Keitä ovat valitut

Samaatietä

Raamatussa lukee, jos mahdollista, valitutkin tulevat eksytetyiksi. Keitä raamattu tarkoittaa valituilla?

82

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Predestinaatio

      Hmmm. Tätäpä ei ihminen kovin herkästi voi tietää.

      Ensinnäkin on olemassa nk. Jumalan ennaltamääräämis- ( / - tietämisen) oppi.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Predestinaatio

      Tässä googlesivusto, jossa linkkejä, keskusteluja aiheesta predestinaatio:
      https://www.google.com/search?q=ennaltamääräämisoppi&rlz=1C1SKPL_enFI447&oq=ennaltamääräämisoppi&aqs=chrome..69i57.7240j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8

      Uskovia koetellaan erilaisilla asioilla, säilyykö usko ja kuinka uskova käytöksellään toimii. Näin itse ymmärrän:

      Matt. 7:21
      Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.

      Matt. 12:50
      Sillä jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini."

      Asia on tietenkin laajempi ja Isä viimekädessä ratkaisee asian kunkin ihmisen kohdalla.
      .

      • Predestinaatio

        S24 ei näytä koko googlelinkkiä. No, hakusanalla "predestinaatio" se löytyy.
        .


      • Kylmätotuus

        Niin, jo sumerilaiset kutsuivat itseään valituiksi ja Enliliä isäkseen. Mutta kuka oli poika?

        Abrahamista, joka oli sumerilainen ja Jaakopista polveutui sumer-arjalainen Raamatun kansa. Valittuna oleminen oli ja on siis geneettistä, arjalaista verilinjaa, muinaisten pappiskuninkaitten linjaa.

        Pedofiililestoilla ei ole mitään jakoa.


      • Kylmätotuus
        Kylmätotuus kirjoitti:

        Niin, jo sumerilaiset kutsuivat itseään valituiksi ja Enliliä isäkseen. Mutta kuka oli poika?

        Abrahamista, joka oli sumerilainen ja Jaakopista polveutui sumer-arjalainen Raamatun kansa. Valittuna oleminen oli ja on siis geneettistä, arjalaista verilinjaa, muinaisten pappiskuninkaitten linjaa.

        Pedofiililestoilla ei ole mitään jakoa.

        Uskonnolliset hourailussaan tuskin käsittävät, että se Jumala halusi hävittää nuo apinat suuren tulvan avulla. Eiväthän nämä määkijät ole edes tieteellisesti luokiteltuna ihmisiä, vaan apinaihmisiä, saatanan geneettisesti manipuloimia epäsikiöitä, ihmiskunnan taakkoja ja pervoja elukoita. Sivistymättömiä pyrkyreitä, jotka pyrkyröivät milloin finnougrisuudella, milloin pseudovalittuina olemisella.


    • markku.lievonen

      Raamatussa on monin paikoin opetettu valituista. Tässä on selkeämmin tuotu esiin keitä nämä valitut ovat;


      3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,
      4 niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä ....valinnut.... meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa,
      5 edeltäpäin määräten meidät LAPSEUTEEN, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen OMAN TAHTONSA mielisuosion mukaan,

      Niin, todellisesti seurakunnan muodostaa ainoastaan nämä JUMALAN aivoitamat ja valitsemat sisaret ja veljet. JUMALA on lapseuttanut heidät yhteyteensä. Juuri todellinen seurakunta / JUMALAN valitut tiedottavat JUMALAN olemassaolosta ja tahdosta ihmiskunnalle kautta sukupolvien.

      No, alue luonnollisesti on sellainen, ettei tätä uskonnollisuudesta johtuen opeteta. Juuri tämäkin paljasaisi, ettei puolueet ole seurakuntia.

    • markku.lievonen

      Samoin JUMALAN aivoitusten kautta valitseminen on todisteena siitä,- ettei ihmisellä ole vapaata tahtotilaa käytössään saadessaan uskon JUMALALTA.

      Eli koko JUMALAN ilmoitus ja opetus valituista on uskonnollisuutta kumoava asia ja siten koko alue on karanteenissa / dementoitu opetuksissa. JUMALAN aivoittama käsite ; valitut paljastaa myös helvetti opetuksen mielettömyyden.

      Niin, tuo Ef 1 luku on siis apostoli Paavalin toteama ja sisältää kirjoituksen myös itseensä ja koko seurakuntaan ; valinnut meidät......

    • Jumalan.Valitut

      Tämä on aihe, joka ainakin itseni on vaikea ihmisjärjellä käsittää, mutta apostolit kyllä opettavat näin.

      Sana "valinnut":
      http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

      Room. 8:27-39
      27 Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä.

      28 Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.
      29 Sillä ne, jotka hän on edeltätuntenut, hän on myös edeltämäärännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa;
      30 mutta jotka hän on edeltämäärännyt, ne hän on myös kutsunut; ja jotka hän on kutsunut, ne hän on myös vanhurskauttanut; mutta jotka hän on vanhurskauttanut, ne hän on myös kirkastanut.

      31 Mitä me siis tähän sanomme? Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?
      32 Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssansa?

      33 Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala on se, joka vanhurskauttaa.
      34 Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme.
      35 Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka?
      36 Niinkuin kirjoitettu on: "Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää; meitä pidetään teuraslampaina".
      37 Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.

      38 Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
      39 ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
      *

      Tässä Paavali puhuu Jumalan Valituista ja mitä kaikkea tämä valitseminen ja valituksi tuleminen pitää sisällään.

      Jos nyt joku ajattelee, että ahaa, minua ei sitten olekaan valittu, tällainen kaipaus jo osoittaa, että kutsu on voimassa, siihen tulee nyt vain vastata: suostumalla Jumalan tahdon alle.
      *

      • Jumalan.aivoituksia

        Valitseminen vaikuttaisi olevan jossain määrin ehdollinen (toivottavasti en levitä väärää oppia! "Tutkikaa kaikki!"):

        - Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, <--
        - jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.

        - Sillä ne, jotka hän on edeltätuntenut, -->
        - hän on myös edeltämäärännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa;
        - mutta jotka hän on edeltämäärännyt, -->
        - ne hän on myös kutsunut;
        - ja jotka hän on kutsunut, -->
        - ne hän on myös vanhurskauttanut; -->
        - mutta jotka hän on vanhurskauttanut, ne hän on myös kirkastanut. -->

        Mutta me tiedämme, että
        - kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, <--
        - jotka Jumalaa rakastavat
        *


      • markku.lievonen

        Niin, ihminen ei koskaan etukäteen voi tietää tai arvioida kuka ihminen on valittu ja kuka ei. Esim. tällä hetkellä joku ihminen voi elää täysin jumalattomana jumalatonta elämää. Istuu vaikkapa kapakassa kaljan sekaisessa huurussa.

        Vuoden päästä voi olla jo uskossa ja siten pelastettu. Hän oli JUMALAN valittu, jota kukaan eiollisi uskonut muutama vuosi taakse päin. Jos tarkkoja ollaan, niin eihän meille ihmisille edes kuulu kuka on valittu ja kuka ei.

        Todelllisuus on, miten ihmisen osa on vain havainnoida itsessään koko uskon saaminen. Havainnoida se muutos minkä uskon saaminen vaikuttaa mieleen / mielenuudistuksena.


        >>Jos nyt joku ajattelee, että ahaa, minua ei sitten olekaan valittu, tällainen kaipaus jo osoittaa, että kutsu on voimassa, siihen tulee nyt vain vastata: suostumalla Jumalan tahdon alle.<<

        Niin, eihän tuo ilmennä JUMALAN aivoittamaa valitsemista lapseuteensa. Ihmisen tahdostahan tuossa on kysymys eli ; tahtoisiko ihminen pelastua vaiko ei. Suostua, jos viitseliäisyyttä on.

        Ei. Kun ihminen on JUMALAN valittu, niinn ihmisen elämään tulee aika, jolloin JUMALA johdattaa ja vaikuttaa ihmiseen tahtomisen ja tekemisen ja ihmisen osa on vain havainnoida muutos itsessään.
        JUMALA vie kuin litran mittaa minne tahtookaan. Se on tietenkin todellisuutta, miten ihminen käsittelee asiaa ja asioiden eteneminen tuntuu aivan lunnolliselta kuin oman tahton mukaiselta,- koska JUMALA juuri on vaikuttanut ihmisen tahtoon. Tahtoa juuri JUMALAN tahdon mukaisesti.

        Niin, mitä olen havainnut, niin JUMALAN valitut ovat juuri ihmisiä, jotka ohjaantuvat JUMALAN ilmoitusten mukaisesti. Niin, sydämen uskon kautta. Kun Raamatussa lukee, tee sitä tee tätä, niin valittu tekee juuri siten. On saanut voiman lapseuteensa ohjaantua JUMALAN tahdon toteuttamisessa.

        12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän ANTOI VOIMAN tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, 13 jotka eivät ole SYNTYNEET verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan JUMALASTA.

        Siis valittu luonnollisesti ottaa Jeesuksen vastaan, koska JUMALA vaikuttaa tahtomisen ja antaa myös voiman lapseuteen.

        Juuri tähän asiaan liittyen, enihmettele yhtään miksi uskonnollisen ihmisen on mahdottomuus erota uskonnollisesta puolueestaan. Ei ole voimaa,- ei rohkeutta...... ei ohjaantua JUMALAN ilmoitusten mukaan. Tietoa on, mutta ei voimaa ja rohkeutta.


    • Kirjakääröt

      Matt.24:24 Biblia (1776) Sillä väärät Kristukset ja väärät prophetat nousevat, ja tekevät suuria ihmeitä ja merkkejä: niin että myös, jos taitais tapahtua, valitutkin eksytettäisiin. Ps.72:18 Kiitetty olkoon Herra Jumala, Israelin Jumala, ainoa, joka ihmeitä tekee.

    • trtr

      Valitut tarkoittaa joissakin raamatunpaikoissa uloskutsuttuja. Siis maailmasta uloskutsuttuja.

      • Luostarin.puutarhassa

        Totta, ja tämä on ollut myös perinnehelluntailainen oppi. Uudestisyntynyt, uskova hylkää maailman. Hän on maailmasta "uloskutsuttu" ja myös ulos lähtenyt. Helluntailaisuudessa se tapahtuu upotuskastealtaassa: sinne hylätään ja haudataan kaikki entinen, tarkoituksellinen jumalattomuus. Altaasta nousee ylös uusi luomus.

        Helluntaikirkko taas on hyväksynyt maailman. Ei voi palvella samaan aikaan kahta eri herraa. Saatanaa ja Kristusta.

        Me elämme maailmassa, mutta erotamme elämästämme pois maailman hengen ja sen tavat. Ne ovat saastaisia. Jotkut meistä tekevät sen perusteellisemmin kuin toiset.

        Protestantteina emme mene luostariin, joidenkin kivimuurien taa, mutta elämämme, me itse ja kotimme, elämäntapamme, läheisemme ja ystävämme sisältävät aineettoman luostarin.


    • Valitut ovat niitä, jotka uskovat Jeesukseen ja seuraavat häntä.

      • KutsunKuullut

        Ajatuksia "Edeltä määräämis" , "predestinaatio " lauseista Room. 8:1.- 30., Ef.1:1.-14.

        Jumalan yhteyteen, lapseuteen pääsy ihmiseen katsomatta on edeltä määrätty Jeesuksen Kristuksen kautta ( uudesti syntyminen evankeliumin kuulemisen ja sen uskomisen kautta )

        Ef.1: 5.".. edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta,.........................11. Hänessä me myös olemme saaneet perintöosan, ollen siihen edeltämäärätyt hänen aivoituksensa mukaan,..."

        Jumala on ennalta määrännyt pelastuksen, tien Jumalan yhteyteen Jeesuksessa Kristuksessa evankeliumin kuulemisen ja uskomisen kautta. Jeesuksen Kristuksen ulkopuolella ei ole "tietä "Jumalan yhteyteen.

        ( Joh.14:1.- 31. ) Joh.14:" 5.".. Tuomas sanoi hänelle: "Herra, me emme tiedä, mihin sinä menet; kuinka sitten tietäisimme tien?" 6. Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani..."

        Room.3:22.".. se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta. 23. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla 24. ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, 25. jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit 26. jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen..."


        "..edeltämäärännyt.." Roomalaiskirjessä

        Room.8: 28."..Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut. 29. Sillä ne, jotka hän on edeltätuntenut, hän on myös edeltämäärännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi,..............30. mutta jotka hän on edeltämäärännyt, ne hän on myös kutsunut; ja jotka hän on kutsunut, ne hän on myös vanhurskauttanut; mutta jotka hän on vanhurskauttanut, ne hän on myös kirkastanut...."

        "..edeltäpäin määräten.....edeltämäärätyt..." Efesolaiskirjessä

        ( Ef.1:1.-14. ) Ef.1:3.".. Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa, 4. niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa, 5. edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen oman tahtonsa mielisuosion mukaan, 6. sen armonsa kirkkauden kiitokseksi, minkä hän on lahjoittanut meille siinä rakastetussa, 7. jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan....

        11. Hänessä me myös olemme saaneet perintöosan, ollen siihen edeltämäärätyt hänen aivoituksensa mukaan, hänen, joka vaikuttaa kaikki oman tahtonsa päättämän mukaan, 12. että me olisimme hänen kirkkautensa kiitokseksi, me, jotka jo edeltä olimme panneet toivomme Kristukseen. 13. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti, 14. sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi - hänen kirkkautensa kiitokseksi...."


        Paavali kirjoittaa Roomalaiskirjeen asiayhteydessä ihmisille jotka jo ovat uskossa ts. elävät , ja pysyvät Jeesuksessa Kristuksessa ja kärsivät uskonsa tähden, ja vakuuttaa heille että pelastus Jeesuksessa Kristuksessa on varma, kaiken ajallisen kärsimyksen keskellä.

        ( Room. 8:1.- 39.) Room. 8:1. "..Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. 2. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.................38. Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, 39. ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme..."

        Room.8:28."....jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut..."
        Jumala ei katso henkilöön, Hän kutsuu yhteyteensä jokaista evankeliumin välityksellä. Puhe "että Jumala ei kutsu " on hyvin kyseen alaista Raamatun oman ilmoituksen edessä? Se että ihminen ei itse halua kuulla evankeliumia "kovettamalla " itsensä, ei tee tyhjäksi Jumalan kutsumista.Niin kauan kuin on elämää on mahdollisuuksia.Kukaan evankeliumin vaikutus piirissä ollut ei voi koskaan vedota siihen ,että Jumala ei ole häntä kutsunut .

        Apt.3:Apt. 2:.39."....Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
        2.Tess.2:14."... Siihen hän on myös kutsunut teidät meidän evankeliumimme kautta, omistamaan meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkkauden..."


    • Anna minulle pari päivää aikaa, niin katson, mitä kreikankielisessä Uudessa testamentissa sanotaan valituista. En ehdi tämän viikonlopun aikana niin paljon aikaa vievään tutkimukseen.

      • Samaatietä

        Katso vain. Kiitos!


      • Samaatietä kirjoitti:

        Katso vain. Kiitos!

        No niin, työ on vienyt aikansa, joten ehdin vastaamaan vasta nyt.

        "Valittu" on kreikaksi "elektos" (ἐκλεκτός) ja esiintyy eri muodoissaan 23 kertaa Uudessa testamentissa. Näet jakeet ja sanakirjan antaman merkityksen tuolta:

        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G1588&t=KJV

        Sana elektos on johdettu verbistä eklegomai (ἐκλέγομαι; valita jostakin, tehdä valinta) ja sen selitys sekä esiintyminen löytyvät tuolta:

        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?strongs=G1586&t=KJV

        On myös feminiininen samasta verbistä johdettu substantiivi eklogē (ἐκλογή) (valinta), jonka merkitys ja esiintyminen löytyvät tuolta:

        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G1589&t=KJV

        Jos osaat riittävän hyvin englantia, niin löydät sanojen merkityksen ja esiintymisen Blue Letter Biblesta ja kommentaareja ym. tietoa Bible Hubista.

        https://biblehub.com/

        Sanoja "kutsutut" ja "valitut" käytetään yhtä aikaa mm. jakeissa Matt 22:14; 24:22, 24 ja31. Jeesus ei sano suoraan sitä, voivatko "valitut" eksyä ja joutua kadotukseen vai eivät, mutta erottaa toisistaan "kutsutut" ja "valitut" sanomalla, että kutsuttuja on enemmän kuin valittuja: kaikki kutsutut eivät siis pelastu, vaikka valittuja pelastuneita voidaan sanoa myös kutsutuiksi (Ilm 17:14).

        Kiista siitä, pelastuvatko "valitut" yksin armosta vai myös tekojen kautta tai voivatko "valitut" joutua kadotukseen, on aiheuttanut skismaa ensin katolisen kirkon ja protestanttien välille, sitten myös kalvinistien yms. sellaisten ja protestanttien välille (myös luterilaisten ja vapaiden suuntien välille). On järjetöntä ja typerää riidellä tällaisista asioista tai ylipäätään Raamatusta. Raamatulla voidaan perustella melkein mitä tahansa oppeja ja pitää eri tavalla uskovia harhaoppisina kadotuksen lapsina. Riippumatta siitä, mistä näkemyserot johtuvat, on riitely ja jopa kiistely syntiä, johon kristityn ei ole hyvä osallistua, mutta kuinka onkaan käynyt ja jatkuvasti tapahtuu?

        Sanon näin ulkopuolisena sen, että itse sanojen merkityksestä ei voida tehdä mitään ehdotonta oikeaa oppia sen puoleen, voivatko "valitut" joutua kadotukseen vai eivät. Periaatteessa valitun kadotukseen joutuminen on mahdollista, mutta sanaa "valittu" ja verbiä "valita" käytetään useimmiten vain niistä, jotka lopulta pelastuvat, mutta joskus myös yleisessä merkityksessä koskien kutsuttuja ja uskovaisia seurakunnan jäseniä.

        Kristityn näkökulmasta on tärkeintä "kilvoitella" ja elää "pyhityksessä" eli "tehdä Jumalan tahto" ja edistyä siinä sekä Kristuksen tuntemisessa. Jalo Kristuksen soturi jättää riidat ja turhat kiistat niille, jotka sellaista syntiä tahtovat tehdä. Nämä on helppo tunnistaa jatkuvasta riidanhalusta, erimielisyyden lietsomisesta, provosoinnista, toisten kristittyjen käännyttämisestä oman ainoan pelastavan opin puolelle, nöyristelystä (tekeytyvät nöyriksi ja hurskaiksi, vaikka ovat ylpeitä), eri tavalla uskovien kristittyjen halpana pitämisestä ja ylimielisyydestä. Sellaisia ovat erityisesti "kerran pelastunut on aina pelastunut" opin kannattajat (kalvinistit yms.), vanhoilliset luterilaiset (sidotun ratkaisuvallan kannattajat) ja osa universalisteista. Näillä on tapana puhua pilkallisesti kilvoitteleville helluntailaisille yms. ja sanoa: "Onko sinulla niin pieni Jeesus/Jumala, että hän ei voi pelastaa sinua?!" Tunnet heidät kyllä, kun heitä kohtaat.


      • Samaatietä
        ei-kirj kirjoitti:

        No niin, työ on vienyt aikansa, joten ehdin vastaamaan vasta nyt.

        "Valittu" on kreikaksi "elektos" (ἐκλεκτός) ja esiintyy eri muodoissaan 23 kertaa Uudessa testamentissa. Näet jakeet ja sanakirjan antaman merkityksen tuolta:

        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G1588&t=KJV

        Sana elektos on johdettu verbistä eklegomai (ἐκλέγομαι; valita jostakin, tehdä valinta) ja sen selitys sekä esiintyminen löytyvät tuolta:

        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?strongs=G1586&t=KJV

        On myös feminiininen samasta verbistä johdettu substantiivi eklogē (ἐκλογή) (valinta), jonka merkitys ja esiintyminen löytyvät tuolta:

        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G1589&t=KJV

        Jos osaat riittävän hyvin englantia, niin löydät sanojen merkityksen ja esiintymisen Blue Letter Biblesta ja kommentaareja ym. tietoa Bible Hubista.

        https://biblehub.com/

        Sanoja "kutsutut" ja "valitut" käytetään yhtä aikaa mm. jakeissa Matt 22:14; 24:22, 24 ja31. Jeesus ei sano suoraan sitä, voivatko "valitut" eksyä ja joutua kadotukseen vai eivät, mutta erottaa toisistaan "kutsutut" ja "valitut" sanomalla, että kutsuttuja on enemmän kuin valittuja: kaikki kutsutut eivät siis pelastu, vaikka valittuja pelastuneita voidaan sanoa myös kutsutuiksi (Ilm 17:14).

        Kiista siitä, pelastuvatko "valitut" yksin armosta vai myös tekojen kautta tai voivatko "valitut" joutua kadotukseen, on aiheuttanut skismaa ensin katolisen kirkon ja protestanttien välille, sitten myös kalvinistien yms. sellaisten ja protestanttien välille (myös luterilaisten ja vapaiden suuntien välille). On järjetöntä ja typerää riidellä tällaisista asioista tai ylipäätään Raamatusta. Raamatulla voidaan perustella melkein mitä tahansa oppeja ja pitää eri tavalla uskovia harhaoppisina kadotuksen lapsina. Riippumatta siitä, mistä näkemyserot johtuvat, on riitely ja jopa kiistely syntiä, johon kristityn ei ole hyvä osallistua, mutta kuinka onkaan käynyt ja jatkuvasti tapahtuu?

        Sanon näin ulkopuolisena sen, että itse sanojen merkityksestä ei voida tehdä mitään ehdotonta oikeaa oppia sen puoleen, voivatko "valitut" joutua kadotukseen vai eivät. Periaatteessa valitun kadotukseen joutuminen on mahdollista, mutta sanaa "valittu" ja verbiä "valita" käytetään useimmiten vain niistä, jotka lopulta pelastuvat, mutta joskus myös yleisessä merkityksessä koskien kutsuttuja ja uskovaisia seurakunnan jäseniä.

        Kristityn näkökulmasta on tärkeintä "kilvoitella" ja elää "pyhityksessä" eli "tehdä Jumalan tahto" ja edistyä siinä sekä Kristuksen tuntemisessa. Jalo Kristuksen soturi jättää riidat ja turhat kiistat niille, jotka sellaista syntiä tahtovat tehdä. Nämä on helppo tunnistaa jatkuvasta riidanhalusta, erimielisyyden lietsomisesta, provosoinnista, toisten kristittyjen käännyttämisestä oman ainoan pelastavan opin puolelle, nöyristelystä (tekeytyvät nöyriksi ja hurskaiksi, vaikka ovat ylpeitä), eri tavalla uskovien kristittyjen halpana pitämisestä ja ylimielisyydestä. Sellaisia ovat erityisesti "kerran pelastunut on aina pelastunut" opin kannattajat (kalvinistit yms.), vanhoilliset luterilaiset (sidotun ratkaisuvallan kannattajat) ja osa universalisteista. Näillä on tapana puhua pilkallisesti kilvoitteleville helluntailaisille yms. ja sanoa: "Onko sinulla niin pieni Jeesus/Jumala, että hän ei voi pelastaa sinua?!" Tunnet heidät kyllä, kun heitä kohtaat.

        Kiitos! Teit ison työn! Kiitos .


      • Samaatietä kirjoitti:

        Kiitos! Teit ison työn! Kiitos .

        Ole hyvä!

        P.S. Ei tämä sanojen ja Raamatun tutkiminen paljon aikaa vienyt, mutta maallinen työ vei aikani tällä viikolla... ;-)


      • Samaatietä
        ei-kirj kirjoitti:

        Ole hyvä!

        P.S. Ei tämä sanojen ja Raamatun tutkiminen paljon aikaa vienyt, mutta maallinen työ vei aikani tällä viikolla... ;-)

        Niinkö? Onko ollut rankkaa töissä? Kuiskaten kysyn sivusta niin ettei muut kuule


      • Samaatietä kirjoitti:

        Niinkö? Onko ollut rankkaa töissä? Kuiskaten kysyn sivusta niin ettei muut kuule

        Kaikki sen kuulevat, kun vastaan.

        Ei ole ollut tavallista rankempaa, mutta tiettyjen yhtälöiden sovittaminen todellisuuteen vaatii melko paljon aivotyötä ja myös perhe vie osansa, joten en ole ehtinyt tutkia tätä aihetta ennen tätä päivää, jolloin - kiitos Jumalan - pääsin eroon maallisen työn velvoitteista ja saatoin jälkikasvun maailmalle, kuka mihinkin, ja enää on jäljellä joulun valmistelut jäljelle jääneiden tarpeita ajatellen.


      • Samaatietä
        ei-kirj kirjoitti:

        Kaikki sen kuulevat, kun vastaan.

        Ei ole ollut tavallista rankempaa, mutta tiettyjen yhtälöiden sovittaminen todellisuuteen vaatii melko paljon aivotyötä ja myös perhe vie osansa, joten en ole ehtinyt tutkia tätä aihetta ennen tätä päivää, jolloin - kiitos Jumalan - pääsin eroon maallisen työn velvoitteista ja saatoin jälkikasvun maailmalle, kuka mihinkin, ja enää on jäljellä joulun valmistelut jäljelle jääneiden tarpeita ajatellen.

        Kuuleeko, en tiennytkään :O

        Siinä kyllä saa venyä moneksi yvteensovitellessa ja aikatauluttaessa arkea. Kiitos että olit huomaavainen ja tutkit aihetta ja otit sen tehtäväksesi.


      • Samaatietä kirjoitti:

        Kuuleeko, en tiennytkään :O

        Siinä kyllä saa venyä moneksi yvteensovitellessa ja aikatauluttaessa arkea. Kiitos että olit huomaavainen ja tutkit aihetta ja otit sen tehtäväksesi.

        Opit tässä sanan "kaikki" moninaisesta käytöstä. Kun luet Raamatusta sanan "kaikki", niin älä mene halpaan ja luule, että se tarkoittaa "kaikkia kaikkina aikoina eläneitä ja tulevaisuudessa eläviä ihmisiä". Huomaa, että Raamatussa puhutaan ihmisten tavalla ihmisille... ja on ero sanojen "moni" ja "kaikki" välillä aivan niin kuin sanojen "monet" ja "harvat", mikä liittyy valittuihin ja kutsuttuihin.

        Oletko miettinyt koskaan sitä, mitä tapahtuu niille, joita ei ole edes kutsuttu? ("Monet ovat kutsutut", mutta ovatko "kaikki" kutsutut? Sikiöt, vauvat, pakanat,...)


      • Samaatietä
        ei-kirj kirjoitti:

        Opit tässä sanan "kaikki" moninaisesta käytöstä. Kun luet Raamatusta sanan "kaikki", niin älä mene halpaan ja luule, että se tarkoittaa "kaikkia kaikkina aikoina eläneitä ja tulevaisuudessa eläviä ihmisiä". Huomaa, että Raamatussa puhutaan ihmisten tavalla ihmisille... ja on ero sanojen "moni" ja "kaikki" välillä aivan niin kuin sanojen "monet" ja "harvat", mikä liittyy valittuihin ja kutsuttuihin.

        Oletko miettinyt koskaan sitä, mitä tapahtuu niille, joita ei ole edes kutsuttu? ("Monet ovat kutsutut", mutta ovatko "kaikki" kutsutut? Sikiöt, vauvat, pakanat,...)

        No, vauvelit menevät taivaaseen kuoltuaan sillä sen kaltaisten on Jumalan valtakunta.
        Pakanat, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia tuomitaan tekojen mukaan. Nousevat tuomiolle.

        Raamatussa on kirjoitettu, että pakanain luku tulee täyteen.
        Evankeliumi leviää kaikkialle ennen loppua.


      • Samaatietä kirjoitti:

        No, vauvelit menevät taivaaseen kuoltuaan sillä sen kaltaisten on Jumalan valtakunta.
        Pakanat, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia tuomitaan tekojen mukaan. Nousevat tuomiolle.

        Raamatussa on kirjoitettu, että pakanain luku tulee täyteen.
        Evankeliumi leviää kaikkialle ennen loppua.

        Jos vauvat menevät taivaaseen kuoltuaan, niin silloin heillä ei ole mitään mahdollisuutta joutua kadotukseen.

        Jos vauvat kasvavat vastuulliseen ikään, niin he joutuvat helvettiin, elleivät pidä totena kertomuksia Jeesuksesta, jos sattuvat niitä kuulemaan ennen kuolemaansa.

        Apostolit eivät uskoneet, että Jumala oli herättänyt Jeesuksen kuolleista. He näkivät Jeesuksen kuolleista heräämisen jälkeen, mutta heidän ei tarvinnut uskoa siihen. Muiden pitää uskoa heidän todistuksensa, jos mielivät pelastua. Reilua?

        Onko tämä mielestäsi ihmisten yhdenvertaista kohtelua vai ei?


      • Samaatietä
        ei-kirj kirjoitti:

        Jos vauvat menevät taivaaseen kuoltuaan, niin silloin heillä ei ole mitään mahdollisuutta joutua kadotukseen.

        Jos vauvat kasvavat vastuulliseen ikään, niin he joutuvat helvettiin, elleivät pidä totena kertomuksia Jeesuksesta, jos sattuvat niitä kuulemaan ennen kuolemaansa.

        Apostolit eivät uskoneet, että Jumala oli herättänyt Jeesuksen kuolleista. He näkivät Jeesuksen kuolleista heräämisen jälkeen, mutta heidän ei tarvinnut uskoa siihen. Muiden pitää uskoa heidän todistuksensa, jos mielivät pelastua. Reilua?

        Onko tämä mielestäsi ihmisten yhdenvertaista kohtelua vai ei?

        On, se on oikeudenmukaista kohtelua. "Meidän pitää uskoa heidän kertomuksensa, jos mielimme pelastua".
        Eihän meitä ole yksin jätetty uskomaan evankeliumia. Jeesus on koko ajan kanssamme.
        Pyhä Henki ohjaa, neuvoo ja nuhtelee.

        Ilman syntiinlankeemusta olisimme paratiisissä. Synnin vuoksi asiat ovat menneet näin.
        Jumala on viisaudessaan tehnyt suunnitelmat kaikkien parhaaksi.


      • Samaatietä kirjoitti:

        On, se on oikeudenmukaista kohtelua. "Meidän pitää uskoa heidän kertomuksensa, jos mielimme pelastua".
        Eihän meitä ole yksin jätetty uskomaan evankeliumia. Jeesus on koko ajan kanssamme.
        Pyhä Henki ohjaa, neuvoo ja nuhtelee.

        Ilman syntiinlankeemusta olisimme paratiisissä. Synnin vuoksi asiat ovat menneet näin.
        Jumala on viisaudessaan tehnyt suunnitelmat kaikkien parhaaksi.

        Luetko sä koskaan.. Sillee ajatuksella mitä sulle kirjoitetaan? Tuomas näki Kristuksen ja uskoi koska näki ja sai koskettaa haavoja mitä Jeesuksella oli... Mä oon uskoontultuani pyytänyt häneltä että ilmesty... Vaan eipä vaan miestä näy.


      • Samaatietä
        auroraboreallis kirjoitti:

        Luetko sä koskaan.. Sillee ajatuksella mitä sulle kirjoitetaan? Tuomas näki Kristuksen ja uskoi koska näki ja sai koskettaa haavoja mitä Jeesuksella oli... Mä oon uskoontultuani pyytänyt häneltä että ilmesty... Vaan eipä vaan miestä näy.

        Anteeksi, voi olla niinkin etten ymmärrä lukemaani ja mitä kysytään, pointtia.
        Minulla on myös ajattelutyötä vaikeuttavia tekijöitä.

        Ajattelen, että Jumala voi ilmestyä monella tavalla. Hänen olemassa olonsa vaikutukset näkyvät elämässämme eli tuo on yksi Hänen ilmestymisensä muoto.
        Millaista ilmestymistä olet rukoillut, toivot?


      • Samaatietä
        Samaatietä kirjoitti:

        Anteeksi, voi olla niinkin etten ymmärrä lukemaani ja mitä kysytään, pointtia.
        Minulla on myös ajattelutyötä vaikeuttavia tekijöitä.

        Ajattelen, että Jumala voi ilmestyä monella tavalla. Hänen olemassa olonsa vaikutukset näkyvät elämässämme eli tuo on yksi Hänen ilmestymisensä muoto.
        Millaista ilmestymistä olet rukoillut, toivot?

        Ihan niinkuin näkymätöntä emme näe, mutta näkymättömän vaikutukset tekevät nälymättömyyden näkyväksi.

        Rukoilen, että Jumala ilmestyisi sinulle tavalla, jonka Hän katsoo juuri sinulle sooivaksi niin että saisit varmuuden ja rauhan.


    • Herättelevä

      Tarkoittaa Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi / "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävällä tavalla eläviä ja toimivia / vaikuttavia Hänen apostolisia seurakuntiaan / pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentaviin eri virkoihin ja muihin eri palvelusten tehtäviin, ja niissä avustajiksi kutsuttuja / armoitettuja.

    • Raamatussaeivirheitä

      En henkilökohtaisesti haluaisi kenenkään joutuvan helvettiin. Kuitenkin esim. Jeesuksen Kristuksen opetuksista ja esim. Ilmestyskirjasta se tulee esiin. Markku Lievonen kirjoitti" Jumalan aivoittama käsite; valitut paljastaa myös helvetti opetuksen mielettömyyden." En jaksa uskoa ristiriitaiseen Raamattuun. Oikea ymmärrys, mitä tarkoittaa; "valitut", tarvitsisi nyt todella pätevän Raamatun todella hyvin ymmärtävän opettajan, jolla on myös vahva Pyhän Hengen antama viisaus ymmärtää Jumalan Sanaa.
      Sanoessani, että Raamatussa ei ole virheitä, tarkoitan kaikkein tärkeimpiä ja keskeisiä Sanan ilmoituksia...en yksittäisiä "pikkuvierheitä", jotka voivat johtua erilaisista käännöksistä yms. ja joilla ei ole todellakaan ratkaisevaa merkitystä mihinkään.

    • yksilaumasta

      Valitut, eli Isän valitsemat, eli Hengestä syntyneet Jumalan lapset.

      Predestinaatiosta sen verran, että Jumalan näkökulmasta se on valintaa, koska Hänelle tulevaisuus on tiedossa. Hän näkee mitä ihminen valitsee ja kun Hän on nähnyt, että ihminen valitsee Kristuksen, on Hän jo edeltä valinnut ja pyhittänyt ihmisen.
      Me elämme hetkessä, emmekä pysty vaikuttamaan menneeseen tai hallitsemaan tulevaa ja teemme valintamme tässä hetkessä. Niinpä olemme jo etukäteen joko valittuja tai itse oman (väärän) valintamme perusteella tuomittuja ja silti valinta on ollut omamme.

      Sanan mukaan eksyneet eksyvät entisestään ja kuten ylläoleva sanankohta kertoo, eksyttävät myös valittuja, jos mahdollista.

      Predestinaatio ajatuksena,että Jumala vaikuttaa myös ihmisen pelastuksessa sen ottaako ihminen Jeesuksen vastaan vai ei on mielestäni täysin sietämätön. Tästä seuraisi automaattisesti, että Jumala vaikuttaa myös "Ei" niiden kohdalla jotka kadotukseen joutuvat, eli Jumala muovasi valtavan joukon ihmisiä jotka saivat hetken elää ja kärsiä ikuisuuden ilman mitään mahdollisuutta,koska heidät oni ennaltamäärätty helvettiin... Onneksi tämä ei ole totta, vaan sana ilman epäilyksen häivää ilmoittaa, että Jumalan tahto on, että kaikki pelastuisivat. Niinpä ihminen joka kadotukseen päätyy voi syyttää vain itseään, ettei tarttunut kutsuun/kutsuihin joita Isä esitti.

      Jumalan tahto on, että kaikki pelastuvat ja silti monet eivät tahdo Kristusta vastaanottaa. Jumala antaessaan ihmiselle vapaan tahdon, on sijoittanut ihmisen (ainoina olentoina maailmankaikkeudessa) kaikkivoipaisuutensa ulkopuolelle. Voimme valita elämmekö Jumalan tahdossa vai kuljemmeko omaa tietämme. Jumala on kaikkivoipa niille jotka seuraavat Kristusta ja Jumala on kaikkivoipa niiden ulkopuolella, jotka eivät seuraa Kristusta. Hän on antanut meidän valita "olla oman elämämme jumalia" jos niin tahdomme tai valita Hänet elämämme Jumalaksi. Joka tapauksessa tahtomme on vapaa ja valintamme omamme.
      Se, että valitsee ottaa vastaan evankeliumin ei tarkoita, että ihmisellä on mitään tekemistä pelastuksensa kanssa, se on 100% Kristuksen työtä.

    • Kirjakääröt

      Room.11:7 Biblia (1776) Kuinkas siis? jota Israel etsii, sitä ei ole saanut; mutta valitut sen ovat saaneet ja muut ovat paatuneet. Room.9:31

    • kerrontämän

      Tällä tarkoitetaan vanhurskaita.
      Vanhurskas = Jumalalle kelpaava
      Omavanhurskas = itselle kelpaava

      Vain vanhurskas on valittu.

      • AutuasVaihtokauppa

        Kristuksessa lahjavanhurskautettu.


    • Kirjakääröt

      Luuk.14:24 Biblia. Sillä minä sanon teille, ettei yksikään niistä miehistä, jotka kutsuttiin, pidä maistaman minun ehtoollistani.

      • niinniinnniiiiin

        Niin littyen siis tuohon, että heillä ei ollut aikaa ehtoolliselle joten muita kutsuttiin.


    • Kirjakääröt

      Luuk.14:20 Biblia (1776) Ja kolmas sanoi: minä olen emännän nainut, ja en taida sentähden tulla.

    • asiahan.on.selvä

      Pelastussuunnitelma kertoo valittujen olemassaolon.
      He seuraavat Jeesusta, eivätkä perinnäisoppien kirjoa.
      Mutta, jos he siitä luopuvat, siis eivät usko enää kirjoitusten voittoisaan sanomaan, vaan vaikkapa muotojumalisuuden kirkkokäsikirjat alkavat tekemään tyhjäksi Jumalan sanan, niin silloin ollaan pois tieltä.
      Eli heidän kohdallaan ei ole Jumalan anteeksiannon sinettiä Kristuksessa.
      Olihan Jeesuksen aikanakin jako.
      "Tahdotteko tekin mennä pois, oli valinta" - mutta todelliset opetuslapset, jotka jäivät, sanoivat tieten, että -sinulla on - iankaikkisen elämän sanat.

      Eli valinta on Kristuksessa, Häneen uskoen ja häntä seuraten on valinta selvä.
      Mutta, epäusko ja yhtyminen tämänmaailman herran vietäväksi hävittää armon olemassaolon. Eli epäpyhä ei voi pelastua.

      • Samaatietä

        On kuitenkin niin että pimeys puetaan valkeudeksi.
        On uskovien joukko, joka tulee eksymään. He ovat ehkä juuri noita muotojumalallisia, jotka uskovat pelastuvansa omilla hyvillä töillään.
        Kun todellakin pelastus on yksin Jeesuksessa Kristuksessa.
        Valitut ovat siis uskovien joukko Jeesuksen veren suojissa.
        Valituthan raamatun mukaan eivät eksy.

        Tuokin on Jumalan teko. Uskominen ja valinta. Ihmisen vain täytyy vastaanottaa se?


    • markku.lievonen

      Niin, ihmisellä perusongelma on se,- ettei hän usko alkuunkaan JUMALAN kaikkivaltiuutta.Siis se, miten JUMALA on kaiken aivoittaja ja hänestä on kaikki.

      36 Sillä hänestä (JUMALASTA) ja hänen kauttansa ja häneen on kaikki; hänelle kunnia iankaikkisesti! Room 1129

      Niin, koko usko ihmisessä on JUMALAN teko;

      29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt". Joh 6



      Niin, todellisuus on, ettei ihminen anna itselleen ajatella asiaa esim. valittuja,- koska uskonnollisuus on piirtänyt ihmiseen mielikuvan,- josta ei poiketa. Moni sanookin suoraan, miten tulisi olla opetusta ja kirjallisuutta tai videonpätkää jonkun toisen ihmisen ohjaamana."Sitten minä uskon" ja haluan ymmärtää. Siis JUMALAN ilmoitus ei kelpaa ei riitä ja sitä ei ajatella. No, tässä nyt se kuitenkin on esillä,- ajattelitpa asiaa tai et;


      3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,
      4 niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä ....valinnut.... meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa,
      5 edeltäpäin määräten meidät LAPSEUTEEN, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen OMAN TAHTONSA mielisuosion mukaan, Ef 1

      28 Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.
      29 Sillä ne, jotka hän on edeltätuntenut, hän on myös edeltämäärännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa;
      30 mutta jotka hän on edeltämäärännyt, ne hän on myös kutsunut; ja jotka hän on kutsunut, ne hän on myös vanhurskauttanut; mutta jotka hän on vanhurskauttanut, ne hän on myös kirkastanut.
      31 Mitä me siis tähän sanomme? Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan? 32 Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssansa?
      33 Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala on se, joka vanhurskauttaa. Room 8

      Jos annoit kerrankin luvan itsellesi ajatella ja tutkia, niin ymmärrät nyt miten JUMALA on kaikkivaltias ja tekee omat valintansa aivoituksiensa perusteeella. Tähän on ihmisen tyytyminen ja hyvä niin.
      Kaikki ennalta määräämiset ja ennalta valitsemiset tähtää suurempaan tapahtumaan. Maailman pelastamiseen. Asiasta vain JUMALA tiedottaa etukäteen valittujensa kautta. Valitut sisaret ja veljet ovat juuri heitä, joihin JUMALA on tehnyt uskon Jeesukseen eli = mitä Jeesus opetti JUMALASTAAN lähettäjästä ja hänen tahdostaan. No, eihän jumalattomat ja epäuskoiset ihmiset voikkaan levittää JUALAN aivoituksia.

      Niin, valittujen tehtävä / koko elämä tähtää maailman pelastamiseen. Koko ihmislajin / JUMALAN luotujen. Mutta, miten millaisten tuomioiden kautta sitä ei ihinen tiedä;

      32Sillä Jumala on sulkenut KAIKKI tottelemattomuuteen, että hän KAIKKIA armahtaisi.
      33Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä!
      34 Sillä kuka on tuntenut Herran mielen? Tai kuka on ollut hänen neuvonantajansa? 35Tai kuka on ensin antanut hänelle jotakin, joka olisi tälle korvattava? Room 11

      Tuossakin ilmenee JUMALAN kaikkivaltiuus.

      Niin, uskonnollinen ihminenkin tietää, ettei ilman parannuksen tekemistä voi ihminen olla JUMALAN lapseudessa , joka on totta. Tähän vedoten moni sanookin, ettei kaikki voi pelastua, koska kaikki eivät tee parannusta. Tämänkin mielikuvan on uskonnollisuus rakentanut jäsenelleen.

      Mutta,- AJATTELE jälleen kerran mitä JUMALA tahtoo ja on myös säätänyt;

      30 Noita tietämättömyyden aikoja JUMALA on kärsinyt, mutta nyt hän tekee TIETTÄVÄKSIt, että KAIKKIEN ihmisten KAIKKIALLA on tehtävä parannus.

      Siis aivan sama prosessi jokaisella ihmisellä kuin mitä on valituilla tässä ajassa. JUMALA on taho, joka vanhurskauttaa /oikeamielinen valitutkin. No, hellutalainen tietenkin kuvittelee miten MINÄ tein sitä ja MINÄ tein tätä ja luulottelee, miten muidenkin tulee tehdä samoin pelastuakseen.
      Ei,- vaan JUMALA tekee ja toteuttaa tahtoaan ihmisessä. JUMALA on ainut taho, joka mahdolistaa ihmisen tekemään eläväksi. Yhden,- tai koko luomakuntansa turmeluksen tilasta.

      • KaikkiEivätPelastu

        Matt. 25:41 Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.

        Ilm. 20:15 Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.


      • markku.lievonen
        KaikkiEivätPelastu kirjoitti:

        Matt. 25:41 Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.

        Ilm. 20:15 Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.

        Kuten Raamatussa opetetaan, niin Jeesus opetti lähes aina vertauksin kuten tuo Matteus 25 ilmentää. Siis opetti ihmisen turmeltuneisuudesta kumpuavasta ihmisen lihallisesta itsekkäästä mielestä ja ajattelusta ja koko käyttäytymisestä, joka ei peri JUMALAN valtakuntaa.

        Niin, kuten Raamattu opettaa, niinn ihminen ei tiedä JUMALAN tuomioita ja teitä,

        33 Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä!

        Tämän päivän ihmisen suurin vaikeus on ymmärtää oikein Jeesuksen vertauskuvainnollista opetusta mm helvetti vertausta käyttäen.

        Esim. jos taas uskoisit/ihmiset uskoisivat toisaalla mitä Jeesus opetti helvetti vertausta käyttäen, niin jokainen ihminen elääisi kädettömänä ja sokeana liittyen ihmisen turmeltuneeseen lihalisuuteen /viettelyksiin. No kukaan taas ei tuota usko, vaa ymmärtää sen vertauskuvainnolliseksi opetukseksi.


    • markku.lievonen

      4 Iloitkaa AINA Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!
      5 Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.
      6 Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
      7 ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.
      8Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää,.... SITÄ.... AJATELKAA; Fil 4

      Niin, tämän Fil 4 kirjoittaja - ajattelija on tietänyt ja ymmärtänyt kaiken mikä JUMALAN aivoittmaan valittu asiaan liittyy. Erikoisesti haluankin painottaa mielenlaatua, joka kumpuaa juuri kokonaisuuden näkemisestä. JUMALAN aivoittamasta maailman pelastamisesta Jeesuksen Kristuken kautta.
      Iloitkaa AINA Herrassa. Siis ei joskus kun aihetta lie,- vaan AINA. Miksikö aina. Siksi, koska ihminen on tulut näkeväksi JUMALAN aivoituksesta pelastaa maailma. Ihmislaji turmeluksen tilasta.

      Oleppa kerrankin rehellinen ja AJATTELE. Tämän ajan uskonnollinen ihminen valehtelee AINA, jos kertoo omaavansa tuon Fil 4 opetuksen. "Iloitkaa AINA Herrassa".

      Jos / kun ihmiselle on opetettu helvetti kidutusoppi, niin yksin tämä on esteenä todelliselle sydämestä kumouavasta iloitsemisesta Herrassa. Kun huomioi todellisuuden, miten kaikkivaltias JUMALA on aivoittanut ihmisen aina alitajuntaa myöten, niin ihminen ei voi iloita, jos tiedostaa uskomuksiensa kautta ihmisten joutuvan kidutettavaksi.
      Tutustukaapa miten ihminen muuttuu ja käyttäytyy kun on tulipalossa menettänyt läheisensä. Esim. jos on kuullut tulipalossa läheisensä vaikerrusta ennen menehtymistä, niin tämä ihminen ei koskaan ennallistu mielentilastaan. Ei koskaan. Täysin mahdottouus kokea enää iloisuutta.

      Vaikka ihminen / valittu tietää ihmisen elämään liittyvät haasteellisuudet ja vastoin käymiset jne...., niin silti valittu iloitsee Herrassa juuri maailman pelastamisesta. Juuri JUMALAN rauha kumpuaa tuosta uskosta / todeksi pitämisestä.

    • voi.markku

      Lopeta jo harhaoppiesi levitys !

      Mitä merkitystä on koko ihmisen elämällä, kun uskot kuitenkin siihen, että Jumala vaikka pakolla pelastaa kaikki ihmiset ?

      Siis ei millään ole mitään väliä !

      Ei ihmisen teoilla tai tekemättä jättämisillä !

      Eli tappakaamme ja huoratkaamme ilman estoja, kun Jumala pelastaa ihan kaikki kuitenkin !

      Ja Kristus siis kärsi ja kuoli ihan turhaan, kun kuitenkin ja kaikki pelastuvat !

      Näin järjetön on oppisi oikeasti !

      Kuinka ihminen voikaan seota noin pahasti, omaan ihmis "viisauteensa" ?

    • yksilaumasta

      Jos ei ole tuomiota, jossa synti tuomitaan niin siinä katoaa oikeudenmukaisuus ja Jumalan vanhurskaus. Paha siis ei saa palkkaansa ja vanhurskasta ei palkita.

      Samalla toivitetaan synti ja kaikki mitä seuraa mukana (kuolema ja sairaudet) tervetulleeksi taivaaseen. Taivaasta tulee samanlainen synnin pirstoma paikka kuin nykyisestä asuinsijastamme.

      Ja kun kerran kaikki kelpaa Jumallalle ja kestää Hänen pyhyydessään niin ei tarvita sovitustakaan ja Kristus siis turhaan kärsi ristillä. Oikeastaan koko pelastushistoria on merkityksetön,koska Jumalahan voisi vain astua tänne meidän keskuuteemme. Ja jos ei ihmisten kapinaa Jumalaa vastaan tuomita niin miksi tuomittaisiin saatanan kapinaa? Hän voisi enkeleineen liittyä tähän taivaaseemme ja yhteiseen iloon...

      Ymmärrän, että ajatus läheisistä ikuisessa kärsimyksessä on lähes kestämätön. Sitä se on mullekin, mutta en voi alkaa tulkita sanaa tuskani kautta.

      • markku.lievonen

        >>Jos ei ole tuomiota, jossa synti tuomitaan niin siinä katoaa oikeudenmukaisuus ja Jumalan vanhurskaus. Paha siis ei saa palkkaansa ja vanhurskasta ei palkita.<<

        Eihän kukaan ole kertonut, etteikö ihminen joutuisi tuomiolle,- jopa jokaisesta turhasta lausutusta sanasta.
        Kyse on puhtaasti tästä. Ajattele - kerro mitä olet tehnyt ITSE turmeltuneena ihmisenä syntiesi sovittamisessa ja kokiessasi JUMALAN antamaa vanhurskautta = oikeamielisyyttä. KAIKKI tämä on JUMALAN tekoa sinussa. (jos JUMALA on tehnyt uskon sinuun).

        Kerro mikä estää JUMALAA tekemästä tätä muille,- jopa kaikile luoduilleen. Siis onko meidän ihmisten asia se, miten JUMALA toimii eli tekeekö hän yhden ihmisen eläväksi kuolleesta tilasta,- vaiko koko ihmislajin.

        Ajatteleppa ajatuksiasi. Viestistäsi juuri ilmentyy uskonnollisuus ei turmeltuneessa ihmisessä olisikin jokin kyky tai tahtotila, jolla pelastaisi itsesä - vaikuttaisi pelastukseensa. Näin ei todella ole, vaan kuollut o kuollut ja piste.

        Niin, kuten Raamatussa on ilmoitus, niin KOKO JUMALAN luomakunta tulee aikanaan ylistämään ja kiittämään Karitsaa ja JUMALAA. Ilm 5 Ymmärrän tuon tilanteen olevan aivan loppu tila, jossa JUMALAN tuomiot on jo suoritettu.
        Vai, miksikö ajattelet kaikien JUMALAN luotujen sitten ylistävän ja kiittävän JUMALAA?

        Niin, uskonnolliselle ihmiselle lienee sula mahdottomuus ymmärtää / nähdä miten JUMALA tekee kaikille ihmisille saman tilan. JUMALAN hallussahan tämä on,- ei ihmisen.


    • raamatusta

      Raamatun opetuksista/Sanasta selviää kyyllä se, että keitä ovat valitut !

      Pitää vain siis lukea ja perehtyä kunnolla siihen, mitä Raamatussa sanotaan.

      33/38
      24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.

      Biblia 1776
      24 Sillä väärät Kristukset ja väärät prophetat nousevat, ja tekevät suuria ihmeitä ja merkkejä: niin että myös, jos taitais tapahtua, valitutkin eksytettäisiin.

      King James
      24 For there shall arise false Christs, and false prophets, and shall shew great signs and wonders; insomuch that, if it were possible, they shall deceive the very elect.

      Siis ensinnäkin siis valittuja ei voi eksyttää, eli "jos olis mahdollista", mutta kun ei ole siis !

      33/38 Käännös on siis hieman epätärkka tuossa kohtaa.

      Raamattu puhu ja opettaa kahdesta ryhmästä eli kutsutut ja valitut:

      Matt. 22:14 Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut."

      Siis kaikki valitut ovat toki kutsuttuja, mutta kaikki kutsutut taas eivät ole valittuja !

      Roomalaiskirje 11
      2 Ei Jumala ole hyljännyt kansaansa, jonka hän on edeltätuntenut. Vai ettekö tiedä, mitä Raamattu sanoo kertomuksessa Eliaasta, kuinka hän Jumalan edessä syyttää Israelia:
      3 "Herra, he ovat tappaneet sinun profeettasi ja hajottaneet sinun alttarisi, ja minä yksin olen jäänyt jäljelle, ja he väijyvät minun henkeäni"?
      4 Mutta mitä sanoo hänelle Jumalan vastaus? "Minä olen jättänyt itselleni seitsemäntuhatta miestä, jotka eivät ole notkistaneet polvea Baalille."
      5 Samoin on nyt tänäkin aikana olemassa jäännös armon valinnan mukaan.
      6 Mutta jos valinta on armosta, niin se ei ole enää teoista, sillä silloin armo ei enää olisikaan armo.

      Siis joka aikakaudessa on sama jäännös, eli noita valittuja, mutta siis armon valinnan mukaan, ei ihmisen omista ansioista !

      Heitä ei siis voi eksyttää, sillä Herra on heidät luonut ja myös suojelee heitä ihan kuten tuossa Eliaan ajan tapuksessa.

      4 Mutta mitä sanoo hänelle Jumalan vastaus? "Minä olen jättänyt itselleni seitsemäntuhatta miestä, jotka eivät ole notkistaneet polvea Baalille."

      Siis joka aikakaudessa on olemassa tuo jäännös, eli valittujen joukko, mutta siis Jumalan armon valinnan mukaan !

      Nähdäkseni syy tähän on se, että evankeliumin sanoma pysyisi puhtaana halki sukupolvien ja kautta aikojen !

      Siis harvat ovat ne valitut !

    • Steyr

      Näin sanoo Jeesus: "Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät ja asetin teidät, että te menisistte ja kantaisitte hedelmää ja että teidän hedelmänne pysyisi; että mitä ikinä te anotte Isältä minun nimessäsi, hän sen teille antaisi". (Joh. 15:16).

      Jos joltakin puuttuu viisautta ja hän anoo sitä Isältä Jeesuksen nimessä, Isä antaa viisautta soimaamatta.
      Ja samoin, jos joku pyytää rakkautta, Isä antaa vaikeita ihmissuhteita, että oppisimme rakastamaan lähimmäistämme sellaisena kuin hän on.

    • vaikitäkukatietää

      miksi nää lahkot pohtii päivät päästään ovatko he valittuja vai eivät?

      Miksi ei vaan voi olla niin hyvä ihmisenä kuin pystyy?
      Kasvaa, kehittyy ja kyseenalaistaa sopivasti - miksi.....kysymyksillä.

      Eihän se valittuna oleminen tarkoita mitään FreeRide tyyppistä matkaa, jossa voi tehdä mitä tahansa ja - sitten saa jotain erityistä anteeksiantoa.

      Ymmärtäisin jotenkin niin, että tuolla on sana, on luoja ja on sielut - ja ihmisen pitäis opetella hyvän ja pahan ero. Kasvaa/ kulkea ihmisenä se oma matka mitä on tullut tänne tekemään ja selvittää kuollessaan luojan kanssa omat tekonsa.

      Mut lähes kaikki uskonlahkot pitää omaansa juttua valittuna ja ainoana oikeana.
      Mitä jos me ollaan kaikki ainuita ja oikeita? Ehkä ihmisen omat teot sinällään on se merkityksellinen juttu.

      Luulisin, että tällaisena aikana - kaikki kohtaa eksytystä.

      Poliitikot näyttävät olevan hyvin eksyneitä - vaikka ovat saaneet kansalta mahdollisuuden olla paljon vartijoita. Enkä pidä poliitikkoja valittuina.

      • Steyr

        Olisiko suurin syy esteellisyyksiin se, etteivät valitut hyväksy omaa valitsemistaan vajavaisena ja syntisenä ja ehdoitta.

        Ja koska eivät hyväksy omaa valintaansa sellaisenaan kuin itse on, se estää myös lähimmäisen valitsemisen sellaisenaan kuin tämä on, ja siitä seuraa eripuraa.


      • markku.lievonen

        >>Eihän se valittuna oleminen tarkoita mitään FreeRide tyyppistä matkaa, jossa voi tehdä mitä tahansa ja - sitten saa jotain erityistä anteeksiantoa. <<

        Juuri noin. Valitut eroavat muista ihmisistä vain siinä, miten ovat oppineet tuntemaan / tiedostamaan ihmisen syntisyyden ja sen seuraamukset ja tietenkin siten tehden parannusta kaiken aikaa tässä ajassa. Armossa kasvamista.
        Jumalattomat ihmisethän eivät edes tiedosta synnin vaikutusta puhumattakaan parannuksen tekemistä.

        Paremminkin JUMALAN aivoittaman valinnan ymmärtäminen antaa vastauksen siihen miksi JUMALA on tehnyt uskon minuun. Miksi olen uskossa. Miksi maailman asiat ei kiinnosta jne..... Siis JUMALAN antamasta tehtävästä on kysymys, joka liittyy juuri maailman pelastammiseen.

        6 sen armonsa kirkkauden kiitokseksi, minkä hän on lahjoittanut meille siinä rakastetussa,
        7 jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan.
        8 Tätä armoa hän on ylenpalttisesti antanut meille.. kaikkinaiseksi ..viisaudeksi.. ja ymmärrykseksi,
        9 tehden meille tiettäväksi sen TAHTONSA SALAISUUDEN, että hän, päätöksensä mukaan, jonka hän oli nähnyt hyväksi itsessään tehdä —
        10 siitä armotaloudesta, minkä hän aikojen täyttyessä AIKOI TOTEUTTAA, — oli YHDISTAVÄ Kristuksessa yhdeksi KAIKKIk, mitä on taivaissa ja mitä on maan päällä.

        Kannattaa lukea ajatuksen kanssa - ajatella - koko tuo Ef 1 luku.Siinä on erittäin tiiviisti tuotu esille valittuihin liittyvät asiat.


      • Samaatietä

        Tein aloituksen, mutten ole pohtinut olenko valittu. Tarkoitin aloituksellani yksinkertaisesti vain sitä, keitä raamatussa tarkoitetaan valituilla. Ihan niinkuin kysyinkin aloituksessa.
        Olen tavallaan kuin sivusta seuraaja jotenkin.


    • markku.lievonen

      Tätä ajatusta oen aina ihmetellyt uskonnollisessa ihmisessä ajatellen JUMALAN aivoittamaa kollektiivista ihmisen pelastamista .

      Niin, uskonnolllinen ihminen kuvaa kärsineensä vääryyttä, jos kaikki ihisen ihmislajista JUMALA pelastaisi. Suuuuuuuuuuuuuuuri vääryys,koska uskonnollinen ihminen kokee uskon elämänsä taakaksi ja taas tässä ajassa jumalattomana eläen ihminen pääsisi pelastukseen kuin koira veräjästä. Minä jouduin kärsimään uskossa vaeltaessani ja jumalaton ei. JUMALA näin olisikin väärä mielinen.

      No, mikä on todellisuus. JUMALA aivoitti pelastaa juuri turmeltuneessa tilassa olevan ihmisen a antaen jo tässä ajassa rauhan ja levon ja suojella lapsiaan monilta synnin kärsimyksiltä eli asia on juuri päin vastoin.
      Jumalaton ihminen todellisesti joutuu kärsimään tässä elämänsä aikana paljon enemmän, koska on läpikotoisesti sokea synnille ja erikoisesti on täydellisesti synnin orja. Elämä on erittäin haavoittuvainen ja monella jumalattomalla ihmisellä täyttä helvettiä vuosilymmenien ajan.

      Jeesukseen uskova taas kokea lepoa ja tauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä jne.... Niin, eikö Jeesukseen uskovan tulisi ehdottomasti sääliä jumalattomia ihmisiä ja olla armollinen. Muistaa mistä JUMALA on minut pelastanut.

      Niin, juuri tästä ajattelutavasta tunnistaakin valitut ei valittujen sisarten ja veljien mielenlaatu on armahtava ja säälivä jumalattomia ihmisiä kohtaan ymmärtäen synnin orjuuden. Laupias samarialainen vertauskuva on juuri tähän alueeseen osuva.

      • Samaatietä

        Kysymykseni koskee näkyäni muutaman vuoden takaa. En ymmärrä sitä. Ihmettelen, keitä ovat valitut. Uskoitko sinä kadotuksen olemassa oloon? Näin näyssäni myös kadotuksen.

        Mietin tuota, keitä valitut ovat. Silloin kun näin näkyni, en ollut koskaan kuullutkaan tai lukenut valituista.
        Ihmettelen vanhaa näkyäni. Se ei avaudu minulle.


      • voi.markku

        Taas tätä KPAP oppia, eli kaikki pelastuu oppia !

        VOI VOI VOI !

        Eli tapakaamme ja huoratkaamme määrättömästi, millään ihmisen teoilla ei ole väliä, kun Jumala kuitenkin pelastaa kaikki !

        Eli tämä on juuri sitä nukkumaan tuudittautumista:

        1. Tess. 5:3 Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.

        Jeremia 6
        14 He parantavat minun kansani vamman kepeästi, sanoen: "Rauha, rauha!" vaikka ei rauhaa ole.
        15 He joutuvat häpeään, sillä he ovat tehneet kauhistuksia; mutta heillä ei ole hävyntuntoa, he eivät osaa hävetä. Sentähden he kaatuvat kaatuvien joukkoon, sortuvat, kun minä heitä rankaisen, sanoo Herra.
        16 Näin on Herra sanonut: "Astukaa teille ja katsokaa ja kysykää muinaisia polkuja, kysykää,
        mikä on hyvä tie, ja vaeltakaa sitä, niin te löydätte levon sieluillenne". Mutta he vastasivat: "Emme vaella".
        17 Ja minä olen asettanut teille vartijat: "Kuunnelkaa pasunan ääntä". Mutta he vastasivat: "Emme kuuntele".


        Jeremia 8
        11 He parantavat kepeästi tyttären, minun kansani, vamman, sanoen: 'Rauha, rauha!' vaikka ei rauhaa ole.
        12 He joutuvat häpeään, sillä he ovat tehneet kauhistuksia; mutta heillä ei ole hävyntuntoa, he eivät osaa hävetä. Sentähden he kaatuvat kaatuvien joukkoon, sortuvat, kun heidän rangaistuksensa tulee, sanoo Herra.
        13 Minä tempaan heidät peräti pois, sanoo Herra. Ei ole rypäleitä viinipuussa eikä viikunoita viikunapuussa, ja lehtikin lakastuu. Minä saatan hyökkääjät heidän kimppuunsa."
        14 "Miksi istumme alallamme? Kokoontukaa! Menkäämme varustettuihin kaupunkeihin, ja siellä hukkukaamme! Sillä Herra, meidän Jumalamme, hukuttaa meidät ja juottaa meille myrkkyvettä, sillä me olemme syntiä tehneet Herraa vastaan."
        15 "Odotetaan rauhaa, mutta hyvää ei tule, paranemisen aikaa, mutta katso, tulee peljästys!

        Ja jos kaikki pelastuvat, niin ei ole kadotustakaan vaikka ihmisiä varoitetaan siitä kohtalosta !

        Markku siis poistaa kaikki varoitukset kadotukseen joutumisesta Raamatustaan ja siten opettaa kuten nuo väärät "Rauha rauha ei hätää mitään", vaikka kadotukseen ovat menossa monet !

        Luukas 16
        19 Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti.
        20 Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita
        21 ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa.
        22 Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin.
        23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.
        24 Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!'
        25 Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa.
        26 Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'
        27 Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon
        28 -sillä minulla on viisi veljeä-todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan'.
        29 Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'.
        30 Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'.
        31 Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'."

        Lue nyt kerrankin Markku, nämä Jeesuksen omat varoituksen sanat !!!


      • oletkopyytänyt
        Samaatietä kirjoitti:

        Kysymykseni koskee näkyäni muutaman vuoden takaa. En ymmärrä sitä. Ihmettelen, keitä ovat valitut. Uskoitko sinä kadotuksen olemassa oloon? Näin näyssäni myös kadotuksen.

        Mietin tuota, keitä valitut ovat. Silloin kun näin näkyni, en ollut koskaan kuullutkaan tai lukenut valituista.
        Ihmettelen vanhaa näkyäni. Se ei avaudu minulle.

        Oletko pyytänyt apua sen ratkaisuun Herraltasi ?

        Siis selitys olisi hyvä saada, jotta saat tarvitsemasi avun !

        Oletko kertonut sen uskonveljillesi/sisarillesi ?

        Eivätkö hekään ole kyenneet sinua auttamaan ?


      • Samaatietä
        oletkopyytänyt kirjoitti:

        Oletko pyytänyt apua sen ratkaisuun Herraltasi ?

        Siis selitys olisi hyvä saada, jotta saat tarvitsemasi avun !

        Oletko kertonut sen uskonveljillesi/sisarillesi ?

        Eivätkö hekään ole kyenneet sinua auttamaan ?

        Olen pyytänyt ja on aukeamassa hitaasti. Tunnen itseni vain niin hirvittävän pieneksi.


      • voi.markku kirjoitti:

        Taas tätä KPAP oppia, eli kaikki pelastuu oppia !

        VOI VOI VOI !

        Eli tapakaamme ja huoratkaamme määrättömästi, millään ihmisen teoilla ei ole väliä, kun Jumala kuitenkin pelastaa kaikki !

        Eli tämä on juuri sitä nukkumaan tuudittautumista:

        1. Tess. 5:3 Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.

        Jeremia 6
        14 He parantavat minun kansani vamman kepeästi, sanoen: "Rauha, rauha!" vaikka ei rauhaa ole.
        15 He joutuvat häpeään, sillä he ovat tehneet kauhistuksia; mutta heillä ei ole hävyntuntoa, he eivät osaa hävetä. Sentähden he kaatuvat kaatuvien joukkoon, sortuvat, kun minä heitä rankaisen, sanoo Herra.
        16 Näin on Herra sanonut: "Astukaa teille ja katsokaa ja kysykää muinaisia polkuja, kysykää,
        mikä on hyvä tie, ja vaeltakaa sitä, niin te löydätte levon sieluillenne". Mutta he vastasivat: "Emme vaella".
        17 Ja minä olen asettanut teille vartijat: "Kuunnelkaa pasunan ääntä". Mutta he vastasivat: "Emme kuuntele".


        Jeremia 8
        11 He parantavat kepeästi tyttären, minun kansani, vamman, sanoen: 'Rauha, rauha!' vaikka ei rauhaa ole.
        12 He joutuvat häpeään, sillä he ovat tehneet kauhistuksia; mutta heillä ei ole hävyntuntoa, he eivät osaa hävetä. Sentähden he kaatuvat kaatuvien joukkoon, sortuvat, kun heidän rangaistuksensa tulee, sanoo Herra.
        13 Minä tempaan heidät peräti pois, sanoo Herra. Ei ole rypäleitä viinipuussa eikä viikunoita viikunapuussa, ja lehtikin lakastuu. Minä saatan hyökkääjät heidän kimppuunsa."
        14 "Miksi istumme alallamme? Kokoontukaa! Menkäämme varustettuihin kaupunkeihin, ja siellä hukkukaamme! Sillä Herra, meidän Jumalamme, hukuttaa meidät ja juottaa meille myrkkyvettä, sillä me olemme syntiä tehneet Herraa vastaan."
        15 "Odotetaan rauhaa, mutta hyvää ei tule, paranemisen aikaa, mutta katso, tulee peljästys!

        Ja jos kaikki pelastuvat, niin ei ole kadotustakaan vaikka ihmisiä varoitetaan siitä kohtalosta !

        Markku siis poistaa kaikki varoitukset kadotukseen joutumisesta Raamatustaan ja siten opettaa kuten nuo väärät "Rauha rauha ei hätää mitään", vaikka kadotukseen ovat menossa monet !

        Luukas 16
        19 Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti.
        20 Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita
        21 ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa.
        22 Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin.
        23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.
        24 Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!'
        25 Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa.
        26 Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'
        27 Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon
        28 -sillä minulla on viisi veljeä-todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan'.
        29 Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'.
        30 Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'.
        31 Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'."

        Lue nyt kerrankin Markku, nämä Jeesuksen omat varoituksen sanat !!!

        Markku on universalisti. En tiedä, onko hän KPAP opin kannattaja vai ei. Sillä opilla ei ole merkitystä universalistille. Universalisti uskoo, että kasvattavan tuomion jälkeen jokainen luotu palaa katuvana ja kiitollisena Jumalan tykö, niin että polvistuu Jeesuksen edessä tunnustaen hänet Herraksi. Niinpä ei ole merkitystä sillä, voiko "pelastuksen menettää" tässä ajassa vai ei, koska pelastusta ei voi menettää lopullisesti (ja käytännössä ei lainkaan) koskaan ja kaikki luodut saavat sen riippumatta siitä, mitä ovat tehneet, tekevät ja ovat tekevä jne.


      • Samaatietä kirjoitti:

        Olen pyytänyt ja on aukeamassa hitaasti. Tunnen itseni vain niin hirvittävän pieneksi.

        Älä anna luetaankosanaa2, lateraali, vr62 ym. multinikin vedättää sinua.

        Hän esiintyy ylen rakkaudellisena "vanhempana veljenä", joka auttaa uskossaan nuorempia ja neuvoo heitä, mutta hän on todellisuudessa myrkyllinen käärme ja susi, joka tappaa uhrinsa (tai tekee heille pahaa, jos eivät sattuisi kuolemaan) heti kun nämä eivät enää palvokaan häntä "hengellisenä Jumalan sanan palvelijana" ja profeettana, joka nöyränä uskovaisena kuulee jatkuvasti sen, mitä Herra hänelle sanoo (mitä Pyhä Henki hänelle sanoo). Auta armias, jos käyt häntä vastaan...

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14215784/luetaankosanaa2-vr62-lateraalinen

        Luepa tuolta kyseisen henkilön historiaa... Hän kirjoittaa tässä viestiketjussa nimimerkeillä voi.markku ja oletkopyytänyt.

        Huomaa, että "selitys" ja "ratkaisu Herralta" olisivat tulleet lopulta hänen kauttaan, ellen olisi jostakin ihmeen ja kumman syystä sattunut lukemaan hänen viestejään ja tunnistamaan häntä.

        Sanottakoon henkilöön kajoamatta sen verran markun ja universalistien puolustukseksi, että he eivät suinkaan opeta sellaista opetusta, jonka mukaan ihmisen teoilla ei olisi mitään vaikutusta tai merkitystä tulevaisuuden ja kuoleman jälkeisen todellisuuden kannalta. He opettavat ja uskovat, että ihmiset joutuvat kärsimään parantavassa ja kasvattavassa tulessa tekojensa tähden, niin että he kurituksen ja kärsimyksen kautta oppivat sen, että ovat väärin tehneet ja Jumalan tahto on ainoa oikea hyvä vaihtoehto.

        Uskon melkein, että Raamatun Jumala on olemassa, kun hän johdatti minut tähän keskusteluun... :-)


      • Samaatietä
        ei-kirj kirjoitti:

        Älä anna luetaankosanaa2, lateraali, vr62 ym. multinikin vedättää sinua.

        Hän esiintyy ylen rakkaudellisena "vanhempana veljenä", joka auttaa uskossaan nuorempia ja neuvoo heitä, mutta hän on todellisuudessa myrkyllinen käärme ja susi, joka tappaa uhrinsa (tai tekee heille pahaa, jos eivät sattuisi kuolemaan) heti kun nämä eivät enää palvokaan häntä "hengellisenä Jumalan sanan palvelijana" ja profeettana, joka nöyränä uskovaisena kuulee jatkuvasti sen, mitä Herra hänelle sanoo (mitä Pyhä Henki hänelle sanoo). Auta armias, jos käyt häntä vastaan...

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14215784/luetaankosanaa2-vr62-lateraalinen

        Luepa tuolta kyseisen henkilön historiaa... Hän kirjoittaa tässä viestiketjussa nimimerkeillä voi.markku ja oletkopyytänyt.

        Huomaa, että "selitys" ja "ratkaisu Herralta" olisivat tulleet lopulta hänen kauttaan, ellen olisi jostakin ihmeen ja kumman syystä sattunut lukemaan hänen viestejään ja tunnistamaan häntä.

        Sanottakoon henkilöön kajoamatta sen verran markun ja universalistien puolustukseksi, että he eivät suinkaan opeta sellaista opetusta, jonka mukaan ihmisen teoilla ei olisi mitään vaikutusta tai merkitystä tulevaisuuden ja kuoleman jälkeisen todellisuuden kannalta. He opettavat ja uskovat, että ihmiset joutuvat kärsimään parantavassa ja kasvattavassa tulessa tekojensa tähden, niin että he kurituksen ja kärsimyksen kautta oppivat sen, että ovat väärin tehneet ja Jumalan tahto on ainoa oikea hyvä vaihtoehto.

        Uskon melkein, että Raamatun Jumala on olemassa, kun hän johdatti minut tähän keskusteluun... :-)

        Kiitos. En ota herkästi oppia mistään.
        Minusta Markku kirjoittaa kauniisti asioista, vaikken usko samalla lailla kuin hän.
        Uskon kadotuksen olemassa oloon.


      • voi.markku
        ei-kirj kirjoitti:

        Markku on universalisti. En tiedä, onko hän KPAP opin kannattaja vai ei. Sillä opilla ei ole merkitystä universalistille. Universalisti uskoo, että kasvattavan tuomion jälkeen jokainen luotu palaa katuvana ja kiitollisena Jumalan tykö, niin että polvistuu Jeesuksen edessä tunnustaen hänet Herraksi. Niinpä ei ole merkitystä sillä, voiko "pelastuksen menettää" tässä ajassa vai ei, koska pelastusta ei voi menettää lopullisesti (ja käytännössä ei lainkaan) koskaan ja kaikki luodut saavat sen riippumatta siitä, mitä ovat tehneet, tekevät ja ovat tekevä jne.

        Lue sitä Wikipediaa !

        Universalismi kristinuskossa, oppi jonka mukaan kaikki pelastuvat.


      • markku.lievonen
        ei-kirj kirjoitti:

        Markku on universalisti. En tiedä, onko hän KPAP opin kannattaja vai ei. Sillä opilla ei ole merkitystä universalistille. Universalisti uskoo, että kasvattavan tuomion jälkeen jokainen luotu palaa katuvana ja kiitollisena Jumalan tykö, niin että polvistuu Jeesuksen edessä tunnustaen hänet Herraksi. Niinpä ei ole merkitystä sillä, voiko "pelastuksen menettää" tässä ajassa vai ei, koska pelastusta ei voi menettää lopullisesti (ja käytännössä ei lainkaan) koskaan ja kaikki luodut saavat sen riippumatta siitä, mitä ovat tehneet, tekevät ja ovat tekevä jne.

        Niin, en ole ihmisoppien kannattaja, koska en ole edes lukenut alan kirjallisuutta puhumattakaan, että tiedostaisin eri oppirakenteita.

        Siis tuon vain niitä Raamatun ilmoituksia esille, joita Raamatussa on ja jotka ovat ikään kuin salattuja tässä ajassa,- koska ne JUMALAN ilmoitukset eivät sovi uskonnollisuuden opetuksiin. Juuri ne ilmoitukset, jotka kohdentaa opetuksen kollektiivisesti ihmiseen. Koko lajjiin.

        Erikoisesti haluan painottaa, ettei yksikään ihminen ihmislajsita tiedä JUMALAN tuomioita ja teitä. Ovat ihmisiltä salattuja. Joka toista väittää, niin valehtelee.

        Mutta, olkoon niin tai näin, niin joka tapauksesa KAIKKI JUMALA LUOMAT ihmiset tulevat ylistämään ja kiittämään JUMALAA ja Karitsaa.

        Tai miten JUMALA on SULKENUT kaikki tottelemattomuuteen,, että hän kaikkia armahtaisi.

        Tai mitä JUMALA on ilmoittanut vanhurskauttamisesta jne...


      • markku.lievonen
        Samaatietä kirjoitti:

        Kiitos. En ota herkästi oppia mistään.
        Minusta Markku kirjoittaa kauniisti asioista, vaikken usko samalla lailla kuin hän.
        Uskon kadotuksen olemassa oloon.

        >>vaikken usko samalla lailla kuin hän.<<

        Parasta tässä on, joka on jo harvinaista herkkua. Emme ole toistemme kimpussa ja painostamassa toisiamme näkemään JUMALAN aivoituksia siten, miten ITSE näemme. Ymmärrämme.

        Niin, itse ymmärrän ja luotan ja uskon ehdoitta, miten KAIKKI ihmiset tulevat aikanaan valistetuksi kaikista asioista. Tuohon liittyen minulla ei ole aikomustakaan painostaa ihmisiä alueille /näkemään niitä, joita itse näen Raamatun ilmoituksista.

        Niin, ihmiset tulevat uskoon erittäin erilaisista lähtökohdista ja juuri tämäkin tekijä vaikuttaa siihen mitkä alueet Raamatun tuntemuksessa korostuuu. Sinulla toiset kuin minulla.

        Niin, osuvaa nimimerrkiäsi lainaten, Olemme samalla tiellä ja hyvä niin.


      • voi.markku
        markku.lievonen kirjoitti:

        Niin, en ole ihmisoppien kannattaja, koska en ole edes lukenut alan kirjallisuutta puhumattakaan, että tiedostaisin eri oppirakenteita.

        Siis tuon vain niitä Raamatun ilmoituksia esille, joita Raamatussa on ja jotka ovat ikään kuin salattuja tässä ajassa,- koska ne JUMALAN ilmoitukset eivät sovi uskonnollisuuden opetuksiin. Juuri ne ilmoitukset, jotka kohdentaa opetuksen kollektiivisesti ihmiseen. Koko lajjiin.

        Erikoisesti haluan painottaa, ettei yksikään ihminen ihmislajsita tiedä JUMALAN tuomioita ja teitä. Ovat ihmisiltä salattuja. Joka toista väittää, niin valehtelee.

        Mutta, olkoon niin tai näin, niin joka tapauksesa KAIKKI JUMALA LUOMAT ihmiset tulevat ylistämään ja kiittämään JUMALAA ja Karitsaa.

        Tai miten JUMALA on SULKENUT kaikki tottelemattomuuteen,, että hän kaikkia armahtaisi.

        Tai mitä JUMALA on ilmoittanut vanhurskauttamisesta jne...

        Hienoa Markku ! :)

        Tuomitsit taas itse itsesi !

        " Erikoisesti haluan painottaa, ettei yksikään ihminen ihmislajsita tiedä JUMALAN tuomioita ja teitä. Ovat ihmisiltä salattuja. Joka toista väittää, niin valehtelee. "

        Siis sinähän ITSE väität ne tietäväsi, eli sen juuri että Jumala pelastaa vaikka väkisin kaikki ihmiset lopulta !

        Näin sokea sinä olet siis !

        Room. 2:1 Sentähden sinä, oi ihminen, et voi millään itseäsi puolustaa, olitpa kuka hyvänsä, joka tuomitset. Sillä mistä toista tuomitset, siihen sinä itsesi syypääksi tuomitset, koska sinä, joka tuomitset, teet samoja tekoja.

        Tämä on niin huvittavaa Markku !

        Siis samassa viestissäsi sinä tuomitset muita valehtelijoiksi, vaikka itse siis teet sitä samaa !


      • voi.markku
        markku.lievonen kirjoitti:

        Niin, en ole ihmisoppien kannattaja, koska en ole edes lukenut alan kirjallisuutta puhumattakaan, että tiedostaisin eri oppirakenteita.

        Siis tuon vain niitä Raamatun ilmoituksia esille, joita Raamatussa on ja jotka ovat ikään kuin salattuja tässä ajassa,- koska ne JUMALAN ilmoitukset eivät sovi uskonnollisuuden opetuksiin. Juuri ne ilmoitukset, jotka kohdentaa opetuksen kollektiivisesti ihmiseen. Koko lajjiin.

        Erikoisesti haluan painottaa, ettei yksikään ihminen ihmislajsita tiedä JUMALAN tuomioita ja teitä. Ovat ihmisiltä salattuja. Joka toista väittää, niin valehtelee.

        Mutta, olkoon niin tai näin, niin joka tapauksesa KAIKKI JUMALA LUOMAT ihmiset tulevat ylistämään ja kiittämään JUMALAA ja Karitsaa.

        Tai miten JUMALA on SULKENUT kaikki tottelemattomuuteen,, että hän kaikkia armahtaisi.

        Tai mitä JUMALA on ilmoittanut vanhurskauttamisesta jne...

        Tämäkin on huippua !

        " Niin, en ole ihmisoppien kannattaja, koska en ole edes lukenut alan kirjallisuutta puhumattakaan, että tiedostaisin eri oppirakenteita. "

        Eli sinä itse rakentelet omalla ihmis viisaudellasi niitä omasta pienestä päästäsi, mutta et siis ole niiden kannattaja !

        Jopa on hauskaa...

        Sitten sanot, että et ole edes tutkinut eri oppeja, eli et ole niihin perehtynyt edes, eli sinulta puuttuu siis kaikki tarvittava tieto, jotta näksisit sen, että mikä niissä on pielessä edes, ja tuolla omalla tietämättömyydelläsi sinä vielä kehuskelet !

        Huh huh sentään...


      • Apapappaaaaa
        voi.markku kirjoitti:

        Tämäkin on huippua !

        " Niin, en ole ihmisoppien kannattaja, koska en ole edes lukenut alan kirjallisuutta puhumattakaan, että tiedostaisin eri oppirakenteita. "

        Eli sinä itse rakentelet omalla ihmis viisaudellasi niitä omasta pienestä päästäsi, mutta et siis ole niiden kannattaja !

        Jopa on hauskaa...

        Sitten sanot, että et ole edes tutkinut eri oppeja, eli et ole niihin perehtynyt edes, eli sinulta puuttuu siis kaikki tarvittava tieto, jotta näksisit sen, että mikä niissä on pielessä edes, ja tuolla omalla tietämättömyydelläsi sinä vielä kehuskelet !

        Huh huh sentään...

        Sun kanssa olis kamalaa olla naimisissa. Sais varmaan kahaviakkaa keittää ilima luppaa.


      • Samaatietä
        markku.lievonen kirjoitti:

        >>vaikken usko samalla lailla kuin hän.<<

        Parasta tässä on, joka on jo harvinaista herkkua. Emme ole toistemme kimpussa ja painostamassa toisiamme näkemään JUMALAN aivoituksia siten, miten ITSE näemme. Ymmärrämme.

        Niin, itse ymmärrän ja luotan ja uskon ehdoitta, miten KAIKKI ihmiset tulevat aikanaan valistetuksi kaikista asioista. Tuohon liittyen minulla ei ole aikomustakaan painostaa ihmisiä alueille /näkemään niitä, joita itse näen Raamatun ilmoituksista.

        Niin, ihmiset tulevat uskoon erittäin erilaisista lähtökohdista ja juuri tämäkin tekijä vaikuttaa siihen mitkä alueet Raamatun tuntemuksessa korostuuu. Sinulla toiset kuin minulla.

        Niin, osuvaa nimimerrkiäsi lainaten, Olemme samalla tiellä ja hyvä niin.

        Minä ajattelen taas niin, että Jumala näkee jokaisen sydämeen ja Hön rakastaa jokaista, eikä Hän halua kenenkään joutuvan sinne kadotukseen.

        Koen olevani uskossa yksin armosta, joten minulla ei ole juurikaan varaa olla arvioimassa muiden uskoa.

        Kyllä minuakin hirvittää, jos joku joutuu kadotukseen. Uskon helvetin tuleen.
        Ilman Jeesustahan sinne joutuu, miten lienee sitten muut opilliset asiat. Ei saisi sanoa, että minusta TUNTUU, sillä ihmisten tunteet ovat muuttuvatekijä ja alttiina vaikutuksille.
        Mutta jääräpäänä sanon silti, että minusta tuntuu, että lainruoska ajaa monet helvettiin.

        Usko kun on lopulta yksinkertainen asia.


      • markku.lievonen
        Samaatietä kirjoitti:

        Minä ajattelen taas niin, että Jumala näkee jokaisen sydämeen ja Hön rakastaa jokaista, eikä Hän halua kenenkään joutuvan sinne kadotukseen.

        Koen olevani uskossa yksin armosta, joten minulla ei ole juurikaan varaa olla arvioimassa muiden uskoa.

        Kyllä minuakin hirvittää, jos joku joutuu kadotukseen. Uskon helvetin tuleen.
        Ilman Jeesustahan sinne joutuu, miten lienee sitten muut opilliset asiat. Ei saisi sanoa, että minusta TUNTUU, sillä ihmisten tunteet ovat muuttuvatekijä ja alttiina vaikutuksille.
        Mutta jääräpäänä sanon silti, että minusta tuntuu, että lainruoska ajaa monet helvettiin.

        Usko kun on lopulta yksinkertainen asia.

        >>Minä ajattelen taas niin, että Jumala näkee jokaisen sydämeen ja Hön rakastaa jokaista, eikä Hän halua kenenkään joutuvan sinne kadotukseen.<<

        Totta. JUMALA tuntee ihmisen,- koko lajin läpikotaisin ja erikoisesti turmeltuneisuuden tilan / kuollut synteihinsä.
        Niin, viisaammat saavat kertoa miksi tähän turmeluksen tilaan on JUMALA sulkeut ihmisen? Itse sitä en tiedä. Miksi kaikki sukupolvet ovat Aadamin ja Eevan lankeemuksen vaikutukessa.

        .32Sillä JUMALA on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi. Room 11

        Niin, kuten Raamattu opetta. Jos JUMALA sulkee jonkun, niin kukaan muu taho ei sitä avaa eli tuohon sulkemiseen on päättynyt ihmisen vapaa tahtotilakin.

        Todella JUMALA tahtoo, ettei yksikään ihminen olisi kadotettuna ja siksi JUMALA aivoitti pelastaa koko maalman Jeesuksen syntien sovituksen kautta. JUMALA tahtoo kaikkkien ihmisten pelastuvan kuten Raamattu ilmoittaa.

        Itse ymmärrän ja näen ja uskon, miten juuri tuohon pelastaa koko maailma,- eikä vain minua / sinua liittyy ihmisen mielen parantuminen; Iloisuus ja syystänsä;

        4 Iloitkaa AINA Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!
        5 Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.
        6 Älkää MISTÄÄN murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
        7 ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.
        8Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä AJATELKAA;

        Jos Jeesuksen opetuksen ihmisen lihalllisuudesta helvetti opetuksen avulla ,- en näkisi vertauskuvainnollisena opetuksena, niin itse en alkuunkaan pystyisi iloisemaan Herrassa ja vieläpä AINA eli kyseessä on pysyvä mielenlaatu.
        Siis ajatellen ihmisiä, joita olen TULLUT tiedostamaan elämäni aikana. Nyt iloitsen,koska tiedän JUMALAN ilmoituksien kautta heidänkin tilan.

        Muuten metka asia tämäkin. JUMALA tekee tiettäväksi tämänkin, - eli koko ihmislajin parannuksen tekemisen;

        30 Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän TEKEE ...TIETTÄVÄKSI, että KAIKKIEN ihmisten kaikkialla on TEHTÄVÄ .... PARANNUS.
        31 Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on TUOMITSEVA ....MAANPIIRIN ...VANURSKAUDESSA sen miehen KAUTTA, jonka hän siihen on MÄÄRÄNNYT; ja hän on antanut kaikille siitä VAKUUDEN, herättämällä hänet kuolleista."

        Jos / kun tapaat hankalan ja ilkeän ihmisen netissä tai arjen keskellä, niin TIEDÄ SE, että hänenkin on tehtävä parannus. Siis sinun / minun ei tarvitse tätä alkaa teetättämään ja vaatimaan ja odottamaan,- vaan uskon kautta näkemällä, miten kerran tulee päivä häelle, jossa hänen on tehtävä KAIKESTA parannus.

        Jos oivallat mitä asiaa ajan takaa, niin ihminen vapautuu kielteisestä käyttäytymisestä ja käyttää aikaansa / ajatuksiaan muuhun. Lihallisuus ihmisessä juuri vaatii toiselta parannuksen tekemistä,- jopa nöyryyttämisen kautta.
        Niin, JUMALAN rauhaa juuri liittyy antamalla toisten ihmisten parannuksen tekeminen kaikkivaltiaalle JUMALALLE ja hänen huolekseen.
        Niin, kuten jo mainitsitkin;


        >>Koen olevani uskossa yksin armosta, joten minulla ei ole juurikaan varaa olla arvioimassa muiden uskoa.<<


      • markku.lievonen
        markku.lievonen kirjoitti:

        >>Minä ajattelen taas niin, että Jumala näkee jokaisen sydämeen ja Hön rakastaa jokaista, eikä Hän halua kenenkään joutuvan sinne kadotukseen.<<

        Totta. JUMALA tuntee ihmisen,- koko lajin läpikotaisin ja erikoisesti turmeltuneisuuden tilan / kuollut synteihinsä.
        Niin, viisaammat saavat kertoa miksi tähän turmeluksen tilaan on JUMALA sulkeut ihmisen? Itse sitä en tiedä. Miksi kaikki sukupolvet ovat Aadamin ja Eevan lankeemuksen vaikutukessa.

        .32Sillä JUMALA on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi. Room 11

        Niin, kuten Raamattu opetta. Jos JUMALA sulkee jonkun, niin kukaan muu taho ei sitä avaa eli tuohon sulkemiseen on päättynyt ihmisen vapaa tahtotilakin.

        Todella JUMALA tahtoo, ettei yksikään ihminen olisi kadotettuna ja siksi JUMALA aivoitti pelastaa koko maalman Jeesuksen syntien sovituksen kautta. JUMALA tahtoo kaikkkien ihmisten pelastuvan kuten Raamattu ilmoittaa.

        Itse ymmärrän ja näen ja uskon, miten juuri tuohon pelastaa koko maailma,- eikä vain minua / sinua liittyy ihmisen mielen parantuminen; Iloisuus ja syystänsä;

        4 Iloitkaa AINA Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!
        5 Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.
        6 Älkää MISTÄÄN murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
        7 ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.
        8Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä AJATELKAA;

        Jos Jeesuksen opetuksen ihmisen lihalllisuudesta helvetti opetuksen avulla ,- en näkisi vertauskuvainnollisena opetuksena, niin itse en alkuunkaan pystyisi iloisemaan Herrassa ja vieläpä AINA eli kyseessä on pysyvä mielenlaatu.
        Siis ajatellen ihmisiä, joita olen TULLUT tiedostamaan elämäni aikana. Nyt iloitsen,koska tiedän JUMALAN ilmoituksien kautta heidänkin tilan.

        Muuten metka asia tämäkin. JUMALA tekee tiettäväksi tämänkin, - eli koko ihmislajin parannuksen tekemisen;

        30 Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän TEKEE ...TIETTÄVÄKSI, että KAIKKIEN ihmisten kaikkialla on TEHTÄVÄ .... PARANNUS.
        31 Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on TUOMITSEVA ....MAANPIIRIN ...VANURSKAUDESSA sen miehen KAUTTA, jonka hän siihen on MÄÄRÄNNYT; ja hän on antanut kaikille siitä VAKUUDEN, herättämällä hänet kuolleista."

        Jos / kun tapaat hankalan ja ilkeän ihmisen netissä tai arjen keskellä, niin TIEDÄ SE, että hänenkin on tehtävä parannus. Siis sinun / minun ei tarvitse tätä alkaa teetättämään ja vaatimaan ja odottamaan,- vaan uskon kautta näkemällä, miten kerran tulee päivä häelle, jossa hänen on tehtävä KAIKESTA parannus.

        Jos oivallat mitä asiaa ajan takaa, niin ihminen vapautuu kielteisestä käyttäytymisestä ja käyttää aikaansa / ajatuksiaan muuhun. Lihallisuus ihmisessä juuri vaatii toiselta parannuksen tekemistä,- jopa nöyryyttämisen kautta.
        Niin, JUMALAN rauhaa juuri liittyy antamalla toisten ihmisten parannuksen tekeminen kaikkivaltiaalle JUMALALLE ja hänen huolekseen.
        Niin, kuten jo mainitsitkin;


        >>Koen olevani uskossa yksin armosta, joten minulla ei ole juurikaan varaa olla arvioimassa muiden uskoa.<<

        >>Koen olevani uskossa yksin armosta, joten minulla ei ole juurikaan varaa olla arvioimassa muiden uskoa.<<

        Tietenkin tuo toteamuksesi koskee myös minua ja uskon, miten myös kaikkia Jeesukseen uskovia sisaria ja veljiä, jotka tiedostavat mistä tilasta JUMALA on pelastanut. Niin, terveellä itsetunnolla on ihmiseen rauhoittava vaikutus.
        Edelleen viittaan nimimerkiisi tässäkin viestissäni huomioiden Jeesuken rukous yhtä olemisesta. Mielenlaadusta on siis kysymys. Samaa tietä matkaten.


    • VainJeesusPelastaa

      Uskovien joukossa on paljon niitä jotka haluavat tehdä yksinkertaisesta monimutkaista. He tykkäävät selitella vaikeita selityksiä jotta vaikuttaisivat viisailta ja voisivat hallita muita. He haluavat ajatella itsestään "minä osaan selittää, minulla on totuus , seuratkaa minua".

      Jos joku rakastaa Jeesuksen lampaita niin hän haluaa selittää yksinkertaisesti jotta lampaat ymmärtävät ja seuraavat JEESUSTA.

      Ydin ei siis ole sana VALITUT vaan sanat JOS MAHDOLLISTA.
      Asia on mahdollinen jos SINÄ teet sen mahdolliseksi. Lammas eksyy jos HÄN TEKEE sen mahdolliseksi. Jos hän mahdollistaa eksyttäjän vaikutuksen itseensä. Jos hän kuuntelee eksyttäjää.

      Nykyään on niin paljon esiintyjiä, mukavia kuuluisia meuhkaajia jotka tykkää sinun huomiostasi. Tykkäävät kun on yleisöä joka kuuntelee. Menetkö kuuntelemaan kuuluisia manibulaattoreita joiden käytöksessä ei ole tippaakaan RAUHAA.
      Älä tee mahdolliseksi eksymistäsi. Muista Jeesuksen sanoja "Minun RAUHANI, sen minä annan teille , en Minä anna niin kuin maailma antaa, älköön teidän sydämenne pelätkö".

      • markku.lievonen

        Ajatellen ihmisen arkea ja elämää ,- sen haasteellisuutta, niin tähän iiittyen uskosta Jeesukseen on tekemällä tehty yksinkertaisesta asiasta monimutkainen jne.....

        Uskossa Jeesukseen kysymys on puhtaasti yksinkertiaesta asiasta: Elämän löytämisestä. Näkökyvyn saamisesta alueille, jotka ohjaavat ihmisen mieltä ja sen tasapainoa. Edes tätä ei tarvitse ymmärtää, vaan se aktivoituu automaattisesti Kristuksen mielisyydessä.

        Niin, todellisuus on,- ettei ihmisen mieltä rakenna ja rauhoita monitahoiset oppirakenteet ja viettäminen aikaa harhaopeissa / niiden vatvomisessa. Paremminkin ne lisäävät ahdostusta ihmisen mielentilaan.
        Väitämpä, miten ihmisen mielen rauhoittaa varmemmin ja laaja-alaisemmin usko,- sen todeksipitäminen JUMALAN kaikkkivaltiuudesta. Asia, jota ei tarvitse opettaa,- vaan havainnoida se itsessään.

        Ajattelemisen aihetta. Miten laaja-alaisesti vaikuttaakaan usko JUMALAN kaikkivaltiuudesta. Siis turmeltuneella ihmisellä / koko lajilla ei ole vaikutusmahdollisuutta asioiden kulkuun ja niiden toteutumiseen. Ainut, mitä turmeltunut ihminen vaikuttaa JUMALAN tahtoon on VIHOLLISUUS.


      • markku.lievonen

        Kieltäminen JUMALAN kaikkivaltiuus tai sen väheksyminen, niin kyse on puhtaasta ihmisen lihallisuudesta / lihan mielisyydestä. Vihollisuuden lähteestä kumpuava.


      • VainJeesusPelastaa

        Kun ihminen uudesti syntyy ja häneen tulee Jumalan Henki niin muutos on todella suuri. Itse uskoontullutkaan ei tajua sitä muuten kuin vuosien kuluessa.
        Kun yksinkertaisesti ei enää näe asioita samalla tavalla kuin uskoton vaikka kuinka yrittäisi. Muistaa vain kuinka ennen nautti samoista pahuuksista mutta nyt niitä inhoaa.

        Samoin kuin sen huomaaminen on hidasta niin samoin eksytysten erottaminen on hidasta. Kun sallitaan saarnaajien matkia maailman muoti-ilmiöitä ja meuhkaamista niin katoaa käsitys oikeasta ja väärästä. Ainoa pelastus on tarkata mitä Jeesus itse sanoo, kuten kirjoitin tuosta rauhasta.

        Siinä on vaikea enää erottaa oikeaa uskovaa saarnaajaa eksyttäjästä jos tottuu että kaikki meuhkaa. Silloin vastuu on rankka myös totuuden puhujilla kun he tekevät eksyttäjien työn helpoksi.


      • markku.lievonen
        VainJeesusPelastaa kirjoitti:

        Kun ihminen uudesti syntyy ja häneen tulee Jumalan Henki niin muutos on todella suuri. Itse uskoontullutkaan ei tajua sitä muuten kuin vuosien kuluessa.
        Kun yksinkertaisesti ei enää näe asioita samalla tavalla kuin uskoton vaikka kuinka yrittäisi. Muistaa vain kuinka ennen nautti samoista pahuuksista mutta nyt niitä inhoaa.

        Samoin kuin sen huomaaminen on hidasta niin samoin eksytysten erottaminen on hidasta. Kun sallitaan saarnaajien matkia maailman muoti-ilmiöitä ja meuhkaamista niin katoaa käsitys oikeasta ja väärästä. Ainoa pelastus on tarkata mitä Jeesus itse sanoo, kuten kirjoitin tuosta rauhasta.

        Siinä on vaikea enää erottaa oikeaa uskovaa saarnaajaa eksyttäjästä jos tottuu että kaikki meuhkaa. Silloin vastuu on rankka myös totuuden puhujilla kun he tekevät eksyttäjien työn helpoksi.

        >>Kun yksinkertaisesti ei enää näe asioita samalla tavalla kuin uskoton vaikka kuinka yrittäisi. Muistaa vain kuinka ennen nautti samoista pahuuksista mutta nyt niitä inhoaa.<<

        Tuo on hämmästyttävä muutos ihmisessä ja todellisutta. Asenteet / reagoiminen muuttuu jopa päinvastaiseksi ja ihmisen osa on vain ihmetellä tätä muutosta itsessään. Niin, jumalaton / epäuskoinen ihminen taas ajattelee, miten ihminen toimii vastoin tahtotilaansa eli on PAKKO lopettaa kapakoissa koluaminen jne...... Niin, ihmeellistä kuinn onkin, niin ihmisen tahtotilaa muutetaan ja entiset jumalattomat harrastukset ei enää kiehdo.

        Eksytyksistä hieman. Ymmärrän ja uskon, miten eksytykseen mukautuvalla ihmisellä on JO valmiustila ennen eksytyksen kuulemista mennä eksytykseen mukaan. Taas valitut,eivät eksy, koska heitä ei kiehdo eksytykseen liittyvä opetus. Siis saman kaltainen asia kuin uudestisyntyneen ihmisen etääntyminen asioista, jotka jumalattomana ihmisenä kiehtoi. Siis ymmärryksestä ja näkökyvystä on kysymys eli JUMALA ohjaa valittuja juuri tällä alueella.

        Olen vakuuttunut. Jos ihmisen omalla kontolla olisi valvominen eli eksyykö eksytyksiin vaiko pysyykö uskossa, niinn ei onnistu. Kyllä täysin 100% kyse on JUMALAN johdatuksesta ja harva helluntalainen jos muidenkaan puolueiden jäsenet antavat arvoa tälle tekijälle. JUMALAN täydellinen johtaminen / ohjaaminen koko uskon tiellä.
        Jos näin ei olisi, niin Raamattuja ja uskovia ei olisi ollut enää vuosisatoihin.

        Niin, itse pidän todella ihmeenä, miten tämä "hullutus" on siirtynyt sukupolvilta toisille koko vuosituhansien ajan ja loppua ei ole edes näkyvissä. Hullutus todella maailman ihmisen näkökulmasta katsoen.


      • Maistakaa
        VainJeesusPelastaa kirjoitti:

        Kun ihminen uudesti syntyy ja häneen tulee Jumalan Henki niin muutos on todella suuri. Itse uskoontullutkaan ei tajua sitä muuten kuin vuosien kuluessa.
        Kun yksinkertaisesti ei enää näe asioita samalla tavalla kuin uskoton vaikka kuinka yrittäisi. Muistaa vain kuinka ennen nautti samoista pahuuksista mutta nyt niitä inhoaa.

        Samoin kuin sen huomaaminen on hidasta niin samoin eksytysten erottaminen on hidasta. Kun sallitaan saarnaajien matkia maailman muoti-ilmiöitä ja meuhkaamista niin katoaa käsitys oikeasta ja väärästä. Ainoa pelastus on tarkata mitä Jeesus itse sanoo, kuten kirjoitin tuosta rauhasta.

        Siinä on vaikea enää erottaa oikeaa uskovaa saarnaajaa eksyttäjästä jos tottuu että kaikki meuhkaa. Silloin vastuu on rankka myös totuuden puhujilla kun he tekevät eksyttäjien työn helpoksi.

        VainJeesusPelastaa
        21.12.2018 9:27

        Kun ihminen uudesti syntyy ja häneen tulee Jumalan Henki niin muutos on todella suuri. Itse uskoontullutkaan ei tajua sitä muuten kuin vuosien kuluessa.
        Kun yksinkertaisesti ei enää näe asioita samalla tavalla kuin uskoton vaikka kuinka yrittäisi. Muistaa vain kuinka ennen nautti samoista pahuuksista mutta nyt niitä inhoaa.
        Tässä on sanottu kaikki miten uskon voima toimii. Hyvä todistus, tätä lisää eikä turhia jorinoita. Kiitos!


    • Jeesus_tulee_pian

      Jos Jeesus tosiaan hakee omansa pois ennen viimeistä seitsemää vihan vuotta, Jaakobin ahdistuksen aikaa, Danielin 70. viikkoa, niin ei ole mahdollista, että kukaan heistä ottaisi pedon merkin. Eli uskoisin, että tuossa yhteydessä Jumalan valitut ovat joko Israel, juutalaiset, tai ne pakanoista, jotka kääntyvät Jumalan puoleen vasta ylöstempauksen tapahduttua.

      Yksi sukupolvi näkee Israelin uudestaan syntymisen ja Jeesuksen paluun kuninkaana. Psalmi 90 kertoo Raamatun katsovan sukupolveksi 70 vuotta, tai 80, jos eletään hyvää aikaa. Nyt on 70 vuotta jo ohitettu, joten Jeesus voi tulla hakemaan omansa pois minä hetkenä hyvänsä. Vaikka jotänään.

      • 1234567---

        Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. Ne ketkä ovat petoa kumartaneet, ovat kumartaneet jo siitä alken kuin se on ollut katolisen vallan tunnusmerkki.

        Sunnuntai pedonmerkki ! Pedon muuttama lepopäivä on ollut pedonmerkkinä siitä alkaen kuin se on ollut katolisen vallan tunnusmerkki, eli alusta asti. TUOMIOIDEN JULISTAMINEN ON ERI ASIA, KUIN MERKIN AIKAANSAAMINEN PAAVIN TOIMESTA KESKIAJOISTA LÄHTIEN, mutta MERKKI PYSYY MUUTTUMATTOMANA AJAN LOPPUUN SAAKKA.

        Raamattu ei tunne seitsemää vihan vuotta. Kaikki vihat ja vainot ovat ennen tempausta. Tempaushan tapahtuu Jeesuksen toisessa tulemisessa. Jeesus vie omansa 1000-vuodeksi taivaaseen. KAIKKI jumalattomat pedon kumartajat saavat surmansa Jeesuksen toisessa tulemisessa Hänen ilmestyksestään.

        Saa kaikki suuret ja pienet kumartamaan itseään peto.


    • Henkijohtaa

      Valinta on se joka haluaa tulla, kaikki on kutsuttu mutta kaikki ei valitse. Se on Herran oikeudenmukainen VALINTATAPA, voiko paremmin valita? sitä Jumala tarkoittaa. Vertaus eri aikaan menevistä viinitarhan työntekijöistä, joka meni aikaisin ja joka meni myöhän viinitarhaan työskentelemään, Herra maksoi saman palkan.
      predestinaatio on pakottamista, itse saatanasta, jolla saadaan eriarvoisuus pidettyä voimassa. Usko on tullut Jumalasta eikä ihmisistä, Yle levittää vain ihmisoppeja, siksi maailma ei ole ottanut vastaa agapeerakkautta, Jeesuksen sisäistä tuntemusta, se ei aukea ihmisopein.

      valitutkin tulevat eksytetyiksi. He ovat ottaneet uskon vastaa ja hyllänneet sen, menneet ahneuden teille.

      • markku.lievonen

        "Valinta on se joka haluaa tulla, kaikki on kutsuttu mutta kaikki ei valitse. "

        AJATTELE tätä ilmoitusta;

        4 niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa,
        5 edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen OMAN TAHTONSA mielisuosion mukaan,

        Huomaatko ristiriidan näkemyksesi kanssa?Toiseksi miten vihollisuudessa oleva taho - ihmiknen - voisikaan tehdä JUMALAN tahdon.


      • Usko.Toivonen

        Kyllähän ainakin Raamatun ilmoitus tukee valintaa, kuten voimme lukea tästä Raamatun kohdasta, Maria on valinnut hyvän osan, jota häneltä ei oteta pois.

        39. Ja hänellä oli sisar, Maria niminen, joka asettui istumaan Herran jalkojen juureen ja kuunteli hänen puhettansa.
        40. Mutta Martta puuhasi monissa palvelustoimissa; ja hän tuli ja sanoi: "Herra, etkö sinä välitä mitään siitä, että sisareni on jättänyt minut yksinäni palvelemaan? Sano siis hänelle, että hän minua auttaisi."
        41. Herra vastasi ja sanoi hänelle: "Martta, Martta, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet,
        42. mutta tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois."
        ( Luuk. 10. )

        Pelastuksen evankeliumi, Sana rististä, on Jumalan voima, mikä vaikuttaa ihmisen kääntymisen Herran puoleen.

        17. Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.
        18. Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima. ( 1. Kor. 1. )

        Jumala siis antaa voiman, kuten antoi Mariallekin, ja Maria valitsi ottaa vastaan Herra Jeesus Vapahtajanaan.

        12. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,
        13. jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.
        ( Joh. 1. )

        Kysymys on siis myös ihmisen valinnasta, Jumala on Kristuksessa valinnut kaikki ihmiset pelastukseen, se on Jumalan tahto, mutta kaikki ihmiset eivät tahdo.

        Herra Jeesus kantoi koko maailman synnin, käsittäen joka ikisen ihmisen, maksamalla verellensä lunastuksen jokaista ihmistä varten.

        2. Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien. ( 1. Joh. 2. )

        Jeesuksessa Kristuksessa ovat kaikki kutsuttuja, Herra pyytää kaikkia tulemaan luokseen, kääntymään Hänen puoleensa.

        20. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
        21. Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.
        1. Hänen työtovereinaan me myös kehoitamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi.
        2. Sillä hän sanoo: "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut". Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä. ( 2. Kor. 5:20-21; 2. Kor. 6:1-2 )

        Kuten tuosta edeltä voimme lukea, ihmisen valinnasta on myös kysymys.
        Jumalaa kutsuu Kristuksessa ja ihminen vastaa kutsuun, antaa sovittaa, ottaa vastaan Jumalan armahduksen Kristuksessa.

        8. Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
        9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        11. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään".
        12. Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
        13. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".
        ( Room. 10. )

        Jumalan lapset, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyt, antavat sovittaa itsensä,
        ottavat vastaan Jumalan armon Kristuksessa, huutavat avuksensa ( valinta ) Herran nimeä.

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.
        ( 1. Kor. 1. )


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe