Raamatun ilmoitus - tieteen "arvovalta"

Näinseasiaon

Ensinnäkin tulee oikaista yleinen väärinkäsitys että kaikki tiede olisi Jumalan sanaa vastaan.

Toisekseen; yleensä on vallalla sellainen harhakäsitys etä jumalusko olisi vastoin tiedettä!

Summa summarum: Tiede ei todista ettei Jumalaa olisi olemassa. Yhtäkään senkaltaista tutkimusta ei ole koskaan julkaistu!


=> Johtopäätös: Ne "tiedemiehet" jotka esiintyvät kristinuskoa vastaan tieteellisyyteen tai tieteen arvovaltaan nojaten, ovat tiedeyhteisön heikointa ainesta. He ovat niitä joilla ei ole kykyä tehdä mitään merkittävää, jota ei olisi jo moneen kertaan sanottu, siksi he hakevat julkisuutta kyseenalaisilla keinoilla.

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huvitava johtopäätös joka ei perustu yhtään mihinkään, eikä varsinkaan siihen mitä aloittaja kirjoitti ennen tätä "johtopäätöstään".

      • En tajunnut aloituksesta mitään.

        Tieteessä ei todistella jumalia, vaan olemassa olevia asioita, ja kehitetään uusia menetelmiä esimerkiksi avaruuden tutkimiseen.


    • Todellinen tiede etsii aina Jumalaa ja Hänen totuuttaan.

      • Sekoitat nyt pahasti uskonnon ja tieteen.


      • YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Sekoitat nyt pahasti uskonnon ja tieteen.

        Miten niin? Tiede pyrkii löytämään todellista ja muuttumatonta tietoa, toki välietappeina vajavaisia ns. tieteellisiä teorioita, mutta päämääränä on todellinen, pysyvä tieto, ja se tieto on Jumalan totuus. Pyhät kirjoitukset (siis aidot pyhätkirjoitukset, eivätkä paavalilaiset harhaopit) osoittavat suoraan tuohon todelliseen tietoon. Tiede etsii ihmismielen luontaisen uteliaisuuden vallassa tuon aidon totuuden mekanismeja.


      • bismillah kirjoitti:

        Miten niin? Tiede pyrkii löytämään todellista ja muuttumatonta tietoa, toki välietappeina vajavaisia ns. tieteellisiä teorioita, mutta päämääränä on todellinen, pysyvä tieto, ja se tieto on Jumalan totuus. Pyhät kirjoitukset (siis aidot pyhätkirjoitukset, eivätkä paavalilaiset harhaopit) osoittavat suoraan tuohon todelliseen tietoon. Tiede etsii ihmismielen luontaisen uteliaisuuden vallassa tuon aidon totuuden mekanismeja.

        "Pyhät kirjoitukset (siis aidot pyhätkirjoitukset, eivätkä paavalilaiset harhaopit) osoittavat suoraan tuohon todelliseen tietoon."

        Edelleen sekoittuu pahasti tiede ja uskonto. Ihan perusasiat.


      • No kiitos nyt tuostakin kommentista.


      • bismillah kirjoitti:

        No kiitos nyt tuostakin kommentista.

        Niin. Arvostan enemmän järkeviä kirjoituksia.


      • torre12 kirjoitti:

        Niin. Arvostan enemmän järkeviä kirjoituksia.

        No, kokeile joskus tuottaa sellainen kirjoitus äläkä vain muita arvostele.


      • bismillah kirjoitti:

        No, kokeile joskus tuottaa sellainen kirjoitus äläkä vain muita arvostele.

        Yleensä kirjoitan tosiasioita. En sitten tiedä onko siinäkään mitään järkeä.


      • torre12 kirjoitti:

        Yleensä kirjoitan tosiasioita. En sitten tiedä onko siinäkään mitään järkeä.

        Vaikuttaa lähinnä siltä, että vain morkkaat. Perustele edes näkemyksesi jonka nyt vaikka minusta teit. Helppoa olisi minunkin käydä tekemään tuollaisia tylyjä arvioita sinusta, mutta ei sivistynyt ihminen niin käyttäydy.


    • ydinfysiikanprofessori

      Hän oli erittäin tunnettu suomalainen tiedemies:

      "K. V. Laurikainen syntyi Pielisjärvellä sähköttäjä Viktor Laurikaisen ja Hilja Karhusen poikana.[2] Hän tuli ylioppilaaksi Nurmeksen keskikoulun jatkoluokilta vuonna 1934 ja alkoi opiskella Helsingin yliopistossa; hän valmistui filosofian kandidaatiksi vuonna 1940 matematiikka pääaineenaan. Vuosina 1948–1950 Laurikainen valmisti Lundin yliopistossa yleiseen suhteellisuusteoriaan liittyvän väitöskirjansa Ûbe die Gravitationsenergie des Materiefreien elektromagnetisches Feldes. Laurikainen väitteli filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistossa vuonna 1950. Väitöskirjan jälkeen Laurikaisen tutkimuskohteeksi tuli deuteroni. Hänen yhdessä ruotsalaisen Lamek Hulthénin kanssa tekemissään tutkimuksissa ratkaistaan etevästi deuteronin ominaistiloja koskevia numeerisia ongelmia.[3]

      Laurikainen oli Turun teknillisen oppilaitoksen matemaattisten aineiden lehtori 1946–1956 ja Turun yliopiston fysiikan apulaisprofessori 1956–1960. Turun yliopiston teoreettisen fysiikan dosentti Laurikainen oli 1952–1956 ja 1960–1968.[4]

      Vuonna 1960 Laurikainen nimitettiin kaksi vuotta aiemmin Helsingin yliopistoon perustettuun ydinfysiikan professorin virkaan. Eläkkeelle Laurikainen jäi 1979. Virkanimike oli vuonna 1978 muutettu alkeishiukkasfysiikan professoriksi. Teoreettisen fysiikan dosentti Helsingin yliopistossa Laurikainen oli 1954–1960 ja 1979–1985.[5]

      Laurikaisen aikaansaannoksia Helsingin yliopistossa oli teoreettisen fysiikan saaminen tutkintoaineeksi 1961 ja Teoreettisen fysiikan tutkimuslaitoksen perustaminen 1964. Hänen ansiotaan oli kokeellisen hiukkasfysiikan tutkimuksen aloittaminen Suomessa CERN-yhteistyöhön tukeutuen.[3]

      Suomalaisen Tiedeakatemian jäseneksi Laurikainen kutsuttiin vuonna 1974.[6] Laurikainen oli Suomen fyysikkoseuran ja Matemaattisten aineiden opettajien liiton kunniajäsen.[2]

      Tiede, filosofia ja uskonto

      Laurikaisen tieteenfilosofiset pohdiskelut alkoivat varsinaisesti 1970-luvun puolivälissä. Vuonna 1976 Laurikainen vieraili CERNissä ja tutustui siellä Wolfgang Paulin jälkeen jättämiin papereihin, joiden vaikutus Laurikaisen ajatteluun oli suuri.

      Laurikainen kirjoitti vanhoilla päivillään toisen väitöskirjan, Science has its limits – ontological implications of quantum theory. Väitös oli tarkoitus pitää Oulun yliopistossa (Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta ei voinut ottaa väitöskirjaa käsiteltäväksi, koska Laurikainen oli jo kertaalleen tiedekunnassa tohtoriksi väitellyt) elokuussa 1997, mutta Laurikainen ehti kuolla kuukautta aikaisemmin.[3]

      Laurikainen tuli tunnetuksi myös nykyisen luonnontieteiden ja uskonnon välistä suhdetta koskevista pohdiskeluistaan,[7] joista hän julkaisi useita kirjoja.

      Hänen mukaansa käsitys, että tiede ja uskonto olisivat sovittamattomassa ristiriidassa keskenään, perustui ennen kaikkea klassisen mekaniikan mukaiseen maailmankuvaan, kun sen sijaan kvanttimekaniikka ja erityisesti siihen liittyvä determinististen lakien korvautuminen tilastollisilla laeilla oli hänen mukaansa pitkälti kumonnut vastaväitteet, joita uskontoa vastaan oli tieteen näkökulmasta esitetty."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/K._V._Laurikainen

      Tämä tarkoittaa sitä, että kun aikaisemmin kuviteltiin ja uskottiin, että on olemassa faktat ja jämptit luonnonlait, jotka mm. vaikuttavat siihen, että omena putoaa puusta alaspäin, eikä lennä ilmassa tai ylöspäin, niin jo 30-luvulta lähtien on tiedetty (deterministiset lait korvautuivat tilastollisilla todennäköisyyksillä), että tämä ei pidä paikkaansa, vaan kaikki ilmiöt ovat mahdollisia, vaikka eivät todennäköisiä.

      Laurikainen käsitteli myös aihetta, että ihminen itse pystyisi vaikuttamaan tilastollisten poikkeamien syntyyn - siis atominytimien toimintaan - siten, että ihmeiksi kutsutut ilmiö ovat mahdollisia.

    • Eiköhän pulma liene kuitenkin uskjovaisten kannalta tämä:

      MIKÄÄN tosimaailman havainto ei viittaa siihen, että uskonnot olisivat totta. Kun uskontojen pyhiä kirjoja ja tekstejä tutkitaan PUOLUEETTOMASTI, taustalta paljastuvat ihmiset tavoitteineen ja toiveineen.

      • eriasia

        Aivan oikein - uskonto normistoineen onkin aivan toinen asia kuin mistä mm. ydinfyysikko Laurikainen puhuu, ja jos laitetaan uskontonormisto ja tiede kohdilleen, niin siihen ei takuuvarmasti sisälly syntien anteeksisaamista toisen ihmisen kuolemalla, ei Jumalan henkilöitymää. Ei taivasta eikä helvettiä, eikä edes synti-sanaa.


    • Pudis55

      Ei kai tiedemiehet näe jumalaa minään mörkönä. Varmaa riemastuisivat jos löytäisivät johtolankoja jotka osoittaisivat jumalan olemassa olon. Uskovaisethan ne näkevät tieteen mörkönä joka kaataa heidän korttitalonsa.

      • paskatiedettä

        Otsikossa puhutaankin vain niistä "tiedemies"-luusereista jotka yrittävät kieltää Jumalan olemassaolon nojaten tieteeseen tai tieteen arvovaltaan. Sellaisia ovat mm. Esko valtaoja, Richard Dawkins ja edesmennyt Stephen Hawking.


      • paskatiedettä kirjoitti:

        Otsikossa puhutaankin vain niistä "tiedemies"-luusereista jotka yrittävät kieltää Jumalan olemassaolon nojaten tieteeseen tai tieteen arvovaltaan. Sellaisia ovat mm. Esko valtaoja, Richard Dawkins ja edesmennyt Stephen Hawking.

        Tieteen eikä kenenkään intresseissä ole kieltää Jumalan olemassaoloa. Mutta tiedämme toki sen, että Jumala on vain uskon asia. Jumalaa ei saada koskaan mihinkään uutisiin.


      • määrittelyasia

        Jos puhumme tieteestä ja Jumalasta samassa ketjussa, niin ihan ensimmäinen vaatimus tietysti olisi, että määriteltäisiin se, että mitä kutsutaan Jumalaksi.

        Eli se, että mikä on Jumalan määritelmä - ja mitkä kohdat pitää täyttyä, että voidaan puhua Jumalasta - kun unohdetaan esimerkiksi sellainen asia määrittelystä, että Jumala on sellainen, joka uhraa oman poikansa itse tekemänsä virheen vuoksi luoda epätäydellinen ihminen, joka sortuu Jumalan tekemään ansaan.


      • eikuulostajumalalta

        "Jumala on sellainen, joka uhraa oman poikansa itse tekemänsä virheen vuoksi, kun on luonut epätäydellisen ihmisen, joka sortuu Jumalan itsensä tekemään ansaan."

        Minusta kristinusko kaatuu tähän kohtaa jo alkumertreillä.


    • FUCKIFUUUC

      Jos jumala olisi olemassa on täysin absurdi ajatus että jumalia olisi vain yksi. Tämä on mm. kretujen ongelma, jotta he voisivat vaatia kreationismin tieteen osaksi pitäisi heidän nyt ensiksi osoittaa mikä on jumalien lukumäärä ja vasta sitten tuoda muita väitteitä julkiseen keskusteluun.

      Jokainen fiksu tietysti tietää tuon lukumäärä olevan tasan 0.

      • Raamatussa on jo useita Jumalia ja Herroja. Israelin Jumala oli sellainen, joka asui Jerusalemissa, ja jolle kannettiin kultaa, hopeaa ja lautasia, ja oli mies.

        Eräs Herra keräsi rahaa ihmisiltä heidän henkiensä sovittamiseksi.


    • kummaatiedettä

      Jos tiedemies uskoo omaan tieteellisiin selityksiinsä, niin ei hän voi olla uskontoa vastaan. Koska se, että ihmiset uskovat jumalaolentoihin tulisi pystyä selittämään tieteellisesti. Miksi kulttuurievoluutio on muovannut sattumalta ihmisestä sellaisen. Siitä pitäisi olla selkeä näkemys eikä aihetta mihinkään väittelyyn edes pitäisi olla. Mutta jos tieteessä on tässäkin kohdassa musta aukko, ei ole mitään käsitystä siitä miten sattuma muokannut ihmiset niin vahvasti uskomaan jumalolentoihin, niin silloin niitä mustia aukkoja on monissa muissakin kohden. Tiede ei silloin oikeastaan ymmärrä ihmisen kehityksestä sattumanvaraisesta kehittymisestä mitään ellei se noin selvää asiaa pysty tieteellisesti selvittämään, vaan ryhtyy sattumalta syntyneiden olentojen kanssa väittelemään ettei teidän pitäisi sattumalta olla tuollaisia.

      • Edelleen ymmärrys siitä mitä tiede on ja mitä uskonto on menee pahasti sekaisin.


      • Mitä kummaa sinä aina esität? Ei mitään järkeä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ajattelit siis löytäneesi onnen minusta

      Etkä sitä silloin sanonut. Miksi oi miksi. Olisit avannut suusi. Olisin kääntänyt vaikka minkä kiven, että oltaisiin voi
      Ikävä
      43
      3634
    2. Päivän Teemu Selänne: Köyhät ovat vastuussa köyhyydestään!

      https://www.youtube.com/watch?v=2rmgjJAJ7s8 Teemu lyö köyhää oikealla suoralla!
      Maailman menoa
      447
      3340
    3. Kiitos rakastamani,

      tämän päiväisestä toisaalla, jos tahdoit minulle sillä myös jotain viestittää. ❤️ Toivon, että nähdään vielä ja saadaan
      Ikävä
      30
      2959
    4. Nainen, olen huolissani sinusta

      Onko kaikki varmasti hyvin? Minulla on pahoja aavistuksia, mutta toivon olevani väärässä. Toivotan kaikkea hyvää sulle!
      Ikävä
      85
      2013
    5. Ollaanko me päästy

      Toisista yli vai mikä on tilanne
      Ikävä
      103
      1642
    6. Mikä siinä naisessa

      Sinua kiehtoo?
      Ikävä
      146
      1579
    7. Kello käy ja ilta pimenee

      Alkaa jo väsyttämään kovasti. 🥱 Toivottelen hyvää yötä ja kauniita unia. Oman kulla kuvatuksia. 😊💤💖💤✨💤🌌 Lokakuun
      Ikävä
      254
      1400
    8. Miksi et lähesty

      kaivattuasi jos olet kiinnostunut? Palstailu ei auta asiaa. 🤔
      Ikävä
      114
      1374
    9. Ruumisvaunut

      Ompa järjen köyhyyttä vetää ruumiskärryjä pitkin kylää ja säikytellä ihmisiä. Vain Kuhmon hoitajat tähän pystyy.
      Kuhmo
      36
      1113
    10. Seiska: Ensitreffit Anna nosti katsojien karvat pystyyn - Touhuaa tätä auton ratissa: "Älytöntä..."

      Annan käytös herättää vahvoja tunteita. Huh, huh, näyttää kyllä aikamoisen vaaralliselta touhulta auton ratissa… Lue l
      Ensitreffit alttarilla
      6
      1035
    Aihe