Tabletti plotterina

Soili_noviisi

Tuleeko tabletilla toimeen plotterina? Ostimme 2ov vanhan veneen ja emme ole vielä uskalla siihen tehd lisäinvestointeja kun kokeillaan onko se meidän vene. Oikea plotteri on hyvin aika kallis, joten tabletti olisi kohtuu investointi eikä ole kiinteä varuste veneessä. Kun katselen Samsung Edge 5,2 tuuman näyttöä, niin siitä kyllä käyttäisi hienosti näkyvän reitit ja kivet Sailmate sovellutksena.

Ymmärrän että näyttö voi kiiltaa liikaa auringossa oikeisiin plottereireihin verrattuna, mutta tulisi kuitenkin tabletila kohtuullisesti toimeen tai kännyllä. Karttaa osataan kyllä myös lukea,mutta usein on hyvä seurata myös navista missä mennään ja kuinka lähellä ollan matalaa.

65

9615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Navigar

      Minusta tuntuu että vesillämme liikkuu tablettiveneilijöitä, joten siinä mielessä teillä tuskin on mitään syytä häpeillä.
      Jos saatte siihen suojuksen ulkokäyttöä varten, niin miksi ei sitä voisi käyttää.
      Etenkin jos pääasiallinen navigointi tapahtuu perinteisen kartan avulla ja tabletti käytetään siinä rinnalla.
      Tarvitsette jatkuvan verkkoyhteyden, jos haluatte saada sen kolmion liikkumaan siellä tabletin näytöllä, eli sijaintipalvelu käytössä.

      • yliamiraal

        GPS vaatii verkkoyhteyden vain iPadeissä.


      • EiTarvitseEi

        Ipadeissa on GPS siru vain Cellular mallissa (siis sellaisessa missä on oma SIM).

        Mutta jos rekkulassa siru on niin mitään verkkoyhteyttä ei vaadita kunhan kartat on ladattu koneelle. Se assited tarkoittaa vain, että jos (puhelin?)verkko on saatavilla eka fixi syntyy nopeammin. Sen jälkeen kun paikka on riittävällä tarkkuudella ratkottu ollaan vain satelliittien (esim Airissani GPS ja GLONASS) mennään satelliittien mukana.

        Mulla on ollut joku iPad mukana veneessä nyt kait hmm 6 vuotta tms ja en ole kyllä fixin saannin nopeudessa huomannut merkittävää eroa tai siis huomaan lähinnä mobiiliverkon pois päältä olon (pidän kiinni virrankulutuksen takia jos en käytä) lähinnä siitä että jos yrittää katsoa esim ilmatieteen laitoksen tuulitietoja niin niitä ei tulekkaan.

        Jos iPadissa ei ole omaa GPS/GLONASS/MikäLie sirua niin sitten se pitää tuoda sinne jostakin.


    • seppomartti

      Olen käyttänyt tablettia ja Navipnicsia lähes yksinomaan n 10v. Ei tosin ainoana laitteena mutta on ollut suosituin. Ei verkkoyhteuttä tarvita. Hyvä kotelo suojaksi kannattaa hankkia. Yleensä tabletit ovat lyhytikäisiä ja Navionicsissa on alustaan liittymättömiä heikkouksia jos kohta paljon hyviäkin ominaisuuksia. Puhelimessa näuttö on liian suppea mutta 10 tuuman tabletti toimii.

      • Soili_noviisi

        Käytätkö tuota Navionics sovellutusta ladattuna Google Playstä ja ostettua karttaa siihen?
        Onko karttaa tuo Navionics hinta 34,99€ Baltic sea?


      • Soili_noviisi

        Ilmeisesti on vain vuoden karttaa lisenssi?


    • tablettimies

      "Tarvitsette jatkuvan verkkoyhteyden, jos haluatte saada sen kolmion liikkumaan siellä tabletin näytöllä, eli sijaintipalvelu käytössä. "
      Siis mihin verkkoa tässä tarvitaan? Voit valita online tai offline käytön. Lähes jokaisessa tabissa on GPS. Navigointi appsit tallentavat kartat tabin muistiin tai muistikortille ja appsi ohjaa karttaa GPS datan kanssa.

      • tarkemmin.ottaen

        Noin tarkemmin ottaen tableteissa kuten puhelimissakin on GPS-A. Ne voivat käyttää verkkoa paikannuksen nopeuttamiseen kylmästartissa. Se ei ole mikään lisäominaisuus, vaan mahdollistaa yksinkertaisemman gps-sirun käytön kuin plottereissa on.


      • yliamiraal

        Kyllä se kolmio sinne ilmestyy ilman verkkoyhteyttäkin kun maltaa vain odottaa.


    • Tablettivaiplotteri

      Onko kellään kokemusta saako tablettia liitettyä nmea verkkoon?

      • seppomartti

        Ei ole omaa kokemusta mutta plottereissa on usein wifimahdollisuus. Mitä etua nmea-verkkoon liittämisellä haetaan?



    • Reiska2K

      Aloittajalle, perun kirjoitustani. Verkkoyhteyttä ei tarvitä näillä ladatuilla merikartoilla tai muillakaan valmiiksi ladatuilla kartoilla. Google mapsiinkin saa esiladattua alueita offline käyttöön.
      Sorry väärästä infosta. Onneksi nämä alan tietäjät tulivat korjaamaan asiaa. Hanki vain tabletti, mutta älä jää pelkästään sen varaan merellä.

    • Suurihauki

      Toki se käy mutta harkitsisin kumminkin edullisen plotterin ostamista. Plotteri kestää vettä, näkyy auringossa ja sen saa tarpeeksi himmennettyä pimeällä. Edullisimmillaan saa nykyään jo ihan hyvän 7” plotterin 500-600 eurolla ja jos vaikka arvioi plotterin kestävän 20vuotta niin 50-60eur veneilyn vuosikuluissa ei ole juuri mitään. Tabletti on hyvä lisälaite ja mukava esim reittisuunnitteluun kotona.

      Sisäohjaamoveneissä pärjää toki helpommin tabletilla mutta ulkona se ei ole paras ratkaisu.

    • Asennekin ratkaisee. Jos on tottunut ajamaan plotterilla, ei ehkä käytä paperikarttoja lainkaan. Mielestäni purjehduksesta saa enemmän, jos navigoi aivoillaan, ei plotterilla. Elektroniikkaan tulisi suhtautua apuvälineinä, ei välttämättömyytenä. Mutta onhan se hyvä, jos on mahdollista tarkistaa sijaintinsa navigaattorin ruudulta. Edellyttäen, että elektroniikka sattuu toimimaan.

      Tietokoneesta on veneillessä hyötyä ja huvia. Jos sellainen ei kuulu veneen varusteisiin, tabletti tarjoaa pienikokoisena kätevän vaihtoehdon. Karttaa on helpompi selata näytöltä kuin karttalehdiltä. Päivän päätteeksi on mukava kerrata jälkeä näytöltä. Ja jos kysymys oli kisasta, jäljen kertaus on lähes välttämätöntä kehittymisen kannalta.

      Jos harkitsee tabletin käyttöä, on syytä varautua kosteudelta suojaamiseen, näkyvyysongelmiin auringonpaisteessa, virtaongelmiin ja suojaamiseen kolhuilta. Näihin löytyy ratkaisuja, joita voi harkita oman veneen ja käyttötavan näkökulmasta.

      Itse kyllä käytän tablettia, ja minulle riittää maksullinen Sailmate, koska silloin näytöllä näkyy suuntanuoli. Siitä on paljon apua kivikoiden välissä, kunhan pitää mielessä, että kaikki kivet ei ole kartalla. Ja jos tabletti ei toimi, en mene kivikkoon.

    • asdhgsdhg

      Tabletilla olen pärjännyt viimeiset 5 vuotta. Merkittävä parannus oli, kun asensin viime kesäksi ruoripylvääseen telineen ja laturin padille. Padeissa on kuitenkin eroja käytettävyydessä. Minulla on käytössä Ipad Air 2, joka soveltuu erinomaisesti venekäyttöön. Padissa täytyy olla ehdottomasti heijastamaton näyttö. Nykyinen Ipad ei siksi sovi venekäyttöön. Lisäksi kunnollinen suojakuori on aivan ehdoton. Minulla on täysin vesitiivis Lifeproofin kuori, joka saa myös tukevan otteen. Androidin vesitiiviit, esim. Sonyt ovat turhakkeita veneessä liukkaina ja kiiltävillä muotinäytöillä. Niiden ohjelmistot ovat myös huonompia kuin Applen tuotteissa.

      • seppomartti

        Millä tavalla Navionics on huonompi Androidissa kuin iPadissa?


      • Isku

        Samaa mietin ja itse olen miettinyt Samsung Galaxy active tab 2 vaihtoehtoa koska on itsessään veden ja iskun kestävä luvataan jopa 1.2m tiputus johon ei kyllä ipadit pysty epäilisin...


      • Endroid

        Ottaen huomioon, että ipad air 2 on vuodelta 2014, suhtaudun varauksella väitteisiin paremmasta ohjelmistosta.


      • agsdhagsg

        Ipadien käytettävyys, ohjelmistot ja suojakuorien saatavuus on paljon parempi kuin minkään Android tabletin. Se johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että niitä myydään enemmän kuin Android tabletteja. Tablettien kysyntä on hyvin vähäistä puhelimiin verrattuna, eikä valmistajatkaan päivitä niitä kovin tiuhaan. Air 2:sen tilalle voisin hankkia Ipad pron, mutta ei ole vielä tullut tarvetta. Laite on navigoinnin lisäksi kotona päivittäisessä käytössä. Akkukesto on mennyt huonoksi, mutta sekään ei enää haittaa, kun viime vuonna asensin laturin ruoripylvääseen.


      • vesiomena

        heh heh, johan on omena fanaatikko vauhdissa, Vai että:

        >Androidin vesitiiviit, esim. Sonyt ovat turhakkeita veneessä liukkaina ja kiiltävillä muotinäytöillä

        Voisitko vähän perustella tätä vähemmän objektiiviselta tuntuvaa väitettä, oletko koskaan käyttänyt Sonyn tai jonkun muun valmistajan vedenpitävää android tablettia ?

        Applen markkinaosuus on noin neljännes tablettimarkkinoista ja puhelimissa vähemmän tämä ei oikein vahvista väitettäsi että ohjelmistot olisivat parempia Aplella johtuen myyntimääristä.

        Minulla kirkas ja vedenkestävä Sony on palvellut monta vuotta venekäytössä (plotterikin on mutta se on yleensä poissa päältä koska tabletti on niin paljon parempi ja helppokäyttöisempi). Veden tai näkyvyyden kanssa ei ole ollut ongelmia, oma teline ja laturissa kiinni tarvittaessa.


      • agsdhagsg kirjoitti:

        Ipadien käytettävyys, ohjelmistot ja suojakuorien saatavuus on paljon parempi kuin minkään Android tabletin. Se johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että niitä myydään enemmän kuin Android tabletteja. Tablettien kysyntä on hyvin vähäistä puhelimiin verrattuna, eikä valmistajatkaan päivitä niitä kovin tiuhaan. Air 2:sen tilalle voisin hankkia Ipad pron, mutta ei ole vielä tullut tarvetta. Laite on navigoinnin lisäksi kotona päivittäisessä käytössä. Akkukesto on mennyt huonoksi, mutta sekään ei enää haittaa, kun viime vuonna asensin laturin ruoripylvääseen.

        Etkö juuri sanonut, että ipad pro on kelvoton veneeseen? Itselläni on ollut Sonyn vedenpitävä tabletti monta vuotta, ja se on oikein hyvä. En ole törmännyt esim. ylikuumenemiseen, joista ipadin omistajat ovat raportoineet. Tabletin etuja on
        -hinta
        -käyttö myös muuhun kuin navigointiin
        -siirreltävyys akun takia
        -voi käyttää monessa veneessä
        -voi asentaa monta softaa, esim. Sailmaten kanssa voi ostaa partiolaisten reitit
        -halvemmat kartat

        Huonoja puolia
        -ei tue nmea-verkkoa kovin kätevästi, jolloin kaiken kattavan järjestelmän rakennus hankaloituu
        -softat ei samalla tavalla kuin plotterissa tue purjehduksen erikoispiirteitä, kuten kryssikulmien näyttöä
        -pienempi kirkkaus


      • ewgg
        vesiomena kirjoitti:

        heh heh, johan on omena fanaatikko vauhdissa, Vai että:

        >Androidin vesitiiviit, esim. Sonyt ovat turhakkeita veneessä liukkaina ja kiiltävillä muotinäytöillä

        Voisitko vähän perustella tätä vähemmän objektiiviselta tuntuvaa väitettä, oletko koskaan käyttänyt Sonyn tai jonkun muun valmistajan vedenpitävää android tablettia ?

        Applen markkinaosuus on noin neljännes tablettimarkkinoista ja puhelimissa vähemmän tämä ei oikein vahvista väitettäsi että ohjelmistot olisivat parempia Aplella johtuen myyntimääristä.

        Minulla kirkas ja vedenkestävä Sony on palvellut monta vuotta venekäytössä (plotterikin on mutta se on yleensä poissa päältä koska tabletti on niin paljon parempi ja helppokäyttöisempi). Veden tai näkyvyyden kanssa ei ole ollut ongelmia, oma teline ja laturissa kiinni tarvittaessa.

        Apple on kuitenkin markkinajohtaja tuolla n. kolmanneksen - neljänneksen osuudellaan. Seuraavana on Samsungin laitteet huomattavasti pienemmällä osuudella (15 %). Loppu on jakautunut hyvin laajalle joukolle. Täällä mainostettu Sony ei mahdu mukaan tilastointiin. Androidit ovat hyvin sekava joukko laitteita, mikä aiheuttaa yhteensopivuusongelmia appien kanssa eikä niille löydy siksi hyviä suojakuoria. Minulla on ollut pari Samsungin puhelinta (S6 ja S8). S8:n näytön kirkkaus on samaa luokkaa kuin plottereissa (nits > 1000), mutta ei siitä kiiltävänä saa mitään selvää ulkona. Hienoltahan se peilaava pinta näyttää sisätiloissa. Juuri tuon kirkkaan näytön takia otin S8 :ssan, kun ajattelin että sitä voisi käyttää veneessä navigointiin. Sitten niihin yhteensopivuusongelmiin. Jostain syystä S8:ssa Sailmate apin resoluutio on paljon pienempi kuin Ipadissa. Ipadissa suomalaiset merikartat näyttävät suorastaan upeilta ja kokonaiskuva on todella helppo saada juuri suuren resoluution takia. Navionics ei alkuun toiminut ollenkaan S8:ssa. Nyt se jo toimii. Suosikkini on kuitenkin monipuolisempi ja nykyään suomalaisomisteinen Isailor.

        Kun laitteeseen tuodaan vesitiiviys- ja kestävyysominaisuuksia, tingitään vastaavasti näytöstä ja suorittimesta. Hinta määrää. Hankin mieluummin parhaan ja yhteensopivimman (Ipad) laiteen ja siihen käytettävyyttä parantavan kumipintaisen suojakuoren kuin Sonyn hyvin suojatun, kiiltelevän ja liukkaan tabletin. Muut voitte tehdä tietenkin miten haluatta.


      • edullista

        7-tuumainen Samsung Galaxy Lite tablettini maksoi aikanaan vain 80 euroa ja olen käyttänyt siinä Sailmaten ilmaisversiota ja oikein hyvin sekin on toiminut. Maksullisessa Sailmatessä saisi oman liikkuvan sijaintinsa lisäksi näkymään etenemistä osoittavan viivankin jolla olisi varmasti vielä helpompi ennakoida suunta. Paperikartatkin on yhä tietysti mukana ja niillä tottunut navigoimaan.


      • ewgg kirjoitti:

        Apple on kuitenkin markkinajohtaja tuolla n. kolmanneksen - neljänneksen osuudellaan. Seuraavana on Samsungin laitteet huomattavasti pienemmällä osuudella (15 %). Loppu on jakautunut hyvin laajalle joukolle. Täällä mainostettu Sony ei mahdu mukaan tilastointiin. Androidit ovat hyvin sekava joukko laitteita, mikä aiheuttaa yhteensopivuusongelmia appien kanssa eikä niille löydy siksi hyviä suojakuoria. Minulla on ollut pari Samsungin puhelinta (S6 ja S8). S8:n näytön kirkkaus on samaa luokkaa kuin plottereissa (nits > 1000), mutta ei siitä kiiltävänä saa mitään selvää ulkona. Hienoltahan se peilaava pinta näyttää sisätiloissa. Juuri tuon kirkkaan näytön takia otin S8 :ssan, kun ajattelin että sitä voisi käyttää veneessä navigointiin. Sitten niihin yhteensopivuusongelmiin. Jostain syystä S8:ssa Sailmate apin resoluutio on paljon pienempi kuin Ipadissa. Ipadissa suomalaiset merikartat näyttävät suorastaan upeilta ja kokonaiskuva on todella helppo saada juuri suuren resoluution takia. Navionics ei alkuun toiminut ollenkaan S8:ssa. Nyt se jo toimii. Suosikkini on kuitenkin monipuolisempi ja nykyään suomalaisomisteinen Isailor.

        Kun laitteeseen tuodaan vesitiiviys- ja kestävyysominaisuuksia, tingitään vastaavasti näytöstä ja suorittimesta. Hinta määrää. Hankin mieluummin parhaan ja yhteensopivimman (Ipad) laiteen ja siihen käytettävyyttä parantavan kumipintaisen suojakuoren kuin Sonyn hyvin suojatun, kiiltelevän ja liukkaan tabletin. Muut voitte tehdä tietenkin miten haluatta.

        Kaikkiin tabletteihin saa suojakuoria, niitä saa netistä tilattua 10-20 euron hintaan. Olen ipadiakin käyttänyt, eikä siinä jotain navionicsia käytettäessä ole mitään eroa. Vedenkestävyys ei vähennä muita ominaisuuksia, sehän ei paljon vaadi. Lähinnä liitinten täytyy olla vedenpitäviä. Applellakin jotkut kännykät on vedenpitäviä. Ipad on toki hyvä, mutta onhan Googlella se etu, että laitteita on monenlaisia ja eri hintaisia. Eri tarpeisiin eri vehkeet. Android on ylivoimainen markkinajohtaja.


    • seppomartti

      Olen veneessä tuhonnut 2 kpl iPadia ja 1x Androidin. En ole itse huomannut mitään merkittävää eroa saman Navionicsin toiminnassa olipa Android tai iPad. . Kaikki ovat tuhoituneet tiputtamalla ilman suojakuoria. Liukkaita ovat veneen heiluessa ja "yksi käsi aina veneelle". Korjaaminen ei kuulemma kannata vaan pidettävä kertakäyttölaitteina?.
      Yksi mainitsematta jäänyt heikkous: 16 Gb muisti on täyttynyt ja laite muuttuu hitaaksi kunnen ei oikeastaa toimi kunnolla.
      Yksi plotteria parempi piirre: Monipuolisuus. Yleensä sataman tulli, vesi- ja polttoainepaikat näkyvät, samoin kapakki ja pikamyymälä. Ja voi viestiä kahvilasta kotiin paremmin kuin plotterilla.

      • Nyky-Androidissa voi softat ja kartat pitää muistikortilla, jolloin tilaa voi olla esim. 96GB. Se riittää jo paremmin.


      • seppomartti
        Bossu kirjoitti:

        Nyky-Androidissa voi softat ja kartat pitää muistikortilla, jolloin tilaa voi olla esim. 96GB. Se riittää jo paremmin.

        Sitten vikaa on peukaloni ja etusormeni välissä, en ole osannut. Ohjelmani pyörivät kovalevyltä ja kaiken muun tallennettavan olen siirtänyt mikrosdkortille.


      • ann_roid

        Riippuu android versiosta mitenkä ja mitä voi siirtää muistikortille


      • seppomartti kirjoitti:

        Sitten vikaa on peukaloni ja etusormeni välissä, en ole osannut. Ohjelmani pyörivät kovalevyltä ja kaiken muun tallennettavan olen siirtänyt mikrosdkortille.

        Sen voi tehdä joko sovellusten hallintasivulla tai sitten jollain sovelluksella, kun hakee Google Playsta "move apps to sd".


      • Bossu kirjoitti:

        Sen voi tehdä joko sovellusten hallintasivulla tai sitten jollain sovelluksella, kun hakee Google Playsta "move apps to sd".

        Tabletistani on muisti loppunut.Tätä pitää kokeilla. Jokin vuosi sitten oli myös ohjelma joka vaihtaa tabletin muistin ja SD muistin keskenään.


    • matesail

      Mites Sailmate, onko viimekauden kokemuksia 10 tuuman näytöllä, riittääkö esimerkiksi zoomaustasot?

      • Sailmate on rasterikartta, sitä vain suurennetaan ja pienennetään. Lähelle zoomaus on mielestäni parempi kuin vektoroiduissa kartoissa. Kauas zoomaus on tympeää rasteroidussa Sailmatessa. En itse tarvitse sitä ominaisuutta. 10 tuumaa on ok. Navigointikäytössä mitä isompi, sitä selvempi. En ole edes harkinnut Sailmatea kännykkään.


    • matesail

      Kiitos Sailmate kommenteista! Rasterointitekniikka oli tiedossa, joten tuo mainintani zoomauksesta oli väärä. Testasin appia iphone 6:sessa, ja sellainen tuntuma jäi, että suurennus olisi ainakin pienellä näytöllä turhan pieni esim kapeisiin väyliin jne. Tilanne siis ilmeisesti paranee esim. kymppituumaisessa. Muuten ohjelma näytti simppeliltä ja hyvältä, varsinkin yhdenmukaisuus pareikarttoihin tuo selkeyttä.

    • Sony-tablet-Z2

      Sonyn 10" vesitiivis tabletti ollut käytössä vuodesta 2014 asti. Hyvin toimii ja kömpelöt paperikartat on saanut jättää karttapöydän lokeroon sen jälkeen. Varalaitteena Garminin käsigps ja vesitiivis puhelin.

      Tabletti on telineessä oviaukolla, josta navionicsin kartat on hyvin luettavissa pinnassa 32-jalkaisessa veneessä. Tablettiin olen asentanut mattapintaisen kalvon ja näyttö on luettavissa myös aurinkoisella kelillä.

    • ensiviikollaAlkaaKausi

      Tilasin Samsung tab A 580T 32GB ajatuksena ottaa sen vara "plotteriksi".

      Nyt mietin kartta vaihtoehtoja siihen, koko Itämeri, Tanska ja Norja myös pitäisi olla. Navionic europe, mutta siitä uupuu ainakin Tanska. Mahdollisesti myös EU in land water ways kartat.

      Mitäs muita karttoja voisi ostaa/ladata off line käyttöön (Suomen kartat ei kiinnosta)

      • seppomartti

        Euroopan jokireitit oli Navionicsin Europa HD: een ainakin ennen ladattavissa ilman lisämaksua. Ja useampiin laitteisiin muttei enää myöhemmin (1v?). Uk, Kanarian saaret ja Tanska eivät kuuluneet. Välimeri kuului muttei koko etelärannikko.


    • Tahdonkysyäjaeksyä

      Itseä kiinnostaisi laittaa Chromebook plotteriksi, mutta saako sen toimimaan usb gps:n kanssa? Chromebookissa kun ei ole sisäistä gepsiä.

      • Pilssirotta

        Chromebookin käyttis on linux ja useimmat linux jakelut tukevat usb gepsejä plug and play periaatteella, eli luulisi toimivan hienosti.

        Sitä en tiedä saako Chromebookissa pyörimään mitään järkevää navikointiohjelmaa. Toisaalta voithan asentaa koneeseen ihan oikean linuxin, kuten Ubuntun. Sen jälkeen kaikki on mahdollista.


      • Pilssirotta kirjoitti:

        Chromebookin käyttis on linux ja useimmat linux jakelut tukevat usb gepsejä plug and play periaatteella, eli luulisi toimivan hienosti.

        Sitä en tiedä saako Chromebookissa pyörimään mitään järkevää navikointiohjelmaa. Toisaalta voithan asentaa koneeseen ihan oikean linuxin, kuten Ubuntun. Sen jälkeen kaikki on mahdollista.

        OpenCPN pelaa Ubuntussa. Siihen voi warettaa vanhat kartat netistä, ehkä uusiakin voi jostain ostaa?


    • Timppa--72--

      Mä ostin Lenovon 7 tuuman tabletin ja siihen asensin sailmaten, vaikka mulla plotterikin on. Gigantissa nyt sanoi, että joo ei tuu pyörittää toi tabletti sailmatea, Hyvin on toiminut kun kaksi kesää olen sen kanssa toiminut, kunnon kiinnike siihen ja joku suoja niin eiköhän pelitä sunkin tapa. En tiedä onko kyseessä purje vai moottorivene, mulla purje, eli ainakin siinä vauhdissa toiminut hyvin.

    • Anonyymi

      Osaako joku sanoa että toimiiko garminin muistikortilla olevat kartat (microsd) tabletissa?
      Eli onnistuin rikkomaan plotterin ja nyt mietin että ostanko uuden vai ostanko Android tabletin? 🤔
      Kiitos
      Ja anteeksi jos kyselen tyhmiä

    • Anonyymi

      Isoin ero tabletilla ja plotterilla on sijainnin päivitysnopeus, tabletti pyrkii säästämään akkua käyttämällä GPS:ää harvakseltaan ja arvaamalla (extrapoloimalla ym.) sijainnin muutoksen tällä välillä. Toiminta on ihan ok kun reitti on ennalta-arvattava noudatellen esimerkiksi tietä tai kevyen liikenteen väylää. Venekäytössä ja maastossa voi tabletilla tulla jotain paikannusalgoritmiin liittyviä eroavaisuuksia plotteriin nähden, mutta lähinnä olen huomannut vain sen, että tabletilla ensimmäisen sijainnin löytyminen voi ottaa yllättävänkin paljon aikaa jos assisted GPS ei ole käytettävissä (siis ei olla kännykkäverkon lähellä). Itse olen käyttänyt tablettia toisena plotterina ja toimii riittävän hyvin siihen. Plotteri näyttää lähialueen ja tabletti koko reitin ja matkan edistymisen.

      • Anonyymi

        Ainakaan ipadillä ei tuollaista ongelmaa näytä lainkaan olevan. Hetken olen saanut sen sijaintiaan miettimään ylitettyäni Atlantin laite lentotilassa. Vesillä en koskaan.


      • Anonyymi

        Ei se nykyään kestä missään tabletissa. Vanhoissa tableteissa saattoi kestää. Uudemmat osaa ehkä laittaa muistiin, missä se laite viimeksi oli. Kun ratkaistaan ne sijainnin antavat yhtälöt gps-signaalin perusteella, tulee yhtälöistä kaksi mahdollista sijaintia maapallolla, joista toinen on väärä. Vanhan ajan tabletit joutui odottamaan lisätietoa jonkun aikaa ennen kuin tiesivät, kumpi ratkaisuista on väärä. Jos laitteen vanha sijainti on lähellä toista sijaintia, voidaan sitä käyttää lähtökohtana.


    • Anonyymi

      Tablettia voi käyttää myös paperikartan tavoin ilman GPS-palikkaa. Siitä jää silloin yksi - toki tärkeä - ominaisuus pois, mutta seilataanhan sitä paperikartoillakin.

    • Anonyymi

      Itsellä iSailor käytössä iPadissa ja iPhonessa. Lopputulos kaivan puhelimen taskusta ja sillä mennään. Eli ehkä tuota pädiäkään ei tarvita? Pädi tietysti mukava telkkarina jne. Jos päädytte pädiin satsatkaa valovoimaan näytössä ja vesitiiviiseen koteloon. Miettikää missä pädi tai puhelin pysyy kun vene keinuu ja sataa. Silloin sitä gpsää tarvitaan. Toivottavasti vene osottautuu hyväksi. Ihanaa kesää 😃

      • Anonyymi

        Navionics ja 9 tuuman huawey medi pad t3 ollut pari vuotta käytössä suht nopeassa veneessä.

        Androidien vika, kuluttavat enemmän sähköä mitä lataus liitin pystyy syöttämään, varsinkin jos kirkkaudet täysillä. Käytännössä 6 tuntia käyttöä ja akku tyhjä (vaikka laturissa)
        Hyttipaatissa sisällä.

        Katselukulma huomattavan kapea, lataus liitin alkaa olemaan kelissä kovilla.
        kaikkina hetkinä päivälläkään tabletin näyttö ei ole parhaimmillaan.
        Ja kosteuden kesto ei mikään hyvä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Navionics ja 9 tuuman huawey medi pad t3 ollut pari vuotta käytössä suht nopeassa veneessä.

        Androidien vika, kuluttavat enemmän sähköä mitä lataus liitin pystyy syöttämään, varsinkin jos kirkkaudet täysillä. Käytännössä 6 tuntia käyttöä ja akku tyhjä (vaikka laturissa)
        Hyttipaatissa sisällä.

        Katselukulma huomattavan kapea, lataus liitin alkaa olemaan kelissä kovilla.
        kaikkina hetkinä päivälläkään tabletin näyttö ei ole parhaimmillaan.
        Ja kosteuden kesto ei mikään hyvä.

        Vika on varmaan laturissa. Hanki oikeasti 2 ampeeria antava laturi, jos on mikro-usb-liitin. Myös johdon tulee olla laadukas.. Ei sellaista tablettia ole, jolla akku ei lataannu tarpeeksi. Plotterikäyttö on tabletille kevyttä touhua, kun ei verkon yli ladata mitään elokuvaa eikä tarvitse edes purkaa pakattua videota.


      • Bossu kirjoitti:

        Vika on varmaan laturissa. Hanki oikeasti 2 ampeeria antava laturi, jos on mikro-usb-liitin. Myös johdon tulee olla laadukas.. Ei sellaista tablettia ole, jolla akku ei lataannu tarpeeksi. Plotterikäyttö on tabletille kevyttä touhua, kun ei verkon yli ladata mitään elokuvaa eikä tarvitse edes purkaa pakattua videota.

        Olen usein ihmetellyt, miksi Android tabletti ei lataudu veneen akusta. Sama on käynyt joskus puhelimellekin. Vaikka laturi on 2 A mallia, Ampere sovellus näyttää joskus vain parin sadan mA latausvirtaa. Esim Sailmate sovellus täydellä näytön kirkkaudella nappaa helposti yli 1000 mA. Aurinkopaneelikin saattaa sotkea jotenkin tuota latausprosessia? Oli hyödyllistä lukea tästä ketjusta, että muillakin on ollut vastaavia ongelmia.


      • Anonyymi
        Enevpk1 kirjoitti:

        Olen usein ihmetellyt, miksi Android tabletti ei lataudu veneen akusta. Sama on käynyt joskus puhelimellekin. Vaikka laturi on 2 A mallia, Ampere sovellus näyttää joskus vain parin sadan mA latausvirtaa. Esim Sailmate sovellus täydellä näytön kirkkaudella nappaa helposti yli 1000 mA. Aurinkopaneelikin saattaa sotkea jotenkin tuota latausprosessia? Oli hyödyllistä lukea tästä ketjusta, että muillakin on ollut vastaavia ongelmia.

        Veikkaan, että akkusi jännite on liian matala. Ehkä ongelmia liitoksissa? Näyttääkö aurinkopaneelin lataussäädin, että akun jännite ok ja virtaa menee akkuun?


      • Anonyymi
        Enevpk1 kirjoitti:

        Olen usein ihmetellyt, miksi Android tabletti ei lataudu veneen akusta. Sama on käynyt joskus puhelimellekin. Vaikka laturi on 2 A mallia, Ampere sovellus näyttää joskus vain parin sadan mA latausvirtaa. Esim Sailmate sovellus täydellä näytön kirkkaudella nappaa helposti yli 1000 mA. Aurinkopaneelikin saattaa sotkea jotenkin tuota latausprosessia? Oli hyödyllistä lukea tästä ketjusta, että muillakin on ollut vastaavia ongelmia.

        Ainakin Samsungin tabletti latautuu vain omalla laturillaan. Se tunnistaa laitteen ja osaa syöttää tabletille korkeamman jännitteen. 2 A tai tehokkaampikaan laturi ei auta ilman sitä tunnistusta. Samsungin tupsy-laturi maksaa pari kymppiä.


      • Enevpk1 kirjoitti:

        Olen usein ihmetellyt, miksi Android tabletti ei lataudu veneen akusta. Sama on käynyt joskus puhelimellekin. Vaikka laturi on 2 A mallia, Ampere sovellus näyttää joskus vain parin sadan mA latausvirtaa. Esim Sailmate sovellus täydellä näytön kirkkaudella nappaa helposti yli 1000 mA. Aurinkopaneelikin saattaa sotkea jotenkin tuota latausprosessia? Oli hyödyllistä lukea tästä ketjusta, että muillakin on ollut vastaavia ongelmia.

        Latureissa on valtavia eroja. Varmaan vain kokeilemalla tietää, mikä toimii hyvin ja mikä ei. USB-c-liitin olisi parempi, koska se pystyy antamaan enemmän virtaa, mutta se on vain uusissa laitteissa.


      • Anonyymi
        Enevpk1 kirjoitti:

        Olen usein ihmetellyt, miksi Android tabletti ei lataudu veneen akusta. Sama on käynyt joskus puhelimellekin. Vaikka laturi on 2 A mallia, Ampere sovellus näyttää joskus vain parin sadan mA latausvirtaa. Esim Sailmate sovellus täydellä näytön kirkkaudella nappaa helposti yli 1000 mA. Aurinkopaneelikin saattaa sotkea jotenkin tuota latausprosessia? Oli hyödyllistä lukea tästä ketjusta, että muillakin on ollut vastaavia ongelmia.

        Android ei puutu juurikaan lataukseen. Lataus riippuu tabletin valmistajan tekemästä lataussysteemistä. Eri valmistajalla voi olla aivan erilaiset latauselektroniikat. Android on sen päällä oleva käyttöjärjestelmä. Applen kohdalla tilanne on eri, kun koko paketti on Applen tekemä. Pitäisi siis kertoa, minkä merkkisestä tabletista on kyse.


      • Bossu kirjoitti:

        Latureissa on valtavia eroja. Varmaan vain kokeilemalla tietää, mikä toimii hyvin ja mikä ei. USB-c-liitin olisi parempi, koska se pystyy antamaan enemmän virtaa, mutta se on vain uusissa laitteissa.

        Tässä tapauksessa vian etsintä on työlästä ja turhauttavaa. Huawei tabletin latauspiirille ei voi mitään, ehkä kuumeneminen katkaisee latauksen. Kaapeliliittimessä voi olla huono kontakti. Kaksi eri laturia syöttää eri määrän virtaa, Philippi-taulun usb-laturi ei lataa juuri ollenkaan, mutta viereiseen sytkäripistorasiaan liitetty 2 A autolaturi antaa usein yli 1A. Aurinkopanelin lataussäädin pitää päivällä 13.7 V jännitettä, ehkä joku laturi ei tykkää siitä.

        Mutta hätä ei ole tämännäköinen. Tabletti on vain hupilaite. Toimii tai ei.


    • Anonyymi

      Meillä Navionics pyörii ipadissa, joka on telineessä navigointipöydällä. Siis kajuutassa. Noin on ratkaistu niin kosteus- kuin valoisuusonfelmatkin.

    • Anonyymi

      Mulla on 50" töllö kajuutan seinässä, Wifi-yhteydellä plotteriin. Näkee muuten sitloodasta kelissä kuin kelissä, missä mennään ja minne.

      Tusatkaa te tablettienne kanssa.
      Tabletti ja puhelinluettelon kartat ovat samaa sarjaa.

      Pohjat veti hemmo, joka ajeli Porkkalassa Nuuksion ulkoilukartan kanssa.

      • Anonyymi

        Tabletti on nykyaikaa, puhelinluettelojen kartat alkaa olla katoavaa kansanperinnettä. Ne jotka puhelinluettelokartan varassa matkalla Turusta Naantaliin eksyvät Nauvoon, eksyvät vaikka matkassa olisi minkälaiset kartat ja plotterit elleivät tuurilla päädy oikeaan kohteeseen.


      • Anonyymi

        Kännykkä Googlen onlinekartoilla on samaa kastia puhelinluettelon kartan kanssa. Tabletti kunnon karttasoftalla on ihan pätevä väline. Mitään 50" telkkaria ei veneillessä tarvitse, viikkarin baari on eri asia.


    • Anonyymi

      Päivitetäänpä tämäkin nyt.....millaisilla tableteilla ja ohjelmilla tulevana kesänä mennään?

      • Anonyymi

        Samalla kuin viimeksikin, Samsung S7 . Tup.syt. laturin ostin uuden kun hukkasin sen vanhan jonnekin. Samalla näytöllä Deeperin pallokaiku keulassa, toimii hissuksiin ajaessa (rantautuessa), ei muuten.
        Tais tulla Loisto Marineriin pieni päivitys hiljattain. Parempaa ei ole vastaan tullut mutta en ole kaivannutkaan, isompaa kun ei pulpettiin mahdu.


      • Anonyymi

        Minulle tuli juuri ilmoitus Apple app storesta, että Maastokartan merikartta on vanhentumassa ensi kuun alussa.
        Sitä en tule uusimaan, sillä eivät ole vieläkään korjanneet bugia, joka ei osaa muuttaa mittayksiköitä pois metrisistä.

        Minulla on 9” tuuman plotteri, mutta siinä vieressä on telineessä iPad 8gen antamassa suurta kuvaa alueesta, sillä plotteri on säädetty parin sadan metrin skaalaan.
        Kyseessä on siis kopista ajettava vene, joten mitään suojusta en tarvitse - tosin sellainenkin on kaapin hyllyllä vielä myyntipakkauksesssa D.

        Testasin viime kesänä iSailoria, mutta en tottunut siihen, joten otin myös Sailmateen sen maksullisen palvelun, jota käytin usein.
        Sailmatessa on myös parempi kuva (enemmän tarkkuutta) kuin tuossa Maastokartassa tai Karttaselaimessa.
        Nyt harkitsen Navionicsin ostamista uudellen, sillä se oli ensimmäinen appi kun aikoinaan hankin ensimmäisen iPadin.
        Ajatuksena on, että edes yksi vektorikartoilla varustettu appi pitäisi aina olla.
        Gastikin on oppinut lukemaan iPadia, joten yksi näyttö pitäisi vielä järjestää sinne brygalle D.


    • Anonyymi

      Tabletti toimii myös melana jos siihen naulaa kiinni harjanvarren.

      • Anonyymi

        Mela toimii myös melana jos varsi on riittävän pitkä.


    • Anonyymi

      0100100 merellä ollut loistava sovellus tabletissa ja pro versiona tietysti. Pärjännyt tällä hyvin ja ns hätävarana taustalla "oikea plotteri".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe