657
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1639
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1535
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      136
      1463
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1239
    6. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      323
      1023
    7. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      974
    8. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      84
      921
    9. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      900
    10. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      855
    Aihe