Koneessa kerran

Kauhujen-lento

Tapahtui lennolla Bangkokiin marraskuussa 2017, kertaan tarinan opettavaisena siitä minne ei kannata matkustaa.

Istuttiin jo koneessa kun kapteeni Kukkonen kuulutti että odotamme vielä muutamaa matkustajaa. Kohta sieltä tulikin 4 ilmiselvästi nousuhumalassa olevaa kuusvitosta epäsiistiä pönäkkää ukkoa ja uskokaa tai älkää, niin yhdellä oli hihaton verkkopaita ja bermuda-shortsit jalassa! Äijä oli niin karvainen (paitsi päästään) että ne karvat tunki verkkopaidan läpi ja olkapäissä oli röökiaskin kokoiset mättäät. Lentoemännät vetäytyi penkkien väliin kauhun vallassa tieltä pois.

Yksi oli tällännyt suorat housut joiden lahkeet oli kääritty trooppiseen ilmastoon sopiviksi puoleen pohkeeseen ja kauluspaitaan, josta oli mahan kohdalta pari nappia auennut kun paita oli kolme kokoa liian pieni. Paita oli selästä likomärkä hiestä. Mukana oli kahdella tax free myymälän pussit ja yhdellä repaleinen putkikassi. Yksi kysyi toisilta joko voi pullon avata.
Nenissään kiersi kaikilla hyvin veri kuin petteri punakuonolla.

Juttelivat kovaan ääneen että "Reme" hakee heidät lentokentältä Hua Hiniin ysiltä ja miettivät että aikaa jää hyvin vaikka kone on myöhässä. Ehtivät kuulema ottaa vielä aamulla viinaa lentokentällä ja päättivät että matkalla Hua Hiniin pitää pysähtyä viinakaupassa kun tax free juomat ei riitä mihinkään. Miettivät miten ne mahtuu autoon jos Remellä on Pumi kyydissä. Yksi lupasi mennä lavalle nukkumaan ja sanoi ettei se tee petofiilia jos nai alle 70 kiloista naista.

Viimeisellä oli käsimatkatavarana haitari. Kysyi ulkolaiselta lentoemännältä että saako soittaa vai juodaanko vaan? Emäntä ei ymmärtänyt ja laittoi takakireänä luukun kiinni haitareineen luojan kiitos. Viina haisi sinne 4 riviä kauemmas missä istuin. Ukko ujutti sieltä vielä tax free viinapullon ovelan näköisenä jonkun paidan sisässä syliinsä. Karvainen rekkamiehen hymy paistoi kun sortsit meinasi pudota. Siinä meni ruokahalut jo silminnäkijöiltä. Olivat varanneet lennot varmaan hyvissä ajoin kun istuivat keskirivissä rinnakkain kaikki neljä kuin köyhän talon porsaat osittain päällekkäin.

Kävi heidän edessä istuvia sääliksi kun nuo läskit korjasivat koko ajan asentoaan ottaen tukea edessä istuvan selkänojasta ja höhöttelivät typerille jutuilleen. Pullo kiersi viltin alla ja lokerosta kaivoivat toisenkin. Yrittipä lauluakin lurauttaa mutta edessä istuva äiti jolla oli vauva sylissä sähähti tälle että turpa kiinni ja stuertti seisoi vähän aikaa käytävällä heitä katsellen.
Ukko sanoi loukkaantuneena "aha" ja otti pitkät ryypyt pullosta ja matki käsillään sen jälkeen kuristamista. Välillä kaatui päälle kun sähläsivät ja sitten tuli kiroilua.
Pullon otti yksi vessaankin mukaan ja oli siellä varmaan vartin, kunnes kompuroi takaisin sisäänpäin ovelan näköisenä vihellellen, kun muilla oli jo silmikot silmillä ja koettivat nukkua.

Ruoka kun saapui ja emäntä kysyi englanniksi kanaa vai pihviä niin yksi kielinero vastasi "kikken". Hän oli varmaan porukan johtohahmo. Kahvimukiin sitten luruttelivat pullosta ja kehoittivat juomaan nopeasti ettei se sula se muki.

Alkoivat sammuilla yksi toisensa jälkeen ja korahdella. Joku heistä päästeli sellaisia juoppohullun karjahduksia vielä kaupanpäällisiksi niin että kaikki 10 metrin säteellä säikähti. Joku tapaili vielä viimeisillä voimillaan jotakin sianvenäjänkielistä laulua "tavarits mapushka liepushka maatushka" Yksi oli fiksumpi ja sanoi "Arvo älä laula.. älä laula.." ja jatkoi uniaan.

Myötähäpeäni oli sellaisissa lukemissa että aloin puhua lentoemännille englantia kuiskaamalla. Lentoemäntien katseessa oli ymmärrystä ja kärsimystä.

Näin tuon mainion Hua Hinin ryhmän vielä laukkuja noutaessa. Yksi oli ottanut vielä kunnon tumut uudesta pullosta kun alkoi hilpeänä tanssahtelemaan ja laulamaan: "Ikäväni Tallinnaan mua nainen siellä odottaa, nainen siellä odottaa, nainen siellä odottaa.." Sitä hän toisteli monet kerrat ja vinkkaili silmää laukkua odottaville naisille tanssahdellen heidän edessään. Toinen puuskutti laskuhumalassa ja oli sen näköinen että kuolee justiinsa kärryyn nojatessaan. Haitarimies kuivaharjoitteli haitarillaan haikean näköisenä.

Surkeimmat raappahousut, Viron viinan rahtaajat ja lipittäjät matkustavat Hua Hiniin ja ovat niin äijää. Pattayalla en ikinä ole nähnyt tuollaisia superjuntteja. Luulin hetken aikaa olevani piilokamerassa ettei tällaista oikeasti tapahdu enää tällä vuosikymmenellä.

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lyhyestävirsikaunis

      Just joo , taatusti olivat pattajan poikia nuo ... ja juttu oli erittäin tyhmä , minäpä kerron myös tositarinan , BKK lentokenttä passintarkastusjonossa pienessä sievässä suomipoika työntää passin kera tyhjää maahantulokaavaketta, virkailija yrittää kysellä mihin matka jne. siihen suomipoika " No, Penan paariin Pattajalle ... " isoon ääneen ihmetteli vielä kas kun ei tuota paikka tunne tuo kivikasvoinen virkamies . Jotenkin siitä selvisi eteenpäin ja eikös vaan perässä tule toinen samanmoinen , vastaus
      kysymykseen kuului " NO,,, no sama paikka "....

      • GertrudMeisseli

        Jaa ne puhui Suomea siinä jonossa. Omaperäistä.


      • Missä siellä on Penan baari?

        Raimonds räkälä taitaa olla vieläkin ja ILE-vainaan räkälä oli joskus kauan sitten.

        Sitten oli vielä sen yhden kaverin, joka kävi tiuhaan kalassa.

        Maken mestasta en tiedä. Oliko se kulma nimeltään? Kooneriksi sitä taisi veljet sanoa.


    • Nauroin vedet silmissä juttua. Todella hyvin kuvattu.

    • VoiHurja--

      Ihan hyvä - 3*/5*.

      Jäin pohtimaan että...

      Oh sorru, tuli hälytys ja työt kutsuvat... palaan myöhemmin!

      • VoiHurja--

        Niin, jäin pohtimaan että huikkasiko kukaan herroista kapteeni Kukkoselle, että on itsekin lento-kapteeni Tikkakoskelta, ja majuri, ja insinööri, ja Nasan...

        Entäs kuksa... ja hiekkakukkujen rakentelu kilpailu Hui Hain piitsillä...
        Eikös sieltä piitsiltä löydy hyvää täyte- / sidos ainetta rakenteluun?


      • HavumetsienMies
        VoiHurja-- kirjoitti:

        Niin, jäin pohtimaan että huikkasiko kukaan herroista kapteeni Kukkoselle, että on itsekin lento-kapteeni Tikkakoskelta, ja majuri, ja insinööri, ja Nasan...

        Entäs kuksa... ja hiekkakukkujen rakentelu kilpailu Hui Hain piitsillä...
        Eikös sieltä piitsiltä löydy hyvää täyte- / sidos ainetta rakenteluun?

        Ohjaamoonhan se lentävä kapteeni olisi heti kutsuttu ja kysytty siltä mielipidettä miten sitä konetta oikein ohjastetaan niin että nokkapyörä tulee viimeisenä alas ja miten väistellään lintuparvet. Sitten ne olis halunneet nimmarin tussilla paljaaseen miehiseen rintakehään ja ottaneet kimppaselfiet, jossa kaikki hymyilee valkaistuilla hampailla paitsi tikkakosken Kalervo Mustahammas, joka pitää sattuneesta syystä aina kättä suun edessä kun nauraa tai hymyilee. Se on ympäristöystävällinen tapa.


      • KrunikanVili
        HavumetsienMies kirjoitti:

        Ohjaamoonhan se lentävä kapteeni olisi heti kutsuttu ja kysytty siltä mielipidettä miten sitä konetta oikein ohjastetaan niin että nokkapyörä tulee viimeisenä alas ja miten väistellään lintuparvet. Sitten ne olis halunneet nimmarin tussilla paljaaseen miehiseen rintakehään ja ottaneet kimppaselfiet, jossa kaikki hymyilee valkaistuilla hampailla paitsi tikkakosken Kalervo Mustahammas, joka pitää sattuneesta syystä aina kättä suun edessä kun nauraa tai hymyilee. Se on ympäristöystävällinen tapa.

        Näin minä myös uskoisin käyneen, mikäli lerppa olisi lennolle huolittu, mutta ilman pilettiä jäi jo bussipysäkille, kun rahaa ei löytynyt edes dösälippuun.


    • exjuoppo

      Todenmukainen tarina, kiitos! Omasta kokemuksestani voin kertoa että hyvällä fyysisellä kunnolla on iso merkitys lomaillessakin. Saa paljon enemmän irti kun voi mennä minne vaan ilman pelkoa väsähtämisestä. Siksi aloituksessa kuvaillulla miesryhmällä tuskin oli kovinkaan antoisa loma. Ei siinä kondiksessa naisetkaan enää kiinnosta etkä sinä naisia, jos on kunto ihan pohjalla ja reipas ylipaino ja alko-ongelma.
      Siinä ei Pattayalla nousta edes Buddha-kukkulalle puhumattakaan Krabin tiikeritemppelistä tai putouksille patikoinnista. Ei onnistu aamukävelyt eikä päivällä beach roadilla chillailu, koska pullea känniläinen ei vaan jaksa.

      Tiedän tämän omasta kokemuksesta. Päästin itseni repsahtamaan eron jälkeen ja tissuttelin 4-5 vuotta. Liikunta jäi ja söin kaikkea moskaruokaa. Lihoin kymmeniä kiloja enkä kehdannut mennä enää lasteni kanssa kylpyläänkään. Itsetunto romuna. Välttelin tapaamasta vanhoja kavereita kun ekat sanat oli aina että "hitto että oot lihonnu". Siitä on aika ikävä tunnelma jatkaa keskustelua selitellen että niin joo no tässä on ollut kaikenlaista..
      Aloin kuorsaamaan ja humalassa kärsin uniapneasta. Päätä särki aamuisin. En sen vuoksi viitsinyt pyytää naisia yökylään kun olisin häpäissyt vaan itseni. Lomalla olin mieluiten hotellihuoneessa.

      Nuorena minut tunnettiin urheilumiehenä. Se söi miestä että urheilijasta oli tulossa spurgu. Muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen parin vuoden aikana päätin että nyt lähtee läskit tai sitten lähtee henki. En jaksanut enää sitä yksinäisyyttä, krapuloita ja morkkiksia.
      Laitoin rahat siten kaverin taakse etten käy kaupassa kuin maanantaisin ja ostan viikon tarpeet kerralla. Kyllä oli kärsimystä eka kuukausi. Viina kun jäi pois aloin kiinnostua ruoan laadusta ja aloin syödä terveellisesti. Kuukaudessa lähti 12 kiloa, seuraavassa 5, seuraavassa 4 ja niin edespäin.
      Voimat kun palasi alkoi urheilukin taas maistumaan. En enää kuorsannutkaan ja heräsin virkeänä aamuisin.

      Nyt on kroppa ja kunto samanlainen kuin kaksvitosena ja työtehot takaisin. Heitin 7 vuotta elämästäni harakoille viinan kanssa. Nyt voin ottaa taas viinaaki, mutta ohjesääntönä on ettei loivennuksia eikä peräkkäisinä iltoina ja max kerran viikossa muutenkin. Tarkkailen kaloreita ja ravintosisältöjä jatkuvasti sekä painoani. Reagoin heti jos alkaa nousemaan. En ikinä halua enää siihen samaan kondikseen mikä oli vuosia sitten. Se ei ollut elämää.

      Nyt on lomillakin ollut äijässä virtaa niin ettei malttaisi paikallaan pysyä.

      Ohjeeksi annan että siinä vaiheessa kun viina alkaa haitata kuntoa ja sosiaalisia suhteita, on aika puuttua siihen heti eikä vettää vessanpöntöstä alas hyviä vuosia kuten minä tein.

      • tänkjuu

        Hieno kertomus ja pidä itsesi miehenä! Elämä on valintoja.


      • MrEd

        Höpö höpö sanon minä!!!

        Ikinä en ole Chiang Maissa käynyt, mutta eräs siellä jo vuosia asunut tunnettu ja rakastettu suomalainen miljardööri kertoi että Doi Suthep temppelille... taisiis niille rappusille temppeliin vieville... pääsee vaikka taksilla missä on lava.

        Pattis pojut eivät siksi Chiang Maihin matkusta, koska pelkäävät noita rappusia joita on.... aika monta... en ole laskenut kun ei kiinnosta historia tai temppelit.

        Itse olen tuolla temppelissä kerran käynyt. Rakensivat tuttuni sinne rappusten vasemmalle puolelle minulle hissin kun eivät saaneet vuokrattua valkoista elefanttia.

        Khiai.


    • suomeejasavvoo

      Tuskinpa kovin vähissä lienee Pattayan matkaajakaverit joitten kielitaito tosiaan rajoittuu kahteen : " suomee ja savvoo,
      hiljoo ja kovvoo "

    • UmpiTunneliTallinnaan

      Penan baari löytyy ainakin Sosualta Dommareissa. Omistaja Pena on nainen, tai ainakin näyttää siltä ja on tisit ja rako jalkovälissä, kostea kiihottuneena.

      Voi olla Hinureissakin, useaa madamea sanotaan Penaksi.

      • 2010unreg

        Eksoottisin näkemäni Thaimaan suomiravintola löytyi Thung Wua Laen Beachilta Chumphonista. Epäilen ettei ole enää pystyssä ja harrasteeksi se oli muistaakseni sinne laitettukin. En muista enää edes baarin pitäjän nimeä, tapasin kerran.

        Upea beachi ja aivan autio arkisin ainakin silloin huhti- toukokuun aikaan kun olin siellä vuosia sitten kuukauden verran. Viikonloppuisin tuli paikallisia busseittain ja ruokakojut pystytettiin nopeasti. Uintimatkan päässä oli kelpo snorklausmestat myös.

        Muistan myös että keskenjääneitä lomakylähankkeita oli alueen kupeessa useita. Kenties Chumphon on tulevaisuuden matkakohteita, kun turistit eivät enää mahdu kaikki samaan paikkaan.


    • AlanMiestenIlot

      Onhan suomeilla tropiikissa, niin vaimoja kuin baarejakin. Huumon Mara piti suomibaaria Sarawakin Mirissä. Asiakkaat olivat, isännän tapaan, paikallisia merimiehiä, alan sällejä, ja Matamilla oli 18 tyttöä töissä.

      Hauskaa oli, aikansa Suurin ja eniten veroja maksaneiden joukossa Mara ei toki ollut.

      • Ekijapoppoo

        Maran ura ravintoloitsijana päättyi äkkilähtöön Indonesiasta. Uskontopoliisi hokasi hommat ja olivat tulossa pidättämään, kun paikallinen poliisipäällikkö ajatti Maran Bruneihin turvaan.

        2012 oli Pattiksella, kertoi suuntaavansa syvemmälle itään, jahka saa rahat pois Sarawatista. Madame Lizalta katkaisivat kaulan, tytöt selvisivät lusimalla 4v torakkalinnassa.

        Taisi olla Sika Amalian poikaystävät taas hommissa.


    • löytäsinpärauhan

      onneksi oon niin köyhä et kuulen teidän ihania matkakertomuksia.arvaa?oonko kateellinen.meempä kattomaan verkkojatan.ja näämpä ku metsäkauriit tuos kulkee,tinttikö se ukon perrää tul,piisami hengitysaukko tuos.ja taloista nousee savut.oon onnellinen

    • eastpattaya

      Mukavaa lukea oikeiden ihmisten kertomuksia, kiitos!

    • Sollo

      Hyvät naurut! :)))

    • 2010NangRong

      Olen kotoisin Lahdesta, tai kuten meillä sanotaan Lahesta. Entinen teollisuus ja työläiskaupunki. Lahti on myös siirtolaiskaupunki ja monenkaan ikäiseni lahtelaisen vanhemmat eivät ole lahtelaisia, vaan muualta työn perässä tulleita, kuka mistäkin.

      Lahti on tunnettu paristakin asiasta. Hurtista huumorista tyyliin Sleepy Sleepers ja maineestaan Suomen Chicagona. Allekirjoitan molemmat.

      80- luvun puolivälin lähestyessä teinipoikana Lahti- kaupungissa aina sattui ja tapahtui. Tappelupukareita ihailtiin ja ne veivät myös parhaat tytöt. En väitä että se oli hienoa ja kaunista, mutta sellaista se vaan oli siellä.

      Retkuja ei paheksuttu vaan niitä jollakin tapaa ihailtiin. Ne oli villejä ja vapaita. Jotkut oli yli-ikäisiäkin retkuja. Selvinneet sinne saakka. Käden taitoja arvostettiin. Esimerkiksi automaalarit, hitsarit ja peltisepät oli arvossaan ja heille oli käyttöä.

      Sen sijaan akateemisia ei arvostettu. Heitä pidettiin nynnyinä ja nörtteinä, jotka eivät kykene suojelemaan naisiaan. Heille suoraan sanottuna naurettiin. Me työläisten lapset emme pitäneet heitä minään. Kaikki auktoriteetit kyseenalaistettiin poliisia myöten. Sain poliisilta kolmasti turpaan ennekuin olin täyttänyt 18.

      Olen kiitollinen siitä että lapseni sai kasvaa erilaisessa Lahdessa, ilman väkivallan pelkoa ja ihannointia. Iskä ja iskän maine huolehti siitä osaltaan ettei lapsilleni ryppyilty ja he ovat aina olleet fyysisesti koskemattomia ja ylivoimaisia. Vain kerran jouduin kurmuuttamaan yksien kiusaajapoikien isää.

      Pointtini tähän keskusteluun oli se, että aloitus on hyvin realistinen kuvaus juurikin sen ajan ihanteista, miesamallista, missä minä kasvoin. En paheksu kyseistä "ryhmää" mitenkään, vaan suon heille ymmärrykseni ja olisin todennäköisesti käynyt "poikain" kanssa jakamassa ryypyn ja pari sanaa, kunhan antavat vaan muiden olla rauhassa ilman suurempaa häiriötä.

      Lomalla pitää olla hauskaa, ja mikä on suomalaisesta miehestä sen hauskempaa kuin ryyppääminen ja rällääminen? Se on akkain hommaa kaikki muu.

      Joku mainitsi sanan "keihäsmatkat" tuossa jossakin. Siinä oli sitä sellaista aitoa suomalaista retku- meininkiä Irwinin malliin, enkä koe minkäänlaista myötähäpeää kun sellaista näen, vaan osallistun ilomielin perisuomalaiseen miehiseen ilotteluun.

      Valitettavasti se perisuomalainen miehinen ilottelu vie ennenaikaiseen hautaan, mutta on sitä sitten eletty kuitenkin miehen elämää ennen sitä, eikä nössötelty joissakin nössökuvioissa tossun alla.

      Lahti rules ja niin tekee myös Pattaya. Eläköön aidot suomalaiset miehet! Juuri ne neljä miestä myös, jotka aloituksessa on mainittu! Hävetkää ne jotka ei osaa olla ylpeitä aidosta Suomesta ja hankkija- lippiksistä. Pälvikaljut kunniaan ja me täyskaljut myös! D

      • Kysymykseni

        "Olen kiitollinen siitä että lapseni sai kasvaa erilaisessa Lahdessa, ilman väkivallan pelkoa ja ihannointia."

        Miten on mahdollista että lapsesi on saanut kasvaa ilman väkivallan ihannointia, kun sinä sitä ihannoit etkä kykene olematta jokaiseen "matkakertomukseesi" väkivaltaa liittämättä, sekä olet itse pahoinpitelytuomittu ???


      • SormiKarttapallolle

        Onko Virenin kotikunta Myrskylä Lahden naapurikylä ???


      • YlypeäMyrskyläinen

        Myrskylä, Mörsköm, jonka Ameriikka on Lahti.

        Met ei olla Hesalaisia eikä Porgåbuita.

        Vireeni otti tuutinkia ja hyppäs rattiin, sattuuhan sitä. Ei täällä yleensä polliisit pysäyttele, vireenit ajo auton kotio, jos omat jalat ei enää kantaneet ja avain ei osunut autonlukkoon.


    • ölhjklögfhjjhhj

      Voihan vittu miten tyhmiä apinoita täällä näppäimiä paukuttelee.

      • LerpallePiiPaa

        Lerppa, katsoit siis peiliin. Ja näit siellä kuvasi. Älä pilkkaa apinoita, olet alhaisempi kuin maan matonen. Ne ylläpitävät elämän perusteet, sinä et mitään.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8564
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2313
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1472
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe