Djatlovin solan mysteeriä tutkitaan uudestaan

56

2531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entinen_Parablogisti

      Aikaa on kulunut jo niin paljon, että en usko tuon uuden tutkimuksen tuovan enää lisätietoja tapaukseen. Tapauksesta on liikkunut niin paljon villejä spekulaatioita, että on vaikea enää tietää mihin uskoa. Salainen asekoe voisi tietysti olla mahdollinen, Tosin ehkä asia olisi saattanut paljastua Neuvostoliiton hajottua.

      Mysteeriksi tapaus taitaa jäädä, tosin aina voi toivoa parasta.

    • hfhfgdgd
      • gdfgsdf

        Tuo valokuva on aiheesta tehdystä dokumenttielokuvasta peräisin, mutta saattaakin olla ryhmän jäsenestä otettu valokuva...ja kuvassahan näkyy etualalla lumessa jälkiä, jotka johtavat hahmon luokse.


    • dfgdfsd
    • Hyväettäkuolivat

      Ne on kuollut jo. Menkää eteenpäin.

      • ffffffffffffffff

        Varmaan veikkaat joo, koska et ole skepo. Kumma vaan, ettei jälkiä ollut tai jäänyt.
        No, tietäähän nämä mukaviisaat rajatietäjät jotka ovat pihalla todellisuudesta.


    • Uffomies

      Kun alieni tulee teltan ovesta sisään, voisi kuvitella tapahtumien kulkevan juuri noin. Pakokauhu ja puukolla uusi ulospääsy, nopeasti.

      • alieninkaa

        Juttutuokio alienin kanssa tai paleltumakuolo? Valitsisin alienin kanssa juttutuokion. Kokeneet retkeilijät pakosalle varmaan kuolemaan. Jotakin hämärää tässä on. Jokuhan sen teltan valtasi. Olishan ne muuten sinne heti palanneet.


      • Anonyymi
        alieninkaa kirjoitti:

        Juttutuokio alienin kanssa tai paleltumakuolo? Valitsisin alienin kanssa juttutuokion. Kokeneet retkeilijät pakosalle varmaan kuolemaan. Jotakin hämärää tässä on. Jokuhan sen teltan valtasi. Olishan ne muuten sinne heti palanneet.

        Niillä main oli nurkista pula. Nurkanvaltauksen sijaan teltan valtaus.
        Joko miesten tappelu naisista, tai armeijan salainen koe.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niillä main oli nurkista pula. Nurkanvaltauksen sijaan teltan valtaus.
        Joko miesten tappelu naisista, tai armeijan salainen koe.

        Totuus oli, että ne kaksi naista olivat Katariina suuren (googlettakaa) jälkeläisiä ja tappelivat miehistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totuus oli, että ne kaksi naista olivat Katariina suuren (googlettakaa) jälkeläisiä ja tappelivat miehistä.

        Ratkaisuna juoksen munasillaan korpeen ja kiipeän puuhun.


    • rähäkkä

      "Minulle selsivisi tänään uutena tietona, että ryhmä oli valokuvannut heitä seuraneen henkilön...tai kuvassa näyttää ainakin ihmiseltä;

      https://www.google.fi/search?q=dyatlov pass and pictures of strange follower&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiJvPqZmbTgAhXCxMQBHTsKCUIQ_AUIDigB&biw=1600&bih=778#imgdii=Mi_xi16amcoF9M:&imgrc=qgC8zRLo8Kb1gM:&spf=1549905849869"

      Kiinnostava kuva kylläkin, miten tuota lienee tutkittu kaikkineen, jos todistetusti liittyy tapaukseen.
      Eikö sen vuoren nimi ollut suomennettuna "älä mene sinne", onko udeltu alkuperäiskansalta, miksi vuori oli "kielletty". Lisäksi kiinnostavaa olisi tietää, että oliko vuorelle yleensä retkeilty aiemmin, vai oliko tuo ihan ensimmäisi retkiä sinne. Noilla Venäjän takamailla on vieläkin pirusti paikkoja, joilla ei ole ihmisjalka astunut juurikaan koskaan. Mitä siellä sitten voikaan olla, kryptozoogialla tietysti tuon kuvan perusteelle kiintoisaa alkaa spekuloimaan, jos alkuperä on tosi asia.

      • Rooe

        "Eikö sen vuoren nimi ollut suomennettuna "älä mene sinne", onko udeltu alkuperäiskansalta, miksi vuori oli "kielletty". "

        Käsittääkseni siellä ei ole mitään metsästettävää, elikkä hukkareissu.

        No itselläni heräsi heti kysymys että miksei ole metsästettävää. Mistä se sitten johtuu ?


      • Anonyymi
        Rooe kirjoitti:

        "Eikö sen vuoren nimi ollut suomennettuna "älä mene sinne", onko udeltu alkuperäiskansalta, miksi vuori oli "kielletty". "

        Käsittääkseni siellä ei ole mitään metsästettävää, elikkä hukkareissu.

        No itselläni heräsi heti kysymys että miksei ole metsästettävää. Mistä se sitten johtuu ?

        Aivan. Ja muitakin loogisia kysymyksiä. Jos tuulen lennättämä lumilaatta rysähtää teltan päälle ja sieltä paniikissa paetaan, niin pako loppuu lyhyeen, todettuaan tilanteen ja pian lumet pois, teltta kuntoon ja lämmittelemään. Näin ei käynyt???
        Kaksi paleltunutta puun juurella nuotiopaikalla yrittäneet kiivetä puuhun. Miksi? Ryhmä hajaantunut, vaikka kaikki tiesivät varmasti sen olevan partiovaelluksen suurin virhe niissä olosuhteissa. Jälleen miksi??
        Toiset pukeutuneita, toiset eivät??
        Joillakin (myöh rotkosta löytyneillä) oli paluumatka jo alkanut. Miksi ei kelvannut se teltan fiksaus ja yöpyminen siellä aamuun asti???
        Ja tosiaan, alkuperäiskansalla olisi varmaan perimätietona jotakin siitä vuoresta ja nimen syystä. kiinostaisi sekin kuulla.


    • rähäkkä

      "Käsittääkseni siellä ei ole mitään metsästettävää, elikkä hukkareissu.

      No itselläni heräsi heti kysymys että miksei ole metsästettävää. Mistä se sitten johtuu ? "

      Niin no, jos siellä on eläimille ravintoa, niin sitä oudompaa. Luonnossa on aina jossain "hiljaisia paikkoja", joista sitten jossain tilanteessa koetetaan tuoda jonkinlaista legendaa esille, oli se sitten totta tai tarua. Onhan näitä Suomenkin metsissä, näitä "Hiljaisia saarekkeita".
      Mahdollisesti paikka kuitenkin ollut jo vuosisatoja samanlainen, että eläimet ei liiku ja niin edelleen. Jos paikka on "kuollut", niin se myös tuo sellaista psykologista elementtiä mukaan. Kun menee luontoon moneksi päiväksi, niin on yleensäkin epämieluista retkeillä paikassa, joka "tuntuu kuolleelta", se tuo painostavan psykologisen tunnelman missä vaan. Mutta kaikkialla ei vaan ole samalla tavoin elämää. Voisiko johtua siitäkin että vuoren rinne on ympäristön eläimille vaikeampi kulkea kun ihmisen, ei eläinkään kulje vapaaehtoisesti minne vaan, se haistaa ja tuntee missä on hyvä elää ja ravintoa, jopa paljon ihmistä paremmin.

      Siinä se kysymys sitten on, että voiko joku kryptozoo - laji edes periaatteessa viihtyä paikassa, jos siellä ei esim.riistaa ole, jotain ne ennestään tuntemattomatkin lajit joutuvat elääkseen syömään.
      Tietysti voisi miettiä myös koko Djatlovin retken tarkoitusta "Kuolleseen paikkaan", vai olisi silläkin jo voinut olla jokin "salattu" tarkoitus, jota mahdollisesti menty sinne tutkimaan?? Aikamoinen tapaushan tämä edeleen on, mutta tuo kuva kyllä herätti kiinnostusta taas ...

    • rähäkkä

      Että ei "huuhaata":kaan kannatella, niin laitan vielä sellaisenkin spekulaation esille, että varsinkin Neuvostoaikaanhan ihmisiä tuolla idässä pakeni esim.Stalinin vainoja pitkälle erämaahan, "Taigan erakko" on tästä yksi tunnettu kirja. Tapaushan voisi selittyä myös sillä, että tällänen erakko on sitten luullut tulevansa paljastetuksi, tai erakkoja voi olla useita. Sillä voisi "seuraaminenkin" selittyä. Taikka sitten ei.

      Tuosta kuvasta vaan tahtoisin jotain informaatiota enemmän, että milloin se on tuotu julkisuuteen. Itse en muista aiemmin nähneeni. Voisi olla joku karvainen alkuihminen, mutta miksi naama näyttää tummemmalta?! Kun jossain kuvaa tutkittaisi, ja kerroittasi esim.onko varmasti muokkaamaton, niin voisi taasen arvelle lisää, että onjo se joku "jeti" vai mahdollisesti joku kommandopipoinen seuraaja, niin aika ihonmyötäinen asu "erakon" asuksi tosin ...

      • Star_Track

        Renny Harlinin tulkinta ei ollut ihan huono, vaikka scifiähän se olikin.
        Niistä "ulkopuolisten jälkien puuttumisesta" on mainittava sen verran, että aikaa kului ennenkuin etsijät löysivät paikan. Lunta oli satanut teltanraadonkin päälle reilusti ja tuulet tuiversi. Miten voidaan siis sanoa että ulkopuolisia jälkiä ei ollut?

        Epäilen että armeija salasi joka tapauksessa jotakin. Joko oman mokansa (pommikoe), omien miestensä hirmuteon tai sitten sen mikä on tämän palstan teema, eli ufoincidentin.

        Ei pidä unohtaa että oransseja valoja näkyi tuolloin taivaalla jotka näki toinen retkikunta ja paikallinen vuoristokansa. Tuskin jetit matkustaa oransseilla valoilla.


      • jetiteoreetikko

        Tämä nyt vaan on tällainen scifi heitto, mutta mitä jos isojalat ovat ufolaisten lemmikkejä tai työmuurahaisia, jotka ne laskee joskus maahan hurvittelemaan kylmiin oloihin joissa ne viihtyy? Niillä kun on taito kadota sitten kun niitä aletaan etsimään.


    • Anonyymi

      https://retkilehti.fi/retken-jutut/voiko-pelkoon-kuolla/

      Retkilehden juttu vuodelta 2016 Djatlovin sola -aiheesta.
      Mielestäni muutamia hyvin kohtia, kuten:

      "Zolotarjovin kaulassa roikkui yhä kamera, jonka filmi oli tuhoutunut. Miksi mies hylkää telttansa, mutta ei kameraansa? Mitä niin tärkeää filmille tallentui, että se piti kuljettaa mukana? Retkikunnan muut kamerat oli jätetty telttaan."

      Kun Krivoništšenkon kameran ruudussa 33 oli "outo valonlähde – aivan kuin taivaalta putoava tulipallo", niin jättäähän se kysymyksen, että jos Zolotarjovin tuhoutuneessa filmissä olisikin ollut jotain lisävalaistusta tähän valonlähteeseen, jos ei tuota ruutua 33 ole pystytty selittämään muuten.
      En muuta muista, että olisin tuota ruutua 33 missään kuvissa tapauksesta nähnyt, löytyyköhän se jostakin??

      Ehkä kuitenkin todennäköisin selitys tapahtumille lienee tämä:

      "Donnie Eichar esittää vuonna 2013 ilmestyneessä kirjassaan Dead Mountain mielenkiintoisen teorian haastateltuaan useita tutkijoita. Retkikunta oli vahingossa pystyttänyt telttansa paikkaan, joka altisti heidät harvinaiselle luonnonilmiölle. Vuoren huipun yli puhaltanut myrsky olisi voinut saada aikaan Kármánin pyörreratana tunnetun ilmiön, jossa syntyy voimakkaita tuulenpyörteitä. Niiden aiheuttama ääni olisi vastannut ohi kulkevaa tavarajunaa. Lisäksi pyörteet olisivat todennäköisesti saaneet aikaan myös kuuloalueen alapuolelle jääviä infraääniä. Niiden vaikutukset tunnetaan huonosti, mutta yhdessä kokeellisessa tutkimuksessa osoitettiin, että infraäänet saavat aikaan levottomuutta, pahoinvointia, kylmiä väreitä, surua, hermostuneisuutta ja silkkaa pelkoa. Kun keho aistii jotain, mitä korva ei kuule, syntyy aavemaisia kokemuksia."

      Ja jos perivenäläiseen tapaan vähän vodkaa vaikka tuli illan aikana otettua, niin joukkohysterian selitys "outojen äänien" kautta voisi olla hyvinkin todennäköinen.

      Ei tapauksen outoudesta pääse mihinkään, mutta kovasti mietityttää, että jos jokin uhka oli teltan luona, niin miksi ei kirveitä ja puukkoja otettu teltasta mukaan, ja miksi sitten kuviteltiin että oltaisiin muka turvassa muutaman hengen ryhminä siellä täällä?!
      Saati sitten että risuista kyhätyssä hätämajoitteessa oltaisiin sen enemmän turvassa kuin teltassakaan. Ja jos joku "oikea taho" olisi sen uhkan takana ollut, niin nuotiota nyt ei ainakaan olisi kannattanut kyhätä huomatuksi tulemisen vuoksi.
      Lisäksi jos uhka olisi oikeasti ollut "fyysinen", niin jotain jälkiä kuten verta, tai jo joku ruumiskin olisi varmasti löytynyt siitä revityn teltan välittömästä läheisyydestä. Sikälikin tuo Kármánin pyörrerata on kenties paras selitys tarinalle, vaikka voihan olla, että joku valoilmiökin on sitä aiemmin havaittu.

      • Anonyymi

        Kokeneet retkeilijät ei hylkää telttaansa ja lämpimiä vaatteitaan paniikinomaisesti tuulenpyörteen takia, koska on oletettavaa että se tuuli ja "kummitusääni" on vielä ikävämpi juttu siellä ulkopuolella.
        Tutkimuksien mukaan eivät olleet kännissä ja vaikka olisivatkin, niin vodkahan vain parantaa pelkojen sietokykyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokeneet retkeilijät ei hylkää telttaansa ja lämpimiä vaatteitaan paniikinomaisesti tuulenpyörteen takia, koska on oletettavaa että se tuuli ja "kummitusääni" on vielä ikävämpi juttu siellä ulkopuolella.
        Tutkimuksien mukaan eivät olleet kännissä ja vaikka olisivatkin, niin vodkahan vain parantaa pelkojen sietokykyä.

        Kokenut retkeilijä voi tehdä mitä tahansa, jos hän sekoaa.


    • Anonyymi

      Joopa joo, kuultu on monesti, että "kokeneet retkeilijät" ei sitä ja tätä. Kokeneille retkeilijöille on vaan sattunut vaikka mitä. Monesti esim.kokeneet retkeilijät ovat eksyneetkin, ja löydetty sitten joskus, ja vaikka mitä muuta, mitä ei "Pitäisi" sattua.

      Jos niitä ääniä ei vaan ihmisen kuulo havaitse, niin ne "tuntemukset" tulee sitten vähitellen ja alitajunnan tm.kautta. Kun ollaan ihan oudolla seudulla, niin se varmasti vaan vahvistaa niitä tuntemuksia silloin.
      Ja alkoholin vaikutus nyt voi myös lisätä aistimusten vaikutusta. Mutta ei se nyt niin oleellinen kai ole. Kyllähän nuo sen ajan tutkimukset jättää useita kysymyksiä, joita voisi täsmentää, jos vielä olisi jotenkin siis mahdollista niitä tutkia.

      Mutta suoraan sanoen infraäänet on (mielestäni) paras selitys monessakin mielessä tässä oudossa tapahtumasarjassa. Tietysti se jättää silti pienen kysymysmerkin, että miten se olisi yksinomaan saanut kaikissa jäsenissä aikaa oudon joukkohysterian. Ehkä ryhmä oli vaan tarpeeksi tiivis ja tarpeeksi väsynyt, että kynnys käsitellä "outoja ja epämääräisiä" tuntemuksia oli liian alhainen?!?

    • Anonyymi

      Edellä olevat ovat turhan tuttuja selityksiä.
      Nyt pitäisi tuoda esiin paljon jännittävämpiäkin !
      Keissin tulisi jäädä elämään Roswellin tavoin !

      • Anonyymi

        Jännin uusi selitys on nyt se, että joku sekosi teltassa ja ajoi porukat mäelle. Tämä ei ole kyllä kovin mystinen teoria, joten tuskin saavuttanee suurta suosiota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jännin uusi selitys on nyt se, että joku sekosi teltassa ja ajoi porukat mäelle. Tämä ei ole kyllä kovin mystinen teoria, joten tuskin saavuttanee suurta suosiota.

        ...ja meni itsekin paleltumaan metsän laitaan joutessaan eikä uskaltanut palata teltalle?

        Infraäänien osuudesta ei ole mitään todisteita ja näin ei ole koskaan tapahtunut missään, joten se on yksi huonoimmista selityksistä. Kenties huonoin. On tietenkin myös mahdollista että suomalainen Dingo-orkesteri harjoitteli uusia kappaleitaan vuorenrinteelle perustetussa studiossa.


      • Anonyymi

        Olet oikeassa !
        Djatlov on syrjäistä aluetta.
        Jos sinne saataisiin ufocafe Roswellin tapaan, niin tulisi
        turismiinkin vauhtia näille ” raukoille rajoille ! ”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...ja meni itsekin paleltumaan metsän laitaan joutessaan eikä uskaltanut palata teltalle?

        Infraäänien osuudesta ei ole mitään todisteita ja näin ei ole koskaan tapahtunut missään, joten se on yksi huonoimmista selityksistä. Kenties huonoin. On tietenkin myös mahdollista että suomalainen Dingo-orkesteri harjoitteli uusia kappaleitaan vuorenrinteelle perustetussa studiossa.

        Älä nyt heti unohda, että hän sekosi. Miten hän olisi voinut toimia järkevästi missä logiikka?


    • Anonyymi

      Tuskinpa oikeasti tälle(kään) keissille on jännää selitystä. KGB olisi osannut listiä porukan, siten että oli näyttänyt vaikka yhtä oudolta kuin näytti. Mutta toisaalta KGB olisi luultavasti estänyt koko retken, jos alueella jotain oli mitä ei saanut nähdä, ettei porukkaa olisi tarvinnutkaan listiä.

      No sitten on joku "hullu erakko", miksi sitä olisi noin iso porukka pelästynyt. UFOt ei ole (väitetystikään) käyneet koskaan kai retkikuntia listimään. Ehkä perusteltavin olisi oudoista - selityksistä joku Isojalkan - tyylinen kryptozoolaji (Miksi sitä Venäjällä nyt kutsuttiin?!), mutta se olisi jättänyt jäljet, joita ei ylimääräisiä ollut. TIetysti joku lentävä laji tai "Pieni UFO", joka jahtasi porukkaa??!

      No uskokoon kuka mitä tahtoo. Itsellä infraäänet ehdoton ykkönen, vaihtoehtoma mitä todella tapahtui. Kakkosena KGB ja jonka ansioista jäljet peitettiin jostain syystä tässä näin oudolla tavalla. Ja kolmonen nyt on jo heitettävä arvalla.
      Toki outoja selityksiä porukka hakee, kun jalkahiet on haettava jostain villeistä jutuista, mutta hei: opetelkaa tekemään niitä oikeinta töitä, niin hormonitasot nousee ilmankin, ja jotain hyödyllistä saatte myös aikaa, turhan spekuilun sijaan !!

    • Anonyymi

      Saattaahan tässä olla kyseessä jostain samasta kuten esim. Norjan Hessdaalenissa.

      Jos teltta olisi pystytetty alueelle mikä loisi valoilmiöitä kuten Hessdaalenissa niin tuskinpa paljoa tarvittaisiin kun paniikki olisi valmis.
      Ilmiötä kenenkään tuntematta, yksikin ihminen loisi käytöksellään pakokauhua porukkaan niin että se leviäisi ja lopputulos olisi nähtävillä kyseisellä tavalla.

      Mitä ihmiselle tapahtuu jos joutuu tuollaisen Hessdaalenin valon sisälle. Käykö käry vai mikä. Käsittääkseni joidenkin naama väitetään punottaneen oudosti.
      Jos toiset näkevät että yksi käryää valon sisällä niin vaihtoehdot ovat vähissä. Jos syttyisi vielä useampi valo samanaikaisesti niin minnes menet.

      Alueella ei ole riistaa (jonka totesin jo aikaisemmin) eikä sen vuoksi asukkaitakaan.
      Mielestäni tämä kertoo jonkinlaisesta ajoittaisesta luonnonilmiöstä mitä luotokappaleet välttelevät.

      • Anonyymi

        Ne välttelee nälkää ne luontokappaleet koska noilla seuduilla ei ole mitään syötävää. Samasta syystä sinä välttelet kävelemistä Saharan poikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne välttelee nälkää ne luontokappaleet koska noilla seuduilla ei ole mitään syötävää. Samasta syystä sinä välttelet kävelemistä Saharan poikki.

        Mitä sinä Saharaa tähän vedät. Tuo sola on ihan metsien ympäröimä ainakin Google Mapsistä katsottuna. Samoilla leveyspiireillä esim. Tampereen kanssa.
        Vertaatko Tamperettakin Saharaan jos alueelta riista loppuu.
        Jostakin niitä asioita pitää lähteä tutkimaan jos niitä vastauksia ei helpolla löydy.

        Eläimet yleensä kuulevat infraäänet ja tottuvat niihin. Mielestäni paikassa on oltava jotain sellaista mihin tottuminen ei auta vaan on viisainta vältellä koko paikkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinä Saharaa tähän vedät. Tuo sola on ihan metsien ympäröimä ainakin Google Mapsistä katsottuna. Samoilla leveyspiireillä esim. Tampereen kanssa.
        Vertaatko Tamperettakin Saharaan jos alueelta riista loppuu.
        Jostakin niitä asioita pitää lähteä tutkimaan jos niitä vastauksia ei helpolla löydy.

        Eläimet yleensä kuulevat infraäänet ja tottuvat niihin. Mielestäni paikassa on oltava jotain sellaista mihin tottuminen ei auta vaan on viisainta vältellä koko paikkaa.

        Okei okei sovitaan että lumiset vuoret on eläinten lempipaikkoja ja siellä olisi myyriä, kettuja ja kirahveja pilvin pimein jos siellä ei olisi ultraääniä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinä Saharaa tähän vedät. Tuo sola on ihan metsien ympäröimä ainakin Google Mapsistä katsottuna. Samoilla leveyspiireillä esim. Tampereen kanssa.
        Vertaatko Tamperettakin Saharaan jos alueelta riista loppuu.
        Jostakin niitä asioita pitää lähteä tutkimaan jos niitä vastauksia ei helpolla löydy.

        Eläimet yleensä kuulevat infraäänet ja tottuvat niihin. Mielestäni paikassa on oltava jotain sellaista mihin tottuminen ei auta vaan on viisainta vältellä koko paikkaa.

        Niin ja diplomaatteja siellä olisi tosi paljon ilman ultraääniä. Ne olis teltoissa ja söisi niitä kirahveja ja gasellipurilaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okei okei sovitaan että lumiset vuoret on eläinten lempipaikkoja ja siellä olisi myyriä, kettuja ja kirahveja pilvin pimein jos siellä ei olisi ultraääniä.

        Mielestäni infraäänet eivät selitä tapahtunutta.
        Muutitte infraäänet ultraääniksi johon en ota kantaa.


    • Anonyymi

      "Infraäänien osuudesta ei ole mitään todisteita ja näin ei ole koskaan tapahtunut missään, joten se on yksi huonoimmista selityksistä."

      Kun ne on vaikea todentaa, niin ei voi sanoa, ettikö olisi tapahtunut. Voi olla tapahtunut oikeanlaisissa olosuhteissa monessakin paikkaa. Mutta ei nekään pakosta joka paikassa samanlaista hysteriaa loisi.
      Vähän tietoahan niistä on, pitäisi varmaa mennä paikan päälle jonkun ryhmän taas ensi talvena, ja mittalaitteitten kanssa, että minkä taajuuden ääniaaltoja siellä voi tuulesta syntyä.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Naapurikin kuuli ääniä seinän pistorasiasta ja tuli minulle valittamaan väittäen, että huutelen hänelle rivouksia sieltä keskellä yötä. Hänen poikaystävänsä oli kuitenkin joku korkeasti sivistynyt olio Siriuksesta tai sieltä päin.
        Ei tarvitse olla edes diplomaatti tai kgb:n agentti kuullakseen outoja!


    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/59932ee5-85ef-4ca7-9ba9-06ca381d9f09

      Venäjällä jatketaan solan tapahtumien tutkimusta. Pari otetta jutusta:

      "– Djatlovilla oli ruhjeita kasvoissaan, voisimme olettaa, että hän oli kaatunut lumeen kasvot edellä. Hänen jalkansa oli sidottu yhteen ... – Hänellä oli myös sellaisia vammoja, jotka näyttäisivät osoittavan hänen taistelleen jotain vastaan ..."

      Tälläista juttua Djatlovin jalkoje sitomisesta en muista ennen lukeneeni. Tosin tuossa jutussahan lukee myöskin, että "alkuperäinen tutkimusraporttikin on ”vapautettu” arkistosta, joskin siitä on poistettu tietoja."
      Ehkä tämä jalkojen sitominen on sitten sitä uutta tietoa, mitä lienee sitten se, joka on edelleenkin julkistetusta tutkimuksesta poistettua?!

      "Osalla uhreista oli myös palovammoja, jotka nekin olivat hyvin outoja, kertoo Sungorkin.

      – Mies, jolla oli irti purtu sormi suussaan, oli varmasti kuollut tuskissaan, miksi hän muuten olisi purrut omaa sormeaan. Hänellä oli palovammoja jaloissaan, mutta ne olivat sellaisia, että hänen on täytynyt olla ripustettuna tulen yläpuolelle. Sanoisin, että tämä on vähintäänkin erikoista."

      Kyllähän tämä entisestään kuulostaa yhä erikoisemmalta, mitä enemmän ilmeisesti tapauksen tutkimusta tuodaan sensuroimattomana julkisuuteen. Jos jotkut on menneet järjiltään ja kiduttaneet toisiaan, niin luulisi olleen helposti pääteltävissä ne jotka on lopulta joutuneet myös tappamaan itsensä.
      Tai sitten ne pitää olla kuitenkin ne, jotka sieltä rotkon alta löytyivät?!

      • Tuollainen urheilullinen / toverillinen retkikunta hitsaantuu yhteen kuin sotilasjoukkue. Tuetaan toinen toisiaan ja autetaan heikompia. Kaveria ei jätetä.

        Mikä tai kuka ikinä kimppuunsa kävi niin se on oltava ulkopuolinen. He kaikki eivät voineet seota oikein mistään järjellisestä syystä tuossa määrin.

        Sitten taas se ulkopuolinen tekijä keskellä ei mitään? Mitä se teki siellä? Ei ruokaa, ei asumuksia, ei mitään. Kuka ihminen tai ihmisjoukko lähtee varta vasten tuonne autioille vuorille talvella hyökätäkseen retkikunnan kimppuun? Eihän siinäkään ole mitään järkeä.

        Ketään kuolleista ei kaiketi ollut ammuttu eikä puukotettu, jotka nyt on ne tyypillisimmät tavat ihmiselle päästää toiset hengestään.

        Jos hyökkääjillä oli aseet niin he tyytyivät vain uhkailemaan niillä, joka kuulostaa taasen oudolta. Heitä tarvisi sitten olla useita, koska yksi aseistettukaan ihminen ei pystyisi saamaan noin paljon aikaan yksinään.

        Pakenijoiden annettiin paeta. Heitä ei ammuttu. Heille tehtiin osalle outoja juttuja ja osalle ei oikein mitään. Annettiin vain paleltua ja he eivät uskaltaneet tai voineet palata teltalle suojaan kylmyydeltä.

        Venäläiset sotilaat eivät olisi toimineet noin, jos kyseessä olisi ollut pieleen mennyt asekoe tai vahinko, jossa sivulliset olisi joutuneet uhreiksi. Sotilaat olisivat kylmästi surmanneet heidät asein, piilottaneet ruumiit ja hävittäneet tavarat.

        Jäljelle jää se uskomattomin vaihtoehto. Heidän kimppuunsa ei käynyt ihminen eikä eläin. Se oli jokin muu. Lumimies? Jeti? Alien? Jokin joka tapauksessa.


      • Anonyymi
        Helläkoukku kirjoitti:

        Tuollainen urheilullinen / toverillinen retkikunta hitsaantuu yhteen kuin sotilasjoukkue. Tuetaan toinen toisiaan ja autetaan heikompia. Kaveria ei jätetä.

        Mikä tai kuka ikinä kimppuunsa kävi niin se on oltava ulkopuolinen. He kaikki eivät voineet seota oikein mistään järjellisestä syystä tuossa määrin.

        Sitten taas se ulkopuolinen tekijä keskellä ei mitään? Mitä se teki siellä? Ei ruokaa, ei asumuksia, ei mitään. Kuka ihminen tai ihmisjoukko lähtee varta vasten tuonne autioille vuorille talvella hyökätäkseen retkikunnan kimppuun? Eihän siinäkään ole mitään järkeä.

        Ketään kuolleista ei kaiketi ollut ammuttu eikä puukotettu, jotka nyt on ne tyypillisimmät tavat ihmiselle päästää toiset hengestään.

        Jos hyökkääjillä oli aseet niin he tyytyivät vain uhkailemaan niillä, joka kuulostaa taasen oudolta. Heitä tarvisi sitten olla useita, koska yksi aseistettukaan ihminen ei pystyisi saamaan noin paljon aikaan yksinään.

        Pakenijoiden annettiin paeta. Heitä ei ammuttu. Heille tehtiin osalle outoja juttuja ja osalle ei oikein mitään. Annettiin vain paleltua ja he eivät uskaltaneet tai voineet palata teltalle suojaan kylmyydeltä.

        Venäläiset sotilaat eivät olisi toimineet noin, jos kyseessä olisi ollut pieleen mennyt asekoe tai vahinko, jossa sivulliset olisi joutuneet uhreiksi. Sotilaat olisivat kylmästi surmanneet heidät asein, piilottaneet ruumiit ja hävittäneet tavarat.

        Jäljelle jää se uskomattomin vaihtoehto. Heidän kimppuunsa ei käynyt ihminen eikä eläin. Se oli jokin muu. Lumimies? Jeti? Alien? Jokin joka tapauksessa.

        Venäläinen versio lumimiehestä olisi jokseenkin käynyt vielä ennen. Mutta osaisiko se sitoa ihmisen jalat yhteen tai käristään toisen jalkoja nuotiolla?!
        Tämä uusin avattu tieto oikeastaan kumoaa sen, että joku kryptozoo olisi kyseessä.
        Tai sitten on ollut lumimieskin fiksumpaa sorttia.

        Tässä vaan tuntuu, että Venäjällä tiedetään jotain (tarkoitan siis sitä mikä noista raporteista edelleen sensuroitu)tästä jutusta. Lähinnä tulee mieleen (jossain määrin) ne "karjan silpomisen" yms.,joita jossain on väitetty uffojen tekemiksi. Tai jokin "pakottava voima", joka ison ja kuten "Helläkoukku" totesit yhteenhitsautuneen joukon saa niin ison hysterian otteeseen, että he tekevät toisilleen julmuuksia, jotka nekin ovat "epärationaalisia".

        Mietityttää tuokin Djatlovin jalkojen sitominen. Jos hän olisi ollut nukkumassa, ja joku on sitonut jalat yhteen?! Herännyt ja taistellut vastaan. Mahdollisena taistelijaluonteena viiltänyt teltan auki, jotta saa tilaa taistella vastaan, ja sitten kaadettu tai kaatunut.
        Vaikea edelleenkään kummoisia teorioita rakennella. Ainoa mikä tuntuu selvältä, että "epärationalinen voima" on ollut tapauksen takana. Miten kaikki sitten kuolivat, ja niin eri tavoilla vielä?! Ensin varmasti tapahtui jotain, mutta mikä aiheutti sen, että kaikki ikäänkuin panikoituivat, ja vielä henkensä menettäen?! Tuntuu uskomattomalta ...
        Tai ehkä luonnonolot, kuten pimeys, mahd.infraäänet, ja oleskelu kaukana erämaassa olivat osaltaan altistamassa jollakin oudolle, psykosomaattiselle voimalle, tai pikemminkin hysterialle. Vaikea sanoa.

        No, sen toivoisin, että jos joku joka venäjää kohtuullisessa määrin osaa, niin voisi etsiä netin syövereistä, että mitä muuta uutta ne uudet asiakirjat on nyt tästä jutusta paljastaneet, kuin mitä tuossa Iltalöpön jutusta ilmenee ?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäläinen versio lumimiehestä olisi jokseenkin käynyt vielä ennen. Mutta osaisiko se sitoa ihmisen jalat yhteen tai käristään toisen jalkoja nuotiolla?!
        Tämä uusin avattu tieto oikeastaan kumoaa sen, että joku kryptozoo olisi kyseessä.
        Tai sitten on ollut lumimieskin fiksumpaa sorttia.

        Tässä vaan tuntuu, että Venäjällä tiedetään jotain (tarkoitan siis sitä mikä noista raporteista edelleen sensuroitu)tästä jutusta. Lähinnä tulee mieleen (jossain määrin) ne "karjan silpomisen" yms.,joita jossain on väitetty uffojen tekemiksi. Tai jokin "pakottava voima", joka ison ja kuten "Helläkoukku" totesit yhteenhitsautuneen joukon saa niin ison hysterian otteeseen, että he tekevät toisilleen julmuuksia, jotka nekin ovat "epärationaalisia".

        Mietityttää tuokin Djatlovin jalkojen sitominen. Jos hän olisi ollut nukkumassa, ja joku on sitonut jalat yhteen?! Herännyt ja taistellut vastaan. Mahdollisena taistelijaluonteena viiltänyt teltan auki, jotta saa tilaa taistella vastaan, ja sitten kaadettu tai kaatunut.
        Vaikea edelleenkään kummoisia teorioita rakennella. Ainoa mikä tuntuu selvältä, että "epärationalinen voima" on ollut tapauksen takana. Miten kaikki sitten kuolivat, ja niin eri tavoilla vielä?! Ensin varmasti tapahtui jotain, mutta mikä aiheutti sen, että kaikki ikäänkuin panikoituivat, ja vielä henkensä menettäen?! Tuntuu uskomattomalta ...
        Tai ehkä luonnonolot, kuten pimeys, mahd.infraäänet, ja oleskelu kaukana erämaassa olivat osaltaan altistamassa jollakin oudolle, psykosomaattiselle voimalle, tai pikemminkin hysterialle. Vaikea sanoa.

        No, sen toivoisin, että jos joku joka venäjää kohtuullisessa määrin osaa, niin voisi etsiä netin syövereistä, että mitä muuta uutta ne uudet asiakirjat on nyt tästä jutusta paljastaneet, kuin mitä tuossa Iltalöpön jutusta ilmenee ?!

        "Miten kaikki sitten kuolivat, ja niin eri tavoilla vielä?!"

        Mitenkäs muuten on, onko näissä se paleltuminen ollut se virallinen kuolinsyy, tai sellaisena pidetty?! Tai onko sitä mitenkään edes määritelty?! Vammojahan oli eri tasoisia, mutta oliko yhdelläkään edes kuolettavina pidettyjä vammoja oikeasti!?


    • Anonyymi

      "Retkeilijöiden tappamisesta on syytetty myös alueella asuvaa alkuperäiskansaa. Mutta he eivät ole talvella siellä, missä retkeilijät kohtasivat kuolemansa, vaan he tulevat sinne vasta kesällä metsästämään kauriita."

      Tämä yksityiskohta tuossa jutussa on toisin kuin monesti väitetty. Eli että sola oli niin "kuollut", että siellä ei liikkuisi eläimiäkään. Mutta silti tuossa kerrotaan, että alkuperäiskansa metsästää siellä kauriita.
      Ja jos siellä kesäisin löytyy kauriita, niin voi siellä talvellakin riistaa olla. Ja myöskin sitä kautta vaikka metsästäjiä, taikka muita erakkoja liikkua.

      • Anonyymi

        Mitä pahaa retkeilijät olisi tehneet alkuperäiskansalle, jotta heitä piti jahdata ja kiduttaa? Hehän olivat vain retkellä ilman aikomusta metsästää tai tehdä mitään koiruuksia. Mitä erakko tekisi tuolla? Miksi erakko olisi pähkähullu murhaaja ja mitä hän voisi isommalle joukolle?
        Kauriit menevät talvella laaksoihin jossa niille on ravintoa. Vuoret on syvän lumen peitossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä pahaa retkeilijät olisi tehneet alkuperäiskansalle, jotta heitä piti jahdata ja kiduttaa? Hehän olivat vain retkellä ilman aikomusta metsästää tai tehdä mitään koiruuksia. Mitä erakko tekisi tuolla? Miksi erakko olisi pähkähullu murhaaja ja mitä hän voisi isommalle joukolle?
        Kauriit menevät talvella laaksoihin jossa niille on ravintoa. Vuoret on syvän lumen peitossa.

        Kyllähän Venäjällä Stalinin vainoja muun muassa pakeni jotkut erämaahan, mikä nyt olisi historian sen aikaisuuden tiedostaen jokseenkin ymmärrettävää. Miten sitten luulisit että Stalinin ajan Venäjällä vainottu erakko voisi käyttäytyä, jos mikä tahansa epämääräinen joukko tunkeutuisi hänen reviirilleen, ja ajatuksena olisi, että lahtaamaan hänet?!

        Okei, onhan sekin epäuskottavaa, että varsinkaan yksinäinen erakko tuon kaiken olisi aikaan saanut. Ja muiden kuin retkikuntalaisten jälkiä ei (nykyisen julkistetun tiedon valossa) ole paikalla ollutkaan ...


    • Anonyymi

      "Mitä pahaa retkeilijät olisi tehneet alkuperäiskansalle, jotta heitä piti jahdata ja kiduttaa?"

      Pyritty aina näihin päiviin asti yhdenmukaistamaan Venäläisiksi, ja samalla ryövätty luonnonvarat. Ei siinä muuta paljon tarvitsekaan. Vaikka selkkauksia TIEDETÄÄN Venäjällä olevan alkuperäiskansojan kanssa varsin vähän, niin kyllähän monilla seuduilla on koviakin sisäisiä jännitteitä, joista lehdissäkään ei saa oikein tänäkään päivän kirjoittaa, saati tuolloin.
      Eli syitä varmasti (ainakin teoriassa) olisi paljon. Käytännöstä en sitten tiedä, koska ulkopuolisiten ihmisten jälkiä ei edelleenkään kerrottu löydetyn.

      • Paradoksit tekee tästä juurikin omituisen tapauksen.

        Kahdella vai kolmella oli niin pahoja vammoja että sellaisia saattoi lääkäreiden mukaan tulla vain esim pahassa autokolarissa. Rintakehät oli painuneet selkärankaan kiinni. Sellaista ei tutkijoiden mukaan voi tapahtua putoamalla muutaman metrin matkan lumeen.

        Jalkojen sitomiselle voisi olla selityksenä se että sillä on koetettu estää paleltumat. Jalat ovat lämmittäneet toinen toistaan. Sitten on saatu tuli aikaiseksi ja paleltumassa olevat jalat tupattu tunnottomina nuotioon?

        Vieraiden jalanjälkien puuttumisesta maininta on hieman kyseenalainen, koska teltta löydettäessä oli lumen peitossa. Siellä oli siis satanut lunta tai ainakin tuuli oli liikutellut lunta. Siellä olisi siis voinut olla ulkopuolisia ja heidän jäljet olisi peittyneet?

        Ufomaista mysteeriä lisää se että alueella kerrotaan nähdyn oransseja valopalloja samoihin aikoihin.

        Olisiko tässä sellainen yhdistelmä kyseessä, että armeija teki kokeitaan, retkeläiset sattuivat olemaan paikalla, vuoristolaiset ärtyivät armeijan kokeista ja kostivat ne retkeläisille?


    • Anonyymi

      Ihan hyviä pohdintoja "Helläkoukku", itsekin ole joskus pohtinut sitä, että miten varmoja tosiaan on voitu olla, että ulkopuolisia jälkiä ei ole, kun aikaa retkikunnan löytämiseen kuitenkin kului varsin kauan.
      Ja mitähän tosiaan piilee siinä materiaalissa, jota noista tutkimuksista Venäjällä vieläkin on sensuroitu?!

    • Anonyymi

      Noista vammoista sen verran, että kyllähän parista metristäkin pudotessa voi tulla pahoja vammoja, jos esim.putoaa luonnottomassa asennossa, ja vaikkapa putoaa suoraan rintakehä edellä johonkin kovaan.
      Tämän joku voi vaikka havainnollistaa hyppäämällä omakotitalon katolta suoraan rinta edellä, jota en suosittele missään tapauksessa. Mutta vaikka omakotitalon katolta lunta pudottelijat on monesti katkaisseet jalkansa, muistan että pari talve sitten Suomessa kuolikin joku vastaavassa tilanteessa, vaikka lumi on alla. Kyllä väittäisin siis, että parista metristä pudotessa voi pahat vammat saada, jos putoaa "väärin", yleensähän putousta koetetaan pehmentää, ja pudota nk.luonnollisessa asennossa, jotta pahoja vammoja ei tulisi. Oliko näin sitten Djatlovin "hysteriassa"?! Varmoja siitä ei kai voida ainakaa nolla ?!

      • Anonyymi

        Sukulaiseni putosi kattotalkoissa neljästä metristä kattotiilikasan päälle kylki edellä. Ilmat lähti pihalle mutta ei murtumia missään. Rintakehän sisäänpainuminen tarvii 200kmh törmäysnopeuden. Se ei ole mahdollista lihasvoimin.


      • Anonyymi

        Lennin fillarin tangon yli rintakehä edellä asfalttiin. Kuulin rusahduksen ja ajattelin nyt tuli pitkä sairaalakeikka. Ei mitään, ei mitään kipua jäänyt. Olin hyvin yllättynyt. Selassä oli vielä 5 kg reppu. Punttia tehnyt iät. Oli kylläkin talvi ja toppatakki.


    • Anonyymi

      Kyllähän tuo vaikuttaisi eniten lumivyöryn aiheuttamalta onnettomuudelta.

      En jaksanut varmistaa jokaista yksityis kohtaa, mutta oma teoria:

      Lumivyöry.
      Paniikissa ulos. Eksyvät pimeässä.
      Osa loukkaantuu vakavasti lumivyöryssä, osalla ei pahempia vammoja.
      Ne joilla on vaatteita, antavat ne pahiten loukkaantuneille.
      Pahiten loukkaantuneille kaivetaan suojatunneli.

      Vammoitta säilyneet tekevät nuotion. Osa jää pitämään valkeaa yllä.
      Osa yrittää paikallistaa telttaa.

      Olosuhteet kuitenkin niin vaikeat, että tehtävä mahdoton.

      Tässäkin on kuitenkin aukkoja. Kuten miksi teltta on paikoillaan, jos tuli lumivyöry? Ehkä pahin lumivyöry ohitti teltan. Pimeässä kuitenkin vaikea sanoa miten iso lumivyöry oikeasti on.

      Vaatteen tai vaatteiden radioaktiivisuus tullut niihin jo ennen retkeä.
      Eläimet aiheuttaneet mm. silmä- ja kielivammat.

    • Anonyymi

      Identtinen tapaus Bodomin kanssa paitsi sieltä jäi muuta henkiin.

    • Anonyymi

      Susiteorian kumoaa se että ketään ei ole purtu eikä syöty. Sudet olisi vetäneet naamariin koko jengin. Ne ei luovuta.

    • Anonyymi

      Jos vodkapäissä tuli tappelu naisista, niin outo järjestys. Pukeutuneimmat kauimpana "rotkoon pudonneet". Ja mitä se nuotiota yrittänyt kalsarikaksikko oli välillä puuhunkin paennut? Ja miksei edes tappelun voittajat jääneet teltalle. Jos jotkut jäljistä päätellen olivat kuollessaan jo palaamassa teltalle, niin miksei se kalsarikaksikko. Ja kun ei ulkopuolisten jälkiä näkynyt, niin tappelu oli ollut vain ryhmän sisäinen. Vodkapäissäänkin noin kokenut porukka ymmärsi varmasti, mitä niissä olosuhteissa seuraa jos homma tyritään noin pahasti. Kun eivät sikäläiset arkistot ole "mainilan laukauksistakaan" auenneet, Niin ei meidän elinaikana sekään, mitä asetta se puna-armeijan huippusalainen ryhmä siellä kokeili. Usealta suunnaltahan oli nähty jotain outoja valoja niihin aikoihin.

      • Anonyymi

        Siperian suunnalla on nähty todella hämäriä "hakuvaloja" jotka tuntuvat reagoivan katseeseen. En jaksa etsia tarkkoja tapauksia mutta joskus on tullut metsänvartijan ja kaivoksen vartijan tapaus. Molemmat huomanneet oudon etsintä valon maastossa keskellä erämaata.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4435
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      242
      2196
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1620
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1423
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      277
      1256
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1117
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1074
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1065
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      969
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      953
    Aihe